Vi forstår hva som er protrombin på kviku?

Moderne medisin lar deg produsere høy presisjonsforskning, bidrar til å diagnostisere komplekse patologiske sykdommer i de tidlige stadier. En slik er analysen av blodprotrombin av Quique. For hvilke formål gjøres en slik analyse, som gjør at vi kan bestemme, og hva resultatene sier, vil vi diskutere videre.

Prothrombin og dets funksjoner

Prothrombin er et komplekst protein som tar en aktiv rolle i prosessen med blodpropp. Biosyntesen av proteinmolekylet forekommer i leveren. For dette kompleks prosess krever mange sporelementer, det meste av vitamin K. Det er bevist at en mangel på dette vitamin fører til syntetisere unormale molekyler som er i stand til å danne blodpropper - fatale blodpropper, og hindrer normal blodstrøm.

Protrombinens hovedfunksjon er normalisering av blodkoagulasjon. Det er for disse formål at et koagulogram brukes til å bestemme tilstedeværelsen av blodpatologier. Prothrombin-indeksen, som karakteriserer graden av koagulering av blod, gjør det mulig å få en detaljert ide om tilstedeværelsen av en sykdom.

Noen ganger kalles protrombin laboratorieanalyse, men disse konseptene skal deles.

Prothrombinanalyse bidrar til å bestemme mengden blodpropp, og protrombin i seg selv tar en direkte rolle i denne prosessen.

Indikasjon for studien

En lege kan foreskrive en lignende blodprøve for koagulering i flere tilfeller:

 • Det er problemer med koagulerbarhet av blodet, karakterisert ved langvarig blødning;
 • Når arbeidskapasiteten til leveren og leverenzymer reduseres;
 • Det er mistanke om tilstedeværelsen av onkologiske sykdommer i blodet;
 • med koagulasjonskontroll i perioden med antikoagulantia.

Det er andre indirekte årsaker til en slik blodprøve, som er satt individuelt.

Den vanligste analysen er for kvinner i alderen 45-60 år. På bakgrunn av hormonelle endringer, endres blodstrukturen og dens kvantitative og kvalitative sammensetning.

Ikke nøl med, spør spørsmålene dine til en vanlig hematolog direkte på nettstedet i kommentarene. Vi vil definitivt svare.Still et spørsmål >>

Mer om analysen og i hvilke tilfeller er det utnevnt

I løpet av denne perioden er den kvinnelige organismen mest utsatt for utvikling av onkologiske sykdommer, som en slik blodprøve vil bidra til å identifisere.

Forberedelse for analyse

Blodprøvetaking utføres om morgenen til klokka 11. De mest nøyaktige resultatene oppnås hvis blodet tas på tom mage. Det er viktig å forberede seg på analysen, etter følgende anbefalinger:

 1. 2-3 dager før analysen, gi opp stekt fettstoffer og sterke alkoholholdige drikker, noe som representerer en ekstra byrde på leveren
 2. .3 timer før blodprøver, må pasienten ikke røyke, da nikotin kan føre til en kraftig reduksjon i protrombinindeksen.
 3. Hvis det er behov for kontinuerlig inntak av medisiner, bør de kasseres 6 timer før blodinnsamling.
 4. Begrens fysisk aktivitet som fører til tretthet.
Det anbefales ikke å ta blod i kvinner under menstruasjon, når blodet fornyes. Under graviditeten har resultatene av testene sine egne feil, og forskyver normen med flere punkter.

Blodet tatt fra venen er plassert i et reagensrør med en spesiell fysiologisk løsning. Deretter plasseres røret i en sentrifuge, og plasmakomponentene venter, som videre underkastes en mer detaljert undersøkelse.

Hvilke tester bidrar til å bestemme protrombin?

Det finnes flere former som gjør det mulig å bestemme nivået av protrombin i blodet:

 1. Løst protrombin i Kwik - den mest populære og mest nøyaktige metode for å studere plasmakoagulasjon, der resultatet - en prosentandel som viser aktiviteten av plasma protrombinkompleks i noen tid kontrollplasma. For å si det enkelt, er protrombinet av Quick forholdet mellom plasmakonsekvenser og tidspunktet for koaguleringen i kontrollprøven.
 2. Prothrombin indeks INR (International Normalized Ratio) er en relativ analyse som ikke har ultra-presise data. Det er effektivt når det er behov for konstant koagulasjonskontroll ved behandling av pasienter med indirekte antikoagulantia.
 3. Prothrombin-indeks - resultatene er motsatt til analysen ovenfor, slik at man kan bestemme forholdet mellom normal protrombintid og resultatene av pasienten som undersøkes. Denne analysen anses for foreldet, fordi det er mange analoger som har mer nøyaktige indikatorer.
 4. Prothrombintid er en numerisk indeks som viser graden av blodkoagulasjon.

Det skal huskes at INR-analysen er relativ, da den bare gir indeksene for protrombinindeksen for den undersøkte blodprøven til de generelt aksepterte normale indeksene. Ikke alltid er INR utnevnt som en planlagt undersøkelse. Ofte bruker MNOs WHO-eksperter som arbeider innen mikrobiologi. Indikatorer for INR har noen uoverensstemmelser med resultatene for Kvik, men meningen med studien er lik.

Quique-analysen lar deg få utvidede resultater. En slik undersøkelse kan gjøres i nærvær av feil, fordi dens høye nøyaktighet bidrar til å bestemme protrombinindeksen og tiden mer nøyaktig.

Indikatorer for analyse

Som nevnt tidligere gir Quik-analysen oss mulighet til å bestemme to viktige indikatorer:

 • protrombinindeks - en indikator beregnet ved forholdet mellom normal protrombintid og resultatene av blodprøven som testes;
 • protrombintid er tiden i sekunder for hvilke protrombinproteiner er i stand til å påvirke plasmakonsentrasjonen.

Prothrombin-analyse av Kwick tillater å bestemme protrombintid og protrombinindeks, ved å konstruere en kontrollskjema hvor koagulasjonsindeksene i prosenter vises i de to faser av hemostase.

Norm for indikatorer

Det skal bemerkes at tolkningen av analysen kan være individuell for hvert laboratorium. Det avhenger av slike indikatorer som:

 • individuelt fastsatte normer
 • kvaliteten på reagenser og utstyrs modernisering;
 • egenskaper hos pasientens anamnese (mottak av antikoagulantia, antibiotika og andre legemidler som påvirker indikatorer).

Resultatene av studien presenteres som en graf som viser kontrollpunkter som viser grad av blodkoagulasjon på et bestemt tidspunkt.

Verdiene av protrombin er gitt i tabellen.

Prothrombin av Quique

Prothrombin (PT) med sin struktur er et komplekst protein som er en del av menneskekroppen. I klinisk praksis brukes det til å analysere tiden for blodpropp. Dette proteinet er en del av en omfattende studie av blodkoagulasjonsprosesser, kalt henholdsvis et koagulogram. I tillegg til definisjonen av dette proteinet omfatter det også protrombintid (PT), protrombinindeks (PI) og det internasjonale normaliserte forholdet (INR).

Hva er protrombin av Kviku

Den mest populære metoden for å karakterisere dette proteinet er den såkalte protrombinen av Quik (PC). Den ble kåret til ære for forskeren A. Kvik, som foreslo en metode for å analysere nivået av PT i blodet allerede i 1935. Hittil har metoden til Kvik blitt kjent og er mye brukt i dekoding av koagulogrammer. I essens består denne teknikken i å sammenligne pasientens koagulogram med referanseverdien av normalt plasma. Resultatet av PCen er uttrykt som en prosentandel.

For liten anses en PC å være under 78 prosent, økt hvis den er over 142 prosent.

PC-testen er mye brukt ikke bare i koagulasjon for å bestemme aktiviteten av koagulasjonsfaktorer, men også for studier av utførelsen av leveren, magen og tarmsystemet. Det er verdt å merke seg at PT protrombin og koagulasjon indeks (PI) brukes mye sjeldnere, som sin allsidighet nedenfor - data innhentet i ulike laboratorier, kan ikke sammenlignes.

Indikasjoner for analyse på PC er gitt til personer i følgende tilfeller:

 • mistanke om brudd på blodproppingsprosesser;
 • for kontroll av terapi med administrering av antikoagulantia (heparin, warfarin);
 • økt risiko for abnormiteter i leveren;
 • antiphospholipid syndrom;
 • når brudd der stoffskiftet av vitamin K er under normalt eller økt.

For analyse oppsamles et lite volum venøs blod. Før testen, anbefales det ikke å spise minst seks timer før testen. Dagen før testen er det nødvendig å begrense forbruket av fete og stekte matvarer. I en spesiell kategori av forberedelser for analyse er personer som regelmessig tar vitamin K-antagonister (warfarin). De bør ta den daglige normen av medisinen dagen før testen senest 16-00.

Det bør bemerkes at resultatene av studien kan påvirkes av tilstedeværelsen i kroppen av nedbrytningsprodukter av fibrin eller myelomiske proteiner.

Dekoding av testresultater og utnevnelse av riktig terapi bør bare gjøres av en lege. Han vil kunne evaluere hele komplekset av koagulogramdata og vurdere risikoen og alvorlighetsgraden av den pågående sykdommen.

Hva betyr resultatene av analysen på PCen. Forklaring av studien

Hvis protrombinet av Kviku er sterkt forhøyet (mye høyere enn 150%), kan vi anta følgende sykdommer:

 • medfødt mangel på visse koagulasjonsfaktorer;
 • mangel på koagulasjonsfaktorer, men allerede ervervet under betingelser av enkelte leversykdommer, amyloidose, nefrotisk syndrom, tilstedeværelse av autoantistoffer mot koagulasjonsfaktorer;
 • reduksjon i nivået av vitamin K-aktivitet på grunn av kolestase (og noen andre sykdommer);
 • syndrom av disseminert intravaskulær koagulasjon (DVS-syndrom);
 • Forbruket av medikamenter, inkludert antikoagulantia indirekte koagulerende inhibitorer (heparin, warfarin), anabole steroider, antibiotika, acetylsalisylsyre, laksativer, metotreksat, niacin, diuretika;
 • Sykdommer av fibrinfunksjon.

Hvis Kvika-indeksen senkes, kan legen gjøre følgende diagnoser:

 • trombose (blokkering av blodårene ved blodpropper);
 • polycytemi (overdreven blodtykkelse, hyperkoagulasjon);
 • vevskader som fører til innføring av tromboplastin i blodkar;
 • graviditet og puerperium;
 • forbruk av visse legemidler (orale prevensiver, merkaptopurin).

Studie av PC hos kvinner med graviditet

Testen for koagulering i graviditet for kvinner er nødvendigvis foreskrevet som en nødvendig studie, som er en del av koagulogrammet sammen med koagulasjonsindeksen. Dekryptering av undersøkelsen på koagulasjonsindeksen og PC-en vil gi legen kompetanse til å overvåke helsen og hindre mange farlige avvik.

Det er verdt å merke seg at i kvinner under graviditeten er frekvensen av PC noe lavere på grunn av dannelsen og utviklingen av ny blodsirkulasjon fra mor til barn. Nivået over normen hjelper også en kvinne til å forberede seg på stort blodtap under fødsel.

Hvis PCen er forhøyet under svangerskapet, kan det føre til alvorlig blødning under arbeid, inkludert intern blødning. Uoppmerksomhet til normen for Kwick-indeksen kan føre til hemolytisk sjokk. Dødeligheten av kvinner ved fødselen fra denne patologien er høyere enn av annen grunn.

Indikatorer under normen er årsaken til utnevnelse av koagulanter.

Redusert PC under graviditet truer en kvinne med trombose, blokkering av blodkar og tilhørende komplikasjoner. I slike tilfeller ordinerer leger som regel antikoagulantia - fortynningsmidler (warfarin).

Hva betyr det om Prothrombin av Kviku senkes og hvordan å heve det

innhold

Prothrombin av Kviku senket - hva betyr det? Prothrombin (PT) er et viktig element i blodplasma, som er en kompleks proteinstruktur. Han er ansvarlig for koagulerbarheten av blod, har en direkte effekt på dannelsen av blodpropper. Det meste av proteinet produseres i leveren med kalium, slik at protrombin-indeksen bidrar til å vurdere ikke bare tilstanden av homeostase, men også fordøyelseskanalen med leveren.

Når vurderes protrombin senket?

Prothrombin er et komplekst element i blodserum, fordi det oppløses raskt i plasma, og det er vanskelig å isolere det mot bakgrunnen av andre proteiner. Derfor, i løpet av diagnosen, blir aktiviteten til dette stoffet vurdert.

Det beste, nøyaktige resultatet vil bidra til å gi et estimat av PT på Kwick-systemet. Dette systemet ble utviklet tidlig i det 20. århundre av forskeren Kvik A., pasienten er tatt en blodprøve fra venen, to biologiske aktivatorer - kalsiumklorid, tromboplastin - tilsettes plasma. Sammen med disse stoffene reagerer plasmaet, det er mulig å observere ved hvilket tidsintervall, med hvilken kraft blodet kondenserer. Resultatene av CT på Quicks er basert på tabellen over protrombinindeksjonsaktivitet ved forskjellige tidsintervaller, angitt på emnet i prosent.

Prothrombin-indeksen på Kviku, som ligger innenfor grensene 78-142%, regnes som normen. En pasient med slike indikatorer har ingen helseproblemer. Men hvis koeffisienten er under 78% - dette er grunn til bekymring.

Skalaen for å vurdere normen for seksuelt overførbare sykdommer etter alder:

 • Opptil 7 år - 78-100%;
 • Fra 7 til 12 år - 80-102%;
 • Fra 12 til 18 år - 78-112%;
 • Fra 18 til 25 år - 83-115%;
 • Fra 25 år til 45 - 78-135%;
 • Fra 45 til 70 år - 78-142%

Forskjellen i normen på grunnlag av kjønn eksisterer ikke. En viktig rolle spilles av alderen til pasienten som tok testene.

Hva betyr senket PT angir?

Prothrombin av Kviku er senket, hva betyr det? Prothrombin-indeks og predisponering til blødning er sammenhengende. Et lavt nivå indikerer at blodserumet er sterkt fortynnet, og eventuelle sår, kan føre til livstruende blødninger.

En liten protrombinindeks kan være i følgende tilfeller:

 • Mottak av antikoagulantia, som reduserer koagulerbarheten av blod ved å undertrykke fibrin i plasma. Populære antikoagulanter - Aspirin cardio, heparin, fenilin, vafarin, klexan.
 • Mangelen på kalium, produsert i leveren. Kalium øker aktiviteten til PT, øker antallet blodelementer som er ansvarlige for koagulering. Mangel er ofte observert i sykdommer i fordøyelseskanalen, leveren, galleblæren.
 • Medisiner - diuretika, avføringsmidler, antibiotika, acetohexamid, steroider, orale prevensiver, nikotinsyre i store mengder acetylsalisylsyre og kinin.
 • Et høyt nivå av heparin i serum.
 • Genetisk predisposisjon.
 • Vitaminmangel.

Reduser protrombinindeksen kan være følgende sykdommer i mage-tarmkanalen, leveren:

 1. Kronisk, akutt pankreatitt.
 2. Onkologi av bukspyttkjertelen, leveren, galleblæren.
 3. Hepatitt akutt, kronisk type.
 4. Skrumplever.
 5. Mekanisk gulsott.
 6. Kolecystitt.
 7. Dysbacteriosis.
 8. Leverfeil.

Hva er trusselen om lav FP i svangerskapet?

Analysen av protrombin for forventede mødre er obligatorisk. Det tillater tidlig påvisning av abnormiteter i blodet, stabiliserende plasmasammensetning. Graden på gravide kan variere - Fri som øker eller øker, faller. Fremkallingen av protrombinet forbereder den kvinnelige kroppen for fødsel, og høsten blir observert når en ny blodsirkulasjon oppstår. Graviditeten varierer fra 90% til 130%.

Uoppmerksomhet til PT-nivået kan føre til dødelige konsekvenser for både kvinnen og barnet. Hvis koagulantkurset ikke var full i tid, kan tydelig blødning, inkludert intern blødning, oppstå under fødsel. En kvinne kan dø av hemolytisk sjokk eller alvorlig blodtap. Ofte med en liten PT, exfolierer placenta, det er en trussel om abort og blødning før leveransen.

Hver uke er det ikke nødvendig å sjekke protrombinindeksen, men det er nødvendig å gjøre dette flere ganger i trimesteren. Den obstetrikiske gynekolog øker periodiskiteten til den biokjemiske blodprøven for protrombin i siste trimester før fødsel.

Hvordan heve nivået på fredag?

Det finnes flere metoder for normalisering av protrombinindeksen, som brukes både i et komplekst og separat. Noen engasjerer seg i selvmedisinering, de behandles bare med folkemidlene eller tvert imot med medisiner, men de forsømmer et medisinsk kosthold, som ikke kan gjøres.

Kjøttkraft, hvilke urter øker blodets koagulerbarhet:

 • helichrysum;
 • cottonweed;
 • reinfann;
 • ryllik;
 • brennesle;
 • Banan.

På tidspunktet for å heve API, kan du ikke spise:

 • bokhvete grøt;
 • rødbeter, kål, paprika;
 • mel produkter;
 • saltet, røkt mat;
 • bønner, nyre bønner, erter;
 • greener.

Ta med følgende matvarer i kostholdet:

 • fisk, fiskeolje;
 • løk, hvitløk;
 • appelsiner, sitron, mandariner, ananas;
 • rot av ingefær;
 • kakao;
 • grønn te;
 • havregryngrøt;
 • fiken, jordbær, bringebær, tranebær.
 1. Agemphil A.
 2. Vikasol.
 3. Beriate.
 4. Vilate.
 5. Hemofil.
 6. Dicynone.
 7. Immunat.
 8. Trombin.
 9. Prothromplex 600.
 10. Coagil.

Å velge koagulant bør være sammen med en lege, fordi slike legemidler har spesifikke kontraindikasjoner. Basert på din medisinske rekord, sekundære analyser, anamnese, vil legen være i stand til å foreskrive en effektiv, ufarlig for helse-koagulanten din.

For å gi blod til protrombin bør være før operasjonen, under graviditet, mistenkt for alvorlige blodsykdommer, gastrointestinale kanaler, lever, bukspyttkjertel. En rettidig undersøkelse vil bidra til å løse problemet raskere uten alvorlige konsekvenser.

Analysen på en protrombin på Kviku - norm eller rate og avvik eller avslag

Den vanligste analyse for å forskning protrombin plasma indeks som tillater å evaluere arbeidet og, derfor, for å diagnostisere sykdommer i leveren, mage-tarmkanalen og noen andre patologi, er "protrombin ved rask" og "prosentandel av protrombin ved hjelp av hurtig".

Protrombin - et protein (α2-gobulin), som syntetiseres av leveren og er alltid til stede i plasmaet, hvor konsentrasjonen hastigheten er 15 mg / dl.

For hele syntesen av proteinet krever vitamin K. Derfor er dens mangel eller leversykdom som fører til en skarp nedgang i produksjonen av protrombin, som er basis for en diagnostisk test av betydning ved fremgangsmåten for SWIR Hepatology og gastroenterologi.

Prothrombin er et ustabilt protein som enkelt brytes ned i mindre molekylære forbindelser da et blodår brøt. Det meste etter oppløsning er en trombin - en enzymaktivator av blodpropp og et stimulerende middel for dannelse av trombi. På grunn av denne protrombintesten inngår i komplekset av studier for sammensetning av koagulogrammer.

Prothrombin av Quique er en svært labil analyse. Hvis det er brudd på leveren i leveren, så etter 18-20 timer, vil konsentrasjonen falle til et nivå som ikke kan gi normal koagulering.

Denne screening selv om det ikke standardisert, men er generelt akseptert i verden også fordi det, i sammenligning med andre metoder, har den en høy følsomhet i det området av lave verdier, og derfor er det mer allsidig enn testene for protrombintid eller protrombin-indeksen, laget ved andre metoder.

Normen for protrombin

Quick-testen er protomorbinforholdet mellom protrombinproteinets temporal aktivitet og kontrollprøven i prosent. Den karakteriserer protrombinformasjon - den første fasen av plasmahemostase, og evaluerer koagulasjonsfaktoren II.

 • Blod for studien er tatt fra venen.
 • Referanseindikatorer: 75-145%.
 • Fysiologisk norm under graviditet: 85-150%.
 • Prothrombintid i sekunder: 9,8-12,1; hos gravide kvinner: 11-18.

Nedenfor er tabellene, hvor begge indikatorene er de samme for både menn og kvinner, men varierer avhengig av pasientens alder.

Den samtidige økning i protrombintid og% indeksen Hurtig snakker om å redusere blodlevring evne og lavere verdier - tilbøyelighet til trombose.

Indikasjoner for forskning

Definisjon av protrombin Hurtig indikatorer for menn, kvinner og barn er interessert i følgende medisinske fagfolk: anestesilege, gastroenterolog (leversykdommer), kardiolog, barnelege, pulmonologist, terapeut, traumer, kirurgi. Oftest er en analyse av protrombin foreskrevet i følgende tilfeller:

 • under behandling med antikoagulantia;
 • før kirurgiske inngrep;
 • diagnostisering av godartet myeloblastom, polychemia, patologier med økning eller reduksjon i plasmakollering, leversykdommer, tynntarm, nyrer;
 • mistanke om blodkreft eller ondartede svulster.

Under klinisk undersøkelse hos eldre, fastsettelse av protrombin ofte ikke tildelt menn og kvinner, fordi de har, på bakgrunn av overgangsalderen, dramatisk endring av strukturen i plasma, og dette øker sjansene for kreft.

Forberedelse for analyse

Reglene for å forberede en pasient til å ta plasma under en protrombinstudie er i utgangspunktet identiske med de som utføres før generell klinisk eller biokjemisk laboratorieundersøkelse, men de har også følgende egenskaper:

 1. Gjerdet utføres til 11-00 og på tom mage. Intervallet mellom det siste måltidet og inntaket av plasma skal være minst 8-12 timer.
 2. I 1-2 dager før studien er det nødvendig å utelukke fettstoffer fra kostholdet, da det medfører økning i tarminnholdet av vitamin K2 (menakinon). Det bør avstå fra mat og drikkevarer som har et høyt nivå av vitamin K1:
  • grønn te;
  • biff eller svinelever;
  • rødbeter;
  • grønne bladgrønnsaker, spesielt spinat;
  • alle typer kål;
  • belgfrukter, inkludert soyabønner;
  • Råbiff, reddik, daikon, reddik;
  • sennep;
  • klare matvarer med mange konserveringsmidler;
  • fettaktig søt krem;
  • nøtter.
 3. Ikke bruk alkoholholdige og lave alkoholholdige drikker, da de ødelegger vitamin K, og dette vil påvirke verdien av verdien
 4. En detaljert konsultasjon med en spesialist som foreskriver denne undersøkelsen er nødvendig, siden det er en lang liste over narkotika som kan redusere og forbedre resultatene betydelig. Blant dem:
  • indirekte antikoagulantia av vitamin K, vikasol, vitamin A og C;
  • antibiotika;
  • antihistaminer;
  • anabole og kortikosteroider;
  • aspirin;
  • barbiturater, fenobarbital;
  • heparin;
  • diuretika;
  • koffein;
  • nikotinsyre;
  • orale prevensjonsmidler;
  • klorhydrat.
 5. Idrettsutøvere som aksepterer ferdige sportsnæringskomplekser, bør grundig informere legen om komponentene i disse kosttilskuddene.
 6. På morgenen av studien kan du bare drikke vann. Siste mottak av vann - i 1 time.
 7. 30 minutter før du tar plasma, er det nødvendig å slutte å røyke, og bringe kroppen til en tilstand av fysisk og emosjonell hvile.

Det er viktig å huske at kvinner i kritiske dager i menstruasjonssyklusen ikke studerer noen protrombin.

Økt og redusert protrombin av Kviku

Av grunner som kan forårsake en økning i protrombin-indeksen og forlengelse av plasmakonstantiden inkluderer:

 • behandling med antikoagulanter av indirekte virkninger, koagulasjonsinhibitorer og en rekke andre legemidler;
 • arvelig eller ervervet mangel på koagulasjon II;
 • Tilstedeværelsen av autoantistoffer mot koagulasjonsfaktor II;
 • mangel på vitamin K som følge av ubalanserte dietter, mal-absorpsjon eller tarm dysbacteriosis og lever patologier - kolestase, kronisk pankreatitt, bukspyttkjertelen eller galleblæren kreft;
 • sykdommer med brudd på fibrinpolymerisering, samt en økning i nivået av antitrombin og / eller antitromboplastin;
 • hyperglobulinemi symptom;
 • DIC;
 • akutt og kronisk leukemi, ondartede svulster;
 • massive blodtransfusjoner.

Hvis en høy indeks av protrombin bestemmes av Kvik, er sannsynligheten for å forstyrre nyrene høy. En slik økning krever samråd med en nephrologist for diagnostisering av amyloidose av nyrene eller nefrotisk syndrom.

Hos gravide vil korrigering av økt protrombin forhindre placentaavbrudd, så vel som utseendet på massiv blødning etter fødsel.

Forlengelse av koaguleringstid for plasma anses som en viktig indikator for diagnosen hemofili og von Willebrands sykdom.

Lavprothrombin kan skyldes følgende årsaker:

 • tar medisiner som tykkere blodet og orale prevensjonsmidler;
 • tromboembolisme og trombose;
 • polycytemi;
 • preinfarkt, myokardinfarkt;
 • et kraftig tap av væskevolum, inkludert etter oppkast, diaré;
 • nekrose eller traumer som førte til at store mengder tromboplastin kom inn i blodet;
 • et hopp i aktiviteten til koagulasjonsfaktoren VII;
 • hepatitt, cirrhosis;
 • postpartum periode.

Hvis barnet etter fødselen utvikler hemorragisk diatese, da moren under graviditeten, var vitamin K-nivået betydelig lavere enn normalt.

Hvordan normalisere nivået av protrombin

For å korrigere for liten nedgang i aktiviteten produsere protrombin, kan den behandlende spesialist foreskrive en diett med en øket mengde av produkter som inneholder naturlig vitamin K (se listen i "forberedelsen for silt" -delen). Det anbefales å normalisere vannbalansen ved å optimalisere væskekonsumet til 2 liter rent vann om dagen. For å forhindre mulig blødning, anbefales det at du nekter å bruke medisinske dekoder basert på skinn, hule og nettle.

For en liten reduksjon i produksjonen av protrombin, er en diett med et fremherskende innhold av tomater, tomatsaft, masse løk og hvitløk, linfrø, bjørnebær og olivenolje egnet. Fisk og sjømat krydret med eple cider eddik anbefales også. Fra frukt: sitroner, bringebær, jordbær, tranebær og kirsebær.

Det er nødvendig å avklare. Normaliser vesentlige avvik i protrombin fra normal, det er bare mulig å finne ut og om mulig eliminere det sanne grunnlaget for et slikt klinisk symptom.

Hvis protrombin økes med Quik, hva betyr det for en voksen

Protrombin - proenzym blir syntetisert i leveren under påvirkning av vitamin K. Dette glykoprotein er en av de viktigste indikatorene hemostasiogram (koagulasjonstid analyse). Som en forløper for trombin (et protein som stimulerer trombogenese), gjenspeiler protrombin i blodprøven tilstanden til hele koaguleringssystemet. Prothrombin kalles også den andre faktoren for hemostase.

Overvåking av protrombinverdier lar deg vurdere risikoen for å utvikle hyperkoagulerbar eller blødning, samt diagnostisere visse lever- og gastrointestinale patologier.

Initiering av koagulasjonsdannelse som respons på et brudd på integriteten til karveggen, skjer langs den eksterne koagulasjonsveien. For dannelse av en trombose i områder med forsinket blodstrøm eller en unormalt endret vaskulær mur, svarer den indre vei til hemostase.

For en omfattende studie av hemostase er den mest brukte studien:

 • protrombintid (PT);
 • aktivert partiell tromboplastintid;
 • antall blodplater;
 • kvantitativ bestemmelse av fibrinogen.

Hva betyr det "av Quique"

Armand Kwik i løpet av sin forskning utviklet tre ulike tester, men for oss er det av interesse for en ett-trinns test for mengden av protrombin til stede i plasma, og bestemme koagulasjonstid av protrombin.

Det er denne testen som gjorde det mulig å bruke uttrykket "av Quik" mye. Det er nødvendig å hylle det faktum at det er Armand Kwick-testen som gir det mest nøyaktige bildet av blodets evne til å koagulere.

Hva er protrombin av Kviku

For å studere nivået av protrombin i blodet gjelder: protrombin av Kviku og det internasjonale normaliserte forholdet. Disse indikatorene reflekterer protrombintid som karakteriserer protrombin og trombindannelse, dvs. 1. og 2. fase av plasmahemostase.

Prothrombintid ifølge Kwiku er en metode for å vurdere de mangelfulle tilstandene til protrombinkomplekset og kartlegge aktiviteten til den eksterne mekanismen for hemostase. Resultatet av analysen vises som en prosentandel av protrombinaktivitet, bestemt av en spesiell, justert med fortynningsstandardplasma, tidsplan. Ved plotting av plottet er det tatt hensyn til protrombintid, det vil si tidspunktet for plasmahemostase registrert i sekunder etter administrering av tromboplastin-Ca-blandingen.

Også i studien av hemostase kan en protrombinindeks av Quik evalueres. Prothrombinindeks (PTI) er forholdet mellom MI i norm (verdier hos friske mennesker) til pasientens MV. Analysens svar er skrevet i prosent.

Prothrombin i henhold til Kviku og PTI gjør det mulig å nøyaktig reflektere graden av protrombinaktivitet hos pasienten sammenlignet med PV i kontrollplasmaet (verdier hos friske mennesker). Denne beregningsmåte gjør det mulig å oppnå pålitelige resultater selv ved lave verdier, i motsetning til PTI og PT er ikke avhengig av følsomheten av laboratorie reagenser til minimumsverdiene av protrombin. Dette gjør at du kan redusere sannsynligheten for feil i diagnosen betydelig.

Hos friske mennesker kan protrombin i Kviku og PTI være det samme. Med lav protrombin (oftest observert hos pasienter som får HA-behandling (indirekte antikoagulantia)), kan disse indikatorene avvike.

MNO brukes som en ekstra måte å uttrykke protrombintesten på. Dette er et internasjonalt normalisert forhold som brukes til å vurdere kvaliteten og effektiviteten av behandlingen av NA.

Denne indikatoren beregnes med en spesiell formel:

Internasjonal normalisert forhold = (pasientens MI / gjennomsnittlig PV normal) * verdi av den internasjonale følsomhetsindeksen.

Følsomhetsindeksen - gjenspeiler graden av følsomhet av tromboplastin.

Verdiene av det internasjonalt normaliserte forholdet som må oppnås ved behandling av en pasient med HA-preparater vil avhenge av formålet med terapien og etableres av legen, i samsvar med pasientens diagnose.

Ved tolkning av resultatene bør det tas hensyn til at resultatene av protrombin i henhold til Kwick og det internasjonale standardiserte forholdet vil være i revers
avhengighet. Det vil si at redusert protrombin av Kvik vil bli ledsaget av en økning i INR-indeksen.

Betydningen av protrombinkomplekset og dens betydning i kroppen

Resultatet av protrombintiden er avhengig av følgende faktorer for hemostase:

 • den andre protrombin (proferent);
 • den femte - en labil faktor (protein cofactor);
 • den syvende - prokonvertin (proenzyme);
 • Den tiende er Stewart-faktoren (proenzymet).

Disse faktorene utgjør såkalt protrombinkompleks. Prothrombintid (PV) vil avhenge av levers evne til å syntetisere protein. Siden faktorene i protrombinkomplekset syntetiseres nøyaktig i leveren, kan denne analysen brukes ved diagnosen av patologiene.

Legg også merke til, at syntesen av protrombin-komplekset utføres kun i nærvær av vitamin K. På grunn indirekte antikoagulanter utviser antagonisme til vitamin K, til protrombin testen kan effektivt brukes for overvåking av terapi-.

Indikasjoner for testen

 • forskjellige patologier av koaguleringssystemet;
 • gjennomføre screenings evaluering av hemostasisystemet;
 • overvåkning av koagulasjon under langvarig behandling med NA-preparater
 • diagnose av leverpatologier, ledsaget av et brudd på dets proteinsyntetiseringsfunksjon;
 • kompleks undersøkelse av pasienter før kirurgi.

Studien av tilstanden til hemostasesystemet er nødvendig for pasienter med:

 • alvorlig blødende tannkjøtt, nese, tunge menstruasjonsblødning, forlenget blødning etter kutt og sår, kronisk anemi, lett dannet av hematom, blødning inn i muskler og ledd;
 • abort, gjentatte miscarriages;
 • tap av syn på en ukjent genesis;
 • arvelige patologier av blodkoagulasjonssystemet;
 • leversykdommer;
 • trombose;
 • mistanke om DIC-syndrom og PE (lungeemboli);
 • patologier av CCC.

Studien av nivået av protrombin under graviditet er obligatorisk. Denne testen lar deg vurdere risikoen og forhindre blødning i arbeids- og plasentabbrudd (med redusert protrombin), samt trombose (ved forhøyede verdier).

Hvordan ta en analyse for protrombin

Venøst ​​blod brukes til diagnose. Materialet skal tas på tom mage. Matinntaket er utelatt minst tolv timer før analysen. En time før studien bør utelukkes fra røyking, stress og fysisk aktivitet. Bruk av juice, kaffe, søt te og karbonat drikke er forbudt. Inntaket av vann påvirker ikke resultatene av analysen. Alkoholholdige drikkevarer må utelukkes en uke før innsamling.

En egen kategori av pasienter er personen som behandles med NA. For å studere protrombin i denne pasientkategorien, bør man følge strid med bruk av antagonister av vitamin K (warfarin). Hvis legen ikke har en individuell diett, dagen før diagnosen, tas den daglige dosen av legemidlet en gang fra fire til fem om kvelden.

Protrombin. Norm og tolkning av tester

Prothrombin av Kviku norm er fra 70 til 120% eller fra 78 til 142%, avhengig av laboratoriet. I denne forbindelse bør det styres av indikatorene for normer angitt på skjemaet med resultatene.

Graden i gravide tilsvarer også verdier fra 70 til 120% eller fra 78 til 142%. En liten økning i verdier kan observeres i de siste månedene av svangerskapet.

Verdiene av det internasjonale normaliserte forholdet hos voksne varierer fra 0,8 til 1,2. For pasienter som får behandling med indirekte antikoagulantia, kan verdiene skifte fra 2,0 til 3,0. Hos personer med prosthetiske ventiler er normen for INR mellom 2,5 og 3,5.

For barn under tre dager er normen for det internasjonale normaliserte forholdet fra 1,15 til 1,35.

Fra tre dager til en måned - fra 1,05 til 1,35.

Fra måned til år av livet - fra 0,86 til 1,22.

Fra år til seks år - fra 0,92 til 1,14.

Fra seks til elleve år - fra 0,86 til 1,2.

Fra elleve til seksten år - fra 0,97 til 1,3.

Siden 16 år er normen for INR ikke forskjellig fra voksne.

Fra den første til den trettende uke - fra 0,8 til 1,2.

Fra den trettende til den tjueførste, fra 0,56 til 1,1.

Fra den 21. til den 29. - fra 0,5 til 1,13.

Fra den 29. til den trettifemte - fra 0,58 til 1,17.

Fra den 35. - fra 0,15 til 1,14.

Verdiene er skrevet i sekunder.

For babyer inntil tre dager er normen for PV fra 14,4 til 16,4.

Fra tre dager til en måned - fra 13,5 til 16,4.

Fra måned til år av livet - fra 11,5 til 15,3.

Fra år til seks år - fra 12,1 til 14,5.

Fra seks til elleve år - fra 11,7 til 15,1.

Fra elleve til seksten år - fra 12,7 til 16,1.

Årsakene til økt eller redusert protrombin

 • økt tilbøyelighet til trombose;
 • hyperkoagulerbare stadium av DIC-syndrom;
 • de første stadiene av dyp venetrombose;
 • graviditet (det er mulig å øke verdiene i de siste månedene);
 • økt aktivitet av den syvende faktor for hemostase;
 • polycytemi;
 • tromboembolisme;
 • onkologiske neoplasmer og deres aktive metastase;
 • tromboembolisme;
 • trusselen om akutt myokardinfarkt;
 • hyperglobulinaemia;
 • fortykning av blod som følge av alvorlig dehydrering.

Økningen i protrombin av Kviku følges derfor av en reduksjon i indikatoren for det internasjonale normaliserte forholdet. Et slikt bilde i analysene indikerer en høy risiko for blodpropper.

Prothrombin av Kviku senkes (og den internasjonale normaliserte indikatoren økes) med:

 • mangler i den første, andre, femte, syvende og tiende faktorer av hemostase;
 • hypofibrinogenaemia;
 • disfibrinogenemii;
 • vitamin K-mangel;
 • Forholdene til nyfødte på grunn av mors vitamin K-mangel under graviditet (hemorragisk diatese av nyfødte);
 • amyloidose;
 • hypokoagulerende fase av DIC-syndrom;
 • adenom eller onkologisk skade på prostata (bukspyttkjertelen);
 • nefrotisk syndrom:
 • malabsorpsjon etter type cøliaki
 • akutt leukemi;
 • antiphospholipid syndrom;
 • kongestiv hjertesvikt (hjertesvikt);
 • smittsomt toksisk sjokk;
 • alvorlige leversykdommer (inkludert alkoholisk genese);
 • mekanisk gulsott.

Redusert protrombin av Kvik og en økning i INR er preget av økt blødning og patologier på grunn av mangler i blodkoagulasjonsfaktorer.

Når analysen utføres, er det nødvendig å ta hensyn til at Quik protrombin reduseres med:

 • alkoholmisbruk,
 • mottak av nalidixsyre,
 • neomycin,
 • streptomycin,
 • sulfonamider,
 • tetracykliner,
 • streptomycin,
 • kloramfenikol,
 • levotyroksin,
 • warfarin,
 • heparin,
 • diuretika,
 • høye doser vitamin A,
 • acetylsalisylsyre i høye doser.

En økning i Quiku-verdier kan resultere i:

 • langtidsinntak av vitamin K i høye doser, eller det overskytende inntaket med mat (greener, svinelever, etc.)
 • et konstant inntak av antihistaminer, vitamin C, koffein,
 • mottak av østrogenholdige orale prevensiver,
 • behandling med kortikosteroider, barbiturater, rifampicin, fenobarbital.

Koagulogram nr. 1 (protrombin (ifølge Quique), MNO)

I coagulogram protrombin målt ved hjelp av hurtig og INR - det indikatorer som uttrykker protrombin-tid, som karakteriserer den første og andre fase plasma hemostase (henholdsvis protrombinoobrazovanie og trombinoobrazovanie) og gjenspeiler aktiviteten av protrombinkomplekset (faktorene VII, V, X og II).

Russiske synonymer

Prothrombin, protrombinindeks, internasjonalt normalisert forhold.

Engelsk synonymer

Prothrombin, PT, Protime, INR, Internasjonalt normalisert forhold.

Metode for forskning

Metode for gjenkjenning av lateral lysspredning, bestemmelse av prosentandelen ved sluttpunktet.

Måleenheter

% (prosent), sek. (sekunder).

Hva biomateriale kan brukes til forskning?

Hvordan tilrettelegge for studien riktig?

 • Ikke spis i 12 timer før testen.
 • Ekskluder fysisk og følelsesmessig overexertion 30 minutter før studien.
 • Ikke røyk i 30 minutter før du donerer blod.

Generell informasjon om studien

Koagulogram definerer flere relaterte indikatorer. Ved hjelp av en protrombintidstest evalueres en av de to koagulasjonsmekanismer, kalt den eksterne koagulasjonskaskaden. Følgende indikatorer oppnås som resultat: protrombintid ifølge Kwick og det internasjonale normaliserte forholdet (INR). Prothrombin av Kviku - prosentandel av normen, bestemt av en spesiell tidsplan, som er konstruert ved hjelp av fortynninger av standardplasma. Definisjonen av denne indikatoren er ikke-standardisert, men det anbefales å evaluere faktorene for den eksterne bane for aktivering av plasmahemostase.

Internasjonale normaliserte forholdet (MHO) standardisert og representerer protrombin-forhold (forholdet mellom pasientens protrombintiden til protrombintiden av normal plasma), opphøyd i potensen av den internasjonale Sensitivity Index (ISI). Med graden av hypocoagulation INR vurderes i behandlingen av indirekte antikoagulantia (warfarin og andre) uavhengig av tromboplastintid, og sammenligne resultatene oppnådd i forskjellige laboratorier.

Målverdier for INR ved bruk av indirekte antikoagulantia (WHO)

Klinisk status

INR

Profylakse av dyp venetrombose

Behandling av dyp venetrombose og pulmonal tromboembolisme

Kritisk iskemi av nedre ekstremiteter

Forebygging av tromboembolisme ved atrieflimmer, hjertefeil

Bioprostese av valvulært hjerte

Sekundær forebygging av hjerteinfarkt i nærvær av kontraindikasjoner til aspirin

Forebygging av trombose i antiphospholipidsyndrom

Mekanisk hjerteventilprothese

Hva brukes forskningen til?

 • For å forhindre blødning når det behandles med indirekte antikoagulantia.
 • For å bestemme aktiviteten til VII faktor.

Når er studiet tildelt?

 • Ved behandling av indirekte antikoagulantia.
 • Ved screening av hemostasesystemet.

Hva betyr resultatene?

Referanseverdier (tabell over normer for koagulogramindekser)

alder

Referanseverdier

Uke med graviditet

Referanseverdier

 1. Prothrombintid

alder

Referanseverdier

Økningen i protrombintiden og karakteriseringen av indeksene (INR) indikerer en tendens til hypokoagulering, en reduksjon i tendensen til hyperkoagulerbarhet.

Årsakene til økt protrombintid og INR i koagulogrammet

 • Medfødt mangel på II, V, VII, X koagulasjonsfaktorer.
 • Ervervet koagulasjonsfaktor mangel på grunn av kronisk leversykdom med nedsatt funksjon, amyloidose, nefrotisk syndrom eller nærvær av autoantistoffer mot koagulasjonsfaktorer.
 • K-vitaminmangel på grunn av cholestase (innbefattende kronisk pankreatitt, kreft i bukspyttkjertelen og galleblæren), malabsorpsjon, eller intestinal dysbiosis.
 • DIC-syndrom, inkludert akutt og kronisk leukemi og andre onkologiske sykdommer.
 • Behandling med antikoagulantia av indirekte virkning.
 • Afibrinogenemi, hypofibrinogenemi, dysfibrinogenemi og fibrinpolymerisasjonsforstyrrelse.
 • Tilstedeværelse av koagulasjonsinhibitorer (heparin, fibrin nedbrytningsprodukter).
 • Bruken av visse stoffer: anabole steroider, antibiotika, acetylsalisylsyre (ved høye doser), avføringsmidler, metotreksat, nikotinsyre, kinidin, kinin, tiazid-diuretika, tolbutamid.
 • En økning i nivået av antitrombin og / eller antitromboplastin.

Årsakene til en reduksjon i nivået av protrombintid og INR i koagulogrammet

 • Tromboser.
 • Hyperkoagulasjon (polycytemi).
 • Massiv innføring av vevstromboplastin i blodet på grunn av traumer eller nekrose.
 • Økning i aktiviteten av faktor VII.
 • Økt blodkoagulasjon under graviditet og etter fødsel.
 • Bruk av visse legemidler: acetylsalisylsyre (i små doser), merkaptopurin, orale prevensiver.

Hva kan påvirke resultatet?

Produkter av fibrin nedbrytning eller myelom proteiner (paraproteiner).

Det anbefales også

Hvem utpeker studien?

Terapeut, kirurg, anestesiolog-resuscitator, traumatolog, kardiolog, pulmonolog, barnelege, allmennlege.

litteratur

 • Lifshits V.М. Biokjemiske analyser i klinikken: referansebok / В.М. Livssykdommer, V.I. Sidelnikov; 2. utg. - M.: Medisinsk nyhetsbyrå, 2001. - 303 s.
 • Dolgov VV Laboratoriediagnostisering av hemostaseforstyrrelser. Dolgov, P.V. Svirin - M.-Tver: OOO "Publishing House" Triada ", 2005. - 227 s.
 • Nazarenko G.I. Klinisk evaluering av laboratorieresultater / G.I. Nazarenko, A.A. Kishkun - M.: Medicine, 2006. - 543 s.

Prothrombin - norm, indeks og tid, protrombin av Kviku

Hurtigsides navigasjon

Hva er det Prothrombin er et protein som er involvert i blodproppens mekanisme, og syntesen forekommer i leveren med deltakelse av vitamin K. Kollinering innebærer at blodet går fra væsken til det tette.

For en behagelig funksjon i kroppen, må blodet ha en væskekonsistens. Hvis fartøyene er skadet, bør det oppstå en koagulasjonsprosess, tykkelse. Kroppen kan ikke miste et stort volum blod og tette blodårene med mange blodpropper.

 • Laboratorieanalysen på protrombin gjør det mulig å estimere kvaliteten på koagulasjonsmekanismen.

Som en hvilken som helst analyse, blir protrombinanalysen tatt på en tom mage. En pasient som ikke kan oppfylle denne tilstanden av helsehensyn, tar mat 4-5 timer før prosedyren. Legemidler som påvirker blodets koagulerbarhet, kan ikke tas før analysen leveres - resultatene vil være langt fra sannheten. Hvis du ikke blir kvitt medisinen, fortell legen om inntaket.

En analyse av kvaliteten på blodkoagulerbarhet er nødvendig for følgende sykdommer og mistenkt for deres tilstedeværelse:

 • Antiphospholipid syndrom hos gravide kvinner (det manifesterer seg som miscarriages, frossen graviditet, placenta mangel og andre obstetriske komplikasjoner);
 • Leverpatologi;
 • Aterosklerose, varicosity;
 • Ubalanse av vitamin K i kroppen;
 • Tilstedeværelsen av autoimmune sykdommer;
 • Langvarig mottak av antikoagulantia av indirekte virkning.

En protrobmin-test kan også foreskrives for andre sykdommer for koagulasjonsskjerming. Under et mikroskop gjenskape den naturlige mekanismen for blodpropp.

Kaliumioner og tromboplastin blir tilsatt til det rekalciserte plasma. Prothrombinkomplekset har flere koagulasjonsfaktorer - analysen tillater oss å identifisere et underskudd eller overskudd av slike faktorer.

Prothrombintid - hva er det? (Rate)

Prothrombintiden er perioden for blodpropping fra det øyeblikk da en blanding av kalium og tromboplastin blir tilsatt plasma. Tromboplastin brukt i laboratorier har et visst følsomhetsnivå for faktorene II, V, VII og X.

Normen for protrombintid er fra 11 til 16 sekunder, men stoffets aktivitet kan variere avhengig av prøven. Følgelig er det ikke korrekt å bygge konklusjoner ved å sammenligne totalresultatverdien i sekunder. En relativ vurdering er nødvendig.

Prothrombin indeks - hva er det? (Rate)

Prothrombin-indeksen er forholdet mellom den faste normale koaguleringstiden og den individuelle pasientpoengsummen. Mer nøyaktig er det mulig å bestemme protrombinindeksen ved INR-analyse (internasjonalt normalisert forhold).

Prothrombin-indeksen matematisk korrigerer protrombintiden. Det individuelle resultatet i sekunder er delt av en fast norm for en sunn person og multiplisert med følsomhetsfaktoren for den tromboplastin som er tatt. Tallet på sistnevnte er fra 1 til 3, det finnes i universell internasjonal klassifisering.

Husk å bestemme protrombinindeksen: normen for kvinner og menn er den samme - fra 0,8 til 1,3. Men indikatoren kan variere avhengig av alder og helsestatus.

Resultatene av den preoperative studien bør ikke overstige 0,85 - 1,25. Indikatoren i 3,0 - 4,0 er observert hos en pasient som har hatt hjerteinfarkt eller lider av alvorlige kardiovaskulære sykdommer.

Prothrombin indeksen er 2,0 - 3,0 i tilfelle av:

 • Hjerteventilfeil;
 • Kronisk atrieflimmer og "Warfarin" mottak mot bakgrunnen;
 • Behandling av venøs trombose og forebygging av dyp venetrombose etter kirurgi;
 • Implantasjon av mitral og aorta ventil protese;
 • Behandling av tromboembolisme i lungearterien.

Prothrombin indeksindeksen for INR over 6,0 krever akutt sykehusinnleggelse av pasienten. Denne koeffisienten indikerer en høy risiko for intern blødning på forskjellige steder.

Situasjonen er komplisert hvis en person allerede har opplevd ulcerative lesjoner i mage-tarmkanalen, nyresvikt, hypertensjon og blodstrømssykdommer i hjernen. I dette tilfellet øker den potensielle risikoen for hemorragisk (forbundet med blødning) av hjerteinfarkt i organene.

Når du mottar utilfredsstillende resultater fra INR-systemet, er det ikke nødvendig med en andre studie (resultatet er svært følsomt og pålitelig). Indeksene på indeksen avviger ikke avhengig av hvilken type laboratoriemateriale som tas (kapillær, venøst ​​blod).

 • Prothrombin-indeksen beregnes under hensyntagen til evalueringen av følsomheten av tromboplastin til blodkoagulasjonsfaktorer.

Prothrombin av Quique - hva er det? (senket, hevet og normalt)

I flere tiår i laboratorieforholdene beregnes protrombin på Kviku. Hva er det Dette er prosentuttrykket av protrombinaktivitet. Vitenskapsmannen foreslo å sammenligne protrombintiden til pasienten med indikatoren for avhengigheten av dette tidsintervallet på antall faktorer av protrombinkomplekset i plasma tatt. Resultatet er en prosentandel.

Plottingen av avhengigheten gjør det mulig å estimere koagulasjonsindeksen veldig nøyaktig, men følsomhetsfaktoren til tromboplastin er ikke tatt i betraktning.

Denne egenskapen av testen påvirker kvaliteten på resultatet i kritiske verdier under og over normen. I standardresultater og mindre avvik fra dem er indeksen for INR og Quiku direkte proporsjonal.

 • Resultatkortet til analysen i et laboratorium vil inneholde en protrombin av Kvik. Normen ligger i størrelsesorden 78% - 142%. Indikatoren kan litt overstige gjennomsnittet, men det skal ligge innenfor normale prosenter.

I en sunn kropp øker blodkoagulasjonen ofte - hyperkoagulerbarhet observeres. En slik prosess anses normen til en person har noen vaskulær sykdom eller kronisk vevskader. Deres nærvær blir en risiko for blodpropper.

Når blodfortynnere er foreskrevet, er det nødvendig med regelmessig screening. I noen tilfeller kan legemet danne et depot (opphopningsstadiet av stoffet) fra disse midlene, noe som vil føre til hypokoagulasjon med økt blødning.

I tillegg kan resultatene av analysen også være motsatt prosess - hyperkoagulasjon (økende koagulasjonsaktivitet). Indikatorene for utilstrekkelig tetthet av blod observeres mye mindre ofte enn overdreven.

 • Imidlertid må noen patologi av protrombinfaktorer kontrolleres eller behandles.

Økt protrombin hos menn og kvinner

Prothrombin hos menn og kvinner eldre enn 45-50 år er ofte forhøyet - mer enn 142% av Quik. Hyperkoagulasjon kan forårsakes både av tilstedeværelse av vaskulære sykdommer, og etter tidsfaktorer. Sistnevnte inkluderer:

 • Ubalanse av vitamin K, som hindrer riktig syntese av protrombin i leveren, der den vanligvis dannes;
 • Kroniske leversykdommer og forstyrrelse av dens funksjon, som også forstyrrer normal syntesen av protrombin;
 • Medfødte anomalier: mangel på faktor II, V, VII, X av blodkoagulasjon;
 • Tilstedeværelse av en heparininhibitor i koagulasjonsmekanismen;
 • Nefrotisk syndrom, amyloidose (deponering av et bestemt patologisk protein i organer);
 • Mottak av antiseptiske, avføringsmidler, anabole midler, hormonelle stoffer, nikotinsyre og acetylsalisylsyre, kinin, kinidin.

Økt protrombin, ikke på grunn av ovenstående faktorer, indikerer tilstedeværelsen av alvorlige sykdommer. Så er det diagnostiske søket basert på følgende nosologies:

 • Tromboembolisme (tilstopping av blodkar med blodpropper);
 • Polycytemi (økning i antall erytrocytter i blodet, inkludert og i forbindelse med onkologiske prosesser);
 • Onkologiske sykdommer: leukemi, kreftvulster av forskjellig lokalisering;
 • Forinfarkt av kroppen;
 • Myokardinfarkt.

Prothrombin hos kvinner kan økes på grunn av langvarig inntak av hormonelle prevensjonsmidler, spesielt med økt dose av østrogenkomponent (30 til 50 μg per 1 tablett).

Hvis pasienten har alvorlige vaskulære sykdommer, bør p-piller avbrytes. Det er mulig å bytte til hormonpreparater av lokale effekter (stearinlys, vaginal ring).

Ikke signifikant på blodproppene påvirker dietten. Reduser Quiku-poengsummen med flere prosent ved å legge til de daglige menyene "oksiderende" produkter. Det økte resultatet fører til mangel på ranting av gjærte melkeprodukter, rød og svart bær, sitrus, fettfisk og volumet av vann full.

Lav protrombin - hva betyr det?

Lavprothrombin observeres med hypokoagulering. Dette resultatet indikerer kroppens tendens til intern blødning. Manglende koagulasjonsfaktorer blir observert i følgende situasjoner:

 • Mangel på vitamin K - et brudd på syntesen av protrombin;
 • Medfødt mangel på visse faktorer i reguleringen av prosesser i blodet;
 • Patologien i leveren, som forhindrer normal syntese av koagulasjonsfaktorer;
 • Mangel på fibrinogen i blodet (medfødt og ervervet);
 • Tar medisiner som reduserer blods evne til å koagulere

Et lavt protrombintall indikerer sykdommer:

 • dysbacteriosis;
 • Patologier i mage-tarmkanalen;
 • Protrombinmangel;
 • Vitaminmangel.

Du kan rette opp et litt senket protrombinforhold med produkter som inneholder vitamin K. Kål, gulrøtter, bananer, epler, pærer, spinat og salat vil være nyttige.

Årsaken til å senke resultatene i kostholdet er mer vanlig for menn enn kvinner. Det er den mannlige kjønn som foretrekker kjøttprodukter til grønnsaker. På grunn av slike predileksjoner er det mangel på vitaminer i kroppen.

Prothrombin under graviditet

Gravid analyse av protrombinindeksen er obligatorisk. Under fødsel kan en lav score føre til alvorlig blødning, og en høy kan føre til for tidlig arbeid og til og med et abort på et senere tidspunkt.

Derfor er det svært viktig å evaluere denne indikatoren under svangerskapet, spesielt hvis det er forskjellige komplikasjoner både med denne graviditeten og med den forrige.

I svangerskapet blir blodprøven for protrombin-indeksen gitt minst 3 ganger (en gang per trimester). Hvis den fremtidige moren er diagnostisert med signifikante abnormiteter, er det nødvendig å gjøre koagulasjonstesten oftere. Normen for protrombin i blodet av kvinner under graviditet er lavere enn vanlig - fra 70% til 120%.

På bruddene i mekanismen for blodkoagulasjon hos gravide kvinner viser:

 • Åreknuter på lemmer;
 • Blødning og utseendet av merkbare blåmerker etter mindre skader;
 • Feil leverfunksjon;
 • Lang periode uten resultat når man forsøker å bli gravid;
 • Conception gjennom IVF prosedyren;
 • Flere graviditet;
 • Mangel på utvikling av fosteret fra normene;
 • Drikker alkohol, røyker en fremtidig mor;
 • Langvarig behandling med antikoagulantia;
 • Flere miscarriages.

Siden protrombin av Kviku under graviditeten minker, faller indeksen for INR også. Spesielt merkbare endringer i andre trimester av å bære fosteret. Inntil 13. uke skal koeffisienten tilsvare normen: fra 0,8 til 1,3. Videre reduseres indikatoren:

 1. Fra den 14. til den 20. uker ligger protrombinindeksen for INR fra 0,55 til 1,1;
 2. Fra 21. til 28. uke kan indikatoren reduseres til 0,5, men kan ikke overstige 1,15;
 3. Fra 29. til 35. uke er resultatet 0,6 - 1,17;
 4. Fra den 36. til den 42. uken er indeksen fra 0,55 til 1,15.

I tilfelle av gravide, er preferanse gitt til indekseringsmetoden av INR. Indikatorene er ganske lave, og Kwick-metoden gir feil ved kritiske verdier.

Les Mer Om Fartøyene