Hvordan behandle mitral ventil prolapse

Forløpet av mitralventilen er en anatomisk forandring i ventiler og muskuloskeletale systemet, som uttrykkes i redusert tone, sagging. Som en konsekvens er det et brudd på funksjonsformålet: løs lukning av venstre atrioventrikulær åpning under systolen i ventriklene.

De fleste pasienter opplever ikke noen typiske symptomer. I noen tilfeller, med prolapse er det angrep av arytmi, smerte i hjertet. For å bekrefte kommunikasjon må pasienten identifisere og ekskludere ulike sykdommer som påvirker endokardiet.

Betydning av strukturen og funksjonene til mitralventilen

Studien av ulike varianter av prolapse førte til konklusjonen at den skulle tilskrives de medfødte egenskapene ved utviklingen av hjertekamrene. Ventilen består av fremre og bakre klaff. De med hjelp av tynne tråd-akkorder er forbundet med papillære muskler til hjerteveggen. Sammen gir disse strukturene en tett lukking av den atrioventrikulære åpningen under systolen til venstre ventrikel. Denne tiltak forhindrer utstrømning av blod til venstre atrium.

Frontbladet mister ofte sin tone og saks. Under høyt blodtrykk i hulrommet i ventrikkelen lukker ikke ventilene helt kommunikasjonen med atriumet. Derfor returnerer en del av strømmen (regurgitasjonsprosessen).

Den nåværende definisjonen på tre grader i størrelsen på bulling av brosjyrene (fra 5 mm til 10 eller mer) spiller ingen rolle når man bestemmer seg for behandlingen. Kardiologer er mye mer interessert i volumet av returblokken av blod. Dette er den delen som "ikke får" aorta og ikke deltar i sirkulasjonen. Jo høyere restvolumet er, jo mer uttalt effekten av prolaps.

I de fleste tilfeller er det ingen alvorlige farlige sirkulasjonsforstyrrelser.

Hva skal jeg behandle?

Siden det er bevist at mitralventilen i seg selv ikke gjør vondt, kan behandlingen omfatte følgende retninger:

 • terapi av vegetoneurosis, lettelse fra en følelse av frykt etter påvisning av prolaps;
 • behandling av endokarditt, reumatisk carditt, som fører til en lignende ventilendring;
 • rettidig behandling av de første fenomenene hjertesvikt, arytmier i tilfeller av dekompensering av sykdommer;
 • målrettet eliminering av brutto valvular endringer kirurgisk for å hindre utviklingen av sirkulasjonsfeil.

Er det nødvendig å behandle medfødt prolaps?

Medfødte endringer (primære) finnes i barnet under eksamen. Oftest er disse ikke-farlige egenskaper av strukturen av bindevev som er arvet. De påvirker ikke den videre utviklingen av babyen.

I disse tilfellene er pasientens ønske om å fortsette med behandlingen av mitralventilprolaps feilaktig, siden medisiner som påvirker hjertet ikke er nødvendig og til og med skadelige i terapien. Det er nødvendig å avklare årsakseffektforholdet og hensiktsmessigheten ved bruk av legemidler som påvirker sentralnervesystemet.

Personer med medfødt prolaps trenger ikke å begrense fysisk aktivitet. Ønsket om å engasjere seg i profesjonell sport vil kreve ytterligere konsultasjon av legen og gjennomføre stresstester. Anbefal ikke ulike typer bryting, hopping i lengde og høyde (belastningen forbundet med plutselige kroppsskremninger).

Hva skal jeg gjøre hvis jeg føler meg verre?

I nærvær av palpitasjon, vondt i hjertet, søvnløshet, økt irritabilitet, men de normale resultatene av EKG og ultralyd:

 • det er nødvendig å organisere et hvile regime, det er bedre å nekte arbeid i nattskiftet;
 • bør slutte å ta kaffe, alkoholholdige drikkevarer, sterk te, krydret krydder, pickles;
 • anbefalt behandling av folk rettsmidler lunge beroligende effekt (tinkturer og decoctions av Valerian rot, Leonurus, salvie, hagtorn, urtete med mynte og sitronmelisse), kan du bruke ferdige legemidler fra apotek (New Pass, Motherwort forte), eller forberede deg selv;
 • excitering av nervesystemet fjernes magnesiumholdige legemidler (Magneroth, Magnesium B Magnesium6).

Hvis en slik undersøkelse viser EKG-forandringer som nedsatt myokardial metabolisme, forandrer repolarisering, ventrikulær arytmi typen, forlenge intervallet Q-T, blir pasientene foreskrevet:

 • treningsbehandling;
 • bad med metning av oksygen, avkok av urter;
 • Psykoterapi med spesialist, utvikling av auto-trening;
 • Fysioterapeutiske metoder (elektroforese av kraftsonen med brom);
 • massasje av rygg og cervical ryggrad;
 • akupunktur.

Drogbehandling av samtidige lidelser i myokardiet

I tillegg til gjenopprettende og beroligende midler, forklarer legen i henhold til indikasjonene preparater for å forbedre metabolisme i myokardiumets celler:

 • karnitin,
 • Vitalayn,
 • Tyson,
 • Panangin eller Asparkam,
 • Koenzym Q,
 • Riboksin.

Det bør bemerkes at disse legemidlene ikke har tilstrekkelig underlag for resultatene av søknaden. Likevel anser pasientene at de skal være effektive. Bruk anbefales kontinuerlig kurs i 2-3 måneder.

I arytmier foreskriver legen svake beta-blokkere i liten dosering.

Behandlingsprosedyrer utføres under kontroll av EKG-studier. Ovennevnte behandling er rettet mot å kompensere for vegetative og kardio-neurotiske lidelser, men gjelder ikke selve mitralventilen.

Terapi av prolaps forårsaket av inflammatoriske sykdommer

Pasienter med mitralklaffprolaps anbefalt vern mot forkjølelse, alltid blir behandlet angina, spore omstilling kronisk betennelse foci (karies tenner, sinusitt, adnexitis, urinveissykdommer og andre). Faktum er at noen "sover" til den tiden fokuset kan raskt forårsake endokarditt. Og ventilflikter er en del av endokardiet og lider også av denne sykdommen.

Protease av endokardiell opprinnelse refererer til sekundære lesjoner, er ikke forbundet med medfødte endringer, er helt avhengig av løpet av hovedsykdommen. Utseendet til prolapse i ultralydbildet i slike tilfeller indikerer overgangen til betennelse til ventilflappene, begynnelsen av hjertesykdommer.

Volumet av regurgitasjon har en dynamisk betydning: økningen bekrefter et ubemerket angrep av revmatisk hjertesykdom, treg septisk endokarditt. Ved behandling av slike tilfeller er det nødvendig:

 • bruk antibiotika (Penicillin, Bicillin) eller fra reservegrupper i henhold til maksimalregimene;
 • Bruk hormonell og ikke-hormonell anti-inflammatorisk behandling.

Hovedmålet er å stoppe ødeleggelsen av endokardiet.

Behandling av prolaps forårsaket av andre årsaker

Forløpet av mitralventilen kan dannes med sterk dilatasjon (dilatasjon) eller hypertrofi i venstre ventrikel. Slike variasjoner oppstå i tilfelle av kardiomyopati, hypertensjon, migrerte omfattende hjerteinfarkt (spesielt med utfallet av aneurismen vegger).

Pasienten har symptomer på hjertedekompensasjon, vises:

 • svakhet
 • kortpustethet
 • hevelse,
 • smerte i hjertet når du beveger deg.

Alvorlige angrep av arytmi er mulig.

Legemidler brukes i behandlingen:

 • utvide koronararterier;
 • reduserer myokard oksygenforbruk;
 • antiarrhythmic drugs;
 • vanndrivende og kardialglykosider.

Alle legemidler er foreskrevet av legen i hvert enkelt tilfelle individuelt.

Når brukes kirurgisk metode?

Kirurgiske tilnærminger kan være av to typer:

 1. fiksering av revet vinger (sying av trådkord, opprettelse av mekanismen for fradrag av brosjyrer);
 2. erstatning av ventilen med en kunstig protese.

Indikasjoner for kirurgisk behandling:

 • ineffektiv behandling av endokarditt med antibiotika og ulike antiinflammatoriske midler;
 • sirkulasjonsmangel 2B stadium, manglende evne til å bruke eller mangel på resultater fra bruk av hjerte glykosider, diuretika;
 • gjentatte angrep av atrieflimmer;
 • utvikling av hypertensjon i lungearterien.

Det er standardindekser for sirkulasjonsforstyrrelser, hvilke leger styres når de bestemmer seg for operasjonens hensiktsmessighet:

 • regurgitation strømmer mer enn 50%;
 • gjenværende ejektjonsfraksjon mindre enn 40%;
 • økningen i trykk i lungearterien er større enn 25 mm Hg;
 • En økning i hulrummet til venstre ventrikel under diastolisk avslapping er 2 ganger eller mer.

Funksjoner av prolapse behandling hos barn

I barndommen kan endringer i mitralventilen detekteres ved et uhell, kombinert med brudd på strukturen til andre ventiler, medfødte misdannelser. Ofte er disse endringene gunstige. Barnet skal beskyttes mot akutte smittsomme sykdommer. Dispensjonsobservasjonen hos kardiologen 2 ganger i året vil vise videre utvikling av en patologi og nødvendighet av forebyggende behandling.

Hvis prolapse oppdages under graviditet?

Endringer i mitralventilen oppdages ved undersøkelse av gravide kvinner. Vanligvis var de tilgjengelige fra barndommen, men forstyrret ikke og krever ingen diagnose.

Det er nødvendig å berolige den fremtidige moren: Barnet og graviditetsforløpet er ikke truet. En annen ting er at samtidig kardiologisk patologi, revmatisme eller alvorlige sykdommer blir avslørt.

I alle fall tar obstetrikere hensyn til disse endringene når man planlegger arbeidskraft, i forebyggende behandling av en gravid kvinne.

Personer med mitralventil prolaps bør forstå at graden av tilbakevendende regurgitasjon i livet kan variere. Derfor er det nødvendig å gjennomgå en årlig undersøkelse og oppfylle legenes krav til forebyggende behandling av samtidige sykdommer.

Er prolral av mitralventilen uskadelig, som det ser ut ved første øyekast?

Hjerte gir full blodtilførselen til hele kroppen, så ufarlige typer hjerte patologi skjer ikke: tilsynelatende harmløs prolaps mitral hjerte (MVP) i ventilen kan føre til alvorlige komplikasjoner for å true livet av mannen. Det er nødvendig å vite hva som kan være varianter av valvulær blemish og hvor farlig forsinkelsen av mitralventilen er å bevisst og fullt implementere anbefalinger fra en kardiolog.

Ventilapparatfeil under fosterlager er av spesiell betydning: mitralventil prolaps og graviditet kan ha felles negativ effekt, forverre hjerteforholdet til en kvinne og forårsake farlige komplikasjoner for barnet. Tidlig deteksjon og behandling av sykdommen er den viktigste faktoren for forebygging, noe som er svært viktig for barn og unge kvinner.

Valve prolapse

Normalt i systolisk sammentrekning av hjertemuskelen når blodet utstøtes fra ventriklene i store kar, idet de to klaffene av ventilen mellom forkammer og hjertekammer tett lukket. Slik overtatt og medfødt mitralklaffprolaps - en svekkelse og siging av ett eller begge av ventilene til dannelse av klaffe insuffisiens og nedsatt hjerteblodstrøm, er en risikofaktor for farlige komplikasjoner. Dette er en av de vanligste typene av hjertepatologi, som kan føre til en nedgang i kvaliteten på menneskelivet. Dette er spesielt viktig for tenåringer, idrettsutøvere og kvinner som drømmer om å finne lykken i morskapet.

Årsakssykdommer av sykdommen

Forlengelsen av mitralventilen hos barn er oftest en medfødt variant av sykdommen som oppstår mot bakgrunnen av følgende faktorer:

 • genetiske anomalier, bekreftet av patologiens familiens natur
 • arvelige metabolske defekter (myxomatøs degenerasjon av valvulære apparatet);
 • medfødt bindevev dysplasi;
 • intrauterin misdannelse av hjerteventiler.

Noen ganger oppdages den primære prolapsen av mitralventilen i en voksen (sen diagnose), noe som forklarer fraværet av symptomer. Med en økning i belastningen på hjertet, er det manifestasjoner av hjertepatologi, som får en person til å søke medisinsk hjelp. Lignende situasjoner er prolaps av mitralventilen hos gravide kvinner eller hos idrettsutøvere.

Hovedårsakene til prolapse mitralventil ervervet karakter:

 • inflammatoriske sykdommer i hjertet (revmatisme, endokarditt, myokarditt, perikarditt);
 • iskemisk hjertesykdom;
 • kirurgi og traumatisk hjerteskade;
 • atrial myxoma;
 • systemisk patologi av bindevev.

Forlengelsen av mitralventilen hos barn og voksne krever obligatorisk medisinsk observasjon med bestemmelse av graden av alvorlighetsgraden av patologien og valg av optimal terapeutisk taktikk.

Grader av alvorlighetsgrad av valvulær defekt

Klassifiseringen basert på parametrene for ultralyddiagnostikk er av stor betydning for valget av behandlingsmetoder for mitralventil prolaps. Ekkografien deler patologien i følgende varianter:

 • forlengelse av mitralventilen på 1 grad - sagning av ventilflapper dypt inn i venstre atrium til 3-6 mm;
 • prolaps av mitralventilen i 2. grad - prolapse til nivået 7-9 mm;
 • forlengelsen av mitralventilen i siste 3 grader - overflødig av størrelsen på bladets sagging over 9 mm.

En viktig prognostisk faktor er forekomsten av en omvendt blodstrøm. Mitralklaffprolaps med oppstøt, detekteres ved hjelp av ultralydundersøkelse er vesentlig forverrer sykdommen, men graden av den patologi hjerte er drastisk redusert når den registrerer den motsatte støpe arterielle blod.


Avhengig av årsaken til starten, er følgende typer valvulære defekter preget:

 • idiopatisk prolaps av mitralventilen (primær, medfødt);
 • kjøpt PMC (sekundær).

Symptomatologi av patologi

Noen ganger, selv med den opprinnelige graden av sagging, kan spesifikke tegn på mitral ventil prolapse være fraværende, spesielt hvis det ikke er noen manifestasjoner av regurgitasjon. En syke person kan gjøre følgende klager:

 • rask utmattelse av tretthet;
 • ubehag og svakhet;
 • problemer med søvn;
 • tilbakevendende hodepine;
 • irritabilitet og emosjonell ustabilitet.

Av de spesifikke manifestasjonene er følgende symptomer mulige:

 • smertefulle opplevelser på venstre side av brystet av varierende alvorlighetsgrad, som ikke fjernes av nitroglyserin og forverres mot bakgrunnen av fysisk anstrengelse;
 • hjertebanken;
 • kortpustethet;
 • en følelse av støy i brystet, som oppstår på bakgrunn av fysisk aktivitet;
 • svimmelhet og en tendens til å miste bevisstheten.

Mulige og ikke-permanente symptomer inkluderer følgende symptomer:

 • svingninger (økning eller reduksjon) av blodtrykk, forbundet med endring i kroppsstilling eller fysisk anstrengelse;
 • uventede angrep av svette;
 • parestesi i fingrene eller tærne
 • skinn av huden;
 • psykiatriske lidelser.

Med forlengelse av mitralventilen oppstår økningen i symptomer og forverring av den generelle tilstanden mot bakgrunnen av å spille sport, med tungt fysisk arbeid eller med utviklingen av komplikasjoner.

Diagnostiske metoder

Etter undersøkelsen vil lege-terapeuten nødvendigvis høre på hjertetoner ved hjelp av et fonendoskop (auskultasjon av hjertet). En mulig manifestasjon av ventil prolaps er atypiske lyder i hjerteområdet (enkelt eller flere klikk, støy). De obligatoriske metodene for forskning inkluderer:

 • elektrokardiografi (EKG);
 • ultralyd skanning av hjertet;
 • Dopplerometri (undersøkelse av hjerteblodstrøm);
 • angiocardiography.

Typiske diagnostiske ultralydskriterier er:

 • forskyvningen av ventilflikene i retning av det venstre atrium i en avstand over 3 mm;
 • påvisning av en signifikant økning i amplituden til ventilen;
 • utvidelse av mitralåpningen og fortykning av ventilflapper;
 • utseendet av en omvendt støpt av blod.

Den mest nøyaktig diagnose av mitralklaffprolaps, kan man bruke en spesiell angiografi (en venstre ventrikulografi), som utføres under strenge indikasjoner for sitt tiltenkte formål av kardiolog.

Terapeutisk taktikk

I mangel av klager og alvorlige patologiske endringer i ultralydundersøkelse på bakgrunn av prolaps uten hemodynamiske lidelser, er det ikke nødvendig med terapi. Behovet for medisinsk eller kirurgisk behandling skjer når symptomene øker eller mot bakgrunnen av komplikasjoner. Hvordan behandle prolaps av mitralventilen, er kardiologen godt klar over hvem som vil foreskrive behandlingen:

 • med alvorlige rytmeforstyrrelser - medisinsk eller kirurgisk behandlingsmetode brukes (radiofrekvens ablation, pacemaker implantasjon);
 • Når det oppdages mindre oppblåsning, er det nødvendig med spesiell medisinbehandling, ifølge indikasjoner, kirurgisk behandling brukes (vulvoplasty, proteser);
 • For å forebygge tromboemboli bør antiplatelet brukes.
 • obligatorisk korreksjon av samtidige sykdommer (vedlikehold av optimalt blodtrykk, behandling av endokrine sykdommer, psykoterapi) er obligatorisk;
 • i svangerskapet må du skape forhold for en rolig gestation av fosteret og forhindre tromboemboliske komplikasjoner, for hvilke legemiddelbehandling brukes med antiaggregantmidler.

Behandling av prolaps av mitralventilen i 1 grad innebærer symptomatisk og forebyggende behandling med besøk til legen minst 1 gang om 2 år. Med andre varianter av sykdommen velges behandlings taktikk individuelt.

komplikasjoner

Det mest prognostisk sikre alternativet er den hemodynamisk ubetydelige prolapse av mitralventilen i 1. grad, når det ikke er symptomer og oppblåsthet. Men selv i denne situasjonen, er det nødvendig å følge anbefalingene fra en spesialist og fortsette medisinsk tilsyn for å unngå ubehagelige situasjoner. Farlige komplikasjoner inkluderer:

 • infeksiv endokarditt;
 • arytmi;
 • hjertesvikt;
 • iskemisk slag;
 • tromboembolisme av store fartøyer;
 • syndrom av plutselig død.

Forebyggende tiltak

Med hvilken som helst variant av patologien, er det nødvendig å utføre tiltak for å forhindre farlige komplikasjoner, som inkluderer:

 • antibiotikaprofylakse før noen kirurgisk eller diagnostisk prosedyre;
 • Langsiktig bruk av rusmidler som forhindrer blodpropper (antiaggreganter);
 • symptomatisk terapi;
 • begrensning av fysisk aktivitet og hardt arbeid med yrkesfare (mitral ventil prolapse og idrett er uforenlig, noe som er spesielt viktig for barn og ungdom);
 • regelmessig oppfølging med lege.

Ung kvinne drømmer om vellykket svangerskap og fødsel av et friskt barn, må du bruke pregravid opplæring som inkluderer en full undersøkelse av kardiolog med profylaktisk bruk av narkotika før unnfangelsen, hele perioden av svangerskapet, fødsel og barseltid.

Kontraindikasjoner for fosters oppfattelse og svangerskap er kompliserte varianter av hjertepatologi når det er en reell risiko for plutselig død.

I det store flertallet av mennesker med en prolaps av hjerteapparatet, er prognosen for livet gunstig, spesielt med streng overholdelse av forebyggende tiltak.

Mitralventil prolaps: symptomer, behandling og prognose

Forlengelsen av mitralventilen (PMC) er sagingen av mitralventilflikene mot venstre atrium under sammentrekning av venstre ventrikel. Denne hjertesvikt fører til det faktum at under sammentrekningen av venstre ventrikel del av blodet kastes inn i venstre atrium. PMC er mer vanlig hos kvinner og utvikler seg i alderen 14-30 år. I de fleste tilfeller fortsetter en slik anomali av hjertet asymptomatisk, og det er ikke lett å diagnostisere, men i noen tilfeller er volumet av det injiserte blodet for stort og krever behandling, noen ganger til og med kirurgisk korreksjon.

Om denne patologien skal vi snakke i denne artikkelen: På grunnlag av hva som er diagnostisert PMC, om det er nødvendig å behandle det, og også hva er prognosen for personer som lider av en sykdom.

årsaker

Årsakene til mitralklaffprolaps er ikke fullt ut forstått, men moderne medisin er det kjent at dannelsen prigibaniya ventilklaffer oppstår på grunn av patologier i bindevev (med osteogenesis imperfecta, pseudoxanthoma elastisk, Marfans syndrom, Ehlers-Danlos et al.).

Denne hjertesvikt kan være:

 • primær (medfødt): utvikler seg som resultat av myxomatøs degenerasjon (medfødt patologi av bindevev) eller giftige effekter på føtale hjertet under graviditeten;
 • sekundær (oppkjøpt): utvikler seg mot bakgrunnen av samtidige sykdommer (revmatisme, IHD, endokarditt, brystkreft etc.).

Symptomer på medfødt MVP

Med medfødt PMP er symptomer forårsaket av et brudd på hemodynamikk svært sjeldne. En slik hjertefeil er oftere funnet i magre mennesker med høy vekst, lange lemmer, økt hudelasticitet og hypermobilitet i leddene. Samtidig patologi av medfødt prolaps av mitralventilen er ofte vegetativ-vaskulær dystoni, noe som forårsaker en rekke symptomer, ofte feilaktig tilskrives hjertesykdom.

Slike pasienter klager ofte på smerte i bryst og hjerteområde, som i de fleste tilfeller er provosert av forstyrrelser i nervesystemet og ikke er forbundet med hemodynamiske lidelser. Det skjer på bakgrunn av stress eller emosjonell spenning, er kribling eller verkende i naturen og er ikke ledsaget av kortpustethet, svimmelhet, svimmelhet, og øke intensiteten av smerte under trening. Varigheten av smerte kan være fra noen få sekunder til flere dager. Dette symptomet krever behandling til legen bare når festet en rekke andre symptomer: kortpustethet, svimmelhet, forsterkning av smerte under trening og i hodet.

Med økt nervøs excitabilitet, kan pasienter med PMS føle hjertebank og "uregelmessigheter i hjertets arbeid". Som regel er de ikke forårsaket av abnormiteter i hjertefunksjonen, for en kort stund, blir ikke ledsaget av en plutselig svakhet, og forsvinner raskt alene.

Tilsvarende kan pasienter med PMC ha andre tegn på vegetativ-vaskulær dystoni:

 • magesmerter;
 • hodepine;
 • "Causeless" subfebrile tilstand (økning i kroppstemperatur i området 37-37,9 ° C);
 • følelser av en klump i halsen og følelser av mangel på luft;
 • hyppig vannlating
 • økt tretthet;
 • lav utholdenhet mot fysisk anstrengelse;
 • følsomhet for værvarsling.

I sjeldne tilfeller med medfødt PMK har pasienten synkope. Som regel er de forårsaket av sterke stressende situasjoner eller vises i et tett og dårlig ventilert rom. For å eliminere dem er det nok å eliminere årsaken: å sikre tilstrømning av frisk luft, å normalisere temperaturforholdene, for å roe pasienten, etc.

Hos pasienter med medfødt mitralklappen på en bakgrunn av vegetativ dystoni-kar, i fravær av korrigering av patologisk psyko-emosjonelle tilstand kan forekomme panikkanfall, depresjoner, hypochondria og utbredelsen av adynamic. Noen ganger kan slike brudd føre til utvikling av hysteri eller psykopati.

Også pasienter med medfødt MVD har ofte andre sykdommer knyttet til bindevevspatologi (strabismus, nærsynthet, postural lidelser, flate føtter, etc.).

Alvorlighetsgraden av PMC-symptomene avhenger i stor grad av graden av sankventilflapper i venstre atrium:

 • Jeg grad - opp til 5 mm;
 • II grad - med 6-9 mm;
 • III grad - opp til 10 mm.

I de fleste tilfeller, i I-II-graden, fører denne anomali i strukturen til mitralventilen ikke til signifikante forstyrrelser i hemodynamikken og forårsaker ikke alvorlige symptomer.

Symptomer på oppkjøpt PMC

Alvorlighetsgraden av den oppkjøpte PMCs kliniske manifestasjoner er i stor grad avhengig av den provokerende årsaken:

 1. Ved PMC, som ble forårsaket av infeksjonssykdommer (betennelse i mandlene, revmatisk feber, skarlagensfeber) hos pasienter som viser tegn på endokardiale betennelse: nedsatt toleranse for fysisk, mentale og følelsesmessig stress, tretthet, åndenød, hjertebank, "forstyrrelser i hjerte" og andre.
 2. På PMC, som ble utløst av hjerteinfarkt pasientene har symptomer på hjerteinfarkt vises sterk cardialgia, en følelse av "avbrudd i arbeidet med hjertet", kortpustethet, hoste (kan vises rosa skum) og takykardi.
 3. Med PMC forårsaket av brystkreft forekommer akkordbrudd, som regulerer den normale funksjonen av ventilflapper. Pasienten har takykardi, dyspnø og hoste med tildeling av rosa skum.

diagnostikk

PMK er i de fleste tilfeller funnet ved en tilfeldighet: Når du lytter til hjertetoner, kan EKG (indirekte indikere tilstedeværelsen av denne hjertesykdommen), Echo-KG og Doppler-Echo-KG. De viktigste diagnostiske teknikkene for PMC er:

 • Echo-KG og Doppler-Echo-KG: Tillat å fastslå graden av prolaps og volum av oppblåsthet av blod i venstre atrium;
 • Halter-EKG og EKG: Tillat å oppdage tilstedeværelse av arytmier, ekstrasystoler, syndrom av sinusknude svakhet, etc.

behandling

I de fleste tilfeller er ikke PMC ledsaget av signifikante brudd på hjertet og trenger ikke spesiell terapi. Slike pasienter bør observeres hos kardiologen og utføre sine anbefalinger om oppførsel av en sunn livsstil. Pasienter anbefales:

 • en gang hvert 1-2 år for å gjennomføre Echo-KG for å bestemme dynamikken til PMC;
 • nøye overvåke oral hygiene og besøk tannlegen en gang hvert halve år;
 • å slutte å røyke
 • begrense bruken av koffeinholdige matvarer og alkoholholdige drikker;
 • Gi deg tilstrekkelig fysisk aktivitet.

Behovet for å foreskrive medisiner med PMK bestemmes individuelt. Etter å ha evaluert resultatene av diagnostiske tester, kan legen foreskrive:

 • Preparater basert på magnesium: Magvit, Magnelis, Magneter, Cormagenes, etc.;
 • vitaminer: tiamin, nikotinamid, riboflavin, etc.;
 • adrenoblokere: Propranolol, Atenolol, Metoprolol, Celiprolol;
 • kardioprotektorer: karnitin, panangin, koenzym Q-10.

I noen tilfeller kan pasienter med PMC trenge å konsultere en psykoterapeut for å utvikle en tilstrekkelig holdning til behandling og tilstand. Pasienten kan anbefales:

 • beroligende midler: Amitriptylin, Azafen, Seduxen, Uksepam, Grandaxin;
 • Neuroleptika: Sonapaks, Triftazin.

Med utviklingen av alvorlig mitral insuffisiens, kan pasienten bli anbefalt en kirurgi for å erstatte ventilen.

prognoser

I de fleste tilfeller går PMC uten komplikasjoner og påvirker ikke fysisk og sosial aktivitet. Graviditet og fødsel er ikke kontraindisert og fortsetter uten komplikasjoner.

Komplikasjoner av denne hjertesvikt utvikles hos pasienter med alvorlig oppblåsthet, langstrakte og fortykkede ventiler eller en økning i venstre ventrikkel og atrium. Hovedkomplikasjonene til PMC er:

Mitral ventil prolapse og mitral regurgitation. Medisinsk animasjon (engelsk).

Mitral ventil prolapse

Forløpet av mitralventilen er en patologi hvor funksjonen til ventilen som er lokalisert mellom hjerteets venstre ventrikel og venstre atrium, forstyrres. I nærvær av prolaps under sammentrekning av venstre ventrikel stikker en eller begge ventiler på ventilen ut og en omvendt blodstrøm forekommer (alvorlighetsgraden av patologien avhenger av størrelsen av denne tilbakestrømmen).

innhold

Generell informasjon

Mitralventilen er to bindevevsplater plassert mellom atriumet og ventrikkelen på venstre side av hjertet. Denne ventilen:

 • hindrer omvendt blodstrøm (oppblåsning) som oppstår ved reduksjon av ventrikler i venstre atrium;
 • er preget av en oval form, størrelsen i diameter varierer fra 17 til 33 mm, og lengden er 23 - 37 mm;
 • har foran og bak klaffene, den fremre bedre utviklet (for å redusere ventrikulære svinger mot venstre venering og, sammen med den bakre klaff lukker ringen og avslapning av aorta ventrikkelen stenger en åpning i tilknytning til interventrikulære septum).

Den bakre sashen på mitralventilen er bredere enn den fremre. Variasjoner i antall og bredde på deler av den bakre vingen er vanlige - den kan deles inn i laterale, midtre og mediale haler (den lengste er midtdelen).

Variasjoner i plassering og antall akkorder er mulige.

Med en sammentrekning av atriumet er ventilen i åpen tilstand og blod går inn i ventrikkelen for øyeblikket. Når du fyller ventrikkelen med blod, lukkes ventilen, ventrikken samler seg og skyver blod inn i aorta.

Hvis man endrer hjertemuskelen, eller i visse patologier i bindevev mitral ventilkonstruksjonen blir forstyrret, noe som resulterer i reduksjon av ventrikulære ventilklaffer avbøyes inn i hulrommet i venstre atrium, passerer en del av det innkomne blod i ventrikkelen tilbake.

Patologi ble først beskrevet i 1887 og Cuffer Borbillon begge auscultatory fenomen (påvist på auscultation av hjertet), som manifesterer seg i form av srednesistolicheskih klikk (klikk), ikke er relatert til utstøting av blod.

I 1892 avslørte Griffith et forhold av apikal sent systolisk murmur med mitral regurgitasjon.

I 1961 utgav J. Reid et papir hvor han overbevisende demonstrerte forholdet mellom midtsystoliske klikk med den stramme spenningen av avslappede akkorder.

Identifiser årsaken til sen støy og systoliske klikk var bare mulig ved angiografisk undersøkelse av pasienter med denne lyd symptomatologien (utført i 1963-1968 av J. Barlow og kollegaer). Undersøkende spesialister fant at med denne symptomatologien under systolen i venstre ventrikel oppstår sagging av mitralventilflikene inn i hulrommet til venstreatrium. Den detekterte Kombinasjonen ballonovidnoy deformasjon mitralklappen systolisk støy og klikk, som er ledsaget av karakteristiske elektro manifestasjoner forfatterne angitte auscultation-elektrokardio syndrom. I løpet av videre forskning har dette syndromet blitt referert til som klikk-syndromet, flapping-ventilssyndromet, klikk- og støysyndromet, Barlow syndromet, Engles syndrom og andre.

Den vanligste betegnelsen "mitralventil prolapse" ble først brukt av J Criley.

Selv om det antas at mitralklaffprolaps forekommer oftest hos unge voksne, data fra Framingham-studien (den lengste epidemiologisk studie i medisinsk historie, som har vart 65 år) viser at en betydelig forskjell i forekomsten av denne lidelsen i mennesker i ulike aldersgrupper og kjønn ingen. Ifølge denne studien er denne patologien funnet i 2,4% av mennesker.

Frekvensen av avslørt prolaps hos barn er 2-16% (avhenger av deteksjonsmetoden). Hos nyfødte er det sjelden, oftere funnet i 7-15 år. Opptil 10 år er patologi like vanlig hos barn av begge kjønn, men etter 10 år oppdages det ofte hos jenter (2: 1).

I nærvær av hjertepatologi hos barn oppdages prolaps i 10-23% av tilfellene (høye verdier observeres i arvelige sykdommer i bindevev).

Det ble funnet at for en liten tilbakeføring av blod (oppstøt), dette er den mest vanlige hjerteventilen abnormitet ikke manifestere seg selv, har en god prognose og behandling er ikke nødvendig. Med et betydelig omfang blodtilbakestrømning prolaps kan være farlig og krever kirurgisk inngrep fordi noen pasienter utvikle komplikasjoner (hjertesvikt, akkorder gap, infeksiøs endokarditt, tromboembolisme med myxomatous mitral klaffene endres).

form

Forløpet av mitralventilen kan være:

 1. Primær. Det er forbundet med svakheten i bindevevet som oppstår i medfødte bindevevssykdommer og overføres ofte av genetiske midler. Med denne form for patologi er mitralventilen slynget strøket, og akkordets akkordlengder er langstrakte. Som følge av disse bruddene, når ventilen er lukket, stikker klaffene ut og kan ikke lukkes tett. Medfødt prolaps i de fleste tilfeller funksjon av hjertet ikke påvirket, men ofte kombinert med vegetativ dystoni - årsaken til symptomene som pasienten er tillagt hjertesykdom (tilbakevendende retrosternale funksjonell smerte, hjerterytmeforstyrrelser).
 2. Sekundær (kjøpt). Den utvikler seg i ulike hjertesykdommer, og forårsaker et brudd på strukturen til ventilfliker eller akkorder. I mange tilfeller av prolaps provosert revmatisk hjertesykdom (inflammatoriske bindevevssykdom smittsom og allergisk art), udifferensiert dysplasi bindevev, sykdommer, Ehlers-Danlos og Marfan (genetisk sykdom) og andre. Når en sekundær form av mitralklaffprolaps observert strekker nitroglyserin smerte forstyrrelser i hjertet, kortpustethet etter trening, og andre symptomer. Ved brudd av kordene resulterende hjerte bryst skader som krever medisinsk hjelpe (break ledsaget av hoste, der skiller skumaktig rosa sputum).

Primær prolaps, avhengig av nærvær / fravær av støy under auskultasjon, er delt inn i:

 • En "mute" form, der symptomer er fraværende eller mager, er det ikke hørt noen typiske lyder for prolaps og "klikk". Det kan bare oppdages ved ekkokardiografi.
 • Auskultativ form, som under lytting manifesteres av karakteristiske auskultatoriske og fonokardiografiske "klikk" og lyder.

Avhengig av alvorlighetsgraden av avbøyning av ventiler, er prolaps av mitralventilen isolert:

 • Jeg grader - klaffene svinger til 3-6 mm;
 • II grad - avbøyning opp til 9 mm observeres;
 • III grad - klaffene strekker seg mer enn 9 mm.

Tilstedeværelsen av regurgitation og graden av uttrykk er tatt i betraktning separat:

 • Jeg grad - regurgitation uttrykkes litt;
 • II grad - moderat uttrykt regurgitasjon observeres;
 • III grad - det er en uttalt regurgitation;
 • IV grad - regurgitation uttrykkes i alvorlig form.

Årsaker til utvikling

Årsaken til fremspring av mitralventilflapper er myxomatøs degenerasjon av ventrikulære strukturer og intrakardiale nervefibre.

Den eksakte årsaken er myxomatous forandringer av ventilklaffene vanligvis går ugjenkjennelig, men siden denne patologi er ofte forbundet med arvelig bindevev dysplasi (sett i Marfans syndrom, Ehlers-Danlos syndrom, misdannelser i brystet, og andre.) Inntatt sin genetisk bestemt.

Myxomatous forandring vises diffus lesjon fiberlag destruksjon og fragmentering av kollagen- og elastiske fibrer, forsterket akkumulering av glykosaminoglykaner i den ekstracellulære matriks (polysakkarider). I tillegg, i ventiler i ventilen, avslører prolaps kollagen av type III i overskudd. I nærvær av disse faktorene reduseres bindeleddets tetthet, og ventilene utstøtes når ventrikkelen komprimeres.

Med alderen øker myxomatøs degenerasjon, så risikoen for perforering av mitralventilen klapper og akkordbrudd hos mennesker etter 40 år øker.

Forlengelsen av mitralventilflikene kan forekomme med funksjonelle fenomener:

 • regional forstyrrelse av kontraktilitet og avslapping av venstre ventrikulær myokardium (lavere basal hypokinesi, som er en tvunget reduksjon i volumet av bevegelser);
 • unormal sammentrekning (utilstrekkelig forkortelse av lang akse i venstre ventrikkel);
 • for tidlig avslapping av den fremre veggen til venstre ventrikel, etc.

Funksjonelle lidelser skyldes inflammatoriske og degenerative forandringer (fore med myokarditt, eksitasjon og asynkronisme av pulsen, hjertearytmier, etc..), lidelser i det autonome innervasjon av subvalvulær strukturer og psyko-følelsesmessige avvik.

Hos ungdom kan årsaken til venstre ventrikulær dysfunksjon være en blodstrømningsforstyrrelse som forårsaker fibromuskulær dysplasi av små kranspulsårer og topografiske anomalier i den venstre konvoluttarterien.

Prolaps kan skje mot en bakgrunn elektrolytt sykdommer som ledsages av interstitiell magnesiummangel (påvirker produksjonen av ventilklaffer i defekte fibroblast kollagen og skiller seg alvorlige kliniske manifestasjoner).

I de fleste tilfeller er årsaken til ventilens forlengelse:

 • medfødt bindevevsmangel i mitralventilstrukturer;
 • mindre anatomiske abnormiteter i ventilapparatet;
 • forstyrrelser i nevrogergetativ regulering av mitralventilfunksjonen.

Primær prolaps er et uavhengig arvelig syndrom som har utviklet seg som følge av medfødt fibrillogenese (prosessen med å produsere kollagenfibre). Refererer til en gruppe av isolerte anomalier som utvikler seg mot en bakgrunn av medfødte sykdommer i bindevev.

Sekundær prolaps av mitralventilen er sjelden, oppstår når:

 • Revmatisk skade på mitralventilen, som utvikler seg som følge av bakterielle infeksjoner (i meslinger, skarlagensfeber, angina av forskjellige typer, etc.).
 • Anomalier av Ebstein, som er en sjelden medfødt hjertesykdom (1% av alle tilfeller).
 • Sirkulasjonsforstyrrelser i papillarmusklene (der i sjokk, aterosklerose, koronar hjertesykdom, alvorlig anemi, abnormiteter i venstre kronarnoy arterie, koronar).
 • Elastisk pseudo-xanthoma, som er en sjelden systemisk sykdom forbundet med lesjonen av det elastiske vevet.
 • Marfan syndromet er en autosomal dominerende sykdom som tilhører gruppen av arvelige patologier av bindevev. Det er forårsaket av en mutasjon av genet som koder for syntesen av glykoproteinfibrillin-1. Det adskiller seg i forskjellig grad av symptomer.
 • Ehlers-Danlou-syndrom - arvelig systemisk sykdom i bindevev, som er forbundet med en defekt i syntesen av type III kollagen. Avhengig av den spesifikke mutasjonen varierer alvorlighetsgraden av syndromet fra mild til livstruende.
 • Effekten av toksiner på fosteret i siste trimester av intrauterin utvikling.
 • Iskemisk hjertesykdom, som er preget av en absolutt eller relativ krenkelse av blodtilførselen til myokardiet som følge av koronararteriesykdom.
 • Hypertrofisk obstruktiv kardiomyopati er en autosomal dominerende sykdom kjennetegnet ved en fortykning av venstre og noen ganger høyre ventrikulær veggen. Oftest er det asymmetrisk hypertrofi, ledsaget av en lesjon av interventricular septum. Et karakteristisk trekk ved sykdommen er et kaotisk (feil) arrangement av myokardiale muskelfibre. I halvparten av tilfellene registreres endringer i systolisk trykk i utløpskanalen til venstre ventrikel (i noen tilfeller høyre hjertekammer).
 • Mangel på interatrialseptum. Det er den nest vanligste medfødte hjertesykdommen. Det manifesteres av tilstedeværelsen av et hull i septum som skiller høyre og venstre atrium, noe som fører til blodutløp fra venstre til høyre (et unormalt fenomen der det normale sirkulasjonssystemet forstyrres).
 • Vegetosovaskulær dystoni (somatoform autonom dysfunksjon eller neurokirkulær dystoni). Dette sett av symptomer er en konsekvens av autonom dysfunksjon av det kardiovaskulære systemet ved lidelser i det endokrine system og sentralnervesystemet, dårlig sirkulasjon, hjertesykdom, stress og psykiske lidelser. De første manifestasjonene blir vanligvis observert i ungdomsårene i forbindelse med hormonelle forandringer i kroppen. Kan være tilstede permanent eller manifestere bare i stressende situasjoner.
 • Brysttraum, etc.

patogenesen

Ventilene til mitralventilen er trelagede bindevevformasjoner som er festet til den fibrøse muskelringen og består av:

 • fibrøst lag (består av tett kollagen og fortsetter kontinuerlig inn i sene akkorder);
 • svampete lag (består av en liten mengde kollagenfibre og et stort antall proteoglycaner, elastin og bindevevceller (danner bladets forkant));
 • fibroelastisk lag.

I en normal Mitralklaff er tynne, bøyelige strukturer som beveger seg fritt under påvirkning av blodet som strømmer gjennom åpningen i mitral ventil under diastole eller påvirket av reduksjon av ringen for mitral ventil og papillærmuskel under systolen.

I løpet av diastolen De beskrevne venstre atrioventrikulær hjerteklaff og aortisk overlapper membran (stuffing hindrer blod i aorta), og i løpet av systolen mitral ventil er lukket ved den tykkere del av klaffene av atrioventrikulærklaffer.

Det er individuelle trekk ved strukturen til den mitral ventil, som er forbundet med en rekke strukturelle hjerte og er varianter av normen (for lange og smale hjerter som er kjennetegnet ved en enkel utforming av mitral ventil, og for de korte og brede - kompleks).

Med enkel struktur tynn ringrommet, en sirkel med en liten (6-9 cm), er av små dimensjoner klaffer 2-3 og 2-3 papillære muskler fra hvilken lamellene strekker seg opp til 10 tendinous akkorder. Akkordene er nesten forgrenede og festes hovedsakelig til kantene på ventilene.

For en kompleks utforming er en stor omkrets av fiberringen (ca. 15 cm), 4 til 5 ventiler og 4 til 6 polyangulære papillære muskler karakteristisk. Tendon akkorder (fra 20 til 30) grener inn i mange tråder, som er festet til kanten og legemet på ventiler, så vel som til den fibrøse ring.

Morfologiske forandringer i mitralventilens forlengelse manifesteres ved proliferasjonen av slimhinneskiktet i ventilbladet. Fibrene i slimhinnet trer inn i det fibrøse laget og bryter med dets integritet (segmentene av brosjyrene som befinner seg mellom akkordene påvirkes). Som et resultat bøye ventilflikene seg og under systolen til venstre ventrikelkuppelen i retning av venstre atrium.

Signifikant mindre kuplet arking av brosjyrene oppstår med forlengelse av akkordene eller med et svakt akkordapparat.

Med sekundær prolaps, den vanligste lokale fibroelastiske fortykning av den nedre overflaten av den buede sashen og den histologiske sikkerheten til dens indre lag.

Forløpet av den fremre ventilen i mitralventilen, og i primær og sekundær form av patologi, er mindre vanlig enn den av den bakre ventilen.

Morfologiske endringer i primær prolaps er en prosess for myxomatøs degenerasjon av mitralventiler. Myxomatous degenerasjon har ingen tegn til inflammasjon og er genetisk forårsaket prosess svikt og tap av normal arkitektonisk fibrillær collagenous og elastiske bindevevsstrukturer, som er ledsaget av akkumulering av sure mukopolysakkarider. Grunnlaget for denne degenerasjon er nedarvet biokjemisk defekt type III kollagensyntesen som fører for å redusere molekyl organiseringen av kollagenfibre.

Det påvirker hovedsakelig det fibrøse laget - dets tynning og diskontinuitet observeres, samtidig fortykning av det løs svampete laget og en reduksjon av ventilens mekaniske styrke.

I noen tilfeller er myxomatous degenerasjon fulgt av strekking og brudd av den sene korder forlengelse mitral ring og aortaroten, aorta og trikuspidalklaff.

Venstre ventrikkel kontraktile funksjon i fravær av mitral insuffisiens er ikke forandret, men på grunn av vegetative forstyrrelser kan forårsake hjertehyperkinetisk syndrom (hjertelyder blir forsterket observert systoliske utstøting støy tydelig krusning karotidarterie, mild systolisk hypertensjon).

I nærvær av mitral insuffisiens minker myokardial kontraktilitet.

Primær forlengelse av mitralventilen i 70% er ledsaget av grense lunghypertensjon, som er mistenkt i nærvær av smerte i høyre øvre kvadrant med langvarig løping og sport. Oppstår på grunn av:

 • høy vaskulær reaktivitet av den lille sirkelen;
 • hyperkinetisk hjertesyndrom (forårsaker en relativ hypervolemi av den lille sirkelen og et brudd på venøs utstrømning fra lungekarrene).

Det er også en tendens til fysiologisk arteriell hypotensjon.

Prognosen for forlengelse av grense lungehøyt blodtrykk er gunstig, men i nærvær av mitral insuffisiens, kan grense lunge hypertensjon gå inn i høy lungehypertensjon.

symptomer

Symptomer på mitral ventil prolaps varierer fra minimal (i 20-40% av tilfellene er generelt fraværende) til betydelig. Alvorlighetsgraden av symptomer avhenger av graden av bindevev dysplasi av hjertet, tilstedeværelsen av autonome og psykoneurologiske abnormiteter.

Markørene av bindevev dysplasi inkluderer:

 • nærsynthet;
 • flate føtter;
 • astenisk type bygge;
 • høy vekst;
 • redusert ernæring;
 • mild muskel utvikling;
 • økt utvidbarhet av små ledd;
 • brudd på holdning.

Klinisk kan prolaps av mitralventilen hos barn manifesteres:

 • Tidlige tegn på dysplastisk utvikling av bindevevstrukturer av ligamentet og muskuloskeletalsystemet (inkluderer hoftedysplasi, navlestreng og inguinal brokk).
 • Predisposisjon til forkjølelse (hyppig tonsillitt, kronisk tonsillitt).

I fravær av subjektive symptomer viste 20-60% av pasientene i 82-100% av tilfellene uspesifikke symptomer på neurokirkulatorisk dystoni.

De viktigste kliniske manifestasjoner av mitralventil prolaps er:

 • Cardiac syndrom ledsaget av autonome symptomer (ikke assosiert med endringer i hjerteperioder smerte i hjertet, som oppstår i henhold til emosjonelt stress, fysisk belastning, underkjøling og tegn som minner angina).
 • Palpitasjoner og uregelmessigheter i hjertet (observert i 16-79% av tilfellene). Takykardi (rask hjerterytme), "avbrudd", "fading" føltes subjektivt. Extrasystole og takykardi forårsaket av ulike labilitet og spenning, fysisk aktivitet, bruk av te, kaffe. Oftest detektert sinus takykardi, paroksysmal supraventrikulær takykardi og neparoksizmalnaya, supraventrikulær og ventrikulære arrytmier, mer sjelden finnes sinus bradykardi, parasystole, fibrilloflutter, WPW syndrom. Ventrikulære arytmier i de fleste tilfeller utgjør ikke en trussel mot livet.
 • Hyperventilasjonssyndrom (brudd i systemet for åndedrettsvern).
 • Vegetative kriser (panikkanfall), som er paroksysmale tilstander av ikke-epileptisk natur og varierer i polymorfe vegetative lidelser. Oppstår spontant eller situasjonelt, ikke forbundet med en trussel mot livet eller sterk fysisk stress.
 • Synkope (plutselig kortvarig tap av bevissthet, ledsaget av tap av muskel tone).
 • Overtredelse av termoregulering.

Hos 32 - 98% av pasientene er smerte i venstre del av brystet (kardialgi) ikke forbundet med lesjoner i hjertets arterier. Det oppstår spontant, det kan være forbundet med overarbeid og stress, det stoppes av inntaket av valocordin, corvalol, Validol eller går alene. Forutsigbart provosert av dysfunksjon av det autonome nervesystemet.

Kliniske symptomer på mitral ventil prolaps (kvalme, følelse av "koma i halsen", overdreven svette, synkopiske forhold og kriser) er vanlig hos kvinner.

Hos 51-76% av pasientene oppdages tilbakevendende hodepineangrep, som ligner en spennings hodepine. Begge halvdelene av hodet påvirkes, smerten blir provosert ved å endre vær og psykogene faktorer. 11-51% har migrene smerter.

I de fleste tilfeller er det ingen sammenheng mellom observerte kortpustethet, tretthet og svakhet og alvorlighetsgrad av hemodynamiske lidelser og toleranse for fysisk aktivitet. Disse symptomene er ikke forbundet med skjelettdeformiteter (har en psykoneurotisk opprinnelse).

Dyspné kan være av iatrogen karakter eller være assosiert med hyperventilasjonssyndrom (det er ingen endringer i lungene).

I 20-28% forlenges QT-intervallet. Vanligvis asymptomatisk, men hvis mitralklaffprolaps hos barn er ledsaget av lang QT-syndrom og synkope, bør bestemme sannsynligheten for å utvikle livstruende arytmier.

Auscultatory tegn på mitral ventil prolapse er:

 • isolerte klikk (cliques) som ikke er forbundet med utvisning av blod ved venstre ventrikel og detekteres under mesosystola eller sen systole;
 • en kombinasjon av klikk med sen systolisk murmur;
 • isolerte sent systoliske murmurs;
 • holosistolichesky lyder.

Origin isolert systolisk klikk assosiert med overdreven strekkbåndene ved maksimal innsynkning inn i hulrommet i venstre atrium, og mitral ventil plutselig buler atrioventrikulærklaffer.

 • være singel og flere;
 • hør konstant eller forbigående;
 • Endre intensiteten når du endrer kroppens posisjon (øk i vertikal stilling og svek eller forsvinner i utsatt stilling).

Klikkene høres vanligvis øverst i hjertet eller på V-punktet, i de fleste tilfeller blir de ikke utført utover hjertets grenser, de overstiger ikke hjertets tone i volum.

Hos pasienter med mitralklaffprolaps økt utskillelse av katekolaminer (noradrenalin og adrenalin fraksjon), om ettermiddagen toppet observerte økningen, og om natten er redusert katekolamin produksjon.

Ofte observerte depressive tilstander, sisteopatier, hypokondriakale erfaringer, asthenisk symptomkompleks (intoleranse av sterkt lys, høye lyder, økt distraksjon).

Mitral ventil prolaps hos gravide kvinner

Mitral ventil prolapse er en hyppig patologi i hjertet, som oppdages med obligatorisk undersøkelse av gravide kvinner.

Forlengelsen av mitralventilen i den første graden under svangerskapet går gunstig og kan redusere, fordi i løpet av denne perioden øker kardialutgangen og periferens motstand av karene minker. I dette tilfellet blir hjerterytmeforstyrrelser (paroksysmal takykardi, ventrikulær ekstrasystol) i svangerskapet ofte oppdaget. Med forlengelse av klasse 1 oppstår fødsel naturlig.

Med forlengelse av mitralventilen med regurgitasjon og prolapse av 2. grad, bør den forventende moren i hele graviditetsperioden observeres hos kardiologen.

Narkotikabehandling utføres kun i unntakstilfeller (medium eller alvorlig grad med høy sannsynlighet for arytmi og hemodynamiske lidelser).

En kvinne med mitralventil prolaps under graviditet anbefales:

 • unngå langvarig eksponering for varme eller kulde, ikke lenge i et tett rom;
 • Ikke led en stillesittende livsstil (langvarig sitteposisjon fører til stagnasjon av blod i et lite bekken);
 • hvil i en liggende stilling.

diagnostikk

Diagnose av mitralventil prolaps inkluderer:

 • En historie og familie anamnese.
 • Auscultation (listening) av hjertet, som gjør det mulig å oppdage systolisk klikk (klikk) og sen systolisk murmur. Når du mistenker at du har systoliske klikk, blir det lyttet i stående stilling etter en liten fysisk anstrengelse (knebøy). Hos voksne er det mulig å prøve med innånding av amylnitrit.
 • Ekkokardiografi - grunnleggende diagnostisk metode for å identifisere prolaps lamellene (brukes bare parasternal lengdeposisjon fra hvilken start ekkokardiografi), graden av oppgulping og tilstedeværelsen av myxomatous endring ventilklaffer. I 10% av tilfellene er det mulig å oppdage prolaps av mitralventilen hos pasienter som ikke har subjektive klager og auskultatoriske tegn på prolaps. Et spesifikt ekkokardiografisk symptom er sankingen av sashen i midten, enden eller gjennom systolen inn i hulrommet til venstreatrium. Dybdegraden er ikke spesielt tatt i betraktning for øyeblikket (dens direkte avhengighet av tilstedeværelse eller alvorlighetsgrad av opphissning og arten av hjertearytmier er fraværende). I vårt land fortsetter mange leger å fokusere på klassifiseringen av 1980, som deler mitralventilen i løpet av graden avhengig av dybden av prolaps.
 • Elektrokardiografi, som gjør det mulig å oppdage endringer i den endelige delen av det ventrikulære komplekset, hjerterytmen og ledningsforstyrrelser.
 • Radiografi, som gjør det mulig å bestemme forekomsten av mitralregurgitasjon (i fravær er det ingen utvidelse av skyggen av hjertet og dets individuelle kamre).
 • Phonocardiography som dokumenterer auscultated lyd mitralklaffprolaps fenomener på auscultation (grafisk registrering metoden ikke erstatte den sensoriske oppfattelse av lyd vibrasjoner øre, imidlertid foretrekkes det auscultation). I noen tilfeller blir fonokardiografi brukt til å analysere strukturen av de systoliske faseparametrene.

Siden isolert systolisk klikk er ikke spesifikk auscultatory tegn på mitralklaffprolaps (sett i aneurismer atrial eller ventrikulær septal, Trikuspidalklaff prolaps og plevroperikardialnyh punkter), krever differensialdiagnose.

Sen-systoliske cliques blir bedre hørt i utsatt stilling på venstre side, forsterket under Valsalva-prøven. Naturen til systolisk støy med dyp pusting kan uttrykkes, tydeligst avslørt etter fysisk anstrengelse i oppreist stilling.

Isolert sen systolisk murmur observeres i ca 15% av tilfellene, høres ved hjertepunktet og gjennomføres i okselområdet. Fortsetter til II-tone, avviker med et grovt, "skrapende" tegn, bedre definert liggende på venstre side. Det er ikke patognomonisk tegn på mitralventil prolaps (kan høres i obstruktiv lesjon i venstre ventrikel).

Tappet I noen tilfeller er den primære prolaps holosystolisk støy bevis for tilstedeværelsen av mitralinsuffisiens (holdt i armhulen, opptar hele systolen og nesten ikke endres med en endring i kroppsstilling, som forsterkes av Valsalvas manøver).

Valgfrie manifestasjoner er "squeaks" forårsaket av vibrasjon av akkord eller bladområde (de er mer sannsynlig å bli hørt når systoliske klikk er kombinert med støy enn med isolerte klikk).

Mitralklaffprolaps i barndom og ungdom er en fase med hurtig fylling av venstre ventrikkel som det som kan høres III tone, men tonen i dette diagnostiske verdi har ikke (lean barn kan auscultated i fravær av patologi).

behandling

Behandling av prolaps av mitralventilen avhenger av alvorlighetsgraden av patologien.

Forløpet av mitralventilen i 1. grad i fravær av subjektive klager trenger ikke behandling. Det er ingen begrensninger på klasser for fysisk utdanning, men det anbefales ikke å trene profesjonelt. Siden mitralklaffprolaps med oppstøt av en grad ikke forårsaker patologiske forandringer i blodsirkulasjon, i nærvær av en gitt grad av patologi bare kontra vektløfting og aktiviteter på strøm simulatorer.

Forlengelsen av mitralventilen i 2. grad kan ledsages av kliniske manifestasjoner, slik at det er mulig å bruke symptomatisk medisinsk behandling. Fysisk utdanning og sport er tillatt, men kardiologen velger optimal belastning for pasienten under konsultasjonen.

Mitralklaffprolaps 2 grader til to grader oppstøt trenger regelmessig tilsyn, og hvis det er tegn til sirkulasjonssvikt, arytmier og tilfeller av synkope - individuelt valgt behandling.

Mitralklaffprolaps 3 grader manifestert vesentlige endringer i strukturen av hjertet (venstre atrium utvidelse hulrom, fortykning av kammerveggene og utseendet av unormale forandringer i blodsirkulasjonssystemet) som fører til mitralinsuffisiens og hjerterytmeforstyrrelser. Denne graden av patologi krever kirurgisk inngrep - suturventilflapper eller dens proteser. Sport er kontraindisert - i stedet for kroppsopplæring, anbefales pasienter spesielle gymnastikkøvelser valgt av lege av fysioterapeutøvelser.

Med symptomatisk behandling foreskrives pasienter med mitralventil prolaps følgende stoffer:

 • vitaminer i gruppe B, PP;
 • med takykardi beta-adrenoblokere (atenolol, propranolol, etc.), eliminere den hurtige hjertefrekvensen og positivt påvirke syntesen av kollagen;
 • Når kliniske manifestasjoner vegetososudistoy - adaptageny (Eleutherococcus preparater, ginseng, og andre.) og preparater som inneholder magnesium (Magne-B6 et al.).

Behandlingen bruker også metoder for psykoterapi som reduserer emosjonell spenning og eliminerer manifestasjonen av symptomer på patologi. Det anbefales å ta beroligende infusjoner (infusjon av motherwort, valerianrot, hagtorn).

Ved vegetative-dystonsykdommer brukes akupunktur og vannprosedyrer.

Alle pasienter med mitralventil prolaps anbefales:

 • overgi alkohol og tobakk;
 • regelmessig, minst en halv time om dagen, engasjere seg i fysisk aktivitet, og begrenser overdreven fysisk aktivitet;
 • å observere en modus for en drøm.

Forløpet av mitralventilen som oppdages i barnet, kan forsvinne med alderen alene.

Mitral ventil prolapse og sport er kompatibel hvis pasienten ikke har:

 • episoder av bevissthetstap
 • plutselige og vedvarende hjerterytmeforstyrrelser (bestemt av daglig overvåking av EKG);
 • mitral regurgitasjon (bestemt av resultatene av ultralyd i hjertet med doplerografi);
 • redusert kardial kontraktilitet (bestemt fra data fra hjerte-ultralyd);
 • tidligere tromboembolisme;
 • i en familiehistorie av plutselige dødsfall blant slektninger som hadde en diagnostisert mitralventil prolaps.

Egnethet for militær tjeneste i nærvær av prolaps avhenger ikke av graden av sagging folder, og funksjonaliteten av ventilanordningen, det vil si mengden av blod som passerer ventilen tilbake inn i venstre atrium. Unge mennesker er opptatt i hæren med mitralventil prolaps av klasse 1-2 uten retur av blod eller med oppblåsning på 1 grad. Kontraindikert tjeneste i hæren med prolapse 2 grader med opphisselse over 2. grad, eller i nærvær av nedsatt ledelse og arytmi.

Les Mer Om Fartøyene