Spiserør i spiserøret

Åreknuter øsofagus - en term som angir venøs ekspansjon i den nedre del av spiserøret, som er et resultat av forstyrrelser i blodstrømningen av portvenen og, følgelig, gastroøsofagal plexus overdreven mengde av det strømmende blod, som søker etter utstrømningen fra hjertet.

På grunn av det faktum at den øsofagusvaricer i 90% av tilfellene tilsvarer cirrhose kan vises gul hud og hvite i øyet, tap av appetitt, vekt slipp, ascites, abdominal smerte og kvalme.

Det farligste symptomet på denne sykdommen er forbundet med hemoptysis, blandet med oppkast i blodet, tarry avføring og svakhet.

årsaker

Varicose esophagus i sin nedre del oppstår på grunn av stillestående fenomener i portal portal vein system som oppstår med trombose og cirrhose av leveren. Årsaken til denne sykdommen i den øvre delen er ondartet goiter. Årene i leverkontrakten, noe som gjør blodstrømmen vanskelig for dem. Splebektasi i spiserøret ser også ut som en komplikasjon i hjertesykdommer og milt.

Faktorer som forårsaker denne sykdommen:

 • stenose av portalvenen, karakteristisk for den yngre generasjonen, som skyldes trombose, sklerose;
 • leversykdommer som forekommer i avansert alder - skrumplever, amyloidose, echinokokkose;
 • Chiari sykdom;
 • esophagus angioma;
 • ondartet goiter;
 • kardiovaskulær patologi.

Spiserør i spiserøret forekommer oftest i følgende kategorier av pasienter:

 • hos menn;
 • hos personer over 50 år;
 • hos pasienter med en historie med bukspyttkjertel, mage, hjerte, kronisk skrumplever.

Utseendet på blødning påvirkes ikke så mye av trykknivået som ved de kraftige svingninger. Risikoen for brudd er høy også hos de pasientene som lider av vaskulære sykdommer, noe som påvirker strukturen på veggene i blodkarene negativt.

klassifisering

Klassifisering av sykdommen i spiserøret i spiserøret har endret seg flere ganger, men versjonen fra 1997 for spiserørene som deler sykdommen i henhold til graden, brukes nå:

 • Første grad. Årene i diameter når 5 mm, markert langstrakt, plassert i organets nedre nivå.
 • Den andre graden. Årene er innviklede, i diameter når 10 mm, plassert i den midterste delen av orgelet.
 • Tredje grad. Fartøyene er utvidet mer enn 10 mm, veggene er spente, tynne, plassert side om side, viklet i retningen, har røde flekker på ytre overflaten.

Hvis spiserør i spiserøret fortsatt forårsaket intern blødning, så etter statistikk - etter at bare 50% av pasientene overlever. Mer enn halvparten av de overlevende etter blødning lider av sykdommen i 1-3 år med tilbakefall av denne sykdommen og blir tvunget til å starte behandlingen igjen.

Åreknuter av 1 grad

Det kliniske bildet er dårlig uttrykt. Pasienten har praktisk talt ingen klager. Ved inspeksjon observere: Utvidelsen av vener ikke sterk opp til 3 mm., Ektasia av vener er ikke tilstede, eller bare singel, glansen er ikke fylt. Det er bare diagnostisert med endoskopi. I første grad er det viktig å starte behandlingen så snart som mulig.

Åreknuter av 2. grad

Godt observert uregelmessighet av fartøyene, så vel som det er knuter, hvis størrelse overstiger 3 millimeter. I dette tilfellet forblir slimhinnens slimhinne intakt, uten noen brudd på dens integritet.

Under studien er det mulig å diagnostisere store fartøy i fremspring. Behandlingen skal gjøres i tide, bare på denne måten vil det være mulig å kvitte seg med de ubehagelige symptomene på sykdommen i utgangspunktet. Blødning er ikke typisk på dette stadiet.

Åreknuter i 3. grad

Den vanligste diagnosen. Pasienten har alvorlige symptomer. Som regel utnevnes en operasjon i dette tilfellet. Årene er sterkt hovne, nodene vises tydelig, stadig forstørret, opptar 2/3 av spiserøret, slimhinnens slimhinne er sterkt fortynnet. Det er gastroøsofageale reflukser.

Åreknuter i fjerde grad

Denne sykdomsgraden er utstilt når mange åreknuter av vener er avslørt i spiserøret som ikke avtar og har en tynn overflate. Tallrike erosjoner finnes på slimlaget. Pasienter registrerer, i tillegg til symptomene på esophagitt, en salt smak i munnen. Den fjerde graden fører ofte til spontan blødning.

Symptomer på spiserør i spiserøret

De første årene, spiserøret i spiserøret kan strømme uten synlige symptomer. Noen ganger er det sjeldne angrep av halsbrann, svak tyngde i brystet, kløe. Noen pasienter klager over problemer med å svelge mat.

Symptomer på progressiv sykdom vises vanligvis flere dager før blødningens begynnelse. Tegn på dem består i alvorlig tyngde i brystet og forverring av pasientens generelle trivsel. Hos andre pasienter kan symptomer uttrykkes i ascites manifestasjon.

I tillegg kan symptomer på venepunktur i spiserøret oppstå som utseende på et "maneterhodet". Dette fenomenet er et bestemt mønster, som er ganske godt sett på den fremre veggen av bukhulen ved hjelp av ulike patologisk dannede konvekse kar eller blodårer.

Etter at venene briste, er det alvorlig blødning, ledsaget av karakteristiske symptomer:

 • sterkt redusert blodtrykk;
 • blodige urenheter i oppkast;
 • blodige urenheter i avføring;
 • merket takykardi.

Med en liten blødning kan en person føle litt svakhet, ubehag, samt symptomer på anemi. Diagnose av esophagus varicose ved hjelp av laboratorietester, ultralyd undersøkelse av bukhuleorganene, om nødvendig, utføre røntgenstudier og esofagoskopi.

diagnostikk

Diagnosen er laget på grunnlag av klager, ekstern undersøkelse, oppdagelse av primære sykdommer. Instrumentalstudier inkluderer:

 • laboratorie blod test data;
 • radiografi med kontrastmedium;
 • Esofagoskopi som må gjøres nøye på grunn av risikoen for mulig blødning.

Ved diagnose bør alle mulige årsaker tas i betraktning og utelukkes, bare da vil det være mulig å avgjøre en grundig og nøyaktig bestemmelse av blødning og endringer i spiserøret.

Behandling av spiserør i spiserøret

Hvis det er symptomer på spiserør i spiserøret, utføres behandling bare i intensivavdelingen. Hovedklassifiseringen av ikke-kirurgiske prosedyrer er rettet mot å forhindre og eliminere blødning (hemostatisk terapi) ved å redusere trykk i karene:

 1. Medisinsk behandling i form av vitaminer, astringenter og antacida (legemidler som reduserer surhet i magen). Denne metoden er rettet mot forebygging av peptisk esophagitt, der betennelse kan gå til veggene i karene, forårsaker blødning.
 2. Transfusjon av blod, erytrocytmasse, plasma;
 3. Innføring av kolloidale løsninger;
 4. Mottak av blodreduserende og vasokonstriktive legemidler.

I tilfeller der disse metodene ikke er tilstrekkelige til å fundamentalt stoppe blødning, og det er fare for gjentatte skader på fartøyene i nær fremtid, går de til kirurgi:

 • transgulær intrahepatisk portosystemisk shunting (TIPS);
 • bypass kirurgi;
 • devascularization.

Dessuten er det nå betydelig erfaring med bruk av minimalt invasive endoskopiske inngrep for å eliminere blødning fra forstørrede esophageal vener. Det er 2 måter å utføre endoskopisk skleroterapi i spiserøret:

Den intravasale metoden for å innføre sclerosant involverer utvikling av bindevev på stedet for lokalisering av tromboset varicose node. I paravasalmetoden, når sklerosanten injiseres i submukosalaget, oppstår arrdannelse av paravasalvev og etterfølgende kompresjon av forstørrede esophagus vener. Denne metoden er mer sparsom og har færre komplikasjoner.

diett

Pasienter må følge et strengt diett hele livet, til tross for helsetilstanden:

 • hyppige måltider i små porsjoner.
 • Utelukkelse av varme og kalde retter.
 • viser lite fett kjøttkraft og supper, frokostblandinger i fortynnet melk eller vann, kompotter, frukt i formet form, grønnsaker stuvet.
 • kontraindisert akutt, surt, saltt, fett og stekt kjøttprodukter; det er nødvendig å lage mat i en puree.

Kategorisk kontraindisert alkohol, karbonatiserte drikkevarer, øl.

forebygging

For å forhindre omdannelse av friske spiserørår til patologiske åreknuter, er det først og fremst nødvendig å overvåke leveren og behandle alle sykdommene i tide. For å gjøre dette, anbefaler eksperter å konsultere dem regelmessig for råd og følge alle anbefalinger.

Prognose for livet

Dessverre er spiserør i spiserøret uhelbredelig. I tilfelle av rettidig diagnose vil imidlertid tilstrekkelig vedlikeholdsbehandling forbedre pasientens livskvalitet betydelig og bidra til å forhindre en formidabel tilstand - blødning.

Dødelighet i den allerede eksisterende blødningen fra spiserøret i spiserøret er mer enn 50% og avhenger av alvorlighetsgraden av den underliggende sykdommen og tilstanden til organismen som helhet. Hos overlevende pasienter etter blødning i 75% av tilfellene innen de neste 1-2 årene, er det et tilbakefall.

Generelt forblir prognosen for langvarig overlevelse av pasienter med denne sykdommen lav, noe som hovedsakelig skyldes den viktigste alvorlige leversykdommen.

Esophageal varices: årsaker og behandling, mulig blødning

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er spiserør i spiserøret, hva som forårsaker kan føre til utseendet av denne patologien. Også beskrevet er det kliniske bildet, diagnosen og behandlingen av spiserøret i spiserøret.

Spiserør i spiserøret (forkortet som HSVP) er en patologisk økning i diameteren av venøse kar som er plassert i esophagusens nedre del. Oftest er denne patologen forårsaket av hypertensjon i portalen (forkortet PG) - økt trykk i portalvenen (v. Portae), som strømmer inn i leveren og samler blod fra hele tarmen.

I sammenligning med andre typer åreknuter, har VRVP helt forskjellige årsaker, symptomer og behandling. Forener disse forskjellige patologiske forholdene bare tilstedeværelsen av forstørrede årer.

Tilstedeværelsen av HSVP er bare ett av symptomene på alvorlige sykdommer som fører til hypertensjon i portalen. Utseendet er forårsaket oftere ved levercirrhose - en farlig og nesten irreversibel sykdom. Vanligvis gjennomført behandling gir bare litt for å lette pasientens tilstand, men kan ikke helbrede den helt.

Problemet med HSVP er engasjert i hepatologer, gastroenterologer, kirurger.

Årsaker til spiserørskift

Årene i den nedre delen av spiserøret strømmer inn i systemet v. portae. Når det gjelder drivstoff, som er praktisk talt den eneste umiddelbare årsaken til HSVP, øker trykket i dem.

System av overlegne og dårligere vena cava

Årene i den nedre delen av spiserøret knytter seg til fartøyene i den midterste tredjedel av spiserøret, som drenerer inn i den øvre hulveien. Siden trykket i v. portae er mye høyere enn i venøs fartøy i den midterste delen av spiserøret, det er blodutløp fra det til systemet av overlegne vena cava gjennom disse kryssene (anastomoser). Spiserør i spiserøret og er disse forstørrede anastomosene.

VRVP er ikke en uavhengig sykdom. Utviklingen av denne patologien er forårsaket av sykdommer som fører til utseende av PG. Noen av dem er oppført i tabellen:

Medfødt innsnevring av portalvenen

Intensifisert blodstrøm i portalvenen på grunn av tilstedeværelsen av en fistel

Økt blodgass i miltvenen

Akutt hepatitt (spesielt alkohol)

Medfødt fibrose i leveren

Høyre sidelengs hjertesvikt

Bare sporadisk kan esophageal varices utvikle seg uten PG - for eksempel med trombose av miltåven.

karakteristiske symptomer

Hos HSVR før utvikling av blødning forårsaker det ikke noen symptomer.

Siden denne patologien hovedsakelig er en av komplikasjonene av portal hypertensjon, kan man mistenke deres tilstedeværelse dersom pasienter har levercirrhose symptomer, som inkluderer:

 • Nedsatt appetitt.
 • Kvalme og oppkast.
 • Guling av sclera, slimhinner og hud.
 • Vektreduksjon.
 • Smerter eller ubehag i høyre øvre kvadrant.
 • Kløe kløe.
 • Ascites (opphopning av væske i magen).
 • Økt blødning.
 • Seksuell dysfunksjon.
 • Symptomer på encefalopati, som inkluderer søvnforstyrrelser, nedsatt intelligens, minnefunksjon, unormal oppførsel. Disse symptomene kan være så uttalt at pasienten ikke engang kan tjene seg selv og lede en sosialt akseptabel livsstil.
På grunn av hypertensjon i systemet med den dårligere vena cava i alvorlige tilfeller, oppstår ascites og et symptom på hodebenshodet (fremre vener i den fremre bukveggen). Vist med piler

Mulige komplikasjoner

Nesten den eneste komplikasjonen til HSVP bløder, som medfører umiddelbar fare for pasientens liv og forringer hans funksjonelle evner. Tegn på forekomsten inkluderer:

 • Sort avføring (melena) eller tilstedeværelse av blod i avføring.
 • Oppkast av blod.
 • Rask og støyende puste.
 • Svimmelhet.
 • Accelerert hjerterytme (takykardi).
 • Fallende blodtrykk.
 • Blek hud.
 • Generell svakhet.
 • Forverring av bevissthet, agitasjon.
 • Redusere mengden urin.

Selv om spiserør i spiserøret utvikler seg hos mange mennesker med alvorlig leverskade, observeres ikke blødning i alle. Faktorer som øker risikoen:

 1. Høytrykk i v. portae. Risikoen for blødning øker med økende drivhusgass.
 2. Store størrelser av åreknuter. Jo flere noder, jo høyere er risikoen for komplikasjoner.
 3. Røde flekker på åreknuter. Når du utfører endoskopi, har noen noder røde flekker. Deres tilstedeværelse indikerer høy risiko for blødning.
 4. Alvorlig leverskade. Jo tyngre leversykdommen, jo mer sannsynlig er det å bløde fra VRF.
 5. Fortsatt misbruk av alkoholholdige drikker. Risikoen for komplikasjoner øker dersom pasienten fortsetter å drikke alkohol, spesielt hvis sykdommen skyldes ham.

diagnostikk

Hvis en person har levercirrhose, bør legen regelmessig undersøke forekomsten av HSVP. Hovedeksamenene, som tillater å avsløre denne patologien:

 • Esophagogastroduodenoscopy (EFGDS) er den vanligste måten å diagnostisere spiserør i spiserøret. Under denne endoskopiske undersøkelsen av den øvre delen av fordøyelseskanalen, veileder legen pasienten gjennom munnen med et tynt og fleksibelt rør med belysning (endoskop) og studerer strukturen i spiserøret, magen og tolvfingertarmen. Hvis legen ikke oppdager esophageal varices i pasienten med levercirrhose, anbefaler han vanligvis en gjentakende ECGDS om tre år. Hvis varicose nodules er funnet, bør endoskopi gjøres en gang om 1 eller 2 år. Tidspunktet for re-undersøkelsen avhenger av utseende av åreknuter, årsaken til PG og den generelle helsen til pasienten. Endoskopisk behandling av blødning fra ESA kan også utføres under EGFDS.
 • Kapsular endoskopi - under denne undersøkelsen svelger pasienten en liten kapsel som inneholder et lite videokamera som tar bilder av spiserøret og andre deler av mage-tarmkanalen. Da blir disse bildene sett av legen, og avslører forekomsten av patologi. Denne metoden kan være et alternativ for de som ikke kan passere EFGDS, men det brukes svært sjelden på grunn av høye kostnader og utilgjengelighet.
 • Visualiseringsundersøkelser. Beregnet tomografi i bukhulen og dopplerografi av portalen og miltårene kan bekrefte tilstedeværelsen av HSVP.

Nesten alle pasienter med VRT får følgende laboratorieundersøkelse:

 • Bestemmelse av nivået av hemoglobin, erytrocytter, blodplater og leukocytter.
 • Koagulogram (analyse av blodkoagulasjon).
 • Biokjemisk analyse, inkludert tester på tilstanden av nyrene (urea, kreatinin) og lever (aminotransferase).
 • Blodtype.
 • Radiografi av brysthulen.
 • Analyse av ascitesvæske.

Avhengig av antatt årsak til PG, kan andre undersøkelsesmetoder være nødvendig.

Metoder for behandling

Hovedmålet med behandling av ART er å forhindre blødning, noe som kan være livstruende. Når blødning oppstår, er all innsats rettet mot å stoppe det.

Forebygging av blødning

Behandling rettet mot å redusere trykket i v. portae, kan redusere risikoen for blødning fra HSVP. Det kan inneholde følgende metoder:

 1. Avslag fra bruk av alkoholholdige drikkevarer. Dette er en av de viktigste metodene for å forhindre blødning fra VRF. Alkohol kan forverre levercirrhose, øke sjansen for blødning og øke risikoen for dødelighet betydelig.
 2. Vektreduksjon. Mange mennesker med cirrhosis har fet leverdystrofi på grunn av fedme. Fedme kan være både en uavhengig årsak til leverskade og en medvirkende faktor i utviklingen. Vekttap kan bidra til å fjerne fett fra leveren og redusere ytterligere skade.
 3. Bruk av medisiner for å redusere trykket i v. portae. Reduser trykket i v. portae og beta-blokkere (propranolol, nadolol) kan redusere sjansen for blødning.
 4. VARP dressing med elastiske ringer. Hvis legen ser hos EFGDS at det er høy risiko for blødning fra HSVP, kan han anbefale at de endoskopisk ligeres (bandasje). Ved hjelp av et endoskop, bruker legen en elastisk ring på varicose node i spiserøret, som komprimerer venen og forhindrer den fra blødning. Denne minimalt invasive operasjonen har en liten risiko for å utvikle komplikasjoner, for eksempel arrdannelse i spiserøret.

Stopp blødning fra VRM

Blødning fra spiserør i spiserøret er en livstruende tilstand der det er behov for akutt medisinsk hjelp. Metoder som brukes til å stoppe blødning og eliminere blodtapseffekter:

 • Bandasje av blødninger i spiserøret ved hjelp av elastiske ringer.
 • Tamponade med en Blackmore sonde. Denne metoden brukes som et midlertidig redningsmåte for ukontrollert blødning fra HSVP. Blackmore-sonden har to sylindere. Det injiseres i magen gjennom munnen, hvoretter legen oppblåser den første (gastrisk) ballongen. Deretter blir sonden forsiktig trukket opp til den oppblåste ballongen hviler mot gastroøsofageal krysset. Legene blåser opp den andre ballongen (esophageal). De oppblåste ballongene til Blackmore-sonden trykker på spiserøret og derved stopper blødningen.
 • Legemidler som senker blodstrømmen i portalvenen. For å redusere blodstrømmen fra de indre organer til portalveinsystemet, foreskriver legene ofte stoffet Octreotide. Narkotika terapi kompletterer endoskopisk ligering av blodkar, varigheten er ca 5 dager.
 • Omdirigering av blodstrøm fra systemet v. portae. Leger kan anbefale en pasient med HSVP for å utføre en transjugulær intrahepatisk portosystemisk shunting, hvis essens er å plassere et lite rør (shunt) som forbinder v. portae og leverenve. Denne shunt reduserer trykket i v. portae og bidrar til å stoppe blødningen. En slik operasjon kan imidlertid forårsake alvorlige komplikasjoner, inkludert leverinsuffisiens og hjerneforstyrrelser, som kan oppstå fordi toksiner som normalt ryddes av leveren gjennom en shunt, kommer direkte inn i systemisk sirkulasjon. Denne metoden brukes oftest når andre metoder for å redusere trykket i v er ineffektive. portae, og også som en midlertidig måling hos mennesker som venter på levertransplantasjon.
 • Restaurering av volumet av sirkulerende blod. For å erstatte tapt blod og eliminere koagulasjonsfaktorer, gjennomgår pasienter ofte transfusjon (blodtransfusjon) av blodkomponenter.
 • Forebygging av infeksjoner. Med blødningsutviklingen øker risikoen for smittsomme komplikasjoner, slik at pasienter ofte foreskrives antibiotika.
 • Levertransplantasjon er et av alternativene for behandling av pasienter med alvorlig leverskade som utvikler gjentatte blødningsepisoder.
Blackmore sonde

outlook

Spiserør i spiserøret er en farlig komplikasjon av PG, oftest forårsaket av levercirrhose. Hovedfaren for pasientens livstid er blødning, den første episoden som fører til 30-50% av pasientens død. Hos 60-80% av pasientene etter det første blødningsfallet innen ett år oppstår det flere episoder, hvorav ca 30% av pasientene dør.

Risikoen for å utvikle tidlig fornyelse av blødning (innen 5 dager etter første episode) påvirkes også av alvorlighetsgraden av leverskade:

Behandling av dilatert spiserør

Med et hopp i trykket i den viktigste leverenveien, som er karakteristisk for levercirrhose, utvikles spiserøret i spiserøret. Syndromet er lokalisert i den distale delen av orgelet eller på det proksimale stedet i magen. Venøs forstyrrelse er ledsaget av alvorlighetsgrad og smerte i thoracic region, erctation, halsbrann og spiserør. Det er ofte komplisert ved kraftig blødning uten advarselssymptomer. Diagnosen er laget i henhold til endoskopisk undersøkelse. Behandlingen er basert på stitching og intravenøs innstilling av oktreatid. En intrahepatisk shunt blir mindre vanlig transjisert.

Krenkelse av venerets integritet kan forekomme i vev av indre organer, som bærer faren for intern blødning.

Årsaker til spiserør i spiserøret

Spiserør i spiserøret kan kjøpes eller være en medfødt patologi. Den overtagne skjemaet forekommer oftere og utvikler seg mot en bakgrunn av hypertensjon i portalen. Tilstanden er preget av overtrykk i portalvenen, som er ansvarlig for blodsirkulasjonen fra organene til leveren. Gate hypertensjon provoserer tynning av venøse vegger med økt risiko for å åpne intern blødning. Den direkte årsaken til utviklingen av sykdommen er blokkaden av blodtilførselen.

De provokerende faktorene for utseendet av varix er:

Stabil høyt blodtrykk kan forårsake ødeleggelse av den vaskulære strukturen i spiserøret.

 • leverpatologi - skrumplever, hepatitt, tuberkulose, etc.;
 • vaskulær trombose;
 • Stabilt høyt blodtrykk;
 • tromboflebitt (Chiari syndrom);
 • komprimering av portalvenen ved hjelp av svulster eller cystiske formasjoner, forstørrede lymfeknuter, galleberegninger.

Spiserøret i spiserøret er provosert av følgende årsaker:

 • ondartet goiter;
 • en godartet tumor (angioma);
 • vaskulære problemer med Rundu-Osler syndrom.

Oftere utvikler esophageal varices mot en bakgrunn av kronisk uordnet blodsirkulasjon på grunn av kardiovaskulær svikt. Den fleste patologi opptrer hos menn i alderen 50 år og eldre. Årsakene til den medfødte formen er ikke klare.

symptomer

Patologi forekommer i de fleste tilfeller uten synlige symptomer. De første åpenbare tegnene vises når blødning fra spiserøret åpnes. Når blodstrømmen blir vanskelig, begynner årene å utvide ubalansert i form av knuter, forlenge, tilegne seg sinuosity. På grunn av tynningen av veggene opptrer deres brudd, noe som resulterer i esophageal blødning.

Noen ganger utvikler seg tegn på venøs ekspansjon av spiserøret raskt, som selve patologien, men oftere går sykdommen veldig langsomt, og manifesterer seg ikke i mange år.

De første symptomer og forløpere av blødning er:

 • indistinkt smerte og tyngde i brystet;
 • alvorlig halsbrann med raske erctations
 • problemer med å svelge tørr mat.
Spise i esophagus er ledsaget av utstrømning av blod, svimmelhet, svakhet.

Symptomer er forbundet med dysfunksjon i spiserøret, en liten innsnevring av lumen, syre refluks fra magen.

Den viktigste manifestasjonen av varix er akutt blødning, der følgende symptomer er observert:

 • blodig oppkast av mørk rød farge;
 • fortynning av tarry avføring
 • voksende blek av huden, når blodet strømmer uten å stoppe;
 • svimmelhet;
 • ubehag og svakhet.

Kronisk blodtap utvikler seg hvis det forstørrede området i venen hele tiden er stengt. Tilstanden er preget av følgende symptomer:

 • symptomer på hypokrom anemi
 • generell svakhet;
 • adynamia;
 • kortpustethet;
 • blekhet;
 • alvorlig huduttynding;
 • melena.

Jo mer rikelig blødningen er, jo lysere og mer intensivt utvikler det kliniske bildet og risikoen for død øker. Ifølge statistikken, hvis spiserøret hele tiden blir helbredet, blir 4 tilfeller ut av 5 dødelige. For å forhindre dette er rettidig rettidig hjelp. Derfor er tidlig diagnose og vedtak av radikale tiltak ekstremt viktige.

Typer og grader av åreknuter

Varianter av spiserøret i spiserøret varierer i omfanget av utvidelsen av venene, deres egenskaper og visuelle symptomer, som bestemmes av esofagoskopi. Klassifisering tar hensyn til årsakene som utløste patologien.

Spiserør i spiserøret kan være av 2 varianter:

 • uten blodtap
 • med blødning.

I følge skjemaet er det:

 • medfødte, ledsaget av bakgrunnspatologier og preget av en uklar patogenese;
 • oppnådd sykdom som har oppstått mot bakgrunnen av bivirkninger av ytre og indre miljø.
 • I. - Diameteren av lumen av de direkte fartøyene overstiger ikke 0,5 cm, som ikke kommer inn i magesekken.
 • II. - Diameter når 1 cm, en tortuosity er oppnådd, den øvre delen når midten av lumen;
 • III. - Portalens vene ekspanderer mer enn 1 cm, med sterk spenning, tynning, fastholdenhet, tortuosity av veggene, der det opptrer røde prikker.
Tilbake til innholdet

Brystkreft

Distinguish slike typer patologi med venøs ekspansjon i spiserøret og magen:

 • I. - diameter på beholdere opptil 0,5 cm, som ikke er synlige på mageslimhinnen;
 • II. - dilitasjon av ensidig-polypoidportal av kar med 1 cm;
 • III. - nodular-polypoid utvidelse mer enn 1 cm.
Tilbake til innholdet

Ifølge Vitenasom og Tamulevichiute

Det er 4 stadier:

 • I. Karossens diameter - 0,2-0,3 cm, som er blåaktig, men rett;
 • II. knottete, ujevn, sinuøse vener med en diameter på mer enn 0,3 cm;
  III. tydelige noder, tortuosity, fremspring i esophageal lumen opp til magehvelvet;
 • IV. groose-formede, polypoid fartøy som dekker eller betydelig smalker lumen i spiserøret, mens et tynt nettverk av små kapillærer dannes på slimhinnen som omgir noden, noe som provoserer sekundære åreknuter.
Tilbake til innholdet

NCW RAMS

Det er tre stadier av sykdommen:

Zdenek the Wanderer

Divisjonen utføres på 3 grader:

 • I. langsgående fartøy litt forhøyet over slimhinnene;
 • II. forstørrede, innviklede årer;
 • III. vener av pseudo-tumoral type.
Tilbake til innholdet

diagnostikk

For å definere esophagus forstørrede blodårer er det kun mulig på en maskinvare måte, siden synlige symptomer ofte er fraværende. Vanligvis utnevnt:

 • alle typer plasmastudier - for å bestemme pasientens tilstand
 • funksjonelle og leverprøver - for studier av koagulopati;
 • Ultralyd og radiografi - for å klargjøre prediagnosen;
 • Fibroesofagoskopi - for å bestemme årsakene til blødning.

Hvis det finnes bakgrunnssykdommer, utføres en ytterligere undersøkelse for å bestemme årsaken til utviklingen.

Tradisjonell behandling

Uavhengig av alvorlighetsgrad av åreknuter, anses sykdommen uhelbredelig. Men det kan ikke bli ignorert, siden sen diagnostisering og identifisering av årsaker, utilsiktet nødhjelp eller feil terapi kan føre til døden.

Behandling av spiserør i spiserøret er kompleks, kompleks, kombinert med konservativ, medisinsk og kirurgisk behandling (med sen deteksjon).

Kosthold, utelukkelse av dårlige vaner, kontroll av lasten er en forutsetning for å gjenopprette integriteten til venene i spiserøret. Tilbake til innholdet

Konservativ tilnærming

Metoden er basert på slike regler:

 • Overholdelse av strenge diett- og ernæringsregimer
 • minimering av salg;
 • utelukkelse av skadelige vaner
 • nøyaktig overholdelse av legenes anbefalinger.
Tilbake til innholdet

endoskopi

I dag behandles splebektasia i spiserøret med en minimalt invasiv teknikk, spesielt hvis spiserøret oppdages. For å stoppe blodtap under operasjonen, brukes sklerosanter med et annet handlingsprinsipp. Endoskopisk behandling utføres ved tre teknikker:

Ballong tamponade

Metoden innebærer å klemme problemstedet med en spesiell sonde utstyrt med en ballong. Stopp blødning fra spiserør i spiserøret oppstår med en økning i ballongens diameter i magen med spiserøret forlengelse uten hevelse. Slike stopp av blodtap betraktes som farlig, sjelden brukt, provoserer ulike komplikasjoner. Men effektiviteten av behandlingen er 90%.

drift

Spiserør i spiserøret blir ofte behandlet med sklerosering. Essensen av metoden:

Selv med operasjonen av skadede kar i fordøyelseskanaler, er tilbakefall og gjentatt kirurgi ikke utelukket.

 1. innføring av en spesiell løsning i den berørte venen og lumen;
 2. gjentakelse av manipulasjon etter 5, 30, 90 dager.

Stabil effekt oppnås når prosedyren utføres 4 ganger i året.

Andre metoder som brukes:

 • shunting, når en intrahepatisk stent er tilkoblet, kobler portalen og leverveiene;
 • anastomose, når en tilkoblingsbro er opprettet for å omgå problemområdet;
 • veining (doping med kar med 1-3 elastiske ringer eller nylonløkker);
 • devascularization, når de berørte karene blir skåret ut og erstattet med en protese.
Tilbake til innholdet

medisiner

Medikamentterapi er rettet mot å redusere den negative effekten på venenees vegger. Til dette formål:

 • narkotika for å redusere surheten av magesaft;
 • strikkepreparater;
 • multivitamin komplekser.

Folkemidlene

Behandling av esophageal varix er mulig med folkemessige rettsmidler hjemme. Populære oppskrifter:

 1. 1 ss. l. Japansk Sophora insisterer på 250 ml kokende vann. Drikk te hele dagen for 4 sett. Behandlingsforløpet er opptil 3 måneder.
 2. 1 ss. l. knuste frukter av fjellaske og rosen hofter kokes i brann i 500 ml vann med 5 minutters koking. Drikk hele dagen for 100 ml.

Valget av et diett for folkemidlene bør avtales med legen.

diett

Prinsipper for diettbehandling for spiserør i spiserøret:

 1. stabil mat på samme tid;
 2. sammenbrudd av måltider i små porsjoner - opptil 6 rubler / dag;
 3. Den siste snacken - senest 3 timer før du går i seng;
 4. Bruk som matlaging for matlaging, koking, stewing, baking, damping;
 5. Den absorberte maten bør være romtemperatur og puree eller væskekonsistens;
 6. utelukkelse av dårlige vaner.
Tilbake til innholdet

Uautoriserte produkter

Varicose esophagus innebærer avvisning av slik mat:

 • boller, søtsaker, sukker;
 • krydret sauser, krydder;
 • Makaroni, brød og andre bakverk;
 • skarpe, sure, saltede, næringsrike og stekte kjøttretter.

Tillatte produkter

Det er nødvendig å ta med i dietten:

 • mat med vitamin E: greener, salat, eggeplomme, olje fra mais og solsikke;
 • produkter med vitamin C: sitrusfrukter, bær, poteter, paprika;
 • med bioflavonoider: kirsebær, kirsebær;
 • med rutine: nøtter, grapefrukt, grønn te, svart currant;
 • med vegetabilske fibre: friske grønnsaker med frukt, belgfrukter.

Du bør øke mengden fettfattig kjøttkraft og supper som forbrukes, grøt i vann med melk, kompott. Det er viktig å gi et rikelig drikkeregime med forbruk på 1 liter vann per dag, ikke inkludert andre væsker.

forebygging

Formålet med forebyggende tiltak er å opprettholde fartøyens normale tilstand. For å gjøre dette:

 • det er viktig å overvåke leveren;
 • følg legenes anbefalinger
 • rettidig behandling av patologi;
 • regulere høyt blodtrykk
 • å lede en sunn livsstil uten dårlige vaner
 • spise rett og observere regimet;
 • Herd, gjør massasje og utfør lette øvelser for å styrke kroppen;
 • ta multivitaminer.
Tilbake til innholdet

komplikasjoner

Den mest alvorlige konsekvensen av esophageal varix syndrom er en latent eller massiv blødning. Årsakene til spredning av spiserøret er som følger:

 • anstreng;
 • hoppe i blodtrykk;
 • skarp løft av vekter;
 • langvarig feber;
 • magesår i spiserøret;
 • kollapsende tumor;
 • Mallory-Weiss syndrom med en skarp perforering av slimhinnen i nær-hjerte sone mot en bakgrunn av alvorlig oppkast.
Ubehandlede kar i esophagus kan føre til døden.

Forløpere av blødning er:

 • liten kittende i halsen;
 • brak smak i tungen.

Etter forekomst av disse tegnene:

 • utvikler alvorlig oppkast - skarlet eller mørkt;
 • esofagusens innervering og blodtilførselen er brutt.
Tilbake til innholdet

outlook

Spiserør i spiserøret er preget av høy dødelighet - mer enn 50%. Utfallet av sykdommen avhenger av årsaken til sykdommen, hovedsakelig på grunn av type og alvorlighetsgrad av leversykdommen. Med en normalt fungerende lever hos 80% av pasientene, blir blodtap eliminert alene. I 75% av de overlevende etter en komplikasjon i løpet av de første 12-24 månedene, oppstår et tilbakefall. For å redusere risikoen er mulig med regelmessig behandling av venøs syndrom med medisiner og endoskopisk.

Spiserør i spiserøret: symptomer og behandling

Spiserør i spiserøret - de viktigste symptomene:

 • svakhet
 • Hjertebanken
 • Vekttap
 • Kortpustethet
 • raping
 • Tyngde i brystet
 • halsbrann
 • Blek hud
 • anemi
 • Forverring av generell tilstand
 • Vanskelighetsgrad ved svelging
 • Ubehag i thoraxen
 • Intern blødning

Spiserør i spiserøret manifesteres avhengig av graden av utseende av forstyrrelser i prosessen med utstrømning av blod fra spiserøret gjennom kanalene i portalen og øvre vena cava. Sykdommen rammer menn i en alder av 50 oftere. Denne sykdommen kan bli komplisert ved alvorlig blødning, som ikke er foran noen tegn.

Risikoen for tilbakefall er ganske høy, og dødeligheten blant pasienter er nesten 80%. Patologi er ikke en fullstendig herdbar sykdom. Dens utvikling kan stoppes litt ved kompleks og vanlig behandling.

etiologi

Årsakene til at en mann har utvidet vener, forskjellig. Ofte oppstår sykdommen mot en bakgrunn av hypertensjon i portalen - manifestert i form av økt trykk i portalvenen, som fremkaller utvidelsen av karossens struktur i spiserøret og magen. Som et resultat blir pasienten diagnostisert med skadede årer, som ofte slutter med brudd.

Portal hypertensjon er dannet på bakgrunn av levercirrhose. Denne prosessen utvikler seg på grunn av utseende av cicatricial skade på organet, som er dannet av misbruk av alkoholholdige drikker eller tilstedeværelse av hepatitt.

Årsakene til forekomsten av ART er i slike sykdommer:

 • forekomst av trombi;
 • leversykdom, forårsaker et brudd på blodstrømmen;
 • trykk på portåre-neoplasmer;
 • hjerte- og vaskulær insuffisiens.

Med alle disse sykdommene trenger pasienten akutt medisinsk hjelp, ellers begynner spiserøret i spiserøret å utvikle seg. I terapi for å forbedre tilstanden til blodkar, fokuserer legene på å eliminere årsaken til komplikasjoner, og påvirker så selve sykdommen.

klassifisering

Ifølge klinikerne, i henhold til sykdomsklassifisering, er den delt inn i medfødte og ervervede former. I den andre typen sykdom spiller tidlige sykdommer en viktig rolle, noe som førte til dannelsen av vener.

Medfødt patologi manifesterer seg i en arvelig faktor hos mennesker i alderen 50 år. Noen ganger diagnostiserer leger slike sykdommer hos pasienter i barndommen eller ungdomsårene.

Også, legene klassifisert graden av utvikling av sykdommen. Basert på disse dataene blir pasienten diagnostisert og foreskrevet behandling. Spredning av spiserøret i spiserøret dannes i 4 trinn:

 • 1 grad - venene er strakt 3 mm;
 • 2 grader - ekspansjonen forblir innenfor 3 mm, utseende og ujevnhet av strukturen vises;
 • 3 grader - blodåpningen minskar, og den blir en serpentin form;
 • 4 grader - markert sterk uttynding av fartøyets vegg.

symptomatologi

Strømmen av esophagus varicose utvikler seg i hver person individuelt. Noen er sykdommer, men noen er svake. Når han danner ved første tegn, kan han ikke vise seg lenge. En pasient kan lider av noen mindre symptomer. Slike manifestasjoner inkluderer:

Ofte er disse symptomene forvekslet med esophagitt, som er preget av inflammasjon i spiserøret. Denne sykdommen følger også med det progressive utseende av åreknuter.

Den mest alvorlige manifestasjonen i utviklingen av patologi er blødning fra spiserøret i spiserøret. Av denne grunn har pasienten anemi, kommunikasjon forverrer helse, det er sterk svakhet, dyspné, blek hud, vekttap.

Med utvidelsen av spiserøret i spiserøret 1 grad har pasienten ikke noen karakteristiske tegn. Gjenkjenne sykdommen mulig med en intern undersøkelse av mage-tarmkanalen. Ved 2 grader ser ikke pasienten noen signifikante avvik fra den normale tilstanden til helse. Sykdommen bestemmes ved hjelp av en kontrast-røntgen, som viser fuzzy konturer og formfeil.

Når du danner den tredje graden av patologi, oppstår symptomene ovenfor i pasienten. Det er en sterk følelse av ubehag, og når du undersøker spiserøret, vil legen oppdage en patologisk prosess med dannelsen av komplikasjoner.

På 4 stadier har pasienten alvorlig blødning. Alle symptomer blir forverret. Deres manifestasjon blir veldig intens.

diagnostikk

Siden sykdommen er vanskelig å oppdage i begynnelsen, anbefaler leger at alle potensielle pasienter skal gjennomgå en regelmessig undersøkelse. Spesielt må du overvåke helsen din for cirrhose, fordi dette er en av årsakene til utseendet på patologi.

Ved diagnostisering av en sykdom undersøkes pasienten for leveren, der det er mulig å oppdage en reduksjon i hemoglobinnivået på grunn av blødning. Ultralyd og tomografi bidrar til å bestemme årsaken til sykdommen, noe som førte til skader på spiserøret. På grunn av røntgen med kontrastmateriale, er det mulig å oppdage en reduksjon i lumen og deformasjon av organets vegger.

Den mest informative metoden for å diagnostisere esophageal varices er esophagogastroduodenoscopy. Med fullstendig visualisering av orgelet gjennom endoskopet, er det mulig å avgjøre hvilke endringer som allerede har skjedd, og hvor alvorlige komplikasjoner har utviklet seg. Det er FEGDS som gjør at legen kan etablere en nøyaktig diagnose og graden av venetilvridning.

behandling

Behandling av spiserør i spiserøret avhenger direkte av tidspunktet for deteksjon av sykdommen. Hvis legen ble diagnostisert med patologi i blødningsfasen, bør alle tiltakene tas for å stoppe det. Etter å ha utført nødtiltak, kan pasienten foreskrives konservativ behandling. Eliminere sykdommen i første og andre grad eller støtte livet i tredje og siste faser trenger komplekse tiltak:

 • diettoverholdelse
 • sclerotherapy;
 • legemiddelbehandling i henhold til sykdomsstadiet;
 • transplantasjon renal shunt.

Når blødning oppstår, tildeles pasienten hemostatisk terapi, som innebærer å hindre blodstrømmen fra den forstørrede venen. Denne behandlingen inkluderer kalsium og vitamin K. For å stoppe komplikasjoner i form av blødning fra venene, er Blackmore-proben satt inn. Terapi på denne måten er basert på innføring av en spesiell ballong, som blåses opp, lukker hullet og klemmer de blødende fartøyene.

outlook

Ifølge statistikk fra spiserør i spiserøret en ganske høy andel av dødsfall. Minst 50% av pasientene dør av sykdommen. Det dødelige utfallet avhenger av scenen av patologi, tilstedeværelsen av blødning, så vel som tilstanden til andre organer.

I overlevende pasienter med blødning fra skadede årer i de to første årene av livet, oppstår det tilbakefall av komplikasjoner i 50-70% av tilfellene. Hvis du hele tiden holder seg til legenes anbefalinger, kan denne risikoen reduseres noe og forlenge pasientens levetid.

forebygging

Hvis en person allerede har diagnostisert spiserør i spiserøret, bør han følge slike forebyggende tiltak for ikke å provosere utseendet på komplikasjoner:

 • Ikke spill sport for mye;
 • observere en diett
 • å bruke de foreskrevne legemidlene.

Og for å forhindre utviklingen av sykdommen, anbefaler leger å behandle patologier i lever, hjerte, mage i tide.

Hvis du tror at du har det Spiserør i spiserøret og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan du hjelpe leger: gastroenterolog, hepatolog, terapeut.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Duodenitt er en patologisk prosess som påvirker tolvfingertarmen og forårsaker den inflammatoriske prosessen i sin slimhinne. For sykdommer i den akutte fasen er symptomene på akutt betennelse karakteristisk. De forsvinner etter effektiv terapi og gir ingen spor på slimhinnen. Kronisk duodenitt er en sykdom ledsaget av tilbakefall. I slimhinnet til det berørte organet dannes foci av den inflammatoriske prosessen og derved endrer strukturen. Kronisk duodenitt diagnostiseres oftere hos menn.

Sykdom, som er preget av fremveksten av akutt, kronisk og tilbakevendende betennelse i pleura, kalles tuberkuløs pleurisy. Denne sykdommen har en særstilling til manifestasjon gjennom infeksjon av kroppen med virus av tuberkulose. Ofte oppstår pleurisy hvis en person har en tendens til tuberkulose i lungene.

Akutt leukemi er en farlig form for kreft som rammer lymfocytter som akkumuleres, først og fremst i beinmarg og sirkulasjonssystemet. Denne sykdommen er vanskelig å kurere, fører ofte til døden, berging i mange tilfeller kan bare være en benmargstransplantasjon. Heldigvis er sykdommen ganske sjelden, ikke mer enn 35 tilfeller av infeksjon per 1 million av befolkningen registreres hvert år. Hvem blir ofte utsatt for en så ubehagelig diagnose av barn eller voksne?

Lymfom er ikke en spesifikk sykdom. Dette er en hel gruppe hematologiske plager som alvorlig påvirker lymfatisk vev. Siden denne typen vev ligger nesten i hele menneskekroppen, kan den ondartede patologien dannes i noe område. Mulig skade på jevne indre organer.

Hemotorax er en patologisk tilstand preget av akkumulering av blod i pleurregionen. I normal tilstand inneholder den bare en liten mengde serøs væske. På grunn av påfylling av pleurhulen med blod, blir lungene squashed, og luftrøret, tymuskjertelen og aortabuen blir forskjøvet i motsatt retning.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Spiserør i spiserøret

Spiserør i spiserøret - patologi av esophageal vener, preget av deres tortuosity og saccular ekspansjon på grunn av dannelsen av phleboectases. Årsaken til denne sykdommen kan virke som skade på leveren, hjertet og andre organer. Ofte manifesterer esophageal varices seg ikke før forekomsten av den mest formidable komplikasjonsblødningen. Den viktigste metoden for diagnose av varicose - EGDS, i prosessen som er produsert terapeutisk hemostase. Behandlingen inkluderer også konservative tiltak: terapi av den underliggende sykdommen, medisinsk stopp av blødning. Hvis de terapeutiske tiltakene er ineffektive, utføres en shuntoperasjon.

Spiserør i spiserøret

Spiserør i spiserøret (spiserørens spiserør) - patogen i det venøse systemet, som utvikler seg som et resultat av økt trykk i portalen eller hulveinsystemet. Esophagos fartøy er nært forbundet med det venøse systemet i bukorganene og først og fremst med portalveinsystemet. Økt trykk i portalvenen fører til brudd på utstrømning og stagnasjon av blod i spiserøret, som fremkaller utviklingen av åreknuter. I de senere år har hyppigheten av portalhypertensjon økt betydelig, noe som er forbundet med den utbredte forekomsten av viral hepatitt, andre leversykdommer, alkoholisme. Faren for denne patologien er at omtrent halvparten av pasientene dør allerede med den første blødningen. Risikoen for gjentatte blødninger er svært høy, og dødelighetsgraden når 80%. Sykdommen er uhelbredelig, det er bare mulig å øke levetiden bare ved regelmessig undersøkelse og gjennomføre tiltak for å forhindre blødning. Når de første tegnene på sykdommen opptrer, er den etterfølgende overlevelse vanligvis ikke mer enn noen få år.

Årsaker til BPV i spiserøret

Årsakene til esophageal varices er ofte forbundet med økt trykk i portalveinsystemet, mye mindre ofte utvikles phleboectasies mot en bakgrunn av systemisk hypertensjon (hypertensjon) eller medfødt patologi. Oftast øker trykket i v.portae med skrumplever eller annen alvorlig hepatisk patologi, lever- eller bukspyttkjerteltumorer som klemmer portveven, portaltrombose eller utviklingsavvik. I dette tilfellet blir blodet utladet fra portalveinsystemet gjennom collaterals gjennom magekarene i esophageal vener, noe som resulterer i at trykket i dem økes betydelig. Siden esophageal vener er plassert i løs fiber, og deres vegger er svært tynne, når de er overbelastet med blodvolum, blir de strukket for å danne åreknuter. Når leveren er berørt, er varicose nodules oftest plassert i nedre esophagus og ved inngangen til magen, mens det i systemisk hypertensjon er nodene mindre og vanligvis plassert langs hele lengden på orgel. Også åreknuter kan dannes når øvre vena cava komprimeres, med alvorlig skjoldbruskkjertel, Chiari syndrom. Mennene er mer utsatt for BPV etter 50 år.

Symptomer på spiserøret

Det første symptomet av sykdommen bløder fra esophageal phleboectasis. Noen ganger kan pasienter oppleve en følelse av trykk og alvorlighetsgrad bak brystbenet noen dager før utbruddet av hemorragiske komplikasjoner. Noen ganger blødning er foran esofagitt - på grunn av nærhet av vaskemuren blir slimhinnen løs, lett skadet av fast mat, inflames. Dermed kan pasienten bli forstyrret av en brennende følelse, en halsbrann og en erctation sur, vanskeligheter med å svelge tett mat.

Normalt trykk i esophageal vener vanligvis ikke overstiger 15 mm Hg, med varicose det kan øke betydelig. Oppnå et nivå på 25 mm Hg. er kritisk. I dette tilfellet er betydningen ikke så mye trykkfigur som de utprøvde fluktuasjonene i denne indeksen. Blødning kan være mindre, men i ca 60% av pasientene er det massiv, noe som fører til en betydelig forverring av tilstanden eller døden. Ofte forekommer hemorragiske manifestasjoner mot bakgrunnen av trykkfluktuasjoner - etter fysisk anstrengelse, overspising, ofte i en drøm. Konstant mindre blødning kan ikke vise signifikante symptomer, men føre til utmattelse og jernmangel anemi. Slike blødninger ledsages av oppkast med blodårer, kvalme, svakhet, melena (svart avføring på grunn av forurensning av koagulert blod), vekttap. Hvis blødningen er massiv, har pasienten rikelig blodig oppkast, alvorlig svakhet, nedsatt bevissthet, svette og blodtrykk reduseres samtidig med økt hjertefrekvens.

Diagnose av spiserøret i spiserøret

Undersøkelse av leversykdom kan oppdage en reduksjon av hemoglobinnivået mot blødning. Ultralyd i bukhuleorganene, leverenes MR hjelper til med å identifisere bakgrunnssykdommen, noe som førte til dannelsen av spiserør i spiserøret. Radiografi av spiserøret med innføring av et kontrastmiddel gjør det mulig å bestemme dens innsnevring og deformering av veggene, forårsaket av fremspring av varicose nodules inn i lumen i spiserøret.

Det mest informative metode for å diagnostisere esophageal varicer er esophagogastroduodenoscopy - når det betraktes gjennom endoskopet kroppslumen synlige blåaktig nodulær fremspring årer. Ved inspeksjon på bakgrunn av gjennombruddsblødninger identifisere kilden er vanskelig. Endoskopi lar deg sette riktig diagnose, for å fastslå graden av åreknuter og risikoen for brudd fleboektaza, gjennomføre terapeutiske tiltak. Man må huske, og at blødning på bakgrunn av spiserøret fleboektazii kan utvikle seg fra andre GI (for eksempel gastrointestinal blødning) og på grunn av andre årsaker: gastrointestinale svulster, magesår, patologien av blodkoagulasjonen (trombocytopeni, von Willebrands sykdom, hemofili-, trombocytopenisk purpura), Mallory-Weiss-syndrom, og andre.

Behandling av BPV i spiserøret

Avhengig av symptomene på sykdommen, kan pasienten være under tilsyn i avdelingen for gastroenterologi eller kirurgi. Oppgaven til gastroenterologen er å behandle den underliggende sykdommen og forhindre utvikling av blødning. For dette mottar pasienten hemostatiske stoffer, antacida, vitaminer. Det er obligatorisk å forhindre esophageal reflux. Anbefal streng overholdelse av riktig kosthold, hvile og mosjon.

Med blødningsutvikling utføres hemostatisk terapi - foreskrive kalsiumpreparater, vitamin K, ferskt frosset plasma. De gjør akutt esofagoskopi for å etablere kilden til blødning og endoskopisk klipping av blødningsvenen, påføring av limfilm og trombin, elektrokoagulering av karet. For å stoppe blødning påfør injeksjonen av Blackmore sonden - den har spesielle sylindere som når de er oppblåst, dekker spiserørets lumen og klemmer fartøyene. Selv etter disse manipulasjonene i 40-60% tilfeller oppnås imidlertid ikke en positiv effekt.

Etter hemostase og stabiliserings brukte kirurgiske behandlinger - deres effektivitet er mye høyere enn for konservative teknikker. Vanligvis operasjonen er å pålegge shunter mellom systemisk og portal vene blodstrøm, på grunn som trykket reduseres og sjansen for blødninger blir minimum i portvenen. Den sikreste og mest populære metoden er et endovaskulært transplantat blandemetode transyugulyarny (adgang via jugularvenen), og også pålegge portocaval splenorenal anastomoser praksis splenektomi, ligering uparet og portalvenen, miltarterien og sammensying eller fjerning av spiserøret.

Prognose og forebygging av spiserørets BPV

Prognosen for sykdommen er ugunstig - esophageal varicose er uhelbredelig, når denne sykdommen oppstår, bør alle tiltak tas for å forhindre progresjon av patologi og dødelig blødning. Selv den første forekomsten av blødning belaster prognosen betydelig, noe som reduserer forventet levetid til 3-5 år.

Den eneste metoden for å forhindre esophageal vener er å forebygge og rettidig behandling av sykdommer som provoserer denne patologien. Hvis det er en historie med leversykdom som kan føre til skrumplever og økt trykk i portalvenen, bør pasienten jevnlig gjennomgå en gastroenterolog undersøkelse for å oppdage esophageal fartøyene i tide.

Ved dannelse av åreknuter bør en streng diett følges: maten skal dampes eller tilberedes, det er tilrådelig å tørke maten og ikke spise tette matvarer i form av store biter. Ikke bruk måltider for kaldt eller varmt, grov og hard mat for å hindre traumer i esophageal mucosa. For å forhindre tilbakestrømning av innholdet i magen i spiserøret, heves hodens hode under søvnen. For å unngå blødning anbefales det å utelukke tung fysisk aktivitet og løftevekter.

Les Mer Om Fartøyene