Sykdommer i hjertet

Som vi vet fra skolens kurs av anatomi, er det menneskelige hjerte delt inn i flere kamre som er nødvendige for å samle blod. Mellom kamrene er det hull, som de forbinder med hverandre. Det er disse hullene som lukker ventilene. Gjennom dem strømmer blodet, og i en bestemt retning. Dette oppnås ved at åpningen av ventilen bare skjer i en retning, så når returstrømmen av blodventilen stenger og ikke starter den.
Blant uregelmessighetene i utviklingen av slike ventiler er det ganske ofte mulig å finne prolaps, og denne avviken er ikke alltid farlig. Så, forlengelsen av hjerteventilen, med andre ord PUK, er tapet av ventilseddel eller ventiler under kardial sammentrekning. Ofte, pasienter diagnostisert med mitral ventil prolapse, truer dannelsen av hjertesykdom.

Blant årsakene til prolaps bør markere det viktigste - er svakheten i bindevev, og denne svakheten har ofte en medfødt karakter, selv om det er fullt mulig å kjøpe. Symptomatologien for hjerteprolaps er sjelden manifestert, som et resultat av hvilken patologi er vanskelig å oppdage. Imidlertid er det visse symptomer, de inkluderer:

 • smertefulle syndrom i brystbenet;
 • følelse av "unormal" funksjon av hjertet;
 • svakhet;
 • tilstedeværelsen av svimmelhet og så videre.

I utgangspunktet er sykdomsforløpet, som kardial prolaps, ganske gunstig, så det er ikke nødvendig med medisinsk inngrep. Forløpet av sykdommen kan imidlertid føre til noen komplikasjoner, for eksempel arytmier eller ventilinsuffisiens. Kanskje et alvorlig sykdomsforløp, hvor pasienten krever medisinsk oppfølging helt opp til kirurgisk inngrep.

Klassifisering av ventiler

Det er fire hjerteventiler:

 • Mitralet. Har to blader og ligger mellom venstre ventrikel og atrium. Festing av vingene er utført ved hjelp av akkorder. Forløpet av denne ventilen kalles nedfall i venstre atrium. Som et resultat blir bevegelsen av blod forstyrret, og den går tilbake til atriumet fra ventrikkelen;
 • Tricuspid / trisuccidal. Kobler til høyre organer (atrium, ventrikel);
 • Aorta. Kobler aorta og ventrikel til venstre. Motstår retur fra aorta av blodstrøm til ventrikel;
 • Lunge. Kobler ventrikkelen til høyre og lungekroppen. Ikke la blod fra blodårene komme inn i ventrikkelen.

Årsaker til sykdommen og tegnene

Fra øyeblikket av deteksjon av prolaps av den sentrale hjerteventilen er årsakene til sykdommen avhengig. Så skiller:

 • Primær. De kalles medfødt fremfall som skyldes genetiske avvik i vevet struktur. Ventilventiler består av dette bindevevet. En slik avvik kalles myxomatøs degenerasjon;
 • Sekundær. De kaller oppkjøpt prolapse. For eksempel kan prolaps av mitralventilen i hjertet godt oppstå som følge av skade på brystet. I tillegg kan utviklingen av avviket godt være forbundet med et tidligere myokardinfarkt, så vel som revmatisme. I dette tilfellet kan senkordene sprekke eller bli betent, noe som forårsaker prolaps.

Det er verdt å merke seg at prolaps av høyre hjerteventil, aorta og lung, er i utgangspunktet ikke manifestert, og det er vanskelig å identifisere dem. Ofte oppstår deres deteksjon ved en tilfeldighet, når en undersøkelse for andre sykdommer utføres. Medfødt prolaps forstyrrer litt blodsirkulasjonen, noe som indikerer fraværet av behandling.

Mitral hjerteventil prolaps

Den mest utbredte i den moderne verden var mitral prolapse av den sentrale hjerteventilen. Ofte er denne prolapse av medfødt natur, så det ser ikke ut til å være viktig for eieren. Imidlertid kan pasienten i noen tilfeller bli forstyrret:

 • Avbrudd i hjertets arbeid. Et slikt symptom kan manifestere seg i nærvær av prolaps av venstre hjerteventil. I dette tilfellet betyr det utseendet av rask hjertefrekvens, en avvik i rytmen av sammentrekning av hjertet og så videre.
 • Smerter i hjertet av hjertet og i thoraxen. Det er verdt å merke seg at smerten kan avvike fra hverandre - være stikkende, kutte eller vondt.
 • Symptomer VSD, dvs. vegeto-vaskulær dystoni. Dette inkluderer hodepine, magesmerter, mangel på luft og lignende.
 • Svimmelhet og tap av bevissthet, som er spesielt karakteristisk for hjertesykdom med mitral ventil prolapse. Oftest forekommer disse manifestasjonene i stressende situasjoner eller når de bor i en tett tilstand.
 • Panikkanfall, når en person er overveldet av frykt.

Grader av forlengelse av venstre hjerteventil

Det er mulig å oppdage graden av mitral ventil prolapse bare når du undersøker ultralydet i hjertet. Grader er forskjellig avhengig av sagging av ventilveggene. Så skiller:

 • Forlengelsen av hjerteventilen er 1 grad. I dette tilfellet overstiger nivået av sagging i venstre atrium ikke over 5 mm.
 • 2 grader av prolaps. På dette stadiet når det sagende nivået 6-9 mm.
 • 3 grader av prolapse, hvor nivået av sagging overstiger merket på 10 mm.

Denne klassifiseringen gjelder ikke i alle land i verden. Det skal sies at 1 graden av prolapse av hjerteventilen, som den andre, ikke forårsaker noen spesielle problemer, mens den tredje graden krever behandling.

komplikasjoner

Først av alt er det nødvendig å si om mangel på mitralventilen, som følge av at veggene ikke er tette nok, noe som fører til utvikling av mitralregurgitasjon. En slik komplikasjon truer pasienten med utviklingen av hjertesvikt.
For det andre kan pasienten utvikle bakteriell endokarditt. Denne komplikasjonen er ganske vanskelig, siden det er en betennelse i endokardiet, det vil si det indre skallet i hjertet. For denne komplikasjonen er en rekke symptomer karakteristiske:

 • økt kroppstemperatur;
 • generell ulempe;
 • hjertebanken styrkes;
 • smerter i leddene;
 • finne blødninger på huden;
 • gulsott.

En annen komplikasjon er arytmi. Som en følge av prolaps av venstre ventrikkel i hjertet til å bringe en rekke problemer for pasienten som en person begynner å lide hyppige besvimelse og svimmelhet, kortpustethet og hjertelidelser.
Forløpet av hjertet i den nøytrale ventilen kan føre til en så alvorlig komplikasjon som et slag. Som kjent er et slag et avvik i blodtilførselen til hjernen. Konsekvensene kan være de mest forferdelige, inkludert et dødelig utfall. Utbruddet av hjerneslag truer folk over 50 år.

Behandling av prolaps i hjertets venstre hjertekammer

Som allerede nevnt, krever hovedfrekvensen av mitralventilen ikke behandling, men i noen tilfeller er det fortsatt nødvendig. Så er foreskrevet behandling for pasienter som er i et alvorlig stadium av sykdommen og lider av arytmi, takykardi, uttrykte angrep av vegetative lidelser. Metoder for behandling og medikamenter blir tildelt hver pasient individuelt etter en omfattende undersøkelse, som inkluderer:

 • ekkokardiogram og ekkokardiografi;
 • EKG;
 • Holter EKG.

Etter avsluttet undersøkelse kan legen foreskrive for pasienten mottak av slike legemidler som:

 • Blokkere. Med deres hjelp er det mulig å redusere arytmi og takykardi, noe som er ekstremt nødvendig for forlengelsen av høyre hjerteventil.
 • Preparater som inneholder magnesium, først og fremst, Magnnerot. Mottak av slike legemidler forbedrer tilstanden til pasientene betydelig. Svette er redusert, svimmelhet og svimmelhet stopper, kroppstemperaturen avtar.
 • Vitaminer. Det er helt klart at pasienter med hjertesykdommer bare trenger vitaminer.

Som nevnt, kan pasienten i visse tilfeller foreskrives en kirurgisk prosedyre, men leger kan bare komme til dette alternativet hvis pasienten er diagnostisert med alvorlig ventilfeil. I dette tilfellet er pasienten foreskrevet proteser.

Årsaker, symptomer på mitral ventil prolaps, om behandling er nødvendig

Fra denne artikkelen vil du lære: Karakteristikkene til patologisk mitralventil prolaps, årsakene til forekomsten, klassifisering etter graden av alvorlighetsgrad. De viktigste symptomene, behandlingsmetoder enn det kan være farlige, mulige begrensninger for pasienter og en prognose for fremtiden.

Mitral eller bicuspid ventil - en ventil som skiller venstre atrium fra den venstre ventrikkel. I løpet av diastolen (avslapping av ventriklene) ventilen åpnes ved å føre oksygenrikt blod, kom fra lungekretsløpet inn i venstre forkammer til den venstre ventrikkel, hvorfra det går deretter til den systemiske sirkulasjon.

Når mitralklaffprolaps (forkortet som PLA) forekommer siging eller prolaps, mitral ventil, som, avhengig av hvor alvorlig, kan heller ikke være ledsaget av noen symptomer, og forstyrrer ikke pasienten, eller føre til ganske alvorlige problemer ubehagelige manifestasjoner og begrenser i form av profesjonelle aktiviteter og sport.

Med den normale strukturen og funksjonen til mitralventilen, er den tett lukket under systolisk (sammentrekning) av ventrikkelen og tillater ikke blod tilbake til atriumet. Men i nærvær av prolaps bøyer ventilene på ventilen under blodtrykk mot venstre atrium og delvis åpner, slik at blodet kan strømme tilbake til atriumet - denne prosessen kalles regurgitasjon. Jo mer uttalt oppblåsningen av blod, jo mer utprøvde kliniske manifestasjoner har PMC.

Utbredelsen av denne patologien blant befolkningen er relativt liten - den er funnet i om lag 2,5-3% av mennesker. Men i de senere år, i forbindelse med innføring av ultralyd i hjertet i planlagte undersøkelser av ungdom og barn, oppdages mitral ventil prolaps mye oftere, spesielt hos pasienter i ung alder og barn.

Diagnose og behandling av prolaps utføres av kardiologer. De bestemmer også mulige begrensninger for pasienter, blant annet i forhold til studier, arbeid, militærtjeneste, fysiske aktiviteter.

årsaker

De eksakte årsakene til prolaps er ikke klare. Det antas at hovedrolle er spilt av funksjonene i strukturen av bindevev - det såkalte bindevevsdysplasi. Når bindevevsforandringer observert tallrike og forskjellige brudd av strukturen og funksjonen av de organer, som inkluderer bindevevet -.. Ventilene i hjertet, av kroppen, ledd, brusk, etc. så, sammen med prolaps, finner mange pasienter nærsynthet, og økt mobilitet (fleksibilitet) av leddene, skoliose og kropssykdommer.

Også slike sykdommer kan føre til patologien til mitralventilen:

 • overført smittsom og giftig endokarditt,
 • angina og skarlagensfeber,
 • iskemisk hjertesykdom,
 • metabolske forstyrrelser.

klassifisering

Forlengelsen av mitralventilen er klassifisert i henhold til ventilens grad:

Graden av prolaps er ikke alltid direkte relatert til alvorlighetsgraden av strømmen. Mer avslørende er tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av oppblåsthet: Jo sterkere det er, jo mer alvorlig prognosen, og jo mer bekymringsfull gir patologien til pasientene.

Typer av mitralventil prolaps med opphissing

symptomer

Forløpet av mitralventilen har ingen spesifikke symptomer. Avbøyning av 1 grad i fravær av regurgitering oppstår vanligvis ofte helt asymptomatisk - den er funnet ved et uhell under profylaktisk undersøkelse og utfører ultralyd i hjertet.

Ved 2 og 3 grader prolaps og nærvær oppstøt pasienter kan presentere en rekke klager, som imidlertid ofte overhodet ikke forbundet med prolaps, og med bakgrunn eller assosiert patologi (vaskulær dystoni, nevroser og D. t.). Ofte er pasientene bekymret for slike symptomer:

 1. Smerter i hjertet av hjertet er en piercing natur, som kan være forbundet med fysisk anstrengelse eller nervøsitet.
 2. Anfall av takykardi (hjertebank), ledsaget av svimmelhet, svakhet, kvalme.
 3. Følelse av forstyrrelser i hjertets arbeid.
 4. Økt tretthet, utseende av tretthet og svakhet, selv etter en mindre fysisk eller mental belastning.
 5. Hyppighet til svimlende og pre-svimlende forhold (alvorlig svakhet, svimmelhet) - i tunge rom, mot følelsesmessig stress.
 6. Følelse av mangel på luft, brystsmerter ved pusting.
 7. Søvnløshet, mareritt, oppvåkninger med hjertebank og smerter i hjertet.

diagnostikk

I nærvær av tegn og symptomer på hjerte oppnevne undersøkelse og behandling bør være en kardiolog. Siden de konkrete tegn på prolaps ikke finnes, etter intervjuet, og undersøkelse av pasienten legen kan bare foreslå diagnose, og for å bekrefte det nødvendigvis en studie av bildebehandling struktur og funksjon av hjertet - Doppler ekkokardiografi (ekkokardiografi) eller ultralyd av hjertet.

Ved hjelp av ekkokardiografi er det mulig å diagnostisere mitralventil prolaps

Ifølge ultralyd er det fastslått at mitralventil-prolaps er tilstede, dens grad avsløres, tilstedeværelse eller fravær og alvorlighetsgrad av opphissing. Som regel er det ikke nødvendig med andre studier for å klargjøre diagnosen, men de kan være nødvendig for å bestemme profesjonell eller sportslig kondisjon.

De forskjellige tester utført (testutførelsen sykling med EKG og ekkokardiografi, før og etter trening, tester huk, måling av blodtrykk i liggende stilling og umiddelbart etter å ha tatt en vertikal stilling, og så videre. D) En ytterligere undersøkelsesmetoder. Kan også ta blodprøver (generelle og biokjemiske), konsulenttjenester relaterte spesialister (nevrolog, revmatolog, psykiater, hjertekirurg).

Testen på en motorsykkel med ytelse av et elektrokardiogram

behandling

I milde former av sykdommen, når mitral ventil prolaps er ubetydelig og regurgitation er fraværende eller minimal, er ingen behandling vanligvis foreskrevet. Imidlertid kan behandling være nødvendig for de pasientene som klager over hjertesmerter, svimmelhet og svimmelhet.

Som slike klager ved moderate endringer i struktur og funksjon av ventilen forårsaket oftere enn faktisk ikke hjertesykdom og nevrasteni, nevroser og andre neurologiske problemer, og den behandling, henholdsvis, betegner neurologer (tett med Hjerte).

 1. Overholdelse av regimet - for å unngå stress, fysisk og mental overbelastning. Det er svært ønskelig å få råd fra en psykoterapeut eller psykolog, for å få opplæring i selvkontrollerende metoder (over følelser, oppførsel), avslapping. Den riktige operasjonsmodusen er nødvendig (om ettermiddagen, med normalisert arbeidstid og fulltidslunsj). En obligatorisk del av behandlingen er en full natts søvn. Med søvnforstyrrelser, vises lette sovepiller.
 2. Gjennomføre handlinger med общеукрепляющим effekt - закаливание, går på friluft, svømmer i bassenget.
 3. Medikamentell terapi - beroligende (beroligende) legemidler - som motherwort, valerian, novopassit. Sterke beroligende midler brukes svært sjelden. Også stoffer som normaliserer metabolisme (metabolisme) i myokardiet er forbundet - kudesan, elkar, etc.

Med forlengelse på 2-3 grader i kombinasjon med oppblåsthet, når pasienter ofte viser økning i blodtrykk og arytmi, anbefaler vi også bruk av antihypertensive og antiarytmiske legemidler. For å forhindre utvikling av infektiv endokarditt med prolapses med opphiss av klasse 2 eller mer, anbefales antimikrobiell terapi.

I spesielt alvorlige tilfeller, som er vanskelige å behandle konservativt, kan kardiologisk kirurgisk behandling anbefales. Hovedindikasjonene for kirurgisk inngrep er utvikling av kronisk mitral insuffisiens og risikoen for dannelse (eller allerede dannelse) av hjertefeil.

Pasient overvåking

Pasienter som har hatt mitralventil prolaps, uavhengig av alvorlighetsgrad og tilstedeværelse eller fravær av oppblåsthet, bør registreres hos en kardiolog og gjennomgå regelmessig undersøkelser. Det anbefales å utføre Echo KG minst en gang i året - for å vurdere dynamikken; EKG 2 ganger i året - for tidlig påvisning av arytmier.

Pasienter med mitralventil prolaps anbefales å gjennomgå elektrokardiogram 2 ganger i året

Kardiologen bestemmer pasientens evner når det gjelder faglig aktivitet, sport, treningstjeneste i hæren. Prolaps uten oppstøt en grad pålegger ikke alvorlige begrensninger, kan bare være kontra tung trening og opplæring i noen universiteter militære orientering (flygende skoler, etc..). Spørsmålet om muligheten for å gjøre sport er avgjort individuelt (avhengig av sporten og tilgjengeligheten av klager).

Med prolapses med regurgitation, spesielt uttalt, er begrensningene mye mer alvorlige. Yrker av profesjonell sport er vanligvis forbudt. Kontraindikert i hæren, er det kontraindikasjoner til en rekke yrker.

komplikasjoner

Den uttrykte prolapsen av mitralventilen, spesielt i kombinasjon med oppblåsthet, kan føre til utvikling av slike alvorlige komplikasjoner som:

 1. Mitral insuffisiens er en økning i regurgitasjon, som fører til overføring av store mengder blod tilbake i venstre atrium. Dens symptomer ligner symptomene på kronisk hjertesvikt - det er kortpustethet, svakhet, redusert effektivitet.
 2. Infektiv endokarditt - Anatomisk endrede strukturer i hjerteventilene blir alltid lettere påvirket av infeksjon. Endokarditt - betennelse i hjertets indre skall (endokardium) fører igjen til en forverring av problemet og en økning i deformasjonene av mitralventilen helt opp til dannelsen av hjertefeil.

 • Plutselig død er mulig med ustabil hjertefunksjon, arytmier.
 • outlook

  I de fleste tilfeller fortsetter prolaps av mitralventilen uten komplikasjoner, praktisk talt uten å forårsake bekymring for pasienter.

  Prognosen i klasse 1-2 med eller uten minimal oppblåsning er gunstig, det er praktisk talt ingen restriksjoner, og de gjelder bare en betydelig fysisk anstrengelse.

  Prolaps av grad 3 eller tilstedeværelse av alvorlig oppstøt prognosen er mye mer alvorlig, og for patologi ustabil og uforutsigbar, er det farlig for sine komplikasjoner, og derfor å forbedre pasientens livskvalitet og redusere risikoen cardio kirurgisk korreksjon av avvik kan anbefales.

  Forresten av mitralventilen i hjertet er farlig

  En av de vanligste hjertepatologiene er prolaps av mitralventilen. Hva betyr dette begrepet? Normalt ser arbeidet i hjertet ut som dette. Venstre atrium komprimeres for å skille ut blod, ventilklaffene åpnes nå, og blodet går inn i venstre ventrikel. Deretter lukkes ventiler, og sammentrekningen av ventrikkelen fører allerede blodet til å bevege seg inn i aorta.

  Med ventilprolaps går en del av blodet på tidspunktet for sammentrekning av ventrikkelen igjen inn i atriumet, fordi prolaps er en avbøyning som ikke tillater at ventene lukkes normalt. Dermed er det en omvendt overføring av blod (regurgitasjon), og mitral insuffisiens utvikler seg.

  Hvorfor utvikler patologien?

  Forløpet av mitralventilen er et problem som forekommer oftere hos unge mennesker. Alder 15-30 år er mest typisk for diagnostisering av dette problemet. Årsakene til patologi er endelig uklare. I de fleste tilfeller forekommer PMC hos personer med bindevevspatologier, for eksempel med dysplasi. Et av dets tegn kan være økt fleksibilitet.

  For eksempel, hvis en person enkelt bøyer tommelen på armen i motsatt retning og tar den til underarmen, er sannsynligheten for tilstedeværelsen av en av patologiene i bindevev og PMC høy.

  Så, en av årsakene til mitral ventil prolaps er medfødt genetiske lidelser. Utviklingen av denne patologien er imidlertid også mulig på grunn av de tilegnede årsakene.

  Ervervede årsaker til PMC

  • Iskemisk hjertesykdom;
  • myokarditt;
  • Ulike idiomer av kardiomyopati;
  • Hjerteinfarkt;
  • Kalsiumavsetninger på mitralringen.

  På grunn av smertefulle prosesser, blir blodtilførselen til hjertekonstruksjonene forstyrret, vevbetennelse, celledød med erstatning av bindevevet, densifisering av vevene i selve ventilen og omgivende strukturer.

  Alt dette fører til endringer i vevet i ventilen, skade på musklene som styrer det, noe som fører til at ventilen slutter å lukkes helt, det vil si at prolaps av ventiler opptrer.

  Er PMC farlig?

  Selv om mitralventil prolaps kvalifiserer som en patologi i hjertet, er prognosen i de fleste tilfeller positiv, og ingen symptomer blir observert. Vanligvis diagnostisert PMC ved et uhell under ultralyd i hjertet med forebyggende undersøkelse.

  Manifestasjoner av PMC avhenger av graden av prolaps. Symptomer manifesteres hvis opphissingen er alvorlig, noe som er mulig i tilfeller av betydelig avbøyning av ventilflikene.

  De fleste som har PMC, lider ikke av dette, patologien påvirker ikke deres livs- og arbeidskapasitet. Ved andre og tredje grader av prolaps er imidlertid ubehagelige opplevelser i hjertet, smerte og rytmeforstyrrelser mulig.

  I de mest alvorlige tilfeller utvikles komplikasjoner på grunn av nedsatt sirkulasjon og forverring av hjertemuskelen på grunn av strekk under tilbakelevering av blod.

  Komplikasjoner av mitral insuffisiens

  • Ruptur av hjerteflasker;
  • Infektiv endokarditt;
  • Mikksomatoznye ventil ventil endringer;
  • Hjertesvikt;
  • Plutselig død.

  Den siste komplikasjonen er ekstremt sjelden og kan oppstå hvis PMC kombineres med ventrikulære rytmeforstyrrelser, som er livstruende.

  Grader av prolapse

  • 1 grad - ventilflapper bøyes på 3-6 mm,
  • 2 grader - avbøyning ikke mer enn 9 mm,
  • 3 grader - mer enn 9 mm.

  Så det meste av forlengelsen av mitralventilen er ikke farlig, så det er ikke nødvendig å behandle det. Men med en betydelig grad av patologi, trenger folk en grundig diagnose og hjelp.

  Hvordan manifesterer problemet

  Forløpet av mitralventilen manifesteres av spesifikke symptomer med signifikant opphissing. Men når det blir spurt pasienter med PMK, viser selv den minste grad at folk opplever mange klager om mindre plager.

  Disse klager ligner de som forekommer i vegetovaskulær eller neurokirkulatorisk dystoni. Siden denne lidelsen ofte blir diagnostisert samtidig med mitralinsuffisiens, er det ikke alltid mulig å skille mellom symptomer, men PMC spiller en avgjørende rolle i endringen i trivsel.

  Alle problemer, smerte eller ubehag som følge av mitral insuffisiens er forbundet med en forverring av hemodynamikk, det vil si blodstrøm.

  Siden i denne patologien er en del av blodet kastet tilbake til atriumet, og ikke kommer inn i aorta, må hjertet gjøre ytterligere arbeid for å sikre normal blodstrøm. Overbelastning gir aldri fordeler, det fører til raskere slitasje av vev. I tillegg fører oppkastet til utvidelse av atriumet på grunn av tilstedeværelsen av en ekstra del av blod der.

  Som et resultat av overfylling med blodet i venstre atrium, er alle venstre delene av hjertet overbelastet, kraften i hans sammentrekninger øker, fordi du må takle en ekstra del av blodet. Med tidenes forlengelse kan hypertrofi i venstre ventrikkel og atrium utvikles, dette fører til økt trykk i karene som passerer gjennom lungene.

  Hvis den patologiske prosessen fortsetter å utvikle, forårsaker lungehypertensjon hypertrofi av høyre ventrikel og mangel på tricuspid-ventilen. Symptomer på hjertesvikt vises. Det beskrevne bildet er typisk for prolaps av mitralventilen i tredje grad, i andre tilfeller er sykdommen mye lettere.

  Absolutt flertall av pasientene blant symptomene på mitralventilapapse markerer perioder med hjertebank, som kan ha forskjellig styrke og varighet.

  En tredjedel av pasientene føler regelmessig mangel på luft, de vil ha inspirasjonen til å være dypere.

  Blant de mer aggressive symptomene kan man merke seg et tap av bevissthet og pre-okklusjon.

  Ganske ofte mitral ventil prolapse ledsages av redusert effektivitet, irritabilitet, en person kan være følelsesmessig ustabil, kan hans søvn bli forstyrret. Det kan være smerte i brystet. Og de har ingenting å gjøre med fysisk aktivitet, og nitroglyserin virker ikke på dem.

  De vanligste symptomene

  • Smerte i brystet;
  • Mangel på luft;
  • Kortpustethet
  • Følelser av hjerteslag eller funksjonsfeil i rytmen;
  • besvimelse;
  • Ustabil stemning;
  • Rask tretthet;
  • Hodepine om morgenen eller om natten.

  Alle disse symptomene kan ikke kalles karakteristisk bare for prolaps av mitralventilen, de kan skyldes andre problemer. Ved undersøkelse av pasienter med lignende klager (særlig i ung alder), oppdages imidlertid ofte forekomsten av mitralventilen på 1 grad eller til og med 2 grader.

  Hvordan er patologien diagnostisert?

  Før du begynner behandling, trenger du en nøyaktig diagnose. Når det er behov for å diagnostisere PMC?

  • For det første kan diagnosen gjøres ved et uhell under en forebyggende undersøkelse med ultralydet i hjertet.
  • For det andre, med en undersøkelse av pasienten av terapeuten, kan det høres en støy i hjertet, noe som vil føre til videre undersøkelse. En karakteristisk lyd, som kalles støy, når mitralventilen er avbøyet, skyldes oppblåsthet, det vil si at blodet rushes tilbake i atriumet.
  • For det tredje kan pasientens klager føre til at legen mistenker PMC.

  Hvis du har slike mistanke, må du kontakte en spesialist, en kardiolog. Diagnose og behandling bør utføres av ham. De viktigste metodene for diagnose - auskultasjon og ultralyd i hjertet.

  Med auskultasjon kan legen høre en karakteristisk støy. Men hos unge pasienter er støy i hjertet bestemt ganske ofte. Det kan oppstå på grunn av den meget raske bevegelsen av blod, hvor turbulens og turbulens dannes.

  Slike støy er ikke en patologi, den refererer til fysiologiske manifestasjoner og påvirker ikke tilstanden til en person og hans organers arbeid. Men når det oppdages støy, er det verdt å gjenforsikre og utføre flere diagnostiske undersøkelser.

  Pålidelig å avsløre og bekrefte PMK eller dets fravær kan bare en metode for ekkokardiografi (USA). Resultatene av undersøkelsen visualiseres på skjermen, og legen ser hvordan ventilen fungerer. Han ser bevegelsen av sine klaffer og avbøyningen under blodstrømmen. Forløpet av mitralventilen kan ikke alltid manifesteres i ro, så i noen tilfeller blir pasienten etterprøvet etter fysisk anstrengelse, for eksempel etter 20 oppsett.

  Som svar på lasten øker blodtrykket, trykket på ventilen øker, og prolaps, selv en liten, blir merkbar på ultralyd.

  Hvordan er behandlingen

  Hvis PMC oppstår uten symptomer, er det ikke nødvendig med behandling. Med den oppdagede patologien anbefaler legen vanligvis å se en kardiolog, som gjør ultralyd av hjertet hvert år. Dette vil gjøre det mulig å se prosessen i dynamikken og legge merke til forringelsen av tilstanden og driften av ventilen.

  I tillegg anbefaler kardiologen at du slutter å røyke, sterk te og kaffe, og redusere alkoholforbruket til et minimum. Nyttige øvelser vil være fysisk trening eller annen fysisk trening, unntatt tung sport.

  Forlengelsen av mitralventilen i 2. grad, og spesielt i tredje grad, er i stand til å forårsake signifikant oppblåsning, noe som fører til en forverring i tilstanden av helse og utseendet av symptomer. I disse tilfellene utføres medikamentbehandling. Imidlertid kan ingen rettsmidler påvirke ventilens tilstand og forkorte seg selv. Av denne grunn er behandlingen symptomatisk, det vil si at hovedvirkningen er rettet mot å lindre personen med ubehagelige symptomer.

  Terapi foreskrevet for PMP

  • antiarytmisk;
  • antihypertensiv;
  • Stabiliserende nervesystem;
  • Toning.

  I noen tilfeller preventer symptomene på arytmi, så er det nødvendig med aktuelle legemidler. I andre kreves beroligende midler, siden pasienten er svært irritabel. Dermed er medisiner foreskrevet i samsvar med klager og identifiserte problemer.

  Det kan være en kombinasjon av symptomer, så behandlingen bør være omfattende. Alle pasienter med mitralventil prolaps anbefales å ordne behandling slik at søvn er tilstrekkelig varighet.

  Blant legemidler foreskrevet beta-blokkere, narkotika som mater hjertet og forbedrer metabolske prosesser i den. Av sedativer er ofte effektive infusjoner valerian og motherwort.

  Effektene av legemidler kan ikke gi den ønskede effekten, siden det ikke påvirker ventilens tilstand. Det kan være noen forbedringer, men det kan ikke anses å være stabilt i den akutte progressive sykdomsforløpet.

  I tillegg er komplikasjoner som krever kirurgisk behandling mulig. Den hyppigste årsaken til kirurgi med PMC er frigjøring av mitralventilbåndet.

  I dette tilfellet vil hjertesvikt vokse veldig raskt, fordi ventilen ikke kan lukke i det hele tatt.

  Kirurgisk behandling er styrking av ventilringen eller implantasjonen av mitralventilen. I dag er slike operasjoner ganske vellykkede og kan føre pasienten til en betydelig forbedring i tilstand og velvære.

  Generelt er prognosen for mitralventil prolaps avhengig av flere faktorer:

  • utviklingshastighet av den patologiske prosessen;
  • grad av alvorlighetsgrad av patologien til selve ventilen;
  • grad av regurgitation.

  Selvfølgelig spiller rettidig diagnostikk og presis overholdelse av kardiologiske forskrifter en stor rolle i behandlingenes suksess. Hvis pasienten er oppmerksom på sin helse, vil han "skremme alarmen" i tide og vil gjennomgå de nødvendige diagnostiske prosedyrene, og vil også ta behandlingen.

  Ved ukontrollert utvikling av patologi og mangel på nødvendig behandling, kan hjertets tilstand gradvis forverres, noe som fører til ubehagelige og muligens irreversible konsekvenser.

  Er forebygging mulig?

  Forløpet av mitralventilen er i utgangspunktet et medfødt problem. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke kan forhindres. I det minste er det mulig å redusere risikoen for å utvikle 2 og 3 grader av prolaps.

  Forebygging kan være regelmessig besøk til kardiologen, etterlevelse av kosthold og hvile, regelmessig mosjon, forebygging og rettidig behandling av smittsomme sykdommer.

  Mitralventil prolaps: årsaker, typer, symptomer, diagnose og behandling

  Mitralklaffprolaps (MVP) - er en av hjertefeil, hvor i løpet av en venstre ventrikulære kontraksjon oppstår uttrykt i varierende grad prigibanie eller fremspring mitral ventil, som fører til regurgitasjon (retur) av blod fra hjertekammer i atrium. I de fleste tilfeller er dette avviket ufarlig og en person kan leve livet uten å vite om dens eksistens. Dette patologi mitralklaffen blir ofte oppdaget ved en tilfeldighet under rutinekardiologiske undersøkelser (EKG, hjerte ultralyd, etc.) og forekommer hos 20-25% av absolutt friske mennesker som aldri har sett en kardiolog.

  Bare i sjeldne tilfeller, gjør PMC seg gjeldende sporadiske smerter i hjertet, håndgripelig hjerterytme, nedsatt hjertefrekvens og andre. I slike situasjoner, bestemmer legen å holde re-omfattende hjerteundersøkelse, og etter en analyse av data om brudd på hemodynamikken i hulrom i hjertet bestemmer hensiktsmessighet for reseptbelagte medisinske terapi. Kirurgiske prosedyrer for å korrigere PMK foreskrevet i unntakstilfeller: bare detektering av store unormalheter i strukturen og funksjonen av sine ventiler.

  årsaker

  Kardiologer skiller to hovedårsaker til PMC-utvikling:

  • medfødt prolaps - denne uregelmessighet utvikles i medfødt svakhet i bindevevet og er vanligvis arvelig, i de fleste tilfeller denne tilstand er ansett for å være karakteristisk for strukturen i hjerte, medfører ingen alvorlige brudd i funksjon av hjertet og ikke er i behov av behandling;
  • Ervervet prolaps - denne anomali struktur av de spisser forårsaket av forskjellige sykdommer (betennelse i mandlene, skarlagensfeber, revmatisk feber, ischemisk hjertesykdom, myokardialt infarkt) eller brystskader, i noen tilfeller hjertesykdom kan føre til en markert forstyrrelse av hemodynamikk og har behov for behandling.

  Disse to typer PMP forekommer på forskjellige måter og trenger forskjellige tilnærminger til behandling og overvåkning.

  Medfødt prolaps

  Medfødt MVP begynner å danne seg i utero, og etter fødselen av barnet er denne patologien kombinert med manifestasjoner av vegetativ-vaskulær dystoni. I de fleste tilfeller manifesterer hjertesykdommer seg ikke på noen måte, og alle symptomene skyldes nettopp av lidelser i nervesystemet.

  symptomer

  Disse barna opplever ofte episodisk smerte i hjertet og brystet. De kan skyldes en forstyrrelse i nervesystemet, og vises etter stressfulle situasjoner eller følelsesmessig overbelastning. Smerter er prikker eller vondt og ikke ledsaget av svimmelhet, kortpustethet eller bevissthetstap. Noen ganger varer de noen få sekunder eller minutter, men deres varighet kan være flere timer eller til og med dager.

  Et barn med vegeto-vaskulær dystoni kan oppleve "hjerte synkende", hjertebank og hodepine. Disse symptomene er ikke forbundet med hjertedysfunksjon på grunn av en mitralventilfeil og har en karakteristisk funksjon: de vises og forsvinner plutselig og blir aldri kombinert med svimmelhet eller bevissthetstap.

  Episoder av synkope i medfødt PMC er ekstremt sjeldne, og de er også forårsaket av vegetativ-vaskulær dystoni. Slike svimning forekommer i tunge rom eller er forbundet med negative og voldelige følelser (plutselig frykt, frykt). De blir lett eliminert etter å ha klappet ansiktet og gir frisk luft.

  Personer med medfødt MVD har ofte slike karakteristiske trekk i kroppen:

  • lange og tynne lemmer;
  • høyde over gjennomsnittet;
  • et langstrakt ansikt;
  • hyper-strekkbarhet av huden;
  • hypermobilitet av ledd, etc.

  Medfødt prolaps kan kombineres med andre patologier, som skyldes en defekt i bindevev: nærsynthet, inntaksforstyrrelser, flate føtter, knep, etc.

  Diagnose og klassifisering

  Ekkokardiografi er den mest effektive diagnostiske teknikken for medfødt PMK. Det lar deg bestemme ikke bare graden av fremspring av ventilflapper, men også å beregne volumet av oppblåsning av blodet.

  Graden av prolaps er bestemt av størrelsen på fremspringet av mitralventilen:

  • 1 grad - opp til 5 mm;
  • 2 grader - opp til 9 mm;
  • 3 grader - 10 mm og mer.

  Om nødvendig kan andre diagnostiske metoder tilordnes:

  • ECG;
  • Holter-EKG;
  • Bryst røntgen av brystorganer;
  • klinisk blod og urintester;
  • biokjemi av blod.

  behandling

  I de fleste tilfeller krever medfødt PMC ikke hjertebehandling. Slike pasienter må gjennomgå et kontrollokokardiogram 1-2 ganger i året og bli observert av en kardiolog. Barn med denne kjernen i hjertekonstruksjonen oppfordres til å spille mobile spill, svømme og praktisere fysisk kultur eller lett sport. Beslutningen om alvorlig fysisk anstrengelse eller sport, som krever alvorlige belastninger, tas individuelt.

  Med uttrykt angst, hodepine, hjertebank og andre tegn på vegetativ-vaskulær dystoni anbefales observasjon hos en nevrolog som kan anbefale å ta medisiner for å normalisere nervesystemet. I de fleste tilfeller kan alle disse symptomene glattes ved bruk av sedativer basert på urter (Persen, Novo-Passit, valerianpreparater, etc.). I tillegg til slike legemidler kan medisiner eller kosttilskudd med magnesium foreskrives (Magneroth, Doppelgerz magnesium aktiv + B-vitaminer, Magnesium B6).

  Når en signifikant oppblåsthet av blod oppdages, ledsaget av kortpustethet, alvorlig svakhet, hodepine og økt smerte i hjertet med fysisk anstrengelse, kan en kardiolog foreskrive et sett med medisiner for å normalisere hjertefunksjonen. Behovet for slik behandling vil bli bestemt strengt individuelt.

  Forpliktet prolaps

  Sværheten av symptomer og behandling med oppkjøpt PMP avhenger av årsakene som forårsaket det.

  symptomer

  En slik hjertefeil oppdages ofte under ultralydet i hjertet etter slike sykdommer som skarlagensfeber, angina eller revmatisme. Disse patologiene forårsaker ofte reumatisk carditt, noe som fører til deformasjon av mitralventilflappene. I slike tilfeller klager pasienten om:

  • svimmelhet;
  • en kraftig reduksjon i fysisk aktivitetstoleranse;
  • hjertebank;
  • Kortpustethet.

  Ervervet PMC kan provoseres av sykdommer i kardiovaskulærsystemet (f.eks. IHD), som ofte observeres i modne eller alder. I slike tilfeller ser det kliniske bildet av oppkjøpt prolaps noe annerledes ut, pasienten klager over:

  • Hyppig smerte i hjertet, som kan elimineres ved å ta nitroglyserin;
  • kortpustethet selv med mindre belastninger;
  • følelser av "forstyrrelser" i hjertets arbeid.

  Også, PMC kan være en konsekvens av brystkreft, noe som førte til brudd på papillære muskler eller akkorder. I slike tilfeller observeres pasienten:

  • følelser av "forstyrrelser" i hjertets arbeid;
  • hjerteinfarkt;
  • kortpustethet i ro eller etter minimal fysisk anstrengelse;
  • alvorlig svakhet;
  • hoste;
  • skumrende rosa sputum.

  diagnostikk

  For undersøkelse av en pasient med mistanke om oppkjøp av PMC, brukes samme forskningsmetoder som for undersøkelse av en pasient med medfødt prolaps. Viktig er identifikasjonen av årsaken, som førte til utviklingen av en slik hjertefeil, tk. det påvirker valg av taktikk for videre behandling. For dette formål, en grundigere anamnese om tidligere sykdommer, kan ytterligere undersøkelsesmetoder foreskrives.

  behandling

  Behandling av oppkjøpt PMC utføres i de fleste tilfeller under forholdene til et kardiologisk sykehus. Pasienten anbefales å følge seng eller halv-sengs regime, avvisning av dårlige vaner og overholdelse av dietten.

  Med reumatisk, dvs. smittsomt, er årsaken til utviklingen av denne hjertesykdomspatienten tildelt et behandlingsmiddel for antibiotika for å eliminere revmatisk hjertesykdom. For dette brukes antibiotika fra penicillin-gruppen (Bilibilin, Vancomycin, etc.). Ved identifisering av en pasient betydelig oppgulping av blod og kan bli administrert arytmi og andre stoffer som har virkning er rettet på eliminering av symptomer (diuretika, antiarytmisk, antihypertensive og andre.). Komplekset med terapi og dosering av legemidler i slike tilfeller kan velges bare individuelt. På samme måte løses spørsmålet om mulig behov for kirurgisk behandling.

  For behandling av PMC, som ble forårsaket av hjertesykdommer, brukes stoffer som brukes til behandling av den underliggende sykdommen. En slik behandling er rettet mot å normalisere sirkulasjonen og eliminering av hypertensjon og arytmi, som med ineffektivitet av medisinsk behandling til en pasient kan anbefales kirurgiske inngrep for å eliminere feil ved mitral ventil.

  Spesiell oppmerksomhet er gitt til tilfeller av PMC, som var forårsaket av et traumer til brystet. Etter korreksjon av tilstanden ved hjelp av medisiner, gjennomgår pasienten en kirurgisk operasjon for å stabilisere mitralventilens arbeid. Slike pasienter må innlegges og overvåkes nøye. Når en host kommer ut med slim slem, bør medisinsk hjelp gis umiddelbart, fordi Enhver forsinkelse kan føre til døden.

  komplikasjoner

  Komplikasjoner av lett medfødt PMC forekommer svært sjelden. I de fleste tilfeller forekommer de med alvorlig medfødt patologi eller med prolaps, som utviklet seg mot bakgrunn av brysttrauma eller hjertesykdom.

  I den ugunstige løpet av denne hjertesykdommen er slike komplikasjoner mulige:

  1. Mitralfeil - provosert ved å rive senetråden fra ventilflappene. Ved sin utvikling synes å boble pasientens åndedretts, tungpustethet og dyspné i lunge, noe som gjør pasienten ta en sittestilling (horisontal stilling av legemet øker skarpt). Symptomer på mitral insuffisiens indikerer behovet for ekkokardiografi. Når denne patologien er bekreftet, blir pasienten vist en kirurgisk prosedyre for utskifting (protes) av mitralventilen.
  2. Arrytmier - skyldes et brudd på blodsirkulasjonen og kan forverre pasientens tilstand og kvaliteten på livet betydelig. De manifesteres av alvorlig svakhet, angrep av svimmelhet, besvimelse og "forstyrrelser" i hjertets arbeid. For å eliminere dem, er pasienten foreskrevet antiarrhythmic drugs (Amiodarone, Amyocardin, Rhythmiodaron, Darob, Sotalex, etc.).
  3. Infektiv endokarditt - slik alvorlig komplikasjon skyldes ofte ulike kirurgiske inngrep (abort, tannutvinning, etc.). Med betennelse i hjerteventilen, føler pasienten alvorlig svakhet, feber, lavere blodtrykk, vondt ledd og takykardi. Behandlingen av slike komplikasjoner skal utføres bare på et sykehus.
  4. Plutselig død - denne komplikasjonen kan forekomme hos pasienter på bakgrunn av mitral insuffisiens, uttrykt ventrikulær arytmi og alvorlig elektrisk ustabilitet. Ifølge statistikken er det dødelige utfallet med PMC sjeldent.

  Til tross for at mitralventilen prolaps sjelden har et ondartet kurs og forårsaker alvorlige komplikasjoner, trenger denne sykdommen fortsatt konstant medisinsk overvåking og overvåking. Ikke nekte doktors anbefalinger og bestå eksamener hos kardiologen til rett tid. Slike tiltak vil hjelpe deg med å forhindre progressjon av denne sykdommen, og du opprettholder din helse og evne til å jobbe.

  Til hvilken lege å søke

  En pasient med mitralventil prolaps blir observert hos en kardiolog. I alvorlige tilfeller angis en konsultasjon av en kardiogram. Med alvorlig autonom dysfunksjon hos barn med medfødt prolaps, vil nevrologen bidra til å forbedre tilstanden. I diagnosen av sykdommen spilles en svært viktig rolle av en kompetent lege med funksjonell eller ultralyd diagnostikk, gjennomføring av ekkokardiografi.

  Mitral ventil prolapse

  Mitralklaffprolaps (MVP) - Clinical Pathology, hvor en eller to klaffer av den anatomiske formasjonen prolaps, er som bøyes inn i hulrommet i den venstre atrium under systole (hjerteslag), som normalt ikke skal skje.

  Diagnose av PMC ble gjort mulig ved bruk av ultralyd. Forlengelsen av mitralventilflappene er trolig den hyppigste patologien til dette området og forekommer hos mer enn seks prosent av befolkningen. Hos barn oppdages anomali mye oftere enn hos voksne, og hos jenter er det funnet oftere om fire ganger. I ungdomsår er forholdet mellom jenter og gutter 3: 1, og for kvinner og menn 2: 1. Hos eldre er forskjellen i forekomst av PMC i begge kjønn utlignet. Denne sykdommen oppstår også i svangerskapet.

  anatomi

  Hjertet kan representeres i form av en slags pumpe som får blod til å sirkulere gjennom hele organismenes fartøy. Denne bevegelsen av fluidet blir mulig på grunn av opprettholdelsen av trykket i hjertehulen og arbeidet til det organs muskulære apparat på riktig nivå. Menneskets hjerte består av fire hulrom, som kalles kamre (to ventrikler og to atria). Kamre er begrenset til hverandre av spesielle "dører" eller ventiler, som hver består av to eller tre skodder. Takket være denne anatomiske strukturen av hovedmotorene i menneskekroppen, leveres hver celle i menneskekroppen med oksygen og næringsstoffer.

  Det er fire ventiler i hjertet:

  1. Mitralet. Det deler kaviteten på venstre atrium og ventrikel og består av to ventiler - fremre og bakre. Forløpet av det fremre ventilbladet er mye mer vanlig enn den bakre delen. Til hver av vingene er festet spesielle tråder, kalt akkorder. De gir kontakt med ventilen med muskelfibre, som kalles papillære eller papillære muskler. For det fullverdige arbeidet med denne anatomiske utdanningen er det felles koordinert arbeid av alle komponenter nødvendig. Under hjerteslag - systole - er hjertekammer hulrom muskelen redusert, og følgelig trykket i det øker. På samme tid som inngår i arbeidet til den papillære muskler som lukker blodutløpet tilbake inn i venstre atrium, hvor det helles fra lungekretsløpet, anriket med oksygen, og følgelig strømmer blodet inn i aorta, og deretter, på blodårene blir levert til alle organer og vev.
  2. Tricuspid (tricuspid) ventil. Den består av tre blader. Den ligger mellom høyre atrium og ventrikel.
  3. Aortaklaff. Som allerede beskrevet ovenfor ligger den mellom venstre ventrikel og aorta og tillater ikke at blodet går tilbake til venstre ventrikel. Under systolen åpner den blodet i aorta under stort trykk, og under diastolen - lukket, som forhindrer omvendt blodstrøm til hjertet.
  4. Lungearterieventil. Den befinner seg mellom høyre ventrikel og lungearterien. I likhet med aortaklappen tillater det ikke at blodet kommer tilbake til hjertet (høyre ventrikel) under diastolen.

  Normalt kan hjertets arbeid representeres som følger. I lungene, er blodet beriket med oksygen og går inn i hjertet, nærmere bestemt i sitt venstre atrium (det har tynne muskelvegger og er bare et "reservoar"). Fra venstre atrium helles den i den venstre ventrikkel (representert ved "kraftig muskel er" i stand til å presse hele mengden av det innkomne blod), som i løpet av systolen føres via aorta til alle organer i den systemiske sirkulasjon (lever, hjerne, ekstremiteter, og andre). Passerer cellene til oksygen, tar blodet karbondioksid og vender tilbake til hjertet, denne gangen i høyre atrium. Fra hulrommet kommer inn i høyre ventrikel og under systolen utvises i lungearterien, og deretter inn i lungene (liten sirkulasjon av blodsirkulasjonen). Syklusen gjentas.

  Hva er prolaps og hvor farlig er det? Dette er en tilstand av utilstrekkelig drift av ventilapparatet, under hvilket muskelkontraksjonen ikke er utstrømmet av blod helt lukket, og derfor kommer en del av blodet under systolen tilbake til hjertet. Så med mitralventil-prolaps, kommer væsken under systolen delvis inn i aorta, og delvis fra ventrikkelen skyves tilbake til atriumet. Denne tilbakeleveringen av blod kalles regurgitation. Vanligvis er mitralventilens patologi ikke særlig uttalt, slik at denne tilstanden ofte betraktes som en variant av normen.

  Årsaker til mitralventil prolaps

  Det er to hovedårsaker til denne patologien. En av dem er et innfødt brudd på strukturen av bindevevet til hjerteventilene, og den andre er en følge av tidligere sykdommer eller skader.

  1. Medfødt forlengelse av mitralventilen forekommer ganske ofte, og det er forbundet med en hereditært overført defekt i strukturen av bindevevsfibre som tjener som basis for ventiler. På denne patologi langstrakt forbinder ventilen med muskel trådene (akkord), og ramma seg selv bli mykere, bøyelig og lettere å strekke seg, noe som forklarer deres løs på tidspunktet for lukking av hjertet systole. I de fleste tilfeller fortsetter medfødt PMC gunstig uten å forårsake komplikasjoner og hjertesvikt, derfor er det oftest ansett som en funksjon i kroppen, ikke en sykdom.
  2. Sykdommer i hjertet som kan føre til endring i ventilens normale anatomi:
   • Reumatisme (revmatisk hjertesykdom). Som regel er angina foran et hjerteinfarkt, et par uker etter som det er et angrep av revmatisme (leddskader). Men i tillegg til synlig betennelse i elementene i muskel-skjelettsystemet, er hjerteventiler involvert i prosessen, som er mye mer destruktive for streptokokker.
   • Iskemisk hjertesykdom, myokardinfarkt (hjertemuskel). I disse sykdommene er det en forverring av blodtilførselen eller en fullstendig opphør av den (i tilfelle av hjerteinfarkt), inkludert papillære muskler. Det kan være en pause i akkordene.
   • Brystskader. Sterke slag i brystområdet kan provosere en skarp adskillelse av valvulære akkorder, noe som fører til alvorlige komplikasjoner ved utilstrekkelig omsorg.

  Klassifisering av mitral ventil prolapse

  Det er en klassifisering av mitralventil prolaps, avhengig av sværhetsgraden av oppkast.

  • I grad er preget av en avbøyning av klaffen fra tre til seks millimeter;
  • II grad er preget av en økning i avbøyningsamplituden til ni millimeter;
  • III grad er preget av en avbøyning på mer enn ni millimeter.

  Symptomer på mitral ventil prolapse

  Som nevnt ovenfor forekommer prolaps av mitralventilen i de aller fleste tilfeller nesten asymptomatisk og diagnostiseres ved et uhell med en forebyggende medisinsk undersøkelse.

  De vanligste symptomene på prolaps av mitralventilen inkluderer:

  • Cardialgia (smerte i hjertet). Dette symptomet forekommer i omtrent 50% av tilfellene av PMC. Smerten er vanligvis lokalisert i området på venstre side av brystet. De kan være både kortsiktige og strekke i flere timer. Smerte kan også forekomme i hvilestilstand eller med en utprøvd emosjonell belastning. Imidlertid er det ofte umulig å koble til forekomsten av et hjertesymptom med noen provokerende faktor. Det er viktig å merke seg at smerte ikke stoppes av inntak av nitroglyserin, som skjer ved hjerte-og karsykdommer;
  • Følelse av mangel på luft. Pasienter har et uimotståelig ønske om å ta et dypt pust "fullt bryst";
  • Følelse av forstyrrelser i hjertets arbeid (enten et svært sjeldent hjerteslag eller tvert imot rask (takykardi);
  • Svimmelhet og svimmelhet. De er forårsaket av brudd på hjerterytmen (med en kortsiktig nedgang i blodstrømmen til hjernen);
  • Hodepine i morgen og natt;
  • Stigningen i temperatur, uten grunn.

  Diagnose av mitralventil prolaps

  Som regel diagnostiseres terapist prolapse eller kardiolog ved auskultasjon (lytter til hjertet med et stethofonendoskop), som de bruker hver pasient på rutinemessige medisinske undersøkelser. Lyder i hjertet er forårsaket av lydfenomener under åpning og lukking av ventiler. Hvis det er mistanke om hjertesykdom, gir legen en retning for ultralyddiagnostikk (US), som gjør det mulig å visualisere ventilen, bestemme tilstedeværelsen av anatomiske defekter i den og graden av oppblåsthet. Elektrokardiografi (EKG) reflekterer ikke endringene som oppstår i hjertet i denne patologien til ventilflapper

  Behandling og kontraindikasjoner

  Taktikken for mitralventil-prolapsbehandling bestemmes av graden av ventilventil-prolaps og regurgitasjonsvolum, samt av karakteren av psykomotoriske og kardiovaskulære sykdommer.

  Et viktig punkt i terapi er normalisering av arbeidssystemet og resten av pasientene, overholdelse av den daglige rutinen. Sørg for å være oppmerksom på en langvarig (tilstrekkelig) søvn. Spørsmålet om fysisk trening og idrett bør avgjøres individuelt av den behandlende legen etter å ha vurdert indikatorene for fysisk kondisjon. Pasienter, i fravær av alvorlig oppblåsthet, vises moderat fysisk aktivitet og en aktiv livsstil uten noen begrensninger. Den mest foretrukne er ski, svømming, skøyter, sykling. Men klasser assosiert med jerky type bevegelser anbefales ikke (boksing, hopping). Ved alvorlig mitral regurgitasjon er sport kontraindisert.

  Det er mulig å anbefale pasienter generelt restorativ terapi med et besøk på balneologiske alpinanlegg, vannprosedyrer, ryggmassasje, spesielt kraftsonen, akupunktur, vitaminer.

  En viktig komponent i behandlingen av mitralklaffprolaps er spesielt urtemedisin basert beroligende midler (beroligende) planter: vendelrot, Motherwort, hagtorn, rosmarin, salvie, St. John surt, og andre.

  For å forhindre utvikling av reumatoid skade på hjerteventilene, er tonsillektomi (fjerning av mandler) ved kronisk tonsillitt (tonsillitt) angitt.

  Medikamentbehandling med PMC er rettet mot behandling av komplikasjoner som arytmi, hjertesvikt, samt symptomatisk behandling av prolaps (sedasjon) manifestasjoner.

  I tilfelle av alvorlig oppblåsthet, samt tilslutning av sirkulasjonsfeil, er det mulig å utføre operasjonen. Som regel sugges den berørte mitralventilen, det vil si valvuloplasti utføres. Hvis det er ineffektivt eller ubøyelig av en rekke grunner, kan en kunstig analog bli implantert.

  Komplikasjoner av mitral ventil prolapse

  1. Utilstrekkelig mitralventil. Denne tilstanden er en hyppig komplikasjon av revmatisk hjertesykdom. I dette tilfellet oppstår en signifikant retur av blod til venstre atrium på grunn av ufullstendig lukking av ventiler og deres anatomiske defekt. Pasienten er bekymret for svakhet, dyspné, hoste og mange andre. Ved utvikling av slike komplikasjoner, er ventilprotesen vist.
  2. Angrep angina og arytmi. Denne tilstanden er ledsaget av unormal hjerterytme, svakhet, svimmelhet, en følelse av forstyrrelse i hjertet, kravle "skumle" for øynene, besvimelse. Denne patologien krever alvorlig medisinering.
  3. Infeksiv endokarditt. Denne sykdommen forårsaker betennelse i hjerteventilen.

  Forebygging av mitral ventil prolapse

  Først og fremst, for å forebygge denne sykdommen, er det nødvendig å sanitere alle kroniske fokus av infeksjon - karske tenner, tonsillitt (muligens å fjerne mandler i henhold til indikasjoner) og andre. Det er obligatorisk å gjennomgå regelmessige årlige medisinske undersøkelser i tide for å behandle forkjølelse, spesielt angina.

  Les Mer Om Fartøyene