Vi forstår hva som er protrombin på kviku?

Moderne medisin lar deg produsere høy presisjonsforskning, bidrar til å diagnostisere komplekse patologiske sykdommer i de tidlige stadier. En slik er analysen av blodprotrombin av Quique. For hvilke formål gjøres en slik analyse, som gjør at vi kan bestemme, og hva resultatene sier, vil vi diskutere videre.

Prothrombin og dets funksjoner

Prothrombin er et komplekst protein som tar en aktiv rolle i prosessen med blodpropp. Biosyntesen av proteinmolekylet forekommer i leveren. For dette kompleks prosess krever mange sporelementer, det meste av vitamin K. Det er bevist at en mangel på dette vitamin fører til syntetisere unormale molekyler som er i stand til å danne blodpropper - fatale blodpropper, og hindrer normal blodstrøm.

Protrombinens hovedfunksjon er normalisering av blodkoagulasjon. Det er for disse formål at et koagulogram brukes til å bestemme tilstedeværelsen av blodpatologier. Prothrombin-indeksen, som karakteriserer graden av koagulering av blod, gjør det mulig å få en detaljert ide om tilstedeværelsen av en sykdom.

Noen ganger kalles protrombin laboratorieanalyse, men disse konseptene skal deles.

Prothrombinanalyse bidrar til å bestemme mengden blodpropp, og protrombin i seg selv tar en direkte rolle i denne prosessen.

Indikasjon for studien

En lege kan foreskrive en lignende blodprøve for koagulering i flere tilfeller:

 • Det er problemer med koagulerbarhet av blodet, karakterisert ved langvarig blødning;
 • Når arbeidskapasiteten til leveren og leverenzymer reduseres;
 • Det er mistanke om tilstedeværelsen av onkologiske sykdommer i blodet;
 • med koagulasjonskontroll i perioden med antikoagulantia.

Det er andre indirekte årsaker til en slik blodprøve, som er satt individuelt.

Den vanligste analysen er for kvinner i alderen 45-60 år. På bakgrunn av hormonelle endringer, endres blodstrukturen og dens kvantitative og kvalitative sammensetning.

Ikke nøl med, spør spørsmålene dine til en vanlig hematolog direkte på nettstedet i kommentarene. Vi vil definitivt svare.Still et spørsmål >>

Mer om analysen og i hvilke tilfeller er det utnevnt

I løpet av denne perioden er den kvinnelige organismen mest utsatt for utvikling av onkologiske sykdommer, som en slik blodprøve vil bidra til å identifisere.

Forberedelse for analyse

Blodprøvetaking utføres om morgenen til klokka 11. De mest nøyaktige resultatene oppnås hvis blodet tas på tom mage. Det er viktig å forberede seg på analysen, etter følgende anbefalinger:

 1. 2-3 dager før analysen, gi opp stekt fettstoffer og sterke alkoholholdige drikker, noe som representerer en ekstra byrde på leveren
 2. .3 timer før blodprøver, må pasienten ikke røyke, da nikotin kan føre til en kraftig reduksjon i protrombinindeksen.
 3. Hvis det er behov for kontinuerlig inntak av medisiner, bør de kasseres 6 timer før blodinnsamling.
 4. Begrens fysisk aktivitet som fører til tretthet.
Det anbefales ikke å ta blod i kvinner under menstruasjon, når blodet fornyes. Under graviditeten har resultatene av testene sine egne feil, og forskyver normen med flere punkter.

Blodet tatt fra venen er plassert i et reagensrør med en spesiell fysiologisk løsning. Deretter plasseres røret i en sentrifuge, og plasmakomponentene venter, som videre underkastes en mer detaljert undersøkelse.

Hvilke tester bidrar til å bestemme protrombin?

Det finnes flere former som gjør det mulig å bestemme nivået av protrombin i blodet:

 1. Løst protrombin i Kwik - den mest populære og mest nøyaktige metode for å studere plasmakoagulasjon, der resultatet - en prosentandel som viser aktiviteten av plasma protrombinkompleks i noen tid kontrollplasma. For å si det enkelt, er protrombinet av Quick forholdet mellom plasmakonsekvenser og tidspunktet for koaguleringen i kontrollprøven.
 2. Prothrombin indeks INR (International Normalized Ratio) er en relativ analyse som ikke har ultra-presise data. Det er effektivt når det er behov for konstant koagulasjonskontroll ved behandling av pasienter med indirekte antikoagulantia.
 3. Prothrombin-indeks - resultatene er motsatt til analysen ovenfor, slik at man kan bestemme forholdet mellom normal protrombintid og resultatene av pasienten som undersøkes. Denne analysen anses for foreldet, fordi det er mange analoger som har mer nøyaktige indikatorer.
 4. Prothrombintid er en numerisk indeks som viser graden av blodkoagulasjon.

Det skal huskes at INR-analysen er relativ, da den bare gir indeksene for protrombinindeksen for den undersøkte blodprøven til de generelt aksepterte normale indeksene. Ikke alltid er INR utnevnt som en planlagt undersøkelse. Ofte bruker MNOs WHO-eksperter som arbeider innen mikrobiologi. Indikatorer for INR har noen uoverensstemmelser med resultatene for Kvik, men meningen med studien er lik.

Quique-analysen lar deg få utvidede resultater. En slik undersøkelse kan gjøres i nærvær av feil, fordi dens høye nøyaktighet bidrar til å bestemme protrombinindeksen og tiden mer nøyaktig.

Indikatorer for analyse

Som nevnt tidligere gir Quik-analysen oss mulighet til å bestemme to viktige indikatorer:

 • protrombinindeks - en indikator beregnet ved forholdet mellom normal protrombintid og resultatene av blodprøven som testes;
 • protrombintid er tiden i sekunder for hvilke protrombinproteiner er i stand til å påvirke plasmakonsentrasjonen.

Prothrombin-analyse av Kwick tillater å bestemme protrombintid og protrombinindeks, ved å konstruere en kontrollskjema hvor koagulasjonsindeksene i prosenter vises i de to faser av hemostase.

Norm for indikatorer

Det skal bemerkes at tolkningen av analysen kan være individuell for hvert laboratorium. Det avhenger av slike indikatorer som:

 • individuelt fastsatte normer
 • kvaliteten på reagenser og utstyrs modernisering;
 • egenskaper hos pasientens anamnese (mottak av antikoagulantia, antibiotika og andre legemidler som påvirker indikatorer).

Resultatene av studien presenteres som en graf som viser kontrollpunkter som viser grad av blodkoagulasjon på et bestemt tidspunkt.

Verdiene av protrombin er gitt i tabellen.

Prothrombin (ved Kviku) og protrombinindeks, protrombin rate

Prothrombin-analysen er en del av koagulogram-koagulasjonsstudien. I tillegg til aktiviteten til dette proteinet, er indikatorer som PI (protrombinindeks eller PTI) og PV (protrombintid) også bestemt, noe som tillater estimering av koagulasjonshastigheten. De normale verdiene for protrombin hos kvinner, menn og barn, samt årsakene til deres avvik fra normen, beskrives nærmere senere.

Prothrombin - hva er det?

Prothrombin er en proteinblanding med høy molekylvekt involvert i blodpropp. Produksjonen foregår i leveren i nærvær av mange stoffer. Spesielt, vitamin K, mangel av noe som fører til syntesen av protrombin uregelmessige molekyler - de danner tromber brudd bevegelse av blod og kan føre til døden.

En analyse av protrombin er nødvendig for å vurdere blodkoagulasjon, og den mest nøyaktige og universelle undersøkelsesmetoden er PC-protrombin av Quik. Hva er det Denne testen avslører protrombinaktiviteten i pasientens blod sammenlignet med det i kontrolldelen av plasma. Dette er forholdet mellom koaguleringstidspunktet til pasientens plasma og tidspunktet for denne prosessen i prøven.

Analysen er oppkalt etter forskeren A. Kvik, som foreslo denne metoden. I testresultater uttrykkes protrombin av Quiku som en prosentandel. I den internasjonale nomenklaturen ble han gitt nummer II fordi han ble oppdaget andre etter fibrinogen.

Quiku-analysen brukes ikke bare til å evaluere aktiviteten til blodproppelementer, men også for å studere funksjonen i mage-tarmkanalen og leveren. PC-testen er mer allsidig enn protrombintid og protrombin-indekstester.

Liste over indikasjoner for analyse av protrombin av Kwick:

 • nedsatt blodpropp;
 • leversykdom;
 • antiphospholipid syndrom - økt trombusdannelse på grunn av autoimmune årsaker;
 • blodkreft;
 • patologi, hvor utviklingen av K-vitamin forstyrres (blokkering av galdeveien, dårlig fordøyelighet av mat i tarmene, etc.).

Henvisning: Vitamin K produseres av bakterier i tarmen og tar en aktiv rolle i dannelsen av protrombin. Ved blodproppens hastighet er både mangel og overskudd negativt reflektert.

En PC-test er nødvendig for å kontrollere hemokoaguleringssystemet under bruk av antikoagulantia - Heparin, Warfarin og andre. Strukturen av blodet og dets sammensetning endres også ved utbruddet av overgangsalderen hos kvinner (etter 45 år), som er en risikofaktor for utvikling av kreft. Derfor er det i denne alderen spesielt viktig å regelmessig ta en analyse av protrombin.

Prothrombintid - hva er det?

Avhengig av årsakene til blødning, kan blodet begynne å krølle på to måter - internt eller eksternt. Den første er aktivert hvis fartøyene er skadet fra utsiden - som følge av blåmerker, kutt, riper, biter, slitasje. Den indre måten virker når integriteten til blodkarets vegg ble brutt fra innsiden - under påvirkning av toksiner, patogene mikroorganismer, antistoffer.

Prothrombintid er en indikator som reflekterer arbeidet med den indre banen i hemokoaguleringssystemet.

Det gjenspeiler effektiviteten av "reparasjon" av fartøy som har blitt skadet av forbindelser som sirkulerer langs blodbanen. I analyseresultaten kan protrombintid refereres til som PV, ekombi RT eller RT.

Prothrombintiden er økt, i forhold til normen under følgende forhold:

 • mangel på vitamin K;
 • den første fasen av DIC syndrom;
 • patologier av leveren;
 • tar stoffer fra gruppen av antikoagulantia - Tromboass, Agregal, Warfarin, Heparin og andre;
 • hemorragisk diatese av nyfødte;
 • betennelse og blokkering av galdeveiene;
 • Zollinger-Ellison syndrom;
 • brudd på absorpsjon i tarmen av fett
 • manglende koagulasjonsfaktorer - fibrinogen, protrombin, AC-globulin, prokonvertin, Stuart-faktor og Prauera.

Jo lavere konsentrasjonen av protrombin i blodet er, desto høyere protrombintid, fordi prosessen med blodkoagulasjon skjer langsommere samtidig.

Prothrombintiden er redusert, hvis slike tilstander oppstår:

 • graviditet;
 • DIC;
 • høyt nivå av antitrombin-III og andre antikoagulanter produsert av kroppen;
 • avvik fra normen av hematokrit - forholdet mellom volumet av blodceller og volumet av plasma.

Lav protrombintid under testen kan skyldes lang lagring av plasma før studien og brudd ved blodprøver.

Prothrombin indeks

Prothrombin-indeksen er en indikator som reflekterer hastigheten der blodkoagulering starter langs den indre banen. Den beregnes på grunnlag av den protrombin-tid, slik at dens økning observeres i de samme forstyrrelser i kroppen, og en økning av PV, så vel som reduksjon.

For å bestemme PTI deles koagulasjonstiden til pasientens plasma med denne verdien i kontrollprøven. Normalt bør resultatet være 95-105%.

Nøyaktigheten av protrombinindeksanalysen avhenger av følsomheten til legemidlene som brukes i laboratoriet. Derfor kan det ikke kalles universelt, i motsetning til Krotu-testen for protrombin.

Økt protrombin

Hvis Quik-testen for protrombin er forhøyet og viser høye verdier (opptil 150% eller mer), kan årsaken til dette være:

 • DIC syndrom;
 • Kolestase og andre sykdommer som reduserer aktiviteten av K-vitamin;
 • sykdommer som forstyrrer funksjonen av fibrin;
 • arvelige og oppkjøpte patologier, som fører til mangel på koagulasjonsfaktorer (amyloidose, leversykdom, nefrotisk syndrom).

Forhøyet protrombin opptrer også ved langvarig inntak av legemidler:

 • antibiotika;
 • vanndrivende medisiner;
 • aspirin;
 • indirekte antikoagulantia;
 • anabole steroider;
 • metotreksat;
 • Lakserende midler;
 • nikotinsyre;
 • Heparin og andre koagulasjonsinhibitorer.

Prothrombin Rate, Table

Eksternverdiene til PC er tall under 78 og over 142%. Normen av protrombin ifølge Kvik er presentert i tabellen.

Analysen på en protrombin på Kviku - norm eller rate og avvik eller avslag

Den vanligste analyse for å forskning protrombin plasma indeks som tillater å evaluere arbeidet og, derfor, for å diagnostisere sykdommer i leveren, mage-tarmkanalen og noen andre patologi, er "protrombin ved rask" og "prosentandel av protrombin ved hjelp av hurtig".

Protrombin - et protein (α2-gobulin), som syntetiseres av leveren og er alltid til stede i plasmaet, hvor konsentrasjonen hastigheten er 15 mg / dl.

For hele syntesen av proteinet krever vitamin K. Derfor er dens mangel eller leversykdom som fører til en skarp nedgang i produksjonen av protrombin, som er basis for en diagnostisk test av betydning ved fremgangsmåten for SWIR Hepatology og gastroenterologi.

Prothrombin er et ustabilt protein som enkelt brytes ned i mindre molekylære forbindelser da et blodår brøt. Det meste etter oppløsning er en trombin - en enzymaktivator av blodpropp og et stimulerende middel for dannelse av trombi. På grunn av denne protrombintesten inngår i komplekset av studier for sammensetning av koagulogrammer.

Prothrombin av Quique er en svært labil analyse. Hvis det er brudd på leveren i leveren, så etter 18-20 timer, vil konsentrasjonen falle til et nivå som ikke kan gi normal koagulering.

Denne screening selv om det ikke standardisert, men er generelt akseptert i verden også fordi det, i sammenligning med andre metoder, har den en høy følsomhet i det området av lave verdier, og derfor er det mer allsidig enn testene for protrombintid eller protrombin-indeksen, laget ved andre metoder.

Normen for protrombin

Quick-testen er protomorbinforholdet mellom protrombinproteinets temporal aktivitet og kontrollprøven i prosent. Den karakteriserer protrombinformasjon - den første fasen av plasmahemostase, og evaluerer koagulasjonsfaktoren II.

 • Blod for studien er tatt fra venen.
 • Referanseindikatorer: 75-145%.
 • Fysiologisk norm under graviditet: 85-150%.
 • Prothrombintid i sekunder: 9,8-12,1; hos gravide kvinner: 11-18.

Nedenfor er tabellene, hvor begge indikatorene er de samme for både menn og kvinner, men varierer avhengig av pasientens alder.

Den samtidige økning i protrombintid og% indeksen Hurtig snakker om å redusere blodlevring evne og lavere verdier - tilbøyelighet til trombose.

Indikasjoner for forskning

Definisjon av protrombin Hurtig indikatorer for menn, kvinner og barn er interessert i følgende medisinske fagfolk: anestesilege, gastroenterolog (leversykdommer), kardiolog, barnelege, pulmonologist, terapeut, traumer, kirurgi. Oftest er en analyse av protrombin foreskrevet i følgende tilfeller:

 • under behandling med antikoagulantia;
 • før kirurgiske inngrep;
 • diagnostisering av godartet myeloblastom, polychemia, patologier med økning eller reduksjon i plasmakollering, leversykdommer, tynntarm, nyrer;
 • mistanke om blodkreft eller ondartede svulster.

Under klinisk undersøkelse hos eldre, fastsettelse av protrombin ofte ikke tildelt menn og kvinner, fordi de har, på bakgrunn av overgangsalderen, dramatisk endring av strukturen i plasma, og dette øker sjansene for kreft.

Forberedelse for analyse

Reglene for å forberede en pasient til å ta plasma under en protrombinstudie er i utgangspunktet identiske med de som utføres før generell klinisk eller biokjemisk laboratorieundersøkelse, men de har også følgende egenskaper:

 1. Gjerdet utføres til 11-00 og på tom mage. Intervallet mellom det siste måltidet og inntaket av plasma skal være minst 8-12 timer.
 2. I 1-2 dager før studien er det nødvendig å utelukke fettstoffer fra kostholdet, da det medfører økning i tarminnholdet av vitamin K2 (menakinon). Det bør avstå fra mat og drikkevarer som har et høyt nivå av vitamin K1:
  • grønn te;
  • biff eller svinelever;
  • rødbeter;
  • grønne bladgrønnsaker, spesielt spinat;
  • alle typer kål;
  • belgfrukter, inkludert soyabønner;
  • Råbiff, reddik, daikon, reddik;
  • sennep;
  • klare matvarer med mange konserveringsmidler;
  • fettaktig søt krem;
  • nøtter.
 3. Ikke bruk alkoholholdige og lave alkoholholdige drikker, da de ødelegger vitamin K, og dette vil påvirke verdien av verdien
 4. En detaljert konsultasjon med en spesialist som foreskriver denne undersøkelsen er nødvendig, siden det er en lang liste over narkotika som kan redusere og forbedre resultatene betydelig. Blant dem:
  • indirekte antikoagulantia av vitamin K, vikasol, vitamin A og C;
  • antibiotika;
  • antihistaminer;
  • anabole og kortikosteroider;
  • aspirin;
  • barbiturater, fenobarbital;
  • heparin;
  • diuretika;
  • koffein;
  • nikotinsyre;
  • orale prevensjonsmidler;
  • klorhydrat.
 5. Idrettsutøvere som aksepterer ferdige sportsnæringskomplekser, bør grundig informere legen om komponentene i disse kosttilskuddene.
 6. På morgenen av studien kan du bare drikke vann. Siste mottak av vann - i 1 time.
 7. 30 minutter før du tar plasma, er det nødvendig å slutte å røyke, og bringe kroppen til en tilstand av fysisk og emosjonell hvile.

Det er viktig å huske at kvinner i kritiske dager i menstruasjonssyklusen ikke studerer noen protrombin.

Økt og redusert protrombin av Kviku

Av grunner som kan forårsake en økning i protrombin-indeksen og forlengelse av plasmakonstantiden inkluderer:

 • behandling med antikoagulanter av indirekte virkninger, koagulasjonsinhibitorer og en rekke andre legemidler;
 • arvelig eller ervervet mangel på koagulasjon II;
 • Tilstedeværelsen av autoantistoffer mot koagulasjonsfaktor II;
 • mangel på vitamin K som følge av ubalanserte dietter, mal-absorpsjon eller tarm dysbacteriosis og lever patologier - kolestase, kronisk pankreatitt, bukspyttkjertelen eller galleblæren kreft;
 • sykdommer med brudd på fibrinpolymerisering, samt en økning i nivået av antitrombin og / eller antitromboplastin;
 • hyperglobulinemi symptom;
 • DIC;
 • akutt og kronisk leukemi, ondartede svulster;
 • massive blodtransfusjoner.

Hvis en høy indeks av protrombin bestemmes av Kvik, er sannsynligheten for å forstyrre nyrene høy. En slik økning krever samråd med en nephrologist for diagnostisering av amyloidose av nyrene eller nefrotisk syndrom.

Hos gravide vil korrigering av økt protrombin forhindre placentaavbrudd, så vel som utseendet på massiv blødning etter fødsel.

Forlengelse av koaguleringstid for plasma anses som en viktig indikator for diagnosen hemofili og von Willebrands sykdom.

Lavprothrombin kan skyldes følgende årsaker:

 • tar medisiner som tykkere blodet og orale prevensjonsmidler;
 • tromboembolisme og trombose;
 • polycytemi;
 • preinfarkt, myokardinfarkt;
 • et kraftig tap av væskevolum, inkludert etter oppkast, diaré;
 • nekrose eller traumer som førte til at store mengder tromboplastin kom inn i blodet;
 • et hopp i aktiviteten til koagulasjonsfaktoren VII;
 • hepatitt, cirrhosis;
 • postpartum periode.

Hvis barnet etter fødselen utvikler hemorragisk diatese, da moren under graviditeten, var vitamin K-nivået betydelig lavere enn normalt.

Hvordan normalisere nivået av protrombin

For å korrigere for liten nedgang i aktiviteten produsere protrombin, kan den behandlende spesialist foreskrive en diett med en øket mengde av produkter som inneholder naturlig vitamin K (se listen i "forberedelsen for silt" -delen). Det anbefales å normalisere vannbalansen ved å optimalisere væskekonsumet til 2 liter rent vann om dagen. For å forhindre mulig blødning, anbefales det at du nekter å bruke medisinske dekoder basert på skinn, hule og nettle.

For en liten reduksjon i produksjonen av protrombin, er en diett med et fremherskende innhold av tomater, tomatsaft, masse løk og hvitløk, linfrø, bjørnebær og olivenolje egnet. Fisk og sjømat krydret med eple cider eddik anbefales også. Fra frukt: sitroner, bringebær, jordbær, tranebær og kirsebær.

Det er nødvendig å avklare. Normaliser vesentlige avvik i protrombin fra normal, det er bare mulig å finne ut og om mulig eliminere det sanne grunnlaget for et slikt klinisk symptom.

Prothrombin indeks

protrombin

Prothrombin er en av de viktigste komponentene for blodpropper. Prothrombin refererer til komplekse proteiner i blodplasma, en forløper for trombin. Påvirker dannelsen av blodpropper. For å vurdere tilstanden til blodkoagulasjonssystemet, foreskrives en blodprøve for protrombininnhold. Det kan være en lav eller høy protrombinindeks.

Siden protrombin produseres med deltakelse av vitamin K i leveren, gjør protrombinindeksen til blodet det mulig å vurdere tilstanden til både dette organet og mage-tarmkanalen som helhet.

Ved utførelse av en blodprøve for protrombin, oppnås ulike indikatorer:

 1. Prothrombintid - Indikatoren på sekunder gjenspeiler blodkoagulasjonstiden til pasienten.
 2. Prothrombin av Quique Er den mest populære metoden for analyse av protrombin. Analysen viser protrombinaktiviteten i pasientens blodplasma, avslørt av en kalibreringsskjema konstruert under måling av protrombintid i fortynnede oppløsninger av normalt plasma. Det uttrykkes som en prosentandel.
 3. Prothrombin indeks Er prosentandelen av den normative protrombintiden til protrombintiden til pasienten.
 4. Prothrombin indeks MNO - Denne analysen anbefales til bruk av WHO-eksperter og internasjonale komiteer for å kontrollere behandling av pasienter med indirekte antikoagulantia - legemidler som senker blodproppene og reduserer nivået av protrombin. Antikoagulanter brukes til å behandle trombose, tromboflebitt, lungeemboli, slik at protrombinindeksen til INR gjør det mulig for legen å vurdere effekten av behandlingen av disse sykdommene.

Analyse og tolkning av resultater

Resultatene av analysen i laboratoriet utstedes på et tomt, der det foreligger standardverdier. Vi vil sitere dem her:

 • Normalt er protrombintiden 9-12,6 sekunder;
 • lav protrombinindeks - mindre enn 77%; økt - en indikator som overstiger 120%;
 • INR i normen - 0,85-1,15;
 • protrombinindeks, beregnet av Quik, er normalt 78-142%.

Prothrombin indeks - lave priser

Normen av protrombin under gjennomsnittet kan indikere en tendens til blødning (hypokoagulering), som kan provoseres:

 • Bruk av stoffer som forårsaker redusert koagulabilitet.
 • Mangel på vitamin K, som er nødvendig for produksjon av elementer som fremmer koagulasjon og økning i protrombin. De hyppigste tilfellene med vitamin K-mangel er dysbiose og gastrointestinale sykdommer.
 • Ervervet predisposisjon til mangel på koagulasjonselementer på grunn av oppkjøpet av nefrotisk syndrom, kroniske sykdommer og nedsatt leverfunksjon.
 • Forstyrret syntese av koagulasjonsfaktorer i leveren.

Lav protrombin i blodet gir grunnlag for å diagnostisere følgende:

 • medfødt eller anskaffet mangel på protrombin
 • mangel på vitamin K.

Prothrombin indeks - høye priser

Normen for protrombin over midten indikerer hyperkoagulerbarhet, det vil si økt koagulasjon av blodet, dette kan skyldes:

 1. Tilstedeværelse av koagulasjonshemmere - heparin.
 2. I tillegg til all protrombin over kan normen oppdages med langvarig bruk av prevensjonshormonale legemidler.

Forhøyet protrombin er et symptom på følgende sykdommer:

 • tromboembolisme
 • Tilstedeværelse av ondartede neoplasmer
 • polycytemi (økt nivå av erytrocytter).

Som du kan se, er blodprøver for proteininnholdet i protrombin viktige for både den gravide kvinnen og den som bare planlegger en graviditet. Vær oppmerksom på deg selv, lær å stole på observatøren, bare slik at du kan unngå uønskede konsekvenser under arbeid og komplikasjoner etter dem.

Prothrombin indeks i svangerskapet

Hemostasiogram (koagulering) i løpet av graviditeten er ansatt på en obligatorisk basis, siden kjennskap til protrombin indeks gjør det mulig å unngå overdreven blødning under levering eller omvendt, for å forhindre dannelse av blodpropper.

Hvis en kvinnes protrombinindeks senkes, er det risiko for blødning, og det kan være tilrådelig å utpeke et koaguleringsmiddel til pasientene. Hvis det tvert imot øker, kan en gravid kvinne bli foreskrevet medikamenter som forstyrrer økt blodpropp.

Prothrombintiden er også viktig. En lege som kjenner tiden for koagulering av en kvinne i arbeid, kan forhindre alvorlig blødning eller, hvis det gjør, utvikle et hemolytisk sjokk.

Det viktigste som bør huske gravid: hvis legen ikke vet at hun hadde en protrombin forholdet senkes, kan det ikke være i stand til å hindre morkakeløsning, eller blødning etter fødsel, og vice versa, kan høy protrombin forholdet bare angi legen i fare for å utvikle blodpropp moderkaken.

Farlige konsekvenser

Hvis det er mangel på protrombin, kan det oppstå ubehagelige symptomer, for eksempel langvarig blødning eller livstruende blødning. Mengden protrombin over normen er også farlig for helse, og kan provosere slag og hjerteinfarkt, spesielt hvis det er aterosklerose. Normen for protrombin er en viktig del av menneskers helse, og derfor må det overvåkes kontinuerlig.

Spesielt kosthold

For å normalisere nivået av protrombin, er det nødvendig å konsumere flytende vann, juice og supper i store mengder. Like nyttig er frukt og grønnsaker. Fremfor alt er det kjent at produksjonen av protrombin er i stor grad avhengig av mengden av vitamin K, bør også begrense inntaket av urter som fremmer blodpropp: cudweed, immortelle, reinfann, ryllik, brennesle og plantain. Samtidig opprettholde denne enkle diett vil holde protrombin er normale, og risikoen for blødning eller økt koagulering er minimert.

Konduksjon av koagulogram i svangerskapet

Hvem er helt sunn, går gjennom det meste av forskningen? Utvilsomt er disse gravide kvinner. Tallrike ultralyd, tester, tester, undersøkelser - alle disse testene må gå gjennom fremtidens mamma for fødsel av et sunt barn. En liste over nødvendige studier av gravide inkluderer et koagulogram. Analysedataene karakteriserer hemostase og tillater tidlig påvisning av abnormiteter i dette systemet. I fremtidens mor er det mange prosesser som går galt, som før graviditet. Spesielt øker aktiviteten til hemostase, noe som er normalt.

Det er imidlertid avvik fra normen. Og dette blir allerede farlig for moren og barnet. Brudd på blodsystemer kan føre til uopprettelige konsekvenser. For å oppdage og nøytralisere alle mulige problemer i tide, utføres et hemostasiogram.

Hva er aktiveringen av hemostasesystemet under graviditet?

 1. For det første endres den hormonelle bakgrunnen til en kvinne.
 2. For det andre vises et nytt (uteroplacental) sirkulasjonssystem.
 3. For det tredje forbereder kroppen til en gravid kvinne på det uunngåelige blodet under fødselen av et barn.

Hvis det er en koagulasjonsforstyrrelse under graviditeten, er det alltid fare for å utvikle et såkalt DIC-syndrom (Disseminert intravaskulær koagulasjon), som er kjennetegnet ved hyperkoagulabilitet i det første trinn og antikoagulasjon - den andre, det vil si, fører til massiv blodtap. DIC regnes som en av de mest alvorlige komplikasjoner i obstetrikk, ofte ukontrollerte og bærer risikoen for ikke bare frukten av livet, men også en kvinnes liv.

Den motsatte situasjonen er mulig. Blod på grunn av et brudd i antikoagulantsystemet er sterkt fortynnet. Som et resultat øker risikoen for blødning, spesielt under fødsel. For å gjenopprette hemostase utføres en analyse og videre tolkning av koagulogrammet. Basert på resultatene av studien, er behandling foreskrevet.

Normalt utføres denne analysen i hver trimester av graviditeten. Uplanlagt hvis:

 • Kvinnen hadde miscarriages.
 • Det er symptomer: arteriell hypertensjon, ødem i ekstremiteter, protein i urinen.
 • Hypertensjon av uterus er diagnostisert (trussel om abort).

Årsakene til hemostaseforstyrrelser er mange, men spesiell oppmerksomhet bør gis til kvinner hvis slektninger hadde hjerteinfarkt, hjerneslag, trombose, åreknuter og blodsystemssykdommer.

Viktig!Blant gravide kvinner, er en felles mening om farene ved medisin for et fremtidig barn. Men du kan ikke joke med systemet med hemostase. Med tiden vil en studie og tar nødvendige medisiner hjelpe en kvinne til å bære og føde et sunt barn.

Studie av hemostasiogrammer

Etter blodprøven deklareres koagulogrammet. Hvilke indikatorer kan ses i laboratoriekonklusjonen, og hva mener de?

1. Fibrinogen

Dette enzymet syntetiseres i leveren. Normalt er denne figuren fra 2 g / l til 4 g / l. Det anses normalt for gravide kvinner å øke det, men innholdet av fibrinogen, selv i III trimesteren, bør ikke overstige 6 g / l. Dette er en svært sensitiv faktor. Dens reaksjon på betennelse, nekrose av vev er etablert. Økningen kan også snakke om infeksjoner, akutte inflammatoriske prosesser (lungebetennelse), utbruddet av et hjerteinfarkt eller en hjerne, hypothyroidisme, brannskader, prevensjon. Hvis mengden fibrinogen reduseres, kan du mistenke mangel på vitaminer (C, B 12), hepatitt, giftose, inntak av visse medisiner, cirrhose. Og selvfølgelig det beryktede DIC-syndromet.

2. APTTV

Tiden på dannelsen av blodpropp undersøkes. Denne indikatoren reagerer skarpt på endringer i andre koagulasjonsfaktorer. Normen for APTTV er fra 30 til 40 sekunder. En økning i parameteren kan indikere hemofili, mangel på vitamin K, leversykdom.

3. Prothrombin

Fra dette proteinet i leveren med virkningen av vitamin K, syntetiseres trombin. Ved å endre verdien av denne faktoren, vurderes tilstanden i mage-tarmkanalen og leveren.

4. Lupus antikoagulant

Dette måles hovedsakelig i løpet hemostasiogram i tilfelle av mistanke om antifosfolipid syndrom, systemisk lupus erythematosus eller andre autoimmune sykdommer. I blodet blir antistoffer IgM og IgG produsert til fosfolipider (vanligvis de er fraværende), noe som bidrar til en økning i APTT-indeksen. Deres utseende indikerer gestose eller autoimmune sykdommer. Vanligvis slutter denne situasjonen ynkelig: en kvinne mister sitt barn.

Tabell: Normale indekser for grunnleggende koagulogrammet

5. Trombintid

Viser tidspunktet for konvertering av fibrinogenprotein til fibrin. Den normale parameteren er 11 til 18 sekunder. Siden mengden fibrinogen øker under svangerskapet, er det logisk å anta at trombintiden er forlenget. Men det samme gjør indikatoren ikke grensen til normen. Hvis dataene blir avvist fra normen, kan dette tyde på mangel eller overskyting i blodet av fibrinogen.

6. Prothrombintid

Denne indikatoren betyr tidspunktet for dannelse av trombin fra dets inaktive form (protrombinprotein). Trombin er nødvendig for å danne en trombose, noe som bidrar til å stoppe blødningen. Hvis denne indikatoren økes, er det mulig å diagnostisere hypovitaminose K, mangel på koagulasjonsfaktorer, leversykdom.

7. Prothrombin indeks

En av de viktigste indikatorene. Klumpetiden til plasmaet blir normalisert til samme tid i pasienten. Andelen PTI uttrykkes. Den normale indikatoren skal ligge i området 93-107%. Endringen i PTI kan signalere en leversykdom, risikoen for trombose. En økning i indikatoren kan noteres under graviditet, mottak av prevensjonsmidler. Hvis blodets koagulerende egenskaper forverres, blir PTI senket. Som protrombin-indeksen er direkte relatert til vitamin K, angir reduksjon av mangel på vitamin eller dårlig absorpsjon i tarmen (for eksempel tarm plager). Ta aspirin eller diuretika også senker PTI.

8. Blodplater

Blodceller som er mest direkte involvert i å opprettholde hemostase. Normen i blodet av disse cellene er fra 150.000 til 400.000 per μl. Med en nedgang i indeksen, diagnostiseres trombocytopeni. Dette kan tyde på underernæring av moren. Blodplater syntetiseres i benmargen.

9. Antitrombin III

Det er av protein natur og er en antagonist av trombinenzymet. Dens rolle er å undertrykke virkningen av koagulasjonssystemet. Denne parameteren er uttrykt som en prosentandel. Normen er fra 71 til 115 prosent. Hvis parameteren reduseres med halvparten, øker risikoen for trombose. Med økt koagulering av blod foreskrives antikoagulantia. I dette tilfellet er det også nødvendig å overvåke indikatoren.

10. DIC-syndrom

Normalt er koagulasjons- og antikoaguleringssystemene i likevekt. Hvis noen av faktorene i disse systemene blir brutt, er det en ubalanse for alle hemostaser. Spesielt er det farlig hos gravide kvinner. Den mest formidable komplikasjonen er formidlet intravaskulær koagulasjon. Aktivering av koagulasjonssystemet og fibrinolyse stimulerer utviklingen av DIC-syndrom. Som et resultat av utviklingen av patologi hos en gravid kvinne, kan plasentabrudd, endometrit, emboli med fostervann forekomme.

11. D-dimer

Som et resultat av det ufullstendige forfall av fibrinfibrene, opptrer ganske store "fragmenter". D-dimer. Dette er en av hovedindikatorene for koagulasjon for gravide kvinner. Den generelle norm er mindre enn 500 ng / ml. Imidlertid vurderes andre parametere som gravide hos gravide. Allerede i begynnelsen av graviditeten begynner indikatoren å vokse, og før fødselen overgår normen flere ganger. Også økningen kan observeres hos pasienter med diabetes mellitus, med nyresykdom, med komplisert graviditet (gestose), i alderen.

standard tomt ikke-sammenleggbart koagulogram

12. Antistoffer mot fosfolipider (antifosfolipid syndrom)

Sykdommen er autoimmun. I kroppen begynner antall antistoffer mot fosfolipider å øke. Dette er en serie symptomer som karakteriserer arterielle og venøse tromboser. Gravide kvinner som har en ASD er i fare for å miste et barn på grunn av en fetoplacental insuffisiens.

13. Recalcification time of plasma

Indeksen for dannelse av en fibrinproteinprotein. Denne parameteren gjenspeiler sammenleggingsprosessen som helhet.

14. Plasmatoleranse mot heparin

Denne testen utføres samtidig med den forrige. Heparin blir tilsatt til plasmaet, og plasmarekalifikasjonstiden er notert. Hvis denne indikatoren er mindre enn normen, er også andre faktorer i koaguleringssystemet mulig. Mistanke om levercirrhose, hepatitt. Med en økning i parameteren kan det antas at kroppen har slike sykdommer som hjertesvikt, tilstanden av prothrombose og ondartede svulster. Den normale økningen i indeksen kan imidlertid oppstå i den siste graviditetsperioden.

Viktig!Det skal bemerkes at dekoding av koagulogrammet i svangerskapet (som for øvrig for alle andre pasienter) kun kan utføres av en spesialist. Det er uakseptabelt for en gitt data å foreta en diagnose og foreskrive en behandling.

Hvor er undersøkelsen og hvor mye koster det?

Alle som ønsker kan passere en slik blodprøve som et hemostasiogram i en av de nærmeste medisinske sentrene dersom han har til rådighet det nødvendige utstyret og reagensene. Kostnaden for et koagulogram avhenger av komplekset av tjenester og utstyr til senteret. utgangspunktet Prisen på grunnpakken varierer fra 700 til 1300 rubler (i Moskva). Utvidet koagulasjon er ca 3500 rubler.

For gravide kvinner inngår imidlertid et koagulogram i en rekke obligatoriske studier og utføres gratis. På grunnlag av MHI-systemet er det også mulig å foreta en komplett analyse gratis, etter at den tidligere har fått veiledning fra den behandlende legen.

Hvordan ta?

Spørsmålet "hvordan overleveres" i tilfelle analysen på koagulogrammet er ikke overflødig. Resultatene av studien avhenger av riktig forberedelse av pasienten. Denne analysen utføres (in vitro - utenfor kroppen). Blod er tatt fra venen.

Blod skjules på tom mage. Det siste måltidet skal være senest 8-12 timer før analysen. Du kan ikke drikke noen drinker (kaffe, te og enda mer alkohol). Bare rent vann er tillatt. Medisiner tatt? spesielt de som påvirker prosessen med blodpropp? må spesifiseres på tidspunktet for analysen. Svært viktig er pasientens følelsesmessige tilstand. Vi må prøve å ikke være nervøs, være rolig, balansert. Overbelastning i muskler påvirker også resultatene av studien negativt. Det er nyttig å drikke et glass kaldt vann direkte før testen utføres. Tolkning av resultater utføres bare (!) Av en spesialist.

Video: Hva sier blodprøver?

Blodtest for protrombinindeks

En blodprøve for å bestemme størrelsen på protrombinindeksen er tildelt for å vurdere tilstanden til blodkoaguleringssystemet. Det kan være en lav eller høy protrombinindeks.

Prothrombin er et protein, en forløper for trombin, som påvirker dannelsen av trombi. Prothrombin-indeksen er en av de viktige indikatorene for et koagulogram som reflekterer tilstanden til blodkoagulasjonssystemet.

Med tanke på at protrombin er produsert med deltakelse av vitamin K i leveren, gjør protrombinindeksen til blodet det mulig å vurdere tilstanden til dette organet og mage-tarmkanalen.

Når en blodprøve er utført for protrombininnholdet, utføres forskjellige beregninger:

1. Prothrombin Index av Kwick - Dette er den vanligste analysen av innholdet av protrombin, det kan hjelpe deg å forstå hvordan protrombin er aktiv. Prothrombin-indeksen i dette tilfellet beregnes som en prosentandel ved å sammenligne plasmaparametrene til pasienten med kontrollplasmaet.

2. Prothrombintid - Indikatoren på sekunder gjenspeiler tiden hvor pasientens blod er foldet.

3. Prothrombin indeks Er prosentandelen av den normative protrombintiden til protrombintiden til pasienten.

4. Prothrombin indeks MNO - Denne analysen er anbefalt for bruk av hvem som eksperter og internasjonale utvalg for overvåkning av behandling av pasienter med indirekte antikoagulanter - Legemidler som hemmer blodpropp og reduserer nivået av proteinet protrombin. Medikamenter som anvendes til behandling av trombose, tromboflebitt, lungeemboli, men protrombin indeks INR gjør det mulig for legen å vurdere effektiviteten av behandlingen av disse sykdommer.

Prothrombin indeks i svangerskapet

Hemostasiogram (koagulasjon) under svangerskapet er ansatt på en obligatorisk basis, som protrombin forholdet gravide - en viktig indikator, som lar deg hindre overdreven blødning under fødselen eller hindre blodpropp.

Hvis en kvinnes protrombinindeks er lavere (mindre enn 80%), er det risiko for blødning, og det er fornuftig å utpeke pasientens koagulanter. Hvis protrombinindeksen økes, er det omtrent 100%, en gravid kvinne er foreskrevet medikamenter som forstyrrer økt blodpropp.

Viktig for en gravid kvinne er protrombintidsindikatoren. En lege som kjenner tiden for blodkoagulasjon? kan forhindre blødning eller hvis det gjør det, utviklingen av hemolytisk sjokk hos en kvinne som i de fleste tilfeller er årsaken til at en kvinne er død i arbeid.

Gravide kvinner har forskjellige bekymringer om behovet for å registrere seg hos en kvinners konsultasjon. Noen følger alle anbefalingene fra legen, og noen mener at et stort antall tester bare skader helse- og familiebudsjettet.

Det viktigste som trenger å huske den gravide kvinnen: hvis legen ikke vet at hun hadde en protrombin forholdet senkes, kan det ikke hindre morkakeløsning, eller blødning etter fødsel, og vice versa, høy protrombin forholdet kan bare angi legen i fare for å utvikle blodpropp placental fartøy.

Prothrombin indeks - analyse og tolkning av resultatene

Hva sier protrombinindeksen din? Analysen, dens resultater, i laboratoriet er utstedt på et tomt, der det er standardindikatorer. Vi vil sitere dem her:

 • protrombintiden er vanligvis 9-12,6 sekunder;
 • lav protrombinindeks - mindre enn 77%; at protrombinindeksen økes, indikeres med en indeks som overstiger 120%;
 • INR er normalt 0,85-1,15;
 • Prothrombinindeksen for blod, beregnet ved Kwick-metoden, er normalt 78-142%.

I tillegg til normen for protrombinindeksindeksen, er det viktig å vite hva en reduksjon i protrombinindekset truer en person, eller hvorfor denne indikatoren øker.

Så, hvis protrombinindeksen er redusert, kan den snakke om vitamin K-mangel, ervervet eller medfødt mangel på protrombinprotein.

Dersom tallene over normalt protrombin, er det grunn til å mistenke en trussel for hjerteinfarkt, hjerneslag, tromboembolisme, tilstedeværelse av ondartede svulster, polycytemi (høy røde blodlegemer).

Som du kan se, er blodprøver for proteininnholdet i protrombin viktige for både den gravide kvinnen og den som bare planlegger en graviditet. Vær oppmerksom på deg selv, lær å stole på observatøren, bare slik at du kan unngå uønskede konsekvenser under arbeid og komplikasjoner etter dem.

Hva er nivået av protrombin under graviditet?

Med noen ekstern eller intern skade på kroppen, dannes blod blodpropper, spesielle "patcher", tilstopping av vevsbrudd. Prothrombin er et protein som er ansvarlig for dannelsen av trombi, og protrombintiden indikerer for hvilket intervall trombuset danner og lukker fartøyets skade. I normen faller det litt under svangerskapet. Hvis protrombintiden øker under svangerskapet, øker risikoen for stort blodtap under eller etter fødselen. Koagulogram (evaluering av blod for koagulering) er tilordnet en fremtidig mor en gang en trimester eller oftere hvis det er behov.

Hvordan protrombin fungerer

Øyeblikkelig kan blodet ikke kollapses. Det vil ta litt tid før systemet reagerer på trusselen. Generelt sett ser det slik ut: Hvis blodkarets vegg er skadet, frigjøres katalysatorene, som utløser blodkoagulasjonsmekanismen. Deretter dannes fibrinstrenger, grunnlaget for den fremtidige trombus. Etter at behovet for en "patch" forsvinner, reduseres tromben i størrelse, komprimerer og gradvis oppløses.

Koblingsmekanismen lanseres på to måter:

 • ekstern, når fartøyene er skadet utenfor;
 • internt, som følge av brudd på blodsammensetningen eller fartøyets indre skall.

Kompleks proteinprothrombin produseres i leveren. Så, i løpet av den kjemiske reaksjonen, som avhenger av vitamin K, erverver den den endelige formen og evnen til å danne trombin, den viktigste komponenten av koaguleringssystemet. Normalt skal protrombin under graviditeten være 78-142%. Dette forholdet mellom proteinets aktivitet i prøven og den normative verdien. En mangel i kroppen av K-vitamin eller tilstedeværelsen av antikoagulanter reduserer prosessen med trombose og forlenger protrombintiden.

Blodstammingsparametere for gravide kvinner

Prothrombintid viser hvor raskt trombosen dannes fra ekstern stimulering. Dette er en laboratorieindikator for reaksjonen av kroppen til traumet av fartøyet, det uttrykkes i sekunder. I normal stand er frekvensen fra 11 til 16 sekunder.

Vanligvis blir protrombintiden litt svak under graviditeten. Mekanismen for koagulasjon blir mer aktiv, siden organismen til den gravide kvinnen skal betjene allerede to sirkler med blodsirkulasjon. I tillegg mister moren en del av blodet i fødsel. For å forhindre større skade øker viskositeten til blodet naturlig. Under graviditet anses normen for protrombintid å være et gap på 11-18 sekunder.

Prothrombin-indeksen er prosentandelen av normal koaguleringstid til protrombintiden for analysen av prøven. Den vanligste teknikken - ifølge Kvik (ved navn på legen som foreslo metoden). Normen for protrombinindeksen er den samme for graviditet og for en ikke-gravid kvinne.

 • APTTV-aktivert partiell tromboplastikk tid, evaluering av effektiviteten av koagulasjon;
 • fibrinogen - et spesielt protein, et rammeverk for å skape blodpropp;
 • trombintid - intervallet som er nødvendig for dannelsen av en blodpropp etter inngrep av trombin i plasma;
 • antitrombin - et protein som hemmer blodpropp for å forhindre dannelsen av interne blodpropper;
 • lupus antikoagulant - et sett med antistoffer som hemmer transformasjonen av protrombin i trombin.

Viktig! Koagulogrammet dekodes bare av lege!

Når og hvorfor sjekke blodproppene hos gravide kvinner

For fremtidige mødre utføres blodprøver for koagulering minst tre ganger:

 • umiddelbart etter registrering
 • mellom den 22. og 24. uke av graviditeten;
 • mellom 30 og 36 uker.

Om nødvendig kan ytterligere analyser tildeles hvis:

 • kvinnen hadde en lang periode med infertilitet;
 • Tidligere var det abort;
 • med ulike komplikasjoner (IVF, gestose);
 • åreknuter;
 • ofte dannet hematomer, det er blødende tannkjøtt, neseblod.

En omfattende koagulasjonstest (koagulogram) er nødvendig for å vurdere risikoen, unngå komplikasjoner under føtal og fødsel.

Viktig! Ikke ignorere legenes resept. Det er helseproblemer som ikke har synlige tegn, de kan bare bestemmes etter en laboratorietest.

Hvordan forberede seg på blodlevering

For at indikatorene i blodprøven skal være pålitelige, må den forventende moren for å forberede seg på prosedyren. Det er viktig å følge følgende regler:

 • blodprøve utføres om morgenen på tom mage;
 • åtte timer før prosedyren ikke kan spises
 • Du kan bare drikke rent vann uten gass;
 • te, juice, karbonatiserte drikker, kaffe forbudt;
 • Gi opp den søte, selv fra tyggegummi, på denne tiden.
 • Hvis fremtidens mor røyker, så en halv time før du tar blod, kan dette ikke gjøres;
 • redusere fysisk aktivitet (rask gange, klatre trapper) minutter etter førti før analyse;
 • Prøv å roe ned, spenningen kan forvride bildet.

For å fullføre de siste elementene fra listen, kan du komme til leveringstidspunktet for analyser på forhånd. Du vil ha tid til å hvile, litt for å roe nervene dine. Det hjelper i slike tilfeller en interessant bok eller favorittmusikk.

Blodprøvetaking for analyse er tatt fra venen på armen. Du må vite dette på forhånd for å hente klær som gir fri tilgang til håndflaten. Hvis du ikke overholder reglene for å forberede analysen, kan du få indikatorer som vil forvride bildet.

Endringene i protrombinnivået for en fremtidig mor er farlige

Prothrombin produseres i leveren ved hjelp av vitamin K, som delvis produseres av tarmmikrofloraen, kommer delvis inn i kroppen med mat. Endringen i protrombinindeksen under graviditet signalerer blant annet problemer i leverfunksjonen eller fordøyelsessystemet.

En redusert protrombinindeks (under 77%) indikerer en risiko for blødning på grunn av mangel på vitamin K eller utilstrekkelig produksjon av protrombin. Når graviditet protrombinindeks økes (over 100-120%), er det en trussel om blodpropp, hjerteinfarkt, hjerneslag, økt antall røde blodlegemer, utseendet på ondartede svulster.

Vi anbefaler deg å finne ut hvorfor pimples kan vises hos gravide og hvordan å bli kvitt dem.

Det er farlig å senke nivået av protrombin:

 • plasentabrudd oppstår i de fleste tilfeller som følge av intern blødning assosiert med redusert blodkoagulasjon;
 • Emboli (blokkering av blodårer med gassbobler eller fremmede partikler) oppstår med dårlig koagulasjon, under fødselen kan fostervann komme inn i lungene, forårsaker respiratorisk svikt eller sjokk.

Hvis graviditeten i protrombin økes ved graviditet, foreskrives legemidler som reduserer blodproppene. Med en senket indeks foreskrives koagulanter for å forhindre blødning.

Vurdering av tilstanden til den gravide kvinnen gjør det mulig å foreskrive behandling i tide for å forhindre mulige farer for mor og baby. Blodstimulering vurderes fra de første ukene av graviditeten og til selve fødselen. Det er nødvendig å besøke gynekologen uten å feile, ta alle foreskrevne tester og følg instruksjonene fra spesialister.

Les Mer Om Fartøyene