Med høyt kolesterol diett

Kolesterol refererer til de gunstige stoffene som er involvert i stoffskiftet. I kroppen kommer kolesterol fra produkter av animalsk opprinnelse.

Kolesterol er en lipofil alkohol, spiller en rolle i dannelsen av cellemembraner, i syntese av visse hormoner og vitaminer, i andre metabolske prosesser.

Kolesterol er nødvendig for kroppen, men det økte innholdet kan føre til sykdommer i kardiovaskulærsystemet, spesielt til aterosklerose.

I kroppen transporteres kolesterol med blodstrømmen ved hjelp av bærere: lipoproteiner med høy og lav tetthet. Lipoproteiner med lav tetthet kalles "dårlig" kolesterol, og når de øker i blodet, øker risikoen for kardiovaskulær patologi betydelig. Derfor anbefaler leger sterkt å redusere nivået. En reduksjon i lipoproteiner med høy tetthet øker imidlertid risikoen for hjertesykdom.

Normen for kolesterol i blodet hos friske mennesker er 5 mol / l og lavere. kolesterol fra friske mennesker bør være mindre enn 300 mg per dag, med forhøyede nivåer av kolesterol (hyperkolesterolemi) er ikke mer enn 200 mg pr dag.

Generell beskrivelse av dietten

Målet ved forhøyet kolesterol diett er å redusere det "dårlige" kolesterol, hindrer utvikling av sykdommer i det kardiovaskulære systemet, normalisering av nyre og lever, aktivering av metabolisme og forbedring av blodsirkulasjonen.

Kostholdet skal oppfylle prinsippet om mekanisk shchazheniya, som har en gunstig effekt, ikke bare på fordøyelsessystemet, men også på kardiovaskulær.

Kostholdet med høyt nivå av kolesterol tilsvarer behandlingsbordet for Pevzner № 10 og № 10С.

Behandlingsbordet med forhøyet kolesterol inkluderer restriksjon av salt og fett (hovedsakelig av animalsk opprinnelse).

Bordets karakteristika (per dag):

 • energien er 2190 - 2570 kcal;
 • proteiner - 90 gr., hvorav 55% er 60% av animalsk opprinnelse;
 • fett 70 - 80 gr., fra dem ikke mindre enn 30 gr. grønnsaker;
 • karbohydrater ikke mer enn 300 gr. for personer med høy vekt, og for personer med en normal kroppsvekt på 350 gram.

Grunnleggende prinsipper for diett

Strømmodus

Maten er delt, 5 ganger om dagen. Dette gjør at du kan redusere deler av mat og undertrykker sult i pauser mellom måltider.

temperaturen

Temperaturen på maten er normal, det er ingen begrensninger.

salt

Mengden av bordssalt er begrenset til 3 - 5 g., Maten er tilberedt usaltet, om nødvendig dosalivaetsya ved bordet. Salt forårsaker væskeretensjon i kroppen, noe som øker belastningen på kardiovaskulærsystemet.

væske

Bruk av fri væske opptil 1,5 liter (utslipp av kardiovaskulær og urinveisystem).

alkohol

Fra alkohol bør kastes, spesielt fra sterke ånder. Men legene anbefale (i fravær av kontraindikasjoner) tar over natten 50 - 70 ml av naturlig rødvin, som inneholder flavonoider som har antioksidantegenskaper (og dermed den rødvin beskytter den vaskulære veggen av aterosklerotisk plakkdannelse). I tillegg er et strengt forbud mot røyking pålagt.

vekt

Folk med fedme og overvekt skal normalisere vekten. Overflødig fett i kroppen er en ekstra kilde til "dårlig" kolesterol, og kompliserer også arbeidet i hjertet og blodårene.

Produkter med høyt innhold av lipotrope stoffer og vitaminer

Det er nødvendig å gi preferanse til frukt og grønnsaker, rik på vitamin C og P, gruppe B, salter av kalium og magnesium. Disse vitaminene beskytter de vaskulære veggene på grunn av antioxidantvirkningen, og kalium og magnesium deltar i hjerterytmen.

fett

Om mulig bør fett av animalsk opprinnelse erstattes som grønnsak. Vegetabilske fettstoffer inneholder ikke kolesterol, i tillegg er de nyttige for veggene i blodkar høyt i vitamin E (antioksidant).

Mat forbudt i høyt kolesterol

I listen over forbudte matvarer med forhøyet kolesterol kommer fett av animalsk opprinnelse hovedsakelig inn - de er kilden til "dårlig" kolesterol.

Avfall følger også av karbohydrater, som lett fordøyes, blir til fett og som en konsekvens i kolesterol.

Ikke spis mat som aktiverer og opphisser det nervøse og kardiovaskulære systemet.

Maten skal tilberedes dampet, kokt eller bakt. Steking av produkter er utelukket, siden under stekeprosessen dannes lavdensitets lipoproteiner og karsinogener. Nesten alle grønnsaker forbrukes i sveiset form, siden råfiber i store mengder fører til flatulens.

Liste over forbudte produkter:

 • sdobny ferskt brød, produkter laget av gjær og butterdeig, fritters, stekt paier, pannekaker, pasta varianter av myk hvete (inneholder fordøyelige karbohydrater);
 • fullmælk med høyt fettinnhold, fettost, surkrem, oster;
 • egg stekt og kokt (spesielt eggeplomme - en kilde til mettet fett);
 • Supper på konsentrert og fett kjøttkraft fra fisk og kjøtt, sopp kjøttkraft;
 • fete varianter av kjøtt (lam, svinekjøtt), fjærfe (and, gås), kyllinghud, spesielt stekt, pølser, pølser;
 • fettfisk, kaviar, saltet fisk, hermetisert mat, stekt fisk på margarin og faste fettstoffer;
 • fast fett (animalsk fett, margarin, matolje);
 • blekksprut, reker;
 • naturlig kaffe, brygget fra korn (under matlaging kommer fett ut av kornene);
 • grønnsaker, spesielt stekt på faste fetter (sjetonger, pommes frites, stekt i suppe) kokosnøtter og saltede nøtter;
 • majones, rømme og fløtesaus;
 • konfektkrem, sjokolade, kakao, kaker, iskrem.

Tillatte produkter

Anbefalte matvarer i et diett med forhøyet kolesterol bør inneholde et stort antall umettede fettsyrer, som er kilder til "godt" kolesterol.

Først av alt handler dette om fisk, som inkluderer omega-3-umettede fettsyrer. Også fisk er en kilde til vitamin D.

En stor mengde løselig fiber (havrekrok) øker nivået av høy tetthetslipoproteiner. I friske grønnsaker og frukt i store mengder inneholder antioksidanter, styrker de vaskulære veggene. Det finnes også mange antioksidanter (vitamin E) i nøtter.

Kostholdet med høyt nivå av kolesterol er utviklet for å normalisere forholdet mellom høyverdige lipoproteiner (oppover) og lavprotein lipoproteiner (nedover).

Liste over tillatte produkter:

 • brød tørket eller i går, av fullkorn, brød med kli, pasta fra durum hvete;
 • vegetabilske oljer i hvilken som helst mengde, med unntak av palmeolje (salater fylt med vegetabilsk ikke-raffinerte olje);
 • grønnsaker poteter, blomkål, kål, gulrot (toksiner), salat (kilde til folsyre), gresskar, squash, bete;
 • Fettfattige varianter av kjøtt og fjærfe (kanin, kalkun og kylling uten hud, kalvekjøtt, magert biff);
 • sjømat: kamskjell, østers, blåskjell og krabber er begrenset;
 • fisk, spesielt marine, fettfattige varianter (bakt og kokt): tunfisk, hyse, flunder, pollock, torsk, kulmule;
 • bønner, som en kilde til vegetabilsk protein;
 • nøtter (valnøtter, jordnøtter) inneholder en stor mengde fosfolipider, som reduserer nivået av "dårlig" kolesterol, er kilder til vitamin E;
 • løk og hvitløk, inneholder mye vitamin C, beskytter de vaskulære veggene, fjern kalkholdige avsetninger og fett fra kroppen;
 • havremel, grøt, puddinger fra andre kornblandinger (porrer bør tilberedes i fortynnet melk);
 • melk med lavt fett, lavt fettost, surkrem, yoghurt, yoghurt, fettfattige og usaltede varianter av ost;
 • juice, spesielt fra sitrus (mye askorbinsyre, styrke karvevegen);
 • svakt kokt te, kaffedrikk med melk, avkok av grønnsaker, hundrosen, komposer;
 • krydder: pepper, sennep, krydder, eddik, sitron, pepperrot.

Nødvendighet av slanking

Overholdelse av dietten regulerer innholdet av lipoproteiner med høy og lav tetthet, og reduserer dermed nivået av "dårlig" kolesterol.

Behandlingsbordet med høyt kolesterol gir deg mulighet til å normalisere innholdet uten å ta medisiner. I tillegg har folk som er kosten, fartøy for lang tid forbli "ren" blodsirkulasjonen er ikke brutt i dem, som ikke bare har positive effekter på det kardiovaskulære systemet, men også på betingelse av hud, hår og negler.

Et stort antall antioksidanter i anbefalte matvarer med økt kolesterol reduserer aldring av huden, forhindrer utvikling av patologier av indre organer, øker vitaliteten.

Konsekvensene av manglende overholdelse av dietten

Høyt kolesterol i blodet - dette er den første klokken av fartøyets fremvoksende arteriosklerose.

Når aterosklerose i veggene av blodkar dannes plakk som avgrenser hulrommet i arterier vener, som truer ikke bare utviklingen av sirkulatoriske forstyrrelser i kroppen som et hele, men også farlige komplikasjoner så som cerebralt slag og myokardinfarkt.

Dessuten er høyt kolesterol en faktor i utviklingen av hypertensjon og cerebral arteriosklerose (hukommelsestap, uklart syn, tinnitus, søvnløshet, svimmelhet).

Ernæring for høyt kolesterol

Hvis blodet av en mann funnet høyt kolesterol, er det til stede i høy risiko for hjertesykdom og blodkar, som oppstår på grunn av dannelsen av kolesterol plaques på det vaskulære endotel. Slike pasienter anbefales å etablere ernæring for å redusere kolesterol, redusere kroppsmasseindeksen og starte vanlige fysiske øvelser. Bare en kompetent og omfattende tilnærming til problemet vil unngå behandling av medisiner og hindre farlige konsekvenser for helsen.

Generelle næringsprinsipper

Hypercholesterolemi betyr ikke en livslang overgang til den strengeste dietten, tvert imot er ernæring med forhøyet kolesterol ganske variert og mange produkter er tillatt. Det er snarere en overgang til riktig spisevaner, hvilke leger anbefaler ulike profiler. For å oppnå en vedvarende reduksjon i kolesterol i blodet må du følge følgende prinsipper:

 1. Spis 5-6 måltider om dagen. En del av maten skal være slik at personen ikke overvinner.
 2. Hold deg til det optimale nivået av kalorier spist per dag for et bestemt kjønn og en alder. Denne anbefalingen er mer opptatt av normalisering av vekt, noe som er viktig i kampen mot normalt kolesterol.
 3. Å forlate halvfabrikata, ferdige kjøttprodukter, pølser, pølser, etc.
 4. Stopp å kjøpe informasjonskapsler, desserter. Det er bedre å bake dem selv fra de tillatte produktene.
 5. Nødvendig med en tredjedel for å redusere fettinntaket, i dette tilfellet fra vegetabilsk fett er å forlate helt og erstatte den med vegetabilske oljer - oliven, linfrø, mais, sesam, osv Vegetabilske oljer er i økende grad brukes til salater og andre retter, og fra stekt mat.. vil bli fullstendig forlatt, siden de i stor grad kan øke atherogen kolesterol i blodet.
 6. Kjøper meieriprodukter, du må ta bare fettfattige varianter.
 7. Nødvendig å spise elv og sjøfisk. Så i sjøfisk er det en stor mengde flerumettede fettstoffer, som bidrar til å fjerne karene fra aterosklerotiske plakk. I en uke må du spise minst 3 porsjoner fiskeretter.
 8. For å erstatte i en rasjon en svin mager karakterer av kjøtt - biff, fårekjøtt, kanin. Kjøttretter skal ikke tilberedes mer enn 3 ganger i uken.
 9. Som kjøtt anbefaler å bruke kyllingbryst - det er ganske mager og rik på proteiner.
 10. Hvis det er mulig, anbefaler å inkludere i diettspillet: vill fugl, vilt. Dette kjøttet inneholder minst fett.
 11. Å elske grøten. På grunn av det store innholdet av grove fibre absorberer de kolesterol og fjerner det naturlig fra kroppen.
 12. En uunnværlig komponent i kostenernæring - grønnsaker og frukt. På dagen av deres totale forbruk skal være 500 gram. De er bedre å spise friske, noen av grønnsakene kan kokes eller bakt.
 13. Det er bedre å nekte kaffe helt. Hvis dette ikke er mulig, kan en dag drikke 1 kopp. Studier har bekreftet at denne drinken kan øke produksjonen av atherogene lipider av leverceller.
 14. Unngå øl og brennevin. Noen ganger kan du drikke 1 glass tørr rødvin.

Slike næringsprinsipper medfører ikke strenge begrensninger. Tvert imot gir listen over tillatte produkter mye plass til kulinariske fantasier, når du kan tilberede deilige og hjertelige retter.

Proteiner, fett og karbohydrater

For kroppens fulle funksjon bør en person få protein, fett og karbohydrater med mat, slik at folk med høyt kolesterol i blodet ikke helt kan gi opp fett.

Proteiner mange av oss pleide å komme fra kjøtt, med flere av grisen. Men det er en kilde til store mengder kolesterol. Så hva er det å spise helt og riktig uten å skade helsen?

proteiner

Deres ernæringseksperter anbefales å motta fra følgende produkter:

 • sjø eller elvfisk;
 • reker;
 • magert kjøttkjøtt eller biff;
 • kyllingbryst;
 • skrelt kalkun kjøtt;
 • belgfrukter: erter, bønner, linser, kikærter.

Disse produktene er ganske nok til å forberede fullverdige næringsrike måltider hver dag. Til frokost og middag kan du noen ganger spise lett fettost, lavmett naturlig yoghurt eller kefir.

karbohydrater

De bør ta opp det meste av dietten. Nyttig for personer med høyt kolesterol er følgende produkter:

 • bær, frukt, grønnsaker, meloner;
 • frokostblandinger fra frokostblandinger;
 • brød laget av rug, bokhvete eller rismel.

Fordelen med disse karbohydrater er også deres høye innhold av kostfiber, noe som bidrar til å redusere "skadelig" kolesterol i blodet. De renser tarmene, absorberer unødvendig fett i kroppen, slik at de ikke blir absorbert i blodet. I tillegg bidrar et høyt innhold av vitaminer og mineraler til normalisering av metabolisme, inkludert lipidmetabolisme.

De må nødvendigvis være til stede i hver enkelt diett, selv i en pasient med hyperkolesterolemi. Det er nødvendig å utelukke mettet fett, som bare kan øke nivået av atherogenic kolesterol. Å gi preferanse til vegetabilsk fett:

 • solsikke;
 • olivenolje;
 • sesamfrø;
 • mais og så videre.

Selv vegetabilske oljer kan ikke brukes til steking av mat, de foretrekker å kle på salater. I dette skjemaet vil de bidra til å øke antiaterogene lipider, noe som er ekstremt viktig for å opprettholde lipidmetabolismen på det optimale nivået.

Veldig nyttig for kroppen av fiskfett, som finnes i:

De har en andel av kolesterol, men alt er nøytralisert av umettede fettsyrer Omega 3, så sjøfisk må nødvendigvis komme inn i dietten hos en person med høyt kolesterol.

Hva du kan spise og hva du ikke kan

I den første fasen av overgangen til riktig ernæring kan det være ganske vanskelig å huske hvilke matvarer du kan spise, og hvilke som skal forlates eller konsumeres så sjelden som mulig. Vi tilbyr et bord som viser slike produkter. Det kan skrives ut og for første gang holdt i kjøkkenet for hånden for å kontrollere kostholdet ditt og lage mat med godkjente produkter.

Hvis grunnlaget for kostholdet deres hovedsakelig er å ta de tillatte produktene fra bordet, kan du normalisere høyt kolesterol og holde nivået på de optimale nivåene.

Hvor mye kolesterol er inneholdt i maten

Hvis en person har høyt kolesterol i blodet, bør hans daglige inntak med mat ikke overstige 200-250 mg, basert på stadium av aterosklerotiske prosesser i kroppen.

Korrekt å lage kostholdet den behandlende legen vil hjelpe, men det er også nødvendig å vite hvor mye kolesterol er i produkter som tar de første stillingene under vedlikeholdet.

Hvis du vil spise lignende produkter, må du beregne deres porsjoner basert på kolesterolinnholdet per 100 g, slik at du ikke overskrider den daglige fettfrekvensen. Hvis en pasient med hyperkolesterolemi fortsetter å konsumere store mengder av disse produktene, vil dette ytterligere øke nivået av kolesterol og forverre aterosklerotiske endringer i karene.

Hvilke matvarer inneholder ikke kolesterol?

For å oppnå reduksjon i "skadelig" kolesterol i blodet og øke nivået av anti-atherogene lipider, er det nødvendig å prioritere produkter der det ikke er noe kolesterol i det hele tatt eller det er i en minimal mengde. Det skal imidlertid huskes på at noen av dem, selv om de er fratatt "dårlig" kolesterol, er ganske høye i kalorier, slik at du ikke kan spise dem uten mål, og noen, for eksempel nøtter, har litt.

Her er en liste over mat og retter som ikke inneholder kolesterol:

 • noen vegetabilske produkter: grønnsaker, meloner, bær, frukt;
 • ferskpresset juice. Lignende butikkprodukter fra pakken, men ikke inneholdende kolesterol, men det inneholder sukker, og derfor ekstra kalorier;
 • frokostblandinger fra frokostblandinger, tilberedt uten tilsetning av melk og smør;
 • frokostblandinger og belgfrukter;
 • vegetabilske supper;
 • vegetabilske oljer, men det er verdt å vurdere deres høye kaloriverdi;
 • nøtter og frø, men de trenger ikke å spise mer enn 30 gram per dag.

Hvis du hovedsakelig foretrekker disse matvarer og retter, kan du øke "godt" kolesterol i blod om noen få måneder og redusere "dårlig" kolesterol.

Hvilke matvarer reduserer kolesterol i blodet

I løpet av de siste tiårene har et stort antall store studier blitt gjennomført i forskjellige land, som har vist at kolesterol og ernæring er nært forbundet. Ved å overholde visse prinsipper for kosternæring, kan du oppnå en betydelig reduksjon i "dårlig" kolesterol i blodet.

Men det er viktig ikke bare å redusere nivået av atherogene lipoproteiner, men også å øke innholdet av "nyttig" kolesterol. For å gjøre dette, trenger du så mye som mulig å spise følgende matvarer:

 • Avokado er frukten mest rik på fytosteroler: 100 mg inneholder 76 mg beta-sitosterol. Hvis hver dag å spise halvparten av denne frukten, så etter 3 uker, med prinsippene om riktig ernæring, vil reduksjonen av totalt kolesterol være i nivået 8-10%;
 • olivenolje - som en kilde av plantesteroler som påvirker forholdet mellom "dårlig" og "nyttige" kolesterol: når administrert daglig i kosten er i stand til å øke den nyttige kolesterol og redusere dårlig, den totale kolesterolreduksjon av 15-18%;
 • soya og bønneprodukter - deres fordel ligger i innholdet av løselig og uoppløselig fiber, noe som naturlig hjelper å fjerne fra kroppens "dårlige" lipider, slik at de ikke blir absorbert i blodet. Således er det mulig ikke bare å redusere nivået av aterogene lipider, men også å øke konsentrasjonen av "godt" kolesterol i blodet;
 • tyttebær, tranebær, chokeberry, bringebær hage og skog, granateple, jordbær: Disse bærene inneholder store mengder av polyfenoler, som kan øke produksjonen av anti-aterogene lipider i blodet. Hvis daglig forbruke 150 g av bær, og etter 2 måneder kan øke det "gode" kolesterolet med 5% når den ble administrert daglig i dietten koppen tranebærjuice, den antiaterogeniske lipid kan økes med 10% i løpet av den samme tidsperioden;
 • Kiwi, epler, currants, vannmeloner - alle frukter og bær, rik på antioksidanter. De har en god effekt på lipidmetabolisme i kroppen og kan redusere kolesterolet med ca 7%, gitt daglig bruk i 2 måneder;
 • linfrø - en kraftig naturlig statin som bidrar til å bekjempe høyt kolesterol i blodet;
 • makrell, laks, tunfisk, torsk, ørret: all fisken som lever i det kalde hav, inneholder fiskeolje - den rikeste kilden til omega-3 syrer. Hvis du spiser om lag 200-250 gram fisk om dagen, kan du senke nivået av lavdensitets lipoproteiner med ca. 20-25% etter 3 måneder og øke det "nyttige" kolesterolet med 5-7%;
 • helkorn og havregryn - på grunn av overflod av grov fiber absorberer de dårlig kolesterol som en svamp og fjerner det fra kroppen;
 • hvitløk - det kalles en av de kraftigste plantestatiner, noe som gjør det mulig å øke syntesen av lipoproteiner med høy tetthet i leveren celler, mens hvitløk virker på "dårlig" kolesterol. Det forhindrer at det legger seg på veggene til fartøyene i form av aterosklerotiske plaketter;
 • produkter av biavl - pollen og perg. De inneholder et stort antall stoffer som er nyttige for kroppen, som ikke bare positivt påvirker arbeidet til hele organismen, men også normaliserer metabolske prosesser og lipidnivåer i blodet.
 • alle greener i noen form er rik nok med lutein, carotonoider og kostfiber, som sammen tillater å normalisere lipidmetabolisme i kroppen.

Hvis du studere i detalj, og hver dag for å overholde disse reglene og prinsippene som i stor grad kan påvirke det generelle nivået av kolesterol i blodet, forbedre din helse og føle seg bedre. Men det er viktig ikke bare å følge riktig ernæring, men også gå på en sunn livsstil, gi opp røyking og alkohol, for å begynne å engasjere seg i idrett (eller i det minste å gjøre øvelser i morgen), for å observere regime av arbeid og hvile. En integrert tilnærming til problemet vil bidra til å eliminere det raskere og konsolidere de oppnådde resultatene for livet.

Med høyt kolesterol diett

I den moderne verden, den høyeste forekomsten av kardiovaskulær sykdom, som kan føre til alvorlige komplikasjoner - hjerteinfarkt, hjerneslag. Dette skyldes det høye innholdet av kolesterol i blodet, som gradvis deponeres i veggene i arteriene i form av aterosklerotiske plakk, noe som fører til innsnevring. Reduksjon av nivået av denne forbindelsen i blodet og forebygging av kardiovaskulære sykdommer kan oppnås ved gjennomføring av enkle kosttilskudd.

Innholdsfortegnelse:

Den biologiske verdien av kolesterol og faren for sitt forhøyede blodnivå

Kjemisk er kolesterol et ildfast fett som er uoppløselig i vann. Sitt inntak av mat nødvendigvis, fordi det er det bygningsmateriale for bygging av cellemembranene og syntesen av visse hormoner (mannlige og kvinnelige kjønnshormoner, steroider). I blodet binder det seg til proteiner som danner lipoproteiner.

Det finnes flere typer lipoproteiner, avhengig av densiteten av deres molekyler. En økning i kolesterol fører til en tilsvarende økning i konsentrasjonen av lipoproteiner med lav densitet. Deres økning fører til gradvis avsetning av kolesterol i arteriens vegg, innsnevring av diameteren og den påfølgende utvikling av slike patologiske prosesser:

 • Koronar hjertesykdom - utilstrekkelig blodtilførsel til hjertemuskelen, på grunn av aterosklerotiske lesjoner i kranspulsårene.
 • Cerebral aterosklerose er et resultat av utilstrekkelig hjernenæring.
 • Hypertensiv sykdom - en konstant økning i systemisk arterielt trykk over normen, utvikler seg som følge av innsnevring av nyrernes arterier.
 • Innsnevring av lemmerne i legene - det er utilstrekkelig blodstrøm i benene, som kan føre til nekrose (døende) av musklene.

Avsetningen av kolesterol i vaskemuren skjer som en aterosklerotisk plakk. På grunn av høyt blodtrykk kan det forekomme et brudd på plakkene. I denne form tromber som fører til vaskulær katastrofe som myokardialt infarkt eller cerebral slag (en følge av blokkeringen av arteriene som forsyner legemene dannede trombe).

Det er viktig å vite! Det er et normalt totalt kolesterol i blodet, som varierer mellom 3,6-7,8 mmol / l. Nivået over øvre norm indikerer en mulig begynnelse av prosessen med sin avsetning i veggene i arteriene. Daglig inntak av mat med mat - 250 mg per dag, for personer med økt innhold av det - 100-150 mg.

Det er 2 hovedgrupper av årsaker som fører til økt kolesterol i blodet - endogent og eksogent. Endogene (interne) årsaker er forbundet med forstyrrelser av metabolske prosesser i kroppen, de inkluderer:

 • Patologien i leveren, hvorav celler begynner å syntetisere intensivt lipoproteiner med lav densitet.
 • Forstyrrelse av utskillelse med galle i cholecystitis (betennelse i galleblæren), kolelithiasis eller dyskinesi i galdeveien.
 • Redusere absorpsjonen av kolesterol fra blodet av celler - oppstår når innholdet i fraksjonen av lavdensitetslipoproteiner øker.
 • Genetiske forstyrrelser av stoffskiftet i kroppen.
 • Diabetes mellitus - med denne sykdommen blir metabolisme av karbohydrater og fett i kroppen forstyrret.

Eksogene (eksterne) årsaker er virkningen av slike faktorer som en person kan endre (modifisere):

 • Økt inntak fra mat er resultatet av en feil diett med en overvekt av mat i kostholdet som er høyt i kolesterol.
 • Hypodinami er en stillesittende livsstil, utilstrekkelig fysisk aktivitet og mangel på trening.
 • Røyking og systematisk bruk av alkohol.
 • Overvekt er resultatet av et irrasjonelt kosthold og en stillesittende livsstil.

For forebygging av kardiovaskulær patologi er det svært viktig å påvirke eksogene faktorer, som en diett brukes til å redusere kolesterol, en aktiv livsstil med sport, avslag fra røyking og alkohol.

Prinsipper og regler for kolesterol diett

Ernæring med forhøyet kolesterol vil gi gode resultater hvis du følger prinsippene som må følges:

 • Kostholdet for å senke kolesterolet må nødvendigvis kombineres med fysiske belastninger, noe som vil akselerere prosessene ved assimilering av celler og reduksjon av lipoproteiner med lav densitet.
 • Det er viktig å slutte å røyke og drikke alkohol, da disse faktorene fremkaller utilstrekkelig ernæring av kroppens celler og forstyrrelse av leveren.
 • Fra kostholdet må fettstoffer av animalsk opprinnelse utelukkes.
 • Kjøtt, fisk og egg forbrukes ikke mer enn 2 ganger i uken.
 • Du kan ikke begrense deg til mengden mat inntak - kroppen må gjøre nok protein og karbohydrater, riktig kosthold for høyt kolesterol betyr ikke spise mindre, og endringen i sin kvalitet.
 • Retter fra produkter skal helst dampes, kokes eller stuves.

Tillatte produkter

 • Fisk - egnet for både sjø og elv.
 • Grønnsaker og frukt - inneholder alle vitaminer og mineraler som er nødvendige for kroppen, organiske syrer som er en del av nesten alle frukter bidrar til forbedring av fettmetabolismen.
 • Grøt fra bokhvete eller risblandinger, hirse, kokt på vannet.
 • Brød fra et mel av grovsliping (rugbrød) - gir en organisme med nødvendig vegetativ fiber og vitaminer fra gruppe В.
 • Lavmette meieriprodukter - kefir, yoghurt.
 • Fettfattige varianter av kjøtt - kanin, kylling, biff.
 • Vegetabilsk fett - solsikke eller olivenolje.
 • Tørket frukt og nøtter - et godt alternativ for en matbit mellom hovedmåltider.

Disse matvarer fra dietten bør utelukkes, siden de inneholder en betydelig mengde kolesterol og fremmer sin økning i blodet:

 • Fettkvaliteter av kjøtt - svinekjøtt, and, gås.
 • Produkter fra fettfri melk - smør, rømme, krem, ost, hytteost.
 • Kjøtt halvfabrikat - pølser, pølser, pates.
 • Søtsaker - søtsaker, kaker, iskrem.
 • Kyllingegg - den høyeste mengden kolesterol finnes i eggeplommen.
 • Bakeriprodukter av mel av høyeste klasse.
 • Noen sjømat - reker, blekksprut.
 • Majones.

Flere detaljer om kolesterolinnholdet i produkter kan ses i tabellen (klikk på innskriften nedenfor for å gjøre bordet åpent):

Med høyt kolesterol diett

Hva er farlig, er økt kolesterol hos menn og kvinner

Verdens helseorganisasjon, som et resultat av pågående forskning, fant at døden oftest er et resultat av komplikasjoner av hjerte-og karsykdommer. Med en økning i nivået av kolesterol i blodet begynner å utvikle aterosklerose. Han kan i sin tur føre til hjerteinfarkt eller hjerneslag. Det er viktig å redusere høyt kolesterol i blodet i tide. Raskt det vil ikke fungere. Svært ofte blir en diett med forhøyet kolesterol observert etter 50 år. Men det er bedre å starte i en tidligere alder og forhindre sykdommen, heller enn å behandle dem. Etter å ha gjort en diett med økt kolesterol i din livsstil, kan du forbedre din egen helse betydelig.

Det er viktig å forstå at normer for kolesterol hos kvinner og menn er forskjellige. Det er også forskjeller i indeksene til mennesker i ulike aldre.

Prinsipper for ernæring med høyt kolesterol og sukker

Daglig kaloriinntak er valgt strengt individuelt. Dette kan hjelpe en lege en ernæringsfysiolog. Det er også viktig at menyen varierer: Forbudte matvarer bør helt utelukkes. To ganger i uken må du spise fisk. Det er nødvendig å alternere fettstoffer og fettfattige varianter.

Det er forbudt å redusere antall måltider om dagen, så vel som kusochnichat. Ideelt sett, hvis maten er fem eller seks.

Forbudt mat med forhøyet kolesterol

Hvis høyt kolesterol er strengt forbudt bruk av kokos i enhver form, fast food, fet mat, majones, margarin, fløte, fett rømme og smør. Under forbudet faller ost, pasta fra bløt hvete varianter, noen søtsaker, brød og iskrem.

Av kjøtt kan du ikke spise svinekjøtt, gås, and og fett. Også, du kan ikke spise supper basert på kjøttbuljonger. Av produkter av marine opprinnelse er blekksprut og reker forbudt.

Tillatte matvarer med forhøyet kolesterol

Det er viktig å merke seg at det er produkter som ikke bare er tillatt for økt kolesterol, men også i stand til å redusere det raskt. Disse produktene inkluderer fisk av fettsorter, god grønn te, olivenolje, østers sopp, pistasjenøtter, valnøtter og mandler. Av frukt og grønnsaker er egenskapene til å senke kolesterol som følger:

Med høyt kolesterol diett

Medisinsk data indikerer at en diett med forhøyet kolesterol forhindrer utbruddet av aterosklerose, samt muligheten for hjerteinfarkt og hjerneslag. Et balansert kosthold reduserer kvantitative inntak av kolesterol, forlenger ungdommen og minimerer risikoen for kardiovaskulære problemer.

Utvekslingsprosesser i kroppen er direkte relatert til nivået av kolesterol, som er nødvendig for produksjon av kjønnshormoner, vitaminkomplekset og gallsyrene. På den ene siden hjelper de oppførte stoffene i fjerning av giftige elementer, utfører en regulatorisk funksjon. Samtidig fremkaller overskytende kolesterol sirkulasjonsforstyrrelser på grunn av dannelsen av aterosklerotiske plakk, noe som er farlig ved okklusjon av arterier.

Det er følgende typer kolesterol:

 • LDL (negativ effekt) - lipoprotein med lav tetthet, tilstopping av blodet;
 • HDL (positiv virkning) er et lipoprotein med høy tetthet som har en antisklerotisk effekt.

Kolesterol overskudd går til leveren, der de omdannes til metabolitter og fjernes fra kroppen. Faktorer-provokatører av sykdommer i sirkulasjonssystemet:

 • overvekt / fedme;
 • problemer med stoffskiftet;
 • Tilstedeværelse av diabetes mellitus;
 • blodtrykk hopp;
 • skjoldbrusk dysfunksjon;
 • gikt;
 • brudd på leveren.

Meny diett for høyt kolesterol

Behovet for å senke kolesterolinnholdet er vurdert av legen. For å bevare skipets helse og renhet brukes en integrert tilnærming:

 • regulering av vekt, basert på BMI (kroppsmasseindeks);
 • bli kvitt avhengighet (alkoholmisbruk, røyking);
 • opprettholde den fysiske form
 • diett med økt kolesterol;
 • om nødvendig bruk av terapi ved medisinering.

Like viktig er reduksjonen i det totale antall forbrukte fettstoffer, avvisning av animalsk fett (smør, smaleter, etc.), forbruket av vegetabilske fettstoffer (linfrø, hamp, oliven, etc.).

Tillatte måltider og matvarer med forhøyet kolesterol:

 • mel - bakervarer bare fra grove hvete varianter (makaroni, kostholdskaker);
 • frokostblandinger - korn fra hvete, bokhvete eller havregryn, kokt på vann (kan være på skummet melk);
 • kjøtt - helst mager fisk uten hud, du kan lene kjøtt (lam, kalvekjøtt, biff) kokt eller bakt;
 • melkeprodukter og surmjölkprodukter - bare skum eller fettinnhold på 1-1,5%;
 • bær og frukt - fersk (ferskpresset juice), kan bevart;
 • egg - opp til 4 per dag eller protein uten restriksjoner;
 • sjømat;
 • grønnsaker - kål (brokkoli, hvitkål, Peking, etc.), agurker, gulrøtter, kucchini, tomat, rødbeter, poteter, greener;
 • te - er bedre grønt, urte (kamille, lind, fra oregano og johannesurt, det er godt å drikke kjøttkraft av dogrose), du kan ikke ha sterk svart te;
 • rød tørr vin - er tillatt.

Forbudte matvarer med forhøyet kolesterol:

 • hardkokt te, sjokoladebaserte drinker, kaffe, kakao;
 • søte bakverk, kaker, sjokolade;
 • kjøtt med et fettlag, fete varianter av fisk og fjærfe, det er heller ikke anbefalt - lard, kaviar, nyrer, lever;
 • røkt produkter, saltet fisk, krydret;
 • produkter av bløt hvete varianter;
 • semolina, kokt med melk;
 • sukker tørket frukt;
 • reddik, reddik;
 • sorrel, spinat.

Den daglige dietten bør deles i fem eller seks måltider. Omtrentlig diett med økt kolesterolmeny:

 • første måltid:
  • bokhvete / havremel med oliven eller annen smør og te;
  • kjøtt omelett (eller med tilsetning av fettfattig rømme) og te (med fettkrem / melk).
 • andre måltid:
  • grønnsaker med urter, strømmet med olivenolje (det er nyttig å bruke kelp);
  • apple;
  • lavmette cottage cheese (hvis du ønsker å introdusere litt sukker).
 • alternativer for bespisning:
  • Vegetarisk grønnsaksuppe, perlebyg og vegetabilsk olje, tilsatt ved slutten av matlagingen, dampede grønnsaker eller dampkoteletter (magert kjøtt / fisk) med kompote;
  • fisk eller dampet kjøtt, frokostblanding suppe uten stekt, compote eller fersk eple.
 • alternativer for en ettermiddagsmat:
  • buljong av villrose (250 ml);
  • soya eller kli brød.
 • supper alternativer:
  • salat av ferske grønnsaker med urter og vegetabilsk olje (oliven, linfrø, etc.), bakt eller braised fisk, te med melk;
  • kokte / bakt poteter med grønnsakssalat, te;
  • kål stuvet med dampende fisk, pilaf med tilsetning av tørket frukt, frisk frukt, kjeks, te.
 • før du går til sengs:
 • kefir / yoghurt (250 ml).

Når du velger korn, bør du kjøpe råkorn (brun ris, havre, bokhvete). Brødprodukter er fortrinnsvis grovt mel (et par stykker brød eller en bolle) og salt - opp til 6 g.

Kosthold med økt kolesterol: Oppskrifter for hver dag

Selve ordet diett for mange lyder som straff eller upraktisk bot. Men i sunn og forsvarlig ernæring er det ikke noe forferdelig, tvert imot vil en diett med høyt kolesterol hjelpe deg med å smake maten på en ny måte, oppdage de ukjente "notatene" med interessante retter. Hovedregelen - fantasere, bland i en juicer, lag i en dobbel kjele.

Også nyttig er bakte grønnsaker, for eksempel gresskar, som er tilberedt som følger: skåret i tynn plast, tilsett surkrem, dryss med ost, og legg et stykke eple på toppen og bake til kokt. I kampen mot høyt kolesterol brukes epler som spises alene eller som salatrediens. Hold kapillærene og karene elastiske takket være blåbæren. Fra bær er gode umodne gooseberries, currants.

Kosthold i høyt kolesteroloppskrifter av alternativ medisin som reduserer mengden kolesterol i kroppen:

 • ferskpresset grønnsaksjuice - gulrøtter (100 gram) og selleri (70 gram) eller et halvt glass gulrotjuice med en fjerdedel av juice av agurk og rødbeter;
 • en spiseskje honning med en svart reddik (50 gram) - denne blandingen brukes til søvn framtid, vaskes med vann, hvorpå det er umulig;
 • gni pepperrotroten, bland med et glass fettfattig rømme. Ta med måltider 3-4 ganger om dagen i forbindelse med kokte gulrøtter.

Bordsdiett for høyt kolesterol

For å senke nivået av kolesterol er det viktig å forstå hvilke produkter som skal brukes, antall som skal minimeres, og hvilke som er helt forbudt. På dette avhenger suksessen til behandling og videre trivsel. Listen over matvarer bør justeres basert på pasientens individuelle egenskaper: allergiske reaksjoner og smaksforutsetninger.

Kan være i moderat beløp

kalvekjøtt, kanin, kylling, kalkun uten hud

svinekjøtt, gås, and, pate, pølser og hermetikk

magert lam, biff, skinke, lever

marine ikke-fett (parovarnaya, bakt, stuet), østers, kamskjell

fett, stekt, elvefisk, reker, blekksprut

krabber, blåskjell, hummer

noen grønnsaker (oliven, linfrø, mais, etc.) i rå form

animalsk fett, margarin, smør, fett / lard

legg til vegetabilsk olje til stuvninger og bakte retter

protein (bedre enn vaktel)

retter på stek og kjøttbuljong

Mager ost, ost, yoghurt, melk, kefir, etc.

fettfermenterte melkeprodukter og oster, samt melk

produkter med et gjennomsnittlig fettinnhold

brød og pasta fra durum hvete / grovt mel,

hvitt brød og boller, pasta fra bløt hvete varianter

bakervarer fra fint slipemel

juice eller fruktjuice usøtet, frukt desserter

kaker, kaker (spesielt med fett, oljeaktig krem), alle slags bakverk, iskrem

Baking og andre konfektprodukter basert på vegetabilske oljer

frisk, damp, belgfrukter, greener, poteter å lage mat i uniform

stekt, grillet, grillet, chips

saltet, stekt, kokosnøtt

hvit, grønn, urtete, vann (alt ikke søtt)

kaffe, varm sjokolade, kakao

alkohol (ikke mer enn et glass vin), som et tilsetningsstoff til te, matmelk eller fløte

yoghurt, sitron, pepper, eddik, sennep

rømme, fettkremet og majones

ketchup, fettfattig majones, soyasaus

Omtrentlig diett med forhøyet kolesterol

Daglig daglig mengde av kolesterol er: hos friske mennesker - ikke over 300 mg, og med kardiovaskulær patologi og hyperkolesterolemi - opp til 200 mg.

Omtrentlig diett med økt kolesterol er basert på overholdelse av ti regler:

 1. Velg fettfattig fisk eller fjærfe. Hvis du koke biff, fårekjøtt eller kalvekjøtt, så kutt de fete lagene fra stykkene. Avvis halvfabrikatene (pølser, bacon, etc.) og biprodukter (hjernen, nyrene, etc.);
 2. en tredjedel reduserer total inntak av fett (glem om animalsk fett);
 3. Ikke bruk palmeolje (bruk solsikke, oliven, soyabønne, linfrø, etc., helst kaldpresset);
 4. Ikke bli fristet av kaker, bakverk, kaker, desserter med fettkrem, iskrem, da de er rike på karbohydrater og fettstoffer.
 5. I egg kan bare proteiner som kan spises uten begrensning være nyttige. Egg er fullt tillatt i en mengde som ikke overstiger tre stykker per uke;
 6. Melk og sur melk skal ikke være mer enn 2% fettinnhold. Det er å foretrekke å drikke skummet yoghurt og spise fettete oster;
 7. forsiktighet bør observeres med komplekse karbohydrater, hvorav det kvantitative innholdet i det daglige kostholdet er halvparten av den totale mengden mat - grøtkoking på vann (kan være på lavmælk melk). Cornflakes og havregryn er kun vist om morgenen. Erter, bønner, soyabønner og andre belgfrukter er rike på vegetabilsk protein, så de erstatter helt kjøttretter. Bakeriprodukter bør heller ikke misbrukes (opptil 5-6 skiver per dag);
 8. "Lean" på friske grønnsaker og frukt. Perfekt lavere kolesterol - epler, grapefrukt, appelsiner, ananas, melon, blommer, kiwi. Du kan spise hermetisert frukt, frosne grønnsaker, usøtet tørket frukt;
 9. diett med økt kolesterol, unntatt kaffe, bidrar til å redusere nivået med nesten 20%;
 10. tørre røde viner er kjent for deres beskyttende egenskaper mot fartøy (inneholder flavonoider som har antioksidantegenskaper). Den daglige normen er halvglass, hvis det ikke finnes medisinske kontraindikasjoner.

Anbefalt kosthold for høyt kolesterol

Før behandling begynner, bør du ta en analyse for å bestemme nivået av kolesterol i blodet, opprette en kroppsmasseindeks og konsultere en spesialist som vil bidra til å lage daglig diett basert på individuelle egenskaper og fysisk form.

Det anbefalte dietten for høyt kolesterol er også nyttig som forebygging og er relevant for sykdommer i blodkar, hjerte og vekttap problem. Grunnlaget for dietten er vegetabilsk kostfiber, vitamin C, A, B, L-karnitin og E, fytosteroler og andre antioksidanter.

Dieticians anbefaler å være oppmerksom på ikke bare hva du spiser, men også hvordan du gjør det. Ta maten porsjonsvis med et minimumsintervall på to timer. Del hele volumet av produkter i fem til seks mottakelser per dag. Under kostholdet er uunnværlige urtedekkinger. Til dette formålet: hundrosen, hestetail, maisstegmer, hagtorn, hagtorn, morwort, mynte, etc.

Kostholdet for høyt kolesterol kan se slik ut:

 • om morgenen - lavmette cottage cheese eller salat av ferske grønnsaker med havkål, te;
 • om et par timer - fruktsalat eller frisk frukt (grapefrukt, eple);
 • om ettermiddagen - vegetarisk suppe, poteter (kokt i en peeling) og / eller kokt kjøtt, kompott / juice;
 • for en ettermiddagsmat - infusjonen av en dogrose er ideell;
 • om kvelden - stuvede grønnsaker, dampet fisk og te;
 • før du går til sengs - et glass fettfri yoghurt.

Senke kolesterol med riktig ernæring

Kolesterol er en lipid (fettlignende substans), hvorav hoveddelen produseres i leveren, og resten kommer fra det ytre miljøet gjennom mat. Det spiller rollen som en byggekomponent for celler i hele organismen og deltar i viktige biologiske prosesser hos menn og kvinner, derfor er det viktig å alltid holde indikatoren innenfor normens grenser. En utmerket assistent i denne oppgaven er en diett med økt kolesterol.

Konsekvensene av høyt kolesterolnivå

Utbredelsen i kostholdet av karbohydrater og mettet fett øker nivået av kolesterol og fører til ulike lidelser og sykdommer i kroppen.

De farligste av dem er:

 • aterosklerose med dannelse av plakk på veggene av karene, innsnevring av lumen av vener og arterier, og i noen tilfeller forårsaker fullstendig blokkering;
 • kardiovaskulære sykdommer (hjerteinfarkt, hjerneslag, endring i ekstremiteter og andre);
 • fett hepatose, kolesterose, pankreatitt, diabetes mellitus;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • økt blodtrykk (hypertensjon).

Redusere verdien av kolesterolet kan være ved å justere menyen og med maksimal utelukkelse av kalori og fettstoffer. Slik mat er basert på tabell nummer 10 og kalles et hypokolesterisk diett for hypertensjonspasienter og personer med forhøyet kolesterol i blodet.

Hypokolesterol Diet: Ernæring Basics and Composition

Hovedmålet for en diett med høyt kolesterol er å redusere antall animalske fettstoffer. Dette til sin side bringer verdien av kolesterol til normen. Spesialister innen medisin identifisere de grunnleggende reglene for 10 diettbordet:

 • reduksjon i dietten av sukkerholdige produkter;
 • reduksjon i fettinntak og stekt mat;
 • bruk i stedet for vegetabilsk fett av animalsk opprinnelse;
 • overvekt av fiskeprodukter i menyen;
 • reduksjon i antall kjøttretter (i hver servering bør det ikke være mer enn 100 gr kjøtt);
 • fjerning av fett og hud fra kjøtt før matlaging;
 • inkludering i kostholdet av flere grønnsaker og frukt, med unntak av poteter og bønner;
 • Tilberedning av korn fra alle korn som ikke kan behandles
 • maksimal utestenging av alkohol og salt.

Hvilke matvarer bør utelukkes fra kostholdet med økt kolesterol

Listen over forbudte matvarer i kostholdet inkluderer:

 • rik produkter og godteri (sjokolade, peanøttsmør, fløtekaramell godteri, honning, syltetøy, sirup, sukker, fruktose, marshmallow, ingefær og peanøtter i sukker);
 • Fisk, kjøtt av fete varianter i ren form og buljonger, kokt fra dem;
 • kaviar, hermetikk og røkt kjøtt;
 • pasta, semolina grøt;
 • kakao og kaffe.

Når du kjøper et produkt bør ta hensyn til skjulte fett som finnes i svinekam, biff, karbonat, ribbe og biter av kadaveret med en synlig mengde fett. Mye kolesterol inneholder bearbeidet kjøtt i form av skinke, pølser, pølser.

Ikke misbruk egg. Tabell nummer 10 innebærer bruk av ikke mer enn 2 stk per uke.

Kolesterol finnes ikke bare i sukker, men i alle sukkerholdige matvarer. Hypolipidemic kosthold for menn og kvinner, som tar sikte på å redusere deres antall, utelukker oster, lettrømme og yoghurt, smør, som de er vanligvis lagt mye sukker.

På et høyt nivå av kolesterol i blodet bør være helt utelukket fra diett-produkter, bakeriindustrien og hurtigmat uttak, som er sammensatt av et stort antall av trans-fett og mettet fett.

Forhøyet kolesterol hos kvinner i blodet: En diett på høyt nivå, en meny for en uke

Tilstedeværelsen av kolesterol i kroppen er viktig. Det er han som bidrar til produksjonen av vitamin D, de viktigste kvinnelige kjønnshormonene, og selv uten kolesterol er normal funksjon av immunitet umulig.

Tallrike medisinske studier har vist at det er en klar sammenheng mellom personens velvære og nivået av kolesterol i blodet hans. Hvis det er et overskudd av fettlignende substans, begynner det umiddelbart å øke risikoen for å utvikle aterosklerose og dannelsen av vaskulære plakk.

Slike endringer kan forårsake hjerteinfarkt, iskemisk berøring og andre problemer med hjerte og blodkar av en person. Med andre ord, for å forhindre utbruddet av disse sykdommene, er det viktig å følge et spesielt diett som forhindrer økningen av kolesterol i kvinners blod.

Med høyt kolesterol diett

For å kvalitativt redusere nivået av kolesterol i blodet bør alltid holde seg til et spesielt diett. Det er preget av et minimum inntak av mettet fett, noe som vil gjøre det mulig å redusere nivået av kolesterol med lav tetthet (det kalles fortsatt dårlig) og unngå behandling med medisiner.

Hvis det fettlignende stoffet i blodet er for høyt, bør dietten gjøres, basert på følgende krav:

 • senke nivået av kolesterol kan være vegetabilsk fett (umettet);
 • animalsk fett og syntetisk fører til et hopp i kolesterol (mettet);
 • fisk og sjømat normaliserer triglyserider og kolesterol (enumettet).

Under utviklingen av et rasjonelt hypokolesterol diett er det viktig å ta hensyn til alle egenskapene til matvarer og deres evne til å påvirke kvinnekroppen.

Liste over produkter

Meieriprodukter. Det må nødvendigvis være med den minste mengden fett. Melk er ikke mer enn 1,5 prosent fett, kefir og yoghurt - maksimalt 2 og ost - 35 prosent. Det er nødvendig å beskytte deg så mye som mulig fra å spise rømme, smør og krem. Kategorisk kontraindisert konsum av margarin, alle disse produktene, eliminerer kostholdet umiddelbart.

Vegetabilsk olje. Det vil være godt å velge vegetabilske oljer, ideelt - oliven. At det kvalitativt senker nivået av dårlig kolesterol. Hvis du bruker dosert, har du råd til olje:

Kjøtt. Preference for sine magre varianter: biff, kalvekjøtt og lam. Før matlaging er det bedre å kutte fettlag på kjøttet. Fullstendig nekte deg selv, produktet anbefales ikke.

Uten rødt kjøtt kan anemi begynne, særlig hos unge kvinner. Ikke glem fuglen. Det ideelle dietten vil være med en kalkun. Her er det bedre å behandle med halvfabrikata med forsiktighet og ikke inkludere dem i kostholdet ditt.

Slakteavfall. Fra leveren, hjernen og nyrene er det bedre å holde seg borte, fordi de inneholder en overdreven mengde dårlig kolesterol, noe som fører til tett blod hos kvinner.

Fish. Hvis du har økt kolesterol i blodet ditt, bør fisken være på bordet hver dag. Den inneholder omega-3 syrer, som reduserer risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdommer kvalitativt. Et stort antall mettede syrer inneholder: flom, tunfisk, torsk. Det vil være bedre å unngå calamari og fiskkaviar.

Egg. Yolks kan inneholde for mye mengder kolesterol. De anbefales å konsumere ikke mer enn 4 stykker per uke, men i protein kan du ikke begrense deg selv.

Grønnsaker og frukt. Daglig er det nødvendig å inkludere i menyen ikke mindre enn 400 g ferske grønnsaker og frukt. Takket være dem er det mulig ikke bare å senke kolesterol hos kvinner, men også å justere arbeidet i mage-tarmkanalen. På et høyt nivå av dette stoffet i blodet, er det best å spise bete, avokado, aubergine og druer. Disse produktene inneholder en høy konsentrasjon av spesielle stoffer - flavonoider, som bidrar til å fjerne kolesterol med lav tetthet fra kroppen.

Melprodukter. Denne kategorien inkluderer de matvarer som er rike på karbohydrater - pasta er durum hvete og rug grovt brød, fordi de er en utmerket kilde til energi, forresten, dette gjelder også for en lys fremtid, noe som er viktig å kontrollere økt kolesterol under svangerskapet.

Belgfrukter. Bønner, erter, soyabønner og andre bønner inneholder mye vegetabilsk protein. De bør ikke glemmes, spesielt hvis det er en streng restriksjon av seg selv i kjøtt.

alkohol. Det er merkelig nok at det høres ut, men alkohol anbefales for et hypo kolesterol diett, men (!) I en minimal moderat dose. Det bidrar til å redusere blodets viskositet og forhindrer utbruddet av trombose.

nøtter - En utmerket kilde til fettsyrer. Ifølge mange studier var det valnøtter som fikk ledelsen til å redusere nivået av dårlig kolesterol.

Hvis en kvinne i hvilken som helst alder har høyt kolesterol, må hun nødvendigvis utelukke søte matvarer, spesielt muffins og sjokolade.

For å normalisere blodsammensetningen trenger du ikke bare å overvåke dietten, men også å ikke glemme moderat fysisk anstrengelse på kroppen. Det kan være obligatorisk å lade om morgenen eller rask nok gange. I tillegg er det selvsagt at hvis det er en skadelig vane med røyking, er det best å bli kvitt den.

Hvilke retter en kvinne kan diett

Under en slik diett er det best å foretrekke kokt, stewed og dampet mat. Quenching bør oppstå med en minimumsmengde fett. Hvis væsken for å lage matretten ikke er nok, kan oljen erstattes med vann, vel, i komplekset kan du bruke medisiner for å redusere kolesterol.

Den andre frokosten kan brukes til en del av en salat kledd med sitronsaft eller olivenolje. Drikk anbefalt ferskpresset gulrotjuice. Omtrentlig del av fatet er 250 g.

Til lunsj brønnen vil forbruke 300 ml suppe grønnsaker, kjøttkaker, dampet (150 g), samme mengde grønnsaker i grillen, et stykke tørket brød og et glass appelsinjuice, er det en vanlig diett.

Ved middagstid har en kvinne med høyt kolesterol i blodet råd til en servering (120 g) havremel og et glass eplejuice.

Til middag vil det være bra å lage 200 g fisk for damping eller grilling, stewed grønnsaker, et stykke tørket brød og et glass te.

I tillegg kan dietten suppleres kvalitativt med ulike urtete, for eksempel fra:

 • rose hofter;
 • Geitvedslekten;
 • mais stigmas;
 • motherwort;
 • kjerringrokk;
 • hagtorn;
 • mynte.

Disse plantene er nyttige, ikke bare for å øke totaltonen, men også å bli gode midler for å forhindre trombose.

Les Mer Om Fartøyene