Rehabilitering etter hjerteinfarkt

I dag vil jeg snakke med leserne om en så alvorlig komplikasjon av hjertesykdom som hjerteinfarkt, nærmere bestemt om rehabilitering etter det. Dette er veldig viktig, siden mange i vårt land lider av hypertensjon, iskemisk hjertesykdom og hjerteinfarktstilfeller på grunn av disse sykdommene, er hyppige nok.

Målet med å informere pasienter om hjerteinfarkt er å redusere forekomsten av komplikasjoner.

Når det gjelder hjerteinfarkt, er det viktig å huske at i konstant høyt blodtrykk er det nødvendig med konstant inntak av antihypertensiv behandling. Overholdelse av denne enkle regelen med en meget høy sannsynlighet vil spare deg for hjerteinfarkt, så vel som slagtilfelle.

Skjema for hjerteinfarkt. Hva ikke alle vet om

Det faktum at du ikke bare trenger å overvåke blodtrykket, og ta medisiner som senker blodtrykket regelmessig, men også for å stoppe angina angina, tror jeg alle vet. Spesiell oppmerksomhet fortjener form for et hjerteinfarkt, dette er virkelig verdt å vite og huske.

 1. Bfrekk form hjerteinfarkt. Denne form for hjerteinfarkt forekommer med en sterk sklerose i kranspulsårene. I fravær av klare brennende smerte oppstår forstyrrelser i hjertet, en meget sterk følelse tungpustet, hjerteastma kan til og med være sykdommer i mage-tarmkanalen, svakhet, svetting, skarp nedgang i AD. Hjerteinfarkt, brakt på ben, som fører til konsekvenser som innmat, forstyrrer den normale funksjon av hjertemuskelen, svekkelse av den myokardiske sammentrekningsfunksjonen, kronisk hjertesvikt, tromboemboli.
 2. Atypisk form for hjerteinfarkt - Abdominal. Med denne form for hjerteinfarkt, er det svært alvorlig smerte i magen. I dette tilfellet blir pasienten ofte mistenkt for en katastrofe i bukhulen, som krever kirurgisk inngrep. Det er alltid verdt å huske om disse skjemaene.
 3. Det er også viktig å være oppmerksom på hodepine, svimmelhet, bevegelsesforstyrrelser og tankeforstyrrelser. Med slike symptomer kan du ikke utelukke et slag, men det kan være og cerebral form av hjerteinfarkt.
 4. Og selvfølgelig, om klassikere av hjerteinfarkt med brennende smerter bak brystbenet og gi til venstre skulder og skulderblad bør ikke glemmes.

Det var det jeg ønsket å skrive om, kort å huske hjerteinfarkt. Etter dette bør EKG gjøres ikke bare med smerte bak brystbenet, men også med magesmerter, med uregelmessigheter i hjertet, og til og med med hodepine og svimmelhet.

Myokardinfarkt, til og med melkoochagovyj krever umiddelbar sykehusinnleggelse og behandling for å forebygge komplikasjoner som kardiogent sjokk, tromboemboli, rytme og ledningsforstyrrelser, lungeødem, aneurisme, perikarditt.

Det er umulig å forutsi på forhånd hvor mye pasienten vil leve etter et hjerteinfarkt, noe infarkt kan være det siste.

Når pasienten går inn på sykehuset, mottar pasienten, ofte kirurgisk, stenting eller koronar arterie bypass-podning. Rehabilitering bidrar til å gjenopprette en normal levestandard, forhindre gjenoppretting av et hjerteinfarkt. Hvis pasienten er satt opp for rehabilitering og restaurering av livskvaliteten, er det ganske effektivt.

Rehabilitering etter hjerteinfarkt: treningsterapi og psykolog

LFK spiller en stor rolle i rehabilitering av pasienten. Med en gjennomsnittlig alvorlighetsgrad kan pasienten påbegynne økt terapi med legenes tillatelse og sammen med instruktøren i 2-3 dager etter et hjerteinfarkt. Og når du har en alvorlig tilstand, må du vente en uke.

Ofte får pasienten sitte på sengen i 4-5 dager, i 7 dager kan du gå litt rundt sengen. Og bare etter 2-3 uker kan pasienten gå fra seng til trapp. Etter en stund øker avstanden som pasienten går til 500 - 1000 m med instruktøren. Det er nødvendig å nøye overvåke hjertefrekvensen, blodtrykket og pasientens EKG. Hvis det er avvik, er det nødvendig å redusere lasten.

Hvis alt går bra, blir pasienten overført til et spesielt kardiologisk sanatorium hvor han er engasjert i treningsbehandling, går 5-7 km hver dag, får kosthold og tar medisiner. Også i sanatoriet er det psykologer og psykoterapeuter som setter opp pasienten for et vellykket resultat. Etter sykehuset går pasienten tilbake til jobb, eller går til funksjonshemning.

For å beregne trening for en pasient som gjennomgår et hjerteinfarkt, er det nødvendig ikke bare å ta hensyn til tilstandens alvor, men også å introdusere begrepet funksjonell klasse for klarhet.

 1. Den første funksjonelle klassen er pasienter som gjennomgikk småfokal myokardinfarkt med mindre skader
 2. Den andre funksjonelle klasse - også pasienter som har gjennomgått liten-fokal hjerteinfarkt, men med komplikasjoner, så vel som pasienter som har hatt et hjerteinfarkt macrofocal, men med minimale komplikasjoner.
 3. Den tredje FC er pasientene som gjennomgikk småfokal MI uten komplikasjoner og med hyppige angina angina pectoris (4 til 6 ganger om dagen)
 4. Fjerde FC
  • Pasienter med liten fokalinfarkt og med alvorlige konsekvenser (led klinisk død, AV-blokkering, kardiogent sjokk)
  • Pasienter som gjennomgikk transmural myokardinfarkt
  • Pasienter som gjennomgikk transmural myokardinfarkt, i nærvær av komplikasjoner

Etter den velgoergometriske testen blir pasienter med 1 og 2 funksjonelle klasser gitt spesiell trening. Også med det formål å trene, blir alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og alvorlighetsgraden av koronarinsuffisiens tatt i betraktning. Kontraindikasjon til trening er hjertets aneurisme, arytmier, som forverres med fysisk anstrengelse og alvorlig hjertesvikt.

Det må huskes at under trening, kan smerte i hjertet, dyspné, hvæsenhet, økning i hjertestørrelse, angst-depressive lidelser forekomme. Det er nødvendig å kontrollere hjertefrekvensen, blodtrykket, pasientens EKG, for å forhindre et gjentatt infarkt.

For å rehabilitere pasienten i en klinikk, er det nødvendig at pasienten er 1-2 funksjonelle klasse. Rehabiliteringsprogrammet på polyklinikken inkluderer også treningsgymnastikk 3 ganger i uka, medisinsk behandling, trening med en psykolog eller psykoterapeut, samt bekjempelse av dårlige vaner. Det er viktig å huske å gå!

Pasienter i gruppen med hevet medisinsk kontroll er pasienter 3-4 FC. De trenger å lære å vedlikeholde og flytte rundt i leiligheten. De har eget program hjemme under tilsyn av en terapeut og kardiolog. Pasienten utfører arbeid hjemme, når det er mulig, er engasjert i treningsbehandling fra tredje uke og går i gården i en time.

Undervurder ikke en psykologs arbeid med en pasient, fordi mange pasienter er sikre på at livet etter infarkt er utilstrekkelig. Pasienter kan ha frykt, angst-depressive lidelser. Og slik tro påvirker prognosen og behandlingen av pasienten negativt. Det er bevist at en positiv holdning gir håp til likevel håpløse pasienter, og menneskets muligheter er kolossale!

Delenes rolle i rehabilitering etter et infarkt

Dietterapi starter fra sykehuset, fortsetter i sanatoriet og hjemme. Det er nødvendig å overbevise pasienten om å slutte å røyke og drikke alkohol, hvis han gjør det. Og også å normalisere kroppsvekten for å senke kolesterol og normalisere lipidprofilen. Og stadig, for livet, bruk stoffer som normaliserer blodtrykket, så vel som antitrombotisk terapi.

Snakker av kosthold, det er verdt å merke seg at det er nødvendig å gi opp stekt, krydret, fet mat, begrense mengden av salt, og ved hjelp av en væske for å gi preferanse til trygt drikkevann, ikke te, kaffe og brus. Og selvfølgelig må du ikke misbruke væsken slik at beina ikke svulmer. Glem alt om sauser, dessverre! Selvfølgelig, for å begrense kaker. Prøv å spise brøkdel, ikke overbelaste kroppen.

Hovedvekten i diettbehandling er gitt til kampen mot fedme, hyperkolesterolemi og hypertensjon. Det er nødvendig å redusere kroppsvekten ikke mer enn 3-5 kg ​​per måned. I enhver diett må du adoptere flere prinsipper:

 • Reduser kaloriinntaket
 • Eliminere eller minimere bruken av "raske karbohydrater", dvs. søt
 • Begrens fettstoffer
 • Mengden bordssalt bør ikke være mer enn 5 gram per dag
 • Bruk ikke mer enn 1,5 liter væske per dag
 • Det er lite og lite

En slik diett bør overholdes for livet.

Omtrentlig en-dagers meny:

 1. Første frokost: kokt kjøtt 50 g, salat med vegetabilsk olje, te med skummet melk 200 ml
 2. Andre frokost: Salat med havkål 150 g
 3. Lunsj: Vegetabilsk suppe 250 ml, kokt kjøtt med poteter 55/150
 4. Ettermiddagsmat: rosehip bouillon 200, eple 100
 5. Middag: fisk bakt med grønnsak garnering 130/250 g
 6. Om natten kefir 200 ml.

Sysselsetting og funksjonshemning

Pasienter med 3-4 funksjonsklasse får en funksjonshemmegruppe med total utestenging av fysisk anstrengelse. Pasienter med 1-2 FC overføres vanligvis til lett arbeid.

Pasienter etter hjerteinfarkt er kontraindisert tung fysisk arbeidskraft, dagtid og 12-timers plikt.

Pasienter etter et hjerteinfarkt observeres i en polyklinisk klinikk med diagnose av kardiosklerose etter infarkt. Han kan bare motta sanatoriumbehandling på et år.

La oss oppsummere. Pasienten og hans slektninger bryr seg om ham, er det viktig å fordele oppmerksomheten til 8 punkter for rehabilitering etter hjerteinfarkt. For det første er det en moderat fysisk belastning. Ikke unnskyld deg selv, men også ivrig med fysisk arbeidskraft (på senger, for eksempel) er farlig.

For det andre - spesiell oppmerksomhet mot diett, vil dette bli en stil for ernæring for livet og vil være forebygging av andre hjerteinfarkt. Det tredje punktet er å unngå overarbeid, stress. Omgir pasienten med oppmerksomhet og positiv.

På fjerdeplassen er en psykolog. Hvis i begynnelsen av rehabilitering er en psykolog nødvendig, kan en psykologs rolle antas av slektninger til en pasient som har hatt hjerteinfarkt. Lag en myntboks med gode eksempler på livet etter et hjerteinfarkt. Historier som en sykdom forvandlet livet til en person. Hjelp deg selv eller dine kjære får maksimal fordel for sjelen og selvutviklingen under omstendighetene.

Hvis røyking og alkoholmisbruk var tilstede før infarkt, er det viktig å frigjøre seg fra byrden av avhengighet for å unngå gjentatt hjerteinfarkt. Dette inkluderer også avhengighet av skadelige produkter som fører til fedme.

Jeg har sett hvor nært folk med kjærlighet bidrar til å sette dette i praksis. En pasient forhold bidro til å kvitte seg med ord røyking: "Ja, fortsatt røyker, vil ikke stå" Denne setningen er så såret en mann som har pågått i 10 år, vil han ikke røre en sigarett, forfriskende minne som sier. Dette er en bestemt, selvfølgelig. I dag er det så mye litteratur som bidrar til å bli kvitt avhengighet! Det er viktig å forstå hvorfor dette er nødvendig og å gå til målet.

De siste to øyeblikkene er vanlig medisinering og et besøk til legen med planlagte studier. Dette er hva pasienten, som bryr seg om seg selv og sine kjære, må strengt gi sin tid.

Mange pasienter som har hatt hjerteinfarkt, anser denne hendelsen for en ny fødsel. Endringen i livskvaliteten og revurderingen av verdier har gjort livet bedre, renere og mer bevisst.

Metoder for rehabilitering etter hjerteinfarkt

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva inkluderer rehabiliterings tiltak etter hjerteinfarkt. Hvilke oppgaver det utfører, tid og sted (sykehus, sanatorium, hus). Hvorfor trengs rehabiliteringsforanstaltninger, og hvordan påvirker de sykdomsforløpet.

Rehabilitering etter nedsatt blodstrøm i hjertemuskelen - en kombinasjon av aktiviteter som utføres under strengt oppsyn av helsepersonell som har fokus på kvalitet og rask gjenoppretting av fysisk form i størst mulig for den enkelte pasient nivå. De må også redusere risikoen for gjentatt myokardinfarkt og stabilisere myokardfunksjonen.

De viktigste områdene for rehabilitering:

 1. Fysisk utvinning for å komme tilbake til uavhengig vedlikehold og arbeid.
 2. Psykologisk tilpasning til tilstand og sykdom.
 3. Sekundær forebygging av tilbakefall av sykdommen.

Aktivitetene for å gjenopprette pasienten utføres kontinuerlig, fra øyeblikket til sykehusinnleggelse og gjennom hele livet.

Ingen av punktene er grunnleggende - kun kumulativ arbeid i alle tre retninger kan garantere det nødvendige resultatet:

 • raskere tilbake til normalt, fullverdig liv;
 • å komme til uttrykk med sykdommens faktum, å lære å leve med det riktig;
 • reduserer risikoen for gjentatte tilfeller av blodstrømssykdommer i myokardets vev betydelig.

Uten rehabilitering er suksessgraden av behandling lavere med gjennomsnittlig 20-40%.

Gjennomføring av tiltak for restaurering av aksjer på faser:

Kardioisolasjon i et sanatorium

Programmet for rehabiliteringsforanstaltninger er laget individuelt, avhengig av:

 • storheten av myokardisk skade
 • generell tilstand
 • Tilstedeværelse og stadium av kompensasjon for andre sykdommer i pasienten;
 • svar på pågående behandling.

Tatt i betraktning er datoene som er angitt i tabellen kun omtrentlige, generelle og kan variere betydelig mellom ulike pasienter.

I alle faser av restaureringen fungerer med pasient lege rehabilitator som jobber tett med behandlende lege eller kardiolog for en fullstendig vurdering av tilstanden i hjertemuskelen, funksjonalitet og evnen til å tåle belastninger.

Fysisk gjenoppretting

Spesielle ordninger av terapeutisk gymnastikk med en gradvis utvidelse av volumet av belastninger, i samsvar med perioden fra brudd på blodstrømmen i myokardiet, utvikles. Alle er delt inn i rehabiliteringsfaser, men de kan variere avhengig av pasientens velvære.

I prosessen med å utføre noen øvelser, vurder:

Ekstrem trøtthet, som ikke varer lenge

Moderat, pass på egenhånd

Uttrykt, krever medisinsk korreksjon

Eller redusere indikatorer ikke mer enn 10 enheter

Eller reduseres med maksimalt 10 enheter

Overtredelse av rytmiske forkortelser

Blokkering av å holde puls

Ved eventuelle patologiske endringer er det vist:

 1. Redusert last.
 2. En fullstendig kansellering av opplæring, dersom indikatorene forverres betydelig.

Vanligvis utføres pasientens utvinning i henhold til programmet angitt i tabellen under. Vilkårene for rehabilitering i første fase kan reduseres til en uke dersom:

 • pasient under 70 år;
 • risikoen for komplikasjoner fra karene og hjertet er lavt (estimert i henhold til en spesiell skala, med tanke på omfanget av myokardvevskader og respons på behandling);
 • Det er ingen alvorlig sammenhengende patologi (diabetes, overførte blodstrømningsforstyrrelser i hjernen og hjertet, uttalt atherosklerotisk lesjon i arteriesystemet, etc.);
 • Det er ingen reduksjon i den venstre ventrikulære utkastningsfraksjonen (et tegn på bevaring av funksjonen blir normalt redusert);
 • Det var ingen brudd på rytmen av sammentrekninger av hjertet (brady eller takyarytmi);
 • Det er en mulighet til å fortsette rehabiliteringsaktiviteter i et spesialisert senter.

Snarer i sengen

Heving av sengens hode i ikke mer enn 10 minutter 1-3 ganger om dagen

Start trening i treningsbehandling under oppsyn av en instruktør i ikke mer enn 5 minutter

LFK (terapeutisk trening) opptil 10 minutter per dag

Gå på toalettet på rullestolen

Gå rundt sengen og i menigheten - øker antall minutter

Utfør terapeutisk trening 10-15 min

Øk belastningen av velvære, som går fra 50 til 500 meter daglig, med avbrudd for å hvile

Å øve terapeutisk gymnastikk opp til 20-30 minutter to ganger om dagen

Går dosert å gå i frisk luft

Utfør treningsprogrammer for terapeutisk gymnastikk i 40-60 minutter 2 ganger om dagen

Klatrer trappene til 3-5 etasjer, også med pauser 1-2 ganger i uken (erstatter ikke turer!), Begynner med et tregt trinn på 1 trinn i 3-4 sekunder

Klasser på simulatorer som trener hjertemuskelen, 20-30 minutter om dagen (hjemme eller i spesialisert senter)

Kriterier for overføring av pasienten fra første til andre fase av rehabiliteringsaktiviteter:

 • kan passere 500 meter uten stopp og 1500 med avbrudd;
 • uavhengig stiger til en etasje (to trapper).

Objektivt kan disse kriteriene bare vurderes etter å ha utført stresstester:

 1. Daglig overvåkning av elektrokardiogrammet med obligatorisk "stige".
 2. Tredemølle - registrerer et kardiogram mens du arbeider på tredemølle.
 3. Sykkel ergometri er studiet av et elektrokardiogram på bakgrunn av å kjøre en stasjonær sykkel.

Rehabilitering etter hjerteinfarkt hjemme inkluderer hverdagens husarbeid. Muligheten for implementering av disse, avhenger av graden av reduksjon av hjertefunksjonen (det er 4 klasser som karakteriserer mangel på blodstrøm).

Seksuell aktivitet

Tapet på muligheten til å lede et normalt seksuelt liv er et viktig psykologisk aspekt av sykdommen. Nesten alle pasienter er opptatt av å gå tilbake til aktivt sexliv, men forlegenhet hindrer legen å spørre om det.

Selvfølgelig, etter et hjerteinfarkt, øker overdreven og ustabil sexliv muligheten for forverring, opptil et gjentatt brudd på blodtilførselen til hjertemuskelen og utviklingen av livstruende forhold.

Hvis den første måneden etter en episode av akutt hjertearytmi forekommer uten komplikasjoner, og fysiske øvelser ikke forårsaker angina pectoris, kan seksuelt liv begynne med 3-4 uker.

Et objektivt kriterium for pasientens beredskap for seksuell aktivitet er fraværet av forringelse (subjektivt og i henhold til EKG-data) med hjertefrekvensen økende til 130 per minutt og økning av trykket til 170 mm Hg. Art. på bakgrunn av stresstester.

Hvis lasten forårsaker bare mild smerte, men det er ingen spesifikk viser redusert blodstrøm i hjertemuskelen eller arytmi, er det mulig å vende tilbake til en aktiv sex liv, ved hjelp av nitroglyserin før selve handlingen.

En signifikant reduksjon i hjertefunksjonen (klasse 4 i henhold til klassifisering) er en kontraindikasjon for gjenopptakelse av seksuell aktivitet.

Psykologisk gjenoppretting

Etter den forstyrrede blodstrømmen i myokardiet har 25-27% av pasientene små depresjonssymptomer, og store - i 15-25%. Et høyt angstnivå oppdages i mer enn 50% av tilfellene.

Stress symptomer er tilstede i 75% umiddelbart etter et hjerteinfarkt, i 12% av tilfellene de vedvarer selv etter et år.

Psykiske lidelser forårsaker:

 • høy risiko for gjentatt brudd på blodstrømmen til hjertevevet;
 • redusere suksess for medisinske og rehabiliteringsforanstaltninger;
 • en betydelig reduksjon i effektiviteten;
 • forverring av livets generelle livskvalitet.

Kupirovanie psykologisk ubehag forbundet med bevissthet om sykdommen deres og evnen til å opprettholde de vanlige levekårene - den andre av de viktigste rehabiliteringsområdene, som i stor grad øker suksessen til de to andre.

Rehabilitering etter hjerteinfarkt

Det viktigste og viktige punktet etter en "vellykket" overført hjerteinfarkt er rehabilitering av pasienten. Etter et angrep trenger en person ikke bare psykologisk støtte, men en fullstendig endring i livet, sitt bilde, rytmen. Det er viktig at en person kan utføre vitale funksjoner, gå tilbake til å måtte bevege seg selv, ta vare på seg selv, utføre, som tidligere, aktive aktiviteter. Det er derfor rehabilitering er så viktig. Vi vil forstå mer detaljert hvordan å gjenopprette fra et hjerteinfarkt.

Behovet for rehabilitering etter hjerteinfarkt

Gjenoppretting etter et hjerteinfarkt tar lang tid og involverer tre påfølgende trinn av passasje. Først behandles en person på et sykehus, deretter i et sanatorium, og besøker deretter en polyklinisk regelmessig. Men i praksis er ofte "sanatoriet" -fasen savnet. Det er imidlertid rehabilitering etter at et hjerteinfarkt i et sanatorium er svært viktig for rask gjenoppretting av kroppen og utvinning av en person. Dens betydning ligger i følgende punkter:

 • Etter et hjerteinfarkt, føler mange mennesker seg bedre, noe som i sin tur ikke alltid betyr en reell forbedring i tilstanden;
 • etter et angrep på seks måneder, er menneskeskip mest utsatt for dannelsen av ny trombi på grunn av økt trombinaktivitet, noe som betyr et mulig tilbakefall av infarkt;
 • De fleste tilbakevendende tilfeller og komplikasjoner av hjerteinfarkt utvikler nettopp de første månedene etter uttaket fra sykehuset.

Alle disse punktene indikerer at behandling alene på sykehuset ikke er nok til at en person kan oppnå en permanent forbedring i tilstanden. Det er derfor en person trenger rehabilitering, rehabiliteringsbehandling, slik at den menneskelige tilstanden stabiliserer seg. Selvfølgelig kan ikke alle besøke rehabilitering i sanatorier av ulike grunner, i så fall skal "sanatoriet" ordnes hjemme.

Rehabiliteringsretninger

Rehabilitering etter hjerteinfarkt er et kompleks av sammenhengende tiltak, med streng overholdelse som du kan få ønsket resultat. Hovedretningene i rehabilitering etter et hjerteinfarkt er:

 • vekt normalisering;
 • overholdelse av kosthold, visse ernæringsmessige forhold;
 • trening, terapeutisk gymnastikk;
 • unngåelse av stressende situasjoner, uro, angst;
 • unngå tretthet, tretthet;
 • regelmessig overvåking av blodtrykk, glukose og kolesterol;
 • tilsyn hos kardiologen.

Alle disse tiltakene er rettet mot:

 • redusert risiko for komplikasjoner;
 • forebygging av tilbakefall av angrep;
 • restaurering av tidligere fysiske evner, økning i funksjonell reserve
 • restaurering av personens psyko-emosjonelle tilstand;
 • Skapelsen av en vane i en person for en riktig livsstil som vil bidra til å opprettholde helse;
 • korreksjon av bakgrunn og tilhørende patologier og prosesser;
 • rask gjenoppretting fra sykdom.

Fysisk kultur og gymnastikk etter hjerteinfarkt

Fysisk stress etter hjerteinfarkt er nødvendig for hver person. Pasienten som fikk et angrep kan begynne å bli forlovet bare etter en tid etter infarkt og bare under tillatelse fra den behandlende legen. Fysiske øvelser kan omfatte et bredt spekter av øvelser: respiratorisk gymnastikk, treningsterapi, turgåing.

Begynn kun klasser under oppsyn av en lege. Som en første øvelse tilbys pasienten å gå rolig, sakte i 5 - 10 minutter, for ikke å overtaxere. Under denne øvelsen følger legen nøye med trykket, puls, tilstanden til personen og gir hensiktsmessige anbefalinger.

Med tiden går gangene i varighet og tid og når omtrent 30 minutter med ca. 1,5 måneder. Så legger legen til de ulike fysiske øvelsene, inkludert åndedrettsmidler, som er rettet mot utholdenhet av hjertemuskelen og berikelse av vev, organer, muskler hos personen med oksygen. Deretter kan pasienten flytte til mer alvorlige belastninger: svømming, sykling, gå på tredemølle, etc.

Lfk med hjerteinfarkt er en av de viktigste metodene for utvinning og rehabilitering. Mange etter et angrep knapt beveger seg, gå, noen kan ikke bevege seg nesten, og noen tvert imot. Gjenopprettelse for alle passerer på forskjellige måter, og bli ikke opprørt at det ikke virker hele første gang. Det er viktig at treningsøktene er vanlige, nidkjære, men uten overarbeid.

Ernæring etter et hjerteinfarkt

Ernæring i rehabiliteringsperioden bør være lavt kalori og riktig. Det er bedre å lage en meny for deg selv, som vil inkludere alle nødvendige matvarer, og utelukke det forbudte. Korrekt valgt diett vil bidra til å redusere vekten, gjenopprette styrken etter sykdommen.

I rehabiliteringsperioden for hver gjenoppreisningsperiode er det en diett:

 1. Ernæring i den akutte perioden av sykdommen.
 2. Ernæring i den subakutte perioden.
 3. Ernæring i løpet av arrdannelsen.

- Vegetabilske supper (mashed).

Hoved- og hovedregelen i ernæring etter et hjerteinfarkt er restriksjonen av salt, i de tidlige perioder er det generelt forbudt, fettmat er utelukket, og drikking er begrenset. Det anbefales å spise tørket frukt, fordi de inneholder mye kalium og sjømat, som er rike på jod. For at kroppen skal kunne motta alle nødvendige vitaminer, og sporstoffer foreskriver vitaminpreparater.

Psykologisk rehabilitering

Livet etter hjerteinfarkt kardinalt endres: mange forbud, restriksjoner, helse forverres, kroppen svekkes, alt dette fører til depresjon og dårlig humør, noe som kan forverre pasientens tilstand. Det er derfor folk som har hatt et hjerteinfarkt i rehabiliteringsperioden, er svært viktige for den psykologiske støtten til slektninger, venner, slektninger. Det er nødvendig for en mann at han ble vist å omsorg, oppmerksomhet, deltakelse, slektninger og kjære.

Psykologisk rehabilitering bør være basert på følgende hovedpunkter:

 • Ikke behand pasienten som en alvorlig syk og døende person;
 • Ikke begrense dens fysiske aktivitet, men den må forbli på de maksimalt tillatt standarder;
 • angst, frykt, erfaringer som er relatert til pasienten, slik at angrepet kan komme seg tilbake, bør elimineres. I dette tilfellet kan legene til og med ordinere spesielle medisiner som vil berolige pasienten;
 • Den sosiale siden av en persons liv er viktig, derfor kan pasienten, med tillatelse fra legen, gå tilbake til sin arbeidsaktivitet hvis den ikke er fysisk tung og ikke medfører sterke bekymringer og stress.

For mange spiller den intime siden av livet en viktig rolle, som er en viktig komponent i psykologisk rehabilitering. Men sex er mulig bare 1,5 - 2 måneder etter den akutte perioden av sykdommen, og ikke alle, det er veldig ofte alt avhengig av pasientens tilstand. I noen tilfeller foreskriver legene nitrater, som tas en halv time før intimitet og bidrar til å unngå et angrep.

Mottak av medisiner

Angrep av hjerteinfarkt kan få alvorlige konsekvenser og gi komplikasjoner etter behandlingen. For å unngå tilbakefall under rehabilitering foreskriver legene spesielle medisiner som hjelper til med å normalisere pasientens tilstand, forhindre dannelse av nye blodpropper, forbedre metabolisme. For å beskytte deg fullstendig er det viktig å konsultere en lege og finne ut hvilken handling medisinen har, om den har bivirkninger. Regelmessig medisinering og besøk til legen bidrar også til en rask gjenoppretting.

Under rehabiliteringstidspunktet er det svært viktig å følge alle reglene og anbefalingene fra legen, for å følge alle instruksjonene, slik at han raskt kan komme tilbake til det normale livet, gjenopprette og unngå gjentatte angrep.

Gjenoppretting etter hjerteinfarkt: fra et angrep på et normalt liv

Moderne ganske rate pasienter og i de fleste tilfeller, søke samarbeid med legen, spesielt tydelig etter å ha fått livstruende tilstander. Pasienter om deres helse lett, etter å ha fått et hjerteinfarkt eller slag, ofte revurdere din livsstil, kosthold, utrydde noen ikke så gode vaner for å hindre gjentakelse av akutt hjerte- og karsykdommer.

Rehabilitering etter hjerteinfarkt - en svært viktig sett med tiltak for å hindre krisesituasjoner og med sikte på organisering av riktig ernæring, modus for aktivitet og avslapping, spa-behandling og medisinsk profylakse etter utskrivning fra sykehus kardiologi. Interessen for pasienten i denne saken er svært viktig, fordi selv de mest verdifulle råd medisin vil være ineffektiv hvis personen ikke vil være med forståelsen målbevisst og ansvarlig hver dag for å oppfylle dem.

Myokardinfarkt, som kom plutselig

En person lever som han kan og er vant til, man vurderer seg frisk, en annen kamp med angina pectoris. Og plutselig stopper en skarp smerte i hjertet på en ikke helt perfekt dag den vanlige hendelsen. "Folk i hvite frakker", sirene, sykehus vegger... Å snakke om et øyeblikk om utfallet tidlig i hvert enkelt tilfelle - spesifikke, avhengig av omfanget av skaden på hjertemuskelen, komplikasjoner og konsekvenser, som er så redd for kardiologer, pasienter og pårørende.

Alvorlig infarkt med kardiogent sjokk, arytmi, lungeødem og andre komplikasjoner krever umiddelbar sykehusinnleggelse, gjenopplivning og en lang periode med rehabilitering med forebygging av alle Mulige konsekvenser av et hjerteinfarkt:

Noen tror at det er et visst antall hjerteinfarkt som en person kan tolerere. Selvfølgelig er dette ikke tilfelle, siden det første hjerteinfarkt kan være så alvorlig at det blir det siste. Eller småfokale infarkter, ikke så formidabel når de utvikles, men gir alvorlige langsiktige konsekvenser. Denne indikatoren kan imidlertid betraktes som individuel i de fleste tilfeller er det siste det tredje infarkt, så pasienter, selv med tidligere arr på hjertet (ved et uhell registrert på EKG) for å teste skjebnen, anbefales ikke.

Det er også umulig å svare utvetydig hvor mange lever etter et hjerteinfarkt, fordi den første kan være dødelig. I andre tilfeller kan en person leve 20 år etter at IM med fullt liv uten funksjonshemming. Det hele avhenger av hvordan den berørte hjerteinfarkt i hemodynamikken av systemet, eventuelle komplikasjoner, og konsekvensene var eller ikke var, og, selvfølgelig, hva slags livsstil er syk som han sliter med sykdommen, som tar forebyggende tiltak.

Første skritt etter et hjerteinfarkt: fra seng til trapp

Viktige aspekter ved komplisert behandling av hjerteinfarkt inkluderer rehabilitering, som inkluderer en rekke medisinske og sosiale aktiviteter som er satt opp for å gjenopprette helse og om mulig arbeidskapasitet. Tidlige klasser av fysioterapi trening bidrar til å returnere en person til fysisk aktivitet, men treningsbehandling kan kun startes med doktors tillatelse og avhengig av pasientens tilstand og grad av myokardieskade:

 • Den gjennomsnittlige graden av alvorlighetsgrad gjør det mulig å begynne å praktisere bokstavelig i 2-3 dager, mens det med alvorlig er nødvendig å vente en uke. Dermed begynner treningsbehandling på sykehusstadiet under tilsyn av en fysisk treningstrener;
 • Ca. 4-5 dager kan pasienten sitte en stund på sengen og dingle på bena;
 • Fra den 7. dagen, hvis alt går bra, uten komplikasjoner, kan du ta noen få skritt i nærheten av sengen din;
 • Etter en uke eller to, kan du gå rundt om avdelingen dersom dette er tillatt av legen din;
 • Pasienten er under konstant vurdering og korridoren kan bare komme fra 3 ukers opphold, og hvis forholdene tillater det, vil instruktøren hjelpe ham å lære noen trinn av trappen;
 • Avstanden reist gradvis, og etter en stund overtar pasienten avstanden på 500-1000 meter uten å være alene. En helsepersonell eller en av slektningene er i nærheten for å overvåke pasientens tilstand, som vurderes ved hjertefrekvens og blodtrykk. For å sikre at disse indikatorene var pålitelige, en halv time før turen og en halv time etter det, ble pasienten målt av BP og EKG er fjernet. Med unormaliteter som indikerer en forverring av tilstanden, reduseres pasientens fysiske aktivitet.

Hvis personen alt går bra, kan det bli overført til rehabilitering etter hjerteinfarkt i forstaden spesialisert kardio sanatorium, der under tilsyn av spesialister, vil han være engasjert i fysioterapi, for å gjøre dosen går (5-7 km daglig), for å få mat kosthold og ta stoffbehandling. I tillegg vil en psykolog eller psykoterapeut samarbeide med pasienten for å styrke troen på et sikkert utfall og gode fremtidsutsikter for fremtiden.

Dette er klassisk versjon av hele behandlingspakken: infarkt - pasient - sanatorium - tilbake til trudu eller gruppe funksjonshemning. Imidlertid er det oppdaget infarkt under en human undersøkelse, for eksempel ved en medisinsk undersøkelse. Slike mennesker trenger også behandling og rehabilitering, og enda mer i forebygging. Hvor kommer disse infarktene fra? For å svare på dette spørsmålet, er det nødvendig å gå litt fra emnet og kort beskrive varianter av infarktene, som kan passere på sykehuset og forbi kardiologen.

Symptomene er få, og prognosen er "ulykkelig"

Asymptomatiske og asymptomatiske varianter av myokardinfarkt, mer karakteristiske for småfokalinfarkt, er et spesielt og ganske alvorlig problem. For den asymptomatiske formen er preget av et komplett fravær av smerte og andre symptomer av noe slag, så MI oppdages senere og ved et uhell (på EKG-arret på hjertet).

Andre varianter av et infarkt, som har et ekstremt dårlig uspesifikt klinisk bilde, blir ofte også årsaken til den forsinkede diagnosen. Det er bra, hvis de få, som er karakteristiske for mange sykdomsskilt, vil varsle pasienten, og han bør konsultere en lege:

 1. Moderat takykardi;
 2. Svakhet med svette, uttrykt mer enn vanlig;
 3. Reduksjon av blodtrykk;
 4. Kortsiktig temperaturøkning til subfebrile.

Generelt kan pasienten vurdere sin tilstand som "noe er galt", men ikke gå til klinikken.

Slike former for MI fører ofte til at pasienten ikke går hvor som helst, ikke mottar medisinering, men begrensningene som er forbundet med en slik patologi gjelder ikke for ham. Etter utløpet av tiden vil en persons tilstand ved fjerning av et elektrokardiogram kvalifiseres som et hjerteinfarkt, overført til beina, som imidlertid ikke går uten komplikasjoner, selv om noe forsinket i tide. Konsekvensene av slike varianter av MI er:

 • Et arr som vil bryte den normale strukturen i hjertemuskelen, noe som vil forverre sykdomsforløpet i tilfelle av et gjentatt infarkt;
 • Svakhet i myokardets kontraktile funksjon og som følge av lavt blodtrykk;
 • Kronisk hjertesvikt;
 • Mulighet for å danne en aneurisme
 • Tromboembolisme, fordi pasienten ikke tok spesiell behandling som reduserer dannelsen av blodpropper;
 • Perikarditt.

Utypiske manifestasjoner av MI kompliserer diagnosen

Det faktum at en person hadde eller har et hjerteinfarkt er vanskelig å bedømme om det er et atypisk forløb av sykdommen. For eksempel kan det noen ganger forveksles med gastrointestinale sykdommer, som kalles abdominalsyndromet. Selvfølgelig er det ikke overraskende å mistenke patogen i mage-tarmkanalen med følgende kliniske manifestasjoner:

 1. Intense smerter i epigastriske regionen;
 2. Kvalme med oppkast;
 3. Oppblåsthet og flatulens.

Enda mer forvirrende i slike tilfeller slås ned visse smertefulle opplevelser i magen under palpasjon og spenningen i muskelmuskulaturen, også ledsaget av smerte.

Cerebral form av hjerteinfarkt er så kamuflert som et slag, som selv leger finner det vanskelig å raskt etablere en diagnose, jo mer slik at EKG ikke klar bilde som atypiske og i dynamikk gir hyppig "falske positive" forandring. Og generelt, hvordan ikke å mistenke et slag, hvis dets tegn er tydelig sporet:

 • Smerter i hodet;
 • svimmelhet;
 • Mystiske lidelser;
 • Motor og sensoriske lidelser.

I mellomtiden, Kombinasjonen av et hjerteinfarkt og et slag samtidig er ikke veldig hyppig og mest sannsynlig usannsynlig, men mulig. Med stort fokaltransmittalt myokardinfarkt, er cerebral sirkulasjon ofte kjent som en manifestasjon av tromboembolisk syndrom. Naturligvis må slike valg absolutt ikke bare tas i betraktning under behandlingen, men også i rehabilitering.

Video: hjerteinfarkt - hvordan skjer det og blir det behandlet?

Kosthold - det første punktet med rehabiliteringsaktiviteter

Pasienten kan komme til legen i enhver etterfyllingsperiode. Med en detaljert undersøkelse av personer som har hatt infarkt, viser det seg at mange av dem har:

Hvis røyke, kan drikke alkoholholdige drikkevarer eller annen måte forby (eller overtale?) Og dermed eliminere de negative effektene av disse faktorene på kroppen, kampen mot fedme, hyperkolesterolemi og hypertensjon - det er ikke en dag. Imidlertid har det lenge vært kjent og vitenskapelig bevist at en diett kan hjelpe i alle tilfeller samtidig. Noen tvinge hendelser som prøver å redusere kroppsvekten på kortest tid, og det vil ikke gi fordel, og det vil være vanskelig å holde resultatet. 3-5 kg ​​per måned - det mest optimale alternativet, hvor kroppen sakte men sikkert kommer inn i en ny kropp og venter seg på det.

Det finnes et stort utvalg av ulike dietter, men de har alle felles prinsipper for konstruksjon, med tanke på at du allerede kan oppnå betydelig suksess:

 • Reduser kaloriinntaket av mat;
 • Unngå å spise dårlig humør med karbohydrater (å spise godteri, kaker, kaker - så søt og velsmakende, veldig uønsket, så det er best å ikke røre dem i det hele tatt);
 • Begrens bruk av fettstoffer av animalsk opprinnelse;
 • Å ekskludere slike favoritttilsetninger til de grunnleggende retter, som sauser, skarpe snacks, krydder som er i stand til å spenne ikke dårlig nok og uten det en vanlig appetitt;
 • Mengden bordsalt til å bringe til 5 gram per dag og ikke overstige dette nivået, selv om noe ikke er så deilig uten det;
 • Drikk ikke mer enn 1,5 liter væske per dag;
 • Organiser et gjenbrukbart måltid, slik at følelsen av sult ikke forfølges, og magen var full og påminnet ikke sult.

Hos personer som er overvektige, bør dietten etter hjerteinfarkt rettes mot å redusere vekten, som vil redusere belastningen på hjertemuskelen. Her er en omtrentlig en-dags diett:

 1. Første frokost: hytteost - 100 g, kaffe (ikke sterk) uten sukker, men med melk - et glass med et volum på 200 ml;
 2. Andre frokost: 170 gram syre kremsalat laget av fersk kål, helst uten salt eller med minst mulig mengde;
 3. Lunsj består av 200 ml vegetarisk kål suppe, 90 g kokt magert kjøtt, 50 g grønne erter og 100 g epler;
 4. Som en matbit kan du spise 100 g hytteost og drikke den med 180 ml rosehips;
 5. Kveldenes inntak av mat anbefales å begrense kokt fisk (100 g) med grønnsakspott (125 g);
 6. Om natten får du drikke 180 g yoghurt og spise 150 g rugbrød.

Denne dietten inneholder 1800 kalorier. Selvfølgelig er dette en omtrentlig meny på en dag, så maten etter et hjerteinfarkt er ikke begrenset til bare de oppførte produktene, og for pasienter som har normal vekt, blir kostholdet betydelig utvidet. Diett etter hjerteinfarkt, selv om begrenset bruk av fett (animalsk) og karbohydrater (uraffinert og raffinert), men ekskluderer dem bare under visse omstendigheter, for å gi den personen en mulighet til å kvitte seg med overflødig vekt.

Med pasienter uten overvekt, er alt enklere, de setter en diett med et daglig kaloriinnhold på 2500-3000 kcal. Bruken av fett (dyr) og karbohydrater (unrefined og raffinert) er begrenset. Den daglige rasjonen er delt inn i 4-5 mottakelser. I tillegg anbefales pasienten å tilbringe losningsdager. For eksempel en dag å spise 1,5 kg epler og ingenting mer. Eller 2 kg friske agurker. Hvis noen og en dag uten kjøtt ikke kan leve, vil også 600 gram fettfattig kjøtt med grønnsak garnering (fersk kål, grønne erter) gå på en fridag.

Utvidelse av dietten bør heller ikke forstås bokstavelig talt: Hvis du kan spise etter et hjerteinfarkt, grønnsaker og frukt, magert kjøtt og meieriprodukter generelt, uten restriksjoner, da Det anbefales ikke å spise søte konfekt, fete pølser, røkt produkter, stekte og krydrede retter.

Alkohol, uansett om det er armensk konjakk eller fransk vin, til pasienter som har hatt hjerteinfarkt, anbefales ikke. Ikke glem det noen alkoholholdig drikk forårsaker en økning i hjertefrekvensen (derfor takykardi), og i tillegg øker det appetitten, at det absolutt ikke er behov for konvalescerende, fordi dette er en ekstra belastning, om enn mat.

Etter utslipp - i sanatoriet

Settet med rehabiliteringstiltak avhenger av hvilken funksjonsklasse (1, 2, 3, 4) pasienten er tildelt, derfor vil tilnærmingen og metodene være forskjellige.

Etter uttak fra sykehuset, pasienten, tildelt 1 eller 2 funksjonsklasse, Neste dag kaller han en kardiolog ved huset, som gir en plan for videre rehabiliteringsaktiviteter. Vanligvis er pasienten tildelt en 4-ukers observasjon av medisinsk personell i ferie kardiologisk, der en pasient å bekymre deg om noe ikke er nødvendig, vil han bli pålagt å utføre kun godkjent program som inkluderer, i tillegg til kosthold terapi:

 • Dosert fysisk aktivitet;
 • Psykoterapeutisk hjelp;
 • Narkotikabehandling.

Kjernen i fysiske rehabiliteringsprogrammer er en klassifisering, som omfatter følgende kategorier:

 1. Alvorlighetsgrad av pasientens tilstand
 2. Alvorlig koronar insuffisiens
 3. Tilstedeværelse av komplikasjoner, konsekvenser og samtidige syndromer og sykdommer;
 4. Naturen til det overførte infarkt (transmural eller nontransmural).

Etter å ha bestemt individuell toleranse for belastninger (sykkel ergometer test), mottar pasienten den optimale dosen av fysisk trening for seg selv, med sikte på å øke myokardets funksjonelle evner og forbedre tilførselen av hjertemuskelen ved å stimulere metabolske prosesser i hennes celler.

Kontraindikasjoner for utnevnelse av opplæring er:

 • Hjernens aneurysme
 • Alvorlig hjertesvikt
 • Typer av arytmier som reagerer på fysisk stress ved forverring av rytmeforstyrrelser.

Fysisk trening utføres under tilsyn av en spesialist, de er rettet mot å forhindre et gjentatt hjerteinfarkt, øke forventet levealder, men samtidig kan de ikke forhindre utbruddet av plutselig død i den fjerne fremtid.

I tillegg til de doserte belastningene inkluderer fysisk rehabilitering etter et hjerteinfarkt slike metoder som fysioterapi (gymnastikk), massasje, helsebane (dosert vandring).

Men med hensyn til pasientens trening, bør det bemerkes at de ikke alltid går jevnt. I utvinningsperioden kan legen og pasienten møte visse symptom-kompleksiteter som er spesielle for konvalescenter:

 1. Kardiovaskulært syndrom, til hvilket kardialgias på grunn av osteokondrose i thoracal ryggraden blir tilsatt;
 2. Tegn på hjertesvikt, manifest takykardi, økt hjertestørrelse, kortpustethet, våtpustethet, hepatomegali;
 3. Syndrom av generell avvikling av pasientens kropp (svakhet, smerte i nedre ekstremiteter når du går, reduksjon av styrke i muskler, svimmelhet);
 4. Nevrotiske lidelser, fordi pasienter, lurer, "Hvordan leve etter et hjerteinfarkt?", Er utsatt for angst og depresjon, begynner å bli redd for familien min, og ta noen smerter av reinfarkt. Selvfølgelig trenger slike pasienter hjelp av en psykoterapeut.

I tillegg mottar konvaleserende pasienter antikoagulant terapi for å forhindre dannelse av trombi, statiner for å normalisere lipidspektret, antiarytmika og annen symptomatisk behandling.

Rehabilitering i en polyklinikk på bostedsstedet

Slike rehabilitering er bare indikert for pasienter med klasse 1 og 2 etter en 4-ukers opphold i sanatoriet. Pasienten blir nøye undersøkt, det som er registrert i hans ambulante kort, det er registrert hans suksess i fysisk trening, effektivitetsnivået (fysisk), responsen på medisinering. I henhold til disse indikatorene blir det tildelt et individuelt program for å øke fysisk aktivitet, psykologisk rehabilitering og narkotikabehandling, som inkluderer:

 • Gymnastikk i henhold til en styrt puls og elektro utført ved romtemperatur utøve terapi 3 ganger i uken i 4 modi (godartet, sparsom-utøveren, utøver, utøver intens);
 • Individuelt valgt medisinering;
 • Klasser med en psykoterapeut;
 • Bekjempelse av dårlige vaner og andre risikofaktorer (fedme, hypertensjon, etc.).

Ikke la den daglige treningen av pasienten og hjemme (gå, det er bedre med en skridtteller, gymnastikk), men glem ikke selvkontrollen og bytter lasten med hvile.

Video: LFK etter infarkt

Gruppe av hevet medisinsk kontroll

Med hensyn til pasienter som er tildelt 3 og 4 funksjonsklasse, så gjennomgår de rehabilitering under et annet program, hvis formål er å gi et slikt nivå av fysisk aktivitet slik at pasienten selvstendig kan betjene seg selv og utfør en liten del lekser, men i nærvær av kvalifikasjoner er pasienten ikke begrenset til intellektuelt arbeid hjemme.

Slike pasienter er hjemme, men under tilsyn av en terapeut og kardiolog blir alle rehabiliteringsforanstaltninger også utført hjemme, da pasientens tilstand ikke tillater høy fysisk aktivitet. Pasienten utfører rimelig arbeid i hjemmet, går rundt leiligheten fra den andre uken etter uttømming, og fra den tredje uken begynner det å stille stille på treningsbehandling og gå i en time i gården. Legen lar ham klatre trappene i et veldig sakte tempo og bare innen samme mars.

Hvis sykdommens morgenøvelser var en rutinemessig affære, så er det bare tillatt fra den fjerde uken og bare 10 minutter (mindre, mer, umulig). I tillegg får pasienten å løfte seg i første etasje, men veldig sakte.

Denne gruppen av pasienter som krever selvkontroll, og spesiell medisinsk overvåkning, fordi når som helst ved den minste belastning, er det en risiko anginaanfall, økt blodtrykk, utseende av dyspné, alvorlig takykardi eller alvorlig utmattelse som er grunnlaget for reduksjon av fysisk aktivitet.

En kompleks med medisin, psykologisk støtte, massasje og treningsbehandling pasienter 3 og 4 funksjonsklasse er også mottatt hjemme.

Den psykiske trenger også rehabilitering

En overlevende av et slikt sjokk, kan ikke glemme det i lang tid, og deretter setter seg selv og andre spørsmålet hvordan man skal leve etter et hjerteinfarkt, sier han at han nå ikke kan være alt så utsatt for depressive stemninger. pasienten er helt naturlig og forståelig bekymringer, så folk trenger psykologisk støtte og rehabilitering, men her alle individuelt: en svært raskt for å takle problemet, tilpasse seg nye forhold, andre skje, og seks måneder er ikke nok til å ta den endrede situasjonen. Oppgaven med psykoterapi er å forhindre patologiske endringer i personligheten og utviklingen av neurose. Slægtninge kan mistenke nevrotisk maladaptasjon på slike grunner:

 1. irritabilitet;
 2. Instabilitet av stemning (like og roet ned, og etter kort tid kastet de seg i dyster tanker);
 3. Defekt søvn;
 4. Fobier av alle slag (pasienten lytter til sitt hjerte, er redd for å være alene, går ikke ut for turer uten akkompagnement).

For hypokondriakal oppførsel er preget av "fly inn i sykdommen." Pasienten er sikker på at livet etter et hjerteinfarkt ikke er liv i det hele tatt, sykdommen er uhelbredelig, at leger ikke legger merke til alt, så han selv om og uten årsak fører til ambulanse og krever ytterligere undersøkelse og behandling.

En spesiell gruppe pasienter er ennå ikke gamle menn som er seksuelt aktive før sykdommen. De er bekymret og prøver å finne ut om sex etter et hjerteinfarkt, og om sykdommen kan påvirke seksuell funksjon, som la merke til at enkelte lidelser (nedsatt seksuell lyst, spontane ereksjoner, impotens). Selvfølgelig konstant refleksjon over dette problemet og opplevelsen av sine intime liv er ytterligere forverrer situasjonen og fremme utviklingen av hypokondre symptomer.

Samtidig er sex etter et hjerteinfarkt ikke bare mulig, men nødvendig, fordi det gir positive følelser, så hvis du har problemer i denne forbindelse, er pasienten tildelt en ekstra behandling (psykoterapi, autogen trening, psykofarmakologiske korreksjon).

For å forhindre utvikling av psykiske lidelser og for å hindre andre konsekvenser av hjerteinfarkt, har spesialskoler blitt opprettet for pasienter og deres slektninger, som lærer hvordan man oppfører seg etter en sykdom, hvordan man tilpasser seg en ny situasjon og går raskere tilbake til arbeidet. Det faktum at arbeidskraft anses som den viktigste faktoren for vellykket mental rehabilitering er uten tvil, derfor jo tidligere pasienten faller inn i arbeidet, desto raskere kommer han inn i den velkjente rutinen.

Sysselsettings- eller funksjonshemningsgruppe

En gruppe funksjonshemninger med fullstendig eliminering av fysisk aktivitet vil motta pasienter i klasse 3 og 4, mens pasienter i grad 1 og 2 er anerkjent som ufrivillige, men med noen begrensninger (om nødvendig, må de overføres til lett arbeidskraft). Det er en liste over yrker som er kontraindisert etter hjerteinfarkt. Selvfølgelig gjelder dette i hovedsak tungt fysisk arbeid, nattskift, daglige og 12-timers skift, arbeid knyttet til psykomotional stress eller krever økt oppmerksomhet.

Han hjelper med sysselsetting og løser alle problemer av en spesiell medisinsk kommisjon som blir kjent med arbeidsforholdene, studerer tilstedeværelsen av gjenværende hendelser og komplikasjoner, samt sannsynligheten for en risiko for infarkt. Naturligvis, i nærvær av kontraindikasjoner til et bestemt arbeid, er pasienten ansatt i henhold til hans evner, eller en gruppe uføre ​​er utnevnt (avhengig av tilstanden).

Etter et hjerteinfarkt observeres pasienten i polyklinikken på bostedet med en diagnose - kardiosklerose etter infarkt. Få en spa-behandling (ikke å forveksle med sanatoriet, som er utnevnt etter utslipp!), Kan han i et år. Og det er bedre om det er alpinanlegg med det vanlige klimaet for pasienten, fordi sol, fuktighet og atmosfærisk trykk også påvirker hjerteaktivitet, men ikke alltid positivt.

Les Mer Om Fartøyene