På språket av rheoencephalographic funn

Nylig, i forbindelse med utvidelsen av den diagnostiske kapasitet og øke nøyaktigheten av data som mottas fornyet interesse for tradisjonelle impedans metode for diagnose av vaskulær sykdom i hjernen - rheoencephalography (REG). Mangelen på en enhetlig tilnærming til tolkningen av de innhentede data krever imidlertid dannelse av et enhetlig system for beskrivelse av rheoencefalogrammer og formulering av konklusjoner.

I den foreslåtte algoritmen for fortolkning av REG, er analysens prinsipper utviklet av M.A. Ronkin, H.H. Yarullin, Yu.T. Pushkar og L.B. Ivanov [1,2,3,6]. Volumetrisk puls volum, som er en integrert indeks, total reflekterende krovenapolnenie prøvedel av et biologisk objekt i et systolen er bestemt av størrelsen av amplituden indeksen Reogrammet (APR). APR er en modifisering av den gamle indikator-rografiske indeksen (RI).

APR er definert som forholdet mellom amplitude av den systoliske bølgen og kalibreringssignalet multiplisert med kalibreringsstandarden (0,1 Ω) [1]. Avhengig av størrelsen på APR kan volumpulsblodfyllingen ligge innenfor det normale området, redusert eller forhøyet. Reduksjon av volumpuls blodtilførsel er delt inn i flere grader: moderat, hvis APR er mindre enn 40%; betydelig hvis APR er mindre enn normen med 40-60%; uttalt, hvis APR er mindre enn normen med 60-90%; og kritisk når amplitude av REG er grenser av den tekniske evnen til rheografen.

Denne indikatoren er spesielt den maksimale hastigheten til den hurtige fyllingsperioden (Vb), bestemt ved hjelp av et differensielt rheogram. Avhengig av verdien av Vb, er følgende arter av arteriell tone tone skilt [1]: innenfor normen; Økt hvis Vb er under normal; Redusert hvis Vb er over normal. Hvis Vb er ved den nedre grensen til normen, er det en tendens til en økning i tonen i arteriefordelingen; hvis Vb i øvre grense av normen, så er det en tendens til å redusere tonen. Med en reduksjon i Vb på mer enn 50% av normen, oppdages hypertensjon, og når Vb er økt, er mer enn 50% hypotonisk. T

Hvis MC er mindre enn normalt, hindres den venøse utstrømningen av en knapp type. Når verdien av MK er høyere enn normalt, er det vanskeligheter med venøs utstrømning (liten med MC innenfor 0,70-0,80, signifikant hvis MK er større enn 0,80). Etter den beskrivende konklusjonen er det gitt et sammendrag, eller selve konklusjonen. Samtidig er det nødvendig å gjennomføre en omfattende evaluering av alle dataene som er innhentet, observere "gradering" brukt i beskrivende rapport og utviklet av LB. Ivanov [1].

Dermed med en reduksjon i APR i alle leddene, indikerer et syndrom av hypoperfusjon av hjernen, som oftest skyldes systolisk dysfunksjon av myokardiet (mangel på pumpefunksjonen). Gitt dette faktum, er det hensiktsmessig parallelt med forskning for å produsere Reoentsefalografichesky registrering rheocardiogram (ReoKG), som gir en idé om hvordan pumpefunksjon av hjertet, og om status for systemiske hemodynamikken. Med økningen av APR er hyperperfusjonssyndrom i hjernen notert.

Det neste trinnet er å vurdere tilstanden til arteriell lenke. Når tonefordelings arteriene angir svikt av blodtilførsel til hjernen gjennom stammen typen, og samtidig forbedre tone motstands arterier - insuffisiens av blodtilførsel til hjernen ved perifer type. Hvis det er en økning i tonen til både arteriefordelings- og motstandsårene, merk da på mangel på blodtilførsel til hjernen av en blandet type. Tilstedeværelsen av en betydelig reduksjon i amplituden av en isolert på den ene side som i frontomastoidalnom og bortføring oktsipitomastoidalnom antyder tilstedeværelse av hindringer hovedblodstrømmen (i nærvær av reaksjonen fra fordelingen av arteriene).

REG er en ganske sensitiv metode for påvisning av vaskulær dystoni. Ved konstant i alle ledninger Reogrammet hovedform og en stabil differensial Reogrammet oppmerksom på at stabil vaskulær tonus i alle bassenger eller forholdsvis stabilt dersom det er endring i formen uskarpe rheographic bølger. Hvis det er et fenomen av dystoni, er det mulig å merke seg karakteren (hypotonisk eller hypertonisk type) hvis mulig. Ved utførelse av REG-studien ble nitroglyserin (NG) testen mye brukt.

Gitt dette, gir vi kriteriene for evalueringen. Så, tolkningen av NG-testen er generelt akseptert som "positiv" og "negativ" [4]. Vi tror imidlertid at denne tilnærmingen er ikke helt berettiget, da i nærvær av hypokinetisk syndrom ikke observeres en betydelig økning i volumet pulsvolumet, som NG ikke har en positiv inotrop effekt, men tvert imot, fører til en reduksjon i hjerteytelse. Dette er grunnen til å betrakte testen med NG som "negativ".

En slik konklusjon oppfattes av praktiske leger som en manifestasjon av utbredt cerebral aterosklerose, som kan føre til diagnostiske feil og forandre terapiens taktikk. Vi foreslår å evaluere reaksjonen av cerebral fartøy under NG-testen som tilfredsstillende og utilfredsstillende, så vel som dens natur: "tilstrekkelig" og "utilstrekkelig". Fartøyreaktivitet betraktes som "tilfredsstillende" i nærvær av en nedgang i tonen i arteriene av fordeling og motstand (i form av hastighetsindikatorer!).

En "utilfredsstillende" vurdering av vaskulær reaktivitet er dokumentert med en mindre respons fra arteriell lenke. Det er av stor betydning og arten av reaktivitet: Dersom fartøyet reaksjon på NG opptrer på samme måte i alle ledninger, er det ansett som "tilfredsstillende", og angir sikkerhetsmekanismer for regulering av inter-bassenget redistribusjon av cerebral blodstrøm. Hvis den vaskulære responsen kun uttrykkes på den ene siden, som er ledsaget av en økning i asymmetri-koeffisienten, anses naturen for reaktiviteten som "utilstrekkelig".

Tilsynelatende er det forbundet med feilregulering inter-vask redistribusjon av cerebral blodstrøm mekanismer, noe som resulterer i hjernen, som er i en "gode" forhold på blodtilførsel, beholder det mye tropisme for vasoaktive medikamenter. Den utilstrekkelige karakteren av omfordeling av cerebral blodstrøm tilsvarer stilssyndromet. Dette er viktig fordi den bestemmer strategi for ytterligere behandling, fordi pasienter med utilstrekkelig reaktivitet tegnet med forsiktighet bør foreskrive medikamenter som utviser en tydelig effekt av vasoaktive (Cavintonum, nikotinsyre). Hos slike pasienter er det nødvendig å utføre et individuelt utvalg av vasoaktiv terapi under REG-kontrollen.

Vi presenterer sammendragssammensetningen av konklusjoner om resultatene fra REG:

I. Beskrivende konklusjon.

1. Volumetrisk pulsfylling
1.1. Innenfor normale grenser
1,2 økt
1,3 Redusert
1.3.1 Moderat
1.3.2 Vesentlig
1.3.3 Skarpt
1.3.4 Kritisk

2. Asymmetri av blodpåfylling
2.1 Det er ingen nødvendig asymmetri for blodtilførsel
2.2 Moderat blodtilførsel asymmetri
2.3 Vesentlig asymmetri av blodpåfylling

3. Tonus arterier distribusjon
3.1. Innenfor normale grenser
3.2. Tendensen til å redusere
3.3. Den oppadgående trenden
3,4 Redusert
3.5 Forbedret
3.6 Hypotensjon
3,7 Hypertonus

4. Tone av resistensens arterier
4.1 Innenfor normale grenser
4.2. Tendensen til å redusere
4.3. Den oppadgående trenden
4.4 Redusert
4.5 Forbedret
4.6 Hypotensjon
4.7 Hypertonus

5. Venøs utstrømning
5.1 Ikke komplisert
5.2 Det er vanskelig
5.2.1 Litt
5.2.2 Vesentlig

II. Sammendrag (konklusjon)

1. Bulk puls hjerte fylling av hjernen
1.1. Innenfor normale grenser
1.2 Syndrom av hypoperfusjon av hjernen
1.3 Syndrom av hyperperfusjon av hjernen
2. Utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen
2.1 Ved stammen type
2.1.1 Hoved uregulert blodstrøm
2.1.2 Tilstedeværelsen av en hindring i hovedblodstrømmen er ikke utelukket
2.2 Perifertype
2.2.1 Mikroirkulasjonsfunksjonsblokk

3. vaskulær tone
3.1 Resistent
3.2 Relativt stabilt
3.3 Ustabil

4. vaskulær dystoni
4.1 Ved hypotonisk type
4.1.2 På distribusjonsårene
4.1.3 På nivået av resistensens arterier
4.2 Av hypertonisk type
4.2.1 På nivået av arteriefordelingen
4.2.2 På nivået av resistensens arterier

5. Fartøyreaktivitet
5.1 Tilfredsstillende
5.2 Utilfredsstillende

6. Reaktivitetens art
6.1 Tilstrekkelig
6.2 Utilstrekkelig

Innføringen av en standard av konklusjoner basert på resultatene fra REG-studien tillater mest nøyaktig og objektivt å vurdere og beskrive tilstanden av cerebral blodstrøm på forskjellige nivåer.

1. Ronkin MA, Ivanov LB Rheografi i klinisk praksis. M., 1997. - 403 C.
2. Pushkar Yu.T., Tsvetkov AA, Heimets G.I. // Terapeutisk arkiv, 1986.- nr. 1.- P. 45-49.
3. Pushkar Yu.T., Podgorny VF, Heimets GI, Tsvetkov AA // Terapeutisk arkiv, 1986.- Vol. 58. №11.- P. 132-135.
4. Rheografi / / BME. - 3. utg. - M., 1984.- T.29-C 188-191.
5. Rheoencephalography // På samme sted. - P.196-197. 6. Yarullin H.X. Klinisk rheoencefalografi. M.: Medicine, 1983.- 271 S.

 • Bruken av rheoencefalografi for vurdering av hjernecirkulasjon
 • Tilstanden av cerebral hemodynamikk hos pasienter med arteriell hypertensjon av den andre graden av alvorlighetsgrad, avhengig av typen systemisk sirkulasjon.
 • Hva kan vise analysen - er gitt "dekoding" hovedindikatorene
 • Alle artikler i denne delen nevrologi for leger, spesialister

Jo høyere, jo mer forferdelig

Hvis du vil bli undersøkt nærmere, er det bedre å lage UZDG-fartøy i hode og nakke eller MR-angiografi. Tonen i midtre og små arterier reduseres i bassenget til høyre vertebralarterie. Velkommen! Resultatet indikerer en endring i vaskulær tone, som kan skyldes endringer i ryggraden.

I dette tilfellet vil REG av cerebral fartøy være et hovedtrinn i studien av problemet. Men under påvirkning av ulike faktorer kan fartøyene ikke tåle og "ødelegge".

Fartøy som fører til "senter"

Eller for eksempel migrene (hemicrania), betraktet som et innfall av samfunnsdame, har sikkert nådd våre dager, og mange kvinner forlater ikke alene. Hodet er foreskrevet og utført REG, problemet løser om noen få minutter, og bruken av tilstrekkelige medisiner fjerner pasienten fra frykt for månedlige fysiologiske forhold. Få vet at det ikke er nødvendig å vurdere lys migrene, fordi ikke bare kvinner lider av det, og ikke bare i ung alder.

Og sykdommen kan manifestere seg så mye at en person helt mister effektivitet og trenger en gruppe funksjonshemninger. Skader på kroppen REG-prosedyren bærer ikke og kan utføres selv i tidlig barndom. Imidlertid er pasienten svært engstelig for å finne ut hva som skjer i sine fartøyer og hva tidsplanen betyr på båndet, fordi, som REG gjør, er han allerede godt til stede og kan til og med roe de som venter i korridoren.

REG og "ikke-alvorlige" sykdommer

Kjernen i REG er å registrere bølger som karakteriserer fylling av blod i visse deler av hjernen og blodkarets respons til blodpåfylling. Den hypertoniske typen REG er noe annerledes i denne sammenheng, det er en vedvarende økning i tonen i de ledende fartøyene med en komplisert venøs utstrømning. Oppmerksomhet vær så snill! Vi er ikke en "klinikk" og er ikke interessert i å tilby lektorer medisinsk tjenester. Velkommen! I henhold til REG-konklusjonen er det et brudd på vaskulær tone (hovedsakelig reduksjon) og vanskeligheter med venøs utstrømning.

Velkommen! Spasme av små fartøy i hjernen og venøs overbelastning kan forårsake hodepine, men årsaken til disse endringene i vaskulær tone i henhold til REG kan ikke bestemmes, metoden er ikke tilstrekkelig informativ. Velkommen! På grunn av REG er det mulig å snakke om ujevnhet og asymmetri av blodårene og deres tone, men denne metoden viser ikke årsaken til slike endringer.

Velkommen! Dette betyr at det er endringer i tonen i hjernens kar, men det er vanskelig å koble dem til symptomene dine, og enda mer, snakker REG ikke om årsaken til vaskulære lidelser. Velkommen! Resultatet av REG kan snakke om funksjonsforstyrrelser i tonen til hjernens kar, men studien er ikke informativ nok til å trekke noen konklusjoner. God ettermiddag! Vennligst deklarer resultatene.

Tonen på store arterier er lavere i alle bassenger. I bassenget av vertebrale arterier er det tegn på vanskeligheter i venøs utstrømning. Med resultatet av denne studien, bør du kontakte en nevrolog som i samsvar med dine klager vil klargjøre diagnosen og foreskrive en behandling om nødvendig. Vi kan bare snakke om hva som er endret tonen i hjernen, og muligens økt intrakranielle trykkbeholdere (REG snakker om det bare indirekte).

Velkommen! Ta kontakt, vennligst, på vår konklusjon (til sønnen 3 år og 9 måneder): "Vaskulær tonus på normotipu. Volumetrisk pulsatil blodfylling av hjernen i venstre bryst av isovolemisk type; i KB til høyre og i VBB for hypovolemisk type, uten MPA. Hjertefrekvens under opptak av CREG 91 bpm.

Endringer i vaskulær tone følger ofte vegetativ-vaskulær dystoni, funksjonelle endringer i barndommen og ungdomsårene. Velkommen! Dette resultatet kan indikere en økt tilførsel av blod til hjernen og en vanskelighet med å tømme den fra kranialhulen. KONKLUSJON: HYPERTENSIONAL OPTION REG. VENOUS FLOW IN NORM. VERTEBROGEN INFLUENSE PÅ RETAILEN ER IKKE FAST.

Ved REG er det mulig å snakke bare om vegetativ-vaskulær dystoni, men tilstedeværelsen av symptomer, klager, resultater av andre undersøkelser har også verdi. Velkommen! Det er en endring i vaskulær tone, men sannsynligvis ikke relatert til ryggraden. Velkommen! REG er ikke nok informativ forskning for å snakke om arten av lidelsene og deres årsak, derfor er det bedre å gjennomgå ytterligere USG eller MR angiografi.

Hei, fortell meg, hva betyr den neste konklusjonen av REG? Ofte er det hodepine i nakken og i venstre halvkule. Noen ganger støy i ørene og svimmelhet. Ja, det endret vaskulær tone til asymmetri av blodstrøm, er venøs utstrømning komplisert, men det betyr ikke at årsaken REG endrer seg, er det ikke nok informativ metode.

Vertebrogen innflytelse på vertebrale arterier betyr at årsaken kan være i cervikal osteokondrose og andre endringer. Som for REG er umulig å snakke om årsakene og gjøre konkrete konklusjoner, er det bedre å passere Doppler ultralyd blodkar i hode og nakke, eller MR-angiografi, som er mye mer informativ.

Velkommen! Siden du har oppdaget endringer i løpet av fartøyene (bøyninger), asymmetrien av lumbene i vertebrale arterier, er det mest sannsynlig at klagerne er forbundet med blodstrømforstyrrelser. Velkommen! I henhold til REG-konklusjonen er det umulig å diagnostisere, dette kan gjøres av en nevrolog basert på klager og andre undersøkelser.

Så estimeres asymmetri koeffisienten (SC). Dette er en svært viktig indikator hvor det er mulig å bestemme forskjellen i blodfylling både inne i undersøkelsen og mellom hemisfærene. VM). Avhengig av verdien av Vm, blir den evaluert i henhold til algoritmen for å bestemme tonen i fordelingens arterier.

God ettermiddag, har gjort UZDG-fartøy i et hode og en nakke i konklusjonen: Den søvnige arteriene-lumen er fri. Velkommen! Vi foreskriver ikke medisiner på Internett, og ifølge REGs resultat vil det ikke bli gjort av nevrolog i polyklinikken. God ettermiddag! Hjelp å dechiffrere resultatet av REG. Reduserer tonen av arteriefordelingen i ledningen FM (med 13%). På ФП "Фн etter et utvalg" er det observert: DIVRE ÆNDRINGER IKKE FORSTÅT.

Kardiologi online

25 desember


Den kjære legen!
På meg et sted 2 måneder en svak ring i venstre øre. Det er ingen sosialt merkbar nedgang i hørselen. Effekten av intravenøs vaskulær behandling var ikke effektiv.
Surdologen ved forskningen sa at Eustachian-rørene er rene. Ringen i venstre øre av og til "migrerer" til baksiden av hodet, og litt til høyre øre. Det er ofte bare en følelse av å ringe i den occipitale delen av hodet. Jeg har neuro-sirkulatorisk dystoni gjort REG, sa audiologen at disse er vaskulære manifestasjoner. Jeg er interessert i hva det er for manifestasjoner, dvs. Innsnevringen av fartøyene er dette, hva mer og hvordan, hvis det er mulig, å bekjempe det. Er det amatør sport (kjører)?
Her er min REG:
Bassenget av karotider:
puls blodtilførsel er betydelig redusert, tonus av arterielle nettverk er økt, venøs utstrømning er vanskelig til høyre, lagret til venstre.
Pool av vertebrale arterier:
puls blod fylling litt senket til høyre, venstre - normal, venøs utstrømning bevart.

Dine spørsmål

Spørsmål: Hjelp dechifisere konklusjonen av REG?

Hei, jeg er 18 år, lider av hodepine, BP stiger til 140/90, med kvalme, mørkere i øynene, tinnitus. Svært ofte anfall forekommer om natten. Diagnosen: VSD på en hypertonisk type har satt stille omtrent 4 år siden. Konklusjon REG: angiodistonichesky typen REG, gipervolyamiya fartøy CB venstre giperrezistivnost små arterier, betydelig redusert venøs utstrømning, moderat forhøyet puls volum.
De gjorde en røntgen av cervical-delen: første tegn på intervertebral osteochondrose.
Diagnose av ECHO-ES: basen av m-ekko og 3 ventrikkler

På grunnlag av de utførte studier er tilstedeværelsen av vegetativ-vaskulær dystoni i henhold til den hypertoniske typen bekreftet. Denne sykdommen utvikler seg som følge av en forstyrrelse i reguleringen av det autonome nervesystemet. I dette tilfellet må du personlig besøke en nevrolog for å velge en passende behandling. Som regel behandling av denne sykdommen er brukt følgende tiltak: individuelt tilpasset fysioterapi, anti-angst medisiner, urtemedisin (motherwort, hagtorn), massasje, klasser på kontoret til fysioterapi, betyr at styrke blodkar og, selvfølgelig, normalisering av arbeid og hvile. Mer informasjon om dette finnes i seksjonen: Vegetabilsk dystoni

Velkommen! Jeg er 25 år gammel. Passet REG, undersøkelsen er som følger: volumetrisk pulsering kravenapolnenie redusert i alle bassenger til venstre (Fms med 10%, Oms med 36%). Tonus av store arterier ble forhøyet i bassenget i venstre vertebralarterie. Perifer vaskulær motstand er redusert i alle bassenger til høyre og i bassenget til venstre indre halspulsåren. I bakken i ryggvirvelarterien er det tegn på vanskeligheter i venøs utstrømning. Takk!

I dette tilfellet anbefales det å konsultere en nevrolog med en lege, gjennomføre en personlig undersøkelse, for å studere resultatene av undersøkelsen, og å avgjøre om det skal foretas en ytterligere undersøkelse. Først etter en omfattende undersøkelse vil det være mulig å angi en nøyaktig diagnose og om nødvendig å foreskrive en tilstrekkelig behandling. For mer informasjon om nevrologisk undersøkelse og undersøkelse, les følgende artikkel i serien av artikler: Neurolog og nevropatolog.

Vennligst fortell meg at dette er entry: puls Volumet økte i bassenget av interne carotis Fms med 88%, 36% FMD.Snizheno i Oms arteria vertebralis bassenget på 31%, OMD 9%.Dette på bakgrunn opptak i fred..

Denne konklusjonen gjenspeiler egenskapene til blodtilførselen til vertebrale og indre karotisarterier og indikerer en liten reduksjon i blodfyllingen. I denne situasjonen er det nødvendig å planlegge behandling, som kan foreskrives av den behandlende legenes neuropatolog med hensyn til de tilgjengelige klager. Les mer om dette i seksjonen: Neurolog

Unngå hyppige hodepine, noen ganger målet varer i flere dager, har endelig passert REG. Postural PRØVE: puls volum redusert i alle bassenger (FMS 85%, FMD 98%, Oms 86%, 90% Omd) Tone store arterier økte i alle bassenger. tonen i midtre og små arterier økte i bassenget i vertebrale arterier og i bassenget i den venstre indre halspulsåren. I alle bassenger, tegn på forverring av venøs utstrømning

I denne situasjonen er hodepine forbundet med nedsatt cerebral sirkulasjon. Jeg anbefaler at du personlig besøker en lege hos en nevrolog for å foreskrive en tilstrekkelig behandling. For å motta mer detaljert informasjon om spørsmålet som er interessant, kan du i en tematisk del av nettstedet vårt ha gått under følgende lenke: Hodepine

Hei, jeg er 35 år gammel. Hodepine er uutholdelig i lang tid, hodet, støy i ørene, det hevede eller økte trykket blir ofte vendt, hodet jeg ikke kan skarpe snu, straks jeg mister et bilde, følelsen av luftmangel. REC ble utført, resultatene er som følger: Den hypertoniske typen av kurven med fenospasmfenomenet, noe som medfører en nedgang i PC-en i alle registreringsområder med betydelig asymmetri i corotid-bassenget. Fortell meg hva dette betyr og hva konsekvensene kan være. Drikker Fezam to ganger i året, stikket cortex og mexiprim. Et bilde av den cervicale ryggraden viste tilstedeværelsen av rektifisering av lordose

Disse endringene betyr at årsaken til hodepine kan være vaskulær spasme, samt en periodisk økning i blodtrykket. Jeg anbefaler at du personlig besøker en lege hos en nevrolog for å gjennomføre en undersøkelse og foreskrive en tilstrekkelig behandling. Også i slike situasjoner kan nakke- og kraftsone, akupunktur, fysioterapi være effektiv. For å få mer informasjon om problemet du er interessert i, kan du gå til den aktuelle delen av nettstedet vårt ved å klikke på følgende lenke: Migrene, hodepine

Jeg er 27 år gammel mann diagnostisert etasje vsd.pravaya fm bortføring: puls volum i normal tone av arterier av stor kaliber betydelig redusert (den øvre grense til 56,2).tonus arterier av middels og små kaliber normal. elastiske egenskaper i blodårene er normal venøs utstrømning er ikke vesentlig hemmet (den øvre grense på 36,6).levoe fm tilbaketrekking: normal puls volum i arteriene i stor kaliber.tonus betydelig redusert (den øvre grense på 75,5).tonus arterier av middels og små kaliber i den normale elastiske egenskaper arterier normal utstrømning.venozny ikke vesentlig vanskeligere (øvre grense 23,1).pravaya tilbaketrekking av m: normal puls volum. tonen i arteriene i stor kaliber betydelig redusert (51,1), tonen i arteriene av middels og små kaliber normal arteriell elastisitet økte svakt (til -16,3).venozny ikke izmenen.levaya utstrømming av m tilbaketrekkings: normal puls volum i de store arteriene.tonus kaliber ikke betydelig senket (4) og gjennomsnittlig tone av arterier er normalt små kaliber arterie.elasticheskie egenskaper i normal utstrømning.venozny ikke vesentlig vanskeligere (31,8)

Studien viser moderate sirkulasjonsforstyrrelser assosiert med endringer i vaskulær tone og venøs utstrømning. Jeg anbefaler at du personlig besøker den nevnte legen til en nevrolog som etter at du har gjennomført en undersøkelse, studerer forskningsmiljøene og på grunnlag av tilgjengelige klager, vil foreskrive en tilstrekkelig behandling for deg. For å få ytterligere informasjon om problemet du er interessert i, kan du gå til den aktuelle delen av nettstedet vårt ved å klikke på følgende link: Neurolog og nevrolog. Ytterligere informasjon kan også bli funnet i neste del av nettstedet vårt: Vegetabilsk dystoni

God dag, jeg er 30 år gammel, jeg sviktet i 4 måneder - 2 ganger. Er dette bundet til slutten av REG? Volumetrisk pulsfylling økes i alle bassenger (Fms med 78%, Fmd med 46%, Oms med 58%, Omd med 30%).
Tonen i hovedarteriene.
Tonen på store arterier er lavere i alle bassenger.
Tonen i de midtre og små arteriene senkes i bassenget i vertebrale arterier og i bassenget i den venstre indre halspulsåren, innenfor normen i bassenget til den høyre indre halspulsåren. Perifer vaskulær motstand reduseres i bassenget i venstre vertebralarterie, innenfor normen i alle bassenger til høyre og i bassenget til venstre indre halspulsårer. I alle bassenger, tegn på normal venøs utstrømning. Takk på forhånd.

Oppdaget i løpet av de REG endringer kan være årsaken til synkope, derfor anbefaler at du rådfører deg med din personlige lege nevrolog som etter undersøkelse og evaluering av resultatene fra undersøkelsen kan foreskrive riktig behandling. Du kan finne ut mer informasjon om dette problemet i den tematiske delen av nettstedet vårt ved å klikke på følgende lenke: Besvimelse. Ytterligere informasjon finnes også i neste del av nettstedet vårt: Neurolog og nevrolog

Det ville være ønskelig å lære eller finne ut, ved resultat REG er slik status av fartøy på grunn av overstyring eller sykdom sporet? Og det er behov for comp.tomography + angiography?

Denne tilstanden av fartøyene kan være forbundet med vaskulær dystoni, intrakraniell hypertensjon, og så videre, så jeg anbefaler deg personlig kontakt med legen din nevrolog som holder personlig undersøkelse og foreskrive riktig behandling. Datatomografi kan også utføres, noe som vil skape et mer komplett bilde av tilstanden til cerebral fartøy. Du kan få mer informasjon om dine spørsmål i temaet delen av vår nettside ved å klikke på følgende link: Magnetic resonance imaging (MRI). Ytterligere informasjon finnes også i neste del av nettstedet vårt: Neurolog og nevrolog

God ettermiddag!
Jeg er 27 år gammel kvinne sex. Unngå konstant hodepine, mørkere i øynene, "skumle" i øynene. Hjelp, vær så snill å tyde på resultatene fra REG.
Bakgrunnsfunksjon. Poba:
HR på 91 slag / min
Frontmastoidal bly:
puls blodtilførsel til venstre: signifikant redusert (RI = 0,093OM), Høyre: kraftig redusert: Asymmetrisk koeffisient 29,2%
Tonen i resistenskar venstre: moderat redusert (PCSL = 47%), til høyre: dramatisk redusert (hypotoni) (PCSL = -3,461%) asymmetri koeffisient på 101,4%
Venøs utstrømning fra venstre: innenfor normen, til høyre: (DSI = -4109%)
Bly: Occipito-Mastoidal
puls blodtilførsel til venstre: signifikant redusert (RI = 0,093OM), Høyre: innenfor grensene for norm: Asymmetri koeffisient 18,2%
Tonus av de resistive fartøyene til venstre: kraftig forhøyet (AUC = 126%), høyre: innenfor normen (42% CPS) Asymmetrisk koeffisient 101,4%
Venøs utstrømning til venstre: dramatisk hindret (DSI = 135%), høyre: innenfor normale grenser
På FP "Venstre (sving på hodet) observert:
• Økning i volumpulsfylling i FM-kontorer (venstre 35%, høyre 1237%
* • Reduksjon av tone småkalibrede arterier og arterioler i bly OM_L (31%), øker tonus av småkalibrede arterier og arterioler i FM-ledningene (fra venstre mot høyre 637% 102%)
På FP "Høyre (sving på hodet) observert:
• Økning i volumpulsfylling i FM-kontorer (venstre 35%, høyre 372%
* • Reduksjon av tone liten kaliber arterier og arterioler i OM bortføring (venstre, 83%), øker tonen i små kaliber arterier og arterioler i FM-fører (venstre til 188%, rett til 97%)
Asymmetri koeffisienten i FM-108,7%, OM-83,5%
På OP "Head Tossing":
• Økning i volumpulsblodstrøm i FM-kontorer (281% venstre, høyre 123% og OM 263%
• Vanskelighetsgrad av venøs utstrømning i FM-kontorer (69% venstre, høyre 102%) og OM (286% igjen, 18% høyre). Asymmetrifaktoren i FM er 58,6%, OM er 65,5%)

Denne konklusjonen indikerer en moderat karakter av sykdommene, som består i en økning i arteriell tone og en vanskelighetsgrad i venøs utstrømning. Endringer av denne art kan observeres i den vegetative-vaskulære dystoni, økt intrakranialt trykk, brudd på mikrosirkulasjon i karene i hjernen, og kan også være etter kraniocerebralt skader, etc. For undersøkelsen og utnevnelsen av en tilstrekkelig behandling, anbefaler jeg at du personlig besøker en behandlende lege hos en nevropatolog. Vi anbefaler også at du gjennomgår en ekstra undersøkelse - et elektroensfalogram.

god tid på dagen. Gjennom året har jeg konstant klemme hodepine. Av undersøkelsene avslørt. Ifølge 2010 rengen, C1-anomali av Kimmery. Cervikal osteokondrose. i 2013 i september fant ultralydet av fartøyene i patologens hals ikke funnet. Nå er jeg gravid 31 uker, jeg var med en nevrolog, jeg foreskrev REG og MR i cervical avdelingen. REG laget: alt er innenfor normen, bare venøs utstrømning er vanskelig til litt. Fortell meg hvordan du forstår dette? Er det mulig på grunn av dette min hodepine? og at det er mulig å akseptere, kan noen salver, for forenkling av en status, og hvilke inspeksjoner du til meg fortsatt vil anbefale.

Med tanke på data gitt, er det mulig at hodepine er forårsaket av økt trykk på grunn av nedsatt venøs drenering, så ta kontakt med legen din nevropatologen råde deg personlig for videre behandling. I flere undersøkelser er det ikke nødvendig. Du finner ut mer informasjon om dette problemet i den aktuelle delen av nettstedet vårt ved å klikke på følgende lenke: Hodepine. Ytterligere informasjon finnes også i neste del av nettstedet vårt: Neurolog og nevrolog

REG av hodekarene: når skal du undersøke og hvordan du kan dechifrere det?

Det faktum at sentralnervesystemet regulerer alle prosessene i kroppen, alle vet, samt at alle cellene dessuten trenger pust og næringsstoffer som kommer gjennom blodkarene. Livskvaliteten er avhengig av kvaliteten på blodtilførselen, og tar hensyn til funksjonene og oppgavene som er tildelt hodet. Stien av blod som bærer "mat" bør være glatt og bare møte "grønt lys". Og hvis i en del av barrieren i form av en innsnevring av fartøyet, blokkering eller en skarp pause i "veien", må forklaringen av årsaken være umiddelbar og pålitelig. I dette tilfellet REG hjerneskip vil være det første trinnet i studien av problemet.

Fartøy som fører til "senter"

Når blodårene i kroppen vår glatt og elastisk, når hjertet er jevnt og presist gir blodsirkulasjonen, noe som gir næring til vev og tar bort avfallsstoffer - vi er rolige og ikke engang merke til disse prosessene. Men under påvirkning av ulike faktorer kan fartøyene ikke tåle og "ødelegge". De kan ikke tilpasse seg temperaturfluktuasjoner og endringer i atmosfæretrykk, de mister evnen til lett å flytte fra en klimasone til en annen. Fartøy miste sin "kompetanse" rask respons på ytre stimuli, så noen spenning eller stress kan føre til vaskulær ulykker, noe som vil bidra til å forhindre rheoencephalography hjernen fartøy, tatt på en riktig måte. Årsakene som fører til brudd på blodstrømmen er som følger:

 • Sammentrekningen av fartøyets lumen som følge av avsetning av kolesterolplakkene forstyrrer elastisiteten, utvikler en aterosklerotisk prosess. Dette fører ofte til hjerteinfarkt eller slagtilfelle;
 • Økt dannelse av trombi kan føre til rive av sistnevnte, migrasjon gjennom blodbanen og lukning av fartøyets lumen (iskemisk berøring).
 • Kraniocerebrale skader, som tidligere har lidd, og, som om de avsluttes sikkert, kan føre til økning i intrakranielt trykk, som også vil bli manifestert av manifestasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser.

Den cerebrale REG kan oppdage nærvær eller fravær av subdural hematom som følge av traumatisk hjerneskade. Blødningen som dannes i hjernevevvet, vil naturligvis skape et hinder for den normale blodstrømmen.

Hvis ikke kjøre langt fremover og å gjennomføre en studie, når symptomene uttrykt mykt og skaper ubehag fra tid til annen, vil hjernen REG ikke bare fastslå tilstanden av skip, men også bidra til å velge taktikk av varsling av alvorlige konsekvenser, true en persons liv.

Videre viser REG ikke bare kvaliteten på stammen blodkar, men er nødvendig for å vurdere sikkerhet sirkulasjon (når blodstrømmen gjennom store fartøy er hindret, og det blir sendt "utenom").

REG og "ikke-alvorlige" sykdommer

Det er forhold som, selv om det ikke er dødelig, men ikke gir et normalt liv. Nå er nevrokirkulatorisk dystoni tilstede hos mange mennesker, derfor betyr det egentlig ikke sykdom fordi "de dør ikke av det". Eller for eksempel migrene (hemicrania), betraktet som et innfall av samfunnsdame, har sikkert nådd våre dager, og mange kvinner forlater ikke alene. Forberedelser for hodepine hjelper som regel ikke om sammensetningen av stoffet ikke inneholder koffein.

Tatt i betraktning en kvinne helt sunn (fordi det ikke er noen tegn på noen sykdom), andre bølger ofte av. Ja, og hun begynner sakte å betrakte seg som en simulant, men forstår imidlertid at undersøkelsen av hodet ikke ville skade. Og i mellomtiden kommer ubærbare hodepine månedlig og er forbundet med menstruasjonssyklusen.

Hodet er foreskrevet og utført REG, problemet løser om noen få minutter, og bruken av tilstrekkelige medisiner fjerner pasienten fra frykt for månedlige fysiologiske forhold. Men dette er et gunstig sykdomsforløp, og det er en annen...

Få vet at det ikke er nødvendig å vurdere lys migrene, fordi ikke bare kvinner lider av det, og ikke bare i ung alder. Menn er også noen ganger "heldige" i denne forbindelse. Og sykdommen kan manifestere seg så mye at en person helt mister effektivitet og trenger en gruppe funksjonshemninger.

Hvordan er analysen av driften av fartøyene i hodet?

Når det er behov for å gjøre REG, begynner pasienter som regel å bekymre seg. Du kan roe deg her med en gang - Metoden er ikke-invasiv, og derfor smertefri. Skader på kroppen REG-prosedyren bærer ikke og kan utføres selv i tidlig barndom.

Inspeksjon av REG-hodet utføres ved hjelp av et 2-6-kanals apparat - en rheografi. Selvfølgelig, jo flere kanaler enheten har, desto større omfang blir forskningen dekket. For å løse store problemer og registrere arbeidet med flere bassenger, brukes polyreiografer.

Så, trinnvis prosedyre ser REG ut slik:

 1. Pasienten er beleilig plassert på en myk sofa
 2. På hodet blir metallplater (elektroder) påført, som på forhånd behandles med en spesiell gel for å forhindre hudirritasjon;
 3. Elektroder er festet med et gummibånd på de stedene hvor det er planlagt å vurdere fartøyets tilstand.
 4. Elektroder pålegges avhengig av hvilken del av hjernen som skal undersøkes av REG:
 5. Hvis legen er interessert i bassenget av den indre halspulsåren, vil elektrodene ligge på nes- og mastoidprosessens bro.
 6. Hvis saken gjelder den eksterne halspulsåren, blir platene styrket foran ørekanalen og over øyenbrynet fra utsiden (løpet av den tidsmessige arterien);
 7. Evaluering av karene i bassenget av vertebrale arterier innebærer påføring av elektroder på mastoid (mastoid) prosessen og oksipitale hoder med samtidig fjerning av elektrokardiogrammet.

Ved undersøkelse av REG-hodet anbefales pasienten å lukke øynene slik at ytre stimuli ikke påvirker sluttresultatet. Dataene som mottas av enheten, er registrert på en papirtape.

Oppnådde resultater fra REG, hvis tolkning krever ytterligere ferdigheter, sendes til en lege som har fått spesialopplæring på dette feltet. Imidlertid er pasienten svært engstelig for å finne ut hva som skjer i sine fartøyer og hva tidsplanen betyr på båndet, fordi, som REG gjør, er han allerede godt til stede og kan til og med roe de som venter i korridoren.

I noen tilfeller, for å oppnå mer fullstendig informasjon om fartøyens funksjon, blir prøver med preparater som virker på vaskulærvegget (nitroglyserin, koffein, papaverin, euphyllin, etc.) benyttet.

Hva betyr uforståelige ord: tolkningen av REG

Når legen begynner å dechiffrere REG, er han først og fremst interessert i pasientens alder, som nødvendigvis tas i betraktning for å skaffe tilstrekkelig informasjon. Selvfølgelig vil normer for tilstanden tonus og elastisitet for en ung og eldre person være annerledes. Kjernen i REG er å registrere bølger som karakteriserer fylling av blod i visse deler av hjernen og blodkarets respons til blodpåfylling.

En kort beskrivelse av oscillasjonens grafiske fremstilling kan presenteres som følger:

 • Den økende linjen til bølgen (anakrotisk) har en tendens til å stige oppover, dens apex er litt avrundet;
 • Den nedadgående (kakrokta) går jevnt ned;
 • Inzisura ligger i midten tredje, etterfulgt av en liten dikrotisk tønn, hvor nedstigningen faller ned og en ny bølge begynner.

For å dechiffrere REG betaler legen oppmerksomhet:

 1. Er bølgene vanlige?
 2. Hva er toppen og hvordan er det avrundet;
 3. Hvordan ser komponentene (stigende og synkende) ut;
 4. Bestemmer plasseringen av skjæringene, den dikrotiske bølgen og tilstedeværelsen av ekstra bølger.

Normer av REG-diagrammer, avhengig av alder

Resultatene av undersøkelsen, som vitner om atherosklerose

Vanlige typer REG

Etter analysen av opptaket av rheoencefalografi, fastsetter legen avviket fra normen og konkluderer med at pasienten ønsker å lese og tolke raskere. Resultatet av studien er bestemmelsen av typen vaskulær oppførsel:

 • Dystonisk type preget av en konstant forandring i vaskulær tone, hvor ofte en hypotonisk med redusert pulsfylling råder, som kan være ledsaget av vanskeligheter med venøs utstrømning;
 • Angiodystonic type adskiller seg lite fra dystonsen. Det er også preget av brudd på vaskulær tone på grunn av en defekt i vaskulærveggen, noe som fører til en reduksjon i blodkarets elastisitet og hindrer blodsirkulasjonen i et visst basseng.
 • Hypertonisk type i henhold til REG noe annerledes i denne forbindelse, er det en vedvarende økning i tonen i de ledende fartøyene med en vanskelig venøs utstrømning.

Typer av REG kan ikke klassifiseres som separate sykdommer, fordi de bare følger andre patologier og fungerer som en diagnostisk veiledning for å bestemme den.

Forskjellen mellom REG og andre hjernestudier

Ofte, når du registrerer deg i medisinske sentre for å undersøke REG-hode, forveksler pasienter det med andre studier som inneholder ordene "electro", "graphia", "encephalo" i navnene sine. Dette er forståelig, alle notasjonene ligner folk langt fra denne terminologien, det er noen ganger vanskelig å forstå. Spesielt i dette henseende, får elektroencefalografi (EEG). Korrekt, både studerer hodet, ved å påføre elektroder og innspille på et papirbånd dataprosessen til noe område av hodet. Forskjellene mellom REG og EEG er at den tidligere studerer tilstanden av blodstrømmen, og den andre oppdager aktiviteten til nevroner i en del av hjernen.

Fartøy med EEG har en indirekte effekt, men en langvarig sirkulasjonsforstyrrelse vil bli reflektert i encefalogrammet. Økt konvulsiv beredskap eller annet patologisk fokus på EEG avsløres godt, som tjener til å diagnostisere epilepsi og konvulsiv syndrom assosiert med traumer og neuroinfeksjon.

Hvor, hvor og hvor mye er det?

Utvilsomt, hvor det er bedre å passere REG av hjernen, hvor prisen svinger fra 1000 til 3500 rubler, løser pasienten. Det er imidlertid svært ønskelig å gi fortrinn til velutstyrte spesialiserte sentre. I tillegg vil tilstedeværelsen av flere spesialister i denne profilen bidra til å sortere kollektivt i vanskelige situasjoner.

Prisen på REG, i tillegg til nivået på klinikken og kvalifikasjoner av spesialister, kan avhenge av behovet for å utføre funksjonstester og manglende evne til å utføre prosedyren i institusjonen. Mange klinikker gir denne tjenesten og går hjem for forskning. Så øker kostnaden til 10000-12000 rubler.

Hvorfor gjør REG av cerebral fartøy?

Svært ofte kan du høre spørsmålet, hva er REG av cerebral fartøy? Spørsmålet er formulert feil, fordi selve navnet på prosedyren innebærer at bare blodsirkulasjonen i hjernen kan studeres med sin hjelp. Det vil si, REG eller rheoencephalography (REO - oversatt som "for" entsefalon - som en "hjerne", grafitt - som "Valgt" eller "skrive") - er en måte å studere blodstrømmen i cerebral vaskulær basseng, basert på opptak differansesignalene elektrisk motstand av vev når de passerer gjennom dem en høyfrekvent svak elektrisk strøm.

Metoden er ikke-invasiv, smertefri, ikke farlig for pasienten. Det eneste ubehagelige øyeblikket kan være psykisk ubehag forårsaket av behovet for å bære elastikkbånd med store elektroder (dimensjoner fra 5 til 30 mm) på hodet.

Svært ofte kan du høre spørsmålet, hva er REG av cerebral fartøy? Spørsmålet er formulert feil, fordi selve navnet på prosedyren innebærer at bare blodsirkulasjonen i hjernen kan studeres med sin hjelp. Det vil si, REG eller rheoencephalography (REO - oversatt som "for" entsefalon - som en "hjerne", grafitt - som "Valgt" eller "skrive") - er en måte å studere blodstrømmen i cerebral vaskulær basseng, basert på opptak differansesignalene elektrisk motstand av vev når de passerer gjennom dem en høyfrekvent svak elektrisk strøm.

Metoden er ikke-invasiv, smertefri, ikke farlig for pasienten. Det eneste ubehagelige øyeblikket kan være psykisk ubehag forårsaket av behovet for å bære elastikkbånd med store elektroder (dimensjoner fra 5 til 30 mm) på hodet.

Hvilke data gir undersøkelsen?

Rheoencefalografi er en studie som gjør at du kan vurdere elastisiteten i vaskulærvegg, reaktivitet, perifer motstand av blodkar som leverer hjernen. Det lar deg bedømme størrelsen på puls blod fylling. Disse data kan vi fastslå hvorvidt alle av vaskulær permeabilitet og permeabilitet etterhvert som dette er i samsvar med, det vil si hvor godt strukturer i hjernen er forsynt med blod, og dermed oksygen og næringsstoffer. REG hjernen fartøy tillate en tidlig fase for å identifisere lesjoner med unormal blodtilførsel og starte behandling uten å vente på patologi blir irreversible.

De viktigste fordelene ved metoden:

 • det er enkelt nok i utførelse;
 • kan utføres under alle forhold (det krever ikke mye plass og tungvint dyrt utstyr for både CT og MR);
 • gjør det mulig å evaluere bildet separat i årer og arterier, samt små fartøyer;
 • kan utføres for de pasientene som har kontraindikasjoner til CT eller MR.

REG mange vurderer metoden foreldet, ceded forrangen i å studere patologien i hjernen magnetisk resonans og computertomografi. Likevel er det fortsatt brukt til å bekrefte forekomsten av noen patologi. En rekke spesialister mener at flerkanals rheografi er en lovende metode for å vurdere adaptive og kompenserende evner i hjernen i forskjellige akutte tilstander. Denne studien gjør det mulig å vurdere sikkerhetssirkulasjonen som har oppstått etter alvorlige vaskulære lesjoner i hjernestrukturene.

Rheoencefalografi er bare en av undersøkelsesmetodene som pasientene ofte forveksles med andre undersøkelsesmetoder som ligner dem. Først av alt handler det om EEG (elektroencefalografi) og EKG (elektrokardioglaphy). Forskjellen mellom REG og EEG er gjenstand for studien. EEG studerer aktiviteten til nevroner, og avslører kollapsende paroksysmer av epileptisk, traumatisk, neuroinfectious natur. Det er uunnværlig for å få data om epilepsi. EKG er en metode for å studere myokardiet.

Formålet med prosedyren

Fra blodtilførselen av hjernen avhenger kvaliteten på en persons liv, hans intellektuelle evner og til og med hans følelsesmessige tilstand i stor grad. En dårlig "matet" hjerne kaster sin mester i depressive tilstander. Det tillater ikke at han arbeider fruktbart, så minne, oppmerksomhet og tenkning lider. For ikke å nevne den monstrøse hodepine, bokstavelig talt "eksploderer" eller "klemme" hodet. Alle disse statene presser en person til å besøke en lege, og deretter diagnostisere diagnosen ved hjelp av ulike metoder og utnevnelse av behandling. Rheoencefalografi er en slik metode.

Tilordne bare tre hovedmål, som vanligvis forfølges av en lege, foreskriver REG av hjernen, eller rettere rheografi av cerebral fartøy. De inkluderer:

 • diagnostiske formål (verifisering av diagnosen eller etablering av årsaken til patologien);
 • forebyggende mål (kan foreskrives til pasienter i alderen eller barn for å overvåke tilstanden deres, inkludert som en primærdiagnose av tilstanden til hjerneskip hos nyfødte og spedbarn);
 • objektivering av resultatene av behandlingen (for eksempel vasotrope effekter).

Rheoencefalografi brukes oftest til å bekrefte eller kjenne igjen aterosklerotiske forandringer i hjerneskarene og for å vurdere alvorlighetsgraden av stien. Informativ denne typen undersøkelse vurderes:

 • med migrene;
 • meteorologisk avhengighet;
 • med CWT (for diagnostisering av subdale blødninger);
 • dystoni;
 • å etablere en disposisjon for iskemi
 • på stater etter overført ONMK;
 • adenom i hypofysen;
 • å søke etter årsakene til uutprøvde vaskulære symptomer;
 • for å sette hastighetsegenskapene til blodstrømmen.

Dersom undersøkelsen utføres som en del av en integrert diagnostisk UZDG sammen med voluminformasjon som oppnås kan sammenlignes med de data som kan aksesseres av MRI, men disse metodene er mer sikker, rask og mindre overhead (i form av kostnader). Unge spesialister foretrekker MR, men for denne prosedyren er det en rekke begrensninger. For eksempel er enkelte MR-enheter ikke laget for pasienter som er tyngre enn 120 kg og med en midjeomkrets på over 70 cm. I lukkede enheter kan personer med klaustrofobi ikke undersøkes. MR er kontraindisert for personer med pacemakere (unntatt de siste) og hemostatiske klemmer i hjernens kar. Med Ilizarov-apparatet kan magnetisk resonans heller ikke gjøres. Men REG kan utføres uten problemer. Metoden gjelder i svangerskapet.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Det er en hel liste over pasientklager, som hver kan be legen om å foreskrive en lignende undersøkelse. De viktigste er:

 • vestibulopati (svimmelhet);
 • ecefalopati (hodepine);
 • støy i ørene;
 • hypertensive kriser;
 • bevissthetstap:
 • søvnforstyrrelser.

Rheoencephalography kan bli inkludert i listen over diagnostiske prosedyrer under undersøkelse av nakkesøylen etter skader i ryggraden og hodet, hvis du har mistanke om tilstedeværelse av aterosklerotiske avleiringer i veggene i blodårene. Når du reagerer på endringer i værforhold, med reduksjon i kognitive funksjoner, samt hørsel og syn for uforklarlige grunner. En slik undersøkelse er ofte foreskrevet i alderdommen og i nærvær av personer som lider av alvorlige sykdommer i vaskulær genese som et forebyggende tiltak. Tilordne det for å kontrollere tilstanden i etteroperasjonsperioden og for å vurdere post-slagtilstanden til vaskulærsengen. Det er effektiv med hypertensjon motstandsdyktig for å bestemme graden av hypertensjon syndrom, VSD og ved vertebrobasilær insuffisiens hos hypofysen lesjon (adenom).

Det er ingen absolutte kontraindikasjoner for bruk av denne metoden. Relativ skade på hodebunnen (brannsår, slitasje, sår) og barns alder anses å være relative. Ikke barna selv, som sådan, gjør REG ikke små barn, hvilke foreldre kunne ikke overbevise seg om å sette på elektroder og sitte stille. Hvis det er store metallimplantater i skallen og elektroniske implantater, bør du informere legen om det.

Implementering av metoden

For å gjennomføre en undersøkelse ved hjelp av metoden for reografi fra pasienten, er det ingen signifikant foreløpig forberedelse. Det eneste, 3 timer før prosedyren, anbefales at pasienten ikke røyker, og for en dag å nekte å ta midler som påvirker blodforsyningssystemet, nødvendigvis i samråd med legen. Før prosedyren anbefales pasienten å hvile i 15-20 minutter, slappe av og hvile.

Undersøkelsen utføres i semi-sittende stilling eller ligger på ryggen. Etter at pasienten har hatt en komfortabel stilling, avfett legen hudens områder på steder der elektrodene er festet for å forbedre ledningsevnen og fikser elektrodene på pasientens hode. Elektroder smøres med spesielle pastaer. Dette forbedrer kontakten til elektroden med pasientens hud. Stedet for deres fiksering avhenger av hvilke fartøy som er av interesse for legen:

 • når man undersøker tilstanden til den eksterne CA (karotisarterien), er kontaktene lokalisert i sonen til nesebroen og mastoidprosessen;
 • når man studerer tilstanden til PA (vertebrale arterier) - oksipitale hoder og samme prosess, pluss i dette tilfellet fjernes EKG samtidig.
 • Ved analyse av tilstanden til ICA (intern halspulsårer), er kontaktene plassert i øyenbrynområdet (utvendig) og foran audiokanalen.

Pasienten anbefales å lukke øynene, og deretter begynne prosedyren. Disse studiene er registrert av et spesielt apparat - en rheografi. Undersøkelsen tar hensyn til aldersrelaterte endringer som skjer med fartøyene og pasientens tilstand. For eksempel reflekteres skarpe hopp med blodtrykk på rheoencefalogrammet i form av tonusendringer og svingninger av figurer som reflekterer pulsfylling.

For å klargjøre patologienes natur: Organiske eller funksjonelle endringer, kan spesielle prøver utføres. Den vanligste er endringer i kropps og hodeposisjon. Ulike narkotika kan brukes, oftest brukt nitroglyserin under tungen, mindre ofte koffein, antispasmodik (papaverin, noh-na), euphyllin.

Beskrivelse av resultater

Dekoding av reogrammet krever ytterligere kunnskaper og ferdigheter.

Ved analyse av kurvene som oppnås i løpet av undersøkelsen, trekker legen oppmerksom på de forskjellige egenskapene til bølgene: den regularitet, den øverste typen (rund, skarp, glattet) som utgjør bølgene er i hvilken tilstand (synke eller stige), nærværet og naturen av dicrotism og tilstedeværelse og plassering snitt (hakk). Beskrivelse grafer fylt uforståelig for legmann og skremmende ord, for eksempel et hakk, dicrotism (dicrotic tann), og er analog catacrota. Faktisk er dette ikke en diagnose eller patologiske endringer i vaskulærsystemet, men bare beskrivelser av individuelle elementer av bølgen. Notch - en utsparing dicrotism - ekstra tann, som har en mindre amplitude sammenlignet med hovedelementet Anacrota oppstigende bølger catacrota - nedlink.

Evaluering av kurvene som helhet, må eksperten også vurdere forholdet og plasseringen av deres individuelle elementer, så resningen bør være i midten av den nedadgående bølgen foran dikrotoen. Det danner mellom systoliske og diastoliske bølger. Evaluering av kurver skjer ved å sammenligne det aktuelle materialet med det normative. Dekodingen inkluderer først og fremst bestemmelsen av typen av bølge som karakteriserer fartøyets tilstand og oppførsel. Type REG er ikke en uavhengig sykdom, men beskriver bare noen manifestasjoner av eksisterende patologi og bidrar til å identifisere den.

Det er 3 hovedtyper av rheoencefalografiske bølger (hypertonisk, dystonisk og angiodystonisk). Den første beskriver en vedvarende økning i spenningen på veggene i fartøyene, leverer blod og hindrer utstrømningen gjennom venene. Den andre kjennetegnes av konstante hopp i stresset i vaskemuren, med denne typen oftest dominert av en hypotonisk, ledsaget av et brudd på utstrømningen av venøst ​​blod. Og sistnevnte type er assosiert med en konstant forandring i vaskulær tone på grunn av et brudd i strukturen av fartøyets vegg. Dette medfører en reduksjon av fartøyets elastisitet og en vanskelighet i utstrømningen og blodstrømmen langs disse karene.

Les Mer Om Fartøyene