Tricuspidventil regurgitasjon

Tricuspid regurgitasjon, som mange andre hjertepatologier, vokser raskt yngre i dag. Registrere en funksjonsfeil i hjerteventilen kan være før fødsel av babyen, under ultralyd.

Ofte blir oppkastet til tricuspidventilen diagnostisert hos barn i barnehage, og hos voksne utvikles det vanligvis på bakgrunn av alvorlige sykdommer av helt annen natur. Denne anomali har flere former, forskjellige symptomer og dermed ulike tilnærminger til behandling.

Begrepet tricuspid regurgitation

Begrepet "regurgitation" er medisinsk. Det kom fra det latinske ordet gurgitare (oversatt som "flom") og prefikser re, som betyr "igjen, tilbake". I kardiologi refererer regurgitation til omvendt strøm (overføring) av blod fra ett hjertekammer til et annet.

Hjertet består av fire kamre (2 atria og 2 ventrikler) skilt av septa og utstyrt med fire ventiler. Det er en mitral, aorta, pulmonal arterie og tricuspid (tricuspid). Sistnevnte forbinder høyre ventrikel og høyre atrium. I hver av ventilene av ulike årsaker kan det være blodstrømforstyrrelser, noe som betyr at det er fire typer av denne sykdommen.

Oftest er aorta- og mitralregurgitasjon diagnostisert, tricuspid forekommer sjeldnere. Men faren er at når du diagnostiserer, kan du forveksle ulike former for denne patologien. I tillegg oppstår forstyrrelsen av operasjonen av forskjellige hjerteventiler i pasienten samtidig.

Viktig poeng: oppkast av tricuspideventilen er ikke en uavhengig sykdom og en separat diagnose. Denne tilstanden utvikler seg vanligvis på grunn av andre alvorlige problemer (hjerte-, lunger, etc.), og derfor blir det vanligvis behandlet i et kompleks. Og viktigst av alt - en anomali med et skremmende latinsk navn bør ikke betraktes som en dom. Det er lett nok å diagnostisere, det er ganske mulig å kurere eller i det minste streng kontroll.

Typer av tricuspid regurgitasjon

Det er 2 hovedklassifiseringer av denne patologien - ved utseende og av årsaker til forekomsten.

 • Ved utseendet: medfødt og oppkjøpt.

Medfødt er registrert selv under intrauterin utvikling av barnet eller i de første månedene etter fødselen. I dette tilfellet kan arbeidet i hjerteventilen til slutt gå tilbake til normal. I tillegg er en medfødt anomali mye lettere å holde kontroll over, hvis du tar vare på ditt hjerte og observerer tiltak for å forebygge kardiovaskulære sykdommer.

Ervervet vises hos voksne allerede i løpet av livet. Slike patologi oppstår aldri i isolasjon, det kan skyldes en rekke sykdommer - fra dilatasjon (ekspansjon) av ventrikkelen til hindring av lungearteriene.

 • På grunn av: primær og sekundær.

Primær tricuspid anomali diagnostiseres på bakgrunn av hjertesykdommer. Det er ingen problemer med pasientens åndedrettssystem med denne diagnosen. Hovedårsaken til sekundær forstyrrelse av blodstrømmen i tricuspideventilen er pulmonal hypertensjon, det vil si for høyt trykk i pulmonal arteriesystemet.

Regurgitering av tricuspidventilen går tradisjonelt i hånd med mangel på ventilen selv. Derfor separerer noen klassifikasjoner typer av tilbakestøping på grunnlag av form av tricuspidinsuffisiens, det vil si direkte ventilsykdommen:

 1. Økologisk (absolutt) mangel, når årsakene er i lesjonen av ventilflikter på grunn av en medfødt sykdom.
 2. Funksjonell (relativ), når det er en dilatert ventil på grunn av problemer med lungefartøy eller diffus skade på hjertevevet.

Graden av tricuspid-ventiloppfylling

Regurgitation kan forekomme i 4 forskjellige stadier (grader). Men noen ganger tildeler leger en separat, femte, såkalt fysiologisk oppblåsning. I dette tilfellet er det ingen endringer i myokardiet, alle tre ventiler i ventilen er helt sunne, bare en liten forstyrrelse av blodstrømmen nær ventilene (en "virvling" av blod) observeres.

 • Den første fasen. I dette tilfellet registreres pasienten en liten strøm av blod tilbake, fra ventrikkelen til atriumet gjennom ventilflappene.
 • Den andre fasen. Lengden på strålen fra ventilen når 20 mm. Tricuspid regurgitation av 2. grad er allerede ansett som en sykdom som krever spesiell behandling.
 • Den tredje fasen. Blodstrømmen oppdages lett under diagnosen, lengden overstiger 2 cm.
 • Den fjerde fasen. Her reiser blodstrømmen allerede en betydelig avstand inn i høyre atrium.

Funksjonell tricuspid regurgitering er vanligvis nummerert 0-1 grader. Ofte er det funnet i høyt magert folk, og noen medisinske kilder sier at denne anomali er i 2/3 av helt friske mennesker.

En slik tilstand er absolutt ikke livstruende, påvirker ikke trivsel i det hele tatt og blir funnet ut ved et uhell når det testes. Med mindre det begynner å utvikle seg.

Årsaker til patologi

Hovedårsaken til den forstyrrede blodstrømmen gjennom tricuspideventilen er dilatasjon av høyre ventrikel sammen med valvulær insuffisiens. Denne anomali er forårsaket av pulmonal hypertensjon, hjertesvikt, obstruksjon (obstruksjon) av lungearteriene. Sjelden årsakene til omvendt overføring av blod er infeksiøs endokarditt, reumatisme, medisinering, etc.

Faktorer som forårsaker utseendet til denne hjertesykdommen, er vanlig å dele seg i 2 store grupper, avhengig av selve patologien:

 1. Årsakene til primær tricuspid regurgitasjon:
  • revmatisme (systemisk betennelse i bindevev);
  • infeksiøs endokarditt (betennelse i endokardiet, ofte funnet hos injeksjonsbrukere);
  • Valve prolapse (ventilene bøyer flere millimeter);
  • Marfan syndrom (arvelig bindevevssykdom);
  • anomalier av Ebstein (medfødt misdannelse, der ventilventiler er forskjøvet eller fraværende);
  • brysttrampe;
  • Langvarig bruk av medisiner (Ergotamina, Phentermina, etc.).
 2. Årsaker til sekundær tricuspid regurgitasjon:

 • økt trykk i lungearteriene (hypertensjon);
 • ekspansjon eller hypertrofi i høyre ventrikel;
 • høyre ventrikulær dysfunksjon;
 • stenos av mitralventilen;
 • mangel på høyre og alvorlig venstre ventrikulær svikt;
 • ulike typer cardiopathy;
 • Atrial septal defekt (medfødt misdannelse);
 • obstruksjon av lungearterien (og utstrømningskanalen).

symptomer

Med milde former for forstyrrelse av blodstrømmen mellom hjertekamrene, er det ingen spesifikke symptomer.

Tricuspid regurgitation av 1 grad kan manifestere seg bare med ett tegn - økt pulsering av vener på nakken.

Det er en slik effekt på grunn av høyt trykk i jugulære vener, og det er lett å føle pulsasjonen, bare ved å legge hånden til nakken til høyre.

I de senere stadiene kan du ikke bare føle seg slående puls, men også en skarp rysting av livmorhalsene. Om problemer med blodstrømmen i høyre ventrikel, vil de bli fortalt av slike symptomer:

 • Jugular vener skremmer ikke bare, men også merkbart hovelse;
 • cyanotisk hudfarge (spesielt på nasolabial trekant, under neglene, på leppene og nesen);
 • hevelse av føttene;
 • atrieflimmer;
 • klyvning av hjertetoner;
 • en holosystolisk murmur i hjertet (økt ved innånding);
 • kortpustethet og tretthet;
 • smerte og tyngde i riktig hypokondrium;
 • forstørret lever, etc.

De fleste av disse tegnene kan signalere en rekke kardiovaskulære problemer. Derfor kalles det mest tydelige synlige symptomet på tricuspid regurgitasjon hevelse og skjelving av jugularvenen.

Tricuspid regurgitasjon hos barn

Avvisning av blod i høyre ventrikel er nå registrert i stadig større grad hos barn, og til og med før fødselen. Tricuspid regurgitasjon i fosteret kan oppstå i første trimester av graviditeten, ved den 11-13te uken.

Denne funksjonen forekommer ofte hos barn med kromosomale abnormiteter (for eksempel med Downs syndrom). Men en viss prosentandel av oppblåsthet observeres i et helt sunt foster.

Barnekardiologer snakker om et raskt voksende antall tilfeller av tricuspid anomalier hos barn i ulike aldre. I de fleste av dem er det oppdaget opphiss av første grad, og i dag er det allerede vurdert som en variant av normen.

Hvis barnet ikke har andre hjertesykdommer, er det i fremtiden en stor sjanse for at ventilen vil gjenopprette seg selv.

Men hvis den medfødte sykdommen når andre eller tredje fasen, er det risiko for fremtidig hjertesvikt, høyre ventrikulær dysfunksjon. Derfor er det viktig for et barn å besøke kardiologen regelmessig og observere alle nødvendige tiltak for å forhindre hjertesykdom.

diagnostikk

For å avgjøre den utprøvde tricuspid-regurgitasjonen, har leger lært lenge, men diagnosen av milde former ble mulig relativt nylig, med fremkomsten av ultralyd. Det er omtrent 40 år siden.

I dag er ultralyd regnet som den viktigste metoden for diagnose i denne patologien. Det gjør det mulig å skille den minste åpningen av ventilflappene, størrelsen og retningen av blodstrømmen.

Kompleks diagnostisering av tricuspid-ventiloppfylling inkluderer følgende:

 • anamnesis samling;
 • Fysisk undersøkelse (inkludert auskultasjon av hjertet - lytting);
 • Ultralyd av hjertet (vanlig og med doppler) eller ekkokardiografi;
 • EKG;
 • bryst røntgen;
 • hjerte kateterisering.

Kateterisering er en diagnostisk og behandlingsmetode som krever omhyggelig forberedelse av pasienten. For å studere problemer med blodstrømmen gjennom tricuspideventilen brukes det sjelden. Bare i de tilfellene når den dypeste diagnosen er nødvendig, for eksempel å vurdere tilstanden til hjertets kransbeholdere.

Behandling og forebygging

Terapi av tricuspid regurgitasjon inkluderer 2 store blokker - konservativ og kirurgisk behandling. Når sykdommen er i første fase, er det ikke nødvendig med spesiell terapi, bare regelmessig observasjon av kardiologen.

Hvis pasienten har kardiovaskulære patologier som utløser et brudd på blodstrømmen, er all behandling rettet mot dem, det vil si å utelukke årsaken til oppkast.

Når sykdommen kommer i andre grad, innebærer konservativ behandling allerede å ta spesielle medisiner. Disse er diuretika (vanndrivende), vasodilatatorer (rettsmidler for muskulatur vasodilasjon), kaliumpreparater, etc.

Kirurgisk behandling av tricuspidventil - disse er følgende typer operasjoner:

Livets prognose med tricuspid regurgitasjon er ganske gunstig, forutsatt at pasienten fører en sunn livsstil og beskytter sitt hjerte. Og når sykdommen oppdages i første fase, og når operasjonen på ventilen allerede er utført.

Leger i dette tilfellet anbefales å bruke standardtiltak for å forhindre hjertesvikt. Denne kontrollen av kroppsvekt og regelmessig trening, riktig ernæring, avvisning av sigaretter og alkohol, vanlig hvile og så lite stress som mulig. Og viktigst - konstant overvåkning av en kardiolog.

Årsaker, symptomer og behandling av tricuspid regurgitasjon

Trikuspidalklaff oppstøt - en tilstand der ved sammentrekning (systole) oppstår ventrikulære blod avstøpninger av RV (høyre ventrikkel) i PP (høyre forkammer), som oppstår på grunn av svikt av Trikuspidalklaff. Således betyr termen "regurgitation" en invers, feil blodstrøm.

Noen ganger på ultralyd av hjertet, oppdages denne patologen ved et uhell, oftest er det en fysiologisk eller valgus regurgitasjon. Pasienter i dette tilfellet er opptatt av spørsmålet "tricuspid regurgitation av 1. grad hva er det". Dette og andre spørsmål kan besvares ved å lese en artikkel som beskriver typer, årsaker, manifestasjoner av patologi, samt identifikasjon og behandling.

klassifisering

I form av grader er det vanlig å skille mellom fire typer TR (tricuspid regurgitation):

 1. Den første graden - returstrømmen av blod er nesten ikke visualisert, pasienten føler seg ikke noen endringer;
 2. Den andre graden - blodstrømmen i motsatt retning observeres i en avstand på ikke mer enn 2 cm fra ventilflappene.
 3. Den tredje graden - blodets retur i PP (høyre atrium) bestemmes ytterligere enn i en avstand på 2 cm fra ventilen, strømmen er tydelig visualisert;
 4. Den fjerde graden - å slippe blod i feil retning er merkbar i en betydelig avstand fra tricuspidventilen.

I tillegg er det to typer oppkast på TK:

 1. Primær - som en manifestasjon av hjertets organiske patologi, kombineres ofte med andre hjertefeil og lesjoner av valvulærapparatet. I dette tilfellet er bare det rette hjertet involvert, og pulmonal hypertensjon er ikke karakteristisk.
 2. Sekundær - denne arten oppstår mot bakgrunnen av eksisterende hjertesykdommer og følger alltid med hypertrofi og økt funksjon av høyre ventrikel og lungesypertensjon.

årsaker

Et stort utvalg årsaker kan deles inn i de som fører til primær regurgitasjon i TC og de som forårsaker utseende av sekundær tricuspid regurgitasjon.
Vanlige årsaker til primær tricuspid regurgitasjon er:

 • Revmatiske sykdommer (inkludert akutt revmatisk feber, revmatoid artritt, etc.);
 • Endokarditt av smittsom natur (betennelse i det indre laget av hjertet);
 • Prolapse TK;
 • Høyre ventrikulær infarkt;
 • Carcinoid syndrom (deponering av plakk fra bindevev på ventiler, i veggen av hjertemusklene og store kar);
 • Marfan syndrom;
 • Epstein-feilen;
 • Bruk av visse medisiner (phentermin, ergotamin, fenfluramin).

Årsakene til sekundær oppkast på TC:

 • Hypertrofiske endringer i høyre ventrikel;
 • Pulmonal hypertensjon;
 • kardiomyopati;
 • Utvidelse (dilatasjon) til høyre ventrikel.

Blant alle ovennevnte faktorer forekommer oftest denne patologien med dilatasjon av høyre ventrikel og økt trykk på lungearterien.

symptomer

Hvis pasienten har en tricuspid regurgitasjon på 1 grad, vil han vanligvis ikke føle noe subjektivt. Den generelle tilstanden lider dermed ikke i det hele tatt.
Slike endringer er ofte kun funnet med ultralyd av hjertet på en tilfeldig måte.

Behandling av denne tilstanden krever i de fleste tilfeller ikke. Unntaket er tilfeller der hovedårsakssykdommen er identifisert, noe som førte til første endringer i ventilen.

I dette tilfellet vil terapien være rettet mot å kurere den underliggende sykdommen.
Hvis tricuspid oppblåsning av klasse 2 eller høyere utvikler seg, kan sykdommen også gå uten åpenbare symptomer og ikke forverre pasientens livskvalitet.
Men hvis tilstanden utvikler seg sterkt eller er alvorlig, kan følgende klager vises:

 • økt tretthet på grunn av utviklingen av hjertesvikt;
 • bulging av jugular vener på nakken, en følelse av økt pulsering - er forbundet med en økning i nivået av trykk i venene;
 • smerte i området under ribbeina til høyre (fremspring av leveren), sin økning utover kalkbue - på grunn av stillestående fenomen i stor sirkulasjon;
 • hevelse av bena;
 • kortpustethet;
 • Kaldhet i ekstremiteter - er forbundet med utilstrekkelig blodtilførsel til hender og føtter;
 • forstyrrelser i myokardiet.

Objektivt, ved å utføre auskultasjon, kan legen identifisere:

 • systolisk murmur til venstre for brystbenet i 5. intercostal plass, som vil være bedre hørbar for inspirasjon;
 • percussionally med en betydelig økning i høyre atrium og ventrikel, vil grensene for relativ sløvhet i hjertet bli utvidet tilsvarende til høyre.

diagnostikk

Diagnosen av oppkastet på tricuspidventilen er etablert av en kardiolog eller terapeut.

Hvis det kommer fra TP 1 grad, er det utstilt ofte bare på grunnlag av instrumentell undersøkelse, nemlig ekkokardiografi, som utføres med noe annet formål.

I andre tilfeller kan diagnosen fastslås på grunnlag av:

 • Patientklagemønstre
 • Undersøkelse av pasienten, lytting til hjertetoner og bestemmelse av støy
 • EKG. I dette tilfellet vil det være tegn på overbelastning av høyre hjerte, nemlig: økt i amplitude og spiss h. P, forstørret h. R i brystkroppene som korresponderer med det høyre hjerte (V1, V2, V3), tegn på atrieflimmer, som komplikasjoner hovedsakelig av patologi
 • Ultralyd av hjertet med doppler. Det gjør det mulig å identifisere strukturelle endringer i hjertet (tykkelsen av høyre ventrikkel, høyre atrial hulrom størrelse, etc.) og lengden av strålen av blod tilbake forlatte, hvorved den eksponerte og graden TR: en, to, tre eller fire. I tillegg kan du bestemme trykkgradienten på TC (normal

Hvis en pasient oppstøt på TC en grad i god helse behandling ikke trenger å bruke så hemodynamiske forstyrrelser er ikke signifikante, kan det motsatte støping av blod vurderes fysiologisk.

Narkotikabehandling utføres vanligvis med TP i klasse 2 i nærvær av komplikasjoner fra sirkulasjonen: arytmi eller sirkulasjonsfeil. Følgende verktøy brukes:

 • diuretika
 • vasodilators
 • antiarytmika

Med utviklingen av tricuspid regurgitasjon på 3 og 4 grader, kan kirurgisk inngrep være nødvendig.
Generelle indikasjoner:

 • Pulmonal hypertensjon og økt trykk i prostata (høyre ventrikel)
 • Kombinasjonen av TP med alvorlig mitral insuffisiens, som manifesterer seg klinisk
 1. Operativ behandling og varianter
 • Annuloplasty.
  Essensen av operasjonen er at den kunstige ringen sys til den naturlige ringen av ventilen, på grunn av hvilken det er mulig å redusere dens diameter. Det er tilrådelig å utføre denne typen operasjon, hvis årsaken til opphiss er utvidelsen av ringen.
 • Ventilapparatets plast.
  Det utføres i to tilfeller: ventilen er først og fremst påvirket, eller det er umulig av en eller annen grunn å utføre annuloplastikk.
 • Prothese av ventilen.
  Denne typen kirurgisk behandling er vist hvis årsaken til oppkastet skyldes slike patologier som Epsteins feil eller karcinoid syndrom.
  For proteser, ta en svinekjøttventil, som kan vare i riktig hjerte i 10 år og mer.

En spesiell operasjon er en slik operasjon som utskjæringen av ventilen. Det utføres i det eneste tilfellet: med utvikling av infektiv endokarditt, den konservative behandlingen som ikke hadde noen effekt.

Nå blir det klart hva tricuspid regurgitasjon er og hvor farlig det er. Igjen legger vi vekt på at 1 grad av denne patologien vanligvis ikke forårsaker frykt for leger og ikke krever terapi. Regurgitation av høye grader med alvorlig lekkasje kan forårsake alvorlige komplikasjoner, og krever derfor behandling, inkludert kirurgi.

Regurgitation av hjerteventiler: symptomer, grader, diagnose, behandling

Begrepet "regurgitation" finnes ofte i praksis av leger av ulike spesialiteter - kardiologer, terapeuter, funksjonelle diagnostikere. Mange pasienter har hørt det mer enn en gang, men de vet ikke hva det betyr og hva det truer. Er det verdt å frykte forekomsten av oppblåsthet og hvordan å behandle det, hvilke konsekvenser kan man forvente og hvordan man identifiserer det? Disse og mange andre spørsmål vil vi prøve å finne ut.

Regurgitation er ikke noe mer enn a omvendt blodstrøm fra ett kammer i hjertet til et annet. Med andre ord, i løpet av sammentrekningen av hjertemuskelen, går et visst volum blod av forskjellige grunner tilbake til hjertehulen som den kom fra. Regurgitasjon er ikke en uavhengig sykdom og betraktes derfor ikke som en diagnose, men den karakteriserer andre patologiske forhold og endringer (for eksempel hjertefeil).

Siden blodet strømmer kontinuerlig fra den ene delen av hjertet til det andre, kommer fra lungens fartøy og forlater i en stor blodsirkulasjonssirkel, gjelder uttrykket "regurgitation" for alle fire ventiler som en revers strøm er mulig på. Avhengig av volumet av blod som vender tilbake, er det vanlig å isolere graden av regurgitasjon som bestemmer de kliniske manifestasjonene av dette fenomenet.

En detaljert beskrivelse av regurgitation, isolering av grader og gjenkjenning hos et stort antall mennesker ble mulig ved bruk av ultralydsundersøkelse av hjertet (ekkokardiografi), Selv om konseptet selv er kjent i lang tid. Lytting til hjertet gir subjektiv informasjon, og det er derfor umulig å bedømme graden av blodets retur, mens forekomsten av oppkast ikke gir tvil, bortsett fra i alvorlige tilfeller. Bruken av ultralyd med doppler gjør det mulig å se i hjertets sammentrekning i realtid, mens ventiler på ventiler beveger seg og hvor blodstrålen rushes.

Kort om anatomi...

For å bedre forstå arten av regurgitation, er det nødvendig å huske noen øyeblikk i hjertets struktur, som de fleste av oss sikkert glemte, en gang studert i skolen i biologi leksjoner.

Hjertet er et hult muskelorgan som har fire kamre (to aurikler og to ventrikler). Mellom hjertekamrene og karet ligger ventiler som utfører funksjonen som "gateway", slik at blodet kan strømme i bare én retning. Denne mekanismen gir tilstrekkelig blodstrøm fra en sirkel til en annen på grunn av en rytmisk sammentrekning av hjertemuskelen som skyver blodet inne i hjertet og inn i karene.

Mitralventilen er lokalisert mellom venstre atrium og ventrikel og består av to ventiler. Siden venstre halvdel av hjertet er tungest belastet, arbeider med høy belastning og under høyt trykk, er det ofte her at det oppstår ulike funksjonsfeil og patologiske forandringer, og mitralventilen er ofte involvert i denne prosessen.

Tricuspid, eller tricuspid, ventil ligger på banen fra høyre atrium til høyre ventrikel. Det er allerede klart fra navnet at det er anatomisk tre sammenleggbare skodder. Oftest er hans nederlag sekundær i den eksisterende patologien til venstre hjerte.

Ventiler av lungearterien og aortaen bærer tre vinger i seg selv og befinner seg ved krysset mellom disse karene og hjertehulene. Aortaklappen er plassert i blodstrømmen fra venstre ventrikel til aorta, lungearterien fra høyre ventrikel til lungekroppen.

I normal tilstand av valvulærapparatet og myokardiet, i øyeblikket av sammentrekning av et eller annet hulrom, klapper ventilen tett tett og forhindrer strømmen av blod tilbake. Med en rekke nederlag i hjertet, kan denne mekanismen bli brutt.

Noen ganger i litteraturen og i konklusjoner fra leger, kan man finne en referanse til den såkalte fysiologiske opphissingen, som medfører en liten forandring i blodstrømmen i ventilflikene. Faktisk er det således en "virvel" av blod ved ventilåpningen, og ventiler og myokardium er ganske sunne på samme tid. Denne endringen har ingen effekt på blodsirkulasjonen som helhet og forårsaker ikke kliniske manifestasjoner.

Fysiologisk kan betraktes som en regurgitasjon på 0-1 grader På tricuspidventilen, ved ventiler på mitralventilen, som ofte diagnostiseres i magre, høye personer, og ifølge noen data, har 70% av friske mennesker det. Denne egenskapen av blodstrømmen i hjertet påvirker ikke trivselet på noen måte og kan bli registrert ved en tilfeldighet under undersøkelse for andre sykdommer.

Som regel oppstår den patologiske omvendte strømmen av blod gjennom ventilene når deres ventiler ikke lukker tett på tidspunktet for sammentrekning av myokardiet. Årsakene kan ikke bare skade selve ventiler, men også papillære muskler, sene akkorder involvert i ventilasjonsbevegelsens mekanisme, dilatasjon av ventilringen, myokardiums patologi.

Mitral regurgitation

Mitral regurgitasjon observeres tydelig ved ventilsvikt eller prolaps. På tidspunktet for sammentrekning av venstre ventrikkelmuskel vender et visst volum blod tilbake til venstre atrium gjennom en utilstrekkelig lukket mitralventil (MK). Samtidig er venstre atrium fylt med blod som strømmer fra lungene gjennom lungene. Dette overløpet av atria med overskytende blod fører til overtraining og økt trykk (overbelastningsvolum). Overskudd av blod med sammentrekning av atria trer inn i venstre ventrikel, som blir tvunget med mer kraft til å presse mer blod inn i aorta, som et resultat av hvilket det tykner og deretter dilaterer (dilatert).

For en stund kan brudd på intrakardiell hemodynamikk forbli ubemerket for pasienten, siden hjertet kan kompensere for blodstrømmen på grunn av utvidelse og hypertrofi av hulrommene.

Med mitral regurgitation av 1 grad, er dets kliniske tegn fraværende i mange år, og med et betydelig volum av retur av blod til atriumet, ekspanderer det, lungeårene er overfylt med overskytende blod og tegn på lungehypertensjon vises.

Blant årsakene til mitralinsuffisiens, som er hyppigheten av den andre ervervede hjertesykdommen etter endringer i aortaklappen, kan vi skille mellom:

 • revmatisme;
 • prolaps;
 • Aterosklerose, avsetning av kalsiumsalter på bladene av MC;
 • Noen bindevevssykdommer, autoimmune prosesser, metabolske forstyrrelser (Marfan syndrom, reumatoid artritt, amyloidose);
 • Koronar hjertesykdom (spesielt infarkt med lesjon av papillære muskler og sene akkorder).

Med mitral regurgitation av 1 grad, kan det eneste tegn være tilstedeværelse av støy i hjertepunktet, oppdaget auskultatorisk, mens pasienten ikke klager, og det er ingen manifestasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser. Ekkokardiografi (US) gjør det mulig å oppdage en liten forskjell mellom ventiler med minimal blodstrømforstyrrelser.

Regurgitation av mitralventilen i 2. grad følger med en mer uttalt grad av insuffisiens, og strømmen av blod som vender tilbake til atriumet, kommer til midten. Hvis blodets returverdi overstiger en fjerdedel av den totale mengden i venstre ventrikulær hulrom, så er det tegn på stagnasjon langs en liten sirkel og karakteristiske symptomer.

Når det gjelder graden av oppblåsning, sies det, når det er betydelige feil i mitralventilen, når blodet som strømmer tilbake, kommer den bakre veggen til venstre atrium.

Når hjertemuskelen er i stand til å håndtere en overdreven mengde av innholdet i hulrommene, pulmonal hypertensjon, som igjen fører til en overbelastning av det høyre hjerte, noe som resulterer i mangel på blodstrøm og blir en stor sirkel.

Med den fjerde graden av regurgitasjon er de karakteristiske symptomene på alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser i hjertet og økende trykk i den lille sirkulasjonssirkelen kortpustethet, arytmier, muligens forekomsten av hjerteastma og til og med lungeødem. I avanserte tilfeller av hjertesvikt for tegn på tap av lungeblodstrømmen sluttet ødem, cyanose av huden, svakhet, tretthet, mottakelighet for arytmier (atrial fibrillering), hjerte smerte. I mange henseender er manifestasjonene av mitralregurgitasjon av en uttalt grad bestemt av sykdommen som førte til nederlaget til ventilen eller myokardiet.

Separat bør det sies om prolaps av mitralventilen (PMC) ganske ofte ledsaget av regurgitation av varierende grad. Prolaps de siste årene begynte å vises i diagnoser, selv om tidligere et slikt konsept var sjeldent. I mange henseender er denne situasjonen forbundet med utseendet på visualiseringsmetoder - ultralydsundersøkelse av hjertet, som gjør det mulig å spore bevegelsen av brosjyrene i MC med hjertekontraksjoner. Ved bruk av Doppler ble det mulig å etablere en nøyaktig grad av retur av blod til venstre atrium.

PMC er typisk for folk høye, magre, ofte funnet hos ungdom ved et uhell når de ble undersøkt før de ble skrevet inn i hæren eller bestått andre medisinske undersøkelser. Ofte er dette fenomenet ikke ledsaget av brudd og påvirker ikke livsstil og velvære, så du bør ikke være skremt samtidig.

Det er ikke alltid detekteres mitralklaffprolaps med oppstøt, dens grad i de fleste tilfeller begrenset av den første eller til og med null, men imidlertid denne funksjonen kan være ledsaget av hjertefunksjon arrythmia og nedsatt overføring av nerveimpulser langs myokardium.

Ved deteksjon av PMC av små grader, kan man begrense seg til observasjon av en kardiolog, og behandling er ikke nødvendig i det hele tatt.

Aortisk regurgitasjon

Den omvendte strømmen av blod til aortaklaven oppstår når den er mangelfull eller påvirker den opprinnelige aorta, når den, i nærvær av en inflammatorisk prosess, dens lumen og diameteren av ventilringen utvides. De hyppigste årsakene til slike endringer er:

 • Revmatiske følelser;
 • Infeksiøs endokarditt med betennelse i ventiler, perforering;
 • Medfødte misdannelser;
 • Inflammatoriske prosesser av den stigende aorta (syfilis, aortitis i revmatoid artritt, Bechterew sykdom, etc.).

Slike vanlige og velkjente sykdommer som arteriell hypertensjon og atherosklerose kan også føre til endringer i ventilflikter, aorta og venstre ventrikel i hjertet.

Aortisk regurgitasjon er ledsaget av en retur av blod til venstre ventrikel, som overløper med overdreven volum, mens mengden blod som kommer inn i aorta og videre inn i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, kan reduseres. Hjertet, prøver å kompensere for mangel på blodstrøm og skyve overskytende blod inn i aorta, økning i volum. I lang tid, spesielt med opphiss av 1, tillater en slik adaptiv mekanisme å opprettholde normal hemodynamikk, og symptomene på forstyrrelser forekommer ikke i mange år.

Etter hvert som massen av venstre ventrikel øker, gjør også hans behov for oksygen og næringsstoffer som kranspulsårene ikke kan gi. I tillegg blir mengden av arterielt blod som skyves inn i aorta, mindre, og derfor vil det ikke komme nok i hjertets kar. Alt dette skaper forutsetninger for hypoksi og iskemi, noe som resulterer i kardiosklerose (spredning av bindevev).

Med progresjonen av aortisk oppblåsthet når lasten på venstre halvdel av hjertet en maksimal grad, kan myokardets vegg ikke bli hypertrofiert til uendelig, og dens strekk forekommer. Til slutt utvikler hendelsene på en lignende måte som i tilfelle av mitralventil involvering (pulmonal hypertensjon, stagnasjon i små og store sirkler, hjertesvikt).

Pasienter kan klage over hjertebank, dyspné, svakhet, lunger. Et karakteristisk trekk ved denne feilen er utseendet på angina angrep i forbindelse med utilstrekkelig koronar sirkulasjon.

Tricuspid regurgitasjon

Tapet i tricuspidventilen (TK) i isolert form er sjelden. Vanligvis er den manglende evne til dens regurgitasjon er en konsekvens av større endringer i den venstre hjertehalvdel (relativ insuffisiens TC) når det høye trykk i lungekretsløpet hindrer tilstrekkelig blodsirkulasjon i lungearterien som bærer blodoksygenering i lungene.

Tricuspid regurgitasjon fører til brudd på fullstendig tømming av høyre side av hjertet, tilstrekkelig venøs retur gjennom de hule venene, og derfor oppstår stagnasjon i den venøse delen av den store sirkel av blodsirkulasjon.

For Trikuspidalklaff oppstøt ganske typisk forekomst av atrieflimmer blåhet av huden, ødem syndrom, halsvene-distensjon, forstørret lever og andre tegn på kronisk sirkulatorisk insuffisiens.

Oppblåsthet av lungearterieventilen

Det tap av ventilene i lunge- ventilen kan være medfødt i naturen, manifestert i barndom, eller ervervet som et resultat av aterosklerose, de syphilitic lesjoner klaffer endringer i septisk endokarditt. Ofte vinne pulmonal ventil insuffisiens og oppstøt forekommer i den allerede eksisterende pulmonal hypertensjon, lungesykdommer, lesjoner av andre hjerteklaffer (mitral stenose).

Minimal oppblåsthet av lungearterieventilen fører ikke til signifikante hemodynamiske lidelser, mens det er betydelig retur av blod til høyre ventrikel, og deretter til atriumet, forårsaker hypertrofi og påfølgende dilatasjon (ekspansjon) av hulrommene på høyre side av hjertet. Slike endringer manifesteres ved alvorlig hjertesvikt i en stor sirkel og venøs stasis.

Pulmonal regurgitasjon manifesteres av alle slags arytmier, dyspné, cyanose, merket hevelse, opphopning av væske i bukhulen, endringer i leveren opp til skrumplever og andre tegn. Med medfødt patologi av ventiler forekommer symptomene på sirkulasjonsforstyrrelser allerede i tidlig barndom og er ofte irreversible og alvorlige.

Funksjoner av oppblåsthet hos barn

I barndommen er riktig utvikling og funksjon av hjerte og sirkulasjonssystem svært viktig, men brudd er dessverre ikke uvanlig. Oftest defekter ventilsvikt og blod tilbake i barn forårsaket av medfødte misdannelser (tetralogy tetrade, lungearterien hypoplasi ventil defekter skillevegger mellom atriene og ventriklene et al.).

Alvorlig oppstøt på feil strukturen i hjertet manifesterer seg nesten umiddelbart etter fødsel symptomer på åndenød, cyanose, høyre ventrikkel svikt. Ofte ender skjebnesvangert betydelige brudd, så hver forventningsfull mor må ikke bare ta vare på helsen din før forventet graviditet, men også betimelig å delta spesialist ultralyd diagnostikk i løpet av svangerskapet.

Muligheter for moderne diagnostikk

Medisin står ikke stille, og diagnosen av sykdommer blir mer og mer pålitelig og kvalitativ. Bruken av ultralyd har gjort betydelige fremskritt i påvisning av en rekke sykdommer. Tilsetning av ultralyd hjerte undersøkelse (ekkokardiografi) Doppler gjør det mulig å evaluere naturen av blodstrøm gjennom blodkarene og hulrom i hjertet, bevegelsen av ventilklaffer på tidspunktet for myokardiale sammentrekninger, for å etablere graden av regurgitasjon, etc. Kanskje den Echo -.. er den mest pålitelige og informative hjertesykdom diagnose metode modus sanntid og samtidig rimelig og rimelig.

mitral regurgitasjon på ekkokardiografi

I tillegg til ultralyd, kan indirekte tegn på regurgitering bli funnet på EKG, med forsiktig auskultasjon av hjertet og evaluering av symptomer.

Det er ekstremt viktig å identifisere brudd på hjerteapparatet med regurgitasjon, ikke bare hos voksne, men også under intrauterin utvikling. Praksisen med ultralydundersøkelse av gravide kvinner på ulike stadier kan detektere tilstedeværelsen av feil, sikkert allerede i den første evaluering og diagnose av oppkast, noe som er en indirekte indikasjon på mulige kromosomale abnormaliteter eller mangler vekst ventiler. Dynamisk overvåking av risiko grupper av kvinner gjør betimelig å etablere eksistensen av alvorlig sykdom hos fosteret og for å bestemme om du vil holde svangerskapet.

behandling

Taktikken for å behandle regurgitation bestemmes av årsaken, det fremkalles, graden av alvorlighetsgrad, tilstedeværelsen av hjertesvikt og samtidig patologi.

Det er mulig som en kirurgisk korreksjon av bruddene på strukturen til ventiler (ulike typer plast, proteser) og medisinsk konservativ terapi, med sikte på å normalisere blodstrømmen i organene, kjempe med arytmi og sirkulasjonsfeil. De fleste pasienter med alvorlig oppstøt og mister både opplag sirkler trenger konstant overvåking av kardiolog oppnevning av diuretika, betablokkere, antihypertensive og antiarytmika, som vil velge en spesialist.

Med mitral prolaps i en liten grad, er prilkupannoy regurgitation av en annen lokalisering nok dynamisk observasjon av legen og rettidig undersøkelse ved forverring av tilstanden.

Varsel regurgitasjon avhenger av mange faktorer:.. Dens omfang, årsaker, er pasientens alder, tilstedeværelse av sykdommer i andre organer, etc. Når omsorg mot deres helse og regelmessige besøk til legen mindre oppstøt ikke truet komplikasjoner, og med uttalt endrer sin korreksjon, inkludert Antall kirurgiske, gjør det mulig å forlenge pasientens liv.

Tricuspid ventil regurgitation av 2 grader

Tricuspidventil regurgitasjon

Tricuspid regurgitasjon, som mange andre hjertepatologier, vokser raskt yngre i dag. Registrere en funksjonsfeil i hjerteventilen kan være før fødsel av babyen, under ultralyd.

Ofte blir oppkastet til tricuspidventilen diagnostisert hos barn i barnehage, og hos voksne utvikles det vanligvis på bakgrunn av alvorlige sykdommer av helt annen natur. Denne anomali har flere former, forskjellige symptomer og dermed ulike tilnærminger til behandling.

Begrepet tricuspid regurgitation

Begrepet "regurgitation" er medisinsk. Det kom fra det latinske ordet gurgitare (oversatt som "flom") og prefikser re, som betyr "igjen, tilbake". I kardiologi refererer regurgitation til omvendt strøm (overføring) av blod fra ett hjertekammer til et annet.

Hjertet består av fire kamre (2 atria og 2 ventrikler) skilt av septa og utstyrt med fire ventiler. Det er en mitral, aorta, pulmonal arterie og tricuspid (tricuspid). Sistnevnte forbinder høyre ventrikel og høyre atrium. I hver av ventilene av ulike årsaker kan det være blodstrømforstyrrelser, noe som betyr at det er fire typer av denne sykdommen.

Oftest er aorta- og mitralregurgitasjon diagnostisert, tricuspid forekommer sjeldnere. Men faren er at når du diagnostiserer, kan du forveksle ulike former for denne patologien. I tillegg oppstår forstyrrelsen av operasjonen av forskjellige hjerteventiler i pasienten samtidig.

Viktig poeng: oppkast av tricuspideventilen er ikke en uavhengig sykdom og en separat diagnose. Denne tilstanden utvikler seg vanligvis på grunn av andre alvorlige problemer (hjerte-, lunger, etc.), og derfor blir det vanligvis behandlet i et kompleks. Og viktigst av alt - en anomali med et skremmende latinsk navn bør ikke betraktes som en dom. Det er lett nok å diagnostisere, det er ganske mulig å kurere eller i det minste streng kontroll.

Typer av tricuspid regurgitasjon

Det er 2 hovedklassifiseringer av denne patologien - ved utseende og av årsaker til forekomsten.

 • Ved utseendet: medfødt og oppkjøpt.

Medfødt er registrert selv under intrauterin utvikling av barnet eller i de første månedene etter fødselen. I dette tilfellet kan arbeidet i hjerteventilen til slutt gå tilbake til normal. I tillegg er en medfødt anomali mye lettere å holde kontroll over, hvis du tar vare på ditt hjerte og observerer tiltak for å forebygge kardiovaskulære sykdommer.

Ervervet vises hos voksne allerede i løpet av livet. Slike patologi oppstår aldri i isolasjon, det kan skyldes en rekke sykdommer - fra dilatasjon (ekspansjon) av ventrikkelen til hindring av lungearteriene.

 • På grunn av: primær og sekundær.

Primær tricuspid anomali diagnostiseres på bakgrunn av hjertesykdommer. Det er ingen problemer med pasientens åndedrettssystem med denne diagnosen. Hovedårsaken til sekundær forstyrrelse av blodstrømmen i tricuspideventilen er pulmonal hypertensjon, det vil si for høyt trykk i pulmonal arteriesystemet.

Regurgitering av tricuspidventilen går tradisjonelt i hånd med mangel på ventilen selv. Derfor separerer noen klassifikasjoner typer av tilbakestøping på grunnlag av form av tricuspidinsuffisiens, det vil si direkte ventilsykdommen:

 1. Økologisk (absolutt) mangel, når årsakene er i lesjonen av ventilflikter på grunn av en medfødt sykdom.
 2. Funksjonell (relativ), når det er en dilatert ventil på grunn av problemer med lungefartøy eller diffus skade på hjertevevet.

Graden av tricuspid-ventiloppfylling

Regurgitation kan forekomme i 4 forskjellige stadier (grader). Men noen ganger tildeler leger en separat, femte, såkalt fysiologisk oppblåsning. I dette tilfellet er det ingen endringer i myokardiet, alle tre ventiler i ventilen er helt sunne, bare en liten forstyrrelse av blodstrømmen nær ventilene (en "virvling" av blod) observeres.

 • Den første fasen. I dette tilfellet registreres pasienten en liten strøm av blod tilbake, fra ventrikkelen til atriumet gjennom ventilflappene.
 • Den andre fasen. Lengden på strålen fra ventilen når 20 mm. Tricuspid regurgitation av 2. grad er allerede ansett som en sykdom som krever spesiell behandling.
 • Den tredje fasen. Blodstrømmen oppdages lett under diagnosen, lengden overstiger 2 cm.
 • Den fjerde fasen. Her reiser blodstrømmen allerede en betydelig avstand inn i høyre atrium.

Funksjonell tricuspid regurgitering er vanligvis nummerert 0-1 grader. Ofte er det funnet i høyt magert folk, og noen medisinske kilder sier at denne anomali er i 2/3 av helt friske mennesker.

En slik tilstand er absolutt ikke livstruende, påvirker ikke trivsel i det hele tatt og blir funnet ut ved et uhell når det testes. Med mindre det begynner å utvikle seg.

Årsaker til patologi

Hovedårsaken til den forstyrrede blodstrømmen gjennom tricuspideventilen er dilatasjon av høyre ventrikel sammen med valvulær insuffisiens. Denne anomali er forårsaket av pulmonal hypertensjon, hjertesvikt, obstruksjon (obstruksjon) av lungearteriene. Sjelden årsakene til omvendt overføring av blod er infeksiøs endokarditt, reumatisme, medisinering, etc.

Faktorer som forårsaker utseendet til denne hjertesykdommen, er vanlig å dele seg i 2 store grupper, avhengig av selve patologien:

 1. Årsakene til primær tricuspid regurgitasjon:
  • revmatisme (systemisk betennelse i bindevev);
  • infeksiøs endokarditt (betennelse i endokardiet, ofte funnet hos injeksjonsbrukere);
  • Valve prolapse (ventilene bøyer flere millimeter);
  • Marfan syndrom (arvelig bindevevssykdom);
  • anomalier av Ebstein (medfødt misdannelse, der ventilventiler er forskjøvet eller fraværende);
  • brysttrampe;
  • Langvarig bruk av medisiner (Ergotamina, Phentermina, etc.).
 2. Årsaker til sekundær tricuspid regurgitasjon:
  • økt trykk i lungearteriene (hypertensjon);
  • ekspansjon eller hypertrofi i høyre ventrikel;
  • høyre ventrikulær dysfunksjon;
  • stenos av mitralventilen;
  • mangel på høyre og alvorlig venstre ventrikulær svikt;
  • ulike typer cardiopathy;
  • Atrial septal defekt (medfødt misdannelse);
  • obstruksjon av lungearterien (og utstrømningskanalen).

Med milde former for forstyrrelse av blodstrømmen mellom hjertekamrene, er det ingen spesifikke symptomer.

Tricuspid regurgitation av 1 grad kan manifestere seg bare med ett tegn - økt pulsering av vener på nakken.

Det er en slik effekt på grunn av høyt trykk i jugulære vener, og det er lett å føle pulsasjonen, bare ved å legge hånden til nakken til høyre.

I de senere stadiene kan du ikke bare føle seg slående puls, men også en skarp rysting av livmorhalsene. Om problemer med blodstrømmen i høyre ventrikel, vil de bli fortalt av slike symptomer:

 • Jugular vener skremmer ikke bare, men også merkbart hovelse;
 • cyanotisk hudfarge (spesielt på nasolabial trekant, under neglene, på leppene og nesen);
 • hevelse av føttene;
 • atrieflimmer;
 • klyvning av hjertetoner;
 • en holosystolisk murmur i hjertet (økt ved innånding);
 • kortpustethet og tretthet;
 • smerte og tyngde i riktig hypokondrium;
 • forstørret lever, etc.

De fleste av disse tegnene kan signalere en rekke kardiovaskulære problemer. Derfor kalles det mest tydelige synlige symptomet på tricuspid regurgitasjon hevelse og skjelving av jugularvenen.

Tricuspid regurgitasjon hos barn

Avvisning av blod i høyre ventrikel er nå registrert i stadig større grad hos barn, og til og med før fødselen. Tricuspid regurgitasjon i fosteret kan oppstå i første trimester av graviditeten, ved den 11-13te uken.

Denne funksjonen forekommer ofte hos barn med kromosomale abnormiteter (for eksempel med Downs syndrom). Men en viss prosentandel av oppblåsthet observeres i et helt sunt foster.

Barnekardiologer snakker om et raskt voksende antall tilfeller av tricuspid anomalier hos barn i ulike aldre. I de fleste av dem er det oppdaget opphiss av første grad, og i dag er det allerede vurdert som en variant av normen.

Hvis barnet ikke har andre hjertesykdommer, er det i fremtiden en stor sjanse for at ventilen vil gjenopprette seg selv.

Men hvis den medfødte sykdommen når andre eller tredje fasen, er det risiko for fremtidig hjertesvikt, høyre ventrikulær dysfunksjon. Derfor er det viktig for et barn å besøke kardiologen regelmessig og observere alle nødvendige tiltak for å forhindre hjertesykdom.

diagnostikk

For å avgjøre den utprøvde tricuspid-regurgitasjonen, har leger lært lenge, men diagnosen av milde former ble mulig relativt nylig, med fremkomsten av ultralyd. Det er omtrent 40 år siden.

I dag er ultralyd regnet som den viktigste metoden for diagnose i denne patologien. Det gjør det mulig å skille den minste åpningen av ventilflappene, størrelsen og retningen av blodstrømmen.

Kompleks diagnostisering av tricuspid-ventiloppfylling inkluderer følgende:

 • anamnesis samling;
 • Fysisk undersøkelse (inkludert auskultasjon av hjertet - lytting);
 • Ultralyd av hjertet (vanlig og med doppler) eller ekkokardiografi;
 • EKG;
 • bryst røntgen;
 • hjerte kateterisering.

Kateterisering er en diagnostisk og behandlingsmetode som krever omhyggelig forberedelse av pasienten. For å studere problemer med blodstrømmen gjennom tricuspideventilen brukes det sjelden. Bare i de tilfellene når den dypeste diagnosen er nødvendig, for eksempel å vurdere tilstanden til hjertets kransbeholdere.

Behandling og forebygging

Terapi av tricuspid regurgitasjon inkluderer 2 store blokker - konservativ og kirurgisk behandling. Når sykdommen er i første fase, er det ikke nødvendig med spesiell terapi, bare regelmessig observasjon av kardiologen.

Hvis pasienten har kardiovaskulære patologier som utløser et brudd på blodstrømmen, er all behandling rettet mot dem, det vil si å utelukke årsaken til oppkast.

Når sykdommen kommer i andre grad, innebærer konservativ behandling allerede å ta spesielle medisiner. Disse er diuretika (vanndrivende), vasodilatatorer (rettsmidler for muskulatur vasodilasjon), kaliumpreparater, etc.

Kirurgisk behandling av tricuspidventil - disse er følgende typer operasjoner:

Livets prognose med tricuspid regurgitasjon er ganske gunstig, forutsatt at pasienten fører en sunn livsstil og beskytter sitt hjerte. Og når sykdommen oppdages i første fase, og når operasjonen på ventilen allerede er utført.

Leger i dette tilfellet anbefales å bruke standardtiltak for å forhindre hjertesvikt. Denne kontrollen av kroppsvekt og regelmessig trening, riktig ernæring, avvisning av sigaretter og alkohol, vanlig hvile og så lite stress som mulig. Og viktigst - konstant overvåkning av en kardiolog.

Tegn, symptomer og terapi av tricuspid regurgitasjon

Tricuspid regurgitasjon er en svikt i tricuspidventilen, som skyldes at den ikke er tilstrekkelig til å lukke seg. Som et resultat strømmer blodet fra høyre ventrikel tilbake til høyre atrium. I noen tilfeller (en abnormitet av Ebstein), er det mulig å oppdage et slikt brudd selv under intrauterin utvikling av spedbarnet. Hva er årsakene til dannelsen av patologi, og hvordan håndteres det?

Faktorer av sykdomstilfelle

En av følgende faktorer kan bidra til utviklingen av sykdommen:

 • komplikasjoner av revmatisme og reumatoid artritt;
 • traumer av thoracal ryggrad hos barn;
 • infeksiøs endokarditt, funnet i de fleste tilfeller av narkomaner som injiserer rusmidler;
 • ventil prolapse;
 • Marfan syndrom og medfødt patologi av bindevev som oppstår;
 • Ebstein-avviket;
 • langvarig bruk av medisiner.

Foruten de ovennevnte årsaker til Trikuspidalklaff sykdom (TC) er tilordnet flere triggere for eksempel høyt trykk i luftfartøyet, utvidelse eller høyre ventrikulær hypertrofi, vasokonstriksjon mitral ventil, medfødt hjertesykdom. De samme faktorene fører til nederlaget til andre ventiler, utseendet på mitral og lungesvikt.

Hva bekymrer pasienter?

Hvis et barn eller en voksen har en første grad av tricuspid regurgitasjon, kan pasienten ikke engang vite om sin tilstedeværelse, fordi endringer i hjertets arbeid er ubetydelig. Ingen symptomatologi i første grad er ikke karakterisert. Sannsynligvis vil pasienten merke seg i seg en intensivert pulsering av vener i livmorhalsområdet.

Når tricuspid regurgitasjon på 1 grad går videre til andre trinn, begynner følgende tegn på pasienten:

 • Tremor og hevelse i jugular vener.
 • Bluish skygge av huden.
 • Hevelse i nedre ekstremiteter.
 • Atrieflimmer.
 • Splitting av hjerte lyder.
 • Små hjerte mumler.
 • Kortpustethet og rask tretthet.
 • Sårhet og en følelse av tyngde i hypokondrium høyre.
 • Økt leverstørrelse.

Mange av disse symptomene ligner på andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet, så den største oppmerksomheten bør betales til jugularvenen. Hvis det svulmer og skjelver, er det et sikkert tegn på tricuspid regurgitasjon av 2. grad.

Hevelse av jugular vener

Stadier av utvikling av patologi

Regargitayiya er delt inn i fire faser:

 1. Den første. Med henne har pasienten en minimal returstrøm av blod fra ventrikkelen til atriumet gjennom ventilene til ventilen.
 2. Den andre. I dette tilfellet er lengden på strålen 20 mm. Dette stadiet bør behandles.
 3. Den tredje. På dette stadiet er blodstrømmen allerede mer enn 2 cm.
 4. Fjerde. Denne graden er preget av det faktum at strålen passerer dypt inn i høyre atrium.

Separat utmerker seg fysiologisk oppstyr. Det har ingen effekt på helse og blir ofte funnet ut av et uhell. Det er typisk for magre høye mennesker.

Diagnose og sykdom

For å gjøre den riktige diagnosen, foreskriver legen en checkup. Utviklingsstadiet av patologien til ventilen kan etableres ved hjelp av ekkokardiografi. En annen pasient må gjennomgå elektrokardiografi og røntgenstråle.

Med hjelp av disse metodene bestemmer legen de patologiske endringene i hjertehulene. For eksempel i første fase av sykdommen, er det ingen forstyrrelser, og allerede fra 2. grad er det en økning i overlegne vena cava og høyre atrium. Kardiologen kan foreskrive dopplerometri, og i tilfelle omstridte situasjoner - kateterisering, men dette gjøres svært sjelden.

Hvordan håndtere hjertets patologi?

Den innledende fasen av tricuspid-ventilregurgitering krever ikke behandling, dets manifestasjoner er moderate. Hun er godt tolerert av de syke, uten noen effekt på helsen. De resterende stadiene av sykdommen trenger allerede terapi. Først av alt er behandlingen rettet mot å eliminere de faktorene som forårsaket denne sykdommen.

Sørg for å utføre behandling for sykdommer som følger tricuspid regurgitasjon eller oppstår som en komplikasjon av denne patologien. Hvis medisinering ikke gir resultater, og sykdommen fortsetter å utvikle seg, kan den behandlende legen insistere på å utføre operasjonen.

Kirurgisk behandling består av montering av proteser, plastisk tricuspid ventil eller annuloplastikk. Den siste intervensjonen utføres dersom patologien dannes på grunn av utvidelsen av ventilringen. Proteser er etablert i utviklingen av hjertesvikt, noe som skyldes Ebstein's anomali eller carcinoid syndrom.

For proteser, bruk en grisventil. Dette bidrar til å redusere risikoen for dannelsen av ulike komplikasjoner i fremtiden. Ventilen til dette kjæledyret utfører sine funksjoner godt, noe som betyr at du kan leve med det i lang tid, ca 10 år. Etter denne perioden er pasienten plassert en ny ventil.

Folkemetoder for å behandle sykdommen

Mange pasienter foretrekker å bruke folkemedisiner i behandling av hjertesykdom. Regurgitation av tricuspidventilen i 1. grad er ikke noe unntak. Men man må alltid huske en tilstand: Alternativ medisin kan bare brukes som en ekstra behandling, men kan ikke erstatte den viktigste.

Blant folkeoppskrifter for hjertesykdommer kan vi skille mellom følgende:

 • Infusjon av rosmarin. Du må ta 50 gram tørkede blader av planten og fylle med en liter rødvin. Deretter legger du på et mørkt sted for å infisere i 1,5 måneder. Så kan du ta før du spiser to spiseskjeer om dagen.
 • Dekoksjon av urter. For å gjøre dette må du ta en blanding av torn, lyng og hagtorn. Legg til side en spiseskje og hell den med et glass kokt vann. Legg deretter i et vannbad og kok i 15 minutter. Etter dette må du spenne kjøttkraft og spise den minst to ganger om dagen. Denne drikken må tilberedes hver dag for å gjøre den frisk.
 • Ta mynte og bryg det som vanlig te, la den brygge i en time. Ta deretter 3 ganger om dagen for et halvt glass.

Det er fortsatt mange folkemessige rettsmidler for hjertesviktfeil. For å velge det mest passende for denne patologien, er det best ved hjelp av den behandlende legen. Det er viktig å sørge for at pasienten ikke har kontraindikasjoner.

Forebygging av sykdom

Bedre forebyggende tiltak i dette tilfellet er rettidig avhending av patologier og faktorer som kan forårsake utvikling av tricuspid-ventiloppfylling. Det er viktig å lede en sunn og aktiv livsstil, å gi opp røyking, alkohol og narkotika.

Det er også viktig å hindre ventilens patologi og riktig næring. Det bør utelukke matvarer der det er mye kolesterol. Pasienter som har risiko for å utvikle denne patogen, må besøke kardiologen oftere og se nærmere på helsen din.

Insuffisient av tricuspidventilen i 2. grad: hva er det?

Skrevet av Jenniffer på tirsdag, 08.04.2015 - 01:56

Ervervede hjerteventilfeil inkluderer en sykdom kalt tricuspideventil insuffisiens, tricuspid regurgitasjon, der en funksjonsnedsettelse av hjerteventilapparatet finner sted.

Tricuspidusuffisiens: årsaker

Betegnelsen hjerteklaffen insuffisiens, inkludert trikuspidal eller trikuspidal forstå brudd av dens drift, som består i en ufullstendig lukking av ventilene på grunn av deres ødeleggelse, skade, deformasjon, noe som resulterer i en retur av blod kaster med sammentrekning av hjertet i retning fra høyre hjertekammer til høyre atrium.

I form av en isolert, ren, valvulær defekt finnes kun i svært sjeldne tilfeller, som vanlig, kombineres det med mitral og / eller aorta defekter, med symptomer på stenose.

Blant årsakene til den oppkjøpte mangelen på tricuspid-ventilen er:

 • Revmatisme. systemisk sykdom av inflammatorisk natur - som den vanligste faktoren for misdannelse
 • Infeksiv endokarditt, en inflammatorisk prosess som påvirker hjertets indre vegger
 • Lesjoner av myokardiet i høyre ventrikel som følge av myokarditt, infarkt. cardiosclerosis
 • Konsekvenser av karcinoide tumorer
 • Traumatisk hjerteskade, brudd på ventilflapper
 • Tilstedeværelse av kronisk hjertesvikt. pulmonal hypertensjon
 • Medfødte hjertefeil, ledsaget av endring i størrelsen på høyre ventrikel, defekter i septum mellom ventriklene, sirkulasjonsforstyrrelser
 • Forstyrrelser i tricuspid ventilventil, manifestert i ekspansjonen av fiberringen; i deformasjon, akkordseparasjon, papillær eller papillær muskel
 • Effekter av kirurgisk behandling av mitralventil stenose

Fremveksten av tricuspidusinsuffisiens kan føre til ulike patologier og sykdommer som oppstår gjennom hele pasientens liv.

Lær om årsakene til hjertesykdom fra videoen.

klassifisering

Det finnes en rekke kriterier for å skille ulike former for insuffisiens av tricuspidventilen.

Avhengig av hvor lenge begynnelsen av valvulær sykdom oppstår, sies det:

 • Medfødt insuffisiens, som er ekstremt sjelden som følge av eksponering for skadelige faktorer i fosteret under graviditet; Identifisert med arvelige anomalier av Ebstein, Marfan, Ehlers-Danlos; manifestert i underutvikling eller uregelmessighet av antall brosjyrer; preget av en unormal, lavere plassering av tricuspid ventilen; uttrykt i strid med strukturen til ventiler, for eksempel i form av medfødte klyver; manifestert i degenerative endringer av ventiler seg selv, øker deres tykkelse og reduserer dens tetthet.
 • På den oppkjøpte form av patologi, som utvikler seg under pasientens liv på grunn av en rekke årsaker, oftest i form av komplikasjoner av inflammatoriske sykdommer.
 • Av hvilken del av ventilapparatet er det påvirket, er det mulig å skille mellom: Den organiske form for mangel, hvor vingene endrer seg; relativ eller funksjonsfeil, når ventilene ikke endres, men evnen til å lukke ventilen er svekket; Det er anomalier av andre strukturer i ventilapparatet, muskelring, snorer av akkorder, papillære muskler, utvidelse av høyre ventrikel.
 • Ved hvor sterkt regurgitasjon uttrykkes, er omvendt bevegelse av blod i retning fra ventrikel til atrium, det er vanlig å utelukke graden av defekt: den første er den vanskelige definisjonen av regurgitasjon; den andre bestemmelsen av den omvendte bevegelsen av blod i en avstand på to centimeter fra tricuspideventilen; den tredje - definisjonen av regurgitasjon i en avstand på mer enn to centimeter fra ventilens plassering; den fjerde - gjenkjenning av opphisselse på en betydelig lengde av området.

Bestemmelsen av enhver form for insuffisiens av tricuspid-ventilen er av stor betydning i valget av behandlingstaktikk.

Insuffisient av tricuspidventilen i 2. grad

Når en tricuspidventil er mangelfull, blir en viss mengde blod ved sammentrekning av hjertet, på grunn av ufullstendig lukking av ventilfliker, en omvendt støping i det høyre atrium fra ventrikkelen.

Ved gjentatte hendelser av denne typen oppstår en økning i volum og trykk i det høyre atrium, oppstår en ekstra belastning, når kompensasjonsmekanismer er slått på, finner hypertrofi av dette kammeret i hjertet.
På grunn av strukturens særegenheter har det tynnveide høyre atrium begrensede kompensasjonsmuligheter.

Som utmattelse av kompenserende muligheter manifesterer dekompensering, er det fenomener av venøs hypertensjon. mangel på høyre ventrikel, tegn på venøs overbelastning i leveren. reduksjon i blodsirkulasjon på grunn av redusert utblodning av blod fra høyre ventrikel.

Når svikt av det første grad av defekt ventil kompenseres ofte ikke er ledsaget av manifestasjonen av symptomer, ikke påvirker pasientens helsetilstand detekteres ikke i elektrokardiogrammet kan bli detektert bare i løpet av doppler.

Insuffisient av tricuspidventilen i 2. grad er en mer alvorlig sykdom, ledsaget av sekundære endringer.

Det er en økning i volumet av omvendt bevegelse av blod. Da sviktet i ventilfunksjonen øker, vises karakteristiske symptomer.

Med den andre grad av insuffisiens forverres pasientens helsetilstand gradvis, noe som også manifesterer seg i begrensning av deres fysiske aktivitet.

Forekommer på en eller annen måte ond sirkel av dempningen som oppstår høyre ventrikulær hypertrofi, øker ventilens insuffisiens, forverret av alvorlighetsgraden av sykdommen.

Overgangen fra den andre sykdomsgraden til den tredje er perioden da formålet med kirurgisk behandling er indikert.

Tricuspidusuffisiens: symptomer

Som kliniske manifestasjoner av tricuspid ventilfeil, er det bemerket:

 • Klager hos pasienter med rask tretthet i nærvær av fysisk anstrengelse, følelser av svakhet, svakhet, redusert effektivitet
 • Klager om følelsene av uregelmessig hjerteslag
 • Hyppig trang til å urinere om natten
 • Hevelse av føtter. skinner om kvelden
 • Føler av å fryse ben, chilliness av deres
 • Følelse av tyngde i området med riktig hypokondrium
 • Følelser av overbefolkning, alvorlighetsgrad, hevelse i magen
 • Tilstedeværelse av luftveiene
 • Følelser av pulsering av fartøy på nakken med deres betydelige hevelse
 • Den karakteristiske uoverensstemmelsen av pulsering med samtidig palpasjon av leveren og høyre ventrikel
 • Tilstedeværelsen av spesifikke funksjoner under lytting av hjertet lyder i form av pansystolisk støy, atrieflimmer, splittring av toner
 • Utseendet til icterus i ansiktets hud, puffiness
 • Økt leverstørrelse
 • Manifestasjon av ascites
 • Tilstedeværelsen av dyspeptiske fenomen i form av flatulens. kvalme. oppkast

Denne symptomatologien oppstår når graden av svikt i valvulær defekt øker.

Hvis du føler deg syk, trøtthet, generell svakhet og andre karakteristiske manifestasjoner, ikke kast bort tid, besøk en lege.

diagnostikk

Som diagnostiske prosedyrer i tilfelle en tricuspidventilfeil, brukes følgende tiltak:

 • På samlingen og analysen av anamnese, pasientklager, særegenheter i sitt daglige liv, arbeidsaktivitet, inflammatoriske sykdommer, avhengighet av dårlige vaner
 • På oppførsel og analyse av fysiske undersøkelsesdata, med spesiell oppmerksomhet mot tilstedeværelsen av karakteristiske symptomer, inkludert hovne livmorhalsvev, økt abdominal størrelse. lever, pulsasjoner
 • Gjennomføring av brystet med bekreftelse eller fornektelse av utvidelse av hjertet
 • På implementeringen av å lytte til hjertet for å identifisere den karakteristiske støyen, forekomsten av uregelmessig hjerteslag, arytmi
 • Ifølge vurderingen av blodtrykk
 • Ved avtale og evaluering av resultatene av laboratorietester av blodprøver, urin
 • Elektrokardiogram - for å vurdere størrelsen på hjertekamrene, hjerteslagets art for bekreftelse av forstørrede høyre ventrikler og atria
 • Fonokardiogram - for å identifisere systoliske lyder
 • Ekkokardiografi, ultralydundersøkelse av hjertet - en av hovedmetodene for å vurdere den høyre atrioventrikulære ventilen, tilstanden til ventilapparatet, dens ventiler, tilstedeværelsen av tilhørende avvik og mangler
 • Doppler-Ekkokardiografi - for studier av blodstrøm, inkludert oppblåsthet
 • Radiografi av brystet - for å vurdere størrelsen på hjertet, konfigurasjonen, plasseringen
 • Hjertekateterisering - for å måle trykket i høyre ventrikel og atrium
 • Datatomografi - med det formål å skaffe flerdimensjonale bilder av hjertet
 • Koronar kardiografi - for å vurdere bevegelsen av blodstrømmen

Utførelse av diagnostiske tiltak i tilfelle av tricuspidventilmangel er arbeidskrevende på grunn av den vanlige kombinasjonen med mitral- og / eller aortaklaffdefekter med stenose.

Tricuspid insuffisiens hos barn

I barndommen blir ikke insuffisiens av tricuspid eller tricuspidventil i en ren, isolert form detektert, men registreres vanligvis i kombinasjon med defektene i mitral- og / eller aortaklaffen.

I nyfødte spedbarn og i de første månedene av livet er denne patologien en konsekvens av en medfødt anomali av selve ventilen, andre utviklingsdefekter.

I tilfeller av alvorlig form for regurgitasjon i nærvær av alvorlige hjertesykdommer, opptrer symptomene på høyre ventrikelsvikt, respiratorisk nød og cyanose, noe som resulterer i dødelighet, raskt etter fødselen av slike barn.

I den oppkjøpte formen skyldes insuffisienten av tricuspideventilen i barndommen på grunn av komplikasjoner av sykdommer som oftest skyldes streptokokkinfeksjon. som fører til revmatisk skade.

Andre faktorer, som hypertensjon i alvorlig form, kardiomyopati, myokardisk skade, kan tjene som årsakene til funksjonelle og anatomiske ventilendringer. Mye mindre hyppig ventilfeil skyldes traumatiske skader, ondartede neoplasmer.

Stagnerende sirkulasjonsfenomen forårsaket av mangel på ventilen, både små og store, bidrar til manifestasjon av dysfunksjon av barnets systemer og organer.

Manifestasjonen hos barn av en tricuspid ventil mangel i første grad med en liten oppblåsning regnes som en anatomisk funksjon som ikke krever noen behandling som kan passere med alderen.

Tidlig påvisning av hjerteventilfeil hos barn og tilstrekkelig behandling gjør det mulig å gi dem fullest mulig vitale aktivitet.

Tricuspidusuffisiens: behandling

Valget av behandlingstakt for tricuspidusvikt er avhengig av årsaken, som provoserte den, på alvorlighetsgraden av sykdommen, på den generelle tilstanden til pasienten, og på de samtidige sykdommene.

Behandling innebærer bruk av medisiner og kirurgiske metoder.

Medisinbasert konservativ behandling inkluderer:

 • Behandling av sykdommen som forårsaket den oppkjøpte ventilfeilen (revmatisk skade, endokarditt av smittsom natur, kardiopati, pulmonal hypertensjon)
 • Behandling av sirkulasjonssykdom
 • Terapi av hjertesvikt, arytmi

Som medisiner bruker narkotika relatert til diuretika, nitrater, hjerteglykosider, ACE-hemmere, venøse dilatatorer, antikoagulanter, narkotika, som inkluderer kalium.

Narkotikabehandling bør kombineres med overholdelse av et spesielt diett som forutsetter reduksjon i saltinntak og kontrollert volum av væsker.

Kirurgiske behandlingsmetoder inkluderer bruk i henhold til indikasjonene:

 • Plastvirksomhet (plastisk riktig ventil, ringplastikk)
 • Prostetisk ventil ved hjelp av biologiske proteser eller mekaniske ventiler

Indikasjoner for bruk av proteser er brutale abnormiteter i ventilapparatet, ineffektivitet i plastoperasjoner.

Formålet med dette eller det aktuelle legemidlet, dets dose, varigheten av kurset eller typen av kirurgisk behandling er valgt av legen, idet man tar hensyn til pasientens individuelle egenskaper.

forebygging

Forebyggende tiltak er som følger:

 • til forebygging av inflammatoriske sykdommer som kan føre til skade på hjertets ventiler, revmatisme, sykdomsfall, endokarditt
 • til å overholde alle prosedyrer og behandling foreskrevet av legen i nærvær av infeksiøse inflammatoriske prosesser, for å forhindre komplikasjoner
 • å følge kardiologens instruksjoner for hjertesykdom, valvulære defekter, hjertesvikt nøye
 • til rettidig behandling av samtidige kroniske sykdommer
 • til en seriøs bevisst holdning til ens egen helse
 • å nekte selvbehandling, ta medisiner uten å konsultere en lege, til en uautorisert beslutning om å stoppe foreskrevet medisiner eller endre dosering
 • til bevisstheten om behovet for en sunn livsstil uten avhengighet, å temperere kroppen

Enkle tiltak tilgjengelig for enhver fornuftig person kan bidra til å forhindre risikoen for alvorlige helsekomplikasjoner.

Prognose og komplikasjoner

Ved diagnostisering av en tricuspidventil er det en tilstrekkelig sannsynlighet for komplikasjoner i form av:

 • Forstyrrelser av hjertekontraksjoner, deres rytme, atrieflimmer, ventrikulær takykardi
 • Tromboembolisme av lungekar
 • Aneurysme av atriene
 • Sekundær form for infektiv endokarditt med inflammatorisk lesjon av ventiler
 • Progressiv svikt på høyre side av hjertet

Naturen til sykdommen, dets kurs, økningen i alvorlige komplikasjoner avhenger av hvor mye myokardiet påvirkes, hva kroppens generelle tilstand er, hva de underliggende og medfølgende sykdommene er.

I nærvær av dekompenserte former for ventiler og kroniske lungesykdommer er utsikten skuffende.
Insuffisienten til tricuspidventilen, som regel, er kombinert med mangel på de andre ventiler i hjertet, noe som forverrer alvorlighetsgraden av prognosen.

Ikke alltid medikament-konservativ behandling viser en langsiktig effekt.

Pasienter med tricuspid ventilfeil som har gjennomgått en bestemt kirurgisk operasjon er også utsatt for spesielle komplikasjoner:

 • Trombose av protesen
 • Avsetningen av kalsiumsalter på veggene til en kunstig ventil
 • Kortvarige biologiske proteser og behovet for gjentatte kirurgiske inngrep
 • Risikoen for infeksjon

Pasienter med tricuspidusuffisiens trenger konstant hjerteovervåking og korreksjon av progressiv sykdom.

Den totale prognosen for pasienter med tricuspidventilinsuffisiens er ikke veldig hyggelig.

Etter hvert som tricuspid-ventilen forverres, blir pasientene forverret, livene deres er truet på grunn av den alvorlige formen for hjertesvikt.

Les Mer Om Fartøyene