Hvordan sjekke blodkarene i kroppen, indikasjoner for slike studier

Fra denne artikkelen lærer du: hvordan man kontrollerer karene i hele kroppen, hvilke metoder som brukes til å skaffe bilder av arterier og årer og å identifisere deres sykdommer. Forberedelse til undersøkelsen og dens oppførsel.

Sunn blodkar - en garanti for god blodtilførsel til alle menneskelige organer og en nødvendig betingelse for normal drift. Det er derfor utviklet og satt i praksis et tilstrekkelig stort antall inspeksjonsfremgangsmåter ved hvilke det er mulig å bestemme deres diameter innsnevring detektere og vurdere blodstrømmen til organene.

Metodene som brukes gjør det mulig å undersøke alle karene i kroppen, men i klinisk praksis er dette ikke gjort. Det skal forstås at en hvilken som helst diagnostisk metode, selv den mest effektive og trygge, har sine begrensninger og prisen på øvelsen. Derfor foreskriver legene bare undersøkelse av de karene som mistenkes for å utvikle en bestemt sykdom. Det er lokaliseringen av det berørte fartøyet og typen sykdom som bestemmer valget av den diagnostiske metoden som brukes.

De fleste av disse undersøkelsene blir brukt til å diagnostisere perifer arteriell sykdom (aterosklerose, okklusiv sykdom), cerebrovaskulær sykdom (slag), dyp vene trombose, kronisk venøs insuffisiens, renal sykdom, og koronararteriene, aortaaneurisme.

En aorta aneurisme er en patologisk dilatasjon av aorta lumen som kan nå store dimensjoner og til slutt føre til brudd på fartøyet

Alle instrumentale undersøkelser av vaskulærsystemet kan deles inn i to grupper:

 1. Ikke-invasiv (uten å kompromittere hudens integritet). Dette er forskjellige typer ultralyddiagnostikk.
 2. Invasiv (med brudd på integriteten til huden). Dette er forskjellige typer angiografi, der et kontrastmiddel injiseres i karet.

Avhengig av hvilken metode som brukes og lokalisering, utføres undersøkelsen av leger med funksjonell diagnostikk, kardiokirurger, vaskulære kirurger. For å utnevne en slik undersøkelse kan legen av en spesialitetskasse.

Ultralyd undersøkelsesmetoder

Essensen av studien

Ultralyd (ultralyd) er en av de vanligste metodene for å undersøke blodkar på forskjellige steder. For å få bilder av arterier og årer, samt blodstrøm estimater, brukes ultrahøyfrekvente lydbølger.

Ved hjelp av ultralyd kan inspiseres fartøy i nesten alle deler av kroppen, inkludert arterier og vener i halsen, mage, øvre og nedre ekstremiteter. I motsetning til andre bildemetoder bruker ultralyd ikke røntgenbehandling eller administrering av kontrastmedier.

Under ultralyd trener lydbølger gjennom vevet inn i området som undersøkes. De reflekteres fra blodcellene som beveger seg langs karet og går tilbake til sensoren. Disse bølgene registreres og vises på skjermen til ultralydsmaskinen, og skaper et bilde av et blodkar. Hastigheten av deres retur gir deg mulighet til å bestemme blodstrømmen i arterien eller venen. Hvis blodet flyter for fort, indikerer dette en mulig innsnevring av fartøyet.

Ultralyd er en ikke-invasiv og smertefri prosedyre uten bivirkninger og komplikasjoner.

Hvilke fartøy kontrolleres oftest

Ofte gjennomført:

 • Ultralyd av perifere arterier - for diagnostisering av utrydding av aterosklerose og endarteritt.
 • Sonografi av karoten arterier - for å identifisere innsnevring i de største fartøyene i nakken, som gir blod til hjernen.
 • Ultralyd av nyrene - for å vurdere blodstrømmen i nyrene og identifisere innsnevring i deres kar.
 • US mage fartøyer - Metode for å studere blodsirkulasjonen i vener og arterier i mage, tarmer, lever, pankreas og milt.
 • Transcranial ultralyd av cerebral fartøy - bidrar til å måle blodstrømmen i hjernens arterier.
 • Ultralyd av vener - lar deg evaluere blodstrømmen i blodårene i bena og hender, for å oppdage deres trombose.
Utfører ultralyd i halspulsåren

Forberedelse til undersøkelsen

Vanligvis krever ultralyd ingen spesiell trening:

 • Du kan ikke røyke i flere timer før undersøkelsen, da røyking fører til en innsnevring av fartøyene, noe som kan påvirke resultatene av ultralyd.
 • Hvis en person skal undersøke magesekken, kan han ikke spise noe 12 timer før prosedyren.
 • I tillegg til røyking kan resultatene av ultralyd påvirkes av fedme, hjerterytmeforstyrrelser, hjerte-og karsykdommer.

Hvordan utføres prosedyren

Før du sjekker vaskulærsystemet med ultralyd, må en person ta av seg klærne slik at legen kan få tilgang til kroppsområdet som undersøkes. Avhengig av fartøyene som er studert, kan undersøkelsen foregå i pasientens liggende, sittende eller stående stilling.

En vannoppløselig gel påføres huden i skanneområdet, noe som forbedrer ledningsevnen til ultralydbølger. Til området under undersøkelse presser legen sensoren, som leder ultralydbølger til arteriene og venene. Under undersøkelsen flyttes sensoren over huden for å få et tydeligere bilde. Den mottatte informasjonen behandles av datamaskinen og vises på skjermen i form av grafer og bilder som karakteriserer blodstrømmen i arteriene eller årene.

All eksamen tar 10-30 minutter. Etter avslutningen tørker du gelen fra huden, og pasienten kjoler. Etter ultralydet, kan en person straks vende tilbake til sine daglige aktiviteter.

Forklaring av resultatene

Normale resultater fra undersøkelsen indikerer at pasienten ikke har en innsnevring eller overlapping i fartøyene. Den patologiske karakteren av blodstrømmen kan indikere:

 • Tilstedeværelsen av innsnevring eller overlapping i arteriene, noe som kan være en konsekvens av aterosklerotiske plakk.
 • Tilstedeværelse av trombi i årer eller arterier.
 • Dårlig blodsirkulasjon forårsaket av vaskulær skade.
 • Okklusjon av vener.
 • Spasm i arteriene.
 • Trombose eller overlapping av kunstige proteser.

angiografi

Essensen av studien

Angiografi er en visualiseringsteknikk, der det er mulig å få et bilde av det indre lumen i blodkarene i ulike organer. Siden blodårer ikke kan ses under røntgenundersøkelse, innføres en spesiell kontrastmiddel i deres lumen.

Typer av angiografi

Det er 3 typer angiografi:

 1. Tradisjonell angiografi - visualisering av fartøy etter deres kontrast er utført ved hjelp av fluoroskopi.
 2. CT angiografi - visualisering etter kontrastering utføres ved bruk av computertomografi.
 3. MR-angiografi - bildet er oppnådd ved hjelp av magnetisk resonansbilder.

Angiografi kan også inkludere venografi - røntgenkontrast undersøkelse av venøs fartøy.

Venografi av kraniale årer i et barn

Hvilke sykdommer kan detekteres ved angiografi

Angiografi brukes til å identifisere ulike problemer med arterier eller årer, inkludert:

 • Aterosklerose (innsnevring av arteriene), noe som kan øke risikoen for hjerneslag eller hjerteinfarkt.
 • Obliterating sykdommer i perifere arterier, hvor blodsirkulasjonen i beina forverres.
 • Aneurysmer av hjernen - fremspring i veggen av blodkarene i hjernen.
 • Tromboembolisme i lungearterien er en farlig sykdom der blodårene kommer inn i blodkarene i lungene.
 • Stenose (innsnevring) av nyrearteriene.
 • Bestem alvorlighetsgrad og nøyaktig lokalisering av innsnevring eller okklusjon av blodkar.
 • Bestem lokalisering av blødningskilden, og når den kombineres med embolisering - stopp den.
 • Identifiser og fjern blodpropp i den forseglede beholderen og gjenopprett blodstrømmen.
 • I kombinasjon med embolisering - å behandle noen typer tumorer ved å stoppe blodtilførselen.
 • Opprett et blodårkart før kirurgi.

Av nøyaktigheten av de oppnådde resultatene er angiografi gullstandarden blant alle diagnostiske metoder for å undersøke sirkulasjonssystemet. Med hjelpen kan du identifisere de minste endringene i strukturen i arteriene og årene, og avsløre problemet ved de første utviklingsstadiene.

Forbereder prosedyren

De viktigste anbefalingene for forberedelse av angiografi:

 1. Før noen typer angiografi, kan du ikke spise noe 4-6 timer før undersøkelsen.
 2. Ta med prosedyren alle resultatene fra tidligere blodkarprøver, slik at leger kan sammenligne dem med nye data.
 3. Før undersøkelsen, spør alle spørsmålene du er interessert i medisinsk personell.
 4. Hvis du har nyresykdom eller diabetes mellitus, har det vært allergiske reaksjoner mot kontrastmidler eller andre legemidler, sørg for å fortelle legen om det.
 5. Hvis du tar metformin, acetylsalisylsyre, clopidogrel, warfarin eller andre blodfortynnende medisiner, må du informere helsepersonell.
 6. Hvis angiografien utføres på poliklinisk basis, ordne med en slektning eller en venn for å ta deg hjem etter eksamen. Noen ganger introduserer angiografi sedativer som kan gjøre deg døsig.

Før undersøkelsen blir pasienten bedt om å bytte til kirurgisk undertøy, får han en mild beroligende som hjelper til med å slappe av. Noen ganger utføres angiografi under generell anestesi.

Angiografi av hjertet eller koronar angiografi. I tillegg til lårarterien kan kateteret også settes inn i den radiale arterien på armen

Hvordan utføres prosedyren

Under undersøkelsen ligger pasienten på et spesielt bord i operasjonen, utstyrt med spesielle røntgeninstrumenter. Medisinsk personell gjennomfører overvåkning av hjerteaktivitet, respirasjon, blodtrykk og oksygenivå i blodet.

Stedet for vaskulær tilgang (vanligvis høyre inngangsregion), gjennom hvilken et spesielt kateter settes inn, behandles med en antiseptisk løsning og dekkes med sterile undertøy for å minimere risikoen for smittsomme komplikasjoner. Dette området er bedøvet med lokalbedøvelse, hvoretter et tynt kateter settes inn i beholderens lumen. Deretter setter legen under kontroll av fluoroskopi dette kateteret inn i testkarene og injiserer et kontrastmiddel med samtidig fluoroskopi. Det resulterende bildet av fartøyets indre struktur vises på skjermen. På tidspunktet for kontrast kan pasienten føle et rush av varme gjennom hele kroppen.

Vaskulær testing med angiografi kan ta alt fra 30 minutter til 2 timer. Etter avsluttet undersøkelse fjerner legen kateteret fra karet og presser injeksjonsstedet i 10 minutter for å stoppe mulig blødning, og deretter påføres en steril bandasje. Hvis vaskulær tilgang var gjennom lårbenet i lysken, skal pasienten etter undersøkelsen ligge med beina rettet i ca 4 timer. Etter prosedyren kan du spise og drikke.

Mulige komplikasjoner etter angiografi

De fleste pasienter etter angiografi har en blåmerke på stedet for vaskulær tilgang og føler smerte på dette stedet når de berører eller beveger seg. Disse problemene forsvinner etter noen dager.

Hvordan sjekke hele kroppen kar for patency

Et stort antall fartøy er tilstede i menneskekroppen. Deres lengde er hundretusener av kilometer. Tilstanden av fartøyene og deres funksjon, påvirker hovedsakelig varigheten og livskvaliteten til en person.

Ofte vender pasienter til doktoren for forskning som allerede er i forsømt tilstand, når konservativ behandling allerede er ineffektiv. I denne artikkelen vil vi snakke om hvordan og når det er nødvendig å sjekke fartøyene, og hvilken forskning vil bidra til å bestemme tilstanden sin mest nøyaktig.

Vaskulære sykdommer kan deles inn i to grupper:

 • patologi av fartøy av arteriell retning;
 • patologi av fartøy i venøs retning.

I hver av undergruppene er det et stort antall andre sykdommer. Noen av dem er medfødt, og noen er oppkjøpt gjennom livet. Den vanligste av disse er åreknuter i underekstremiteter.

Hvis arteriell retning påvirkes, fører dette til en ufullstendig, mildere tilstrømning av essensielle stoffer og oksygen i alle vev i kroppen.

Feil i arbeidet med venøs retning fører til inhibering av utstrømning av venøst ​​blod fra organene, karbondioksid og avfallsprodukter forlater kroppen ikke helt.

Grunnleggende forskningsmetoder

Slik er det mulig å bære:

 1. Angiografi. Dette er en røntgenanalyse av tilstanden til arteriene og venene ved hjelp av et kontrastmiddel. For å gjøre dette innføres en polar substans med jod i karet. Etter det beveger reagenset langs karene i den lille sirkulasjonen av blodet, det er mulig å undersøke et bestemt område. Resultatene av forskningen behandles av et spesielt program på datamaskinen.
 2. Ultralyddopplerografi av fartøy. Denne diagnosen lar deg vurdere retning og hastighet av blodstrømmen. Grunnlaget for studien er basert på utslipp av ultralydbølger, som reflekteres fra mobile blodpartikler.
 3. Farge dupleks skanning av fartøy. I tillegg til dataene vist i konvensjonell ultralyd, er det mulig å måle tettheten av blodstrømmen.
 4. Intravaskulær ultralyd. Ved hjelp av spesialutstyr er det mulig å vurdere fartøyene fra innsiden. Studien er nødvendig for påvisning og tilstand av aterosklerotiske plakk i arteriene. Denne metoden til dags dato er en av de mest moderne metodene for å diagnostisere sykdommer i det vaskulære systemet. Diagnose utføres i spesialiserte institusjoner.
 5. Spiral datatomografi. Ved hjelp av denne metoden, undersøker studier tilstanden til fartøyene, deres patency, de oppdager medfødte abnormiteter i blodkar.
 6. Magnetic resonance imaging. Brukes i tilfeller der det ikke er mulig å gå inn i et kontrastmiddel. For å diagnostisere tilstanden til fartøyene brukes ekstremt sjelden.
 7. Rheografi. Denne studien brukes til åreknuter i nedre ekstremiteter og viser godt tilstedeværelsen av trombose. Sonden er festet til huden, og infrarøde stråler registreres i den.
 8. Termografi. Lar deg vurdere tilstanden til arteriene. Hvis patenter av arteriene er redusert, vil enheten vise en signifikant reduksjon i kroppstemperaturen i området av den berørte arterien. Studien er viktig for diagnosen aterosklerose og diabetisk angiopati. Har ingen kontraindikasjoner.
 9. Venografi. Mens du følger en person, injiseres et kontrastmiddel i venen. Og ved hjelp av røntgenstråler observeres patenen til både dype og overfladiske vener, tilstedeværelsen av trombi og tilstanden til ventilapparatet.

Studien av blodkar, både arterier og årer, utføres oftest av en ultralydsenhet. Det er enklere og mer presis.

Ofte har en person en slik sykdom som åreknuter.

Under en rutinemessig ultralydsundersøkelse bestemmer legen hovedindikatorene for funksjonene til venene i underdelene: tilstanden til ventilapparatet og åndens åpenhet. Disse dataene er nok til å gjøre en diagnose av åreknuter.

For å bestemme omfanget av sykdommen og videre behandling, utføres ultralyd angioskanning av venene i nedre ekstremiteter med Doppler og fargekoding av blodstrømmen. Spesielle enheter brukes til dette. De bestemmer graden av venøs underskudd basert på mengden blod som går tilbake fra ventiler ned til beina.

Hovedoppgaven når man undersøker venene på underekstremitetene, er ikke å gå glipp av blodproppene. Faren er at hvis en trombose bryter ut, oppstår blokkering av store fartøy. Hva kan føre til hjerteinfarkt og til og med død. Selv uten frigjøring representerer de en veldig stor trussel, fordi de helt kan stoppe blodstrømmen gjennom venen.

Slik rengjør du fartøyene

For medisinsk rengjøring av fartøy er det spesielle preparater.

 1. Statiner er de mest effektive måtene for rensing av fartøy. De har minst bivirkninger. I tillegg til deres grunnleggende egenskaper, er de preget av antiinflammatoriske funksjoner. Opptakstiden avhenger av pasientens alder og grad av vaskulær forurensning.
 2. Sequestants av gallsyrer. De aktiverer bindingen i tarmen og ytterligere utskillelse. Ved søknad er det nødvendig å vurdere muligheten for sikkerhetsreaksjoner i form av problemer med tarm, forekomst gazoobrazovanija.
 3. Fibre reduserer mengden fett i kroppen, reduserer mengden kolesterol.
 4. Vitaminer. Den mest effektive er ascorbinsyre og B-vitaminer.

Rensing av kar med folkemidlene

Disse inkluderer følgende:

 1. Det er mange flere måter å rense fartøyene ved hjelp av folkemidlene.
 2. Det er flott å vaske fartøyene et slikt produkt som valnøtt. Ta et halvt kilo nøtter og bla gjennom kjøttkvernet. Ta en spiseskje en time før måltider to ganger om dagen.
 3. Et annet middel for blodårene. Det er en blanding av sitron og hvitløk. Ta fire sitroner og fire hode hvitløk. Rull gjennom kjøttkvernet og hell 3 liter vann. Insister tre dager, periodisk omrøring. Trekk deretter og bruk et halvt glass tre ganger om dagen.
 4. Gresskarfrø og vodka. Ta 100 gram gresskarfrø og slip dem i en kaffekvern. Hell dem deretter en flaske vodka og insister 21 dager. Drikk infusjon av en spiseskje tre ganger om dagen. Behandlingsvarighet i 21 dager.
 5. Urte samling. Grind bladen av sennep, hestetail og hagtorn blomster. Hell vann og kok opp, la stå i en time. Ta 50 gram en gang om dagen.

Hvordan sjekke blodkar: betydningen av en undersøkelse og en gjennomgang av metoder

Som en generell regel er tale om vaskulære sykdommer, først og fremst bety tap av veggene av arteriene - aterosklerose og forandringer i kar diameter av det venøse sengen - åreknuter. Men hele menneskekroppen gjennomsyres med blodkar og langt fra alle mener at listen over sykdommer relatert til det vaskulære området er mer enn ett dusin. Disse omfatter alle typer flebitt, trombose, arteriell tortuosity, limfostazom lemmer, kalt elefantsyke, bekken åreknuter, hemorroider og mer. Kontroller derfor fartøyene i tide og deres ytelse er en hellig sak for alle.

Disse "mangesidige" fartøyene

Du kan bare misunne «rasen av mennesker» som er svært følsomme overfor en minste forverring i deres helse. Hodet begynte å snurre, om ben eller føtter har begynt å svulme opp om kvelden, plutselig var det "stjerner" på ben eller føtter, betyr at noe ikke er i orden. Flertallet kaster seg på dem og prøver å ikke ta noen tiltak, i håp om at alt "vil løse seg selv". Derfor er det ikke overraskende at behandlingen først begynner når de alvorligste symptomene allerede er der.

Vaskulære sykdommer sakte men sikkert, holde tritt med tider, bli en pest i XX, og nå på XXI-tallet. Forskere mener at utviklingen av menneskelig utvikling ikke har medført noen endringer i det vaskulære systemet, uansett hva. Uten å gå inn i detaljene i blodkarets struktur, må vi bare forstå at "fartøyene" er det fineste organiserte systemet, hvor hver gren er ansvarlig for arbeidet med et enkelt organ.

Derfor har arteriene en tendens til å levere blod fra hjertet til alle organer og vev, slik at de assisteres av flere grener - arterioler. Og blodårene legges tilbake fra organene til hjertet. Det intercellulære rommet er dekket med kapillærer. De fleste av dem der, hvor metabolismenivået er høyt, og den grå saken i hjernen er ikke noe unntak.

Kapillærer, i sin tur, smelter sammen i venules, som også spiller en viktig rolle i å forbedre mikrosirkulasjonen og returnere blod til hjertet. Og så jobber de "ufattelig" gjennom hele livet for å bringe blodet, mettet med oksygen og alle nødvendige næringsstoffer til hver celle.

Til hvilken spesialist å søke?

Noen ganger, føler seg uvel, en person finner det vanskelig å velge riktig spesialist som kan løse problemet. Selv om det i noen oppgjør vil det sikkert være en paramediker eller en terapeut som aksepterer pasienter med noen form for sladder. Han vil fortelle deg nøyaktig hvilken lege som spesialiserer seg i denne sykdommen eller sykdommen.

I hvert distrikts sentrum eller, mer eller mindre lik en by-type bosetning, er det en nevropatolog eller nevrolog, som faktisk er den samme. En nevrolog er et modernisert navn for en og samme spesialist. Denne legen kan hjelpe med skader og blødninger i hjernen, osteokondrose, søvnforstyrrelser og koordinering av bevegelser. I et ord, hvor det er vaskulære sykdommer i nervesystemet.

Med sikte på å etablere en nøyaktig diagnose har nevrologeren rett til å sende til undersøkelsen av hjernens fartøy ved hjelp av de mest moderne metodene. Etter at bruken av blodtilførselen ikke vil redusere, påvirker den generelle tilstanden av helsen, som manifesterer seg i form av hyppig hodepine, svimmelhet og økende irritasjon.

Kontroller at fartøyene på beina vil hjelpe en spesialist i vaskulær kirurgi, kalt en angiolog eller angiokirurg. Det behandler blod og lymfekar. I sin makt å spare menneskeheten mot sykdommer så som slag, nyresvikt, trofiske sår, tromboflebitt, trombose og til og med brudd styrke, hvis den er koblet med sin spesifisitet. Det er viktig å vite at et så variert utvalg av vaskulær kirurgs aktiviteter skyldes at han i sin kompetanse behandler lesjoner av vener, arterier og lymfatiske kar. Kontroller tilstanden til venene kan stole på og mer smal spesialist - phlebologist.

Det ser ut til at nesten alle er klar over hvordan man skal kontrollere hjertets kar, bør du konsultere en kardiolog. Selv om det noen ganger er vanskelig å tegne en klar grense mellom de sanne hjertesykdommer og andre vaskulære sykdommer som har en indirekte effekt på den. Så, reumatisme og myokarditt, primordis hjertesykdommer og aterosklerose og flebitt forårsaker mer skade på arteriene og venene. Og til slutt har hypertensjon en negativ effekt på hele kardiovaskulærsystemet.

Hver av de nevnte leger kan utnevne en omfattende undersøkelse innenfor omfanget av deres spesialisering.

La oss utforske karene i hodet og nakken

Så, et langt forsinket besøk til riktig spesialist er gjort. Vi vil være konsekvente og begynne med den viktigste studien - hjernen. Det oppstår når:

Kanskje pasienten er opptatt av tinnitus eller hyppig hodepine, svimmelhet. Dette kan også være en alvorlig grunn til undersøkelsen.

Magnetic resonance imaging (MR)

En moderne diagnostisk metode som brukes til studiet av hjerneskip er magnetisk resonansavbildning (MR). Det gjør det mulig for legen å skaffe seg data om strukturelle og patologiske endringer i hjernevævets vaskulære seng og å evaluere alle prosessene som foregår i øyeblikket. MR hjelper til med å vurdere tilstanden til vaskulære vegger, kontroller dem for tilstedeværelse av plakk og blodpropper.

Effekten avhenger i stor grad av MRI-apparater, ettersom apparatet med et magnetisk felt på 0,3-0,4 T har en lav oppløsning og vil ikke være i stand til å se alle de små endringene i hjernen fartøy. Det er mye bedre å gjennomføre denne prosedyren, kan enheten MRI 1.0 T eller 1.5 T. Men de har ingen andre fordeler i forhold til fornavnet.

Noen ganger blir MR-prosedyren utført ved å bruke kontrasten, dvs. farging av blodet med spesielle stoffer. Dette gjør at du kan se raskere ved hjelp av en patologisk patologisk forandring, tilstedeværelsen av plakk.

Video: hvorfor gjør en MR?

Rheoencephalography (REG)

Survey MR kan tilskrives den høyeste kvalitet, men dyr metode, som ikke brukes i alle klinikker. Mye mer utbredt er en metode for å studere hodene i hodet, for eksempel rheoencefalografi (REG). For å betegne denne prosedyren, er begrepet cerebral rheografi også brukt. Undersøkelsen utføres ved hjelp av en rheograph-enhet, som med tilstrekkelig nøyaktighet kan bidra til diagnostisering av vaskulære sykdommer.

Enheten er en strømkilde med plateformede metallelektroder, som er festet til fettfri alkohol i hodebunnen med gummibånd. Platen behandles også med en spesiell kontaktpasta. Deretter går en svak strøm gjennom dem, og prosessen med å registrere fartøyets tilstand begynner. Elektroder kan påføres jevnt over hele overflaten av hodet eller sentrert i det skadede området.

Mer informasjon om rheoencefalografi av hodet er tilgjengelig på lenken.

Informasjonen er oppnådd ved å observere prosessen med elektrisk ledningsevne av blodstrøm og kropp, forskjellen mellom som gir effekten av pulsering. Dermed er det mulig å oppnå pålitelig informasjon om hastigheten på blodpåfylling, tone og nivå av elastisitet av fartøyets vegger. Videre er det mulig å skaffe seg informasjon separat om aktiviteten til arterielle og venøse systemer, som er spesielt verdifull i tilfeller av mistanke om brudd på venøs utstrømning.

Doppler ultralyd

De viktigste metodene for å sjekke hjernen inkluderer dupleks skanning av fartøy, som vanligvis utføres sammen med undersøkelsen av nakkeområdet. De såkalte brakiocephaliske arteriene (livmorhalsbeholdere) blir utsatt for forskning.

Absolutt smertefri prosedyre, som er en ultralyd (ultralyd), gjør det mulig å sjekke hodene i hodet og nakken, samt fartøyer i ethvert område hvor de er. Når det er en konstant økning i blodtrykket, er det fornuftig å sjekke blodårene i nyrene, fordi innsnevring av blodkarene som er ansvarlige for blodtilførselen til nyrene, kan føre til alvorlig hypertensjon.

Det innebærer enkelhet av metoden, som ikke krever spesiell forberedelse til undersøkelsen. Pasienten er i horisontal stilling på sofaen, og en gel-smurt sensor "går" gjennom pasientens kropp, noe som gir umiddelbare resultater på skjermen.

Men prosedyren, som tar bare en halv time, er så enkel bare for pasienten. Dessverre er denne enheten ikke tilgjengelig i alle medisinske institusjoner. Kvaliteten og nøyaktigheten av de innhentede dataene avhenger i stor grad av kvaliteten på utstyret selv, men spesialisten må også ha spesiell opplæring for å kunne tolke den mottatte informasjonen riktig og nøyaktig.

Video: prosessen med dopplerografi

ultralyd

Undersøkelse av nakke fartøy sammen med studiet av hjernen er rettferdiggjort av det faktum at dette området er i ett stykke vaskulære system over hodet, inkludert carotis og vertebrale arterie, og den bakre og fremre område cerebellar arterie. På grunn av den overfladiske plasseringen av halspulsåren, er det mulig å oppnå meget verdifulle data om tilstanden til hele arteriesystemet i kroppen. Den samme prosedyren lar deg kontrollere blodpropper, for nærvær av fibrøse noder, som senere kan føre til dannelse av aterosklerotiske plakk.

Under studien ligger pasienten på ryggen, kaster hodet tilbake og setter det bort fra undersøkelsesområdet. Sensoren går opp i nakken, deretter under kjeve og bak øret. Evnen til å inkludere en fargemodus lar deg se plasseringen og tilstanden til halspulsåren "i all sin herlighet". På samme måte vender pasienten hodet til den andre siden, frigjør undersøkelsesområdet, og slår på siden slik at han kan se vertebralarterien.

Det som ble beskrevet ovenfor kalles ultrasonografi. Det utføres med deltakelse av samme enhet - en ultralydskanner. Indikasjoner for bruk av dupleksskanning i nakken kan være:

 • Svimmelhet, ustabilitet i gang, bevissthetstap;
 • Utsatt slagtilfelle;
 • Pulserende formasjoner i nakken;
 • hypertensjon;
 • hodepine;
 • Osteochondrose;
 • Skarp syn i visjon, minne.

La oss utforske hjertet og blodårene

Slike enkle metoder for diagnostikk som ikke involverer komplisert utstyr og penetrasjon inne, for eksempel pulsmåling, trykk, tapping og lytte til hjerterytmen, gir en mulighet til å få en generell, overfladisk syn på pasientens hjerte.

En omfattende undersøkelse av hjertet og blodkarene inkluderer:

 1. Elektrokardiogram (EKG);
 2. Ekkokardiografi (EKG, men under fysisk stress);
 3. Ultralyd av karoten arterien, samt sonografi av nedre lemmer;
 4. Kontrollerer elasticiteten til blodkarene;
 5. Reovasografi (undersøkelse av blodstrømmen i karene i øvre og nedre ekstremiteter).

En full undersøkelse er som regel ikke begrenset til dette. En ytterligere laboratorieblodprøve utføres for å sikre samsvar med normer for elektrolytter, mineraler, lipider, sukker, protrombin og alt som kan inkludere en fullstendig detaljert analyse.

Som nevnt ovenfor kan noen fartøy kontrolleres ved hjelp av dopplerografi, men hvis denne metoden ikke gir et komplett bilde av tilstanden til kardiovaskulærsystemet, vil metoden for computertomografi alltid komme til redning.

Beregnet Tomografi

Til tross for at de første tomografiene dukket opp i 1972, har teknologien gjennom årene gjennomgått mange forbedringer. Tomografen er et ringformet bord koblet til en CT-skanner. Pasienten ligger inne i ringen, som roterer og fjerner det flerlagede området som undersøkes. Enheten brukes ikke bare til undersøkelse av koronarbeinene, men også for thorax, buk, bekken og ekstremiteter.

Med hensyn til hjertet, gjør datatomografi det mulig å gjenkjenne graden av vasokonstriksjon uten å utføre intrakardiale manipulasjoner. Metoden kan brukes i en konvensjonell klinikk. For å forsterke bildet blir det ofte innført et kontrastmiddel, som er tatt som jod. Konklusjonen viser tomografen et tredimensjonalt bilde av hjertet med kontrastfargede kar, hvor man klart kan se deres deformasjon, om noen. Det er også viktig at CT gir en mulighet til å se ikke bare hjertet, men også omgivende vev, noe som bidrar til å kontrollere tilstedeværelsen av svulsten og tilstanden til aorta.

Koronar angiografi

Denne kirurgiske metoden brukes i ekstreme tilfeller og krever gjenoppliving. Også her er innføringen av et kontrastmedium overvekt, men bare gjennom et kateter, som igjen er introdusert i arteriel sengen. En spesiell røntgenenhet - en angiograf skanner hele prosessen på skjermen.

Denne komplekse prosedyren har sine fordeler, da det ikke bare gjør det mulig å utføre diagnostikk, men også for å korrigere de negative konsekvensene av vasokonstriksjon umiddelbart. For dette blir et kateter med en luftbeholder ført til innsnevringsstedet og utvidet fartøyet.

Diagnose av åreknuter

Besøk til phlebologist Angiology eller bør ikke bli forsinket dersom den venøse mønster på bena blir mer uttalt, og i kveld hovne føtter, og en følelse av tretthet og tyngde i underekstremitetene gir ikke resten. Vanligvis begynner legen å få med etablering av visuelle tegn til endring i huden. Men for å gjøre en nøyaktig diagnose er viktig å ha informasjon om tilstanden til bindevevet og de dype saphenous årer og deres ventiler. Vi vil ikke gjenta på duplex ultralydundersøkelse, som er en universell metode for vaskulære undersøkelser hvor det er mer spesifikke måter knyttet til undersøkelse av nedre ekstremiteter.

Det er mange funksjonstester som ikke har nøyaktig informasjon, men gir en mulighet til å bestemme graden av patency av dype årer på et bestemt stadium av sykdommen. Så, for eksempel, med Delbe-Perthes marsjprøven, er pasienten, med overflod av overfladiske vener, plassert en turniquet på øvre del av låret og tilbys å gå i 10 minutter. Med en god patency vil de overfladiske årene avta innen et minutt.

venography

Mer nøyaktig informasjon kan fås ved å undersøke venene ved radiografi (flebografi, venografi) med innføring av kontrastmedium. Denne prosessen er ganske arbeidskrevende, fordi radiografien er laget i forskjellige fremskrivninger. Pasienten skal forandre kroppens stilling, deretter hold pusten, og gjør deretter en utandring i tide.

Funksjonell-dynamisk flebomanometri

Denne metoden gir mer nøyaktig informasjon, siden venetrykket måles ved ulike fysiske belastninger. Når du hviler, i oppreist stilling, kan det venetiske trykket i beina ikke overstige det hydrostatiske trykket. Men for å oppdage de skadede ventilene må man likevel vende seg til ultralyddopplerdetektoren. Ifølge ultralydbølgen produserer sensoren ulike lyder.

Flere regimer brukes til å bestemme diameteren av venen, lumenet, tilstedeværelsen av en ventil. Ofte bruker leger en tofarget Doppler-analysator i diagnosen venøs forstørrelse, som viser blodårene og blodårene i rødt, men det regnes som ineffektivt.

Video: Opptaksrapport

Fra usynlig

Prosedyren for Doppler-ultralyd med hensyn til diagnosen holdes nå av tusenvis av pasienter, og denne metoden er langt den mest tilgjengelige i studien av blodkar. Men snakk om hvorvidt denne prosedyren ikke skader helse, fortsetter også. Imidlertid har det ikke blitt bevist og ikke observert i praksis at ultralyd kan ha en negativ effekt på intracellulære prosesser, og derfor anses det å være helt ufarlig.

Selvfølgelig, når man må velge mellom undersøkelsesproblemet, for eksempel om det gjelder en MR, og hvis den blir forlatt, er det umulig å stille en nøyaktig diagnose og dermed full behandling, så er valgresultatet åpenbart. Vaskulære sykdommer krever en individuell tilnærming, men det er også vanlige grunner som fører til deres raske vekst blant den yngre generasjonen.

Når og hvordan skal jeg sjekke blodårene?

I menneskekroppen er et stort antall fartøyer anslått at lengden er hundre tusen kilometer. Fra hvordan å operere hele sirkulasjonssystemet, vil den avgjore om legemet i tid og i sin helhet får oksygen og stoffer som er nødvendig og som det vil bli utskilt nedbrytningsprodukter og overskudd av flytende karbondioksid.

Ofte kommer folk til å studere arterier og vener i forsømte situasjoner, når konservativ behandling ikke hjelper. I denne artikkelen vil vi vurdere når man skal sjekke fartøyene, hvilke og hvilken undersøkelsesmetode som best bidrar til å bestemme tilstanden deres.

Nylig leste jeg en artikkel som beskriver preparatet Holedol for rengjøringsfartøy og bli kvitt kolesterol. Dette stoffet forbedrer den generelle tilstanden til kroppen, normaliserer venøs tone, hindrer avsetning av kolesterol plakk, renser blod og lymfe, og beskytter også mot høyt blodtrykk, slag og hjerteinfarkt.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte emballasjen. Jeg la merke til endringene i en uke: de konstante smerter i hjertet mitt, tyngden, trykket hopper som plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

Alle sykdommer kan være betinget definert i to grupper:

 • Sykdommer i blodårene i arteriell sengen (aorta, arterier, arterioler og kapillærer);
 • Sykdommer i karene i venesengen (vener og vener).

I hver gruppe er det et stort antall sykdommer, både medfødt og oppkjøpt. Den vanligste er åreknuter i underekstremiteter.

Hvis arteriell sengen er berørt, fører dette til utilstrekkelig inntak av nødvendige stoffer og oksygen til alle organer og vev. Forstyrrelse av venøs fører til en demping av venøs utstrømning av blod fra organer, karbondioksyd og nedbrytningsprodukter er evakuert fra kroppen er ikke i full skjerm.

Dermed kan det hevdes at rettidig undersøkelse er garantien for at alle organer og systemer fungerer normalt.

Grunnleggende forskningsmetoder

Fartøyforskning kan utføres ved hjelp av følgende metoder:

 1. Angiografi. Dette er en røntgenmetode for å studere arteriene og venene med et kontrastmedium. For å gjøre dette injiseres et kontrastmiddel med jod i karet. Etter dette går kontrasten gjennom karene i den lille blodsirkulasjonen, du kan utforske det nødvendige området (for eksempel digital angiografi av venene på underdelene). Den mottatte informasjonen behandles av et spesielt program på datamaskinen.
 2. Ultralyddopplerografi av fartøy. En slik studie av blodkar gjør det mulig å evaluere retning og hastighet av blodstrømmen. Prinsippet om forskning er basert på utslipp av ultralydbølger, som reflekteres fra mobilelementene i blodet.
 3. Farge dupleks skanning av fartøy. I tillegg til indikatorene som oppdages med konvensjonell dopplerografi, er det også mulig å estimere blodstrømningsdensiteten.
 4. Intravaskulær ultralyd. Ved hjelp av spesialutstyr vurderes fartøyets tilstand fra innsiden. Studien er viktig for å bestemme størrelsen og tilstanden av aterosklerotiske plakk i arteriene. Det er den nyeste og mest moderne metoden for å diagnostisere vaskulær sykdom, den utføres kun i spesialiserte klinikker.
 5. Spiral datatomografi. Ved hjelp av denne metoden, undersøker studier tilstanden til fartøyene, deres patency, de oppdager medfødte abnormiteter i blodkar.
 6. Magnetic resonance imaging. Brukes i tilfeller der det ikke er mulig å gå inn i et kontrastmiddel. Det er sjelden brukt til å diagnostisere vaskulære sykdommer.
 7. Rheografi. Denne studien brukes til åreknuter i nedre ekstremiteter og viser godt tilstedeværelsen av trombose. Sonden er festet til huden og infrarøde stråler reflekteres i den.
 8. Termografi. Lar deg vurdere tilstanden til arteriene. Hvis patenteringen av arteriene er redusert, vil den termiske bildebehandleren vise en signifikant reduksjon i kroppstemperaturen i området av den berørte arterien. Studien er viktig for diagnosen utrydding av aterosklerose og diabetisk angiopati. Har ingen kontraindikasjoner.
 9. Venografi. Mens du følger en person, injiseres et kontrastmiddel i venen. På en serie av røntgenbilder er det mulig å vurdere patensen av både dype og overfladiske vener, tilstedeværelsen av trombi og tilstanden til ventilapparatet.

Valget av en egnet undersøkelsesmetode bør baseres på tilgjengeligheten av indikasjoner og kontraindikasjoner til studien.

Invasive forskningsmetoder må tas opp i de tilfellene når alle andre forskningsmetoder ikke er tilstrekkelig informative for å etablere riktig diagnose.

Hva er funnet under ultralyd undersøkelse av blodårer?

Undersøkelsen av blodkar, både arterier og årer, er enklest og raskere å produsere ved hjelp av en ultralydsenhet. Det er best hvis studien utføres av en angiosurgeon. Dette er en spesialist som bare behandler sykdommer i arteriene og årene.

Den vanligste sykdommen i blodårene er åreknuter i underekstremiteter.

I tid for å starte behandlingen og ikke gå glipp av forekomsten av blodpropp, er det viktig å appellere til kirurg i de tidlige stadier av problemer med årer, nemlig påvisning av utvidelser og deformasjoner av de overfladiske venene i bena.

La oss vurdere mer detaljert, på eksempelet på vener i nedre ekstremiteter, hvordan undersøkelsen av fartøyene finner sted og hvilke endringer som kan oppdages.

Under denne undersøkelsen reflekteres ultralydbølger fra organer og vev, apparatet registrerer reflekterte bølger og viser bildet på skjermen. Denne studien er helt trygg og kan utføres selv hos gravide kvinner.

For å rengjøre FARTØYER, forhindre blodpropper og bli kvitt kolesterol, bruker leserne et nytt naturlig preparat, anbefalt av Elena Malysheva. Sammensetningen av stoffet inkluderer blåbærjuice, kløverblomster, innfødt hvitløkskonsentrat, steinolje og leekweedjuice.

Under den vanlige ultralydsdopplerografien bestemmer legen de grunnleggende ytelsesindikatorene for venene til de nedre ekstremiteter: tilstanden til ventilapparatet og åndens åpenhet. Disse dataene er nok til å gjøre en diagnose av åreknuter.

For å bestemme behovet for kirurgi og mengden av den kommende operasjon, vanligvis båret ultralydskanning av de nedre ekstremiteter med dopplerography og fargekodet blodstrøm. For å gjøre dette, er spesielle sensorer brukt til å vurdere graden av venøs insuffisiens basert på mengden venøst ​​blod som kommer tilbake fra ventiler tilbake til bena.

Det er svært viktig i studiet av nedre lem venøse tromber ikke gå glipp av, de er svært farlig for sine komplikasjoner, hvis de vil bryte, vil det føre til vitale organer tromboembolisme (mulig hjerneslag eller hjerteinfarkt). Selv uten frigjøring, representerer de en veldig stor trussel, fordi de helt kan blokkere blodstrømmen gjennom venen.

Hvis under ultralydsundersøkelsen av venene på underdelene, det er åpenbart svikt i ventiler, må kirurgisk inngrep utføres.

I de tidlige stadiene av sykdommen kan det herdes ved skleroterapi eller en liten operasjon.

Kontroller blodkarene i hele kroppen

I menneskekroppen er det et stort antall blodårer. Som kjent er oksygen overført gjennom blodet, og denne funksjonen avhenger direkte av fartøyets tilstand. Mange sykdommer utvikler seg mot bakgrunn av dårlig funksjon i sirkulasjonssystemet. Det er derfor rettidig diagnostikk er svært viktig, siden det er mulig å bli kvitt dem raskt og smertefritt når det er i tid som viser bruddene.

Denne artikkelen vil detaljere typene diagnose av blodkar, deres fordeler og mulig skade, samt spesialister som vil bidra til å løse dette problemet.

Blodkar, deres struktur og funksjoner

I menneskekroppen er det 2 typer blodsirkulasjon: venøs og arteriell. Det vaskulære systemets funksjon involverer blodkar og hjerte. Ifølge førstnevnte beveger blodet gjennom menneskekroppen, og takket være det andre injiseres det. Det finnes slike typer:

 • Hovedarterien er aorta;
 • store: arterier og årer (på dem flytter oksygen til hjertet og store organer);
 • medium og liten: kapillærer, venoler, arterioler (oksygen overføres til små vev og celler i hele organismen).

Hvis minst en begynner å fungere dårlig, reduseres innstrømningen og utstrømningen av blod, og veggene deres er tilstoppet. Studien av blodårer er svært viktig for rettidig oppdagelse av et mulig problem.

Det er ingen karakteristiske symptomer på sirkulasjonssystemet, siden hver av komponentene direkte samhandler med et bestemt organ. Derfor, hvis det er brudd på arbeidet hennes, så oppstår symptomene først i det organet som det berørte fartøyet er ansvarlig for. Alt dette og kompliserer den nøyaktige etableringen av problemet og forsinker behandlingen.

Lær av denne artikkelen hvordan du rengjør fartøyene hjemme.

Så, la oss starte med det som kalles en vaskulær undersøkelse? Alt avhenger av området som skal undersøkes. For eksempel, med dopplerografi, undersøkes hjertens aorta, med magnetisk resonansavbildning er det mulig å gjennomføre en undersøkelse av hele organismen.

Nøkkeltall for studien:

 • traumer til skallen og hodet;
 • blodtrykk hopp;
 • forventet onkologi av hjernen;
 • konstant hodepine av usikker natur;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • åreknuter
 • hevelse i nedre ekstremiteter;
 • røyking misbruk, alvorlig vektøkning, kroniske sykdommer, etc.

Typer av diagnostikk

Hvordan sjekke tilstanden til fartøyene i hele kroppen, kan bare fortelle en erfaren spesialist. Dette er først og fremst nevrologer, de er engasjert i retninger for undersøkelser av hjernen og nervesystemet.

Hodeskip

Brudd på driften av hodeskårene er ledsaget av alvorlig hodepine, som er en ekstra faktor som oppfordrer en person til å gå til en medisinsk institusjon. Legen utpeker som regel en hjerneundersøkelse i forbindelse med nakken, da de danner et enkelt system for blodsirkulasjon. Følgende diagnostikk er tilgjengelig:

 • MRI - magnetisk resonansbilder. Den mest informative og populære typen forskning. Takk tomografi, får legen et komplett bilde av tilstanden til alle fartøyene i hodet i en tredimensjonal måling. Avhengig av enhetens kraft kan du se sykdommene selv den minste. Den eneste ulempen ved denne metoden er den høye prisen.
 • rheoencephalography - Den nest mest populære metoden for diagnose. Prinsippet med denne undersøkelsen er å feste spesielle elektrodeplater til hodet, langs hvilket signalet vil bevege seg. På skjermen på skjermen vil være synlig arbeidet til fartøyene i hodet, hastigheten på bevegelse av blod langs dem, deres generelle tilstand. Ulempen med denne metoden er varigheten og ulempen av oppførelsen.
 • Doppler ultralyd - Dette er en av de forskjellige ultralydsartene. Denne metoden brukes ikke bare til studier av hodeskårene, men også for hele kroppen. Varigheten av prosedyren er opp til 30 minutter, er til og med brukt til å diagnostisere sirkulasjonssystemet hos barn.
 • Beregnet Tomografi - Undersøkelse utføres ved hjelp av røntgenstråler. Takket være denne metoden er det mulig å etablere ikke bare den generelle tilstanden, men også den mulige tilstedeværelsen av tumorformasjoner;
 • ultralyd - Denne teknikken brukes til å undersøke nakken (spesielt halspulsåren).

Hjerteskjermer

Hvordan sjekke blodkarene i hjertet vil fortelle legen en kardiolog. Til å begynne med får pasienten et elektrokardiogram, hvor spesialisten kan oppdage abnormiteter i hjertet. Siden hjertet og blodårene er nært beslektet med hverandre, sendes pasienten til ytterligere forskning. De mest populære metodene i dette området er:

 • Doppler;
 • datatomografi;
 • Koronar angiografi (dette er en kirurgisk metode for diagnose, utført ved hjertekirurgi).

Lær av denne artikkelen hvordan du rengjør de vaskulære stjernene på ansiktet.

Nedre og øvre ekstremiteter

Problemet med åreknuter blir håndtert av en angiolog eller en angiosurgeon som kan sende en pasient til følgende typer undersøkelser:

 • Doppler (utført i forbindelse med analysen av hjertekarene);
 • ultralyd;
 • venography (Røntgenmetode for å undersøke venene i nedre ekstremiteter);
 • flebomanometriya (en metode for måling av trykket i venene i nærvær av forskjellige nivåer av fysisk aktivitet).

Hvordan sjekke blodkarene i hele kroppen? For dette er det mest effektive magnetisk resonans angiografi.

Denne teknikken er kompleks og gjør det ikke bare mulig å identifisere mulige brudd i veggene, men også for å sikre at de fungerer fullt ut. Prosedyren utføres i 6 trinn på 15 minutter hver hver. Dessverre er denne typen diagnostikk bare tilgjengelig i betalte klinikker.

Hvilke spesialister å kontakte?

Hvis en person føler seg konstant hodepine, ubehag, så med dette problemet er det bedre å konsultere en lokal nevrolog, han skal gjennomføre en undersøkelse og foreskrive nødvendige tilleggsundersøkelser.

Med åreknuter eller dårlig sirkulasjon i sirkulasjonssystemet i lemmer vil hjelpe en lege angiolog eller phlebologist. Etter å ha gjennomført de nødvendige testene, velges optimal behandling.

Når hjertet er ødelagt det er nødvendig å konsultere en kardiolog. Det vil bidra til å takle slike problemer som aterosklerose, revmatisme, etc.

Hver av disse spesialistene velger en bestemt behandling og metode for å undersøke fartøyene individuelt for en enkelt pasient.

Kontroll av blodårer er svært viktig for rettidig diagnose av mulig forstyrrelse av arbeidet til andre organer. Når du velger en undersøkelsesmetode, er det nødvendig å ta hensyn til mulig skade på kroppen (for eksempel under radiografi eller MR, dopplerografi).

konklusjon

Det må imidlertid også huskes at en rettidig kontroll vil bidra til å etablere ikke bare den generelle tilstanden, men også å identifisere mulige tumorformasjoner. Derfor bør man ikke forsinke prosedyren på alvor, siden med en sen appell til en spesialist, vil konservativ behandling være ineffektiv.

Hvordan sjekke tilstanden til blodårene

I tilfelle skade, og etter blod fra sprukket blodkar i hodet, lesjoner av mellomvirvelskiver og brusk, søvnforstyrrelser og motorisk koordinasjon, hyppige hodepine, forvirring i verdensrommet, irritasjon bør tenke på deres helse, og fremfor alt for å slå til en terapeut, som vil sende den rette personen. Dersom det blir bestemt at problemet ligger i sirkulasjonssystemet, vil den sende til de som er involvert i behandlingsbeholderen leger, som en nevrologen eller nevrolog (som generelt er den samme), og til den angio-kirurgen. De vil fortelle deg hvordan du skal sjekke blodkar for blodpropper.

Vaskulære systemet er en viktig del av menneskekroppen, i henhold til hennes blod kommer og går med den nødvendige oksygen og næringsstoffer til cellene og derved gi vital aktivitet i hele organismen. I mange millioner år har det ikke endret seg på noen måte i form eller funksjon.

Dessuten går blodstrømmen gjennom arteriene fra hjertet til arteriolene og kapillærene, som bringer væskevævet til alle cellene på et bestemt sted. Og tilbake gjennom venene og blodårene i hjertet.

spesialister

Mange folk ikke anser det nødvendig å kjøre til legen for å få hjelp på grunn av noen plager, for eksempel svimmelhet, hevelse i bena i kveld, for en natt passerer, eller utseendet på årer på bena. Det er ingen tid, så ønske. Som et resultat går pasientene inn i behandlingsavdelingen med en utpreget patologi.

Neurologist og kirurg kreves ved sjekk slike symptomer sirkulasjonssystemet, og svært ofte er det detekterte brudd: aterosklerose, flebitt, trombose, arteriell snirkler, elefant, åreknuter, hemorroider og mange andre.

Spesialister, hvis de mistenkes for en sykdom, bør utarbeide en helhetlig undersøkelse, ved hjelp av hvilke de nøyaktig bestemmer patologien og behandlingen av karene kan foreskrives.

diagnostikk

Diagnostiseringsmetodene inkluderer i de fleste tilfeller forskjellige metoder, som grafisk viser bildet av fartøyet på skjermbildet av et spesialisert apparat. Disse inkluderer MR, REG, DPG, hjerte EKG og andre.

Studien er delt inn i vaskulær testing:

hodet

For å sjekke hjernens fartøy, bruk:

Magnetic resonance imaging. Det gjør det mulig å analysere tilstanden til hjerneskipene, integriteten, pågående prosesser, se om det finnes kolesterolformasjoner, blodpropper. Disse enhetene har forskjellig oppløsning, som bestemmes av en slik måleenhet som Tesla (T). For eksempel, med en kraft på fire hundre prosent av en adz, vil utstyret være svakt, og bildet som vises på skjermen, er ikke av høy kvalitet. Legen kan hoppe over noen detaljer. Med en kraft på en og en halv Tesla blir bildet klarere, og resultatet er derfor mer korrekt. Noen ganger blir metoden komplementert ved å fargelegge blodcellene med spesielle fargestoffer hvis pasienten ikke har allergier mot dem. En slik prosedyre vil gjøre det mulig å etablere på kortest mulig tid forekomsten av et tilstoppet element eller buildups på vegger av fartøyene.

MR i hjerneskip

rheoencephalography. Det kalles også cerebral tomografi. En rheografi brukes til å oppdage hjernesykdommer. Steder der elektrodene skal påføres smøres med alkohol, de kan være jevnt lokalisert eller lokalisert i det skadede området. Disse metallplater er festet til den aktuelle kilden og smøres også av kontaktmaterialet. Elektrokonduktivitet viser bevegelsen av blodstrømmen, som kan forstås om fyllingen av blodet i fartøyet, dets tone og strukturen av veggene. Metoden gjør det mulig å skille blodstrømmen i blodårene og arteriene, noe som er svært viktig.

For å sjekke nesenes fartøy på en trombusbruk:

Ultralyddopplerografi. Det er smertefritt og utføres uten spesiell forberedelse av pasienten, bare det er nødvendig å observere grunnleggende hygieniske normer. Pasienten er lagt på sofaen, det nødvendige området (nakke, hode) smøres med gel. Ved hjelp av en spesiell enhet skanner en spesialist menneskekroppen. Samtidig vises et bilde på skjermen. Ifølge ham gjør doktoren en konklusjon om sykdommen. Kvaliteten på den halve timen prosedyre og resultatene avhenge av selve enheten, og på opplæring og yrkeserfaring, på nøyaktig hvor mye han vil være i stand til å etablere diagnosen. Denne metoden er egnet for å undersøke hodeområdet.

Ultralyd. Det utføres så vel som på hode- og nakkekarene. Sleeping artery er den mest hensiktsmessige, fordi den er nærmere overflaten, er det lettere å finne. Etter å ha undersøkt det, kan man forstå tilstanden til hele arteriesystemet. Etablere tilstedeværelsen av trombose, fibroder, kolesterolplakk. Når du utfører studien, legger pasienten seg på ryggen, flipper hodet, vri seg litt bort fra seg selv. Deretter driver legen en spesiell enhet rundt nakken, deretter under kjeve og bak øret. Deretter snu de hodet og prosessen gjentas. Etter å ha undersøkt de parerte arteriene, legges pasienten på sin side for å undersøke fartøyet i ryggraden. Det er farge enheter, de vil gi et mer nøyaktig bilde av tilstanden til venen.

Det er flere indikasjoner på bruk av denne metoden for å diagnostisere kardiovaskulære sykdommer:

 • svimmelhet;
 • Hjerneslag i fortiden;
 • Alvorlig pulsering i nakken;
 • Høyt trykk;
 • Smertefornemmelser i hodet;
 • Alvorlig nedsatt hukommelse og syn.

Brain Research and hals for tilstedeværelsen av blodpropper i karene blir utført med en skarp blod insuffisiens, kapillær ved brudd av vaskulær dystoni, hjernerystelse, forhøyet trykk, støy i ørene, smerter i hodet, tap av orientering i rommet.

hjerter

For å utføre en kontroll av blodkarene på trombusbruk:

 • Elektrokardiorgamma;
 • ekkokardiografi;
 • ultralyd;
 • Rheovasography of vessels;
 • Fartøyforskning om elastisitet.

Før disse metodene lytter spesialisten til hjertet, måler puls, trykk. Dette gjør det mulig å forstå det generelle bildet av sitt arbeid.

I tillegg kan en biokjemisk blodprøve utføres for innholdet av sukker, mineraler og andre komponenter. En standard tosidig skanningsmetode, som allerede er beskrevet ovenfor, er egnet.

Andre automatiserte diagnosemetoder inkluderer:

Beregnet Tomografi. Det utføres dersom dopplerografien ikke ga fullresultatet. En ganske gammel metode, dukket opp på slutten av det tjuende århundre. For tiden oppdatert med ny teknologi. Enheten som forskningen utføres av, er et bord med et skall i form av en ring, koblet til en dataskanner. Pasienten er lagt på bordet. Når enheten er slått på, begynner skallet å rotere. Skjermen viser et tredimensjonalt bilde av ønsket område. Anerker innsnevring av fartøyene. CT er aktuelt i en vanlig klinikk. Hvis det er mangel på nøyaktighet i bildet, blir kontrastmidler, for eksempel jod, tilsatt til blodet. Metoden brukes ikke bare for hjertekar, men også for thorax, bukområder, ben og hender. Med hjelp av det kan du ikke bare vurdere den nødvendige delen av kroppen, men også omgivende vev. For eksempel, når du undersøker hjertet, er det viktig å vite om en svulst har dannet og hva er tilstanden til det største uparbeide fartøyet.

Koronar angiografi. Denne metoden for vaskulær diagnostikk brukes svært sjelden i intensive omsorgsinnstillinger. Ved hjelp av et spesielt fargestoff injisert i blodet gjennom en punktering i huden, kan man se på datamaskinen prosessene som foregår i karene og hjertet. Metoden tillater ikke bare å forstå årsaken til problemet, men også å løse det. For eksempel vil introduksjonen av et kateter fremme utvidelsen av de smalte seksjoner av arterien.

Resultat av koronarangiografi

På trombi

For å kontrollere blodkarene for tilstedeværelse av trombose i underdelene, utfører legen en visuell undersøkelse av pasienten. Tilstedeværelsen av stjerner på beina, puffiness, tyngde (ifølge pasienten) indikerer forekomsten av sykdommen. For en mer nøyaktig definisjon bør du se på dyptliggende store fartøy. For dette er metodene beskrevet ovenfor - dupleks- og ultralyddiagnostikk - gode. Men foruten dem er det andre som gjør det mulig å bestemme graden av blodighet. Så, for eksempel, er Delta Perthes-testen å spole underbenet til pasienten og observere. Bandaged går i ca ti minutter, hvorpå tourniquet er fjernet. Etter dette, med normal patency, faller overflateårene innen ett minutt, ellers forblir de oppblåst en stund.

Venografi. Det utføres på samme måte som mange metoder med innføring av et fargestoff. Etter introduksjonen blir røntgenstråler tatt fra forskjellige sider, noe som kompliserer og forlenger prosessen. Pasienten får oppgaven: Ikke pust, pust, endre kroppens stilling.

Funksjonell dynamisk flebomanometri. Denne metoden for å sjekke blodkar for tilstedeværelse av trombi er mer nøyaktig enn den første, siden den utføres med annen fysisk aktivitet. Men likevel er det nødvendig med ytterligere deteksjon av ultralyd og Doppler-diagnose for å oppdage problemet.

Dermed er ultralyddiagnose med Doppler-ultralyd bedre egnet for å kontrollere fartøyene i hode, nakke og hjerte.

Det antas at disse metodene er helseskadelige, kan ødelegge cellulære elementer, men bruken av dem i ganske lang tid, dette er ikke bevist, så det antas at denne diagnosen ikke bærer skader på menneskekroppen. Derfor, for en haster diagnose er det bedre å lytte til anbefalingen fra den behandlende legen og ikke å forlate dem. Tross alt vil en presis definisjon av årsaken til sykdom i alle fall bidra til å løse det raskere.

Les Mer Om Fartøyene