Gjennomgang av mitralregurgitasjon av 1. grad og andre: årsaker og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære hva som er mitralregurgitasjon, hvorfor det oppstår, og hvilke funksjoner i hjertet det bryter med. Også du vil bli kjent med kliniske manifestasjoner og metoder for behandling av denne sykdommen.

Med mitral regurgitasjon oppstår omvendt blodgennemstrømning gjennom den toverdige (mitral) hjerteventilen.

Møter i gjennomsnitt 5 personer ut av 10 000, denne valvulære hjertesykdommen rangerer andre i frekvens, andre bare til aortastensose.

Normalt blir blodstrømmen alltid beveger seg i en retning: fra atria gjennom åpningene avgrenset av tett bindevev, strekker seg inn i ventriklene, og strømmer ut gjennom hovedpulsåren. Den venstre halvdel av hjertet, som ligger i Mitralklaff, mottar oksygenrikt blod fra lungene til aorta og fremover, slik at ved mindre fartøy tilføre blod til vevet, forsyne dem med oksygen og næringsstoffer. Når ventrikelen trekker seg, lukker det hydrostatiske trykket ventilklaffene. Amplituden av bevegelsen av klaffene er begrenset av bindefilamenter - besifring - som forbinder ventilklaffen med papillære eller papillarmuskler. Oppblåsning oppstår hvis ventilene på ventilen slutter å lukke, og passerer en del av blodet tilbake til atriumet.

Klikk på bildet for å forstørre

Mitralinsuffisiens kan være asymptomatisk i lang tid før den økte belastningen på hjertet vil manifestere seg først til å klage over tretthet, kortpustethet, hjertebank. Fremgang, prosessen fører til kronisk hjertesvikt.

Bare operasjonen kan eliminere skruen. Kardiosurgen gjenoppretter formen og funksjonen til ventilklaffene, eller erstatter den med en protese.

Endringer i hemodynamikk (blodstrøm) i patologi

På grunn av det faktum at en del av blodet, kommer inn i venstre hjertekammer tilbake inn i atriet i blodårene tar mindre volum - redusert blodsirkulasjon. For å opprettholde normalt blodtrykk, reduserer blodkarene, noe som øker motstanden mot blodstrømmen i perifert vev. I henhold til lovene hydrodynamikk i blod, samt eventuelle fluidet beveger seg til hvor strømningsmotstanden er mindre på grunn av det som regurgitant volumet øker og minuttvolumet faller, til tross for det faktum at det faktiske volum av blod i atrium og ventrikkel økes, overbelastning hjertemuskelen.

Hvis atriumets elastisitet er lav, øker trykket i det relativt raskt, noe som igjen øker trykket i lungevenen, deretter arteriene og forårsaker manifestasjoner av hjertesvikt.

Dersom atrievevet smibar - det ofte er tilfelle i den post-infarkt cardiosclerosis - venstre atrium begynner å strekke seg for å kompensere for overskytende trykk og volum, etterfulgt av strekninger og ventrikkel. Hjemmekamrene kan fordoble volumet før de første symptomene på sykdommen vises.

Årsaker til patologi

Funksjonen til tobladet ventilen er ødelagt:

 • med direkte lesjon av ventiler (primær mitral regurgitasjon);
 • med nederlag av akkorder, papillære muskler eller overstretch av mitralringen (sekundær, relativ).

I løpet av tiden kan sykdommen være:

 1. Akutt. Oppstår plutselig, årsaken er betennelse i hjertets indre skall (endokarditt), akutt myokardinfarkt, stumt trauma i hjertet. Slitte akkorder, papillære muskler eller selve ventilbladene. Dødligheten når 90%.
 2. Kronisk. Utvikler sakte under påvirkning av en langsom prosess:
 • medfødte utviklingsavvik eller genetisk bestemte patologier av bindevev;
 • betennelse i endokardial ikke-infeksiøs (revmatisk feber, systemisk lupus erythematosus) eller infeksiøs (bakteriell, soppendokarditt) av naturen;
 • strukturelle forandringer: brudd av papillær muskelfunksjon, revner eller sprekker akkord forlengelse mitralannulus kardiomyopati som forekommer når venstre ventrikulær hypertrofi.
Klikk på bildet for å forstørre

Symptomer og diagnose

Mitral regurgitation av 1. grad manifesterer seg ikke i det hele tatt, og personen forblir praktisk talt sunn. Så, denne patologien er funnet i 1,8% av friske barn 3-18 år, som ikke forstyrrer deres videre liv.

De viktigste symptomene på patologi:

 • rask tretthet;
 • hjertebank;
 • kortpustethet, først med trening, deretter i ro
 • hvis impulsen fra pacemakeren forstyrres - forekommer atrieflimmer;
 • manifestasjoner av kronisk hjertesvikt: ødem, tyngde i riktig hypokondrium og forstørrelse av leveren, ascites, hemoptysis.

Lytting til toner (høres) av hjertet legen oppdager at en tone (som normalt oppstår ved lukking av ventilklaffene mellom ventrikkelen og atrium) er svekket eller fraværende, 2-tone (normalt opptrer som følge av den samtidige lukking av ventilene i aorta og lunge stammen) deler seg aorta og lungekomponenter (det vil si at disse ventiler er lukket asynkront), og mellom dem høres den såkalte systoliske støyen. Det er den systoliske murmur som oppstår fra den omvendte strømmen av blod som gir opphav til en mistanke om mitralregurgitasjon, som fortsetter asymptomatisk. I alvorlige tilfeller er 3 hjerter festet, noe som oppstår når veggene i ventrikkelen raskt fyller et stort volum blod og forårsaker vibrasjon.

Den endelige diagnosen er laget med Doppler ekkokardiografi. Bestem omtrentlig volum regurgitasjon, hjertekammers størrelse og sikkerheten til funksjonene deres, trykk i lungearterien. Med ekkokardiografi kan man også se mitralventilens prolapse (sagging), men graden påvirker ikke volumet av regurgitasjon, så det er ikke viktig for videre prognose.

Grader av mitral regurgitation

Ofte er sværhetsgraden av mitralregurgitasjon bestemt av området for reversflow sett i ekkokardiografi:

 1. Mitral regurgitation av 1 grad - området av returflyten er mindre enn 4 cm 2, eller går inn i venstre atrium mer enn 2 cm.
 2. Ved 2 grader er returflatenes område 4-8 cm 2, eller kommer til halvparten av atriumet.
 3. På en grad - området av en strøm mer enn 8 sm 2 eller kommer videre halvparten av lengden, men når ikke motsatt til ventilen til en vegg av en auricle.
 4. Ved 4 grader når strømmen den bakre atriumveggen, auricleen eller kommer inn i lungevenen.

Behandling av mitral regurgitasjon

Mitral regurgitation behandles raskt: enten ved å lage en ventilplast eller erstatte den med en protese, bestemmer hjertekirurgen teknikken.

Pasienten er forberedt for kirurgi eller etter at det symptomer eller hvis undersøkelse oppdager at forstyrret venstre ventrikkel funksjon, atrieflimmer oppstått eller økt trykk i lungearterien.

Hvis den generelle tilstanden til pasienten ikke tillater at operasjonen skal utføres, startes behandlingen av legemidler:

 • Nitrater - for å forbedre blodstrømmen i hjertemuskelen;
 • vanndrivende - for å fjerne hevelse;
 • ACE-hemmere - for å kompensere for hjertesvikt og normalisere blodtrykket;
 • hjerte glykosider - brukt ved atrieflimmer til selv hjerterytmen;
 • antikoagulantia - forebygging av trombose ved atrieflimmer.

Ideelt sett er målet med konservativ terapi å forbedre pasientens tilstand slik at den kan drives på.

Hvis patologien har utviklet seg sterkt, utføres en nødoperasjon.

Klikk på bildet for å forstørre

Hvis mitralinsuffisiens oppdaget under rutinemessig inspeksjon, er volumet lite, og pasienten uansett hva som klager ikke - kardiolog setter ham under oppsikt, re-undersøker hvert år. En person blir advart om at hvis hans tilstand av helse endres, må du besøke en lege utenfor tidsplanen.

På samme måte blir de observert for "asymptomatiske" pasienter som venter på enten symptomer eller de ovennevnte funksjonsforstyrrelsene - indikasjoner på kirurgi.

outlook

Kronisk mitralregurgitasjon utvikler sakte og forblir kompensert i lang tid. Prognosen forverres sterkt med utviklingen av kronisk hjertesvikt. Uten operasjon er seks års overlevelsesrate for menn 37,4%, for kvinner - 44,9%. Generelt er prognosen gunstigere for mitralinsuffisiens av revmatisk opprinnelse i sammenligning med iskemisk.

Hvis mitralinsuffisiens dukket opp kraftig, er prognosen ekstremt ugunstig.

Hva er mitral regurgitasjon?

Regurgitation av mitralventilen. Hva er det

Mitral regurgitasjon, mangel på mitralventilen, opphiss av mitralventilen eller mitralfeil er ekvivalente begreper. Begrepet regurgitasjon brukes ikke bare i kardiologi, men også i andre grener av medisin. Bokstavelig talt betyr det "omvendt flom", det vil si med oppblåsing begynner væsken å bevege seg mot den naturlige strømmen for den.

For å forstå mekanismene for opprinnelsen til den omvendte strømmen av blod i hjertets hulrom, må vi huske hjertets anatomi og betydningen av ventilene i den. Det menneskelige hjerte er et hul organ som består av fire kommunikasjonshulrom (kamre). Disse hulrommene er kontrahert i sin tur. I sykehuset i ventriklene (i løpet av muskelkonsentrasjonen), blir blodet tømt i karene i den store sirkelen (aorta) og den lille sirkulasjonen (pulmonale arterier) i sirkulasjonen. I diastolen (i løpet av avslapning) fyller hulrumene i ventriklene med et nytt volum blod som kommer fra atriene. I hjertet er det veldig viktig at blodet beveger seg i en retning. Dette gir en optimal belastning på hjertemusklene og tilstrekkelig ytelse av funksjonene.

Ventiler fungerer som skodder som hindrer retur av blod fra ventrikkene til atriumet under systolen. Hver ventil består av bindevev (tendentiske) ventiler. De er festet til myokardiet av papillære muskler. Mitralventilen er plassert i venstre hjerte, dette er en to-bladsventil. I diastol er de papillære musklene avslappet, ventilene er åpne og presset mot den indre overflaten av venstre ventrikel. Under ventrikelens systole samler de papillære musklene samtidig med myokardiet, og trekker ventildens senetråder. De tetter tett sammen, og hindrer at blodet returneres til atria.

Hvorfor kan mitral insuffisiens oppstå?

 • Akutt trauma i hjertet, som fører til frigjøring av tepemuskulaturen eller ventilene til mitralventilen.

 • Infeksjon av hjertet (for eksempel infeksiøs myokarditt, revmatisk feber). Den inflammatoriske prosessen svekker hjertemusklen og forstyrrer ventilens normale drift. I tillegg kan infeksjonen påvirke selve vævets vev, noe som fører til en reduksjon i elastisiteten.
 • Akutt dilatasjon (ekspansjon) av venstre ventrikel på grunn av iskemi (oksygen sult) eller myokarditt (betennelse i hjertemuskelen). Veggene i ventriklene under ekspansjonen trekker seg bak dem og ventilapparatet, åpningen mellom atriumet og ventrikkelen utvides, slik at ventilene ikke kan lukkes.
 • Forløpet av mitralventilen - avbøyningen av ventilflikene i atriumet, refererer til medfødte anomalier i hjerteutviklingen.
 • Autoimmune sykdommer (SLE, revmatoid artritt, sklerodermi, amyloidose).
 • Aterosklerose med avsetning av kolesterolplakk på ventilflapper.
 • Iskemisk hjertesykdom (f.eks. Hjerteinfarkt, når papillær muskel eller ventil akkorder påvirkes).
 • Grader av mitral regurgitation

  Mitral regurgitation av 1 grad (minimal) er den aller første grad av divergens av ventiler. Deres avbøyning i venstre atrium forekommer ikke mer enn 3-6 mm. Denne graden, som regel, er ikke klinisk manifestert. Når du lytter til hjertet (auskultasjon), kan legen høre en karakteristisk støy på spissen eller "klikk" av mitralventilen, karakteristisk for prolaps. Bekreft regurgitation er kun mulig med ekkokardiografisk undersøkelse av hjertet (ultralyd).

  Mitral regurgitation av 2 grader er en retur av blod i et volum på 1/4 eller mer av den totale mengden blod i venstre ventrikel. Ventilens forlengelse kan være fra 6 til 9 mm. På dette nivået blir belastningen på venstre ventrikkel større, siden volumet av blod som må pumpes øker. I tillegg øker trykket i lungene og gjennom den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen. Alt dette manifesteres av klager i form av kortpustethet, svakhet og tretthet, hjerterytmeforstyrrelser, noen ganger smerte i hjertet. Pasienten kan utvikle pre-fainting og besvimelse. I fravær av behandling kan hjertesvikt utvikles.

  Mitral regurgitation i tredje grad er retur av blod fra ventrikkelen til atriumet i volumet på mer enn 1/2 volumet av ventrikkelen. Forløpet kan være over 9 mm av ventilens avbøyning. Dette er en alvorlig grad, som overbelaster ikke bare venstre del av hjertet, men også det rette. Pulmonal insuffisiens utvikles med uttalt dyspné, cyanose i huden, hoste og hvesende pust under pusten. Hjertesvikt manifesterer seg i form av ødem, portal hypertensjon (økt trykk i leverenes blodkar), forstyrrelse av hjerterytmen.

  Den fjerde graden av mitral regurgitasjon er en ekstremt vanskelig tilstand, som er ledsaget av hjertesvikt og opptrer når venstre ventrikulært blod returnerer mer enn 2/3.

  Avhengig av graden av oppblåsthet og årsaken som førte til det, er behandling foreskrevet. Det kan både være medisinsk og kirurgisk.

  Sosudinfo.com

  Mitralventilen består av to deler (ventiler) og kommuniserer venstre del av hjertet til hverandre. Under atriell sammentrekning, blir blodet presset ut i ventrikkelen, hvorpå ventilene på ventilen tett lukkes. Denne ventilen forhindrer blodstrømmen i motsatt retning. Men under påvirkning av en rekke årsaker ramma kan ikke slutter tett til hverandre, og det er et oppgulping av mitral ventil, det vil si, det er blodet av den støpte ventrikkel tilbake i atrium.

  årsaker

  Noen ganger oppstår oppstyr i helt friske mennesker (0-1 grader), men det er ubetydelig og forstyrrer ikke livsaktiviteten. Ifølge WHO er forekomsten av denne patologien 50-70%.

  Årsakene til mer uttalt mitralregurgitasjon er forskjellige:

  1. Medfødt hjertesykdom og endringer i ventilapparatet.
  2. Ervervet hjerte muskel defekter.
  3. Myokardinfarkt i anamnesen.
  4. Skader på bryst og hjerte.
  5. Smittsomme sykdommer i hjertet (endokardium).
  6. Valve prolapse.
  7. Reumatoide sykdommer.
  8. Brudd på integriteten og arbeidet i musklene, som er motorer av ventilflapper.
  9. Hos nyfødte, dersom dalen er fylt med proteinavsetninger.

  Symptomatisk av mitral regurgitasjon

  De kliniske manifestasjonene av denne patologien vil svare til alvorlighetsgraden av dens utvikling.

  0-1, er graden av regurgitasjon anerkjent som en fysiologisk funksjon. Det forekommer ofte i høye og tynne mennesker. Patologi 1 grad i en lang tid, asymptomatiske, fordi hjertet ikke klarer å kompensere for denne tilstanden ved å utvide hulrommene i hjertet og fortykning av sine vegger. Det eneste kliniske tegn på oppkast er tilstedeværelsen av støy, som kan høres ved auskultasjon ved toppunktet. På denne tiden føler en person ikke noen problemer i hjertet og gir derfor ikke klager.

  Patologi i 2. grad. I dette tilfellet er det avstøpning av mer blod, hvorav volumet når midten av atriumet. Hvis retur av blod er over 25% av totalvolumet, er det stagnasjon i lungesirkulasjonen. Denne tilstanden manifesterer sig som karakteristiske symptomer:

  • smerte i brystet, i hjertet av fremspringet;
  • en følelse av bryststramhet og mangel på luft;
  • hyppig puste;
  • forstyrrelser i hjertets arbeid;
  • sløvhet, konstant utmattelse, bevissthet er mulig.

  Hvis den omvendte strømmen av blod når den bakre atriumveggen, utvikler det oppgang i tredje grad. Dessuten klare myokardiet ikke med en slik belastning, og lungens hypertensjon oppstår. Det til sin side letter overbelastningen av det høyre hjerte. Mangel på en stor sirkulasjon av blodsirkulasjonen utvikler seg. Pasienten har en økning i leverstørrelse, hevelse. Utvikler hypertensjon.

  Med utviklingen av patologi i fjerde grad, er det et markert brudd på intrakardiell sirkulasjon, forverring av pulmonal hypertensjon. Pasienten kan utvikle lungeødem, arytmier, hjerteastma. Symptomatologien tilsvarer den underliggende sykdommen, noe som førte til mangel på mitralventilen.

  Diagnostiske tegn

  Det er mulig å mistenke tilstedeværelsen av mitralventilregurgitasjon under undersøkelse og auskultasjon, samt i nærvær av klager som tilsvarer en viss grad. Pasienten er tildelt laboratorietester av blod og urin. Med hjelpen kan du identifisere betennelser, endringer i protein og blodsukker, samt de karakteristiske indikatorene for samtidige sykdommer. For å bekrefte diagnosen vil instrumentalmetoder for diagnostikk hjelpe:

  1. Elektrokardiografi kan vise tegn på økning i venstre hjerte, iskemi, arytmi.
  2. Røntgenundersøkelse av brystorganer. Bildet viser forstørrede grenser i hjertet, tegn på lungeødem og andre patologier.
  3. Daglig overvåking av EKG. En undersøkelse utføres ved hjelp av en enhet som overvåker hjertet i hele dagen. Det bidrar til å bestemme rytmens egenskaper på forskjellige tidspunkter på dagen og notere kortsiktige rytmeforstyrrelser.
  4. Ultralyd av hjertet (ekkokardiografi) er den mest tilgjengelige og pålitelige metoden for å diagnostisere hjertets patologi. Denne studien bidrar til å bestemme økningen i hjertet, tilstedeværelsen av endringer i ventilapparatet. Ved hjelp av ultralyd, kan du visuelt observere tilstedeværelsen av en omvendt blodstrøm i hjertehulene og bestemme graden av regurgitasjon.
  5. Transesophageal ultralyd hjelper mer detaljert og nærmere undersøker mitralventilen. Denne typen diagnose er også vist før plastventilen.
  6. Før kirurgisk behandling utføres hjertekateterisering.
  7. Det er svært viktig å bestemme patologien til ventilapparatet i fosteret. For å gjøre dette, under graviditet, utføres en ultralyd.

  Behandling av denne patologien

  Behandlingens taktikk er avhengig av årsaken til og omfanget av rugurgitationen. Fordel medisinering og kirurgisk behandling. Det må være rettidig og omfattende.

  Regurgitation av mitralventil 0-1 grad, som regel, krever ikke behandling. Ofte er deteksjonen en ulykke. I dette tilfellet vises en kardiologs observasjon i flere år. Dette er nødvendig for å utelukke hjertepatologi og forverring av prosessen.

  1. Mottak av antibakterielle legemidler av penisillin-serien. De er utnevnt for å hindre utviklingen av infeksjonsprosessen. Bare langvarig bruk av dem er ikke tilrådelig, da det fører til stabiliteten av bakterier til denne gruppen av rusmidler. Det er nødvendig å bytte ut ulike medisiner.
  2. Antikoagulanter brukes til å forhindre trombose. Dette er en svært farlig komplikasjon, som kan føre til en plutselig død av pasienten.
  3. Med utviklingen av stagnasjon i de små og store sirkler av blodsirkulasjon, er følgende legemidler foreskrevet:
  • antihypertensive stoffer;
  • diuretika;
  • beta adrenoblokere.

  Kirurgisk behandling er rettet mot å korrigere mitralventilen. Det utføres på to måter:

  Den nøyaktige tiden for operativ behandling for i dag er ikke bestemt. Imidlertid er alle kardiosurger enige om en ting, at operasjonen utføres best før utviklingen av ventrikulær dekompensasjon. Dette bidrar til å forbedre prognosen etter operasjonen og forbedre funksjonen til ventrikkelen. Med utviklingen av dekompensasjon bidrar mitralventilproteser til en markert forbedring i pasientens tilstand.

  Plastikkirurgi utføres med oppblåsning på 2 og 3 grader. Denne operasjonen lar deg beholde din egen ventil og normalisere blodsirkulasjonen. I tilfelle at plastkorrigeringen var ineffektiv eller hvis ventilvevet ikke tillater plasten, utføres mitralventilprothese. Proteser er mekaniske (kunstige) og biologiske. Kunstige proteser er laget av spesialmateriale til medisinske formål, og biologiske er laget av animalsk vev.

  Prognosen er avhengig av flere faktorer: fra årsaken til oppkast, graden, komplikasjoner og samtidige sykdommer.

  Utnevnelsen av antikoagulantia etter operasjonen avhenger av hvilken type operasjon. Etter plastadministrasjon er disse legemidlene ikke påkrevd. Ved opprettelse av biologisk protese bør preparater for fortynning av blod tas innen 3 måneder. Den konstante mottakelse er angitt når proteser med mekanisk protese.

  Mitral regurgitation

  Mitral regurgitasjon er en utilstrekkelig av mitralventilen, noe som resulterer i en strømning fra venstre ventrikel (LV) i venstre atrium under systolen. Symptomer på mitralregurgitasjon er hjertebank, dyspnø og en holosystolisk murmur ved hjertepunktet. Diagnosen av mitralregurgitasjon er etablert ved fysisk undersøkelse og ekkokardiografi. Pasienter med mild, asymptomatisk mitralinsuffisiens skal overvåkes, men progressiv eller symptomatisk mitralinsuffisiens - indikasjon for gjenopprettelse eller utskifting av mitral ventil.

  ICD-10 kode

  Årsaker til mitral regurgitasjon

  Vanlige årsaker er mitralklaffprolaps, iskemisk papillemuskel dysfunksjon, revmatisk feber, og utvidelse av ringen av mitral ventil, den sekundære i forhold til systolisk dysfunksjon, og utvidelse av den venstre ventrikkel.

  Mitral regurgitation kan være akutt eller kronisk. Årsakene til akutt mitral regurgitasjon inkluderer iskemisk dysfunksjon av papillære muskler eller deres brudd; infeksiøs endokarditt, akutt revmatisk feber; spontane, traumatiske eller iskemiske rupturer eller løsninger av ventiler i mitralventilen eller subvalvulær apparatur; akutt ventrikulær dilatasjon på grunn av myokarditt eller iskemi og mekanisk svikt i protetisk mitralventil.

  Hyppige årsaker til kroniske mitralinsuffisiens identiske grunner akutt mitralinsuffisiens, men omfatter også den mitralklaffprolaps (MVP), ringutvidelse av mitral ventil og papillærmuskel dysfunksjon ikke-iskemisk (for eksempel på grunn av venstre ventrikulær dilatasjon). Sjeldne årsaker til mitralinsuffisiens er kronisk atrial myxom, medfødt defekt endokardium med splitting fremre paknings, SLE, akromegali og mitral ringformet forkalkning (hovedsakelig hos eldre kvinner).

  Nyfødte mest sannsynlige årsaker til mitralinsuffisiens - papillemuskel dysfunksjon, endokardiale fibroelastose, akutt myokarditt, spaltet med mitral defekt endokardiale base (eller uten), og myxomatous degenerering av det mitral ventil. mitral regurgitasjon kan kombineres med mitral stenose dersom de fortykkede ventilklaffene ikke lukkes.

  Akutt mitralregurgitasjon kan forårsake akutt lungeødem og mangel på begge ventrikler med kardiogent sjokk, åndedrettsstanse eller plutselig hjertedød. Komplikasjoner av kronisk mitralregurgitasjon inkluderer en gradvis utvidelse av venstre atrium (LP); dilatasjon og hypertrofi i venstre hjertekammer, som innledningsvis kompenserer for regurgitant strømmen (opprettholdelse slagvolum), men til slutt kommer dekompensasjon (reduksjon i slagvolum); atrieflimmer (IA) med tromboembolisme og infeksiøs endokarditt.

  Symptomer på mitral regurgitasjon

  Akutt mitral regurgitasjon forårsaker de samme symptomene som akutt hjertesvikt og kardiogent sjokk. De fleste pasienter med kronisk mitralinsuffisiens utgangspunktet har symptomer og kliniske manifestasjoner vises gradvis økende venstre atrial press og lungeveksten av venstre ventrikkel ombygging. Symptomer inkluderer kortpustethet, tretthet (på grunn av hjertesvikt) og hjertebanken (ofte på grunn av atrieflimmer). Noen ganger utvikler pasienter endokarditt (feber, tap av kroppsvekt, emboli).

  Symptomer oppstår når mitral regurgitasjon blir mild eller alvorlig. Når inspeksjon og palpasjon kan avsløre intens pulsering i projeksjon hjertets apeks og uttalt bevegelse venstre parasternal område på grunn av det forstørrede venstre atrium. Konstruksjonene i venstre ventrikel, som styrkes, forstørres og forskyves og til venstre, indikerer hypertrofi og dilatasjon av venstre ventrikel. Den diffuse forkjølingsløftet i brystvevet oppstår med alvorlig mitral regurgitasjon på grunn av en økning i venstre atrium som forårsaker forflytning av hjertet forfra. Støyen av regurgitation (eller skjelving) kan følges i alvorlige tilfeller.

  Lytte på kroppslyd I hjertelyd (S1), kan bli svekket eller fraværende hvis heftet stivhet (for eksempel, den kombinerte mitral stenose og mitralinsuffisiens på bakgrunn av revmatisk hjertesykdom), men vanligvis er det, hvis de myke folder. II hjerte tone (S2) kan spaltes hvis alvorlig pulmonal arteriell hypertensjon ikke utvikles. III hjertelyd (S3), som er proporsjonal med volumet på toppen av graden av mitralinsuffisiens reflekterer uttalt utvidelse av den venstre ventrikkel. IV hjertelyd (S4) er typisk for siste pause akkorder når venstre hjertekammer ikke har nok tid for utvidelse.

  De viktigste symptom på mitralinsuffisiens - holosystolisk (pansystolic) støy som høres best på toppen av hjertet gjennom et stetoskop diafragma, når pasienten ligger på sin venstre side. Ved moderat mitralinsuffisiens systoliske støy har det en høy frekvens eller blåser karakter, men å øke strømningen blir lavt eller mellomområde. Støy begynner med S1 under betingelser som forårsaker Uoverensstemmelse fliker i hele systolen (f.eks degradering), men ofte begynner etter at S (for eksempel når et ekspansjonskammer under systolen forvrenger ventilenheten, og når ischemi er myokardial fibrose eller endre dynamikk). Hvis lyden starter etter S2, fortsetter den alltid til S3. Støy blir båret frem til venstre armhule; Intensiteten kan forbli den samme eller forandre seg. Hvis intensiteten endres, har lyden en tendens til å øke i volum til S2. Støy mitralinsuffisiens blir forsterket i et håndtrykk eller knebøy fordi perifere vaskulære motstand øker, øker oppstøt i venstre atrium. Støyintensiteten minker når pasienten står eller med en Valsalva-test. Kort ubestemt gjennomsnittlige diastoliske støy som opptrer på grunn av tung mitral diastoliske blodstrømmen kan følge umiddelbart etter den S2 lyd eller dens fortsettelse.

  Støtningen av mitralregurgitasjon kan forveksles med tricuspid regurgitering, men med sistnevnte øker støyen med inspirasjon.

  Regurgitation av mitralventilen på 1 grad

  Alt som er knyttet til hjertet gir spesiell oppmerksomhet. Høre fra legen om mitral insuffisiens, vi ofte begynner å bekymre seg for mye og å ta unødvendige handlinger som ikke gir noen fordel, og noen ganger omvendt.

  Regurgitation av mitralventilen

  Noen ganger, etter et besøk til legen, den personen fortsatt er i uorden og forvirring, spesielt når han hører en merkelig diagnose, for eksempel "svikt i mitralklaffen av en grad" eller "mitralklaffprolaps".I effekten av frykt eller naturlige beskjedenhet, eller på grunn av mangel på tid, og uten å vite hva det betyr å dette settet med medisinske termer, opprørt, trist at noen ganger fører til en reell svekkelse av helsen. Er det alt så forferdelig? La oss finne ut det.

  1 Hva er hjerteventiler?

  Først av alt, la oss forstå hvordan hjertet er ordnet. Dette organet er delt inn i 4 kamre: to ventrikler og to atria. Mellom atrium og ventrikel ligger membraner i bindevevsventiler. I venstre halvdel av hjertet er ventilen representert av to ventiler, derfor kalles det toskal eller mitral, og i den høyre halvdelen av hjertet - ved tre blader er dette en tricuspid eller tricuspidventil.

  Ventiler er festet til paprikulære muskler i ventriklene med tynne filamenter eller akkorder. Hjemmekamrene er kontraherende vekselvis. Med atrielle sammentrekninger, åpner ventilene mot ventrikkene, strømmer blodet fra atria inn i ventriklene, hvorpå atriene slapper av, og vendingen av ventrikulære sammentrekninger oppstår.

  På dette punktet strekker de elastiske ventiler seg, og forhindrer tilbaketrukket passering av blod inn i atriaen, og blod fra ventriklene kommer inn i de store karene og sprer seg gjennom hele kroppen. Følgelig er ventilens rolle å gi blodstrømmen i en retning: fra atriene til ventriklene, og for å hindre blodstrømmen i motsatt retning.

  2 Insuffisiens eller prolaps? Og hvordan skiller man fra hverandre?

  Av forskjellige grunner, både medfødt og ervervet, kan ventilklaffen mister sin elastisitet, variere i størrelse og tykkelse, og som ikke kan men påvirke deres funksjon. En forlengelse er en tilstand hvor ventilflappene suger eller faller under blodtrykk.

  Mitral, som ligger mellom den venstre ventrikkel og venstre atrium, opplever de mest uttalt belastning sammenlignet med andre, og det er derfor, mitralklaffprolaps er mer vanlig. Ofte, men ikke alltid, prolapse er ledsaget av oppblåsthet.

  Regurgitation er den omvendte strømmen av blod fra ventriklene til atriumet. Normalt passer ventilflappene tett til hverandre, og når et gap dannes mellom ventilene, oppstår det oppkast. Regurgitation, prolapse er manifestasjoner av ventilinsuffisiens. Og det er på deres alvorlighetsgrad avhenger graden av valvulær insuffisiens.

  3 Hva er regurgitasjonsregimene til bicuspidventilen?

  Grad av opphisselse av mitralventilen

  Det er flere grader:

  1. Regurgitation av mitralventilen 1 ss. - omvendt strøm av blod fra ventrikkene til atriumet skjer ved nivået av ventilflapper. Denne tilstanden er ikke patologisk. Og betraktet som en variant av normen. Behandling med denne tilstanden er ikke nødvendig;
  2. 2 ss. - omvendt blodstrøm til midten av auricleen. I kombinasjon med kliniske manifestasjoner - dette er en patologisk tilstand, mitral insuffisiens er karakterisert som moderat. Denne tilstanden krever medisinsk behandling;
  3. 3 ss. - Den omvendte strømmen av blod når motsatt side av atriumet. Mitral insuffisiens er karakterisert som uttalt. Dette er en alvorlig patologi i hjertet. Behandling er nødvendig, ofte kirurgisk.

  4 Hva er årsakene til oppblåsning og dysfunksjon av ventiler?

  Alle grunnene kan deles inn i to store grupper:

  • medfødt (eller primær)
  • ervervet (eller sekundær).

  For medfødte årsakene er unormalt av bindevev (f.eks Marfans syndrom), forstyrrelser i livmoren fliken hjerte, små hjerte anomalier av utvikling, medfødt hjertefeil.

  Fra sekundære årsaker til regurgitasjon og valvulær insuffisiens, er det verdt å merke seg revmatisk sykdom, infeksiøs endokarditt, dysfunksjon av papillære muskler i ventriklene i bakgrunnen av koronar hjertesykdom, systemiske sykdommer (systemisk lupus erythematosus, skleroderma), sykdommen, noe som fører til utvidelse av hjertet hulrom (hypertensjon, utvidet kardiomyopati) og andre.

  5 Regurgitation av 1 grad - en norm eller en patologi?

  Følelse med fysisk aktivitet

  Dysfunksjon av en dobbeltbladsventil i 1. grad kan ikke betraktes som en patologi. Det kan betraktes som normen, fordi det ikke forårsaker noen kliniske manifestasjoner i isolasjon, ofte oppdages den første graden av uhell og er funksjonell. Med regurgitation på 1 grad er tilbakelevering av blod fra ventrikkelen til atriumet mindre enn 25%.

  Pasientene har god fysisk belastning, klager fra kardiovaskulærsystemet er ikke presentert, denne regurgitasjonen er ikke hemodynamisk signifikant, det er ingen endringer på EKG. Når du utfører ekkokardiografi med en Doppler, kan du observere en omvendt overføring av blod. Metoden for ekkokardiografi med doppler er den viktigste i å oppdage regurgitasjon av 1. grad.

  Behandling for en svikt på 1 grad av bicuspideventilen er ikke indikert. Det anbefales å observere kardiologen og utføre ekkokardiografi.

  6 Når skal mitral insuffisiens behandles?

  Diagnose av mitral insuffisiens

  Men hvis omvendt blodstrøm er 50% og når midten av atriumet, er det en andre grad av mitral regurgitasjon. Lasten på venstre atrium øker i dette tilfellet, som et resultat av hvilken det øker i størrelse, pumper et større volum blod enn det er nødvendig, så er venstre ventrikkel hypertrofiert.

  1. Dette er en patologisk tilstand hvor pasienten klager over kortpustethet med moderat fysisk anstrengelse, hjertebank, periodiske smerter i brystet, hoste, generell svakhet og tretthet.
  2. Med perkusjon blir grensen til hjertet forskjøvet og til venstre.
  3. Under auskultasjon høres systoliske mumler og en nedgang i tone I ved toppunktet.
  4. På elektrokardiogrammet - hypertrofi i venstre hjerte.

  Diagnostisk hjelp er gitt av ekkokardiografi med Doppler, denne metoden for forskning gjør det mulig å visualisere bevegelsen av ventiler, størrelsen på hullet mellom ventilene og graden av omvendt strøm av blod.

  Når to grad oppstøt med kliniske manifestasjoner er nødvendig for å gjennomføre medisinsk behandling, som er oppnevnt av behandlende lege eller kardiolog individuelt, tar hensyn til historie å samle inn og ta hensyn komorbiditet.

  Behandling utføres av hovedgruppene av legemidler: ACE-hemmere, betablokkere, diuretika, antikoagulantia, etc. Kirurgisk behandling i klasse 2, som regel, er ikke vist.

  Mitral regurgitation av 2. grad hva det er

  Mitralventilen er representert ved ventiler som adskiller venstre atrium fra venstre ventrikel. Kutting, det venstre atrium skyver blodet inn i venstre ventrikel, og etter å ha inngått sistnevnte, er det i aorta. Mitral regurgitation er preget av en omvendt strøm, hvor retningen av blodstrømmen endres radikalt.

  Til utvikling av slik patologi fører til dannelsen av et gap mellom venstre ventrikel og venstre atrium. I dette tilfellet faller ventiler av mitralventilen i venstre atriell region, noe som fremkaller risikoen for prolaps. Det skal bemerkes at begrepet "regurgitation" er aktuelt for alle fire ventiler som er tilgjengelige i hjertet.

  Om mitralet er allerede sagt, men tricuspidet er allerede påvirket for en gang med den eksisterende patologien til venstre hjerte. Ventiler i aorta og lungearteri er utstyrt med tre ventiler og er lokalisert ved sammenfelling av disse karene med hjertehulene.

  Aortaklappen stiger i blodstrømmen som beveger seg fra venstre ventrikel til aorta, lungens arterier - fra høyre hjertekammer inn i lungetrakten. Forutsatt at ventilapparatet og myokardiet er i normal tilstand, med sammentrekning av bestemte deler av hjertet, lukkes ventilene tett og forhindrer blodstrømmen. Men hvis det er forskjellige nederlag, blir denne prosessen brutt.

  Årsaker og alvorlighetsgrad av sykdommen

  Denne patologien er også funnet i ubetydelig grad hos helt friske mennesker. Men det utprøvde, fra moderat til alvorlig, er allerede et sjeldent fenomen og er provosert av følgende årsaker:

  • medfødte og anskaffe mangler av organismenes viktigste "motor"
  • mitral ventil prolapse;
  • overført endokarditt av smittsom natur;
  • en historie med hjerteinfarkt;
  • skader.

  I dette tilfellet utmerker man flere grader av patologi. Mitral regurgitation av første grad, hvor returflyten har form av en hvirvel på ventilen. I medisin anses det å være normen og krever ikke korreksjon av medisinske produkter, men bare observasjoner.

  Med patologi i andre grad trer strømmen inn i atriet i en avstand som ikke overstiger halvparten av lengden. I tredje grad øker denne avstanden mer enn halvparten, og i fjerde del når strømmen den bakre veggen, trenger etter øret eller inn i lårens vener.

  I tillegg kan opphissingen av mitralventilen være akutt og kronisk. Til akutt fører dysfunksjon av papillære muskler eller deres brudd, akutt revmatisk feber, etc. Kronisk sykdom utvikler av samme grunner. Mindre ofte skyldes det myxoma atrium, forkalkning av mitralringen, karakteristisk for eldre kvinner, etc.

  symptomer

  De fleste pasienter med denne patologien føler ikke noe ubehag og ubehagelige opplevelser, men etter hvert som volumet i venstre atrium øker, øker både lungetrykk og remodeling av venstre ventrikkel. Pasienten begynner å lide kortpustethet og tretthet, økt hjertebank, det vil si tegn på hjertesvikt, viser seg selv.

  Mitral regurgitation av 1 grad har ingen lignende tegn, men med moderat og alvorlig form viser palpasjon en økning i venstre atrium. Venstre ventrikel er hypertrofisk. I tillegg er lyder hørbar mens du lytter.

  Sistnevnte vokser med knep og håndtrykk. Det vil si at det allerede er en komplikasjon av mitral regurgitasjon assosiert med de ovenfor beskrevne symptomene på hjertesvikt og atrieflimmer.

  Diagnose og behandling

  Graden av denne patologien bestemmes av Doppler-ekkokardiografi. I tillegg kan legen i tillegg anbefale Holter-overvåkning, røntgenstråler, blodprøver og en stresstest, for eksempel gjennomgå en prosedyre som sykkel ergometri. Først etter dette tar doktoren en beslutning om rimelig behandling.

  Som regel gir sykdommen på 1 og 2 grader rettelse ikke seg. Det anbefales å unngå psykisk og fysisk anstrengelse. I mer alvorlige tilfeller, når hjertefunksjonene endres, tas det en beslutning om kirurgisk inngrep.

  Ved akutt mitralregurgitering utføres en nødmonteringsventil eller erstattes. Med en ideell tid for kirurgi, kan kirurger ikke bestemmes, men hvis det gjøres før utviklingen av ventrikulær dekompensering, inkludert hos barn, øker sjansene for å forhindre forverring av venstre ventrikkel.

  Jeg må si at patologi i første og andre grad ikke er kontraindikasjon for graviditet og fødsel, men i alvorligere tilfeller er det nødvendig å først vurdere alle risikoer og bare ta en beslutning.

  Prognosen er i stor grad bestemt av funksjonene til venstre ventrikel, graden og varigheten av denne patologien, dens alvor og årsaker. Når sykdommen manifesterer seg først i første omgang, og etter og uttalt symptomer, går hvert år ca. 10% av pasientene inn på sykehuset med kliniske manifestasjoner av mitralregurgitasjon. Ca 10% av pasientene med kronisk patologi krever kirurgisk inngrep.

  årsaker

  En forlengelse av klasse 2 er medfødt eller oppkjøpt. Det kan isoleres eller kombineres med andre hjertesykdommer eller bindeveskefeil.

  Årsakene til den medfødte anomali er ikke klare. Det er antydet at dette skyldes et svakt bindevev hvorfra ventilapparatet dannes. Dette endrer strukturen til papillære muskler, ytterligere akkorder vises, lengden endres, og vedlegget deres kan være feil. Det er kjent at PMC er arvet.
  Som regel, folk som har denne feilen er høye, tynne, med lange lemmer. Medfødt forlengelse av 2. grad er vanligvis ikke ansett som en sykdom, har et gunstig kurs, og i mangel av alvorlige symptomer krever det ikke behandling.

  Ervervet mitralventil prolaps kan utvikle seg med slike sykdommer som hjerteinfarkt, akutt revmatisk feber, koronar hjertesykdom, systemisk lupus erythematosus. En annen grunn er brystskader.

  Forløpet av mitralventilen blir ofte observert med medfødt skjørhet av bein og hypertyreose.

  symptomer

  En prolapse med klasse 2 kan ikke ha noen symptomer med liten eller ingen oppblåsthet. Hvis det er en annen grad av opphiss og høyere, er følgende symptomer mulige:

  • Smerter i brystet i hjertet.
  • Manglende evne til å trekke et fullt pust, en følelse av mangel på luft.
  • Hyppig hjertebank veksler med sparsomhet.
  • Generell svakhet.
  • Kortpustethet.
  • Hodepine etter en tur.
  • Svimmelhet, noen ganger besvimelse.

  Smerte i brystet er vanligvis kortvarig, vondt, stumt. De er ikke avhengige av fysisk arbeid. Hos noen pasienter med 2 graders opphisselse er hjertesmerter ikke overveiende, men muskler. Kortpustethet, panikkanfall, en skarp stemningsendring er vanligvis forbundet med nervesykdommer. Hodepine ligner migrene. I tilfelle svimmelhet kan presyncope tilstede. Med slike patologier som flatfoot og skoliose kan symptomene forverres.

  behandling

  I mangel av symptomer og klager, kan det hende at spesiell behandling ikke er nødvendig. Selv om det anbefales å følge følgende regler:

  • Du må observere dagens regime. Det er spesielt viktig å bruke nok tid til å sove.
  • Utvist fysisk aktivitet, aktiv livsstil. Det er nødvendig å unngå sportsarter med skarpe bevegelser: hopping, løping, boksing.
  • Det anbefales å gå til en lege kardiolog for undersøkelse hvert 3. år hvis det ikke er noen symptomer og ingen mitralinsuffisiens.

  I nærvær av symptomer på vegetativ-vaskulær dystoni foreskrives forskjellige beroligende midler:

  • tinktur av motherwort;
  • vendelrot;
  • rosmarin;
  • hagtorn;
  • salvie.

  I noen tilfeller, for eksempel i utviklingen av arytmi eller mitral insuffisiens, kan medisinering være nødvendig. Det bør bemerkes at medisinering ikke korrigerer ventildefekten, men det kan lindre symptomene. Tilordne betablokkere og antikoagulantia. Preparater eliminerer brystsmerter, normaliserer hjertefrekvens, lindrer hjerterytme, lindrer angstssyndrom.

  For klager av nevrologisk karakter, anbefales det å søke hjelp fra en psykoterapeut.

  Med forlengelse av mitralventilen kan fysioterapi og balneoterapi vises. God pasientmassasje og vannbehandlinger.

  Med prolapse med alvorlig mitralventilinsuffisiens kan kirurgisk inngrep angis. Det består i å erstatte den skadede ventilen med en kunstig eller i gjenoppbyggingen.

  Med forlengelsen av mitralventilen i klasse 2 blir hjertet mer sårbart, for eksempel blir det utsatt for infeksjoner. Derfor er utviklingen av infektiv endokarditt ikke utelukket. Det bør være aktuelt å behandle tonsillitt, bihulebetennelse, karies lesjoner av tennene, for å forhindre spredning av infeksjon.

  komplikasjoner

  Prolapse av den andre graden gir sjelden komplikasjoner. Den vanligste komplikasjonen av denne patologien er mangel på mitralventilen. Ofte skjer det med en betydelig deformasjon av valvulærapparatet og alvorlig oppblåsthet.

  Graviditet med prolapse 2 grader

  Med denne diagnosen er graviditet mulig uten symptomer. Som regel, i dette tilfellet, graviditet og fødsel finner sted uten noen komplikasjoner. Under hele svangerskapet bør en kvinne observeres hos kardiologen for å unngå bivirkninger på fosteret.

  Prolapse 2 grader hos barn

  Barn med medfødt hevelse i mitralventilen kan ha følgende patologier:

  • dysplasi av hofteleddene;
  • skoliose;
  • flate føtter;
  • skjeling;
  • nephroptosis;
  • varicocele;
  • hernia navlestreng og inguinal.

  Barn med sekundær forlengelse av mitralventilen i den andre graden i høst og vinter blir ofte kaldt om høsten og vinteren, og er stadig syk med tonsillitt. De kan oppleve svakhet og svimmelhet, blir fort sliten, de har kortpustethet, noen ganger er det faints. Barn blir unødvendig sårbare og irritabel, blir raskt vekket, faller i despondency. Denne tilstanden krever inngrep av en kardiolog.

  Forløpet av 2. grad og tjeneste i hæren

  I de fleste tilfeller er denne anomali ikke en kontraindikasjon for militærtjeneste. Tjenestegraden for service bestemmes ikke av ventilasjonsgraden, men av funksjonen til valvulærapparatet, det vil si mengden blod som den går tilbake til venstreatrium. Hvis en ung person har en gradvis mitralventil prolaps uten blodrefluks eller med en oppblåsning på 1 grad, blir han ikke utgitt fra hæren. Kontraindikasjon er vanligvis prolapse 2 grader med regurgitation over andre grad. En ung person med grad 2 prolaps kan være uegnet til bruk i nærvær av slike forhold som nedsatt ledelse, arytmier og andre.

  Hvorfor kan mitral insuffisiens oppstå?

  • Akutt trauma i hjertet, som fører til frigjøring av tepemuskulaturen eller ventilene til mitralventilen.

 • Infeksjon av hjertet (for eksempel infeksiøs myokarditt, revmatisk feber). Den inflammatoriske prosessen svekker hjertemusklen og forstyrrer ventilens normale drift. I tillegg kan infeksjonen påvirke selve vævets vev, noe som fører til en reduksjon i elastisiteten.
 • Akutt dilatasjon (ekspansjon) av venstre ventrikel på grunn av iskemi (oksygen sult) eller myokarditt (betennelse i hjertemuskelen). Veggene i ventriklene under ekspansjonen trekker seg bak dem og ventilapparatet, åpningen mellom atriumet og ventrikkelen utvides, slik at ventilene ikke kan lukkes.
 • Forløpet av mitralventilen - avbøyningen av ventilflikene i atriumet, refererer til medfødte anomalier i hjerteutviklingen.
 • Autoimmune sykdommer (SLE, revmatoid artritt, sklerodermi, amyloidose).
 • Aterosklerose med avsetning av kolesterolplakk på ventilflapper.
 • Iskemisk hjertesykdom (f.eks. Hjerteinfarkt, når papillær muskel eller ventil akkorder påvirkes).
 • Grader av mitral regurgitation

  Mitral regurgitation av 1 grad (minimal) er den aller første grad av divergens av ventiler. Deres avbøyning i venstre atrium forekommer ikke mer enn 3-6 mm. Denne graden, som regel, er ikke klinisk manifestert. Når du lytter til hjertet (auskultasjon), kan legen høre en karakteristisk lyd på toppen, eller "klikk" mitralklaffen prolaps karakteristisk. Bekreft regurgitation er kun mulig med ekkokardiografisk undersøkelse av hjertet (ultralyd).

  Mitral regurgitation av 2 grader er en retur av blod i et volum på 1/4 eller mer av den totale mengden blod i venstre ventrikel. Ventilens forlengelse kan være fra 6 til 9 mm. På dette nivået blir belastningen på venstre ventrikkel større, siden volumet av blod som må pumpes øker. I tillegg øker trykket i lungene og gjennom den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen. Alt dette manifesteres av klager i form av kortpustethet, svakhet og tretthet, hjerterytmeforstyrrelser, noen ganger smerte i hjertet. Pasienten kan utvikle pre-fainting og besvimelse. I fravær av behandling kan hjertesvikt utvikles.

  Mitral regurgitation i tredje grad er retur av blod fra ventrikkelen til atriumet i volumet på mer enn 1/2 volumet av ventrikkelen. Forløpet kan være over 9 mm av ventilens avbøyning. Dette er en alvorlig grad, som overbelaster ikke bare venstre del av hjertet, men også det rette. Pulmonal insuffisiens utvikles med uttalt dyspné, cyanose i huden, hoste og hvesende pust under pusten. Hjertesvikt manifesterer seg i form av ødem, portal hypertensjon (økt trykk i leverenes blodkar), forstyrrelse av hjerterytmen.

  Den fjerde graden av mitral regurgitasjon er en ekstremt vanskelig tilstand, som er ledsaget av hjertesvikt og opptrer når venstre ventrikulært blod returnerer mer enn 2/3.

  Avhengig av graden av oppblåsthet og årsaken som førte til det, er behandling foreskrevet. Det kan både være medisinsk og kirurgisk.

  Endringer i hemodynamikk (blodstrøm) i patologi

  På grunn av det faktum at en del av blodet, kommer inn i venstre hjertekammer tilbake inn i atriet i blodårene tar mindre volum - redusert blodsirkulasjon. For å opprettholde normalt blodtrykk, reduserer blodkarene, noe som øker motstanden mot blodstrømmen i perifert vev. I henhold til lovene hydrodynamikk i blod, samt eventuelle fluidet beveger seg til hvor strømningsmotstanden er mindre på grunn av det som regurgitant volumet øker og minuttvolumet faller, til tross for det faktum at det faktiske volum av blod i atrium og ventrikkel økes, overbelastning hjertemuskelen.

  Hvis atriumets elastisitet er lav, øker trykket i det relativt raskt, noe som igjen øker trykket i lungevenen, deretter arteriene og forårsaker manifestasjoner av hjertesvikt.

  Dersom atrievevet smibar - det ofte er tilfelle i den post-infarkt cardiosclerosis - venstre atrium begynner å strekke seg for å kompensere for overskytende trykk og volum, etterfulgt av strekninger og ventrikkel. Hjemmekamrene kan fordoble volumet før de første symptomene på sykdommen vises.

  Årsaker til patologi

  Funksjonen til tobladet ventilen er ødelagt:

  I løpet av tiden kan sykdommen være:

  • medfødte utviklingsavvik eller genetisk bestemte patologier av bindevev;
  • betennelse i endokardial ikke-infeksiøs (revmatisk feber, systemisk lupus erythematosus) eller infeksiøs (bakteriell, soppendokarditt) av naturen;
  • strukturelle forandringer: brudd av papillær muskelfunksjon, revner eller sprekker akkord forlengelse mitralannulus kardiomyopati som forekommer når venstre ventrikulær hypertrofi.
  Klikk på bildet for å forstørre

  Symptomer og diagnose

  Mitral regurgitation av 1. grad manifesterer seg ikke i det hele tatt, og personen forblir praktisk talt sunn. Så, denne patologien er funnet i 1,8% av friske barn 3-18 år, som ikke forstyrrer deres videre liv.

  De viktigste symptomene på patologi:

  • rask tretthet;
  • hjertebank;
  • kortpustethet, først med trening, deretter i ro
  • hvis impulsen fra pacemakeren forstyrres - forekommer atrieflimmer;
  • manifestasjoner av kronisk hjertesvikt: ødem, tyngde i riktig hypokondrium og forstørrelse av leveren, ascites, hemoptysis.

  Lytting til toner (høres) av hjertet legen oppdager at en tone (som normalt oppstår ved lukking av ventilklaffene mellom ventrikkelen og atrium) er svekket eller fraværende, 2-tone (normalt opptrer som følge av den samtidige lukking av ventilene i aorta og lunge stammen) deler seg aorta og lungekomponenter (det vil si at disse ventiler er lukket asynkront), og mellom dem høres den såkalte systoliske støyen. Det er den systoliske murmur som oppstår fra den omvendte strømmen av blod som gir opphav til en mistanke om mitralregurgitasjon, som fortsetter asymptomatisk. I alvorlige tilfeller er 3 hjerter festet, noe som oppstår når veggene i ventrikkelen raskt fyller et stort volum blod og forårsaker vibrasjon.

  Den endelige diagnosen er laget med Doppler ekkokardiografi. Bestem omtrentlig volum regurgitasjon, hjertekammers størrelse og sikkerheten til funksjonene deres, trykk i lungearterien. Med ekkokardiografi kan man også se mitralventilens prolapse (sagging), men graden påvirker ikke volumet av regurgitasjon, så det er ikke viktig for videre prognose.

  Grader av mitral regurgitation

  Ofte er sværhetsgraden av mitralregurgitasjon bestemt av området for reversflow sett i ekkokardiografi:

  Behandling av mitral regurgitasjon

  Mitral regurgitation behandles raskt: enten ved å lage en ventilplast eller erstatte den med en protese, bestemmer hjertekirurgen teknikken.

  Pasienten er forberedt for kirurgi eller etter at det symptomer eller hvis undersøkelse oppdager at forstyrret venstre ventrikkel funksjon, atrieflimmer oppstått eller økt trykk i lungearterien.

  Hvis den generelle tilstanden til pasienten ikke tillater at operasjonen skal utføres, startes behandlingen av legemidler:

  Ideelt sett er målet med konservativ terapi å forbedre pasientens tilstand slik at den kan drives på.

  Hvis patologien har utviklet seg sterkt, utføres en nødoperasjon.

  Klikk på bildet for å forstørre

  Hvis mitralinsuffisiens oppdaget under rutinemessig inspeksjon, er volumet lite, og pasienten uansett hva som klager ikke - kardiolog setter ham under oppsikt, re-undersøker hvert år. En person blir advart om at hvis hans tilstand av helse endres, må du besøke en lege utenfor tidsplanen.

  På samme måte blir de observert for "asymptomatiske" pasienter som venter på enten symptomer eller de ovennevnte funksjonsforstyrrelsene - indikasjoner på kirurgi.

  outlook

  Kronisk mitralregurgitasjon utvikler sakte og forblir kompensert i lang tid. Prognosen forverres sterkt med utviklingen av kronisk hjertesvikt. Uten operasjon er seks års overlevelsesrate for menn 37,4%, for kvinner - 44,9%. Generelt er prognosen gunstigere for mitralinsuffisiens av revmatisk opprinnelse i sammenligning med iskemisk.

  Hvis mitralinsuffisiens dukket opp kraftig, er prognosen ekstremt ugunstig.

  Les Mer Om Fartøyene