Forresten av mitralventilen i hjertet er farlig

En av de vanligste hjertepatologiene er prolaps av mitralventilen. Hva betyr dette begrepet? Normalt ser arbeidet i hjertet ut som dette. Venstre atrium komprimeres for å skille ut blod, ventilklaffene åpnes nå, og blodet går inn i venstre ventrikel. Deretter lukkes ventiler, og sammentrekningen av ventrikkelen fører allerede blodet til å bevege seg inn i aorta.

Med ventilprolaps går en del av blodet på tidspunktet for sammentrekning av ventrikkelen igjen inn i atriumet, fordi prolaps er en avbøyning som ikke tillater at ventene lukkes normalt. Dermed er det en omvendt overføring av blod (regurgitasjon), og mitral insuffisiens utvikler seg.

Hvorfor utvikler patologien?

Forløpet av mitralventilen er et problem som forekommer oftere hos unge mennesker. Alder 15-30 år er mest typisk for diagnostisering av dette problemet. Årsakene til patologi er endelig uklare. I de fleste tilfeller forekommer PMC hos personer med bindevevspatologier, for eksempel med dysplasi. Et av dets tegn kan være økt fleksibilitet.

For eksempel, hvis en person enkelt bøyer tommelen på armen i motsatt retning og tar den til underarmen, er sannsynligheten for tilstedeværelsen av en av patologiene i bindevev og PMC høy.

Så, en av årsakene til mitral ventil prolaps er medfødt genetiske lidelser. Utviklingen av denne patologien er imidlertid også mulig på grunn av de tilegnede årsakene.

Ervervede årsaker til PMC

 • Iskemisk hjertesykdom;
 • myokarditt;
 • Ulike idiomer av kardiomyopati;
 • Hjerteinfarkt;
 • Kalsiumavsetninger på mitralringen.

På grunn av smertefulle prosesser, blir blodtilførselen til hjertekonstruksjonene forstyrret, vevbetennelse, celledød med erstatning av bindevevet, densifisering av vevene i selve ventilen og omgivende strukturer.

Alt dette fører til endringer i vevet i ventilen, skade på musklene som styrer det, noe som fører til at ventilen slutter å lukkes helt, det vil si at prolaps av ventiler opptrer.

Er PMC farlig?

Selv om mitralventil prolaps kvalifiserer som en patologi i hjertet, er prognosen i de fleste tilfeller positiv, og ingen symptomer blir observert. Vanligvis diagnostisert PMC ved et uhell under ultralyd i hjertet med forebyggende undersøkelse.

Manifestasjoner av PMC avhenger av graden av prolaps. Symptomer manifesteres hvis opphissingen er alvorlig, noe som er mulig i tilfeller av betydelig avbøyning av ventilflikene.

De fleste som har PMC, lider ikke av dette, patologien påvirker ikke deres livs- og arbeidskapasitet. Ved andre og tredje grader av prolaps er imidlertid ubehagelige opplevelser i hjertet, smerte og rytmeforstyrrelser mulig.

I de mest alvorlige tilfeller utvikles komplikasjoner på grunn av nedsatt sirkulasjon og forverring av hjertemuskelen på grunn av strekk under tilbakelevering av blod.

Komplikasjoner av mitral insuffisiens

 • Ruptur av hjerteflasker;
 • Infektiv endokarditt;
 • Mikksomatoznye ventil ventil endringer;
 • Hjertesvikt;
 • Plutselig død.

Den siste komplikasjonen er ekstremt sjelden og kan oppstå hvis PMC kombineres med ventrikulære rytmeforstyrrelser, som er livstruende.

Grader av prolapse

 • 1 grad - ventilflapper bøyes på 3-6 mm,
 • 2 grader - avbøyning ikke mer enn 9 mm,
 • 3 grader - mer enn 9 mm.

Så det meste av forlengelsen av mitralventilen er ikke farlig, så det er ikke nødvendig å behandle det. Men med en betydelig grad av patologi, trenger folk en grundig diagnose og hjelp.

Hvordan manifesterer problemet

Forløpet av mitralventilen manifesteres av spesifikke symptomer med signifikant opphissing. Men når det blir spurt pasienter med PMK, viser selv den minste grad at folk opplever mange klager om mindre plager.

Disse klager ligner de som forekommer i vegetovaskulær eller neurokirkulatorisk dystoni. Siden denne lidelsen ofte blir diagnostisert samtidig med mitralinsuffisiens, er det ikke alltid mulig å skille mellom symptomer, men PMC spiller en avgjørende rolle i endringen i trivsel.

Alle problemer, smerte eller ubehag som følge av mitral insuffisiens er forbundet med en forverring av hemodynamikk, det vil si blodstrøm.

Siden i denne patologien er en del av blodet kastet tilbake til atriumet, og ikke kommer inn i aorta, må hjertet gjøre ytterligere arbeid for å sikre normal blodstrøm. Overbelastning gir aldri fordeler, det fører til raskere slitasje av vev. I tillegg fører oppkastet til utvidelse av atriumet på grunn av tilstedeværelsen av en ekstra del av blod der.

Som et resultat av overfylling med blodet i venstre atrium, er alle venstre delene av hjertet overbelastet, kraften i hans sammentrekninger øker, fordi du må takle en ekstra del av blodet. Med tidenes forlengelse kan hypertrofi i venstre ventrikkel og atrium utvikles, dette fører til økt trykk i karene som passerer gjennom lungene.

Hvis den patologiske prosessen fortsetter å utvikle, forårsaker lungehypertensjon hypertrofi av høyre ventrikel og mangel på tricuspid-ventilen. Symptomer på hjertesvikt vises. Det beskrevne bildet er typisk for prolaps av mitralventilen i tredje grad, i andre tilfeller er sykdommen mye lettere.

Absolutt flertall av pasientene blant symptomene på mitralventilapapse markerer perioder med hjertebank, som kan ha forskjellig styrke og varighet.

En tredjedel av pasientene føler regelmessig mangel på luft, de vil ha inspirasjonen til å være dypere.

Blant de mer aggressive symptomene kan man merke seg et tap av bevissthet og pre-okklusjon.

Ganske ofte mitral ventil prolapse ledsages av redusert effektivitet, irritabilitet, en person kan være følelsesmessig ustabil, kan hans søvn bli forstyrret. Det kan være smerte i brystet. Og de har ingenting å gjøre med fysisk aktivitet, og nitroglyserin virker ikke på dem.

De vanligste symptomene

 • Smerte i brystet;
 • Mangel på luft;
 • Kortpustethet
 • Følelser av hjerteslag eller funksjonsfeil i rytmen;
 • besvimelse;
 • Ustabil stemning;
 • Rask tretthet;
 • Hodepine om morgenen eller om natten.

Alle disse symptomene kan ikke kalles karakteristisk bare for prolaps av mitralventilen, de kan skyldes andre problemer. Ved undersøkelse av pasienter med lignende klager (særlig i ung alder), oppdages imidlertid ofte forekomsten av mitralventilen på 1 grad eller til og med 2 grader.

Hvordan er patologien diagnostisert?

Før du begynner behandling, trenger du en nøyaktig diagnose. Når det er behov for å diagnostisere PMC?

 • For det første kan diagnosen gjøres ved et uhell under en forebyggende undersøkelse med ultralydet i hjertet.
 • For det andre, med en undersøkelse av pasienten av terapeuten, kan det høres en støy i hjertet, noe som vil føre til videre undersøkelse. En karakteristisk lyd, som kalles støy, når mitralventilen er avbøyet, skyldes oppblåsthet, det vil si at blodet rushes tilbake i atriumet.
 • For det tredje kan pasientens klager føre til at legen mistenker PMC.

Hvis du har slike mistanke, må du kontakte en spesialist, en kardiolog. Diagnose og behandling bør utføres av ham. De viktigste metodene for diagnose - auskultasjon og ultralyd i hjertet.

Med auskultasjon kan legen høre en karakteristisk støy. Men hos unge pasienter er støy i hjertet bestemt ganske ofte. Det kan oppstå på grunn av den meget raske bevegelsen av blod, hvor turbulens og turbulens dannes.

Slike støy er ikke en patologi, den refererer til fysiologiske manifestasjoner og påvirker ikke tilstanden til en person og hans organers arbeid. Men når det oppdages støy, er det verdt å gjenforsikre og utføre flere diagnostiske undersøkelser.

Pålidelig å avsløre og bekrefte PMK eller dets fravær kan bare en metode for ekkokardiografi (USA). Resultatene av undersøkelsen visualiseres på skjermen, og legen ser hvordan ventilen fungerer. Han ser bevegelsen av sine klaffer og avbøyningen under blodstrømmen. Forløpet av mitralventilen kan ikke alltid manifesteres i ro, så i noen tilfeller blir pasienten etterprøvet etter fysisk anstrengelse, for eksempel etter 20 oppsett.

Som svar på lasten øker blodtrykket, trykket på ventilen øker, og prolaps, selv en liten, blir merkbar på ultralyd.

Hvordan er behandlingen

Hvis PMC oppstår uten symptomer, er det ikke nødvendig med behandling. Med den oppdagede patologien anbefaler legen vanligvis å se en kardiolog, som gjør ultralyd av hjertet hvert år. Dette vil gjøre det mulig å se prosessen i dynamikken og legge merke til forringelsen av tilstanden og driften av ventilen.

I tillegg anbefaler kardiologen at du slutter å røyke, sterk te og kaffe, og redusere alkoholforbruket til et minimum. Nyttige øvelser vil være fysisk trening eller annen fysisk trening, unntatt tung sport.

Forlengelsen av mitralventilen i 2. grad, og spesielt i tredje grad, er i stand til å forårsake signifikant oppblåsning, noe som fører til en forverring i tilstanden av helse og utseendet av symptomer. I disse tilfellene utføres medikamentbehandling. Imidlertid kan ingen rettsmidler påvirke ventilens tilstand og forkorte seg selv. Av denne grunn er behandlingen symptomatisk, det vil si at hovedvirkningen er rettet mot å lindre personen med ubehagelige symptomer.

Terapi foreskrevet for PMP

 • antiarytmisk;
 • antihypertensiv;
 • Stabiliserende nervesystem;
 • Toning.

I noen tilfeller preventer symptomene på arytmi, så er det nødvendig med aktuelle legemidler. I andre kreves beroligende midler, siden pasienten er svært irritabel. Dermed er medisiner foreskrevet i samsvar med klager og identifiserte problemer.

Det kan være en kombinasjon av symptomer, så behandlingen bør være omfattende. Alle pasienter med mitralventil prolaps anbefales å ordne behandling slik at søvn er tilstrekkelig varighet.

Blant legemidler foreskrevet beta-blokkere, narkotika som mater hjertet og forbedrer metabolske prosesser i den. Av sedativer er ofte effektive infusjoner valerian og motherwort.

Effektene av legemidler kan ikke gi den ønskede effekten, siden det ikke påvirker ventilens tilstand. Det kan være noen forbedringer, men det kan ikke anses å være stabilt i den akutte progressive sykdomsforløpet.

I tillegg er komplikasjoner som krever kirurgisk behandling mulig. Den hyppigste årsaken til kirurgi med PMC er frigjøring av mitralventilbåndet.

I dette tilfellet vil hjertesvikt vokse veldig raskt, fordi ventilen ikke kan lukke i det hele tatt.

Kirurgisk behandling er styrking av ventilringen eller implantasjonen av mitralventilen. I dag er slike operasjoner ganske vellykkede og kan føre pasienten til en betydelig forbedring i tilstand og velvære.

Generelt er prognosen for mitralventil prolaps avhengig av flere faktorer:

 • utviklingshastighet av den patologiske prosessen;
 • grad av alvorlighetsgrad av patologien til selve ventilen;
 • grad av regurgitation.

Selvfølgelig spiller rettidig diagnostikk og presis overholdelse av kardiologiske forskrifter en stor rolle i behandlingenes suksess. Hvis pasienten er oppmerksom på sin helse, vil han "skremme alarmen" i tide og vil gjennomgå de nødvendige diagnostiske prosedyrene, og vil også ta behandlingen.

Ved ukontrollert utvikling av patologi og mangel på nødvendig behandling, kan hjertets tilstand gradvis forverres, noe som fører til ubehagelige og muligens irreversible konsekvenser.

Er forebygging mulig?

Forløpet av mitralventilen er i utgangspunktet et medfødt problem. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke kan forhindres. I det minste er det mulig å redusere risikoen for å utvikle 2 og 3 grader av prolaps.

Forebygging kan være regelmessig besøk til kardiologen, etterlevelse av kosthold og hvile, regelmessig mosjon, forebygging og rettidig behandling av smittsomme sykdommer.

Mitral ventil prolapse

Mitralventil prolaps er en vanlig hjertesykdom som er preget av fremspring av en eller begge ventilflikene inn i venstre atrium ved sammentrekning av venstre ventrikel. Forløpet av mitralventilen er observert hos 15-20% av mennesker, kvinner er mye mer sannsynlig å lide. Vanligvis oppstår denne patologien uten noen spesielle symptomer, slik at såret oppdages under forebyggende undersøkelser.

Forløsningen av mitralventilen er ofte diagnostisert i ung og ung alder (14-30 år). Spesialister skiller primær og sekundær prolaps. Primær er forårsaket av genetiske defekter og patologi av bindevev i hjertet. Sekundær prolaps utvikler seg vanligvis mot en bakgrunn av ulike sykdommer, med ledende rolle i dannelsen av defekten spilt av revmatiske sykdommer, inflammatoriske prosesser i hjertemuskelen, traumatiske skader på thoraxen.

Mitral ventil prolapse

For å forstå hvordan og hvorfor mitralventil prolaps utvikler, må du vite hvordan hjerteventiler fungerer under normale forhold.

Menneskets hjerte er en pumpe som stimulerer blodsirkulasjonen gjennom blodkarene. Denne prosessen er mulig på grunn av vedlikehold av konstant trykk i hver del av hjertet. Denne menneskekroppen har fire kamre, og ventilene har spesielle demper som bidrar til å regulere blodtrykk og bevegelse i nødvendig retning. Ventilene er de samme som kamrene - fire (mitral, tricuspid, lungeventil og aortaklaff).

Mitralventilen opptar en posisjon mellom venstre atrium og ventrikkel. Til hvert ventilblad festes tynne akkorder, som er festet til papillære og papillære muskler ved den andre enden. For at ventilen skal fungere riktig, er det nødvendig med synkron synkron drift av muskler, ventiler og akkorder. Under systolen øker trykket i kamrene betydelig. Når denne kraften påføres, åpner ventilen sine sashes, og åpningsnivået styres av papillære muskler og trådkord. Blodet flyter fra atriumet gjennom en åpen mitralventil som kommuniserer den med ventrikkelen, og fra ventrikkelen gjennom aortaklappen allerede i aorta. For å redusere blodstrømmen i motsatt retning, lukkes mitralventilen.

Med forlengelse av mitralventilen observeres hevelse ved lukningstidspunktet. Dette fører til utilstrekkelig lukning av ventiler, og en liten mengde blod kastes tilbake, det vil si til venstreatrium. Et slikt fenomen i det vitenskapelige språket høres ut som "regurgitation". I det overveldende flertallet av alle kjente tilfeller blir prolapsen av denne ventilen ledsaget av svært liten oppblåsthet og forårsaker ikke alvorlige funksjonsfeil i hjertefunksjonen. Prolapse kan utvikles av to grunner: En medfødt defekt som overføres fra foreldrene ved arv og prolapse etter de overførte sykdommene.

Congenital mitral ventil prolapse i de fleste tilfeller skyldes underutvikling av bindevev av ventiler. På grunn av at bindevevet er defekt og svakt, blir ventilene lett strukket og tyngre tilbake til det opprinnelige utseendet, det vil si at de blir mindre elastiske. Av denne grunn øker akkordene gradvis. Det er derfor etter at blodet slippes ut, kan ventiler ikke lukke til slutten, det er et omvendt kaste av blod. En slik liten defekt fører ofte ikke til fremveksten av uønskede symptomer og ubehagelige manifestasjoner. Det er derfor den medfødte forløpet av mitralventilflappene er mer av en individuell karakteristikk for barnets organisme enn en patologisk tilstand.

Mitral ventil prolapse, initiert av ulike sykdommer, er mye mindre vanlig. Prolapse, som oppstår på grunn av revmatisk skade på hjertemuskelen, finnes ofte hos barn i grunnskolealderen. Det er forårsaket av de utbredt inflammatoriske prosessene i bindevevet til ventilklapper og trådkord. I de fleste tilfeller er en slik prolaps foran en langvarig smertefull angina, skarlagensfeber eller influensa. I perioden med konvalescens har barnet et revmatisk angrep, mot hvilket dannelsen av prolaps begynner. Det er derfor det er svært viktig å gjenkjenne revmatisk oppstart i tid med sine karakteristiske symptomer: høy feber, ømhet i leddene, økning og stivhet.

Forløpet av mitralventilen kan utvikles hos eldre. Årsaken er i dette tilfelle iskemisk hjertesykdom. Myokardinfarkt kan også provosere utviklingen av denne patologien. Hovedårsakene er forverring av blodtilførselen til papillære muskler eller brudd på trådene. I dette tilfellet avsløres mitralventilens prolaps på grunnlag av de karakteristiske klager og symptomer som vil bli beskrevet nedenfor. Posttraumatisk prolaps er preget av ugunstig utfall dersom behandling av denne patologien ikke påbegynnes.

Mitral ventil prolaps symptomer

Forløpet av mitralventilen, som er tilstede i barnet fra fødselen, er nesten alltid kombinert med vegeto-vaskulær dystoni. Det er dette som forårsaker mest ubehagelige symptomer, snarere enn prolaps, som det ofte antas.

Barnet kan ha periodisk kortvarig smerte i hjertet, brystbenet, i hypokondrium. De er koblet til ikke med en skrue, men med et brudd på nervesystemet. Ofte oppstår slike ubehagelige følelser etter et nervøst sjokk, en sterk opplevelse og svært sjelden uten en provokerende faktor. De varer vanligvis fra noen få sekunder til flere minutter. I sjeldne tilfeller kan smerte vedvare i flere dager. Det bør bemerkes at smerte med mitralventil prolaps ikke blir mer intens med fysisk aktivitet, uten mangel på luft, svimmelhet og svimmelhet. Hvis smerten følger med symptomene ovenfor, bør du umiddelbart gå til sykehuset, siden det kan være en organisk patologi i hjertet.

Et annet symptom assosiert med økt labilitet i nervesystemet er en hjertebank med en følelse av "fading". Også her er det en viktig funksjon: Takykardi med mitralventil prolaps begynner uventet og akkurat som plutselig ender, uten besvimelse eller kvalme. Også prolaps kan ledsages av en rekke andre symptomer: subfebrile om kvelden, smerte i tykk og tynntarm, hodepine.

Personer som lider av mitralventil prolaps er overfladisk liknende: ofte er de asthenika, har tynne øvre og nedre lemmer, høy mobilitet i leddene. Bindevev er tilstede i muskler, hud og sener. Det er derfor med en blemish ofte koble slike diagnoser som strabismus, forverring av synsskarphet.

Svært ofte blir mitral ventil prolapse diagnostisert nøyaktig når du utfører ultralyd diagnostikk. Denne metoden med stor sannsynlighet gjør det mulig å bestemme graden av prolaps og nivået av tilbakestøping av blod.

Mitral ventil prolapse

Leger skiller tre grader av prolaps av mitralventilen.

Forlengelsen av mitralventilen i 1. grad er preget av et lite fremspring av ventilflapper som ikke overstiger fem millimeter.

Med forlengelsen av mitralventilen i 2. grader, når utbulningen allerede ni millimeter.

Med forlengelsen av mitralventilen i 3. grader overstiger ventilens utbulning ti millimeter.

Disse grader er betinget, siden de ikke påvirker blodnivået, med andre ord, med mitralventilens 1-graders forlengelse, kan opphissingen være større enn i tredje. Derfor bør det legges større vekt på graden av støping og ventilasjonsnivået, som legen bestemmer separat under ultralyddiagnosen.

I tilfelle at ultralyddiagnose ikke er tilstrekkelig informativ, kan legen foreskrive andre undersøkelsesmetoder, for eksempel elektrokardiografi eller holter-elektrokardiografi.

Holter ECG vil gi en mulighet for å bestemme dynamisk forstyrrelsen forårsaket av ventilsvikt, og å bestemme graden av mitralklaffprolaps, fordi enheten vil oppdage eventuelle forandringer i funksjon av hjertet i løpet av dagen.

I de fleste tilfeller avslører ikke ultralyddiagnostikk eller holter-elektrokardiografi brutto livstruende hemodynamiske lidelser med arvelig prolaps. En lege som kjenner sykdommens fullhistorie og har resultatene av alle diagnostiske metoder, vil kunne bestemme graden av sirkulasjonsforstyrrelser forårsaket av mitralventil prolaps. Hvis sykdommen ble oppdaget helt ved et uhell, ved undersøkelse av andre organer og systemer, og pasienten ikke forstyrres av noen manifestasjoner og uønskede symptomer, er en slik avvik tatt for en variant av normen og krever ikke terapi.

Mitralventil prolaps hos barn

Hos barn er prolaps av mitralventilflikene funnet i 2-14% av alle tilfeller. Det kan være både en isolert defekt, og bli kombinert med noen somatiske patologier.

Ganske ofte hos barn, er denne sykdommen kombinert med dysrafisk stigma (små hjerteanomalier). Disse stigmata snakker om en medfødt underutvikling av bindevev. Isolerte prolapses delt i to former: stille (dvs. auscultation phonendoscope eventuelle endringer vil ikke bli detektert) og auscultatory (lege hører shelchki og støy).

Det meste av forlengelsen av mitralventilen hos barn er funnet opp til omtrent femten år, men senere er det mulig med diagnose.

Det overveldende flertallet av auscultativ form er funnet hos jenter. I en tidlig historie er et problem med graviditet med langvarig gestose, en trussel om svikt, funnet. Ofte hadde mødrene som fødte et barn som hadde en mitralventil prolaps, fødsel også komplisert. Nære slektninger til babyen finner ofte sykdommer ergotropisk sirkel. I slike familier ble prolapse diagnostisert i tolv til femten prosent av barn på maternellinjen.

Med en grundig undersøkelse av slektstræret kan du finne familiens sykdommer knyttet til bindevevets patologi. Disse sykdommene inkluderer åreknuter, ulike brokk, samt skoliose. Som regel er det veldig vanlig å finne i et barn med mitralklaffprolaps uheldige psykososiale miljøer, det vil si, i familien og på skolen er stadige krangler og konflikter vitne blir det.

Et barn med mitralventil prolaps oftere sunne barn lider av akutt respiratoriske sykdommer, kronisk betennelse i mandlene og ondt i halsen.

Barn med isolert mitralklaffprolaps ofte pålegge slike klager: en følelse av svikt i rytmen av hjertet, smerte bak brystbenet, rundt hjertet, rask puls, følelse kortpustet og svimmel i morgen, etter at psyko-emosjonelle uro eller stress. Som for pasienter med vegetativ-vaskulær dystoni, er de preget av hodepine, en tendens til svimning.

Hjerte smerte hos barn med mitralklaffprolaps har en rekke egenskaper: de er verkende eller stikkende, gjelder ikke i andre områder, på kort sikt, oppstår etter nervesjokk. Barnet kan bli svimmel med en rask forandring i kroppsposisjonen (med en kraftig økning) eller med en lang pause mellom måltidene. Hodepine blir ofte forstyrret om morgenen eller etter en stressende situasjon. Slike barn er raske og nervøse, sover dårlig om natten, ofte våkner opp.

I tillegg til ultralyd og EKG-holter bør et barn med mitralventil prolapse utføre studier av autonome funksjoner i nervesystemet og psykologiske tester. På undersøkelse av barnets oppmerksomhet rettes mot slike tegn på dysplastic type struktur er flat brystet, tretthet, svake muskler, høy vekst, litt alderstilpasset, høy mobilitet i leddene. I jenter, i de fleste tilfeller, blondt hår og øyne. Andre stigmier kan også oppdages under undersøkelsen: muskel hypotensjon, flattning av føtter, gotisk himmel, tynne lange fingre på hender, nærsynthet. I svært sjeldne tilfeller er mer alvorlige brudd mulig: Brysttrektformet, flere hernier (inguinal, navlestreng, inguinal og skrotal). I studien av den følelsesmessige sfæren er det mulig å diagnostisere en høy labilitet av humør, tearfulness, angst, kort temperament, rask tretthet.

Hvis et barn utvikler en vegetativ paroksysm, som skjer sjelden, begynner han å lide av ulike frykt, ofte en fobi av frykt for døden. Stemningen til slike pasienter er ekstremt variabel, men fortsatt er den ledende rollen spilt av den depressive og depressive hypokondriakale tilstanden.

Undersøkelse av funksjonene i det autonome nervesystemet har liten betydning. Som regel hersker sympatikotoni hos slike barn. Med et høyt nivå av prolaps av ventiler, som ledsages av holosystoliske mumler når de lytter, kan symptomer på parasympatisk prevalens forekomme på bakgrunn av økt aktivitet av katekolaminer. Hvis hypertensjon av vagus kombineres med hypersympatikotoni og hypervagonia, kan dette føre til forekomst av takyarytmier som truer livet.

Den auskultative formen for prolaps av mitralventilen er delt inn i tre flere former. Kriteriet er graden av kurs og kliniske manifestasjoner.

I første grad hører kardiologen bare isolerte klikk. Små uregelmessigheter av utvikling er enten helt fraværende eller åpenbart i ubetydelig grad. Med denne patologien brytes den generelle adaptive evnen til det vegetative systemet til mentale og fysiske stress.

Den andre typen har en rekke karakteristiske ovenfor nevnte symptomer og en utvidet klinikk. Ekkokardiografi bestemmer prolaps av sen systolisk karakter. Ventiler stikker ut moderat - med fem til sju millimeter. Statusen er preget av sympatikotoniske vegetative forskyvninger, den vegetative tilførselen av aktivitet manifesterer seg i overflod.

Den tredje typen kjennetegnes av uttalt avvik i dataene fra instrumentale studier. Under undersøkelsen er et stort antall små anomalier bestemt, auskultatorisk - sen systolisk murmurs. Et ekkokardiogram gir informasjon om tilstedeværelsen av en holo- eller sen systolisk prolaps av tilstrekkelig stor dybde. Undersøkelse av vegetativ tone, du kan identifisere overlevelse av parasympatisk, men en blandet versjon forekommer også. Det er en økning i vegetativ aktivitet, som gir overflødig. Slike pasienter kjennetegnes av den høyeste grad av disadaptasjon til fysisk anstrengelse.

Når det gjelder alt ovenfor, kan det konkluderes med at nivået av brudd på ventilfunksjonen avhenger direkte av graden av vegetativ-vaskulær dystoni.

Mute versjon av mitral ventil prolapse er diagnostisert med samme frekvens hos representanter for begge kjønn. Tidlig historie inkluderer også en komplisert graviditet, hyppige katarralsykdommer, som bidrar til utviklingen av både prolapse og VSD. Kliniske symptomer og abnormiteter i instrumentale studier er ofte fraværende, det vil si at disse barna faktisk er sunne. Hvis barnet har klager på alvorlig tretthet, humørsvingninger, hodepine og tyngde i magen, bekrefter dette den medfølgende prolapsen av dystoni.

Små anomalier kan være til stede, men deres totale antall overstiger vanligvis ikke fem. Små anomalier kombineres med tilfredsstillende fysisk utvikling, som tilsvarer alle normer.

Nervesystemet hos barn med denne form for prolaps av mitralventilen er også preget av en viss variabilitet, noen ganger forekommer dystoni, oftere i en blandet variant eller parasympatisk. I noen tilfeller kan barn med denne ventilpatologien oppleve panikkanfall. Men ikke glem at de også opptrer i perfekt sunne barn med økt spenning i den vegetative avdelingen i nasjonalforsamlingen. Det er derfor disse angrepene ikke har en spesiell effekt på barnets liv og velvære.

Barn med denne avviket har ofte tilstrekkelig vegetativt vedlikehold, i sjeldne tilfeller kan det reduseres noe. Så, med veloergometri, er ytelsesindikatorene hos barn med dempet prolaps ikke egentlig forskjellig fra de fysisk sunne. Avvik med denne metoden for studier er kun observert hos pasienter med auskultatorisk type mitralventil prolaps.

Mitral ventil prolaps behandling

Hvis barnet er diagnostisert med en medfødt forlengelse av mitralventilen, ikke ledsaget av alvorlige klager, bør ingen spesiell behandling foreskrives. I dette tilfellet kan han bare trenge symptomatisk terapi av vegetativ-vaskulær dystoni, som alltid følger med medfødt forlengelse av mitralventilen. Den viktigste metoden for å behandle denne varianten av prolaps er den riktige timeplanen for barnets dag, bevaring av sin lykkelige følelsesmessige bakgrunn (dvs. et rolig miljø i familien og skolens samfunn), en otte timers natts søvn.

Hvis barnet har umotiverte angrep av panikk eller sinne, skarpe endringer i humør, angst, er det tilrådelig å betegne plante sedativer som har en gunstig effekt på hjerteets følelsesmessige bakgrunn og arbeid.

De valgte stoffene for medfødt forlengelse av mitralventilen vil være en tinktur eller en tablettform av valerian eller morwort. Ungdom fra tolv år kan tilordnes kombinerte sedativer Novo-Passit, Sedafiton eller Sedavit. Legen velger doseringen av sedativer individuelt for hver liten pasient. Det avhenger av graden av manifestasjon av symptomer.

Ofte tas valerian en tablett om morgenen og trettiogti minutter før sengetid. Noen ganger er det en trippel mottakelse. Behandlingsforløpet er fra to uker til to måneder. Hvis barnet bare forstyrres av en drøm, og det er ingen andre manifestasjoner, bør valerian bare gis før sengetid, det vil si en gang. Sedavit bør tas på fem milliliter en gang om 8 timer. Inntaket av stoffet er ikke avhengig av inntakstidspunktet, det kan være full i sin rene form, eller det kan legges til vann, juice eller varm te. Tablettformen foreskrives også tre ganger, to tabletter tas. Ved alvorlige manifestasjoner kan du ta tre tabletter i en økt. Gjennomgangen av behandlingen er i gjennomsnitt en måned, men legen kan øke opptakstiden for visse indikasjoner. Novo-Passit er også tilgjengelig i form av tabletter, og i flytende form. Det tas før måltider, hver åtte timer for en tablett eller en målekopp sød sirup. Væskeformen av medisinen kan være fullstendig ufortynnet og kan fortynnes i en liten mengde kjølig vann. Sedaphyton tar en eller to tabletter hver åtte til tolv timer. For behandling av søvnforstyrrelser, tas en Sedaphyton-tablett 30-60 minutter før sengetid.

Hvis døsighet, hemming og depresjon råder blant manifestasjonene av mitralventil-prolaps forbundet med VSD, er det nødvendig å utføre terapi med tonic aids. Tinkturen av eleutherococcus og ginseng viste seg å være godt etablert. De er også anbefalt for barn fra tolv år. Eleutherococcus tinktur tas en gang om morgenen for tjue til tjuefem dråper, fortynnet i en liten mengde kjølig vann. Varigheten av behandlingen overstiger ikke en måned. Behovet for et andre kurs er bestemt av den behandlende legen. Det er viktig å vite at denne medisinen skal seponeres for akutt respiratorisk sykdom eller høy kroppstemperatur. Tinktur av ginseng er full hver åtte til tolv timer for femten til tjue dråper. Behandlingsforløpet er tretti til førti dager.

Barn som lider av mitralventil prolaps har svekket immunitet, så smittsomme sykdommer er mest sannsynlig å bære andre. Dette er for å hindre utvikling av virale og mikrobielle sykdommer, for å fremme utviklingen av mitralklaffprolaps hensiktsmessig å utføre vedlikeholdsterapi med vitaminer og immunomodulatorer. Bestem nøyaktig hvilke vitaminer og hvor mange som trengs av en bestemt pasient, kan bare være den behandlende legen. Det er en oppfatning at noen vitaminer går til kroppen for godt og gir bare en positiv effekt. Men dette er ikke slik. et antall uønskede effekter kan oppnås gjennom selvvitaminer og ukontrollert opptak: hypervitaminose, elveblest og andre allergiske utslett, smerte i magen og tarmene, kvalme, forstyrrelser i stolen.

Hvis mitralklaffprolaps barn kan foreskrive vitamin B, i noen tilfeller er det behov for vitaminene A, E, i den periode av den svekkelse av immunitet vitamin kan tildeles et syke barn C. dosering, hyppighet og varighet av mottak av svært enkelt og utpekt lege. Selvmedisinering med vitaminer er uakseptabelt. Barn med denne sykdommen for å opprettholde immunitet bør fortrinnsvis gjennomgå en behandling med immunmodulatorer og immunostimulerende midler. Valgfri legemiddel: Tablett eller tinktur av Echinacea, kombinert preparat Immuno-tone. Til barn fra syv år utpeker forberedelsen av Echinacea på fem-ti dråper oppløst i vann. Ta stoffet to eller tre ganger om dagen, varigheten av opptaket - fire til åtte uker. Ungdom fra tolv år tar ti til femten dråper av stoffet. Multiplikasjon og varighet av behandlingen er den samme. Immuno-tone er tillatt for bruk hos personer som har fylt tolv år. Det tas med noen drikker (te, melk, fruktdrikker, juice), og legger i dem to teskjeer av stoffet. Drikk Immuno-tone en til tolv på ettermiddagen, bør behandlingsforløpet ikke overstige ti dager. Etter to uker kan behandling med dette legemidlet gjentas om nødvendig. Det bør være kjent at dette legemidlet ikke skal brukes til pasienter med diabetes mellitus av begge typer, i autoimmune sykdommer, i febertilstander og i akutt periode med respiratoriske sykdommer.

Ervervet mitralventil prolaps krever bare terapi hvis pasienten er bekymret for langvarige smerter eller takyarytmier, alvorlig svakhet. Hovedmålet med behandlingen er å forhindre progresjon av prolaps. For dette må en person med pre-acquired mitral ventil prolapse begrense seg i fysisk anstrengelse, styrkeøvelser og profesjonelle sportsaktiviteter. Anbefalt kveld går noen kilometer lang, sakte kjører med avbrudd. Disse øvelsene styrker hjertet. Det er også nødvendig å slutte å røyke og drikke alkoholholdige drikkevarer for alltid, observere arbeidsregimet og hvile, sove minst åtte timer om dagen, unngå følelsesmessig overbelastning og tungt mentalt arbeid når det er mulig. Når alvorlige klager oppstår, bør en cardiorevmatolog undersøkes. Komplementær VSD behandles i henhold til allment aksepterte regler.

I de fleste tilfeller er prognosen for arbeid og liv generelt i henhold til anbefalingene fra den behandlende legen angående dagens plan og stress, og det er svært gunstig når man går over til foreskrevet behandling og forlater skadelige vaner.

For å forhindre utvikling av alvorlige komplikasjoner av denne patologien er det også nødvendig å gjennomføre en profylaktisk medisinsk undersøkelse i tide. Barn med mute mitralventil prolaps uten noen manifestasjoner bør besøke kardiologen en gang i året med det formål å undersøke og gjennomføre en ultralydsundersøkelse eller ekkokardiografi. Den auskultive formen krever en lege tilsyn en gang hvert halvår.

Bare personer med utvidet klinikk og alvorlig kurs trenger langsiktig behandling av sykdommen med kvartalsvis kontroll av hjerteaktivitet. Hyppig kontroll i dette tilfellet er nødvendig av den grunn at en person med en kraftig prolifererende mitralventil prolaps kan trenge kirurgisk behandling når som helst, siden denne patologiske varianten er farlig og uforutsigbar.

Mitralventil prolapse - grader, oppkast, fare og behandling

Hurtigsides navigasjon

Kanskje, på det underbevisste nivået, er de fleste redd for at de "noe vil skje med hjertet". Ganske bekymringsløs, vi er opptatt av problemet med innenlandsk, vei og industriell skade, muligheten for å fange lungebetennelse, en herniated intervertebral plate, men for hjertesykdommer er det fortsatt uvillig respekt.

En slik "ufortjent respektert" diagnose er en tilstand med et sonorøst navn "prolaps". Dette er arbeidet med mitral- eller tobladet ventilen. For fullt ut å forstå essensen av problemet, la oss huske noen grunnleggende opplysninger fra anatomi og fysiologi.

Hvordan virker mitralventilen?

Mitralventilen, oppkalt etter den eksterne likheten til kardinalkapten, ligger mellom venstre atrium og ventrikel.

Det er kjent at i hjertet og blodkarene blodet bare strømmer i en retning: fra lungene, kommer beriket blod inn i venstre atrium, da kontrakterer det, og blod blir kastet ut i den kraftigste delen av hjertet - venstre ventrikel. Herfra må han kaste blodet, beriket med oksygen i aorta - menneskets største kar.

 • Derfor, når det gjelder systolisk (øvre) trykk, er dette det samme trykket som utvikler seg når veggene i venstre ventrikelkontrakt. Det er en kardial utkastning, og et stort volum blod springer raskt inn i aorta, for å mate organer og vev med oksygen.

Og hvorfor kommer blodet fra venstre ventrikel inn i aorta, og går ikke tilbake til atriumet? Denne omvendte blodstrømmen forhindres av mitralventilen. Hans ventiler åpnes, og blod blir sendt inn i ventrikkelen, og så kollapser de. Fra elektroteknisk synspunkt er hjerteventilene dioder som overfører strøm i kun én retning.

Selvfølgelig er det samme ventil i høyre hjerte, men det er ikke behov for et slikt høyt blodtrykk. Blod fra høyre ventrikel kastes ut ikke langt unna, inn i lungene (for å berike det med oksygen), og det er ikke nødvendig med en stor kraft der. Derfor fungerer ventilen i høyre hjerte (tricuspid eller tricuspid) i "gunstige forhold", og mitralventilen fungerer i en "høytrykksverden". Noen ganger er det prolapse. Hva er det

Mitralventil prolaps - hva er det og hva er farlig?

Sannsynligvis har mange allerede gjettet at forløpet av mitralventilen er fremspringet (avbøyning) av ventilene under trykket av mitralventilen tilbake til venstre atrium under systolen i ventrikkelen. Det viser seg at trykket utviklet i ventrikkelen på den ene siden, kaster blodet inn i aorta, og på den annen side presser på den lukkede mitralventilen og avbøyer ventiler.

Samtidig under auskultasjon høres et systolisk klikk eller "klikk", som sammenfaller med en skarp, en-trinns avbøyning av ventilflikene, og deres påfølgende tilbakeføring til åpen tilstand under ventrikulær diastol.

Er denne tilstanden farlig?

Ifølge en av de største og mest autoritative studiene i kardiologi var Framingham-studien, som ble gjennomført i 12 år, forekomsten av prolaps i befolkningen 2 til 4%. Det viktigste er at prolaps selv ikke er en sykdom. Tross alt, funksjonen til venstre ventrikkel ikke lider, ventilen, selv om den er bøyd i motsatt retning, klarer fullstendig sin funksjon.

Hele blodstrømmen kommer inn i aorta, og lyden av et klikk, som også ikke hører øret, kan ikke være grunnlaget for diagnosen. Når er prolaps av mitralventilen farlig?

Hvis og bare hvis ventilen gradvis åpner sine sashes, og venstre atrium begynner å få blod, går i motsatt retning. Denne prosessen kalles systolisk regurgitasjon. Det kan være så hemodynamisk ubetydelig (det vil si, det påvirker ikke kraften og volumet av utkastning i aorta, som tilsvarer for eksempel 1% av mengden blod) og signifikant.

I tilfelle at de uhindrede ventilflappene er signifikante, markerer dette utbruddet av ventilsvikt. Som et resultat kan en slik defekt som mangel på mitralventilen utvikle seg.

Det må sies at prolapse er svært sjelden en årsak til vice. En ventil med prolapse er ikke i det hele tatt "defekt", det har ganske enkelt en slik funksjon av strukturen til ventilringen og elastiske bindemiddelvev. Pasienter med prolaps føler seg gode i mange år, og i alder, når ventilflikene er sclerosed og komprimert, kan prolaps forsvinne av seg selv. Hva slags prolapse eksisterer?

Grader av mitralventil prolapse, funksjoner

Det eneste målet og kvantitative forandringer som kan legges til grunn for klassifisering er graden av revers fremspring av ventiler. Det er tre grader av prolaps:

Mitralventil prolaps i 1. grad

Forlengelsen av mitralventilen i 1. grad er det enkleste trinnet, hvor ventilene ikke avviger tilbake mer enn 5 mm. Denne avstanden er ubetydelig, mens ventilene nesten alltid er tett lukket, og oppblåsning blir ikke observert, siden for å hoppe over en del av blodet, må ventilene dele veier lenger unna.

 • Ofte er det ingen kliniske manifestasjoner i denne grad. Personen er sunn.

Mitralventilen forlenger 2 grader

I tilfelle at bulging overstiger 5 mm, men er mindre enn 10 mm (dvs. 6-9 mm), antas det at det er en forlengelse av mitralventilen i 2. grad. Vi påminner deg om at svært grad av utbuling av ventiler ikke kan vitne om brudd på hemodynamikk, hvis de er stengt.

Selvfølgelig kan det være en liten oppblåsning, som er tydelig synlig når du utfører ultralyd i hjertet med fargedoppler.

Derfor er det mye viktigere å ikke vurdere graden av prolaps, men å vurdere omfanget av mitralregurgitasjon. Det er indikatoren for regurgitasjon som forteller hvor mye blod ikke ble injisert i aorta, og indirekte indikerer en mangel som kan oppstå i en stor sirkel av blodsirkulasjon.

 • I den andre fasen kan det som regel være forskjellige kliniske symptomer som ikke er spesifikke og kan forekomme i en rekke sykdommer. Vi vil vurdere dem i avsnittet "kliniske manifestasjoner".

Mitral ventil prolapse 3 grader

I tilfelle ventilene bøyer mer enn 9 mm eller mer, er dette en uttalt prolapse. Det følger nesten alltid med oppblåsning, og allerede oppstått endringer i ventilapparatet.

I dette tilfellet er i hovedsak sekundære endringer allerede festet: hypertrofi i venstre ventrikel for å kompensere for redusert volum utkastning, dilatasjon av venstre atrium. Kanskje utseendet på symptomer på kronisk hjertesvikt.

 • Denne tilstanden må behandles, og i noen tilfeller - også kirurgisk.

Mitralventil prolapse med regurgitation - hva er det?

Det er allerede klart at den ledende "skadelige" lenken i utviklingen av symptomer og komplikasjoner er omvendt injeksjon, "sprut" blodet inn i venstre atrium. Det er tre grader av regurgitasjon, som kun kan bestemmes med ultralyd i hjertet, eller ekkokardiografi:

 • I første etappe er en liten strøm meget svak, og når ikke midt på atriumet. Mitralventil prolaps med regurgitation av 1 grad kan heller ikke ha symptomer;
 • Den andre graden - strømmen når midten;
 • I tredje grad rammer jetfly mot veggen til venstre atrium, "flyr" gjennom den.

Det er klart at dette bare er en visuell vurdering, men det gir en ide om hva et underskudd forekommer i aorta. I tillegg fører konstant overløp av atria med unødvendig blod til slutt ut til dens ekspansjon.

Årsaker til prolapse

For det første blant årsakene til prolaps er anomaliene av bindevev. Selvfølgelig kan prolaps forekomme hos en sunn person, men oftere forekommer det hos pasienter med Marfan syndrom eller Danlos. I noen tilfeller kan økt aktivitet i hjertet føre til skade på ventilen (med tyrotoksikose). Prolapse kan forårsake myokarditt og bakteriell endokarditt, reumatisk kjærlighet av bindevev.

Også systoliske "cliques" kan forekomme med kardiomyopati, som et valgfritt symptom vises med hjerteinfarkt, med traumatisk skade på hjerte og bryst.

Prolapse kan følge andre valvulære defekter, og oppstår også etter hjerteoperasjon, for eksempel etter aortokoronær bypassoperasjon.

En av de viktigste årsakene til prolaps i alderdommen kan være kalsiumavsetning på ringen av mitralventilen. I dette tilfellet kan kalkninger presse på muskel-skjelettsystemet, og forårsake asynkron sammentrekning. Denne asynkronen fører til "ubalanse" av lukking av ventiler, og til utseendet på regurgitasjon.

Symptomer på mitral ventil prolapse

I tilfelle at prolaps oppstår mot bakgrunnen av bindevevsforstyrrelser, eller hos ungdom mot en bakgrunn av rask vekst i kroppen i lengden - går dette vanligvis ikke ubemerket. I en ung alder kan mitralventil prolaps være ledsaget av følgende symptomer:

 • Små cardialgias med autonome symptomer, for eksempel rødhet av ansiktet;
 • Følelse av uregelmessigheter i hjertets arbeid, "feil", hjertebanken;
 • Svakhet, spesielt med en kraftig stigning om morgenen, utseendet av en pre-stupor tilstand;
 • Det er en liten mangel på luft, en tendens til vegetative kriser, svimmelhet og tretthet.

Alle disse symptomene er ikke-spesifikke, og det kan ikke sies med sikkerhet at prolapse var deres årsak.

Prolapse i svangerskapet

I tilfelle at mitralventil prolaps ble oppdaget under graviditet, nå, etter å ha lest artikkelen, har du sannsynligvis allerede gjettet hva riktig svar ville være.

I tilfelle at prolaps ikke har noen hemodynamiske lidelser og alvorlig oppblåsthet under graviditeten, og graden ikke øker med en periode, er det ingen kontraindikasjoner for uavhengig fødsel.

Og bare hvis den gravide kvinnen hadde et kronisk hjerte- eller bindevevssykdom, og hennes tegn på mangelfull utvikling, bør spørsmålet om spesielle fødsler eller operasjonell levering behandles.

Er det nødvendig å behandle prolaps av mitralventilen?

Vi vil ikke berøre problemene ved kirurgisk behandling av mitralventil prolaps - la kardiologer gjøre det. La oss bare si at i det mest ekstreme tilfellet kan en operasjon for protetikk av mitralventilen utføres. Men for en slik operasjon må det være alvorlige indikasjoner, som vitner om mitral insuffisiens. Og denne diagnosen "oppveier" diagnosen prolapse.

Vår oppgave er å minimere manifestasjoner, og også å redusere sin grad. Dette kan gjøres ved å senke trykket i venstre ventrikel. Og for dette, i sin tur, må du redusere den totale periferien mot den vaskulære sengen.

For dette kan du for eksempel ordne et saltfritt kosthold i flere dager. Ut av kroppen vil overskytende vann gå vekk, blodtrykket vil senke, og graden av prolaps vil redusere, og med det - og risikoen for regurgitasjon. De viktigste medisinske og forebyggende tiltakene er også:

 • Moderat fysisk aktivitet (turgåing, sykling, svømming);
 • Overgivelse av dårlige vaner;
 • Normalisering av søvn og hvile
 • Inntaket av lette fytopreparasjoner, som beroliger og senker blodtrykket, normaliserer søvn. Dette er en tinktur av valerian, motherwort, "Phytosedan", "Persen - Forte";
 • Ved høyt blodtrykk og utseende av venstre ventrikulær hypertrofi, er betablokkere foreskrevet, noe som reduserer myokardial kontraktilitet og følgelig vil tegnene på mitralventilen forløpe.

Mitral ventil prolaps og hær

Det må sies at leger av militære provisjoner er erfarne mennesker. Og de forstår helt godt at det er alvorlige sykdommer der det er svært viktig for en beordrer å etablere eller utsette utkastet, eller å avsløre kategorien "B" - uegnet til militærtjeneste i fredstid.

Det er en hemmelig setning i militærregistrerings- og opplysningskontoret: "brudd på funksjon". Hver, den mest intrikate diagnosen må bestå prøven med denne "brudd på funksjonen". I tilfelle de ikke eksisterer, anses rekrutteringen som kvalifisert.

Dette gjelder også for forlengelsen av mitralventilen. Det faktum at i henhold til beslutning № 565 i avsnittet "kardiologi" utsettelse eller ubrukelig for å bestemme driftsforhold, slik som for eksempel hjerteinsuffisiens eller livstruende arytmier.

Hvis diagnosen prolaps blir tatt til første plass - betyr det at det ikke er noe mer alvorlig i diagnosen. I samme tilfelle, hvis ventilens ventiler slutter å lukke, er dette ikke prolaps, mangel - da diagnosen automatisk fra prolapse "kvalifiserer" for hjertesykdom. Nivået på opphissingen, som er hemodynamisk ubetydelig, spiller heller ikke en rolle, og viktigheten må bevises til conscript når den går gjennom undersøkelsen fra militærregistrerings- og opplysningskontoret.

Så, for eksempel, kan du gå i retning av passasjen til tredemølleprøven for å vise lav toleranse for fysisk aktivitet. Faktisk, med prolapse er det funksjonsforstyrrelser (dyspnø, økt trykk, arytmi) kan bekrefte brudd på funksjonen, og det kan bare gjøres under belastning. Alle pasientstudier, når pasienten lyver, gir ikke drafteen noen trumfkort for utsatt.

Derfor må du vite: Hvis det er prolaps, og ventilens funksjon ikke lider - er det i tjeneste å levere tjeneste i hæren, selv om i kategori "B", det vil si, med en liten begrensning. Og dette betyr at drafteen ikke kommer inn i vanlige tropper.

I stedet for å konkludere

Vi håper at det var mulig å vise det viktigste som eksisterer i problemet med slike diagnoser, nemlig: En stor frykt blant lagene i befolkningen uten å forstå hva man generelt bør være redd for.

Skadelig effekt på kroppen har et brudd på hemodynamikk og arytmier som oppstår med alvorlig prolaps. Og en av hovedpoengene i kardiologens arbeid er ikke å gå glipp av det øyeblikk hvor forløpet av mitralventilen gradvis forvandles til en rekke sykdommer i mitral insuffisiens.

Les Mer Om Fartøyene