Manifestasjoner av hjertespredning og mulige komplikasjoner

Ventilvegger inn i venstre atriell hulrom i prosessen med sammentrekning av hjerte ventriklene. I prosessen danner mitral hjerteventilen en særegen sfære som trekker inn i hulrommet til venstreatrium. Disse endringene i mitral hjerteventilen skyldes den genetiske transformasjonen av bindevevet.

Den primære prolaps av hjertet og sekundær prolaps av hjertet og sekundær prolaps av hjertet er isolert. Sistnevnte manifesterer seg som et akkompagnement mot andre sykdommer, for eksempel iskemisk sykdom eller infarkt.

Primær prolaps av hjertet kan ikke få seg til å føle seg lenge. Enten kan oppstå ledsaget av ubehagelige opplevelser, for eksempel hjerterytmeforstyrrelser eller smertefulle opplevelser.

Symptomer på hjertespredning

Symptomer på hjerteframkall kan ikke være særlig signifikant eller svært merkbar. Kraften til uttrykket har en forbindelse med graden av transformasjon av det bindende vevvevet og nederlaget til det vegetative systemet.

Barn som lider av medfødt forlengelse av hjertet, er utsatt for hyppige forkjølelser, de har ofte smittsomme sykdommer, kroniske sykdommer i nasopharynx. I tillegg har disse barna ofte en sykdom som hip dysplasi.

Prolaps av hjertet kan føles i form av plutselige smerter i hjerteområdet, økt hjertefrekvens, forstyrrelser i hjerterytmen, hyppig og alvorlig pustebesvær, plutselig feber, hyppig hodepine og migrene.

Vegetative kriser som oppstår under hjertets forlengelse bestemmes av sonen av det vegetative systemet i kroppen som er berørt av sykdommen. Det kan være spenning og en følelse av angst, skjelving i lemmer, høyt blodtrykk, rask hjerterytme.

Hvis det i løpet av sykdommen vil påvirke andre deler av det autonome systemet, er pasienten en følelse av frykt og tristhet, sterk svetting (hyperhidrose), brekninger, alvorlig spytt, oppblåsthet, opprørt mage-tarmkanalen, hyppig trang til å tømme blæren.

Alle disse symptomene kan oppstå plutselig eller oppstå på grunn av tretthet og stressende situasjoner. Pass disse symptomene uten å utføre noen tiltak eller ved bruk av beroligende midler.

Diagnose av hjertespredning

Som regel oppstår deteksjon av hjerteframkall tilfeldig under en vanlig undersøkelse eller under undersøkelsen for klager av plutselig ubehag i brystområdet på venstre side. For å få en nøyaktig diagnose, blir pasienten sendt til EKG, ultralyd av hjertet, undersøkelse av hjerterytmer, røntgen i hjertemuskelen.

Hvordan fortapning av hjertet blir behandlet

Når den endelige diagnosen av hjertets forlengelse er gjort, må pasienten normalisere arbeidsformen, resten regime, dagens generelle tidsplan. Det viktigste målet for forsiktighet er kvalitetssøvn.

De fleste som lider av hjertespredning, tolereres fysisk nok, for eksempel gymnastikk, fitness eller svømming. Men veien til profesjonell sport for pasienter med prolapse av hjertet er stengt. I tillegg er pasienter forbudt å engasjere seg i bryting og hopping.

Utfører generell styrkingsterapi, som bidrar til normalisering av det vegetative systemet. Til dette formål er det psykoterapi økter, spesielle auto-trening økter, fysioterapi prosedyrer og en avslappende massasje. Det er absolutt nødvendig å oppdage og kurere inflammatoriske og smittsomme sykdommer som forekommer i kroppen.

Ved diagnosen hjertespredning kan en person leve fredelig og praktisk talt ikke ha noen restriksjoner i det daglige livet. Det viktigste å huske er hva slags sykdom den lider av.

Prolapse: hva er det?

Begrepet "prolaps" refererer til sagging eller fremspring. I tilfelle forlengelse av mitralventilen stikker ventiler seg mot venstre atrium, og dette skjer under sammentrekninger av ventrikkelen med samme navn. Følgelig lukkes ventilen uforseglet, noe som fører til at en liten del av blodet kommer tilbake til atriumet i systolen. Det er en prolaps av hjertets mitralventil hovedsakelig blant unge kvinner, og patologien er oftest funnet ved et uhell - pasientene gjør sjelden noen klager.

årsaker

Mitral prolaps er primær og sekundær. Primær PMC hos pasienter med normal tilstand av helse, i fravær av symptomer på hjertedysfunksjon, pleier leger ikke å bli vurdert som en patologi i det hele tatt. Årsakene til utviklingen av denne form for prolapse kan være:

 • Medfødt bindevev dysplasi.
 • Arvelighet.

Primær MVP er oftest funnet i barndommen og krever dynamisk observasjon av barnet. Sekundær PMP, som forekommer mye mindre ofte - det er alltid resultatet av en patologisk prosess som oppstår i hjertet. Forekomsten av prolaps av bicuspid ventilen er mulig av følgende årsaker:

 • Revmatisme.
 • Endokarditt.
 • IHD og hjerteinfarkt.
 • Kardiomyopati.
 • Systemiske sykdommer (som lupus erythematosus).
 • Dysfunksjon av papillære muskler (muskler som fester ventilflikene mellom ventrikkene og atria).

Klinisk bilde

Kliniske manifestasjoner av proliferasjonen av den toverdige ventilen med liten oppblåsthet av blod har vanligvis ikke, derfor blir defekten påvist ved en auskultasjon (lytting) av hjertet og ekkokardiografien hos slike pasienter. Hvis ventilene faller tungt, blir den omvendte strømmen av blod inn i atriumet intensivert, pasientene har ulike symptomer på sykdommen: brystsmerter, opplevelser av stopp eller omvendt, hjertebank, dyspné, etc. I tillegg utvikler pasienter med primær MVP ofte lidelser fra det autonome nervesystemet, termoreguleringen er ødelagt (kroppstemperaturen stiger konstant), immunforsvaret av kroppen minker.

diagnostikk

Hovedmetoden for å diagnostisere PMC er ultralydundersøkelse av hjertet (EchoCG). Det er vanskelig å oppdage denne patologien ved EKG, men det finnes ganske hyppige komplikasjoner - arytmier. Basert på resultatene fra EchoCG er graden av PMC etablert:

 • i første omgang er bølgen av brosjyrene ikke mer enn 5 mm;
 • på andre - 5 - 10 mm;
 • på den tredje - mer enn 10 mm.

Hva er farlig for mitral ventil prolapse?

I de fleste tilfeller går PMP positivt, og kun 2-4% av pasientene kan utvikle alvorlige komplikasjoner:

 • mitral ventil insufficiency;
 • infeksiv endokarditt;
 • livstruende arytmier;
 • tromboembolisme;
 • plutselig død (hovedsakelig forbundet med forekomsten av alvorlig arytmi).

Hvordan behandle mitral ventil prolapse?

Taktikken for å behandle pasienter med primær MVP bestemmes av graden av fremspring av mitralventilene, samt ved arten av hjerte- og vegetative lidelser. I milde tilfeller ingen behandling, pasientene gjennomgå en årlig inspeksjon er anbefalt av en kardiolog og sørg for å overvåke deres helse - å slappe helt av, spise riktig, ikke røyker eller misbruker alkohol, for å kontrollere deres emosjonelle tilstand. Hvis pasienten utviser vegetative lidelser, blir han vist medisinering og psykologisk terapi. Følgende medisiner brukes:

 • beroligende midler (de starter med plante, hvis de ikke hjelper, gir de til mer alvorlig behandling);
 • vegetotrofiske midler;
 • fortifying preparater og vitaminer.

For å forbedre metabolisme i myokardiet og forhindre utviklingen av arytmi utnevne Panangin, Riboxin, magnesiumpreparater og andre midler. Hvis pasienter klager over smerte i hjertet, og de har arytmi på EKG, utføres aktiv hjertebehandling.

I alvorlige tilfeller behandles mitral prolaps kirurgisk: utfør plikering av ventilfliker, opprett kunstige akkorder, bytt ut ventilen etc.
Med sekundær PMC, i tillegg til den detekterte valvulære defekten, er det nødvendig å behandle den underliggende sykdommen slik at deformasjonen av ventilen ikke utvikles.

Å gjøre sport med PMK

Spørsmålet om sport er kontraindisert for pasienter med PMC, avgjøres individuelt i hvert enkelt tilfelle. Legen vurderer pasientens helse og hvordan kroppen tilpasser seg fysisk stress. I mangel av tegn på hjertedysfunksjon, er sport ikke kontraindisert (men det er bedre å velge hva som ikke er relatert til rykkete bevegelser - hopp, slag, løft av vekter). Vi anbefaler svømming, kjøring, sykling etc.

Ved utvikling av komplikasjoner av sykdommen, bør enhver fysisk aktivitet være begrenset.

Årsaker til mitralventil prolaps

Nedenfor vil vi fokusere på primær mitralklaffen prolaps, som refererer til små uregelmessigheter med utvikling av hjerte. Hva kan forårsake denne anomali? Hovedårsaken til utviklingen av sykdommen er genetisk forårsaket nedsatt syntese av type 111 kollagen. Det er et protein som deltar i dannelsen av bindevev i alle organer, inkludert hjertet. Når den er dannet binde Abuse "skjelett" av ventilen mister sin styrke, blir ventilen sprø, mykere og kan derfor ikke gi tilstrekkelig motstand mot blodtrykket i venstre ventrikkel som fører til dets sagging flikene inn i venstre atrium.

Det er også nødvendig å ta hensyn til og skadelige faktorer som påvirker utviklingen av fosteret og bindevev under graviditet - røyking, alkohol, narkotiske og giftige stoffer, yrkesfare, dårlig ernæring, stress.

Symptomer og tegn på mitral ventil prolapse

Som regel er diagnosen etablert i prosessen med planlagt screening av nyfødte, inkludert metoden for ekkokardiografi (ultralyd i hjertet).

Forlengelsen av mitralventilen klassifiseres i henhold til graden av oppblåsing (retur av blodet), bestemt ved hjelp av et uzi-hjerte med en doppler. Fordel følgende grader:
- 1 grad - Bakstrømmen av blod i venstre atrium forblir på nivået av ventilflapper;
- 2 grader - blodet av blod går tilbake til halvdelen av atriumet;
- 3 grader - Tilbakelevering av blodet fyller alle atriene.

Hvis en pasient har medfødt prolaps, så er regurgitasjonen som regel ubetydelig (klasse 1), eller det er ingen i det hele tatt. Hvis ventilprolaps er sekundær, kan det oppstå hemodynamisk signifikant regurgitasjon, siden tilbakelevering av blod til atriumet har en negativ effekt på hjerte og lunger.

Med prolaps uten oppstyr, er det ingen kliniske symptomer. Som andre små uregelmessigheter med utvikling av hjerte (valgfritt akkord, patent foramen ovale), mistenkt for sykdommen kan bare være basert på den planlagte undersøkelse av barnet og av ECHO - KG, som de siste årene er en obligatorisk metode for undersøkelse av alle barn i alderen 1 måned.

Hvis sykdommen er ledsaget av oppkast, så psyko-emosjonelle eller fysisk stress kan vises klager sølt smerter i hjertet, en følelse av forstyrrelse av hjertet, en følelse av "fading" av hjertet, kortpustethet, følelse kortpustet. Siden aktiviteten i hjertet og det autonome nervesystem (den del av nervesystemet som er ansvarlig for funksjon av indre organer) er uløselig knyttet sammen, kan pasienten forstyrre være svimmelhet, kvalme, en "klump i halsen", tretthet, umotivert svakhet, svetting, takykardi (rask puls ), en liten temperaturøkning. Alle disse er symptomer på autonome kriser, spesielt tydelig hos et barn med prolaps i ungdomsårene, når der er hurtig vekst og hormonelle endringer i kroppen.

I sjeldne tilfeller, når det er et oppgulp av grad 3, til de ovennevnte klager er sammen manifestasjoner karakteristiske av hemodynamiske forstyrrelser i hjerte og lungefunksjon - smerter i hjertet og kortpustethet ved normal hverdagslig aktivitet, gåing, trapper, på grunn av stagnasjon av blod i disse organene. De kan også delta sjelden hjertearytmier - sinus takykardi, atrieflimmer og atrieflutter, atrial og ventrikulære premature slag, syndrom en forkortet PQ. Det må huskes at noen ganger oppblåsning kan utvikle seg, det vil si graden av prolaps øker.

Diagnose av mitralventil prolaps

Basert på hva er diagnosen? Forløpet av mitralventilen kan mistenkes selv under klinisk undersøkelse av barnet. Hos små barn kan prolapse være ledsaget av navlestreng og inguinal brokk, hoftedysplasi (medfødt subluxasjon og dislokasjon av hoften). På undersøkelse av barn og unge trakk oppmerksomhet til utseendet av pasienten - høye, lange fingre, lange lemmer, unormal felles mobilitet, krumning av ryggraden, misdannelse av brystet.

Ved auskultasjon (lytting) høres enten isolerte systoliske lyder og klikk (forårsaket av spenningen i senekordene under forlengelse av ventilen ved lukking) eller deres kombinasjon.

Hovedmetoden for diagnose - ekkokardiografi (ultralyd i hjertet) med Doppler-studie (lar deg vise ekkosignalet fra å flytte blodstrukturer). Direkte ultralyd kan vurdere tilstedeværelsen av ventil prolapse og graden av dens sagging, og Doppler avslører tilstedeværelsen og omfanget av regurgitasjon.

I tillegg kreves EKG og 24-timers EKG-overvåkning for å bestemme rytme og ledningsavvik (hjertearytmier).

Også røntgenstråler er vist for å avgjøre om hjerteskyggen er utvidet i diameter og om det er stagnasjon av blod i lungene, noe som kan tyde på utvikling av hjertesvikt.

Om nødvendig blir det tatt prøver med en last (tredemølle test - gå på tredemølle, veloergometri).

Behandling av mitralventil prolaps

I tilfelle at mitralventilens forlengelse ikke ledsages av tilstedeværelse av kliniske symptomer, er pasienten ikke foreskrevet medisinering. På sykehusinnleggelse på sykehuset er det heller ikke nødvendig. Det viser implementeringen av en rekke generelle styringsforanstaltninger og observasjon av en kardiolog med den årlige ECHO-KG.

De gjenopprettende tiltakene inkluderer: god ernæring, en rasjonell arbeidsmodus og hvile med tilstrekkelig søvn, utendørs spaserturer, generell herding av kroppen, moderat trening (tillatt av lege).

I manifestasjoner av vegetativ - vaskulær dystoni (vegetativ krise), spinalmassasje, fysioterapiøvelser, foreskrives elektroforese med magnesiumpreparater på kraftsonen. Viser urte beroligende midler (motherwort, Valerian, salvie, hagtorn, vill rosmarin), samt medikamenter som forbedrer ernæring i hjertemuskelen (magnerot, karnitin, riboksin, Panangin) og vitaminer.

Når uttrykt sanser avbrudd i hjertet, og enda mer da bekreftet av EKG-rytmeuregelmessigheter blir tildelt blokkere (carvedilol, bisoprolol, atenolol, propranolol, etc.).

I sjeldne tilfeller (med utvikling av hjertesvikt, arytmier, progressiv insuffisiens av mitralventilen), kan kirurgisk korreksjon av prolaps utføres. Kirurgiske behandlingsmetoder inkluderer rekonstruksjonsoperasjoner på ventilen (suturing av sagklappen, forkorting av den strakte akkorden) eller protesen til ventilen, og erstatte den med en kunstig. Kirurgisk behandling av isolert medfødt prolaps brukes ekstremt sjelden på grunn av den gunstige løpet av denne patologien.

Komplikasjoner av mitral ventil prolapse

Er komplikasjoner mulig? Til tross for at det i de fleste tilfeller forekommer mitralventilapapir med liten oppblåsthet, som ikke krever spesiell terapi, er det likevel risiko for komplikasjonsutvikling. Komplikasjoner er sjeldne (kun 2-4%) og inkluderer følgende livstruende forhold som krever behandling i et spesialisert sykehus:

- akutt mitral insuffisiens - en tilstand som oppstår som regel som følge av frigjøring av sene akkorder i brystskader. Det er preget av dannelsen av en "dangling" -ventil, det vil si at ventilen ikke støttes av akkorder, og bladene er i fri bevegelse, og utfører ikke sine funksjoner. Klinisk er det et bilde av lungeødem - uttalt dyspnø i ro, spesielt når du ligger ned tvunget sitteposisjon (orthopnea), boblende pust; stagnasjon hvesende i lungene.

- bakteriell endokarditt - en sykdom hvor de mikroorganismer som bryter inn i blodet fra infeksjonsfokuset i menneskekroppen bosetter seg på hjertens indre vegg. Oftest, endokarditt med valvulær hjertesykdom utvikler seg etter en sår hals hos barn, og tilstedeværelsen av innledningsvis modifisert ventil kan være en ytterligere faktor i utviklingen av denne sykdom. Etter to - tre uker etter den tidligere infeksjon pasienten har gjentatte feber, frysninger, kan være utslett, forstørrelse av milten, cyanose (blå fargen på huden). Det er en alvorlig sykdom som forårsaker hjertefeil, ujevn deformasjon av hjerteventilen dysfunksjon av hjerte - karsystemet. Profylakse av bakteriell endokarditt er riktig omstilling av akutt og kronisk infeksjon foci (karies tenner sykdom ENT - organer - adenoider, kronisk betennelse i mandlene), og profylaktisk administrasjon av antibiotika i slike prosedyrer som tannuttrekking, mandel fjerning.

- plutselig hjertedød - En formidabel komplikasjon, som tydeligvis er preget av fremveksten av idiopatisk (plutselig, årsaksløs) ventrikulær fibrillasjon, som refererer til dødelig rytmeforstyrrelser.

Prognose for mitralventil prolaps

Prognosen for livet er gunstig. Komplikasjoner er sjeldne, og pasientens livskvalitet lider ikke. Likevel har pasienten ikke lov til å trene litt sport (hopp, karate), samt yrker som forårsaker overbelastning av kardiovaskulærsystemet (dykkere, piloter).

Når det gjelder tjenesten i hæren, kan vi si at ifølge ordren er gyldigheten for militærtjenesten avgjort individuelt for hver pasient på den militære medisinske kommisjonen. Så hvis en ung manns mitralklaffprolaps uten oppstøt eller oppgulp av en grad, og pasienten er skikket til tjeneste. Hvis det er et oppgulp av klasse 2, er pasienten fit prøvetid (han ble ikke tilkalt i fredstid). I nærvær av regurgitasjon grad 3, rytmeforstyrrelser eller hjertesvikt funksjonsklasse 11 og over i hæren er kontraindisert. Således kan en pasient med en mitralventil prolapse med en gunstig kurs og i mangel av komplikasjoner tjene i hæren.

Leger terapeut Sazykina O.Yu.

Funksjoner av patologi

Ventiler i hjertet er det indre skallets bretter, de deler hjertets deler, forhindrer blanding av blod i ulike avdelinger. I det menneskelige hjerte er det fire kamre, henholdsvis fire ventiler.

Mitralventilen deler venstre ventrikel fra venstre atrium, er toskall. Sashene er festet med spesielle tråder - akkorder. Når atriumet er kontrahert, åpnes ventilene, blodet strømmer fra det til venstre ventrikel og lukkes deretter. Normalt bør ventilen lukkes tett slik at det ikke er noe lumen for å returnere blodet tilbake.

Den svake avstøpning av ventildeler i atrikkammeret under kardial sammentrekning kalles mitralventil prolaps.

arter

Underutviklingen til den toverdige ventilen ble beskrevet og behandlet først etter utseendet av et hjerte-ultralyd i sekstitallet av forrige århundre. Det var under studien at sagging av ventiler i mennesker med lyder i hjertet ble funnet. Selvfølgelig, sykdommen dukket opp mye tidligere, ble det bare oppfattet som hjertesykdom på grunn av manglende forståelse av prosessene som foregår i en slik situasjon.

Avhengig av årsakene til starten, er denne sykdommen delt inn i:

Det er det vanligste nederlaget i hjerteventilene. Dette er et født nederlag i mitralventilen. Den patologiske tilstanden fremkommer som et resultat av endringer i genene som er ansvarlige for syntesen av bindevev i kroppen. Som et resultat dannes ventilfliker fra et "svakt" bindevev, og akkorder som holder låsene i en bestemt stilling, fungerer heller ikke riktig.

Som et resultat av skade på brystet og hjertet, revmatisme, endokarditt, påvirker myokardinfarkt akkord spjeldventil, dens blad begynner å komme inn i lumen av atrium.

Avhengig av størrelsen som ventilen kommer inn i atriumkammeret, utmerker seg tre varianter av prolaps:

 1. Første grad. Ventilen går inn i atriumkammeret opp til 5 mm;
 2. Den andre graden. Ventilen forløper med 6 - 10 mm;
 3. Tredje grad. Ventilen forløper til innsiden av atriumet mer enn 10 mm.

Klinisk signifikant er graden av regurgitasjon (revers flow) av blod fra venstre ventrikulært kammer i venstre atrial kammer. Som et resultat av løs kontakt av ventilflikene dannes en åpning, gjennom hvilken del av blodet strømmer tilbake fra ventrikkelen inn i atriumhulen. Jo større denne åpningen, jo større volum blod går tilbake til atriumet.

Kliniske manifestasjoner

Et stort antall pasienter som har funnet denne patologien, er forbundet med et bredt spekter av ultralyd i hjertet. De fleste tilfeller av prolaps manifesterer seg ikke klinisk og er en godsend under undersøkelsen.

Mistanke om tilstedeværelse av primære (idiopatisk) prolaps bicuspid ventil kan være i nærvær av andre funksjoner maldevelopment bindevev, slik som økt bevegelighet i leddene, flat, skoliose, chonechondrosternon.

Oftere forekommer denne patologien hos kvinner med asthenisk type bygge, det kan økes hudtrekthet. Alle disse tegnene kan legen finne ut ved vanlig undersøkelse, og for bekreftelse av diagnosen skal henvise til USAs hjerte. Kun ved hjelp av ultralyd kan du identifisere problemer med ventilen.

Klinikken til denne sykdommen er svært variert, den skiller flere grunnleggende syndrom, tegnene som er i forskjellige kombinasjoner tilstede hos pasienter:

Pasienter med dette syndromet rapporterer smerte i venstre halvdel av brystet, ikke forbundet med fysisk anstrengelse. Smerter lenger, oftere søm eller vondt. Også bekymret er ønsket om å ta et dypt pust, en følelse av mangel på luft.

Fornemmelsen av uregelmessige hjerteslag, forstyrrelser i hjertets aktivitet, "fading" av hjertet, vanligvis under holter-overvåkingen, oppdages ingen rytmeforstyrrelser. Disse menneskene er bekymret for veksling av kulderystelser med en følelse av varme, kanskje rask vannlating.

Syndromet av sirkulasjonsforstyrrelser i blodkar.

Det manifesteres av svimmelhet, pre-okklusjonelle forhold, bevissthet er mulig. Det kan forstyrre migrene, en følelse av krypende kryp i ekstremiteter, kalde hender og føtter. Lignende brudd er knyttet til brudd på autonom regulering av vaskulær tone.

Pasienter tar hensyn til økt tendens til dannelse av blåmerker, kvinner har en lang menstruasjonstid. Kan få blødninger fra tannkjøttet og neseblodene. Slike forhold oppstår på grunn av brudd på dannelsen av blodplater og forskjellige proteiner som binder dem under blødning.

De manifesteres av skarpe endringer i humør, hyppige depressioner og ulike frykt.

diagnostikk

En slik sykdom kan mistenkes på grunnlag av kliniske manifestasjoner, så vel som under undersøkelsen. Når hjertet høres, oppdager legen systoliske lyder. Under EKG blir det vanligvis ikke registrert noen endringer. Diagnosen er bekreftet ved ultralydundersøkelse av hjertet.

Det er viktig i løpet av undersøkelsen for å bestemme ikke bare graden av mitralklaffprolaps og en returstrøm av blod (oppstøt), for å forutsi mulige komplikasjoner og for å bestemme ytterligere behandlingsstrategi er nødvendig for å bestemme tilstedeværelsen av myxomatous degenerasjon.

Meeksomatøs degenerasjon er en fortykning av bladet over 4 mm og en redusert ekkogenitet av ventilen.

komplikasjoner

Alle sommerfugl prolaps komplikasjoner oppstår hovedsakelig hos pasienter med en tykkelse bicuspid ventilklaffer mer enn fire millimeter, og i nærvær av prolaps av den annen og tredje grad med blodet returstrømmen (oppstøt).

De hyppigste komplikasjonene er:

Gradvis er det en feil i ventilen, noe som fører til mangel på hjerteaktivitet. Hjertesvikt manifesteres av dyspné med ubetydelig fysisk anstrengelse, generell svakhet, rask tretthet.

Som følge av sykdomsprogresjonen er det en forstørrelse av leveren i størrelse, hevelse på beina om kvelden, og deretter hevelse over hele kroppen.

Stroke eller hjerteinfarkt. Nesten alle tilfeller av hjerteinfarkt eller hjerneslag hos unge er på grunn av tilstedeværelse av mitralventil prolaps. Feil drift av ventiler fører til dannelse av blodpropp i hjertehulen, etter at de har kommet inn i en blodpropp i store fartøy, kan det strømme inn i hjernens blodårer med blodstrøm. Avhengig av hvor trombosen kommer til og et hjerteinfarkt eller hjerneslag oppstår.

 • Bakteriell endokarditt. På ventiler av den endrede ventilen blir bakterier avsatt, noe som ytterligere ødelegger ventilene, og pasienten trenger kardiologisk kirurgisk inngrep.
 • behandling

  For å behandle årsaken til sykdommen - et brudd på dannelsen av bindevev, er det for øyeblikket ingen spesifikk behandling. Mange leger noterer seg den gode effekten av magnesiumpreparater, de styrker bindevevet, og har også en verdifull beroligende effekt.

  Når tonen i det sympatiske nervesystemet lenge vært brukt med hell B-blokkere, beroligende rusurter (hagtorn, motherwort vendelrot) kan benytte syntetiske antidepressiva. Disse stoffene reduserer manifestasjonen av vaskulære lidelser, normaliserer hjertefrekvensen.

  I tilfeller av hjertesvikt og fiasko i økende over prolaps bicuspid ventil, til konsultasjon hjertekirurg avgjøre videre behandling strategi kan være nødvendig å erstatte mitralklaffen, og for å bli kvitt denne sykdommen.

  Gitt alle de ovennevnte, hvis du er en ung kvinne, du ved fødselen det er økt felles mobilitet, har over gjennomsnittet vekst, asthenic fysikk, lange tynne fingre, økt elastisitet i huden, må du gå gjennom hjerte ultralyd for tidlig deteksjon av prolaps.

  I mange diagnostiserte tilfeller trenger ikke denne patologien behandling, og overvåkning av sykdomsprogresjonen er nødvendig. I tilfeller der alvorlige endringer i hjertets arbeid i de tidlige stadiene oppdages, kan alvorlige komplikasjoner av sykdommen unngås. Om nødvendig, medikamentbehandling, så vel som i tilfeller der ventilutskifting er nødvendig, vil tidlig behandling være effektiv.

  En kort referanse: Mitralventil prolaps forekommer oftest asymptomatisk, men hvis en person føler seg forandringer i sin helsetilstand, er det nødvendig med behandling.

  I alle fall må alle personer med hjertesykdommer og andre hjertesykdommer overvåkes av legen og overvåkes periodisk ved hjerte-ultralyd.

  Mitralventil prolapse: Kjennetegn ved sykdommen, årsaker, tegn og behandlingsmetoder

  Til dags dato er prolaps av mitralventilen en ganske vanlig patologi, hvor ventilen begynner å sakke på grunn av blodtrykkstrykk. Denne sykdommen oppstår hovedsakelig i ung alder, og oftest blir den diagnostisert i det rettferdige kjønn.

  I denne artikkelen vil vi forsøke å se nærmere på hva mitral ventil prolaps er, hva kan være tegn på manifestasjon, mulige konsekvenser og forebyggende tiltak.

  Hva er mitral ventil prolapse?

  Mitralventilapaps (PMC) er et klinisk anatomisk fenomen karakterisert ved utbuling av mitralventilflappene i det venstre atriumhulen. Forløpet av mitralventilen er diagnostisert hos ca 10-15% av pasientene med EKG ECH.

  Mellom venstre ventrikel og venstre atrium er en mitralventil bestående av to ventiler. Når hjertet er avslappet, er ventilflappene åpne, blodet strømmer fritt fra atriumet inn i ventrikkelen.

  På tidspunktet for hjertesammentrekning lukkes ventiler av mitralventilen tett, slik at alt blod fra ventrikkelen kommer inn i aorta. Med prolaps, er det en hevelse (sagging) av en av mitralventilflappene i det venstre atriumhulrum ved hjertekontraksjonen.

  Prolaps kan føre til ufullstendig lukking av mitral ventil, deretter redusere hjertelidelser er skapt for tilbakeføring av blodet i venstre atrium (denne prosessen kalles mitralinsuffisiens).

  Hvis graden av prolaps av mitralventilen er liten, er blodstrømmen som vender tilbake til venstre atrium liten (oppblåsning på 1-2 grader). I dette tilfellet forstyrrer prolaps ikke hjertearbeidet og anses å være ubetydelig.

  Forløpet av mitralventilen kan være primær (medfødt) og sekundær (som følge av en bakgrunn av andre hjertesykdommer).
  Detektering av den primære prolapsen av mitralventilen hos unge med ekkokardiografi er ikke en diagnose.

  Det er viktig å finne ut hvorvidt den prolaps av en isolert singularitet av hjertet, eller det er på grunn av tilstedeværelsen av syndromet av bindevev dysplasi (medfødt svakhet av bindevev), hvorvidt det er en unormal hjerterytme og ledning).

  Hos personer med prolaps av mitralventilen er paroksysmer av supraventrikulær takykardi, dysfunksjon av sinusnoden, lengre QT-intervall mer sannsynlig. I nærvær av myxomatøs degenerasjon av ventiler øker risikoen for bakteriell endokarditt og tromboembolisme.

  Derfor, for første gang oppdaget mitral ventil prolaps, anbefales det å besøke hjertesenteret. Kardiologen vil avgjøre om ytterligere undersøkelse og spesiell behandling er nødvendig, anbefaler den nødvendige frekvensen av observasjon. Kilde: »www.stomed.ru»

  Mitralklaffprolaps (venstre ventil prolaps, prolaps bicuspid ventil, Barlow syndrom) - sykdommer assosiert med svekket funksjon av ventilen som ligger mellom venstre atrium og ventrikkel.

  Denne sykdommen forårsaker vanligvis ikke angst, men det skjer ganske ofte (hos en av ti personer).

  Når det gjelder mitralventilapaps (PMC), buer ventilene som en fallskjerm i det venstre atrium med en sammentrekning av hjertet. De kan heller ikke lukkes tett, noe som vil bli ledsaget av utseendet av en omvendt strøm av blod inn i atriumet fra ventrikkelen.

  PMC er ofte referert til som et "click syndrome" fordi legen hører et ekstra klikk fra bulging av brosjyrene og støyen fra blodstrømmen. Eksperter mener at noen eksperter er overdrevet avhengige av å identifisere denne patologien. Kilde: med36.com

  For tiden er det primære (idiopatiske) og sekundære PMC skilt. Årsakene til sekundær MVP er revmatisme, brystskade, akutt myokardinfarkt og noen andre sykdommer.

  I alle disse tilfellene er akkordet av mitralventilen skilt, noe som fører til at ventilen faller inn i atriellhulen. Pasienter med revmatisk feber på grunn av betennelsesforandringer, påvirker ikke bare bladet, men også festet til akkord, ofte preget av separasjon av små akkorder 2 og tredje orden.

  Ifølge moderne synspunkter, for å overbevisende bekrefte den revmatiske etiologien til PMC, er det nødvendig å vise at pasienten hadde dette fenomenet før utløpet av revmatisme og dukket opp i løpet av sykdommen.

  Det er imidlertid svært vanskelig å gjøre dette i klinisk praksis. Samtidig hos pasienter med sikte på hjertekirurgi behandling, selv uten eksplisitt erklæring av svikt i mitralklaffen i historien av revmatisk feber, i omtrent halvparten av tilfellene, den morfologiske studier av mitralklaffen er betennelsesforandringer både brosjyrer og chordae. Kilde: "rmj.ru"

  Når vi hører uttrykket "hjertepatologi", virker noe umiddelbart forferdelig og uforenlig med livet, eller i det minste med normal livskvalitet.

  Derfor, når pasienter lære diagnosen mitralklaffen prolaps, og mange kjenner ham som PMK - veldig vanlig i dag patologisk fenomen, er det oppleves nesten som en setning.

  Men er alt så forferdelig? Er prolaps en farlig sykdom, krever det behandling og eventuelle livsbegrensninger? La oss prøve å finne ut det.

  Faktisk er forlengelsen av venstre (mitral) ventilen et brudd på ventilfunksjonen, karakterisert ved at ventiler sanker seg mot atriumet.

  Det er i en normal tilstand, etter at blodet fra atriumet har kommet inn i ventrikkelen, ventilen lukkes, og den eneste mulige måten for blod er i aorta. Med patologiske avvik, faller ventiler, og noe av blodet går tilbake til atriumet.

  Som regel mitralklaffprolaps oppdaget ved en tilfeldighet i tidlig barndom eller i komplekse undersøkelse av pasienten med klager av ulike autonome symptomer, svimmelhet, oppfattes forstyrrelse av hjertet.

  Og EKG tillater ikke å gjenkjenne PMK, effektive metoder for deteksjon er tørking og ekkokardiografi.

  Sistnevnte teknikk er god fordi det gjør det mulig å bestemme volumene av blod som returneres til atriumet, tilstedeværelsen av visse endringer i ventilene; tilordne en patologi grad som, avhengig av dybden av saggeventilen, skiller tre:

  • Den første (2-5 mm) kjennetegnes ved en liten sagging av ventilen, en liten mengde blod returneres til atriumet, oftere ved fravær av kliniske manifestasjoner og krever ikke noen behandling;
  • Den andre (6-8 mm) viser ofte symptomer som krever passende behandling;
  • Den tredje (9 mm eller mer) kan i noen tilfeller kreve kirurgisk inngrep.

  I de fleste tilfeller oppstår dysfunksjon av ventilen hos ungdom eller personer i alderen 35-40 år. Når det gjelder kjønnsdifferensiering, er det mer vanlig hos kvinner.

  Mange mennesker kan leve i mange år, intetanende om diagnosen, siden det er vanligvis den patologi ikke manifesterer seg ved noen symptomer, det utvikler seg svært langsomt, slik at mannen hele livet føles helt uthvilt, sunn og ikke klage på et hjerteproblem. Kilde: »antibiotika.ru»

  Årsaker til sykdommen og patogenesen

  Forløpet av mitralventilen, hvis behandling innebærer en medisinsk måte å gjenopprette hjerteventilens funksjoner på, skyldes i stor grad utseende av bindevev som har oppstått i hjertekonstruksjonene.

  De primære former for patologi hos barn er preget av tilstedeværelse av mikroskopiske ventiler. Fortsatt utvikling av dysplasi kan forringe metabolske prosesser.

  Ofte er årsaken til utviklingen av anomalier ventilgruppe:

  • infeksjoner båret av en gravid kvinne under graviditet;
  • dårlige miljøforhold under graviditet;
  • negativ arvelighet.

  Sekundær forlengelse av mitralventilen har et bredere spekter av årsaker som fremkaller utviklingen av patologi. Vanligvis utvikler hjerteventil sykdom mot andre sykdommer og hjertesykdommer, noe som kompliserer deres kurs.

  Forløpet av mitralventilen, hvis behandling utføres i samsvar med tidsplanen, forsvinner i noen tilfeller. Imidlertid kan fraværet av behandling av hjerteventilens patologi føre til irreversible degenerative endringer i hjerteventilens struktur og struktur.

  I henhold til graden av alvorlighetsgrad er det vanlig å skille tre grader av patologi:

  • I graden tilsvarer avslapningen i området 3-6 mm;
  • II-grad tilsvarer prolaps i området 6-9 mm;
  • III grad tilsvarer prolapse over 9 mm.

  Avhengig av tidspunktet for begynnelsen, kan prolaps være tidlig, sen eller holosystolisk. Kilde: "schneider-hospital.ru"

  klassifisering

  Ekkokardiografi lar deg overvåke sykdommens dynamikk.

  Kardial prolaps har flere grader av alvorlighetsgrad, nemlig:

  • prolaps av mitralventilen i 1. grad. Denne graden av alvorlighetsgraden av patologien er karakterisert ved å bøye ventilen med 3-6 mm. Det er en liten omvendt strømning. Krenkelser fører ikke til utvikling av ubehagelige symptomer.

  Alle kliniske parametere er innenfor det normale området. For å diagnostisere patologi i begynnelsen er det bare mulig med en utilsiktet undersøkelse utført i forbindelse med en annen sykdom. Pasienten med den første fasen av prolapse bør besøke kardiologen, begrense sportsbelastningen, ta tiltak for å styrke hjertemuskelen.

  Det er viktig å utelukke tunge treningsøkter som kan utløse videre sykdomsprogresjon, nemlig vektløfting, styrketrening på simulatorer. Trene en pasient med prolapse bør ha en begrenset belastning og inkludere skøyter eller ski, svømme og gå;

 • prolaps av mitralventilen i 2. grad. Du kan fikse avviket med 6-9 mm. Pasienten begynner å bekymre seg om de første manifestasjonene av hjertesykdom. Etter samråd med pasienten kan kardiologen tillate mindre sportsutdanning;
 • prolaps av mitralventilen i 3. grad. Størrelsen på ventildebøyningen i venstre atriellegion overstiger indikatoren på 9 mm.

  Det er store endringer i hjertets struktur. Legen diagnostiserer en økning i veggene i venstre atrium, en fortykkelse av ventriklene.

 • Det er en unormal endring i normal drift av sirkulasjonssystemet. Patologi fører til en svikt i ventilen, et brudd på hjerterytmen.

  Pasienter med alvorlig grad av prolaps er vist kirurgisk behandling for erstatning eller suturering av mitralventilflapper. Etter utvinning blir pasienten sendt til fysisk terapi.

  Avhengig av det etymologiske tegnet er prolaps av mitralventilen delt inn i:

  1. Primær. Det oppstår som et resultat av fødselsskader, manifestert i hjertets bindevev. Deformasjon av støttende og beskyttende vev fører til en høy følsomhet av ventilen, følsomheten av mitralventiler til patologiske forandringer. Denne sykdomsformen har nok gunstige medisinske spådommer og behandles med hell.
  2. Sekundær. Utvikler mot andre sykdommer. Det er ofte en komplikasjon etter hjerte- og vaskulære sykdommer, for eksempel myokarditt (en inflammatorisk prosess i hjertemuskulaturen). Patologi kan være forbundet med lidelser i ledbånd eller muskelvev designet for å holde mitralventilen. Sykdommen forårsaker ikke atypiske endringer i ventilens struktur.

  Regurgitation er den raske bevegelsen av væsker eller gasser motsatt normal retning.

  Prosessen utvikler seg i det hule muskelorganet etter å ha krympet veggene.

  Mitral regurgitation oppstår på grunn av fullstendig lukking eller reduksjon av åpningen for innføring i venstre ventrikel. Dette fører til at blodstrømmen beveger seg tilbake, det vil si, går fra venstre ventrikel til venstre atrium.

  Regurgitation kan forekomme:

  • på nivået av ventiler til hjerteventilen;
  • opp til midten av auricleen;
  • til motsatt side av atriumet. Kilde: «medinfa.ru«

  Også skille medfødt og oppkjøpt prolapse.

  Medfødt prolaps er delt inn i:

  • Samtidig med medfødte hjertefeil.
  • Utviklet i utero som følge av anomali av strukturen til ventiler i mitralventilen.
  • Oppstår som et resultat av arvelige sykdommer i bindevev.

  Den oppkjøpte prolapse skjer:

  • revmatisk opprinnelse,
  • som et resultat av forkalkning av basen i den bakre sokkelen i mitralventilen,
  • ulike brudd på funksjonen og egenskapene til papillarmuskulaturen,
  • kronisk valvulitt, spesielt i tilfelle av NWST,
  • som følge av infektiv endokarditt,
  • når integriteten til akkordvingene,
  • på bakgrunn av subaortisk eller aortal stenose. Kilde: «medluki.ru«

  Symptomer på sykdommen

  Forløpet av mitralventilen i primærformen er preget av tegn på vegetativ-vaskulær dystoni: hodepine, svimmelhet, følelse av mangel på luft, besvimelse.

  Det er også meteorologisk avhengighet, dårlig toleranse for fysisk anstrengelse, subfebril temperatur, panikkanfall.

  Det kan være klager om forstyrrelser i hjertearbeidet, ikke fjernet av rusmidler, smertefulle opplevelser i hjertet av en nikkende eller piercing natur.

  Indirekte tegn på primær prolaps er tendensen til å danne hematomer, kraftig menstruasjon hos kvinner og tilbakevendende neseblødning.

  I sekundær form er det klager på alvorlig brystsmerter, kortpustethet, uregelmessig hjerterytme, svimmelhet, hoste med frigjøring av rosa skum på grunn av forurensninger i blodet.

  Disse symptomene er typiske for hjerteinfarkt og andre hjertesykdommer, samt skader.

  I sykdommer ledsaget av endring i bindevevstrukturen, er det symptomer som økt tretthet, dyspné, selv med liten belastning, noe som reduserer eller akselererer hjertearbeidet. Kilde: «serdcemed.ru»

  Som nevnt ovenfor forekommer prolaps av mitralventilen i de aller fleste tilfeller nesten asymptomatisk og diagnostiseres ved et uhell med en forebyggende medisinsk undersøkelse.

  De vanligste symptomene på prolaps av mitralventilen inkluderer:

  • Cardialgia (smerte i hjertet). Dette symptomet forekommer i omtrent 50% av tilfellene av PMC.

  Smerten er vanligvis lokalisert i området på venstre side av brystet. De kan være både kortsiktige og strekke i flere timer.

  Smerte kan også forekomme i hvilestilstand eller med en utprøvd emosjonell belastning. Imidlertid er det ofte umulig å koble til forekomsten av et hjertesymptom med noen provokerende faktor.

  Det er viktig å merke seg at smerte ikke stoppes av inntak av nitroglyserin, noe som er tilfelle med hjerte-og karsykdommer.

 • Følelse av mangel på luft. Pasienter har et uimotståelig ønske om å ta et dypt pust "fullt bryst".
 • Følelsen av avbrudd i arbeidet med hjertet (eller en svært sjelden hjertefrekvensen, eller vice versa hjertebank (takykardi).
 • Svimmelhet og svimmelhet. De skyldes brudd på hjertefrekvensen (med en kortsiktig nedgang i blodstrømmen til hjernen).
 • Hodepine i morgen og natt.
 • Stigningen i temperatur, uten grunn. Kilde: »ztema.ru»
 • Patologiske endringer i strukturen til mitralventilen manifesteres hos barn på forskjellige måter. De fleste symptomene på sykdommen bestemmes av alvorlighetsgraden av bindevevsdysplasi og vegetative forandringer som forekommer i hjertekonstruksjonene.

  Mange barn med eksisterende patologi klager vanligvis på generell svakhet, økt tretthet ved den minste fysiske anstrengelsen.

  Barn opplever hyppig svimmelhet, periodisk er det hodepine, det er kortpustethet under bevegelse. En rastløs og forstyrrende søvn blir observert om natten.

  Forløpet av mitralventilen, hvis behandling innebærer et kompleks av terapeutiske tiltak og er ledsaget av andre hjertesykdommer, kan forårsake utvikling av et barn med kardial og takykardi.

  Under utviklingen av prolral av mitralventilen utvikler barn ofte psykiske lidelser og vegetativ system. Det er en følelse av frykt, utvikler asteni og overdreven psykomotorisk spenning.

  Muskulatur hos barn med mitralventil prolaps har en svak tone og utvikling, det er hypermobilitet i leddene og endringer i stillingen. Barn med en lignende diagnose har utprøvd skoliose, og en endret, dystrofisk struktur av thoraxen.

  Barn med denne patologien lider ofte av flate føtter, de har uttalt pterygoid scapula. Et karakteristisk trekk ved patologien til valvulærgruppen er en endring i strukturen til mange ytre organer som er karakteristisk for denne sykdommen.

  Sykdommen er preget av nærvær av dysplasi av bindevev, ledsaget av forskjellige manifestasjoner og uttrykkes i asthenisk grunnlov, i den reduserte massen av barnets kropp, økt elastisitet i huden og høy vekst.

  Forløpet av mitralventilen, hvis behandling bestemmes under diagnosen, er best manifestert i dynamikken
  hjertearbeid.

  Kombinasjoner og alterstøy av varierende intensitet og tone tillate kardiologer, selv under medisinsk undersøkelse for å fastslå at et barn har denne sykdommen. Kilde: "schneider-hospital.ru"

  Diagnose av prolaps

  Diagnostikk av mitralventil prolaps er basert på hjerte-lytting, elektrokardiografisk (EKG), ekkokardiografi (EchoCG) og andre metoder.

  EKG i mange tilfeller registreres ulike hjertearytmier: supraventrikulær og ventrikulære arrytmier, paroksysmal takykardi, bradykardier og brudd på atrioventrikulær ledning.

  Ofte, spesielt hos barn og ungdom, er det moderat uttrykt sinus takykardi og en delvis (ufullstendig) blokkering av høyre ben av bunten av Hans.

  Pasienter kan oppvise uspesifikke EKG-forandringer i form eller kosoniskhodyaschego kosovoskhodyaschego forskjøvet nedover fra ST-intervallet og kontur endres repolarisering fase: T-bølgen avflatet eller negativ, men vanligvis ikke symmetrisk.

  I vertikal stilling øker frekvensen av merkede elektrokardiografiske lidelser to ganger. Det bør understrekes at i de fleste asymptomatiske pasienter med mitralventil prolaps, kan EKG-endringer ikke forekomme i det hele tatt.

  Tidlig diagnose av sykdommen er mulig å bruke CardioVisor som lar deg spille selv de minste endringer, som er forutsetningene for hjerte-og karsykdommer, mens vanlig EKG-analyse kan være "stille" om den forestående problemer.

  Fonokardiografi med primær prolaps viser at amplitude av I og II toner ikke endres. Innspilt medium eller pozdnesistolichesky klikk og middels- eller pozdnesistolichesky støy i tilknytning til II tone.

  Vanligvis har systolisk støy en gjennomsnittlig amplitude. Betydelig mindre markert holosistolichesky støy med størst amplitude i den siste tredjedel av systolen.

  Ekkokardiografi er den primære metode for å diagnostisere en sykdom, slik at manøver klaffer identifisere deres struktur og funksjonelle egenskaper hjertemuskulatur.

  Studien er utført i endimensjonale og todimensjonale moduser ved hjelp av alle tilgangene. De viktigste ekkokardiografiske tegnene på patologi er:

  • fortykning av fremre, bakre eller begge ventiler mer enn 5 mm i forhold til mitralringens plan;
  • en økning i venstre atrium og ventrikel;
  • Slagventilflapper i atriellhulen ved tiden for venstre ventrikulær systole;
  • utvidelse av mitralringen;
  • forlengelse av senetråder;

  I nærvær av diastoliske bakre paknings bevegelse, kan systoliske flutter klaffer hindre brudd av akkorden.

  Ekstra EchoCG tegn på mitral ventil prolapse er utvidelsen av aorta rot og aneurysm av interatriale septum.

  Når brystet X-ray av pasienten infarkt konfigurasjon som minner om den "henger" i hjertet, synes dens dimensjoner redusert, fant en moderat arc svulmende lungearterien til venstre konturen av hjertemuskelen, er lunge tegning ikke endret.

  Et rønnegenogram av ryggraden kan vise hos et lite antall pasienter forsvunnet lordose (ryggmargsyndrom). Kilde: »kardi.ru»

  Undersøkelse av kardiovaskulær sykdom innebærer passasje:

  • undersøkelse av en kardiolog
  • analyse av blod og urin;
  • EKG;
  • bryst røntgen;
  • Ekkokardiografi. Kilde: »medinfa.ru»

  Det viktigste er å skille mellom mitralventilens prolaps fra utilstrekkelsen av denne ventilen, samt dysfunksjonen av myokardiums ventilapparat og av forskjellige små anomalier i hjertet. I forbindelse med dette er det ikke nok lyd å lytte alene.

  EKG er ikke alltid veiledende, og noen ganger endres ikke i det hele tatt.

  Røntgen av hjertet, for lite vil ikke fungere, fordi hjertemuskelen ikke økes eller noen ganger en svak utbuling av den pulmonale buen (buen av den pulmonære arterien) som en konsekvens av den mindreverdighets av bindevev, men er ikke en definitiv indikator på tilstedeværelse av mitralklaffprolaps.

  Den mest informative og representative er EchoCG, ifølge hvilken den endelige diagnosen er laget. Kilde: medluki.ru

  Terapeutisk taktikk med PMK og komplikasjoner

  Ledelsens taktikk varierer avhengig av graden av prolaps av ventiler, naturen av vegetative og kardiovaskulære forandringer.

  Obligatorisk er normalisering av arbeid, hvile, daglig rutine, overholdelse av riktig regime med tilstrekkelig søvnlengde.

  Spørsmålet om fysisk utdanning og idrett avgjøres individuelt etter at legen vurderer indikatorene for fysisk ytelse og tilpasningsevne til fysisk aktivitet. Majoriteten i fravær av MR, uttrykte forstyrrelser i repolarisasjonsprosessen og JA overfører på tilfredsstillende måte den fysiske belastningen.

  Med tilstedeværelse av medisinsk tilsyn kan de lede en aktiv livsstil uten noen restriksjoner på fysisk aktivitet. Anbefal svømming, ski, skøyter, sykling. Det anbefales ikke sportsaktiviteter som er forbundet med bevegelsene (jumping, wrestling karate, etc.).

  Påvisning av MR, JA, endringer i metabolske prosesser i myokardiet, forlengelse av QT-intervallet på elektrokardiogrammet dikterer behovet for å begrense fysisk aktivitet og trening.

  Ut fra det faktum at PMC er en bestemt manifestasjon av VSD i kombinasjon med STD, er behandlingen basert på prinsippet om generell styrking og vegetotropisk terapi.

  Hele komplekset av terapeutiske tiltak skal bygges under hensyn til de individuelle egenskapene til pasientens personlighet og funksjonell tilstand i det autonome nervesystemet.

  En viktig del av kompleks behandling av PMC er ikke-medisinering. For dette formål er utnevnt terapi, auditiv trening, fysioterapi (elektroforese med magnesium, brom i den øvre nakkesøylen), vannbehandling, IRT, ryggmassasje.

  Det bør legges stor vekt på behandling av kronisk infeksjonsfokus, ifølge indikasjoner utføres tonsillektomi.

  Drogbehandling bør fokusere på:

  1. behandling av vegetovaskulær dystoni;
  2. forebygging av myokardisk neurodystrofi;
  3. psykoterapi;
  4. antibakteriell profylakse av infektiv endokarditt.

  Ved moderate former sympathicotonia det oppnevnt urtemedisin urte beroligende, vendelrot skjær, motherwort, samling av urter (salvie, rosmarin, johannesurt, Motherwort, vendelrot, hagtorn), som har samtidig lett å dehydrering effekt.

  I de siste årene har et økende antall studier vært viet til studiet av effekten av orale magnesiumpreparater. Den høye kliniske effekten av behandling i 6 måneder med Magnnerot-preparatet inneholdende 500 mg magnesiumorotat (32,5 mg elementært magnesium) ved en dose på 3000 mg / dag for 3 doser er vist.

  I tilstedeværelse av endringer i repolariseringsprosessen utfører EKG behandlingskurs med legemidler som forbedrer metabolske prosesser i myokardiet (panangin, riboksin, vitaminterapi, karnitin). Carnitine (narkotikakarnitinhydroklorid eller utenlandske analoger - L-Carnitine, Tison, Carnitor, Vitaline) foreskrives i en dose på 50-75 mg / kg i dag i 2-3 måneder.

  Carnitin spiller en sentral rolle i lipid og energi metabolisme. Å være en kofaktor for beta-oksidasjon av fettsyrer, overfører acylforbindelser (fettsyrer) gjennom mitokondriamembraner, forhindrer utviklingen av myokardiell nevokardiografi, forbedrer sin energimetabolisme.

  Den gunstige effekten av å bruke koenzym Q-10, som signifikant forbedrer bioenergetiske prosesser i myokardiet, er kjent og er spesielt effektiv i sekundær mitokondriell insuffisiens.

  Indikasjoner for utnevnelse av β-adrenoblokdere er hyppige, gruppe, tidlig JE, spesielt mot bakgrunnen av forlengelse av QT-intervallet og vedvarende repolarisasjonsforstyrrelser; daglig dose av obzidan er 0,5-1,0 mg / kg kroppsvekt, behandling utføres i 2-3 måneder eller mer, hvoretter gradvis tilbaketrekking av legemidlet.

  Sjelden supraventrikulær og ZHE, hvis ikke kombinert med syndromet av langstrakt QT, krever vanligvis ikke medisinering.

  Med utprøvde morfologiske endringer i valvulærapparatet er det nødvendig å utføre AB-forebygging av IE under ulike kirurgiske inngrep forbundet med risikoen for bakteremi (tannutvinning, tonsillektomi, etc.). Anbefalinger fra American Association of Cardiologists på AB forebygging av hjerteinfarkt hos barn.

  Behandling bør omfatte psykofarmakoterapi med forklarende og rasjonell psykoterapi som er rettet mot å utvikle en tilstrekkelig holdning til tilstanden og behandlingen.

  Psykofarmoterapi utføres vanligvis ved en kombinasjon av psykotrope legemidler. Av antidepressiva stoffer brukes oftest legemidler med balansert eller beroligende effekt (azafen - 25 - 75 mg per dag, amitriptylin - 6,25 - 25 mg per dag).

  Av neuroleptika preferanse sonapaks sin timolepticheskoe effekt og medikamenter fenotiazin serie (triftazinu - 5 - 10 mg per dag, etaperazinu - 10 - 15 mg per dag), gitt deres aktiverende virkning med selektiv virkning på tankeforstyrrelser.

  I kombinasjon med antidepressiva eller antipsykotiske midler, brukes beroligende midler med beroligende effekt (fenazepam, elen, seduxen, frizium). Med den isolerte bruken av beroligende midler foretrekkes "dagtid" beroligende midler - trioksazin, rudotel, uxepam, grandaxin.

  Når sympathicotonic retnings autonom tone slått noen kosten tiltak - begrensning av natrium, kalium øke salter Innkommende og magnesium (bokhvete, havre, hirse korn, soya, bønner, erter, aprikos, fersken, rose, aprikoser, rosiner, saft, medikament - Panangin).

  Vitaminterapi (multivitaminer, B1), samling av beroligende urter er vist. For å forbedre mikrosirkulasjonen, foreskrives vinopan, cavinton, trental.

  Med utviklingen av MN utføres tradisjonell behandling med hjerteglykosider, diuretika, kaliumpreparater, vasodilatorer.

  MP lang tid er i stand til å kompensere, men i nærvær av funksjonell (Frontier) pulmonal hypertensjon og myokardial ustabilitetsfenomener kan oppstå NK vanligvis blant interkurrente sykdommer, sjeldent etter langvarig emosjonelt stress.

  Det er funnet at ACE-inhibitorer har en såkalt "kardio" effekt og er anbefalt for pasienter med høy risiko for utvikling av kongestiv hjertesvikt, redusere forekomsten av pulmonal og systemisk hypertensjon, og begrense viral betennelse i hjertemuskelen.

  Ikke-hypotensive doser av kaptopril (mindre enn 1 mg / kg, gjennomsnittlig 0,5 mg / kg per dag) med langvarig bruk, sammen med en forbedring i LV-funksjonen, har en normaliserende effekt på lungesirkulasjonen. Grunnlaget er effekten av kaptopril på det lokale angiotensinsystemet i lungekarrene.

  Ved alvorlig MH refraktær mot medisinering, utføres en kirurgisk korreksjon av defekten. Kliniske indikasjoner for kirurgisk behandling av PMC komplisert av alvorlig MH er:

  • sirkulasjonsfeil II B, ildfast mot terapi;
  • bli med i atriell fibrillasjon;
  • Overholdelse av pulmonal hypertensjon (ikke mer enn 2 stadier);
  • bli med i IE, ikke-herdbare antibakterielle stoffer.

  Hemodynamiske indikasjoner for kirurgisk behandling av MH er:

  • økning i trykk i LA (mer enn 25 mm Hg);
  • reduksjon av ejektjonsfraksjon (mindre enn 40%);
  • brøkdel av regurgitasjon mer enn 50%;
  • overskudd av diastolisk volum av venstre ventrikkel 2 ganger.

  I de senere år bruke radikal kirurgisk korreksjon PMC syndrom, inkludert forskjellige alternativer for kirurgiske inngrep, avhengig av de rådende morfologiske abnormaliteter (pliktsiya mitrale blad, etablering av kunstig chordae ved hjelp politetrafluoroetilenovyh sømmer, forkorting av senen båndene; sammensying commissure).

  Det anbefales å supplere de beskrevne rekonstruksjonsoperasjonene på MC med forankring av støtteringen til Carpagna. Hvis det ikke er mulig å utføre en gjenopprettingsoperasjon, erstattes ventilen med en kunstig protese.

  Siden muligheten for progresjon av endringer fra MC med alder ikke er utelukket, så vel som sannsynligheten for forekomsten av alvorlige komplikasjoner dikterer behovet for dispensarobservasjon. De bør undersøkes av en kardiolog og undersøkes minst to ganger i året.

  I poliklinisk gjennomført medisinsk undersøkelse ut ved anamnese: Under graviditet og fødsel, etablere tilstedeværelse av dysplastiske funksjoner i de første årene av livet (medfødt dislokasjon og subluksasjon av hofte, brokk).

  Identifisere en klage, inkludert astenoneurotic karakter. Hodepine, falsk angina, hjertebank, etc. for å inspisere vurdering av konstitusjonelle funksjoner og mindre misdannelser, auskultasjon i liggende stilling, til venstre, sittende, stående, etter å ha hoppet og anstreng registrert elektrokardiogram i den bakre og stående stilling, er det ønskelig å gjøre ekkokardiografi.

  I katastrofen er dynamikken i auskultatoriske manifestasjoner, indikatorer for elektro- og ekkokardiogrammer notert, og gjennomføringen av foreskrevne anbefalinger overvåkes.

  Prognosen for PMC avhenger av årsaken til prolaps og tilstanden til venstre ventrikulær funksjon. Imidlertid er prognosen for primær PMP generelt gunstig. Graden av primær PMC, som regel, endres ikke. Forløpet av PMC hos de fleste pasienter er asymptomatisk.

  De har høy toleranse for fysisk aktivitet. I dette henseende er akrobater, dansere og ballettdansere med hypermobilitet i leddene ganske demonstrerende, blant dem er det mennesker med PMC. Graviditet med PMC er ikke kontraindisert. Kilde: »kardio.ru»

  Med prolaps hos pasienter observert ofte utviklingen av slike sykdommer som:

  • infeksiøs endokarditt (skade på hjertets indre skall);
  • mitral insuffisiens
  • hjertesvikt;
  • rive av senetråder;
  • avsetning av fibrin på ventilene til den syke ventilen;
  • cerebrovaskulær patologi (nedsatt cerebral sirkulasjon). Kilde: medinfa.ru

  Til tross for den tilsynelatende harmløsheten kan PMK forårsake alvorlige komplikasjoner som mitralventilinsuffisiens, arytmi, akutt cerebrovaskulær ulykke (hjerneslag), hjertesvikt, plutselig død.

  Noen ganger, i avbøyning av ventiler, observeres betennelse av fôrflaten av membranens ventil, den såkalte infeksiøse (bakterielle) endokarditt.

  Sykdommen er ledsaget av økt kroppstemperatur, hjertebank, leddproblemer, småpunktsblødninger, gulsott av huden, nedsatt blodtrykk og en generell alvorlig tilstand. Endokarditt kan i sin tur gi tromboembolisme, arytmi eller hjertefeil. Kilde: «serdcemed.ru»

  Årsaken til økende mitralregurgitasjon kan være ikke bare overgrowth av mitralringen og myxomatøs degenerasjon av de prolapsende klaffene, men også akkordbrudd eller sammenføyt infektiv endokarditt. Utviklingen av sistnevnte er fulle av tromboemboliske komplikasjoner.

  Selv om slike komplikasjoner er ganske sjeldne og som regel oppdages hos menn over 50, bør også deres fare huskes blant unge mennesker.

  Uansett, kan vi ikke helt forlate ideen om at de cerebrovaskulære komplikasjoner, kan akutte lidelser av retinal blodstrømning og fokale myokardial endringer hos unge pasienter uten tegn på koronar aterosklerose være forbundet med tilsvarende arterien emboli.

  Årsaken til dannelsen av intrakardial trombi og påfølgende emboliske komplikasjoner, i tillegg til infeksiv endokarditt, kan være økt blodplateaggregering på steder med myxomatøs degenerering av ventiler.

  Mitralklaffprolaps ofte (50 til 90% av tilfellene) ledsaget av utseende av et bredt spektrum av hjerterytmeforstyrrelse, blant disse er særlig hyppig autonom dysfunksjon og sinus AV-blokk, og supraventrikulære og ventrikulære ekstrasystoler.

  Årsakene til arytmier med prolapse forblir uklare. Blant de mest sannsynlige mekanismene i slike tilfeller skal i utgangspunktet kalles autonom dysfunksjon på grunn av DST.

  Kanskje er det en økning i den elektriske aktiviteten til kardiomyocytter i venstre atrium, som er utsatt for irritasjon fra forlengelsen av ventilen under systolen.

  Noen forskere, som en mulig mekanisme for utviklingen av arytmier med mitralventil prolaps, indikerer overdreven spenning av papillærmuskulaturen på grunn av ventileres forlengelse og den resulterende koronarospasmen.

  Med forlengelsen av mitralventilen, som ikke er forbundet med organiske hjertesykdommer, spilles hovedrollen i utviklingen av hjertearytmier av forandringen i impulskonduksjon gjennom AV-tilkoblingen.

  Supraventrikulære paroksysmale takykardier under prolaps er ganske hyppige. Deres forekomst er knyttet til tilstedeværelsen av venstrehåndede tilleggsstier hos personer med prolaps. Det er indikasjoner på en høy forekomst av prolaps og WPW fenomener.

  Fraværet av tegn på WPW på EKG gir ikke grunn til tillit i fravær av flere ledende veier. Dette er spesielt viktig når man husker paroksysmale rytmeforstyrrelser hos ungdom med mitralventil prolaps og hyppigere elektrofysiologiske studier.

  Det er et forslag om at høyfrekvensen av kombinasjonen av ekstra baner og prolaps sammenfallende faller sammen med uregelmessigheter, som noen forskere mener, men bør betraktes som en manifestasjon av DST.

  Et annet viktig EKG-funnet med prolaps kan være en langstrakt QT, som i seg selv kan spille en rolle i utviklingen av ventrikulær takykardi.

  Spesiell vurdering fortjener spørsmålet om forholdet mellom prolapse og plutselig hjertedød. I motsetning til den herskende oppfatningen av den økte risikoen for plutselig død med mitralventil prolaps, er forholdet mellom dem uprøvd.

  En rekke rapporter om prolapsefunn på obduksjon hos unge som døde plutselig, kan ikke tjene som bevis for dette forholdet, siden det ikke er tegn på prolaps involvering i utviklingen av plutselig død.

  Samtidig er det vanskelig å forlate ideen om at manifestasjoner av elektrisk ustabilitet og ledningsforstyrrelser, som ofte oppstår under prolapse, ikke spiller en rolle i utviklingen av plutselig død.

  Vi vil gi en ytterligere antagelse om de mulige årsakene til plutselig død med mitralventilapapning.

  Hvis vi betrakter prolaps som en spesiell manifestasjon av CTD-syndrom, kan det antas at disse personene prolaps ofte kombinert med unormal utvikling av arterier, skjult av tilleggsveier og myokardial bygge bro som kan føre til lokal iskemi og myokardial elektrisk ustabilitet. Kilde: »blackpantera.ru»

  Tradisjonelle behandlingsmetoder

  Tradisjonell medisin anbefaler, med mitral ventilpatologier, å bruke produkter som fremmer styrken av kardiovaskulærsystemet og forbedrer immuniteten, som har en restorativ effekt på kroppen.

  Denne kategorien inkluderer tørkede aprikoser, røde druer, valnøtter, hofter og svarte rosiner, bananer, bakt poteter.

  For forebygging og behandling av prolaps i andre grad, foreslår folkemedisin å bruke et slikt middel: fra 200 gram. svisker, 200 gr. fiken og 200 gr. tørket aprikoser for å lage en medisinsk blanding, hopper over disse ingrediensene gjennom en kjøttkvern.

  Hver morgen, ta en spiseskje av blandingen på tom mage. Den lagrede medisinen skal oppbevares i kjøleskap i en glassbeholder. Kilde: "fitfan.ru"

  Forebygging av sykdom

  For at barnet ikke har en sekundær prolaps, er det nødvendig å styrke immuniteten og beskytte seg mot sykdommer. Når de blir angrepet, er det nødvendig å gjennomføre passende behandling i tide og fullt ut.

  Hvis barnet er diagnostisert med primær prolaps, er det viktig å ta tiltak for å forhindre komplikasjoner av patologi. For dette er det nødvendig å regelmessig observere en pediatrisk kardiolog, utføre EKG og EchoCG.

  Periodisk medisinsk undersøkelse og hvile i spesialiserte sanatorier er viktige punkter i det forebyggende programmet. Av stor betydning er den daglige rutinen, tilstrekkelig hvile, begrenset fysisk aktivitet. Kilde: »detstrana.ru»

  Med hvilken som helst variant av patologien, er det nødvendig å utføre tiltak for å forhindre farlige komplikasjoner, som inkluderer:

  • antibiotikaprofylakse før noen kirurgisk eller diagnostisk prosedyre;
  • Langsiktig bruk av rusmidler som forhindrer blodpropper (antiaggreganter);
  • symptomatisk terapi;
  • begrensning av fysisk aktivitet og hardt arbeid med yrkesfare (mitral ventil prolapse og idrett er uforenlig, noe som er spesielt viktig for barn og ungdom);
  • regelmessig oppfølging med lege.

  Ung kvinne drømmer om vellykket svangerskap og fødsel av et friskt barn, må du bruke pregravid opplæring som inkluderer en full undersøkelse av kardiolog med profylaktisk bruk av narkotika før unnfangelsen, hele perioden av svangerskapet, fødsel og barseltid.

  Kontraindikasjoner for fosters oppfattelse og svangerskap er kompliserte varianter av hjertepatologi når det er en reell risiko for plutselig død.

  Les Mer Om Fartøyene