Mitral ventil prolapse: symptomer og behandling i svangerskapet

Mitralventilen består av to ventiler og ligger mellom venstre atrium (LP) og venstre ventrikel (LV). Det eksisterer for å forhindre at blodet går tilbake fra ventrikkelen inn i atriumet under ventrikulær sammentrekning (systole). Med sammentrekning av det ventrikulære myokardium, stiger blodtrykket i det, og ventilene under denne innflytelsen faller sammen. De faller ikke inn i hulrummet til LP, fordi de er festet til ventrikelens vegger med senetråder.

Med ineffektiv drift av denne mekanismen setter ventilene seg i atriumhulen, og danner en prolaps av mitralventilen (PMC). Som et resultat blir ventilfunksjonen utilstrekkelig, den blokkerer ikke helt omvendt strømmen av blod. En del av det under hver ventrikulær systole faller igjen inn i atriumet. Denne bevegelsen av blod i motsatt retning kalles regurgitation. PMC kan bli ledsaget av opphiss av ulike grader eller fravær.

Gjennomsnittlig antall PMC er for hver femte person. Blant unge kvinner er prevalensen opp til 38%. La oss snakke om symptomene og behandlingen av prolaps av mitralventilen under graviditeten.

årsaker

PMC kan oppstå som følge av følgende sykdommer og lidelser:

 1. Arvelige syndrom ledsaget av kjærlighet av bindevev og hjerte (Marfana, LEOPARD, ufullkommen osteogenese og andre). Mange av disse syndromene ledsages av infertilitet.
 2. Sykdommer i hjertemuskelen: myokarditt og dens konsekvenser, myokarddystrofi, kardiomyopati.
 3. Medfødt hjertesykdom: Fallots tetrade, ventrikulære og atriale defekter skillevegger, Ebsteins anomali, åpen aorta defekt, Koarktasjon, aortastenose eller pulmonal trunk, bicuspid aorta.
 4. Sykdommer i bindevev: systemisk lupus erythematosus, dermatomyositis, nodulær periarteritt.
 5. Infeksiøs endokarditt, myxom i venstre atrium, konsekvenser av thoraxskade.
 6. I mange tilfeller forekommer PMC, spesielt mild, hos personer med asthenisk grunnlov, tegn på bindevevsdysplasi.

Faktorer som provoserer forsterkning i PMK:

 • takykardi (hyppig hjerterytme);
 • hypovolemi (reduksjon i volumet av sirkulerende blod, for eksempel ved dekompensering av diabetes mellitus, misbruk av diuretika);
 • reduksjon i venøs retur (for eksempel med ødem).

Som et resultat avtar blodvolumet i hjertet, reduserer LV-hulrommet. Det er en uoverensstemmelse mellom det lille området av ventilringen og det felles akkord og klaff som gjenstår, som begynner å snu inn i hulrummet til LP.

Graviditeten

PMC er ikke kontraindikasjon for svangerskap. I de fleste kvinner foregår graviditet uten komplikasjoner og slutter med fysiologisk levering innen nødvendig tid.

I noen situasjoner oppstår komplikasjoner fra moren, hvorav den viktigste er hemodynamisk signifikant mitralregurgitasjon. Denne termen betyr følgende: Den omvendte overføring av blod fra LV-hulrommet til venstre atrium er så signifikant at det medfører en generell sirkulasjonsforstyrrelse i hjertet og store kar. Denne komplikasjonen er forårsaket av restrukturering av valvulære ventilvev med tap av deres normale egenskaper-progressiv myxomatøs degenerasjon.

Forutsetter til denne utviklingen av hendelser som i utgangspunktet uttrykte PMK med betydelig mitral regurgitasjon, selv om før graviditeten klarte hjertet å klare denne belastningen, og kvinnen følte seg godt.

Symptomer på signifikant mitral regurgitasjon er forbundet med stagnasjon av blod i en liten sirkulasjonssirkel. Dette øker trykket i lungene, og deretter i lungekroppen. Det er pulmonal hypertensjon. Klinisk manifesterer den kortpustethet med minimal fysisk anstrengelse og ligger ned, en hoste med en blanding av rosa sputum, besvimelse, alvorlig svakhet.

Videre strekker det økte trykket til høyre hjerte. Veggene deres er tynnere enn de venstre kameraene, og de slutter raskt å klare sin funksjon. Høyre ventrikulær hjertesvikt er dannet. Det manifesteres av en økning i leveren, ødem, ascites og andre tegn på væskeretensjon i kroppen.

Strekningen av LP forårsaket av injeksjon av blod fra LV forårsaker atriale hjertearytmier: ekstrasystol, paroksysmal takykardi eller til og med atrieflimmer. Disse arytmier fremmer dannelsen av blodpropper i øret av LP, blodpropper. Under ugunstige forhold "fly" fra atrium til LV, og derfra - i den systemiske sirkulasjonen, forårsaker slag og hjerteinfarkt av ulike organer.

Signifikant mitralregurgitasjon kan forårsake plutselig død. I tillegg øker risikoen for sedimentering av infeksjonen på ventilen med utvikling av endokarditt.

behandling

Gravide kvinner med PMC bør gjennomgå ultralydundersøkelse av hjertet for å vurdere tilstanden til valvulærapparatet og sværhetsgraden av opphissingen.

Behandling av graviditet avhenger av alvorlighetsgraden av sirkulasjonsforstyrrelser. I de fleste tilfeller er behandling ikke nødvendig. Når det oppstår klager, foreskrives lave doser beta-blokkere, magnesiumsalter.

Hjertesvikt utviklet under svangerskapet behandles i henhold til de relevante protokollene. I tredje trimester er fysisk aktivitet begrenset, diuretika foreskrives (unntatt veroshpiron), vasodilatorer (nifedipin).

Mitralventil prolaps under graviditet

Mitral ventil prolapse (MK) - avbøyning (hevelse) av en eller begge ventiler av MC i venstre atriell kavitet under ventrikulær systole.

synonymer

Barlow syndrom, sen systolisk bilyd syndrom, unormal T-bølge, "klappe ventil" syndromet "parusyaschy ventil" ballong deformasjon MC "segmental kardiomyopati", "fleksibel" MK MK myxomatous, fremspring syndrom.

KODE ICD-10
I34.1 Prolapse (prolapse) MK.

epidemiologi

Hyppigheten av prolaps MK i befolkningen varierer og varierer fra 3 til 12%. Denne patologien er ofte kjent hos kvinner.

Ifølge kardiologer er mitralventil prolaps den vanligste hjertepatologien hos gravide kvinner. Frekvensen i befolkningen varierer fra 5 til 10%, og observeres oftere hos kvinner (6-17%).

Hos unge kvinner er mindre prolaps asymptomatisk og oppdages bare med ekkokardiografi.

Prolapse regnes som en variant av normen.

KLASSIFISERING

Det er primær og sekundær (oppkjøpt) prolaps MK. I den første prolapsen av MC ligger underverdien av bindevevstrukturer og små anomalier av ventilanordningen på basis. Sekundær prolaps MK oppstår når trykk overbelastes av venstre ventrikel, for eksempel med stenose av aortaklappen.

Avhengig av alvorlighetsgraden av prolaps av MV-pakningen, isoleres tre grader av prolaps MK i venstre atrium:

● I grad - hevelse av ventilen med 0,3-0,6 cm;
● II grad - hevelse av ventilen i hulrommet på venstre atrium med 0,6-0,9 cm;
● III grad - hevelse av bladet mer enn 0,9 cm.

Avhengig av tilstedeværelsen eller fraværet av hemodynamiske forstyrrelser, er prolaps MK med mitral regurgitasjon (MR) og uten det utmerkede. Ifølge klinisk kurs er prolaps av MK delt inn i asymptomatisk, mild, moderat og alvorlig.

etiologi

Mitralklaffprolaps - ikke revmatisk vice, men en anomali som kan være medfødt, ervervet og idiopatisk. Oftest prolaps primære etiologien er arvelig MK (medfødt mangel på bindevev) i den Ehlers-Danlos syndrom, Marfans syndrom og lidelser struktur representert ved MC som myxomatous lesjoner, svekket metabolske prosesser på kollagenoser; klaffefeil og subvalvulær plass (ekspansjonsringer, øke arealet klaffene chordal forlengelses-garn er avvikene i strukturen av papillær muskel). Prolaps MC kan være en integrert del av CDF hjerte (atrieseptumdefekt, ventrikulær septal defekt, Ebsteins anomali).

Årsaker til sekundær prolaps MK-lidelser kan være regional kontraktilitet og avslapping av venstre ventrikkel, sammen med tilhørende inflammatoriske endringer (myokarditt, perikarditt) eller med hypertrofi og degenerasjonsendringer; forstyrrelser av vegetativ innervering og impuls med nevroser, hysteri, myokarditt, ekstrasystol, Wolff-Parkinson-White syndrom; reduksjon i vev elastisitet MK som en følge av den asymmetriske reduksjon av venstre ventrikkel ischemi og papillære muskler og chordae sene; konsekvenser av stumt trauma i hjertet.

patogenesen

I fravær av MP prolaps kan MK være asymptomatisk. Tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av MP kan være ledsaget av hemodynamiske lidelser som ligner på mangel på MK (hypertrofi og dilatasjon av venstre atrium og venstre ventrikel). Som et resultat av ufullstendig lukking av ventiler på MC, strømmer blod under systolen til venstre ventrikel inn i venstre atrium. Under diastolen returneres overskytende blodvolum til venstre ventrikel. Dermed opplever venstre atrium og venstre ventrikel konstant overbelastning med volum. Langvarig eksponering mot hjertet av denne hemodynamiske faktoren fører til utvikling av hypertrofi i venstre atrium og venstre ventrikkel, dvs. til myokardial hypertrofi i kombinasjon med den tonogene dilatasjonen av disse hjertekamrene.

Forandringen i hemodynamikk med mitralventil prolaps er forbundet med brudd på ventilens lukkefunksjon og mitralregurgitasjon. Årsakene til prolaps av mitralventilflappene er en reduksjon i vevets elastisitet, et brudd på vevstrukturen til ventiler med dannelse av fremspring, dvs. mindreverdighet av bindevevstrukturer.

Under graviditet, øke minuttvolumet og redusere perifer vaskulær motstand, en fysiologisk økning i venstre ventrikulære hulrom og derved endre størrelsen, lengden og graden av strekkbåndene kan redusere mitralklaffprolaps. I dette henseende forsvinner auskultatoriske symptomer, oppstår igjen etter 1 måned etter fødsel.

KLINISK BILDE (SYMPTOMER)

De kliniske manifestasjoner av prolapse MK avhenger av varigheten av eksistensen og manifestasjonsgraden av MR. I 20-30% av tilfellene hos gravide kvinner med prolaps, merker MK ikke noen tegn. Ca. 70-80% av gravide kvinner med prolapse MK kan ha angrep av paroksysmal takykardi og en rekke kortialgi.

Graviditet under prolaps MK har ingen karakteristiske komplikasjoner. I dynamikken i fysiologisk graviditet ved å redusere total perifer vaskulær resistens er mulig å normalisere intrakardielle hemodynamikk. Imidlertid, med en økning i total perifer vaskulær motstand (f.eks AH) volumet av MR øker, og dermed muligens forverring av den underliggende sykdommen strømmen (økning i graden av MR, sjelden hjertearytmier - supraventrikulære og ventrikulære arytmier).

Den kraftige økningen i trykket i venstre atrium (separering av slynge i myxomatøs MC) kan føre til rask utvikling av lungeødem.

Det kliniske bildet er svært variert, det er fire store syndromer: autonom dystoni, vaskulære sykdommer, hemorragisk og psykopatologisk.

Hos unge kvinner er mindre prolaps asymptomatisk og oppdages bare med ekkokardiografi.

Med dyp prolaps i alderen, er det hjertesymptomer: smerte i hjertet, rytmeforstyrrelser (ekstrasystol, paroksysmal takykardi), dyspné.

Under graviditet, øke minuttvolumet og redusere perifer vaskulær motstand, en fysiologisk økning i venstre ventrikulære hulrom og derved endre størrelsen, lengden og omfanget av de sene spennbåndene kan redusere mitralklaffprolaps. I dette henseende forsvinner auskultatoriske symptomer, oppstår igjen etter 1 måned etter fødsel. Gravid bemerket hyppigere utvikling av paroksysmal takykardi i barsel mulig brudd på de sene akkorder ventiler.

Imidlertid har kvinner høy toleranse for fysisk aktivitet, og i fravær av alvorlig mitral insuffisiens, forekommer i de fleste tilfeller graviditet sikkert med denne form for patologi.

GESTASJONSKOMPLIKASJONER

Forløpet av sykdommen er i de fleste tilfeller godartet. Mulige komplikasjoner som for eksempel utvikling av mitralinsuffisiens, ventrikulær arytmi, chordal brudd garn sammenføyningsmetoder infeksiøs endokarditt, emboli små grener av karene i hjernen og (sjelden) plutselig død. Hvis mitralklaffprolaps større sannsynlighet for å utvikle svangerskapsforgiftning, det er en forsinkelse i vannavgang, arbeidskraft er kortere, ofte utvikler livmor treghet, hos spedbarn kan diagnostiseres intrauterin asfyksi, noen ganger - underernæring.

DIAGNOSE

historie

Dataene fra anamnesen og den autentiske medisinske dokumentasjonen tillater å skille primær nederlag av MK med sekundær.

Fysisk undersøkelse

Ved generell undersøkelse, undersøkelse og palpasjon av hjertet, er det ingen spesifikke egenskaper hos pasienter med PMC.

Percussion av hjertet gjør at du kan bestemme det oppadgående skiftet av den øvre grensen til hjertets relative dumhet (i nærvær av MR og dilatasjon av LP).

Auscultatory mønster på PMC er preget av: tilgjengelighet mezosistolicheskogo klikk (grunnene - IC spenning blad sene eller filamenter i øyeblikket for brå prolaps klaffer i EP) og sen systolisk bilyd på toppen (den viktigste funksjonen auscultatory PLA). Klikk og lydendring ("avstand" fra I-tone) når du utfører teknikker som øker LV-volumet (fysisk aktivitet).

Laboratorieforskning

Ikke har diagnostisk betydning.

Instrumentell forskning

EKG gjør det mulig å avsløre tegn på hypertrofi av myokard-LP, samt ulike brudd på hjerterytme (takysystol). Ekkokardiografi (i M-modus og B-modus) gjør det mulig å bekrefte forskyvningen av en (ofte bakre) eller begge ventiler av MC i hulrummet til LP-en på tidspunktet for LV-systolen.

Når røntgen thorax PL bestemme økningen (hvis noen MP), og med Doppler ekkokardiografi mitralinsuffisiens blodstrømmen - graden av MR.

screening

Forløpet av mitralventilen diagnostiseres ved et uhell, med en rutinemessig undersøkelse av en kvinnelig konsultterapeut, når det oppdages en støy eller et trykk på ventilåpningen.

Indikasjoner for samråd med andre spesialister

Hvis det er mistanke om forekomsten av prolaps MK for diagnose, klargjøring av MR-graden og brudd på intrakardial hemodynamikk, er det nødvendig med konsultasjon av terapeuten og kardiologen.

Eksempel på formuleringen av diagnosen

Graviditet 20 uker. Prolapse MK uten forstyrrelser av intrakardiell hemodynamikk.

BEHANDLING AV MITRALVENTILSPROSJEKT I FREKVENS

For å redusere risikoen for forekomst (økning) av alvorlighetsgraden av MP hos pasienter med PMC, anbefales det å utføre forebygging av smittsomme sykdommer og AH. I nærvær av MR - forebygging og behandling av hjerterytme og ledningsforstyrrelser.

Målet med behandlingen

● Korrigering av de viktigste kliniske manifestasjonene av mitralventil prolaps.
● Behandling av hjerterytmeforstyrrelser.
● Forebygging av komplikasjoner.
● Forebygging av myokardiell neurostrofi.

Indikasjoner for sykehusinnleggelse

Sykehusinnleggelse gravid prolaps MK nødvendig i tilfeller med svangerskapsforgiftning eller forverring av den underliggende sykdommen (økning i graden av alvorlighet MP) og ved en akutt økning av trykket i venstre atrium (lungeødem).

Ikke-medisinsk behandling

Overholdelse av den gravide kvinnens regime og forebygging av psykometrisk stress, rasjonell psykoterapi, fysioterapi (vannprosedyrer), begrensning av fysisk aktivitet; fytoterapi med beroligende urter med dehydrering effekt (valerian infusjon, motherwort, salvie urte samling); en diett med et begrenset inntak av natriumsalter, en økning i kalium- og magnesiumsalter.

Medisinsk behandling av mitralventil prolaps under graviditet

Narkotikabehandling er indisert for brudd på hjertefrekvensen og med utvikling av lungeødem. Sinus takykardi, som fremmer vekst av trykk i venstre atrium og stagnasjon av blod i lungene, tjener som indikasjon på forskrivning av legemidler med negativ kronotropisk effekt, for eksempel p-blokkere.

For å forebygge tromboembolisme (sannsynlighet microthrombi dannelse på modifiserte klaffer MC) som bæres utveksling behandling stoffer som påvirker blod reologi (dipyridamol, pentoksifyllin, lave doser av aspirin). Medisinsk profylakse av gestose.

Ledelsens taktikk er avhengig av graden av prolaps av ventiler, naturen til vegetative og kardiovaskulære forandringer.

Gravide kvinner med mitralventil prolaps behandles symptomatisk for rytmeforstyrrelser, dystrofiske forandringer i myokardiet; Sedasjonsterapi er indikert.

De vanligste β-adrenoblokkerne (atenolol, metoprolol, propranolol), som har antiarytmisk, beroligende effekt, og også reduserer angst og angst.

Sjeldne supraventrikulære og ventrikulære ekstrasystoler i fravær av syndromet av langvarig Q-T-intervall, krever som regel ikke medisiner.

Pathogenetically garantert Betegnelse preparater magnesium (magnesium deltar i dannelsen av kvaternære struktur av kollagen). Behandlingen av magnesium for markert minskning i alvorligheten av autonome dystoni syndrom, vaskulær, hemoragisk og psykopatologiske forstyrrelser, hjertefrekvens, blodtrykk og forbedrer blodsirkulasjonen og metabolisme i hjertemuskelen.

Cardialgia kan ha en variert karakter, inkludert imiterende angina. Imidlertid bør bruk av nitrater unngås, da graden av prolaps kan øke under påvirkning.

Egenskaper ved behandling av komplikasjoner av svangerskapet

Behandling av komplikasjoner av graviditets trimester

Når pasienten oppstår i II og III trimester, utføres passende terapi.
Med utviklingen av FPN og kronisk fosterhypoksi i II og III trimesteren, var terapi rettet mot forbedring
blodutløp i utero-placenta, forbedring av placentas trofiske funksjon og normalisering av metabolske prosesser.
Med trusselen om tidlig arbeidskraft utføres tokolytisk terapi.
Med utviklingen av svakhet i de forfedre kreftene, er det nødvendig å anvende rhodostimulerende midler i tide.

Kirurgisk behandling

Indikasjoner for samråd med andre spesialister

Under graviditeten er det nødvendig å observere terapeuten og kardiologen. Gravide kvinner med prolaps av mitralventilen i første grad i fravær av kliniske manifestasjoner trenger ikke ytterligere undersøkelse og behandling.

Oppmerksomhet fortjener gravid:

med uttalt prolapse av en eller begge ventiler;
med brudd på sin avsluttende funksjon;
med en uttalt regurgitation (III-IV grad);
med en kombinasjon av prolaps av mitralventilen og komplekse sykdommer i hjerterytmen.

Leveringsbetingelser og leveringsmetoder

Graviditet med prolapse MK fortjener gunstig, derfor er forlengelsen vist opptil 40 uker, levering gjennom naturlige fødselskanaler. COP på obstetriske indikasjoner.

Den utprøvde prolapsen av ventiler med stor amplitude av avbøyning under graviditeten, fortsetter uten betydelig dynamikk. I disse pasientene, i forbindelse med alvorlighetsgraden av kardiologiske symptomer på forsøk, er det nødvendig å slå av ved å bruke obstetriske tenger. Når en kombinasjon av obstetrisk patologi (svakhet i arbeid, stort foster, etc.) vises ved levering av COP.

Omtrentlige vilkår for uførhet for arbeid

Arbeidsbetingelsene for arbeid bestemmes av tilstedeværelse av obstetriske komplikasjoner og graden av alvorlighetsgrad.

Evaluering av behandlingseffektivitet

Fravær av vegetative og kardiovaskulære forandringer.

PROFYLAXIS AV MITRALVENTILPROLAPSE UNDER FREKVENS

En diett med nok proteiner, vitaminer og sporstoffer; begrensning av forbruk av bordsalt og væske; forebygging av smittsomme sykdommer i luftveiene og urinveiene; normalisering av arbeids- og hvilevernet; begrensning av fysisk aktivitet, magnesiumpreparater og fytopreparasjoner, som har beroligende effekt.

INFORMASJON FOR PATIENT

Hos gravide kvinner med medfødt prolaps MK risiko for dannelse av en lignende sykdom hos avkom stiger befolkningen, derfor i løpet av svangerskapet, bør spesiell oppmerksomhet rettes mot dyktige prenatal diagnostikk av medfødte misdannelser i hjertet.

Under graviditeten er det nødvendig med en konsultasjon av terapeuten (kardiolog).

I nærvær av MR er det tilrådelig å observere i obstetriske og kardiologiske profiler i spesialiserte institusjoner. Under graviditet er forebygging av hypertensjon nødvendig.

PROGNOSE

Forløpet av mitralventilen er en gunstig tilstand for det fysiologiske løpet av graviditeten. Risikoen for komplikasjoner av svangerskapet under MK prolapse uten en hemodynamisk signifikant MR, avviger ikke fra befolkningen. Akutte rytmeforstyrrelser og lungeødem forverrer prognosen for en gunstig avslutning av graviditeten.

Med kompensert brudd er utsikterna gunstige. Dekompenserte former - En indikasjon på abort av graviditet i henhold til vitale indikasjoner.

Er prolaps av mitralventilen i 1 grad farlig i svangerskapet?

 • Funksjoner i patologienes forløb
 • Symptomer på mitral ventil prolapse
 • Behandling av prolaps i begynnelsen av utviklingen

Under graviditet kan ulike skjulte patologier manifestere seg. For eksempel, en prolaps av mitralventilen i 1. grad: under graviditet er det ofte funnet under obligatorisk medisinsk undersøkelse. I denne forbindelse spør mange kvinner spørsmålet om denne sykdommen er forenlig med muligheten for å ha barn. For å forstå situasjonen, er det nødvendig å vurdere hva mitralventilen prolapse er og hva slags det er kjent i medisin.

Funksjoner i patologienes forløb

Forlengelsen av mitralventilen er sagingen av ventiler i hulrommet til venstreatrium. Til tross for at patogenesen av patologi har vært godt studert til dags dato behandler medisinen det tvetydig. Dette skyldes en utilstrekkelig vurdering av graden av risiko og diagnostisk betydning for menneskers helse.

Ofte blir PMC oppdaget hos unge mennesker. Dette skjer i følgende situasjoner:

 • ved planlagt medisinsk undersøkelse, medisinsk undersøkelse mv.
 • når man studerer tilstanden til det kardiovaskulære systemet i forbindelse med klager på hjerterytmeforstyrrelser, kardiologi og synkope;
 • ved undersøkelser for bekreftelse eller utelukkelse av tegn på mitralregurgitasjon;
 • med diagnostiske prosedyrer rettet mot å finne hjertesykdommer og blodårer.

Hyppigheten av morbiditet PMK øker med alderen, mens fordelingen hos kvinnelige pasienter er 2 ganger høyere enn tilfeller av sykelighet hos menn. Toppdiagnosen av syndromet skjer i en alder av 35 år, når mange kvinner tenker på å føde et andre eller tredje barn. Gitt dette, bør det bemerkes at sagklappen på klaffene i gravide er ganske vanlig.

I mange avhenger avhenger prognosene for en vellykket graviditetstillatelse av typen og graden av prolaps. Så, i dag skiller vi den medfødte eller oppkjøpte typen patologi. Medfødt hjerteventil defekt er vanligvis funnet hos barn og oppstår på grunn av patologi av bindevev. Ventilflikene blir elastiske og smidige og avbøyes innover under påvirkning av blodstrøm. En forlengelse av 1. grad er preget av avvik fra ventiler fra normen med ikke mer enn 6 mm.

Følgende sykdommer kan bli årsaken til den ervervede patologien:

 • iskemisk sykdom, som ikke bare påvirker musklene, men også akkordene i hjertet, som sikrer stivheten i konstruksjonen;
 • Reumatisme som oppstår på bakgrunn av streptokokkskade;
 • traumatiske skader.

Symptomer på mitral ventil prolapse

Uavhengig av arten, er patologi i seg selv ikke en kontraindikasjon for bæringen av et barn og fødsel.

Den største betydningen her bør gis til dets manifestasjoner, som ofte kan ha en ganske ubehagelig karakter. Så, symptomene på prolapse inkluderer:

 1. Smertefornemmelser i venstre del av brystet, ikke forbundet med iskemiske patologier. De har heller ingen forbindelse med fysisk aktivitet, men er nesten alltid provosert av følelsesmessig stress.
 2. Følelse av kvelning og manglende evne til å puste i full.
 3. Hjerte rytmeforstyrrelser. De kan manifesteres ved avbrudd eller ekstrasystole, hurtighet eller senking av hjerteslag.
 4. Periodisk hodepine som kan ledsages av svimmelhet.
 5. Svimmelhet og tap av bevissthet.
 6. En liten økning i kroppstemperaturen, ikke ledsaget av forkjølelse eller smittsomme sykdommer.
 7. Symptomer som er forbundet med brudd på det vegetative systemet.

I tilfelle der patologien oppdages i begynnelsen av utviklingen, er mitralventilen prolaps og graviditeten helt kompatibel, noe som ikke medfører risiko for alvorlige komplikasjoner. Selv når patologi har 2 og en større grad av utvikling, er vellykket oppløsning av graviditet mulig. Keisersnitt er vanligvis brukt her.

Mistanke om forekomst av prolaps hos en gravid kvinne kan være en liten og ustabil lyd i hjertet. Selv med den minste manifestasjonen av det, bør en kvinne bli ledet til en ultralydundersøkelse som vil utelukke eller bekrefte patologien og tillate å gjøre justeringer i behandling av graviditet.

Tilstanden til pasienten vil i stor grad avhenge ikke bare av graviditetstiden, men også på grunn av prolaps: graden av dyspné, forekomsten av ødem og andre symptomer på hjertesvikt.

Specificiteten av prolaps av mitralventilen i 1. grad er slik at alle dens inneboende symptomer også kan forekomme hos perfekt sunn gravide og ikke forekommer i det hele tatt. For eksempel kan årsaken til svimmelhet og ødem ikke være noen problemer med kardiovaskulærsystemet, og patien på ryggraden, nyrene eller stressen.

Behandling av prolaps i begynnelsen av utviklingen

Ofte utføres behandling av mitralventil prolaps under graviditet ikke. Indikasjoner for bruk av medisiner er resultatene av en undersøkelse av tilstanden til fosteret og moren.

I den første fasen av utvikling av patologi kan hovedgruppene av medisiner brukes, som inkluderer:

 • beroligende midler som har til hensikt å stabilisere tilstanden til det vegetative-vaskulære systemet;
 • vitaminer og mikroelementer som forbedrer ernæringen av hjertemuskelen;
 • antikoagulantia, som er foreskrevet for mistanke om trombose.

I alle andre henseender kan gravide kvinner med 1 eller 2 grader prolaps i mitralventilen lede samme livsstil som kvinner uten denne patologien. Det viktigste her er å holde seg til en sunn livsstil, hvor stor betydning må tas for å eliminere kronisk tretthet og nervøs overbelastning.

Det bør være oppmerksomme på riktig overholdelse av regimet til arbeid og hvile, for å opprettholde motorisk aktivitet så langt som den generelle tilstanden til kroppen, for å utføre restorative kurs av akupunktur og andre behandlinger, hvis det har noen kontraindikasjoner under fertil alder. Noen ganger er det anbefalt å bruke fytoterapeutiske agenter, som inkluderer salvie, motherwort, johannesurt og lignende for fjerning av patologiske symptomer og bedre helse av mitralklaffen prolaps

Hvis du tar seriøst patologien og ikke forverrer kurset med usunne vaner, vil graviditet og fødsel avsluttes trygt. Som vist i medisinsk statistikk har pasienter med 1 og 2 grader av prolaps samme sjanser for vellykket graviditetsoppløsning, så vel som friske kvinner. Kontraindikasjoner til et barns bæring kan kun registreres i en rekke tilfeller med alvorlig mitral insuffisiens, som er innebygd i patologi i de fire stadier av utvikling.

Mitralventil prolaps under graviditet: patogenese, symptomer og behandling

Forlengelsen av mitralventilen er reversering av en eller to ventiler inn i hulrommet i venstre atrium. Prosessen utvikler seg under systolisk trykk i hjertets hulrom.

Forbrenningen av mitralventilen under graviditet er en av de vanligste patologiene blant gravide, dette skyldes en kraftig omlegging av blodsirkulasjonen i kroppen. Avhengig av graden av innsnevring av ventilflappene, er prolaps delt inn i:

 • Første grad: 3-6 mm;
 • andre grad: 6-9 mm;
 • tredje grad: mer enn 9 mm.

Patogenese av sykdommen under graviditet

I svangerskapet blir volumet av sirkulerende blod i kroppen av en kvinne påfyllt med 40%, som et resultat, blir hjertets volum også større.

Etter hvert som svangerskapet øker, utvikles mild takykardi, noe som sikrer normal blodsirkulasjon for fosteret.

Med en økning i hjertehulen, danner noen kvinner ikke kompenserende mekanismer, ventilventilene tåler ikke lasten, ikke lukkes fullt under systolen.

Mitral ventil prolapse og graviditet er en svært vanlig kombinasjon, så alle gravide kvinner bør gjennomgå obligatorisk konsultasjon med en kardiolog.

Forløpet av mitralventilen i 1. grad kan ikke manifestere seg symptomatisk, og den overførte feilen bestemmes ved rutinemessig ekkokardiografi. Med en normal graviditet i tredje periode kan en kvinne føde alene.

Hvis etter fødselen sykdommen utvikler seg, er det slike symptomatiske tegn:

 • krenkelse av kardial ledningssystemet;
 • kortpustethet og en skarp forandring i frekvensen av respiratoriske bevegelser;
 • hevelse i det myke vev i ekstremiteter.

For å kvitte seg med risiko for komplikasjoner under fødsel og barseltid, må gravide observere streng sengeleie, redusere mengden av fysisk aktivitet og normalisere søvn. Det anbefales også å redusere mengden salt som forbrukes gjennom dagen, dette vil redusere risikoen for å utvikle eclampsia ved fødsel.

Nødvendighet for sykehusinnleggelse

Som en generell regel, er kvinner med mitralklaffprolaps i sykehus ikke er nødvendig, og i tilfelle av symptomer på svangerskapsforgiftning gravid kvinne bør legges inn på sykehus for videre bevaring av svangerskapet.

Symptomer på sen gestose under graviditet:

 • økt blodtrykk;
 • hevelse i nedre ekstremiteter;
 • forvirring av bevissthet;
 • smerte i brystet;
 • proteinuri.

Symptomer på gestose kan føre til fosterfading eller for tidlig fødsel. Sykehusinnleggelse utføres med det formål å opprettholde graviditet og forhindre utvikling av komplikasjoner hos en kvinne i postpartumperioden.

Helbredende tiltak

Selv om PMK under graviditet og ikke er en særlig viktig patologi, utføres behandlingstiltak for å forhindre utvikling av smittsomme komplikasjoner og et sterkt brudd på hjerteledningsevnen.

Formålet med behandlingen er:

 • korrigering av de viktigste symptomatiske manifestasjoner med mitral ventil prolapse;
 • eliminering av tegn på hjertearytmi;
 • forebyggende tiltak mot utvikling av spesifikke komplikasjoner;
 • hindre utviklingen av en dystrofisk forandring i hjertets muskulære skall.

Medisinske indikasjoner for akutt sykehusinnleggelse

De viktigste medisinske indikasjonene for mitralventil prolaps inkluderer:

 • sen gestose;
 • rask progresjon av medfødt misdannelse;
 • en kraftig økning i blodtrykket i hjertehulene;
 • hevelse av lunge parenchyma.

Konservative behandlingsmetoder

Konservative behandlingsmetoder inkluderer ikke-farmakologisk og medisinsk behandling.

Ikke-farmakologiske metoder inkluderer:

 • overholdelse av riktig diett
 • fysioterapeutiske prosedyrer;
 • Tilveiebringelse av en gravid full hvile
 • infusjoner og avkok av medisinplanter som har egenskaper for dehydrering;
 • spesialutvalgt diettmat, som utelukker fra diettbordssaltet og øker inntaket av magnesium- og kaliumsalter med mat.

Medisinsk korreksjon av mitral prolaps utføres for å eliminere arytmi og lungeødem, med dette formål benyttes atenolol eller bisoprolol. For å forhindre komplikasjoner som pulmonal tromboembolisme og dyp venetrombose, brukes pentoksifyllin eller acetylsalisylsyre.

Disse stoffene er utviklet for å forbedre blodets reologiske egenskaper og for å forhindre dannelsen av blodpropper. Innføringen av disse legemidlene avhenger av i hvilken grad forløpet av mitralventilen utvikler seg.

Symptomatisk terapi for prolaps er utført på grunn av utviklingen av pulsforstyrrelser, degenerative skader på muskelfibrene i myokard, når en ustabil emosjonell tilstand stille beroligende midler.

Under graviditet utføres ikke kirurgi for utvikling av mitralventilfeil, da dette medfører stor risiko for tap av liv for mor og barn. Hvis en slik defekt ble oppdaget selv før graviditeten begynte, og før arbeidet begynte, begynte symptomene å øke, kvinnen er vist en beredskapsoperasjon ved keisersnitt.

Hvilke kvinner krever spesiell oppmerksomhet?

Under spesiell tilsyn bør være gravid med:

 • uttrykket av prolaps av mitralventilflappene;
 • akutt brudd på lukkefunksjonen til ventilene;
 • merket oppblåsing av blod fra venstre ventrikel inn i venstre atrium;
 • kombinert med defekter av mitralventilen med andre hjertesykdommer.

Graviditet og forlengelse av mitralventilen, som regel, flyter harmonisk, gir vesken ikke spesielle komplikasjoner under naturlig fødsel. Leveringen kan utføres i tide, i tilfelle komplikasjoner, er en operasjon obligatorisk.

Forebygging av komplikasjoner

For å forhindre utvikling av komplikasjoner av sykdommen bør unngås: langvarig eksponering for varme; effekter av ioniserende stråling; langvarig sitteposisjon i kroppen; intense emosjonelle stress; lenge opphold i et prippen sted.

Mitralventil prolaps under graviditet og fødsel

Hvor farlig er mitralventilens prolaps under graviditeten?

Stor betydning i obstetri har en sammenhengende obscheomatisk patologi, som krever gynekolog med en felles arbeidslærer og en lege med en smal spesialitet. En av de viktigste slike problemene er forlengelsen av mitralventilen under svangerskapet.

Hjertefeil forekommer hos nesten 10% av gravide. Dessverre kan mangler føre til død av mor og foster. Mødredødeligheten er 1%, og perinatal dødelighet er 25%.

Sannsynligheten for ulike komplikasjoner under graviditet og under arbeid hos kvinner med hjertefeil er avhengig av flere faktorer:

 • form og grad av utvikling av vice,
 • alvorlighetsgrad av hjertesvikt,
 • graden av pulmonal hypertensjon,
 • aktivitet av den underliggende sykdommen, som forårsaket skade på ventiler,
 • forstyrrelse av normal hjerterytme,
 • Tilstedeværelse av samtidig obstetrisk patologi.

Den vanligste årsaken til utseende av vices er revmatisk feber. Patogen revmatisme, beta-hemolytiske streptokokker, avsatt på Mitralklaff, blir det deformert på, og dermed forårsaker svikt og prolaps.

Mitralventilinsuffisiens er vanligvis ikke isolert, men er mer vanlig i kombinasjon med aortaklappssykdom eller stenose av den atrioventrikulære åpningen. Imidlertid er prolralen av mitralventilen hos gravide kvinner, basert på statistikken, relativt sjelden, men ledsaget av et stort antall komplikasjoner.

Overtredelse av hemodynamikk

Når ventilene til venstre atrioventrikulær ventil ikke lukker, i prosessen med sammentrekning av venstre ventrikel, blir blod kastet inn i venstre atrium. Overdreven akkumulering av blod i det fører til en utvidelse av venstre ventrikel. I sin tur forårsaker dilatasjon av hjerteets ventrikulære hulrom en reduksjon i mengden blod som utkastes i systolen. Med ventilasjonens forlengelse skyldes graden av hemodynamisk skade hovedsakelig ventilens mangel.

Graviditeten i hjertefeil

Det er komplikasjoner ved slutten av andre trimester, under fødsel, så vel som i de første to ukene etter fødsel. De er inkludert i veksten av sirkulasjonsfeil til begynnelsen av akutt hjertesvikt, Det manifesterer seg i form av kardial astma eller lungeødem.

Blant obstetriske komplikasjoner, er ofte gestose, trusselen om avslutning av graviditet, anemi, et brudd på uteroplacental blodstrøm. Disse komplikasjonene oppstår som et resultat av stagnasjon av blod i livmorskjellene og dets unormale kontraktile aktivitet.

diagnostikk

Klinisk observasjon av en gravid kvinne med PMC utføres i fellesskap av en fødselslege og kardiolog. Den riktige diagnosen, mer enn halvparten av tiden, blir satt før graviditeten starter. Diagnostiske tiltak ligner de som ikke er gravid. Vanskeligheter oppstår ved utseende av endringer som er direkte forårsaket av graviditet: Støy på toppen, aksent av den andre tonen, endring i hjerteposisjonen. Derfor er det nødvendig å bruke EKG, fonokardiografi, ultralyd, spirometri, bestemmelse av CVP. Tidlig diagnose av hjertedysfunksjon hos gravide er ekstremt viktig, da atriell takykardi fører til en rask utvikling av hjertesvikt.

En av diagnostiske metoder er EKG

behandling

Medisinske tiltak krever også felles oppmerksomhet hos kardiologer og jordmødre. Pasienter bør besøke sykehuset 3 ganger: perioden 8-12 uker, 28-32 uker, og 3 uker før planlagt levering. Medisinsk hjelp i slike tilfeller reduseres til riktig regime, diett, psykoforebyggende forberedelser for fødsel, oksygenbehandling, medisinsk behandling. Kostholdet skal lett assimileres, forsterket. Metning med oksygen skal gjøres ved hjelp av oksygencocktails eller oksigenobaroterapi.

Narkotikabehandling er rettet mot behandling og forebygging av den underliggende sykdommen, forebygging av hjertekomplikasjoner, behandling av sirkulasjonsinsuffisiens. For å forhindre forverring av revmatisme, bicillin-1 eller -5 sammen med acetylsalisylsyre brukes opptil 14 uker, fra 20 til 32 uker med graviditet. Med kompensert hjertesvikt, anbefales det å bruke infusjon av goritsvet, vitaminer i gruppe B og C. De viktigste legemidlene er diuretika og hjerteglykosider.

Nødbehandling krever gravide kvinner med PMC komplisert av lungeødem. I dette tilfellet utføres behandlingen med pipolfen, seduxen, promedol, strophanthin. Nødhjelp er gitt for brudd på rytme. For å undertrykke paroksysmer benyttes verapamil.

Forvaltning av fødsel

Levering gjennom keisersnitt med PMK er indikert med aktiv revmatisme, uttalt nederlag av ventiler, kombinasjon av PMC med en annen patologi som krever kirurgisk behandling.

Gjennomføring av fødsler naturlig bør ledsages av tilstrekkelig anestesi, oksygenbehandling, regulering av arbeid, forebygging av blødning.

Særligheten i postpartumperioden er en kontraindikasjon for amming med aktiv revmatisme.

Hvis du fortsatt har spørsmål, kan du spørre dem i kommentarene til denne artikkelen. Våre spesialister vil sikkert prøve å svare på dem. Lignende artiklerHjem Obstetrics Graviditet og sykdommer i kardiovaskulærsystemet Mitral ventil prolapse og graviditet

Sværhet og programpatienter av mitralvalsen

Mitral ventil prolapse (MK) - avbøyning (hevelse) av en eller begge ventiler av MC i venstre atriell kavitet under ventrikulær systole.

synonymer

Barlow syndrom, sen systolisk bilyd syndrom, unormal T-bølge, "klappe ventil" syndromet "parusyaschy ventil" ballong deformasjon MC "segmental kardiomyopati", "fleksibel" MK MK myxomatous, fremspring syndrom.

COD ICD-10I34.1 Prolapse (prolapse) MK.

epidemiologi

Hyppigheten av prolaps MK i befolkningen varierer og varierer fra 3 til 12%. Denne patologien er ofte kjent hos kvinner.

Ifølge kardiologer er mitralventil prolaps den vanligste hjertepatologien hos gravide kvinner. Frekvensen i befolkningen varierer fra 5 til 10%, og observeres oftere hos kvinner (6-17%).

Hos unge kvinner er mindre prolaps asymptomatisk og oppdages bare med ekkokardiografi.

Prolapse regnes som en variant av normen.

KLASSIFISERING

Det er primær og sekundær (oppkjøpt) prolaps MK. I den første prolapsen av MC ligger underverdien av bindevevstrukturer og små anomalier av ventilanordningen på basis. Sekundær prolaps MK oppstår når trykk overbelastes av venstre ventrikel, for eksempel med stenose av aortaklappen.

Avhengig av alvorlighetsgraden av prolaps av MV-pakningen, isoleres tre grader av prolaps MK i venstre atrium:

? Jeg grad - hevelse av ventilen med 0,3-0,6 cm; II grad - hevelse av ventilen i hulrommet til venstre atrium med 0,6-0,9 cm; III grad - hevelse av bladet mer enn 0,9 cm.

Avhengig av tilstedeværelsen eller fraværet av hemodynamiske forstyrrelser, er prolaps MK med mitral regurgitasjon (MR) og uten det utmerkede. Ifølge klinisk kurs er prolaps av MK delt inn i asymptomatisk, mild, moderat og alvorlig.

etiologi

Mitralklaffprolaps - ikke revmatisk vice, men en anomali som kan være medfødt, ervervet og idiopatisk. Oftest prolaps primære etiologien er arvelig MK (medfødt mangel på bindevev) i den Ehlers-Danlos syndrom, Marfans syndrom og lidelser struktur representert ved MC som myxomatous lesjoner, svekket metabolske prosesser på kollagenoser; klaffefeil og subvalvulær plass (ekspansjonsringer, øke arealet klaffene chordal forlengelses-garn er avvikene i strukturen av papillær muskel). Prolaps MC kan være en integrert del av CDF hjerte (atrieseptumdefekt, ventrikulær septal defekt, Ebsteins anomali).

Årsaker til sekundær prolaps MK-lidelser kan være regional kontraktilitet og avslapping av venstre ventrikkel, sammen med tilhørende inflammatoriske endringer (myokarditt, perikarditt) eller med hypertrofi og degenerasjonsendringer; forstyrrelser av vegetativ innervering og impuls med nevroser, hysteri, myokarditt, ekstrasystol, Wolff-Parkinson-White syndrom; reduksjon i vev elastisitet MK som en følge av den asymmetriske reduksjon av venstre ventrikkel ischemi og papillære muskler og chordae sene; konsekvenser av stumt trauma i hjertet.

patogenesen

I fravær av MP prolaps kan MK være asymptomatisk. Tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av MP kan være ledsaget av hemodynamiske lidelser som ligner på mangel på MK (hypertrofi og dilatasjon av venstre atrium og venstre ventrikel). Som et resultat av ufullstendig lukking av ventiler på MC, strømmer blod under systolen til venstre ventrikel inn i venstre atrium. Under diastolen returneres overskytende blodvolum til venstre ventrikel. Dermed opplever venstre atrium og venstre ventrikel konstant overbelastning med volum. Langvarig eksponering mot hjertet av denne hemodynamiske faktoren fører til utvikling av hypertrofi i venstre atrium og venstre ventrikkel, dvs. til myokardial hypertrofi i kombinasjon med den tonogene dilatasjonen av disse hjertekamrene.

Forandringen i hemodynamikk med mitralventil prolaps er forbundet med brudd på ventilens lukkefunksjon og mitralregurgitasjon. Årsakene til prolaps av mitralventilflappene er en reduksjon i vevets elastisitet, et brudd på vevstrukturen til ventiler med dannelse av fremspring, dvs. mindreverdighet av bindevevstrukturer.

Under graviditet, øke minuttvolumet og redusere perifer vaskulær motstand, en fysiologisk økning i venstre ventrikulære hulrom og derved endre størrelsen, lengden og graden av strekkbåndene kan redusere mitralklaffprolaps. I dette henseende forsvinner auskultatoriske symptomer, oppstår igjen etter 1 måned etter fødsel.

KLINISK BILDE (SYMPTOMER)

De kliniske manifestasjoner av prolapse MK avhenger av varigheten av eksistensen og manifestasjonsgraden av MR. I 20-30% av tilfellene hos gravide kvinner med prolaps, merker MK ikke noen tegn. Ca. 70-80% av gravide kvinner med prolapse MK kan ha angrep av paroksysmal takykardi og en rekke kortialgi.

Graviditet under prolaps MK har ingen karakteristiske komplikasjoner. I dynamikken i fysiologisk graviditet ved å redusere total perifer vaskulær resistens er mulig å normalisere intrakardielle hemodynamikk. Imidlertid, med en økning i total perifer vaskulær motstand (f.eks AH) volumet av MR øker, og dermed muligens forverring av den underliggende sykdommen strømmen (økning i graden av MR, sjelden hjertearytmier - supraventrikulære og ventrikulære arytmier).

Den kraftige økningen i trykket i venstre atrium (separering av slynge i myxomatøs MC) kan føre til rask utvikling av lungeødem.

Det kliniske bildet er svært variert, det er fire store syndromer: autonom dystoni, vaskulære sykdommer, hemorragisk og psykopatologisk.

Hos unge kvinner er mindre prolaps asymptomatisk og oppdages bare med ekkokardiografi.

Med dyp prolaps i alderen, er det hjertesymptomer: smerte i hjertet, rytmeforstyrrelser (ekstrasystol, paroksysmal takykardi), dyspné.

Under graviditet, øke minuttvolumet og redusere perifer vaskulær motstand, en fysiologisk økning i venstre ventrikulære hulrom og derved endre størrelsen, lengden og omfanget av de sene spennbåndene kan redusere mitralklaffprolaps. I dette henseende forsvinner auskultatoriske symptomer, oppstår igjen etter 1 måned etter fødsel. Gravid bemerket hyppigere utvikling av paroksysmal takykardi i barsel mulig brudd på de sene akkorder ventiler.

Imidlertid har kvinner høy toleranse for fysisk aktivitet, og i fravær av alvorlig mitral insuffisiens, forekommer i de fleste tilfeller graviditet sikkert med denne form for patologi.

GESTASJONSKOMPLIKASJONER

Forløpet av sykdommen er i de fleste tilfeller godartet. Mulige komplikasjoner som for eksempel utvikling av mitralinsuffisiens, ventrikulær arytmi, chordal brudd garn sammenføyningsmetoder infeksiøs endokarditt, emboli små grener av karene i hjernen og (sjelden) plutselig død. Hvis mitralklaffprolaps større sannsynlighet for å utvikle svangerskapsforgiftning, det er en forsinkelse i vannavgang, arbeidskraft er kortere, ofte utvikler livmor treghet, hos spedbarn kan diagnostiseres intrauterin asfyksi, noen ganger - underernæring.

DIAGNOSE

Dataene fra anamnesen og den autentiske medisinske dokumentasjonen tillater å skille primær nederlag av MK med sekundær.

Fysisk undersøkelse

Ved generell undersøkelse, undersøkelse og palpasjon av hjertet, er det ingen spesifikke egenskaper hos pasienter med PMC.

Percussion av hjertet gjør at du kan bestemme det oppadgående skiftet av den øvre grensen til hjertets relative dumhet (i nærvær av MR og dilatasjon av LP).

Auscultatory mønster på PMC er preget av: tilgjengelighet mezosistolicheskogo klikk (grunnene - IC spenning blad sene eller filamenter i øyeblikket for brå prolaps klaffer i EP) og sen systolisk bilyd på toppen (den viktigste funksjonen auscultatory PLA). Klikk og lydendring ("avstand" fra I-tone) når du utfører teknikker som øker LV-volumet (fysisk aktivitet).

Laboratorieforskning

Ikke har diagnostisk betydning.

Instrumentell forskning

EKG gjør det mulig å avsløre tegn på hypertrofi av myokard-LP, samt ulike brudd på hjerterytme (takysystol). Ekkokardiografi (i M-modus og B-modus) gjør det mulig å bekrefte forskyvningen av en (ofte bakre) eller begge ventiler av MC i hulrummet til LP-en på tidspunktet for LV-systolen.

Når røntgen thorax PL bestemme økningen (hvis noen MP), og med Doppler ekkokardiografi mitralinsuffisiens blodstrømmen - graden av MR.

Forløpet av mitralventilen diagnostiseres ved et uhell, med en rutinemessig undersøkelse av en kvinnelig konsultterapeut, når det oppdages en støy eller et trykk på ventilåpningen.

Indikasjoner for samråd med andre spesialister

Hvis det er mistanke om forekomsten av prolaps MK for diagnose, klargjøring av MR-graden og brudd på intrakardial hemodynamikk, er det nødvendig med konsultasjon av terapeuten og kardiologen.

Eksempel på formuleringen av diagnosen

Graviditet 20 uker. Prolapse MK uten forstyrrelser av intrakardiell hemodynamikk.

BEHANDLING AV MITRALVENTILSPROSJEKT I FREKVENS

For å redusere risikoen for forekomst (økning) av alvorlighetsgraden av MP hos pasienter med PMC, anbefales det å utføre forebygging av smittsomme sykdommer og AH. I nærvær av MR - forebygging og behandling av hjerterytme og ledningsforstyrrelser.

? Korrigering av de viktigste kliniske manifestasjonene av mitralventil prolaps. Håndterer hjerte rytmeforstyrrelser.? Forebygging av hjerteinfarkt.

Indikasjoner for sykehusinnleggelse

Sykehusinnleggelse gravid prolaps MK nødvendig i tilfeller med svangerskapsforgiftning eller forverring av den underliggende sykdommen (økning i graden av alvorlighet MP) og ved en akutt økning av trykket i venstre atrium (lungeødem).

Ikke-medisinsk behandling

Overholdelse av den gravide kvinnens regime og forebygging av psykometrisk stress, rasjonell psykoterapi, fysioterapi (vannprosedyrer), begrensning av fysisk aktivitet; fytoterapi med beroligende urter med dehydrering effekt (valerian infusjon, motherwort, salvie urte samling); en diett med et begrenset inntak av natriumsalter, en økning i kalium- og magnesiumsalter.

Medisinsk behandling av mitralventil prolaps under graviditet

Narkotikabehandling er indisert for brudd på hjertefrekvensen og med utvikling av lungeødem. Sinus takykardi, fremme vekst på ll trykk i venstre atrium og stagnasjon av blodet i lungene, er en indikasjon på destinasjonen medikamenter med negativ kronotrop virkning, for eksempel? Adrenoblokatorov.

For å forebygge tromboembolisme (sannsynlighet microthrombi dannelse på modifiserte klaffer MC) som bæres utveksling behandling stoffer som påvirker blod reologi (dipyridamol, pentoksifyllin, lave doser av aspirin). Medisinsk profylakse av gestose.

Ledelsens taktikk er avhengig av graden av prolaps av ventiler, naturen til vegetative og kardiovaskulære forandringer.

Gravide kvinner med mitralventil prolaps behandles symptomatisk for rytmeforstyrrelser, dystrofiske forandringer i myokardiet; Sedasjonsterapi er indikert.

Den mest brukte? Adrenoblokatory (atenolol, metoprolol, propranolol), som har en anti-arytmisk, sedativ virkning, samt redusere den tilstand av engstelse og bekymring.

Sjeldne supraventrikulære og ventrikulære ekstrasystoler i fravær av syndromet av langvarig Q-T-intervall, krever som regel ikke medisiner.

Pathogenetically garantert Betegnelse preparater magnesium (magnesium deltar i dannelsen av kvaternære struktur av kollagen). Behandlingen av magnesium for markert minskning i alvorligheten av autonome dystoni syndrom, vaskulær, hemoragisk og psykopatologiske forstyrrelser, hjertefrekvens, blodtrykk og forbedrer blodsirkulasjonen og metabolisme i hjertemuskelen.

Cardialgia kan ha en variert karakter, inkludert imiterende angina. Imidlertid bør bruk av nitrater unngås, da graden av prolaps kan øke under påvirkning.

Egenskaper ved behandling av komplikasjoner av svangerskapet

Behandling av komplikasjoner av graviditets trimester

Ved forekomst av preeklampsi i II og III trimester utført terapiyu.Pri riktig utvikling FPN og kronisk hypoksi i foster II og III trimester utføres behandling for å uluchsheniematochno-placenta blodstrømmen, noe som forbedrer trofisk funksjoner placenta og normalisering av metabolsk protsessov.Pri tidlige veer utført tokolytisk terapi.Hvis utviklingen av livmor treghetskreftene må brukes på en riktig måte rodostimuliruyuschih.

Kirurgisk behandling

Indikasjoner for samråd med andre spesialister

Under graviditeten er det nødvendig å observere terapeuten og kardiologen. Gravide kvinner med prolaps av mitralventilen i første grad i fravær av kliniske manifestasjoner trenger ikke ytterligere undersøkelse og behandling.

Oppmerksomhet fortjener gravid:

med uttalt prolaps av en eller begge flatene, med brudd på sin lukkefunksjon, med en uttalt oppstøt (III-IV grad) med en kombinasjon av mitralklaffprolaps og komplekse hjertearytmier.

Leveringsbetingelser og leveringsmetoder

Graviditet med prolapse MK fortjener gunstig, derfor er forlengelsen vist opptil 40 uker, levering gjennom naturlige fødselskanaler. COP på obstetriske indikasjoner.

Den utprøvde prolapsen av ventiler med stor amplitude av avbøyning under graviditeten, fortsetter uten betydelig dynamikk. I disse pasientene, i forbindelse med alvorlighetsgraden av kardiologiske symptomer på forsøk, er det nødvendig å slå av ved å bruke obstetriske tenger. Når en kombinasjon av obstetrisk patologi (svakhet i arbeid, stort foster, etc.) vises ved levering av COP.

Omtrentlige vilkår for uførhet for arbeid

Arbeidsbetingelsene for arbeid bestemmes av tilstedeværelse av obstetriske komplikasjoner og graden av alvorlighetsgrad.

Evaluering av behandlingseffektivitet

Fravær av vegetative og kardiovaskulære forandringer.

PROFYLAXIS AV MITRALVENTILPROLAPSE UNDER FREKVENS

En diett med nok proteiner, vitaminer og sporstoffer; begrensning av forbruk av bordsalt og væske; forebygging av smittsomme sykdommer i luftveiene og urinveiene; normalisering av arbeids- og hvilevernet; begrensning av fysisk aktivitet, magnesiumpreparater og fytopreparasjoner, som har beroligende effekt.

INFORMASJON FOR PATIENT

Hos gravide kvinner med medfødt prolaps MK risiko for dannelse av en lignende sykdom hos avkom stiger befolkningen, derfor i løpet av svangerskapet, bør spesiell oppmerksomhet rettes mot dyktige prenatal diagnostikk av medfødte misdannelser i hjertet.

Under graviditeten er det nødvendig med en konsultasjon av terapeuten (kardiolog).

I nærvær av MR er det tilrådelig å observere i obstetriske og kardiologiske profiler i spesialiserte institusjoner. Under graviditet er forebygging av hypertensjon nødvendig.

PROGNOSE

Forløpet av mitralventilen er en gunstig tilstand for det fysiologiske løpet av graviditeten. Risikoen for komplikasjoner av svangerskapet under MK prolapse uten en hemodynamisk signifikant MR, avviger ikke fra befolkningen. Akutte rytmeforstyrrelser og lungeødem forverrer prognosen for en gunstig avslutning av graviditeten.

Med kompensert brudd er utsikterna gunstige. Dekompenserte former - En indikasjon på abort av graviditet i henhold til vitale indikasjoner.

Les Mer Om Fartøyene