Sykdomsfantom eller åreknuter i bekkenet: symptomer og forebygging

Åreknuter i det lille bvelvet (HPMW) eller kronisk bekken smerte syndrom er fortsatt en eksotisk sykdom med fuzzy diagnostiske grenser for mange leger.

Dette forklarer hvorfor noen leger i lang tid ikke "merker" denne sykdommen hos pasientene, mens andre legger denne diagnosen til nesten hver andre person som lider av konstant uforklarlige smerter i underlivet.

I mellomtiden, rettidig påvisning av bekken åreknuter pasientens livskvalitet fremtid avhenger i stor grad på sin evne til å nyte den intime siden av forholdet til den elskede og mulighet til å fortsette sin familie.

Beskrivelse av sykdommen, dens utbredelse, statistiske data

Fenomenet kronisk bekkenpine er kjent for leger i lang tid. Men først den kjente mest sannsynlige årsaken til det ble åreknuter i en liten bekk. Denne sykdommen Det ble først beskrevet i 1975 og så langt har det ikke blitt studert godt nok.

Mest sannsynlig utvikler denne patologien i henhold til følgende algoritme:

 1. Venøs plexus i det små bekkenet er en kompleks formasjon, inkludert både store vaskulære trunker og mindre blodårer som avviker fra dem. I dette tilfellet varierer det venøse systemet i det lille bekkenet hos menn og kvinner i deres struktur, som bestemmer seksuell spesifikasjon av sykdommen - VRVMT mye mer vanlig hos kvinner.
 2. På grunn av komprimeringen av blodkar, fullstendig eller delvis blokkering av den venøse sengen, endre tonen av vaskulære vegger er brutt strøm av blod fra de dype vener bekken.
 3. Som et resultat, venene slutter å utføre sine funksjoner i sin helhet: progresjon av venøs ventilinsuffisiens og normal utstrømning av blod er forstyrret.
 4. I bekkenet begynner stagnerende fenomener knyttet til omvendt overføring av blod gjennom fartøyene - dette fremkaller utvidelse av vener og utvikling av åreknuter.

Det ledende symptomet er smerte, som registreres hos mer enn 90% av pasientene. Men forekomsten av denne sykdommen blant befolkningen er fortsatt uklar: i henhold til forskjellige studier varierer det fra 6 til 80%. En slik stor sammenbrudd i "vitnesbyrdet" skyldes bare at de diagnostiske legene ikke er tilstrekkelig kvalifisert når de diagnostiseres.

Årsaker og risikofaktorer

Årsakene til bekkenbarken er noen forandringer i kroppen som kan utløse starten på den patologiske mekanismen til denne sykdommen:

 • inguinal brokk
 • hevelse i bekkenet
 • økt trykk i bukhulen på grunn av forstoppelse
 • graviditet og fødsel
 • gynekologiske sykdommer (bøyning av uterus, ovariecyster)
 • bindevevssykdommer, særlig dens dysplasi
 • stillestående fenomener i bekkenet i forbindelse med infertile sexliv
 • arvelig predisposisjon og medfødt svakhet i venøse vegger
 • langvarig bruk av orale prevensiver
 • tendens til trombose

Faktorer av økt risiko for BPDC er:

 • anstrengende fysisk arbeid;
 • utilstrekkelig regelmessig eller utilfredsstillende sexliv;
 • misbruk i et intimt liv forstyrret samleie
 • et stort antall graviditeter og fødsler;
 • hyppige gynekologiske sykdommer;
 • prevensjon ved hjelp av hormonelle stoffer;
 • hormonelle feil i kroppen;
 • fysisk inaktivitet.

Klassifisering og stadier av åreknuter

I medisinsk miljø gjøres betinget SPV separasjon av strømningen på arten av åreknuter perineum, og de ytre kjønnsorganene (f.eks labia) og venøst ​​mengde bekken syndrom. Denne klassifiseringen er ikke særlig praktisk, siden i de fleste tilfeller finnes begge former hos pasienter samtidig, som provoserer fremkomsten av hverandre.

Du kan også finne klassifisering av sykdommen grunnet årsaken til utseendet. I denne forbindelse er BPMW delt inn i:

 • hoved~~POS=TRUNC - forårsaket av utilfredsstillende arbeid med venøse ventiler
 • sekundær - utvikler som en komplikasjon av eksisterende inflammatoriske, gynekologiske eller onkologiske sykdommer i indre organer.

Det er også et forsøk på å klassifisere denne sykdommen på grunnlag av alvorlighetsgraden av patologien. I denne forbindelse 3 stadier av bekkenbarken:

Hva er farlig og vil konsekvensene

Denne typen vaskulær patologi Det kan ikke kalles en dødelig sykdom. Tid funnet, er det godt egnet til medisinsk korreksjon. Men hele problemet er at det ikke er så lett å finne det. I dette spiller en rolle og utilstrekkelig kjennskap til sykdommen, og lav bevissthet om de fleste leger-diagnostikere.

Så det viser seg at pasienter lider av denne sykdommen i årevis uten å vite det. Og i deres kropp i mellomtiden det er mange irreversible endringer:

 • Varicer utvikler seg i den patologiske prosess relaterte områder er inkludert - det er den utvidelse av reproduktive organer, vener (f.eks åreknuter i penis), perineum og nedre ekstremiteter.
 • Det er vedvarende dysfunksjon av de indre kjønnsorganene, som kan føre til infertilitet eller manglende evne til å utholde graviditet hos kvinner.
 • På grunn av smertsyndromet utvikler ulike psykomotoriske forstyrrelser som en type neurastheni.
 • På grunn av kronisk smerte, forverring under intimitet, kan en person helt gi opp sex.
 • De mest sjeldne og samtidig de mest alvorlige komplikasjonene i bekkenet varicosity er blodpropp og tromboembolisme i lungene. de forekommer i ca 5% av tilfellene, men er alltid dødelige.

symptomatologi

De karakteristiske symptomene på åreknuter og små bekkenbeholdere som krever behandling til en lege for behandling inkluderer:

 • Kroniske smerter. Smerteopplevelser er oftest lokalisert i underlivet, noen ganger "gi" til lysken og nedre ryggen. Styrke i andre halvdel av menstruasjonssyklusen hos kvinner, etter samleie eller langvarig stående på føttene.
 • Utslipp fra kjønnsorganet. Dette er et typisk "kvinnelig" symptom. Samtidig er utslippet vanlig i utseende og har ikke en ekstern lukt. Pasienten blir bare advart av deres uvanlig store antall.
 • Eksterne tegn på sykdommen - Vaskulære stjerner eller forsterkning av det venøse mønsteret på hofter, i perinealområdet - forekommer hos omtrent halvparten av pasientene. Hos menn kan det være en liten utvidelse av venene på penis.
 • Menstruelle uregelmessigheter hos kvinner og vannlidelser hos pasienter av begge kjønn er sjeldne og indikerer en forsømt form av sykdommen.

Når skal du se en lege og til hva?

Noen av symptomene ovenfor kan være grunnen til å kontakte en lege. Det er umulig å utsette, siden det vil ta lang tid å finne ut de sanne årsakene til ubehag og formålet med effektiv behandling.

diagnostikk

Ifølge amerikanske forskere, i begynnelsen av 2000-årene, ble bare 2% av pasientene med BPDC diagnostisert riktig. Noen ganger var resultatet av en diagnostisk feil fjerning av reproduktive organer hos kvinner, selv om dette kunne unngås hvis de mest nøyaktige metodene for å diagnostisere bekkenbarken:

 • Ultralyd og dopplerografisk undersøkelse av årer - gir mulighet til å mistenke åreknuter
 • venography - invasiv undersøkelse, som gjør det mulig å nøyaktig bestemme tilstedeværelsen og omfanget av sykdommen;
 • laparoskopi - uerstattelig i differensialdiagnostikken av BPHMT fra lignende med hensyn til symptomer på gynekologiske sykdommer (endometriose, myom, kolpitt).
 • Selektiv ovariografi - Undersøkelse av tilstanden av vener med innføring av kontrastmedium, regnes som den mest objektive diagnostiske metoden.
 • Datamaskin eller magnetisk resonansavbildning lar deg avklare detaljene i sykdomsforløpet og skille den fra andre ikke-gynekologiske patologier som ligner symptomatologi (leddsykdommer, Crohns sykdom, etc.).

Metoder for behandling

Ved behandling av BPVMT settes følgende oppgaver:

 • normalisere tonen på fartøyene;
 • forbedre ernæringen av vev;
 • hindre stagnasjon og mulige komplikasjoner.

Behandling av åreknuter i bekkenbeinene kan samtidig gå i flere retninger, mens Kirurgisk inngrep er bare nødvendig for de tre stadiene av sykdommen.

Åreknuter i bekkenet - symptomer og behandling

Ifølge medisinsk statistikk lider mange middelaldrende kvinner av smerter i underlivet. Ofte er et slikt tegn forbundet med en funksjonsfeil i normal blodsirkulasjon. Denne patologien er observert i nærvær av mange gynekologiske sykdommer, blant annet det er åreknuter i bekkenet hos kvinner. Vaskulære problemer er en svært vanlig lidelse. Åreknuter i bekkenregionen oppdages hovedsakelig hos kvinner i alderen 25 til 50 år.

Hva er liten bekkenbensbein?

Åreknuter i bekkenet hos kvinner blir utsatt for hvert organ i bekkenregionen. I denne delen av kroppen er det et reproduktivt system, slik at hyppig dannelse av venøse patologier enkelt kan forklares. Det er en økning i fartøyene i det små bekkenet. Årene komprimerer nerveender, utløser smertesyndromet. Venøs sykdom er klassifisert i henhold til skjemaer og stadier.

Skjemaer og grader av sykdom

Varicose sykdom er delt inn i følgende former:

 1. Primær varicose: En økning i bekkenets bein. Årsaken - ventilmangel på 2 typer: ervervet eller medfødt.
 2. Sekundære danner fortykninger av bekken vener er diagnostisert bare i nærvær av patologier del gynekologi (endometriose, neoplasmer, polycystisk).

Åreknuter i bekkenet utvikler seg gradvis. Det er tre stadier i utviklingen av et brudd på blodsirkulasjonen i bekkenorganene:

 1. Venene til organene i bekkenregionen øker til en diameter på 5 mm.
 2. Den andre fasen av åreforstørrelse er preget av tilstedeværelse av vener, som "vokser" til ti millimeter. De omgir eggstokken på venstre side.
 3. Den tredje fasen av åreknuter er diameteren av karene mer enn 10 mm. En venøs økning er registrert i riktig eggstokk. I diameter nærmer den til venstre.

Hvorfor det er en utvidelse av vener i det lille bekkenet

Varighet av bekkenorganene skjer i kvinnekøen av mange grunner. De viktigste forutsetningene for forekomst av sirkulasjonsfeil er obstruksjon av venene eller brudd på blodstrømmen i eggstokkene. Ofte er det en blokkering av venøs koffert. Blokkering fører til dannelsen av en blodsirkulasjonsbane. Voksøs venøs ekspansjon skyldes slike faktorer som:

 • tung fysisk aktivitet;
 • gjentatt graviditet og arbeidsaktivitet;
 • Langvarig stillesittende arbeid fører også til dannelse av åreknuter;
 • ulike gynekologiske lidelser: betennelse i eggstokkene, bøyning av uterus posterior, endometriose og kroniske sykdommer inkludert;
 • funksjonsfeil i menstruasjonssyklusen;
 • varicose utvidelse er forårsaket av høye østrogen nivåer;
 • forebygging av graviditet ved hjelp av PAP (avbrutt handling), når en kvinne ikke orgasme;
 • varicosity av bekkenorganer kan utløses ved behandling med medikamentholdige hormoner.

Åreknuter i bekkenet under graviditet

Problemer med venøs sirkulasjon i bekkenregionen hos gravide kvinner er ikke uvanlige. De vises på grunn av en arvelig disposisjon i prosessen med hormonell tilpasning. En annen "push" for å utvide forstørrelsen kan tjene som karakteristisk for den kvinnelige kroppen. I tillegg til hovedårsakene til utviklingen av BPHPH i svangerskapet, er det flere andre faktorer:

 • økt indre trykk i venene på grunn av økende belastning;
 • barnets vekst og som en konsekvens av utvingen av livmoren;
 • Venøs forstørrelse oppstår på grunn av lav fysisk aktivitet, som er vanlig hos mange gravide kvinner.

Tegn på åreknuter

Åreknuter i det lille bekkenet er preget av en spesifikk symptomatologi. Hyppige tegn på starten av vasodilasjon av kvinnen er:

 1. Alvorlig periodisk eller vedvarende smerte. Det blir ofte mer intens under overgangsalderen eller etter eggløsning.
 2. Vaginal utslipp: fargeløs eller litt hvit.
 3. Brudd på menstruasjonssyklusen indikerer også en varicose-fortykkelse av venene til de kvinnelige bekkenorganene.
 4. Øk følsomheten av huden i perineum, følsomheten til vaginal slimhinner.
 5. Smerter på siste sikt av graviditet, under kjønn eller nærmere slutten av dagen.
 6. Alvorlighet, trykk på bekkenregionen er et annet mulig symptom på åreknuter.
 7. I nærvær av åreknuter, er det en liten hevelse i skjeden.

diagnostikk

Anerkjennelse av manifestasjon av varicose sykdom skjer ved flere metoder. Diagnostiske tiltak av åreknuter i bekkenorganene er fokusert på to oppgaver:

 • Undersøkelse, innstilling av differensialdiagnose - bekreftelse av åreknuter
 • identifikasjon av stedet der tilbakestrømning forekommer (revers casting av venøst ​​blod) - dette er nødvendig for å etablere riktig diagnose.

Så, diagnostisering av veneutvidelse i bekkenorganene inneholder slike prosedyrer:

 1. Vaginal standard undersøkelse hos gynekologen.
 2. Ultralyd (ultralyd) lar deg se tilstanden til eggstokkene, uterus, urea og finne ut om en kvinne har SSRMT.
 3. Dopplerografi er en test som bidrar til å etablere nyanser av blodsirkulasjon i fartøy i det små bekkenet.
 4. Flebografi er en diagnostisk teknikk som identifiserer områdene for dannelse av blodpropper.
 5. Laparoskopi og datatomografi. Utnevnes om nødvendig for å bekrefte åreknuter.

behandling

Diagnose og behandling av varicose utføres av en phlebologist, en vaskulær kirurg. Medisinske avtaler rettet mot å levere en kvinne fra årer, anbefales det å kombinere med terapeutisk gymnastikk og tradisjonell medisin. Terapi av SSRMT innebærer flere viktige punkter:

 • bli kvitt reversert avstøpning av venøst ​​blod;
 • lindring av symptomene på sykdommen;
 • stabilisering av vaskulær tone;
 • forbedring av blodsirkulasjonen i vev.

medisinering

Narkotika for åreknuter bør tas av kurs. Resten av medisinene som spiller rollen som smertestillende midler, må bare drikke under et smertefullt angrep. For effektiv behandling ordinerer legen ofte følgende medisiner:

 • phleboprotectors (Endotelon, Venoruton, Detralex og andre);
 • preparater-enzymer ("Phlogenzym", "Wobenzym");
 • Legemidler som lindrer betennelse i åreknuter (Ibuprofen, Ketonal);
 • tabletter for å forbedre blodsirkulasjonen (Trental, Actovegin, Pentoxifylline).

kirurgi

Noen ganger er kirurgisk inngrep nødvendig. For eksempel, når symptomene på åreknuter fortsetter i lang tid og sykdommen utvikler seg. Legen leder pasienten til operasjonen. Det finnes flere typer tiltak som bidrar til å bli kvitt åreknuter:

 • embolisering av vener i eggstokkene;
 • plasty av livmorutlivet;
 • fjerning av forstørrede blodårer ved laparoskopi;
 • Klemming av vener i det små bekkenet med spesielle medisinske klips (klipping);
 • tverrfektomi - venlig ligering (utpekt dersom, i tillegg til bekkenorganene, påvirkes karene i nedre ekstremiteter).

Mennesker betyr

I enkelte tilfeller behandles åreknuter i bekkenorganene ved hjelp av tradisjonell medisin. En slik tilnærming vil imidlertid kun være effektiv under visse omstendigheter: Hvis varicose avsløres ved begynnelsen av formasjonen, og legen mener at "bestemors" råd ikke vil forstyrre medisinsk terapi. Her er noen gode oppskrifter, som anbefaler deg å behandle åreknuter i bekkenorganene:

 1. Det er nødvendig å varme et glass varmt vann 1 bord. skje med løvetannrøtter. Infiser stoffet fra åreknuter i to timer. Bruk fire ganger daglig for 50 ml.
 2. Ta 100 gram knuste kastanjer. Hell alkohol, vodka (en halv liter). Stå for et par uker. Drikk 20 dråper infusjon tre ganger om dagen.
 3. Lag ferskpresset gulrot juice (100 ml). Legg til det en teskje olje (bedre enn linolje). Blandingen tas daglig om morgenen.

Terapeutisk fysisk trening

Det anbefales å kombinere medisinsk og folketerapi med spesielle terapeutiske øvelser og bruk av kompresjonsundertøy. Det er ikke overflødig å være respiratorisk antivarisk gymnastikk, som består av dype unhurried breaths / exhalations, utført i sin tur. Systemet med fysiske aktiviteter for behandling av åreknuter hos kvinner består av øvelser:

 1. "Bicycle". Vi legger oss på baksiden, vi kaster hendene våre bak hodet, eller vi har det langs kroppen. Løfte våre føtter, vi utfører sirkulære bevegelser, som om vi pedaler våre sykler.
 2. "Birch". Sett opp på en hvilken som helst hard og behagelig overflate. Vi løfter opp våre ben og legger dem jevnt bak hodene våre. Støtte lumbaleområdet med hendene og sette albuene på gulvet, sakte rett på bena, løft opp kroppen.
 3. "Scissors". Startposisjonen er på baksiden. Løft de lukkede benene litt opp over gulvet. Vi løfter nedre lemmer til sidene, returnerer dem og gjentar.

Mulige komplikasjoner

Hva er risikoen for åreknuter i bekkenet? Ofte registreres slike konsekvenser av sykdommen:

 • betennelse i livmoren, dets vedlegg;
 • livmorblodning;
 • abnormaliteter i blærens funksjon;
 • dannelse av venøs trombose (en liten prosentandel).

forebygging

Til åreknuter i det små bekkenet forsvant raskt og etterpå var det ingen tilbakefall av bekkenorganens patologi, det er nødvendig å følge enkle forebyggende regler:

 • daglig utøve gymnastikk øvelser;
 • ikke tillate utseende av forstoppelse;
 • holder seg til diettregimet, som nødvendigvis inneholder vegetabilsk fiber;
 • Ikke hold deg i en posisjon for lenge;
 • ta en kontrast dusjkrets;
 • slik at åreknuter ikke ser ut, er det bedre å bruke svært komfortable sko og klær.

Kjenn deg med metodene for behandling og profylakse av åreknuter i underekstremiteter.

Video om åreknuter

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Full gjennomgang av åreknuter i det lille bekkenet

Fra denne artikkelen vil du lære: hvorfor åreknuter i det lille bvelnet regnes som en egen sykdom, og ikke en slags åreknuter; hos hvem denne sykdommen kan oppstå og hvorfor. Manifestasjoner og diagnostisering av denne patologien, som den behandler riktig, er sjansene for utvinning.

Åreknuter i bekkenet er svekkelsen av veggene i bekkenes indre eller ytre venøse kar, hvilket fører til en overdreven utvidelse av diameteren (ectasia). Åreknuter er ikke i stand til å sikre utstrømning av blod fra bekkenorganene, noe som fører til stagnasjon og fullstendig ødeleggelse av vaskemuren. Som et resultat - et brudd på strukturen og funksjonene til det kvinnelige reproduktive systemet.

De første stadiene av sykdommen forårsaker kun mindre ubehag i vulkanområdet og i underlivet. Kvinner med avanserte former for bekken varicer lider konstant alvorlig smerte, forskjellige gynekologiske sykdommer, infertile, ha en kosmetisk defekt i form av utvidede venøse sammenrullede knuter på perineum, labia eller ved inngangen til skjeden.

Sykdommen kan fullstendig helbredes, men livslang forebygging er nødvendig for å hindre tilbakefall. Dette problemet deles av vaskulære kirurger eller phlebologists og obstetrician-gynecologists.

Åreknuter av små bekken hos menn i en form som kvinner eksisterer ikke. Men en slik sykdom eksisterer - varicocele. Mekanismer for utseende og manifestasjon ligner de av bekkenet åreknuter. Utvidelsen av venene forekommer i venstre testikkel og i løpet av spermatiske ledninger på grunn av at blodet stagnerer i venstre testikelvein. Det kastes tilbake fra venstre renalven som testiklen vender.

Essensen av patologi, hvor alvorlig det er

De eksterne og indre kvinnelige kjønnsorganene er godt forsynt med blod. For å sikre en tilstrekkelig utstrømning av innkommende blod, er det nødvendig med et kraftig nettverk av venøse kar. Derfor er vevsystemet i bekkenet godt utviklet hos kvinner. Hver vein har sterke vegger, er utstyrt med ventiler, koblet til en rekke passerende vener. Alt dette danner et velfungerende nettverk av venøs bekken-området, som samler blod fra perineum, ytre kjønnsorganer (vulva, vagina), intrapelvic strukturer (ovariene, uterus), og transporterer den til den nedre skjørt av frakken vene.

Klikk på bildet for å forstørre

Åreknuter i bekkenet skiller seg fra friske de ved at de:

 • Utvidet i diameter;
 • Overstrømmer med blod;
 • Overdreven forvirret;
 • De har sacculære fremspring i form av noder;
 • Flabby og svak.

Pelvic vener påvirket av åreknuter kan samle blod fra ytre kjønnsorganer og tarmorganer, men kan normalt ikke transportere den til større kar (en hul åre). Dette fører til at blodet stagnerer i bekkenet og penetrerer gjennom venøs veggen, påvirker de vevene som det skal strømme fra. De blir hovne, fullblodet, betent og mister deres funksjoner.

Men det meste av alle åreknuter i det lille bekkenet er farlig:

 • Dyshormonale lidelser i eggstokkene;
 • Uterin blødning og menstruasjonssykdommer;
 • Infertilitet, trusselen om opphør av svangerskap og manglende evne til naturlig fødsel;
 • Dannelsen av trombi i lumen av åreknuter, som truer deres separasjon fra formasjonsstedet og migrasjon til hjerte og lungekar. Dette er den farligste komplikasjonen som truer livet - tromboembolisme av lungearterien (PE).
Tromboembolisme av lungearterien

årsaker

I utgangspunktet forekommer åreknuter i bekkenet hos seksuelt modne kvinner:

 • Opptil 20 år - 20%;
 • 20-30 år - 30%
 • 30 - 45 år - 50%

Mekanismer for varicose degenerasjon av bekkenets venøse system:

 1. (i 80%). De er de største trunkårene som samler blod fra livmor og eggstokkene og bærer det direkte til det hule (høyre) eller til den nyrene (venstre) venen. Hvis det oppstår en sammenbrudd i dem, blokkerer dette helt den venøse utstrømningen.
 2. Ensartet svekking eller ødeleggelse av venøs veggen i alle bekkenerene - de utvider seg samtidig og kan ikke kontrakt for å fremme blod til de overliggende områdene.
 3. Avvisning av blod fra lårets dype vene til overfladisk genitalvein, som samler blod fra perineum og ytre kjønnsorganer, forhindrer utstrømning. Som et resultat stiger trykket i det, og dens tønne og alle tilstrømninger er varicose.

De umiddelbare grunnene til å starte disse mekanismene kan være:

 • Medfødt svakhet eller dysplasi (underutvikling) av venøs veggen og ventiler.
 • Hormonelle omarrangementer i den kvinnelige kroppen (pubertet, graviditet, overgangsalder, dyshormonale sykdommer i eggstokkene).
 • Hyppige betennelsesprosesser, endometriose, operasjoner, limprosess i bekkenet.
 • Utsatt trombose og tromboflebitt i bekkenårene.
 • Tung fysisk arbeidskraft.
 • Lang opphold i en liggende eller sitte stilling.
 • Vektig.
 • Graviditet og fødsel.
 • Regelmessig avbrudd av samleie i mange år, spesielt i fravær av orgasme.
 • Bøyder av livmoren posterior eller anteriorly.
 • Tumorer av det lille bekkenet.
 • Utelatelse av livmor.
Årsakene til åreknuter i bekkenet hos kvinner

Grader av åreknuter - klassifisering

Ifølge det anatomiske tegnet (prevalens), er åreknuter i bekkenet delt inn i tre typer:

 1. Intravenøs venøs overflod;
 2. Vulvar og perineal åreknuter;
 3. Kombinert skjema.

For å gjenspeile naturen av patologiske forandringer, er sykdommen delt inn i tre grader:

 1. Den første - de dilaterte karene i noen av de organiske bekken plexusene overstiger ikke 0,5 cm i diameter, for mye innviklet.
 2. Den andre - diameteren av venene økes til 1 cm, prosessen blir utvidet til ikke bare organ plexus (livmor, eggstokk), men også i nærheten av dem (periartikulær fiber).
 3. Den tredje er en forlengelse (ectasia) på mer enn 1 cm, som påvirker alle fartøyene - intraorganisk, nærorgan og stamme (stammen til eggstokken).

Jo høyere grad av sykdom, jo ​​verre er, og jo tyngre stagnasjon av blodet i bekkenet.

karakteristiske symptomer

Kvinner med åreknuter i bekkenet:

 • Konstante eller periodiske smerter i magen, intensiverer mot kvelden eller etter belastningen, hovedsakelig i andre halvdel av syklusen (nærmere månedlig). På klasse 3 kan smerten være svært alvorlig.
 • Kløe, brenning, puffiness og cyanose av kjønnsorganene.
 • Smertefull menstruasjon og samleie.
 • Rikelig menstruasjon og livmorblødning, uregelmessig syklus.
 • Manglende evne til å bli gravid.
 • Tykkede konvoluterte årer i perineum og labia.
 • Hyppig smertefull vannlating.
 • Uttalte manifestasjoner av premenstruelt syndrom.
Symptomer på åreknuter i bekkenet hos kvinner

diagnostikk

For å bekrefte diagnosen, utfør:

 • Ultralyd gjennom magen og gjennom skjeden (transvaginalt) ved bruk av spesielle sensorer - dopplerografi og duplex angioscanning av bekkener. Den mest enkle og informative metoden.
 • Endovaskulær flebografi - innføring av røntgenkontrastpreparater i eggstokken. Flebografi av den venstre testikulære venen med fylling av varicose-dilaterte vener med kontrastmiddel
 • Beregnet tomografi med kontrast.
 • Diagnostisk laparoskopi.

Metoder for behandling

Åreknuter i bekkenet sammen behandles av vaskulære kirurger eller phlebologer med obstetrician-gynecologists. Ifølge moderne ideer består behandlingen av slike retninger:

 1. Normalisering av en livsstil;
 2. Konservativ medisinering;
 3. Kompresjons- og skleroserende terapi;
 4. Kirurgisk behandling.

Behandling av åreknuter i bekkenet kan være. Til dette formål utgjør spesialister en individuell behandlingsplan, og syke kvinner må overholde medisinske og forebyggende anbefalinger for livet.

1. Normalisere livsstilen

Siden feil livsstil tjener som en forutsetning og den umiddelbare årsaken til åreknuter i bekkenårene, vil normaliseringen bidra til å kurere:

 • Unngå langvarig opphold i stående eller sittende stilling (mer enn 2-3 timer uten avbrudd).
 • Ikke løft vekter og gi opp hardt fysisk arbeid.
 • I løpet av dagen, utfør lossing øvelser for bekkenet (øvelser "bjørk", "sykkel") eller bare ligge i 10-15 minutter med bekkenet hevet over kroppsnivå.
 • Reduser vekten (med fedme).
 • Ikke ta et varmt bad, erstatt det med en kontrastdusj.
 • Nekter alkohol og røyking.

2. Drogbehandling

Behandling av åreknuter av en hvilken som helst grad er ikke mulig uten medisinsk støtte. I første grad er det det viktigste behandlingsmålet, med det andre og det tredje komplementet til den komplekse behandlingen.

Slike rusmidler brukes:

 • Phlebotonics - styrke venøskarene (Detraleks, Fleobody, Venodiol, Normoven, Troxevasin).
 • Antikoagulanter - fortynnet blod, forenkler fremdriften langs karene (Cardiomagnum, Clopidogrel, Trombonet, Warfarin).
 • Legemidler som forbedrer mikrosirkulasjonen (Trental, Pentoxifylline, Vazonite).

Ytterligere grupper av legemidler er foreskrevet med hensyn til eksisterende abnormiteter i kroppen:

 • Forberedelser av kvinnelige kjønnshormoner (med dyshormonale lidelser).
 • Anestesi og antiinflammatoriske legemidler (Ketoprofen, Ketonal, Diklofenak, Ibuprofen).
 • Hemostatika - hemostatiske legemidler til behandling av livmorblodning (Dicinon, Etamsilat, Sangera, Tranexaminsyre).

3. Kompresjons- og skleroserende terapi

Et av de effektive middelene i behandlingen av åreknuter innen ytre kjønnsorganer og perineum er kompresjonseffekten. Prinsippet med denne metoden ligner bruken av elastiske bandasjer i benvarikose. Kompresjon (kompresjon) av overfladiske vener fra utsiden letter deres tømming av blod. For å skape en slik effekt er spesielle strømpebukser eller shorts fra kompresjonsmedisinsk jersey i stand. Du kan kjøpe dem i spesialiserte apotek, butikker, salonger av medisinske produkter, individuelt plukke riktig størrelse og styrke komprimering.

Skleroterapi - en punktering av en åreknute med innføring av spesielle preparater i lumen (Sclerovein, Fibrovein, Ethoxiclerol), som får det til å holde seg sammen. Slike behandlinger utføres med ekstern (subkutan) bekkenbarksvikt uten sykehusinnleggelse på sykehuset. Interne vener kan også sclerosed, men denne prosedyren er teknisk mer kompleks og foregår under driftsforhold.

4. Kirurgisk behandling

Åreknuter i bekkenet behandles best ved kirurgi med:

 • 2-3 grader ectasia;
 • Rapid progression av sykdommen;
 • Planlegging av graviditet;
 • Alvorlig smertsyndrom;
 • Konstant uterin blødning og andre gynekologiske sykdommer.

Hovedtypen av operasjoner for bekkenbarken:

 1. Laparoskopisk - intra-abdominal kirurgi gjennom abdominal punktering. Utfør bandasje, kryss eller fjerning av eggstokken. Dermed blir reversering av blod gjennom det eliminert.
 2. Endovaskulær - en intravaskulær intervensjon utført gjennom en punktering av lårbenen. Ved hjelp av et spesielt kateter under røntgenkontrollen, er det funnet en ovarievein og embolisering utføres - overlappende lumen. Endovaskulær inngrep
 3. Fjerning av åreknuter - gjennom små punkteringer eller kutt i huden, blir de endrede subkutane årene fjernet, den ytre kjønnsåren er bandasjert ved sammenløpspunktet i lårbenet.
 4. Gynekologisk inngrep - fjerning av svulster, eliminering av livmorbøyninger.

outlook

Hvis åreknuter i bekkenet ikke blir behandlet i det hele tatt, utvider de seg enda mer (i 95%) over tid, noe som truer med farlige komplikasjoner. De resterende 5% - kvinner med subkutane åreknuter i 1-2 grader av perineum, i hvilken han oppsto etter fødsel, øker ikke patologien, men vil aldri passere seg selv.

Hvis du behandler sykdommen, kan du oppnå full utvinning (10-50% avhengig av graden) eller en signifikant forbedring i tilstanden (45-50%), spesielt i tilfelle kombinasjon av kirurgiske metoder med konservativ. Men i alle tilfeller, etter omfattende behandling, bør livslang forebygging utføres, som består i å observere anbefalinger om livsstil, periodisk medisinering eller kompresjonsstøtte for svekkede årer.

Åreknuter i bekkenet

Åreknuter i bekkenet - ektasi av karene i det venøse systemet i det lille bekkenet, som fører til brudd på blodstrømmen fra indre og eksterne kjønnsorganer. Det manifesteres av en synlig forlengelse av perineal- og vulvarårene, ledsaget av lokalt ødem, en følelse av tyngde og sprekker, blødninger. Karakteristisk bekkenpine, dysmenoré, dyspareunia og andre symptomer. Varicose bekken årer er diagnostisert gjennom en bekken eksamen og ultralyd til DRC, venografi, CT, laparoskopi. Behandling av syndromet kan være konservative (mottak venotonics, mosjon terapi) eller kirurgisk (scleroobliteration / gonadal vene embolisering, phlebectomy et al.).

Åreknuter i bekkenet

Åreknuter lille bekken (SPV) - en sykdom av bekken vener, i forbindelse med brudd på deres arkitektonisk og veneblod stagnasjon i bekkenet. I litteraturen er det beskrevet varikøse vener bekken også angitt ved uttrykkene "syndrom bekken venøs plethora", "Varicocele kvinner", "kronisk underlivssmertesyndrom." Forekomsten av åreknuter bekken årer øker i forhold til alder: fra 19,4% i jenter under 17 år til 80% i perimenopausal kvinner. Den vanligste patologien til bekkenårene diagnostiseres i reproduksjonsperioden hos pasienter i aldersgruppen 25-45 år. I de fleste tilfeller (80%) av åreknuter transformasjon påvirker eggstokkene årer og sjelden (1%) er observert i venene i den brede ligament. Ifølge moderne medisinske tilnærminger SPV behandling bør gjennomføres ikke bare med gynekologiske produkter, men fremfor alt, fra standpunkt Studier om vener.

Årsakene til BPDC

Det patomorfe grunnlaget for åreknuter i det lille bekkenet er dysplasi av bindevev, som forekommer hos 35% av praktisk sunne mennesker. Denne tilstanden er iboende og kjennetegnes ved en reduksjon i innholdet av enkelte typer av kollagen, bevirker bindevev reduksjon av styrken i t. H. Den del av den vaskulære vegg. Den ekstreme manifestasjonen av en slik patologi kan være underutviklingen eller fraværet av en morfologisk komponent i vaskemuren. Systemisk lesjon av bindevev forklarer den hyppige kombinasjonen av BPVM med åreknuter i underekstremiteter og hemorroider. Foruten bindevev dysplasi, en viss "ødeleggende" effekt på tonen i det venøse system i bekken kvinner har kjønnshormoner (hovedsakelig progesteron), bekkensykdom, bekken venetrombose.

Faktorer som øker risikoen for åreknuter i bekkenet er alvorlig fysisk anstrengelse; Arbeid assosiert med tvunget lenge i stående eller sittende stilling; graviditet og fødsel, bekken traumer, mangel på orgasme hos kvinner. Av gynekologiske sykdommer de mest betydelig innvirkning på utviklingen av SPV har endometriose, prolaps av vagina og uterus, cancer i uterus og ovarier, uterus, etc. retroflection. Det er ikke utelukket bærerakett rolle av hormonell prevensjon og hormonerstatningsterapi.

Klassifisering av SRVMT

Åreknuter i bekkenet kan manifestere seg i to former: åreknuter av vulva og perineum og venøs overbelastningssyndrom. I mer enn halvparten av tilfellene forutsetter begge disse skjemaene og støtter strømmen av hverandre. Isolert og vulva skritt varicer ofte forekommer som et resultat av tilbakeløps av blod gjennom saphenofemoral anastomose med ytre genitale lesjoner og vene tilløpet til store vena saphena magna. Det forekommer hos 30% av gravide, etter fødselen er bevart i 2-10% av kvinnene. Den viktigste faktoren som faller ut av åreknuter i perineum og vulva er trykket av den voksende livmoren på iliac og nedre vena cava. Den patomorfologiske forutsetningen for åreknuter i det lille bekkenet er tilbakestrømning av blodet langs eggstokken.

Det er 3 grader av alvorlighetsgrad av åreknuter i det lille bekkenet, tatt hensyn til diameter og lokalisering av venøs ektasi:

1 grad - dilaterte fartøy har en diameter på opptil 0,5 cm og et innviklet kurs; lesjonen kan påvirke noen av de små bekkenet venøse plexuser;

2 grader - dilaterte kar har en diameter på 0,6-1 cm; lesjonen kan være totalt i naturen eller påvirke eggstokkplexus, eller parametriske årer eller bueformede årer av myometriumet;

3 grader - dilaterte kar har en diameter på mer enn 1 cm i varicose av den totale typen eller av hovedtypen (parametrisk lokalisering).

Symptomer på BPDC

Grunnlaget for det kliniske bildet av vulvar og perineal varicose er utvidelsen av venøse kar som er synlige i øyet i dette området. Subjektive klager kan inkludere følelser av kløe, ubehag, tyngde og sprekker i smerter i de ytre kjønnsorganene. Ved undersøkelse kan det oppdages hevelse av labia. Det er mulig å delta i spontan eller posttraumatisk blødning, oftere fremkalt av samleie eller fødsel. I lys av tynning av venøs veggen og høyt trykk i åreknuter, er stoppen av slik blødning forbundet med visse vanskeligheter. En annen komplikasjon av varicose av denne lokaliseringen kan være akutt tromboflebitt i perinealårene. I dette tilfellet oppstår intenst smerte, hyperemi og hevelse i perinealhuden. Berørte åreknuter blir tette og smertefulle for berøring. Hypertermalsyndrom utvikler seg - en økning i kroppstemperatur til 37,5-38,0 ° C.

En annen form for åreknuter lille bekken - et syndrom av venøs mengde - kan fremstille polymorf kliniske bildet, i forbindelse med det som er forveksles ofte med en inflammatorisk gynekologiske sykdommer, kolitt, cystitt, isjias, etc. Det mest konstant funksjon -. Smerte i nedre del av magen, har en annen intensitet, karakter og bestråling. Oftest pasienter beskrive sine følelser som en verkende smerte som stråler til lumbosakrale region, lysken eller skrittet. Nesten halvparten av kvinner med åreknuter små bekken notater økning i smerte i den andre fasen av menstruasjonssyklusen. Ofte er smerte provosert av samleie, langvarig sitte eller stående og fysisk anstrengelse. For syndrom venøs mengde bekken vanligvis uttrykt ved tilstedeværelse av premenstruelt syndrom, algodismenorei, dyspareuni, dizuricheskih lidelser.

Diagnose av BPDC

Diagnostisering av bekken åreknuter består av standard gynekologisk undersøkelse, ultralydundersøkelse av OMT og nedre ekstremiteter, bekken venografi, CT bekken, laparoskopi. En gynekolog og phlebologist må delta i undersøkelsen av pasienter med mistanke om HBVMT.

Ved undersøkelsen av de eksterne kjønnsorganene er det funnet en forstørret overfladisk vene i vulva og perineal regionen; når vaginal undersøkelse er bestemt cyanose av vagina av skjeden, ømhet når palpating magen. Bekreft SSRMT tillater sonografi av bekkenorganene, mens det mest informative er den kombinerte ultralyden TA + TV-tilgangen. Studien gir ikke bare en mulighet til å identifisere organisk patologi, men også med hjelp av DRC regimet oppdage konglomerater varicer med endringer i blodstrømmen, unormal blod reflux. Ifølge USG av blodårer, er en reduksjon i toppblodens strømningshastighet i livmor, eggstokk og indre iliac ader bestemt. Evalueringen Phlebology status for pasienten er tilrådelig å ultralydskanning av de nedre ekstremiteter.

For å studere lokalisering og prevalens av bekkenbark i bekkenet, blir ventilsystemets og venøsanastomosens tilstand, samt deteksjon av trombi, en overgrazing-flebografi utført. Ved venøs medfødt syndrom kan selektiv ovarografi vises, noe som tyder på innføring av kontrast direkte i eggstokkene. Med isolert vulvar-perineal varicosity brukes varikografi - kontrasten av perinealårene. I dag erstatter CT-skanning av bekkenorganer røntgenkontrastanalyse, som ikke er dårligere enn diagnostisk betydning. I rammen av differensialdiagnose, samt utilstrekkelig informasjon av de oppførte metodene, ty til diagnostisk laparoskopi.

Behandling av BPDC

Under graviditet er det bare mulig å behandle symptomatisk behandling av åreknuter i det lille bekkenet. Det anbefales å bruke kompresjonsbelter, mottak av phlebotonics (diosmin, hesperidinum) på anbefaling av en vaskulær kirurg. I II-III trimesteret kan flebosklerose av perineal åreknuter utføres. Hvis det er stor risiko for blødning i forbindelse med åreknuter under en uavhengig fødsel, blir valget gjort til fordel for kirurgisk levering.

Konservative taktikker kan være effektive ved BPVMT på 1-2 grader. Kurs opptak venoaktivnyh og platehemmende medikamenter, NSAIDs, fysioterapi økter, stigende douche, normalisering av arbeidsforhold og fysisk aktivitet, kan valget av kompresjonsstrømper og andre tiltak bremse utviklingen av åreknuter og betydelig forbedre helsen. Hvis dysfunksjonell livmorblødning oppstår, er hemostatisk terapi foreskrevet. I noen tilfeller kan pasienten trenge hjelp fra en terapeut.

Unrestrained smertesyndrom, samt åreknuter i det lille brystet i 3. grad, tjener som indikasjon på kirurgisk behandling av patologi. Moderne metoder for minimal invasiv kirurgi inkluderer sklerobliterasjon eller embolisering av eggstokkene, som utføres under angiografisk kontroll. Under intervensjonen under lokalbedøvelse setter en sklerosant inn i fartøyets lumen eller en emboliseringsspiral settes inn, noe som resulterer i utsletting / okklusjon av gonadalve. Et mulig alternativ er reseksjon av eggstokkene med laparotom eller retroperitoneal tilgang eller endoskopisk klipping. Hvis årsaken til URVM er livets tilbakeslag, blir plasten av dets ligamentapparat produsert.

Med isolerte vulvar og perineal åreknuter kan en mini-flebektomi eller flebektomi i perineum utføres. Operasjonen blir ofte supplert med reseksjon av liten eller stor labia. I tilfelle av en kombinasjon av åreknuter i perineum og nedre ekstremiteter, er en kryssektomi indikert.

Forebygging av BPBC

Forebyggende tiltak som tar sikte på å redusere risikoen for oppstart og progresjon av åreknuter i bekkenbunnen, reduseres hovedsakelig til normalisering av livsstilen. I denne linjen spilles ledende rolle ved utelukkelse av langvarig statisk og tung fysisk anstrengelse, korreksjon av dietten (inkludert et stort antall frukt og grønnsaker), alkohol og røyking. Med de første tegn på åreknuter, terapeutisk og respiratorisk gymnastikk, bruk av komprimeringsstrikk, anbefales det å tilby forebyggende og anti-tilbakefallskurs med konservativ terapi. I dette tilfellet er det mulig å oppnå langsiktig remisjon og forbedre pasientens livskvalitet.

Åreknuter av liten bekkenbehandling, symptomer og detaljerte bilder

Åreknuter i det lille bekkenet (BPVMT) er en ganske vanlig sykdom, særlig hos kvinner. De første stadiene av sykdommen forårsaker kun mindre ubehag i vulkanområdet og i underlivet. Kvinner med avanserte former for bekken varicer lider konstant alvorlig smerte, forskjellige gynekologiske sykdommer, infertile, ha en kosmetisk defekt i form av utvidede venøse sammenrullede knuter på perineum, labia eller ved inngangen til skjeden.

Sykdommen kan fullstendig helbredes, men livslang forebygging er nødvendig for å hindre tilbakefall. Dette problemet deles av vaskulære kirurger eller phlebologists og obstetrician-gynecologists.

Hva er det

Åreknuter i bekkenet er svekkelsen av veggene i bekkenes indre eller ytre venøse kar, hvilket fører til en overdreven utvidelse av diameteren (ectasia).

årsaker

Den vanligste årsak til sykdom er graviditet - eller rettere sagt, tilbakeføring av blod avstøpninger (tilbakeløp) på ovarial vene, som, i sin tur, er forårsaket ved sammenpressing av bekken kar eller endringer i hormonnivåene under svangerskapet.

I tillegg kan årsakene til patologi være:

 • stillesittende arbeid;
 • en rekke slektninger;
 • medfødte patologier av bindevev;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • inflammatoriske gynekologiske sykdommer;
 • økt produksjon av østrogener;
 • seksuell dysfunksjon.

Blant de ugunstige faktorene er slike karakteristika av seksuelt liv som hyppig avbrudd av samleie, mangel på orgasme. I de senere år har eksperter bekreftet de skadelige effektene av hormonbehandling og prevensjon. Til fordel for dette er det faktum at syndromets manifestasjoner i postmenopausalperioden reduseres betydelig.

Symptomer og bilder

Åreknuter i det lille bekkenet er preget av en spesifikk symptomatologi. Hyppige tegn på starten av vasodilasjon av kvinnen er:

 1. Brudd på menstruasjonssyklusen indikerer også en varicose-fortykkelse av venene til de kvinnelige bekkenorganene.
 2. Øk følsomheten av huden i perineum, følsomheten til vaginal slimhinner.
 3. Alvorlig periodisk eller vedvarende smerte. Det blir ofte mer intens under overgangsalderen eller etter eggløsning.
 4. Vaginal utslipp: fargeløs eller litt hvit.
 5. Smerter på siste sikt av graviditet, under kjønn eller nærmere slutten av dagen.
 6. I nærvær av åreknuter, er det en liten hevelse i skjeden.
 7. Alvorlighet, trykk på bekkenregionen er et annet mulig symptom på åreknuter.

Bildet nedenfor viser hvordan sykdommen manifesterer seg hos kvinner.

Stages av sykdommen

For å gjenspeile naturen av patologiske forandringer, er sykdommen delt inn i tre grader:

Avhengig av stadiet av sykdomsutviklingen, er riktig behandling foreskrevet.

Diagnostiske metoder

Den viktigste metoden for diagnose av BPVM er ultralyddopplerografi av vener i det lille bekkenet. I denne studien blir venene visualisert ved hjelp av ultralyd. Skjermen viser forstørrede, innviklede vener i det lille bekkenet, blodstrømningshastigheten i dem reduseres. Tegnene på dysfunksjon av venøse ventiler er bestemt.

 1. En informativ metode for diagnose av BPVM er en overgrowth phlebography. Denne studien av vener, som er forbundet med fylling av deres kontrastmateriale, er tydelig synlig på radiografien. Resultatet er en serie bilder av vener, hvor collaterals, forstørrede vener, trombose-steder, ventiler er sett. Kontraindisert metode for intoleranse av jod (er en del av kontrasten) og graviditet.
 2. Hvis det er mistanke om BPDC, utføres laparoskopi: undersøkelse av bekkenhulen med et endoskop gjennom en liten punktering i bukveggen.
 3. Den mest informative studien er selektiv ovarografi: Røntgenundersøkelse av eggstokkene med bruk av kontrast.
 4. Med henblikk på differensial diagnose med andre sykdommer i bekkenorganene, kan en CT-skanning utføres.

Det er nødvendig å foreta en differensialdiagnose av sykdommer så som inflammasjon av vedhengene, endometriose, uterin prolaps, postoperativ neuropati, en betennelse i tykktarmen eller blæren, isjias, hofte patologi.

Hvordan bli kvitt sykdommen?

Åreknuter i bekkenet sammen behandles av vaskulære kirurger eller phlebologer med obstetrician-gynecologists. Ifølge moderne ideer består behandlingen av slike retninger:

 1. Normalisering av en livsstil;
 2. Konservativ medisinering;
 3. Kompresjons- og skleroserende terapi;
 4. Kirurgisk behandling.

Behandling av åreknuter i bekkenet kan være. Til dette formål utgjør spesialister en individuell behandlingsplan, og syke kvinner må overholde medisinske og forebyggende anbefalinger for livet.

Under graviditet

I perioden med å bære babyen, hvis patologien ikke utvikler seg og ikke forstyrrer manifestasjonen av symptomer, blir den forventede taktikken vanligvis valgt. Det anbefales at daglig bruk av kompresjonslinne og støttende korsetter, samt treningstrening.

Operative behandlingsmetoder under graviditet er forbudt, og gjelder kun dersom det er en trussel mot morens liv. Etter levering i 90% av tilfellene forsvinner varicose helt eller går regress seg selv.

I andre tilfeller er det nødvendig å konsultere en phlebologist og foreskrive den nødvendige behandlingen.

Hvordan behandle åreknuter i bekkenet?

Selv den mest kvalitative behandlingen gir ikke mulighet til å helbrede fullpineårene i bekkenet. Men likevel gir adekvat terapi deg muligheten til å kvitte seg med de fleste kliniske manifestasjoner og forbedre pasientens tilstand betydelig. Det hjelper å løse følgende oppgaver:

 • normalisering av venøs tone;
 • forebygging av overbelastning i karene i det lille bekkenet;
 • bedre næring av vev.

Farmakologiske preparater for denne sykdommen er foreskrevne kurs og inkluderer følgende farmakologiske grupper:

 • phlebotonics (normalisere tonen og øke elastisiteten til venøs veggen, forbedre reologi - blodets væske);
 • antiaggreganter (forhindre trombose): trental, aspirin, pentyl;
 • phleboprotectors (har antiinflammatorisk og antidestruktive effekt, reduserer vaskulær permeabilitet, forbedrer lymfestrømmen);
 • membran beskyttere og antioksidanter (for å forhindre oksydasjon, eliminere frie radikaler som understøtter arbeidscellemembraner, celledeling og prosesser energi) vitaminene C og E, ubikinon, likopid.
 • NSAIDs (ibuprofen, nise) - Stopp smerten og opptrer antiinflammatorisk;
 • enterosorbents (bind toksiner i tarmen): aktivert karbon, smect, polysorb.

Anbefales for mottak av phlebotonics og phleboprotectors:

 • flebodia 600 - reduserer utvidelses vener, venøs stasis eliminerer normaliserer lymfe mikrosirkulasjonen forbedres også, har anti-inflammatorisk virkning - tar mer enn 2 - 4 måneder;
 • detraleks - øker tonen i venøs veggen og normaliserer utløpet av lymfe, opptakstid - 6 måneder;
 • troxevasin (tilgjengelig i både tabletter og salver), opptil 3 måneder, som en aktuell behandling - for å behandle vulvar og perinealårer;
 • eskuzan (tilgjengelig i dråper);
 • venoruton;
 • Antistax;
 • vazoket.

Eksperter anbefaler medikamentterapi kombinert med fysioterapiøvelser og bruk av kompresjonsundertøy.

Grunnlaget for enhver behandling er regimet og riktig ernæring. Først av alt bør pasienter med SCDM løse problemet med arbeidsforhold. Om mulig blir arbeidstaker overført til arbeid, unntatt vektløfting, betydelig fysisk anstrengelse. I tilfelle av stillesittende eller stående arbeid, hvert 30. minutt, bør du lage små pauser med enkle øvelser (gå på stedet, hakke, høy kneløft). Det samme prinsippet bør overholdes i fritiden.

Det er også nødvendig å revidere maten. Det bør utelukkes fra kostholdet av ildfaste fett (smult, fett kjøtt), krydret mat, krydder, marinader, røkt kjøtt og pickles, alkohol, røyking. Menyen sprer et stort antall ferske grønnsaker og frukt, vegetabilske oljer (en kilde til vitamin E - antioksidant), frokostblandinger.

Terapeutisk fysisk trening

Det anbefales å kombinere medisinsk og folketerapi med spesielle terapeutiske øvelser og bruk av kompresjonsundertøy. Systemet med fysiske aktiviteter for behandling av åreknuter hos kvinner består av øvelser:

 1. "Birch". Sett opp på en hvilken som helst hard og behagelig overflate. Vi løfter opp våre ben og legger dem jevnt bak hodene våre. Støtte lumbaleområdet med hendene og sette albuene på gulvet, sakte rett på bena, løft opp kroppen.
 2. "Bicycle". Vi legger oss på baksiden, vi kaster hendene våre bak hodet, eller vi har det langs kroppen. Løfte våre føtter, vi utfører sirkulære bevegelser, som om vi pedaler våre sykler.
 3. "Scissors". Startposisjonen er på baksiden. Løft de lukkede benene litt opp over gulvet. Vi løfter nedre lemmer til sidene, returnerer dem og gjentar.

Det er ikke overflødig å være respiratorisk antivarisk gymnastikk, som består av dype unhurried breaths / exhalations, utført i sin tur.

Kompresjons- og skleroserende terapi

Et av de effektive middelene i behandlingen av åreknuter innen ytre kjønnsorganer og perineum er kompresjonseffekten.

Prinsippet med denne metoden ligner bruken av elastiske bandasjer i benvarikose. Kompresjon (kompresjon) av overfladiske vener fra utsiden letter deres tømming av blod. For å skape en slik effekt er spesielle strømpebukser eller shorts fra kompresjonsmedisinsk jersey i stand. Du kan kjøpe dem i spesialiserte apotek, butikker, salonger av medisinske produkter, individuelt plukke riktig størrelse og styrke komprimering.

Skleroterapi - en punktering av en åreknute med innføring av spesielle preparater i lumen (Sclerovein, Fibrovein, Ethoxiclerol), som får det til å holde seg sammen. Slike behandlinger utføres med ekstern (subkutan) bekkenbarksvikt uten sykehusinnleggelse på sykehuset. Interne vener kan også sclerosed, men denne prosedyren er teknisk mer kompleks og foregår under driftsforhold.

Folkemetoder

Vi foreslår at du gjør deg kjent med flere populære og effektive oppskrifter:

 • Gulrotcocktail. En stor gulrot skal grindes med en liten rist, og deretter vri grønnsaksjuice gjennom gasbind. I saften skal legges en teskje linolje. Drikk denne helbredende drikken er nødvendig daglig, helst om morgenen.
 • Kastanje tinktur. For å forberede medisinen bør flere kastanjefrukter knuses grundig og fylt med en halv liter medisinsk alkohol (vanlig vodka vil gjøre). La etter infusjon i 2 uker. For medisinske formål anbefales det å drikke 25 dråper tinktur, 3 ganger i løpet av dagen.
 • Maskrosinfusjon. En spiseskje med løvetannskorpen skal stues i et glass kokende vann. Etter 2 timer, avkjøl og spen opp den resulterende medisinen. Ta en løvetann tinktur er en spiseskje, 4 ganger i løpet av dagen.

En god terapeutisk effekt er gitt av hirudoterapi-metoden. Leeches med åreknuter av bekkenårene anbefales å plasseres på området av korsbenet og lumbalområdet.

Konsekvenser av liten bekkenvisikose

Hvis du observerer minst ett av symptomene ovenfor, kontakt lege for råd, ikke la staten uten oppmerksomhet. Åreknuter i det lille bekkenet, forsømt, har flere ubehagelige konsekvenser:

 • dysfunksjon av livmoren;
 • kontraindikasjon til fødsel på naturlig måte;
 • forekomsten av samtidige sykdommer, for eksempel benvarikose og hemorroider;
 • psykiske lidelser (økt angst, irritabilitet, søvnforstyrrelser, oppmerksomhetsforstyrrelser, frykt for seksuell intimitet på grunn av smertefulle opplevelser).

Åreknuter av små bekken hos kvinner - en ganske alvorlig sykdom, som kan føre til utvikling av en rekke uønskede komplikasjoner. Det terapeutiske kurset er utviklet av en spesialist, avhengig av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og provokerende faktorer. I tilstedeværelse av samtidig komplikasjoner, så vel som i de sentrale stadiene av prosessen, anbefales kirurgisk inngrep.

forebygging

Varicose sykdom kan forebygges ved å observere enkle tiltak. Det er nødvendig å følge følgende regler:

 • utelukke hardt arbeid;
 • flytte mer;
 • ikke sitte i timevis på ett sted;
 • å lede en sunn livsstil;
 • Spis mer frukt og grønnsaker;
 • ta vitaminer som påvirker tilstanden til blodårene;
 • rettidig behandling av kroniske kjønnsykdommer;
 • å nekte fra vektløfting.

Hvis alle de samme tegnene på varicose har dukket opp, så trenger du umiddelbart å besøke en lege. Det er påkrevd å bruke kompresjonsjersey og drikkepreparater som styrker fartøyene. Disse legemidlene er tatt i flere måneder, ellers vil det ikke være noen effekt. Derfor er åreknuter i bekkenorganene en vanlig patologi blant kvinner.

Les Mer Om Fartøyene