Årsaker, symptomer på mitral ventil prolaps, om behandling er nødvendig

Fra denne artikkelen vil du lære: Karakteristikkene til patologisk mitralventil prolaps, årsakene til forekomsten, klassifisering etter graden av alvorlighetsgrad. De viktigste symptomene, behandlingsmetoder enn det kan være farlige, mulige begrensninger for pasienter og en prognose for fremtiden.

Mitral eller bicuspid ventil - en ventil som skiller venstre atrium fra den venstre ventrikkel. I løpet av diastolen (avslapping av ventriklene) ventilen åpnes ved å føre oksygenrikt blod, kom fra lungekretsløpet inn i venstre forkammer til den venstre ventrikkel, hvorfra det går deretter til den systemiske sirkulasjon.

Når mitralklaffprolaps (forkortet som PLA) forekommer siging eller prolaps, mitral ventil, som, avhengig av hvor alvorlig, kan heller ikke være ledsaget av noen symptomer, og forstyrrer ikke pasienten, eller føre til ganske alvorlige problemer ubehagelige manifestasjoner og begrenser i form av profesjonelle aktiviteter og sport.

Med den normale strukturen og funksjonen til mitralventilen, er den tett lukket under systolisk (sammentrekning) av ventrikkelen og tillater ikke blod tilbake til atriumet. Men i nærvær av prolaps bøyer ventilene på ventilen under blodtrykk mot venstre atrium og delvis åpner, slik at blodet kan strømme tilbake til atriumet - denne prosessen kalles regurgitasjon. Jo mer uttalt oppblåsningen av blod, jo mer utprøvde kliniske manifestasjoner har PMC.

Utbredelsen av denne patologien blant befolkningen er relativt liten - den er funnet i om lag 2,5-3% av mennesker. Men i de senere år, i forbindelse med innføring av ultralyd i hjertet i planlagte undersøkelser av ungdom og barn, oppdages mitral ventil prolaps mye oftere, spesielt hos pasienter i ung alder og barn.

Diagnose og behandling av prolaps utføres av kardiologer. De bestemmer også mulige begrensninger for pasienter, blant annet i forhold til studier, arbeid, militærtjeneste, fysiske aktiviteter.

årsaker

De eksakte årsakene til prolaps er ikke klare. Det antas at hovedrolle er spilt av funksjonene i strukturen av bindevev - det såkalte bindevevsdysplasi. Når bindevevsforandringer observert tallrike og forskjellige brudd av strukturen og funksjonen av de organer, som inkluderer bindevevet -.. Ventilene i hjertet, av kroppen, ledd, brusk, etc. så, sammen med prolaps, finner mange pasienter nærsynthet, og økt mobilitet (fleksibilitet) av leddene, skoliose og kropssykdommer.

Også slike sykdommer kan føre til patologien til mitralventilen:

 • overført smittsom og giftig endokarditt,
 • angina og skarlagensfeber,
 • iskemisk hjertesykdom,
 • metabolske forstyrrelser.

klassifisering

Forlengelsen av mitralventilen er klassifisert i henhold til ventilens grad:

Graden av prolaps er ikke alltid direkte relatert til alvorlighetsgraden av strømmen. Mer avslørende er tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av oppblåsthet: Jo sterkere det er, jo mer alvorlig prognosen, og jo mer bekymringsfull gir patologien til pasientene.

Typer av mitralventil prolaps med opphissing

symptomer

Forløpet av mitralventilen har ingen spesifikke symptomer. Avbøyning av 1 grad i fravær av regurgitering oppstår vanligvis ofte helt asymptomatisk - den er funnet ved et uhell under profylaktisk undersøkelse og utfører ultralyd i hjertet.

Ved 2 og 3 grader prolaps og nærvær oppstøt pasienter kan presentere en rekke klager, som imidlertid ofte overhodet ikke forbundet med prolaps, og med bakgrunn eller assosiert patologi (vaskulær dystoni, nevroser og D. t.). Ofte er pasientene bekymret for slike symptomer:

 1. Smerter i hjertet av hjertet er en piercing natur, som kan være forbundet med fysisk anstrengelse eller nervøsitet.
 2. Anfall av takykardi (hjertebank), ledsaget av svimmelhet, svakhet, kvalme.
 3. Følelse av forstyrrelser i hjertets arbeid.
 4. Økt tretthet, utseende av tretthet og svakhet, selv etter en mindre fysisk eller mental belastning.
 5. Hyppighet til svimlende og pre-svimlende forhold (alvorlig svakhet, svimmelhet) - i tunge rom, mot følelsesmessig stress.
 6. Følelse av mangel på luft, brystsmerter ved pusting.
 7. Søvnløshet, mareritt, oppvåkninger med hjertebank og smerter i hjertet.

diagnostikk

I nærvær av tegn og symptomer på hjerte oppnevne undersøkelse og behandling bør være en kardiolog. Siden de konkrete tegn på prolaps ikke finnes, etter intervjuet, og undersøkelse av pasienten legen kan bare foreslå diagnose, og for å bekrefte det nødvendigvis en studie av bildebehandling struktur og funksjon av hjertet - Doppler ekkokardiografi (ekkokardiografi) eller ultralyd av hjertet.

Ved hjelp av ekkokardiografi er det mulig å diagnostisere mitralventil prolaps

Ifølge ultralyd er det fastslått at mitralventil-prolaps er tilstede, dens grad avsløres, tilstedeværelse eller fravær og alvorlighetsgrad av opphissing. Som regel er det ikke nødvendig med andre studier for å klargjøre diagnosen, men de kan være nødvendig for å bestemme profesjonell eller sportslig kondisjon.

De forskjellige tester utført (testutførelsen sykling med EKG og ekkokardiografi, før og etter trening, tester huk, måling av blodtrykk i liggende stilling og umiddelbart etter å ha tatt en vertikal stilling, og så videre. D) En ytterligere undersøkelsesmetoder. Kan også ta blodprøver (generelle og biokjemiske), konsulenttjenester relaterte spesialister (nevrolog, revmatolog, psykiater, hjertekirurg).

Testen på en motorsykkel med ytelse av et elektrokardiogram

behandling

I milde former av sykdommen, når mitral ventil prolaps er ubetydelig og regurgitation er fraværende eller minimal, er ingen behandling vanligvis foreskrevet. Imidlertid kan behandling være nødvendig for de pasientene som klager over hjertesmerter, svimmelhet og svimmelhet.

Som slike klager ved moderate endringer i struktur og funksjon av ventilen forårsaket oftere enn faktisk ikke hjertesykdom og nevrasteni, nevroser og andre neurologiske problemer, og den behandling, henholdsvis, betegner neurologer (tett med Hjerte).

 1. Overholdelse av regimet - for å unngå stress, fysisk og mental overbelastning. Det er svært ønskelig å få råd fra en psykoterapeut eller psykolog, for å få opplæring i selvkontrollerende metoder (over følelser, oppførsel), avslapping. Den riktige operasjonsmodusen er nødvendig (om ettermiddagen, med normalisert arbeidstid og fulltidslunsj). En obligatorisk del av behandlingen er en full natts søvn. Med søvnforstyrrelser, vises lette sovepiller.
 2. Gjennomføre handlinger med общеукрепляющим effekt - закаливание, går på friluft, svømmer i bassenget.
 3. Medikamentell terapi - beroligende (beroligende) legemidler - som motherwort, valerian, novopassit. Sterke beroligende midler brukes svært sjelden. Også stoffer som normaliserer metabolisme (metabolisme) i myokardiet er forbundet - kudesan, elkar, etc.

Med forlengelse på 2-3 grader i kombinasjon med oppblåsthet, når pasienter ofte viser økning i blodtrykk og arytmi, anbefaler vi også bruk av antihypertensive og antiarytmiske legemidler. For å forhindre utvikling av infektiv endokarditt med prolapses med opphiss av klasse 2 eller mer, anbefales antimikrobiell terapi.

I spesielt alvorlige tilfeller, som er vanskelige å behandle konservativt, kan kardiologisk kirurgisk behandling anbefales. Hovedindikasjonene for kirurgisk inngrep er utvikling av kronisk mitral insuffisiens og risikoen for dannelse (eller allerede dannelse) av hjertefeil.

Pasient overvåking

Pasienter som har hatt mitralventil prolaps, uavhengig av alvorlighetsgrad og tilstedeværelse eller fravær av oppblåsthet, bør registreres hos en kardiolog og gjennomgå regelmessig undersøkelser. Det anbefales å utføre Echo KG minst en gang i året - for å vurdere dynamikken; EKG 2 ganger i året - for tidlig påvisning av arytmier.

Pasienter med mitralventil prolaps anbefales å gjennomgå elektrokardiogram 2 ganger i året

Kardiologen bestemmer pasientens evner når det gjelder faglig aktivitet, sport, treningstjeneste i hæren. Prolaps uten oppstøt en grad pålegger ikke alvorlige begrensninger, kan bare være kontra tung trening og opplæring i noen universiteter militære orientering (flygende skoler, etc..). Spørsmålet om muligheten for å gjøre sport er avgjort individuelt (avhengig av sporten og tilgjengeligheten av klager).

Med prolapses med regurgitation, spesielt uttalt, er begrensningene mye mer alvorlige. Yrker av profesjonell sport er vanligvis forbudt. Kontraindikert i hæren, er det kontraindikasjoner til en rekke yrker.

komplikasjoner

Den uttrykte prolapsen av mitralventilen, spesielt i kombinasjon med oppblåsthet, kan føre til utvikling av slike alvorlige komplikasjoner som:

 1. Mitral insuffisiens er en økning i regurgitasjon, som fører til overføring av store mengder blod tilbake i venstre atrium. Dens symptomer ligner symptomene på kronisk hjertesvikt - det er kortpustethet, svakhet, redusert effektivitet.
 2. Infektiv endokarditt - Anatomisk endrede strukturer i hjerteventilene blir alltid lettere påvirket av infeksjon. Endokarditt - betennelse i hjertets indre skall (endokardium) fører igjen til en forverring av problemet og en økning i deformasjonene av mitralventilen helt opp til dannelsen av hjertefeil.

 • Plutselig død er mulig med ustabil hjertefunksjon, arytmier.
 • outlook

  I de fleste tilfeller fortsetter prolaps av mitralventilen uten komplikasjoner, praktisk talt uten å forårsake bekymring for pasienter.

  Prognosen i klasse 1-2 med eller uten minimal oppblåsning er gunstig, det er praktisk talt ingen restriksjoner, og de gjelder bare en betydelig fysisk anstrengelse.

  Prolaps av grad 3 eller tilstedeværelse av alvorlig oppstøt prognosen er mye mer alvorlig, og for patologi ustabil og uforutsigbar, er det farlig for sine komplikasjoner, og derfor å forbedre pasientens livskvalitet og redusere risikoen cardio kirurgisk korreksjon av avvik kan anbefales.

  Hvordan kurere mitral ventil prolapse

  Taktikk terapi for diagnose av mitralklaffprolaps forskjellig i hver enkelt pasient, avhengig av graden av ventilen prolaps, tilstedeværelse og alvorlighetsgrad av dysfunksjoner i det autonome nervesystemet hos hjertet og blodkarene.

  Prinsipper for behandling av prolaps av mitralventilen av primær natur:

  1. behandling bør være forsvarlig lang;
  2. kompleksitet;
  3. behandlingsmetoder foreskrives under hensyn til arbeidet i det autonome nervesystemet for hver pasient.

  De første tiltakene bør være normalisering av søvn, korrigering av hvile- og arbeidssystemet. Pasienten anbefales et regime med tilstrekkelig tid til søvn og hvile.

  Det har blitt observert at de fleste pasienter med denne diagnosen svarer godt til trening, dersom sykdommen ikke er komplisert av mitralinsuffisiens, utseende ventrikkelflimmer eller uttalt endringer i prosessen av ventrikulær repolarisering. Slike pasienter kan ikke være redd for å lede en livlig livsstil, under oppsyn av en lege. Barn med mitral ventil prolaps syndrom anbefales å bruke slike typer sport: bading, ski og skøyter, sykling. Og noen idrettsaktiviteter er ikke ønskelige, siden de er forbundet med jerky bevegelser i kroppen. For eksempel kampsport (karate), hopping og så videre.
  Behovet for å minimere fysisk stress i pasienten oppstår når det er strømningsregurgitasjon, metabolske forstyrrelser i myokardiet, repolariseringsprosesser, ventrikulær arytmi eller et utvidet Q-T-intervall i klinikken.

  Slike pasienter foreskrives treningstrening under konstant tilsyn av en lege.
  Forlengelsen av mitralventilen av primær natur er ofte et tegn på bindevevsdysplasi og vegetovaskulær dystoni, derfor bør man stole på prinsippene for generell styrkingsterapi og vegetotrofiske midler.

  Ikke-medisinering

  En viktig del av behandlingen er ikke-medisinske metoder. De inkluderer:

  1. psykoterapi;
  2. vannprosedyrer;
  3. fysioterapi metoder (elektroforese av cervical ryggrad med magnesium og brom);
  4. auditiv trening;
  5. massasje av ryggsøylen;
  6. akupunktur.

  Du bør også være oppmerksom på foci med kronisk infeksjon, for eksempel tonsillitt, kroniske sykdommer i nyrene, urinveiene og så videre. De må sanitiseres.

  Medisineringsterapi

  Medisinske metoder er primært rettet mot:

  1. terapi av vegetative forstyrrelser, vegetovaskulær dystoni;
  2. forebyggende tiltak for utvikling av neurogen dystrofi av hjertemuskelen;
  3. psykoterapeutiske metoder;
  4. anvendelse av antibakterielle stoffer for å forebygge endokardittutvikling av smittsom natur.

  Hvis pasienten har symptomer på moderat sympatikotoni i forgrunnen, kan fytopreparasjoner legges til behandling. Disse er beroligende urter: rosmarin, salvie, morwort, johannesurt, hagtorn og valerian. Av de ferdige medisinene anbefales tinktur av morwort og valerian.

  Endringer i kardiogrammet, som indikerer brudd på repolariseringsprosessen av myokardiet, er indikasjoner på gjennomføring av terapi med metabolske legemidler. Disse inkluderer panangin, karnitin, vitaminkomplekser og riboksin.

  • Karnitin. Dette er et hjemlig forberedelse. Til utenlandske analoger er Tyson, Carnitol, L-Carnitine, Vitalein. Påfør i lang tid, opptil 2-3 måneder, beregning av en dose på 50-75 mg. på kg. vekt. Carnitin spiller en viktig ledende rolle i fett- og energityper av metabolisme. På grunn av handlingen på mobilnettet (overføring av fettsyrer gjennom cellemembranen), gir stoffet beskyttelse av myokardiet fra nevroprostiske prosesser, forbedrer energipakkeprosessene.
  • Koenzym Q. Det har en gunstig effekt ved å forbedre bioenergetiske prosesser i hjertemuskelen, som er spesielt effektiv i sekundær mitokondriell insuffisiens.

  Tilstedeværelsen av ventrikulære ekstrasystoler, et langstrakt Q-T-intervall, vedvarende repolarisasjonsforstyrrelser, tjener som indikasjon på utnevnelsen av beta-blokkere. Behandlingen er foreskrevet i lang tid (fra 2 til 3 måneder) med en hastighet på 0,5 til 1,0 mg. på kg. vekt. Avbryt stoffet sakte, gradvis redusere dosen. De ventrikulære ekstrasystolene krever ikke single eller supraventricular extrasystoles som ikke er ledsaget av en forlengelse av Q-T-intervallet.

  Antibakterielle stoffer i forebygging av endokarditt av smittsom natur.

  Denne profylaksen er indisert for personer som har betydelige ventilkonstruksjonsforstyrrelser. Forberedelser gis før utførelse av medisinske manipulasjoner som kan provosere bakterieemi. Denne ekstraksjonen av tann, fylling og etablering av proteser, fjerning av mandler.

  Ved manipulasjoner på organer i luftveiene og i munnhulen, anbefales antibiotika.

  1. Penicillin. Tilordne til inngrep ledsaget av blødning i munnhulen, kirurgiske inngrep på organene i luftveiene og munnhulen. Pasienter kan ta stoffet oralt. Det er former for intravenøs administrering. Dosen for oral administrering er 1-2 gram, en time før hendelsen, deretter etter 30 minutter, 1 time og 6 timer. For intravenøs administrering, en dose på 1-2 millioner samtidig.
  2. Hvis en pasient har en protese i stedet for en ventil, foreskrives Ampicillin, Gentamicin, Penicillin før medisinsk manipulasjon. En time før prosedyren: Ampicillin 50 mg per kg til intramuskulær injeksjon + Gentamicin 2 mg per kg vekt for intramuskulære eller intravenøse injeksjoner. Etter 6 timer får pasienten penicillin oralt 0,5-1,0 gram.
  3. Hvis på antibiotika er penicillinallergi, er det mulig å behandle en pasient erytromycin (ved 20 mg.na kg.vesa for manipulasjon, og etter 6 timer 10 mg.na kg.vesa) eller vancomycin (15-20 mg.na kg. vekt, intravenøst, en time før prosedyren, deretter halvparten av denne dosen etter prosedyren).
  4. Fremgangsmåtene i den urogenitale organene blir utført under "cover" Ampicillin (50 mg.na kg.vesa intramuskulært) eller Gentamicin (2 mg.na kg.vesa intramuskulært eller intravenøst). Forberedelser gis en time før og 6 timer etter prosedyren. Du kan erstatte Amoxilin i en dose på 50 mg.na kg vekt per time og 6 timer etter. I allergiske reaksjoner til penicilliner administreres Vancomycin 15-20 mg.na kg.vesa intravenøst ​​i kombinasjon med Gentamycin 2 mg.na kg.vesa intravenøst ​​eller intramuskulært en time før og, om nødvendig, etter 8 timer ved å følge prosedyrer.

  Den neste komponenten av terapi for en pasient med diagnose av mitral ventil prolaps er psykoterapi. En spesiell rolle denne behandlingen har hos barn, ungdom og personer som er tilbøyelige til å forverre sine egne sykdommer. Blant metodene som brukes psykofarmoterapi, forklarende rasjonell psykoterapi. Alle metoder er rettet mot dannelsen av en normal holdning til sykdommen, til behandling.

  Et viktig stadium i psykoterapi er det første møtet mellom legen og pasienten, deres første samtale. Under spørsmålet er det nødvendig å finne ut hvordan pasientens fortid og nåværende tilstand er forskjellig, for å vurdere tid og natur for utviklingen av psykiske lidelser og vegetativ status. Under intervjuet er det således mulig å bevise for pasienten at hans tilstand kan helbredes og ikke i de fleste tilfeller gir noen fare.

  Farmakoterapi er foreskrevet med minimale doser for alle syndrom som er forbundet med vegetasjonens og psykeforstyrrelsen. Minimale doser av psykotrope medikamenter vil bidra til å unngå forekomsten av negative effekter og pasientens motstridende holdning til behandling.

  Dersom det autonome nervesystemet har en tendens til å sympathicotonia deretter begynne å behandle pasienten med en viss anbefalt handlinger for korreksjon av dietten: innsnevring natriumsalt beriket diettprodukter inneholder magnesium- og kaliumsalter. Den sistnevnte omfatter bokhvete, hirse, havremel, soyaprodukter, ferskener, aprikoser, tørkede aprikoser, bønner og erter, rosiner, squash og ville rose, men fra medikamentov- Panangin.

  Det er ikke utelukket bruk av vitaminkomplekser, spesielt med vitaminer i gruppe B, og beroligende urter. Mikrocirkulasjon vil forbedre vinpocetin, cavinton, vinopan, trental.

  Metoder for psykofarmoterapi er basert på arten av psykopatologiske forstyrrelser, deres dynamikk i løpet av dagen. Derfor er den mest effektive en kombinasjon av psykotrope stoffer. Fra antidepressiva anbefales det å bruke de som har beroligende og balansert tiltak:

  1. azafen. En dose på 25 til 75 mg. per dag;
  2. pirazidol. Fra 25 til 37,5 mg per dag;
  3. triptyzol, anafranil, amitriptylin ved 6,25-25 mg per dag.

  Om nødvendig, bruk sjeldne tilfeller legemidler fra gruppen antidepressiva som har en stimulerende effekt. Dette er melipramin fra 12,5 til 25 mg per dag.

  Av nevoleptika er det bedre å bruke Sonapaks og fenotiazinderivater. Etoperazin for 10-15 mg. per dag, Triftazin 5-10 mg per dag.

  Noen ganger anbefales kombinasjonsterapi, antidepressiva, neuroleptika og beroligende midler med beroligende virkning (Phenazepam, Seduxen, Elenium, Frisium). Hvis beroligende midler foreskrives som monoterapi, er det å foretrekke å bruke "dagtid" skjemaer. Disse inkluderer Rudotel, Trioksazin, Grandaxin, Uksepam.

  Nootropics (piracetam) brukes også, og når Pantogam og fenibut vises på elektroencefalogrammet av epileptoid tegn.
  Til tross for de morfologiske tegnene på mitralventilaplapse førte utnevnelsen av psykofarmoterapi alene i de fleste kliniske tilfeller til total forsvunnelse av sykdommen ifølge elektrokardiografiske data.

  Hvis mitralventilens forlengelse ledsages av mangel, blir det tilsatt medisiner til behandling: hjerteglykosider, kaliumsalter, vanndrivende og vasodilaterende legemidler.

  Pasienter som auscultated isolert og pansystolic pozdnesistolicheskie støy mitralinsuffisiens kan vedvare lenge-kompensasjon scenen. Men hvis klinikken i disse pasientene er tilstede myokardialt ustabilitet og pulmonal hypertensjon er ledsaget av tegn på sirkulasjonssvikt, spesielt i nærvær av interkurrente sykdommer etter lengre psykologiske og emosjonelle belastninger, bør behandlingen legge hjerteglykosider vedlikeholdsdose og medisiner gruppe angiotensinkonverterende enzyminhibitorer som i en dose ikke reduserer blodtrykk (kaptopril).

  Fra hjerte glykosider: Digoxin i en dose på 0,03-0,05 mg. Per 1 kg av vekt, gitt pasientens alder, to ganger om dagen.
  ACE-inhibitorer har mange positive virkninger: kardiobeskyttende virkning som er tatt i betraktning ved tilsetting av pasienter diagnostisert med prolaps og symptomer på kongestiv hjertesvikt, og preparater av denne gruppe er i stand til å forhindre spredning av muskelceller i hjerte, redusere forekomsten av systemisk og pulmonal hypertensjon, begrense viral betennelse i myokardium.

  Captopril brukes i en dose som ikke reduserer blodtrykket, det er 0,5 mg. per kg per dag. I dette tilfellet forbedrer langvarig bruk av stoffet funksjonen til venstre ventrikel, normalisering av pulmonal mikrosirkulasjon, som forhindrer utviklingen av pulmonal hypertensjon, som ugunstig for prognose komplikasjoner.

  Eldfaste mot metodene for medikamentterapi mitralinsuffisiens kan bare helbredes ved kirurgisk korreksjon.

  Kliniske indikasjoner for operativ behandling av pasienter diagnostisert med mitralventil prolaps:

  1. prolapse, ledsaget av sirkulasjonsfeil, klasse IIB, resistent mot terapi med hjerte glykosider, vasodilatorer, diuretika;
  2. forekomst av atrieflimmer;
  3. prolapse med utvikling av pulmonal hypertensjon (ikke mer enn 2 stadier);
  4. bakteriell endokarditt, som ikke kan helbredes av antibiotika.

  Hemodynamiske indikasjoner for kirurgisk behandling av mitral insuffisiens hos pasienter diagnostisert med mitralventil prolaps:

  • økt trykk i pulmonal arteriesystemet (mer enn 25 mm Hg);
  • redusert utkastningsfraksjon (mindre enn 40%);
  • regurgitation er mer enn 50%;
  • økning i det endelige diastoliske volumet av hulrommet i venstre ventrikkel mer enn 2 ganger.

  I kirurgisk praksis brukes radikale metoder til å korrigere sagkelen av mitralventilen, som inkluderer ulike metoder for kirurgisk behandling, hvis valg avhenger av den dominerende morfologiske anomali:

  • operasjon for å forkorte sene akkorder;
  • Påføring av polytetrafluoretylensøm for å lage kunstige akkorder;
  • suturing commissure;
  • et mitral ventilblad.

  Hvis det ikke er mulig å gjenopprette den eksisterende mitralventilen, bruk spesielle proteser for å gjenopprette ventilens normale funksjon, og gi fysiologisk hemodynamikk.

  Prolapse har en tendens til å utvikle seg, og endringer i mitralventilen utelukkes ikke med årene, samt utvikling av alvorlige komplikasjoner, derfor anbefales det regelmessig oppfølging av pasienter. De blir revurdert av en kardiolog, de får en vanlig kardiografisk undersøkelse opptil 2 ganger i året.
  Ved behandling av pasienter med syndromet "mitralklaffprolaps" er berettiget oppgave magnesium for. Ved behandling av Magne B6 Magnerot pasienter viste positive dynamikken i EKG-data, noe som reduserer antallet ekstrasystoler, eliminering av lidelser i det autonome nervesystemet, forbedring av helsen. På samme medisiner basert på magnesium er godt tolerert, noe som øker muligheten for deres anvendelse, selv i pediatrisk praksis.

  Ved sekundær natur fremfall ikke utviklet metoder for spesifikk terapi, men fokuserer på administrering av legemidler basert på magnesiumoxyd, kalsium- komplekser, vitaminene C og B pasienter med arvelig syndromer, som er særegen prolaps, observert ved kardiolog få profylaktisk antibiotika terapi kurs infeksiøs endokarditt og i hjertesvikt - behandling av de tilsvarende legemidler (vasodilatorer, diuretika, legemidler med en positiv inotrop effekt).

  Forresten av mitralventilen i hjertet er farlig

  En av de vanligste hjertepatologiene er prolaps av mitralventilen. Hva betyr dette begrepet? Normalt ser arbeidet i hjertet ut som dette. Venstre atrium komprimeres for å skille ut blod, ventilklaffene åpnes nå, og blodet går inn i venstre ventrikel. Deretter lukkes ventiler, og sammentrekningen av ventrikkelen fører allerede blodet til å bevege seg inn i aorta.

  Med ventilprolaps går en del av blodet på tidspunktet for sammentrekning av ventrikkelen igjen inn i atriumet, fordi prolaps er en avbøyning som ikke tillater at ventene lukkes normalt. Dermed er det en omvendt overføring av blod (regurgitasjon), og mitral insuffisiens utvikler seg.

  Hvorfor utvikler patologien?

  Forløpet av mitralventilen er et problem som forekommer oftere hos unge mennesker. Alder 15-30 år er mest typisk for diagnostisering av dette problemet. Årsakene til patologi er endelig uklare. I de fleste tilfeller forekommer PMC hos personer med bindevevspatologier, for eksempel med dysplasi. Et av dets tegn kan være økt fleksibilitet.

  For eksempel, hvis en person enkelt bøyer tommelen på armen i motsatt retning og tar den til underarmen, er sannsynligheten for tilstedeværelsen av en av patologiene i bindevev og PMC høy.

  Så, en av årsakene til mitral ventil prolaps er medfødt genetiske lidelser. Utviklingen av denne patologien er imidlertid også mulig på grunn av de tilegnede årsakene.

  Ervervede årsaker til PMC

  • Iskemisk hjertesykdom;
  • myokarditt;
  • Ulike idiomer av kardiomyopati;
  • Hjerteinfarkt;
  • Kalsiumavsetninger på mitralringen.

  På grunn av smertefulle prosesser, blir blodtilførselen til hjertekonstruksjonene forstyrret, vevbetennelse, celledød med erstatning av bindevevet, densifisering av vevene i selve ventilen og omgivende strukturer.

  Alt dette fører til endringer i vevet i ventilen, skade på musklene som styrer det, noe som fører til at ventilen slutter å lukkes helt, det vil si at prolaps av ventiler opptrer.

  Er PMC farlig?

  Selv om mitralventil prolaps kvalifiserer som en patologi i hjertet, er prognosen i de fleste tilfeller positiv, og ingen symptomer blir observert. Vanligvis diagnostisert PMC ved et uhell under ultralyd i hjertet med forebyggende undersøkelse.

  Manifestasjoner av PMC avhenger av graden av prolaps. Symptomer manifesteres hvis opphissingen er alvorlig, noe som er mulig i tilfeller av betydelig avbøyning av ventilflikene.

  De fleste som har PMC, lider ikke av dette, patologien påvirker ikke deres livs- og arbeidskapasitet. Ved andre og tredje grader av prolaps er imidlertid ubehagelige opplevelser i hjertet, smerte og rytmeforstyrrelser mulig.

  I de mest alvorlige tilfeller utvikles komplikasjoner på grunn av nedsatt sirkulasjon og forverring av hjertemuskelen på grunn av strekk under tilbakelevering av blod.

  Komplikasjoner av mitral insuffisiens

  • Ruptur av hjerteflasker;
  • Infektiv endokarditt;
  • Mikksomatoznye ventil ventil endringer;
  • Hjertesvikt;
  • Plutselig død.

  Den siste komplikasjonen er ekstremt sjelden og kan oppstå hvis PMC kombineres med ventrikulære rytmeforstyrrelser, som er livstruende.

  Grader av prolapse

  • 1 grad - ventilflapper bøyes på 3-6 mm,
  • 2 grader - avbøyning ikke mer enn 9 mm,
  • 3 grader - mer enn 9 mm.

  Så det meste av forlengelsen av mitralventilen er ikke farlig, så det er ikke nødvendig å behandle det. Men med en betydelig grad av patologi, trenger folk en grundig diagnose og hjelp.

  Hvordan manifesterer problemet

  Forløpet av mitralventilen manifesteres av spesifikke symptomer med signifikant opphissing. Men når det blir spurt pasienter med PMK, viser selv den minste grad at folk opplever mange klager om mindre plager.

  Disse klager ligner de som forekommer i vegetovaskulær eller neurokirkulatorisk dystoni. Siden denne lidelsen ofte blir diagnostisert samtidig med mitralinsuffisiens, er det ikke alltid mulig å skille mellom symptomer, men PMC spiller en avgjørende rolle i endringen i trivsel.

  Alle problemer, smerte eller ubehag som følge av mitral insuffisiens er forbundet med en forverring av hemodynamikk, det vil si blodstrøm.

  Siden i denne patologien er en del av blodet kastet tilbake til atriumet, og ikke kommer inn i aorta, må hjertet gjøre ytterligere arbeid for å sikre normal blodstrøm. Overbelastning gir aldri fordeler, det fører til raskere slitasje av vev. I tillegg fører oppkastet til utvidelse av atriumet på grunn av tilstedeværelsen av en ekstra del av blod der.

  Som et resultat av overfylling med blodet i venstre atrium, er alle venstre delene av hjertet overbelastet, kraften i hans sammentrekninger øker, fordi du må takle en ekstra del av blodet. Med tidenes forlengelse kan hypertrofi i venstre ventrikkel og atrium utvikles, dette fører til økt trykk i karene som passerer gjennom lungene.

  Hvis den patologiske prosessen fortsetter å utvikle, forårsaker lungehypertensjon hypertrofi av høyre ventrikel og mangel på tricuspid-ventilen. Symptomer på hjertesvikt vises. Det beskrevne bildet er typisk for prolaps av mitralventilen i tredje grad, i andre tilfeller er sykdommen mye lettere.

  Absolutt flertall av pasientene blant symptomene på mitralventilapapse markerer perioder med hjertebank, som kan ha forskjellig styrke og varighet.

  En tredjedel av pasientene føler regelmessig mangel på luft, de vil ha inspirasjonen til å være dypere.

  Blant de mer aggressive symptomene kan man merke seg et tap av bevissthet og pre-okklusjon.

  Ganske ofte mitral ventil prolapse ledsages av redusert effektivitet, irritabilitet, en person kan være følelsesmessig ustabil, kan hans søvn bli forstyrret. Det kan være smerte i brystet. Og de har ingenting å gjøre med fysisk aktivitet, og nitroglyserin virker ikke på dem.

  De vanligste symptomene

  • Smerte i brystet;
  • Mangel på luft;
  • Kortpustethet
  • Følelser av hjerteslag eller funksjonsfeil i rytmen;
  • besvimelse;
  • Ustabil stemning;
  • Rask tretthet;
  • Hodepine om morgenen eller om natten.

  Alle disse symptomene kan ikke kalles karakteristisk bare for prolaps av mitralventilen, de kan skyldes andre problemer. Ved undersøkelse av pasienter med lignende klager (særlig i ung alder), oppdages imidlertid ofte forekomsten av mitralventilen på 1 grad eller til og med 2 grader.

  Hvordan er patologien diagnostisert?

  Før du begynner behandling, trenger du en nøyaktig diagnose. Når det er behov for å diagnostisere PMC?

  • For det første kan diagnosen gjøres ved et uhell under en forebyggende undersøkelse med ultralydet i hjertet.
  • For det andre, med en undersøkelse av pasienten av terapeuten, kan det høres en støy i hjertet, noe som vil føre til videre undersøkelse. En karakteristisk lyd, som kalles støy, når mitralventilen er avbøyet, skyldes oppblåsthet, det vil si at blodet rushes tilbake i atriumet.
  • For det tredje kan pasientens klager føre til at legen mistenker PMC.

  Hvis du har slike mistanke, må du kontakte en spesialist, en kardiolog. Diagnose og behandling bør utføres av ham. De viktigste metodene for diagnose - auskultasjon og ultralyd i hjertet.

  Med auskultasjon kan legen høre en karakteristisk støy. Men hos unge pasienter er støy i hjertet bestemt ganske ofte. Det kan oppstå på grunn av den meget raske bevegelsen av blod, hvor turbulens og turbulens dannes.

  Slike støy er ikke en patologi, den refererer til fysiologiske manifestasjoner og påvirker ikke tilstanden til en person og hans organers arbeid. Men når det oppdages støy, er det verdt å gjenforsikre og utføre flere diagnostiske undersøkelser.

  Pålidelig å avsløre og bekrefte PMK eller dets fravær kan bare en metode for ekkokardiografi (USA). Resultatene av undersøkelsen visualiseres på skjermen, og legen ser hvordan ventilen fungerer. Han ser bevegelsen av sine klaffer og avbøyningen under blodstrømmen. Forløpet av mitralventilen kan ikke alltid manifesteres i ro, så i noen tilfeller blir pasienten etterprøvet etter fysisk anstrengelse, for eksempel etter 20 oppsett.

  Som svar på lasten øker blodtrykket, trykket på ventilen øker, og prolaps, selv en liten, blir merkbar på ultralyd.

  Hvordan er behandlingen

  Hvis PMC oppstår uten symptomer, er det ikke nødvendig med behandling. Med den oppdagede patologien anbefaler legen vanligvis å se en kardiolog, som gjør ultralyd av hjertet hvert år. Dette vil gjøre det mulig å se prosessen i dynamikken og legge merke til forringelsen av tilstanden og driften av ventilen.

  I tillegg anbefaler kardiologen at du slutter å røyke, sterk te og kaffe, og redusere alkoholforbruket til et minimum. Nyttige øvelser vil være fysisk trening eller annen fysisk trening, unntatt tung sport.

  Forlengelsen av mitralventilen i 2. grad, og spesielt i tredje grad, er i stand til å forårsake signifikant oppblåsning, noe som fører til en forverring i tilstanden av helse og utseendet av symptomer. I disse tilfellene utføres medikamentbehandling. Imidlertid kan ingen rettsmidler påvirke ventilens tilstand og forkorte seg selv. Av denne grunn er behandlingen symptomatisk, det vil si at hovedvirkningen er rettet mot å lindre personen med ubehagelige symptomer.

  Terapi foreskrevet for PMP

  • antiarytmisk;
  • antihypertensiv;
  • Stabiliserende nervesystem;
  • Toning.

  I noen tilfeller preventer symptomene på arytmi, så er det nødvendig med aktuelle legemidler. I andre kreves beroligende midler, siden pasienten er svært irritabel. Dermed er medisiner foreskrevet i samsvar med klager og identifiserte problemer.

  Det kan være en kombinasjon av symptomer, så behandlingen bør være omfattende. Alle pasienter med mitralventil prolaps anbefales å ordne behandling slik at søvn er tilstrekkelig varighet.

  Blant legemidler foreskrevet beta-blokkere, narkotika som mater hjertet og forbedrer metabolske prosesser i den. Av sedativer er ofte effektive infusjoner valerian og motherwort.

  Effektene av legemidler kan ikke gi den ønskede effekten, siden det ikke påvirker ventilens tilstand. Det kan være noen forbedringer, men det kan ikke anses å være stabilt i den akutte progressive sykdomsforløpet.

  I tillegg er komplikasjoner som krever kirurgisk behandling mulig. Den hyppigste årsaken til kirurgi med PMC er frigjøring av mitralventilbåndet.

  I dette tilfellet vil hjertesvikt vokse veldig raskt, fordi ventilen ikke kan lukke i det hele tatt.

  Kirurgisk behandling er styrking av ventilringen eller implantasjonen av mitralventilen. I dag er slike operasjoner ganske vellykkede og kan føre pasienten til en betydelig forbedring i tilstand og velvære.

  Generelt er prognosen for mitralventil prolaps avhengig av flere faktorer:

  • utviklingshastighet av den patologiske prosessen;
  • grad av alvorlighetsgrad av patologien til selve ventilen;
  • grad av regurgitation.

  Selvfølgelig spiller rettidig diagnostikk og presis overholdelse av kardiologiske forskrifter en stor rolle i behandlingenes suksess. Hvis pasienten er oppmerksom på sin helse, vil han "skremme alarmen" i tide og vil gjennomgå de nødvendige diagnostiske prosedyrene, og vil også ta behandlingen.

  Ved ukontrollert utvikling av patologi og mangel på nødvendig behandling, kan hjertets tilstand gradvis forverres, noe som fører til ubehagelige og muligens irreversible konsekvenser.

  Er forebygging mulig?

  Forløpet av mitralventilen er i utgangspunktet et medfødt problem. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke kan forhindres. I det minste er det mulig å redusere risikoen for å utvikle 2 og 3 grader av prolaps.

  Forebygging kan være regelmessig besøk til kardiologen, etterlevelse av kosthold og hvile, regelmessig mosjon, forebygging og rettidig behandling av smittsomme sykdommer.

  Mitralventil prolaps: symptomer, behandling og prognose

  Forlengelsen av mitralventilen (PMC) er sagingen av mitralventilflikene mot venstre atrium under sammentrekning av venstre ventrikel. Denne hjertesvikt fører til det faktum at under sammentrekningen av venstre ventrikel del av blodet kastes inn i venstre atrium. PMC er mer vanlig hos kvinner og utvikler seg i alderen 14-30 år. I de fleste tilfeller fortsetter en slik anomali av hjertet asymptomatisk, og det er ikke lett å diagnostisere, men i noen tilfeller er volumet av det injiserte blodet for stort og krever behandling, noen ganger til og med kirurgisk korreksjon.

  Om denne patologien skal vi snakke i denne artikkelen: På grunnlag av hva som er diagnostisert PMC, om det er nødvendig å behandle det, og også hva er prognosen for personer som lider av en sykdom.

  årsaker

  Årsakene til mitralklaffprolaps er ikke fullt ut forstått, men moderne medisin er det kjent at dannelsen prigibaniya ventilklaffer oppstår på grunn av patologier i bindevev (med osteogenesis imperfecta, pseudoxanthoma elastisk, Marfans syndrom, Ehlers-Danlos et al.).

  Denne hjertesvikt kan være:

  • primær (medfødt): utvikler seg som resultat av myxomatøs degenerasjon (medfødt patologi av bindevev) eller giftige effekter på føtale hjertet under graviditeten;
  • sekundær (oppkjøpt): utvikler seg mot bakgrunnen av samtidige sykdommer (revmatisme, IHD, endokarditt, brystkreft etc.).

  Symptomer på medfødt MVP

  Med medfødt PMP er symptomer forårsaket av et brudd på hemodynamikk svært sjeldne. En slik hjertefeil er oftere funnet i magre mennesker med høy vekst, lange lemmer, økt hudelasticitet og hypermobilitet i leddene. Samtidig patologi av medfødt prolaps av mitralventilen er ofte vegetativ-vaskulær dystoni, noe som forårsaker en rekke symptomer, ofte feilaktig tilskrives hjertesykdom.

  Slike pasienter klager ofte på smerte i bryst og hjerteområde, som i de fleste tilfeller er provosert av forstyrrelser i nervesystemet og ikke er forbundet med hemodynamiske lidelser. Det skjer på bakgrunn av stress eller emosjonell spenning, er kribling eller verkende i naturen og er ikke ledsaget av kortpustethet, svimmelhet, svimmelhet, og øke intensiteten av smerte under trening. Varigheten av smerte kan være fra noen få sekunder til flere dager. Dette symptomet krever behandling til legen bare når festet en rekke andre symptomer: kortpustethet, svimmelhet, forsterkning av smerte under trening og i hodet.

  Med økt nervøs excitabilitet, kan pasienter med PMS føle hjertebank og "uregelmessigheter i hjertets arbeid". Som regel er de ikke forårsaket av abnormiteter i hjertefunksjonen, for en kort stund, blir ikke ledsaget av en plutselig svakhet, og forsvinner raskt alene.

  Tilsvarende kan pasienter med PMC ha andre tegn på vegetativ-vaskulær dystoni:

  • magesmerter;
  • hodepine;
  • "Causeless" subfebrile tilstand (økning i kroppstemperatur i området 37-37,9 ° C);
  • følelser av en klump i halsen og følelser av mangel på luft;
  • hyppig vannlating
  • økt tretthet;
  • lav utholdenhet mot fysisk anstrengelse;
  • følsomhet for værvarsling.

  I sjeldne tilfeller med medfødt PMK har pasienten synkope. Som regel er de forårsaket av sterke stressende situasjoner eller vises i et tett og dårlig ventilert rom. For å eliminere dem er det nok å eliminere årsaken: å sikre tilstrømning av frisk luft, å normalisere temperaturforholdene, for å roe pasienten, etc.

  Hos pasienter med medfødt mitralklappen på en bakgrunn av vegetativ dystoni-kar, i fravær av korrigering av patologisk psyko-emosjonelle tilstand kan forekomme panikkanfall, depresjoner, hypochondria og utbredelsen av adynamic. Noen ganger kan slike brudd føre til utvikling av hysteri eller psykopati.

  Også pasienter med medfødt MVD har ofte andre sykdommer knyttet til bindevevspatologi (strabismus, nærsynthet, postural lidelser, flate føtter, etc.).

  Alvorlighetsgraden av PMC-symptomene avhenger i stor grad av graden av sankventilflapper i venstre atrium:

  • Jeg grad - opp til 5 mm;
  • II grad - med 6-9 mm;
  • III grad - opp til 10 mm.

  I de fleste tilfeller, i I-II-graden, fører denne anomali i strukturen til mitralventilen ikke til signifikante forstyrrelser i hemodynamikken og forårsaker ikke alvorlige symptomer.

  Symptomer på oppkjøpt PMC

  Alvorlighetsgraden av den oppkjøpte PMCs kliniske manifestasjoner er i stor grad avhengig av den provokerende årsaken:

  1. Ved PMC, som ble forårsaket av infeksjonssykdommer (betennelse i mandlene, revmatisk feber, skarlagensfeber) hos pasienter som viser tegn på endokardiale betennelse: nedsatt toleranse for fysisk, mentale og følelsesmessig stress, tretthet, åndenød, hjertebank, "forstyrrelser i hjerte" og andre.
  2. På PMC, som ble utløst av hjerteinfarkt pasientene har symptomer på hjerteinfarkt vises sterk cardialgia, en følelse av "avbrudd i arbeidet med hjertet", kortpustethet, hoste (kan vises rosa skum) og takykardi.
  3. Med PMC forårsaket av brystkreft forekommer akkordbrudd, som regulerer den normale funksjonen av ventilflapper. Pasienten har takykardi, dyspnø og hoste med tildeling av rosa skum.

  diagnostikk

  PMK er i de fleste tilfeller funnet ved en tilfeldighet: Når du lytter til hjertetoner, kan EKG (indirekte indikere tilstedeværelsen av denne hjertesykdommen), Echo-KG og Doppler-Echo-KG. De viktigste diagnostiske teknikkene for PMC er:

  • Echo-KG og Doppler-Echo-KG: Tillat å fastslå graden av prolaps og volum av oppblåsthet av blod i venstre atrium;
  • Halter-EKG og EKG: Tillat å oppdage tilstedeværelse av arytmier, ekstrasystoler, syndrom av sinusknude svakhet, etc.

  behandling

  I de fleste tilfeller er ikke PMC ledsaget av signifikante brudd på hjertet og trenger ikke spesiell terapi. Slike pasienter bør observeres hos kardiologen og utføre sine anbefalinger om oppførsel av en sunn livsstil. Pasienter anbefales:

  • en gang hvert 1-2 år for å gjennomføre Echo-KG for å bestemme dynamikken til PMC;
  • nøye overvåke oral hygiene og besøk tannlegen en gang hvert halve år;
  • å slutte å røyke
  • begrense bruken av koffeinholdige matvarer og alkoholholdige drikker;
  • Gi deg tilstrekkelig fysisk aktivitet.

  Behovet for å foreskrive medisiner med PMK bestemmes individuelt. Etter å ha evaluert resultatene av diagnostiske tester, kan legen foreskrive:

  • Preparater basert på magnesium: Magvit, Magnelis, Magneter, Cormagenes, etc.;
  • vitaminer: tiamin, nikotinamid, riboflavin, etc.;
  • adrenoblokere: Propranolol, Atenolol, Metoprolol, Celiprolol;
  • kardioprotektorer: karnitin, panangin, koenzym Q-10.

  I noen tilfeller kan pasienter med PMC trenge å konsultere en psykoterapeut for å utvikle en tilstrekkelig holdning til behandling og tilstand. Pasienten kan anbefales:

  • beroligende midler: Amitriptylin, Azafen, Seduxen, Uksepam, Grandaxin;
  • Neuroleptika: Sonapaks, Triftazin.

  Med utviklingen av alvorlig mitral insuffisiens, kan pasienten bli anbefalt en kirurgi for å erstatte ventilen.

  prognoser

  I de fleste tilfeller går PMC uten komplikasjoner og påvirker ikke fysisk og sosial aktivitet. Graviditet og fødsel er ikke kontraindisert og fortsetter uten komplikasjoner.

  Komplikasjoner av denne hjertesvikt utvikles hos pasienter med alvorlig oppblåsthet, langstrakte og fortykkede ventiler eller en økning i venstre ventrikkel og atrium. Hovedkomplikasjonene til PMC er:

  Mitral ventil prolapse og mitral regurgitation. Medisinsk animasjon (engelsk).

  Mitral ventil prolapse

  Mitralklaffprolaps (MVP) - Clinical Pathology, hvor en eller to klaffer av den anatomiske formasjonen prolaps, er som bøyes inn i hulrommet i den venstre atrium under systole (hjerteslag), som normalt ikke skal skje.

  Diagnose av PMC ble gjort mulig ved bruk av ultralyd. Forlengelsen av mitralventilflappene er trolig den hyppigste patologien til dette området og forekommer hos mer enn seks prosent av befolkningen. Hos barn oppdages anomali mye oftere enn hos voksne, og hos jenter er det funnet oftere om fire ganger. I ungdomsår er forholdet mellom jenter og gutter 3: 1, og for kvinner og menn 2: 1. Hos eldre er forskjellen i forekomst av PMC i begge kjønn utlignet. Denne sykdommen oppstår også i svangerskapet.

  anatomi

  Hjertet kan representeres i form av en slags pumpe som får blod til å sirkulere gjennom hele organismenes fartøy. Denne bevegelsen av fluidet blir mulig på grunn av opprettholdelsen av trykket i hjertehulen og arbeidet til det organs muskulære apparat på riktig nivå. Menneskets hjerte består av fire hulrom, som kalles kamre (to ventrikler og to atria). Kamre er begrenset til hverandre av spesielle "dører" eller ventiler, som hver består av to eller tre skodder. Takket være denne anatomiske strukturen av hovedmotorene i menneskekroppen, leveres hver celle i menneskekroppen med oksygen og næringsstoffer.

  Det er fire ventiler i hjertet:

  1. Mitralet. Det deler kaviteten på venstre atrium og ventrikel og består av to ventiler - fremre og bakre. Forløpet av det fremre ventilbladet er mye mer vanlig enn den bakre delen. Til hver av vingene er festet spesielle tråder, kalt akkorder. De gir kontakt med ventilen med muskelfibre, som kalles papillære eller papillære muskler. For det fullverdige arbeidet med denne anatomiske utdanningen er det felles koordinert arbeid av alle komponenter nødvendig. Under hjerteslag - systole - er hjertekammer hulrom muskelen redusert, og følgelig trykket i det øker. På samme tid som inngår i arbeidet til den papillære muskler som lukker blodutløpet tilbake inn i venstre atrium, hvor det helles fra lungekretsløpet, anriket med oksygen, og følgelig strømmer blodet inn i aorta, og deretter, på blodårene blir levert til alle organer og vev.
  2. Tricuspid (tricuspid) ventil. Den består av tre blader. Den ligger mellom høyre atrium og ventrikel.
  3. Aortaklaff. Som allerede beskrevet ovenfor ligger den mellom venstre ventrikel og aorta og tillater ikke at blodet går tilbake til venstre ventrikel. Under systolen åpner den blodet i aorta under stort trykk, og under diastolen - lukket, som forhindrer omvendt blodstrøm til hjertet.
  4. Lungearterieventil. Den befinner seg mellom høyre ventrikel og lungearterien. I likhet med aortaklappen tillater det ikke at blodet kommer tilbake til hjertet (høyre ventrikel) under diastolen.

  Normalt kan hjertets arbeid representeres som følger. I lungene, er blodet beriket med oksygen og går inn i hjertet, nærmere bestemt i sitt venstre atrium (det har tynne muskelvegger og er bare et "reservoar"). Fra venstre atrium helles den i den venstre ventrikkel (representert ved "kraftig muskel er" i stand til å presse hele mengden av det innkomne blod), som i løpet av systolen føres via aorta til alle organer i den systemiske sirkulasjon (lever, hjerne, ekstremiteter, og andre). Passerer cellene til oksygen, tar blodet karbondioksid og vender tilbake til hjertet, denne gangen i høyre atrium. Fra hulrommet kommer inn i høyre ventrikel og under systolen utvises i lungearterien, og deretter inn i lungene (liten sirkulasjon av blodsirkulasjonen). Syklusen gjentas.

  Hva er prolaps og hvor farlig er det? Dette er en tilstand av utilstrekkelig drift av ventilapparatet, under hvilket muskelkontraksjonen ikke er utstrømmet av blod helt lukket, og derfor kommer en del av blodet under systolen tilbake til hjertet. Så med mitralventil-prolaps, kommer væsken under systolen delvis inn i aorta, og delvis fra ventrikkelen skyves tilbake til atriumet. Denne tilbakeleveringen av blod kalles regurgitation. Vanligvis er mitralventilens patologi ikke særlig uttalt, slik at denne tilstanden ofte betraktes som en variant av normen.

  Årsaker til mitralventil prolaps

  Det er to hovedårsaker til denne patologien. En av dem er et innfødt brudd på strukturen av bindevevet til hjerteventilene, og den andre er en følge av tidligere sykdommer eller skader.

  1. Medfødt forlengelse av mitralventilen forekommer ganske ofte, og det er forbundet med en hereditært overført defekt i strukturen av bindevevsfibre som tjener som basis for ventiler. På denne patologi langstrakt forbinder ventilen med muskel trådene (akkord), og ramma seg selv bli mykere, bøyelig og lettere å strekke seg, noe som forklarer deres løs på tidspunktet for lukking av hjertet systole. I de fleste tilfeller fortsetter medfødt PMC gunstig uten å forårsake komplikasjoner og hjertesvikt, derfor er det oftest ansett som en funksjon i kroppen, ikke en sykdom.
  2. Sykdommer i hjertet som kan føre til endring i ventilens normale anatomi:
   • Reumatisme (revmatisk hjertesykdom). Som regel er angina foran et hjerteinfarkt, et par uker etter som det er et angrep av revmatisme (leddskader). Men i tillegg til synlig betennelse i elementene i muskel-skjelettsystemet, er hjerteventiler involvert i prosessen, som er mye mer destruktive for streptokokker.
   • Iskemisk hjertesykdom, myokardinfarkt (hjertemuskel). I disse sykdommene er det en forverring av blodtilførselen eller en fullstendig opphør av den (i tilfelle av hjerteinfarkt), inkludert papillære muskler. Det kan være en pause i akkordene.
   • Brystskader. Sterke slag i brystområdet kan provosere en skarp adskillelse av valvulære akkorder, noe som fører til alvorlige komplikasjoner ved utilstrekkelig omsorg.

  Klassifisering av mitral ventil prolapse

  Det er en klassifisering av mitralventil prolaps, avhengig av sværhetsgraden av oppkast.

  • I grad er preget av en avbøyning av klaffen fra tre til seks millimeter;
  • II grad er preget av en økning i avbøyningsamplituden til ni millimeter;
  • III grad er preget av en avbøyning på mer enn ni millimeter.

  Symptomer på mitral ventil prolapse

  Som nevnt ovenfor forekommer prolaps av mitralventilen i de aller fleste tilfeller nesten asymptomatisk og diagnostiseres ved et uhell med en forebyggende medisinsk undersøkelse.

  De vanligste symptomene på prolaps av mitralventilen inkluderer:

  • Cardialgia (smerte i hjertet). Dette symptomet forekommer i omtrent 50% av tilfellene av PMC. Smerten er vanligvis lokalisert i området på venstre side av brystet. De kan være både kortsiktige og strekke i flere timer. Smerte kan også forekomme i hvilestilstand eller med en utprøvd emosjonell belastning. Imidlertid er det ofte umulig å koble til forekomsten av et hjertesymptom med noen provokerende faktor. Det er viktig å merke seg at smerte ikke stoppes av inntak av nitroglyserin, som skjer ved hjerte-og karsykdommer;
  • Følelse av mangel på luft. Pasienter har et uimotståelig ønske om å ta et dypt pust "fullt bryst";
  • Følelse av forstyrrelser i hjertets arbeid (enten et svært sjeldent hjerteslag eller tvert imot rask (takykardi);
  • Svimmelhet og svimmelhet. De er forårsaket av brudd på hjerterytmen (med en kortsiktig nedgang i blodstrømmen til hjernen);
  • Hodepine i morgen og natt;
  • Stigningen i temperatur, uten grunn.

  Diagnose av mitralventil prolaps

  Som regel diagnostiseres terapist prolapse eller kardiolog ved auskultasjon (lytter til hjertet med et stethofonendoskop), som de bruker hver pasient på rutinemessige medisinske undersøkelser. Lyder i hjertet er forårsaket av lydfenomener under åpning og lukking av ventiler. Hvis det er mistanke om hjertesykdom, gir legen en retning for ultralyddiagnostikk (US), som gjør det mulig å visualisere ventilen, bestemme tilstedeværelsen av anatomiske defekter i den og graden av oppblåsthet. Elektrokardiografi (EKG) reflekterer ikke endringene som oppstår i hjertet i denne patologien til ventilflapper

  Behandling og kontraindikasjoner

  Taktikken for mitralventil-prolapsbehandling bestemmes av graden av ventilventil-prolaps og regurgitasjonsvolum, samt av karakteren av psykomotoriske og kardiovaskulære sykdommer.

  Et viktig punkt i terapi er normalisering av arbeidssystemet og resten av pasientene, overholdelse av den daglige rutinen. Sørg for å være oppmerksom på en langvarig (tilstrekkelig) søvn. Spørsmålet om fysisk trening og idrett bør avgjøres individuelt av den behandlende legen etter å ha vurdert indikatorene for fysisk kondisjon. Pasienter, i fravær av alvorlig oppblåsthet, vises moderat fysisk aktivitet og en aktiv livsstil uten noen begrensninger. Den mest foretrukne er ski, svømming, skøyter, sykling. Men klasser assosiert med jerky type bevegelser anbefales ikke (boksing, hopping). Ved alvorlig mitral regurgitasjon er sport kontraindisert.

  Det er mulig å anbefale pasienter generelt restorativ terapi med et besøk på balneologiske alpinanlegg, vannprosedyrer, ryggmassasje, spesielt kraftsonen, akupunktur, vitaminer.

  En viktig komponent i behandlingen av mitralklaffprolaps er spesielt urtemedisin basert beroligende midler (beroligende) planter: vendelrot, Motherwort, hagtorn, rosmarin, salvie, St. John surt, og andre.

  For å forhindre utvikling av reumatoid skade på hjerteventilene, er tonsillektomi (fjerning av mandler) ved kronisk tonsillitt (tonsillitt) angitt.

  Medikamentbehandling med PMC er rettet mot behandling av komplikasjoner som arytmi, hjertesvikt, samt symptomatisk behandling av prolaps (sedasjon) manifestasjoner.

  I tilfelle av alvorlig oppblåsthet, samt tilslutning av sirkulasjonsfeil, er det mulig å utføre operasjonen. Som regel sugges den berørte mitralventilen, det vil si valvuloplasti utføres. Hvis det er ineffektivt eller ubøyelig av en rekke grunner, kan en kunstig analog bli implantert.

  Komplikasjoner av mitral ventil prolapse

  1. Utilstrekkelig mitralventil. Denne tilstanden er en hyppig komplikasjon av revmatisk hjertesykdom. I dette tilfellet oppstår en signifikant retur av blod til venstre atrium på grunn av ufullstendig lukking av ventiler og deres anatomiske defekt. Pasienten er bekymret for svakhet, dyspné, hoste og mange andre. Ved utvikling av slike komplikasjoner, er ventilprotesen vist.
  2. Angrep angina og arytmi. Denne tilstanden er ledsaget av unormal hjerterytme, svakhet, svimmelhet, en følelse av forstyrrelse i hjertet, kravle "skumle" for øynene, besvimelse. Denne patologien krever alvorlig medisinering.
  3. Infeksiv endokarditt. Denne sykdommen forårsaker betennelse i hjerteventilen.

  Forebygging av mitral ventil prolapse

  Først og fremst, for å forebygge denne sykdommen, er det nødvendig å sanitere alle kroniske fokus av infeksjon - karske tenner, tonsillitt (muligens å fjerne mandler i henhold til indikasjoner) og andre. Det er obligatorisk å gjennomgå regelmessige årlige medisinske undersøkelser i tide for å behandle forkjølelse, spesielt angina.

  Les Mer Om Fartøyene