Forberedelse for protetisk mitralventil, mulig oslozheniya og rehabilitering etter operasjon

Forstyrrelser av ventiloperasjonen fører til alvorlige konsekvenser, funksjonshemming og død.

I dagens utviklingsstadium har medisinen muligheten til å erstatte den berørte hjerteventilen med en kunstig som forlenger livet til en person i ti år, forutsatt at pasienten overholder alle medisinske forskrifter.

I noen tilfeller gjentas protesen av ventilen.

I det internasjonale klassifikasjonssystemet for mikrobialproteser i mitralventilen har koden Z95, inkluderer dette ikke komplikasjoner forbundet med installasjon av proteser.

Indikasjoner for erstatning er slike sykdommer:

 • stenose av mitral og aorta ventilen;
 • PMK.

Forberedelse for implantatinstallasjon

Før operasjonen behandles pasienter med alvorlig hjertesvikt med vanndrivende behandling, salt er helt utelatt fra dietten til disse pasientene.

Diagnostisert atrieflimmer vil kreve tidligere behandling med slike legemidler:

 • beta-blokkere;
 • dikogsin;
 • kalsiumantagonister.

Forberedelse til kirurgi pasienter med kardiogent sjokk forårsaket av mitral insuffisiens i den akutte fasen, er å stabilisere den fysiske tilstand ved hjelp av vasodilaterende midler, inotrope midler, counterpulsation ballong.

Vasodilatorer er nødvendige for å senke nivået av oppblåsthet og redusere blodkarets motstand.

De viktigste nyansene til kirurgi på mitralventilen

 • Hovedtyper av kirurgisk inngrep på mitralventilen er rettet mot å gjenopprette funksjonen av kardiovaskulærsystemet og den generelle hemodynamikken til pasientens kropp.
 • Operasjonen av kommissurotomi på mitralventilen har en åpen og lukket type intervensjon.
 • Gjennomføring av en lukket kommissurotomi, kobler kirurger de sammensmeltede vingene av det atrioventrikulære vinduet under sin stenose. Friable adhesjoner elimineres av fingre, mer tett - dilator.
 • Ventilkorreksjon utføres uten å åpne brystet og uten bruk av kunstig sirkulasjon. For å redusere risikoen for komplikasjoner under operasjon, skyver en av kirurger karoten arterier. Den mest alvorlige komplikasjonen under operasjonen er emboli av cerebral kar.
 • For øyeblikket blir denne type operasjon i økende grad erstattet av proteser og utføres oftest ved manglende evne til å anvende ekstrakorporeal sirkulasjon. Operasjoner av commissurotomi er hovedsakelig utsatt for gravide kvinner med en alvorlig grad av mitral stenose.
 • Åpen intervensjon brukes i tilfelle av liten innsnevring og i fravær av alvorlig kalsinering. Kunstig blodsirkulasjon brukes til kirurgisk korreksjon. Fusjonen av fusjonen til ventilene til hjerteventilen er delt i retningen av den fibrøse ringen, og akkordene blir kuttet. Videre blir snittet ledet opp til musklene. Samtidig fjernes låser lokalt. Deretter siktes innsnittet. Metoden tillater effektivt å fjerne trombi, langsiktige resultater viser lang levetid hos pasienter, men det er fare for hjertefrekvens i en viss prosentandel av pasientene. De kreves deretter å etablere en ventilerende protese.

Montering av en mitralventilprothese

Før utskifting av ventilen, gjennomgår pasienten en komplett diagnostisk undersøkelse: klinisk blod- og urintest, en maskinvareundersøkelse for ultralyd, et ekko, en røntgenrør. Etter dette velger legene et valg av kirurgisk inngrep, og dette er ikke alltid installasjonen av en protese.

Typer av kirurgiske operasjoner for å gjenopprette det berørte bladet:

 • fjerning av den berørte delen;
 • sy akkorder;
 • innføring av ventil klemmen;
 • sy bladene i en.

Disse operasjonene kan med hell erstatte installasjonen av en mekanisk protese, eliminere risikoen for økt blodproppdannelse og andre negative konsekvenser.

Hvis det fortsatt er nødvendig med protese, tilbys pasienten en mekanisk eller biologisk ventil.

Kunstige, mekaniske proteser pålitelig levetid er praktisk talt ubegrenset, ikke trenger å byttes ut, men pasienten må kontinuerlig ta medikamenter som reduserer blodpropp samt høy risiko for tromboembolisme.

Tilstrekkelig pålitelige produkter fra firmaet er kobber, beskyttet av patenter i Europa, USA og Russland.

Endoprosthetikk med et materiale av biologisk opprinnelse (hest eller gris perikardium) har en begrenset levetid, noe som betyr gjenbruk etter en stund.

Beslutningen om å velge protesen er laget i fellesskap av en hjertekirurg og pasient i utvelgelsesprosessen en betydelig rolle spilt av kostnadene av protesen, er svært dyrt det biologiske materialet, er mekanisk implantat mye billigere.

Rehabilitering etter operasjon

For postoperativ rehabilitering skal pasienten plasseres i intensivavdelingen.

For en stund puster pasienten gjennom en spesiell enhet. På snittet er drenering etablert, et kateter settes inn i blæren, siden pasienten har blitt helt immobilisert i noen tid.

Legemidler administreres intravenøst ​​gjennom IV. I tillegg er elektroder koblet til skjermkortets hjertefunksjon, samt en mansjett for måling av trykk.

Etter stabilisering av tilstanden fjernes alle enheter, og pasienten overføres til generell menighet. Suturer fjernes etter ti dager.

Under utvinning må en person øke motoraktiviteten, først bevege seg rundt avdelingen, da er det nødvendig å gå ut på sykehusets gårdsplass.

Ved første undersøkelse etter operasjonen ser de på hva en mitralventilprothese ser ut på en radiograf, etter noen måneder tar de et nytt skudd for å klargjøre resultatet av operasjonen.

Pasientens funksjonshemming fortsetter gjennom hele gjenopprettingsperioden, da det utstedes et spesialark.

Prognosen for fremtidig liv avhenger av hvor riktig pasienten vil følge anbefalingen fra den behandlende legen om å ta medisinering, diagnose og diett. Den samme faktoren bestemmer levetiden til den mekaniske ventilen.

Personer som har gjennomgått implantatinstallasjon må ikke røyke, fysisk aktivitet skal være svært moderat, men det er umulig å lede en liggende livsstil, hypodynamien forstyrrer arbeidet med indre organer.

For opererte personer er spørsmålet om sport og kjøring kun avgjort etter samråd med behandlende lege. Det anbefales ikke lange turer, spesielt i det første året etter implantatinstallasjonen.

Mottak av medisiner, i den postoperative perioden, bestemmes av det kliniske bildet og typen av kunstventilen.

Installasjonen av et biologisk implantat vil kreve bruk av medisiner som forhindrer immunforkastelse av fremmedlegemer.

Pasienter med mekanisk protese tar stoffer som reduserer risikoen for blodpropper.

Noen pasienter kan jobbe som før, men for det meste får pasienter funksjonshemning, selv om de kan arbeide i lett arbeid.

Kosthold for mennesker med kunstige ventiler

Det er mange restriksjoner i ernæring, de gjelder konfekt, sukker, salt, fett kjøtt og animalsk fett. Hva du kan gjøre:

 • friske bær;
 • grønnsaker og frukt i noen form;
 • melprodukter med kli.

Personer med bioprosteser trenger mat rik på kalsium, dette elementet er rikelig i nøtter, melk, gjærte melkprodukter, egg.

Maten skal være energisk balansert, dietten beregnes ut fra fysiske belastninger.

Høynæringsmessig proteinmat er indikert av en svekket pasient, sytti prosent av animalsk protein og tretti-vegetabilsk protein.

Kilder til vegetabilsk protein:

Kilder til animalsk protein:

Når det gjelder salt, bør det ikke være mer enn seks gram om dagen, gitt brød, ost og andre halvfabrikata.

Maten er allerede dosert ut i ferdig form, når det er matlaging, er det umulig å salt. Det beste iodiserte saltet er.

Mengden væske er begrenset, og den som er en del av klare måltider, for eksempel supper, er også vurdert.

Drikk nyttig ferskpresset juice, mineralvann, kompott, urteinfusjoner. Sterk svart te så sjelden som mulig, det samme gjelder kaffe.

Personer som tar warfarin, er det nødvendig å holde seg til diettens anbefalinger, da overkapital av K-vitamin fører til at doseringen av legemidlet må vurderes.

Produkter som inneholder vitamin K:

Livsstil, nødvendige anbefalinger

Personer med biologiske eller mekaniske implantater må overvåke helsen, måle på jevne mellomrom, besøke lege.

Når det er smerte i hjertet, kortpustethet og hevelse, må du umiddelbart søke hjelp.

Før behandling av karies, fjerning av tann eller andre forstyrrelser i kroppsarbeidet, er det nødvendig å varsle legen om dette og vise ham sitt medisinske kort, som alltid skal bæres med ham.

Utskifting av hjerteventiler (mitral, aorta): indikasjoner, løpet av operasjonen, livet etter

Utskifting av hjerteventilen har blitt gjennomført i mange år overalt og har vist seg å være en sikker og svært effektiv operasjon for å gjenopprette normal hemodynamikk i hjertet og kroppen som helhet.

Gjennom hele livet er ventilene i konstant drift, åpning og lukking av milliarder ganger. Til eldre kan det oppstå noe slitasje i vevet, men graden når ikke kritisk. Mye større skade på ventilapparatets tilstand forårsaker ulike sykdommer - aterosklerose, reumatisk endokarditt, bakteriell lesjon av ventilene.

aldersrelaterte endringer i aortaklaffen

Valvulære skader er vanlig blant eldre, årsaken til dette - aterosklerose, ledsaget av avsetning i ventiler av fettproteinmasser, deres komprimering, kalsifisering. Kontinuerlig tilbakevendende karakter patologi bestemmer perioder av eksaserbasjoner med skade på ventilen vev microthrombogenesis, sårdannelse, som blir erstattet og remisjon multippel sklerose. Spredning av bindevev fører til slutt til deformasjon, forkorting, tetthet og redusert mobilitet av ventelflapper - det oppstår en defekt.

Blant unge pasienter som trenger å transplantere kunstige ventiler, hovedsakelig pasienter revmatisme. Infeksiøs inflammatorisk prosess på ventiler ledsages av sårdannelse, lokal trombose (vorteendokarditt), nekrose av bindevev, som danner grunnlaget for ventilen. På grunn av irreversibel sklerose endrer ventilen sin anatomiske konfigurasjon og blir ikke i stand til å utføre sin funksjon.

Defekter av hjerteapparatet med hjertehinne fører til total forstyrrelse av hemodynamikk i en eller begge sirkler i sirkulasjonen. Med innsnevring av disse åpningene (stenose) er det ingen fullstendig tømming av hjertehulene, som er tvunget til å arbeide i en styrket modus, hypertrophied, deretter utmattet og utvidet. Når ventilen er utilstrekkelig, når ventilene ikke lukkes helt, kommer en del av blodet tilbake i motsatt retning og overbelaster også myokardiet.

Økning i hjertefeil, stagnasjon i store eller små blod sirkel provosere sekundære endringer i de indre organer, samt farlig akutt hjertesvikt, derfor, hvis tiden ikke ta skritt for å normalisere bevegelsen av intrakardiale blod, vil pasienten bli dømt fra dekompensert hjertesvikt.

Den tradisjonelle ventilutskiftingsteknikken innebærer åpen tilgang til hjertet og midlertidig nedleggelse fra sirkulasjonen. I dag er flere kardiopulmonale, minimalt invasive metoder for kirurgisk korreksjon mye brukt i hjertekirurgi, som er mindre risikable og like effektive som åpen intervensjon.

Moderne medisiner tilbyr ikke bare alternative operasjonsmetoder, men også moderne design av ventilerne selv, og garanterer også deres sikkerhet, holdbarhet og full overholdelse av kravene til pasientens kropp.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for protesventiler

Hjerte kirurgi, uansett hvordan de utføres, bære en viss risiko, teknisk komplisert og krever deltakelse av høyt kvalifiserte hjerte kirurger som arbeider i et velutstyrt operasjonsstuen, så bare slik at de ikke bruker. Med hjertesykdom klipper kroppen selv med den økte belastningen på en stund, med svekkelsen av funksjonelle evner, medisiner er foreskrevet, og bare ved ineffektivitet av konservative tiltak oppstår det behov for operasjonen. Indikasjoner for protesventiler er:

 • Alvorlig stenose (innsnevring) av ventilåpningen, som ikke kan elimineres ved enkel disseksjon av ventilene;
 • Ventil stenose eller insuffisiens på grunn av multippel sklerose, fibrose, kalsiumsaltavsetninger, sårdannelse, korte klaffer av rynker, begrenser mobiliteten av de grunner som er angitt ovenfor;
 • Sklerose av tendinøse akkorder, forstyrrer bevegelsen av ventiler.

Derfor er årsaken til kirurgisk korreksjon en hvilken som helst irreversibel strukturendring i ventilens komponenter, noe som gjør den riktige enriktede blodstrømmen umulig.

Det er også kontraindikasjoner til hjerteklaff erstatning kirurgi. Blant dem - en alvorlig tilstand hos pasienten, patologien til andre indre organer, som gjør operasjonen farlig for pasientens liv, markerte brudd på blodkoagulabilitet. Et hinder for kirurgisk behandling kan være pasientens nektelse fra operasjonen, samt forsømmelse av feilen, når inngrepet er upraktisk.

Mitrale og aorta ventiler er oftest erstattet, de er vanligvis påvirket av aterosklerose, revmatisme, bakteriell betennelse.

Avhengig av sammensetningen kan protesen til hjerteventilen være mekanisk og biologisk. Mekaniske ventiler laget av syntetiske materialer, de er metallkonstruksjoner med halvcirkelformede klaffer som beveger seg i en retning.

Fordeler med mekaniske ventiler anses å være deres styrke, holdbarhet og slitestyrke, ulemper - behovet for antikoagulant livslang terapi og muligheten for implantasjon bare med åpen tilgang til hjertet.

Biologiske ventiler bestå av dyrevev - elementer av tarmens perikardium, ventiler av griser, som er festet på en syntetisk ring, som er installert i stedet for festing av hjerteventilen. Dyrevev i fremstilling av biologiske proteser behandles med spesielle forbindelser som forhindrer immunavstøtning etter implantasjon.

Fordelene med en biologisk kunstig ventil er muligheten for implantasjon med endovaskulær intervensjon, og begrenser varigheten av antikoagulantinntaket innen tre måneder. En betydelig ulempe er rask slitasje, spesielt hvis en slik protese erstattes av en mitralventil. I gjennomsnitt virker den biologiske ventilen i ca 12-15 år.

Pulsåreklappen erstatning lettere mottagelig for noen form for protesen enn mitral, men ved en lesjon mitral første ty til forskjellige typer av plastmaterialer (commissurotomy), og bare når de er ineffektive eller umulige å løse muligheten for total ventilerstatning.

Forbereder operasjonen til å erstatte ventiler

Forberedelse for operasjonen begynner med en grundig undersøkelse, som inkluderer:

 1. Generelle og biokjemiske blodprøver;
 2. Urin undersøkelse;
 3. Definisjon av blodpropp
 4. EKG;
 5. Ultralydundersøkelse av hjertet;
 6. Radiografi av brystet.

Avhengig av de samtidige endringene, kan koronar angiografi, ultralyd av kar og andre bli inkludert i listen over diagnostiske prosedyrer. Konsultasjoner av smal spesialister, kardiologens og terapeutens konklusjoner er obligatoriske.

På kvelden før operasjonen snakker pasienten med en kirurg, en anestesiolog, en dusj, middag - senest 8 timer før intervensjonen. Det er tilrådelig å slappe av og sove, mange pasienter blir hjulpet av en samtale med behandlende lege, avklaring av alle spørsmål av interesse, kunnskap om teknikken til den kommende operasjonen og kjennskap til personalet.

Operasjonsteknikken for utskifting av hjerteventiler

Prothese i hjerteventilen kan utføres med åpen tilgang og på minimal invasiv måte uten kutt av sternum. Åpen drift under generell anestesi. Etter å ha senket pasienten i anestesi, behandler kirurgen operasjonsfeltet - brystets forside, disseksjon i sternumets lengderetning, åpner hjertehulen, etterfulgt av manipulering av hjertet.

Prothese av hjerteventilen

For å koble organet fra blodstrømmen, brukes en kunstig sirkulasjonsanordning som muliggjør implantering av ventiler på et ubearbeidende hjerte. For å forhindre hypoksisk skade på myokardiet, behandles det med kald saltoppløsning gjennom hele operasjonen.

For å installere protesen med et langsgående snitt, åpnes det ønskede hjertehulet, de endrede strukturer av den egen ventilen fjernes, hvor stedet er kunstig, hvoretter myokardiet sutureres. Hjertet "starter" ved hjelp av en elektrisk impuls eller med direkte massasje, er kunstig sirkulasjon slått av.

Etter at den kunstige hjerteventilen er installert, og hjertet sys, undersøker kirurgen perikardhulen og pleuraen, fjerner blod og lag-for-lag suturer det kirurgiske såret. Metallstifter, ledninger, skruer kan brukes til å koble brystbenets halver. Normale sømmer eller kosmetiske intradermale med selvopptakbare tråder påføres huden.

Den åpne kirurgi er svært traumatisk, derfor er operasjonell risiko høy, og postoperativ utvinning tar lang tid.

endovaskulær aortaklaff erstatning

Endovaskulær teknikk Valveutskifting viser meget gode resultater, det krever ikke generell anestesi, derfor er det ganske mulig for pasienter med alvorlige sammenhengende sykdommer. Fraværet av et stort snitt gjør det mulig å minimere oppholdet på sykehuset og påfølgende rehabilitering. En viktig fordel ved endovaskulær protese er evnen til å utføre en operasjon på et fungerende hjerte uten bruk av en kunstig sirkulasjonsanordning.

Med endovaskulær protese i lårbenet (arterie eller venen, avhengig av hvilket hjertehul som skal trenge inn), settes et kateter med en implanterbar ventil inn. Etter ødeleggelse og fjerning av fragmenter av sin egen skadede ventil, er en protese installert på plass, som i seg selv er rettet av en fleksibel stent-ramme.

Etter at ventilen er installert, kan stentning av koronarbeinene også utføres. Denne muligheten er svært viktig for pasienter der både ventiler og kar er berørt av aterosklerose, og i løpet av en manipulasjon kan to problemer løses umiddelbart.

Den tredje varianten av proteser er fra mini-tilgangen. Denne metoden er også minimal invasiv, men et kutt på ca 2-2,5 cm er laget på den fremre brystveggen i fremspringet til hjertepunktet, gjennom hvilket kateteret settes inn gjennom toppen av orgelet til den berørte ventilen. Resten av teknikken ligner den av endovaskulære proteser.

Transplantasjon av hjerteventiler er i mange tilfeller et alternativ til transplantasjonen, noe som gjør at du kan forbedre ditt velvære betydelig og øke levetiden din. Valget av en av disse operasjonsmetodene og protesen er avhengig av pasientens tilstand, og på klinikkens tekniske evner.

Den åpne kirurgi er den farligste, og endovaskulær teknikk er den dyreste, men med betydelige fordeler, og er den mest fordelaktige for både unge og gamle pasienter. Selv om det ikke finnes noen spesialister og betingelser for endovaskulær behandling i en bestemt by, men pasienten har den økonomiske muligheten til å gå til en annen klinikk, bør det utnyttes.

Hvis det krever bytte av aortaklaff, er mini-tilgang og endovaskulær kirurgi foretrukket, mens Utskifting av mitralventilen utføres ofte på en åpen måte på grunn av de særegenheter som er plassert i hjertet.

Postoperativ periode og rehabilitering

Operasjonen som erstatter hjerteventilen er svært arbeidskrevende og tidkrevende, og varer minst to timer. Etter oppsigelsen er operasjonsoperasjonen plassert i intensivavdelingen for videre observasjon. På slutten av dagen og med en gunstig tilstand, blir pasienten overført til en vanlig menighet.

Etter den åpne operasjonen blir sømmer behandlet daglig, de fjernes i 7-10 dager. Hele denne tiden krever et sykehusopphold. Når endovaskulær kirurgi, kan du gå hjem i 3-4 dager. De fleste pasienter noterer seg en rask forbedring i trivsel, en økning av energi og energi, lett å gjøre vanlige husholdningsaktiviteter - spise, drikke, gå, dusjer, som tidligere provoserte kortpustethet og alvorlig tretthet.

Hvis protesen har blitt kuttet i sternum, kan smerten bli følt i lang tid - opp til flere uker. Med sterke ubehagelige opplevelser kan ta en smertestillende, men hvis du er i sveiseområdet utvikler hevelse, rødhet, det er en unormal utflod, bør du ikke nøle med å gå til en lege.

Rehabiliteringsperioden tar i gjennomsnitt omtrent seks måneder, hvor pasienten gjenvinne styrke, fysisk aktivitet, blir vant til å ta visse medisiner (antikoagulantia) og regelmessig overvåkning av blodkoagulasjon. Det er strengt forbudt å avbryte, selvstendig forskrive eller endre dosering av legemidler, dette bør gjøres av en kardiolog eller terapeut.

Medisinering etter ventilutskifting inkluderer:

 • Antikoagulanter (warfarin, klopidogrel) - for livet for mekaniske proteser og opptil tre måneder med biologisk under konstant kontroll av koagulogrammet (MNO);
 • Antibiotika for reumatiske misdannelser og risiko for smittsomme komplikasjoner;
 • Samtidig behandling av angina pectoris, arytmi, hypertensjon, etc. -.. Beta-blokkere, kalsiumkanalblokkere, ACE-hemmere, diuretika (de fleste av dem er allerede kjent med pasienten, og det holder bare å ta dem).

Antikoagulanter med implantert mekaniske ventiler unngå trombedannelse og emboli, som provoserte et fremmedlegeme i hjertet, men det er også en bivirkning av deres mottak - risikoen for blødning, slag, så regelmessig overvåkning av INR (2,5-3,5) - en uunnværlig tilstand for hele livet med en protese.

Konsekvensene av hjertetransplantasjon, kunstige ventiler som utgjør den største fare for tromboemboli, som hindrer tar antikoagulanter, og bakteriell endokarditt - betennelse av det indre lag av hjertet når det er nødvendig antibiotika.

På rehabiliteringsstadiet er det enkelte forstyrrelser i helsetilstanden, som vanligvis foregår etter noen måneder - seks måneder. Disse inkluderer depresjon og følelsesmessig labilitet, søvnløshet, midlertidig synshemming, ubehag i brystet og postoperativt suturområde.

Livet etter operasjonen, forutsatt at en vellykket utvinning ikke er forskjellig fra den andre personen: Ventilen fungerer bra, også hjertet, det er ingen tegn på mangel på det. Imidlertid vil tilstedeværelsen av en protese i hjertet kreve endring i livsstil, vaner, regelmessige besøk til kardiologen og kontroll av hemostase.

Den første kontrollundersøkelsen av kardiologen utføres ca. en måned etter protesen. Samtidig ta blodprøver, urin, fjern EKG. Hvis pasientens tilstand er god, bør legen besøkes en gang i året, i andre tilfeller - oftere, avhengig av pasientens tilstand. Hvis det er nødvendig å gjennomgå andre typer behandling eller undersøkelser, er det alltid nødvendig å advare på forhånd om tilstedeværelsen av en protesventil.

Livsstil etter utskifting av ventilen krever avvisning av dårlige vaner. Først av alt, bør du slutte å røyke, og det er bedre å gjøre dette før operasjonen. Kostholdet dikterer ikke betydelige restriksjoner, men mengden salt og væske som brukes, er bedre redusert, for ikke å øke byrden på hjertet. I tillegg er det nødvendig å redusere andelen av produkter som inneholder kalsium, samt antall animalske fettstoffer, stekt mat, røkt produkter til fordel for grønnsaker, fettfattig kjøtt og fisk.

Kvalitativ rehabilitering etter hjerteventilens protese er umulig uten tilstrekkelig motoraktivitet. Øvelser bidrar til å øke total tone og trene kardiovaskulærsystemet. I de første ukene, vær ikke for ivrig. Det er bedre å starte med de gjennomførbare øvelsene som vil tjene til å forhindre komplikasjoner uten å overbelaste hjertet. Gradvis kan volumet av belastninger økes.

For å forhindre fysisk aktivitet anbefaler eksperter å gå gjennom rehabilitering i sanatorier, hvor LFK instruktører vil bidra til å danne et individuelt program for fysisk utdanning. Hvis det ikke er en slik mulighet, blir alle spørsmål angående idrettsaktiviteter forklart av kardiologen på bosattestedet.

Prognosen etter den kunstige ventiltransplantasjonen er gunstig. Innen noen få uker blir trivsel restaurert, og pasientene går tilbake til normalt liv og arbeid. Hvis arbeidsaktiviteten er forbundet med intensive arbeidsbelastninger, kan det være nødvendig å overføre til enklere arbeid. I noen tilfeller mottar pasienten en gruppe funksjonshemninger, men det er ikke relatert til selve operasjonen, men til hjertefunksjonen som helhet og evnen til å utføre en eller annen type aktivitet.

Anmeldelser av pasienter etter kirurgi for å erstatte hjerteventilen er ofte positive. Varigheten av utvinning er forskjellig for alle, men de fleste av dem oppdager positiv dynamikk allerede i de første seks månedene, og slektninger er takknemlige for kirurger for muligheten til å forlenge livet til en kjære. Relativt unge pasienter føler seg bra, noen, ifølge ord, til og med glemmer tilstedeværelsen av en protesventil. De eldre er vanskeligere, men de ser også en betydelig forbedring.

En hjerteventiltransplantasjon kan gjøres gratis, på bekostning av staten. I dette tilfellet legges pasienten på køen, og en fordel er gitt til de som trenger operasjon snarest eller presserende. Betalt behandling er også mulig, men det er selvfølgelig ikke billig. Ventilen selv, avhengig av design, komposisjon og produsent kan koste opptil et halvt tusen dollar, operasjonen - begynner med 20 tusen rubler. Den øvre grenseverdien for kostnaden for operasjonen er vanskelig å bestemme: Noen klinikker tar 150-400 000, i andre tar prisen på hele behandlingen en og en halv million rubler.

Metode for protesen til mitralventilen i hjertet, effektiviteten av operasjonen og prognosen

Metode for protesen til mitralventilen i hjertet, effektiviteten av operasjonen og prognosen

Protese av mitralventilen er en operasjon som erstatter en (flere) ventiler med proteser (biologisk og kunstig). Prosedyren forlener livet betydelig for pasienter med hjertesykdommer, minimerer manifestasjon av symptomer på sykdommen. Dette er et godt alternativ til hjerte-transplantasjonsoperasjon i stedet for en lang ventende donor.

Utskiftingen er gjenstand for en defekt toskall hjerteventil, grunnen til - forkalkning, hjertesvikt, fibrøs tilstand av ventiler. Gjeldende kardioplegi eller AIC, i ferd med å installere holdbare mekaniske (vev) ventiler. De kan redusere risikoen for tromboemboli, endokarditt.

arter

Den mest holdbare protesen med utmerket overlevelse og lav infeksjonsgrense er en lungeventil, som installeres som oftest av unge pasienter i 20-25 år, som er i stand til enkelt å overleve den mest komplekse operasjonen.

Eldre pasienter med kirurgi installerer ofte sin egen hjerteventil i pasienten i stedet for aortaklappen.

 • disk proteser;
 • hinged bicuspid proteser;
 • fra svinekjertet med høy risiko for trombose.

Mangel på gamle modeller av skiven med høy risiko for komplikasjoner: Iskemisk slag, trombose av femoral og lungeemboli, blodpropp i heftet.

 1. Mekaniske ventiler laget av syntetiske halvcirkelformede konstruksjoner beveger seg i en retning, holdbar, sterk og slitesterk. Pasienter etter operasjon trenger livslang antikoagulant terapi.
 2. Biologiske kunstige modeller fra grisens hjerte sliter seg raskt. Tjenestetiden overskrider ikke 12 år, derfor for eldre pasienter etter 65 år er den beste varianten av proteser installasjon av egen ventil i lungearterien. Risikoen for å utvikle en ny betennelse forblir.

Produsenter garanterer levetiden til mekaniske ventiler opptil 15 år, selv om de kan slites ut enda raskere. Ofte etter 7-8 år trenger pasienter en annen operasjon. I tilfelle av mitralventilproteser, avhenger prisen av protesen.

Indikasjoner for proteser

Protese av mitralventilen i hjertet er forbundet med visse risikoer og regnes som en teknisk vanskelig prosedyre. I det tar leger av en annen profil, oftere kardiovirurger, kirurger med. Med hjertefeil er en tung byrde plassert på hjertet, som kan komplisere prosessen med kirurgisk inngrep.

Protesen i mitralventilen er full av komplikasjoner, men til dags dato forblir operasjonen i etterspørsel når medisinen er ineffektiv.

Grunnleggende indikasjoner på proteser:

 • mangel på mitralventilen;
 • fibrosclerosis;
 • stenose;
 • avsetning av kalsiumsalter;
 • rynke eller forkorte porten;
 • innsnevring av ventilen i hullet;
 • umulighet å eliminere en defekt ved å kutte brosjyrene;
 • sklerose av sene akkord.

Kirurgisk korreksjon er nødvendig for strukturelle modifikasjoner av mitraldelen av ventilen, med en åpenbart forstyrret blodstrøm eller når blodet kastes kun i en retning.

Kontra

Protetikk av mitralventilen kan bli farlig og ineffektiv hvis pasienten har:

 • nedsatt blodpropp;
 • kroniske sykdommer i indre organer;
 • alvorlig form for hjertesykdom.

Forbereder for en operasjon

Den forberedende fasen før protesen til mitralventilen består i undersøkelse av pasienten:

 • Bryst røntgen;
 • generell analyse av urin;
 • blodprøve for biokjemi;
 • en test for koagulering av blod;
 • Ultralyd av hjertet, fartøy;
 • EKG;
 • koronar angiografi av medisinske grunner.

Pasienter bør konsulteres av en terapeut, kardiolog, anestesiolog.

De viktigste forberedende prosedyrene - vedtak av kontrastdusj og siste måltid i 8 timer før operasjonen. Det er nødvendig å ha en god søvn, roe seg ned.

Metoder for proteser

Protese av mitralventilen på hjertet utføres ved en åpen eller endovaskulær metode.

Åpen intervensjon

Åpent kirurgi under anestesi (anestesi) involverer en kirurgs arbeid på forsiden av brystet med en disseksjon av brystbenet i lengderetningen, åpning av hjertehulen.

Pasienten er koblet til en kunstig sirkulasjonsanordning for å slå av ventilen fra den systemiske blodstrømmen. Etablere et implantat på et ikke-fungerende hjerte for å unngå myokardhypokseri. Også gjennom hele prosedyren behandles det berørte organet med kald saltløsning.

Den åpne operasjonsmetoden er en svært traumatisk, gjenopprettingsperiode - varig.

Ved syning av operasjonssår, kan sensorer brukes for midlertidig pacing, og på kantene av sternum-trådsømmer for raskest fusjon av vev.

Endovaskulær inngrep

Prosedyren krever ikke innføring av anestesi. Det utføres på arbeidende hjerte og uten tilkobling av enheten av kunstig sirkulasjon. Et kateter settes inn i hjertehulen og en implantert ventil. Prosessen med å implantere ventilen på det ødelagte området skjer ofte raskt og enkelt, fordi implantatet er ganske fleksibelt, plastisk. I tillegg utføres om nødvendig stentning av koronarbeinene.

Den endovaskulære metoden er minimal invasiv. Hvis karene og mitralventilen samtidig påvirkes, og pasientene har aterosklerose, klarer legene i en operasjon å eliminere 2-3 patologier samtidig.

En lavtilgangsmetode

Metoden er minimal invasiv, siden en operasjon utføres for mitralventilens proteser med en kutt på den fremre brystveggen kun 2,5 cm. I den berørte delen av ventilen setter et kateter gjennom projeksjonen av hjertepunktet. Videre, analogt, som med endovaskulær teknikk, utføres kirurgens manipulasjoner for å implantere implantatet.

Valget av en rekke proteser og metoder avhenger direkte av klinikkens tekniske utstyr, pasientens helsetilstand og tilgjengelige kontraindikasjoner. Den farligste, traumatiske er åpen inngrep på mitralventilen. Den endovaskulære teknikken er mer perfekt, men dyr. Selv om fordelene er åpenbare - det er lov å føre både til unge og eldre pasienter.

For unge pasienter kan leger foreslå å utføre vulvoplasti som en sikker metode for proteser til mitralventilen i hjertet, hvorav vurderinger bekrefter effektiviteten. Operasjonen utføres uten installasjon av en kunstig protese, utelukkende ved å utvide lumen av arterien til sin egen ventil under kirurgisk manipulering.

Postoperativ periode

Den opererte pasienten er plassert i intensivavdelingen i 24 timer. Dersom tilstanden på den andre dagen er tilfredsstillende, blir den overført til en vanlig menighet.

Hvis operasjonen for protesen til mitralventilen ble utført på åpen måte, er daglig behandling av leddene med antiseptiske midler 7-10 dager nødvendig. Hvis en endovaskulær prosedyre ble utført, går pasienten hjem på 3-4 dager.

Etter en inngrep i en måned kan du oppleve ubehagelige opplevelser: brennende og brystsmerter. Den åpne operasjonsmetoden fører til tegn på smerter i hjertet av hjertet, utseendet av rødhet og hevelse i suturene.

Hvis såret har blitt festet, må du se en lege for antiseptisk behandling.

Rehabiliteringsperioden er i gjennomsnitt 6-8 måneder. I tillegg er pasienter foreskrevet medisinering:

 • antikoagulantia for blodfortynning;
 • bedøvelsesmidler;
 • antibiotika med stor sannsynlighet for infeksjon av sår etter operasjon;
 • beta-blokkere, kalsiumantagonister;
 • ACE-hemmere;
 • diuretika, hvis pasienter har hypertensjon, angina, arytmi.

Blodkoagulasjonstesten utføres regelmessig, og det er overvåking av INR-indikatorer. Undersøkelsen gjør det mulig å forhindre slag og blødninger, noe som kan provosere et fremmedlegeme i hjertet.

På bakgrunn av operasjonen som utføres, er slike forhold ikke uvanlige:

 • emosjonell labilitet;
 • søvnløshet;
 • apati;
 • nedsatt syn;
 • depresjon.

Installasjon av protesen på hjertet krever nødvendigvis en kardinal revidering av livsstilen og ernæringen, avvisningen av dårlige vaner. For første gang på undersøkelse til kardiologen etter operasjonen må du vises i en måned. Å overlevere blod og urin. Hvis indikatorene er normale, så neste gang du må besøke en lege om et år.

Det er viktig å revidere dietten, unntatt stekt, røkt, salt, fettretter. Gi preferanse til grønnsaker, magert fisk og kjøtt.

Protesen til mitralventilen i hjertet er en restaurering av funksjonene til ventrikkelen og kontraktiv hjertekapasitet, en reduksjon av intraventrikulært trykk.

Selv en sikker utført kirurgisk prosedyre for proteser i mitralventilen i hjertet forutsetter en 100% kur.

Det er verdt å forstå at selv de beste protesene ikke er evige og har en begrenset levetid. Etter protesen til mitralventilen kan det være nødvendig å utføre en gjentakelse. Derfor er det ekstremt viktig å oppdage abnormiteter i implantatets arbeid i tide, fordi ikke alltid hjertets individuelle trekk sammenfaller med den kunstig etablerte ventilen. Reduksjon av trykk inne i organene forblir hos pasienter for livet og krever regelmessig oppmerksomhet hos kardiologen.

Hva du bør vite om protese hjerteventiler

Erstatning av en av de fire ventiler med kunstige analoger er nødvendig hvis deres rekonstruksive restaurering med plast er umulig. Sykdommer som fører til protesen til valvulære apparatet er medfødte eller ervervede mangler, revmatisme, traumer, kalsifisering av ventiler, sklerotiske endringer.

Hovedindikasjonen er en grov deformasjon av ventiler med en smalende eller overdreven utvidelse av fiberringen med alvorlig sirkulasjonsfeil. To typer protese brukes - mekanisk og biologisk.

Les i denne artikkelen

Årsaker til utskifting av ventiler

Ofte utføres proteser på ventiler i venstre halvdel av hjertet - mitral og aorta, da de er utsatt for høyt arterielt trykk, revmatisk skade. Operasjonen utføres bare hvis alle andre metoder har mislyktes.

aortic

Utskifting av aortaklaven skjer med stenose eller insuffisiens, både isolert og kombinert samtidig med hverandre eller med andre hjertefeil. Indikasjoner er kalsifisering, arr deformasjon, brudd på intrakardial og systemisk hemodynamikk.

mitral

Med brutto endringer i ventiler, prolaps med sirkulasjonsmangel, må mitralventilen erstattes av en kunstventil. Hvis septisk endokarditt er diagnostisert, kan flere faktorer for behovet for å installere en protese være:

 • mangel på resultater fra intensiv antibiotikabehandling,
 • økning av blodstrøm dekompensasjon,
 • høy risiko for tromboembolisme,
 • Ultralyd avslørte endotel overgrowth og ødeleggelse av ventiler.

Vi anbefaler å lese artikkelen om kombinert hjertesykdom. Fra det vil du lære om typer hjertefeil og deres symptomer, diagnose og behandlingsmetoder, mulige komplikasjoner og prognose for pasienter.

Og her mer om aterosklerose av aorta og ventiler.

Lungearteri

Manglende vedheft i tetralogi av Fallot, Marfan syndrom, pulmonal hypertensjon kan føre til at det er nødvendig å bytte ut ventilen.

trikuspidalklaff

Hovedårsaken til nederlaget til tricuspid-ventilen er revmatisme. Det kan fortsette i form av betennelse i ventiler seg, indre membran eller alle lag i hjertet. Etter eliminering av akutte manifestasjoner, vokser deler av ventilen sammen, blir stive og deformerte, erstattet av arrvev. Ved alvorlig høyre ventrikulær svikt utføres kirurgisk behandling med installasjon av en kunstig protese.

Fordeler og ulemper ved utskifting av protesventil i hjertet

Fordelene med proteser inkluderer evnen til å leve et aktivt liv for pasienter med alvorlig sirkulasjonsinsuffisiens og arytmi. Med forbehold om anbefalingene, går noen pasienter tilbake til arbeid og sosiale kontakter, avbrutt på grunn av langvarig opphold på sykehuset. Det er tilfeller av selv å øve profesjonell sport med en kunstig ventil.

Den negative siden av erstatning av hjerteventiler er behovet for langvarig antikoagulant terapi og regelmessig undersøkelse, korreksjon av medisinering. Kravet om å flytte til en sunn livsstil kan ikke betraktes som en ulempe, men mange pasienter oppfatter det som en viktig begrensning.

Typer av proteser

Biologiske proteser er hentet fra humant vev som behandles på en bestemt måte eller perikardial konvolutt av griser. Deres fordel er et relativt kort forløb av antikoagulant terapi - 1,5 - 2 måneder for epitelisering av overflater. Installasjon av en bioprotese utføres med kontraindikasjoner eller vanskeligheter med å utføre antikoagulant terapi:

 • planlegging av graviditet,
 • intoleranse av rusmidler for fortynning av blod,
 • tendens til blødning,
 • fjernhet fra medisinske institusjoner (det er vanskelig å kontrollere koagulogrammet),
 • alder etter 60 år,
 • tromboembolisme,
 • gjentatte operasjoner på hjertet.

Mekaniske hjerteventiler kan være ball, roterende plate, to- og trebladede. De er preget av høy styrke, holdbarhet og større risiko for blodpropper sammenlignet med biologisk trombi. Derfor er antikoagulantia oftest foreskrevet for livet.

Se på videoen på erstatning av hjerteventilen:

Kontraindikasjoner til kirurgi

Ikke send til operasjonen for å erstatte ventilen i slike tilfeller:

 • i nærvær av infeksjon (tonsillitt, nephritis, cholecystitis, bihulebetennelse) til fullstendig sanering;
 • dekompensering av sykdommer i indre organer (nyrer, lever, lunger), endokrine system (diabetes, tyrotoksikose);
 • hjerteinfarkt, hjerneslag, terminal stadium av hjertesvikt.

Rekonstruksjonsoperasjoner

For operasjonen som er alternativ til proteser, kan en tradisjonell metode - på det åpne hjertet, samt relativt nye teknikker (på et arbeidende hjerte eller en minimal invasiv metode) velges.

Åpent hjerte

Etter å ha åpnet brystet, stoppes hjertet, og pasienten er koblet til apparatet med kunstig sirkulasjon. I løpet av operasjonen utføres slike handlinger med en ventil:

 • fjerne del for å forstørre hullet,
 • rengjøring av innskudd på ventilen,
 • restaurering av ledbånd (akkorder) og deres arkivering til sash,
 • form rekonstruksjon.

På et slående hjerte

Gjennom en spesiell minimal tilgang til hjertet kan man utføre en operasjon på et slående hjerte. Det er mye mindre traumatisk for hjertemuskelen, reduserer varigheten av rehabilitering, og alvorlighetsgraden av smerte, etterlater ingen synlige arr på brystet, så det er ikke nødvendig å åpne veien for en liten mengde av kirurgiske inngrep.

Minimalt invasiv metode

Langs brystbenet er det laget 5 til 6 små snitt, gjennom dem er katetre innfødt med de nødvendige instrumentene. Ofte blir mitralventilen aktivert på. For å etablere en prostetisk ventil deler aorta bare den øvre delen av brystbenet, og reduserer sømmen fra 20 - 30 cm til 8 - 10.

Egenskaper av protetisk mitralventil

For behandling av mitralventilen er det utviklet nye rekonstruksjonsmetoder som gir resultater som er sammenlignbare med proteser, og deres langsiktige effekter er bedre enn tradisjonelle. Disse inkluderer:

 • montering av metall- eller plastring;
 • gjenoppretting av akkordens integritet ved hjelp av teflon-tråder;
 • utrydding av den ødelagte delen og kryssbinding av hele kanter;
 • Forbindelse mellom front og bak går i en;
 • installasjon av et klips for ventilen.

Mulige komplikasjoner

Den alvorligste komplikasjonen av prostetiske hjerteventiler er risikoen for tromboembolisme. Derfor anbefales det at medisiner for å redusere koagulasjon og klumping (aggregering) av blodplater i lang tid opptil livsvarig mottakelse. For å gjøre dette, bruk:

 • direkte antikoagulantia - heparin, fraksiparin umiddelbart etter operasjonen;
 • kontinuerlig bruk av Warfarin (indirekte antikoagulant), mens kontroll av trombogeneseindeksen - INR, bør den ligge i området 2,5-3,5;
 • vanlig inntak av aspirin.

Den andre fare er forekomsten av endokarditt. For å forhindre det i den tidlige etteroperasjonsperioden foreskrives antibiotika. Forebyggende antibakteriell kurs anbefales da for kirurgiske inngrep i tannbehandling, urologi eller gynekologi.

Rehabilitering etter

Fra operasjonsrommet overføres pasienten til intensivavdelingen eller til intensivavdelingen. Åndedrett for en stund går gjennom et spesielt rør. I et postoperativt sår er avløp installert for en god utstrømning av væske, og et kateter settes inn i blæren. Kanylen til intravenøs infusjon brukes til å levere medisiner.

Instrumenter for overvåking av hjertefunksjon (elektroder) og arteriell trykk (mansjett) kan også kobles til.

Etter stabilisering av de hemodynamiske parametrene fjernes alle disse enhetene vanligvis, og pasienten overføres til en vanlig menighet. Etter 10 dager fjernes sømmer med en god strøm av gjenvinningsperioden. Det er lov å gradvis øke aktiviteten - i begynnelsen går det i menigheten, deretter langs korridoren, er det gradvis nødvendig å gå ut på gården på sykehuset.

Liv med nye ventiler

Varigheten av en retur til normal levetid avhenger av nøyaktig implementering av legenes anbefalinger. Dette bestemmer også protesens levetid, fraværet av komplikasjoner etter operasjonen.

restriksjoner

Ikke fullstendig forlate fysisk aktivitet, men det må være strengt dosert.

Kjøring og sport kan bare være etter avtale med legen. Langturer er uønskede, spesielt de første månedene. Derfor må du stoppe så ofte som mulig for å gå litt.

Stor skade er forårsaket av røykefartøy, da dette er en av faktorene i deres innsnevring og plugging med aterosklerotiske plakk. I tillegg forstyrrer nikotin og tjære rensingen av lungene, øker byrden på hjertet. Derfor bør røyking, samt alkohol, svekkelse av myokardiet, utelukkes for et vellykket behandlingsresultat.

Narkotika terapi

Hvis en biologisk analog ble brukt som protese, foreskrive deretter legemidler som hemmer immunforsvaret til kroppen for å forhindre avvisning.

Med tegn på høyt blodtrykk eller angina fortsetter behandlingen i samsvar med råd fra en kardiolog. Hvis tilstanden ikke stabiliserer, må du definitivt konsultere en lege for dosejustering.

Antikoagulant terapi utføres nødvendigvis under kontroll av blodkoagulasjon.

Muligheten til å jobbe

De fleste pasienter gjenoppretter full kapasitet. Noen mennesker trenger å bytte til enkelt arbeid, og en gruppe funksjonshemminger kan identifiseres. Dette bestemmes av pasientens tilstand, samtidige sykdommer, årsaken til operasjonen og arten av arbeidet på arbeidsplassen.

Fysisk aktivitet

Ikke fullstendig forlate fysisk aktivitet, men det må være strengt dosert. Det optimale alternativet vil i første omgang gå, treningsbehandling og pusteøvelser.

diett

Begrensninger i kostholdet gjelder dyrfett, sukker og melprodukter, bordssalt, krydder og kaffe. Fettfattige varianter av fisk og kjøtt, bær, frukt, salater fra ferske grønnsaker med vegetabilsk olje, tørket frukt, kli er nyttige.

Generelle anbefalinger

Hvis du har problemer med å puste, brystsmerter, hjerteproblemer, hevelse, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp. Ved behandling av sykdommer i indre organer, tenner, genitourinary system, er det nødvendig å advare legen om eksisterende ventilproteser.

Vi anbefaler at du leser artikkelen om aorta hjertesykdom. Fra det vil du lære om patologien og årsakene til utseendet, mekanismen for utvikling, symptomer, diagnose og behandling.

Og her handler det mer om mitral hjertesykdom.

Utskifting av hjerteventilen med et kunstig hjerte utføres med alvorlig skade - stenose eller mangel. For installasjon kan en biologisk eller mekanisk protese velges. Før operasjonen skal kontraindikasjoner i oppførselen elimineres så langt som mulig. Vellykket rehabilitering krever maksimal overensstemmelse med legenes anbefalinger.

På grunn av deformasjon, forstyrrelse, kan mitralventilen regurgitate, som senere fører til tetting av ventiler, dysfunksjon og mangel. Det kan være flere grader av progresjon av patologi.

Det er ganske vanskelig å oppdage ventilkalkning. Det kan være både mitral og aorta, direkte aorta og dets rot. Det er to grader skader - 1 og 2.

Noen kjøpte hjertefeil er relativt sikre for voksne og barn, sistnevnte krever medisinsk og kirurgisk behandling. Hva er årsakene til og symptomene på misdannelser? Hvordan blir diagnose og forebygging gjort? Hvor mange lever med hjertesykdom?

Den avslørte aorta hjertesykdom kan være av flere typer: medfødt, kombinert, oppkjøpt, kombinert, med overvekt av stenose, åpen, aterosklerotisk. Noen ganger er medisinsk behandling gitt, i andre tilfeller bare kirurgi vil spare.

Hvis mitral hjertesykdom (stenose) oppdages, kan den være av flere typer - reumatisk, kombinert, oppkjøpt, kombinert. I hvert tilfelle er mangel på mitralventilen i hjertet behandlet, ofte kirurgisk.

En slik formidabel patologi, som aterosklerose i aorta og ventiler, manifesteres hovedsakelig hos eldre. Under visse årsaker oppstår lesjoner av aorta og mitralventiler, som i fremtiden vil føre til alvorlige konsekvenser.

Kombinert hjertesykdom er ikke vanlig. Det kan være mitral, aorta, reumatisk og kombinert. Behandlingen er lang og komplisert. Det er bedre at pasienter fra risikogruppen utfører forebygging.

På grunn av fødselsskader eller etter sykdommen, kan tricuspid regurgitasjon oppstå. Årsakene kan være i reumatisk endokarditt, lungebetennelse og andre sykdommer. Identifiser barnet, inkl. nyfødt, voksen. Det kan være 4 grader, men også en kombinasjon - lunge, ventil, lunge, prolapse med opphissing.

En unormal bevegelse av blod i venstre ventrikkel kalles aortisk regurgitasjon. Symptomene er i utgangspunktet usynlige, bare når graden allerede er ganske startet, ser man alvorlige symptomer opp. Ventilfeil oppstår selv hos barn. Behandling er bare en operasjon.

Les Mer Om Fartøyene