Årsakene til utseende av dilaterte kar på ansiktet og metodene for deres behandling

Enhver oppdager før eller senere små røde årer på huden. Hvis tiden ikke reagerer på forekomsten, begynner venene å endre farge og øke i størrelse. Det er spesielt ubehagelig å observere dette fenomenet på ansiktet. Hvorfor oppstår denne kosmetiske feilen og hvordan kan den fjernes?

Hva er en couperose?

Røde årer i ansiktet - dette er den vanlige ekspansjonen av blodkar. Sunn kapillær har elastiske vegger, så de vokser fritt i diameter når det trengs, og deretter går de tilbake til sin tidligere tilstand.

Hvis muskler i fartøyene mister elastisitet, skjer følgende omtrent: med økende blodgass, kapillæret utvides og mer enn det kreves, men da kan ikke reduseres til sin tidligere størrelse. Som et resultat observere vi røde årer på en persons hud.

Kosmetologer kaller dette fenomenet en couperose. Dermatologer bruker mer komplisert terminologi og utvidelse av ikke-inflammatoriske fartøy kalles telangiektasi. Hvorfor mislykkes små blodkar fremdeles og hvordan håndteres det?

årsaker

Kapillærruten på ansiktet ser ut av en rekke årsaker.

 1. Type hud. Vasknett på ansiktet er oftest manifestert i eiere av lett hud. Hvis huden også er tynn, tørr, øker risikoen for å møte dette problemet. Men dette betyr ikke at det på oljete eller mørkere, hudrøde striper ikke kan vises - det skjer bare sjeldnere.
 2. UV-stråling. Ultrafiolette stråler er ikke den beste vennen til noen hudtype. Direkte sollys akselererer prosessene for fotografering og ødelegger fartøyene. Det er enkelt å bekjempe de skadelige effektene av UV-stråler: på solfylte dager er det nødvendig å bruke solcreme SPF 30+, og også for å unngå sollys.
 3. Temperaturforskjeller. For lang eksponering for lave temperaturer, samt frostbit, ødelegge veggene til små fartøy. Det samme kan sies om å bo i for varmt temperaturforhold: folk som er tvunget til å jobbe konstant i "varme" butikker, ser ofte utvidede fartøy på ansiktene sine.
 4. Feil hudpleie. Hvis de aggressive rengjøringsmidlene og skrubene brukes uheldig, er det mulig å beskadige den for tynne og følsomme huden, og dermed med karene. Ikke skru skrubbene i huden - du må observere målingen i alt.
 5. Alkoholmisbruk. Det vaskulære nettverket har lenge vært kjennetegn for folk som misbruker alkohol. Alkohol brenner bokstavene bokstavelig talt fra innsiden ut. Å oppdage i ansiktet hans røde striper trenger ikke å være en alkoholiker med erfaring - nok til å drikke alkoholholdige drikkevarer med visse mellomrom, og karene i problemet vil ikke holde deg vente.
 6. Misbruk av nikotin. Om nikotinskader er skrevet ikke en vitenskapelig artikkel. Kardiovaskulærsystemet holder seg heller ikke borte fra de skadelige effektene av nikotin, som primært påvirker de små karene og kapillærene i ansiktet.
 7. Ulike sykdommer. Årsaken til couperose kan være sykdommer i indre organer - først og fremst leveren og sirkulasjonssystemet.

Er farlig couperose

Er couperose farlig for helse? Trenger jeg å starte behandlingen umiddelbart? Kuperoz er snarere et kosmetisk problem som ikke utgjør en trussel mot menneskers helse. Bare isolerte isolerte blodkar ekspanderer og blir synlige - dette fenomenet påvirker ikke blodtilførselen av organer og vev.

Imidlertid kan flere skader på små kapillærene føre til at huden blir gammel og bløt, rynket.

I tilfeller der det oppstår et vaskulært "mesh" på ansiktet på grunn av kroniske sykdommer, er det best å passere diagnosen og begynne å behandle det mislykkede organet for å unngå den etterfølgende spredningen av denne kosmetiske defekten i andre områder av huden.

Fjern røde årer fra huden din er ikke vanskelig - for dette kosmetikere utviklet mye penger.

Hvordan fjerne "stjerner" og "mesh"

Det er ikke nødvendig å ha et vaskulært nett på ansiktet ditt for resten av livet ditt. Kosmetologer har kommet opp på flere måter som du kan forkaste eller fjerne røde årer for alltid.

Kosmetiske produkter

Visuelt kan kapillærruten bli skjult ved hjelp av en concealer. Det er bedre at det ble laget på grunnlag av grønn farge, fordi de grønne nyansene overveldende overlapper den røde fargen. Etter å ha maskert det vaskulære nettverket med en concealer, kan du bruke et vanlig fundament eller pulver på toppen av det.

Krem med vitamin A

Kremer med A-vitamin gjør ikke de utvidede kapillærene forsvunnet, men kosmetologer sier at de forbedrer tilstanden til fartøyets vegger og gjør de røde årene mindre synlige.

Men hvis du fortsetter å bruke mye tid i solen, vil kremet være maktesløs. Forvent ikke noen effekt fra bruken dersom det kapillære nettverket dukket opp på ansiktet på grunn av aldersrelaterte endringer.

elektrolyse

Behandling av dilaterte kapillærer med elektrisk strøm er billig og effektiv, men metoden er ikke uten risiko for å tjene komplikasjoner i form av arr. Faktum er at fjerning av røde årer i dette tilfellet skyldes deres fordamping med elektrisk strøm. Under prosedyren introduserer kosmetologen i området hvor den utvidede kapillæren ble dannet en nål under huden og sender en strøm som ødelegger den.

Det er viktig å alvorlig nærme seg valg av en spesialist, fordi en feil utført prosedyre for elektrolyse kan etterlate små arr.

Laser terapi eller IPL

Behandling av ruptured små fartøy med laser er en av de mest populære og trygge metodene, men det koster mer. For tre prosedyrer som varer i tjue minutter kan du for alltid si farvel til kapillærruten på ansiktet ditt.

Fjerning av røde årer med intens pulserende lys er like effektivt som laser. Etter prosedyren kan mindre rødhet forbli, som forsvinner etter noen dager.

Mikroukalyvanie

mikroukalyvaniem behandling finner sted omtrent som følger: Kosmetiske spesiell valse med et antall nåler, driver på det ønskede område av huden - nålen, i sin tur, knust kapillærene og derved hjelpe kroppen til å behandle dem raskere.

Radiobølger

Radiobølge-metoden ligner behandling av ruptured kapillærer med intens pulserende lys. Men fjerning av røde årer med radiobølger har sine fordeler: etter prosedyren er det nesten ingen rødhet.

sclerotherapy

Skleroterapi brukes vanligvis til å bekjempe kapillær mesh på beina, men for ansiktet er denne metoden også egnet. Fjernelse av kapillæren skjer i det øyeblikket når kosmetologen tar et skleroserende middel med en nål.

Den største ulempen med sklerose er at effekten ikke forekommer umiddelbart etter den første fremgangsmåten: å kvitte seg med det vaskulære nettverket som kreves for en kur.

forebygging

Å ikke ha et pund av vaksinen kapillære blodårer i ansiktet og bruke ordentlige penger på dyre prosedyrer, er det bedre å engasjere seg i forebygging av rosacea.

 1. Riktig hudpleie. Enhver type hud trenger riktig pleie, og tynn og sensitiv - enda mer. Det ideelle alternativet er å sende diagnosen fra en spesialist og ta vare på huden i samsvar med hans anbefalinger.
 2. Mesotherapy. Passasje fra tid til annen med bruk av mesoterapi sosudoukreplyayuschee narkotika hjelpe bli kvitt mange hudproblemer - inkludert å forhindre forekomsten av kapillær nettverk.
 3. Solbeskyttelsesmidler. Hold huden din fra UV-stråling hele året. For vintertid er SPF 15+ beskyttelsesutstyr egnet, og til sommer - SPF 30+.
 4. Regelmessige kosmetologiske prosedyrer. Tilstanden av karene, samt huden generelt, forbedrer slike kosmetiske prosedyrer som lymfedreneringsmassasje og Beautytek-terapi.

Fjerning av kapillærnett ble mulig ved bruk av ny teknologi. Men etter at du har gått gjennom laser eller andre prosedyrer, er det ingen garanti for at de røde årene ikke vises igjen. Det eneste som kan beskytte er etterlevelse av forebyggende tiltak og konstant omsorg for huden din.

Vaskulært nettverk på ansiktet - hvordan bli kvitt det og fjern det for alltid?

Vasknett på ansiktet oppfattes ofte som en mindre estetisk defekt. Faktisk kan denne vaskulære patologien, i det vitenskapelige språket kalt "couperose", være et tegn på alvorlig sykdom. Før du behandler røde blodårer med kosmetikk og medisin, må du avgjøre hva som forårsaket utvidelsen av kapillærene.

Hvorfor er det et vaskulært nettverk på ansiktet - de viktigste årsakene

Setochka av tynne kar, som utstråler gjennom huden og danner på ansiktet av rødhet, skyldes flere faktorer:

 • overflate plassering av kapillærene;
 • deres dystoni;
 • tynn hud.

I utviklingen av patologi kan arvelig predisposisjon spille en rolle. Hvis foreldrene har en uttalt cuperose, er det sannsynlig at det vil vises hos barn, uavhengig av sammenhengende sykdommer og livsstil. Men ofte blir den vaskulære spindelvev dannet på grunn av midlertidige eller kroniske helseproblemer:

 1. Couperose og varicose har i utgangspunktet den samme patologien - de svake veggene i blodkarene. Under blodtrykket ekspanderer de, taper elastisitet, som følge av at lokal blodsirkulasjon forstyrres. Med åreknuter stiger nær overflaten av huden og danner blå årer og noder. Det samme skjer med kapillærer, men de gir et rødt vaskulært mønster på ansikt og kropp.
 2. Hormoner påvirker direkte vaskulær regulering. Med hormonell ubalanse, kan prosessen med sammentrekning og avslapning av blodårene bli forstyrret, noe som fører til en vedvarende utvidelse av kapillærene. Hos kvinner begynner dette fenomenet ofte i overgangsalderen og under mottak av prevensjonsmidler.
 3. Kardiovaskulær sykdom (hypertensjon, aterosklerose), sykdommer i det endokrine, mage, lever og nyre påvirke tilstanden av hele organismen, og kapillærene - ikke noe unntak.
 4. Dårlig kosthold og livsstil, langt fra sunn, forverrer hudens utseende og struktur - det blir tynt, kjedelig, dehydrert og gjør synlige nærliggende kapillærer. Skadelige vaner bidrar heller ikke til vaskulær styrking, spesielt for røykere og drivere. Deres hyperemiske hud, prikket med et karakteristisk cyanotisk "mønster", taler eloquently om tilstedeværelsen av negative vedlegg. I samme kategori kan du inkludere personer som er utsatt for konstant stress og misbruker akutt mat.
 5. Effekten av eksterne faktorer er en av de mest kraftige provoserende øyeblikkene i forekomsten av couperose. I faresonen er fans av bade prosedyrer, beskyttere tanning senger og strender, samt personer som er tvunget til å arbeide under tøffe forhold: varme - kokker, arbeidere av varme butikker i kulden - gateselgere, gate rengjøringsmidler etc. Oppvarmet luft, vind, frost, sola huden og skade kapillærveggene.
 6. I jakten på ungdom og ideell hud misbruker moderne damer mange kosmetiske prosedyrer. Mange av dem er ganske aggressive: mekanisk rensing, peeling, slitende operasjoner - de alle gjør huden sensitiv og fortynnet, skadet karene og øker deres sårbarhet for miljøet.
 7. I mekanismen for vasodilatasjon deltar silisium. Hvis dette elementet ikke er nok i kroppen, blir det "raskt" tatt av kalsium, som forhindrer riktig regulering av vaskulære funksjoner. Vaskulære vegger blir uelastiske, sprø.
 8. Kuperoz er et av symptomene på demodecosis - hudlidelser av mikroskopiske kvaler - parasitter. I slike pasienter er ansiktet dekket av betent akne og rødhet med et utpreget kapillært mønster.
 9. Kuperoz anses som den første fasen av en annen dermatologisk sykdom - rosacea. I begynnelsen dannet huden områder av hyperemi med nedsatt lokal sirkulasjon - vaskulære edderkopper og asterisker. Med utviklingen av patologi i deres sted, blir rosa akne dannet.

Tegn på couperose på ansiktet

Eiere av tørr følsom hud er mer utsatt for utseendet på et kapillært nett på ansiktet. Tett oljeskinn garanterer imidlertid ikke mangel på mangler: Hvis karene er dilaterte og ligger nær overflaten, vil de fortsatt være synlige for det blotte øye. Med alderen øker forekomsten av kupperose mange ganger, men hos folk som er predisponert for det genetisk, begynner problemer allerede fra ung alder.

Couperose utvikler seg gradvis. Først på kinnene, nesenes vinger, på haken, sjeldnere - på pannen, vises enkelte årer av rød eller blåaktig nyanse, vaskulære stjerner. Disse områdene i ansiktet er mest utsatt for ytre påvirkninger, derfor lider først den forstyrrede blodsirkulasjonen.

Med sykdomsprogresjonen, utvider området for lokalisering av couperose, danner hele hyperemiske flekker. Patologiske områder varierer skarpt fra den generelle bakgrunnen til normal hud og kan ikke bare levere estetisk ubehag, men også fysisk kløe og betennelse er ikke utelukket. I det alvorlige stadiet av sykdommen, er rødhet ledsaget av pustulære utbrudd, hevelse.

Behandling av dilaterte kar på ansiktet

Behandling av det vaskulære nettverket i ansiktet bør begynne med generelle helseforanstaltninger og styrke kapillærmuren fra innsiden. Hvis du ikke tar fartøyene i en normal tone, er alle prosedyrer ubrukelige. Før eller senere vil feilen vises igjen, fordi årsaken ikke er eliminert.

Diagnosen "couperose" bør bekreftes av en hudlege. For å søke etter provokerende faktorer kan han koble til andre spesialister: endokrinolog, gastroenterolog, gynekolog. Parallelt med behandlingen av den underliggende sykdommen avslørt som et resultat av undersøkelsen, omfatter behandling av det vaskulære nettverket på ansiktet:

 • normalisering av ernæring;
 • endringer i livsstil;
 • mild hudpleie;
 • tar medisiner som styrker de vaskulære veggene;
 • bruk av lokale rusmidler;
 • folkemessige rettsmidler;
 • kosmetologiske prosedyrer.
Kosthold med kupperose

Svake fartøyer - en unnskyldning for å utelukke et antall matvarer og retter fra deres kosthold:

 • for varm og isete mat;
 • krydret, krydret retter;
 • krydder;
 • pickles og hermetikk;
 • sjokolade;
 • koffeinholdige drikker;
 • alkohol;
 • fett;
 • stekt;
 • røkt kjøtt.

Mat bør berikes med silisium, rutin og vitaminer K, C. Dette er elementer som bidrar til å styrke vaskulære vegger. I listen over foretrukne produkter:

 • havremel;
 • bokhvete;
 • bønner (bønner, erter);
 • korn;
 • bakken pære;
 • farget og brusselspirer;
 • tomater;
 • paprika;
 • spinat;
 • sitrusfrukter;
 • kirsebær;
 • blåbær;
 • rose hofter;
 • rips;
 • chernoplodki;
 • valnøtt.

Anbefalte grønnsaker og frukt er bedre å spise sammen med huden, siden alle viktige stoffer med kupperose er i skallet av frukten.

Betydningen av en sunn livsstil

Streng diett og unngåelse av skadelig avhengighet (røyking, alkohol, kaffe) bør kombineres med riktig livsstil. Pasientens mål er å gjenopprette normal mikrosirkulasjon og eliminere aggressive effekter på ansiktets hud. Slik oppnår du dette:

 1. For å opprettholde kroppen i en tone er det ikke vanskelig med tilstrekkelig bevegelse. Fitness, sport, turgåing, aktiv underholdning gjør fartøyene i en styrket modus, trener hele systemet med blodsirkulasjon og styrker det i alle parametere.
 2. For mange mennesker er en aktiv livsstil og sport utenkelig uten dine favoritt sauna prosedyrer - badstue, russisk dampbad, hammam, bjørk kost og varm dusj. Den motsatte effekten - kald dousing, dykking i snø og ishull, og også deres kombinasjon med termiske prosedyrer for en sunn organisme gir en positiv effekt: herding og trening av blodkar. Men når kupperose allerede er på ansiktet, er det bare store skader som er skadelige. For kaldt vann og luft, som varmt damp, dusj, kontrastprosedyrer med vaskulær maske på ansiktet er kontraindisert.

Hvordan ta vare på et ansikt med et vaskulært nettverk

Pass på ansiktets og karets hud: Ikke vær i vinden og frost lenge, i solen, bruk regelmessig beskyttelsesmidler mot ultrafiolett og kaldt. Det er viktig å ta godt vare på huden og gi opp aggressive kosmetikk og prosedyrer:

 • Unngå manipulasjoner relatert til hudutslett;
 • Ikke bruk irriterende stoffer som forbedrer lokal mikrosirkulasjon: skrubber, peeling, maskefilmer, kremer med fruktsyrer; komposisjoner inkludert alkohol, mentol, honning, leire, ekstrakter av aloe, mynte, nelliker, eukalyptus;
 • morgen gni med isbiter - ikke for deg;
 • bruk myke håndklær, blott forsiktig fuktighet fra ansiktet ditt;
 • Påfør kremer med lette fingerbevegelser uten å gni;
 • glemme mekanisk ansiktsrengjøring, manuell og maskinvaremassasje;
 • Beskytt ansiktet ditt med SPF-filtre ved hver utgang til gaten.

Betydelige fordeler for huden med couperose bringer kollagenmasker. De komprimerer vevet, gjør dem mer elastiske, noe som fører til at kapillærene er mindre gjennomskinnelige og bedre beskyttet mot det ytre miljø.

Av massasjeteknikker anbefalte lymfedrenasje ansikts og spansk - de lindre hevelse og stimulerer strøm av blod fra ødelagte kapillærer og gjøre dem mindre synlige, styrke huden, muskler og blodårer. Når behovet for peeling er tillatt, sparsom prosedyre basert på enzymer.

En annen metode, hvordan du fjerner det vaskulære nettverket i ansiktet, er en spesiell "gymnastikk" fra enkle øvelser:

 1. Trykk hendene dine i ansiktet, uten anstrengelse, løft opp huden og senk den på plass - 10 ganger.
 2. Sett luften i munnen din, vekselvis blås den ene eller den andre kinden - minst 20 ganger.
 3. Smil, strekk leppene dine til grensen og klem dem. Prøv å gjøre bevegelsene opp og ned med komprimerte lepper. For 10 repetisjoner i hver retning.

Klassenes modus er daglig.

Medisinsk behandling av det vaskulære nettverket på ansiktet

For å styrke fartøyene fra innsiden er mottak av vitamin-mineralpreparater og bioadditiver som inneholder høye konsentrasjoner av vitamin C, P, K, silisium og omega-3 indikert. Når couperose er nyttig:

 • askorutin;
 • kollagen;
 • drue frø olje;
 • ekstrakt av echinacea;
 • blåbær ekstrakt;
 • hest kastanje ekstrakt;
 • tinktur av myrten.

Alle disse stoffene kan kjøpes på apoteket og brukes uavhengig i henhold til annotasjonen til legemidlet.

Salver og kremer

Antitumorvirkning utføres ved lokale preparater - medisiner i form av kremer og salver og medisinsk forebyggende kosmetikk i henhold til legenes resept:

 • Couperose A +;
 • Rozamet;
 • Heparin salve;
 • salve Calendula;
 • krem - kapillærbeskytter Bark;
 • Cream New Line fra Cora for sensitiv hud utsatt for couperose;
 • Krem for rødhet Sensibio AR fra Bioderma;
 • regenererende konsentrere Janssen Vitaforce C Hudkompleks med vitamin C.

Farmasøytiske salver kjemper med skjønnligheten av kapillærene på lokalt nivå, som direkte påvirker de vaskulære veggene.

Behandling med folkemidlene

Problemet med å fjerne det vaskulære nettverket i ansiktet, er det tillatt å løse ved hjelp av folkemidlene. Prinsippet om hjemmebehandling er det samme: Styrking fra innsiden og ut, gjenoppretter normal sirkulasjon, strammer huden, forhindrer.

La oss starte med folkelige oppskrifter fra couperose til oral administrasjon:

 1. Bland 20 gr. urter rue, 40 gr. blomster av elderberry og tri-farge violet. Hell 1 ss. l. bland med et glass kokende vann og insistere. Modemmodus: to ganger om dagen for et halvt glass.
 2. 30 dråper hestkastanje medisin ekstrakt fortynnet i 100 ml vann, drikk mellom måltider 3 ganger om dagen.
 3. 30 gr. persille, 40 gr. rue, 20 g. Hell kastanjekastan med varmt vann (1 glass). Etter 3 til 4 timer, ta 1 ss. l. to ganger om dagen, før måltider.
 4. Vine blader blandet med grøt elderbær og fioler (40 gram hver), insistere på et glass kokende vann, tilsett 3 dråper tranebærjuice. Bruk 2 ts. etter frokost og middag.
 5. I varmgrønn te legg til 40 gr. rue, 30 g. hestkastanje, 15 dråper havtornolje, insisterer. Du kan drikke når som helst for 1 ts. minst 2 ganger om dagen.
 6. Tilsett 1 spiseskje per liter kokende vann. l bær chryoplodki, 2 ss. l. hagtorn og misteltein. Smør i en termos, ta halvparten av glasset tre ganger om dagen.

Behandlingen av eksterne midler fra det vaskulære nettverket i ansiktet veldig mye. Disse er masker og tonics, og komprimerer:

 1. En gjærmaske. Ingredienser: 2 ss. skjeer med tørr gjær, 1 skje aloe juice, vann. Fortynn blandingen til tetthet rømme, på ansiktet i 20 minutter.
 2. Proteinmask fra kupperose. For 1 ss. l. juice agurk og krem ​​røre, hell egghvitt, visp. La huden stå til den tørker.
 3. Whitening tonic fra persille. Insister gress 15 - 30 minutter, bruk for å tørke ansiktet etter vask.
 4. Komprimering av persille. Tilsett forrige oppskrift med fullmælk. Soak gasbind med sminke og dekke ansiktet ditt i en halv time.
 5. Dagsmaske fra det vaskulære nettverket. I sammensetningen i like deler: druefrøolje, cypressfrø, ekstrakter av mimosa og blåbær, Ruscus forlater, rot av cottonwood. Rør, rør blandingen på ansiktet, topp med et fuktig, varmt serviett. Etter 20 minutter, skyll, fukt huden med en dagkrem. Gjør på en dag, kurset - 2 måneder.
 6. Natt anti-sugemaske. Komponenter: ekstrakter av sophora, løvetannrot, marigold, druefrøolje. I like mengder blandes, gjelder om natten, fjerner serviet unødvendig. Om morgenen vaskes som vanlig. Kurset er designet for 30 prosedyrer 1 gang om 2 dager.
 7. Vinter beskyttende maske med couperose. I kaldt, har huden med utvidede karer spesiell forsiktighet. Bland basisoljen (oliven, linfrø) med lanolin og stivelse til konsistensen av grøten. Hold blandingen på ansiktet i en kvart time, skyll med kamillevann. Etter 15-20 minutter kan du friske luften.
 8. Potetmaske mot rødhet. Rist 1 rå poteter og legg vekt på huden. Vask av med hjelp av marigolds.
 9. Berry maske mot gjennomskinnelige kapillærer. Mash friske bær av tranebær, jordbær, bringebær eller havtorn, legg til 1 ts. stivelse, blande. La pureen stå i ansiktet ditt i 20 minutter.
 10. Hjemmekrem fra couperose. Grind askorutin-tabletten og legg pulveret til det velkjente ansiktsrøret. Takket være tabletten er kosmetikken beriket med rutinemessig og askorbinsyre.
 11. Firming tonic for hver dag. I den anstrengte infusjonen av kamille oppløses ascorutin-tabletter. Andel: 2 tabletter per liter væske. Tørk ansiktet morgen og kveld.

Ved behandling av folkemetoder er hovedtemaet systematisk og vanlig. Hvis du er bekymret for hvordan du fjerner det vaskulære nettverket i ansiktet ditt uten å ty til invasive prosedyrer, vær tålmodig og fortsett å bruke infusjoner og avkok som tonic kapillærveggene daglig.

Hvordan bli kvitt og rengjøre for alltid?

Raskt og effektivt bli kvitt det vaskulære mønsteret på huden tillate moderne prosedyrer utført av en medisinsk kosmetolog i kliniske omgivelser. Disse er radikale metoder som gir en nesten umiddelbar estetisk effekt: Patologiske kapillærer blir irreversibelt ødelagt. Mange av manipulasjonene er smertefulle og krever tid for rehabilitering.

For behandling av couperose gjelder:

 1. Laser terapi. Fjerning av det vaskulære nettverket på ansiktet med en laser er en av de mest avanserte behandlingsmetodene. For flere økter er de skadede kapillærene smertelig sclerosed. Teknologien er basert på kortsiktig oppvarming av celler med en smal lysstråle. Samtidig er de omkringliggende vevene ikke skadet. Det er fare for å endre pigmenteringen i bestrålingssonen. Metoden har kontraindikasjoner og begrensninger.
 2. Electrocoagulation. Det patologiske fartøyet er skadet ved utladning av en elektrisk strøm ved hjelp av en nålelektrode. I stedet for prosedyren kan det være et spor av brenningen. Behandling med elektrisitet brukes til å behandle forsømte kupperoseformer.
 3. Sclerotherapy. I det utvidede fartøyet injiseres en injeksjon med en spesiell limingskomposisjon, som et resultat blir kapillæren forseglet og sirkulasjonen stopper. Metoden er god for å eliminere enkle kapillærer.
 4. Foto foryngelse. Virkningsmekanismen for fotoprosedyrer ligner på laserterapi. Forskjell - lyspulser dekker ikke spesifikke feil, men hele hudområder. Photorejuvenation har en kompleks effekt: eliminering av mangler, inkludert synlige kapillærer, og en gunstig effekt på strukturen av epidermis. Kurset holdes ikke i solsesongen.
 5. Kjemisk peeling. Dette er en ganske smertefull og traumatisk metode. Det består i å fjerne overflaten av epidermis ved slanking med spesielle preparater. Samtidig blir deformerte fartøy ødelagt. Som følge av påvirkning av fruktsyrer, enzymer, retinoider og andre aggressive forbindelser, blir huden fornyet, den blir tett, elastisk. Det samme skjer med nye kapillærer - de blir sterkere og mer elastiske.
 6. Ozonbehandling. I området som er påvirket av couperose, innføres en sammensetning beriket med ozon og oksygen. Forbedrer næring av vev, kapillærer smal. Metoden er egnet for å fjerne små stjerner.
 7. Mesotherapy. Prosedyren leverer en cocktail av elementer som styrker de vaskulære veggene, direkte til kapillærene. Normal blodtilførsel og næring av vev gjenopprettes, fartøy smal. Vitamininjeksjoner er nyttige for huden som helhet, mens behandling av kupperose har denne metoden en hyggelig "bivirkning" - synlig foryngelse.

Til tross for den imponerende effekten av salongprosedyrer på kapillær edderkopper på ansiktet, kan disse metodene ikke betraktes som en fullverdig behandling av couperose. Dette er en kortsiktig løsning, og i fravær av en integrert tilnærming er tilbakefall bare et spørsmål om tid. For forebygging bør følge hele det foreslåtte behandlingsprogrammet: fra kosthold til bevist folkeråd.

Utvidede fartøy på ansiktet

Du har sikkert lagt merke til at noen på kinn og nese har røde blodårer eller et rødt nett. Det er flere grunner til at de kan oppstå. Dette og overdreven forbruk av vin eller kaffe, et langt opphold i solen og isete vind, ulike sykdommer i mage-tarmkanalen og metabolisme. Dette kan skje ikke bare med en delikat hud. Svært ofte skjer det med vanlig og fet hud.

Slike fartøy kan kun fjernes av lege. Men det er midler med hvilken hjelp det er mulig å kurere utviklingen av utvidede fartøy.

Clement av midge - Dette er et gammelt hjemmemedisin mot utvidelse av blodårer. Det er nødvendig å helle kokende vann en håndfull blader av denne planten og la den blande seg. Derefter avta avkoket, avkjøl, suge en bomullspinne og gni flere ganger ansiktet ditt. Vær særlig oppmerksom på de stedene hvor det er utvidede blodårer. Det anbefales ikke å tørke ansiktet etter dette, la huden absorbere denne væsken. Denne avkok skal tørkes ansiktet 2 ganger om dagen.

De som lider av denne sykdommen, bør unngå kosmetiske væsker som inneholder alkohol - det har en skadelig effekt Det er også nødvendig å forlate de fleste masker som utvider blodårene. Det er nyttig å skifte mellom varmt og kaldt fotbad eller vanne hender og føtter med kaldt vann. Fra dette, i hvert fall midlertidig, vil blodet bli kastet fra ansiktet. Ikke gjør kalde bad for hele kroppen og vekselvis varme og kalde ansiktspakker, samt å gå til dampbadet.

Du bør ta vare på riktig metabolisme. Du bør utelukke alkohol, kaffe, krydder fra kostholdet ditt. De forårsaker en sterk utvidelse av blodårene.

Hvordan fjerne røde blodkar i ansiktet - bli kvitt couperose

Kuperoz ikke zamazhesh pulver eller fundament, det bør bare fjernes. Derfor, i artikkelen forteller vi hvordan du fjerner røde blodkar i ansiktet hjemme.

Men varsel, ikke sjeldent, er rødmasket forvirret med lupus erythematosus sykdommer (det påvirker hele kroppen), hemangiomer (godartede neoplasmer).

Kuperoz (rødt vaskulært mesh) - tap av elastisitet i kapillærene i muskellaget, som et resultat av hvilken blod kommer inn i vevet og blodsokkene dannes, som er synlige for det blotte øyet.

Sykdommen kan oppstå på vingene i nesen, kinnene, haken, underkroppene. Rødt nett på ansiktet forårsaker psykisk ubehag, spesielt unge jenter, de bærer ikke trusler mot liv eller helse.

årsaker

Oftest er kupperose på ansiktet funnet hos mennesker som er i skarpe endringer i temperaturen i miljøet (selgere av gatehandel, vaktmestere, byggere, kokker), med sensitiv hud, sol og solarium, røykere.

Rød edderkopp årer kan oppnås ved arv, drikking av alkohol, krydret mat, overspising, overvekt, høyt blodtrykk, stress, sykdommer i magen, leveren, hormonelle forandringer, nedsatt immunforsvar, svekket vene åpenhet fremmer også dannelsen av røde blodårer.

Først av alt anbefales det å søke hjelp fra en kosmetolog eller dermatolog. En erfaren spesialist vil undersøke deg og fortelle deg hvordan du skal handle i din situasjon.

Folk rettsmidler hjemme

La oss prøve å bringe skjønnhet til hjemmet uten å benytte seg av salongprosedyrer, noe som er nekrotisk, lim karene. Selv om tiden står ikke stille, utvikle nye teknikker, for eksempel ozon obkalyvanie skip (det er biokjemisk oksidasjon), beautek-terapi, maskinvare og lymfedrenasje ansiktsmassasje, laserterapi, foto foryngelse, koagulasjon arter.

 • Enzym peeling kan brukes hjemme. Det virker forsiktig uten å skade de milde kapillærene, mens det glatter huden og drenerer huden dypt.
  Ulike hudtyper krever forskjellig anvendelsesfrekvens. Med oljete to ganger i uken, og når den er tørr, følsom ikke oftere enn en gang hver tiende dag.
  Etter prosedyren, vær så snill å forynge huden din med olje fra druefrø eller kosmetikk som inneholder vitaminer C, K og P.
 • Daglig komprimerer med avkok av kamille, calendula.
 • Maske fra grus av friske poteter (hjelp til å tegne blod, lindre betennelse, redusere rødhet).
 • For en del talcum, stivelse, olivenolje eller linfrø, kombineres med to deler lanolin.
 • Aromaterapi. En blanding av oljer gir en anti-kurereffekt (rosmarin, druefrø, japansk mynte, timian)
 • Valnøtt olje bidrar til å raskt bli kvitt de berørte områdene, eller koble '15 med 7-8 av nype olje, 10 dråper agurkurt, for et par dråper olje av geranium og rose, litt olivenolje eller avocado; søk daglig.
 • Kombiner en teskje linfrø og mandelolje, suge servietet og påfør på de sprengende røde karene.
 • Kald komprimerer fra brewing av svart te.
 • Gadgets av eplecider eddik med mineralvann 1: 1
 • Persillejuice, fortynnet med melk 1: 1, fukt en bomullspinne eller serviett og påfør i 30 minutter på burstedkarene.

Livet står ikke stille, for å erstatte cryodestruction (lav temperatur flytende nitrogen) og elektrokauterisering (brenner med en elektrisk strøm) kommer mer sparsom teknikker, etter som det er arr, under prosedyren en person ikke opplever ubehag.

Varianter av laserinstallasjoner som gir et veldig raskt resultat. Det er svært viktig å følge legenes anbefalinger etter fjerning av huddefekter. Avvis bruken av kosmetikk, sminke, beskytt deg mot solen, ikke rør med hendene.

Forebygging av rødt nett

Det viste ikke nye røde stjerner på ansiktet, det er nødvendig å styrke fartøyene, for å øke tonen til kapillærene. Ta vitamin C (kollagenproduksjon og øker vaskulær tonus) og P (reduserer kapillære skjørhet), K (styrke karvegger), Omega 3 og 6, antioksidanter, blåbær, hest kastanje, arnika og nyper.

Pasta erstatter korn. Begrens deg til alkohol (ekskluder helt, inkludert vin), kaffe, varm krydret mat. Beskytt huden mot sollys om sommeren og hypotermi om vinteren, bruk beskyttelses- og fuktighetsgivende midler.

Slip av dårlige vaner, engasjere seg i en aktiv livsstil, ikke la deg få ekstra pund - dette er ikke bare en byrde på fartøyene, men også på hjertet, vil det i tillegg være et sett med andre sykdommer.

Kontra

I nærvær av røde blodårer i ansiktet er det kontraindisert å gni isen med skadede hudstykker, men dette er en god temperering for friske fartøy. Så sjelden som mulig, bruk peeling og skrubber, bruk leiremasker med forsiktighet, glem harde håndklær (ansiktet er bedre å suge enn å tørke).

Fjern alkoholholdige produkter fra din bruk. Kosmetikk bør helst kjøpes på apotek.

Vaskulære defekter i ansiktet: Hvorfor vises og hvordan man skal håndtere dem?

En av de vanligste kosmetiske feilene som ødelegger utseendet er de synlige dilaterte karene i ansiktet. De manifesterer seg på forskjellige måter: Noen har et nett eller en liten åre av rød farge, mens andre sprer seg i ansiktene med røde flekker. Mange mennesker som har pimples på ansiktet deres med jevne mellomrom, med purulente topper.

Alle disse er manifestasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser. Hver av defektene er et symptom på en av hudsykdommene, som er forenet med et felles navn - couperose. Couperose er oftere enn kvinner. Dette skyldes den særegne kvinnelige hormoner (østrogener), som påvirker tonen i karene. Blant den mannlige befolkningen, blir eiere av karetmasker og rødhet i ansiktet tilhengere av sterke ånder.

Couperose utgjør ikke en trussel mot helse og liv. Men det gir mye sorg (spesielt for unge kvinner). Noen prøver å skjule dem med pulver eller fundament. Andre bestemmer seg for å fjerne vaskulære stjerner på deres ansikter, ved hjelp av hekseri-metodene som finnes i motemagasiner eller foreslått av noen de kjenner. men Før du begynner å bekjempe symptomene på couperose, bør du gjøre deg kjent med årsakene til forekomsten. I tillegg må forstørrede kapillærer i ansiktet, som følge av denne sykdommen eller sykdommen, først behandles av en hudlege, og deretter fortsette til kosmetiske prosedyrer.

Sykdommer som forårsaker vasodilasjon på ansiktet

telangiectasia

Den vanligste sykdommen som observeres hos unge kvinner er telangiektasi. Med utviklingen på ansiktet vises et nettverk av skip. Ofte er det arvet hvis en av foreldrene (eller bestemødrene) har hatt en av disse hudsykdommene, som akrodermatitt eller rosacea. I dette tilfellet bør besøket til hudlege ikke utsettes. Imidlertid vil jeg minne deg om at disse ufarlige sykdommene ikke bør forveksles med systemisk lupus erythematosus, selv om mange mennesker har det travelt med å sette seg eller noen som sånn. For SLE er karakteristisk for "sommerfugl", plassert på vingene av nesen og kinnene, og dessverre er dette ikke det eneste symptomet på denne alvorlige patologien. Systemisk lupus erythematosus påvirker hele kroppen.

Ulike manifestasjoner av telangiectasias

Teleangiectasia kan oppkjøpes ved å utvikle seg hos personer i bestemte yrker som må jobbe på gata i alle vær. For eksempel i utsalgssteder i åpne markeder eller på en byggeplass. Svært ofte vises tegnet på ansiktene til vaktmestere og geologer, kokker, etc. Forskjeller i temperatur bidrar til at karene på kinnene utvides. På sommeren våren forsvinner symptomene på sykdommen, og vises igjen med utbruddet av kaldt snap. For å behandle denne sykdommen benyttes laserkoagulering ved bruk av selektiv fototermolyse.

rosacea

Rosacea er en av de mest ubehagelige varianter av couperose. I denne sykdommen på ansiktets hud er det betent områder av røde eller rosa blomster. Utseendet av deres prosess er utvidelsen av kapillærkar. Symptomer på rosacea oppstår med et sterkt følelsesmessig sjokk (frykt, erfaring for nært folk, sinne). Ofte fremkaller deres utseende inntaket av alkohol (selv i små doser), bruk av for krydret mat. Rozetsea - en hyppig følgesvenn av elskere av dampbad.

De første symptomene på rosacea ligner en spredning av akne hos ungdom, som ligger på pannen, kinnene, haken og til og med på nesen. Men over tid (hvis ikke behandlet ordentlig), blir små kviser til store røde noder eller rhinofyma. De kan føre til irretrievable tap av attraktivitet. Behandling av rosacea utføres av diode lasere.

hemangiomer

Denne sykdommen refererer til godartede neoplasmer. Oftest er det medfødt (med unormal utvikling av blodkarets vegger) eller oppstår i tidlig barndom på grunn av vaskulær skade. I motsetning til andre manifestasjoner av couperose er overflaten av hemangioma ganske tett og utstråler litt over huden. Egenheten ved denne feilen er uforutsigbarheten av atferd. Hemangioma kan i flere år forbli en liten flekk, og kan begynne å øke raskt i størrelse.

Hemangioma i seg selv er ikke farlig. Hos barn løses det vanligvis spontant i skolealderen. Men med sterk vekst kan det forstyrre den normale utviklingen av andre fartøy og ulike organer. Krever obligatorisk behandling for hemangiom, plassert på øyelokkene. For å fjerne hemangiomer brukes en argonlaser.

vinflettene (venstre) og kirsebærhemangioma (høyre)

Mange foreldre er bekymret for utseendet av rødhet i barnets øye. Oftest skyldes dette brudd på fartøyets integritet under spillet. Men noen ganger er årsaken til rødhetens utseende i det faktum at på grunn av høyt intraokulært trykk bryter kapillæren. Dette skjer ofte med voksne. I dette tilfellet er det viktigste å konsultere øyeleggen så snart som mulig. Han vil bestemme årsaken til hendelsen og foreskrive den riktige behandlingen, noe som vil bidra til å unngå problemer med øyets fartøy i fremtiden.

Nevus flammende

En rekke av denne sykdommen - nevus flammende. Dens symptomer er klynger på ansiktet av fartøy med unormal utvidelse. I dette tilfellet dannes et kontinuerlig sted (det kalles vin). Det kan oppstå plutselig og forsvinne like raskt. Men oftere øker det, endrer fargen. I den siste tiden ble vinflettene ansett som en uhelbredelig sykdom. Men i dag forlater de ikke spor, takket være behandling med en gul laser på fargestoffer med en flash-flash.

Spideriform Haemangioma

Noen mennesker med jevne mellomrom på ansiktet ser ut som små "edderkopper" med rød farge. Med tett undersøkelse kan du se at dette, som frosne bloddråper, fra hvilke i forskjellige retninger, som edderkoppens poter, sprer små fartøy. Etter en dag eller to forsvinner edderkoppen (spontant løser seg selv). Denne feilen kalles haemangiom edderkopplignende (stellate) eller nevus arachnid. Det oppstår som et resultat av tilstopping av arterioler. Ingen resuscitation av legene er nødvendig for å løse nevus. Oftest settes gangiomer hos gravide kvinner. Dette skyldes nedsatt sirkulasjon, forårsaket av utviklingen av fosteret. Nevus kan vises ikke bare på kinnene, men også på nesens vinger.

Årsaker til Couperose

Basert på symptomene på sykdommen, kan vi konkludere med at karene i ansiktet blir merkbare av følgende grunner:

 1. På grunn av effekten av temperaturendringer om vinteren;
 2. Under påvirkning av sollys for et lengre opphold på stranden eller å gjøre hagearbeid;
 3. Med nervøse overbelastninger;
 4. Fra bruk av akutt og for varm mat, alkohol;
 5. Under påvirkning av høye temperaturer i dampbad eller badstue;
 6. Når hormonet er forstyrret ved å ta hormonbehandlingsterapi;
 7. I nærvær av arvelige faktorer.

Maskinvare metoder for å kvitte seg med vaskulære defekter i ansiktet

I dag er det mange forskjellige måter som raskt og smertefritt kan fjerne det ødeleggende utseendet på fartøyene på ansiktet. Den mest effektive i dag er maskinvaremetodene (ikke forveksles med kirurgiske operasjoner). Essensen av disse metodene er at de alle har som mål å overlappe (forsegle) en sykefartøy som forstyrrer normal blodstrøm i ansiktets kutane epitel. Blodet begynner å bevege seg rundt det. I dette tilfellet dannes et nytt nettverk av små kapillære kar i det subkutane laget, slik at ansiktet ser mye friskere og yngre ut. Blant moderne teknikker, laser fjerning av fartøy på ansiktet; fotokoagulasjon; elektrooptisk synergisme og en rekke andre.

Laser koagulasjon

Gradvis forsvinner i fortiden slike metoder for fjerning av dilaterte kar på ansiktshuden, som kryoforstyring (behandling med flytende nitrogen ved lave temperaturer) og elektrokoagulasjon (elektrisk sperring). De er erstattet av sparsomme metoder, takket være hvilke kosmetiske problemer avtar en gang for alle. Etter fjerning av skadede kar med moderne apparat er det ingen tilbakefall, det er arr og arr igjen på huden. Under prosedyren for å fjerne stjerner med laser, opplever pasienten ikke noe ubehag.

For å fjerne vaskulære nettverk og rødhet på huden, brukes ulike typer laser enheter. Den mest effektive er laserstråling av grønn og gul farge. Den brukes når de røde blodkarene i ansiktet smelter sammen i vinflettene (flammende nevus). Det finnes to typer laser med en gul lysstråle:

 • Arbeider på kobberdamp med en bølgelengde på 578 nm.
 • Pulserende Sclero Plus eller Vbeam (ved hjelp av farger og flashbulbs), dens bølgelengde er 585 nm.

Bredt brukt til fjerning vin flekker Neodym-lasere, for eksempel Palomar (USA), XP Spectro Fotona Technology og andre.

Essensen av metoden ved hjelp av fargestoffer og fakkel er som følger:

 1. Utvidede fartøy skal oppvarmes til den temperaturen de er loddet på. Dette gjøres av en gul, pulserende laser. Samtidig opprettholder huden rundt dem normal temperatur og er ikke skadet.
 2. Fjerning utføres i en metodisk, sekvensiell virkning av laserstrålen ved visse punkter. Plottet er ikke fullstendig behandlet, men i sjakkbrettet rekkefølge.
 3. Etter endt prosedyre blir de behandlede områdene lettere i øynene. På en dag dekkes med en skare som ikke kan røres. Under det dannes et nettverk av nye kapillære fartøyer. Skorpen selv vil falle i løpet av en uke.
 4. Helt normal hudfarge vil bli gjenopprettet tre måneder etter prosedyren.

fjerning telangiectasia kan utføres ved to metoder:

 • Ikke-selektiv (elektrokoagulasjon)
 • Selektiv (laser koagulering ved bruk av selektiv fototermolyse).

Den selektive metoden har enda en navngivning - laser koagulasjon på kobberdamp. I Russland blir det oftest utført med laserenheten "Yakhroma Med" på poliklinisk basis. Ordrenes rekkefølge er som følger:

 1. Under påvirkning av laserstrålen oppvarmes de patologiske blodkarene til en temperatur på ca. 70 ° C. I dette tilfellet er det liming av veggene deres og forårsaker skade på fartøyet. Vevet rundt karet med patologi forblir intakt.
 2. Pasientens overfølsomme hud avkjøles.
 3. Virkemåten til enheten er satt slik at ansiktet etter avslutningen av prosedyren ikke etterlater spor i form av en skare dannet.

Denne metoden brukes til å fjerne foci av betennelse på nesens vinger. Men det er nødvendig å observere ekstrem forsiktighet, slik at karene i neshulen ikke splinter.

rosacea fjernes med en laser med lang puls. For dette blir en quadro diode laser fra det tyske selskapet Asklepion vanligvis brukt. Det skaper kraftig pulserende stråling med en bølgelengde som når 810 og 970 nm. Dette lar deg fjerne store formasjoner i ansiktet.

Video: En historie om prosedyren for å fjerne fartøyene i ansiktet

fotokoagulasjon

Ikke mindre vanlig metode for fjerning av små vaskulære nettverk og andre manifestasjoner av telangiektasi i de tidlige stadier er laserfotokoagulering. Alle manifestasjoner av couperose forsvinner øyeblikkelig. Dette skjer som et resultat av laserstrålens penetrasjon i den forandrede delen av fartøyet med akkumulering av blod og oppvarming. På samme tid oppstår limingen og etterfølgende døden. Photocoagulation kan utføres med laser Eulight, ELLIPSE I2PL og andre.

Skleroserende metode

Essensen av denne metoden er at på grunn av den spesielle substansen som introduseres i det berørte fartøyet, oppstår liming og uttak fra hovedblodstrømmen. Det finnes flere typer av denne prosedyren:

 1. Mikroskleroterapiya. Det utføres med det formål å fjerne det vaskulære nettverket under telangiektasi. Sklerosant injiseres med en veldig tynn nål, slik at pasienten ikke opplever smertefulle opplevelser.
 2. Skrapeskum-form. Tillater å kvitte seg med manifestasjoner rosacea ved å injisere i karet et preparat pisket inn i et skum.
 3. Ehosklerozirovanie. Dette resulterer i den mest nøyaktige innføringen av sklerosant i karet på grunn av deres laserskanning. Gjelder for fjerning hemangiomer.

Det skal bemerkes at i Russland har den juridiske rett til å utføre sklerose av fartøyene i ansiktet en enkelt klinikk. Dette skyldes høy sannsynlighet for komplikasjoner, inkludert slag og tap av syn. Derfor er vårt land den mest tilgjengelige og brukte teknikken laserstråling.

Ozonbehandling

En av de uovertruffen metodene for behandling av manifestasjoner av couperose er ozonbehandling. Under prosedyren blir karene på ansiktshuden skåret av med ozon. I hemangiomer blir rosacea-ozon innført i neoplasmaen ved hjelp av en mikronedel. Det er en biokjemisk oksidasjon som fører til forsvinden (ødeleggelse) av fartøyet med patologi. Dette er den sikreste metoden for å fjerne kapillære kar. Denne prosedyren utføres i spesialiserte sentre og klinikker for ozonterapi. Fordelen med dette er at samtidig med hovedvirkningen er huden fylt med oksygen, noe som gir en anti-aldrende effekt.

Beautek -therapy

Bredt brukt i eliminering av alle former for manifestasjon av couperose (telangiectasia, rosacea, etc.) er den nyeste teknikken, kalt Beautek-terapi, på samme navn-enheten i ITPL-serien. Det er seks typer, og hver av dem er designet for å utføre en viss kosmetisk prosedyre. Utviklerne av denne metoden er spesialister fra Tyskland.

Når prosedyren utføres, behandles områdene der fartøyene er synlige på ansiktet med elektrolyttgel. Datamaskinen viser akupunkturpunkter, som påvirkes av en pulserende mikrostrøm som overføres via en elektrodesensor. Unikt ved denne prosedyren er at datamaskinen er i stand til å gjenkjenne i hvilken tilstand cellene er og sende dem pulser av forskjellig styrke. Etter eksponeringen går cellen tilbake til en normal, sunn tilstand.

Enheten forårsaker aktivering av syntesen av elastin og fremmer produksjonen av kollagen, normaliserer vann-saltbalansen og fettmetabolismen. Strømmen av blod og lymf er betydelig forbedret. Alle disse prosessene passerer ubemerket for pasienten. Han føler ikke noe ubehag. Men dette er en av de dyreste prosedyrene. Minimumskostnaden for en prosedyre er 3000 rubler.

Anbefalinger etter prosedyren

Et viktig poeng etter eliminering av manifestasjoner av en hvilken som helst rekke couperose er forebygging av tilbakefall, det vil si utseendet på nye vaskulære nettverk. For å gjøre dette, er det nødvendig å følge alle anbefalingene og forskriftene til legen i den postoperative perioden, som er som følger:

 • Unngå skader på det behandlede området av huden.
 • På dagtid, ikke bruk for å ta vare på huden alkoholholdige lotioner og andre kosmetikk, gi opp sminke.
 • Innen to uker, dekke ansiktet ditt med hattede felt fra eksponering for sollys. Samme periode er forbudt å besøke solariumet.
 • For beskyttelse, syntes på stedet å bearbeide skare fra ultrafiolett eksponering, behandles området rundt det med en spesiell krem ​​med solbeskyttelse (filter 20). Etter at skorpen forsvinner, fortsetter å bruke denne fløten for hele behandlet overflate.
 • Skorpen kan ikke bli fuktet, rørt, prøv å rive, siden det er dannelsen av nye kapillærer. Hun vil falle av seg selv om noen dager.

Strømforsyning

Folk som har fått koagulasjon, må følge visse restriksjoner i mat. Først bør det være fra alle rettene som bidrar til forverring av couperose. Disse inkluderer:

 1. Spicy sauser og marinader,
 2. Saltet og marinert mat;
 3. Krydret krydder og hermetikk;
 4. Sjokolade og produkter som inneholder koffein.

Det er nødvendig å fullstendig forlate alkoholholdige drikker, inkludert druer. Men legg til kostholdet ditt multivitaminer, som inkluderer:

 • Å styrke karveveggene - K-vitamin;
 • For å redusere sårbarheten i kapillærene - vitamin P;
 • For dannelse av kollagen og øke tonen i karrene - vitamin C.

Medisineringsterapi

Medikamentterapi fungerer som et supplement til maskinvaremetoden for fjerning av det vaskulære nettverket på ansiktet. Det inkluderer stoffer som har som mål å styrke karene i ansiktet og forhindre fremveksten av nye tegn på kupperose. Disse inkluderer:

 1. Ascorutin - et stoff som reduserer vaskulær permeabilitet og reduserer kapillærens skjøthet, på grunn av innholdet av vitamin P og C.
 2. Alpha-linolsyre Omega-3. Det øker fartøyets elastisitet. På grunn av denne fettameterumettet aminosyren reduseres dannelsen av aterosklerotiske plakk.
 3. Alpha-tokoferon eller Pinogen. Disse antioksidanter bidrar til utskillelsen av metabolske produkter fra karene.
 4. En lignende handling er besatt av forberedelsen av Gingo biloba.

Medisinske salver for lokal behandling utnevnes av den behandlende legen. Det anbefales å bruke en spesiell kosmetisk krem ​​til couperose, en mild lysegrønn farge. Det finnes på apotek og i kosmetikk sentre. De mest populære er følgende:

 • Tiande;
 • Uriage Roseliane;
 • Alezans Lierak, med innholdet av tang;
 • Sensibio fra Bioderma, som er en utmerket beskyttelse mot de negative effektene av temperaturendringer;
 • Dr. Taffy med calendula.

Mange produsenter tilbyr samplere av sine produkter. Dette lar deg kontrollere effekten av krem, dens kompatibilitet med pasientens hud. Som er veldig praktisk, fordi dette produktet er dyrt.

Det bør bemerkes at alle disse legemidlene er gode for å hindre utviklingen av sykdommen. Hvis symptomene fremdeles vises, er det bedre å umiddelbart ty til maskinvare metoder for fjerning.

Styrking av blodkar

Evnen til å fjerne laserbeinene i ansiktet lindrer ikke behovet for å styrke dem. Tross alt bidrar bare elastiske kapillærer med en god tone til normal blodstrøm, og forhindrer utseende av retikuler og rødhet på huden. Forsterkning av ansiktsblodkar er lettet av følgende masker, som kan gjøres av seg selv.

Day Mask

Ta ekstrakter av blåbær og mimosa blomster, nåleblader, kalganrødder, cypresfrø og druefrøolje. Alle komponenter, tatt jevnt, grundig blandet. Påfør huden på ansiktet. For å forbedre effekten, dekk med en klut fuktet med varmt vann. Vask masken med varmt vann. Ansikt ditt ansikt med riktig krem. Begge masker blir gjort hver annen dag i to måneder.

Små fartøy på ansiktshuden styrker kompresjonen fra saften med scalded persille, blandet med melk. Våt gaze i denne blandingen påføres ansiktet i 30 minutter. Det anbefales at du gjør dette hver annen dag. Forsterkning av karene blir lettere ved daglig å gni ansiktet med aloe leaf, samt å ta innsiden av følgende infusjon:

Ta en salt skje med bær chokeberry, to spiseskjeer av hagtorn blomster og mistelteblader. Brew dem i en termos med en liter kokende vann og insistere. Drikk tre ganger om dagen for et halvt glass.

Nattmaske

Den inneholder et ekstrakt av sophora, løvetannrøtter, calendula blomster og essensiell olje fra druer. Alle komponenter er tatt like. Masken er jevnt fordelt over ansiktet. Overskuddet fjernes med en myk klut.

Tradisjonell medisin

Tradisjonell medisin tilbyr også verktøy for å bli kvitt feil som ødelegger utseendet.

 1. Den mest effektive er sokoterapiya. For det er ferskpresset hvitkåljuice brukt. Den inneholder det største antallet forskjellige mineraler og vitaminer. Men det har litt bitter, ubehagelig smak. Juice gulrøtter vil bidra til å forbedre den. Vi anbefaler også plommejuice som inneholder en stor mengde vitamin P, så nødvendig for elastisitet av kapillærene og andre kar.
 2. Noen healere anbefaler smøring av berørte områder med eplecider eddik eller fersk tomatjuice. Men dette middelet bør brukes svært nøye, da syre som finnes i dem kan forårsake brenning.
 3. Av medisinske planter med couperose er det best å bruke blomster av kamille og marigold (marigold). Vanninfusjoner av disse plantene kan vaskes. De passer godt til huden, fjerner irritasjon, siden de har en beroligende effekt.

Forebygging av vasodilasjon i ansiktet

En person som jevnlig brister blodårene, er det nødvendig å skikkelig ta vare på huden hjemme. For dem kontraindisert bruk :

 • Scrubs og peelings med et innhold av grove partikler, som kan forårsake irritasjon av huden;
 • Alkoholholdige lotioner og andre hudpleieprodukter;
 • Kremer, geler og andre kosmetiske produkter, som inkluderer mentol eller honning (disse er sterke allergener).

Vann til vask bør være moderat varmt. Varmt vann, samt kaldt vann, forårsaker vasodilasjon. Etter vask anbefales det ikke å tørke ansiktet, du trenger bare å feste et håndkle i noen sekunder for å fjerne overflødig vann.

I kosmetisk salong er det bedre å velge overflate peeling med kjemiske midler. Damp og manuell massasje prosedyrer med couperose er kontraindisert. Men veldig nyttige masker med kollagen, termisk massasje, fytoterapeutiske prosedyrer.

Den grunnleggende regelen - omhyggelig refererer til tilstanden til huden din. Velg milde metoder og ta vare på det. Og så er det ikke nødvendig med cauterization.

Kinesisk gymnastikk

Kinesisk medisin er kjent for sin unike evne til å eliminere ulike lidelser uten bruk av rusmidler. En av de effektive måtene å styrke karene på ansiktet er den terapeutiske gymnastikken, utviklet av kinesiske healere. Utfør det om morgenen, etter morgenøvelsene (eller etter det), gjenta hver øvelse minst 15 ganger. Alle øvelsene utføres i "sittende" stilling (på en stol eller på tyrkisk, med bena gjemt på gulvet).

 1. Tren "Wave". Ryggen er rettet. Hendene er på knærne, øynene er stengt. Ved innånding er det nødvendig, så mye som mulig å holde ut magen. Når du puster ut, trekker du magen tilbake.
 2. Energisk rubbing av ørene med fingrene (pekefinger og stor).
 3. Massasje av auriklene. Håndflatene er over de hørbare åpningene og er trykket mot dem. I denne posisjonen beveger du håndflatene opp og ned. I dette tilfellet oppstår bøyning og forlengelse av auriklene.
 4. Hodemassasje. Det utføres ved å flytte palmen fra frontpartiet mot nakkestøtten og tilbake.
 5. Massasje av øyenbrynene med en falsk tommel (fra baksiden). Bevegelse fra nesebroen mot templet. Så beveger fingeren seg tilbake.
 6. Imitasjon av vasking. Ansiktet er dekket med palmer, en bevegelse som ligner på vask.

Akupunktur i vaskulær styrking

Akupunktur eller handling på biologisk aktive punkter brukes til behandling av mange sykdommer. Tibetansk medisin tilbyr flere enkle øvelser som påvirker de aktive punktene i hendene som tilsvarer gjenopprettelsen av normal blodstrøm. Denne teknikken kalles Kumnyay.

 • Stå opp rett. Plasser hendene foran brystet, håndflatene med sammenflettede fingre vendt mot ansiktet ditt. Det er nødvendig å skille dem sakte å trekke håndflatene i forskjellige retninger.
 • Situasjonen er den samme. Men bare de små fingrene er stengt. Gjenta det forrige trekket, og prøv å skille dem fra.
 • Gjenta øvelsen med hver finger.
 • Kleven på den ene hånden er klemmet mellom langfingeren og pekefingeren. Det må trekkes ut derfra. Etter 10 repetisjoner, utfør øvelsen, klem fingrene først en om gangen, så den andre.

Hver øvelse må utføres minst 10 ganger.

Les Mer Om Fartøyene