På språket av rheoencephalographic funn

Nylig, i forbindelse med utvidelsen av den diagnostiske kapasitet og øke nøyaktigheten av data som mottas fornyet interesse for tradisjonelle impedans metode for diagnose av vaskulær sykdom i hjernen - rheoencephalography (REG). Mangelen på en enhetlig tilnærming til tolkningen av de innhentede data krever imidlertid dannelse av et enhetlig system for beskrivelse av rheoencefalogrammer og formulering av konklusjoner.

I den foreslåtte algoritmen for fortolkning av REG, er analysens prinsipper utviklet av M.A. Ronkin, H.H. Yarullin, Yu.T. Pushkar og L.B. Ivanov [1,2,3,6]. Volumetrisk puls volum, som er en integrert indeks, total reflekterende krovenapolnenie prøvedel av et biologisk objekt i et systolen er bestemt av størrelsen av amplituden indeksen Reogrammet (APR). APR er en modifisering av den gamle indikator-rografiske indeksen (RI).

APR er definert som forholdet mellom amplitude av den systoliske bølgen og kalibreringssignalet multiplisert med kalibreringsstandarden (0,1 Ω) [1]. Avhengig av størrelsen på APR kan volumpulsblodfyllingen ligge innenfor det normale området, redusert eller forhøyet. Reduksjon av volumpuls blodtilførsel er delt inn i flere grader: moderat, hvis APR er mindre enn 40%; betydelig hvis APR er mindre enn normen med 40-60%; uttalt, hvis APR er mindre enn normen med 60-90%; og kritisk når amplitude av REG er grenser av den tekniske evnen til rheografen.

Denne indikatoren er spesielt den maksimale hastigheten til den hurtige fyllingsperioden (Vb), bestemt ved hjelp av et differensielt rheogram. Avhengig av verdien av Vb, er følgende arter av arteriell tone tone skilt [1]: innenfor normen; Økt hvis Vb er under normal; Redusert hvis Vb er over normal. Hvis Vb er ved den nedre grensen til normen, er det en tendens til en økning i tonen i arteriefordelingen; hvis Vb i øvre grense av normen, så er det en tendens til å redusere tonen. Med en reduksjon i Vb på mer enn 50% av normen, oppdages hypertensjon, og når Vb er økt, er mer enn 50% hypotonisk. T

Hvis MC er mindre enn normalt, hindres den venøse utstrømningen av en knapp type. Når verdien av MK er høyere enn normalt, er det vanskeligheter med venøs utstrømning (liten med MC innenfor 0,70-0,80, signifikant hvis MK er større enn 0,80). Etter den beskrivende konklusjonen er det gitt et sammendrag, eller selve konklusjonen. Samtidig er det nødvendig å gjennomføre en omfattende evaluering av alle dataene som er innhentet, observere "gradering" brukt i beskrivende rapport og utviklet av LB. Ivanov [1].

Dermed med en reduksjon i APR i alle leddene, indikerer et syndrom av hypoperfusjon av hjernen, som oftest skyldes systolisk dysfunksjon av myokardiet (mangel på pumpefunksjonen). Gitt dette faktum, er det hensiktsmessig parallelt med forskning for å produsere Reoentsefalografichesky registrering rheocardiogram (ReoKG), som gir en idé om hvordan pumpefunksjon av hjertet, og om status for systemiske hemodynamikken. Med økningen av APR er hyperperfusjonssyndrom i hjernen notert.

Det neste trinnet er å vurdere tilstanden til arteriell lenke. Når tonefordelings arteriene angir svikt av blodtilførsel til hjernen gjennom stammen typen, og samtidig forbedre tone motstands arterier - insuffisiens av blodtilførsel til hjernen ved perifer type. Hvis det er en økning i tonen til både arteriefordelings- og motstandsårene, merk da på mangel på blodtilførsel til hjernen av en blandet type. Tilstedeværelsen av en betydelig reduksjon i amplituden av en isolert på den ene side som i frontomastoidalnom og bortføring oktsipitomastoidalnom antyder tilstedeværelse av hindringer hovedblodstrømmen (i nærvær av reaksjonen fra fordelingen av arteriene).

REG er en ganske sensitiv metode for påvisning av vaskulær dystoni. Ved konstant i alle ledninger Reogrammet hovedform og en stabil differensial Reogrammet oppmerksom på at stabil vaskulær tonus i alle bassenger eller forholdsvis stabilt dersom det er endring i formen uskarpe rheographic bølger. Hvis det er et fenomen av dystoni, er det mulig å merke seg karakteren (hypotonisk eller hypertonisk type) hvis mulig. Ved utførelse av REG-studien ble nitroglyserin (NG) testen mye brukt.

Gitt dette, gir vi kriteriene for evalueringen. Så, tolkningen av NG-testen er generelt akseptert som "positiv" og "negativ" [4]. Vi tror imidlertid at denne tilnærmingen er ikke helt berettiget, da i nærvær av hypokinetisk syndrom ikke observeres en betydelig økning i volumet pulsvolumet, som NG ikke har en positiv inotrop effekt, men tvert imot, fører til en reduksjon i hjerteytelse. Dette er grunnen til å betrakte testen med NG som "negativ".

En slik konklusjon oppfattes av praktiske leger som en manifestasjon av utbredt cerebral aterosklerose, som kan føre til diagnostiske feil og forandre terapiens taktikk. Vi foreslår å evaluere reaksjonen av cerebral fartøy under NG-testen som tilfredsstillende og utilfredsstillende, så vel som dens natur: "tilstrekkelig" og "utilstrekkelig". Fartøyreaktivitet betraktes som "tilfredsstillende" i nærvær av en nedgang i tonen i arteriene av fordeling og motstand (i form av hastighetsindikatorer!).

En "utilfredsstillende" vurdering av vaskulær reaktivitet er dokumentert med en mindre respons fra arteriell lenke. Det er av stor betydning og arten av reaktivitet: Dersom fartøyet reaksjon på NG opptrer på samme måte i alle ledninger, er det ansett som "tilfredsstillende", og angir sikkerhetsmekanismer for regulering av inter-bassenget redistribusjon av cerebral blodstrøm. Hvis den vaskulære responsen kun uttrykkes på den ene siden, som er ledsaget av en økning i asymmetri-koeffisienten, anses naturen for reaktiviteten som "utilstrekkelig".

Tilsynelatende er det forbundet med feilregulering inter-vask redistribusjon av cerebral blodstrøm mekanismer, noe som resulterer i hjernen, som er i en "gode" forhold på blodtilførsel, beholder det mye tropisme for vasoaktive medikamenter. Den utilstrekkelige karakteren av omfordeling av cerebral blodstrøm tilsvarer stilssyndromet. Dette er viktig fordi den bestemmer strategi for ytterligere behandling, fordi pasienter med utilstrekkelig reaktivitet tegnet med forsiktighet bør foreskrive medikamenter som utviser en tydelig effekt av vasoaktive (Cavintonum, nikotinsyre). Hos slike pasienter er det nødvendig å utføre et individuelt utvalg av vasoaktiv terapi under REG-kontrollen.

Vi presenterer sammendragssammensetningen av konklusjoner om resultatene fra REG:

I. Beskrivende konklusjon.

1. Volumetrisk pulsfylling
1.1. Innenfor normale grenser
1,2 økt
1,3 Redusert
1.3.1 Moderat
1.3.2 Vesentlig
1.3.3 Skarpt
1.3.4 Kritisk

2. Asymmetri av blodpåfylling
2.1 Det er ingen nødvendig asymmetri for blodtilførsel
2.2 Moderat blodtilførsel asymmetri
2.3 Vesentlig asymmetri av blodpåfylling

3. Tonus arterier distribusjon
3.1. Innenfor normale grenser
3.2. Tendensen til å redusere
3.3. Den oppadgående trenden
3,4 Redusert
3.5 Forbedret
3.6 Hypotensjon
3,7 Hypertonus

4. Tone av resistensens arterier
4.1 Innenfor normale grenser
4.2. Tendensen til å redusere
4.3. Den oppadgående trenden
4.4 Redusert
4.5 Forbedret
4.6 Hypotensjon
4.7 Hypertonus

5. Venøs utstrømning
5.1 Ikke komplisert
5.2 Det er vanskelig
5.2.1 Litt
5.2.2 Vesentlig

II. Sammendrag (konklusjon)

1. Bulk puls hjerte fylling av hjernen
1.1. Innenfor normale grenser
1.2 Syndrom av hypoperfusjon av hjernen
1.3 Syndrom av hyperperfusjon av hjernen
2. Utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen
2.1 Ved stammen type
2.1.1 Hoved uregulert blodstrøm
2.1.2 Tilstedeværelsen av en hindring i hovedblodstrømmen er ikke utelukket
2.2 Perifertype
2.2.1 Mikroirkulasjonsfunksjonsblokk

3. vaskulær tone
3.1 Resistent
3.2 Relativt stabilt
3.3 Ustabil

4. vaskulær dystoni
4.1 Ved hypotonisk type
4.1.2 På distribusjonsårene
4.1.3 På nivået av resistensens arterier
4.2 Av hypertonisk type
4.2.1 På nivået av arteriefordelingen
4.2.2 På nivået av resistensens arterier

5. Fartøyreaktivitet
5.1 Tilfredsstillende
5.2 Utilfredsstillende

6. Reaktivitetens art
6.1 Tilstrekkelig
6.2 Utilstrekkelig

Innføringen av en standard av konklusjoner basert på resultatene fra REG-studien tillater mest nøyaktig og objektivt å vurdere og beskrive tilstanden av cerebral blodstrøm på forskjellige nivåer.

1. Ronkin MA, Ivanov LB Rheografi i klinisk praksis. M., 1997. - 403 C.
2. Pushkar Yu.T., Tsvetkov AA, Heimets G.I. // Terapeutisk arkiv, 1986.- nr. 1.- P. 45-49.
3. Pushkar Yu.T., Podgorny VF, Heimets GI, Tsvetkov AA // Terapeutisk arkiv, 1986.- Vol. 58. №11.- P. 132-135.
4. Rheografi / / BME. - 3. utg. - M., 1984.- T.29-C 188-191.
5. Rheoencephalography // På samme sted. - P.196-197. 6. Yarullin H.X. Klinisk rheoencefalografi. M.: Medicine, 1983.- 271 S.

 • Bruken av rheoencefalografi for vurdering av hjernecirkulasjon
 • Tilstanden av cerebral hemodynamikk hos pasienter med arteriell hypertensjon av den andre graden av alvorlighetsgrad, avhengig av typen systemisk sirkulasjon.
 • Hva kan vise analysen - er gitt "dekoding" hovedindikatorene
 • Alle artikler i denne delen nevrologi for leger, spesialister

Dine spørsmål

Spørsmål: Hjelp dechifisere konklusjonen av REG?

Hei, jeg er 18 år, lider av hodepine, BP stiger til 140/90, med kvalme, mørkere i øynene, tinnitus. Svært ofte anfall forekommer om natten. Diagnosen: VSD på en hypertonisk type har satt stille omtrent 4 år siden. Konklusjon REG: angiodistonichesky typen REG, gipervolyamiya fartøy CB venstre giperrezistivnost små arterier, betydelig redusert venøs utstrømning, moderat forhøyet puls volum.
De gjorde en røntgen av cervical-delen: første tegn på intervertebral osteochondrose.
Diagnose av ECHO-ES: basen av m-ekko og 3 ventrikkler

På grunnlag av de utførte studier er tilstedeværelsen av vegetativ-vaskulær dystoni i henhold til den hypertoniske typen bekreftet. Denne sykdommen utvikler seg som følge av en forstyrrelse i reguleringen av det autonome nervesystemet. I dette tilfellet må du personlig besøke en nevrolog for å velge en passende behandling. Som regel behandling av denne sykdommen er brukt følgende tiltak: individuelt tilpasset fysioterapi, anti-angst medisiner, urtemedisin (motherwort, hagtorn), massasje, klasser på kontoret til fysioterapi, betyr at styrke blodkar og, selvfølgelig, normalisering av arbeid og hvile. Mer informasjon om dette finnes i seksjonen: Vegetabilsk dystoni

Velkommen! Jeg er 25 år gammel. Passet REG, undersøkelsen er som følger: volumetrisk pulsering kravenapolnenie redusert i alle bassenger til venstre (Fms med 10%, Oms med 36%). Tonus av store arterier ble forhøyet i bassenget i venstre vertebralarterie. Perifer vaskulær motstand er redusert i alle bassenger til høyre og i bassenget til venstre indre halspulsåren. I bakken i ryggvirvelarterien er det tegn på vanskeligheter i venøs utstrømning. Takk!

I dette tilfellet anbefales det å konsultere en nevrolog med en lege, gjennomføre en personlig undersøkelse, for å studere resultatene av undersøkelsen, og å avgjøre om det skal foretas en ytterligere undersøkelse. Først etter en omfattende undersøkelse vil det være mulig å angi en nøyaktig diagnose og om nødvendig å foreskrive en tilstrekkelig behandling. For mer informasjon om nevrologisk undersøkelse og undersøkelse, les følgende artikkel i serien av artikler: Neurolog og nevropatolog.

Vennligst fortell meg at dette er entry: puls Volumet økte i bassenget av interne carotis Fms med 88%, 36% FMD.Snizheno i Oms arteria vertebralis bassenget på 31%, OMD 9%.Dette på bakgrunn opptak i fred..

Denne konklusjonen gjenspeiler egenskapene til blodtilførselen til vertebrale og indre karotisarterier og indikerer en liten reduksjon i blodfyllingen. I denne situasjonen er det nødvendig å planlegge behandling, som kan foreskrives av den behandlende legenes neuropatolog med hensyn til de tilgjengelige klager. Les mer om dette i seksjonen: Neurolog

Unngå hyppige hodepine, noen ganger målet varer i flere dager, har endelig passert REG. Postural PRØVE: puls volum redusert i alle bassenger (FMS 85%, FMD 98%, Oms 86%, 90% Omd) Tone store arterier økte i alle bassenger. tonen i midtre og små arterier økte i bassenget i vertebrale arterier og i bassenget i den venstre indre halspulsåren. I alle bassenger, tegn på forverring av venøs utstrømning

I denne situasjonen er hodepine forbundet med nedsatt cerebral sirkulasjon. Jeg anbefaler at du personlig besøker en lege hos en nevrolog for å foreskrive en tilstrekkelig behandling. For å motta mer detaljert informasjon om spørsmålet som er interessant, kan du i en tematisk del av nettstedet vårt ha gått under følgende lenke: Hodepine

Hei, jeg er 35 år gammel. Hodepine er uutholdelig i lang tid, hodet, støy i ørene, det hevede eller økte trykket blir ofte vendt, hodet jeg ikke kan skarpe snu, straks jeg mister et bilde, følelsen av luftmangel. REC ble utført, resultatene er som følger: Den hypertoniske typen av kurven med fenospasmfenomenet, noe som medfører en nedgang i PC-en i alle registreringsområder med betydelig asymmetri i corotid-bassenget. Fortell meg hva dette betyr og hva konsekvensene kan være. Drikker Fezam to ganger i året, stikket cortex og mexiprim. Et bilde av den cervicale ryggraden viste tilstedeværelsen av rektifisering av lordose

Disse endringene betyr at årsaken til hodepine kan være vaskulær spasme, samt en periodisk økning i blodtrykket. Jeg anbefaler at du personlig besøker en lege hos en nevrolog for å gjennomføre en undersøkelse og foreskrive en tilstrekkelig behandling. Også i slike situasjoner kan nakke- og kraftsone, akupunktur, fysioterapi være effektiv. For å få mer informasjon om problemet du er interessert i, kan du gå til den aktuelle delen av nettstedet vårt ved å klikke på følgende lenke: Migrene, hodepine

Jeg er 27 år gammel mann diagnostisert etasje vsd.pravaya fm bortføring: puls volum i normal tone av arterier av stor kaliber betydelig redusert (den øvre grense til 56,2).tonus arterier av middels og små kaliber normal. elastiske egenskaper i blodårene er normal venøs utstrømning er ikke vesentlig hemmet (den øvre grense på 36,6).levoe fm tilbaketrekking: normal puls volum i arteriene i stor kaliber.tonus betydelig redusert (den øvre grense på 75,5).tonus arterier av middels og små kaliber i den normale elastiske egenskaper arterier normal utstrømning.venozny ikke vesentlig vanskeligere (øvre grense 23,1).pravaya tilbaketrekking av m: normal puls volum. tonen i arteriene i stor kaliber betydelig redusert (51,1), tonen i arteriene av middels og små kaliber normal arteriell elastisitet økte svakt (til -16,3).venozny ikke izmenen.levaya utstrømming av m tilbaketrekkings: normal puls volum i de store arteriene.tonus kaliber ikke betydelig senket (4) og gjennomsnittlig tone av arterier er normalt små kaliber arterie.elasticheskie egenskaper i normal utstrømning.venozny ikke vesentlig vanskeligere (31,8)

Studien viser moderate sirkulasjonsforstyrrelser assosiert med endringer i vaskulær tone og venøs utstrømning. Jeg anbefaler at du personlig besøker den nevnte legen til en nevrolog som etter at du har gjennomført en undersøkelse, studerer forskningsmiljøene og på grunnlag av tilgjengelige klager, vil foreskrive en tilstrekkelig behandling for deg. For å få ytterligere informasjon om problemet du er interessert i, kan du gå til den aktuelle delen av nettstedet vårt ved å klikke på følgende link: Neurolog og nevrolog. Ytterligere informasjon kan også bli funnet i neste del av nettstedet vårt: Vegetabilsk dystoni

God dag, jeg er 30 år gammel, jeg sviktet i 4 måneder - 2 ganger. Er dette bundet til slutten av REG? Volumetrisk pulsfylling økes i alle bassenger (Fms med 78%, Fmd med 46%, Oms med 58%, Omd med 30%).
Tonen i hovedarteriene.
Tonen på store arterier er lavere i alle bassenger.
Tonen i de midtre og små arteriene senkes i bassenget i vertebrale arterier og i bassenget i den venstre indre halspulsåren, innenfor normen i bassenget til den høyre indre halspulsåren. Perifer vaskulær motstand reduseres i bassenget i venstre vertebralarterie, innenfor normen i alle bassenger til høyre og i bassenget til venstre indre halspulsårer. I alle bassenger, tegn på normal venøs utstrømning. Takk på forhånd.

Oppdaget i løpet av de REG endringer kan være årsaken til synkope, derfor anbefaler at du rådfører deg med din personlige lege nevrolog som etter undersøkelse og evaluering av resultatene fra undersøkelsen kan foreskrive riktig behandling. Du kan finne ut mer informasjon om dette problemet i den tematiske delen av nettstedet vårt ved å klikke på følgende lenke: Besvimelse. Ytterligere informasjon finnes også i neste del av nettstedet vårt: Neurolog og nevrolog

Det ville være ønskelig å lære eller finne ut, ved resultat REG er slik status av fartøy på grunn av overstyring eller sykdom sporet? Og det er behov for comp.tomography + angiography?

Denne tilstanden av fartøyene kan være forbundet med vaskulær dystoni, intrakraniell hypertensjon, og så videre, så jeg anbefaler deg personlig kontakt med legen din nevrolog som holder personlig undersøkelse og foreskrive riktig behandling. Datatomografi kan også utføres, noe som vil skape et mer komplett bilde av tilstanden til cerebral fartøy. Du kan få mer informasjon om dine spørsmål i temaet delen av vår nettside ved å klikke på følgende link: Magnetic resonance imaging (MRI). Ytterligere informasjon finnes også i neste del av nettstedet vårt: Neurolog og nevrolog

God ettermiddag!
Jeg er 27 år gammel kvinne sex. Unngå konstant hodepine, mørkere i øynene, "skumle" i øynene. Hjelp, vær så snill å tyde på resultatene fra REG.
Bakgrunnsfunksjon. Poba:
HR på 91 slag / min
Frontmastoidal bly:
puls blodtilførsel til venstre: signifikant redusert (RI = 0,093OM), Høyre: kraftig redusert: Asymmetrisk koeffisient 29,2%
Tonen i resistenskar venstre: moderat redusert (PCSL = 47%), til høyre: dramatisk redusert (hypotoni) (PCSL = -3,461%) asymmetri koeffisient på 101,4%
Venøs utstrømning fra venstre: innenfor normen, til høyre: (DSI = -4109%)
Bly: Occipito-Mastoidal
puls blodtilførsel til venstre: signifikant redusert (RI = 0,093OM), Høyre: innenfor grensene for norm: Asymmetri koeffisient 18,2%
Tonus av de resistive fartøyene til venstre: kraftig forhøyet (AUC = 126%), høyre: innenfor normen (42% CPS) Asymmetrisk koeffisient 101,4%
Venøs utstrømning til venstre: dramatisk hindret (DSI = 135%), høyre: innenfor normale grenser
På FP "Venstre (sving på hodet) observert:
• Økning i volumpulsfylling i FM-kontorer (venstre 35%, høyre 1237%
* • Reduksjon av tone småkalibrede arterier og arterioler i bly OM_L (31%), øker tonus av småkalibrede arterier og arterioler i FM-ledningene (fra venstre mot høyre 637% 102%)
På FP "Høyre (sving på hodet) observert:
• Økning i volumpulsfylling i FM-kontorer (venstre 35%, høyre 372%
* • Reduksjon av tone liten kaliber arterier og arterioler i OM bortføring (venstre, 83%), øker tonen i små kaliber arterier og arterioler i FM-fører (venstre til 188%, rett til 97%)
Asymmetri koeffisienten i FM-108,7%, OM-83,5%
På OP "Head Tossing":
• Økning i volumpulsblodstrøm i FM-kontorer (281% venstre, høyre 123% og OM 263%
• Vanskelighetsgrad av venøs utstrømning i FM-kontorer (69% venstre, høyre 102%) og OM (286% igjen, 18% høyre). Asymmetrifaktoren i FM er 58,6%, OM er 65,5%)

Denne konklusjonen indikerer en moderat karakter av sykdommene, som består i en økning i arteriell tone og en vanskelighetsgrad i venøs utstrømning. Endringer av denne art kan observeres i den vegetative-vaskulære dystoni, økt intrakranialt trykk, brudd på mikrosirkulasjon i karene i hjernen, og kan også være etter kraniocerebralt skader, etc. For undersøkelsen og utnevnelsen av en tilstrekkelig behandling, anbefaler jeg at du personlig besøker en behandlende lege hos en nevropatolog. Vi anbefaler også at du gjennomgår en ekstra undersøkelse - et elektroensfalogram.

god tid på dagen. Gjennom året har jeg konstant klemme hodepine. Av undersøkelsene avslørt. Ifølge 2010 rengen, C1-anomali av Kimmery. Cervikal osteokondrose. i 2013 i september fant ultralydet av fartøyene i patologens hals ikke funnet. Nå er jeg gravid 31 uker, jeg var med en nevrolog, jeg foreskrev REG og MR i cervical avdelingen. REG laget: alt er innenfor normen, bare venøs utstrømning er vanskelig til litt. Fortell meg hvordan du forstår dette? Er det mulig på grunn av dette min hodepine? og at det er mulig å akseptere, kan noen salver, for forenkling av en status, og hvilke inspeksjoner du til meg fortsatt vil anbefale.

Med tanke på data gitt, er det mulig at hodepine er forårsaket av økt trykk på grunn av nedsatt venøs drenering, så ta kontakt med legen din nevropatologen råde deg personlig for videre behandling. I flere undersøkelser er det ikke nødvendig. Du finner ut mer informasjon om dette problemet i den aktuelle delen av nettstedet vårt ved å klikke på følgende lenke: Hodepine. Ytterligere informasjon finnes også i neste del av nettstedet vårt: Neurolog og nevrolog

REG av hodekarene: når skal du undersøke og hvordan du kan dechifrere det?

Det faktum at sentralnervesystemet regulerer alle prosessene i kroppen, alle vet, samt at alle cellene dessuten trenger pust og næringsstoffer som kommer gjennom blodkarene. Livskvaliteten er avhengig av kvaliteten på blodtilførselen, og tar hensyn til funksjonene og oppgavene som er tildelt hodet. Stien av blod som bærer "mat" bør være glatt og bare møte "grønt lys". Og hvis i en del av barrieren i form av en innsnevring av fartøyet, blokkering eller en skarp pause i "veien", må forklaringen av årsaken være umiddelbar og pålitelig. I dette tilfellet REG hjerneskip vil være det første trinnet i studien av problemet.

Fartøy som fører til "senter"

Når blodårene i kroppen vår glatt og elastisk, når hjertet er jevnt og presist gir blodsirkulasjonen, noe som gir næring til vev og tar bort avfallsstoffer - vi er rolige og ikke engang merke til disse prosessene. Men under påvirkning av ulike faktorer kan fartøyene ikke tåle og "ødelegge". De kan ikke tilpasse seg temperaturfluktuasjoner og endringer i atmosfæretrykk, de mister evnen til lett å flytte fra en klimasone til en annen. Fartøy miste sin "kompetanse" rask respons på ytre stimuli, så noen spenning eller stress kan føre til vaskulær ulykker, noe som vil bidra til å forhindre rheoencephalography hjernen fartøy, tatt på en riktig måte. Årsakene som fører til brudd på blodstrømmen er som følger:

 • Sammentrekningen av fartøyets lumen som følge av avsetning av kolesterolplakkene forstyrrer elastisiteten, utvikler en aterosklerotisk prosess. Dette fører ofte til hjerteinfarkt eller slagtilfelle;
 • Økt dannelse av trombi kan føre til rive av sistnevnte, migrasjon gjennom blodbanen og lukning av fartøyets lumen (iskemisk berøring).
 • Kraniocerebrale skader, som tidligere har lidd, og, som om de avsluttes sikkert, kan føre til økning i intrakranielt trykk, som også vil bli manifestert av manifestasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser.

Den cerebrale REG kan oppdage nærvær eller fravær av subdural hematom som følge av traumatisk hjerneskade. Blødningen som dannes i hjernevevvet, vil naturligvis skape et hinder for den normale blodstrømmen.

Hvis ikke kjøre langt fremover og å gjennomføre en studie, når symptomene uttrykt mykt og skaper ubehag fra tid til annen, vil hjernen REG ikke bare fastslå tilstanden av skip, men også bidra til å velge taktikk av varsling av alvorlige konsekvenser, true en persons liv.

Videre viser REG ikke bare kvaliteten på stammen blodkar, men er nødvendig for å vurdere sikkerhet sirkulasjon (når blodstrømmen gjennom store fartøy er hindret, og det blir sendt "utenom").

REG og "ikke-alvorlige" sykdommer

Det er forhold som, selv om det ikke er dødelig, men ikke gir et normalt liv. Nå er nevrokirkulatorisk dystoni tilstede hos mange mennesker, derfor betyr det egentlig ikke sykdom fordi "de dør ikke av det". Eller for eksempel migrene (hemicrania), betraktet som et innfall av samfunnsdame, har sikkert nådd våre dager, og mange kvinner forlater ikke alene. Forberedelser for hodepine hjelper som regel ikke om sammensetningen av stoffet ikke inneholder koffein.

Tatt i betraktning en kvinne helt sunn (fordi det ikke er noen tegn på noen sykdom), andre bølger ofte av. Ja, og hun begynner sakte å betrakte seg som en simulant, men forstår imidlertid at undersøkelsen av hodet ikke ville skade. Og i mellomtiden kommer ubærbare hodepine månedlig og er forbundet med menstruasjonssyklusen.

Hodet er foreskrevet og utført REG, problemet løser om noen få minutter, og bruken av tilstrekkelige medisiner fjerner pasienten fra frykt for månedlige fysiologiske forhold. Men dette er et gunstig sykdomsforløp, og det er en annen...

Få vet at det ikke er nødvendig å vurdere lys migrene, fordi ikke bare kvinner lider av det, og ikke bare i ung alder. Menn er også noen ganger "heldige" i denne forbindelse. Og sykdommen kan manifestere seg så mye at en person helt mister effektivitet og trenger en gruppe funksjonshemninger.

Hvordan er analysen av driften av fartøyene i hodet?

Når det er behov for å gjøre REG, begynner pasienter som regel å bekymre seg. Du kan roe deg her med en gang - Metoden er ikke-invasiv, og derfor smertefri. Skader på kroppen REG-prosedyren bærer ikke og kan utføres selv i tidlig barndom.

Inspeksjon av REG-hodet utføres ved hjelp av et 2-6-kanals apparat - en rheografi. Selvfølgelig, jo flere kanaler enheten har, desto større omfang blir forskningen dekket. For å løse store problemer og registrere arbeidet med flere bassenger, brukes polyreiografer.

Så, trinnvis prosedyre ser REG ut slik:

 1. Pasienten er beleilig plassert på en myk sofa
 2. På hodet blir metallplater (elektroder) påført, som på forhånd behandles med en spesiell gel for å forhindre hudirritasjon;
 3. Elektroder er festet med et gummibånd på de stedene hvor det er planlagt å vurdere fartøyets tilstand.
 4. Elektroder pålegges avhengig av hvilken del av hjernen som skal undersøkes av REG:
 5. Hvis legen er interessert i bassenget av den indre halspulsåren, vil elektrodene ligge på nes- og mastoidprosessens bro.
 6. Hvis saken gjelder den eksterne halspulsåren, blir platene styrket foran ørekanalen og over øyenbrynet fra utsiden (løpet av den tidsmessige arterien);
 7. Evaluering av karene i bassenget av vertebrale arterier innebærer påføring av elektroder på mastoid (mastoid) prosessen og oksipitale hoder med samtidig fjerning av elektrokardiogrammet.

Ved undersøkelse av REG-hodet anbefales pasienten å lukke øynene slik at ytre stimuli ikke påvirker sluttresultatet. Dataene som mottas av enheten, er registrert på en papirtape.

Oppnådde resultater fra REG, hvis tolkning krever ytterligere ferdigheter, sendes til en lege som har fått spesialopplæring på dette feltet. Imidlertid er pasienten svært engstelig for å finne ut hva som skjer i sine fartøyer og hva tidsplanen betyr på båndet, fordi, som REG gjør, er han allerede godt til stede og kan til og med roe de som venter i korridoren.

I noen tilfeller, for å oppnå mer fullstendig informasjon om fartøyens funksjon, blir prøver med preparater som virker på vaskulærvegget (nitroglyserin, koffein, papaverin, euphyllin, etc.) benyttet.

Hva betyr uforståelige ord: tolkningen av REG

Når legen begynner å dechiffrere REG, er han først og fremst interessert i pasientens alder, som nødvendigvis tas i betraktning for å skaffe tilstrekkelig informasjon. Selvfølgelig vil normer for tilstanden tonus og elastisitet for en ung og eldre person være annerledes. Kjernen i REG er å registrere bølger som karakteriserer fylling av blod i visse deler av hjernen og blodkarets respons til blodpåfylling.

En kort beskrivelse av oscillasjonens grafiske fremstilling kan presenteres som følger:

 • Den økende linjen til bølgen (anakrotisk) har en tendens til å stige oppover, dens apex er litt avrundet;
 • Den nedadgående (kakrokta) går jevnt ned;
 • Inzisura ligger i midten tredje, etterfulgt av en liten dikrotisk tønn, hvor nedstigningen faller ned og en ny bølge begynner.

For å dechiffrere REG betaler legen oppmerksomhet:

 1. Er bølgene vanlige?
 2. Hva er toppen og hvordan er det avrundet;
 3. Hvordan ser komponentene (stigende og synkende) ut;
 4. Bestemmer plasseringen av skjæringene, den dikrotiske bølgen og tilstedeværelsen av ekstra bølger.

Normer av REG-diagrammer, avhengig av alder

Resultatene av undersøkelsen, som vitner om atherosklerose

Vanlige typer REG

Etter analysen av opptaket av rheoencefalografi, fastsetter legen avviket fra normen og konkluderer med at pasienten ønsker å lese og tolke raskere. Resultatet av studien er bestemmelsen av typen vaskulær oppførsel:

 • Dystonisk type preget av en konstant forandring i vaskulær tone, hvor ofte en hypotonisk med redusert pulsfylling råder, som kan være ledsaget av vanskeligheter med venøs utstrømning;
 • Angiodystonic type adskiller seg lite fra dystonsen. Det er også preget av brudd på vaskulær tone på grunn av en defekt i vaskulærveggen, noe som fører til en reduksjon i blodkarets elastisitet og hindrer blodsirkulasjonen i et visst basseng.
 • Hypertonisk type i henhold til REG noe annerledes i denne forbindelse, er det en vedvarende økning i tonen i de ledende fartøyene med en vanskelig venøs utstrømning.

Typer av REG kan ikke klassifiseres som separate sykdommer, fordi de bare følger andre patologier og fungerer som en diagnostisk veiledning for å bestemme den.

Forskjellen mellom REG og andre hjernestudier

Ofte, når du registrerer deg i medisinske sentre for å undersøke REG-hode, forveksler pasienter det med andre studier som inneholder ordene "electro", "graphia", "encephalo" i navnene sine. Dette er forståelig, alle notasjonene ligner folk langt fra denne terminologien, det er noen ganger vanskelig å forstå. Spesielt i dette henseende, får elektroencefalografi (EEG). Korrekt, både studerer hodet, ved å påføre elektroder og innspille på et papirbånd dataprosessen til noe område av hodet. Forskjellene mellom REG og EEG er at den tidligere studerer tilstanden av blodstrømmen, og den andre oppdager aktiviteten til nevroner i en del av hjernen.

Fartøy med EEG har en indirekte effekt, men en langvarig sirkulasjonsforstyrrelse vil bli reflektert i encefalogrammet. Økt konvulsiv beredskap eller annet patologisk fokus på EEG avsløres godt, som tjener til å diagnostisere epilepsi og konvulsiv syndrom assosiert med traumer og neuroinfeksjon.

Hvor, hvor og hvor mye er det?

Utvilsomt, hvor det er bedre å passere REG av hjernen, hvor prisen svinger fra 1000 til 3500 rubler, løser pasienten. Det er imidlertid svært ønskelig å gi fortrinn til velutstyrte spesialiserte sentre. I tillegg vil tilstedeværelsen av flere spesialister i denne profilen bidra til å sortere kollektivt i vanskelige situasjoner.

Prisen på REG, i tillegg til nivået på klinikken og kvalifikasjoner av spesialister, kan avhenge av behovet for å utføre funksjonstester og manglende evne til å utføre prosedyren i institusjonen. Mange klinikker gir denne tjenesten og går hjem for forskning. Så øker kostnaden til 10000-12000 rubler.

Pulse blod fylling er redusert hva det betyr

Dine spørsmål

Spørsmål: Hjelp dechifisere konklusjonen av REG?

Hei, jeg er 18 år, lider av hodepine, BP stiger til 140/90, med kvalme, mørkere i øynene, tinnitus. Svært ofte anfall forekommer om natten.

Innholdsfortegnelse:

Diagnosen: VSD på en hypertonisk type har satt stille omtrent 4 år siden. Konklusjon REG: angiodistonichesky typen REG, gipervolyamiya fartøy CB venstre giperrezistivnost små arterier, betydelig redusert venøs utstrømning, moderat forhøyet puls volum.

De gjorde en røntgen av cervical-delen: første tegn på intervertebral osteochondrose.

Diagnose av ECHO-ES: basen av m-ekko og 3 ventrikkler

På grunnlag av de utførte studier er tilstedeværelsen av vegetativ-vaskulær dystoni i henhold til den hypertoniske typen bekreftet. Denne sykdommen utvikler seg som følge av en forstyrrelse i reguleringen av det autonome nervesystemet. I dette tilfellet må du personlig besøke en nevrolog for å velge en passende behandling. Som regel behandling av denne sykdommen er brukt følgende tiltak: individuelt tilpasset fysioterapi, anti-angst medisiner, urtemedisin (motherwort, hagtorn), massasje, klasser på kontoret til fysioterapi, betyr at styrke blodkar og, selvfølgelig, normalisering av arbeid og hvile. Mer informasjon om dette finnes i seksjonen: Vegetabilsk dystoni

Velkommen! Jeg er 25 år gammel. Passet REG, undersøkelsen er som følger: volumetrisk pulsering kravenapolnenie redusert i alle bassenger til venstre (Fms med 10%, Oms med 36%). Tonus av store arterier ble forhøyet i bassenget i venstre vertebralarterie. Perifer vaskulær motstand er redusert i alle bassenger til høyre og i bassenget til venstre indre halspulsåren. I bakken i ryggvirvelarterien er det tegn på vanskeligheter i venøs utstrømning. Takk!

I dette tilfellet anbefales det å konsultere en nevrolog med en lege, gjennomføre en personlig undersøkelse, for å studere resultatene av undersøkelsen, og å avgjøre om det skal foretas en ytterligere undersøkelse. Først etter en omfattende undersøkelse vil det være mulig å angi en nøyaktig diagnose og om nødvendig å foreskrive en tilstrekkelig behandling. For mer informasjon om nevrologisk undersøkelse og undersøkelse, les følgende artikkel i serien av artikler: Neurolog og nevropatolog.

Vennligst fortell meg at dette er entry: puls Volumet økte i bassenget av interne carotis Fms med 88%, 36% FMD.Snizheno i Oms arteria vertebralis bassenget på 31%, OMD 9%.Dette på bakgrunn opptak i fred..

Denne konklusjonen gjenspeiler egenskapene til blodtilførselen til vertebrale og indre karotisarterier og indikerer en liten reduksjon i blodfyllingen. I denne situasjonen er det nødvendig å planlegge behandling, som kan foreskrives av den behandlende legenes neuropatolog med hensyn til de tilgjengelige klager. Les mer om dette i seksjonen: Neurolog

Unngå hyppige hodepine, noen ganger målet varer i flere dager, har endelig passert REG. Postural PRØVE: puls volum redusert i alle bassenger (FMS 85%, FMD 98%, Oms 86%, 90% Omd) Tone store arterier økte i alle bassenger. tonen i midtre og små arterier økte i bassenget i vertebrale arterier og i bassenget i den venstre indre halspulsåren. I alle bassenger, tegn på forverring av venøs utstrømning

I denne situasjonen er hodepine forbundet med nedsatt cerebral sirkulasjon. Jeg anbefaler at du personlig besøker en lege hos en nevrolog for å foreskrive en tilstrekkelig behandling. For å motta mer detaljert informasjon om spørsmålet som er interessant, kan du i en tematisk del av nettstedet vårt ha gått under følgende lenke: Hodepine

Hei, jeg er 35 år gammel. Hodepine er uutholdelig i lang tid, hodet, støy i ørene, det hevede eller økte trykket blir ofte vendt, hodet jeg ikke kan skarpe snu, straks jeg mister et bilde, følelsen av luftmangel. REC ble utført, resultatene er som følger: Den hypertoniske typen av kurven med fenospasmfenomenet, noe som medfører en nedgang i PC-en i alle registreringsområder med betydelig asymmetri i corotid-bassenget. Fortell meg hva dette betyr og hva konsekvensene kan være. Drikker Fezam to ganger i året, stikket cortex og mexiprim. Et bilde av den cervicale ryggraden viste tilstedeværelsen av rektifisering av lordose

Disse endringene betyr at årsaken til hodepine kan være vaskulær spasme, samt en periodisk økning i blodtrykket. Jeg anbefaler at du personlig besøker en lege hos en nevrolog for å gjennomføre en undersøkelse og foreskrive en tilstrekkelig behandling. Også i slike situasjoner kan nakke- og kraftsone, akupunktur, fysioterapi være effektiv. For å få mer informasjon om problemet du er interessert i, kan du gå til den aktuelle delen av nettstedet vårt ved å klikke på følgende lenke: Migrene, hodepine

Jeg er 27 år gammel mann diagnostisert etasje vsd.pravaya fm bortføring: puls volum i normal tone av arterier av stor kaliber betydelig redusert (den øvre grense til 56,2).tonus arterier av middels og små kaliber normal. elastiske egenskaper i blodårene er normal venøs utstrømning er ikke vesentlig hemmet (den øvre grense på 36,6).levoe fm tilbaketrekking: normal puls volum i arteriene i stor kaliber.tonus betydelig redusert (den øvre grense på 75,5).tonus arterier av middels og små kaliber i den normale elastiske egenskaper arterier normal utstrømning.venozny ikke vesentlig vanskeligere (øvre grense 23,1).pravaya tilbaketrekking av m: normal puls volum. tonen i arteriene i stor kaliber betydelig redusert (51,1), tonen i arteriene av middels og små kaliber normal arteriell elastisitet økte svakt (til -16,3).venozny ikke izmenen.levaya utstrømming av m tilbaketrekkings: normal puls volum i de store arteriene.tonus kaliber ikke betydelig senket (4) og gjennomsnittlig tone av arterier er normalt små kaliber arterie.elasticheskie egenskaper i normal utstrømning.venozny ikke vesentlig vanskeligere (31,8)

Studien viser moderate sirkulasjonsforstyrrelser assosiert med endringer i vaskulær tone og venøs utstrømning. Jeg anbefaler at du personlig besøker den nevnte legen til en nevrolog som etter at du har gjennomført en undersøkelse, studerer forskningsmiljøene og på grunnlag av tilgjengelige klager, vil foreskrive en tilstrekkelig behandling for deg. For å få ytterligere informasjon om problemet du er interessert i, kan du gå til den aktuelle delen av nettstedet vårt ved å klikke på følgende link: Neurolog og nevrolog. Ytterligere informasjon kan også bli funnet i neste del av nettstedet vårt: Vegetabilsk dystoni

God dag, jeg er 30 år gammel, jeg sviktet i 4 måneder - 2 ganger. Er dette bundet til slutten av REG? Volumetrisk pulsfylling økes i alle bassenger (Fms med 78%, Fmd med 46%, Oms med 58%, Omd med 30%).

Tonen i hovedarteriene.

Tonen på store arterier er lavere i alle bassenger.

Tonen i de midtre og små arteriene senkes i bassenget i vertebrale arterier og i bassenget i den venstre indre halspulsåren, innenfor normen i bassenget til den høyre indre halspulsåren. Perifer vaskulær motstand reduseres i bassenget i venstre vertebralarterie, innenfor normen i alle bassenger til høyre og i bassenget til venstre indre halspulsårer. I alle bassenger, tegn på normal venøs utstrømning. Takk på forhånd.

Oppdaget i løpet av de REG endringer kan være årsaken til synkope, derfor anbefaler at du rådfører deg med din personlige lege nevrolog som etter undersøkelse og evaluering av resultatene fra undersøkelsen kan foreskrive riktig behandling. Du kan finne ut mer informasjon om dette problemet i den tematiske delen av nettstedet vårt ved å klikke på følgende lenke: Besvimelse. Ytterligere informasjon finnes også i neste del av nettstedet vårt: Neurolog og nevrolog

Det ville være ønskelig å lære eller finne ut, ved resultat REG er slik status av fartøy på grunn av overstyring eller sykdom sporet? Og det er behov for comp.tomography + angiography?

Denne tilstanden av fartøyene kan være forbundet med vaskulær dystoni, intrakraniell hypertensjon, og så videre, så jeg anbefaler deg personlig kontakt med legen din nevrolog som holder personlig undersøkelse og foreskrive riktig behandling. Datatomografi kan også utføres, noe som vil skape et mer komplett bilde av tilstanden til cerebral fartøy. Du kan få mer informasjon om dine spørsmål i temaet delen av vår nettside ved å klikke på følgende link: Magnetic resonance imaging (MRI). Ytterligere informasjon finnes også i neste del av nettstedet vårt: Neurolog og nevrolog

Jeg er 27 år gammel kvinne sex. Unngå konstant hodepine, mørkere i øynene, "skumle" i øynene. Hjelp, vær så snill å tyde på resultatene fra REG.

Bakgrunnsfunksjon. Poba:

puls blodtilførsel til venstre: signifikant redusert (RI = 0,093OM), Høyre: kraftig redusert: Asymmetrisk koeffisient 29,2%

Tonen i resistenskar venstre: moderat redusert (PCSL = 47%), til høyre: dramatisk redusert (hypotoni) (PCSL = -3,461%) asymmetri koeffisient på 101,4%

Venøs utstrømning fra venstre: innenfor normen, til høyre: (DSI = -4109%)

puls blodtilførsel til venstre: signifikant redusert (RI = 0,093OM), Høyre: innenfor grensene for norm: Asymmetri koeffisient 18,2%

Tonus av de resistive fartøyene til venstre: kraftig forhøyet (AUC = 126%), høyre: innenfor normen (42% CPS) Asymmetrisk koeffisient 101,4%

Venøs utstrømning til venstre: dramatisk hindret (DSI = 135%), høyre: innenfor normale grenser

• Økning i volumpulsfylling i FM-kontorer (venstre 35%, høyre 1237%

* • Reduksjon av tone småkalibrede arterier og arterioler i bly OM_L (31%), øker tonus av småkalibrede arterier og arterioler i FM-ledningene (fra venstre mot høyre 637% 102%)

På FP "Høyre (sving på hodet) observert:

• Økning i volumpulsfylling i FM-kontorer (venstre 35%, høyre 372%

* • Reduksjon av tone liten kaliber arterier og arterioler i OM bortføring (venstre, 83%), øker tonen i små kaliber arterier og arterioler i FM-fører (venstre til 188%, rett til 97%)

Asymmetri koeffisienten i FM-108,7%, OM-83,5%

På OP "Head Tossing":

• Vanskelighetsgrad av venøs utstrømning i FM-kontorer (69% venstre, høyre 102%) og OM (286% igjen, 18% høyre). Asymmetrifaktoren i FM er 58,6%, OM er 65,5%)

Denne konklusjonen indikerer en moderat karakter av sykdommene, som består i en økning i arteriell tone og en vanskelighetsgrad i venøs utstrømning. Endringer av denne art kan observeres i den vegetative-vaskulære dystoni, økt intrakranialt trykk, brudd på mikrosirkulasjon i karene i hjernen, og kan også være etter kraniocerebralt skader, etc. For undersøkelsen og utnevnelsen av en tilstrekkelig behandling, anbefaler jeg at du personlig besøker en behandlende lege hos en nevropatolog. Vi anbefaler også at du gjennomgår en ekstra undersøkelse - et elektroensfalogram.

Du kan finne ut mer informasjon om dette problemet i den tematiske delen av nettstedet vårt ved å klikke på følgende lenke: EEG (Electroencephalogram) og i en serie artikler: Vegeta-vaskulær dystoni. Ytterligere informasjon finnes også i neste del av nettstedet vårt: Neurolog og nevrolog

god tid på dagen. Gjennom året har jeg konstant klemme hodepine. Av undersøkelsene avslørt. Ifølge 2010 rengen, C1-anomali av Kimmery. Cervikal osteokondrose. i 2013 i september fant ultralydet av fartøyene i patologens hals ikke funnet. Nå er jeg gravid 31 uker, jeg var med en nevrolog, jeg foreskrev REG og MR i cervical avdelingen. REG laget: alt er innenfor normen, bare venøs utstrømning er vanskelig til litt. Fortell meg hvordan du forstår dette? Er det mulig på grunn av dette min hodepine? og at det er mulig å akseptere, kan noen salver, for forenkling av en status, og hvilke inspeksjoner du til meg fortsatt vil anbefale.

Med tanke på data gitt, er det mulig at hodepine er forårsaket av økt trykk på grunn av nedsatt venøs drenering, så ta kontakt med legen din nevropatologen råde deg personlig for videre behandling. I flere undersøkelser er det ikke nødvendig. Du finner ut mer informasjon om dette problemet i den aktuelle delen av nettstedet vårt ved å klikke på følgende lenke: Hodepine. Ytterligere informasjon finnes også i neste del av nettstedet vårt: Neurolog og nevrolog

Rheoencephalography (REG)

Rheoencephalography (REG) er en metode for å evaluere tilstanden til hjernecirkulasjonen. Den er basert på innspillingsendringer i total elektrisk ledningsevne (impedans) forårsaket av pulsfluktuasjoner i blodfyllingen av hjerneområdet mellom elektrodene som høyfrekvent strøm er tilført.

I rheoencefalografi brukes strømmer på 80-150 kHz. Metoden er atraumatisk, en viktig fordel ved at det er mulighet for registrering i dynamikk. Egenskaper av kurvens REG er bestemt av spesifisiteten til den biofysiske strukturen til hjernens sirkulasjonssystem.

Ifølge front-mastoidalnomu (hemisfærisk) avsatte REG dømme arteria carotis interna sirkulasjon i bassenget, på oktsipito matoidalnomu (occipital) - i området vertebralis-basilaris arterier.

Amplituden til den pulserende bølgen REG er en indikator for pulsfylling, hos friske unge mennesker i gjennomsnitt 0,15 ohms hemisferisk REG og 0,09 OH occipital REG.

Amplituden til REG er beregnet med hensyn til kalibreringssignalet, vanligvis 0,1 Ω. Graden av symmetri av blodpåfyllingen fra høyre og venstre side er estimert fra asymmetri-koeffisienten, definert som forholdet mellom amplitudeforskjellen og den minste amplitude i prosent.

Verdien av asymmetrikoeffisienten i normen varierer fra 5 til 20%, ifølge noen forfattere, bør den ikke overstige 10%.

Formen på pulsignalet bedømmes på tone i hjerneskarene og tilstanden av venøs utstrømning. I henhold til skjemaet er REG-bølger av friske mennesker preget av et spisset toppunkt, veldefinert snitt og følgende dikrotiske tann som ligger i midten av den nedre delen av bølgen.

Hovedberegningsindeksene, vaskulær tone og utstrømning av blod er:

- a - varigheten av den stigende fasen av REG-bølgen, er vanligvis ca. 0,1 s, med økende vaskulær tone, øker verdiene til denne indeksen;

- a / T x 100% - forholdet mellom varigheten av oppstigningsfasen og varigheten av hele pulsbølgen i prosent, er vanligvis ca. 13-15%, med økning i vaskulær toneøkning. Begge indikatorene avhenger av tonen og elastisiteten til store og mellomstore fartøyer;

- dicrotic index - forholdet mellom amplitudenivå hakk for den maksimale amplitude som en prosentandel, normalt utgjør omtrent 40 til 70%, hovedsakelig avhengig av tilstanden av de kontraktile elementer av små fartøyer og arterioler, øker denne parameteren indikerer en økning av den perifere vaskulære motstand;

- diastolisk indeks - forholdet mellom amplitude på dikrototandens nivå og maksimal amplitude i prosent, avhenger hovedsakelig av betingelsene for utstrømning av blod, er ca. 75% dersom den venøse utstrømningsobstruksjonen øker.

De angitte reografiske indeksene i normen varierer noe i forskjellige ledere og varierer i henhold til undersøkelsens alder.

Identifikasjon av patologiske forandringer er lettere ved funksjonelle belastninger:

- nitroglycerintest, som brukes til å vurdere tilstanden av vaskulær elastisitet, for å skille mellom funksjonelle og organiske endringer i vaskulærvegget;

- En prøve med endringer i hodeposisjonen, svinger til høyre, venstre, flexion, forlengelse, er effektiv for å avsløre patologi i vertebral-basilar-systemet.

REG endres når du utfører en rekke aktiviteter, mental og fysisk anstrengelse.

Data fra REG, spesielt ved å studere de cerebrale fartøyens reaktive egenskaper, kan tjene som et kriterium for tilpasningsevne for organismen, en indikator på motstand og motstand i stressfulle situasjoner der en person som har mistet normal arbeidsevne, viser seg å være.

REG gir viktig informasjon for ulike former for cerebral vaskulær patologi, akutt og kronisk, primær og samtidig. Når det gjelder REG, reflekteres arteriell hypertensjon og hypotensjon.

Endringer i REG i hypertensiv sykdom er avhengig av graden av aterosklerotiske forandringer i hjerneskarene. De mest variable og karakteristiske indikatorene er dikrotiske bølge- og diastoliske indekser, tidlige og sentrale systoliske dentikler. Formen på pulsoscillasjonene til REG er spesielt forskjellig. I forbigående fase er det en merkbar, men ustabil forskyvning dikrotisk bølge til toppen, flattning av toppen av bølgen. Med økningen i kliniske manifestasjoner av sykdommen, som den vaskulære tonen øker og deres elastisitet går tapt, er det en mer signifikant fortykning av toppunktet med dannelsen av et platå som et resultat dikrotisk bølge Til aller toppen mot bakgrunnen av en reduksjon i amplitude. Med en nitroglycerintest observeres en reduksjon i den spasmolytiske effekten i form av en utilstrekkelig økning i amplitude av REG, hvilket indikerer tilstedeværelsen av organiske endringer i hjernens kar.

Arteriell hypotensjon, gitt av REG, leds ofte av en økning i vaskulær tone på grunn av brudd på autoregulerende mekanismer for cerebral blodstrøm. Noe mindre ofte er det en normal eller redusert tone.

REG har en karakteristisk funksjon med økende intrakranielt trykk, noe som er spesielt viktig for å vurdere tilstanden til pasienter med ulike kroniske hjernesykdommer av inflammatorisk, traumatisk opprinnelse. Formen på REG endres. Tilsynelatende, kuppelformede kurver vises. Det er en økning i den diastoliske delen av bølgen over systolisk, forskyvning til toppunktet, utjevning eller forsvinning hakk og dikrotisk bølge. Strukturen av bølgene og de beregnede parametrene indikerer en økning i vaskulær tone, en økning i perifer vaskulær motstand og venøs dysfunksjon. De nevnte endringene finner sted i ganske utprøvde tilfeller.

Indeksen for vegetativ ustabilitet som følger med ulike sykdommer og patologiske forhold er ustabilitet av vaskulær tone, som manifesteres i kurvens REG som veksling av normal, økt og redusert tone. Oftere en bølge av hypertensive type, sjelden - hypotonisk.

Brudd på venøs sirkulasjon er en viktig komponent i hjernevaskulær patologi. Mange hjernesykdommer er ledsaget av dysfunksjon av venøs sirkulasjon. REG i tilfelle problemer med venøs utstrømning av blod har karakteristiske trekk. Vertexet (avrunding eller i form av et platå) og konfigurasjonen av den nedadgående delen av bølgen (konveks, humplignende karakter) endres. Dikrotiske og spesielt diastoliske indekser øker. Et viktig trekk er utseendet på en presystolsk bølge - en tann ved bølgetrinnet som ligger foran den systoliske oppløftet, vanligvis observert med en nedgang i venetone.

Av særlig betydning er REG-studier for påvisning av aterosklerotiske lesjoner i det cerebrale vaskulære systemet. Det kommer en utjevning eller flattning av toppen av kurven til dannelsen av et platå, ytterligere bølger forsvinner på den nedadgående delen av bølgen, er amplitude av REG redusert. Tiden for rask systolisk stigning minker, og tiden for systolisk stigning øker. De mest demonstrerende indikatorene er endringer i bølgeform og tid for den stigende delen av bølgen. Spesifikke indikatorer inkluderer reaksjonen på nitroglycerintesten. Med aterosklerotiske endringer i karene, har responsen til REG-prøven ingen merkbare indikasjoner på en reduksjon i vaskulær tone, amplituden øker ikke og formen på bølgen endrer seg lite.

Ved brudd på hjernesirkulasjonen hjelper REG-studier med diagnose. I dette tilfellet er endringene i REG preget av et stort utvalg både når det gjelder blodpåfylling og parametere av vaskulær tone. Hos pasienter som gjennomgikk akutte sykdomsrelaterte sykdommer i en separat periode, er endringer i REG lik de i akutt tilstand, men mindre uttalt. Ofte forblir disse endringene stabile i lang tid etter et slag. Visse diagnostiske muligheter er besatt av REG med brudd på passabiliteten til hovedartene i hjernen.

Kraniocerebrale skader kan også være årsaken til endret REG ikke bare i den akutte perioden, men også i posttraumatiske komplikasjoner. REG-patologi, ofte i form av asymmetrier, endringer i tone, kan holdes i lang tid.

Forskjellige endringer observert i REG hodepine, spesielt som en komplikasjon ofte utvikler etter forskjellige hjerneskade (traumatisk hjerneskade, Meningoencefalitt, meningitt, neuroinfections et al.), Og er en viktig faktor i forringelse av den generelle tilstanden til pasienten og reduserende effektivitet. Skift i REG er tvetydige og avhenger av tilstanden til de arterielle og venøse komponentene i cerebral sirkulasjon, vaskulær tone.

REG-metoden gir således verdifull informasjon om hjernes vaskulære patologi, involvering av hemodynamiske lidelser i dannelsen av et spesielt kronisk syndrom. Det anbefales å bruke REG-studier for VTE. De oppnådde dataene rettferdiggjør rettet, patogenetisk betingede rehabiliteringsforanstaltninger.

Medisinsk rehabilitering / Ed. VM Bogolyubov. Bok I. - M., 2010. С. 25-27.

REG av cerebral fartøy: rekkefølgen av studien, resultatene

Rheoencephalogrammet er et grafisk resultat av en diagnostisk prosedyre kalt REG av cerebral fartøy. Metoden har blitt brukt i lang tid. En av de grunnleggende kildene der denne metoden er beskrevet (forfatter Jenker FL) ble oversatt fra engelsk i 1966.

Som prosedyren er rheoencephalography veldig enkel, men det bidrar til å oppdage selv tidlig på en rekke hjernesykdommer, samt å vurdere kvaliteten på hjernens sirkulasjon. I forbindelse med god informativitet brukes denne diagnosen av leger som autoritet, selv om det er skeptikere i det medisinske samfunnet som ikke virkelig tror på metodens objektivitet.

Man kan sette ut de åpenbare plussene ved diagnosen REG - tilgjengeligheten og ikke en veldig høy pris. Utstyr til en kostnad er tilgjengelig selv for distriktsklinikker. Selvfølgelig gir tomografi et mer komplett bilde, men tilgjengeligheten etterlater mye å være ønsket for i dag.

Egenskaper av cerebral fartøy

 • Venstre og høyre halspulsårer.
 • Venstre og høyre vertebrale arterier.

I den cerebrale vaskulære sengen er det to arterielle systemer, som hver funksjon selvstendiggjør:

 • Sentralt - med det oppstår blodtilførsel av subkortiske noder og et nærliggende hjernestoff. Det sentrale system består av en krets av Willis fartøy (denne terminalen grener av carotis og vertebrale arterier koplet anastomose - små fartøyer, å forbinde et fartøy til et annet), som er lokalisert i hjernen basen og basilaråren.

Blodsirkulasjonen av hjernen er regulert av interne systemer, der den optimale blodstrømmen i alle hjernestrukturer opprettholdes.

Regulering av hjernecirkulasjon

Det er 4 hovedsystemer som hjelper til med å regulere konsistensen av cerebral sirkulasjon:

 1. Myogen - utføres på grunn av responsen til de glatte musklene i arteriel sengen til svingninger i trykk i dem. En økning i blodtrykket gir en økning i muskelcellens tone og vasokonstriksjon (innsnevring av karene). Senking av blodtrykk, i sin tur, forårsaker en nedgang i tone og vasodilasjon (vasodilasjon). Myogen regulering er det ledende elementet i autoregulering av cerebral sirkulasjon.

I en hvilestilling i en sunn person var intensiteten av cerebral blodstrøm lik / 100 g / min. Denne verdien er 15% av den totale hjerteutgangen. Andelen forbruk av den totale mengden oksygen av hele kroppen i hjernen er 20% og 17% av glukosen. Graden av oksygenforbruk i hjernen er lik 3-4 ml / 100 g / min.

En omtrentlig indikator på 15 ml / 100 g / min indikerer utvikling av irreversible effekter. Ved å stoppe blodsirkulasjonen til 7 minutter er det en fullstendig sammenbrudd av alle regulatoriske mekanismer, bevissthetstab, koma, hjerne død. Dette skyldes blokkering av mikrocirkulasjonsplaten på grunn av irreversible forandringer i veggene i kapillærene og det cellulære ødemet.

Viktig! Den viktigste utløsningsfaktoren for slike iskemi er at hjernen, i motsetning til andre organer, har minimal reserver av sitt eget oksygen.

Selv de mest ubetydelige endringene i hjernens kar med forskjellig genese fører til en forstyrrelse av hjernesirkulasjonen i forskjellige grader.

Indikatorer for cerebral sirkulasjon

 1. Mellomnivå - preget av en forandring i den funksjonelle aktiviteten til nerveceller. Samtidig endrer strukturen deres ikke, deres funksjon skal gjenopprettes.

I dag er en av disse metodene rheoencefalografi.

rheoencephalography

Dette er en metode for å studere hjernens kar. Grunnlaget for studien er registrering av endringer i vevmotstand når den utsettes for en elektrisk strøm med høye frekvenser av lav størrelse.

Rheoencefalografi gjør det mulig å trekke konklusjoner om tilstanden til hjernekarsystemet og parametrene for hemodynamikk, spesielt:

 • Vaskulær tone.
 • Fartøyets motstand.
 • Elasticitet av vaskulære vegger.
 • Blodstrømningshastighet.
 • Hastighet av pulsbølgeutbredelse.
 • Graden av manifestasjon av økt intrakranielt trykk.
 • Tilstedeværelsen, grad muligheten for utvikling av sikkerhet sirkulasjon (denne dannelse av nettverk av blodkar som går utenom hoved angjeldende kar for å hindre utvikling av blodtilførselen underskudd bestemt organ eller vev området).

Indikasjoner for REG

I lys av den store informativiteten til studien og den korte varigheten av prosedyren, anbefales det at reenfagografi utføres under følgende forhold:

 • Vurdering av alvorlighetsgraden av sirkulasjonsforstyrrelser.
 • Hemorragiske og iskemiske slag.
 • Hodeskader.
 • Støy i ørene.
 • Visjonsforstyrrelser.
 • Hørselshemmede.
 • Hodepine og svimmelhet.
 • Migrene.
 • Endringer i blodtrykk.
 • Åreforkalkning.
 • Insuffisient av vertebrobasillar genese.
 • Vegeto-vaskulær dystoni.
 • Ortostatisk hypotensjon.
 • Encefalopati av forskjellig opprinnelse.
 • Søvnløshet.
 • Minnehemming.
 • Glemsel.
 • Ulike sykdommer i ryggraden i livmorhalsområdet.
 • Utrengelighet av intrakranielt trykk.
 • Hypofyse adenom.
 • Parkinsons sykdom.

Teknikk for forskning

Manipulering utføres ved hjelp av en rheografi som har 2 til 6 kanaler. Jo flere kanaler en rheografi har, desto mer informativ blir resultatene av prosedyren.

Hvis det er nødvendig å gjennomføre en studie på en gang i flere blodsirkulasjonsbeholdere, er det nødvendig med bruk av polyreiografer.

For at det resulterende rheoencefalogrammet skal være korrekt og informativt, er følgende forhold nødvendige:

 • Godtar en komfortabel posisjon.
 • Påføring av elektroder på hodet på de stedene hvor det er nødvendig å fikse parametrene for hemodynamikk.
 • Ved undersøkelse av den indre halspulsåren ligger elektrodene overliggende i nesebroen og mastoidprosessen (bak øret nedenfra).
 • For å få data på de ytre hjertearteriene, ligger elektrodene over øyenbryn og nær øregangen foran.
 • Studien av vertebrale arterier involverer påføring av elektroder på occipitalhøydene og mastoidprosessen. Samtidig er samtidig elektrokardiografi nødvendig.

Ved slutten av studien utføres evalueringen av dataene som er oppnådd umiddelbart og gis til pasienten.

Reoentsefalogramma. transkripsjon

 • Den stigende delen er anakroka.
 • Den nedstigende delen er diktatoren.
 • Inzisura er en dikrotisk snor i midten av den nedadgående bølgen.

Siden rheoencephalography oppstår under fikseringsbølger via hvilken evalueringen av cerebrale blodkar og blodtilførsel til deres reaksjon, er det visse markører som estimering blir utført først.

Ved mottak av data fra REG av hjerneskip, vurderes evalueringen av slike data som:

 • Formen på bølgene.
 • Varigheten av hver bølgeseksjon.
 • Amplitude of waves.
 • Lokalisering av snittet.
 • Regelmessighet av svingninger.
 • Den reografiske indeksen er en indikator på mengden blodstrøm.
 • Dikrotisk indeks - En indikator på vaskulær tone og perifer motstand av blodkar.
 • Diastolisk indeks - en indikator på nivået av utstrømning av blod og venetone.

Etter avsluttet studie oppstår en evaluering av typen rheoencefalogram:

 • Dystonisk - en forandring i tonen til fartøy med permanent karakter, med overvekt av redusert tone og lav pulsfylling, forbundet med vanskeligheten med venøs utstrømning.

Ved avkodning av data fra REG av cerebral fartøy er den største verdien knyttet til følgende endringer:

 • Den utmerkede økningen i bølgeamplituden, bratthet, kort stigende bølge med spiss vertex, forskyvning og økning i snitt indikerer en reduksjon i arteriell tone.

Forskjellen mellom REG og EEG

I tillegg til rheoencefalografi er det en slik studie som elektroencefalografi.

Den viktigste forskjellen ligger i disse to manipulasjoner som REG blir brukt til å analysere tilstanden til hjernens blodkar og blodsirkulasjonen, og EEG - å studere neuronal aktivitet av hjernen visse områder.

Kostnaden for rheoencefalografi

Du kan utføre en slik studie i en enkel polyklinisk, nevrologisk avdeling, samt i ulike private medisinske sentre. Fra lokalet og vil avhenge av prisen på studien.

Hittil er prisen på å utføre REG av cerebral fartøyer otdorubil, avhengig av hvor haster treningen er, bruken av stresstester og kvaliteten på rheografen.

Hvordan dechifere rheoencefalogrammet i hjernen

Symptomer forbundet med patologi av cerebral fartøy - blir ofte årsaken til å kontakte en lege. For å få den riktige diagnosen, skriver legene ofte retningen til REG, og forklarer at dette er en undersøkelse av hodeskårene. Men omhyggelige pasienter vil alltid vite mer, så det er verdt å forstå - hjernens rheoencefalogram, hva det er, og hvordan man forstår ekspertens konklusjon.

Rheoencephalogrammet av hjernen er hva det er

Reoentsefalografiya - en etablert diagnostisk prosedyre som lar deg vurdere den generelle tilstanden til blodstrømmen i hjernens kar. Teknikken er basert på det faktum at den elektriske motstanden til hodevevet når den sender en svak strøm gjennom dem, kan variere avhengig av blodpåfylling av karene - arterier og vener i området mellom elektrodene. De mottatte dataene i maskinen konverteres til et grafisk bilde på en papirtape eller dataskjerm. Det er dette bildet som heter rheoencephalogrammet. Flere detaljer om funksjonene i denne diagnostiske metoden finner du her.

Det ligner det vanlige EKG-elektrokardiogrammet. På båndet vises bølger med hjertefrekvensfrekvens, da blodpåfyllingen av karene varierer henholdsvis med faser av hjertesyklusen med pulsbølgen. Ved dekoding vurderer evaluatoren

 • stigende bølgeavdeling (anakrotisk);
 • det er apex;
 • synkende del (catactro);
 • et snitt (en tann på den nedstigende delen);
 • dikrotisk bølge (den nedadgående delen etter snittet).

I hvilke tilfeller er rheoencefalografi av cerebral fartøy

Indikasjoner for å utføre REG bestemmes av forhold hvor parametrene for tone og elastisitet i arterier og vener brytes eller deres asymmetri i lignende områder observeres. Med rheoencefalografi kan en indirekte bekreftelse på en økning i intrakranielt trykk og en vurdering av tilstanden av sikkerhetsstillingen (by-pass) blodsirkulasjon oppnås (når hovedfartøyet er tilstoppet). Vanligvis er REG utnevnt til

 • hodepine, støy i ørene, svimmelhet;
 • mistanke om atherosklerose av hodene i hodet;
 • ustabilt og høyt blodtrykk;
 • slagtilfelle (for å bedømme blodtilførselen til det berørte området av hjernen);
 • craniocerebral trauma;
 • mistanke om økt intrakranielt trykk;
 • osteokondrose i livmoderhalsen
 • migrene;
 • minneverdier;
 • problemer med søvn;
 • hørsel eller synshemming.

Gjennomføring av rheoencefalografi er mulig med en dynamisk observasjon av effektiviteten av behandlingen og med det formål å avsløre patologi under forebyggende undersøkelser av visse befolkningsgrupper.

Rheoencefalogram: transkripsjon

Under dekodingen tar doktoren hensyn til følgende indikatorer:

 • regelmessigheten av reografiske bølger,
 • en slags en stigende og nedadgående avdeling,
 • skarphet eller avrunding av toppen av bølgen,
 • plasseringen av snittet,
 • dybden av dicrotisk tann,
 • Tilstedeværelse av ytterligere bølger i nedstigende seksjon.

Pasientens alder og fysiske form er viktig for en tilstrekkelig vurdering av indeksene. Det tar også hensyn til det opprinnelige blodtrykket, økningen kan påvirke tone og puls blodpåfylling.

 • kurven har en spiss topp, en tydelig hakk og dicrotic tann i den synkende del av tupp flater med alderen, og tennene er glattet ut, og etter 60 år med en form som kan være bueformet;
 • Stigningstiden til kurven til 0,1 sek, til 60 år forlenges til 0,19 sek;
 • forholdet mellom total lengde og bølgelengde til toppen bør ikke overstige 13-15% (karakteriserer tonen til store og mellomstore arterier);
 • DKI (% forholdet til høyden på bølgetoppen til høyden av snittet) - 40-70% (karakteriserer tonen i små arterier, perifer motstand);
 • CI (% forholdet til høyden på toppen av bølgen til høyden til den dikrotiske tannen) er ca. 75% (tilstanden til venøsystemet, økningen indikerer vanskeligheter med utstrømning, en reduksjon - om venøs overflod);
 • Interhemispheric asymmetri av amplitude overstiger ikke 10%.
 • bølgeformen samsvarer ikke med alderen;
 • Det er en betydelig asymmetri i amplitude og / eller bølgeform i forskjellige hemisfærer;
 • Oppstigningstiden til en bølge i en halvkule er lengre enn 0,015 sek lenger enn i den andre;
 • forskyvning av snittet nedover langs den nedadgående delen av kurven og dens fordybelse;
 • betydelig økning eller reduksjon i bølgeamplitude;
 • forplantningstiden til bølgen er forkortet.

Spesielle tilfeller av et patologisk rheoencefalogram

REG i aterosklerose

Sykdom, fremgang, forårsaker en reduksjon av elasticiteten til arteriene, innsnevring av lumen og reduksjon av blodpåfylling. På REG - gradvis utjevning av toppen av kurven med dannelsen av et platå. Over tid blir skjemaet bueformet. Bølgeforplantningstiden og dens amplitude er forkortet.

REG i hypertensive sykdommer

I de tidlige stadiene er den dikrotiske spissen forskjøvet mot toppunktet. Utviklingen av sykdommen fører til avrundingen av toppunktet, og den dikrotiske spissen kan være plassert over bøyningen. Amplituden til bølgen minker. På sent stadium er kurvens form bueformet.

REG med migrene

Interhemispheric asymmetri i bølge amplitude er registrert - den økes på siden av lesjonen.

REG i vaskulær dystoni

Forløpet av sykdommen i henhold til den hypertoniske typen i REG er ledsaget av en tendens til å avrunde toppen til bølgen, redusere amplituden og utjevne ytterligere svingninger.

Hvis tonene i fartøyene hovedsakelig senkes, blir deres blodpåfylling økt. På toppen av REG-bølgeformen dannes et platå, bølgens amplitude øker, og ytterligere svingninger blir mer merkbare.

REG med hodeskader

 1. Hematom. Forårsaker en betydelig asymmetri i form av kurven. På siden av hematomet blir bølgens amplitude redusert. Ekstra svingninger er nesten ikke synlige.
 2. Bruised hjernen. På siden av lesjonen økes amplitude av bølgen, snittet blir dypere og hellingsvinkelen til den stigende delen av REG-bølgen øker.
 3. Hjernerystelse. Tegn på vaskulær hypertonicitet eller hypotensjon uten asymmetri registreres.

REG på slag

Kurvens amplitude er redusert, toppunktet er glatt. Inzisura blir ofte forskjøvet til bunnen av nedstigningsdelen, og selve delen er forkortet, noe som indikerer en kraftig redusert tone i arteriene.

REG med økende intrakranielt trykk

Indirekte indikeres denne patologien ved den kuppelignende formen av rheoencefalogramkurven, utjevningen eller forsvinden av snittene og den dikrotiske tannen når de beveger seg mot toppunktet. Tegn på økt vaskulær tone og perifer motstand, samt et brudd på venøs utstrømning.

REG i tilfelle av forstyrrelser i venøs utstrømning

Karakterisert av forlengelse og spenning av den nedadgående delen av kurven, samt ved tilstedeværelsen av en liten presystolsk bølge før neste kompleks blir hevet.

Evaluering av funksjonelle prøver i roencefalografi

Nitroglycerintest bidrar til å skille funksjonelle, midlertidige endringer i REG fra hypertensjon og aterosklerose fra permanent, organisk. Hvis du har tatt pillen etter at kurven har gått tilbake til normal, så har organiske lesjoner ennå ikke blitt et hinder for blodstrømmen.

En prøve med sving og helling av hodet avslører et syndrom i vertebralarterien, når manifestasjoner av osteokondrose gjør det vanskelig for blodet å komme inn i hjernen gjennom vertebralarterien. I dette tilfellet reduseres blodfyllingen av fartøyene og en endring i tonen i en av halvkule når hodet vender.

Enkelhet, tilgjengelighet og sikkerhet for metoden er de viktigste fordelene ved REG. Utbytter til mer moderne metoder for å studere hjernens fartøy, følger det likevel dem, og er ofte det første skrittet til en korrekt diagnose og effektiv behandling.

Pulse blod fylling er redusert hva det betyr

Pulsblodfylling i carotidbassenget er normalt, uten signifikant interhemisferisk asymmetri. Pulsblodfylling i vertebralbassenget senkes fra venstre, normalt til høyre for SC er 55%.

Normotonus arterier distribusjon, ustabilitet av tonen i arterier av motstands-vibrasjon fra normotonus til hypertensjon av arterier. Venøs utstrømning er ikke ødelagt. Posisjonstest endrer ikke vesentlig bildet av reg. Reaksjonen på hyperkapnisk test er positiv.

I tillegg er det en oftalmokopi: slag og kaliber av arteriefartøyene - krimpet, er uregelmessigheten av kaliber uttrykt. Årene er spente, fullblodede, rette. A: B = 1,5 - 2,5: 3. Oftalmologen på ord: Mine er ikke til stede, om skip jeg har skrevet (på undersøkelse av en øye).

I en hjernerystelsehistorie for 3 år siden.

En av årsakene til sirkulasjonsforstyrrelser i hode og nakke - ustabiliteten til cervical ryggraden. I slike tilfeller bruker vi vår komplekse systemterapi.

"På REG i carotidbassenget registreres en klar interhemisferisk asymmetri i form av hypertoni til høyre og dystoni med en tendens til hypotonen til venstre"

Nevrolog diagnosen osteokondrose i ryggraden og VSD.

Takk for svaret.

Blodforsyningen til hjernen er ødelagt.

Dystoniske endringer i blandet normo-hypotonisk, med overlegenhet av normotoni av små og mellomstore arterier i bakgrunnen REG i ICA og i WBB.

Pulsblodfylling i ICA i henhold til isovolemisk type, i VBB i henhold til hypovolemisk type, er lavere til høyre.

Tegn på venøs dysfunksjon i ICA og VBB fra begge sider.

Ved posisjonsprøver med sving og helling av hode er vertebrogen påvirkning fra en livmorhalskomponent av ryggrad ikke merket.

(i 1,5 år oppstod 3 svært alvorlige angrep med tap av koordinasjon av bevegelse, syn, siste gang ledsaget av oppkast)

En full undersøkelse er nødvendig. Eller vår systemdiagnostikk.

-På bakgrunn. REG blodtrykk i issl. bass. høyre - kraftig økt, i studien. bass. til venstre - innenfor rammen av normen.

- Graden av volumimpulsblodstrømmen i begge halvkule er riktig.

- Interhemispheric asymmetri av PC i MENA og WBB er signifikant.

- Vaskulær hypotensjon aa. stor kaliber i studien. bass. på høyre - skarp, i issl. bass. til venstre - moderat.

- Vaskulær dystoni er overveiende. på nivået av en liten. kaliber, arterioler og venules: i studien. bass. høyre - moderat til hypotonisk. type, i MENA til venstre - ubetydelig for hypertensjon. type (med en dominans av normotonus), i VBB til venstre - moderat i hypertensjon. skriver.

-Perif. Resistance i forskning. bass. til høyre - moderat redusert, i MENA til venstre - prev. i norm, i WBB til venstre - moderat forhøyet.

-Venøs utstrømning i isl. bass. høyre og i MENA til venstre - fordel. Normal, i WBB til venstre - med tegn på vanskeligheter.

- Under stillingene lider VBB fra begge sider.

Tegn på redusert blodtilførsel til hjernen. Spesielt er problemet relatert til ustabiliteten til cervical ryggraden. Graden av hvor "dårlig" det er bedre å vurdere sammen med det kliniske bildet.

Kardiologi online

På meg et sted 2 måneder en svak ring i venstre øre. Det er ingen sosialt merkbar nedgang i hørselen. Effekten av intravenøs vaskulær behandling var ikke effektiv.

Surdologen ved forskningen sa at Eustachian-rørene er rene. Ringen i venstre øre av og til "migrerer" til baksiden av hodet, og litt til høyre øre. Det er ofte bare en følelse av å ringe i den occipitale delen av hodet. Jeg har neuro-sirkulatorisk dystoni gjort REG, sa audiologen at disse er vaskulære manifestasjoner. Jeg er interessert i hva det er for manifestasjoner, dvs. Innsnevringen av fartøyene er dette, hva mer og hvordan, hvis det er mulig, å bekjempe det. Er det amatør sport (kjører)?

Bassenget av karotider:

puls blodtilførsel er betydelig redusert, tonus av arterielle nettverk er økt, venøs utstrømning er vanskelig til høyre, lagret til venstre.

Pool av vertebrale arterier:

puls blod fylling litt senket til høyre, venstre - normal, venøs utstrømning bevart.

God tid på dagen!

1. REG gir deg mulighet til å bedømme tilstanden av vaskulær tone. I dette tilfellet økes tonen, dette betyr at fartøyets evne til å strekke seg under påvirkning av innkommende blod reduseres. For å finne ut om det er en innsnevring av fartøyene, er det bedre å gjøre ultralydsdopplerografi.

2. Det er mange grunner til støy i ørene. Først og fremst er det østersykdommer (lukkede eustachiske rør, svovelpropper, otitis, otosklerose). Støyen kan skyldes hypertensive sykdom (gå ambulatorisk BT overvåking, kan NCD har blitt et hypertensjon, så det første valget vil forsinke nifedipin eller amlodipin). Støy kan produsere anemi (hva hemoglobin?) Støy kan oppstå refleksivt på bakgrunn av degenerative plate sykdom av nakkesøylen (gå gjennom et kurs i massasje). Til slutt, noen forfattere legger stor vekt på tilstanden i det autonome nervesystemet - riktig arbeid og hvile, ingen trøtthet, røykeslutt, i alle fall ikke å forlate kjøre (bare fjerne headsettet, hvis rømmen med en spiller), ned med alle de høye lyder. Noen mennesker liker å sovne til musikk eller høre på høy musikk - det er skadelig.

3. Den mest triste: Effektiviteten av stoffbehandling av støy i ørene er lav. Noen ganger går han spontant. Egnede stoffer for støyeliminering velges ved å skrive etter undersøkelse. Rådfør deg med en ENT lege og nevrolog. 1) Betaserk, mikrometer. 2) Vazobral, cinnarizine (stugeron), cavinton, oxybral, tanakan. 3) Antidepressiva.

Rheoencephalography of cerebral vessels (REG)

Hjernen trenger full ernæring: oksygen og næringsstoffer kommer gjennom blodet. Det er mange patologier der hans aktivitet er forstyrret av mangel på blod som er levert som følge av feil operasjon av blodkar. Vurdere tilstanden med en ikke-invasiv metode for rheoencefalografi (REG).

Hva er prosedyren

REG hjernen er en av metodene for å diagnostisere tilstanden til blodårene, ved hjelp av hvilke det er mulig å evaluere funksjonen av blodårene og arteriene i hode og livmorhalsområdet.

Denne studien utføres ved å registrere endringer i elektrisk motstand av vev etter å ha utført en svak elektrisk strøm gjennom dem. Siden blod er en elektrolytt (et stoff som fører en elektrisk strøm), når blodkar fyller med blod, reduseres den elektriske motstanden i dem, og dette oppdages ved hjelp av REG. Gitt hastigheten og tidspunktet for endring i motstand, gjør legen konklusjoner om pasientens helse.

Ved hjelp av denne metoden, er det mulig å evaluere pulsering av blodstrømmen i hodet arterier, bestemme graden av venøs utstrømning fra skallen, og undersøke tonen og elastisiteten til fartøyets vegger. REG er en ikke-invasiv studie.

Magnetic resonance imaging (MRI), i motsetning til rheoencefalografi, er mer informativ og kan indikere den nøyaktige plasseringen av det skadede karet, trombus eller annen unormalitet i det vaskulære systemet.

Fordeler og ulemper ved diagnose

Blant fordelene ved denne teknikken kan identifiseres:

 • enkelhet av forskningen;
 • ikke-invasiv;
 • mulighet til å utøve REG i enhver nødvendig tid
 • oppnå separate resultater på tilstanden av arteriene og venene;
 • tilstrekkelig lav pris;
 • mulighet for å studere sikkerhetssirkulasjon, blodstrømshastighet;
 • minimal påvirkning av eksterne faktorer på resultatene av studien.

Følgende faktorer kan klassifiseres som minuser:

 • Studien av fartøyets funksjonelle tilstand, på grunnlag av hvilken det er umulig å diagnostisere;
 • lav informativitet av resultatene, som krever ytterligere studier.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Indikasjoner for rheoencefalografi er:

 • vaskulære patologier av forskjellig opprinnelse;
 • slag;
 • craniocerebral trauma;
 • økt intrakranielt trykk;
 • postoperative tilstander i hjernen;
 • mulige sirkulasjonsforstyrrelser i hodet;
 • væskodynamiske forstyrrelser;
 • arteriosklerose av blodkar;
 • migrene;
 • Studie av konsekvensene av behandling;
 • svimmelhet;
 • støy og ringing i ørene;
 • besvimelse;
 • reduserte analysatorfunksjoner (visuell eller hørselshemmende);
 • minneverdighet eller totalt tap
 • økt sensitivitet for pasienten til værendringer (meteosensitivitet);
 • ryggsmerter;
 • diabetes mellitus;
 • søvnforstyrrelser;
 • arvelige vaskulære sykdommer i anamnesen.

Rheoencefalografi anses ikke for å være en traumatisk eller helse-truende forskningsmetode, så det brukes til å undersøke hvilken som helst gruppe pasienter. Men hvis det er sår på hodet, sopp og andre lesjoner, er det verdt å utsette diagnosen til huden blir gjenopprettet.

Hva er forskjellen mellom forberedelsen til undersøkelsen

Det kreves ingen spesiell spesialisert forberedelse før REG utføres. Men leger anbefaler en dag før studien å stoppe forbruket av kaffe, sigaretter, alkohol og alle rusmidler og sentralstimulerende midler, som de i stor grad påvirker nervesystemet og sirkulasjonssystemet, og resultatene er ikke pålitelige. Det er også nødvendig å sove fullt ut, unngå stressende situasjoner og økt stress.

Det er svært viktig å informere legen om alle medisiner som pasienten behandles med. Før studien, bør mottak av noen av dem avbrytes, da det er fare for å få feil resultat. Like før selve prosedyren tar det 15 minutter å hvile i stillhet, i et ventilert rom.

Hvordan utføres diagnostikk?

Diagnosen utføres ved hjelp av en spesiell rheograph-enhet. Han har fra to til seks kanaler, som gjør det mulig å studere flere områder av hjernen. Ofte blir lesingen gjort ved hjelp av elektroder, som er festet til hodebunnen ved hjelp av spesielle gummibånd. I diameter er de fra 5 til 30 mm, runde i form og laget av metall. For å forbedre signalets konduktivitet er det nødvendig å bruke en spesiell gel, som påføres elektrodene. Pasienten blir bedt om å ta en behagelig pose (sitte eller ligge på sofaen), slapp av så mye som mulig og lukk øynene. Under diagnostikken vises de mottatte dataene enten på dataskjermen eller skrives ut direkte på papir.

Elektroder plasseres avhengig av hvilken del av hjernen som skal studeres:

 • når man vurderer den eksterne halspulsåren, plasseres elektrodene over pannen og foran ørene;
 • å studere den indre halspulsåren - på nesebroen og under ørene;
 • For å undersøke bassenget av vertebrale arterier, velg regionen av mastoidprosessen og de okkipitale hagene.

Under studien benyttes spesielle prøver (også kalt belastninger), som bidrar til å skille mellom funksjonelle og organiske endringer. For eksempel, etter å ha studert tilstanden til fartøyene i ro, blir pasienten gitt nitroglyserin, bedt om å snu hodet i hvilken som helst retning, endre kroppens stilling, holde pusten eller omvendt, begynner å puste raskt. Etter lasting fortsetter opptaket av rheoencefalogrammet. Dette er nødvendig for å se endringene som forekommer på det før og etter fremkomsten av ulike stimuli.

Studien utføres av spesialutdannede sykepleiere, og legen bestemmer seg for tolkningen av dataene som er innhentet. Tidsdiagnosen fra ti minutter til en halv time.

Mulige konsekvenser

Det kan ikke være noen negative konsekvenser etter REG. Men du må være forsiktig med de som har nitroglycerinintoleranse. I dette tilfellet er det nødvendig å advare helsearbeideren på forhånd om en slik egenart av organismen og ikke å bruke prøve med dette stoffet under undersøkelsen.

Forklaring av resultatene

For å korrekt evaluere funnene, tar doktoren hensyn til pasientens alder, da indikatorene for unge og gamle mennesker vil variere sterkt.

Studerte reoentsefalogramma erholdt, som hadde en bølgende form og består av anacrotism (stigende del), catacrotism (avtagende del), hakk (bøying mellom dem) og dicrotic hakk, som opptrer umiddelbart etter at den.

På bølgene av den mottatte timeplanen evaluerer legen båtens arbeid

Legen vurderer bølgeformalitet, arten av konstruksjonen av sine topper, utseendet av anakroter og katastrofer, plasseringen av snittene og dybden av den dikotiske tannen. Tilstedeværelsen av ekstra bølger studeres også.

Etter å ha vurdert dataene som er oppnådd, kan vi snakke om følgende resultater basert på rheogramets utseende:

 • den dystoniske typen REG er indikativ for mulige hypotoniske avvik, en reduksjon i pulsfylling og problemer med utstrømning av blod gjennom venene;
 • angiodistonic type indikerer en nedgang i tonen i veggene i blodårene og en reduksjon i blodstrømmen;
 • Den hypertoniske typen snakker om det økte trykket og tonen til fartøyene som blodet kommer til et hode og deres kompliserte utstrømning.

Amplitude av rheogrammet (APR) indikerer en volumpulsfylling:

 • APR er mindre enn normalt med ikke mer enn 40%, noe som indikerer en moderat reduksjon i puls blod fylling;
 • ved 40-60% - en betydelig reduksjon;
 • på 60-90% - uttalt;
 • ved 90-100% - kritisk.

Det er svært viktig å studere asymmetri-koeffisienten (CA), som indikerer forskjellene i blodfylling av ulike deler av hjernen. Avhengig av alvorlighetsgraden av SC, utmerker seg flere grader av asymmetri:

 • mindre enn 7% - det er ingen uttalt asymmetri;
 • 8-14% - svak asymmetri;
 • 15-25% - moderat asymmetri;
 • mer enn 26% - en uttalt asymmetri.

Les Mer Om Fartøyene