Hvordan sjekke blodkarene i kroppen, indikasjoner for slike studier

Fra denne artikkelen lærer du: hvordan man kontrollerer karene i hele kroppen, hvilke metoder som brukes til å skaffe bilder av arterier og årer og å identifisere deres sykdommer. Forberedelse til undersøkelsen og dens oppførsel.

Sunn blodkar - en garanti for god blodtilførsel til alle menneskelige organer og en nødvendig betingelse for normal drift. Det er derfor utviklet og satt i praksis et tilstrekkelig stort antall inspeksjonsfremgangsmåter ved hvilke det er mulig å bestemme deres diameter innsnevring detektere og vurdere blodstrømmen til organene.

Metodene som brukes gjør det mulig å undersøke alle karene i kroppen, men i klinisk praksis er dette ikke gjort. Det skal forstås at en hvilken som helst diagnostisk metode, selv den mest effektive og trygge, har sine begrensninger og prisen på øvelsen. Derfor foreskriver legene bare undersøkelse av de karene som mistenkes for å utvikle en bestemt sykdom. Det er lokaliseringen av det berørte fartøyet og typen sykdom som bestemmer valget av den diagnostiske metoden som brukes.

De fleste av disse undersøkelsene blir brukt til å diagnostisere perifer arteriell sykdom (aterosklerose, okklusiv sykdom), cerebrovaskulær sykdom (slag), dyp vene trombose, kronisk venøs insuffisiens, renal sykdom, og koronararteriene, aortaaneurisme.

En aorta aneurisme er en patologisk dilatasjon av aorta lumen som kan nå store dimensjoner og til slutt føre til brudd på fartøyet

Alle instrumentale undersøkelser av vaskulærsystemet kan deles inn i to grupper:

 1. Ikke-invasiv (uten å kompromittere hudens integritet). Dette er forskjellige typer ultralyddiagnostikk.
 2. Invasiv (med brudd på integriteten til huden). Dette er forskjellige typer angiografi, der et kontrastmiddel injiseres i karet.

Avhengig av hvilken metode som brukes og lokalisering, utføres undersøkelsen av leger med funksjonell diagnostikk, kardiokirurger, vaskulære kirurger. For å utnevne en slik undersøkelse kan legen av en spesialitetskasse.

Ultralyd undersøkelsesmetoder

Essensen av studien

Ultralyd (ultralyd) er en av de vanligste metodene for å undersøke blodkar på forskjellige steder. For å få bilder av arterier og årer, samt blodstrøm estimater, brukes ultrahøyfrekvente lydbølger.

Ved hjelp av ultralyd kan inspiseres fartøy i nesten alle deler av kroppen, inkludert arterier og vener i halsen, mage, øvre og nedre ekstremiteter. I motsetning til andre bildemetoder bruker ultralyd ikke røntgenbehandling eller administrering av kontrastmedier.

Under ultralyd trener lydbølger gjennom vevet inn i området som undersøkes. De reflekteres fra blodcellene som beveger seg langs karet og går tilbake til sensoren. Disse bølgene registreres og vises på skjermen til ultralydsmaskinen, og skaper et bilde av et blodkar. Hastigheten av deres retur gir deg mulighet til å bestemme blodstrømmen i arterien eller venen. Hvis blodet flyter for fort, indikerer dette en mulig innsnevring av fartøyet.

Ultralyd er en ikke-invasiv og smertefri prosedyre uten bivirkninger og komplikasjoner.

Hvilke fartøy kontrolleres oftest

Ofte gjennomført:

 • Ultralyd av perifere arterier - for diagnostisering av utrydding av aterosklerose og endarteritt.
 • Sonografi av karoten arterier - for å identifisere innsnevring i de største fartøyene i nakken, som gir blod til hjernen.
 • Ultralyd av nyrene - for å vurdere blodstrømmen i nyrene og identifisere innsnevring i deres kar.
 • US mage fartøyer - Metode for å studere blodsirkulasjonen i vener og arterier i mage, tarmer, lever, pankreas og milt.
 • Transcranial ultralyd av cerebral fartøy - bidrar til å måle blodstrømmen i hjernens arterier.
 • Ultralyd av vener - lar deg evaluere blodstrømmen i blodårene i bena og hender, for å oppdage deres trombose.
Utfører ultralyd i halspulsåren

Forberedelse til undersøkelsen

Vanligvis krever ultralyd ingen spesiell trening:

 • Du kan ikke røyke i flere timer før undersøkelsen, da røyking fører til en innsnevring av fartøyene, noe som kan påvirke resultatene av ultralyd.
 • Hvis en person skal undersøke magesekken, kan han ikke spise noe 12 timer før prosedyren.
 • I tillegg til røyking kan resultatene av ultralyd påvirkes av fedme, hjerterytmeforstyrrelser, hjerte-og karsykdommer.

Hvordan utføres prosedyren

Før du sjekker vaskulærsystemet med ultralyd, må en person ta av seg klærne slik at legen kan få tilgang til kroppsområdet som undersøkes. Avhengig av fartøyene som er studert, kan undersøkelsen foregå i pasientens liggende, sittende eller stående stilling.

En vannoppløselig gel påføres huden i skanneområdet, noe som forbedrer ledningsevnen til ultralydbølger. Til området under undersøkelse presser legen sensoren, som leder ultralydbølger til arteriene og venene. Under undersøkelsen flyttes sensoren over huden for å få et tydeligere bilde. Den mottatte informasjonen behandles av datamaskinen og vises på skjermen i form av grafer og bilder som karakteriserer blodstrømmen i arteriene eller årene.

All eksamen tar 10-30 minutter. Etter avslutningen tørker du gelen fra huden, og pasienten kjoler. Etter ultralydet, kan en person straks vende tilbake til sine daglige aktiviteter.

Forklaring av resultatene

Normale resultater fra undersøkelsen indikerer at pasienten ikke har en innsnevring eller overlapping i fartøyene. Den patologiske karakteren av blodstrømmen kan indikere:

 • Tilstedeværelsen av innsnevring eller overlapping i arteriene, noe som kan være en konsekvens av aterosklerotiske plakk.
 • Tilstedeværelse av trombi i årer eller arterier.
 • Dårlig blodsirkulasjon forårsaket av vaskulær skade.
 • Okklusjon av vener.
 • Spasm i arteriene.
 • Trombose eller overlapping av kunstige proteser.

angiografi

Essensen av studien

Angiografi er en visualiseringsteknikk, der det er mulig å få et bilde av det indre lumen i blodkarene i ulike organer. Siden blodårer ikke kan ses under røntgenundersøkelse, innføres en spesiell kontrastmiddel i deres lumen.

Typer av angiografi

Det er 3 typer angiografi:

 1. Tradisjonell angiografi - visualisering av fartøy etter deres kontrast er utført ved hjelp av fluoroskopi.
 2. CT angiografi - visualisering etter kontrastering utføres ved bruk av computertomografi.
 3. MR-angiografi - bildet er oppnådd ved hjelp av magnetisk resonansbilder.

Angiografi kan også inkludere venografi - røntgenkontrast undersøkelse av venøs fartøy.

Venografi av kraniale årer i et barn

Hvilke sykdommer kan detekteres ved angiografi

Angiografi brukes til å identifisere ulike problemer med arterier eller årer, inkludert:

 • Aterosklerose (innsnevring av arteriene), noe som kan øke risikoen for hjerneslag eller hjerteinfarkt.
 • Obliterating sykdommer i perifere arterier, hvor blodsirkulasjonen i beina forverres.
 • Aneurysmer av hjernen - fremspring i veggen av blodkarene i hjernen.
 • Tromboembolisme i lungearterien er en farlig sykdom der blodårene kommer inn i blodkarene i lungene.
 • Stenose (innsnevring) av nyrearteriene.
 • Bestem alvorlighetsgrad og nøyaktig lokalisering av innsnevring eller okklusjon av blodkar.
 • Bestem lokalisering av blødningskilden, og når den kombineres med embolisering - stopp den.
 • Identifiser og fjern blodpropp i den forseglede beholderen og gjenopprett blodstrømmen.
 • I kombinasjon med embolisering - å behandle noen typer tumorer ved å stoppe blodtilførselen.
 • Opprett et blodårkart før kirurgi.

Av nøyaktigheten av de oppnådde resultatene er angiografi gullstandarden blant alle diagnostiske metoder for å undersøke sirkulasjonssystemet. Med hjelpen kan du identifisere de minste endringene i strukturen i arteriene og årene, og avsløre problemet ved de første utviklingsstadiene.

Forbereder prosedyren

De viktigste anbefalingene for forberedelse av angiografi:

 1. Før noen typer angiografi, kan du ikke spise noe 4-6 timer før undersøkelsen.
 2. Ta med prosedyren alle resultatene fra tidligere blodkarprøver, slik at leger kan sammenligne dem med nye data.
 3. Før undersøkelsen, spør alle spørsmålene du er interessert i medisinsk personell.
 4. Hvis du har nyresykdom eller diabetes mellitus, har det vært allergiske reaksjoner mot kontrastmidler eller andre legemidler, sørg for å fortelle legen om det.
 5. Hvis du tar metformin, acetylsalisylsyre, clopidogrel, warfarin eller andre blodfortynnende medisiner, må du informere helsepersonell.
 6. Hvis angiografien utføres på poliklinisk basis, ordne med en slektning eller en venn for å ta deg hjem etter eksamen. Noen ganger introduserer angiografi sedativer som kan gjøre deg døsig.

Før undersøkelsen blir pasienten bedt om å bytte til kirurgisk undertøy, får han en mild beroligende som hjelper til med å slappe av. Noen ganger utføres angiografi under generell anestesi.

Angiografi av hjertet eller koronar angiografi. I tillegg til lårarterien kan kateteret også settes inn i den radiale arterien på armen

Hvordan utføres prosedyren

Under undersøkelsen ligger pasienten på et spesielt bord i operasjonen, utstyrt med spesielle røntgeninstrumenter. Medisinsk personell gjennomfører overvåkning av hjerteaktivitet, respirasjon, blodtrykk og oksygenivå i blodet.

Stedet for vaskulær tilgang (vanligvis høyre inngangsregion), gjennom hvilken et spesielt kateter settes inn, behandles med en antiseptisk løsning og dekkes med sterile undertøy for å minimere risikoen for smittsomme komplikasjoner. Dette området er bedøvet med lokalbedøvelse, hvoretter et tynt kateter settes inn i beholderens lumen. Deretter setter legen under kontroll av fluoroskopi dette kateteret inn i testkarene og injiserer et kontrastmiddel med samtidig fluoroskopi. Det resulterende bildet av fartøyets indre struktur vises på skjermen. På tidspunktet for kontrast kan pasienten føle et rush av varme gjennom hele kroppen.

Vaskulær testing med angiografi kan ta alt fra 30 minutter til 2 timer. Etter avsluttet undersøkelse fjerner legen kateteret fra karet og presser injeksjonsstedet i 10 minutter for å stoppe mulig blødning, og deretter påføres en steril bandasje. Hvis vaskulær tilgang var gjennom lårbenet i lysken, skal pasienten etter undersøkelsen ligge med beina rettet i ca 4 timer. Etter prosedyren kan du spise og drikke.

Mulige komplikasjoner etter angiografi

De fleste pasienter etter angiografi har en blåmerke på stedet for vaskulær tilgang og føler smerte på dette stedet når de berører eller beveger seg. Disse problemene forsvinner etter noen dager.

Hvordan sjekke beinbeinene: Moderne diagnostiske metoder

Alvorlighetsgraden av summingen i bena på slutten av dagen, smerter under trening og lange turer til fots, tørr, kløende hud og kjøling tær og føtter - alt dette er tegn på forstyrrelser i arterier og vener i nedre ekstremiteter.

Legen kan forutsi forekomsten av sykdommen på grunnlag av karakteristiske kliniske manifestasjoner, men moderne og effektive undersøkelsesmetoder bekrefter diagnosen. Hvordan sjekke beinene på beina: Vi vil analysere i anmeldelsen og videoen i denne artikkelen.

Problemer med beinene i beina: hva du kan forvente

Når det gjelder problemer med blodkar, kan en lege huske dusinvis av sykdommer.

Krenkelse av blodsirkulasjonen i nedre lemmer kan skyldes:

 • aterosklerose - dannelsen av arterier av kolesterolplakk på veggen og utvikling av iskemi av perifere organer;
 • varicose sykdom - patologisk dilatasjon av benene på bena med endring i fysiologisk utstrømning av blod og dannelse av tette smertefulle "knuter";
 • trombose - fullstendig eller delvis okklusjon av overfladiske eller dype vener med trombose;
 • flebitt eller tromboflebitt - betennelse i venøs veggen.

Til tross for at hver av disse patologiene har sine egne karakteristiske kliniske egenskaper, er instruksjonene for diagnosen deres standard. Så, hvordan sjekker fartøyene på bena dine?

Vær oppmerksom! Forskjeller er kun tilstede ved diagnose av arterielle og venøse lesjoner.

Hva slags lege bør jeg konsultere for sykdommer i arteriene og årene

Før vi går videre til kompleksiteten av diagnosen, la oss finne ut hvilken lege som tester fartøyene til beina.

Den primære omsorgspesialisten er en terapeut. Det er han som pasienter behandler sine klager. Imidlertid helbreder ikke terapeuten av en vaskulær sykdom vanligvis. Dens oppgave er å stille en foreløpig diagnose, utarbeide en plan for å undersøke pasienten og, basert på resultatene, sende den til en spesialist.

En lege som utfører diagnostikk og behandling av arterielle sykdommer kalles en angiolog. Hvis han også utfører kirurgiske operasjoner, høres hans spesialitet som en angiosurgeon. Phlebitis, tromboflebitt, åreknuter og andre patologier av vener er en phlebologes privilegium.

Effektive metoder for å diagnostisere sirkulasjonsforstyrrelser i NC

Måten fartøyene kontrolleres på beina, avhenger av lokaliseringen av lesjonen.

Sjekk arteriene

Diagnostikk av aterosklerose og andre sykdommer i benene i bena krever en integrert tilnærming. Den er basert på kliniske, laboratorie- og instrumentdata.

Det bør bemerkes at en vesentlig del av benene på vaskulære sykdommer som er assosiert med dannelsen av kolesterol plakk i endotelium, som vokser og forårsaker tilstopping av arterien og iskemiske forandringer i perifere vev.

Vær oppmerksom! Omtrent halvparten av pasienter med aterosklerose i underekstremiene har ingen klager. Ofte kan de begynnende patologiske endringene kun ses av resultatene av den instrumentelle undersøkelsen.

I løpet av en fysisk undersøkelse vurderer en ekspert de eksisterende tegn på perifere arterielle lesjoner:

 • forringelse / fravær av puls;
 • systolisk murmur mens du lytter til en arterie med et stetoskop;
 • en reduksjon i blodtrykket i lemmer;
 • pudder i huden, ekssanguination av fingeren under negleplaten.

Så, hvordan sjekker fartøyene i nedre ekstremiteter for patency?

Blant populære instrumentale tester:

 1. Dupleks ultralyd - Ikke-invasiv metode for undersøkelse ved bruk av fargebelegg. Vanligvis vises arteriell strøm i rød, venøsblå. Dette gjør at vi kan vurdere graden av utrydding av fartøyene og alvorlighetsgraden av stenose.
 2. Radiopaque angiografi - En av de mest nøyaktige metodene for å diagnostisere arterielle problemer, basert på innføring av et kontrastmedium i karet og dannelsen av en rekke røntgenbilder. Det gjør det mulig å pålidelig bestemme lokalisering av innsnevring og spredning av graden av patologisk prosess.
 3. Beregnet Tomografi - En mer moderne måte å undersøke på arteriene, som gir et lagdelt bilde av kroppens indre strukturer. Brukes hovedsakelig for å vurdere tilstanden til mavene i abdominal aorta, store iliac, femorale arterier.
 4. MR angiografi - En moderne og svært nøyaktig metode for diagnostisering av vaskulære sykdommer, hvorav det kjennetegne er mangelen på R-stråling. Den er basert på effektene av magnetiske bølger og databehandling av de innhentede dataene.

Kontrollerer venene

Studien av blodårene er også basert på karakteristiske symptomer, laboratorie- og instrumentprøver. Og i noen tilfeller er det kliniske bildet mer informativt. Så, med åreknuter, er sykdomsstadiet bestemt på grunnlag av typiske symptomer.

Hvordan sjekke fartøyene i nedre ekstremiteter for tilstedeværelse av trombi?

Dannelsen av blodpropp i karene er et farlig fenomen som krever rask medisinsk behandling. Ellers skjer døden. Ofte oppstår det dødelige utfallet plutselig, pasienten merker ikke tegn på patologi og kaller ikke legene. Hvordan vet jeg om det er blodpropp?

Årsaker til utseende

Årsakene til dannelsen av trombi i blodkar inkluderer følgende faktorer:

 • Skader på vaskulærveggen under operasjon, traumer.
 • Aneurysme eller åreknuter.
 • Dannelsen av aterosklerotiske plakk i karene, på grunn av hvilken de oppnår skjøthet og brittleness.
 • Diabetes mellitus, hvor venenees vegger blir sprø.
 • Lavt nivå av elastisitet i vaskulære vegger.
 • Høy blodviskositet, økt koagulabilitet.
 • Retardasjon av sirkulasjonshastigheten.
 • Forskjeller i blodtrykk.

Også noen medisinske produkter er i stand til å forårsake dannelsen av en trommone.

Virkningen av livsstil på dannelsen av blodpropper i kroppen

Prosessen med trombusdannelse er i stor grad avhengig av livsstilen til en person. I dette tilfellet er utviklingsfaktorene for patologi følgende fenomener:

 1. Utilstrekkelig motoraktivitet. Det fører til stagnasjon av blod i blodkar, forstyrrelse av metabolske prosesser. Kroppen bør få en moderat mengde fysisk aktivitet hver dag.
 2. Dårlige vaner. Røyking og bruk av alkoholholdige drikkevarer påvirker tilstanden til sirkulasjonssystemet negativt, øker blodets viskositet, smalere blodkarene.
 3. Stressfulle situasjoner. Hyppige belastninger har en negativ innvirkning på menneskers helse, og det er derfor nødvendig å vurdere de problemene som oppstår på en tilstrekkelig måte.
 4. Vektig. Folk som ikke følger kroppsvekten, gjør seg til mange overtredelser i kroppen.
 5. Feil mat. Skadelig mat fører til forverring av blodpropp, dets viskositet.

manifestasjoner

Symptomer på trombusdannelse er avhengig av plasseringen. Hvis patologien dannes i bukhulen, så observeres det:

 • ømhet i magen;
 • oppkast;
 • løs avføring;
 • blod urenheter i avføringen.

Hvordan sjekke årer på bena? Det første du må ta hensyn til er:

 • ubehagelige opplevelser i lemmer;
 • hevelse;
 • skinn av huden;
 • økning i lokal temperatur.

Hvis en trombose dannes i hjernen, kan følgende manifestasjoner ses:

 • forstyrrelse av visuelle, auditive og taleorganer;
 • lammelse;
 • svakhet i hele kroppen;
 • forekomst av anfall
 • hjerneslag.

Hjelp til å bestemme en trombose i kroppen i hjertet, kan slike tegn:

 • kortpustethet;
 • smertefullt syndrom i brystet, gir til venstre arm;
 • rikelig svette separasjon;
 • pusteproblemer.

Hvis trombusdannelsen oppstod i lungearterien, har pasienten følgende symptomer:

 • en våt hoste med sprut av blod;
 • smerte i brystet;
 • økt hjertefrekvens;
 • kortpustethet.

Disse tegnene er også karakteristiske for mange andre patologier som ikke er mindre farlige for menneskelivet. Derfor, hvis du mistenker en sykdom, bør du umiddelbart gå til legen og gjennomgå en grundig undersøkelse av kroppen.

Diagnose av blodpropper

Det er mange måter å sjekke fartøyene på beina og andre deler av kroppen. Vanligvis utføre en omfattende diagnose.

Laboratorieforskning

De er utnevnt til å kontrollere den generelle tilstanden for menneskers helse, sammensetningen av blod.

angiografi

Prosedyren er en røntgenundersøkelse, der et kontrastmedium injiseres i fartøyene, hvoretter de tar bilder. Diagnose utføres med obligatorisk anestesi av det berørte området.

Prosedyren tar omtrent en time. Etter det er punkteringsstedet tett bandasjert og pasienten får sengestøt i opptil 10 timer.

Ultralyddopplerografi

Denne studien utføres for å oppdage endringer i diameteren av fartøyene og vurdere blodstrømmen. Prosedyren er helt trygg, krever ikke noen forberedende tiltak.

Pasienten ligger på sofaen, og legene skanner ønsket område av kroppen. Skjermen viser et bilde av blodstrømmen gjennom karene. Denne diagnosen tar omtrent 20 minutter.

Beregnet Tomografi

Denne metoden gir mye informasjon om tilstanden til pasientens kropp, derfor refererer den til en av de mest populære teknikkene. Når prosedyren utføres, ligger pasienten på ryggen, han er plassert i en tomografi som skanner ønsket område av kroppen.

På grunn av denne diagnosen kan legen vurdere tilstanden til fartøyene, kontrollere deres patency, identifisere tilstedeværelsen av sykdommer i sirkulasjonssystemet med en medfødt natur.

rheografi

Denne metoden for diagnose brukes hvis en person lider av åreknuter. Det er også utmerket for å bestemme tilstedeværelsen av en dannet trombus.

Når du utfører prosedyren, er en spesiell sonde festet til det berørte området, som avgir infrarøde stråler, som tillater å diagnostisere patologi.

termografi

På grunn av denne type undersøkelse vurderer legen tilstanden til blodårene. Kjernen i metoden er at temperaturnivået og patenen til arteriene er direkte relatert. Derfor, hvis det oppdages en temperaturfall under diagnosen, har personen dårlig gjennomtrengelighet av blodårene.

venography

Studien utføres ved bruk av kontrastmedium, etter at doktoren har innført flere skudd i forskjellige fremskrivninger. Under prosedyren må en person endre kroppens stilling, gjøre pust og utånding ved legenes kommando.

Bildene vurderer overflaten og dyp venene, ventiler, oppdager tilstedeværelsen av trombi.

Valget av diagnostiseringsmetode utføres av den behandlende legen med hensyn til den generelle tilstanden til pasientens helse, tilstedeværelsen av symptomer og andre eksisterende patologier. Tross alt er ikke alle metodene trygge og tilstrekkelig informative.

Metoder for behandling

For å oppløse blodpropp i karene, er det nødvendig å ta medisiner. Legene foreskriver stoffer som direktevirkende antikoagulantia. Den mest effektive av dem er heparin. Men det har mange bivirkninger, så bruken må være under oppsyn av den behandlende legen.

Eksperter foretrekker heparin medisiner med lav molekylvekt. De har mye mindre negative effekter, slik at de får lov til å bli brukt uavhengig.

Også i medisin er det antikoagulanter av indirekte virkninger. Med deres hjelp blir blodproppene forhindret. Vanligvis anbefaler slike medisiner personer med høy risiko for trombose, tromboflebitt, tilstedeværelse av en kunstig ventil, kronisk form for hjertesvikt, akutt trombose. Når de tas, må blodproppnivået kontrolleres.

Noen ganger foreskriver pasienter som lider av kardiovaskulærsystemets patologi "Aspirin" for å forhindre dannelse av blodpropper. Også, bruk av trombolytiske legemidler som oppløser trombi i karene, anbefales. De administreres i form av injeksjoner eller droppere.

Kirurgisk inngrep er utnevnt dersom det er umulig å eliminere trombosen med legemidler. Under operasjonen blir den detekterte klumpen fjernet eller et spesielt filter installert.

Hjemme kan pasienter bruke folkemidlene som fremmer blodtykkelse og resorpsjon av blodpropper.

Å anvende ikke-tradisjonelle metoder er bare tillatt med godkjenning fra behandlende lege.

Profilakse av sykdom

For å forhindre trombose i karene, bør hver person følge regler for forebygging:

 1. Avvise dårlige vaner.
 2. Unngå et langt opphold i en pose uten pauser, løft regelmessig dine underlegemer og utfør øvelser.
 3. Gå mer på trappene.
 4. Bruk kompresjons undertøy med åreknuter.
 5. Gjør fotmassasje.
 6. Ta daglige turer.

Utfør tiltak for å forhindre trombose er spesielt viktig hvis en person har stor risiko for å utvikle denne patologien. Trombose er en farlig sykdom som kan føre til døden. Derfor bør hver person tenke på deres livsstil og nøye overvåke deres helse.

Typer av undersøkelse av fartøyene i underekstremiteter

Diagnose av sykdommer forårsaket av brudd på sirkulasjon i beina er vanskelig og ikke alltid operativ. Angiografi av karene i nedre ekstremiteter er en maskinvareundersøkelse av beinene i beina, noe som vil bidra til å diagnostisere mer nøyaktig. Som du vet, manifesterer vaskulære sykdommer sjelden seg. En feil i blodbanen forårsaker karakteristiske symptomer i organet som venene og arteriene er forbundet med. Tenk på hva som er indikasjonene på behovet for å sjekke vener og arterier, hva er typene av undersøkelse av fartøyene i nedre ekstremiteter og hva er forskjellene deres.

I hvilke tilfeller er beina på bena

Vaskulære sykdommer er ganske vanlige. hevelse av ekstremitetene, kribling, verkende, nummenhet, smerte - symptomene begynner å strømme abnormaliteter. Selvfølgelig, slike symptomer krever nøye inspeksjon av både X-ray (angiografi, CT angiografi), elektromagnetiske bølger (MRI årer) og ved Doppler ultralydundersøkelse.

Undersøkelser er utformet for å kontrollere graden av lesjoner av blodårer og arterier i beina med følgende sykdommer.

 1. Aterosklerose av arteriene. Forskellige metoder for forskning avslører hvor smal blodkarene er, enten de er blokkert av plakk.
 2. Syndromet av diabetisk fot, det kalles også utslettende endarteritt. Betennelse i de spasmodiske veggene av små kapillærer og arterier av bena. Undersøk hvordan deformert veggene til fartøyene i foten, om de dannet koagulasjoner.
 3. Slike vaskulære patologier, hvor det er et fremspring av arterievegget: divertikulitt, eksfolierende aneurisme. Ved hjelp av maskinvarediagnostikk søkes plasseringen og omfanget av separasjonen av fartøyets vegg.
 4. Venøs skade: tromboflebitt, trombose. Studien bidrar til å identifisere sted for vedlegg av trombus og dets størrelse.
 5. Skader på underekstremiteter. Undersøkelsen utføres for å avgjøre om det har vært klemming av fartøyene.
 6. Trofiske sår og nekrotiske forandringer av føttene eller underbenet.
 7. Også instrumentelt diagnostikk utføres for å overvåke effektiviteten av behandlingen før kirurgi eller reseptbelagte medisiner og etter kirurgi eller terapi.

Til tross for at indikasjonene for å undersøke venene og blodårene er de samme, er de anvendte teknikkene forskjellige. Det er viktig at noen av de foreslåtte undersøkelsene vil bidra til å oppdage skader i blodårene eller blodårene.

CT eller MR i vener, angiografi, doppler ultralyd erstatter hverandre ikke, men utfyller og forbedrer resultatene av studiene.

Prinsipp for angiografi

Metoder for å vurdere vaskulære lidelser er delt inn i to typer: invasiv (med penetrering i pasientens kropp) og ikke-invasiv. Den første gruppen inneholder den mest nøyaktige og informative metoden for etterforskning - angiografi. Hva er prinsippet om forskning?

En slik metode bruker en røntgenundersøkelse av de studerte fartøyene, hvor en røntgenkontrastmiddel er innført. Angiografi kan undersøke arterielle abnormiteter (i dette tilfellet kalles metoden arteriografi) og tilstanden til vener (flebografi). Undersøkelsen utføres på sykehus eller medisinske sentre utstyrt med røntgenangiografi.

Studien er som følger. Først blir benet anestesiert, et snitt er laget og et tynt rør settes inn i prøvebeholderen - introduksøren. Kateteret som kontrastmediet tilføres, er forbundet med innføreren. Legen går inn i en jodbasert substans i venen eller benarterien. Deretter lager en serie røntgenstråler under spredning av stoffet gjennom venene eller arteriene.

Behandling er ganske lang, omtrent en time. Etter studien påføres et tett bandasje på snittet. Anbefal sengelat i 6-10 timer for å forebygge trombose.

For rask fjerning av jod fra kroppen, anbefales det å drikke minst en og en halv liter vann.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Forberedelse for prosedyren begynner to uker før prosedyren. Alkohol utelukket suspendert mottaks krovorazzhizhayuschih preparater skal de generelle og biokjemiske tester av blod koaguleringsanalyser for infeksjoner (HIV, syfilis, hepatitt B og C). Dagen før undersøkelsen ble det foretatt en allergisk test for toleranse for det radiopakete stoffet. På kvelden blir tarmene rengjort, etter angiografi er det ikke mulig å stå opp. En halv time før undersøkelsen gjør legen intravenøse injeksjoner av antihistamin og beroligende. Undersøkelse utføres på tom mage, som når man gir kontrast til venene, feberfølelser, kvalme er mulig.

Kontraindikasjoner til prosedyren er:

 • allergi mot jod eller anestesi;
 • graviditet - på grunn av den negative effekten av røntgenstråler på fosteret;
 • laktasjonsperiode, fordi kontrastmediet trer inn i morsmelk i små doser;
 • betennelse i venene - i forbindelse med risikoen for separasjon av trombuset;
 • lav blodkoagulasjon - på grunn av kraftig blødning etter prosedyren;
 • økt koagulerbarhet av blod - på grunn av risikoen for blodpropper;
 • psykisk lidelse - angiografi forårsaker stress hos de fleste pasienter, og en person med psykisk lidelse kan ikke tilstrekkelig reagere på legenes instruksjoner og rapportere helsen.

Angiografi er en relativt sikker metode. Men i praksis er det tilfeller av en alvorlig allergisk reaksjon på kontrastmiddel og sår. Mindre aggressiv er angiografi ved bruk av computertomografi (CT) og ved hjelp av magnetisk resonans imaging (MR).

Angiografi brukes oftest som en samtidig kirurgisk behandling av blodkar.

CT angiografi og MR angiografi

Angiografi kan gjøres ved hjelp av forskjellige enheter. En mer moderne og sparsom metode er angiografi med vaskulær undersøkelse ved hjelp av en datamaskin tomografi (CT). Utvendig ligner prosedyren den vanlige angiografien, kun kontrastmiddelet injiseres ikke gjennom kateteret, men ved en sprøyte i venen. Pasienten ligger også på tomografistabellen, den er festet, koblet til monitorene og plassert sammen med bordet inne i skanneenheten. En datatomografi behandler røntgenprofiler og viser en klar anatomi av beinene i beina i et tredimensjonalt bilde.

Et annet prinsipp for studien av karene i underbenene er brukt i MR-angiografi. Personen er plassert i et magnetisk resonans kammer og bestråles med radiobølger i et magnetfelt. Prosedyren er sikker og smertefri, men har en rekke kontraindikasjoner, som inkluderer graviditet, metallimplantater i kroppen, klaustrofobi, overvekt (over 135 kg).

Hvis vi sammenligner de to metodene, får vi følgende bilde.

Hvordan teste venene på beina - alle eksisterende metoder

Vaskulære lidelser i nedre ekstremiteter er ganske hyppige og uttrykkes i form av: hevelse, nummenhet, vondt, vondt eller smertefulle opplevelser.

Utseendet til det første symptomet indikerer behovet for å kontakte en spesialist for å kontrollere venene og bestemme årsakene til utseendet på ubehagelige symptomer.

Hovedindikasjonene for vaskulær testing er:

 • Mekaniske skader på underdelene - for å identifisere prosessen med å klemme venene.
 • Trombose og tromboflebitt - for å bestemme den nøyaktige størrelsen på tromben og plasseringen av vedlegget.
 • Vaskulære patologier - å søke etter lagdeling av veggene i blodkar.
 • Aterosklerose av arteriene - for å bestemme graden av innsnevring og deteksjon av plakk.
 • Trophic ulcers.
 • Inflammatoriske prosesser av veggene (diabetisk fot syndrom) - for å vurdere graden av deformasjon av veggene, sjekker dem for trombi.
 • Preoperativ og postoperativ periode - for å evaluere effektiviteten av behandling eller kirurgisk inngrep.

Vaskulær undersøkelsesmetode

Metoden for undersøkelse avhenger av tilstedeværelsen av indikasjoner og kontraindikasjoner til pasienten, bestemt av legen, etter å ha håndtert noen av klagerne.

angiografi

Angiografi - en metode som benytter røntgenundersøkelse av beholderen i hvilken røntgentett stoff (vanligvis basert på jod), passerer gjennom karene i lungesirkulasjonen.

Denne metoden er oftest brukt på sykehus eller spesielle medisinske sentre, der det er et utstyrt røntgenangiografisk rom.

Prosedyren for angiografi inkluderer slike stadier:

 1. Anestesi på siden av underbenet.
 2. Et snitt er laget av en liten størrelse.
 3. Introduksjon av introduksøren (et rør med liten diameter) inn i et fartøy som undersøkes.
 4. Tilkobling av innføreren med kateter og kontrastmedium.
 5. Innføring av lege av kontrastmiddel på grunnlag av jod i den studerte venen.
 6. Gjennomføring av en rekke røntgenfotografier.

Alle de ovennevnte manipulasjoner tar 50-60 minutter, hvoretter den overlagrede punktering tett bandasje til en pasient og er tilordnet sengeleie (opptil 10 timer) for forebyggelse av blodpropper.

I 12-14 dager før angiografi er anbefalt å utelukke alkohol, narkotika krovorazzhizhayuschie gjøre generelle og biokjemiske blodtester, test for tilstedeværelse av HIV, hepatitt B og C, syfilis, koagulering og allergitest (på kontrastmidlet).

Før prosedyren blir tarmene rengjort, og beroligende og antihistaminer administreres. Alle manipulasjoner utføres på tom mage.

Kontraindikasjoner til angiografi kan omfatte:

 • Allergiske reaksjoner på jod eller andre legemidler som brukes under prosedyren.
 • Graviditet og amming.
 • Inflammatoriske prosesser i karene.
 • Lav eller høy koagulasjonsrate.
 • Tilstedeværelsen av psykisk lidelse.

Forskjellige enheter brukes til angiografi, blant dem:

 1. En datortomografi, i motsetning til konvensjonell angiografi, består i å føre et kontrastmedium ikke gjennom et snitt og et kateter, men gjennom en sprøyte inn i en vene. Ved avslutningen etter prosedyren får legen et komplett bilde av anatomien til karene i underdelene i et tredimensjonalt bilde.
 2. Magnetisk resonans-tomografi - under prosedyren er pasienten i et magnetisk resonans kammer og er egnet til bestråling med radiobølger i et magnetfelt. Disse prosedyrene er trygge, men har en rekke spesielle kontraindikasjoner, bortsett fra standarden, typisk for konvensjonell angiografi:
 • Kroppsvekten er over 135 kg.
 • Tilstedeværelsen av metallimplantater.
 • Klaustrofobi.

Ultralyddopplerografi

Ultralyddopplerografi brukes til å oppdage endringer i diameteren til venene i underekstremiteter og å estimere hastigheten på blodstrømmen på lokalområdet. Bruken av denne teknikken skaper ikke helse, er den sikreste og gir ikke spesiell trening.

Under prosedyren for ultralyddopplerografi blir pasienten bedt om å ta vertikal stilling på sofaen og skanne det nødvendige området. Parallelt med dette vises et bilde på skjermen, som indikerer bevegelse av blod gjennom venene og arteriene. Den totale tiden for alle manipulasjoner overstiger ikke 20 minutter.

Ofte for full vurdering av tilstanden til fartøyene i nedre ekstremiteter, brukes slike typer ultralyddopplerografi:

 • Dupleks ultralydsskanning - en standard ultralydanalyse brukes som viser den generelle tilstanden til blodkar og blodstrøm.
 • Farge ultralydsskanning - undersøkelse utføres i farger og gjør det mulig å vurdere ikke bare tilstanden til blodkar og blodstrømskarakteristikker, men også dens tetthet.
 • "Portable" ultralyd - essensen av denne metoden er å lytte til legen refleksjon av ultralyd fra blodet fartøy, som ble forvandlet på en spesiell måte, med sikte på å finne stedet med blødningsforstyrrelser. Denne studien kan gjennomføres på pasientens menighet i nærheten av sengen.
 • Metoden for medfølgende ultralyd er den mest moderne metoden, kjennetegnet ved høy følsomhet for påvisning av problemer med blodstrømmen i blodårene.

Beregnet Tomografi

Datatomografi er en av de viktigste og mest populære teknikkene, som du kan fullt ut evaluere det vaskulære systemet.

Under prosedyren opptar pasienten en horisontal posisjon på bordet og er plassert inne i tomografen, som skanner med de tynne røntgenstrålene i den nødvendige sonen, fordelt jevnt av rotasjonsinstrumentet.

Denne teknikken lar deg evaluere fartøyene på beina, bestemme deres patency og oppdage tilstedeværelsen av medfødte patologier.

rheografi

Rheografi brukes i nærvær av åreknuter i bena, gjør det mulig å oppdage tilstedeværelse av trombose.

Under prosedyren er en spesiell sonde festet til huden, hvoretter doktoren vurderer refleksjon av infrarøde stråler i den, og på grunnlag av disse dataene utgjør en diagnose eller utpeker flere studier.

termografi

Ved bruk av termografi evalueres arteriene. Kjernen i teknikken er et direkte forhold mellom temperaturnivået og patenen i arteriene. Hvis det oppdages en temperaturreduksjon i løpet av studien av det termiske bildeapparatet, indikerer dette en redusert patency.

Denne prosedyren har ingen åpenbare kontraindikasjoner, det er oftest brukt for rettidig deteksjon:

 1. Obliterating aterosklerose.
 2. Diabetisk angiopati.

venography

Sjekk fartøy på bena utføres ved å administrere en kontrastmiddel, i en serie av bilder i forskjellige projeksjoner, bør pasienten være jevne mellomrom å endre plasseringen av kroppen og rett til å utføre åndedrag (av teamet lege).

Ifølge bildene er det mulig å vurdere permeabiliteten til overfladiske og dype venene, ventilapparatet og også å oppdage tilstedeværelsen av trombi.

konklusjon

Hvordan man kontrollerer beinene på bena, kan bare fortelle den behandlende legen, basert på pasientens generelle tilstand og symptomene som er tilstede, fordi ikke alle metoder er universelle og helt ufarlige.

Hvordan sjekke blodkar: betydningen av en undersøkelse og en gjennomgang av metoder

Som en generell regel er tale om vaskulære sykdommer, først og fremst bety tap av veggene av arteriene - aterosklerose og forandringer i kar diameter av det venøse sengen - åreknuter. Men hele menneskekroppen gjennomsyres med blodkar og langt fra alle mener at listen over sykdommer relatert til det vaskulære området er mer enn ett dusin. Disse omfatter alle typer flebitt, trombose, arteriell tortuosity, limfostazom lemmer, kalt elefantsyke, bekken åreknuter, hemorroider og mer. Kontroller derfor fartøyene i tide og deres ytelse er en hellig sak for alle.

Disse "mangesidige" fartøyene

Du kan bare misunne «rasen av mennesker» som er svært følsomme overfor en minste forverring i deres helse. Hodet begynte å snurre, om ben eller føtter har begynt å svulme opp om kvelden, plutselig var det "stjerner" på ben eller føtter, betyr at noe ikke er i orden. Flertallet kaster seg på dem og prøver å ikke ta noen tiltak, i håp om at alt "vil løse seg selv". Derfor er det ikke overraskende at behandlingen først begynner når de alvorligste symptomene allerede er der.

Vaskulære sykdommer sakte men sikkert, holde tritt med tider, bli en pest i XX, og nå på XXI-tallet. Forskere mener at utviklingen av menneskelig utvikling ikke har medført noen endringer i det vaskulære systemet, uansett hva. Uten å gå inn i detaljene i blodkarets struktur, må vi bare forstå at "fartøyene" er det fineste organiserte systemet, hvor hver gren er ansvarlig for arbeidet med et enkelt organ.

Derfor har arteriene en tendens til å levere blod fra hjertet til alle organer og vev, slik at de assisteres av flere grener - arterioler. Og blodårene legges tilbake fra organene til hjertet. Det intercellulære rommet er dekket med kapillærer. De fleste av dem der, hvor metabolismenivået er høyt, og den grå saken i hjernen er ikke noe unntak.

Kapillærer, i sin tur, smelter sammen i venules, som også spiller en viktig rolle i å forbedre mikrosirkulasjonen og returnere blod til hjertet. Og så jobber de "ufattelig" gjennom hele livet for å bringe blodet, mettet med oksygen og alle nødvendige næringsstoffer til hver celle.

Til hvilken spesialist å søke?

Noen ganger, føler seg uvel, en person finner det vanskelig å velge riktig spesialist som kan løse problemet. Selv om det i noen oppgjør vil det sikkert være en paramediker eller en terapeut som aksepterer pasienter med noen form for sladder. Han vil fortelle deg nøyaktig hvilken lege som spesialiserer seg i denne sykdommen eller sykdommen.

I hvert distrikts sentrum eller, mer eller mindre lik en by-type bosetning, er det en nevropatolog eller nevrolog, som faktisk er den samme. En nevrolog er et modernisert navn for en og samme spesialist. Denne legen kan hjelpe med skader og blødninger i hjernen, osteokondrose, søvnforstyrrelser og koordinering av bevegelser. I et ord, hvor det er vaskulære sykdommer i nervesystemet.

Med sikte på å etablere en nøyaktig diagnose har nevrologeren rett til å sende til undersøkelsen av hjernens fartøy ved hjelp av de mest moderne metodene. Etter at bruken av blodtilførselen ikke vil redusere, påvirker den generelle tilstanden av helsen, som manifesterer seg i form av hyppig hodepine, svimmelhet og økende irritasjon.

Kontroller at fartøyene på beina vil hjelpe en spesialist i vaskulær kirurgi, kalt en angiolog eller angiokirurg. Det behandler blod og lymfekar. I sin makt å spare menneskeheten mot sykdommer så som slag, nyresvikt, trofiske sår, tromboflebitt, trombose og til og med brudd styrke, hvis den er koblet med sin spesifisitet. Det er viktig å vite at et så variert utvalg av vaskulær kirurgs aktiviteter skyldes at han i sin kompetanse behandler lesjoner av vener, arterier og lymfatiske kar. Kontroller tilstanden til venene kan stole på og mer smal spesialist - phlebologist.

Det ser ut til at nesten alle er klar over hvordan man skal kontrollere hjertets kar, bør du konsultere en kardiolog. Selv om det noen ganger er vanskelig å tegne en klar grense mellom de sanne hjertesykdommer og andre vaskulære sykdommer som har en indirekte effekt på den. Så, reumatisme og myokarditt, primordis hjertesykdommer og aterosklerose og flebitt forårsaker mer skade på arteriene og venene. Og til slutt har hypertensjon en negativ effekt på hele kardiovaskulærsystemet.

Hver av de nevnte leger kan utnevne en omfattende undersøkelse innenfor omfanget av deres spesialisering.

La oss utforske karene i hodet og nakken

Så, et langt forsinket besøk til riktig spesialist er gjort. Vi vil være konsekvente og begynne med den viktigste studien - hjernen. Det oppstår når:

Kanskje pasienten er opptatt av tinnitus eller hyppig hodepine, svimmelhet. Dette kan også være en alvorlig grunn til undersøkelsen.

Magnetic resonance imaging (MR)

En moderne diagnostisk metode som brukes til studiet av hjerneskip er magnetisk resonansavbildning (MR). Det gjør det mulig for legen å skaffe seg data om strukturelle og patologiske endringer i hjernevævets vaskulære seng og å evaluere alle prosessene som foregår i øyeblikket. MR hjelper til med å vurdere tilstanden til vaskulære vegger, kontroller dem for tilstedeværelse av plakk og blodpropper.

Effekten avhenger i stor grad av MRI-apparater, ettersom apparatet med et magnetisk felt på 0,3-0,4 T har en lav oppløsning og vil ikke være i stand til å se alle de små endringene i hjernen fartøy. Det er mye bedre å gjennomføre denne prosedyren, kan enheten MRI 1.0 T eller 1.5 T. Men de har ingen andre fordeler i forhold til fornavnet.

Noen ganger blir MR-prosedyren utført ved å bruke kontrasten, dvs. farging av blodet med spesielle stoffer. Dette gjør at du kan se raskere ved hjelp av en patologisk patologisk forandring, tilstedeværelsen av plakk.

Video: hvorfor gjør en MR?

Rheoencephalography (REG)

Survey MR kan tilskrives den høyeste kvalitet, men dyr metode, som ikke brukes i alle klinikker. Mye mer utbredt er en metode for å studere hodene i hodet, for eksempel rheoencefalografi (REG). For å betegne denne prosedyren, er begrepet cerebral rheografi også brukt. Undersøkelsen utføres ved hjelp av en rheograph-enhet, som med tilstrekkelig nøyaktighet kan bidra til diagnostisering av vaskulære sykdommer.

Enheten er en strømkilde med plateformede metallelektroder, som er festet til fettfri alkohol i hodebunnen med gummibånd. Platen behandles også med en spesiell kontaktpasta. Deretter går en svak strøm gjennom dem, og prosessen med å registrere fartøyets tilstand begynner. Elektroder kan påføres jevnt over hele overflaten av hodet eller sentrert i det skadede området.

Mer informasjon om rheoencefalografi av hodet er tilgjengelig på lenken.

Informasjonen er oppnådd ved å observere prosessen med elektrisk ledningsevne av blodstrøm og kropp, forskjellen mellom som gir effekten av pulsering. Dermed er det mulig å oppnå pålitelig informasjon om hastigheten på blodpåfylling, tone og nivå av elastisitet av fartøyets vegger. Videre er det mulig å skaffe seg informasjon separat om aktiviteten til arterielle og venøse systemer, som er spesielt verdifull i tilfeller av mistanke om brudd på venøs utstrømning.

Doppler ultralyd

De viktigste metodene for å sjekke hjernen inkluderer dupleks skanning av fartøy, som vanligvis utføres sammen med undersøkelsen av nakkeområdet. De såkalte brakiocephaliske arteriene (livmorhalsbeholdere) blir utsatt for forskning.

Absolutt smertefri prosedyre, som er en ultralyd (ultralyd), gjør det mulig å sjekke hodene i hodet og nakken, samt fartøyer i ethvert område hvor de er. Når det er en konstant økning i blodtrykket, er det fornuftig å sjekke blodårene i nyrene, fordi innsnevring av blodkarene som er ansvarlige for blodtilførselen til nyrene, kan føre til alvorlig hypertensjon.

Det innebærer enkelhet av metoden, som ikke krever spesiell forberedelse til undersøkelsen. Pasienten er i horisontal stilling på sofaen, og en gel-smurt sensor "går" gjennom pasientens kropp, noe som gir umiddelbare resultater på skjermen.

Men prosedyren, som tar bare en halv time, er så enkel bare for pasienten. Dessverre er denne enheten ikke tilgjengelig i alle medisinske institusjoner. Kvaliteten og nøyaktigheten av de innhentede dataene avhenger i stor grad av kvaliteten på utstyret selv, men spesialisten må også ha spesiell opplæring for å kunne tolke den mottatte informasjonen riktig og nøyaktig.

Video: prosessen med dopplerografi

ultralyd

Undersøkelse av nakke fartøy sammen med studiet av hjernen er rettferdiggjort av det faktum at dette området er i ett stykke vaskulære system over hodet, inkludert carotis og vertebrale arterie, og den bakre og fremre område cerebellar arterie. På grunn av den overfladiske plasseringen av halspulsåren, er det mulig å oppnå meget verdifulle data om tilstanden til hele arteriesystemet i kroppen. Den samme prosedyren lar deg kontrollere blodpropper, for nærvær av fibrøse noder, som senere kan føre til dannelse av aterosklerotiske plakk.

Under studien ligger pasienten på ryggen, kaster hodet tilbake og setter det bort fra undersøkelsesområdet. Sensoren går opp i nakken, deretter under kjeve og bak øret. Evnen til å inkludere en fargemodus lar deg se plasseringen og tilstanden til halspulsåren "i all sin herlighet". På samme måte vender pasienten hodet til den andre siden, frigjør undersøkelsesområdet, og slår på siden slik at han kan se vertebralarterien.

Det som ble beskrevet ovenfor kalles ultrasonografi. Det utføres med deltakelse av samme enhet - en ultralydskanner. Indikasjoner for bruk av dupleksskanning i nakken kan være:

 • Svimmelhet, ustabilitet i gang, bevissthetstap;
 • Utsatt slagtilfelle;
 • Pulserende formasjoner i nakken;
 • hypertensjon;
 • hodepine;
 • Osteochondrose;
 • Skarp syn i visjon, minne.

La oss utforske hjertet og blodårene

Slike enkle metoder for diagnostikk som ikke involverer komplisert utstyr og penetrasjon inne, for eksempel pulsmåling, trykk, tapping og lytte til hjerterytmen, gir en mulighet til å få en generell, overfladisk syn på pasientens hjerte.

En omfattende undersøkelse av hjertet og blodkarene inkluderer:

 1. Elektrokardiogram (EKG);
 2. Ekkokardiografi (EKG, men under fysisk stress);
 3. Ultralyd av karoten arterien, samt sonografi av nedre lemmer;
 4. Kontrollerer elasticiteten til blodkarene;
 5. Reovasografi (undersøkelse av blodstrømmen i karene i øvre og nedre ekstremiteter).

En full undersøkelse er som regel ikke begrenset til dette. En ytterligere laboratorieblodprøve utføres for å sikre samsvar med normer for elektrolytter, mineraler, lipider, sukker, protrombin og alt som kan inkludere en fullstendig detaljert analyse.

Som nevnt ovenfor kan noen fartøy kontrolleres ved hjelp av dopplerografi, men hvis denne metoden ikke gir et komplett bilde av tilstanden til kardiovaskulærsystemet, vil metoden for computertomografi alltid komme til redning.

Beregnet Tomografi

Til tross for at de første tomografiene dukket opp i 1972, har teknologien gjennom årene gjennomgått mange forbedringer. Tomografen er et ringformet bord koblet til en CT-skanner. Pasienten ligger inne i ringen, som roterer og fjerner det flerlagede området som undersøkes. Enheten brukes ikke bare til undersøkelse av koronarbeinene, men også for thorax, buk, bekken og ekstremiteter.

Med hensyn til hjertet, gjør datatomografi det mulig å gjenkjenne graden av vasokonstriksjon uten å utføre intrakardiale manipulasjoner. Metoden kan brukes i en konvensjonell klinikk. For å forsterke bildet blir det ofte innført et kontrastmiddel, som er tatt som jod. Konklusjonen viser tomografen et tredimensjonalt bilde av hjertet med kontrastfargede kar, hvor man klart kan se deres deformasjon, om noen. Det er også viktig at CT gir en mulighet til å se ikke bare hjertet, men også omgivende vev, noe som bidrar til å kontrollere tilstedeværelsen av svulsten og tilstanden til aorta.

Koronar angiografi

Denne kirurgiske metoden brukes i ekstreme tilfeller og krever gjenoppliving. Også her er innføringen av et kontrastmedium overvekt, men bare gjennom et kateter, som igjen er introdusert i arteriel sengen. En spesiell røntgenenhet - en angiograf skanner hele prosessen på skjermen.

Denne komplekse prosedyren har sine fordeler, da det ikke bare gjør det mulig å utføre diagnostikk, men også for å korrigere de negative konsekvensene av vasokonstriksjon umiddelbart. For dette blir et kateter med en luftbeholder ført til innsnevringsstedet og utvidet fartøyet.

Diagnose av åreknuter

Besøk til phlebologist Angiology eller bør ikke bli forsinket dersom den venøse mønster på bena blir mer uttalt, og i kveld hovne føtter, og en følelse av tretthet og tyngde i underekstremitetene gir ikke resten. Vanligvis begynner legen å få med etablering av visuelle tegn til endring i huden. Men for å gjøre en nøyaktig diagnose er viktig å ha informasjon om tilstanden til bindevevet og de dype saphenous årer og deres ventiler. Vi vil ikke gjenta på duplex ultralydundersøkelse, som er en universell metode for vaskulære undersøkelser hvor det er mer spesifikke måter knyttet til undersøkelse av nedre ekstremiteter.

Det er mange funksjonstester som ikke har nøyaktig informasjon, men gir en mulighet til å bestemme graden av patency av dype årer på et bestemt stadium av sykdommen. Så, for eksempel, med Delbe-Perthes marsjprøven, er pasienten, med overflod av overfladiske vener, plassert en turniquet på øvre del av låret og tilbys å gå i 10 minutter. Med en god patency vil de overfladiske årene avta innen et minutt.

venography

Mer nøyaktig informasjon kan fås ved å undersøke venene ved radiografi (flebografi, venografi) med innføring av kontrastmedium. Denne prosessen er ganske arbeidskrevende, fordi radiografien er laget i forskjellige fremskrivninger. Pasienten skal forandre kroppens stilling, deretter hold pusten, og gjør deretter en utandring i tide.

Funksjonell-dynamisk flebomanometri

Denne metoden gir mer nøyaktig informasjon, siden venetrykket måles ved ulike fysiske belastninger. Når du hviler, i oppreist stilling, kan det venetiske trykket i beina ikke overstige det hydrostatiske trykket. Men for å oppdage de skadede ventilene må man likevel vende seg til ultralyddopplerdetektoren. Ifølge ultralydbølgen produserer sensoren ulike lyder.

Flere regimer brukes til å bestemme diameteren av venen, lumenet, tilstedeværelsen av en ventil. Ofte bruker leger en tofarget Doppler-analysator i diagnosen venøs forstørrelse, som viser blodårene og blodårene i rødt, men det regnes som ineffektivt.

Video: Opptaksrapport

Fra usynlig

Prosedyren for Doppler-ultralyd med hensyn til diagnosen holdes nå av tusenvis av pasienter, og denne metoden er langt den mest tilgjengelige i studien av blodkar. Men snakk om hvorvidt denne prosedyren ikke skader helse, fortsetter også. Imidlertid har det ikke blitt bevist og ikke observert i praksis at ultralyd kan ha en negativ effekt på intracellulære prosesser, og derfor anses det å være helt ufarlig.

Selvfølgelig, når man må velge mellom undersøkelsesproblemet, for eksempel om det gjelder en MR, og hvis den blir forlatt, er det umulig å stille en nøyaktig diagnose og dermed full behandling, så er valgresultatet åpenbart. Vaskulære sykdommer krever en individuell tilnærming, men det er også vanlige grunner som fører til deres raske vekst blant den yngre generasjonen.

Les Mer Om Fartøyene