Årsaker, symptomer på mitral ventil prolaps, om behandling er nødvendig

Fra denne artikkelen vil du lære: Karakteristikkene til patologisk mitralventil prolaps, årsakene til forekomsten, klassifisering etter graden av alvorlighetsgrad. De viktigste symptomene, behandlingsmetoder enn det kan være farlige, mulige begrensninger for pasienter og en prognose for fremtiden.

Mitral eller bicuspid ventil - en ventil som skiller venstre atrium fra den venstre ventrikkel. I løpet av diastolen (avslapping av ventriklene) ventilen åpnes ved å føre oksygenrikt blod, kom fra lungekretsløpet inn i venstre forkammer til den venstre ventrikkel, hvorfra det går deretter til den systemiske sirkulasjon.

Når mitralklaffprolaps (forkortet som PLA) forekommer siging eller prolaps, mitral ventil, som, avhengig av hvor alvorlig, kan heller ikke være ledsaget av noen symptomer, og forstyrrer ikke pasienten, eller føre til ganske alvorlige problemer ubehagelige manifestasjoner og begrenser i form av profesjonelle aktiviteter og sport.

Med den normale strukturen og funksjonen til mitralventilen, er den tett lukket under systolisk (sammentrekning) av ventrikkelen og tillater ikke blod tilbake til atriumet. Men i nærvær av prolaps bøyer ventilene på ventilen under blodtrykk mot venstre atrium og delvis åpner, slik at blodet kan strømme tilbake til atriumet - denne prosessen kalles regurgitasjon. Jo mer uttalt oppblåsningen av blod, jo mer utprøvde kliniske manifestasjoner har PMC.

Utbredelsen av denne patologien blant befolkningen er relativt liten - den er funnet i om lag 2,5-3% av mennesker. Men i de senere år, i forbindelse med innføring av ultralyd i hjertet i planlagte undersøkelser av ungdom og barn, oppdages mitral ventil prolaps mye oftere, spesielt hos pasienter i ung alder og barn.

Diagnose og behandling av prolaps utføres av kardiologer. De bestemmer også mulige begrensninger for pasienter, blant annet i forhold til studier, arbeid, militærtjeneste, fysiske aktiviteter.

årsaker

De eksakte årsakene til prolaps er ikke klare. Det antas at hovedrolle er spilt av funksjonene i strukturen av bindevev - det såkalte bindevevsdysplasi. Når bindevevsforandringer observert tallrike og forskjellige brudd av strukturen og funksjonen av de organer, som inkluderer bindevevet -.. Ventilene i hjertet, av kroppen, ledd, brusk, etc. så, sammen med prolaps, finner mange pasienter nærsynthet, og økt mobilitet (fleksibilitet) av leddene, skoliose og kropssykdommer.

Også slike sykdommer kan føre til patologien til mitralventilen:

 • overført smittsom og giftig endokarditt,
 • angina og skarlagensfeber,
 • iskemisk hjertesykdom,
 • metabolske forstyrrelser.

klassifisering

Forlengelsen av mitralventilen er klassifisert i henhold til ventilens grad:

Graden av prolaps er ikke alltid direkte relatert til alvorlighetsgraden av strømmen. Mer avslørende er tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av oppblåsthet: Jo sterkere det er, jo mer alvorlig prognosen, og jo mer bekymringsfull gir patologien til pasientene.

Typer av mitralventil prolaps med opphissing

symptomer

Forløpet av mitralventilen har ingen spesifikke symptomer. Avbøyning av 1 grad i fravær av regurgitering oppstår vanligvis ofte helt asymptomatisk - den er funnet ved et uhell under profylaktisk undersøkelse og utfører ultralyd i hjertet.

Ved 2 og 3 grader prolaps og nærvær oppstøt pasienter kan presentere en rekke klager, som imidlertid ofte overhodet ikke forbundet med prolaps, og med bakgrunn eller assosiert patologi (vaskulær dystoni, nevroser og D. t.). Ofte er pasientene bekymret for slike symptomer:

 1. Smerter i hjertet av hjertet er en piercing natur, som kan være forbundet med fysisk anstrengelse eller nervøsitet.
 2. Anfall av takykardi (hjertebank), ledsaget av svimmelhet, svakhet, kvalme.
 3. Følelse av forstyrrelser i hjertets arbeid.
 4. Økt tretthet, utseende av tretthet og svakhet, selv etter en mindre fysisk eller mental belastning.
 5. Hyppighet til svimlende og pre-svimlende forhold (alvorlig svakhet, svimmelhet) - i tunge rom, mot følelsesmessig stress.
 6. Følelse av mangel på luft, brystsmerter ved pusting.
 7. Søvnløshet, mareritt, oppvåkninger med hjertebank og smerter i hjertet.

diagnostikk

I nærvær av tegn og symptomer på hjerte oppnevne undersøkelse og behandling bør være en kardiolog. Siden de konkrete tegn på prolaps ikke finnes, etter intervjuet, og undersøkelse av pasienten legen kan bare foreslå diagnose, og for å bekrefte det nødvendigvis en studie av bildebehandling struktur og funksjon av hjertet - Doppler ekkokardiografi (ekkokardiografi) eller ultralyd av hjertet.

Ved hjelp av ekkokardiografi er det mulig å diagnostisere mitralventil prolaps

Ifølge ultralyd er det fastslått at mitralventil-prolaps er tilstede, dens grad avsløres, tilstedeværelse eller fravær og alvorlighetsgrad av opphissing. Som regel er det ikke nødvendig med andre studier for å klargjøre diagnosen, men de kan være nødvendig for å bestemme profesjonell eller sportslig kondisjon.

De forskjellige tester utført (testutførelsen sykling med EKG og ekkokardiografi, før og etter trening, tester huk, måling av blodtrykk i liggende stilling og umiddelbart etter å ha tatt en vertikal stilling, og så videre. D) En ytterligere undersøkelsesmetoder. Kan også ta blodprøver (generelle og biokjemiske), konsulenttjenester relaterte spesialister (nevrolog, revmatolog, psykiater, hjertekirurg).

Testen på en motorsykkel med ytelse av et elektrokardiogram

behandling

I milde former av sykdommen, når mitral ventil prolaps er ubetydelig og regurgitation er fraværende eller minimal, er ingen behandling vanligvis foreskrevet. Imidlertid kan behandling være nødvendig for de pasientene som klager over hjertesmerter, svimmelhet og svimmelhet.

Som slike klager ved moderate endringer i struktur og funksjon av ventilen forårsaket oftere enn faktisk ikke hjertesykdom og nevrasteni, nevroser og andre neurologiske problemer, og den behandling, henholdsvis, betegner neurologer (tett med Hjerte).

 1. Overholdelse av regimet - for å unngå stress, fysisk og mental overbelastning. Det er svært ønskelig å få råd fra en psykoterapeut eller psykolog, for å få opplæring i selvkontrollerende metoder (over følelser, oppførsel), avslapping. Den riktige operasjonsmodusen er nødvendig (om ettermiddagen, med normalisert arbeidstid og fulltidslunsj). En obligatorisk del av behandlingen er en full natts søvn. Med søvnforstyrrelser, vises lette sovepiller.
 2. Gjennomføre handlinger med общеукрепляющим effekt - закаливание, går på friluft, svømmer i bassenget.
 3. Medikamentell terapi - beroligende (beroligende) legemidler - som motherwort, valerian, novopassit. Sterke beroligende midler brukes svært sjelden. Også stoffer som normaliserer metabolisme (metabolisme) i myokardiet er forbundet - kudesan, elkar, etc.

Med forlengelse på 2-3 grader i kombinasjon med oppblåsthet, når pasienter ofte viser økning i blodtrykk og arytmi, anbefaler vi også bruk av antihypertensive og antiarytmiske legemidler. For å forhindre utvikling av infektiv endokarditt med prolapses med opphiss av klasse 2 eller mer, anbefales antimikrobiell terapi.

I spesielt alvorlige tilfeller, som er vanskelige å behandle konservativt, kan kardiologisk kirurgisk behandling anbefales. Hovedindikasjonene for kirurgisk inngrep er utvikling av kronisk mitral insuffisiens og risikoen for dannelse (eller allerede dannelse) av hjertefeil.

Pasient overvåking

Pasienter som har hatt mitralventil prolaps, uavhengig av alvorlighetsgrad og tilstedeværelse eller fravær av oppblåsthet, bør registreres hos en kardiolog og gjennomgå regelmessig undersøkelser. Det anbefales å utføre Echo KG minst en gang i året - for å vurdere dynamikken; EKG 2 ganger i året - for tidlig påvisning av arytmier.

Pasienter med mitralventil prolaps anbefales å gjennomgå elektrokardiogram 2 ganger i året

Kardiologen bestemmer pasientens evner når det gjelder faglig aktivitet, sport, treningstjeneste i hæren. Prolaps uten oppstøt en grad pålegger ikke alvorlige begrensninger, kan bare være kontra tung trening og opplæring i noen universiteter militære orientering (flygende skoler, etc..). Spørsmålet om muligheten for å gjøre sport er avgjort individuelt (avhengig av sporten og tilgjengeligheten av klager).

Med prolapses med regurgitation, spesielt uttalt, er begrensningene mye mer alvorlige. Yrker av profesjonell sport er vanligvis forbudt. Kontraindikert i hæren, er det kontraindikasjoner til en rekke yrker.

komplikasjoner

Den uttrykte prolapsen av mitralventilen, spesielt i kombinasjon med oppblåsthet, kan føre til utvikling av slike alvorlige komplikasjoner som:

 1. Mitral insuffisiens er en økning i regurgitasjon, som fører til overføring av store mengder blod tilbake i venstre atrium. Dens symptomer ligner symptomene på kronisk hjertesvikt - det er kortpustethet, svakhet, redusert effektivitet.
 2. Infektiv endokarditt - Anatomisk endrede strukturer i hjerteventilene blir alltid lettere påvirket av infeksjon. Endokarditt - betennelse i hjertets indre skall (endokardium) fører igjen til en forverring av problemet og en økning i deformasjonene av mitralventilen helt opp til dannelsen av hjertefeil.

 • Plutselig død er mulig med ustabil hjertefunksjon, arytmier.
 • outlook

  I de fleste tilfeller fortsetter prolaps av mitralventilen uten komplikasjoner, praktisk talt uten å forårsake bekymring for pasienter.

  Prognosen i klasse 1-2 med eller uten minimal oppblåsning er gunstig, det er praktisk talt ingen restriksjoner, og de gjelder bare en betydelig fysisk anstrengelse.

  Prolaps av grad 3 eller tilstedeværelse av alvorlig oppstøt prognosen er mye mer alvorlig, og for patologi ustabil og uforutsigbar, er det farlig for sine komplikasjoner, og derfor å forbedre pasientens livskvalitet og redusere risikoen cardio kirurgisk korreksjon av avvik kan anbefales.

  Forresten av mitralventilen i hjertet er farlig

  En av de vanligste hjertepatologiene er prolaps av mitralventilen. Hva betyr dette begrepet? Normalt ser arbeidet i hjertet ut som dette. Venstre atrium komprimeres for å skille ut blod, ventilklaffene åpnes nå, og blodet går inn i venstre ventrikel. Deretter lukkes ventiler, og sammentrekningen av ventrikkelen fører allerede blodet til å bevege seg inn i aorta.

  Med ventilprolaps går en del av blodet på tidspunktet for sammentrekning av ventrikkelen igjen inn i atriumet, fordi prolaps er en avbøyning som ikke tillater at ventene lukkes normalt. Dermed er det en omvendt overføring av blod (regurgitasjon), og mitral insuffisiens utvikler seg.

  Hvorfor utvikler patologien?

  Forløpet av mitralventilen er et problem som forekommer oftere hos unge mennesker. Alder 15-30 år er mest typisk for diagnostisering av dette problemet. Årsakene til patologi er endelig uklare. I de fleste tilfeller forekommer PMC hos personer med bindevevspatologier, for eksempel med dysplasi. Et av dets tegn kan være økt fleksibilitet.

  For eksempel, hvis en person enkelt bøyer tommelen på armen i motsatt retning og tar den til underarmen, er sannsynligheten for tilstedeværelsen av en av patologiene i bindevev og PMC høy.

  Så, en av årsakene til mitral ventil prolaps er medfødt genetiske lidelser. Utviklingen av denne patologien er imidlertid også mulig på grunn av de tilegnede årsakene.

  Ervervede årsaker til PMC

  • Iskemisk hjertesykdom;
  • myokarditt;
  • Ulike idiomer av kardiomyopati;
  • Hjerteinfarkt;
  • Kalsiumavsetninger på mitralringen.

  På grunn av smertefulle prosesser, blir blodtilførselen til hjertekonstruksjonene forstyrret, vevbetennelse, celledød med erstatning av bindevevet, densifisering av vevene i selve ventilen og omgivende strukturer.

  Alt dette fører til endringer i vevet i ventilen, skade på musklene som styrer det, noe som fører til at ventilen slutter å lukkes helt, det vil si at prolaps av ventiler opptrer.

  Er PMC farlig?

  Selv om mitralventil prolaps kvalifiserer som en patologi i hjertet, er prognosen i de fleste tilfeller positiv, og ingen symptomer blir observert. Vanligvis diagnostisert PMC ved et uhell under ultralyd i hjertet med forebyggende undersøkelse.

  Manifestasjoner av PMC avhenger av graden av prolaps. Symptomer manifesteres hvis opphissingen er alvorlig, noe som er mulig i tilfeller av betydelig avbøyning av ventilflikene.

  De fleste som har PMC, lider ikke av dette, patologien påvirker ikke deres livs- og arbeidskapasitet. Ved andre og tredje grader av prolaps er imidlertid ubehagelige opplevelser i hjertet, smerte og rytmeforstyrrelser mulig.

  I de mest alvorlige tilfeller utvikles komplikasjoner på grunn av nedsatt sirkulasjon og forverring av hjertemuskelen på grunn av strekk under tilbakelevering av blod.

  Komplikasjoner av mitral insuffisiens

  • Ruptur av hjerteflasker;
  • Infektiv endokarditt;
  • Mikksomatoznye ventil ventil endringer;
  • Hjertesvikt;
  • Plutselig død.

  Den siste komplikasjonen er ekstremt sjelden og kan oppstå hvis PMC kombineres med ventrikulære rytmeforstyrrelser, som er livstruende.

  Grader av prolapse

  • 1 grad - ventilflapper bøyes på 3-6 mm,
  • 2 grader - avbøyning ikke mer enn 9 mm,
  • 3 grader - mer enn 9 mm.

  Så det meste av forlengelsen av mitralventilen er ikke farlig, så det er ikke nødvendig å behandle det. Men med en betydelig grad av patologi, trenger folk en grundig diagnose og hjelp.

  Hvordan manifesterer problemet

  Forløpet av mitralventilen manifesteres av spesifikke symptomer med signifikant opphissing. Men når det blir spurt pasienter med PMK, viser selv den minste grad at folk opplever mange klager om mindre plager.

  Disse klager ligner de som forekommer i vegetovaskulær eller neurokirkulatorisk dystoni. Siden denne lidelsen ofte blir diagnostisert samtidig med mitralinsuffisiens, er det ikke alltid mulig å skille mellom symptomer, men PMC spiller en avgjørende rolle i endringen i trivsel.

  Alle problemer, smerte eller ubehag som følge av mitral insuffisiens er forbundet med en forverring av hemodynamikk, det vil si blodstrøm.

  Siden i denne patologien er en del av blodet kastet tilbake til atriumet, og ikke kommer inn i aorta, må hjertet gjøre ytterligere arbeid for å sikre normal blodstrøm. Overbelastning gir aldri fordeler, det fører til raskere slitasje av vev. I tillegg fører oppkastet til utvidelse av atriumet på grunn av tilstedeværelsen av en ekstra del av blod der.

  Som et resultat av overfylling med blodet i venstre atrium, er alle venstre delene av hjertet overbelastet, kraften i hans sammentrekninger øker, fordi du må takle en ekstra del av blodet. Med tidenes forlengelse kan hypertrofi i venstre ventrikkel og atrium utvikles, dette fører til økt trykk i karene som passerer gjennom lungene.

  Hvis den patologiske prosessen fortsetter å utvikle, forårsaker lungehypertensjon hypertrofi av høyre ventrikel og mangel på tricuspid-ventilen. Symptomer på hjertesvikt vises. Det beskrevne bildet er typisk for prolaps av mitralventilen i tredje grad, i andre tilfeller er sykdommen mye lettere.

  Absolutt flertall av pasientene blant symptomene på mitralventilapapse markerer perioder med hjertebank, som kan ha forskjellig styrke og varighet.

  En tredjedel av pasientene føler regelmessig mangel på luft, de vil ha inspirasjonen til å være dypere.

  Blant de mer aggressive symptomene kan man merke seg et tap av bevissthet og pre-okklusjon.

  Ganske ofte mitral ventil prolapse ledsages av redusert effektivitet, irritabilitet, en person kan være følelsesmessig ustabil, kan hans søvn bli forstyrret. Det kan være smerte i brystet. Og de har ingenting å gjøre med fysisk aktivitet, og nitroglyserin virker ikke på dem.

  De vanligste symptomene

  • Smerte i brystet;
  • Mangel på luft;
  • Kortpustethet
  • Følelser av hjerteslag eller funksjonsfeil i rytmen;
  • besvimelse;
  • Ustabil stemning;
  • Rask tretthet;
  • Hodepine om morgenen eller om natten.

  Alle disse symptomene kan ikke kalles karakteristisk bare for prolaps av mitralventilen, de kan skyldes andre problemer. Ved undersøkelse av pasienter med lignende klager (særlig i ung alder), oppdages imidlertid ofte forekomsten av mitralventilen på 1 grad eller til og med 2 grader.

  Hvordan er patologien diagnostisert?

  Før du begynner behandling, trenger du en nøyaktig diagnose. Når det er behov for å diagnostisere PMC?

  • For det første kan diagnosen gjøres ved et uhell under en forebyggende undersøkelse med ultralydet i hjertet.
  • For det andre, med en undersøkelse av pasienten av terapeuten, kan det høres en støy i hjertet, noe som vil føre til videre undersøkelse. En karakteristisk lyd, som kalles støy, når mitralventilen er avbøyet, skyldes oppblåsthet, det vil si at blodet rushes tilbake i atriumet.
  • For det tredje kan pasientens klager føre til at legen mistenker PMC.

  Hvis du har slike mistanke, må du kontakte en spesialist, en kardiolog. Diagnose og behandling bør utføres av ham. De viktigste metodene for diagnose - auskultasjon og ultralyd i hjertet.

  Med auskultasjon kan legen høre en karakteristisk støy. Men hos unge pasienter er støy i hjertet bestemt ganske ofte. Det kan oppstå på grunn av den meget raske bevegelsen av blod, hvor turbulens og turbulens dannes.

  Slike støy er ikke en patologi, den refererer til fysiologiske manifestasjoner og påvirker ikke tilstanden til en person og hans organers arbeid. Men når det oppdages støy, er det verdt å gjenforsikre og utføre flere diagnostiske undersøkelser.

  Pålidelig å avsløre og bekrefte PMK eller dets fravær kan bare en metode for ekkokardiografi (USA). Resultatene av undersøkelsen visualiseres på skjermen, og legen ser hvordan ventilen fungerer. Han ser bevegelsen av sine klaffer og avbøyningen under blodstrømmen. Forløpet av mitralventilen kan ikke alltid manifesteres i ro, så i noen tilfeller blir pasienten etterprøvet etter fysisk anstrengelse, for eksempel etter 20 oppsett.

  Som svar på lasten øker blodtrykket, trykket på ventilen øker, og prolaps, selv en liten, blir merkbar på ultralyd.

  Hvordan er behandlingen

  Hvis PMC oppstår uten symptomer, er det ikke nødvendig med behandling. Med den oppdagede patologien anbefaler legen vanligvis å se en kardiolog, som gjør ultralyd av hjertet hvert år. Dette vil gjøre det mulig å se prosessen i dynamikken og legge merke til forringelsen av tilstanden og driften av ventilen.

  I tillegg anbefaler kardiologen at du slutter å røyke, sterk te og kaffe, og redusere alkoholforbruket til et minimum. Nyttige øvelser vil være fysisk trening eller annen fysisk trening, unntatt tung sport.

  Forlengelsen av mitralventilen i 2. grad, og spesielt i tredje grad, er i stand til å forårsake signifikant oppblåsning, noe som fører til en forverring i tilstanden av helse og utseendet av symptomer. I disse tilfellene utføres medikamentbehandling. Imidlertid kan ingen rettsmidler påvirke ventilens tilstand og forkorte seg selv. Av denne grunn er behandlingen symptomatisk, det vil si at hovedvirkningen er rettet mot å lindre personen med ubehagelige symptomer.

  Terapi foreskrevet for PMP

  • antiarytmisk;
  • antihypertensiv;
  • Stabiliserende nervesystem;
  • Toning.

  I noen tilfeller preventer symptomene på arytmi, så er det nødvendig med aktuelle legemidler. I andre kreves beroligende midler, siden pasienten er svært irritabel. Dermed er medisiner foreskrevet i samsvar med klager og identifiserte problemer.

  Det kan være en kombinasjon av symptomer, så behandlingen bør være omfattende. Alle pasienter med mitralventil prolaps anbefales å ordne behandling slik at søvn er tilstrekkelig varighet.

  Blant legemidler foreskrevet beta-blokkere, narkotika som mater hjertet og forbedrer metabolske prosesser i den. Av sedativer er ofte effektive infusjoner valerian og motherwort.

  Effektene av legemidler kan ikke gi den ønskede effekten, siden det ikke påvirker ventilens tilstand. Det kan være noen forbedringer, men det kan ikke anses å være stabilt i den akutte progressive sykdomsforløpet.

  I tillegg er komplikasjoner som krever kirurgisk behandling mulig. Den hyppigste årsaken til kirurgi med PMC er frigjøring av mitralventilbåndet.

  I dette tilfellet vil hjertesvikt vokse veldig raskt, fordi ventilen ikke kan lukke i det hele tatt.

  Kirurgisk behandling er styrking av ventilringen eller implantasjonen av mitralventilen. I dag er slike operasjoner ganske vellykkede og kan føre pasienten til en betydelig forbedring i tilstand og velvære.

  Generelt er prognosen for mitralventil prolaps avhengig av flere faktorer:

  • utviklingshastighet av den patologiske prosessen;
  • grad av alvorlighetsgrad av patologien til selve ventilen;
  • grad av regurgitation.

  Selvfølgelig spiller rettidig diagnostikk og presis overholdelse av kardiologiske forskrifter en stor rolle i behandlingenes suksess. Hvis pasienten er oppmerksom på sin helse, vil han "skremme alarmen" i tide og vil gjennomgå de nødvendige diagnostiske prosedyrene, og vil også ta behandlingen.

  Ved ukontrollert utvikling av patologi og mangel på nødvendig behandling, kan hjertets tilstand gradvis forverres, noe som fører til ubehagelige og muligens irreversible konsekvenser.

  Er forebygging mulig?

  Forløpet av mitralventilen er i utgangspunktet et medfødt problem. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke kan forhindres. I det minste er det mulig å redusere risikoen for å utvikle 2 og 3 grader av prolaps.

  Forebygging kan være regelmessig besøk til kardiologen, etterlevelse av kosthold og hvile, regelmessig mosjon, forebygging og rettidig behandling av smittsomme sykdommer.

  Mitral ventil prolapse

  Mitral ventil prolapse - Systolisk prolaps av mitralventilene til venstreatrium. Mitralklaffprolaps kan vise tretthet, hodepine og svimmelhet, åndenød, hjertesmerter, synkope, hjertebank, følelse av avbrudd. Instrumental diagnose av mitral ventil prolapse er basert på EchoCG, EKG, fonokardiografi, holter overvåkning, radiografi. Behandling av mitralventil prolaps er overveiende symptomatisk (antiarytmisk, beroligende, antikoagulantia); Med uttalt regurgitasjon er mitralventilprotesen indikert.

  Mitral ventil prolapse

  Mitralventil-prolaps er en ventildefekt, karakterisert ved utbulning av en eller begge ventiler av den venstre atrioventrikulære ventilen i atriumhulen under systolfasen. Ved kardiologi, er mitralklaffprolaps ved hjelp av en rekke metoder (auscultation, ekkokardiografi, phonocardiography) diagnostiseres i 2-16% av barn, for det meste i alderen 7-15 år. Forekomsten av mitralklaffprolaps ved forskjellige hjerte lesjoner er betydelig høyere enn hos friske individer: i medfødt hjertesykdommer - 37%, for revmatisme - 30 til 47%, i arvelige sykdommer i hjertet - 60-100%. I den voksne befolkningen er mitralventil-prolapshastigheten 5-10%; Valvefeil er hovedsakelig diagnostisert hos kvinner 35-40 år gammel.

  Årsaker til mitralventil prolaps

  Strengt sett er prolaps av mitralventilen ikke en uavhengig sykdom, men et klinisk-anatomisk syndrom som forekommer med forskjellige nosologiske former. Med hensyn til etiologien, isoleres primær (idiopatisk, medfødt) og sekundær mitralventil-prolaps.

  Idiopatisk mitralklaffprolaps forårsaket av medfødt bindevev dysplasi, mot hvilke andre anomalier er merket som ventilenheten (forlengelse eller forkortelse av kordene av deres uriktig innsetting, nærvær av ytterligere korder, etc.). Medfødt defekt av bindevev er ledsaget av strukturell myxomatous degenerasjon av mitral- klaffene og deres økt duktilitet. Bindevev dysplasi er forårsaket av forskjellige patologiske faktorer som virker på fosteret -. SARS, gestosis, yrkesrisiko, ugunstige miljøforhold, etc. I 10-20% av tilfellene, er medfødt mitralklaffprolaps arvet gjennom moren.

  Mitralklaffprolaps er en del av noen arvelige syndromer (Ehlers-Danlos syndrom, Marfans syndrom, kongenital kontraktur arachnodactyly, osteogenesis imperfecta, pseudoxanthoma elastisk).

  Opprinnelsen av den sekundære mitralklaffprolaps kan være forårsaket av iskemisk hjertesykdom, myokardialt infarkt, reumatisme, systemisk lupus erythematosus, myokarditt, hypertrofisk kardiomyopati, myokardialt dystrofi, autonom dystoni, endokrine lidelser (hypertyreose), brysttraume. I disse tilfellene er mitralklaffprolaps et resultat av skade på ervervede klaffe strukturer, papillære muskler, myokardial dysfunksjon. Tilstedeværelsen av mitralventil prolaps kan i sin tur føre til utvikling av mitral insuffisiens.

  I patogenesen av mitralventil prolaps spiller en viktig rolle av dysfunksjoner av det autonome nervesystemet, metabolske forstyrrelser og mangel på magnesiumioner.

  Egenskaper av hemodynamikk med mitral ventil prolapse

  Mitralventilen er en todelt ventil som deler hulrommene til venstre atrium og ventrikkelen. Ved hjelp av akkorder er ventilflappene festet til papillære muskler som strekker seg fra bunnen av venstre ventrikel. Normalt faller mitralventilene ned i diastolfasen, og gir fri strøm av blod fra venstre atrium til venstre ventrikel. Under systolen under blodtrykket økes ventiler, lukker den venstre atrioventrikulære åpningen.

  Når mitralklaffprolaps på grunn av strukturelle og funksjonelle uførhet ventilanordning i systole fase svorki bend Mitralklaff i venstre atrium hulrom. I dette tilfelle kan atrioventrikulær åpning overlapper hverandre helt eller delvis - å danne en feil, noe som skjer gjennom tilbakestrømning av blod fra det venstre hjertekammer inn i venstre atrium, det vil si utvikle mitralinsuffisiens...

  Ved dannelsen av mitralinsuffisiens minker kontraktiliteten til myokardiet, som forutbestemmer utviklingen av sirkulasjonsinsuffisiens. I 70% av tilfellene er den primære prolapsen av mitralventilen ledsaget av grense-pulmonal hypertensjon. Fra siden av systemisk hemodynamikk er arteriell hypotensjon notert.

  Klassifisering av mitral ventil prolapse

  Fra perspektivet av den etiologiske tilnærmingen er den primære og sekundære mitralventil-prolaps avgrenset. Ved lokalisering av prolaps blir prolaps av anterior, posterior og begge ventiler av mitralventilen isolert. Gitt tilstedeværelsen eller fraværet av hørbare lydfenomener, snakker en om en "mute" og auskultativ form for syndromet.

  Basert på ekkokardiografiske data, er det 3 grader av prolaps av mitralventil:

  • Jeg grader - ventiler i mitralventilen prolapse på 3-6 mm;
  • II grad - ventralene til mitralventilen forløper til 6-9 mm;
  • III grad - prolaps av mitralventiler over 9 mm.

  Med tanke på tidspunktet for mitralventil prolaps i forhold til systole, blir tidlig, senere, holosystolisk prolaps isolert. Graden av mitral regurgitasjon samsvarer ikke alltid med graden av mitralventil prolaps, derfor er den klassifisert separat, ifølge Doppler ekkokardiografi:

  • I grad - mitral regurgitasjon oppstår på nivået av ventiler;
  • II grad - regurgitasjonsbølgen når midten av venstre atrium;
  • III grad - en bølge av regurgitasjon når den motsatte enden av atriumet.

  Symptomer på mitral ventil prolapse

  Intensiteten av kliniske symptomer på mitralklaffprolaps varierer fra et minimum til en betydelig grad, og bestemmes av bindevev dysplasi, nærvær oppstøt, autonome abnormiteter. Noen pasienter har ingen klager, og mitralventil prolaps er et utilsiktet funn i ekkokardiografi.

  Barn med primær mitralklaffprolaps ofte detektert navlestrengen og inguinal brokk, Hofteleddsdysplasien, leddhypermobilitet, skoliose, plane føtter, bryst misdannelse, myopi, skjeling, nephroptosis, Varicocele, noe som indikerer brudd på bindevevsstrukturer. Mange barn er utsatt for hyppige forkjølelser, sår hals, akutt forverring av kronisk betennelse i mandlene.

  Ganske ofte, er mitralklaffprolaps ledsaget av symptomer på nevro dystoni: falsk angina, takykardi, og avbrudd i arbeidet med hjertet, svimmelhet og besvimelse, vegetative kriser, overdreven svetting, kvalme, en følelse av "klump i halsen" og mangel på luft, migrene. Med signifikante hemodynamiske lidelser oppstår dyspnø, og tretthet økes. Nedstrøms av mitralklaffprolaps karakterisert ved affektive forstyrrelser: depresjon, senestopatii asteniske symptom (utmatting).

  Kliniske manifestasjoner av sekundær mitralventil prolaps kombineres med symptomene på den underliggende sykdommen (reumatisk carditt, medfødte hjertefeil, Marfan syndrom, etc.). Blant de mulige komplikasjoner av mitralklaffprolaps oppstå livstruende arytmier, infeksiøs endokarditt, tromboembolisme-syndrom (i t. H. slag, pulmonær emboli), plutselig død.

  Diagnose av mitralventil prolaps

  Med "mute" form av mitralventil prolaps, er auskultatoriske tegn fraværende. Askultativny utførelse av mitralklaffprolaps karakterisert isolerte klikk pozdnesistolicheskimi lyder holosystolisk støy. Fonokardiografi bekrefter dokumentert lydlydfenomenet.

  Den mest effektive metoden for å oppdage mitral ventil prolapse er ultralyd av hjertet, noe som gjør det mulig å bestemme graden av prolapse av ventiler og volumet av regurgitation. Med utbredt bindeveske dysplasi, dilatasjon av aorta og pulmonal arterie stamme, prolapse av tricuspid ventil, kan det åpne oval vinduet detekteres.

  Radiografisk, vanligvis funnet redusert eller normalt hjerte størrelse, en utbuling bue lungearterien. EKG og EKG-overvåking registrert vedvarende eller forbigående forstyrrelser repolarisering i ventrikulære myokardium, arytmier (sinus takykardi, ekstrasystoler, paroksysmal takykardi, sinus bradykardi, WPW syndrom, fibrilloflutter). Når mitralinsuffisiens II-III grad, hjertearytmier, hjertesvikt utføres elektrofysiologisk undersøkelse av hjertet, veloergometry.

  Forløpet av mitralventilen bør differensieres fra medfødte og oppkjøpte hjertefeil, aneurisme av interatrialseptum, myokarditt, bakteriell endokarditt, kardiomyopati. Det anbefales å involvere ulike spesialister i diagnose og behandling av prolaps av mitralventilen: en kardiolog, en nevrolog, en reumatolog.

  Behandling av mitralventil prolaps

  Taktikken for å opprettholde mitralventilens prolaps tar hensyn til alvorlighetsgraden av de kliniske symptomene på det vegetative og kardiovaskulære spektret, egenskapene i løpet av den underliggende sykdommen. Obligatoriske forhold er normalisering av den daglige rutinen, arbeid og hvile, tilstrekkelig søvn, målingstrening. Ikke-medikamentelle tiltak omfatter auditiv trening, psykoterapi, fysioterapi (elektroforese med brom, magnesium på kragen sone), akupunktur, hydroterapi, massasje ryggraden.

  Medisinsk behandling for mitralklaffprolaps beregnet på å eliminere vegetative manifestasjoner, forhindring av myokardial degenerasjon, forhindring av infeksiøs endokarditt. Pasienter med alvorlige symptomer på mitralklaffprolaps stille beroligende midler kardiotrofiki (inosin, kalium og magnesium aspartat, vitaminer, karnitin), beta-blokkere (propranolol, atenolol), antikoagulasjonsmidler. Når du planlegger en liten operasjon (tanntrekking, mandlene, og så videre.) Er vist kurs av forebyggende antibiotikabehandling.

  Med utviklingen av hemodynamisk signifikant mitralregurgitasjon, utviklingen av hjertesvikt, er det behov for protetikk av mitralventilen.

  Prognose og forebygging av mitralventil prolaps

  Den asymptomatiske løpet av mitralventil-prolaps karakteriseres av en gunstig prognose. Slike pasienter vises dispensarobservasjon og dynamisk ekkokardiografi 1 gang om 2-3 år. Graviditet er ikke kontraindisert, men behandling av graviditet hos kvinner med mitralventil prolaps utføres av en fødselslege-gynekolog i forbindelse med en kardiolog. Prognosen for sekundær mitralventil prolaps faller i stor grad av løpet av den underliggende sykdommen.

  Forebygging av mitralventil prolaps innebærer eliminering av bivirkninger på utviklingsfosteret, rettidig anerkjennelse av sykdommer som ødelegger hjertevalvapplikasjonen.

  Mitralventil prolapse - grader, oppkast, fare og behandling

  Hurtigsides navigasjon

  Kanskje, på det underbevisste nivået, er de fleste redd for at de "noe vil skje med hjertet". Ganske bekymringsløs, vi er opptatt av problemet med innenlandsk, vei og industriell skade, muligheten for å fange lungebetennelse, en herniated intervertebral plate, men for hjertesykdommer er det fortsatt uvillig respekt.

  En slik "ufortjent respektert" diagnose er en tilstand med et sonorøst navn "prolaps". Dette er arbeidet med mitral- eller tobladet ventilen. For fullt ut å forstå essensen av problemet, la oss huske noen grunnleggende opplysninger fra anatomi og fysiologi.

  Hvordan virker mitralventilen?

  Mitralventilen, oppkalt etter den eksterne likheten til kardinalkapten, ligger mellom venstre atrium og ventrikel.

  Det er kjent at i hjertet og blodkarene blodet bare strømmer i en retning: fra lungene, kommer beriket blod inn i venstre atrium, da kontrakterer det, og blod blir kastet ut i den kraftigste delen av hjertet - venstre ventrikel. Herfra må han kaste blodet, beriket med oksygen i aorta - menneskets største kar.

  • Derfor, når det gjelder systolisk (øvre) trykk, er dette det samme trykket som utvikler seg når veggene i venstre ventrikelkontrakt. Det er en kardial utkastning, og et stort volum blod springer raskt inn i aorta, for å mate organer og vev med oksygen.

  Og hvorfor kommer blodet fra venstre ventrikel inn i aorta, og går ikke tilbake til atriumet? Denne omvendte blodstrømmen forhindres av mitralventilen. Hans ventiler åpnes, og blod blir sendt inn i ventrikkelen, og så kollapser de. Fra elektroteknisk synspunkt er hjerteventilene dioder som overfører strøm i kun én retning.

  Selvfølgelig er det samme ventil i høyre hjerte, men det er ikke behov for et slikt høyt blodtrykk. Blod fra høyre ventrikel kastes ut ikke langt unna, inn i lungene (for å berike det med oksygen), og det er ikke nødvendig med en stor kraft der. Derfor fungerer ventilen i høyre hjerte (tricuspid eller tricuspid) i "gunstige forhold", og mitralventilen fungerer i en "høytrykksverden". Noen ganger er det prolapse. Hva er det

  Mitralventil prolaps - hva er det og hva er farlig?

  Sannsynligvis har mange allerede gjettet at forløpet av mitralventilen er fremspringet (avbøyning) av ventilene under trykket av mitralventilen tilbake til venstre atrium under systolen i ventrikkelen. Det viser seg at trykket utviklet i ventrikkelen på den ene siden, kaster blodet inn i aorta, og på den annen side presser på den lukkede mitralventilen og avbøyer ventiler.

  Samtidig under auskultasjon høres et systolisk klikk eller "klikk", som sammenfaller med en skarp, en-trinns avbøyning av ventilflikene, og deres påfølgende tilbakeføring til åpen tilstand under ventrikulær diastol.

  Er denne tilstanden farlig?

  Ifølge en av de største og mest autoritative studiene i kardiologi var Framingham-studien, som ble gjennomført i 12 år, forekomsten av prolaps i befolkningen 2 til 4%. Det viktigste er at prolaps selv ikke er en sykdom. Tross alt, funksjonen til venstre ventrikkel ikke lider, ventilen, selv om den er bøyd i motsatt retning, klarer fullstendig sin funksjon.

  Hele blodstrømmen kommer inn i aorta, og lyden av et klikk, som også ikke hører øret, kan ikke være grunnlaget for diagnosen. Når er prolaps av mitralventilen farlig?

  Hvis og bare hvis ventilen gradvis åpner sine sashes, og venstre atrium begynner å få blod, går i motsatt retning. Denne prosessen kalles systolisk regurgitasjon. Det kan være så hemodynamisk ubetydelig (det vil si, det påvirker ikke kraften og volumet av utkastning i aorta, som tilsvarer for eksempel 1% av mengden blod) og signifikant.

  I tilfelle at de uhindrede ventilflappene er signifikante, markerer dette utbruddet av ventilsvikt. Som et resultat kan en slik defekt som mangel på mitralventilen utvikle seg.

  Det må sies at prolapse er svært sjelden en årsak til vice. En ventil med prolapse er ikke i det hele tatt "defekt", det har ganske enkelt en slik funksjon av strukturen til ventilringen og elastiske bindemiddelvev. Pasienter med prolaps føler seg gode i mange år, og i alder, når ventilflikene er sclerosed og komprimert, kan prolaps forsvinne av seg selv. Hva slags prolapse eksisterer?

  Grader av mitralventil prolapse, funksjoner

  Det eneste målet og kvantitative forandringer som kan legges til grunn for klassifisering er graden av revers fremspring av ventiler. Det er tre grader av prolaps:

  Mitralventil prolaps i 1. grad

  Forlengelsen av mitralventilen i 1. grad er det enkleste trinnet, hvor ventilene ikke avviger tilbake mer enn 5 mm. Denne avstanden er ubetydelig, mens ventilene nesten alltid er tett lukket, og oppblåsning blir ikke observert, siden for å hoppe over en del av blodet, må ventilene dele veier lenger unna.

  • Ofte er det ingen kliniske manifestasjoner i denne grad. Personen er sunn.

  Mitralventilen forlenger 2 grader

  I tilfelle at bulging overstiger 5 mm, men er mindre enn 10 mm (dvs. 6-9 mm), antas det at det er en forlengelse av mitralventilen i 2. grad. Vi påminner deg om at svært grad av utbuling av ventiler ikke kan vitne om brudd på hemodynamikk, hvis de er stengt.

  Selvfølgelig kan det være en liten oppblåsning, som er tydelig synlig når du utfører ultralyd i hjertet med fargedoppler.

  Derfor er det mye viktigere å ikke vurdere graden av prolaps, men å vurdere omfanget av mitralregurgitasjon. Det er indikatoren for regurgitasjon som forteller hvor mye blod ikke ble injisert i aorta, og indirekte indikerer en mangel som kan oppstå i en stor sirkel av blodsirkulasjon.

  • I den andre fasen kan det som regel være forskjellige kliniske symptomer som ikke er spesifikke og kan forekomme i en rekke sykdommer. Vi vil vurdere dem i avsnittet "kliniske manifestasjoner".

  Mitral ventil prolapse 3 grader

  I tilfelle ventilene bøyer mer enn 9 mm eller mer, er dette en uttalt prolapse. Det følger nesten alltid med oppblåsning, og allerede oppstått endringer i ventilapparatet.

  I dette tilfellet er i hovedsak sekundære endringer allerede festet: hypertrofi i venstre ventrikel for å kompensere for redusert volum utkastning, dilatasjon av venstre atrium. Kanskje utseendet på symptomer på kronisk hjertesvikt.

  • Denne tilstanden må behandles, og i noen tilfeller - også kirurgisk.

  Mitralventil prolapse med regurgitation - hva er det?

  Det er allerede klart at den ledende "skadelige" lenken i utviklingen av symptomer og komplikasjoner er omvendt injeksjon, "sprut" blodet inn i venstre atrium. Det er tre grader av regurgitasjon, som kun kan bestemmes med ultralyd i hjertet, eller ekkokardiografi:

  • I første etappe er en liten strøm meget svak, og når ikke midt på atriumet. Mitralventil prolaps med regurgitation av 1 grad kan heller ikke ha symptomer;
  • Den andre graden - strømmen når midten;
  • I tredje grad rammer jetfly mot veggen til venstre atrium, "flyr" gjennom den.

  Det er klart at dette bare er en visuell vurdering, men det gir en ide om hva et underskudd forekommer i aorta. I tillegg fører konstant overløp av atria med unødvendig blod til slutt ut til dens ekspansjon.

  Årsaker til prolapse

  For det første blant årsakene til prolaps er anomaliene av bindevev. Selvfølgelig kan prolaps forekomme hos en sunn person, men oftere forekommer det hos pasienter med Marfan syndrom eller Danlos. I noen tilfeller kan økt aktivitet i hjertet føre til skade på ventilen (med tyrotoksikose). Prolapse kan forårsake myokarditt og bakteriell endokarditt, reumatisk kjærlighet av bindevev.

  Også systoliske "cliques" kan forekomme med kardiomyopati, som et valgfritt symptom vises med hjerteinfarkt, med traumatisk skade på hjerte og bryst.

  Prolapse kan følge andre valvulære defekter, og oppstår også etter hjerteoperasjon, for eksempel etter aortokoronær bypassoperasjon.

  En av de viktigste årsakene til prolaps i alderdommen kan være kalsiumavsetning på ringen av mitralventilen. I dette tilfellet kan kalkninger presse på muskel-skjelettsystemet, og forårsake asynkron sammentrekning. Denne asynkronen fører til "ubalanse" av lukking av ventiler, og til utseendet på regurgitasjon.

  Symptomer på mitral ventil prolapse

  I tilfelle at prolaps oppstår mot bakgrunnen av bindevevsforstyrrelser, eller hos ungdom mot en bakgrunn av rask vekst i kroppen i lengden - går dette vanligvis ikke ubemerket. I en ung alder kan mitralventil prolaps være ledsaget av følgende symptomer:

  • Små cardialgias med autonome symptomer, for eksempel rødhet av ansiktet;
  • Følelse av uregelmessigheter i hjertets arbeid, "feil", hjertebanken;
  • Svakhet, spesielt med en kraftig stigning om morgenen, utseendet av en pre-stupor tilstand;
  • Det er en liten mangel på luft, en tendens til vegetative kriser, svimmelhet og tretthet.

  Alle disse symptomene er ikke-spesifikke, og det kan ikke sies med sikkerhet at prolapse var deres årsak.

  Prolapse i svangerskapet

  I tilfelle at mitralventil prolaps ble oppdaget under graviditet, nå, etter å ha lest artikkelen, har du sannsynligvis allerede gjettet hva riktig svar ville være.

  I tilfelle at prolaps ikke har noen hemodynamiske lidelser og alvorlig oppblåsthet under graviditeten, og graden ikke øker med en periode, er det ingen kontraindikasjoner for uavhengig fødsel.

  Og bare hvis den gravide kvinnen hadde et kronisk hjerte- eller bindevevssykdom, og hennes tegn på mangelfull utvikling, bør spørsmålet om spesielle fødsler eller operasjonell levering behandles.

  Er det nødvendig å behandle prolaps av mitralventilen?

  Vi vil ikke berøre problemene ved kirurgisk behandling av mitralventil prolaps - la kardiologer gjøre det. La oss bare si at i det mest ekstreme tilfellet kan en operasjon for protetikk av mitralventilen utføres. Men for en slik operasjon må det være alvorlige indikasjoner, som vitner om mitral insuffisiens. Og denne diagnosen "oppveier" diagnosen prolapse.

  Vår oppgave er å minimere manifestasjoner, og også å redusere sin grad. Dette kan gjøres ved å senke trykket i venstre ventrikel. Og for dette, i sin tur, må du redusere den totale periferien mot den vaskulære sengen.

  For dette kan du for eksempel ordne et saltfritt kosthold i flere dager. Ut av kroppen vil overskytende vann gå vekk, blodtrykket vil senke, og graden av prolaps vil redusere, og med det - og risikoen for regurgitasjon. De viktigste medisinske og forebyggende tiltakene er også:

  • Moderat fysisk aktivitet (turgåing, sykling, svømming);
  • Overgivelse av dårlige vaner;
  • Normalisering av søvn og hvile
  • Inntaket av lette fytopreparasjoner, som beroliger og senker blodtrykket, normaliserer søvn. Dette er en tinktur av valerian, motherwort, "Phytosedan", "Persen - Forte";
  • Ved høyt blodtrykk og utseende av venstre ventrikulær hypertrofi, er betablokkere foreskrevet, noe som reduserer myokardial kontraktilitet og følgelig vil tegnene på mitralventilen forløpe.

  Mitral ventil prolaps og hær

  Det må sies at leger av militære provisjoner er erfarne mennesker. Og de forstår helt godt at det er alvorlige sykdommer der det er svært viktig for en beordrer å etablere eller utsette utkastet, eller å avsløre kategorien "B" - uegnet til militærtjeneste i fredstid.

  Det er en hemmelig setning i militærregistrerings- og opplysningskontoret: "brudd på funksjon". Hver, den mest intrikate diagnosen må bestå prøven med denne "brudd på funksjonen". I tilfelle de ikke eksisterer, anses rekrutteringen som kvalifisert.

  Dette gjelder også for forlengelsen av mitralventilen. Det faktum at i henhold til beslutning № 565 i avsnittet "kardiologi" utsettelse eller ubrukelig for å bestemme driftsforhold, slik som for eksempel hjerteinsuffisiens eller livstruende arytmier.

  Hvis diagnosen prolaps blir tatt til første plass - betyr det at det ikke er noe mer alvorlig i diagnosen. I samme tilfelle, hvis ventilens ventiler slutter å lukke, er dette ikke prolaps, mangel - da diagnosen automatisk fra prolapse "kvalifiserer" for hjertesykdom. Nivået på opphissingen, som er hemodynamisk ubetydelig, spiller heller ikke en rolle, og viktigheten må bevises til conscript når den går gjennom undersøkelsen fra militærregistrerings- og opplysningskontoret.

  Så, for eksempel, kan du gå i retning av passasjen til tredemølleprøven for å vise lav toleranse for fysisk aktivitet. Faktisk, med prolapse er det funksjonsforstyrrelser (dyspnø, økt trykk, arytmi) kan bekrefte brudd på funksjonen, og det kan bare gjøres under belastning. Alle pasientstudier, når pasienten lyver, gir ikke drafteen noen trumfkort for utsatt.

  Derfor må du vite: Hvis det er prolaps, og ventilens funksjon ikke lider - er det i tjeneste å levere tjeneste i hæren, selv om i kategori "B", det vil si, med en liten begrensning. Og dette betyr at drafteen ikke kommer inn i vanlige tropper.

  I stedet for å konkludere

  Vi håper at det var mulig å vise det viktigste som eksisterer i problemet med slike diagnoser, nemlig: En stor frykt blant lagene i befolkningen uten å forstå hva man generelt bør være redd for.

  Skadelig effekt på kroppen har et brudd på hemodynamikk og arytmier som oppstår med alvorlig prolaps. Og en av hovedpoengene i kardiologens arbeid er ikke å gå glipp av det øyeblikk hvor forløpet av mitralventilen gradvis forvandles til en rekke sykdommer i mitral insuffisiens.

  Mitralventil prolaps - hva er det og hva er farlig

  Mitral ventil prolapse eller Barlow sykdom er en patologisk prosess som forårsaker dysfunksjon av ventilen plassert mellom venstre atrium og ventrikel. Tidligere ble det antatt at denne patologien bare er funnet hos unge eller hos barn - de utførte studiene viste det motsatte. Sagging av venstre ventil kan utvikles i alle aldre.

  Mitral ventil prolaps forekommer hos mennesker i ulike aldre

  Mitralventil prolapse - hva er det?

  Prolaps eller prolapse (som du kan se på bildet) - Slagging eller utbuling av en eller begge ventiler på ventilen ved utstødning av blod fra venstre ventrikel inn i venstre atrium. Da lukkes ventilen, og blod går inn i aorta.

  Normal hjerte- og mitralventil prolaps

  På grunn av et brudd i ventilens muskulære struktur oppstår en avbøyning, og den lukker ikke til slutten. Derfor kommer en del av blodet tilbake i ventrikkelen. Volumet av tilbakestrømmen dømmes fra alvorlighetsgraden av hjertet. Med en liten prolapse, føler pasienten ingen tegn på dysfunksjon av ventilsystemet. Behandling i dette tilfellet er ikke nødvendig.

  Årsaker til PMC

  Denne patologiske prosessen kan enten være primær eller medfødt, og ervervet.

  Genetiske årsaker til sykdommen:

  • brudd på anatomisk struktur av akkorder, ventiler, muskulær struktur av ventilen;
  • brudd på kontraktile funksjon av muskler i venstre ventrikel.

  Sekundær vevsslakging er en konsekvens av andre patologiske prosesser som påvirker hjertesystemet.

  Årsaker til sekundær prolaps:

  • syndromer av Marfan og Ehlers-Danlou - endringer i bindevev;
  • brudd på blodtilførsel til hjertemuskler;
  • forgiftning av moren i den siste tredjedel av svangerskapet;
  • iskemisk sykdom;
  • revmatisme i anamnesen;
  • fortykkelse og forstørring av ventrikkelens muskel
  • hjertefeil;
  • VVD;
  • alvorlig brystskade.

  Mitralventil prolaps kan utvikle seg på grunn av iskemisk sykdom

  Grad av patologi

  Klassifiseringen er basert på størrelsen på sagavbøyningen i atriellhulen.

  Følgende grader av hjertesykdom utmerker seg:

  1. PMC 1 - er oftere medfødt enn oppkjøpt. Graden av sagging er ikke mer enn 5 mm. Denne patologien er diagnostisert hos 25% av pasientene. Det er for det meste asymptomatisk, det blir diagnostisert tilfeldig under undersøkelsen. Til slutt vil kardiologen merke seg at systolisk avbøyning er hepodynamisk ubetydelig.
  2. PMK 2 - utbuling er ikke mer enn 9 mm. Forløpet av sykdommen er godartet og asymptomatisk, tilstanden til ventilsystemet forblir stabil gjennom hele pasientens levetid.
  3. PMK 3 - hevelse når mer enn 10 mm. Symptomer på hjertesvikt er tilstede. Denne graden av prolaps er en indikasjon på kirurgisk behandling.

  Mitral ventil prolapse av jeg grad

  I tillegg bestemmes graden av revers overføring av blodgjenoppretting.

  fornem:

  • Jeg grader - omvendt støping på nivået på frontbladet;
  • II - blodet når midten av tannhjulet;
  • III - omvendt kaste bølgen når motsatt veggen av atriumet.

  Symptomer på mitral ventil prolapse

  Ved I og II grad av ventildebøyning i det overveldende antall pasienter, fortsetter sykdommen uten symptomer. Å mistenke medfødt patologi er mulig etter pasientens utseende. Dette er en høy vekst og lange lemmer, overdreven mobilitet av ledd, ofte problemer med syn.

  Pasienter presenterer følgende klager:

  • arytmi;
  • forstyrrelser i hjertets arbeid;
  • en periodisk fading sensasjon;
  • smerte i brystbenet mot en bakgrunn av stress, andre psyko-emosjonelle forhold. Det stoppes ikke av inntak av nitroglyserin;
  • økt tretthet;
  • svimmelhet og predisponering for besvimelse
  • kortpustethet;
  • panikkanfall;
  • intoleranse mot fysisk aktivitet.

  I tillegg kan det være vegetative kriser, det kan være en følelse av mangel på luft.

  Hyppig kortpustethet indikerer mitral ventil prolaps

  Hva er faren for PMC?

  Avbøyningen av mitralventilen, selv om den er en hjertesykdom, utmerker seg ved et gunstig kurs og er ofte funnet under en rutinemessig undersøkelse. Ved første og andre trinn blir arbeidskapasiteten ikke krenket, og pasienten fortsetter å lede en vanlig livsstil.

  I tredje grad med uttalt regurgitasjon - en omvendt overføring av blod inn i ventrikkelen - manifesterer seg sykdommen som en karakteristisk symptomatologi. I alvorlige tilfeller utvikles en sirkulasjonsforstyrrelse som er forbundet med overvekst av muskelvev.

  Mulige konsekvenser av PMC:

  • adskillelse av hjertets akkord;
  • endokarditt av infeksiøs genese;
  • iskemisk slag;
  • tetting av ventiler til hjerteventilen;
  • hjertesvikt;
  • dødelig utfall.

  Iskemisk slag kan skyldes PMC

  Tar de armer med prolapse?

  Nedbøyningen av mitralventilen og hæren er kompatible konsepter. For pasienter med klasse I-sykdom er det derfor ikke vist fysiske aktivitetsbegrensninger, de utgjør ingen fare for andre.

  I andre grad er det tatt hensyn til nærvær av kortpustethet, tretthet, andre symptomer og graden av tilbakestøping av blodet. Konsepter kan betraktes som betinget passform. Slike rekrutter vil tjene i radioingeniørene.

  Til hvilken lege å ta opp?

  En pasient med diagnose av avbøyning av ventilen bør observeres hos kardiologen. I alvorlige tilfeller - for å bestemme indikasjonene og omfanget av inngrep - hjertekirurgen.

  I tillegg viser tegn på autonom dysfunksjon en observasjon hos en nevrolog.

  Diagnose av PMC

  Et brudd i valvulærsystemet kan mistenkes av legen under rutinemessig kontroll eller ved å trekke på pasientens klager. I resepsjonen under auskultasjon hører terapeuten de såkalte lyder. De oppstår når blodet helles tilbake i ventrikkelen.

  I noen tilfeller er støy ikke et tegn på patologi, men krever ytterligere undersøkelser.

  Legen vil utnevne:

  1. Hjerte ultralyd er en enkel og ikke-invasiv prosedyre. Det gjør det mulig å bestemme graden av ventiler og oppkast. Med betydelig vev dysplasi, kan vice utvikle seg, skade på høyre hjerteventil.
  2. X-ray - for å bestemme hjertets lineære dimensjoner.
  3. EKG og daglig hjerteovervåking - for å fastslå vedvarende endringer i rytmen av sammentrekninger.
  4. Sykkel ergometri - med forlengelse av II og III grad for å oppdage en reaksjon på økt fysisk aktivitet.

  Identifiser graden av PMC hjelper hjerte ultralyd

  Behandling av prolaps

  Hvis objektivsymptomene - en forandring i hjertets rytme, kortpustethet, smerte - ikke forstyrrer pasienten, er ikke medisinering eller kirurgisk behandling indikert.

  preparater

  Med uttrykte tegn på prolaps ved den første behandlingsfasen, vil legen foreskrive legemidlene i følgende grupper:

  1. Sedativ - Valerianrotekstrakt, Phytosed, Persen, Novo-Passit.
  2. Kardiotrofiki - Riboxinum eller kalium og magnesium aspartat - ha antiarytmisk virkning og fremmer oksygenering av hjertevevet. Vitaminkomplekser er vist.
  3. Beta-adrenoblokere er narkotika som blokkerer adrenerge reseptorer. På grunn av dette reduseres frekvensen og styrken av hjerterytmen med arytmi. I kardiologi gjelder Propranolol, Atenolol, Tenolol. Doseringene velges individuelt og kan avvike fra de som anbefales av produsenten. Av de hyppige bivirkningene - en kraftig reduksjon i hjertefrekvensen, en reduksjon av blodtrykket, fremveksten av parestesier og en følelse av kulde i lemmer.

  Phytosed - beroligende

  protetikk

  Indikasjoner for kirurgisk behandling er en alvorlig svikt i ventilsystemet, med en markert fibrøs vevsendring, utseendet av kalkningssteder. Det regnes som en desperasjonsoperasjon og utføres bare med umuligheten eller ineffektiviteten av medisinering.

  Under forberedelsen til operasjonen blir EKG, røntgenstudier, fonokardiografi utført for å vurdere intensiteten av hjertelyder og -toner, ultralyd av organet. Forebyggende antibiotikabehandling er vist.

  Formålet med kirurgisk inngrep er erstatning av mitralventilen med en kunstig eller naturlig protese. Dette er en bredbåndsoperasjon med pasientens tilkobling til livsstøttesystemet. Dette gjør at du kan utelukke hjerte fra sirkulasjonssystemet under ekskreksjon og installasjon av medisinsk utstyr.

  Kirurgen jobber på et kjølt hjerte. Etter inspeksjon og montering av ventilen i en anatomisk korrekt stilling av hjertekamrene luft er fjernet, og vevet sutureres i lag pasienten er koblet fra kardiopulmonal bypass system.

  Folkemidlene

  Midler av tradisjonell medisin ved behandling av mitralventilhelling brukes kun i samråd med kardiologen. De helbreder ikke sykdommen, men de har en beroligende effekt, lindrer angstangrep, forbedrer trofisk hjertemuskel.

  1. Avkjøling av mynte - kjøp råvarer på apotek, men du kan også vokse i ditt eget landsted. 5 gram tørket løv vil kreve 300 ml kokende vann. Hell, fyll i 2 timer. Ved 1 mottak trenger du 1 kopp ferdig kjøttkraft. Ta 3 ganger om dagen.
  2. Sammensetninger hagtorn, motherwort og Veres i like proporsjoner helle kokende vann med en hastighet av en teskje av tørt materiale pr 250 ml. Ett glass kjøttkraft bør tas i små porsjoner hele dagen.
  3. Dekoksjon av St. John's wort - proporsjoner av den klassiske - for 5 g vegetabilske råvarer 250 ml kokende vann. Ta 100 ml 3 ganger daglig i 30 minutter før måltider.
  4. Urten av modermorgen beroliger, normaliserer hjerteaktiviteten. 4 teskjeer av råvarer vil kreve 1 kopp kokende vann. Rør i et vannbad i 15 minutter. Ta 100 ml 3 ganger daglig før måltider.

  Decoction of motherwort normaliserer hjerteaktivitet

  Fysisk aktivitet

  Maling av mitralventilen er ikke en kontraindikasjon for fysisk anstrengelse. Moderat trening, aktive spill tvert imot, forbedrer tilstanden til barnet og den voksne.

  En pasient med stadier I og II kan gå inn for idrett uten restriksjoner i fravær av følgende situasjoner:

  • episoder av arytmi, tap av bevissthet på grunn av endringer i rytmen av hjerteaktivitet;
  • Tilstedeværelsen av episoder av takykardi, fladder, andre endringer under stresstesten eller daglig overvåking av EKG;
  • mitral insuffisiens med omvendt overføring av blod;
  • en tromboembolisme i anamnesen;
  • død av en slektning med en lignende diagnose under trening.

  Det er lov å øve sport med I og II grader av PMC

  Ved 3 grader av prolaps er sport, unntatt treningsbehandling under veiledning av en instruktør, forbudt før kirurgisk korreksjon av tilstanden.

  Valve prolapse er ikke en kontraindikasjon for graviditet og naturlig fødsel. Men du bør fortelle din gynekolog om din tilstand.

  diett

  Et spesialisert diett for pasienter med et hengende hjertehjulssystem eksisterer ikke.

  Legene anbefaler å gå inn i dietten, mat rik på magnesium:

  Havregryngrøt er rik på magnesium

  Det er nødvendig å ta vitaminkomplekser foreskrevet av en kardiolog.

  For voksne anbefales det å utelukke alkoholholdige drikker og tobakk.

  Forebygging av mitral ventil prolapse

  Den viktigste metoden for forebygging er forebygging av forverring av den diagnostiserte patologiske prosessen. Den dynamiske kontrollen av kardiologen er vist, regelmessige undersøkelser er EKG, ultralyd i hjertet. Pasienter med denne sykdommen bør observeres hos reumatolog og nevrolog.

  Ikke sett deg selv en diagnose, og deklar ikke EKG eller ultralyd selv. Uttrykket i inspeksjonsrapporten "det er en antifase" betyr at det ikke ble funnet tegn på brudd på hjertets arbeid.

  Vurder denne artikkelen
  (2 anslag, gjennomsnittlig 5,00 av 5)

  Les Mer Om Fartøyene