Varicose testikler hos menn - slutten av livet eller et lett flyttbart problem?

Varicose testikler - en patologisk tilstand der det er åreknuter i en mans spermatiske ledning.

Behandlingen passer ganske enkelt, spesielt med rettidig tilgang til en spesialist. Men med prosessen kjører, mulig utvikling av irreversible komplikasjoner.

Denne sykdommen påvirker fra 10 til 20% av den mannlige befolkningen på planeten. Av disse er opptil 10% barn under 18 år, opptil 20% er unge menn (opptil 25-27 år).

Årsaker til sykdommen

Hovedårsaken til utviklingen av testikulær varicose er anatomiske forandringer i form av årer i spermatisk ledning og i hele renalveinsystemet.

Dette fører til en økning i trykk i renalveinsystemet, svekkelse av venøse ventiler i testikkelårene. Deretter utvikles bypasser, som danner tette plexuser av de forstørrede årene.

Andre årsaker som fører til økt trykk i dette vene systemet er:

 • økt intra-abdominal trykk (på grunn av langvarig og hyppig stress av pressen);
 • arbeid i vertikal stilling (stående);
 • regelmessig overføring av nyreven på venstre side av den overordnede mesenteriske arterien og aorta;
 • en svulst (godartet eller ondartet) i nyrene;
 • en svulst eller en stor blåmerke bak brystbenet;
 • en trombose eller en svulst i selve renalveinsystemet.

Stadier av utvikling av sykdommen

Det er 2 typer klassifisering av sykdommen: etter graden av utvikling av prosessen og av opprinnelsen.

Opprinnelsen til varicose testikler er:

 • primær (idiopatisk) - dette skjemaet er ikke på forhånd av andre sykdommer, dets årsak ligger i blodårene selv og deres struktur;
 • sekundær (symptomatisk) - er et symptom og konsekvens av en annen sykdom, er dens komplikasjon.

Graden av utvikling varicocele er delt inn i:

 • 1 grad - forstørrelsen og utvidelsen av venene bestemmes i utførelsen av dopplerografi, konvensjonell ultralyd eller i utførelsen av en spesiell prøve;
 • 2 grader - endringer i vene i testikkel kan detekteres i stående stilling uten ytterligere undersøkelsesmetoder;
 • 3 grader - Endringer er synlige for det blotte øye, ikke bare mens du står, men også lyver;
 • 4 grader - I tillegg til de synlige endringene i kroppens stilling, blir testiklen redusert i størrelse og blir mykere i konsistens enn i normen.

Symptomer på sykdommen, avhengig av scenen

I de to første stadiene gjør menn ikke noen klager. På dette stadiet oppdages sykdommen under forebyggende undersøkelser i militærregistrerings- og opplysningskontorer, i polyklinikker ved skolebarn eller ved periodisk undersøkelse av lege når de jobber hos bedrifter.

Den tredje fasen av testikulær varicose begynner å forstyrre pasienten, dette manifesteres av følgende symptomer:

 • et forstørret skrotum (en- eller tosidig);
 • traumatisk smerte i lysken, testikel eller skrotum (ikke konstant);
 • økt smertefølelse under trening eller gåing;
 • en økning i pungen i størrelse og en tilsynelatende økning i venene under en varm dusj eller et bad.

Ved siste stadium av sykdommen vedvarer de tidligere symptomene. Smerter endrer imidlertid deres varighet (fra periodisk til konstant). Og testikelen på siden av lesjonen minker i størrelse og mykner (dens atrofi oppstår).

I dette tilfellet kommer menn ofte til legen på grunn av infertilitet (manglende evne til å bli barn i mer enn 12 måneder med vanlig ubeskyttet samleie).

Leger som skal behandles med dette problemet: urolog, andrologist, kirurg.

Diagnostiske metoder

Først og fremst er scrotalundersøkelsen, hennes palpasjon i liggende og stående stillinger, brukt til å diagnostisere lidelsen. Et viktig diagnostisk kriterium er også Valsalva-studien.

Det består i palpasjon av venene i pungen først i stående stilling, så umiddelbart i utsatt stilling. Prøven anses som positiv hvis stående vener palperes i form av krympede forstørrede bånd, og de utsatte straks faller av.

Laboratoriefremgangsmåter for diagnose, slik at mistenkt varicocele omfatter semen analyse (analyse av sædceller) - i nærvær av åreknuter av testiklene i 3. og 4. trinn i spermiene vil ha mindre aktivitet og færre i antall, og analyse av kjønnshormoner i blodet (for å skille fra andre årsaker til infertilitet).

Som instrumentelle metoder som endelig bekrefter diagnosen, inkluderer:

 • Ultralyd av retroperitoneal plass og nyrer;
 • Dopplerografi av nyrefartøy;
 • datatomografi;
 • magnetisk resonansbilder.

Behandling av sykdommen

I nærvær av primær åreknuter, gir medisinering ikke det ønskede resultatet. Behandle derfor umiddelbart til operasjonen av de utvidede venene i spermatisk ledning.

Det finnes flere alternativer for denne operasjonen:

 1. Ligation og excision av vener berørt av prosessorenm. For dette velger legen tilgangene enten før du går inn i venen i inngangskanalen, eller etter at du har forlatt den fra kanalen eller i selve kanalen.
 2. Laparoskopisk doping av åreknuter - En spesiell ring blir satt på den berørte venen, som skjærer blodstrømmen gjennom dette fartøyet. Etter det dør venen av seg selv.

Med et sekundært brudd, må årsaken til sykdommen elimineres, hvorefter varicocelen gradvis vil avta.

Bruk av tradisjonell medisin

Folkebehandlingsmetoder kan være effektive først, noen ganger i andre stadier av sykdommen.

 1. Apple infusjon. For å gjøre dette må du ta tre mellomstore epler (Antonovka beste dresser), hell kun 1 liter kokende vann og lukk lokket. Infuse i 3 timer, bedre innpakket i varme ting. Deretter skal epler knuses til staten potetmos og tas med væske 50 g om morgenen og kvelden før måltider i 30-45 minutter 2 ganger om dagen.
 2. Blomst infusjon. Det er nødvendig å forberede en blanding (i like store mengder) fra blomstrene av kamille, medisinsk rue og kastanje, bringebærrot, huleblad og pilbark. 2 spiseskjeer av denne blandingen skal fylles med 500 ml kun kokende vann, insisterer på 24 timer. Etter at infusjonen er filtrert, må den tas 150 g 2 ganger daglig.

Hva er fulle av sykdommen?

Hvis legen ikke kontakter legen i tide eller hvis testiklene er utilstrekkelige, kan det oppstå alvorlige komplikasjoner og konsekvenser:

 1. infertilitet. Dette er den vanligste komplikasjonen. Det oppstår når testiklene er ødelagt i de siste stadiene av varicocele.
 2. Atrofi av testikkel. Den reduseres i størrelse og slutter å utføre sine funksjoner.
 3. Dropsy av testis. Oppstår etter operasjon for fjerning av spiserør av spermatiske ledninger.
 4. re-utvikling åreknuter.
 5. Hematom av skrotum. Oppstår når en åreknus brister.

Forebygging av sykdom

Som en profylakse av testikulære varianter er det nødvendig å forandre livsstilen. Det inkluderer å bytte diett (anrikning med vitaminer og mineraler), gjennomføre treningsøkter og rutine for å forhindre stagnasjon, og begrense belastningen som øker intra-abdominal trykk.

Hvis legen allerede har diagnostisert, bør man unngå:

 • stor fysisk anstrengelse;
 • problemer med avføring;
 • bruk av alkohol og røyking av tobakksprodukter;
 • stillesittende livsstil.

For å unngå at sykdommen kommer tilbake, følg de foreskrevne øvelsene og massasje jevnlig etter operasjonen.

Som forebygging av sykdommen, engasjere seg i lett sport, regelmessig hvile, gå for et sunt kosthold, etc.

Den beste forebyggingen vil imidlertid være en systematisk undersøkelse av en spesialist. Jo før du begynner å behandle sykdommen, jo mer sannsynlig er du for å unngå komplikasjoner.

Åreknuter - en sykdom som skyldes de anatomiske og etiske egenskapene til en manns kropp. Som et forebyggende tiltak bør hver mann regelmessig besøke en lege uten å vente på at de første symptomene vises.

Ofte merker en mann som har varicose testikler ikke noen symptomer før sykdommen har gått i en forsømt tilstand.

Hva kan være effekten av åreknuter på testikler hos menn: behandling, symptomer

Hver sjette mann i barnealder er utsatt for denne smittsomme sykdommen, og mange mistenker ikke engang at de har varicocele. Sykdommen, som er en av de hyppigste årsakene til kirurgi i unge gutter 13-17 år - åreknuter spermatic kanalen som omgir egget.

Utførelse av testikler har to funksjoner: produksjonen av testosteron - det viktigste mannlige kjønnshormonet og funksjonen til spermatogenese - dannelsen av sæd. Alle mannlige som har et sterkt sex, er han forpliktet til kjønnskjertlene. Egg er det eneste organet som naturen har tatt ut, dekker dem med en skrotum.

Hvis vi snakker om testiklene og deres blodpåfylling, så er det ikke bare ett fartøy, men en kjede av små, avgang fra overkroppen og, som det var, klemmer testiklene. Noen ganger i ungdomsårene, er det en utvidelse av disse årene. Denne sykdommen kalles varicocele.

Årsaker til sykdommen

Det er to hovedårsaker til testikulær varicose hos menn:

 1. Arvelige disposisjoner. Slægtninge med vaskulære sykdommer - åreknuter eller testikler hos menn - har 90% av pasientene med denne diagnosen. I risikogruppen, pasienter med patologi av bindevev.
 2. Forhøyet trykk i det små bekkenområdet er en viktig betingelse for utseende av varicocele på venstre testikkel. Klemme blodkar holder blod tilbake, øker trykket fører til åreknuter.

Blant andre grunner sitert utilstrekkelig fysisk aktivitet, overvekt, dårlige vaner, den iboende svakhet av blodkar, kronisk tarmsykdom, en stående jobb.

Hyppig bruk av tettsittende linned er også i stand til å provosere utseende av åreknuter. I slike tilfeller er sportsdempet bedre å foretrekke romslige shorts. Stagnasjon av blod i syke karer forårsaker oksygenmangel med økende temperatur, og dette er det første skrittet mot infertilitet.

Karakteristiske tegn på sykdom

I lang tid kan sykdommen være asymptomatisk og kan bare oppdages med rutinemessige undersøkelser. Et karakteristisk symptom på testikulære varianter hos menn kan være smerte i lysken av en trykkende eller trekkende natur, utløst av blodstagnasjon.

Smerter sprer seg noen ganger til andre kjønnsorganer. Manifestasjonene øker med muskelbelastninger, overoppheting, seksuell opphisselse, hypodynami. Den venstre side av pungen kan være litt forstørret og senket. Med videre utvikling av sykdommen blir den alvorlig, faller lavere og hindrer å gå.

Det er også en reduksjon i testosteronkonsentrasjon, en reduksjon i potens, utvikling av osteoporose, en metabolsk lidelse med erstatning av muskelvev med fett.

Det er flere stadier i utviklingen av sykdommen:

 1. Skade er ikke synlig visuelt eller når palpert, diagnostisert med ultralyd eller Doppler.
 2. Økningen av blodkar kan klappes i stående stilling.
 3. Patologi oppdages i en hvilken som helst posisjon.
 4. Utvidelsen er merkbar, og med det blotte øye blir smerten permanent.

Eksterne tegn i form av vridd, blodfylte vener, et forstørret skrot, en redusert venstre testikkel observeres i fjerde stadie av sykdommen. I en studie av infertilitet finnes testikulær varicose hos 40% av pasientene.

Varicocelle av venstre testikkel

Det er en oppfatning at åreknuter er mer sannsynlig å ha en venstre testikkel, siden skiltene er mer uttalt på den. Medisinsk statistikk indikerer 1% av varicocele utvikling bare i høyre testikkel, 20% i to og i andre tilfeller - varicose venstre testis.

Årsaken kalles de anatomiske egenskapene til strukturen med utilstrekkelig blodgass på denne siden. Blod her beveger seg til hjertet, ikke gjennom den nedre venen, men gjennom den venstre nyren, som ofte knuses av tarmens kar.

Den nyeste forskningen viser at det er nødvendig å undersøke og behandle varicose på en komplisert måte.

Konsekvensene av testikulære varianter hos menn kan manifestere seg som prostataenom, infertilitet (nedsatt mobilitet eller totalt fravær av sæd), inflammasjon i skrotum, onkologi og andre komplikasjoner.

Metoder for behandling

I lang tid ble det antatt at denne diagnosen er garantert å føre til infertilitet, slik at ungdommene ble tilbudt kirurgi, men for 20 år siden utviklet de en alternativ versjon. På oss varices opererer totalt i hver klinikk. Men sykdommen krever ikke alltid kirurgisk inngrep - selve faktumet med å etablere en diagnose er ingen grunn til rask behandling.

Operasjonen vises i noen tilfeller:

 • I nærvær av alvorlige smerte symptomer.
 • Når fakta om underutvikling av testikler på siden av skaden blir avslørt.
 • Hovedindikasjonen er en nedgang i den skadede testikelen i størrelse.

Den internasjonale protokollen regulerer: å bevise disse endringene, observere pasienten i 18-20 måneder med periodiske undersøkelser hver 3-6 måneder. Det er umulig å trekke konklusjoner om patologi, særlig siden det ikke er nødvendig med å utføre slike operasjoner. Behovet for kirurgisk behandling bestemmes av ultralyd.

Dagens teknologi gjør det mulig å sammenligne testiklernes størrelse og konsistens, for å overvåke tilstanden til venen rundt testiklene, som ifølge legene også forårsaker utviklingen av testiklene.

Årsakene til varicocele er forbundet med en nyretumor som komprimerer venen, forstyrrer blodsirkulasjonen i eggstokkene, da de beveger seg bort fra nyrevenen. Med stagnasjon utvikles åreknuter. Derfor krever denne diagnosen hos ungdom en grundig undersøkelse.

Narkotika terapi for åreknuter

Takket være provisjonene i det militære oppdragskontoret, blir sykdommen ofte diagnostisert på et tidlig stadium. Når en første grad av sykdommen oppdages, observeres de unge mennene i urologen på grunn av sannsynligheten for selvhelbredelse. Pasienter for forebygging av venøs stasis anbefaler kompresjonsstrikket undertøy, gjenoppretter venøs utstrømning og reduserer belastningen på nettet av vener på venstre side.

Medikamentbehandling av testikulær varicose involverer:

 • eliminering av oksygenmangel i vev;
 • utvinning av spermatogenese;
 • regulering av motilitet av spermatozoer (akrosomal reaksjon).

For dette formål brukes antioksidanter som druefrøolje, Triovit, Vitamax. For å gjenopprette blodmikrocirkulasjon, foreskrives pentoksifyllinpreparater: Agapurin, Trental, Orbiflex. Behandlingsforløpet utføres i henhold til en individuell ordning. For å stabilisere resultatet, brukes venoprotektorer som "Escuzana", "Detralex" og Ginko biloba.

Kirurgisk behandling av åreknuter

Vanligvis drives unge menn for å unngå utvikling av infertilitet. I eldre alder er operasjonen på testiklene indikert, hvis varicocele når fjerde grad og forårsaker alvorlig bekymring.

Flere operasjonsprosedyrer har blitt utviklet:

 1. Metoden for åpen kirurgi for Palomo eller Ivanissevich: I ilio-inguinal sone til venstre blir huden dissekert, operasjonen utføres med lokalbedøvelse og ligner fjerning av vedlegget. Ånene på frøtauet og testikkelen er bandasjert med en kapron-tråd som forhindrer returstrømmen.
 2. Laparoskopi: gjennom et spesielt hull settes et kamera inn for å overvåke resultatene og manipulatorene for endoskopisk kirurgi. Metoden reduserer% komplikasjoner.
 3. Endovaskulær mikrokirurgi: beskadigede årer er tilstoppet med skleroserende midler.

Den optimale metoden velges av kirurgen, idet man tar hensyn til sykdommens karakteristika og pasientens generelle helse. Alle metoder har et felles mål: Forebygging av stagnasjon av blod i pungen. For å sikre normal blodsirkulasjon i testiklene, er den skadede venen fjernet eller bandasje, syet til sin plass en ny.

Etter operasjonen er medisiner foreskrevet i 3 måneder. Hvis blodtilførselen i testiklene ikke er fullstendig restaurert, foreskrives venoprotektorer og antioksidanter.

Hvis en mann er bekymret for problemet med å fortsette en slags ignorerer, kan tegnene på å starte åreknuter på testiklene ikke være. En kvalifisert hjelp i tide vil bidra til å gjenopprette menns helse og lang levetid.

Åreknuter på testikler hos menn

Egenskaper av sykdommen

Åreknuter hos menn - ikke uvanlig, med hvert år antall pasienter med denne diagnosen vokser, og ifølge prognosene til leger vil fortsette å øke. Åreknuter i testikler og spermatiske ledninger kalles varicocele, det kan forekomme hos menn, gutter og gutter i alle aldre.

I studier ved hjelp av radiografi ble det funnet at åreknuter i testiklene forekommer i større eller mindre grad i 35% av det sterkere kjønn. Samtidig faller toppincidensen til pubertetsalderen.

Oftest er det varicose venstre testis, fordi plasseringen av venene i den forutsettes for utviklingen av sykdommen.

Det vaskulære nettverket i testiklene er en interlacing av små årer som knytter seg til testiklene. Varicose ekspansjon oppstår vanligvis i begynnelsen av spermatisk ledning. Ofte hos menn i voksen alder, er denne sykdommen kombinert med andre manifestasjoner av åreknuter, særlig med fotpatologi og hemorroider.

Årsaker til varicocele utvikling

Med åreknuter utvides på grunn av at ventilene i dem helt eller delvis mister funksjonen. De må regulere blodstrømmen, som gir en retning av bevegelsen. På grunn av at ventilene svekkes, beveger blodet seg i motsatt retning, noe som får det til å stagnere i noen deler av blodårene og utvide dem.

Varicocele har blitt studert siden antikken, men til nå har det ikke blitt fastslått entydige grunner for sin utvikling. Nå er det to hovedfaktorer som gir anledning til åreknuter i spyttene. For det første kan arvelighet spille en rolle i form av en mangel i venøsystemet eller patologi av bindevev. For det andre kan trykket som ofte brukes på bekkenorganene, også forårsake sykdommen.

Men bare i nærvær av arvelige egenskaper eller hyppige mekaniske effekter er varicocele sjelden. I de fleste tilfeller er det provokerende faktorer, uten hvilke sykdommen ikke kunne utvikle seg. Følgende årsaker kan tilskrives dem:

 • kronisk forstoppelse;
 • hyppig sykling eller ridning av hest;
 • behovet for å være konstant i stående stilling på jobben;
 • traumer til de eksterne kjønnsorganene;
 • vegetative lidelser;
 • noen karsykdommer
 • sykdommer som påvirker produksjonen av mannlig hormon testosteron;
 • svekkelse eller fullstendig fravær av ventiler i vene i testiklen;
 • hjerteventil defekter.

Også utviklingen sykdommen kan påvirke dårlige vaner, overdreven fysisk stress, dårlig fordeling av tid mellom arbeid og fritid, og så videre. D. I tillegg kan utseendet varicocele påvirke seg for stramt undertøy, fordi det presser fartøyer.

Symptomatologi av sykdommen

I de fleste tilfeller oppstår symptomene ikke i begynnelsen av sykdommen, og mannen mistenker ikke utviklingen av patologi. I noen tilfeller nevnte pasientene at det var trekkfølelser i lysken, noe som økte med fysisk anstrengelse eller seksuell opphisselse, og i utsatt stilling kom de til intet.

Oftest er varicocele i de tidlige utviklingsstadiene oppdaget ved rutinemessig undersøkelse hos en urolog eller ved behandling av andre sykdommer. Hos adolescenter diagnostiseres ofte åreknuter i testiklene under medisinske undersøkelser ved det militære kommissariatet før de går gjennom militærtjenesten.

Ofte, selv i nærvær av varicocele hos en mann gjennom livet, manifesterer symptomene seg ikke på noen måte, og pasientens livskvalitet reduseres ikke. Men med den videre utviklingen av sykdommen, er det tydelig en følelse av ubehag og en trekkfølelse i lysken.

Andre symptomer legges til dette:

 • bestråling av smerter ned i magen og inn i lumbalområdet under fysisk anstrengelse;
 • neuralgia i spermatisk ledning;
 • redusert seksuell lyst;
 • endring i størrelsen på pungen, åpenbar asymmetri;
 • Slag av skrotet, følte tydelig når han gikk;
 • søm, vondt eller kjedelig smerte i lysken, brennende i spermatikkens område.

I tillegg, med utviklingen av sykdommen, kan karakteristiske tegn på varicocele også forekomme: først forstørres venene på testiklene hos menn, og i de sentrale stadiene er de synlige for det blotte øye.

Det kan også være uspesifikke symptomer, for eksempel kløe, urininkontinens, generell svakhet i kroppen, økt tretthet, tap av appetitt, irritabilitet, depresjon, etc.

Diagnose av sykdommen

En mann som har lagt merke til alarmerende symptomer og ubehag i kjønnsorganet, bør i alle fall først konsultere urolog.

Legen utfører en undersøkelse og en visuell undersøkelse av pasienten i den bakre og stående stilling, noe som gjør det mulig å identifisere spiserør i pungen i noen tilfeller.

For å få et mer pålitelig bilde, utfører spesialisten en Valsalva-test: pasienten må stå opp og spenne bukmuskulaturen, og dermed skape et sterkt press på testiklene og eventuelle patologier blir synlige.

I de første stadiene av sykdommen vil slike metoder ikke være nok - legen vil ikke oppdage de dilaterte karene, fordi de ganske enkelt ikke har manifestert seg. I dette tilfellet foreskrives laboratorietester av blod og urin, samt spermogram. I tillegg kan en analyse tilordnes bestemmelsen av nivået av mannlige hormoner.

Den viktigste instrumentelle diagnostiske metoden er ultralyd av testiklene, det er ofte kombinert med Doppler-ultralyd, med sikte på å identifisere egenskapene til blodstrømmen i studieområdet.

Dataene fra ultralyd er vanligvis nok til å gjøre en nøyaktig diagnose og foreskrive riktig behandling. Årene kan utvides ikke separat, men i kombinasjon med andre patologier i genitourinary systemet. For å avgjøre om de har et sted, kan urografi - røntgenstråler med en foreløpig innføring av et kontrastmiddel - foreskrives.

Behandling av varicocele

Hvis det finnes en åreknut av testikler hos menn, må legen avgjøre stadiet av sykdomsutviklingen. Hvis det er asymptomatisk eller ikke utgjør en trussel mot pasientens helse og reproduktive funksjon, kan tiltak som støtter kroppens optimale tilstand, foreskrives for å forhindre utvikling av sykdommen.

I senere stadier er det nødvendig med kirurgisk inngrep, som er den eneste effektive metoden mot varicocele.

Konservative metoder

Uavhengig av forsømmelsen av sykdommen, er medisiner foreskrevet for alle pasienter. Hvis åreknuter på testiklene ikke uttrykkes og ikke gir pasient ubehag, hjelper medikamentene til å gjenopprette den naturlige tilstanden til blodårene og blodsirkulasjonen som helhet.

Hvis sykdommen er startet, og kirurgi er nødvendig, hjelper medikamentene seg til å forberede seg på kirurgi og gjenopprette det. Følgende medisiner kan bli foreskrevet:

 • antioksidanter, spesielt vitaminer;
 • midler for å forbedre blodsirkulasjonen, for eksempel Pentoxifylline, Agapurin, Orbiflex, Ascorutin og Tocopherol;
 • phleboprotectors og venotonics, for eksempel Escuzan og Detralex.

I tillegg kan du behandle manifestasjoner av mannlig varicosity ved hjelp av massasje, fysioterapi, gymnastikk og iført spesialisert kompresjons undertøy. For å opprettholde kroppen i en tone, kan urologen anbefale:

 • eliminering av tung fysisk anstrengelse;
 • normalisering av fordøyelsen;
 • kontrastdusj;
 • regulering av seksuell funksjon;
 • nektelse av alkohol;
 • vanlig svømming.

Disse metodene kan ikke kurere mannens åreknuter i testiklene, men vil bidra til å redusere alvorlighetsgraden av symptomer i de sene stadiene av sykdommen, forhindre komplikasjoner og forbedre pasientens generelle velvære.

Etter konsultasjon med en lege kan tradisjonelle medisinmetoder brukes til å eliminere ubehag og smerte i lyskenområdet.

Kirurgisk inngrep

Helt å bli kvitt åreknuter er bare mulig ved hjelp av kirurgi. Til dags dato finnes det ingen medisiner eller prosedyrer som kan eliminere sykdommen helt. Imidlertid er kirurgisk behandling ikke alltid foreskrevet, det forekommer i følgende tilfeller:

 • konservativ terapi var ineffektiv;
 • konstante smerter er observert;
 • infertilitet utvikler seg;
 • i ungdommen slutter det berørte egget å vokse;
 • sykdommen har alvorlig innvirkning på pasientens psyko-statiske tilstand.

Tidligere ble operasjonen med varicocele foreskrevet, men i dag kan det unngås hvis det ikke er fare for pasientens helse.

Når det gjelder barn og ungdom, anbefaler noen leger sterkt kirurgisk inngrep selv i de første stadiene av sykdommen, mens andre foreslår at man først prøver å behandle konservative behandlingsmetoder.

Det finnes flere typer operasjoner som kan foreskrives for å behandle åreknuter i testikler hos menn.

Åpen drift

Dette er den eldste og enkleste måten å bli kvitt sykdommen. I iliac-regionen blir det et ganske langt snitt, gjennom hvilket spermatikkledningen er bandasjert. AP

Erevvyka kan forekomme i henhold til metodene til Ivanissevich, Kondakova, Palomo eller Bernardi. Den åpne kirurgi preges av en lang rehabiliteringsperiode og muligheten for komplikasjoner.

Laparoskopi (endoskopisk operasjon)

Gjennom små punkteringer, endoskopiske instrumenter og et kamera settes inn i det berørte området. Hele prosessen overvåkes av kirurgen på skjermen på enheten.

Ved laparoskopi er det små cikatriser som senere kan bli helt umerkelig. Dette er den sikreste metoden til dags dato.

Mikrokirurgisk operasjon. Som i tilfelle laparoskopi, innebærer den mikrokirurgiske metoden en liten punktering. Operasjonen utføres ved hjelp av et kirurgisk mikroskop.

Endovaskulær kirurgi

Med denne effekten blir ikke venen fjernet, og spermatisk ledning er ikke bandasje. Et skleroserende stoff injiseres i det berørte karet, som returnerer den naturlige bredden til venen, som om den "limer" den.

Operasjonsmetoden bestemmes av legen, basert på organismens individuelle egenskaper og forsømmelsen av situasjonen i hvert enkelt tilfelle. For å behandle varicocele bruker barn og ungdom vanligvis mer milde metoder.

Metoder for behandling av testikulære varianter hos menn

Åreknuter av spermatisk ledning hos menn kalles varicocele. Sykdommen er preget av nedsatt blodsirkulasjon i den løvformede plexus og utvidelse av lumen i skrotalene. Patologi forårsaker smerte, lokal blødning, kan forårsake tidlig mannlig overgangsalder og infertilitet.

Årsaker til varicocele

Varicose testikler hos menn vises i alle aldre, men det er diagnostisert primært hos ungdom på 15-18 og i sterkere kjønn på 25-30 år. I fare er idrettsutøvere og folk engasjert i tung fysisk arbeidskraft. Varicocele er ikke en uavhengig sykdom, men utvikler seg mot en bakgrunn av medfødt eller oppkjøpt patologi av den nyre og dårligere vena cava.

Årsaker til testulære åreknuter:

 • svakhet i venøse vegger;
 • forstyrrelse av arbeidet eller fravær av ventiler i venene;
 • venøs hypertensjon;
 • innsnevring av lumen i renalvenen;
 • nyrekreft;
 • inguinal brokk;
 • mekaniske skader;
 • økt intra-abdominal trykk med kronisk forstoppelse, alvorlig fysisk anstrengelse, lenge i stående stilling.

Varicocele er primær og sekundær. Primær sykdom oppstår i medfødte anomalier i strukturen av den dårligere vena cava og i venene til spermatisk ledning. Økt vaskulært trykk fører til revers strøm, utvidelse av vener, blodstagnasjon og dannelse av noder. Gradvis dannet tilbakestrømning fra nyrevenen inn i testikkelens kar, og deretter inn i groinlike plexus.

Sekundær varicose utvikles gjennom livet med økt venetrykk. Dette fører til et brudd på utstrømningen av blod og spermatisk ledning, som danner en kommunikasjon mellom nyrene, hule og iliacer. På grunn av de spesielle egenskapene til fartøyets anatomiske struktur, blir varicocelen av venstre testikkel oftest diagnostisert, lesjonen til høyre eller to testikler er mye mindre vanlig.

Symptomer på testulære åreknuter

Sykdommen i tidlige stadier er asymptomatisk og oppdages ved et uhell under en medisinsk undersøkelse. Ved 2 stadier blir hovne vener i skrotområdet erstattet, ubehag vises under gangen og tegner smerte under trening. Smerteopplevelser ligner nevrologisk. Hos menn øker svette, det er en brennende følelse i eggene, den berørte testiklen faller under den sunne, dens konsistens endres.

Varicocele av spermatisk ledning er ofte kombinert med åreknuter i underekstremiteter, hemorroider. De fleste pasienter har erektil dysfunksjon, problemer med å unnfange et barn. Langvarig venøs overbelastning fører til iskemi og sklerose i testiklene. Dette er komplisert av et brudd på spermatogenese, infertilitet og atrofi av testikler.

Symptomer på testikulære varianter hos menn på senere stadier manifesteres ved konstant smerte, uavhengig av fysisk anstrengelse. Asymmetrien i pungen er tydelig synlig, de forstørrede årene har utseendet på en haug med druer.

Avhengig av graden av lesjoner av varicocele, klassifiseres følgende klasser:

 • Jeg grad - tegn på åreknuter er ikke visuelt bestemt, patologien påvises ved palpasjon i vertikal stilling, under Valsalva-testen, ultralyd, dopplerografi. Diameter på venene når 2-4 mm.
 • II grad - palpated og visuelt synlige utvidede vener i pungen endres ikke testiklens størrelse og konsistens.
 • Trinn III - veneplexus uviform sterkt utvidet, synlig for det blotte øye, palpable noder, er det en asymmetri i pungen, sagging, reduksjon og endrer konsistensen av en eller to testikler.

Ifølge hemodynamiske parametere er varicocele av venene klassifisert som:

 • Jeg graderer - en omvendt utstrømning av blod fra nyrevenen til testiklen;
 • II grad - reflux fra iliac venen inn i testiklen;
 • III grad - en blandet kombinasjon av de to første.

Diagnostiske metoder

Legen utfører en undersøkelse, undersøker pasienten og sondrer skrotumet. I de siste stadier av åreknuter er diagnosen ikke vanskelig å etablere, siden det er uttalt tegn på en økning i venene i det groinlike plexus, en forandring i formenes form og konsistens.

For å identifisere sykdommen i de tidlige stadier av Valsalva-forsøket, trer pasienten for å øke intra-abdominal trykk. I dette tilfellet kan steder av utvidede vener vises. For å utelukke onkologiske tumorer, utføres ultralyd undersøkelser for å vurdere testiklens tilstand.

Diagnose - åreknuter i pungen er bekreftet dersom diameteren på venene er mer enn 2 mm, den venøse blodstrømshastigheten overstiger 10 cm / s, det er tegn på tilbakeløp. Instrumentalstudier bidrar til å bestemme graden og hemodynamisk form av sykdommen, identifisere venøs og nyrehypertensjon, dannelsen av blodpropper.

Basert på resultatene av blodprøven, som utføres før og etter fysisk anstrengelse, er det mulig å oppdage symptomer på nyrehypertensjon. I serum ser blodet ut proteiner i urin erythrocytter. Vaskulær trombose avsløres av resultatene av MR og CT.

For å diagnostisere tilstanden til vener, er røntgenstudier foreskrevet:

 • antegrade phlebotestickography;
 • Doppler;
 • termografi;
 • rheografi;
 • retrograd nyreflebografi.

Ifølge resultatene av spermogrammet for testikulær varicose er det en nedgang i antall mobil, økning i patologiske former, en reduksjon i totalt antall spermatozoer. For å vurdere hormonprofilen, er analysen gjort på nivået av kjønnshormoner.

Behandling av spiserør i pungen

Hvis varicocelen utvikler seg mot bakgrunnen av samtidige sykdommer, fjerner du først årsaken til venøs stasis, behandler systemiske plager. I utgangspunktet anbefales pasienter:

 • begrense fysisk aktivitet
 • behandle kronisk forstoppelse;
 • Bruk et støttende bandasje til skrotumet (suspensjonene).

Behandlingsbehandling varicocele er ineffektiv, derfor er det foreskrevet bare etter kirurgisk inngrep. For å eliminere symptomene på sykdommen utføres operasjoner som opprettholder og avbryter kommunikasjon med nyrearterien. Utfør embolisering, excision av vener, økning av testikkel.

Kirurgisk behandling er angitt for varicose II, III stadium, komplikasjoner, forsinket seksuell utvikling hos ungdom, spermogram brudd. Ofte utføres en operasjon i henhold til Ivanissevich, pasienten er bandasjert og stedet for venstre testikulærvein fjernes. Teknikken tillater å eliminere refluks fra nyrevenen til karene i groinlike plexus. Samtidig er det en risiko for å utvikle en reno-kaval anastomose som hindrer utstrømningen av blod fra nyrene.

Klassisk operasjon kan forårsake alvorlige konsekvenser:

Patologi utvikler seg på bakgrunn av et brudd på utløpet av lymf og som følge av en kirurgs feil.

For behandling av åreknuter testikulær også anvendt metode laparoskopisk testikkel vene klipping, endovaskulær flebosklerozirovanie, mikrokirurgiske inngrep. Fordelen med disse metodene er fraværet av store snitt, sømmer, reduksjon av gjenvinningsperioden.

Etter operasjonen er pasientene foreskrevet:

 • generell restorativ behandling;
 • mottak av vitaminer;
 • hormonelle preparater;
 • betyr for normalisering av spermatogenese.

I noen tilfeller er det konsekvenser av kirurgisk behandling som tromboflebitt uviform plexus, perforering av blodkarveggene, postoperativ smerte, allergi mot kontrastvæske.

Prognosen for behandling av testikulære varianter er gunstig. Hos 90% av pasientene er det en forbedring i spermatogenese, komplikasjoner utvikles hos 30% av opererte pasienter.

Varicocele: årsaker, tegn, grader, fjerning

Inntil åreknuter i sædlederen showet, kan pasienten ikke være klar over det, fordi Varicocele symptomer kan være lite synlig, ikke bare i begynnelsen av sin utvikling. Her, som noen er heldige - utvikler sykdommen etter puberteten som regel ikke fremgang. Ofte avsløres patologien ved noen undersøkelser eller i forbindelse med gjennomføring av en medisinsk provisjon av beskyldninger. Noen ganger utvikler hendelser at en person fortsatt bekymrer seg og søker hjelp fra medisin. Når alt kommer til alt, fremkommer det, uansett om det er noen ganger, å trekke smerter og en følelse av tyngde i et slikt intimt sted, foreslå noen patologi.

Gitt alderen til en slik "lykke", er spørsmålet om virkningen av varicocele (virkningen på kroppens funksjonelle kapasitet) alltid i første omgang. Vil sykdommen ikke forstyrre et fullt familieliv og vil det ikke påvirke reproduktiv funksjon?

Grader og årsaker til varicocele

Ifølge ulike klassifikasjoner er spiserørets spiserør i 3 eller 4 grader (spesielt "Wikipedia" angir 3 typer eller grader). Avhengig av om forfatteren tar hensyn til nullgraden, når patologien bare er født og kun oppdages med ultralyd, men ikke påviselig.

Ultralyd kjøres imidlertid ikke av alle, så det er bedre å begynne klassifiseringen med varikotsele 1 grad, når de forstørrede venene kan oppdages ved berøring, men bare i stående stilling og med spenningen i bukveggen. Hvis den patologiske prosessen går videre, trenger ikke lenger diagnose ytterligere tilpasninger og bestemmer følgende "prestasjoner" av åreknuter:

 • Varicocele 2 grader kan detekteres visuelt, hvor de forstørrede årene er tydelig synlige, men selve testikelen har ikke endret seg i størrelse;
 • Varicocele 3 grader preget av uttalt åreknuter og en reduksjon i testikkel, noe som kan forandre konsistensen.

Selvfølgelig, mange unge mennesker ønsker å vite hvorfor det skjedde med ham, denne "angrep" som kan gjøre "for å gå under kirurgens kniv", men årsakene til varicocele er ikke forskjellig fra de i andre typer åreknuter:

 1. Anatomisk struktur av testikler, programmert genetisk;
 2. Arvelig predisposisjon til åreknuter, som fremkommer enten fra far eller mor, selv på nedre ekstremiteter, men på et annet sted;
 3. Overdreven fysisk aktivitet (belastning forbundet med å forfølge motorsport, sykling og ridningsporter);
 4. Trombose av nyre venøs kar.
 5. Arbeid knyttet til et lengre opphold i oppreist stilling.

Mekanismen for varicocele i menn er også typisk for andre typer av denne patologi ligger i svikt av arbeidet av veneklaffene, noe som fører til stagnasjon av blodet i de testikulære årer, som akkumuleres, utvider fartøyet, noe som bidrar til utvikling av testiklene varicocele.

"Farlig" alder og kommende operasjon

Den patologiske prosessen foretrekker vanligvis venstre side, Det kan imidlertid være tosidig eller velger plasseringen av lokaliseringen til høyre. Sykdommen starter tidlig, og kan generelt være medfødt, på grunn av særegenheter av de anatomiske struktur testikkel fartøy, men i barn det vanligvis ikke manifesterer seg selv, med unntak av at dens tilstedeværelse kan indikere blå pung til venstre (I lys av egenartene til venøs utstrømningsenhet forekommer over 95% av tilfellene på venstre side).

Asymmetrien i sirkulasjonssystemet forklarer hvorfor varicocelen fremstår oftere til venstre. (Wien av høyre testikkel strømmer direkte inn i den nedre vena cava, den venstre testisvenen i venstre renalvein)

Siden begynnelsen av den raske veksten og kjønnsmodning frekvensen av Varicocele øker og ungdom ikke bare kan uttrykke seg, men også diagnostisert en viss grad. Oppdaget ved noen forskningspatologi, ofte sjokkerende selv ikke så mye om hans tilstedeværelse, men på grunn av manglende evne til å utføre varicocele behandling ved noen annen metode enn kirurgisk. Selv om det skal bemerkes at operasjonen er langt er ikke alltid obligatorisk.

Mange unge menn lever lenger med sykdommen, som er asymptomatisk, og barn har ingenting å bekymre seg, og 40 år med det, det skjer, og styrer seg selv. I de fleste tilfeller er dette den eksakte varianten for varicocele.

Sykdommen er imidlertid ikke alltid den samme for alle, og har ikke alltid bare en gunstig prognose når det gjelder å bevare reproduktiv funksjon. Det er kjent at tarmene av testisene kan føre til hans atrofi som et resultat av sklerotiske endringer og iskemi, som uunngåelig medfører nedsatt spermatogenese med et trist resultat, kalt mannlig infertilitet. Varicocele kan føre til at testiklene, hvor sperma utvikler seg, er i et ugunstig miljø, som har helt uegnede forhold for full utvikling av kjønnscellene.

I tilfeller der patologi krever kirurgisk inngrep, vil ingen piller og lotioner hjelpe. Det er ikke nødvendig i denne situasjonen stole på flaks, og skal, etter veiing alle de "proffene" og "mot", for å velge den mest optimale metoden for kirurgisk behandling, fordi i øyeblikket driften i varicocele - ikke uvanlig, og har flere varianter.

Pasientens rett til å velge

I tillegg til å velge en kirurgisk metode, bekymrer spørsmålet om den gjennomsnittlige kostnaden for operasjon for varicocele ofte både pasienten selv og foreldrene hans, dersom han ennå ikke har fylt alderen for å ta selvstendige beslutninger. Gå til en offentlig medisinsk institusjon i to uker og få med med små materialkostnader? Eller søk i en kommersiell klinikk, Tilbringe i komfortable forhold med måltider i fem dager og gå hjem uten varicocele, betaler for alt om alt tusen 100 russiske rubler?

Dette er imidlertid gjennomsnittsprisen, hvor hver metode har sin egen kostnad, slik at du kan tenke og bestemme, og først bli kjent med de viktigste egenskapene til de foreslåtte kirurgiske inngrepene.

Drift Ivanissevich

Ivanissevichs operasjon er den mest "gamle", mange ganger testet, sier de, har ikke 100% effektivitet, men til en pris som er omtrentlig 30 tusen rubler, er den mest tilgjengelige. Essensen av intervensjonen består i å kle seg og fjerne de skadede årene og stoppe blodets omvendte strøm, som utføres under lokalbedøvelse eller under generell anestesi. Operativ inngriping utføres ved åpen tilgang.

Drift Ivansevicha - dressing av de seminiferøse venene over testikelnivået

Minus av operasjonen er sannsynligheten for et tilbakefall og bevaring av risikoen for en utilsiktet ligering av testikelarterien, som senere fører til brudd på spermatogenese. Det er åpenbart at det ikke er noen spesiell ulykke her, bare kirurgens uprofesjonalitet og feil kvalitet som et resultat, derfor bør man ikke spesielt frykte det, det viktigste er å velge legen og klinikken riktig;

Marmara-metoden

Mikrokirurgisk kirurgi ved Marmara-metoden er for tiden en av de mest populære og foretrukne siden Krever ikke penetrering i bukhulen, lavt traumatisk, gir praktisk talt ikke kosmetiske feil, komplikasjoner og tilbakefall. Kostnaden for det starter fra 35-40 tusen rubler, hvis intervensjonen er ensidig, men når de utfører operasjoner på begge sider, anses de som uavhengige av hverandre og evalueres i 70-120 tusen rubler;

Laparoskopisk varicocelectomy

Laparoskopisk varicocelectomy regnes som den mest effektive og eneste metoden i saken bilateral utvidelse av spermatiske blodårer. Neste dag etter operasjonen kan pasienten gå hjem og fortsette til den vanlige virksomheten og bryr seg, rehabiliteringstiden fortløper raskt og enkelt, den kosmetiske feilen er fraværende.

Operasjonen utføres ved å punktere den fremre bukvegg under generell anestesi, og kirurgen kontrollerer løpet av operasjonen ved hjelp av optisk utstyr i sanntid på skjermen. Den laparoskopiske metoden gir praktisk talt ikke tilbakevendelser og reduserer risikoen for ovarie-arterie-ligering til null. Indikasjon for endoskopisk intervensjon er tilstedeværelsen av alvorlig smerte i skrotet, manifestasjon av et tilbakefall, infertilitet, eliminering av en kosmetisk defekt, kombinasjon av flere kliniske tegn på varicocele. Gjennomsnittskostnaden for en slik operasjon er omtrentlig 50 tusen rubler.

alternativer

Embolisering, sclerotherapy, koagulering av åreknuter i sædlederen tilhører endovaskulær manipulasjon og regnes nesten ikke-invasive metoder som ikke innebærer inngrep, masker og generell anestesi, pasienten etter inngrepet, ikke engang tilbringe natten på sykehuset, og sendt hjem, der noen dager overs selv, Unngå fysisk anstrengelse. Prisen på en slik "enkel" intervensjon er imidlertid den samme som ved normal drift og avhenger av klinikken, regionen og legens kvalifikasjoner.

Foto: embolisering med varicocele. Den emboliserende spiralen stopper blodstrømmen gjennom den berørte venen.

Ta hensyn til doktors mening

Om det er nødvendig å gå på drift hvis tegn varikotsele ikke er tilstrekkelig uttrykt, eller er det mulig å vente? Hvor lenge skal ventetiden? Hvilke komplikasjoner skal fryktes etter operasjonen?

Selv om pasienten er involvert i beslutningen om spørsmålet om kirurgisk inngrep, bør det siste ordet alltid forbli hos spesialisten. Som regel kan legen objektivt veie alle fordeler og ulemper ved den kommende operasjonen, hvor hensiktsmessighet det er i utgangspunktet å ta hensyn til alle faktorene "for" og "mot".

Kirurgiske behandlingsmetoder benyttes i nærvær av følgende indikasjoner:

 1. Følelser av ubehag og smerter av hvilken som helst intensitet, siden enda en liten ømhet kan indikere dannelsen av mikrothrombi og betennelse i de utvidede karene i groinlike plexus;
 2. Ufruktbarhet på grunn av nedsatt spermatogenese forårsaket av åreknuter i spermatisk ledning;
 3. En kosmetisk defekt som permanent traumatiserer en manns psyke og som et resultat fører til en sammenbrudd i seksuelle relasjoner;
 4. For å forebygge infertilitet i barndom og ungdomsår, selv om det ikke er felles mening om dette problemet.

Mange eksperter holder seg til deres synspunkt og hevder at varicocele ikke kan forårsake infertilitet og rettferdiggjøre kirurgisk behandling bare i tilfeller av forverring av spermier. Men på noen måter er klinikerne alle de samme: i nærvær av både ufruktbarhet og åreknuter i groinlike plexus er behandlingen av varicocele med kirurgisk metode utvetydig. Og bare da kan du finne en annen grunn til å se om situasjonen ikke blir bedre.

Hva truer med varicocele?

I tillegg bør man alltid huske på mulige komplikasjoner og konsekvenser av varicocele, som inkluderer:

 • Dropsy av testis (hydrocele) forårsaket av akkumulering av væske i pungen som følge av nedsatt lymfestrøm. Denne komplikasjonen er oftest sett etter operasjonen Ivanissevich og er forbundet med ligering av lymfekarene samtidig med testikelvenen. Når hydrokelen er tilstede, får pasienten en punktering eller gjentatt operasjon;
 • Tilbaketrukket av sykdommen er mer mulig med åpen tilgang og oppstår på grunn av den fortsatte blodstrømmen gjennom den indre frøvenen (ufullstendig opphør). Ved behandling av tilbakefall, er skleroterapi-metoden vanligvis brukt;
 • Atrofi av testikkel - som en sjelden komplikasjon, og så alvorlig, så er det en patologi preget av det faktum at til slutt egget, minkende i størrelse, mister sin primære funksjon, noe som er usannsynlig å behage den unge mannen som ønsker å få barn;
 • Postoperativ sykdom, når epididymis er full av blod. Slike problemer oppstår ofte etter laparoskopisk intervensjon;
 • Tromboflebitt i venene i spermatisk ledning eller perforering av vaskulærveggen;
 • Allergiske reaksjoner på kontrastmiddelet, karakteristisk for embolisering.

Åpenbart er Marmara-kirurgi den sikreste og minst traumatiske, som dessuten kan utføres under lokalbedøvelse og utelukke den negative effekten av generell anestesi.

Video: mening om varicocele spesialist

Den siste forberedelsesfasen for operasjonen

Ved valg av en kirurgisk prosedyre nødvendigvis å ta hensyn til pasientens alder, nærvær av andre sykdommer, særlig i operasjoner som krever generell anestesi, som i seg selv har kontraindikasjoner, og, selvfølgelig, alvorligheten av den patologiske prosess. Tilstedeværelsen av purulent og inflammatorisk foci, uavhengig av lokaliseringen av lokaliseringen, er en direkte kontraindikasjon for enhver kirurgisk inngrep! Sykdommer i mage-tarmkanalen tilhører også kategorien av primære kontraindikasjoner i den kirurgiske behandlingen av varicocele.

Før operasjonen gjennomgår en pasient en obligatorisk undersøkelse i slike tilfeller, som inkluderer:

 • Generell analyse av blod og urin;
 • Biokjemiske studier av blodserum (glukose, urea, kreatinin, enzymer, bilirubin);
 • EIA-HIV og syfilis;
 • Prothrombin-indeks, koagulabilitet og varighet av blødning;
 • Gruppe tilknytning av AB0 og Rh;
 • elektrokardiogram;
 • Fluorography.

Hva og når du skal spise og drikke, hvordan du rengjør tarmen og forberede psykologisk - disse spørsmålene bare ved første øyekast ser ut til å være ubetydelig. Hvis kirurgisk inngrep er viktig, hver eneste detalj, og slik at pasienten, når kirurgisk avdeling, dagen før bør være under "våkent øye" og konstant tilsyn av helsepersonell og å tro at alt det vil være stor.

Video: Presentasjon om behandling av varicocele

Forfallsforebygging

Fjerning av åreknuter uviform plexus kirurgi ikke tilhører den kategorien av komplekse og tunge, så sykehuset bli kortvarig og utvinning perioden etter operasjonen vanligvis varer ikke mer enn to eller tre måneder, der pasienten blir løslatt fra øvelsen. I tillegg er han sterkt anbefalt å avstå fra sex innen 3 uker, ettersom pasienten, etter å ha lyttet til urimelige utsagn om å redusere ereksjonen, ønsker å se raskere. Før utskrivning fokuserer legen vanligvis på disse problemene og tålmodig forklarer pasienten at den kirurgiske behandlingen av varicocele testikler for "mannlige evner" ikke påvirkes. Men da, etter abstinensperioden, kan vanlig sex være den beste forebyggingen av varicocele hos menn.

Det er kjent at arbeidet i fordøyelseskanalen påvirker testiklene veldig mye, hvor forstoppelse er den verste fienden av venene, noe som forårsaker stagnasjon i dem, så det må legges særlig vekt på reguleringen av disse prosessene. I tillegg vil ekstra pounds bare forstyrre, noe som betyr at et fullverdig diett med overvekt av grønnsaker og frukt vil være akkurat slik.

Selv om saken ikke har oppnådd aktiv deltakelse i sport, bør pasienten ikke glemme den positive effekten av en god sunn søvn, som som regel kommer etter kveldsturer. Og du kan ikke bare gjøre sport, men du må selvfølgelig etter en tre måneders pause, men det bør gis preferanse til svømming og friidrett, men en terrengsykkel skal være gjemt. Og hesten er bedre å ikke sitte ned.

Det viktigste punktet for forebyggende tiltak, som nevnes ved hvert besøk til legen: Dårlige vaner må utryddes en gang for alle! Hvert minutt får pasienten beskjed om å huske at spesielt nikotin er skadelig for kardiovaskulærsystemet som helhet, og spesielt venøs kar i det spesielle groinlike plexus.

For de som ikke gjenkjenner kirurgi

Behandling varikotsele uten kirurgi er å bruke plantens medisinske egenskaper, som ga naturen og studerte forfedrene. Tross alt var det tider da den nåværende overflod av kjemikerens rusmidler ikke var, og selv operasjonen var ikke i en slik høyde. Varikotsele - privilegiet av ikke bare en moderne mann, sykdommen er sikkert født med en mann, så behandlingen av folkemidlene av denne patologien gjenspeiles i oppskrifter av healers-herbalists.

Infusjoner av en blanding av kamilleblomster, kastanje, rue, pilbark, bringebærrot og karpa forlater ikke bare 150 gram om morgenen og om kvelden, men også i form av komprimerer på sårpunktet.

Det antas at varicocele er godt betjent av Antonov epler.

Spesielt populært i behandlingen av testulære åreknuter er metodene for felles påføring av infusjoner eller dekokser av pil, eik og kastanjebrønner.

Enn å behandle varikotsele og as-business av pasienten, men å starte sykdom eller sykdom hvis det er, er det uønsket. Et annet spørsmål, hvis det ikke er tegn på varicocele, da, som folk sier, "man kan ikke bry seg spesielt", fordi denne sykdommen bare kan behandles når den viser seg selv, og selv da, i utgangspunktet den operative. Men for menn med arvelig predisposisjon gjør det fortsatt ikke profylakse, og folkemidlene vil bidra til å takle problemet.

Les Mer Om Fartøyene