Årsaker, symptomer på mitral ventil prolaps, om behandling er nødvendig

Fra denne artikkelen vil du lære: Karakteristikkene til patologisk mitralventil prolaps, årsakene til forekomsten, klassifisering etter graden av alvorlighetsgrad. De viktigste symptomene, behandlingsmetoder enn det kan være farlige, mulige begrensninger for pasienter og en prognose for fremtiden.

Mitral eller bicuspid ventil - en ventil som skiller venstre atrium fra den venstre ventrikkel. I løpet av diastolen (avslapping av ventriklene) ventilen åpnes ved å føre oksygenrikt blod, kom fra lungekretsløpet inn i venstre forkammer til den venstre ventrikkel, hvorfra det går deretter til den systemiske sirkulasjon.

Når mitralklaffprolaps (forkortet som PLA) forekommer siging eller prolaps, mitral ventil, som, avhengig av hvor alvorlig, kan heller ikke være ledsaget av noen symptomer, og forstyrrer ikke pasienten, eller føre til ganske alvorlige problemer ubehagelige manifestasjoner og begrenser i form av profesjonelle aktiviteter og sport.

Med den normale strukturen og funksjonen til mitralventilen, er den tett lukket under systolisk (sammentrekning) av ventrikkelen og tillater ikke blod tilbake til atriumet. Men i nærvær av prolaps bøyer ventilene på ventilen under blodtrykk mot venstre atrium og delvis åpner, slik at blodet kan strømme tilbake til atriumet - denne prosessen kalles regurgitasjon. Jo mer uttalt oppblåsningen av blod, jo mer utprøvde kliniske manifestasjoner har PMC.

Utbredelsen av denne patologien blant befolkningen er relativt liten - den er funnet i om lag 2,5-3% av mennesker. Men i de senere år, i forbindelse med innføring av ultralyd i hjertet i planlagte undersøkelser av ungdom og barn, oppdages mitral ventil prolaps mye oftere, spesielt hos pasienter i ung alder og barn.

Diagnose og behandling av prolaps utføres av kardiologer. De bestemmer også mulige begrensninger for pasienter, blant annet i forhold til studier, arbeid, militærtjeneste, fysiske aktiviteter.

årsaker

De eksakte årsakene til prolaps er ikke klare. Det antas at hovedrolle er spilt av funksjonene i strukturen av bindevev - det såkalte bindevevsdysplasi. Når bindevevsforandringer observert tallrike og forskjellige brudd av strukturen og funksjonen av de organer, som inkluderer bindevevet -.. Ventilene i hjertet, av kroppen, ledd, brusk, etc. så, sammen med prolaps, finner mange pasienter nærsynthet, og økt mobilitet (fleksibilitet) av leddene, skoliose og kropssykdommer.

Også slike sykdommer kan føre til patologien til mitralventilen:

 • overført smittsom og giftig endokarditt,
 • angina og skarlagensfeber,
 • iskemisk hjertesykdom,
 • metabolske forstyrrelser.

klassifisering

Forlengelsen av mitralventilen er klassifisert i henhold til ventilens grad:

Graden av prolaps er ikke alltid direkte relatert til alvorlighetsgraden av strømmen. Mer avslørende er tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av oppblåsthet: Jo sterkere det er, jo mer alvorlig prognosen, og jo mer bekymringsfull gir patologien til pasientene.

Typer av mitralventil prolaps med opphissing

symptomer

Forløpet av mitralventilen har ingen spesifikke symptomer. Avbøyning av 1 grad i fravær av regurgitering oppstår vanligvis ofte helt asymptomatisk - den er funnet ved et uhell under profylaktisk undersøkelse og utfører ultralyd i hjertet.

Ved 2 og 3 grader prolaps og nærvær oppstøt pasienter kan presentere en rekke klager, som imidlertid ofte overhodet ikke forbundet med prolaps, og med bakgrunn eller assosiert patologi (vaskulær dystoni, nevroser og D. t.). Ofte er pasientene bekymret for slike symptomer:

 1. Smerter i hjertet av hjertet er en piercing natur, som kan være forbundet med fysisk anstrengelse eller nervøsitet.
 2. Anfall av takykardi (hjertebank), ledsaget av svimmelhet, svakhet, kvalme.
 3. Følelse av forstyrrelser i hjertets arbeid.
 4. Økt tretthet, utseende av tretthet og svakhet, selv etter en mindre fysisk eller mental belastning.
 5. Hyppighet til svimlende og pre-svimlende forhold (alvorlig svakhet, svimmelhet) - i tunge rom, mot følelsesmessig stress.
 6. Følelse av mangel på luft, brystsmerter ved pusting.
 7. Søvnløshet, mareritt, oppvåkninger med hjertebank og smerter i hjertet.

diagnostikk

I nærvær av tegn og symptomer på hjerte oppnevne undersøkelse og behandling bør være en kardiolog. Siden de konkrete tegn på prolaps ikke finnes, etter intervjuet, og undersøkelse av pasienten legen kan bare foreslå diagnose, og for å bekrefte det nødvendigvis en studie av bildebehandling struktur og funksjon av hjertet - Doppler ekkokardiografi (ekkokardiografi) eller ultralyd av hjertet.

Ved hjelp av ekkokardiografi er det mulig å diagnostisere mitralventil prolaps

Ifølge ultralyd er det fastslått at mitralventil-prolaps er tilstede, dens grad avsløres, tilstedeværelse eller fravær og alvorlighetsgrad av opphissing. Som regel er det ikke nødvendig med andre studier for å klargjøre diagnosen, men de kan være nødvendig for å bestemme profesjonell eller sportslig kondisjon.

De forskjellige tester utført (testutførelsen sykling med EKG og ekkokardiografi, før og etter trening, tester huk, måling av blodtrykk i liggende stilling og umiddelbart etter å ha tatt en vertikal stilling, og så videre. D) En ytterligere undersøkelsesmetoder. Kan også ta blodprøver (generelle og biokjemiske), konsulenttjenester relaterte spesialister (nevrolog, revmatolog, psykiater, hjertekirurg).

Testen på en motorsykkel med ytelse av et elektrokardiogram

behandling

I milde former av sykdommen, når mitral ventil prolaps er ubetydelig og regurgitation er fraværende eller minimal, er ingen behandling vanligvis foreskrevet. Imidlertid kan behandling være nødvendig for de pasientene som klager over hjertesmerter, svimmelhet og svimmelhet.

Som slike klager ved moderate endringer i struktur og funksjon av ventilen forårsaket oftere enn faktisk ikke hjertesykdom og nevrasteni, nevroser og andre neurologiske problemer, og den behandling, henholdsvis, betegner neurologer (tett med Hjerte).

 1. Overholdelse av regimet - for å unngå stress, fysisk og mental overbelastning. Det er svært ønskelig å få råd fra en psykoterapeut eller psykolog, for å få opplæring i selvkontrollerende metoder (over følelser, oppførsel), avslapping. Den riktige operasjonsmodusen er nødvendig (om ettermiddagen, med normalisert arbeidstid og fulltidslunsj). En obligatorisk del av behandlingen er en full natts søvn. Med søvnforstyrrelser, vises lette sovepiller.
 2. Gjennomføre handlinger med общеукрепляющим effekt - закаливание, går på friluft, svømmer i bassenget.
 3. Medikamentell terapi - beroligende (beroligende) legemidler - som motherwort, valerian, novopassit. Sterke beroligende midler brukes svært sjelden. Også stoffer som normaliserer metabolisme (metabolisme) i myokardiet er forbundet - kudesan, elkar, etc.

Med forlengelse på 2-3 grader i kombinasjon med oppblåsthet, når pasienter ofte viser økning i blodtrykk og arytmi, anbefaler vi også bruk av antihypertensive og antiarytmiske legemidler. For å forhindre utvikling av infektiv endokarditt med prolapses med opphiss av klasse 2 eller mer, anbefales antimikrobiell terapi.

I spesielt alvorlige tilfeller, som er vanskelige å behandle konservativt, kan kardiologisk kirurgisk behandling anbefales. Hovedindikasjonene for kirurgisk inngrep er utvikling av kronisk mitral insuffisiens og risikoen for dannelse (eller allerede dannelse) av hjertefeil.

Pasient overvåking

Pasienter som har hatt mitralventil prolaps, uavhengig av alvorlighetsgrad og tilstedeværelse eller fravær av oppblåsthet, bør registreres hos en kardiolog og gjennomgå regelmessig undersøkelser. Det anbefales å utføre Echo KG minst en gang i året - for å vurdere dynamikken; EKG 2 ganger i året - for tidlig påvisning av arytmier.

Pasienter med mitralventil prolaps anbefales å gjennomgå elektrokardiogram 2 ganger i året

Kardiologen bestemmer pasientens evner når det gjelder faglig aktivitet, sport, treningstjeneste i hæren. Prolaps uten oppstøt en grad pålegger ikke alvorlige begrensninger, kan bare være kontra tung trening og opplæring i noen universiteter militære orientering (flygende skoler, etc..). Spørsmålet om muligheten for å gjøre sport er avgjort individuelt (avhengig av sporten og tilgjengeligheten av klager).

Med prolapses med regurgitation, spesielt uttalt, er begrensningene mye mer alvorlige. Yrker av profesjonell sport er vanligvis forbudt. Kontraindikert i hæren, er det kontraindikasjoner til en rekke yrker.

komplikasjoner

Den uttrykte prolapsen av mitralventilen, spesielt i kombinasjon med oppblåsthet, kan føre til utvikling av slike alvorlige komplikasjoner som:

 1. Mitral insuffisiens er en økning i regurgitasjon, som fører til overføring av store mengder blod tilbake i venstre atrium. Dens symptomer ligner symptomene på kronisk hjertesvikt - det er kortpustethet, svakhet, redusert effektivitet.
 2. Infektiv endokarditt - Anatomisk endrede strukturer i hjerteventilene blir alltid lettere påvirket av infeksjon. Endokarditt - betennelse i hjertets indre skall (endokardium) fører igjen til en forverring av problemet og en økning i deformasjonene av mitralventilen helt opp til dannelsen av hjertefeil.

 • Plutselig død er mulig med ustabil hjertefunksjon, arytmier.
 • outlook

  I de fleste tilfeller fortsetter prolaps av mitralventilen uten komplikasjoner, praktisk talt uten å forårsake bekymring for pasienter.

  Prognosen i klasse 1-2 med eller uten minimal oppblåsning er gunstig, det er praktisk talt ingen restriksjoner, og de gjelder bare en betydelig fysisk anstrengelse.

  Prolaps av grad 3 eller tilstedeværelse av alvorlig oppstøt prognosen er mye mer alvorlig, og for patologi ustabil og uforutsigbar, er det farlig for sine komplikasjoner, og derfor å forbedre pasientens livskvalitet og redusere risikoen cardio kirurgisk korreksjon av avvik kan anbefales.

  Det som er farlig er prolaps av mitralventilen og egenskapene til sykdommen

  Mitralventil prolaps refererer til en av de vanligste patologiene i hjertesystemet. Essensen av sykdommen er at blodet som kommer fra ventrikkelen i hjertet, kommer tilbake.

  Ventilhalvdeler, lukker når hjertet ventrikel kontrakterer, går inn i aorta. Mange pasienter er opptatt av spørsmålet: Hva er farlig for mitral ventil prolapse?

  Mekanisme for utvikling av sykdommen

  For å forstå mekanismen for utviklingen av sykdommen, må du vite hvordan det menneskelige hjerte fungerer. Det oksygenerte blodet kommer inn i lungene i venstre atrium, og skyver deretter ut i venstre ventrikel.

  Med sin reduksjon går blodstrømmen under trykk til høyre atrium og høyre ventrikel. Blodet har allerede gitt opp alt oksygen som kommer til alle kroppens indre organer og vev.

  På dette stadiet av blodsirkulasjon er blodet allerede mettet med karbondioksid. Fra høyre ventrikel er blodstrømmen rettet mot lungene, hvor den igjen er beriket med oksygen.

  I normal funksjon av hjertet, samtidig med atrial blod er ikke returnert. Denne prosessen hindrer Mitralklaff av hjertet, som folder tett smykayutsya.Pri ventil prolaps halvdeler bend og sag. Som et resultat, kan de ikke er tilstrekkelig tett lukket. Dette fører til at ikke alt blodet renner ut i aorta. En del føres tilbake til den venstre atrium.

  Prosessen med tilbakevendende blodgass i medisin kalles regurgitasjon. Når du bøyer ventilhalvene 3 mm eller mindre, kommer blodet ikke tilbake.

  PMC refererer til farlige sykdommer, som er ledsaget av alvorlige konsekvenser. Hvis behandlingsforløpet er feil valgt, eller hvis det ikke er slik kurs, er pasientens død uunngåelig.

  klassifisering

  Fra størrelsen på blodvolumet, som vender tilbake og fra avbøyningsnivået til ventilhalvdelene, er prolapse delt inn i flere typer:

  1. Grad. Avbøyning av brosjyrene varierer innen 3-6 mm. Volumet av den omvendte blodstrømmen er minimal. Denne situasjonen påvirker ikke blodsirkulasjonen negativt, så vel som den generelle tilstanden til en person. Denne typen patologi trenger ikke å bli behandlet. Men slike mennesker trenger 1-2 ganger i året for å gjennomgå undersøkelse med spesialister. Det skal bemerkes at i diagnosen PMC 1 grad er det forbudt å bruke vekt treningsutstyr og løftevekter.
  2. Grad. Ventilene bøyer maksimumet med 8,5-9 mm. Pasienten må bruke den kliniske behandlingsmetoden, samt å begrense stor fysisk anstrengelse.
  3. Grad. På dette stadiet av patologi bøyer halvparten av mitralventilen mer enn 9 mm. Bortsett fra dette. Det er en økning i størrelsen på venstre atrium og ventrikel. Deres vegger er betydelig kondensert. Rytmen av sammentrekningen av hjertet endres merkbart. Når man velger metode for behandling av PMC i 3. grad, gir spesialister fortrinn til kirurgisk inngrep. Dens essens er å redusere avbøyningen ved å sutere klaffene.

  På tidspunktet for prolapse er sykdommen delt inn i følgende typer:

  1. Primær. Kan være både kjøpt og medfødt.
  2. Sekundær. Den manifesterer seg i form av forskjellige hjertesykdommer forbundet med en forandring i bindevevets struktur av hjertemembranets indre vegger.

  Ved diagnostisering av denne patologien er et ekstremt viktig punkt den presise innstillingen av graden og typen av dens utvikling.

  Dette bestemmer valget av de mest effektive behandlingsmetodene.

  symptomer

  Ved diagnosering av PMC føler pasienten nesten ingen symptomer.

  Bare i de sentrale stadiene av sykdomsutviklingen kan man manifestere slike tegn på sykdommen:

  • en følelse av smerte bak brystbenet - de er følt av ca 55% av pasientene. Som regel er smerte lokalisert i venstre halvdel av brystet. Det er ingen forbindelse med en persons følelsesmessige tilstand eller med fysisk anstrengelse og en følelse av smerte. De kan enten være kortsiktige eller strekke for hele dagen.
   En person kan føle ubehag både i ro og under trening;
  • følelse av luftmangel - pasienten ser ut til å mangle luft, og han tar dypt åndedrag;
  • brudd på rytmen av sammentrekning av hjertet - det kan bli slått veldig ofte eller for sakte;
  • svimmelhet;
  • svimmel tilstand
  • alvorlig hodepine;
  • urimelig økning i kroppstemperaturen.

  Hvis du har ett eller flere symptomer, må du snarest kontakte en spesialist og få en kontroll.

  komplikasjoner

  Forløpet av mitralventilen er hva er det farlig? Dette spørsmålet bekymrer nesten alle som har hjerteproblemer. I de fleste pasienter går sykdommen asymptomatisk og påvirker ikke deres generelle tilstand. Men 5-10% av mennesker lider av utviklingen av komplikasjoner, som manifesterer seg sammen med prolapse. Blant de vanskeligste og ofte oppstå er følgende:

  1. Utvikling av mitralinsuffisiens. Denne patologien er som regel forbundet med et mekanisk trauma på brystet, som er ledsaget av et brudd på strukturen til akkordene. Hvis du løsner fra halvdelene av mitralventilen i senene, diagnostiseres pasienten med akutt MC-svikt. Parallelt med denne patologien utvikler pasienten lungeødem, hvesning i dem og ortopedi. Mitral insuffisiens kan også ha en kronisk manifestasjon. Ifølge statistikken truer denne tilstanden mennesker i en alder av 40 år og flere år. De har kortpustethet og tretthet.
  2. Endokarditt er smittsomt. Fare for mitralklaffprolaps er også i det faktum at pasientens kropp utvikler en bakterie, provoserer IE. Endokarditt er ofte ledsaget av dannelsen av tromber i de cerebrale kar eller dysfunksjon av venstre ventrikkel.
  3. Angina pectoris. Brudd på sammentrekning av hjertemuskelen er forbundet med en funksjonsfeil i sirkulasjonsprosessen, noe som fører til en økning i belastningen på venstre atrium og ventrikel. Resultatet av slike patologier er en økning i størrelsen på venstre halvdel av hjertet og hypoksi av ikke bare hjernen, men også alle indre organer.
  4. Death. Lethal utfall er mulig med utvikling av lungens fibrillering. Det er tilfeller av død i diagnosen PMC i tilfelle når sykdommen er ledsaget av en forlengelse av QT-intervallet eller mitralinsuffisiens.

  Fra alle de ovennevnte kan det konkluderes med at konsekvensene av mitralventil-prolaps kan være ganske alvorlige.

  Hvis vi snakker om forebygging av sykdommen, er det først og fremst en periodisk medisinsk undersøkelse. Selv sekundær MVP kan oppstå uten synlige symptomer.

  Du vil bli diagnostisert bare etter en grundig undersøkelse. Bare i dette tilfellet er det mulig å diagnostisere på et tidlig stadium av utvikling av prolapse og for å unngå alvorlige komplikasjoner, og kanskje døden. En forsiktig holdning til kropp og kropp er en helseforsikring.

  Mitral ventil prolapse

  Forløpet av mitralventilen er en patologi hvor funksjonen til ventilen som er lokalisert mellom hjerteets venstre ventrikel og venstre atrium, forstyrres. I nærvær av prolaps under sammentrekning av venstre ventrikel stikker en eller begge ventiler på ventilen ut og en omvendt blodstrøm forekommer (alvorlighetsgraden av patologien avhenger av størrelsen av denne tilbakestrømmen).

  innhold

  Generell informasjon

  Mitralventilen er to bindevevsplater plassert mellom atriumet og ventrikkelen på venstre side av hjertet. Denne ventilen:

  • hindrer omvendt blodstrøm (oppblåsning) som oppstår ved reduksjon av ventrikler i venstre atrium;
  • er preget av en oval form, størrelsen i diameter varierer fra 17 til 33 mm, og lengden er 23 - 37 mm;
  • har foran og bak klaffene, den fremre bedre utviklet (for å redusere ventrikulære svinger mot venstre venering og, sammen med den bakre klaff lukker ringen og avslapning av aorta ventrikkelen stenger en åpning i tilknytning til interventrikulære septum).

  Den bakre sashen på mitralventilen er bredere enn den fremre. Variasjoner i antall og bredde på deler av den bakre vingen er vanlige - den kan deles inn i laterale, midtre og mediale haler (den lengste er midtdelen).

  Variasjoner i plassering og antall akkorder er mulige.

  Med en sammentrekning av atriumet er ventilen i åpen tilstand og blod går inn i ventrikkelen for øyeblikket. Når du fyller ventrikkelen med blod, lukkes ventilen, ventrikken samler seg og skyver blod inn i aorta.

  Hvis man endrer hjertemuskelen, eller i visse patologier i bindevev mitral ventilkonstruksjonen blir forstyrret, noe som resulterer i reduksjon av ventrikulære ventilklaffer avbøyes inn i hulrommet i venstre atrium, passerer en del av det innkomne blod i ventrikkelen tilbake.

  Patologi ble først beskrevet i 1887 og Cuffer Borbillon begge auscultatory fenomen (påvist på auscultation av hjertet), som manifesterer seg i form av srednesistolicheskih klikk (klikk), ikke er relatert til utstøting av blod.

  I 1892 avslørte Griffith et forhold av apikal sent systolisk murmur med mitral regurgitasjon.

  I 1961 utgav J. Reid et papir hvor han overbevisende demonstrerte forholdet mellom midtsystoliske klikk med den stramme spenningen av avslappede akkorder.

  Identifiser årsaken til sen støy og systoliske klikk var bare mulig ved angiografisk undersøkelse av pasienter med denne lyd symptomatologien (utført i 1963-1968 av J. Barlow og kollegaer). Undersøkende spesialister fant at med denne symptomatologien under systolen i venstre ventrikel oppstår sagging av mitralventilflikene inn i hulrommet til venstreatrium. Den detekterte Kombinasjonen ballonovidnoy deformasjon mitralklappen systolisk støy og klikk, som er ledsaget av karakteristiske elektro manifestasjoner forfatterne angitte auscultation-elektrokardio syndrom. I løpet av videre forskning har dette syndromet blitt referert til som klikk-syndromet, flapping-ventilssyndromet, klikk- og støysyndromet, Barlow syndromet, Engles syndrom og andre.

  Den vanligste betegnelsen "mitralventil prolapse" ble først brukt av J Criley.

  Selv om det antas at mitralklaffprolaps forekommer oftest hos unge voksne, data fra Framingham-studien (den lengste epidemiologisk studie i medisinsk historie, som har vart 65 år) viser at en betydelig forskjell i forekomsten av denne lidelsen i mennesker i ulike aldersgrupper og kjønn ingen. Ifølge denne studien er denne patologien funnet i 2,4% av mennesker.

  Frekvensen av avslørt prolaps hos barn er 2-16% (avhenger av deteksjonsmetoden). Hos nyfødte er det sjelden, oftere funnet i 7-15 år. Opptil 10 år er patologi like vanlig hos barn av begge kjønn, men etter 10 år oppdages det ofte hos jenter (2: 1).

  I nærvær av hjertepatologi hos barn oppdages prolaps i 10-23% av tilfellene (høye verdier observeres i arvelige sykdommer i bindevev).

  Det ble funnet at for en liten tilbakeføring av blod (oppstøt), dette er den mest vanlige hjerteventilen abnormitet ikke manifestere seg selv, har en god prognose og behandling er ikke nødvendig. Med et betydelig omfang blodtilbakestrømning prolaps kan være farlig og krever kirurgisk inngrep fordi noen pasienter utvikle komplikasjoner (hjertesvikt, akkorder gap, infeksiøs endokarditt, tromboembolisme med myxomatous mitral klaffene endres).

  form

  Forløpet av mitralventilen kan være:

  1. Primær. Det er forbundet med svakheten i bindevevet som oppstår i medfødte bindevevssykdommer og overføres ofte av genetiske midler. Med denne form for patologi er mitralventilen slynget strøket, og akkordets akkordlengder er langstrakte. Som følge av disse bruddene, når ventilen er lukket, stikker klaffene ut og kan ikke lukkes tett. Medfødt prolaps i de fleste tilfeller funksjon av hjertet ikke påvirket, men ofte kombinert med vegetativ dystoni - årsaken til symptomene som pasienten er tillagt hjertesykdom (tilbakevendende retrosternale funksjonell smerte, hjerterytmeforstyrrelser).
  2. Sekundær (kjøpt). Den utvikler seg i ulike hjertesykdommer, og forårsaker et brudd på strukturen til ventilfliker eller akkorder. I mange tilfeller av prolaps provosert revmatisk hjertesykdom (inflammatoriske bindevevssykdom smittsom og allergisk art), udifferensiert dysplasi bindevev, sykdommer, Ehlers-Danlos og Marfan (genetisk sykdom) og andre. Når en sekundær form av mitralklaffprolaps observert strekker nitroglyserin smerte forstyrrelser i hjertet, kortpustethet etter trening, og andre symptomer. Ved brudd av kordene resulterende hjerte bryst skader som krever medisinsk hjelpe (break ledsaget av hoste, der skiller skumaktig rosa sputum).

  Primær prolaps, avhengig av nærvær / fravær av støy under auskultasjon, er delt inn i:

  • En "mute" form, der symptomer er fraværende eller mager, er det ikke hørt noen typiske lyder for prolaps og "klikk". Det kan bare oppdages ved ekkokardiografi.
  • Auskultativ form, som under lytting manifesteres av karakteristiske auskultatoriske og fonokardiografiske "klikk" og lyder.

  Avhengig av alvorlighetsgraden av avbøyning av ventiler, er prolaps av mitralventilen isolert:

  • Jeg grader - klaffene svinger til 3-6 mm;
  • II grad - avbøyning opp til 9 mm observeres;
  • III grad - klaffene strekker seg mer enn 9 mm.

  Tilstedeværelsen av regurgitation og graden av uttrykk er tatt i betraktning separat:

  • Jeg grad - regurgitation uttrykkes litt;
  • II grad - moderat uttrykt regurgitasjon observeres;
  • III grad - det er en uttalt regurgitation;
  • IV grad - regurgitation uttrykkes i alvorlig form.

  Årsaker til utvikling

  Årsaken til fremspring av mitralventilflapper er myxomatøs degenerasjon av ventrikulære strukturer og intrakardiale nervefibre.

  Den eksakte årsaken er myxomatous forandringer av ventilklaffene vanligvis går ugjenkjennelig, men siden denne patologi er ofte forbundet med arvelig bindevev dysplasi (sett i Marfans syndrom, Ehlers-Danlos syndrom, misdannelser i brystet, og andre.) Inntatt sin genetisk bestemt.

  Myxomatous forandring vises diffus lesjon fiberlag destruksjon og fragmentering av kollagen- og elastiske fibrer, forsterket akkumulering av glykosaminoglykaner i den ekstracellulære matriks (polysakkarider). I tillegg, i ventiler i ventilen, avslører prolaps kollagen av type III i overskudd. I nærvær av disse faktorene reduseres bindeleddets tetthet, og ventilene utstøtes når ventrikkelen komprimeres.

  Med alderen øker myxomatøs degenerasjon, så risikoen for perforering av mitralventilen klapper og akkordbrudd hos mennesker etter 40 år øker.

  Forlengelsen av mitralventilflikene kan forekomme med funksjonelle fenomener:

  • regional forstyrrelse av kontraktilitet og avslapping av venstre ventrikulær myokardium (lavere basal hypokinesi, som er en tvunget reduksjon i volumet av bevegelser);
  • unormal sammentrekning (utilstrekkelig forkortelse av lang akse i venstre ventrikkel);
  • for tidlig avslapping av den fremre veggen til venstre ventrikel, etc.

  Funksjonelle lidelser skyldes inflammatoriske og degenerative forandringer (fore med myokarditt, eksitasjon og asynkronisme av pulsen, hjertearytmier, etc..), lidelser i det autonome innervasjon av subvalvulær strukturer og psyko-følelsesmessige avvik.

  Hos ungdom kan årsaken til venstre ventrikulær dysfunksjon være en blodstrømningsforstyrrelse som forårsaker fibromuskulær dysplasi av små kranspulsårer og topografiske anomalier i den venstre konvoluttarterien.

  Prolaps kan skje mot en bakgrunn elektrolytt sykdommer som ledsages av interstitiell magnesiummangel (påvirker produksjonen av ventilklaffer i defekte fibroblast kollagen og skiller seg alvorlige kliniske manifestasjoner).

  I de fleste tilfeller er årsaken til ventilens forlengelse:

  • medfødt bindevevsmangel i mitralventilstrukturer;
  • mindre anatomiske abnormiteter i ventilapparatet;
  • forstyrrelser i nevrogergetativ regulering av mitralventilfunksjonen.

  Primær prolaps er et uavhengig arvelig syndrom som har utviklet seg som følge av medfødt fibrillogenese (prosessen med å produsere kollagenfibre). Refererer til en gruppe av isolerte anomalier som utvikler seg mot en bakgrunn av medfødte sykdommer i bindevev.

  Sekundær prolaps av mitralventilen er sjelden, oppstår når:

  • Revmatisk skade på mitralventilen, som utvikler seg som følge av bakterielle infeksjoner (i meslinger, skarlagensfeber, angina av forskjellige typer, etc.).
  • Anomalier av Ebstein, som er en sjelden medfødt hjertesykdom (1% av alle tilfeller).
  • Sirkulasjonsforstyrrelser i papillarmusklene (der i sjokk, aterosklerose, koronar hjertesykdom, alvorlig anemi, abnormiteter i venstre kronarnoy arterie, koronar).
  • Elastisk pseudo-xanthoma, som er en sjelden systemisk sykdom forbundet med lesjonen av det elastiske vevet.
  • Marfan syndromet er en autosomal dominerende sykdom som tilhører gruppen av arvelige patologier av bindevev. Det er forårsaket av en mutasjon av genet som koder for syntesen av glykoproteinfibrillin-1. Det adskiller seg i forskjellig grad av symptomer.
  • Ehlers-Danlou-syndrom - arvelig systemisk sykdom i bindevev, som er forbundet med en defekt i syntesen av type III kollagen. Avhengig av den spesifikke mutasjonen varierer alvorlighetsgraden av syndromet fra mild til livstruende.
  • Effekten av toksiner på fosteret i siste trimester av intrauterin utvikling.
  • Iskemisk hjertesykdom, som er preget av en absolutt eller relativ krenkelse av blodtilførselen til myokardiet som følge av koronararteriesykdom.
  • Hypertrofisk obstruktiv kardiomyopati er en autosomal dominerende sykdom kjennetegnet ved en fortykning av venstre og noen ganger høyre ventrikulær veggen. Oftest er det asymmetrisk hypertrofi, ledsaget av en lesjon av interventricular septum. Et karakteristisk trekk ved sykdommen er et kaotisk (feil) arrangement av myokardiale muskelfibre. I halvparten av tilfellene registreres endringer i systolisk trykk i utløpskanalen til venstre ventrikel (i noen tilfeller høyre hjertekammer).
  • Mangel på interatrialseptum. Det er den nest vanligste medfødte hjertesykdommen. Det manifesteres av tilstedeværelsen av et hull i septum som skiller høyre og venstre atrium, noe som fører til blodutløp fra venstre til høyre (et unormalt fenomen der det normale sirkulasjonssystemet forstyrres).
  • Vegetosovaskulær dystoni (somatoform autonom dysfunksjon eller neurokirkulær dystoni). Dette sett av symptomer er en konsekvens av autonom dysfunksjon av det kardiovaskulære systemet ved lidelser i det endokrine system og sentralnervesystemet, dårlig sirkulasjon, hjertesykdom, stress og psykiske lidelser. De første manifestasjonene blir vanligvis observert i ungdomsårene i forbindelse med hormonelle forandringer i kroppen. Kan være tilstede permanent eller manifestere bare i stressende situasjoner.
  • Brysttraum, etc.

  patogenesen

  Ventilene til mitralventilen er trelagede bindevevformasjoner som er festet til den fibrøse muskelringen og består av:

  • fibrøst lag (består av tett kollagen og fortsetter kontinuerlig inn i sene akkorder);
  • svampete lag (består av en liten mengde kollagenfibre og et stort antall proteoglycaner, elastin og bindevevceller (danner bladets forkant));
  • fibroelastisk lag.

  I en normal Mitralklaff er tynne, bøyelige strukturer som beveger seg fritt under påvirkning av blodet som strømmer gjennom åpningen i mitral ventil under diastole eller påvirket av reduksjon av ringen for mitral ventil og papillærmuskel under systolen.

  I løpet av diastolen De beskrevne venstre atrioventrikulær hjerteklaff og aortisk overlapper membran (stuffing hindrer blod i aorta), og i løpet av systolen mitral ventil er lukket ved den tykkere del av klaffene av atrioventrikulærklaffer.

  Det er individuelle trekk ved strukturen til den mitral ventil, som er forbundet med en rekke strukturelle hjerte og er varianter av normen (for lange og smale hjerter som er kjennetegnet ved en enkel utforming av mitral ventil, og for de korte og brede - kompleks).

  Med enkel struktur tynn ringrommet, en sirkel med en liten (6-9 cm), er av små dimensjoner klaffer 2-3 og 2-3 papillære muskler fra hvilken lamellene strekker seg opp til 10 tendinous akkorder. Akkordene er nesten forgrenede og festes hovedsakelig til kantene på ventilene.

  For en kompleks utforming er en stor omkrets av fiberringen (ca. 15 cm), 4 til 5 ventiler og 4 til 6 polyangulære papillære muskler karakteristisk. Tendon akkorder (fra 20 til 30) grener inn i mange tråder, som er festet til kanten og legemet på ventiler, så vel som til den fibrøse ring.

  Morfologiske forandringer i mitralventilens forlengelse manifesteres ved proliferasjonen av slimhinneskiktet i ventilbladet. Fibrene i slimhinnet trer inn i det fibrøse laget og bryter med dets integritet (segmentene av brosjyrene som befinner seg mellom akkordene påvirkes). Som et resultat bøye ventilflikene seg og under systolen til venstre ventrikelkuppelen i retning av venstre atrium.

  Signifikant mindre kuplet arking av brosjyrene oppstår med forlengelse av akkordene eller med et svakt akkordapparat.

  Med sekundær prolaps, den vanligste lokale fibroelastiske fortykning av den nedre overflaten av den buede sashen og den histologiske sikkerheten til dens indre lag.

  Forløpet av den fremre ventilen i mitralventilen, og i primær og sekundær form av patologi, er mindre vanlig enn den av den bakre ventilen.

  Morfologiske endringer i primær prolaps er en prosess for myxomatøs degenerasjon av mitralventiler. Myxomatous degenerasjon har ingen tegn til inflammasjon og er genetisk forårsaket prosess svikt og tap av normal arkitektonisk fibrillær collagenous og elastiske bindevevsstrukturer, som er ledsaget av akkumulering av sure mukopolysakkarider. Grunnlaget for denne degenerasjon er nedarvet biokjemisk defekt type III kollagensyntesen som fører for å redusere molekyl organiseringen av kollagenfibre.

  Det påvirker hovedsakelig det fibrøse laget - dets tynning og diskontinuitet observeres, samtidig fortykning av det løs svampete laget og en reduksjon av ventilens mekaniske styrke.

  I noen tilfeller er myxomatous degenerasjon fulgt av strekking og brudd av den sene korder forlengelse mitral ring og aortaroten, aorta og trikuspidalklaff.

  Venstre ventrikkel kontraktile funksjon i fravær av mitral insuffisiens er ikke forandret, men på grunn av vegetative forstyrrelser kan forårsake hjertehyperkinetisk syndrom (hjertelyder blir forsterket observert systoliske utstøting støy tydelig krusning karotidarterie, mild systolisk hypertensjon).

  I nærvær av mitral insuffisiens minker myokardial kontraktilitet.

  Primær forlengelse av mitralventilen i 70% er ledsaget av grense lunghypertensjon, som er mistenkt i nærvær av smerte i høyre øvre kvadrant med langvarig løping og sport. Oppstår på grunn av:

  • høy vaskulær reaktivitet av den lille sirkelen;
  • hyperkinetisk hjertesyndrom (forårsaker en relativ hypervolemi av den lille sirkelen og et brudd på venøs utstrømning fra lungekarrene).

  Det er også en tendens til fysiologisk arteriell hypotensjon.

  Prognosen for forlengelse av grense lungehøyt blodtrykk er gunstig, men i nærvær av mitral insuffisiens, kan grense lunge hypertensjon gå inn i høy lungehypertensjon.

  symptomer

  Symptomer på mitral ventil prolaps varierer fra minimal (i 20-40% av tilfellene er generelt fraværende) til betydelig. Alvorlighetsgraden av symptomer avhenger av graden av bindevev dysplasi av hjertet, tilstedeværelsen av autonome og psykoneurologiske abnormiteter.

  Markørene av bindevev dysplasi inkluderer:

  • nærsynthet;
  • flate føtter;
  • astenisk type bygge;
  • høy vekst;
  • redusert ernæring;
  • mild muskel utvikling;
  • økt utvidbarhet av små ledd;
  • brudd på holdning.

  Klinisk kan prolaps av mitralventilen hos barn manifesteres:

  • Tidlige tegn på dysplastisk utvikling av bindevevstrukturer av ligamentet og muskuloskeletalsystemet (inkluderer hoftedysplasi, navlestreng og inguinal brokk).
  • Predisposisjon til forkjølelse (hyppig tonsillitt, kronisk tonsillitt).

  I fravær av subjektive symptomer viste 20-60% av pasientene i 82-100% av tilfellene uspesifikke symptomer på neurokirkulatorisk dystoni.

  De viktigste kliniske manifestasjoner av mitralventil prolaps er:

  • Cardiac syndrom ledsaget av autonome symptomer (ikke assosiert med endringer i hjerteperioder smerte i hjertet, som oppstår i henhold til emosjonelt stress, fysisk belastning, underkjøling og tegn som minner angina).
  • Palpitasjoner og uregelmessigheter i hjertet (observert i 16-79% av tilfellene). Takykardi (rask hjerterytme), "avbrudd", "fading" føltes subjektivt. Extrasystole og takykardi forårsaket av ulike labilitet og spenning, fysisk aktivitet, bruk av te, kaffe. Oftest detektert sinus takykardi, paroksysmal supraventrikulær takykardi og neparoksizmalnaya, supraventrikulær og ventrikulære arrytmier, mer sjelden finnes sinus bradykardi, parasystole, fibrilloflutter, WPW syndrom. Ventrikulære arytmier i de fleste tilfeller utgjør ikke en trussel mot livet.
  • Hyperventilasjonssyndrom (brudd i systemet for åndedrettsvern).
  • Vegetative kriser (panikkanfall), som er paroksysmale tilstander av ikke-epileptisk natur og varierer i polymorfe vegetative lidelser. Oppstår spontant eller situasjonelt, ikke forbundet med en trussel mot livet eller sterk fysisk stress.
  • Synkope (plutselig kortvarig tap av bevissthet, ledsaget av tap av muskel tone).
  • Overtredelse av termoregulering.

  Hos 32 - 98% av pasientene er smerte i venstre del av brystet (kardialgi) ikke forbundet med lesjoner i hjertets arterier. Det oppstår spontant, det kan være forbundet med overarbeid og stress, det stoppes av inntaket av valocordin, corvalol, Validol eller går alene. Forutsigbart provosert av dysfunksjon av det autonome nervesystemet.

  Kliniske symptomer på mitral ventil prolaps (kvalme, følelse av "koma i halsen", overdreven svette, synkopiske forhold og kriser) er vanlig hos kvinner.

  Hos 51-76% av pasientene oppdages tilbakevendende hodepineangrep, som ligner en spennings hodepine. Begge halvdelene av hodet påvirkes, smerten blir provosert ved å endre vær og psykogene faktorer. 11-51% har migrene smerter.

  I de fleste tilfeller er det ingen sammenheng mellom observerte kortpustethet, tretthet og svakhet og alvorlighetsgrad av hemodynamiske lidelser og toleranse for fysisk aktivitet. Disse symptomene er ikke forbundet med skjelettdeformiteter (har en psykoneurotisk opprinnelse).

  Dyspné kan være av iatrogen karakter eller være assosiert med hyperventilasjonssyndrom (det er ingen endringer i lungene).

  I 20-28% forlenges QT-intervallet. Vanligvis asymptomatisk, men hvis mitralklaffprolaps hos barn er ledsaget av lang QT-syndrom og synkope, bør bestemme sannsynligheten for å utvikle livstruende arytmier.

  Auscultatory tegn på mitral ventil prolapse er:

  • isolerte klikk (cliques) som ikke er forbundet med utvisning av blod ved venstre ventrikel og detekteres under mesosystola eller sen systole;
  • en kombinasjon av klikk med sen systolisk murmur;
  • isolerte sent systoliske murmurs;
  • holosistolichesky lyder.

  Origin isolert systolisk klikk assosiert med overdreven strekkbåndene ved maksimal innsynkning inn i hulrommet i venstre atrium, og mitral ventil plutselig buler atrioventrikulærklaffer.

  • være singel og flere;
  • hør konstant eller forbigående;
  • Endre intensiteten når du endrer kroppens posisjon (øk i vertikal stilling og svek eller forsvinner i utsatt stilling).

  Klikkene høres vanligvis øverst i hjertet eller på V-punktet, i de fleste tilfeller blir de ikke utført utover hjertets grenser, de overstiger ikke hjertets tone i volum.

  Hos pasienter med mitralklaffprolaps økt utskillelse av katekolaminer (noradrenalin og adrenalin fraksjon), om ettermiddagen toppet observerte økningen, og om natten er redusert katekolamin produksjon.

  Ofte observerte depressive tilstander, sisteopatier, hypokondriakale erfaringer, asthenisk symptomkompleks (intoleranse av sterkt lys, høye lyder, økt distraksjon).

  Mitral ventil prolaps hos gravide kvinner

  Mitral ventil prolapse er en hyppig patologi i hjertet, som oppdages med obligatorisk undersøkelse av gravide kvinner.

  Forlengelsen av mitralventilen i den første graden under svangerskapet går gunstig og kan redusere, fordi i løpet av denne perioden øker kardialutgangen og periferens motstand av karene minker. I dette tilfellet blir hjerterytmeforstyrrelser (paroksysmal takykardi, ventrikulær ekstrasystol) i svangerskapet ofte oppdaget. Med forlengelse av klasse 1 oppstår fødsel naturlig.

  Med forlengelse av mitralventilen med regurgitasjon og prolapse av 2. grad, bør den forventende moren i hele graviditetsperioden observeres hos kardiologen.

  Narkotikabehandling utføres kun i unntakstilfeller (medium eller alvorlig grad med høy sannsynlighet for arytmi og hemodynamiske lidelser).

  En kvinne med mitralventil prolaps under graviditet anbefales:

  • unngå langvarig eksponering for varme eller kulde, ikke lenge i et tett rom;
  • Ikke led en stillesittende livsstil (langvarig sitteposisjon fører til stagnasjon av blod i et lite bekken);
  • hvil i en liggende stilling.

  diagnostikk

  Diagnose av mitralventil prolaps inkluderer:

  • En historie og familie anamnese.
  • Auscultation (listening) av hjertet, som gjør det mulig å oppdage systolisk klikk (klikk) og sen systolisk murmur. Når du mistenker at du har systoliske klikk, blir det lyttet i stående stilling etter en liten fysisk anstrengelse (knebøy). Hos voksne er det mulig å prøve med innånding av amylnitrit.
  • Ekkokardiografi - grunnleggende diagnostisk metode for å identifisere prolaps lamellene (brukes bare parasternal lengdeposisjon fra hvilken start ekkokardiografi), graden av oppgulping og tilstedeværelsen av myxomatous endring ventilklaffer. I 10% av tilfellene er det mulig å oppdage prolaps av mitralventilen hos pasienter som ikke har subjektive klager og auskultatoriske tegn på prolaps. Et spesifikt ekkokardiografisk symptom er sankingen av sashen i midten, enden eller gjennom systolen inn i hulrommet til venstreatrium. Dybdegraden er ikke spesielt tatt i betraktning for øyeblikket (dens direkte avhengighet av tilstedeværelse eller alvorlighetsgrad av opphissning og arten av hjertearytmier er fraværende). I vårt land fortsetter mange leger å fokusere på klassifiseringen av 1980, som deler mitralventilen i løpet av graden avhengig av dybden av prolaps.
  • Elektrokardiografi, som gjør det mulig å oppdage endringer i den endelige delen av det ventrikulære komplekset, hjerterytmen og ledningsforstyrrelser.
  • Radiografi, som gjør det mulig å bestemme forekomsten av mitralregurgitasjon (i fravær er det ingen utvidelse av skyggen av hjertet og dets individuelle kamre).
  • Phonocardiography som dokumenterer auscultated lyd mitralklaffprolaps fenomener på auscultation (grafisk registrering metoden ikke erstatte den sensoriske oppfattelse av lyd vibrasjoner øre, imidlertid foretrekkes det auscultation). I noen tilfeller blir fonokardiografi brukt til å analysere strukturen av de systoliske faseparametrene.

  Siden isolert systolisk klikk er ikke spesifikk auscultatory tegn på mitralklaffprolaps (sett i aneurismer atrial eller ventrikulær septal, Trikuspidalklaff prolaps og plevroperikardialnyh punkter), krever differensialdiagnose.

  Sen-systoliske cliques blir bedre hørt i utsatt stilling på venstre side, forsterket under Valsalva-prøven. Naturen til systolisk støy med dyp pusting kan uttrykkes, tydeligst avslørt etter fysisk anstrengelse i oppreist stilling.

  Isolert sen systolisk murmur observeres i ca 15% av tilfellene, høres ved hjertepunktet og gjennomføres i okselområdet. Fortsetter til II-tone, avviker med et grovt, "skrapende" tegn, bedre definert liggende på venstre side. Det er ikke patognomonisk tegn på mitralventil prolaps (kan høres i obstruktiv lesjon i venstre ventrikel).

  Tappet I noen tilfeller er den primære prolaps holosystolisk støy bevis for tilstedeværelsen av mitralinsuffisiens (holdt i armhulen, opptar hele systolen og nesten ikke endres med en endring i kroppsstilling, som forsterkes av Valsalvas manøver).

  Valgfrie manifestasjoner er "squeaks" forårsaket av vibrasjon av akkord eller bladområde (de er mer sannsynlig å bli hørt når systoliske klikk er kombinert med støy enn med isolerte klikk).

  Mitralklaffprolaps i barndom og ungdom er en fase med hurtig fylling av venstre ventrikkel som det som kan høres III tone, men tonen i dette diagnostiske verdi har ikke (lean barn kan auscultated i fravær av patologi).

  behandling

  Behandling av prolaps av mitralventilen avhenger av alvorlighetsgraden av patologien.

  Forløpet av mitralventilen i 1. grad i fravær av subjektive klager trenger ikke behandling. Det er ingen begrensninger på klasser for fysisk utdanning, men det anbefales ikke å trene profesjonelt. Siden mitralklaffprolaps med oppstøt av en grad ikke forårsaker patologiske forandringer i blodsirkulasjon, i nærvær av en gitt grad av patologi bare kontra vektløfting og aktiviteter på strøm simulatorer.

  Forlengelsen av mitralventilen i 2. grad kan ledsages av kliniske manifestasjoner, slik at det er mulig å bruke symptomatisk medisinsk behandling. Fysisk utdanning og sport er tillatt, men kardiologen velger optimal belastning for pasienten under konsultasjonen.

  Mitralklaffprolaps 2 grader til to grader oppstøt trenger regelmessig tilsyn, og hvis det er tegn til sirkulasjonssvikt, arytmier og tilfeller av synkope - individuelt valgt behandling.

  Mitralklaffprolaps 3 grader manifestert vesentlige endringer i strukturen av hjertet (venstre atrium utvidelse hulrom, fortykning av kammerveggene og utseendet av unormale forandringer i blodsirkulasjonssystemet) som fører til mitralinsuffisiens og hjerterytmeforstyrrelser. Denne graden av patologi krever kirurgisk inngrep - suturventilflapper eller dens proteser. Sport er kontraindisert - i stedet for kroppsopplæring, anbefales pasienter spesielle gymnastikkøvelser valgt av lege av fysioterapeutøvelser.

  Med symptomatisk behandling foreskrives pasienter med mitralventil prolaps følgende stoffer:

  • vitaminer i gruppe B, PP;
  • med takykardi beta-adrenoblokere (atenolol, propranolol, etc.), eliminere den hurtige hjertefrekvensen og positivt påvirke syntesen av kollagen;
  • Når kliniske manifestasjoner vegetososudistoy - adaptageny (Eleutherococcus preparater, ginseng, og andre.) og preparater som inneholder magnesium (Magne-B6 et al.).

  Behandlingen bruker også metoder for psykoterapi som reduserer emosjonell spenning og eliminerer manifestasjonen av symptomer på patologi. Det anbefales å ta beroligende infusjoner (infusjon av motherwort, valerianrot, hagtorn).

  Ved vegetative-dystonsykdommer brukes akupunktur og vannprosedyrer.

  Alle pasienter med mitralventil prolaps anbefales:

  • overgi alkohol og tobakk;
  • regelmessig, minst en halv time om dagen, engasjere seg i fysisk aktivitet, og begrenser overdreven fysisk aktivitet;
  • å observere en modus for en drøm.

  Forløpet av mitralventilen som oppdages i barnet, kan forsvinne med alderen alene.

  Mitral ventil prolapse og sport er kompatibel hvis pasienten ikke har:

  • episoder av bevissthetstap
  • plutselige og vedvarende hjerterytmeforstyrrelser (bestemt av daglig overvåking av EKG);
  • mitral regurgitasjon (bestemt av resultatene av ultralyd i hjertet med doplerografi);
  • redusert kardial kontraktilitet (bestemt fra data fra hjerte-ultralyd);
  • tidligere tromboembolisme;
  • i en familiehistorie av plutselige dødsfall blant slektninger som hadde en diagnostisert mitralventil prolaps.

  Egnethet for militær tjeneste i nærvær av prolaps avhenger ikke av graden av sagging folder, og funksjonaliteten av ventilanordningen, det vil si mengden av blod som passerer ventilen tilbake inn i venstre atrium. Unge mennesker er opptatt i hæren med mitralventil prolaps av klasse 1-2 uten retur av blod eller med oppblåsning på 1 grad. Kontraindikert tjeneste i hæren med prolapse 2 grader med opphisselse over 2. grad, eller i nærvær av nedsatt ledelse og arytmi.

  Les Mer Om Fartøyene