Prosthetikk av fartøy

Den første eksperimentelle og kliniske observasjoner plastprotese vaskulære proteser angår anvendelse av plexiglass rør, som er stive, monolittiske sylindre, forsterker fartøyet defekten.

Negative egenskaper av disse protesene - traumer, nekrose i veggene i mottakerenes mottak, stivhet - tvunget til å forlate bruken. Også, fleksibel slange laget av polyetylen har også sviktet.

Bruken av porøse plastproteser i vaskulær kirurgi er et nytt stadium i utviklingen av dette problemet. I utgangspunktet ble vaskulære og aorta proteser laget med vevd klut, vignon, lavsan, capron og annet vev. Gjennom arbeidet Shumveya, Glidmana og Lewis Rob og andre kirurger stor suksess i karkirurgi og aorta nytes porøs svamp ivalona (polyvinylalkohol).

Fremgangsmåten for fremstilling av protese fra denne svampen var veldig enkel, og de første eksperimentelle og kliniske observasjonene av proteser av store fartøy var oppmuntrende.

Videre mange studier av innenlandske og utenlandske kirurger viste manglene på disse protesene og tvunget til å lete etter nye mer avanserte modeller.

Krav til vaskulære proteser for tiden følgende:

 • plastmateriale må være inaktivt i forhold til kroppens vev;
 • røret må være porøs for å gjøre det mulig for spiring sengen protese vaskulært vev (protese-ramme som spirer kroppsvev, som danner de nydannede blodkar); porestørrelsene er viktige: for store porer forårsaker blødning, små porer tillater ikke bindevevet å vokse;
 • Protesen bør være bølget, elastisk, ikke-vippende (viktig omstendighet under pulsering, bøyning av lemmen i leddet);
 • Protesens diameter bør være litt større enn karetets diameter, siden innsiden av protesen er dekket med fibrin.

De nye dataene viste store fordeler med korrugerte Dacron og Terylene vaskulære proteser, strikket av maskinmetoden, som først ble laget av De Becky. For tiden produseres strikkede terrylene og lavans vaskulære proteser av tilfredsstillende kvalitet.

Teknikk av protesen til et fartøy

Teknikken for proteser av kar med hjelp av disse protesene er som følger. I utgangspunktet utføres operasjonen på fartøyet (reseksjon av aneurysmen, behandling av endene av arteriene i såret). Prostylert i autoklaven proteser av forskjellige lengder og forskjellige diametre velger den mest egnede. Han er forsøkt i et sår i strukket form og deretter kuttet av med skarp saks fra hovedrøret. Deretter impresneres protesen med blod (plassert i såret). Begynn anastomose mellom den sentrale delen av fartøyet og protesen ende kontinuerlig søm twining firkant atraumatiske nåler: først sydd halvsirkel ene side av fartøyet, og deretter en søm utføres fra den motsatte side.

Før forbindelsen med protesen til den periferiske enden av karet, åpnes den sentrale vaskulære klemmen litt og protesen vaskes med blod. Deretter er klemmen lukket og klumper blir fjernet fra protesen ved hjelp av en tynn tippsuging.

Først etter at du har fullført alle disse detaljene, er det mulig å sy protesen med den perifere enden av arterien.

Det bør understrekes behovet for å utføre en viktig detalj av operasjonen av vaskulær protese - vaske protesens lumen med blod før du knytter den siste sømmen, mens du fjerner luft og koaguler fra dens lumen. Etter fjerning av klemmene fra fartøyets ender er det en pulsering av protesen, gjennom hvilken blodet passerer. Fra ledningen i vaskulær sutur er det vanligvis en liten blødning, som stopper etter å ha presset blødningsstedet med fuktige varme tamponger eller innhyller den hemostatiske svampen med en plate. Noen ganger blir ytterligere nakkesting laget med en atraumatisk nål.

I sjeldne kompliserte tilfeller - med nedsatt blodtrykk under operasjonen, kan skarp sklerose i endene av den søkte arterien øke koagulerbarheten av blodprotesen i protesen. I dette tilfellet klemmer endene av arterien med myke vaskulære terminaler, krysse fremsiden av protesen på tvers og fjern clots fra protesens hulrom. Skyll deretter protesens lumen med saltoppløsning, åpne klemmene og passere blodstrømmen, og sug deretter hullet i protesen. Etter operasjon av vaskulære proteser kan det også forekomme trombose av protesen. I disse tilfellene vises gjentatt inngrep, fjerning av trombus og gjenoppretting av protesens patenter.

Protesens ledd kan også utføres ved hjelp av en mekanisk søm av NIIHAI-apparatet.

Vanligvis fortsetter protesen i protesen lenge. Pulsasjonen av korrugerte proteser, det normale nivået av blodtrykk i den og i den perifere delen av arterien vitner for sin gode funksjon. Pores av protesmuren er fylt med koagulert blod, og lommen er foret med en tynn fibrinfilm. Tykkelsen på denne filmen og styrken av forbindelsen med protesmuren er avhengig av protesens kvalitet, som er av stor praktisk betydning. Seks uker etter fartøyets protese er den indre overflaten av protesen dekket med et lag av endotellignende celler som vokser fra de sentrale og perifere segmentene av arterien.

Litt tidligere fylles protesens porer gradvis med fibroblaster, histiocytter, små blodkar. Et par uker rundt protesen dannes en bindevevsmembran, som binder protesens vegger med omgivende vev.

Komplikasjoner og bivirkninger

Noen leger citerer forekomsten av ondartede svulster i plastens omkrets i eksperimentet, de snakker om fragmentering og ødeleggelse av visse typer plast og andre negative aspekter av vaskulær protese. I en person er det ikke beskrevet pålitelige tilfeller av tumorvekst i vaskulær protes, og det er ingen informasjon om ødeleggelsen av dacronproteser, selv om denne muligheten ikke kan nektes.

I alle fall bør betraktes som homoimplantat og den vaskulære protesen er i det vesentlige skjelettet rundt som oppstår fra innenfor de nydannede lag av vaskulær veggvevet til pasienten. Derfor bør protesen til fartøyet på nivå med utvikling av moderne kirurgi betraktes som en vitenskapelig forsvarlig metode.

Aterosklerose av beinene i beina: forekomst, behandling, prognose

Aterosklerose av karene i underekstremiteter er en av de alvorligste og farligste sykdommene i benene. Det er preget av det faktum at På grunn av obstruksjon av blodårer ved atherosklerotiske plakk eller trombi, oppstår en delvis eller fullstendig opphør av blodstrømmen i nedre lemmer.

Når aterosklerose oppstår innsnevring (stenose) eller fullstendig overlapping (okklusjon) vaskulære hulrommet som leverer blod til de nedre lemmer, noe som hindrer blod fra styrt på normalt vev. Når arteriell stenose mer enn 70% forandring betydelig hastighet egenskaper og arten av blodstrøm, er det utilstrekkelig blodtilførsel til celler og vev med oksygen og næringsstoffer, og de slutter å fungere på riktig måte.

Nedfallet av arteriene fører til smerte i beina. I tilfelle sykdomsprogresjonen, så vel som med utilstrekkelig eller feil behandling, kan trofasår eller til og med nekrose av ekstremiteter (gangrene) oppstå. Heldigvis skjer dette sjelden.

Obliterating arteriosklerose av arteriene av nedre ekstremiteter er en svært vanlig sykdom i blodkarene i beina. Det største antallet tilfeller oppdages i aldersgruppen over 60 år - 5-7%, i alderen 50-60 år - 2-3%, 40-50 år - 1%. Men atherosklerose kan diagnostiseres og hos yngre mennesker - i 0,3% er de syke mennesker i alderen 30-40 år. Det er bemerkelsesverdig at menn lider av aterosklerose 8 ganger oftere enn kvinner.

faktum: Den største risikoen for å utvikle utelukket aterosklerose er opplevd av røykere over 50 år.

Hovedårsakene til atherosklerose

Den viktigste årsaken til sykdommen er atherosklerose er røyking. Nikotin, inneholdt i tobakk, forårsaker arteriene til spasmodisk, og dermed forhindrer blodet i å bevege seg gjennom karene og øke risikoen for at blodpropper opptrer i dem.

Ytterligere faktorer som provoserer aterosklerose av arteriene i underdelene og fører til en tidligere forekomst og alvorlig sykdom i sykdommen:

 • økte kolesterolnivåer med hyppig forbruk av matvarer rik på animalsk fett;
 • høyt blodtrykk;
 • fedme;
 • arvelig predisposition;
 • diabetes mellitus;
 • mangel på tilstrekkelig fysisk aktivitet
 • hyppig stress.

Oppmerksomhet vær så snill! En risikofaktor kan også være frostbit eller langvarig avkjøling av beina, overført til ung alder av frostbit.

Symptomer på arteriosklerose av beinene i beina

Det viktigste symptomet som man bør være oppmerksom på er smerte i bena. Ofte oppstår smerte når du går i kalvemuskulaturen og musklene i lårene. Når du beveger deg i muskler i underekstremiteter, oppstår behovet for arterielt blod, som gir oksygen til vevet. De trange arteriene under fysisk anstrengelse kan ikke helt tilfredsstille behovet for vev i arterielt blod, på grunn av hvilken oksygen sult begynner i dem, og det manifesterer seg i form av intense smertefornemmelser. Ved begynnelsen av sykdommen, går smerten fort nok når den fysiske anstrengelsen stopper, men vender igjen når den beveger seg. Det er et såkalt syndrom av intermittent claudication, som er et av de viktigste kliniske tegnene til å utrydde aterosklerose av arteriene i underlempene. Smerte i hoftens muskler kalles smerter av typen høyt intermitterende claudikasjon, og smerter i benens kalver er smerter av typen lav intermittent claudication.

I eldre er slike smerter lett forvirret med smertefulle opplevelser i leddene som er forbundet med artrose og andre leddsykdommer. Leddgikt karakteriseres ikke av muskulatur, nemlig leddsmessige smerter, som har størst intensitet i begynnelsen av bevegelsen, og deretter svekkes noe når pasienten "går".

I tillegg til smerter i beinmuskulaturen under gang, kan utilsiktet atherosklerose av arteriene i underekstremiteter forårsake følgende symptomer hos pasienter (en eller flere):

 1. Chilliness og nummenhet i føttene, verre når man klatrer trapper, går eller andre belastninger.
 2. Temperaturforskjeller mellom underlempene (benet som er skadet ved åreforkalkning i benet er vanligvis litt kjøligere enn sunt).
 3. Smerter i beinet i fravær av fysisk aktivitet.
 4. I området av foten eller den nedre tredjedel av skinnen, er det ikke-helbredende sår eller sår.
 5. På tær og føtter dannes mørkede områder.
 6. Et annet symptom på aterosklerose kan være at pulsen forsvinner på underlivets arterier - bak den indre ankelen, i popliteal fossa, på låret.

Stages av sykdommen

Ifølge den eksisterende klassifikasjonen av arteriell insuffisiens av beinene i beina, kan symptomene ovenfor deles inn i 4 stadier av sykdomsutviklingen.

 • Fase I - smerter i beina, som bare vises etter en stor fysisk anstrengelse, for eksempel å gå på lange avstander.
 • IIa trinn - smerte når du går i en relativt liten avstand (250-1000 m).
 • IIb trinn - Avstanden til smertefri gangavstand reduseres til 50-250 m.
 • Trinn III (kritisk iskemi) - smerter i bena ved gange i en avstand på mindre enn 50 m På dette trinn kan den nedre lemmer muskelsmerter starte selv om pasienten er i ro, spesielt tydelig om natten.. For å lindre smerten, har pasientene en tendens til å senke beina fra sengen.
 • IV-scenen - på dette stadiet forekommer trofiske sår. Som regel vises områder av hudintensjon (nekrose) på fingre eller hælområder. I fremtiden kan dette føre til gangrene.

For ikke å bringe utryddende aterosklerose i ekstremt stadium, er det viktig å diagnostisere det i tide og utføre behandling i en medisinsk institusjon.

Behandling av aterosklerose av arteriene i nedre ekstremiteter

Denne sykdommen krever et individuelt formulert behandlingsregime for hver enkelt pasient. Behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter avhenger av sykdomsstadiet, dets varighet, nivået av skade på blodkarene. I tillegg tar diagnosen og samlingen av et klinisk bilde også hensyn til forekomsten av samtidige sykdommer hos pasienten.

Hvis utryddelse av aterosklerose oppdages i utgangspunktet, kan det være tilstrekkelig å forbedre tilstanden for å eliminere risikofaktorene. I dette tilfellet kan du:

 1. Obligatorisk nektelse av røyking og andre dårlige vaner.
 2. Overholdelse av diett med lavere innhold av animalsk fett og senking av kolesterol i blodet.
 3. Med overdreven fetthet eller fedme - vektkorreksjon.
 4. Opprettholde normalt blodtrykk på et nivå på ikke mer enn 140/90 mm Hg. Art.
 5. Regelmessig fysisk aktivitet (turgåing, svømmebasseng, treningssykkel, etc.).
 6. For pasienter med diabetes, blodsukker kontroll.

Når aterosklerose er strengt forbudt bruk av følgende produkter: smør, margarin, smult, margarin, fete kjøtt, pølser, patéer, kjøttprodukter, meieriprodukter med høyt fett, stekte poteter, iskrem, majones, mel baking.

Det er viktig å: En stillesittende livsstil gjør fartøyene mindre elastiske og øker sykdomsprogresjonen.

I andre stadier for behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter benyttes følgende metoder:

 • konservative;
 • Endovaskulær (minimal invasiv);
 • Operativ.

Konservativ behandling

Det kan også brukes i begynnelsen av sykdommen, så vel som i tilfeller der pasientens tilstand ikke tillater bruk av andre metoder (i tilfelle komplikasjoner med samtidig patologi). Konservativ behandling involverer bruk av medisiner, fysioterapi og inkluderer pneumoprespirasjon, dosert walking og fysioterapi øvelser.

Medikament medisiner som helt gjenoppretter normal sirkulasjon i den blokkerte arterien og helbreder aterosklerose, men dessverre eksisterer det dessverre ikke. Medisinsk behandling kan bare gi støtte og påvirke de små karene gjennom hvilke blod går rundt den blokkerte delen av arterien. Narkotikabehandling er rettet mot å utvide disse "løsningene" og kompensere for manglende blodsirkulasjon.

For å fjerne spasmer fra små arterier, fortynne blod og beskytte veggene i arteriene fra ytterligere skade, brukes spesielle medisiner, hvorav noen må være full av kurs, og andre må tas kontinuerlig.

I tillegg til medisinering, er pasienter foreskrevet pneumo-respirasjon - massasje av det myke vevet av foten ved hjelp av spesialutstyr. Ved å vekslere lavt og høyt blodtrykk i mansjetten, slitt på lemmen, øker de perifere arteriene, blodstrømmen til huden, muskler og subkutant vev øker, og karene stimuleres.

Endovaskulær behandling

De vanligste behandlingsmetodene for åreforkalkning av benkarmer er endovaskulære metoder - stenting av arterier, ballongdynatasjon, angioplastikk. De lar deg gjenopprette normal blodsirkulasjon gjennom fartøyet uten kirurgi.

Utfør slike prosedyrer i røntgen, på spesialutstyr. På slutten av pasienten påføres en trykkbinding på pasientens ben, og innen 12-18 timer må han følge sengestøtten.

Kirurgisk behandling

Hvis de blokkerte områdene av arterien på beina er for lange til å bruke endovaskulære metoder, brukes en av følgende kirurgiske prosedyrer for å gjenopprette blodsirkulasjonen i bena:

 1. protetikk del av arterien av et kunstig kar (alloprotese);
 2. bypass - gjenoppretting av blodstrøm ved omdirigering av blodstrøm gjennom en kunstig beholder (shunt). Som en shunt kan segmentet av pasientens saphenøsvein brukes;
 3. Trombendarterektomiya - fjerning av den berørte arterien aterosklerotisk plakk.

Foto: kirurgi for å fjerne plakk fra det berørte fartøyet

Kirurgiske metoder kan kombineres eller suppleres med andre typer operasjoner. Hvis operasjonen utføres på IV-stadium av sykdommen, når de nekrotiske områdene allerede har oppstått, utføres den operative fjerning av disse områdene og lukking av trofasår med en hudflappe.

Hvis utryddelse av aterosklerose flyttes til ekstremt stadium, når pasienten utviklet gangren i underbenet, og det er allerede umulig å gjenopprette blodstrømmen, utføres en amputasjon av beinet. Noen ganger blir dette den eneste måten å redde pasientens liv på.

Hvordan unngå sykdommen?

Forebygging av aterosklerose omfatter for det første:

 • Avslag på røyking.
 • Riktig ernæring, kolesterolfri diett.
 • Fysisk aktivitet.

Dette er tre hvaler som vil redusere risikoen for arteriosklerose av karene i nedre ekstremiteter. Ikke utvide deg selv med fysiske øvelser, du kan bare gå til fots og gjøre fotgymnastikk hver dag. I tillegg bidrar det som forebyggende verktøy til spesiell akupressur og oppskrifter av tradisjonell medisin.

Mer informasjon om kompleks forebygging av aterosklerose leses her.

Hvordan utføres kirurgi for nedre ekstrem aterosklerose

innhold

Aterosklerose i nedre ekstremiteter er en sykdom der plakkene som forstyrrer blodsirkulasjonen i blodårene, ser ut i arteriene som mating lemmer. De skaper blokkering av blodkar, reduserer lumen, noe som resulterer i nekrose av vev.

Etter diagnose blir ofte bruk av aterosklerose i nedre ekstremiteter brukt. Enkle stadier kan behandles med medisiner. I tilfelle komplikasjoner av sykdommen, er kirurgisk inngrep nødvendig. Kirurger bruker plast og shunting, og i spesielt vanskelige situasjoner - kirurgi for å beskytte skadet vev.

Ballong angioplastikk

Hjelper å blokkere arteriene hjelper blodløs kirurgi, aktivt brukt i moderne kirurgi - angioplastikk. En ballong, dekket med en spesialmedisin, går inn i arterien ved hjelp av et kateter, hvor legemidlet absorberes i karossens vegger. Stoffer reduserer inflammatoriske prosesser og normaliserer diameteren av karene, slik at blodet kan strømme uhindret til alle steder i nedre ekstremiteter.

For å diagnostisere behovet for angioplastikk utfører kirurger angiografi av ekstremiteter.

Forutsetninger for prosedyren:

 • Tilstedeværelsen av et røntgenoperasjonsrom med spesialutstyr;
 • Det er ikke nødvendig å gå inn i anestesi for pasienten, prosedyren har ingen smerte.
Videre utføres angiografiprosedyren trinnvis:
 1. Lårbenet er prikket (nål 2-3 mm).
 2. En tynn leder, innføringen av hvilken ikke føltes, går inn i arterien gjennom en punktering.
 3. Prosessen med å fremme lederen på et angiogram-røntgenapparat overvåkes.
 4. Når lederen når stedet med mulig blokkering av arterien, innføres en kontrast gjennom det - et stoff som inneholder jod.
 5. Røntgenbilden viser en arterie fylt med jod, alle funksjonene og problemområdene er synlige.
 6. Kirurgen bestemmer seg for behovet for ballongangioplastikk.

Utførelsen av vaskulær plastikkirurgi innebærer bruk av en leder, som ved kontrastdiagnostikk. Den har på slutten av en liten ballong i blåst tilstand (1-2 mm i diameter). Et kateter med en boks er satt opp til stedet for arterieinnsnevring, mens prosessen overvåkes på et angiogram.

Kirurgen må sørge for at ballongen befinner seg i problemssonen som krever inngrep. Observasjoner av fluoroskopi bidrar til å korrigere driftsstedet. Ytterligere gjennom kateteret blir luft tilført, noe som medfører ballongoppblåsning. Det øker og virker på plakk, noe som fører til at det flater. Dermed fjernes blokkering av fartøyet.

Kirurger reagerer positivt på slike operasjoner og bruker aktivt angioplastikk som en metode for kirurgisk behandling av vaskulær okklusjon. Hvis det er grunner for en slik operasjon, eliminerer den utførte inngrep effektivt årsakene til sykdommen.

Denne metoden har sine fordeler, og driver doktoren og pasienten til å velge angioplastikk:

 • En liten punktering er tilstrekkelig til å introdusere en leder;
 • Bare lokalbedøvelse er nødvendig, noe som reduserer pasientens helserisiko.
 • en liten tid for operasjonen;
 • Etter angioplastikk kan pasienten flytte neste dag;
 • muligheten for en parallell infeksjon er null.

Ifølge statistikken hadde 80% av pasientene etter ballongangioplastikk i 3 år ingen problemer med okklusjon av blodkar og med redusert blodgass. For å gjøre dette, er det nødvendig å ta hensyn til anbefalingene fra leger, å engasjere seg i spesiell gåing.

Regelmessige undersøkelser er nødvendige:

 • Dopplerografi - 2 ganger i året;
 • MR (magnetisk resonansbehandling) - en gang i året.

På grunnlag av dette vurderer legen tilstanden til arteriene, om nødvendig - bestemmer seg for ytterligere tiltak for å forbedre tilstanden. Hvis operasjonen ikke gir et resultat, vurderes muligheten for å skape fartøyene.

bypass

Ved hjelp av installasjonen av intravaskulære proteser (shunts) forebygges de mulige konsekvensene av aterosklerose og tilstedeværelsen av plakk i form av nekrose av vev og utvikling av gangren.

Kirurgisk behandling av aterosklerose i nedre ekstremiteter utføres av en spesialist i angiosurgery, operasjonen krever kunnskap, ferdigheter og erfaring i å utføre slike operasjoner. Derfor foregår shunting i spesialiserte klinikker, som tidligere har gjort en fullstendig diagnose av pasienten for å sikre et positivt resultat av operasjonen.

Metoder for moderne kirurgi gjør det mulig å utføre en operasjon uten generell anestesi. I dette tilfellet er shunt satt inn uten skade på hudvevet, noe som fremmer rask helbredelse og utvinning etter å ha skapt.

Essensen av operasjonen er å gi normal blodstrøm i underekstremiteter ved hjelp av bypasser (proteser). Skadede områder av arterien (mindre ofte - vener), på grunn av hvilke det er blokkering, er derfor utelukket fra sirkulasjonssystemet, erstattet med et implantat.

Kirurgen gjør et snitt i øvre del av låret for å nå den del av den sunne aorta som ikke er gjenstand for aterosklerose plassert over skadestedet. Et kunstig fartøy er laget av dette materialet, som er laget av materialer og har gode egenskaper, unntatt avvisning av organismen. Den andre enden av protesen er festet under det berørte området, til den sunne delen av fartøyet.

For operasjonen kan du bruke to typer vaskulære proteser:

 1. Biologiske (naturlige) shunts.
 2. Mekaniske (syntetiske) proteser.

Den første typen implantat er vevet til pasientens kropp. Slike shunts er preget av høy styrke, men kan bare brukes i små områder av den skadede beholderen. I kirurgi blir oftest en naturlig protese en del av den subkutane lårbenen.

Hvis obstruksjon og obstruksjon av prosessen med blodbevegelse observeres i et betydelig område av arterien, gjør kirurger multi-store shunts som tillater alternerende sunne områder med proteser.

Shunting bidrar til å gjenopprette blodstrømmen, forhindrer utviklingen av komplikasjoner i form av gangren, reduserer risikoen for blodpropper.

Hvem er indikert og kontraindisert i bypassoperasjon?

Utskifting av det skadede området av fartøyene med proteser er ikke en enkel operasjon som krever kirurgens nøyaktighet og profesjonalitet.

Først etter en konservativ medisinsk behandling som ikke førte til ønsket effekt, vurderer leger, for å unngå amputasjon, muligheten til å skifte fartøy. For å gjøre dette, studerer de nøye pasientens helsetilstand.

Indikasjonene for operasjonen er:

 1. Aterosklerose, som påvirker beinene i beina, sykdommene forårsaket av det.
 2. Aneurisme.
 3. Åreknuter og tilstedeværelse av blodpropper.
 4. Utviklingen av endarteritt - en sykdom som rammer de fleste menn, og truer en mulig gangren.
 5. Syndrom av diabetisk fot.
 6. Tilstedeværelse av kontraindikasjoner mot angioplastikk.
 7. Begynnelsen av gangrene.
 8. Vaskulær patologi.

For å kunne ta en beslutning om å utføre shunting, er det også nødvendig å utelukke tilfeller når denne type operasjon er kontraindisert for pasienten.

Det holdes ikke:

 • hvis pasienten ikke beveger seg, i tilfelle av et alvorlig stadium av sykdomsutviklingen, blir det besluttet å amputere benet;
 • Hypertensjon kan forårsake hjerneslag eller hjerteinfarkt under operasjonen;
 • hvis det er mulighet for å utføre ballongangioplasti, så er det verdt å snu til slik behandling;
 • med edematøst syndrom;
 • i tilfelle angina pectoris;
 • etter hjerteinfarkt;
 • med endringer i hjertefrekvensen;
 • Ved infeksjonssykdom eller hudskade kan operasjonen utføres etter at pasientens tilstand er stabilisert.

Diagnose og forberedelse til kirurgi

Etter at beslutningen om å holde bypass kirurgi i de lavere ekstremiteter fartøyene, kirurg i forkant av pasienten bruker en undersøkelse for å identifisere symptomene og sted for plassering av smerte, for å finne ut tilstedeværelse av andre sykdommer, generell helsetilstand. Diagnostiske prosedyrer er også obligatoriske, for å gjøre et generelt klinisk bilde av aterosklerose.

Diagnostiske metoder bestemmer hvilket område av fartøyene plakkene befinner seg, og begrenser lumen av arteriene:

 1. Magnetic resonance imaging lar deg undersøke tilstanden til fartøyene, deres endringer, finner steder av komplikasjon av blodstrømmen.
 2. Datatomografi indikerer graden av okklusjon av blodkar ved atherosklerotiske plakk.
 3. Tosidig skanning ved hjelp av ultralydsundersøkelse viser tilstanden til fartøyene, bestemmer stedene for lokalisering av den okkluderte aorta og blodstrømningshastigheten. Alt dette ultralydet viser i sanntid.
 4. Angiografi med innføring av kontrast i den skadede aorta avslører en innsnevring av arterien.

Basert på resultatene fra studiene, vil det være nødvendig med bypassoperasjon, og doktoren fastsetter dato for operasjonen.

Flere dager før prosedyren, bør ytterligere prosedyrer tas:

 • en generell blodprøve;
 • elektrokardiogram;
 • USA.

7 dager før kirurgi, må pasienten ta blodfortynnere, samt antibiotika og antiinflammatoriske legemidler. De reduserer risikoen for blodpropper under operasjonen. På eve anbefales det å spise og drikke mindre.

Utfører shunting

Basert på omfanget av de skadede områdene på fartøyene velger kirurgen ett av alternativene for intervensjon:

 • ensidig operasjon;
 • bilateral - ved hjelp av en protese for å koble de to arteriene.

Valget av anestesi for kirurgi avhenger av graden av kompleksitet av sykdommen, den generelle tilstanden til pasienten. Basert på diagnostiske studier utfører legen lokalbedøvelse eller generell anestesi.

Hvordan begynner shunting? Først får pasienten anestesi. Deretter utføres sekvensielle manipulasjoner - trinnene i operasjonen.

 1. Kirurgen gjør snitt over og under stedet for innsnevring av fartøyene.
 2. Evalueringen av blodstrømmen utføres, den berørte arterien bestemmes, fartøyet frigjøres gjennom hullene langs arterien.
 3. En shunt er forberedt, kontrollert for integritet.
 4. Gjennom det øvre snittet er protesefartøyet festet, og dets ende er sydd under det berørte området. Først, koble venen med lårbenen, og bruk deretter et mikroskop for å fikse venen til arterien i skinn eller fot.
 5. Blodstrømmen startes, prosessen overvåkes av ultralyd.
 6. Ved normal blodtilførsel suges innsnittene på beinet.
 7. Start kontrasten, og ved hjelp av angiografi kontroller blodstrømshastigheten i arterien etter operasjonen.

Rehabilitering etter operasjon, hva pasientene sier

Pasienter som har gjennomgått skifting av fartøy i underekstremiteter, trenger observasjon i pasientene. Seng hviler til 2 dager, så pasienten kan og bør gå. Diagnostiske undersøkelser gjennomføres også.

For å lindre smerten etter operasjonen utfører sykehuset følgende prosedyrer:

 • kaldpresser (15-20 min.) for å lindre puffiness og lindre smerte;
 • fiksering av nedre lemmer i hevet tilstand
 • mottak av antibiotika;
 • bruk av et stimulerende spirometer for å normalisere lungefunksjonen;
 • regelmessig kontroll av snittet.

Hvis komplikasjoner ikke oppsto, blir suturene fjernet etter en uke, etter 10-14 dager går pasienten hjem for rehabilitering.

For rask gjenoppretting etter operasjon, anbefales det å følge reglene og følge anbefalingene fra leger:

 1. Ta spesielle medisiner for å senke kolesterolet.
 2. Strikt følge dietten. Høykalorimat kan forårsake en tilbakeklosing av blodkar. Velkommen matlaging par, uten salt.
 3. Første gang du trenger å engasjere seg i fysioterapi.
 4. Hver dag å gå, gradvis øke avstanden.
 5. Under søvnen skal det opererte benet være i økt tilstand.
 6. Behandle sårene regelmessig på kuttstedet uten å bruke pulver eller salver.
 7. Se på vekten, prøv å bringe den tilbake til normal.
 8. Å gjøre medisinsk gymnastikk.
 9. Avvise dårlige vaner.
 10. Gjør kliniske tester etter behov.
 11. Kontakt lege umiddelbart etter at du har noen ubehagelige symptomer.

Ifølge anmeldelsene følte de fleste som gjennomgått bypass-kirurgi seg allerede etter utslipp fra sykehuset. Tegn på atherosklerose, smerte, nummenhet i gjennomføringen av legenes anbefalinger og aktiv rehabilitering var 2 måneder etter operasjonen.

Noen pasienter har klaget over komplikasjoner etter operasjonen, i noen tilfeller gjenopptok symptomene på aterosklerose etter en viss periode på grunn av skade på nærliggende fartøy. Negativ pasient tilbakemelding indikerer en høy transaksjonskostnad.

Finn ut hvor mye driften koster, du kan fra prisene på medisinske klinikker. Kostnaden avhenger av kirurgens ferdighet, plasseringen av klinikken og fasilitetene som tilbys, utstyret som brukes under shunting. I offentlige medisinske institusjoner er prisen litt lavere enn i private. Den gjennomsnittlige kostnaden er 100-150 tusen rubler, avhengig av varianten av operasjonen, lokalisering, kompleksitet av shunting.

Det er viktig å huske: shunting fjerner konsekvensene av aterosklerose, men for å komme frem til sykdommen er det nødvendig å utelukke årsakene til utseendet. Endring av pasientens livsstil vil bli et hinder for videre utvikling av aterosklerose og problemer i fremtiden.

Operasjoner med okklusjon av fartøy i underekstremiteter

Patologien til arteriell karene i underdelene er ganske vanlig, og krever radikal behandling. De fleste sykdommer er ledsaget av blokkering, som krever kirurgi på karene i underekstremiteter, samt etterfølgende rehabilitering.

Når en operasjon er nødvendig

Den viktigste medisinske indikasjonen for kirurgisk inngrep på karene i underekstremiene er patologi, ledsaget av blokkering av arteriene:

 • Endarteritt er en patologi ledsaget av betennelse i den indre veggen av den perifere arterievegen, noe som fører til ødemet, en reduksjon i diameteren av fartøyets lumen og en forverring av blodstrømmen.
 • Aterosklerose av arteriene i de nedre ekstremiteter, utsettelse av kolesterol i veggene i karet med dannelsen av aterosklerotisk plakk og reduksjon av deres lumen. Et vanlig resultat av den patologiske prosessen er obstruksjon eller okklusjon av femorale arterien.
 • Aneurysmer av benens arterier - dannelsen av patologiske sekklignende fremspring. De øker risikoen for vaskulær skade, utvikling av alvorlig blødning eller intravaskulær trombusdannelse betydelig. En hyppig komplikasjon av en aneurisme er okklusjon (utsletting) av fartøyet.
 • Utsatt akutte skader med skade på bløtvev og arterielle kar, som uten umiddelbar kirurgisk inngrep utgjør en umiddelbar trussel mot menneskelivet.
 • Diabetiske lesjoner av benene, som utvikler seg i diabetes mellitus mot bakgrunnen av en langvarig økning i nivået av glukose i blodet.

Patologiske prosesser er hovedsakelig lokalisert i overfladisk femoral (PBA), popliteal (PA), anterior (PBBA) og posterior (ZBBA) tibial arterie.

Hvordan manifesterer patologien?

Obliterating sykdommer, ledsaget av blokkering av arteriene i nedre ekstremiteter, er preget av en ganske spesifikk klinisk symptomatologi:

 • Utseendet til intermittent claudication, som er preget av smerte etter turgåing.
 • Raskt utvikling av tretthet i beina, selv etter en liten belastning (etter turgåing).
 • Utvikling av følelser av kulde i beinet.
 • Langvarig regenerering (helbredelse) av hud og subkutant vev på beina, inkludert etter mindre skader (slitasje, riper).
 • Merkbar reduksjon i pulsering av arteriene på baksiden av foten, som kan bestemmes etter palpasjon (probing).
 • Følelse av følelsesløp i beinets hud, noe som indikerer en forverring av nervefiberforsyningen mot bakgrunnen av arteriell obstruksjon og redusert blodgennemstrømning.

Mørking av huden i føttene eller shinens område, uttrykt smerte i hvile, indikerer en signifikant reduksjon i intensiteten av blodstrømmen ved utbrudd av gangrenutvikling (vevdød). Utseendet til ett eller flere symptomer er grunnlaget for å henvise til en vaskulær kirurg, som etter undersøkelsen kan foreskrive konservativ terapi eller rensing av blodkar.

komplikasjoner

Hvis diameteren av arterien på beinet minker, fører det til en betydelig forstyrrelse av vevsmat og utvikling av en rekke komplikasjoner:

 • Forverring av prosesser av vevregenerering etter skade eller naturlig død av celler.
 • Utvikling av gangren - vevdød på grunn av utilstrekkelig ernæring av celler. Den patologiske prosessen begynner vanligvis med tårspetsene og sprer seg gradvis høyere.

Viktig! Langvarig fravær av tilstrekkelig behandling av okklusal patologi av arteriene i underdelene kan forårsake etterfølgende behov for benamputasjon.

Den aterosklerotiske prosess i arteriene kan forårsake plakkruptur (område kolesterolakkumulering i arterieveggen), trombedannelse og etterfølgende vandring inn i blodet. En alvorlig konsekvens av trombusmigrasjon (tromboembolisme) er hjerneslag, hjerteinfarkt.

Målet med operasjonen

Bestemmelse av indikasjoner på kirurgisk inngrep som doktoren utfører på grunnlag av resultatene av ytterligere diagnostisk undersøkelse (datamaskin eller magnetisk resonansavbildning, angiografi). Operasjonen av den medisinske spesialisten utpeker for å oppnå flere grunnleggende diagnostiske formål:

 • Revaskularisering med sikte på å eliminere iskemi på grunn av gjenopprettelsen av blodstrømmen i arteriene i nedre ekstremiteter. Begrepet iskemi bestemmer en redusert tilførsel av oksygen og næringsstoffer i vev med blod.
 • Trombusfjerning i utviklingen av trombose (trombose er en patologisk intravaskulær trombodannelse uten å skade veggene i arterier eller årer).
 • Formasjon av en shunt for blodstrøm, omgå obstruksjonen i den berørte arterie-trombosen eller utrydde arteriosklerose. Shunting er gjort ved å bruke en proprietær eller implantert fartøy.
 • Fjernelse av trombus eller et sted som er berørt av den patologiske prosessen til arterien.

Oppnåelse av terapeutiske mål utføres også ved hjelp av konservativ terapi, som utføres før operasjonen.

Typer av operasjoner

Avhengig av hvilke fartøy i nedre ekstremiteter som ble påvirket, utmerker seg flere grunnleggende typer kirurgiske inngrep:

 • Operative inngrep på femorale arterier.
 • Vaskulær kirurgi av popliteal fossa.
 • Operativ behandling av karene i underbenet og foten.

Tilgang til et skadet kar med åpen vei (for å utføre en bred del av hud og mykt vev) og ved hjelp av minimalt invasive teknikker, essensen av disse består i å innføre en spesiell røret inn i angjeldende kar, og utføre den nødvendige terapeutiske manipulasjon.

Ved hjelp av minimalt invasive teknologier med bruk av spesielle intravaskulære prober, er tilgang til hjertet gjennom inguinal arterien mulig hvis det er nødvendig å utføre terapeutisk kirurgisk manipulasjon på ventiler.

Viktig! Tidlig appell til en lege etter utseendet på de første tegn på sirkulasjonsforstyrrelser i beina gjør det mulig å unngå tunge, voluminøse kirurgiske inngrep.

Grunnleggende manipulasjon

Etter å ha tilgang til det patologisk endrede arterielle fartøyet utfører kirurgen de nødvendige terapeutiske manipulasjonene, som inkluderer:

 • Shunting er etableringen av en vaskulær bypass for blodstrømmen rundt et hinder. For dette kan man bruke sine egne fartøyer (autovoll shunting) eller syntetiske shunts.
 • Prostetikk - fjerning av en del av arteriell fartøy og dens etterfølgende erstatning med en autotransplantasjon eller vaskulær protese laget av et syntetisk materiale, som tar lang tid på grunn av visse egenskaper av materialet, utføres.
 • Disseksjon av arterievegg, fjerning av trombus med trombose og påfølgende suturering. Sying av arterienes veggen er mulig bare i fravær av utprøvde patologiske endringer i den.
 • Ballong dilatasjon er introduksjonen i vaskulærsengen av en spesiell sonde med en elastisk ballong, som oppblåses av luft i området for å begrense arterien. Dette fører til en utvidelse av fartøyet og ødeleggelse av den aterosklerotiske plakk. Visuell overvåking av innsetting av sonden og implementering av grunnleggende manipulasjoner utføres ved hjelp av ultralyd.

Valget av manipulasjon utføres av en vaskulær kirurg lege avhengig av naturen og lokaliseringen av den patologiske prosessen som fører til okklusjon av arteriell fartøy.

rehabilitering

Et viktig stadium i behandlingen av vaskulær patologi er rehabilitering etter operasjon. Den inneholder 2 hovedperioder:

 • Den postoperative perioden, som varer fra flere dager til en uke, inkluderer implementering av tiltak for å forhindre blødning, forebygge smitte i et postoperativt sår.
 • Restaurering av den opererte fartøyets funksjonelle tilstand og normalisering av blodsirkulasjonen i underbenet er et kompleks av tiltak med utførelse av spesielle gymnastikkøvelser, ved bruk av kompresjonslinje.

Varighet og type rehabiliteringsforanstaltninger avhenger av typen og omfanget av det kirurgiske inngrep. Hurtigere blir personen gjenopprettet etter å ha utført minimalt invasive manipulasjoner. Spesielt kan kirurgisk behandling av aterosklerose med ballongdynatasjon utføres på poliklinisk basis.

Diagnose, utnevnelse av konservativ medisinsk behandling, samt operasjoner på fartøyene i nedre ekstremiteter utføres av en vaskulær kirurg (medisinsk spesialist angiolog). Å få en god terapeutisk effekt i dag er mulig på grunn av bruk av moderne diagnostiske og terapeutiske minimalt invasive teknologier.

Kunstig vaskulær protese

En vaskulær protese er et rør laget av en person som erstatter eller skaper en bypass av et ekte blodkar, oftest en arterie. Den vellykkede utviklingen av vaskulære proteser er en fremragende begivenhet i vår tid. Den første vaskulære protesen ble utviklet i 1960. Siden den tiden har det vært dramatiske endringer for å forbedre kvaliteten på materialet som brukes. Moderne proteser er anerkjent som pålitelig og pålitelig. Operasjoner som erstatter blodkar har blitt tradisjonelle, og hundretusenvis av mennesker har blitt vellykket.

For å forstå behovet for å erstatte et skadet kar, bør du vurdere operasjonen av kardiovaskulærsystemet. Alle deler av menneskekroppen krever levering av blod til dem. Blod bærer oksygen og næringsstoffer til hver celle i kroppen. Blod sprer seg gjennom kroppen på grunn av det vaskulære systemet, som består av hjerte, arterier og årer. Hjertet er en pumpe av høy kvalitet som virker ubarmhjertig gjennom livet og pumper blod inn i arteriene. Arterier er rør som fordeler blod gjennom hele kroppen. Arterier er delt inn i grener som vokser mindre og mindre til de blir til mikroskopiske kapillærer. I kapillærene kan oksygen og næringsstoffer lett forlate blodet og komme inn i vev og organer. Etter at blodet går gjennom kapillærene, går det inn i blodårene, som bærer blodet tilbake til hjertet i de riktige avdelingene. De høyre delene av hjertet sender blod til lungene, hvor de er beriket med oksygen og går inn i venstre del av hjertet, som igjen vil reise gjennom hele kroppen. Denne syklusen støtter vårt liv. Normalt hjertet vårt slår mer enn 100.000 ganger om dagen (et gjennomsnitt på 70 slag per minutt), pumpe 7000 liter per totalt underveis til 19 000 kilometer gjennom karsystemet.

Med alder blir arterier stive (stædige), noen mennesker kan utvikle aterosklerose - en plage av moderne menneskehet. Aterosklerose forårsaker innsnevring av blodårene, og til slutt kan det føre til fullstendig blokkering. Årsakene til atherosklerose er ikke fullt ut forstått. Det er flere faktorer som bidrar til utviklingen av denne sykdommen. Sannsynlighet for en genetisk predisposisjon, høyt kolesterol, LDL og øker HDL avta, røyking, inaktiv livsstil, høyt blodtrykk, diabetes. Brudd på blodtilførsel til organer og vev fører til forstyrrelse av funksjonen. Skadede deler kan ikke fungere med samme effektivitet. I dette tilfellet, hvis det er en belastning, provoserer det utseendet av symptomer, som smerter i bena når du går (et symptom på intermittent claudication). De smalere arteriene i underdelene er ikke i stand til å gi nok mengde kutt og oksygen under arbeidet i musklene, som følge av at det oppstår smerte i dem. En lignende prosess utvikler seg i hjertet, med skade på arteriene som mater hjertemuskelen. Hvis du bryter blodtilførselen til hjernen kan oppstå svimmelhet, kortsiktig tap av syn, sensoriske forstyrrelser i beina, hukommelsestap og mnemonic funksjoner. Et annet problem i vaskulærsystemet oppstår ved tynningen av karveggen, med en økning i karetets diameter og utviklingen av en aneurisme. Når en aneurisme når en viss størrelse, kan den sistnevnte sprekke og en person vil dø av blodtap.

Problemet med å behandle aterosklerose er komplisert. Det er ekstremt viktig å kontrollere de faktorene som er kjent som årsaker til utviklingen av sykdommen. Dessverre har vi lite å gjøre med vår genetiske disposisjon. Det viktigste er røykestopp. Undersøkelse og behandling av høyt blodtrykk, høyt kolesterol, korreksjon av diabetes er også svært viktig. Med alle de ovennevnte tiltakene kan aterosklerose stoppe utviklingen og bli enda mindre, spesielt hvis du ikke røyker. Tilstand av mange pasienter bedre med faste medisiner rettet mot behandling av høyt kolesterol, høyt blodtrykk og forbedrer de reologiske egenskaper for blodet, fjernes med perifer arteriell krampe, å stimulere utviklingen av sikkerhet (rundkjørings) strømningsbaner ernærings berørte vev og organer. Fysiske øvelser er også nyttige, men man bør ikke jobbe med prinsippet: "jo mer jo bedre." Hvis du har smerte, bør du stoppe øvelsene.

Ovennevnte tiltak er praktisk talt alt som en pasient kan trenge å behandle aterosklerose. For en gruppe pasienter er disse tiltakene imidlertid ikke nok, og andre former for behandling er nødvendig - kirurgisk. I tilfelle du trenger kirurgisk behandling, er en svært viktig fase av studien ultralyd duplex skanning og angiografi. Et angiogram er en røntgenundersøkelse som ledsages av innføring av en kontrastløsning (fargestoff) i karets system gjennom en sprøyte i lysken eller okselområdet. Angiogrammet gir et kart over plasseringen av arteriene dine og viser den nøyaktige plasseringen av sammenbruddene og okklusjonene. Noen av sammenbruddene kan forstørres ved hjelp av et ballonkateter satt inn i karet gjennom lysken eller akselområdet. Ballongen befinner seg overfor innsnevringen og oppblåser da - dette er den såkalte angioplastikken. Ofte, på stedet for den tidligere innsnevringen, er det montert en spesiell ramme inne i fartøyet for å forhindre gjenoppbygging av innsnevring - dette er stenting. Andre vaskulære innsnevring og blokkeringer som ikke kan behandles med angioplastikk, behandles med en bypass-kirurgi, dvs. dannelse av bypasset til okklusjonsstedet.

Vaskular shunt kan beskrives som en bypassvei, bygget rundt en overbefolket by. Med denne fremgangsmåten den trange eller blokkerte området blir ikke slettet, og "bypass" Bli sunn fartøy både over og under innsnevring. Et viktig trekk ved denne teknikken er en god blodet før og etter okklusjon nettstedet (hva veien til byen, og etter at det har vært god, asfaltert, ikke veiene i landsbyene). Valget av materiale til shunt avhenger av plasseringen av den skadede delen av fartøyet.

Ofte er en kunstig protese av fartøyet etablert ved behandling av aneurysmer og blokkeringer av abdominal aorta. Med denne lokaliseringen kan protesen virke irreproachably i mange år.

Bildet viser en kunstig bifurcation protese av aorta og iliac arterier, etablert for aorta aneurisme av type 3.

Shuntet i lysken og underekstremiteter er ofte laget av pasientens egen vene. Den egen vene er det beste materialet for shunting i dette området, men hvis det ikke finnes noe slikt materiale, må du også bruke en kunstig protese.

Kunstige vaskulære proteser er utviklet av forskerne, erstatter de virkelige blodkarene i menneskekroppen. De fungerer på samme måte som naturlige fartøy. Vaskulær protese er et komplekst materiale laget i form av et rør med forskjellige diametre og lengder. Vaskulær protese har en stor styrke og stabilitet, langt bedre enn styrken og stabiliteten til naturlige arterier.

Det er noen mulighet for at shunt ikke vil fungere for alltid? Ja det er det. Mange faktorer kan påvirke dette. Først av alt er dette den videre utviklingen av aterosklerose. Hvor mye vil fremdriften aterosklerose etter operasjonen avhenger av pasientens overholdelse av kirurgens anbefalinger: røykeslutt!, Rusmiddelbehandling, sanatorium og spa-behandling. Årsaken til terminering av shunt kan gradvis danne lag på shuntens indre vegger med en betydelig lengde. Å ta visse doser av fortynningsmidler kan bidra til å forlenge shunt og funksjonell tilstand til orgel eller lemmer.

Opprettelsen av kunstige proteser av arterier er en av de største prestasjonene av medisin fra det 20. århundre. Det neste trinnet er opprettelsen av en fullverdig venøs protese. Det er mulig i fremtiden å lære å vokse kunstige proteser fra stamceller, men for tiden er proteser med kunstige karer den eneste metoden for å forlenge et fullverdig liv.

Konservativ behandling av utrydding av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter

Hallo I dag, la oss snakke om en slik sykdom som utrydder aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter. Det kalles også aterosklerose i beina, hindring av karene, hindring av karene i underekstremiteter, etc.

Siden utryddet atherosklerose i underbenene lider et stort antall mennesker, velger du dette emnet.

Snakk om aterosklerose i nedre ekstremiteter vil bare være det jeg kjenner meg selv, hva pasientene sier. Bare ren praksis og min erfaring.

Vi vil bare diskutere problemer som gjelder konservativ behandling av utrydding av aterosklerose av karene i underbenet. Mange vet hva aterosklerose er. Informasjon om dette emnet på Internett er veldig mye. Hvem er interessert, kan finne alt om dette emnet.

Innsnevring av fartøyet med aterosklerotisk plakk

Dersom de plakk som dannes inne i hulrommet i underekstremitetene og fører til forstyrrelser av blodtilførselen til bena på grunn av en stenose (innsnevring), okklusjon (blokkering) av arteriene, er tilstanden kalles aterosklerose obliterans.

Prosessen i seg selv er lokalisert hovedsakelig i store fartøyer (aorta, bekkenarterier) eller middels kaliber arteriene (femoral, popliteale).

Lider denne sykdommen oftest menn, som begynner med 40 (selv om det er yngre pasienter). Men de viktigste betingelsene er personer i pensjon og senil alder, fra 55 år og eldre. Som regel har de aterosklerose ikke bare beinene på beina, men også hjernen, hjertet, nyrene, etc.

I prinsippet hele kliniske bildet av sykdommen avhenger av hvor mye den aterosklerotiske plakk begrenser lumen av fartøyet, og som et resultat av dette er det trofiske forandringer i nedre ekstremiteter, som påvirker deres funksjon.

I noen tilfeller blokkerer plakkene helt fartøyets lumen og blodet strømmer ikke gjennom det.

Hvordan spør du om blodet ikke kommer til beina, da skal gangren utvikle seg? Ja, noen mennesker utvikler det, men andre gjør det ikke.

Hvorfor? Og fordi den andre personen har en høyt utviklet sikkerhetssirkulasjon, og den tidligere ikke. Men vi snakker litt om dette litt senere.

Arterier, hvor aterosklerotiske plakk er oftest dannet

I flere år kan utrydding av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter fortsette asymptomatisk. Men noen ganger, med utseendet på de første symptomene, begynner det å utvikle seg raskt.

Hvilke klager gjøres oftest av en person med denne patologien?

 • Økt chilliness, vanligvis fingre og føtter. Folk sier at selv i varmen eller i et varmt rom, skal du ha følte støvler eller ullsokker;
 • Det er følelse av nummenhet i føttene;
 • Ved hvile er smerter i bena vanligvis ikke forstyrret. Smerte (oftere i kalvemuskler) vises når du går og stopper etter en kort hvile. Dette er den såkalte "intermittente claudication". Avhengig av scenen av sykdommen, oppstår smerte når det går 10-20-50-100-300 meter eller mer. I avanserte tilfeller er smerten konstant. Hva er årsaken til dette? Men med hva: Normalt har en sunn arterie en viss diameter og mengden blod som passerer gjennom det, er nok til å mate vevene i nedre ekstremiteter. Aterosklerotisk hjerte har en mindre diameter og under trening (gange) er ikke i stand til å gi vev med oksygen, som er manifestert ved smerter i muskler. En person i øyeblikket må stå opp og stå. På denne tiden kommer det "gamle" oksygenfattige blodet "blader" og "friskt" blod på plass - smerten forsvinner og personen fortsetter. Men etter et visst antall meter (for alle på forskjellige måter) ser smerten i bena igjen, og hele prosessen begynner igjen og igjen;
 • I lesjoner i aorta og bekkenarteriene (såkalt Leriche syndrom) er smerte og gluteus muskler og lår, og det lumbale område;
 • Huden på underekstremiteter blir blek, tørr, håret faller ut på beina, neglens vekst er forstyrret. I alvorlig sykdom, tvert imot, kan du se når en person sitter med beina senket, foten og fingrene blir røde. Men det er verdt å gi beina en horisontal posisjon, da huden blir blek, nesten hvit. Noen ganger sover slike mennesker selv og sitter og forstår hvorfor. Siden i denne posisjonen - bena under - går blodet inn i underdelene mer enn om personen lå
 • Atrofi av leggmusklene når sett i pasienter med lavere ekstremitets atherosclerosis obliterans merket underernæring, og til og med muskelatrofi (vanligvis ben). Personen merker at beinet har blitt tynt, mengden muskelvev minker. Og grunnen er fortsatt den samme - utilstrekkelig tilførsel av blod (med næringsstoffer og oksygen) av vevene i underbenet;
 • Et vanlig symptom av aterosklerose i aorta-iliaca segment er impotens, t. K. forstyrrelser i blodtilførselen til arteria iliacea interna system. Dette symptomet forekommer hos 50% av pasientene.

Obliteration (innsnevring og okklusjon) av karene i nedre ekstremiteter forekommer ikke umiddelbart, men etter hvert har kroppen tid til delvis å tilpasse seg nye forhold. Det fremgår av utviklingen av sikkerhetssirkulasjonen, dvs. blodet "søker" rundt på måter. Og hun finner dem i form av små arterielle trunker, som synes å "omgå" det berørte området av arterien, dvs. kroppen danner en slags shunt.

Så hvorfor gangrene?

Ifølge legene skjer dette når:

 • delen av en aterosklerotisk plakk bryter av og blodstrømplakkene klammer de underliggende karene,
 • på plakett i seg selv, det er alltid trombotisk masse i separasjonen som også tilstoppet blodårer, og alt dette akutt kirurgi kan være nødvendig, og plutselig en mann
 • og til slutt, den langsommere utvikling av koldbrann, er når pantet sirkulasjonen er så svak at den ikke har den virkning, og trofiske endres raskt voksende, snu i koldbrann.

For unge unge, etter den brukte inspeksjonen ved karsykirgen, er det absolutt ønskelig å bruke operativ behandling.

Det er mange typer kirurgisk inngrep. Denne laserfjerning av aterosklerotisk plakk, og ballong forlengelse aortakoronar-femoral bypass det innsnevrede kar, og protetikk hele området av den angjeldende kar (fjernede del av arterien, og i dens sted sydd kunstig (eller fra en vene hos pasienten) en vaskulær protese) og bypass (sted utslettelsen "bypass "Vascular protese) (se figuren).

Hovedproblemet er at et stort antall pasienter er 65-90 år gamle, med en rekke sammenhengende sykdommer som bare er kontraindisert kirurgisk behandling. Vel, bortsett fra at bare amputasjon av underbenet med gangren for livsangivelser.

Hvorfor er de fleste av de syke menneskene med gangren amputert på hoftenivå?

Tidligere, under våre forhold, holdt vi opptil 30-40 amputasjoner per år. Noen ble amputert på nivået av shin. Effekten ga ikke, og beinet fortsatte å rote videre, bare på skinnene. Vi amputerte litt høyere - den samme effekten - gangren stoppet ikke og vi amputerte lemmen på hoftenivå. Først da stoppet prosessen. Det skjer, sannsynligvis fordi det ikke er nok god blodtilførsel til underbenet, det vaskulære nettverket er ikke utviklet, det er ingen god sikkerhetssirkulasjon.

De fleste pasienter bør gjennomgå konservativ behandling to ganger i året.

Hva er hovedprinsippene for slik behandling for pasienter med utrydding av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter?

Gitt at aterosklerose er en plakk, og plakk er kolesterol, så brukes stoffer som reduserer blodkolesterolet:

 • Statiner - blokkere dannelsen av kolesterol i leveren. Disse inkluderer: simvastatin, lovastatin, pravastatin og andre.
 • Fibrer - øke antall lipoproteiner med høy tetthet og redusere totalt kolesterol. De bør tas med stor forsiktighet etter samråd med en kardiolog. Dette er stoffer som bezafibrat, clofibrat, gemfibrozil, fenofibrat.
 • Derivater av nikotinsyre - utvider blodkarrene sterkt, så bruk med forsiktighet. Legemiddelreacin har ingen slike bivirkninger.

Hjelpe å redusere kolesterol og andre rusmidler, som kolestipol, probucol, guar, lipostabil, benzaflavin og eikonol. De blokkerer dannelsen av aterosklerotiske plakk.

I noen tilfeller Brønnen påviste stoffet cilostazol (Pletal) - Sørg for å lese instruksjonene for bruk og en konsultasjon av kardiolog. Legemidler som øker blod reologi: ulike heparin, warfarin, lavdose acetylsalisylsyre, klopidogrel og andre medisiner for å forbedre mikrosirkulasjonen og sikkerhet utvikling.. Disse er pentoksifyllin, trental, karantil og andre.

 • ozon terapi,
 • baroterapi på underdelene,
 • CMT på lumbalområdet (ganglia),
 • magnet.

Og nå vil jeg kort vise behandlingsregimene at jeg bruker pasienter med aterosklerose i underekstremiteter poliklinisk og permanent.

 • Trental eller Pentoxifylline 400 mg 2 ganger daglig i en måned,
 • Cardiomyol 75 mg en gang daglig om kvelden etter middagen (konstant mottak er mulig),
 • Wessel Douay 1 t - 2 ganger om dagen,
 • Actovegin 0.2 - 2 ganger daglig,
 • Nikoshpan 1t - 2 ganger om dagen,
 • Vitamin E - 2 kapsler, 2 ganger om dagen.

Med lokale erosjoner på huden, kan du bruke Kuriozin pulver. Ved rengjøring av såret på en ren granulering kan man bruke salve Actovegin eller Solcoseryl.

Når det gjelder undersøkelse, i tillegg til generelle kliniske tester, er det nødvendig å ta en biokjemisk analyse av blodlipider og deres fraksjoner.

Pass UZDG fartøy i nedre ekstremiteter for å bestemme scenen, omfanget og alvorlighetsgraden av arterieskader.

Inpatientbehandling inkluderer:

 • Infusjon intravenøs behandling: alternativ - Reopoliglyuki 400.0 + Novocaine 0,25% -100,0
 • 1 dag, 2. dag - Trental (eller Ptoksifillin) 5,0 + Phys. р-р 0,9% -250,0; Kaliumklorid 4 -20,0%, -2,0% 50 Analgin, difenhydramin 1% -1,0 Riboxinum 10,0 Askorbinsyre 5% -2,0, Magnesiumsulfat 25% -3.0. Forløpet av infusjonsbehandlingen er 20 dager.
 • Papaverin 2% -2,0 + nikotinsyre 2,0 intramuskulært 10 dager.
 • Actovegin 2.0 intramuskulært om natten i 10 dager.
 • Du kan ta (helst med diabetisk angiopati) Sulodexide 250 LRU 2 ganger daglig i 30-40 dager mellom måltider.

Kurs av konservativ terapi bør gjennomføres 2 ganger i året, helst i vår og høst.

Husk å lese artikkelen HER i tillegg til dette.

For å være ærlig, obliterans av lavere ekstremiteter åreforkalkning sykdommen er uhelbredelig, men underlagt de ovennevnte metoder for konservativ behandling du er i stand til å forbedre sin livskvalitet og unngå alvorlige komplikasjoner av aterosklerose i underekstremitetene som koldbrann.

Les Mer Om Fartøyene