Trophic sår på beinet - årsaker, symptomer, behandling

Over to millioner mennesker rundt om i verden lider av trophic ulcers. Til tross for utviklingen av moderne medisin, er denne sykdommen vanskelig å behandle og truer med alvorlige konsekvenser. Den trofiske såret på beinet manifesteres ved ødeleggelse av huden eller slimhinnet og er preget av en dyp lesjon av myke vev, noen ganger når benet. Rundt såret holder det stadig betennelse. Sykdommen er sløv, ettersom vevene ikke får tilstrekkelig ernæring, de er nedsatt blodsirkulasjon og prosesser av cellulær ernæring. Over tid fører konstant betennelse til en svekkelse av kroppens beskyttende egenskaper, noe som resulterer i at behandlingen av sykdommen er enda vanskeligere.

Trofiske sår er en sekundær sykdom, som skyldes et brudd på blodsirkulasjonen i vevet. Resultatet er alltid det samme: Cellene mottar ikke riktig ernæring og begynner å dø ut, men årsakene til sykdomsutbruddet kan være forskjellige. Avhengig av dem, utmerker seg flere typer trofasår.

Trofiske sår er sekundære sykdommer

Venøs sår

Denne sykdommen oppstår i brudd på venøs sirkulasjon, som ofte skyldes åreknuter. Ofte oppstår et sår på den indre eller fremre delen av tibia, andre steder er det ekstremt sjeldent. Sykdommen vises ikke umiddelbart, den har en rekke symptomer som ofte oppfattes som symptomer på åreknuter, og ikke mer. Med tiden, oppmerksomhet på dem, kan du unngå sykdom, siden herding av trofasår er svært vanskelig.

Til plager av sykdom er:

 • Ødem av gastrocnemius, økning av ankelgikt, en følelse av tyngde;
 • Kramper begynner å vises, spesielt under søvn;
 • På huden begynner å dukke opp et merkbart vaskulært nettverk, det er ubehagelige opplevelser som ligner en kløe;
 • På venene er bløde og rødlige flekker, som smelter sammen til et stort sted. Det kan oppta en meget stor overflate og ligner et omfattende hematom;
 • Huden i stedet for stedet blir skinnende og glatt, strukket, følsomheten minker;
 • Vis hvite kamper, sterk peeling.
Venesesår på beinet

Etter utseende av scabs vil noen dager passere og et sår vil dukke opp. Ved første fase påvirkes kun overflaten av huden, men etter hvert såres såret, påvirker muskler, sener og når ofte benet.

Venesesår er farlig ved at de gir mange farlige konsekvenser og er i stand til å føre til pasientens død i en forsømt tilstand.

Aterosklerotisk sår

Slike sår er hyppige følgesvenner av iskemi av bløtvevet i beinet, oftest skinnene. Iskemi oppstår på grunn av progressiv aterosklerose, som påvirker hovedarteriene.

Årsaken til sykdommens utseende blir kronisk hypotermi av foten, en konstant ubehagelig (for smal og presserende) sko, beinskader. Oftest står eldre mennesker overfor denne sykdommen, som ikke kan gå mye og bruke mye tid alene.

Stadier av trophic ulcers

De første symptomene på et aterosklerotisk sår er en konstant følelse av forkjølelse i beina, ekstremitetene i berøring er nesten alltid kalde. Ved jevn ubetydelig fysisk anstrengning blir en person raskt sliten, om natten er det en nagende smerte i kalvemuskulaturen.

Sår vises på foten, ofte på tommel og hæl. De er små i diameter, men dypt, fylt med pus. Sårets kanter er tettere enn resten av vevet, hvitt, ufølsomt. Hvis du ikke tar noen tiltak, sprer sårene seg raskt over fot og fot, smelter sammen i en enkelt sårdannelse.

Pyogent sår

Sår, er det utseende som ikke er direkte forbundet med blodsirkulasjonen samt ulcerative lesjoner vises på stedet av flere koker, abscesser og purulent eksem. Oftest er de grunne og har en avrundet form.

I de fleste tilfeller forekommer pyogene sår hos personer som forsømmer personlig hygiene, og ikke behandler hudlidelser. Enkelt sår kan behandles ganske bra dersom det starter i tide. Sårdannelse, som okkuperer store områder, kan ofte føre til gass gangrene.

Martorella sår

Dette såret kalles også hypertensive, fordi det oppstår på grunn av en langvarig spasm av blodårer. Det oppstår svært sjelden, hovedsakelig hos voksne og eldre kvinner. I den innledende fasen av sykdommen manifesterer seg edematous, oppstår smertefulle opplevelser lån burgunder flekk på forsiden av tibia, som snart blir omdannet til et sår. Sykdommen utvikler seg veldig sakte og preges av ekstrem sårhet, som ikke gir hvile enten dag eller natt

Martorell sår på beinet

Hovedforskjellen mellom hypertensive sår er symmetrien av manifestasjonen. Papiller og sår vises samtidig på de samme stedene på begge bena.

Neurotrofisk sår

Oppstår som følge av en skade eller en langvarig sykdom i hodet eller ryggen. Overtredelse av trofikken forårsaker ulcerativ vevskader, som har en avrundet form med liten diameter. Dybden av såret er bare begrenset av beinet, vevet rundt taper følsomhet, og det sårformede hullet er fylt med pus og utstråler en ubehagelig lukt.

Diabetisk sår

Diabetes er en uhelbredelig sykdom som fører til en rekke alvorlige komplikasjoner, hvorav en er trofisk bensår. Dannelsen av et sår begynner med et brudd på innerveringen av beina, oftest foten. Personen føler seg først og fremst hyppig følelsesløshet, så blir følsomheten i huden kraftig redusert, lemmerne forblir kalde selv i den varme årstiden. De første sårene vises på steder med størst friksjon: på tommelen, på de fremspringende delene av fingrene i fingrene, på hælen og på forsiden av foten. Ulcers utseende ligner aterosklerotisk, men mangler symmetri. Den største fare for slike lesjoner er deres ufølsomhet. Ofte skader pasientene seg ved et uhell, mens de går og ikke legger merke til det, noe som forverrer problemet. Diabetisk fuktende sår i forsømt tilstand kan føre til gangrene.

Diabetisk sår til fots

Behandling av trofasår

Suksessen til behandling av et sår ligger i riktig bestemmelse av årsaken til forekomsten. Før pasienten behandler sykdommen, må pasienten passere en rekke cytologiske og bakteriologiske tester som vil bidra til å oppdage sårets utseende.

Behandlingen bør være omfattende, doktoren foreskriver i noen tilfeller kirurgisk behandling, som er ledsaget av medisinering. Fysioterapeutiske prosedyrer er også vist. Trophic ulcers - dette er tilfelle når leger velkommen rasjonell behandling med folkemessige rettsmidler.

Kirurgisk inngrep er nødvendig i tilfelle av nevrotrofe og aterosklerotiske sår. Som er smale kanaler fylt med pus. I løpet av behandlingsperioden må pasientene ofte pumpe ut av sår.

Hvis et sår utløses og et stort område av bløtvev påvirkes, kan behandlingslegen foreskrive deres eksis og rengjøring for å unngå infeksjon. Omfattende sårdannelse er delt inn i flere små kirurgiske måter å redusere lesjonsområdet og stoppe den inflammatoriske prosessen.

For å starte behandling for sår, er det nødvendig å bestemme årsaken til såret

I spesielle tilfeller, med omfattende lesjoner, får pasienten et hudtransplantat for å redusere sårområdet.

Medikamentsterapi inkluderer oftest:

 • Nonsteroidal anti-inflammatoriske stoffer;
 • Antibiotika av et bredt spekter av handling;
 • Antihistaminer.

Lokal behandling består av vanlig rengjøring, vasking av såret og etterfølgende behandling med antibakterielle salver, påføring av bandasje. Salve fra trophic ulcus på føttene er foreskrevet av legen, tar hensyn til de individuelle egenskapene til pasientens sykdom.

Hvis såret er ledsaget av alvorlig ødem og har en venøs opprinnelse, må du bruke kompresjonsforbindelser etter at du har brukt salven. De reduserer hevelse ved midlertidig å redusere fartøyets diameter, slik at behandlingen blir mer vellykket. Kompresjonsbåndasjer kan erstattes av spesielle strømper når tilstanden forbedres.

Behandling med folkemidlene

Folkebehandling består i ekstern behandling av såret: dets rensing og anvendelse av antibakterielle midler.

Veldig velprøvde komprimerer fra urter - kamille, snor, celandine og morgenfru, som pålegges i flere timer. De desinfiserer ikke bare såret, men bidrar også til veksten av nye vev, noe som gir en beroligende effekt.

Et godt middel er bjørk tjære, eller Vishnevsky salve. Agenten bør påføres bomullsull, påføres såret og forlates i noen dager, og deretter endres.

Blant folkemidlene for behandling av trophic ulcers er bjørk tjære

Viktig! Før det påføres et middel, bør såret vaskes grundig, ellers kan suppurasjonen bli verre ved å bytte til blodforgiftning. Spesielt er det farlig hvis sårdannelse er i nærheten av dype store årer.

Med fuktingssår, hjelper et Tartar pulverpulver, som er dekket av et sår, å kjempe. Den blir igjen under bandasjen i 1-2 dager, hvorpå den erstattes med frisk en.

For å kurere et trofasår på ben eller føtter ved hjelp av folkemidlene er det umulig, derfor er det nødvendig med konsultasjon med legen.

forebygging

Enhver sykdom er lettere å forebygge enn å kurere, for trofasår er dette spesielt sant. For forebygging anbefales det å overvåke tilstanden til venene nøye, bruk jevn og salver med jevne mellomrom som forbedrer blodsirkulasjonen, unngå langvarig stående eller sittende.

Hvis det oppdages blodsirkulasjonsproblemer, bør treningen utføres jevnlig, og leger bør ikke overses. Det er også viktig å huske at selvmedisinering kan være katastrofalt.

Trofiske sår av nedre ekstremiteter

Trofisk sår - en sykdom som kjennetegnes ved dannelse av defekter i huden eller slimhinnen som kommer etter avvisning av nekrotisk vev, og hvori svak strøm, liten tendens til helbredelse og en tendens til å gjenta seg.

Som regel utvikler de seg mot bakgrunnen av ulike sykdommer, varierer i vedvarende langsiktig kurs og er vanskelige å behandle. Gjenopprettelse avhenger direkte av løpet av den underliggende sykdommen og muligheten for å kompensere for de lidelsene som førte til utbruddet av patologi.

Slike sår heler ikke i lang tid - mer enn 3 måneder. Trofic sår oftest påvirker underarmene, så behandlingen skal begynne når de første tegnene er funnet i begynnelsen.

årsaker til

Brudd på blodtilførselen til hudområdet fører til utvikling av mikrocirkulasjonsforstyrrelser, mangel på oksygen og næringsstoffer og brutto metabolske forstyrrelser i vevet. Det berørte området av huden er nekrotisk, blir følsomt for eventuelle traumatiske midler og infeksjon.

Å provosere forekomst av trofasår på beinet er mulige slike risikofaktorer:

 1. Problemer av venøs trombose: sirkulasjon, åreknuter i de lavere ekstremiteter, etc. (begge sykdommene bidra til stagnasjon av blodet i venene, vev forstyrre strømforsyningen og forårsaker nekrose) - magesår vises i den nedre tredjedel av tibia;
 2. Forverring av arteriell blodsirkulasjon (spesielt med aterosklerose, diabetes mellitus);
 3. Noen systemiske sykdommer (vaskulitt);
 4. Enhver form for mekanisk skade på huden. Det kan ikke bare være et vanlig, hjemlig traume, men også en brenn, frostbit. Det samme området inkluderer sår som er dannet i avhengige personer etter injeksjoner, samt effekten av bestråling;
 5. Forgiftning av giftige stoffer (krom, arsen);
 6. Hudsykdommer, for eksempel kronisk dermatitt, eksem;
 7. Brudd på lokal sirkulasjon ved langvarig immobilitet på grunn av traumer eller sykdommer (sårdannelser dannes).

Ved diagnostisering av en sykdom er sykdommen som forårsaket dannelsen svært viktig, siden taktikken til å behandle trofasår på beinet og prognosen avhenger i stor grad av arten av den underliggende venøse patologien.

Symptomer på trofasår

Dannelsen av sår på beinet, som regel, foregår av en hel kompleks av objektive og subjektive symptomer, som indikerer en progressiv brudd på venøs sirkulasjon i ekstremiteter.

Pasienter bemerket økt hevelse og tyngde i leggene, økte kalv muskelkramper, spesielt om natten, utseendet på en brennende følelse, "Heat", og noen ganger kløe i huden leggen. I denne perioden, i den nedre tredjedel av skinnen, øker et nettverk av myke cyanotiske vener med liten diameter. Violette eller lilla pigment flekker vises på huden, som sammenfaller, danner en stor sone med hyperpigmentering.

I den første fasen er trofasår overfladisk, har en fuktig mørk rød overflate dekket med en scab. I fremtiden utvider og forstår såret.

Individuelle sår kan fusjonere med hverandre og danner omfattende feil. Flere lanserte trophic ulcers i enkelte tilfeller kan danne en enkelt sår overflate langs hele omkretsen av shin. Prosessen strekker seg ikke bare i bredde, men også i dybden.

komplikasjoner

Trofiske sår er svært farlige for deres komplikasjoner, som er svært alvorlige og har dårlige utsikter. Hvis du ikke legger merke til de trofiske sårene i ekstremitetene i tide og starter behandlingsprosessen, kan følgende ubehagelige prosesser senere utvikle seg:

Obligatorisk bør behandlingen av trofasår på bena utføres under tilsyn av behandlende lege uten uavhengig aktivitet, men i dette tilfellet er det mulig å minimere konsekvensene.

forebygging

De viktigste forebyggende midler for å forhindre forekomst av trofasår er umiddelbar behandling av primære sykdommer (sirkulasjons- og lymfedreneringsforstyrrelser).

Det er ikke bare nødvendig å bruke stoffene inne, men også å bruke dem eksternt. Den lokale effekten vil bidra til å stoppe de patologiske prosessene, behandle eksisterende sår og forhindre etterfølgende ødeleggelse av vev.

Hva er farlig sykdom?

Fremvoksende trophic ulcers kan til slutt okkupert betydelige områder av huden, øke dybden av den nekrotiske effekten. Gnoyrodnaya infeksjon, kom inne, kan provosere utseendet på erysipelas, lymfadenitt, lymphangitt, septiske komplikasjoner.

I fremtiden kan de avanserte stadiene av trofasår utvikle seg til gasgangrener, og dette er årsaken til akutt kirurgisk inngrep. Langsiktig ikke-helbredende sår, utsatt for aggressive stoffer - salicylsyre, tjære, kan utvikle seg til ondartede degenerasjoner - hudkreft.

Behandling av trofasår på beinet

I nærvær av trofiske sår på beinet, er et av de viktigste stadiene av behandlingen å identifisere årsaken til sykdommen. For dette formål er det nødvendig å konsultere med slike leger som phlebologist, dermatolog, endokrinolog, kardiolog, vaskulær kirurg eller allmennlege.

Sene stadier av sykdommen blir vanligvis behandlet på kirurgiske sykehus. Men i tillegg til å identifisere og eliminere årsaken til trofasår, må man heller ikke glemme daglig pleie for det berørte området.

Hvordan behandle et trofasår av underekstremitetene? Bruk flere alternativer, avhengig av forsømmelsen av den patologiske prosessen.

 1. Konservativ terapi, når pasienten er foreskrevet medisiner som phlebotonics, antibiotika, antiaggregants. De vil bidra til å kurere de fleste symptomene på sykdommen. Pasienter foreskriver ofte følgende stoffer: Tocopherol, Solcoseryl, Actovegil. Denne medisinen kan bare foreskrives av en lege.
 2. Lokal terapi, som du kan kurere vev og hudskade på. Med diabetes brukes salver som inneholder antiseptika og enzymer. Disse rettsmidler helbreder sår og gir lokalbedøvelse. Salver som øker blodsirkulasjonen er forbudt å gjelde på den åpne overflaten av et trofasår. Slike salver som Dioxysol, Levomecol, Curiosine, Levosin utøver en sårhelende effekt. Salve påføres kompressen og om spesielle bandasjer er laget.
 3. Kirurgisk inngrep, som utføres etter helbredelse av sår. I løpet av det gjenopprettes blodstrømmen i blodårene i det berørte området. Denne operasjonen innebærer shunting og phlebectomy.

For å behandle sår, bruk slike stoffer: Klorhexidin, Dioxydin, Eplan. Hjemme kan du bruke en løsning av furacilin eller kaliumpermanganat.

Operativ inngripen

Kirurgisk behandling av trofasår i nedre ekstremiteter er indisert for omfattende og alvorlige hudlidelser.

Operasjonen består i å fjerne såret med det omkringliggende ikke-levedyktige vevet, og ytterligere lukke ulcerøs defekt, i andre trinn, utføres en operasjon på venene.

Det finnes flere forskjellige kirurgiske metoder:

 1. Vakuumbehandling, som gjør at du raskt kan fjerne pus og redusere ødem, samt skape et fuktig miljø i såret, noe som i stor grad forhindrer bakterier i å utvikle seg.
 2. Cathering - egnet for magesår som ikke heler i svært lang tid.
 3. Perkutan søm - egnet for behandling av hypertensive sår. Dens essens er i frakobling av venøs-arterielle fistler.
 4. Virtuell amputasjon. Klippet metatarsal og metatarse-falangiale felles, men anatomisk integriteten av foten er ikke brutt - men fjerner lesjoner av bein infeksjon som effektivt kan håndtere neurotrophic magesår.

Når sårets størrelse er mindre enn 10 cm², lukkes såret med egne vev, strammer huden daglig i 2-3 mm, og bringer sidene sammen og lukker den helt i 35-40 dager. På sårområdet forblir et arr, som må beskyttes mot eventuelle skader. Hvis lesjonens område er mer enn 10 cm², bruk hudplastikk ved bruk av pasientens sunne hud.

Medisineringsterapi

Behandlingsforløpet med medisiner følger nødvendigvis enhver operasjon. Behandling med medisiner er delt inn i flere stadier, avhengig av scenen i den patologiske prosessen.

I den første fasen (stadium av et fuktig sår) omfatter medisineringstilbud slike stoffer:

 1. Antibiotika av et bredt spekter av handling;
 2. NSAID, som inkluderer ketoprofen, diklofenak, etc.;
 3. Antiaggregeringsmidler for intravenøs injeksjon: pentoksifyllin og reopoglyukin;
 4. Antiallergiske stoffer: Tavegil, suprastin, etc.

Lokal behandling på dette stadiet er rettet mot å rense såret fra det døde epitel og patogene mikroorganismer. Det inkluderer slike prosedyrer:

 1. Vask såret med oppløsninger av antiseptika: mangan, furacilin, klorhexidin, decoctions av celandine, streng eller kamille;
 2. Bruk av dressinger med medisinske salver (dioksykol, levomikol, streptolaven, etc.) og karbonat (spesiell bandasje for sorption).

I det neste trinn, som er karakterisert ved en innledende fase av sårheling og arrdannelse, som brukes i behandlingen av helbredende salver trofiske sår - solkoseril, aktevigin, ebermin, etc., så vel som legemidler, antioksidanter, f.eks tolkoferon..

Også på dette trinn bruker spesielt utviklet for dette sårdekkende sviderm, geshispon, algimaf, algipor, allevin et al. Behandling av det uttrykte overflate Kuriozin utført. I sluttfasen av legemiddelbehandlingen tar sikte på å eliminere den primære sykdommen, som provoserte utseendet av trofiske magesår.

Hvordan behandle et trofasår på benet hjemme

Når du begynner behandling for trofasår ifølge folkeoppskrifter, er det nødvendig å konsultere legen din.

Hjemme kan du bruke:

 1. Hydrogenperoksid. Det er nødvendig å dryppe på sårperoksidet, og dryss streptocicid på dette stedet. På toppen må du sette et serviett, tidligere gjennomvåt i femti milliliter kokt vann. I dette vannet tilsettes to teskjeer peroksid. Deretter dekke med en pakke og bandasje med et lommetørkle. Endre komprimeringen flere ganger om dagen. Og dryss streptocidet når såret blir fuktig.
 2. Helbredende balsam i behandling av trofasår i diabetes mellitus. Den inkluderer: 100 g enebær tjære, to eggeplommer, 1 ss rose olje, 1 teskje renset terpentin. Alt dette må blandes. Terpentin helles langsomt, ellers egget vil curdle. Denne balsam er påført på trophic ulcer, deretter dekket med en bandasje. Dette folkemidlet er et godt antiseptisk middel.
 3. Pulver fra tørket løv av en Tartar. Skyll med rivaloloppløsning. Pulver med kokt pulver. Påfør et bandasje. På morgenen neste dag, dryss pulveret igjen, men vask ikke såret før dette. Snart begynner såret å helbrede.
 4. Trofiske sår kan behandles med antiseptika: vask sår med varmt vann og såpe, bruk antiseptisk og bandasje. Disse dressings alternativt applikasjoner fra en løsning av havsalt eller bordsalt (1 spiseskje per 1 liter vann). Gaze er brettet i 4 lag, fuktet med saltoppløsning, lett presset og påført såret, på toppen av komprimeringspapiret, hold i 3 timer. Prosedyren skal gjentas to ganger om dagen. Mellom applikasjoner er pause 3-4 timer, på denne tiden bør sårene holdes åpne. Snart begynner de å redusere i størrelse, kantene blir tette, noe som betyr at helbredelsesprosessen skjer.
 5. Hvitløkspult eller komprimer brukes med åpne sår. Ta flerskikts gasbind eller et terryhåndkle, suge i varm buljong av hvitløk, klem ut overflødig væske og umiddelbart feste til et sårt sted. På en poultice eller et kompresjon setter du en tørrflanelforbinding og en varmvannflaske eller en flaske varmt vann for å holde varmen lenger.
 6. Det er nødvendig å blande egghvite med honning slik at disse ingrediensene er i samme forhold. Pisk alt og bruk på sår, inkludert åre som er vondt. Deretter dekker baksiden av burdock bladene. Det skal være tre lag. Fest cellofanfilmen og bind den sammen med en linduk. La kompresset stå over natten. Du må gjøre denne behandlingen fem til åtte ganger.

Husk at i fravær av rettidig og korrekt behandling kan utvikle komplikasjoner som :. mikrobiell eksem, erysipelas, abscess, pyoderma, leddgikt av ankelen, etc. Derfor, bare bruke folk rettsmidler, neglisjere tradisjonell behandling er ikke nødvendig.

Salver for behandling

For å behandle denne sykdommen, kan du også bruke en rekke salver, både naturlige og kjøpt i apoteket. Effektivt helbrede sår og utøve anti-inflammatorisk effekt salver arnica, comfrey, samt rom geranium.

Salve av Vishnevsky brukes også ofte. Av salver som kan kjøpes på apoteket, skiller de spesielt dioksykol, levomecol, samt streptolaven og en rekke analoger.

Såret heler ikke på beinet

LANG-ALTERNATIV SIKKER PÅ FOTEN

God ettermiddag! I mai slo skoene sitt i blodet, såret behandlet ikke noe (alt helbredet seg selv av seg selv). I september, på dette stedet, fant jeg 2 runde flekker ca. 1 cm i diameter, begge flekker ble dekket med hvite vekter. Etter å ha fjernet skalaene smedte jeg hele området med en helligdom (jeg vet at han ikke var for dette, men ingenting annet var nær ved hånden), og gjentok et par ganger. Resultatet var et sted et sted 5 x 2,5 cm i lys mørk rød farge, som ligner en brenning. Forsøkt å behandle: Lassarpasta (dannet skorpe, falt av, under dem alle de samme), jod og eddik (skarp forverring), rått potetmos (første 5 dager hjulpet, da ikke). Såret er irritert og betraktet bokstavelig talt fra alt: fra sko, fra tå, selv fra kontakt med arket under søvnen. I forrige uke fikk ikke behandle noe, ikke lenger forlate huset, huset begynte å gå barbeint, jeg prøver ikke å fukte vann dette stedet - fikk litt bedre, det Korostina igjen, men i dag noen av dem falt av, - under dem igjen alle de samme - rød betent hud (eller et sår som er dekket med en tynn film, vet jeg ikke hvordan man kan kalle det). Det var ingen kløe og lukt og nei, såret var tørt, det var ingen bobler. Undersøkelsen ble ikke gjennomført, fordi jeg bor utenlands på landsbygda, jeg vet ikke språket, til nærmeste KVD - 3-4 timer for å komme til elva, og i Moskva vil jeg være i juli. Derfor spør jeg: hjelp, vær så snill, diagnostiser og rådgjøre behandling. Bildet er dessverre ikke viktig, det er laget av en mobiltelefon.

Men du er en uautorisert bruker.

Hvis du har registrert deg tidligere, så logg inn (påloggingsskjemaet øverst til høyre på siden). Hvis du er her for første gang, så registrer deg.

Hvis du registrerer deg, kan du senere spore svarene på meldingene dine, fortsette dialogen i interessante emner med andre brukere og konsulenter. I tillegg vil registrering gi deg mulighet til å foreta privat korrespondanse med konsulenter og andre brukere av nettstedet.

Skriv din mening om spørsmålet, svarene og andre meninger:

Sår på bena: årsaker til utdanning og behandlingsmetoder

Sår på beina - dette er et ganske ubehagelig fenomen, noe som forårsaker ubehag. Slike feil kan dannes for en rekke årsaker. I medisin kalles dette fenomenet "trophic ulcers."

Dette er defekter i huden som skyldes nedsatt blodsirkulasjon, skade på nerveender eller ryggmargen.

Grunner til dannelse av sår

 1. Diabetes - et brudd på karbohydratmetabolismen, som er ledsaget av andre patologiske prosesser. Som et resultat utvikler sår på føttene og kalvene. Leger har en slik oppfatning som en "diabetisk fot" - selv et mindre sår ikke heler lenge, noe som resulterer i et sår som kan utvikle seg til gangrene hvis det ikke er startet i tide;
 2. Venøs insuffisiens. Hud kan påvirkes av åreknuter eller trombose;
 3. Arteriell insuffisiens. Sår i lang tid ikke helbrede. Formet på grunn av tromboangiitt og aterosklerose;
 4. Neuropatiske sår forekommer med skader på ryggmargen, de perifere nerver. Slike lesjoner er kroniske;
 5. Sår kan oppstå på grunn av infeksjon i huden, med kreft, blodsykdommer, lav immunitet.

Ikke-helbredende sår fører til en forstyrrelse av den psyko-statiske tilstanden, da de stadig ledsages av ubehag. I dette tilfellet kan såret selv forårsake en reduksjon i immunitet.

I tillegg, i nærvær av slike lesjoner, er det en risiko for penetrering av patogener i ledd og beinvev. I en slik situasjon utvikler gangrene, som ofte krever amputasjon av den berørte lemmen.

Såret på benet heler ikke i lang tid og klør - hva kan jeg gjøre?

Hvis et rødt sted på beinet klør, så er det en sekresjon av histamin, som indikerer en allergisk reaksjon, eller det er trofiske lidelser som oppstår med diabetes, venøs overbelastning og nyresvikt.

Legen skal foreskrive en generell blodprøve, en venografi, en glukosetest, en biokjemisk blodprøve med hepatiske analyser, ta epidermis skrapende soppen og lede den til en bakteriekultur. Noen ganger må du utforske lymfesystemet.

Hvis hudlesjonene klør, kan du mistenke følgende grunner:

 1. Allergisk reaksjon, inkludert allergi mot syntetiske, kalde, husholdnings kjemikalier, pleieprodukter;
 2. Fungal lesjoner;
 3. Rød, flatt lav;
 4. Dysfunksjon i leveren;
 5. Biter av blodsugende insekter;
 6. Lymphadem i begynnelsen.

Røde sår på beina som kløe kan følge de nevnte sykdommene: diabetes, venøs overbelastning, infeksjon med bakterier og utvikling av erysipelas. Mindre ofte forekommer slike feil med eksem, psoriasis, scabies.

Hvordan kan jeg bli kvitt sår på beina mine?

Det anbefales å starte behandlingen så tidlig som mulig.

Terapi, som regel, er ganske lang og nesten alltid kompleks. Metoder for behandling kan variere vesentlig avhengig av årsaken til sårdannelse.

Legen vil foreskrive diagnostiske prosedyrer for å finne ut årsaken til sykdommen.

Det diagnostiske komplekset kan inkludere ultralydsskanning av blodkar, ulike blod- og urintester, bakteriologisk såing av utslippet, røntgen.

I tillegg til hovedterapien vil folkemedisiner bidra til å bli kvitt sår. For eksempel er kompresser laget av honning og eggehvite nyttige, som er dekket med et burdockblad og forlatt over natten.

Også sår behandlet med hydrogenperoksyd: noen få dråper anordning som anvendes for skade, og deretter drysset det streptotsidom, overlagret på toppen klut dyppet i vann og hensatt i flere timer, periodisk podsypaya streptocid.

Du kan bruke hjemme salve: kok på en vannbad raffinert solsikkeolje, tilsett en skje fiskolje og 30 tabletter streptotsida, pulverisert. En ferdig salve påføres de berørte områdene hver dag i et par timer i flere uker.

Hjemme må du ordentlig ta vare på de syke lemmer. Du kan behandle det berørte området med en alkoholløsning av salisylsyre eller borsyre. For å myke det grovete vevet er tillatt med Lorinden C salve eller baby krem ​​(de vil fjerne kløe og hevelse).

Hvis sårene er svært kløende, kan du ta en tablett Lorantadine, Suprastin, Diazolin eller Pipolphen før du besøker en lege. Ikke vikle såret og gjør kremer uten å konsultere en spesialist. Det er ikke nødvendig å kamme lesjonen, fordi du kan bringe infeksjonen.

Hvordan fjerne spor av sår på bena?

 1. Vitamin E. Det anbefales å ta det oralt og samtidig søke på arret. Foreløpig er det nødvendig å gjennomføre en allergitest;
 2. Kakao smør - fukter, mykner, glatter huden, reduserer utseende av arr. Du kan ta både ren olje og lotion med et ekstrakt;
 3. Sitronsaft - reduserer rødhet, gjør spor mindre merkbare, men tørker ut huden. Prosedyren bør utføres en gang om dagen. Du kan fortynne det med vann eller bland det med knust agurk;
 4. Aloe - har en anti-inflammatorisk og antibakteriell effekt. Det kan ikke brukes til åpne sår. Soothes huden, akselererer regenerering av celler. Juiceen klemmes direkte på arret. Prosedyren utføres opptil 4 ganger om dagen;
 5. Olivenolje - fukter og myker, lar deg fjerne friske spor. Kan blandes med natron og brukes som skrubbe. Også det er blandet med andre oljer, for eksempel kamille, marigold, hund rose;
 6. Agurk - ødelegger arrvev, fukt og kjøler. Den knuste grønnsaken påføres over natten og fikseres;
 7. Apotek kremer og geler som reduserer spor av magesår;
 8. Silikonbånd er en nyskapende metode for å bekjempe hudfeil. De limes til huden og bæres i minst 12 timer. Behandlingsforløpet er ca 3 måneder;
 9. Bleking kremer hjelper med hyperpigmentering av huden, når arrene er mørkbrune, svarte, lilla og røde;
 10. Dermabrasion er en kosmetisk prosedyre som utføres i mange skjønnhetssalonger. Det er en dyp hud peeling. Slike metoder inkluderer klassisk kjemisk peeling og laserfjerning.

Purulente sår oppstod på beina: hvordan å eliminere?

I dette nederlaget, i tillegg til pus, er det rester av døde vev og patogene mikroorganismer. Som et resultat er det hevelse, og giftige stoffer fra såret begynner å bli absorbert i blodet, forårsaker en generell inflammatorisk reaksjon, temperaturen stiger, og tilstanden av helse forverres. Running sår i sår kan føre til sepsis.

Det er nødvendig å gjenopprette ernæring i vev, forbedre blodsirkulasjonen og metabolisme. Følgende enzymer brukes til dette: chymotrypsin, chymotrypsin, terrylitin, streptokinase. Disse stoffene øker sensitiviteten til bakterier mot antibiotika.

Det er verdt å merke seg at behandlingen av sår som festes alltid skjer ved hjelp av sistnevnte. Avhengig av scenen i den patologiske prosessen, påføres dressinger, for eksempel med en løsning av furacilin eller natriumklorid. Under dressingen vaskes såret med antiseptiske midler.

Trofiske sår behandles i lang tid, i tillegg er prosessen med eliminering svært komplisert. Det er nødvendig å eliminere årsaken som førte til deres utseende, for eksempel for å rette tilstanden til diabetes, venøs insuffisiens, metabolske forstyrrelser. Aktuell anvendelse av antibiotika, følsomheten av mikroflora til slik bestemmes først. Som en antiseptisk, miramistin er oftest brukt, siden det refererer til preparater av et bredt spekter av handling og er ikke vanedannende.

Før begynnelsen av studien, sørg for å gå gjennom undersøkelsen og etablere årsaken til sykdommen. Med resultater, konsulter en spesialist for råd. Ikke selv-medisinere!

Sår på bena: årsaker, symptomer, behandling

Sår på beina kan være et resultat av medfødt eller oppkjøpt sykdom. Dette er et veldig ubehagelig fenomen, som er vanskelig å håndtere. For eksempel, ifølge offisiell statistikk, lider minst 2 millioner mennesker av trophic ulcers. Årsaken kan være både svekket immunitet og komplikasjon forårsaket av diabetes.

Om de vanlige symptomene på trofasår

Sår på beina, som er et trofasår, er vanskelig å gjenkjenne på et tidlig stadium. For eksempel, hvis en person tilbringer hele dagen på føttene, tar tretthet av underekstremiteter og trengesmerter som normen. En markert rødme, en liten flekk med hvit hud eller hevelse - for insektbit eller allergi. Samtidig begynner hoveddelen av befolkningen å tenke: hvordan smøre sår på føttene for å eliminere den estetiske defekten? I kurset er grønn, alkohol, salve og mye mer, som bare fører til forverring av sykdommen.

Så snart utviklingen av trophic ulcer begynte, må du raskt gå for å se en phlebologist. Dette er følgende symptomer:

 • tyngde og summende i beina;
 • svakhet, påløp mot kveld;
 • ubehagelig kløe, forårsaker en svakt merkbar betennelse i huden;
 • ødemer, som oppstår etter langvarig sittende, bruk av store mengder væske eller lange turer;
 • gastrocnemius muskelkramper som oppstår på et tidspunkt når det er fullstendig avslapning (dyp natt eller morgen).

Sår på føttene med diabetes mellitus

Pasienter med diabetes mellitus med tiden begynner å legge merke til sår på beina - huden er grov og merkbart flak. Håret blir kjedelig, håndflatene og sålene er dekket av sprekker og halshud, og huden blir gulaktig. Negler kan også deformeres og fortykkes.

Mange typer sår på beina, så vel som dermatologiske lidelser, indikerer tilstedeværelsen av diabetes før legen foretar en diagnose.

Unngå hudlesjoner kan være gjennom streng overholdelse av hygienisk omsorgsregler. Bruken av konvensjonell kosmetikk bør minimeres, da for eksempel virkningen av toalettsåpe kan føre til en reduksjon i surheten i huden og dens evne til å motstå mikrober. Ved vasking av hender og føtter, samt for vask, bør pH-nøytral såpe brukes. For å rense ansiktet, kan du bruke kosmetisk melk eller vannkrem.

Mange lider av sår på føttene. Denne sykdommen ser ut som en dyp feil i huden eller basalmembranen og forårsaker uunngåelig betennelse. Årsaken til magesår er forstyrrelsen av celle ernæring, som igjen forverrer evnen til å gjenopprette.

 • arteriell;
 • venøs;
 • pyogenic;
 • diabetisk;
 • neurotrophic.

Det resulterende åpne såret på benet heler ikke i lang tid (2 måneder eller mer).

Hovedårsakene til sår på beina

Årsakene til sår kan være arteriell insuffisiens, diabetes og andre faktorer.

Med hensyn til venøs insuffisiens sykdommer, kan forekomsten av magesår være forårsaket av åreknuter, trombose, svikt perforering årer. Disse sykdommene fører til stagnasjon av blod i blodårene, forstyrrelse av næring av vev og ødeleggelse av dem.

Arteriell insuffisiens kan føre til utseende av sår på grunn av utjevning av tromboangiitt og arteriosklerose av Menkeberg. I tillegg kan årsaken til trofasår ligge:

1. I ulike infeksjoner:

 • sopp (coccidioidosis, sporotrichosis, etc.);
 • bakteriell (ekthyma, koke, etc.);
 • protozoal (leishmaniasis).

2. I metabolske sykdommer:

 • Gaucher sykdom;
 • forkalkning av huden;
 • gikt;
 • diabetes mellitus;
 • bullous pemphigoid, og så videre.

Leukemi, sarkom, melanom, metastaser og andre ondartede neoplasmer kan provosere utseendet av sår.

Sår på føtter kan også være en konsekvens av de vanlige hard hud, brannsår, insektbitt, frostskader, dermatitis stråling, og andre faktorer.

Hvordan gjenkjenne et sår på beinet?

Prosessen med å forårsake sår er vanskelig å ikke legge merke til, siden symptomene er ganske åpenbare. Det starter med utseende av brenning, kløe og rødhet, samt en liten grovprøving.

Har flekker dukket opp på beina dine? Du trenger ikke å vente for peeling huden og utseendet på lange healing sår, er det bedre å oppsøke lege, fordi hvis du lar sykdommen neglisjert og kjøre, han kan "fange" muskler og enda periosteum.

Forebygging av utseende av trofasår

En person som lider av åreknuter eller en annen sykdom som øker sannsynligheten for sår på beina, bør følge følgende anbefalinger:

 • iført kompresjonsstrikk og elastisk bandasje;
 • minimere langvarig belastning og hypodynami;
 • unngå overoppheting og overkjøling.

Venesesår på beina

Det faktum at beinet ble rammet av et venøst ​​sår er indisert ved følgende symptomer:

 • hevelse;
 • tørrhet, kløe, fortykkelse, og noen ganger brunaktig farge (hvis det er alvorlig hevelse, ser huden ut strukket og skinner);
 • når man utvikler varicoseeksem, er det observert scaly og små sprekker;
 • inflammatorisk prosess av såret kan ledsages av en ubehagelig lukt og sekresjon av en lysegulgrønn væske.

Plassen av venøs sår er vanligvis innsiden av beinet rett over ankelen.

Faktorer som fremkaller et venøst ​​sår

Venesesår kan forverre eller provosere følgende:

 • helbrede sår, skadet venøsystemet;
 • brudd eller andre traumer;
 • en trombose i den dype venen;
 • kirurgisk inngrep;
 • Arbeidsforhold hvor en person sitter eller står for en lang periode;
 • betennelse i dype åre;
 • graviditet;
 • vektig.

Hvordan kurere sår på bena?

Enn å behandle sår på ben eller føtter? Alt avhenger av de faktorene som forårsaket såret eller forhindrer helbredelsen. Når hver av dem er tatt under kontroll, for eksempel blodsukkernivået, vil skade på huden gå bort av seg selv.

Behandling involverer vanligvis rensing av såret, bruk av antiinflammatoriske stoffer og bruk av dressinger. I nærvær av sunne arterier kan du også bruke trykkbindinger.

En positiv effekt kan oppnås gjennom vaskulær kirurgi. Implantasjonen av en ny brystarterie, eller ballongangioplastikk, er en prosedyre som utvider den trange arterien og eliminerer dens obstruksjon.

Noen ganger, for å skjule såret, ty til plastikkirurgi - transplantere huden fra et uoppdaget område til såroverflaten.

Hjemmebehandling

De grunnleggende regler for behandling av trofasår omfatter:

 • Spesielt kosthold: karbohydrater skal kuttes, grønnsaker og frukt øker betydelig, og krydder og krydret mat blir helt eliminert.
 • Seng hviler. All den tid som ligger i sengen, er selvfølgelig ikke verdt det, men hvile må være daglig.
 • Spesielle øvelser regelmessig karakter å løse flaskehalser og forbedre metabolisme: fleksjon og ekstensjon ben i liggende stilling, slutte å rotere, krysset strakte bena opp, osv...
 • Bruk spesielle ortopediske sko som reduserer risikoen for skade.

Viktig! Hvis hjemmebehandlingsmetoden anbefalt av en lege ikke fører til ønsket resultat i lang tid, er det lite sannsynlig å komme forbi uten kirurgisk inngrep.

Flere oppskrifter for behandling av trofasår:

 • Snarere godt bevist å være en Tartar. Tørre blader av kameltorn må males til triturasjon, og deretter siktes, brettes i en krukke og plasseres på et mørkt sted. Etter å ha behandlet såret med en slags apotek (for eksempel "Rivanol"), må du blåse et pulver på det og fikse det med en bandasje. Resultatet - såret tørker opp, og den dannede skorpen forsvinner med tiden.
 • Et middel basert på ostemasse valle. Fra hjemmelaget melk må du først lage yoghurt, deretter helle det resulterende produktet i gasbind og heng. Serum anbefales for smøring av sårene, og hytteost - for påføring på det berørte området.
 • Streptomycin. Flere knuste tabletter kan ikke bare lindre smerten, men også raskt helbrede såret.

Hva er hevelsen i underekstremiteter?

Ødem på beina er en patologisk prosess som forårsaker akkumulering i det intercellulære rommet av et annet volum av væske. Utad, dette fenomenet ser ut som en hevelse.

En person på samme tid begynner å føle tyngde i beina eller smerte. Som et resultat av trykk, blir en fossa vanligvis observert. Utseendet til hevelse følger vanligvis med følgende punkter:

 • økt permeabilitet av fartøyets vegger;
 • krenkelse av lymfatisk og venøs utstrømning av væske, noe som fører til økt trykk i disse karene;
 • Den kjemiske sammensetningen av plasma av blod og vævsvæske samsvarer ikke med normen.

Årsaker til ødem

Ødem på beina kan oppstå på grunn av hemodynamiske lidelser i sonen av osmotisk regulering. Plasseringen av disse sonene er atriumet, dermed resultatet av deres reaksjon på en lignende svikt - en signifikant reduksjon i blodstrømmen i lemmer. Deretter er det en reaksjon av det sympatiske nervesystemet, noe som fører til en økning i blodnivået av katecholaminer, noe som reduserer utsöndringen av væske fra kroppen og fører til en innsnevring av periferfartøyene.

Du kan ikke ignorere rollen som det endokrine systemet i prosessen med å regulere mengden væske i kroppen. Hvis hypothalamus begynner å produsere et antidiuretisk hormon, fører det uunngåelig til en økning i det totale volumet blod som sirkulerer gjennom blodårene. En slik forandring kan føre til en økning i trykk, inkludert hydrostatisk trykk, noe som i stor grad kompliserer evakueringen av overflødig væske fra vevet. I tillegg strekker tilstedeværelsen av et stort volum blod de vaskulære veggene, noe som fører til økt permeabilitet og innføring av proteinmolekyler fra den blodige vorten inn i vev. Resultatet er venøs overbelastning, noe som forårsaker en spasme av lymfesystemet, noe som ytterligere kompliserer utstrømningen av væske fra vevet.

Årsaker til hudutslett

Plassen på benet klør - hva kan jeg gjøre? Først må du finne ut årsaken til utseendet hans: å avgjøre hvilken type sykdom det medførte. Den viktigste handlingen er en appell til en kvalifisert spesialist som nøyaktig vil finne ut hvorfor huden har endret farge og vil velge den nødvendige behandlingen.

Hormonalfeil, sykdommen i et indre organ eller manifestasjonen av allergier er hovedårsakene til hudutslett. Ved utseendet av røde flekker møtes hver person av og til, men hvis de er til stede på kroppen fra fødselen, er det nødvendig å umiddelbart søke hjelp fra en karsykir og phlebologist.

Du kan kvitte deg med flekker på kroppen ved å vurdere din egen diett. Utelukkelsen av skarpe, røkt og stekte matvarer kan vesentlig oppdatere hudfargen og forbedre tilstanden. Et tørt sår på beinet vil passere mye raskere, hvis ikke kamme det.

En lys rosa utslett kan utløses av mangel på vitaminer. I denne situasjonen anbefales det: rikelig med drikke, riktig ernæring (rikelig med frisk frukt og grønnsaker) og sengen hviler.

Årsaken til sykdommen kan være alt du liker, med utgangspunkt i en allergisk reaksjon på bruk av avskallende krem ​​eller kosmetikk og slutter med ubehagelige sko.

Noen nyttige tips

Sår på beina passerer ikke? Det skadede området av kroppen vil helbrede mye raskere hvis det umiddelbart etter at skadene ble mottatt, behandle det forsiktig. Særlig alvorlige tilfeller krever kvalifisert hjelp fra medisinske fagfolk som vil sy sømene om nødvendig, og vil hjelpe de berørte verdifulle rådene og nyttige anbefalinger.

Hvis det ikke er noen kvalifisert spesialist i nærheten, anbefales det å bruke antiseptiske midler som er til stede for behandling av det skadede kroppsområdet: grønt, jod, hydrogenperoksid etc. Etter behandling skal såret dekkes med midlertidig steril bandasje. Fest de skadede områdene minst 2 ganger om dagen, og husk at for behandling av våte og tørre sår må du bruke forskjellige midler.

Våre forfedre sov ikke slik vi gjorde. Hva gjør vi galt? Det er vanskelig å tro, men forskere og mange historikere har en tendens til å tro at en moderne person ikke sover i det hele tatt som sine gamle forfedre. I utgangspunktet.

10 sjarmerende stjernebarn, som i dag ser ganske annerledes ut, flyr, og når små kjendiser blir voksne som ikke lenger er anerkjent. Herlige gutter og jenter blir til s.

Topp-10 ødelagte stjerner Det viser seg at noen ganger til og med den høyeste berømmelsen slutter i feil, slik det er tilfellet med disse kjendiser.

Hvordan se yngre ut: de beste hårklippene for de over 30, 40, 50, 60 Jenter i 20 år, ikke bekymre deg om frisyrets form og lengde. Det virker som om ungdom ble opprettet for eksperimenter på utseende og dristige ringlets. Men allerede.

Charlie Garde døde en uke før sin første fødselsdag Charlie Gard, en uhelbredelig syk baby, omtalt av hele verden, døde 28. juli en uke før sin første bursdag.

Gjør det aldri i kirken! Hvis du ikke er sikker på om du oppfører deg riktig i kirken eller ikke, så, sannsynligvis, gjør du alt på feil måte. Her er en liste over forferdelig.

Trofiske sår på beinet: foto, første fase, måter å behandle

Trofiske sår av nedre ekstremiteter Er en ikke-helbredende mangel på huden på huden på bakgrunn av en inflammatorisk prosess eller en rekke sykdommer. Denne patologien er forårsaket av en alvorlig svekkelse i sirkulasjonssystemet. Mangelen er ikke bare uattraktiv i utseende, men også full av alvorlige komplikasjoner.

Det krever komplisert terapi for å lette pasientens tilstand. Hvorfor oppstår det, hva er symptomene, hvordan diagnostikk og behandling utføres, er det verdt å lære mer i detalj.

Grunner til utdanning

Med et sår oppstår blodstagnasjon i området av hælen eller tærne på beinet. Årsaker som kan føre til brudd på blodutløp i underkroppene, kan være mange. Disse er:

 • brannsår;
 • frostskader;
 • vaskulære plaketter;
 • iført trangt ubehagelig sko;
 • ruptur av nerverbukser;
 • åreknuter i underekstremiteter;
 • kjemisk, fysisk, termisk brenning;
 • en allergisk reaksjon;
 • Lymphostasis på grunn av mekanisk friksjon av fotsålene.

At mangel på næring, og oksygentilførselen til de nedre lemmer fører til en forringelse av blodstrømmen, stagnasjon og utvikling av den inflammatoriske prosess og uleget sår som magesår, penetrerer dypt inn i huden integument påvirker sirkulasjons-systemet.

Trofiske sår som kan føre til endring av det subkutane vev og epidermallag, blir ofte diagnostisert hos eldre. I tillegg kan en rekke sykdommer provosere:

Et sår på beinet anses å være ikke-helende, moknuyuschy sår i mer enn 1,5 måneder. Sykdommen kan være en sekundær, mot forekom være varicer, trombose, arteriosklerose, diabetes av lavere ekstremiteter fartøyer, hypertensjon, thromboangiitis, nyresykdom, lever og hjerte.

Hvordan kan jeg bli smittet?

Trophic ulcer utvikler ikke bare på grunn av sykdommer, men kan også diagnostiseres ved infeksjon av myke vev på beina, når årsaken er miltbrann eller syfilis. På bildet nedenfor kan du se hva trophic ulcer av underekstremiteter ser ut.

Syfilis overføres ved hjelp av en kontakt og husholdningsvei. Infeksjon av foten er ganske mulig hvis ikke-overholdelse av enkle hygieneforhold, rettidig behandling av såret, kuttes på fotsålen.

Infeksjon kan forekomme hos barn, selv under fosterutvikling, gjennom fødselskanalen eller gjennom morsmelk av moren. Syfilis kan bli smittet gjennom blodet i transfusjonsprosessen.

Kilden til infeksjon med miltbrand kan være kontakt med dyr eller bruk av forurenset melk og kjøtt. Omtrent 5-6 dager etter først opptrer ved foten av degenerative forandringer i hudens integument (spesielt ben) i lys av de små erosive lesjoner med uregelmessige kanter.

klassifisering

Trofiske sår er tildelt en klassifikator, kode på mikro-10, spesielt CSL 98/4. Under sykdommen menes en defekt på hudens slimhinne med et kurs i akutt eller kronisk form. Såret oser konstant, ikke helbreder, det festes. Brutt blodsirkulasjon i nedre lemmer. Feil på beinet fremkaller ikke bare infeksjonens penetrasjon, men også problemer med karene, utseendet av aterosklerotiske plakk i nederlaget til hovedartarien eller aterosklerose.

Hva såret ser ut, de første tegnene

Det første skuret på benet eller et sår dannes raskt på bare noen få timer. Ingenting hindrer at blodtilførselen i leddene svekkes, og immuniteten reduseres. Den første fasen begynner med en modifikasjon av huden på huden. Berørt område på sålen (se under bildet hvordan startfasen ser ut) eller i delen av skinnet får en lakkert, skinnende nyanse. Videre er det kondens, hyperpigmentering.

Primær tegn på sår:

 • rødhet, hevelse, hevelse;
 • følelse av å brenne og sprekke;
 • infiltrering av væske i form av duggdråper gjennom lakskinnet;
 • utseendet på hvite flekker på det døde hudområdet;
 • vevnekrose;
 • dannelsen av en scab som suger selv fra en liten berøring;
 • oppkjøpet av kirsebærblomst og veksten i størrelse over tid.

I begynnelsen overstiger såret ikke 3 cm2. Hvis du ikke starter behandling, vil det i tilfelle infeksjon begynne å strømme bort purulent innhold med en ubehagelig lukt. Etter hvert som varigheten av betennelseskurset øker, øker ømmen i størrelse. Den første fasen av såret vil bli erstattet av flere subjektive og tydelig observerte symptomer.

Som et resultat av blodsirkulasjonsforstyrrelser, blir beina svulmer og hovner, blir kaldt til berøring. Ytterligere symptomer:

 • brennende følelse, varme, sprengning;
 • kramper muskler, spesielt om natten;
 • Utseendet til en glatt, skinnende og varm å berøre flekker av mørk lilla nyanse.

Gradvis vil trofasåret på benet øke i størrelse og ved infeksjon fører den inflammatoriske prosessen til slutt til blodforgiftning, sepsis og død. Dette er en slags decubitus, som kan oppstå på fotens hæl (sole). Ofte grunnårsaken: Bruk av smale, trange, grove sko eller infeksjon i fravær av personlig hygiene. Å provosere et uttrykk på benet kan:

Når det er et hvitt flekk på huden, anbefales det at leger ikke utsetter behandlingen til klinikken og fullfører diagnosen.

Trofiske sår kan skyldes en rekke årsaker. Kun behandling i utgangspunktet vil redde fra alvorlige komplikasjoner og konsekvenser til utviklingen av gangren, vevnekrose ved sepsis å bli med.

Diagnostiske tiltak

For en detaljert studie av tilstanden til nedre ekstremiteter og identifisering av den første årsaken som provoserte sykdommen, gjennomføres en omfattende studie:

 • visuell inspeksjon av lesjonen;
 • samling av anamnese hos pasienten;
 • blodprøve for biokjemi;
 • ultralyd;
 • MRI;
 • histologi;
 • bakteriologi;
 • cytologi for den subkliniske studien av ikke bare stedet for skade på bakgrunnen av nedsatt blodsirkulasjon, men også for nærliggende friske vevssteder med det formål å være hensiktsmessig systemisk behandling.

Hvordan utføres behandlingen?

Terapi er lang og kompleks. Selvmedisinering er utelukket, fordi det ofte er trofiske sår, det er bare en vei ut: kirurgi. Hvis saken er ukomplisert og ikke startet, vil sannsynligvis legen beslutte å gjennomføre et medisinsk behandlingsforløb.

Hvis en operasjon skal utføres, er preparatet:

 • rensing såret med antiseptiske midler fra deadenerte partikler som sakte helbredelse;
 • foreskrive medisiner for å forbedre trofisme og mikrosirkulasjon;
 • infrarød stråling i påvisning av patogen mikroflora på skadestedet;
 • utføre ozonbehandling, laserbestråling, vakuumbehandling for å akselerere helbredelse, stimulere vekst og granulasjon, forbedre trofisme i et tidlig stadium av magesårsprosessen.

Pasienter blir vist hvile, øker et sårt ben til en høyde, slik at blodet ikke stagnerer.

av narkotika

Terapi er rettet mot å eliminere grunnårsaken som førte til sykdommen. Utnevnes:

 • ikke-steroide midler (diklofenak);
 • antihistaminer (Suprastin, Diazolin);
 • antiseptika (furacilin, klorhexidin) for lokale effekter;
 • antiaggreganter (Pentoxifylline, Clopidogrel, Curantil, Cardiomagnolo, Aspirin);
 • regenererende salver og geler (Levomecol, Solcoseryl, Dimexide);
 • Anestetika (furacilin, klorhexidin, kamille bouillon);
 • salver for å forbedre blodsirkulasjonen (Venolife, Rutozid);
 • sensibilisatorer (Tavegil);
 • phlebotonics (Antistaks, Detralex);
 • nPVS for fjerning av et smertefullt symptom og forbedring av vevregenerering (Kuriozin, Actovegin).

Nødvendigvis må pasienten revurdere livsstil, mattilskudd. Selv i tilfelle kirurgi, er det ingen måte å gjøre uten forberedende prosedyrer: daglig behandling av et wicking sår med spesielle geler, antiseptiske midler, komposisjoner for å akselerere regenerering av vevTriderm, Solcoseryl, Levomecol, Dioxide).

UHF-bestråling, magnetoterapi, behandling av steder med nederlag av oksygen, nitrogen er vist.

Kirurgisk inngrep

Hvis trofasåret på beinet har vokst til en stor størrelse, er medisinering ineffektiv. Kirurgisk inngrep utføres ved å utelate det døde vev av epitelet, fjerne inflammet nekrotisk vev. I dag praktiserer legene curettage, evakuering av et magesår på huden forårsaket av hypertensiv eller venøs blodstasis, også med nevrotisk sårdannelse.

Mulig hudtransplantasjon fra hoften, baken. Det er nødvendig å returnere pasienten til en normal levestandard.

Oppmerksomhet vær så snill! Trofasåret har en uklar etiologi, og selv med et mindre ikke-helbredende sår på beinet, er det ikke mulig å utføre behandling hjemme. Folkemidlene er ikke i stand til å eliminere nedsatt sirkulasjon i leddene.

Hvis de trofiske sårene på bena er små, så med tillatelse fra legen ved hjemmebruk:

 • såpeoppløsning for å rense såret fra nekrose, pustulære lesjoner;
 • behandling av såret med antiseptika (heparin, levomekol), men under tilsyn av en lege. Antiseptiske dressings bør endres daglig (2-3 ganger om dagen) for å unngå infeksjon av såret. I tillegg vil regenerering, stimulering av celledeling og aktivering av metabolske prosesser, salver (Solcoseryl, Argosulfan) hjelpe.

Foredrag bør ikke gå forgjeves. Gradvis begynner ulcerativ defekt å tørke ut, helbrede. Det viktigste er å behandle hver dag med salver til såret helbreder helt.

Mulige komplikasjoner

Fødsål er et sted som hvis det ikke behandles systematisk og regelmessig, hvis det oppstår trofiske sår på beina, så vil penetrasjonen av mikroorganismer i huddekslene raskt, med blodstrømmen spredt over hele kroppen. Dette vil forårsake alvorlige komplikasjoner:

Et sår, utsatt for giftig skade, vil begynne å rote. Tissues decay, frigjør giftige produkter, sprer seg raskt av blod med lymfestrøm og deretter - gjennom hele kroppen. På bakgrunn av infeksjonen, vil sykdommen begynne å utvikle seg, som et resultat er det mulig å få onkologi, utvikling av svulster.

Risikogruppen omfatter ikke bare pasienter med diabetes mellitus, men også med svak immunitet, HIV-infisert, for som selv en mindre sår på beinet blir dødelig.

Forebygging - fremfor alt. Det er viktig å:

 • observere en diett
 • unngå å skade huden på beina dine;
 • Bruk komfortable sko;
 • Hold blodsukker under kontroll for å unngå utvikling av diabetessår på foten.

Trofasåret har lenge vært kjent for mennesker, selv om behandling og forebygging forblir relevante for denne dagen.

Les Mer Om Fartøyene