Prothrombintid: satser, oppgang og høst

Blod er et slags kjøretøy som hjelper oksygen og næringsstoffer spredt over hele kroppen. For å gjøre dette må det være konstant i flytende tilstand.

For å hindre blodtap når fartøyet er skadet, er blodet utstyrt med evnen til å kaste seg, danner en stramt blodpropp. Perioden som dette oppstår kalles protrombintid. Eventuelle avvik fra normen kan indikere forekomsten av sykdommen. Derfor er det viktig å kjenne egenskapene til denne indikatoren og dens normative verdier.

Hva er protrombintid

Prothrombintid refererer til perioden som går fra det øyeblikket vevsfaktoren går inn i blodet for å danne en trombus. For denne prosessen er proteinprothrombinet, som er inneholdt i plasmaet, ansvarlig. Normal produksjon av dette stoffet er bare mulig dersom det ikke er noen vitamin K-mangel i kroppen.

I blodet av en sunn person er protrombin inneholdt i en stabil konsentrasjon. Den aktive løsningen oppstår bare etter kontakt med skadede vev.

Prothrombintiden bestemmes under blodprøven. For sitt kvantitative uttrykk brukes følgende notasjon:

 1. PI - protrombinindeks. Det er definert som forholdet mellom den normative indeksen for protrombintid og indikatoren for testprøven.
 2. Sekund.
 3. PO-protrombinforholdet. Det er definert som forholdet mellom den oppnådde indikatoren og den normative verdien.
 4. Prosent. Den eksakte verdien bestemmes av en spesiell kalibreringsplan, som dannes på grunnlag av data om studiet av protrombintid i oppløsninger av normalt plasma. En slik evaluering kalles "protrombin av Quik".

Nylig har den internasjonale normaliserte holdningen - INR blitt brukt oftere. Det lar deg dechiffrere resultatet av analyser fra ethvert laboratorium i verden, uansett hvilke diagnostiske teknikker som brukes.

Normative verdier

Den optimale protrombintiden er ikke avhengig av personens kjønn, det vil si normen for menn og kvinner vil være det samme.

 • For en sunn person, er et intervall på 15 til 20 sekunder regnet som normalt.
 • For en nyfødt er den ideelle verdien fra 14 til 18 sekunder.
 • For barn under 6 år - 13-16 sekunder.

Hvis målingen utføres i PI, anses verdien fra 95 til 105% optimal. For barn er prisen fra 70 til 100%. PO-indikatoren er ideell hvis den ligger i området fra 0,9 til 1,1.

Prothrombin av Kviku bør ligge i området fra 70 til 130%. For barn under 6 år kan verdien variere fra 80 til 100%. I en alder av 6 til 12 år regnes verdien som ligger innenfor området fra 79 til 102% som normalt.

Den normale verdien av INR varierer fra 0,85 til 1,25. Hvis en person tar antikoagulantia, blir hans indikatorer skiftet. I dette tilfellet er intervallet fra 2 til 3 betraktet som normen.

En naturlig forandring i protrombintiden oppstår hos kvinner mens de venter på babyens fødsel. Graden ved graviditet avhenger av begrepet.

I første trimester kan verdien variere fra 9,8 til 13,4 sekunder, i andre - fra 9,4 til 13,5, i tredje - fra 9,7 til 12,8 sekunder.

Hva er avviket fra normen?

Noen mennesker blir redd når de ser en avvik fra normen for protrombintid, fordi de ikke forstår hva det betyr. Faktisk kan en økning eller reduksjon i verdien indikere tilstedeværelse av en viss sykdom. Så, hvis protrombintiden økes, indikerer dette ett av følgende problemer:

 1. Dannelsen av en ondartet svulst.
 2. Syndrom av spredt intravaskulær koagulasjon.
 3. Økt antitrombinkonsentrasjon.
 4. Predisponering mot hjerteinfarkt og trombose.
 5. Amyloidose.
 6. Kalsiummangel i kroppen.

Normen for protrombintid hos kvinner og menn kan overskrides når man tar antihistaminer, diuretika, nikotinsyre, aspirin og anabole.

Indikatoren under normen finnes i følgende tilfeller:

 1. Økt konsentrasjon av røde blodlegemer i blodet.
 2. Mangel på koagulasjonsfaktorer, overført ved arv.
 3. Kroniske lever-, nyre- eller immunsystemssykdommer.
 4. Sykdommer i mage-tarmkanalen.

Reduser indikatoren kan også ta visse medisiner. Disse inkluderer barbiturater, kortikosteroider og perorale prevensiver.

Prothrombintidsendring under graviditet

Under graviditeten gjennomgår en kvinnes kropp mange forandringer, inkludert i blodet. Derfor blir koagulogrammet en obligatorisk del av medisinsk tilsyn med graviditet. Den inkluderer en protrombintest.

Hvis resultatene er for lave, kan det føre til alvorlig blødning under arbeid. I nærvær av uforenlighet av Rh-faktor til mor og barn, fører blødning til postpartum død. Derfor blir en slik blodprøve ekstremt viktig.

Følgende faktorer sier om behovet for regelmessig kontroll av blodkoagulasjon:

 1. Åreknuter.
 2. Brudd på leveren.
 3. Langsom utvikling av fosteret.
 4. Drikker alkohol og røyker under bærebarnet.
 5. Tilstedeværelse av flere frukter på en gang.
 6. Conception ved hjelp av IVF.
 7. Langvarig bruk av antikoagulantia.

Hvis protrombintiden senkes under svangerskapet, er det normalt. Dette fenomenet er forbundet med utseendet til et nytt sirkulasjonssystem i kroppen.

Eventuelle andre endringer må identifiseres i tide, for å fastslå årsakene til hva som skjer og å handle. Derfor må blodprøven under graviditet tas ofte.

I hvilke tilfeller er en studie tildelt

Det er en stor liste over sykdommer, som på en eller annen måte er forbundet med blodkoagulasjon. Behovet for blodanalyse for protrombintid forekommer ofte. Blant de viktigste årsakene til studien - mistanke om tilstedeværelsen av følgende sykdommer:

 1. Trombose.
 2. Brudd på leveren.
 3. Mangel på vitamin K.
 4. Hemofili.
 5. Syndrom av spredt vaskulær koagulasjon.
 6. Anemi i kronisk form.
 7. Dysfunksjon av homeostase.

Denne diagnostiske metoden brukes også dersom pasienten klager over en rekke hematomer av ukjent opprinnelse. I tillegg er analysen brukt til å kontrollere effekten av antikoagulantia.

Hvordan utføres analysen

For å oppnå nøyaktige resultater oppsamles pasientens blod i sterile laboratorieforhold. I dette tilfellet bør pasientens mage være tom. Sekvensen av studien kan være som følger:

 1. En turniquet påføres den øvre delen av den menneskelige skulderen. Dette gjør at du kan redusere hastigheten på blodstrømmen og gjøre tilgangen til venen mer praktisk. Injeksjonsstedet behandles med en antiseptisk løsning. Blodprøven er tatt fra venen. Deretter fjernes tourniqueten, og en bomullsull med antiseptisk påføres på punkteringsstedet.
 2. Prøven sendes til studien. Spesialisten legger til en viss mengde blod i et rør fylt med natriumcitrat. På grunn av dette mister blodet evnen til å kaste seg.
 3. For å fullstendig eliminere koagulasjonsfaktoren plasseres prøven i en sentrifuge.
 4. Prøven blandes med kalsiumklorid og tromboplastin. Tiden som vil passere før dannelse i blod av en blodpropp er notert. Dette vil være protrombintid.

I dag er det utviklet en spesiell analysator som gjør det mulig å gjennomføre en studie av blodpropp i hjemmet. En slik anordning er nødvendig for personer som behandles med warfarin, som lider av tromboembolisme eller preinfarkt.

I disse tilfellene kan tidsbestemt identifisering av koagulasjonsindikatorer redde en persons liv. En slik enhet er lett å håndtere og krever ingen spesielle ferdigheter.

Hvilke faktorer kan påvirke nøyaktigheten av resultatet?

I noen tilfeller kan resultatet av studien være unøyaktig. Følgende faktorer kan øke koaguleringstiden:

 1. Bruken av alkoholholdige drikker, for mye fettstoffer, belgfrukter og noen grønnsaker.
 2. Terapi med bruk av medisiner. Disse inkluderer noen antibiotika, antikoagulanter, anabole steroider, heparin, diuretika, avføringsmidler.

Følgende faktorer kan gjøre kortere tidsintervall:

 1. Bruken av matvarer med høyt innhold av vitamin K.
 2. Dehydrering etter langvarig diaré eller oppkast.
 3. Bruk av antihistaminer, prevensjonsmidler, koffeinholdige produkter.

For å øke nøyaktigheten av studien, noen dager før blodprøven, bør pasienten slutte å bruke grønn te, produkter som inneholder soya, gris og biff, grønnsaker, noen slags kål og belgfrukter, alkoholholdige drikkevarer.

Kontraindikasjoner for prosedyren

Definisjonen av protrombintid kan ikke utføres av alle pasienter. Blant de viktigste kontraindikasjoner er:

 • Alvorlig dehydrering av kroppen.
 • Defekter av kardiovaskulærsystemet.
 • Brenner et stort område av huden gjennom hele kroppen.
 • Neurotiske lidelser og voldelig oppførsel.

I slike tilfeller er bruken av en slik diagnostisk teknikk upraktisk.

Helbredende tiltak

Hvis det etter en studie ble vist en redusert protrombintid, foreskrives pasienten et antikoagulasjonsmiddel. Disse kan være direktevirkende stoffer (f.eks. Heparin) eller indirekte, som for eksempel Warfarin.

I dette tilfellet anbefales et spesielt diett. Det bør inkludere produkter som fremmer blodfortynning. Disse inkluderer:

 1. Fettvarianter av fisk: kveite, sild, makrell og andre.
 2. Tranebær, fiken, blåbær, blommer.
 3. Ginger.
 4. Havremelgrøt.
 5. Olivenolje og linolje.
 6. Kakao og grønn te.

Når indikatoren var høyere enn den normative verdien, er det nødvendig å ta koagulanter eller syntetiske stoffer som akselererer blodkoagulasjon. De fleste eksperter anbefaler Vikasol eller Trombin.

Samtidig med medisinsk behandling, anbefales kosttilskudd. Det er rettet mot å eliminere følgende produkter fra kostholdet:

 1. Bokhvete grøt.
 2. Animalfett.
 3. Grønne kulturer.
 4. Belgfrukter.
 5. Rødvin, chokeberry, bjørnebær, blåbær.
 6. Bakeriprodukter fra hvetemel.
 7. Røkt kjøtt.

For å redusere viskositeten i blodet, vil det hjelpe til med bruk av tilstrekkelig mengde rent drikkevann. Drikk det så ofte som mulig i små sip.

Prothrombintid er en viktig indikator for blodkoagulasjon. Tidlig definisjon kan øke hastigheten på behandlingen av mange sykdommer, og i noen situasjoner kan du selv redde liv.

Prothrombintid: norm, resultater lavere og over normal

I medisin brukes termen "protrombintid" for å referere til blodets koaguleringstid. Denne viktige indikatoren er nødvendig for å diagnostisere alvorlige sykdommer.

Prosessen med blodpropp

For å forstå hva som er protrombintid (PTV), må du vurdere prosessen med blodpropp.

Blodstivhet er en kompleks prosess som starter når det oppstår sår. En trombus dannes på overflaten, som forhindrer penetrasjon av infeksjonen i kroppen og samtidig forhindrer stort blodtap. Ansvarlig for denne funksjonen er fibrinogen - et spesielt blodprotein. Med skader, er det endret til hyppige fibrin tråder, som ligner på nettverket. De forhindrer utgang av blod fra såret. På grunn av fibrin dannes en trombose som til slutt blir tettere, noe som fører til helbredelsen av såret.

Prosessen med koagulering består av tre trinn og representerer en kompleks kjede av molekylære interaksjoner:

Aktivering. På dette stadiet går protrombin - et komplekst protein - inn i trombin.

Koagulasjon. På dette stadiet dannes fibrin fra fibrinogen.

Dementi. På sluttstadiet dannes en tett fibrinklump, en trombus.

Dette skriptet virker imidlertid ikke alltid. Hvis en person har alvorlige sykdommer, er prosessen med koagulering ødelagt - dette fører til en økning i tiden. Som følge av dette kan pasienten begynne å bløde kraftig.

Det er andre brudd på koagulasjonsprosessen, når en trombose dannes for fort. Dette er mulig fordi blodet blir tykkere og mer viskøs. Dette skyldes enkelte sykdommer. Tidlig dannelse av trombi er dødelig for kroppen, fordi kan føre til plutselig død fra hjerteinfarkt, slag, endrearm og andre alvorlige sykdommer.

For å forhindre slike farlige patologier og for tidlig diagnose, utføres en blodprøve for protrombintid.

Normal og patologisk protrombintid

For å finne ut hvordan koaguleringssystemet fungerer generelt, gjennomføres koagulasjonstester i kliniske laboratorier. De gir en ide om arbeidet i hele protrombinkomplekset. Den inkluderer:

protrombinindeks (PTI - i prosent);

protrombintid (PV - i sekunder);

det internasjonale normaliserte forholdet (INR - i prosent).

Prothrombin indeks

Pasienter som skal analyseres blir spurt: Hva er en protrombinindeks? Dette er en av de viktigste indikatorene for koagulogrammet.

Dette er forholdet mellom plasma-koaguleringstiden for en bestemt pasient til koaguleringstiden for kontrollplasmaet.

Normalt bør denne indikatoren ikke avvike fra grensene i 95-105%. Imidlertid påvirkes påliteligheten av kvaliteten på reagensene som brukes til analyse.

I tvilsomme tilfeller utføres en analyse av protrombinindeksen fra Quik. Det regnes som mer nøyaktig. Resultatene blir også målt i prosent, men forholdet er basert på protrombinaktiviteten til måling resulterer i kontrollløsninger av plasma av forskjellige fortynninger. De normale indeksene for protrombinindeks ifølge Kvik er 78 - 142%.

Hvis analysen viste et resultat som er mindre enn normens lavere terskelverdi, finner hypokoagulering sted. Dette begrepet betyr en tendens til blødning. Dette tilrettelegges av følgende faktorer:

sykdommer i tarmen, som forårsaker mangel på vitamin K, en viktig deltaker i prosessen med blodpropp

bruk av medisiner rettet mot å forbedre koagulasjon;

arvelig mangel på fibrinogenprotein.

Hvis resultatet av analysen er en protrombinindeks høyere enn terskelverdien, er det brudd knyttet til hyperkoagulerbarhet, det vil si økt av visse grunner protrombintid. Dette fører til blodpropper. Dette problemet kan provoseres av en rekke årsaker, blant annet:

onkologiske sykdommer i blodet;

kronisk leversykdom;

kunstig hjerte ventil;

mottak av hormonelle prevensjonsmidler;

bruk av medisiner for å forbedre koagulasjon, antibiotika, aspirin, kinin og avføringsmidler.

Noen ganger erstattes den protrombotiske indeksen med en annen definisjon av MSC - internasjonale standardiserte koeffisienter.

For indikatorer bør protrombintid overvåkes i blodet av kvinner som bærer et barn. Økt protrombintid og indeks indikerer abnormiteter i en gravid kvindes kropp. Dette bør omfatte både moden alder og stressende situasjoner, og mulige mutasjoner i føtalgenene. Hyperkoagulerbart syndrom utløses i kroppen under graviditet som en beskyttende reaksjon forbundet med rask blodtap under fødsel.

Prothrombintid og det internasjonale normaliserte forholdet

Prothrombintid i analysen er indikert i sekunder. Tidsintervallet som er nødvendig for dannelsen av en trombose, bestemmes. De normale verdiene for protrombintid er verdier som ikke overstiger 11-16 sekunder. Hvis protrombintiden økes, betyr dette at pasienten utvikler en tendens til å bløe, dvs. hypocoagulation.

Med andre ord er protrombintid en koagulasjonstest der koaguleringstiden til pasientens plasma bestemmes etter å ha tilsatt en blanding av vævstromboplastin og kalsiumioner.

Det internasjonale normaliserte forholdet er en indikator som beregnes ut fra forholdet mellom pasientens protrombintid og protrombintiden for den ideelle prøven i blodprøven. Resultatet vil alltid være det samme uansett laboratoriet og reagensene som brukes der.

Resultatene for menn vil ikke være forskjellig fra kvinners resultater. Hvis pasienten tar medisiner for fortynning av blod, for eksempel warfarin, så kan indikatoren svinge normalt fra 2 til 3. Alle andre indekser angir abnormiteter i koaguleringsprosessene. Vanligvis indikerer en økning i INR hypokoagulering, en reduksjon i INR - om hyperkoagulerbarhet. Årsakene til disse syndromene ble nevnt ovenfor.

Forberedelse for blodanalyse for protrombin

Analyse av protrombin er gitt på tom mage. Det anbefales, før studien, ikke å spise i det minste. 8-9 timer. 10-12 dager før du tar biomaterialet - blod fra venen - bør slutte å ta medisiner, om mulig. Ellers kan de øke koagulasjonstiden. Hvis du ikke kan avbryte å ta medisiner, må du rapportere dette til laboratorietekniker. som vil markere disse dataene i retningen. Det er også nødvendig å begrense for en dag bruk av fete, stekt, røkt mat og alkohol. Siden morgen på analysedagen er det bare tillatt å drikke rent, ikke-karbonert vann.

Blodet er plassert i et rør som inneholder natriumcitrat. Flere ganger blir det forsiktig omrørt, vipper til høyre og venstre, og deretter plassert i en sentrifuge for å skille blod fra plasmaet.

Hva er protrombintid, og hvorfor øker det?

innhold

Mange pasienter har hørt at protrombintiden øker, noe som betyr at ikke alle vet. Faktisk er det protrombintid sammen med det internasjonale normaliserte forholdet og protrombinindeksen som er av stor betydning for diagnosen av ulike sykdommer. Disse indikatorene karakteriserer graden av koagulering av blodfallet og tillater oss å bekrefte sykdommene som påvirker hematopoiesis-systemet. På grunn av dette er det også mulig å overvåke effekten av terapi hos en pasient som er foreskrevet medisiner som påvirker koagulasjon.

Prothrombintid - hva er det?

For å si det enkelt, er prosedyren for blodkoagulering som følger: Når blodkaret av en eller annen grunn er skadet, frigjør koaguleringssystemet i spesielle katalysatorer i blodet. Som et resultat, på stedet for skade på veggene i blodkaret, dannes fibrinstrenger, som etter meget kort tid blir til en trombus.

Det viser seg at blodets koagulering kan kalles dannelsen av en tett trombus - en slags "patch" som vises på stedet for brudd på et blodkar for å stoppe blødningen. I dette tilfellet er protrombintiden den tidsperioden som kroppen trenger for å reparere skaden i blodkaret. Lanseringen av en slik prosess kan oppstå ikke bare med et eksternt brudd på veggene på fartøyene, men også med det indre. Prothrombintid er en indikator på koaguleringstid, som skyldes eksterne årsaker.

PV-normen er koagulasjonsverdien, som må være innen 11-16 sekunder. Også denne indikatoren kan beregnes ved hjelp av en protrombinindeks, som oppnås ved å sammenligne resultatene av PV i en sunn person til en prøve av pasientens blod.

I dette tilfellet er området 95-100%.

INR er forskjellig fra PV og PI fordi det for beregningen er nødvendig å multiplisere DC ved normaliseringskoeffisienten. Ofte er denne typen analyse foreskrevet for pasienter svært sjelden.

Prothrombintiden er økt - årsakene

Avvik av protrombintid fra normale indekser anses som en farlig tilstand, derfor trenger den obligatorisk behandling, som det står om utvikling av alvorlige sykdommer i kroppen. Det er en rekke årsaker som forårsaker denne tilstanden.

Med økende protrombintid kan følgende tilstander observeres hos en pasient:

 • Tilstedeværelsen av ondartede svulster;
 • bruk av antihistaminer;
 • økt risiko for trombose;
 • økning i indikatorer over normale verdier av antitrombin;
 • DIC-syndrom (disseminert intravaskulær koagulasjon).

Viktig: Dette er bare en kort liste over årsaker som kan forårsake avvik fra PV. Du trenger imidlertid ikke å lete etter disse årsakene selv og behandle deg selv, siden bare en kvalifisert lege kan hjelpe med denne patologiske tilstanden. Etter å ha utført tester og diagnostikk, vil han utpeke en spesielt utvalgt behandling, slik at det vil være mulig å gjenopprette normale parametere.

Dette kan inkludere alvorlig blødning eller utseendet av blodpropper.

Ved graviditet ved pasientparametrene er PV litt senket som følge av at det er en ny prosess med sirkulasjon - ikke bare mor, men også barnet. En høy koagulabilitetsindeks forklares ved prosedyren for å forberede en kvinnelig kropp for en kraftig økning i blodvolumet, samt mulig tap under fødsel.

Under babyens fødsel foreskrives et koagulogram for en fremtidig mor en gang hver tredje måned, som det er mulig å kontrollere blodkarakteriseringsparametrene i tide.

I følge teoretiske antagelser kan unormaliteter av SW under barnebarn føre til negative konsekvenser for morens organisme og fremtidige baby:

 1. Emboli - en patologisk tilstand forekommer når lave blodkoagulerende kvinner, noe som resulterer i fostervann under levering inn i lungene, og fører til utvikling av sjokk og respiratorisk svikt.
 2. Utløsning eller forstyrrelse av morkaken forekommer ofte ved utvikling av intern blødning, noe som fører til lavere koagulasjonsfrekvens.
 3. Antiphospholipid syndrom - preget av utseendet i kroppen av trombose. En spesiell fare er at dette syndromet truer en kvinne med graviditetstap når som helst.

Av de ovennevnte grunnene kan fremtidens mor ikke ignorere analysen på PV. Overholdelse av medisinske anbefalinger vil bevare helsen til kvinner og hennes fremtidige baby.

Behandling av høyt blod koagulerbarhet

Behandlingen av denne tilstanden bør utføres svært nøye, med tanke på alle medisinske anbefalinger, samt ved konstant overvåkning av pågående medisinering. Hvis resultatene av testene viser et betydelig økt nivå av PV, er det første trinnet å alltid se en lege. Han kan korrekt tolke resultatene, gjøre en diagnose og bare etter det vil foreskrive en tilstrekkelig behandling. Hvis du ikke overholder denne regelen, kan du utvikle alvorlige komplikasjoner.

Ved forhøyede priser foreskriver legen antikoagulanter til pasienten, som bidrar til å tynne blodet og fjerne blodpropper uten kirurgisk inngrep.

Pasienten kan også tildeles:

 • fibrinolytika;
 • spasmolytika;
 • antiinflammatoriske legemidler.

Når du tar medisiner, bør det gjennomføres vanlige blodprøver på IV for å overvåke når verdiene er under normale.

Prothrombintid er normen (tabell). Prothrombintiden er økt eller redusert - hva betyr det

Prostobin-tid er den tiden det tar blod for å curdle. Prothrombin er et komplekst protein, også kjent som blodkoagulasjonsfaktoren II, er egentlig bare ett av mange plasmaproteiner involvert i denne viktige prosessen.

Hvis fartøyene er skadet, for eksempel når det er skadet, akkumuleres blodplater på dette stedet, og oppretter en midlertidig stopper for å stoppe blødning. For at denne korken skal vise seg å være tilstrekkelig sterk, er det nødvendig å samhandle 12 koagulasjonsfaktorer, 12 proteiner, som lager et sårforseglingsfibrin.

Hvis noen av koagulasjonsfaktorene virker feil eller ikke, resulterer dette i en forstyrrelse av hele blodproppingsprosessen. Denne situasjonen kan oppstå som et resultat av noen sykdom, for eksempel hemofili. Eller - som følge av mangel i menneskekroppen vitamin K. Eller - på grunn av bruk av visse medisiner.

Symptomer som indikerer at normen for protrombintid i blodet ikke er i orden:

 • lys subkutan blødning, blåmerker,
 • blødning, som kan være vanskelig å stoppe selv etter at såret ble påført trykkbinding,
 • blod i urinen,
 • hevelse og ømhet i leddene,
 • rikelig menstruell blødning,
 • hyppig neseblødning.

En blodprøve for protrombintid gjør at du kan bestemme hvor godt alle koagulasjonsfaktorer fungerer.

Normen for protrombintid i blodet. Dekoding av resultatet (tabell)

En blodprøve for protrombintid er vanligvis gitt dersom det er mistanke om at pasienten har uregelmessigheter i blodproppingsprosessen. Også denne testen må utføres før en kavitoperasjon for å sikre at det ikke forårsaker komplikasjoner i form av blødning, selv om pasienten ikke har de tilsvarende symptomene.

En vanlig blodprøve for protrombintid utføres under behandling ved bruk av blodfortynnende medisiner, for eksempel warfarin. Dette er nødvendig for å kontrollere behandlingen og sørge for at den nødvendige dosen ikke er overskredet. En blodprøve for protrombintid kan også brukes til å diagnostisere ulike leversykdommer eller vitamin K-mangel i pasientens kropp.

Graden av protrombintid i blodet bestemmes ved å ta blod fra venen. Siden mange medisiner kan påvirke blodkoagulasjonen, må du forsikre legen din om medisinene du tok den siste måneden før du tok testen.

Prothrombintid, normen for vanlige mennesker og gravide kvinner:

Hvis protrombintiden økes, hva betyr det?

Lenger enn normalt protrombin tid kan indikere fravær eller lav eksponering av én eller flere blodkoaguleringsfaktorer - I, II, V, VII, X. Videre følgende sykdommer kan føre til den samme virkning:

 • skrumplever i leveren,
 • syndrom av ICE,
 • dehydrering av kroppen, for eksempel med alvorlig diaré eller oppkast,
 • vitamin K-mangel.

Økningen i protrombintiden er også forårsaket av bruk av noen medisiner, spesielt - warfarin eller i sjeldnere tilfeller heparin.

Hvis protrombintiden senkes, hva betyr det?

Hvis blodet koagulerer raskere enn det skal være, har pasienten økt risiko for trombusdannelse. Denne tilstanden kan være ekstremt farlig for helsen. For å redusere protrombintiden, rapporteres polycytemi, trombose av ulike etiologier og administrering av visse medisiner, spesielt perorale prevensiver.

I graviditeten reduseres protrombintiden naturlig, slik at kroppen beskytter seg mot blodtap under fødsel.

Prothrombintid: økt, senket, normalt

Protrombintid (PT), så vel som relaterte protrombin indeks (PI) og internasjonal normalisert ratio (INR) - er viktige i kliniske laboratorieverdier av blodlevring tid, som har en høy diagnostisk verdi. De tillater oss å bekrefte sykdommer som påvirker koaguleringssystemer og kontrollere behandlingsforløpet med bruk av legemidler som påvirker denne koaguleringen.

Hva er protrombintid

Enkelt språk koagulasjonsprosessen er som følger: På grunn av en viss faktor oppstår skade blodkarveggen, som initierer frigjøring av spesielle katalysatorer koagulasjonssystemet som begynner å danne seg ved skadestedet fibrintråder, deretter snu i tromben.

Blodkoagulasjon er prosessen med dannelse av en "patch", en blodpropp på stedet for skade på fartøyet for å stoppe blødningen. En protrombintid i denne situasjonen er den tiden kroppen trenger for å eliminere brudd i fartøyet.

Prosessen med å utløse hele hemostatisk kjede kan initieres av ekstern skade på fartøyene, så vel som av interne. Prothrombintid er en indikator på koaguleringstid forårsaket av eksterne faktorer.

norm

Norm for koagulasjonstid regnes for å variere fra 11 til 16 sekunder. I tillegg utføres evalueringen av denne tiden gjennom beregning av protrombinindeksen, som er forholdet mellom PV av en sunn person (kontrollplasma) til prøveprøven. Normen for PI er intervallet fra 95 til 105%.

Det internasjonale normaliserte forholdet adskiller seg fra andre indikatorer ved at når det beregnes, multipliseres protrombintiden med referanse normaliseringsfaktoren. INR brukes aktivt i internasjonal praksis og er nødvendig for utveksling av informasjon mellom kolleger ved hjelp av ulike metoder for å bestemme PT. Hans lyse analogi er det latinske språket, som brukes til universell betegnelse av sykdommer, mikroorganismer, kroppsdeler, forståelig for et erfarent spesialist språk.

Avvik fra normen

Avviket fra PV eller tilhørende parametere er høyere eller lavere enn normen er en patologisk tilstand og krever behandling. Hva kan en slik endring snakke om?

Prothrombintiden kan være høyere enn normalt av følgende grunner:

 • ondartede svulster
 • økt risiko for trombose (myokardinfarkt, økt blodviskositet og samtidig hypohydrering);
 • tar antihistaminer
 • syndrom av disseminert intravaskulær koagulasjon (DVS-syndrom);
 • øke over normalverdien av antitrombin.

Prothrombintid under normen kan skyldes følgende årsaker:

 • polycytemi (signifikant økning i antall erytrocytter);
 • arvelig mangel på noen koagulasjonsfaktorer (totalt tolv er allokert og betegnet av romerske tall);
 • Noen kroniske sykdommer (lever, nyre, immunsystem) kan starte den oppnådde mangelen på koagulasjonsfaktorer;
 • undertrykkelse av virkningen av kumarin ved å ta visse medisiner (barbiturater, vitamin K, kortikosteroider, orale prevensiver, meprobamat);
 • graviditet i siste trimester.

Denne listen er langt fra fullført. Det bør bemerkes at det ikke er verdt å selvstendig identifisere kilden til avvik fra normen. Korrekt diagnose i denne patologiske tilstanden kan bare lege.

Prothrombintid i svangerskapet

Kvinner under graviditet omfattende studie av blodpropp (koagulering) er tildelt for å være sikker, siden kunnskap av protrombin index gjør det mulig å unngå komplikasjoner under svangerskap og fødsel (kraftig blødning eller blodpropp).

Prothrombintid hos kvinner under svangerskapet er noe senket på grunn av utseendet til en ny sirkulasjon av blodsirkulasjon - et mor-barn. Økningen i koagulasjon skyldes prosessen med å klargjøre mors organisme for en signifikant økning i volumet av sirkulerende blod og dets sannsynlige tap under fødsel.

Det er verdt å merke seg at under graviditet er en koagulogram foreskrevet en gang per trimester. Denne frekvensen lar deg overvåke alle koagulasjonsfaktorer. Men hvis en kvinne viser noen abnormiteter under analysen, bør protrombintidsanalyse gjøres oftere for å kontrollere behandlingen.

Teoretiske avvik av MI under graviditet kan føre til ganske alvorlige konsekvenser:

 • Placental abrupsjon forekommer i de fleste tilfeller med intern blødning under graviditet, noe som skyldes en reduksjon i koagulabiliteten.
 • emboli. Denne tilstanden utvikler seg med utilstrekkelig koagulering av mors blod, slik at fostervæsken i ferd med å komme inn i lungens kar og fører til akutt respiratorisk svikt og sjokk.
 • Antiphospholipidsyndrom. Denne patologien er preget av flere venøs og arteriell trombose. Denne sykdommen er forferdelig fordi i en hvilken som helst graviditetsperiode er det en betydelig økning i risikoen for avbrudd. Ved mistanke om AFS tildeles en kvinne en analyse for antistoffer mot fosfolipider.

I forbindelse med denne kvinnen i svangerskap, kan du i ingen tilfelle ignorere testene for PI og legenes anbefalinger, siden det ikke bare avhenger av helsen din, men også på livet til ditt ufødte barn.

behandling

Behandling av koagulasjonsforstyrrelser bør behandles svært nøye. Hvis analysen viste protrombintid over eller under normal, ville den primære anbefalingen være å se en lege. Bare han kan kompetent evaluere resultatene av blodprøver og gjøre en korrekt diagnose. Selvmedisinering kan i dette tilfellet ikke gi det ønskede resultatet, men føre til økt risiko for komplikasjoner.

Ved koagulasjon over normen er det klassiske valget av legemidler antikoagulantia. De kan bidra til å tynne blod og fjerne blodpropper uten kirurgi. Avhengig av arten av sykdomsforløpet, kan du spesielt foreskrive antispasmodika, fibrinolytiske stoffer, antiinflammatoriske legemidler.

I tillegg, med sykdommens akutte natur, kan prosedyrer for påfylling av blod eller for kirurgisk inngrep påføres. Behandlingen skal utføres med konstant overvåkning av den behandlende legen og gjennomføres regelmessig testene for protrombintid til indikatorene ikke overstiger normalverdiene.

Med koagulabilitet under referanseverdiene er målet med behandling å eliminere faktorene som forårsaket sykdommen. Økningen i protrombintiden kan oppnås ved å behandle den daglige rasjonen for å øke mengden av produkter som er rik på koagulasjonsfaktorer. Blant dem kan kalsium, vicasol, folsyre, essensielle aminosyrer isoleres. Disse produktene er rikelig til stede i butikkene, noe som betyr at du kan gi minimal støtte til kroppen uten å ta medisiner selv.

Prothrombintiden økes? Vi søker etter grunnen

Ved diagnosen kardiovaskulær sykdom må man ta hensyn til blodets tilstand. Risikoen for trombose og relaterte sykdommer avhenger av balansen i blodkoaguleringssystemet. I tillegg beskytter blodkoaguleringssystemet også kroppen mot blodtap. Risikoen for blødning kan være dersom protrombintiden øker.

Prothrombintid - hva er denne indikatoren?

Prothrombintid er en indikator på koaguleringstid forårsaket av eksterne faktorer

Prothrombintid er nøkkelen til å vurdere effekten av eksterne og generelle måter å blodsukkere. Denne laboratorietesten brukes universelt til å diagnostisere blodforstyrrelser, inkludert koagulasjonsforstyrrelser og tromboser. Protrombintidsanalysen administreres vanligvis sammen med den delvise tromboplastintidstesten for en omfattende vurdering av alle koagulasjonsfaktorer.

Blodkoagulasjonssystemet beskytter kroppen mot blodtap når blodkarets integritet er kompromittert. Selv med en liten ruptur av fartøyveggen dannes tette blodpropper som danner overlappende det berørte området. Klumpen dannes under påvirkning av eksterne og interne faktorer, blant hvilke de viktigste er blodplater, løselige plasmakoagulasjonsproteiner og regulatoriske stoffer.

Brudd på balansen mellom disse faktorene kan føre til økt blødning eller omvendt økt blodpropp i intakte kar.

Protrombintid indikerer hastigheten for dannelse av blodpropp ved tilsetning av vevsfaktor til plasmaet nødvendig for å kjøre ytre og felles koagulasjon bane.

Når planlegges studien?

Analysen er indikert for blodproppssykdommer

Prothrombintid kan inkluderes i en standard blodprøve eller administreres separat hvis det er mistanke om et koaguleringssystem. I hemofili og andre patologier forstyrret koagulasjonsfaktorer koordinert drift av plasma og, som en konsekvens, er kroppen ikke beskyttet mot vaskulær skade.

Slike forhold kan være knyttet til arvelige faktorer, leverskader og vitamin K-mangel.

Mulige symptomer på koagulasjonsforstyrrelse:

 1. Hyppig blødning av kapillærene.
 2. Selv med små kutt stopper blødningen ikke etter noen få minutter.
 3. Alvorlig menstruell blødning hos kvinner.
 4. Blod i urinen.
 5. Puffy og smertefulle ledd.
 6. Hyppig blødning fra nesen.

Hvis slike symptomer oppstår, anbefales det at du konsulterer en lege og tar en protrombintidstest.

Mer informasjon om hemostase systemet finner du i videoen:

Andre indikasjoner for testen:

 • Forberedelse for kirurgisk inngrep. Legen skal sørge for at pasienten ikke opplever ukontrollert blødning når vevet er kuttet.
 • Evaluering av koagulasjonsstatus under administrering av warfarin. Det er en antikoagulant av indirekte tiltak, foreskrevet for behandling av hjerte-og karsykdommer. Økt blødning kan være en bivirkning av stoffet.
 • Leversykdommer
 • Sykdommer i det røde margen.
 • Patologier i immunsystemet.
 • Anomalier i strukturen av fibrinogen (f.eks. Hypofibrinogenemi, avibrinogenemi, dysfibrinogenemi).
 • Nedkjøling. I denne tilstanden kan det forekomme forstyrrelse av noen hemostase enzymer.
 • Forberedelse for plasmotransfusjon.

Resultatene av protrombintidstesten kan således være informativ i forskjellige tilstander.

Diagnostikk og normer

Blod for forskning må tas fra ulnarveien om morgenen på tom mage

Før testen skal legen informeres om diagnostiserte blodsykdommer og medikamenter tatt. Ta aspirin, warfarin, visse vitaminer og steroidmedikamenter kan påvirke protrombintiden.

Funksjoner av dietten før analysen diskuteres med legen. Noen ganger er det nødvendig å forlate bruken av grønn te, kål, greener og soyaprodukter en dag før analysen. Andre spesielle forberedelser til testen er ikke nødvendig.

For blodprøvetaking er venen punktert i albuen eller på baksiden av håndflaten. Før punktering behandler laboratorietekniker huden med et antiseptisk middel, og klemmer armen i skulderområdet med en elastisk turnering for å fylle fartøyene.

Etter å ha fylt testrøret, blir turtallet fjernet, og en komprimeringsbinding påføres hånden. Mulige komplikasjoner av blodprøver inkluderer dannelse av subkutant hematom, infeksjon og økt blødning i nærvær av blodsykdommer.

I laboratoriet blandes blodplasma med en vevfaktor (dyr eller kunstig opprinnelse) ved en temperatur på 37 grader.

Kalsiumklorid blir også tilsatt til røret for å initiere koagulasjon. Ved frekvensen av koagulasjonsdannelse etter tilsetning av de nødvendige komponenter til plasmaet, bestemmes protrombintiden. En vanlig lesing er 11-16 sekunder.

Hovedårsakene til økningen

Avvik fra normen kan tyde på utvikling av svært farlige sykdommer

Prothrombintidsindikatoren kan avhenge av pasientens helse, diettegenskaper, medisiner tatt og andre parametere.

Indeksen fra 11 til 16 sekunder tilsvarer normen, men avvik på 1-2 sekunder indikerer ikke nødvendigvis en patologi. Ved tolkning av resultatene tas også hensyn til det internasjonale standardiserte forholdet og tromboplastintiden.

Mulige årsaker til økt koagulasjonstid:

 1. Høy dose warfarin i terapi av kardiovaskulær sykdom.
 2. Tilstedeværelsen av leversykdommer som påvirker syntesen av koagulasjonsfaktorer.
 3. Mangel på vitamin K, som er nødvendig for koagulasjon.
 4. Arvelige sykdommer knyttet til mangel på koagulasjonsfaktorer. Disse kan være kromosomale avvik og slettinger.
 5. Dildrende koagulopati med massiv blodtransfusjon.
 6. Malabsorpsjon.
 7. Afbrinogenemi eller disfibrinogenemi - et brudd på funksjonene av fibrinogen.
 8. Disseminert intravaskulær koagulasjon er et akutt brudd på koagulasjon.

For å klargjøre årsaken til forlengelse av protrombintiden, er det nødvendig å gjennomgå ytterligere diagnoser.

Enn det kan være farlig?

Forlengelse av protrombintiden indikerer brudd på blodets beskyttende funksjon. Dette betyr bokstavelig talt en høyere blødningsrisiko, noe som kan være spesielt farlig ved kronisk arteriell hypertensjon. I tillegg kan et slikt resultat være farlig, ikke bare for blødningsrisikoen, men også for potensiell kommunikasjon med leversykdommer.

Hvordan normalisere indikatoren?

Behandling avhenger av årsaken til forhøyet blodtrykk

Hvis protrombintiden er lengre, er det nødvendig å gjennomgå ytterligere diagnostikk, inkludert studiet av det internasjonale normaliserte forholdet og tromboplastintiden. Hvis alle tester indikerer en utilstrekkelig funksjon av blodkoagulasjon, er det nødvendig å forstå årsakene til denne tilstanden.

Mulig behandling inkluderer:

 • Behandling av leverinsuffisiens.
 • Korrigering av dosering av antikoagulantia (warfarin, aspirin og andre) ved behandling av vaskulære og hjertesykdommer.
 • Legge til diettprodukter rik på folsyre, kalsium, vitamin K og essensielle aminosyrer.
 • Behandling av inflammatoriske tarmsykdommer forbundet med malabsorpsjon.
 • Symptomatisk terapi av arvelig underskudd av koagulasjonsfaktorer. Vanligvis er dette en intravenøs injeksjon av de manglende faktorene som er isolert fra donorblodet.

Behandling av koagulasjonsmangel bør næres med stor omhu. Skiftforhold i retning av hyperkoagulerbar risiko for utvikling av trombose. Selvkorrigering av denne tilstanden er ikke tillatt.

Dermed indikerer langstrakt protrombintid forskjellige patologiske forhold i blod og indre organer. Ytterligere tester bidrar til å klargjøre årsaken til denne indikatoren.

Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter, å informere oss.

Prothrombintiden er økt hva det betyr

Prothrombintid

Prothrombintid (PT) og dets derivater protrombinindeks (PTI) og internasjonal normalisert holdning (INR) - laboratorieindikatorer, fast bestemt på å vurdere den eksterne vei for blodkoagulasjon. Anvendt i vurderingen av hemostatiske systemet generelt, effektiviteten av warfarin, graden av forstyrrelse av leverfunksjonen (syntese av koagulasjonsfaktorer), graden av metning av vitamin K. PTV gjør det mulig å vurdere aktiviteten av koagulasjonsfaktorene I, II, V, VII og X. ofte bestemt med en indikator aktivert partiell tromboplastintid (APTT), som vurderer den indre måten for blodkoagulasjon.

Laboratoriemåling

Normal verdi

Den normale protrombintiden er 11-16 sekunder, for INR - 0,85-1,35. Når oral antikoagulantterapi (warfarin) krever en høyere mål INR - typisk i området 2-3 [1].

metodikk

Ved bestemmelse av protrombintid brukes plasma blod oftest. Blod oppsamles i et rør med natriumcitrat, som virker som en antikoagulant, bindende kalsium i en blodprøve. Blodet blandes forsiktig og sentrifugeres for å skille blodcellene fra plasmaet. Hos nyfødte å analysere fullblod blir brukt [2] Deretter analyse blir utført automatisk ved en temperatur på 37 C. Til den plasmaprøve ble tilsatt til et overskudd av kalsium (således nøytraliserte citrat effekt) som returnerer plasma koaguleringsevne. For å måle mengden blod og citrat nøyaktig i et reagensrør, må det løses (vanligvis et forhold på 9: 1). Mange laboratorier nekter å utføre en analyse dersom røret er fylt med blod ikke helt - og inneholder dermed en relativt stor mengde citrat. Videre blir en vevfaktor (også kjent som III-koagulasjonsfaktoren) tilsatt til plasmaet med kalsium og tiden bestemmes før koagulasjonsdannelsen, som bestemmes ved optisk måling. I noen laboratorier benyttes en mekanisk bestemmelse av klumpformasjonstid, noe som muliggjør mer nøyaktig bestemmelse av PTV i tilfelle av et stort antall fettdråper i plasma og med hyperbilirubinemi.

Prothrombin indeks

- beregnes som forholdet mellom PTV fra kontrollplasmaet og PTT i pasientens plasma, uttrykt som en prosentandel.

Internasjonal normalisert forhold

Resultatene av protrombintid hos friske individer varierer avhengig av type reagens - vevfaktor (tromboplastin) som brukes i forskjellige laboratorier. INR-indikatoren ble introdusert i klinisk praksis for å standardisere resultatene av PTV-testen. Produsenter av reagenset (vevfaktor) for PTV-testen kreves for å indikere MIC (International Sensitivity Index) for reagensene. MIC viser aktiviteten til vevsfaktoren i en gitt mengde reagens sammenlignet med en standardisert prøve. MIC-verdien er vanligvis mellom 1,0 og 2,0. INR beregnes som pasientens PTV-forhold til normal PTV, forhøyet til MIC-verdien som brukes i reagensprøven. MNO = (pasient PTV / PTV norm) MIC

tolkning

Prothrombintiden er tidspunktet for koagulasjonsdannelse etter tilsetning av vævsfaktor til plasmaet (reagenset er oppnådd fra animalsk vev). Denne indikatoren lar deg evaluere de eksterne og generelle måtene for blodpropp. Graden av blodkoagulasjon langs den ytre banen er sterkt avhengig av konsentrasjonen av VII-faktoren av blodkoagulasjon. Faktor VII - protein med en kort levealder for deres syntese krever vitamin K. PTV kan forlenges som følge av vitamin K-mangel, som oppstår når warfarin (ønsket klinisk effekt), syndromet med dårlig absorpsjon, med utilstrekkelig tarmbakteriekolonisering (for eksempel hos nyfødte). I tillegg kan en utilstrekkelig konsentrasjon av faktor VII bli observert i leversykdommer (en synteseforstyrrelse), eller et økt inntak av en faktor (DIC-syndrom), som også strekker PTV. Med MNO over 5,0 - er det høy risiko for blødning, med MNO under 0,5 - en høy risiko for trombose. Normale verdier av INR hos friske individer varierer fra 0,8 til 1,3. Når warfarin - målrette INR 2,0-3,0, selv om i noen tilfeller, for eksempel i nærvær av en kunstig mekanisk hjerteventil, i den preoperative perioden kan kreve et høyere mål INR.

Tilstand PTB APTT Tid for blødningstablett

Faktorer som påvirker nøyaktigheten

Lupus antikoagulant, en sirkulerende hemmer som predisponerer for trombose, påvirker resultatene av PTV, avhengig av hvilken teknikk som brukes. Variasjoner i aktiviteten til reagenset (vevsfaktor) fører til en reduksjon i nøyaktigheten av INR. Til tross for forsøk på internasjonal standardisering av PTV (introduksjonen av INR), var det fortsatt betydelige forskjeller i indikatorene i ulike laboratorier i 2005.

statistikk

Omtrent 800 millioner analyser av MNO / PTW utføres årlig i verden.

Express-definisjon

I tillegg til den laboratoriemetode for å bestemme den INR, som beskrevet ovenfor, blir hurtig metode for å overvåke INR i hjemmet stadig mer populære. En ny generasjon enheter og reagenser for raske tester gir deg mulighet til å oppnå resultater som er nært nøyaktige med laboratorietester. Vanligvis bruker husholdningsapparater bærbare enheter, for eksempel Roche Coaguchek S eller HemoSense INRatio.

Prothrombintid: normen. Hvordan bestemmes protrombintid

Laboratoriediagnostisering av sykdommer innebærer nå å utføre et stort antall tester. En av de som ofte brukes i behandlingen av mange sykdommer i blodet og fordøyelsessystemet, er definisjonen av protrombintid.

Hva er denne analysen

Under protrombintiden forstå indikator, som brukes til å bestemme naturen og hovedtrekkene ved ytre blodkoagulasjonssystemet. I de fleste tilfeller er denne indeks bestemt for å vurdere antikoagulant terapi (for eksempel for å vurdere warfarin behandling ved hjelp av INR), men kan anvendes for å overvåke leversyntesefunksjon, og for å bestemme konsentrasjonen av vitamin K i plasma.

Prothrombintiden reflekterer funksjonell tilstand og aktivitet av den første, andre, femte, syvende og tiende koagulasjonsfaktoren. Vanligvis, parallelt med bestemmelsen av PTV, blir den APTT-aktiverte partielle tromboplastintiden (avslører arbeidet med den interne blodkarakteriseringsveien) også avslørt. APTTV beregnes oftest med heparinbehandling. MNO og PTI (internasjonalt normalisert forhold og protrombinindeks) er derivater av PTV.

Normal ytelse

Prothrombintid, MNO og PI karakteriserer løpet av den andre fasen av plasmahemostase - stadiet av trombingenerering.

Blodplasma brukes til å studere indeksene.

Normalt bør PTV-verdien være mellom 11 og 15 sekunder (dersom protrombintiden bestemmes av Kvik). Denne gangen viser hvor raskt en blodpropp dannes i blodet.

Den normale INR er 0,7-1,1. Det er beregnet i forhold protrombintid plasma og pasientkontroll opphøyde (grad definert av den internasjonale følsomhetsindeks, strengt spesifikke for hvert sett av reagenser som brukes i den gjennomsnittlige indeks på 1).

Prothrombin-indeksen beregnes ut fra forholdet mellom protrombintiden til giveren og protrombintiden til pasienten multiplisert med 100 prosent. Denne indikatoren er fra 80 til 105 prosent (for å kontrollere antivitaminterapien er dette forholdet 20 til 45 prosent).

Hva er nødvendig for prosedyren

Som enhver analyse bør protrombintiden bestemmes under sterile forhold. For studien blir blod trukket fra venen. Kit for å bestemme protrombintiden er noen få ampuller med tromboplastin (4 og 10 ml - kit K-220). Videre, for å bestemme den riktige analyse krever ekstra utstyr og - midler eller innretninger for å bestemme optiske egenskaper ved en blodpropp, stoppekontrollprøver fra blodplasma, og noen laboratorie retter (spesielt, reagensglass, byretter, pipetter). I tillegg skal destillert vann brukes til destillasjon av tromboplastin.

Alle redskaper skal vaskes grundig, for ikke å skape forhold for feilfortolkning av analysen.

Kittet må være sterkt sterilt, i samsvar med GOST. Utløpsdatoen bør heller ikke utgå (da dette kan påvirke analysens pålitelighet betraktelig).

Hvordan blir blodprøvet for analyse

Blod oppnås ved å punktere perifer venen (vanligvis en anastomose brukes mellom ulnar- og brakialårene i ulnar fossa). Det resulterende blodet helles langsomt gjennom nålen i et reagensrør. For å forhindre blodkoagulering brukes natriumcitrat. Blodet blandes forsiktig, hvorpå det blir sentrifugert (for separasjon av røde blodlegemer og blodplasma). Etter dette legges kalsium til røret (for å inaktivere effekten av natriumcitrat). Det nøyaktige forholdet mellom mengden av citrat og kalsium er nødvendigvis 9: 1. Etter alt dette tilsettes en tredje vevsfaktor og tiden blir notert før dannelsen av koagulasjonen.

Ved økt konsentrasjon i blodet av bilirubin og lipoproteiner bør protrombintiden bestemmes ved hjelp av apparater (mekanisk bestemmelse av PT). Resultatet i dette tilfellet er mer nøyaktig, og ytterligere stoffer (bilirubin) påvirker ikke dens måling.

Tolke resultatene

Som kjent er protrombintiden en tidsperiode fra tilsetning av en tredje vevsfaktor til blodet før koagulasjonsdannelse. Samtidig evalueres effektiviteten av de eksterne og generelle blodproppene.

Prothrombintid, hvis norm ble indikert, kan være en av de første faktorene som er i stand til å indikere tilstanden til hemostase.

Tiden for koagulasjonsdannelse langs den eksterne vei er direkte proporsjonal med konsentrasjonen av koagulasjonsfaktor 7. Til sin syntese og innhold i blodplasmaet har en effekt av vitamin K. Derfor, når dette vitaminet er mangelfullt i kroppen, reduseres konsentrasjonen av 7 faktorer, noe som fører til en forlengelse av protrombintiden. Hvis vitamin K er inneholdt i overskudd, reduseres PV. I tillegg kan leveren bli påvirket av leveranomalier, ledsaget av et brudd på anabole funksjon.

Økt INR nivå over 5 indikerer høy blødningsrisiko, en nedgang under 0,5 indikerer høy risiko for å utvikle ICE og trombose. Ved behandling med warfarin er normale INRer 2-3.

Hva kan påvirke prosessen med å bestemme visse indikatorer

Normalt inneholder plasmaet de fleste molekyler og næringsstoffer. Hver av dem er spesifikk fordi den adskiller seg fra andre i sin natur og opprinnelse. Også normale molekyler (transportproteiner, immun proteiner, noen fett forbindelser, glukose) i denne og kan være inneholdt eller atypiske patogener vises bare i tilfelle av en sykdom. Slike molekyler kan være lupus antikoagulant hirudin (spytt er fra blodigler enzymet som benyttes for visse sykdommer), atypiske blodplater. Alle av dem kan påvirke plasmaets sammensetning på grunn av hvilke mange av blodindikatorene som er feilbestemt. I tillegg kan den feil blodprøve fra en vene, og etter flytting til røret også påvirke definisjonen av noen indikatorer og føre til feiltolkninger.

Prothrombintiden øker når miljøforholdene ikke blir observert. Når analysen utføres i et kaldrom, kan tiden som kreves for koagulasjon reduseres (tilsvarende en temperatur over 37 grader forlener klumpformasjonstiden).

Prothrombintid under forskjellige forhold

Normen for denne indikatoren avhenger av nivået av vitamin K, tilstedeværelsen i plasma av den tredje vevsfaktor og den syvende koagulasjonsfaktor, samt nivået av kalsium; kan variere under forskjellige forhold. I noen sykdommer kan det være en nedgang i denne eller den aktuelle faktoren:

 • For eksempel, med leverpatologi, er det en reduksjon i nivået av koagulasjonsfaktorer, inkludert den syvende.
 • Prothrombintid under graviditet kan reduseres på grunn av nivået av vitamin K og kalsium. Denne tilstanden har en midlertidig karakter og forsvinner til andre tredje trimesteren. Prothrombintid, hvis norm ikke er forskjellig fra gravide kvinner i forhold til vanlige mennesker, bør bestemmes i hver trimester for rettidig diagnose av mulige brudd.
 • Onkologiske sykdommer. Brudd på blodpropp kan observeres med hemofili, beinmargspatologi.
 • Fasting. Med kakeksi er det ofte en reduksjon i proteinnivået, inkludert alle koagulasjonsfaktorer.
 • Massive blødninger. De vil bare ha en betydelig innvirkning hvis de var relativt nylig (og blodplater kunne ikke komme seg til normale tall).

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Denne indikatoren er ikke bestemt hos alle pasientene. For dette må det være visse indikasjoner. Disse inkluderer:

 • Bestemmelse av koagulasjonssystemets tilstand før og etter operasjonen.
 • Tilstedeværelse av symptomer på intern blødning.
 • Kontroll av aktiviteten av koaguleringssystemer i behandling av direkte og indirekte antikoagulantia.
 • Diagnose av sykdommer i blodet og fordøyelsessystemet.
 • Tilgjengelig i historien om trombose og tromboembolisme av de bærende grener av ulike organer.
 • Diagnose av kreft og kronisk anemi.
 • Kontroll av det normale løpet av graviditeten.
 • Diagnostiske operasjoner.
 • Forebyggende undersøkelser etter leversykdommer.

Ikke utfør denne analysen i følgende situasjoner:

 • Personer i en tilstand av betydelig dehydrering.
 • Lidelse av neuroser og ulik voldelig oppførsel.
 • Personer med feil eller dekompensering av kardiovaskulærsystemet.
 • Å ha massive brennskader på hele overflaten av kroppen.

Ekspres diagnostikk

For tiden blir ekspresvise metoder for bestemmelse av protrombintid brukt i større og større grad. Faktisk pasienter overvåker særlig status for deres helse og bor på behandling med warfarin og heparin, er mye lettere å bestemme koagulasjonsparametrene i hjemmet (spesielt tung). I tillegg muliggjør definisjonen av protrombintid hjemme for rettidig diagnose av visse hasterforhold. Og dette kan redde pasientens liv. For eksempel definisjonen av PTV hjerteinfarkt eller lungeemboli, i hvilken protrombintiden økt betydelig lette HLR og førstehjelpstiltak for ambulanse og sykehus leger.

For slike formål er INRatio mye brukt. Det refererer til ekspressanalysatorer av blodkoagulasjonsindikatorer. Denne enheten er enkel å bruke, noe som gjør det mulig å bestemme protrombintiden hos personer i ulike aldre.

Hva er protrombintid og hva er normene sine?

Prothrombintid, hvis norm for voksne er 11-15 sekunder, og for barn - 13-18 sekunder, kan øke, noe som blir et tegn på tilstedeværelsen av ulike sykdommer. Denne indikatoren er karakteristisk for I og II plasma homeostase og er ment å reflektere aktiviteten til protrombinkomplekset.

Hvis protrombintiden begynner å øke, indikerer dette en tendens til hyperkoagulerbarhet. Det kan være flere grunner til dette:

· Hvis protrombinkomplekset er mangelfullt i utviklingen av slike koagulopatier som hypoprokonvertinemi og hypoprothrombinemi.

· Noen ganger øker denne figuren med amyloidose, som skyldes mangelen på faktor X. I dette tilfellet absorberes det av amyloid. Hvis nefrotisk syndrom utvikler seg, er det en mangel på faktorene VI og V.

Siden syntesen av elementer av protrombinkomplekset forekommer i leveren, fordi hvis det er usunn, minker deres mengde. I noen situasjoner er protrombintid en indikator på kroppens fysiologiske tilstand.

Økningen i denne indeksen er observert også i nærvær av akutt og kronisk hepatitt, cirrhose, og forutsatt at subakutt lever dystrofi og andre lesjoner av leverparenchymet. Faktum er at disse endringene er et dårlig tegn og indikerer utviklingen av en sykdom. Hvis diagnostisert med gulsott, kan protrombintiden øke på grunn av det faktum at mengden av galle til tarmen blir redusert, noe som fører til dårlig opptak av vitamin K. Det er den som har vært aktivt involvert i syntesen av protrombin-komplekset.

Også blant de årsaker som forårsaker en økning av denne parameteren, kalt enteropati og tarm dysbacterioses som fører til kronisk mangel på vitamin K. Dersom behandlingen gjennomføres ved hjelp av antagonister av vitaminet, brutt Slutt-trinnet ved syntesen av de viktigste faktorer av prothrombinkomplekset. Det antas at bruken av koagulanter kan fortsette dersom protrombintiden fordobles.

Det er mange stoffer som kan øke tidsrammen for denne indikatoren. Blant dem finnes avføringsmidler, antibiotika, aspirin (forutsatt at en høy dose brukes), så vel som kinin og anabole steroider.

Generelt, med brudd på leveren, har protrombintidsindikatoren en tendens til å øke. Derfor, hvis du har noen av disse sykdommene, må du overvåke denne indikatoren.

Noen ganger er det situasjoner hvor protrombintiden begynner å synke. Dette indikerer at det er en tendens til hyperkoagulerbarhet. Noen ganger skjer dette ved begynnelsestrinn av venetrombose i nedre ekstremiteter, så vel som polycytemi. Svært ofte, kan komponenten reduseres ved slutten av svangerskapet, eller etter anvendelsen av visse stoffer, som for eksempel acetylsalisylsyre (i små doser) merkaproturina og oral prevensjon.

Når oral koagulantbehandling overvåkes, overvåkes protrombintiden regelmessig. I en slik situasjon kan endringen i indeksen imidlertid bli forårsaket av den anvendte tromboplastin, som er nødvendig i dette tilfelle. Derfor er det svært viktig å utføre forskning etter bruk av ulike typer tromboplastiner. Dette regnes som en av de viktigste oppgavene til praktisk medisin. For en pasient som er under observasjon, bør tester utføres regelmessig etter utnevnelsen av et nytt legemiddel.

Prothrombin av Kviku: tolkning, normenes verdier

Studien av protrombin foreskrives av legen for å avgjøre hvor raskt blodet brettes. Prothrombin av Quik viser ofte ofte alvorlige patologier i kroppen. Vanligvis er en slik analyse foreskrevet for kvinner i overgangsalderen, også for sykdommer i mage-tarmkanalen, leveren, i andre tilfeller. Metodikken til denne studien ble foreslått tilbake i 30-tallet av forrige århundre av Quick. Hun nyter popularitet i dag. Resultatet av studien er uttrykt som en prosentandel.

Prothrombin av Quique. Hva betyr dette?

Proteiner har stor effekt på blodpropp. Det viktigste i dette tilfellet er protrombin. Prothrombinmolekylet er syntetisert i leveren vår. For vellykket gjennomføring av fremgangsmåten i legemet bør være i en normal mengde av sporelementer og vitaminer, særlig vitamin C. Studier viser at en mangel på dette vitamin fremmer dannelsen av blodpropper, de, i sin tur, kan forstyrre riktig blodsirkulasjonen.

Graden av koagulasjon er preget av en protrombinindeks (PTI). Det gjør det mulig å avsløre patologiske prosesser i kroppen.

Prothrombin av Kviku bestemmes av forholdet mellom protrombinproteins tidsmessige aktivitet og kontrollprøven. Det uttrykkes som en prosentandel. Karakteriserer protrombinformasjon - den første fasen av plasmahemostase er vist, koagulasjonsfaktoren II evalueres.

Assignment of analysis

Prothrombin av Kviku er foreskrevet i følgende tilfeller:

 • Det er hyppig blødning eller hvis skaden ikke stopper blodet lenge.
 • Problemer med lever, nyrer, tynntarm.
 • Mistanke om blodkreft.
 • Blodkontroll ved behandling av antikoagulantia.
 • Før operasjonen.
 • Kvinner i overgangsalderen på grunn av endringer i hormonell bakgrunn for å utelukke onkologiske sykdommer.

Oftest indikatorer på protrombin interesse slike eksperter som anestesilege, kardiologi, gastroenterologi, pulmonology, barn, traumer, kirurg, lege.

Analyse av protrombin av Kviku. Forbereder prosedyren

Forskning på protrombin krever ingen spesiell forberedelse, det samme som ved andre blodprøver. Men det er visse funksjoner:

 • Blodprøvetaking utføres på tom mage. Det siste måltidet er ikke mer enn åtte timer før prosedyren.
 • Et par dager før donere blod på en protrombintid på Rask, må du fjerne fet mat, som er rike på vitamin K, for ikke å forbruke som nøtter, belgfrukter, lever, kål, grønn te.
 • For å utelukke alkoholholdige drikker, som under bruk, blir vitamin K ødelagt, og dette påvirker resultatet av testene negativt.
 • Før du gir blod, kan du bare drikke rent vann, men bare en time før prosedyren.

Kontakt legen

Hvis du får en blodprøve for protrombin av Kvik, må du varsle legen om alle legemidlene du tar. Noen stoffer påvirker nivået av protrombin. Disse inkluderer diuretika med heparin, antibakterielle midler, aspirin, barbiturater, kortikosteroider, prevensjonsmidler. Det bør også rapporteres at hvis du tar noen sportsnæringsmessige tilskudd, kan noen av innholdsstoffene i formuleringen påvirke testene.

En halv time før prosedyren er forbudt å røyke. Vi trenger å slappe av og roe ned. Negative følelser og fysiske aktiviteter påvirker resultatet negativt.

Det er uønsket å bestemme protrombin av Kviku under menstruasjon, resultatene vil være unøyaktige.

Venøst ​​blod brukes til analyse. Kapillær er ikke egnet for disse formålene. For en stund blir materialet tatt, til plasma separerer. Hun er underlagt ulike studier.

Definisjon av protrombin

Prothrombin i blodet bestemmes på flere måter:

 • Den mest populære er protrombin av Quique. Gir mer nøyaktig informasjon. Studier viser prosentandeler. Plasmaaktivitet, den tid det har tid til å folde, bestemmes i løpet av analysen, som kalles protrombin av Quique.
 • INR (det internasjonale normaliserte forholdet) viser det relative resultatet. Ofte utføres en slik studie med bruk av antikoagulanter for å overvåke tilstanden.
 • Prothrombin indeks. Prosedyren anses for foreldet. Bruk det i medisin sjelden, fordi det er mange flere nøyaktige analoger.
 • Prothrombintid indikerer graden av blodpropp.

Det er verdt å vurdere at INR viser relative resultater. Denne analysen brukes oftest av mikrobiologer. Prothrombin ifølge Kvik gir utvidede resultater, eksakt tid og PTI.

Forklaring, Quikrate

Når analysen analyseres, vil forskerne lære PTI og tiden der foldingen foregår, blir denne indikatoren angitt i sekunder. For resultatet er en graf tegnet, prosentandelen av indikasjonene på koagulerbarhet er indikert i den. Hvert laboratorium på sin måte bestemmer resultatet, det kan avhenge av agenter og kvaliteten på utstyret, på hvordan pasienten brukte medisiner, på egenskapene av behandlingen, på individuelle normer.

Hvis en protrombin er foreskrevet for Quik, vil normen settes, uavhengig av kjønn. Indikatoren påvirker bare kroppens tilstand. Normal protrombintid er en periode som er 9-12 sekunder, PTI i en voksen - 82-142%.

Denne indikatoren er viktig under graviditet, selv med små endringer, er det nødvendig å sykehus på en kvinne. Avvik fra normen av protrombin indikerer abnormiteter i kroppen.

Økt ytelse

Indikatoren, som overstiger normen, indikerer hyperkoagulasjon. I tilfeller av selv mindre avvik, er det nødvendig å følge opp og finne ut årsaken. Etter å ha fastslått adekvat årsak til brudd på protrombinfrekvensen, kan legen foreskrive riktig behandling.

Forhøyede protrombinindekser kan indikere følgende problemer:

 • forhøyede blodnivåer av heparin;
 • dannelse av ondartede neoplasmer;
 • blodpropper i blodkar
 • hjerteproblemer;
 • medfødte mangler av II, V, VII, X koagulasjonsfaktor;
 • Den oppnådde mangel på koagulasjonsfaktorer på grunn av amyloidose, nefrotisk syndrom, leverforstyrrelser, kroniske sykdommer;
 • behandling med antikoagulantia
 • nærvær av heparin;
 • med kronisk og akutt leukemi - DVS-syndrom;
 • bruk av antibiotika, avføringsmidler, anabole, aspirin, kinidin, nikotinsyre, kinin, tiazid diuretika;
 • langvarig bruk av hormonelle prevensjonsmidler.

lav sats

Hvis Prothrombin av Kviku senkes, hva betyr dette? Dette kan være en indikasjon på antikoagulasjon (blødningstendens), og det er forårsaket av mangel på vitamin C. Dette vitamin er nødvendig for syntesen av koagulasjonsfaktorer. Vanligvis kan vitamin K-mangel oppstå med tarmsykdommer, dysbakterier. Redusert protrombin, hvis det oppstår forstyrrelser i leveren, så vel som bukspyttkjertelen. Årsaken til den senkende figuren kan være og tas med stoffer som kan påvirke blodets koagulerbarhet.

Også årsakene til lavprothrombin inkluderer:

 • trombose og tromboembolisme;
 • polycytemi;
 • dehydrering, tap av væske etter diaré og oppkast;
 • hjerteinfarkt eller preinfarkt;
 • et hopp, en økning i aktiviteten av koagulasjonsfaktor VII;
 • traumer som forårsaket inngrep av en stor mengde tromboplastin i blodet;
 • skrumplever, hepatitt;
 • postpartum perioden;
 • medfødt mangel på visse koagulasjonsfaktorer;
 • uttrykt arvelig eller ervervet mangel på fibrinogen i blodet.

Utvidende forskning

Hvis de ovennevnte metodene ikke gir fullstendig informasjon, utvides studien av det hemostatiske systemet. Legen skal studere de enkelte funksjonene, så vel som de kvantitative verdiene for plasma- og blodplatefaktorer. Prothrombintester gir grunnlag for å søke etter ulike forstyrrelser i hemokoagulasjon, foreslå ytterligere undersøkelsesmetoder. Til disse formål blir parametrene til hemostasiogram tatt til:

 • Trombintid, eller en indeks som indikerer overføringen av fibrinogen til fibrin.
 • Internasjonal normalisert holdning.
 • Blodplatefaktorer er bestemt.
 • Bestemmelse av aktivert partiell tromboplastintid.
 • Analyse av løselig fibrinmonomerkompleks, lupus antikoagulant, D-dimer og andre.

De listede laboratorieundersøkelsene tillater ikke bare å studere den eksterne vei for hemostase av en bestemt analyse, men også å finne brudd i det indre hemokoaguleringssystemet.

Hvordan øke protrombin

Hvis studiene viste at Prothrombin av Kviku er senket, vil anbefalingen for korreksjonen gis av den behandlende legen. Han vil anbefale å omfatte naturlige matvarer som inneholder vitamin K. Det vil være nødvendig i kosten for å normalisere dens vannbalanse, optimalisere forbruk av rent vann per dag hastigheten økes til to liter.

Bruk mat som bidrar til å øke blodproppene. Disse inkluderer kål (farge og vanlig), spinat, gulrøtter, mais, valnøtter, bananer, røde bær. Nyttig i slike tilfeller er bokhvete grøt, animalsk fett, belgfrukter, lever, hvitt brød. Disse produktene må være til stede daglig i menyen. Samtidig bør dietten være full av andre vitaminer og mikroelementer, produktene som er oppført, kompletterer du bare det.

For å forhindre blødning anbefaler legen at du ekskluderer dekk som er basert på nässel, tinn og yarrow.

Redusert protrombin

Mange lurer på hvordan Quib skal reduseres protrombin. For å redusere figuren, bør en diett som inneholder tomatsaft, tomater, hvitløk, løk, tolon, linfrø, olivenolje passe. Sjømat, fisk, samt frukt og bær anbefales til konsum: sitroner, kirsebær, bringebær, tranebær, jordbær.

Økt protrombin signalerer at blodet er for tykt. Dette påvirker hjertets arbeid negativt, truer dannelsen av blodpropper og påvirker generelt kroppen negativt. Det er medisiner som reduserer blodets tetthet, men hvis de av en eller annen grunn er kontraindisert? For eksempel, gravid eller lakterende.

Følgende oppskrift vil hjelpe:

 • Ta tre søte og sure epler, to spiseskjeer med ren grønn te, en spiseskje honning.
 • Klipp eplene i tynne skiver, sett i en termos (1,5-2 l), legg deg til å sove og legg til honning. Hell varmt vann (90 grader), ikke koke, insister i tre timer.
 • Gjør infusjon tidlig om morgenen og drikk om dagen. Så hver morgen for en uke tar vi en drink og drikker. Nivået av protrombin kontrolleres ved hjelp av tester.

Prothrombintiden er:

Prothrombintid (PT) og dets derivater protrombinindeks (PTI) og internasjonal normalisert holdning (INR) - laboratorieindikatorer, fast bestemt på å vurdere den eksterne vei for blodkoagulasjon. Anvendt i vurderingen av hemostatiske systemet generelt, effektiviteten av warfarin, graden av forstyrrelse av leverfunksjonen (syntese av koagulasjonsfaktorer), graden av metning av vitamin K. PTV gjør det mulig å vurdere aktiviteten av koagulasjonsfaktorene I, II, V, VII og X. ofte bestemt med en indikator aktivert partiell tromboplastintid (APTT), som vurderer den indre måten for blodkoagulasjon.

innhold

 • 1 Laboratoriemåling
  • 1.1 Normal verdi
  • 1.2 Metodikk
 • 2 protrombinindeks
 • 3 Internasjonal normalisert forhold
 • 4 Tolkning
 • 5 Faktorer som påvirker nøyaktigheten
 • 6 Statistikk
 • 7 Express-definisjon
 • 8 Se også
 • 9 Notater

Laboratoriemåling

Normal verdi

Den normale protrombintiden er 11-16 sekunder, for INR - 0,8-1,2. Når oral antikoagulantterapi (warfarin) krever en høyere mål INR - typisk i området 2-3 [1].

metodikk

Ved bestemmelse av protrombintid brukes plasma blod oftest. Blod oppsamles i et rør med natriumcitrat, som virker som en antikoagulant, bindende kalsium i en blodprøve. Blodet blandes forsiktig og sentrifugeres for å skille blodcellene fra plasmaet. Hos nyfødte å analysere fullblod blir brukt [2] Deretter analyse blir utført automatisk ved en temperatur på 37 C. Til den plasmaprøve ble tilsatt til et overskudd av kalsium (således nøytraliserte citrat effekt) som returnerer plasma koaguleringsevne. For å måle mengden blod og citrat nøyaktig i et reagensrør, må det løses (vanligvis et forhold på 9: 1). Mange laboratorier nekter å utføre analysen hvis røret er fylt med blod ikke helt - og inneholder dermed en relativt stor mengde citrat. Videre blir en vevfaktor (også kjent som III-koagulasjonsfaktoren) tilsatt til plasmaet med kalsium og tiden bestemmes før koagulasjonsdannelsen, som bestemmes ved optisk måling. I noen laboratorier benyttes en mekanisk bestemmelse av klumpformasjonstid, noe som muliggjør mer nøyaktig bestemmelse av PTV i tilfelle av et stort antall fettdråper i plasma og med hyperbilirubinemi.

Prothrombin indeks

- beregnes som forholdet mellom PTV fra kontrollplasmaet og PTT i pasientens plasma, uttrykt som en prosentandel.

Internasjonal normalisert forhold

Resultatene av protrombintid hos friske individer varierer avhengig av type reagens - vevfaktor (tromboplastin) som brukes i forskjellige laboratorier. INR-indikatoren ble introdusert i klinisk praksis for å standardisere resultatene av PTV-testen. Produsenter av reagenset (vevfaktor) for PTV-testen kreves for å indikere MIC (International Sensitivity Index) for reagensene. MIC viser aktiviteten til vevsfaktoren i denne produserte mengden av reagens i sammenligning med den standardiserte prøve. MIC-verdien er vanligvis mellom 1,0 og 2,0. INR beregnes som forholdet mellom pasientens PTB og det normale PTV, forhøyet til MIC-verdien som brukes i reagensprøven. MNO = (pasient PTV / PTV norm) MIC

tolkning

Prothrombintiden er tidspunktet for koagulasjonsdannelse etter tilsetning av vævsfaktor til plasmaet (reagenset er oppnådd fra animalsk vev). Denne indikatoren lar deg evaluere de eksterne og generelle måtene for blodpropp. Graden av blodkoagulasjon langs den ytre banen er sterkt avhengig av konsentrasjonen av VII-faktoren av blodkoagulasjon. Faktor VII - protein med en kort levealder for deres syntese krever vitamin K. PTV kan forlenges som følge av vitamin K-mangel, som oppstår når warfarin (ønsket klinisk effekt), syndromet maladsobtsii når utilstrekkelig tarmbakteriekolonisering (for eksempel hos nyfødte). I tillegg kan en utilstrekkelig konsentrasjon av faktor VII bli observert i leversykdommer (en synteseforstyrrelse), eller et økt inntak av en faktor (DIC-syndrom), som også strekker PTV. Med MNO over 5,0 - er det høy risiko for blødning, med MNO under 0,5 - en høy risiko for trombose. Normale verdier av INR hos friske individer varierer fra 0,8 til 1,3. Når warfarin - målrette INR 2,0-3,0, selv om i noen tilfeller, for eksempel i nærvær av en kunstig mekanisk hjerteventil, i den perioperative perioden kan kreve et høyere mål INR.

Tilstand PTB APTT Tid for blødningstablett

Les Mer Om Fartøyene