Oversikt over tricuspid regurgitation: årsaker, grader, behandling

Fra denne artikkelen lærer du hva som er tricuspid regurgitasjon, dets årsaker, symptomer og valg av behandlingsmetode (avhengig av sykdomsstadiet og -formen).

Når det er en ufullstendig lukking av tricuspidventilen. I denne tilstanden har pasienten en omvendt strøm fra høyre ventrikel til atriumet.

Det menneskelige sirkulasjonssystemet gir ensidig blodgass. Blod fra ventrikkelen til atriumet beveger seg i en retning på grunn av ventiler som tetter nært med hver sammentrekning av hjertet. Hvis det er ufullstendig lukking, returnerer en del av blodet tilbake til ventrikkelen (oppkast).

Behandling av sykdommen håndteres av en kardiolog. Valget av behandlingsmetode avhenger av alvorlighetsgraden av patologien. Så, 1 grad trenger ikke spesifikk behandling, leger anbefaler bare å overvåke pasientens tilstand. Pasienter med 2 grad av patologi gjennomgår konservativ behandling. Og på nivå 3 og 4 kan kardiovaskulærsystemet bare gjenopprettes kirurgisk.

Årsaker til sykdommen

Denne patologien skjer i to hovedformer:

 1. Primær, som er årsakene til slike sykdommer: revmatisk feber, endokarditt (akutt betennelse i hjerteveggen), myokardial infarkt, dannelsen av fibrøse plakk i hjertevev og genetisk predisposisjon.
 2. Sekundær. Et slikt nederlag av ventilen observeres på grunn av dets utvidelse med kardiomyopati og lungehypertensjon, noe som øker funksjonell belastning på høyre ventrikel.

karakteristiske symptomer

 • Tilstedeværelse av synlig pulsering av livmorhalsvevene.
 • Hevelse av blodårene i venstre del av brystbenet og høyre hypokondrium.
 • Progressiv hevelse av det myke vevet i beina.
 • Tap av effektivitet og rask tretthet.
 • Hyppig følelse av "chilliness".
 • Følelse av rask hjertefrekvens.
 • Hyppig vannlating.
 • Kortpustethet, som først bekymrer pasienten under fysisk anstrengelse, og deretter diagnostiseres i ro.
 • Periodiske anfall av smerter i magen.
 • Den gule skyggen av huden, som kombineres med smertefulle opplevelser i riktig hypokondrium.

Sværheten av de ovennevnte symptomene avhenger av organismens individuelle egenskaper og omfanget av lesjonen. Så for eksempel mangler en pasient med en diagnose av tricuspid regurgitasjon i opprinnelige stadium patologiske symptomer. Det uttrykte kliniske bildet blir som regel observert i sykdoms 3-4 fase når radikal inngrep er nødvendig.

Fire sykdomsgrader

 1. Minimal forstyrrelse av blodstrømmen, som er helt asymptomatisk.
 2. Tilstedeværelsen av en omvendt strøm av blod opptil 2 cm.
 3. Regurgitation er mer enn 2 cm.
 4. Sykdommen ledsages av akutt hjertesvikt.

Diagnose av sykdommen

Hjertepatienter gjennomgår følgende diagnostiske tiltak:

 • Visuell undersøkelse av pasienten og lytting til hjerte lyder med et fonendoskop.
 • Ultralydundersøkelse, som lar deg finne ut av tilstanden til hjertevevet og ventilen.
 • EKG. Metoden bestemmer tidlig tegn på økning i riktig mage og atria.
 • Radiografi av thoracic hule organer. En slik studie bestemmer brudd i ventilsystemet.
 • Hjertekateterisering er en innovativ, minimalt invasiv prosedyre som brukes til å diagnostisere og behandle hjertesykdommer.
Klikk på bildet for å forstørre

Metoder for behandling

I mange tilfeller krever tricuspid regurgitering på 1-2 grader ikke spesifikk terapi, forutsatt at det ikke er noen sammenhengende patologi av indre organer og hjertesvikt.

Behandlingen av pasientene i utgangspunktet - "støttende", de utfører tiltak for å eliminere høyt blodtrykk. Pasienten må være under kontroll av en kardiolog.

Ytterligere progresjon av hjerteventilens patologi regnes som en grunn til konservativ terapi. Legene foreskriver følgende stoffer til pasienten:

 • Diuretika. Diuretika i hypertensjon stimulerer utskillelsen av salter og overflødig væske fra kroppen.
 • Venøse vasodilatorer. Redusere tonen og øke blodkarets lumen bidrar til å redusere blodtrykket og forbedre blodsirkulasjonen.
 • ACE-hemmere. Virkningen av narkotika er rettet mot å hemme funksjonen til et enzym som omdanner angiotensin, noe som reduserer blodårene og fremkaller en økning i blodtrykket.
 • B-blokkere. Disse medisinene reduserer hjertefrekvensen, eliminerer hypertensjon og kronisk hjertesvikt.
 • Hjerteglykosider, som utøver kardiotonisk og antiarytmisk virkning.
 • Metabolske preparater. Disse stoffene forbedrer transporten av oksygen til alle vev i kroppen.
 • Antikoagulantia som middel for å forhindre trombose.

Tricuspid regurgitasjon i sen fase (3 og 4) behandles kirurgisk.

Årsaker og tegn på tricuspid regurgitasjon på 1-2 grader

På hvorfor det er trikuspidalklaff oppstøt av en grad, hva det er og hvordan du kan bli behandlet, ønsker han å vite hver pasient ved påvisning av diagnose i journal eller et annet dokument. Navnet høres kjempebra, men ikke panikk. Det er viktig å forstå hva en sykdom er, hvor farlig dette avviket er, hvorfor det oppstår og hvordan man skal håndtere det.

I utgangspunktet må vi forstå hva navnet på denne sykdommen er. Den første komponenten snakker om navnet på den delen av orglet som ikke fungerer riktig: tricuspid ventilen. Det utfører funksjonen til å beskytte mot omvendt blodstrøm etter hver utløsning fra hjertet. Den ligger mellom høyre side atrium og ventrikel.

Oppgulp av Trikuspidalklaff av en grad manifesteres ved det faktum at etter hver tilførsel av blod til hjertekamrene noe av det returneres til en langsom strøm tilbake gjennom slissen i ventilen, hvilket i sin tur medfører vanskeligheter i arbeidet av hjertet, som han har til å slå raskere for å normalisere volumet av en væske i hulrommet.

Insuffisient av tricuspidventilen oppstår på grunn av brudd på komponentets bevegelse, forringelse av egenskapene. Eller det kan være en fødselsfeil når en del av hullet forblir åpen. På grunn av insuffisiens utvikler tricuspid regurgitasjon av 1. grad.

Denne avviket fra normen er ikke alvorlig, slik at folk ikke merker sykdommen i utgangspunktet. Men hvis du ikke tar tiltak, kan tricuspid insuffisiens på 1 grad utvikles. Hvis du tar hensyn til denne avviket i tide og tar tiltak, kan komplikasjoner unngås.

Så regurgitation er prosessen med å returnere en del av blodet tilbake gjennom ventilen. Siden det menneskelige hjerte har 4 ventiler, skiller du regurgitasjon:

 • aortic;
 • mitral;
 • lungekropp;
 • trikuspidalklaff.

Det siste i listen, det er også en tre-bladsventil, fungerer på dette prinsippet:

 1. 1. Når hjertet er avslappet, åpner det og frigjør det akkumulerte blodet, som allerede er beriket med oksygen, inn i den tilsvarende ventrikel.
 2. 2. Så lukkes det igjen på tidspunktet for sammentrekning av hjertemuskelen.

Denne syklusen gjentas gjennom hele livet til en person.

Hvis tricuspid-ventilen har en mangel og gjennom hullet kommer noe av blodet tilbake til hulrommet, er dette ikke veldig bra. I dette tilfellet er det nødvendig å ta vare på helsen så snart som mulig, slik at sykdommen ikke utvikler seg videre.

I forbindelse med at det oppstår problemer i hovedorganet, som er ansvarlig for blodtilførselen til kroppen, påvirker konsekvensene hele kroppen. For å unngå alvorlige komplikasjoner er det viktig å diagnostisere avviket i tid. For dette må du vite de mulige årsakene og tegnene til sykdommen.

Årsakene til tricuspid regurgitasjon kan være forskjellig:

 • konsekvenser av hjerteinfarkt;
 • ventilens fiasko;
 • prolaps av tricuspid ventil;
 • revmatisk myokarditt;
 • bruk av narkotiske og tobakksprodukter.

Sistnevnte erklæring er indirekte, siden det er en forverring av kardiovaskulærsystemet, som senere kan forårsake mange avvik, inkludert gjeninnføring av blod i hjertet.

Den andre graden av denne avviket er forskjellig fra den første ved at lengden på returstrålen er større og er 2 cm. Dette forstyrrer hjertets normale funksjon. I tillegg begynner ventrikelen i andre grad å ekspandere, og lydene blir mer uttalt under eksamen.

Ved å finne de tilsvarende symptomene, anbefales det å gjennomgå en hjerteundersøkelse for å bekrefte eller nekte den forventede diagnosen. Grunner til å se en lege er:

 • hevelse i nakken og andre deler av kroppen;
 • kortpustethet med lav fysisk anstrengelse;
 • hevelse av årer på nakken;
 • Palpitasjon i hjertebanken.

På grunn av det faktum at forverres blodstrømmen kan være problemer med bevegelse av hender og føtter, kulde utseende (øket sensitivitet for kulde) i lemmene.

Som regel er tricuspid regurgitation av 2. grad en anledning til å ta vare på hjertes helse. Vanligvis på undersøkelsen er dette problemet ganske raskt, siden denne sykdommen er en komplikasjon av andre abnormiteter. For eksempel fører en svikt i en tricuspidventil i 2. grad i de fleste tilfeller til oppblåsning. Å behandle med dette krever veldig feil.

For å identifisere og diagnostisere den aktuelle sykdommen, vil det bli nødvendig å gjennomgå slike undersøkelser:

 1. 1. Ekkokardiografi (ekkokardiografi). De lytter til hjerteslag og bestemmer om det er avvik fra normen eller ikke.
 2. 2. Fysisk undersøkelse av en kardiolog. Han sender til prosedyrene. I resepsjonen lytter han til hjerteslag, tone og lyd.
 3. 3. Elektrokardiografi (EKG). Denne prosedyren utføres for å identifisere utvidelser av ventrikkelen og atria, noe som er et tegn på feil i driften av ventilene.
 4. 4. Bryst røntgen. Han refuterer eller bekrefter det forrige punktet, hvis det er tvil.

I enkelte tilfeller (med tilgjengeligheten av utstyr) kan det utføres kateterisering for å bestemme ytterligere problemer i hele kardiovaskulærsystemet. Dette er en relativt ny metode for undersøkelse.

Tricuspid regurgitation av 1 grad er en sykdom som sjelden oppstår som en enkelt unormalitet. I de fleste tilfeller er det en komplikasjon, og noen ganger i medisinsk rekord kan man finne en lignende rekord: Forløpet av tricuspidventilen i 1. grad med opphøyning av 1. grad. Prolaps er en av de mulige unormaliteter i ventilens funksjon, noe som fører til opphissing.

Behandling og forebygging er kun foreskrevet av en spesialist. I de fleste tilfeller behandles tricuspid insuffisiens med spesielle medisiner. Noen ganger kan de ordinere treningsbehandling i form av å gå utendørs eller andre aktiviteter for å styrke hjertemuskelen. Alt avhenger av egenskapene til menneskekroppen og graden av sykdommen.

Regurgitation av hjerteventiler: symptomer, grader, diagnose, behandling

Begrepet "regurgitation" finnes ofte i praksis av leger av ulike spesialiteter - kardiologer, terapeuter, funksjonelle diagnostikere. Mange pasienter har hørt det mer enn en gang, men de vet ikke hva det betyr og hva det truer. Er det verdt å frykte forekomsten av oppblåsthet og hvordan å behandle det, hvilke konsekvenser kan man forvente og hvordan man identifiserer det? Disse og mange andre spørsmål vil vi prøve å finne ut.

Regurgitation er ikke noe mer enn a omvendt blodstrøm fra ett kammer i hjertet til et annet. Med andre ord, i løpet av sammentrekningen av hjertemuskelen, går et visst volum blod av forskjellige grunner tilbake til hjertehulen som den kom fra. Regurgitasjon er ikke en uavhengig sykdom og betraktes derfor ikke som en diagnose, men den karakteriserer andre patologiske forhold og endringer (for eksempel hjertefeil).

Siden blodet strømmer kontinuerlig fra den ene delen av hjertet til det andre, kommer fra lungens fartøy og forlater i en stor blodsirkulasjonssirkel, gjelder uttrykket "regurgitation" for alle fire ventiler som en revers strøm er mulig på. Avhengig av volumet av blod som vender tilbake, er det vanlig å isolere graden av regurgitasjon som bestemmer de kliniske manifestasjonene av dette fenomenet.

En detaljert beskrivelse av regurgitation, isolering av grader og gjenkjenning hos et stort antall mennesker ble mulig ved bruk av ultralydsundersøkelse av hjertet (ekkokardiografi), Selv om konseptet selv er kjent i lang tid. Lytting til hjertet gir subjektiv informasjon, og det er derfor umulig å bedømme graden av blodets retur, mens forekomsten av oppkast ikke gir tvil, bortsett fra i alvorlige tilfeller. Bruken av ultralyd med doppler gjør det mulig å se i hjertets sammentrekning i realtid, mens ventiler på ventiler beveger seg og hvor blodstrålen rushes.

Kort om anatomi...

For å bedre forstå arten av regurgitation, er det nødvendig å huske noen øyeblikk i hjertets struktur, som de fleste av oss sikkert glemte, en gang studert i skolen i biologi leksjoner.

Hjertet er et hult muskelorgan som har fire kamre (to aurikler og to ventrikler). Mellom hjertekamrene og karet ligger ventiler som utfører funksjonen som "gateway", slik at blodet kan strømme i bare én retning. Denne mekanismen gir tilstrekkelig blodstrøm fra en sirkel til en annen på grunn av en rytmisk sammentrekning av hjertemuskelen som skyver blodet inne i hjertet og inn i karene.

Mitralventilen er lokalisert mellom venstre atrium og ventrikel og består av to ventiler. Siden venstre halvdel av hjertet er tungest belastet, arbeider med høy belastning og under høyt trykk, er det ofte her at det oppstår ulike funksjonsfeil og patologiske forandringer, og mitralventilen er ofte involvert i denne prosessen.

Tricuspid, eller tricuspid, ventil ligger på banen fra høyre atrium til høyre ventrikel. Det er allerede klart fra navnet at det er anatomisk tre sammenleggbare skodder. Oftest er hans nederlag sekundær i den eksisterende patologien til venstre hjerte.

Ventiler av lungearterien og aortaen bærer tre vinger i seg selv og befinner seg ved krysset mellom disse karene og hjertehulene. Aortaklappen er plassert i blodstrømmen fra venstre ventrikel til aorta, lungearterien fra høyre ventrikel til lungekroppen.

I normal tilstand av valvulærapparatet og myokardiet, i øyeblikket av sammentrekning av et eller annet hulrom, klapper ventilen tett tett og forhindrer strømmen av blod tilbake. Med en rekke nederlag i hjertet, kan denne mekanismen bli brutt.

Noen ganger i litteraturen og i konklusjoner fra leger, kan man finne en referanse til den såkalte fysiologiske opphissingen, som medfører en liten forandring i blodstrømmen i ventilflikene. Faktisk er det således en "virvel" av blod ved ventilåpningen, og ventiler og myokardium er ganske sunne på samme tid. Denne endringen har ingen effekt på blodsirkulasjonen som helhet og forårsaker ikke kliniske manifestasjoner.

Fysiologisk kan betraktes som en regurgitasjon på 0-1 grader På tricuspidventilen, ved ventiler på mitralventilen, som ofte diagnostiseres i magre, høye personer, og ifølge noen data, har 70% av friske mennesker det. Denne egenskapen av blodstrømmen i hjertet påvirker ikke trivselet på noen måte og kan bli registrert ved en tilfeldighet under undersøkelse for andre sykdommer.

Som regel oppstår den patologiske omvendte strømmen av blod gjennom ventilene når deres ventiler ikke lukker tett på tidspunktet for sammentrekning av myokardiet. Årsakene kan ikke bare skade selve ventiler, men også papillære muskler, sene akkorder involvert i ventilasjonsbevegelsens mekanisme, dilatasjon av ventilringen, myokardiums patologi.

Mitral regurgitation

Mitral regurgitasjon observeres tydelig ved ventilsvikt eller prolaps. På tidspunktet for sammentrekning av venstre ventrikkelmuskel vender et visst volum blod tilbake til venstre atrium gjennom en utilstrekkelig lukket mitralventil (MK). Samtidig er venstre atrium fylt med blod som strømmer fra lungene gjennom lungene. Dette overløpet av atria med overskytende blod fører til overtraining og økt trykk (overbelastningsvolum). Overskudd av blod med sammentrekning av atria trer inn i venstre ventrikel, som blir tvunget med mer kraft til å presse mer blod inn i aorta, som et resultat av hvilket det tykner og deretter dilaterer (dilatert).

For en stund kan brudd på intrakardiell hemodynamikk forbli ubemerket for pasienten, siden hjertet kan kompensere for blodstrømmen på grunn av utvidelse og hypertrofi av hulrommene.

Med mitral regurgitation av 1 grad, er dets kliniske tegn fraværende i mange år, og med et betydelig volum av retur av blod til atriumet, ekspanderer det, lungeårene er overfylt med overskytende blod og tegn på lungehypertensjon vises.

Blant årsakene til mitralinsuffisiens, som er hyppigheten av den andre ervervede hjertesykdommen etter endringer i aortaklappen, kan vi skille mellom:

 • revmatisme;
 • prolaps;
 • Aterosklerose, avsetning av kalsiumsalter på bladene av MC;
 • Noen bindevevssykdommer, autoimmune prosesser, metabolske forstyrrelser (Marfan syndrom, reumatoid artritt, amyloidose);
 • Koronar hjertesykdom (spesielt infarkt med lesjon av papillære muskler og sene akkorder).

Med mitral regurgitation av 1 grad, kan det eneste tegn være tilstedeværelse av støy i hjertepunktet, oppdaget auskultatorisk, mens pasienten ikke klager, og det er ingen manifestasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser. Ekkokardiografi (US) gjør det mulig å oppdage en liten forskjell mellom ventiler med minimal blodstrømforstyrrelser.

Regurgitation av mitralventilen i 2. grad følger med en mer uttalt grad av insuffisiens, og strømmen av blod som vender tilbake til atriumet, kommer til midten. Hvis blodets returverdi overstiger en fjerdedel av den totale mengden i venstre ventrikulær hulrom, så er det tegn på stagnasjon langs en liten sirkel og karakteristiske symptomer.

Når det gjelder graden av oppblåsning, sies det, når det er betydelige feil i mitralventilen, når blodet som strømmer tilbake, kommer den bakre veggen til venstre atrium.

Når hjertemuskelen er i stand til å håndtere en overdreven mengde av innholdet i hulrommene, pulmonal hypertensjon, som igjen fører til en overbelastning av det høyre hjerte, noe som resulterer i mangel på blodstrøm og blir en stor sirkel.

Med den fjerde graden av regurgitasjon er de karakteristiske symptomene på alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser i hjertet og økende trykk i den lille sirkulasjonssirkelen kortpustethet, arytmier, muligens forekomsten av hjerteastma og til og med lungeødem. I avanserte tilfeller av hjertesvikt for tegn på tap av lungeblodstrømmen sluttet ødem, cyanose av huden, svakhet, tretthet, mottakelighet for arytmier (atrial fibrillering), hjerte smerte. I mange henseender er manifestasjonene av mitralregurgitasjon av en uttalt grad bestemt av sykdommen som førte til nederlaget til ventilen eller myokardiet.

Separat bør det sies om prolaps av mitralventilen (PMC) ganske ofte ledsaget av regurgitation av varierende grad. Prolaps de siste årene begynte å vises i diagnoser, selv om tidligere et slikt konsept var sjeldent. I mange henseender er denne situasjonen forbundet med utseendet på visualiseringsmetoder - ultralydsundersøkelse av hjertet, som gjør det mulig å spore bevegelsen av brosjyrene i MC med hjertekontraksjoner. Ved bruk av Doppler ble det mulig å etablere en nøyaktig grad av retur av blod til venstre atrium.

PMC er typisk for folk høye, magre, ofte funnet hos ungdom ved et uhell når de ble undersøkt før de ble skrevet inn i hæren eller bestått andre medisinske undersøkelser. Ofte er dette fenomenet ikke ledsaget av brudd og påvirker ikke livsstil og velvære, så du bør ikke være skremt samtidig.

Det er ikke alltid detekteres mitralklaffprolaps med oppstøt, dens grad i de fleste tilfeller begrenset av den første eller til og med null, men imidlertid denne funksjonen kan være ledsaget av hjertefunksjon arrythmia og nedsatt overføring av nerveimpulser langs myokardium.

Ved deteksjon av PMC av små grader, kan man begrense seg til observasjon av en kardiolog, og behandling er ikke nødvendig i det hele tatt.

Aortisk regurgitasjon

Den omvendte strømmen av blod til aortaklaven oppstår når den er mangelfull eller påvirker den opprinnelige aorta, når den, i nærvær av en inflammatorisk prosess, dens lumen og diameteren av ventilringen utvides. De hyppigste årsakene til slike endringer er:

 • Revmatiske følelser;
 • Infeksiøs endokarditt med betennelse i ventiler, perforering;
 • Medfødte misdannelser;
 • Inflammatoriske prosesser av den stigende aorta (syfilis, aortitis i revmatoid artritt, Bechterew sykdom, etc.).

Slike vanlige og velkjente sykdommer som arteriell hypertensjon og atherosklerose kan også føre til endringer i ventilflikter, aorta og venstre ventrikel i hjertet.

Aortisk regurgitasjon er ledsaget av en retur av blod til venstre ventrikel, som overløper med overdreven volum, mens mengden blod som kommer inn i aorta og videre inn i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, kan reduseres. Hjertet, prøver å kompensere for mangel på blodstrøm og skyve overskytende blod inn i aorta, økning i volum. I lang tid, spesielt med opphiss av 1, tillater en slik adaptiv mekanisme å opprettholde normal hemodynamikk, og symptomene på forstyrrelser forekommer ikke i mange år.

Etter hvert som massen av venstre ventrikel øker, gjør også hans behov for oksygen og næringsstoffer som kranspulsårene ikke kan gi. I tillegg blir mengden av arterielt blod som skyves inn i aorta, mindre, og derfor vil det ikke komme nok i hjertets kar. Alt dette skaper forutsetninger for hypoksi og iskemi, noe som resulterer i kardiosklerose (spredning av bindevev).

Med progresjonen av aortisk oppblåsthet når lasten på venstre halvdel av hjertet en maksimal grad, kan myokardets vegg ikke bli hypertrofiert til uendelig, og dens strekk forekommer. Til slutt utvikler hendelsene på en lignende måte som i tilfelle av mitralventil involvering (pulmonal hypertensjon, stagnasjon i små og store sirkler, hjertesvikt).

Pasienter kan klage over hjertebank, dyspné, svakhet, lunger. Et karakteristisk trekk ved denne feilen er utseendet på angina angrep i forbindelse med utilstrekkelig koronar sirkulasjon.

Tricuspid regurgitasjon

Tapet i tricuspidventilen (TK) i isolert form er sjelden. Vanligvis er den manglende evne til dens regurgitasjon er en konsekvens av større endringer i den venstre hjertehalvdel (relativ insuffisiens TC) når det høye trykk i lungekretsløpet hindrer tilstrekkelig blodsirkulasjon i lungearterien som bærer blodoksygenering i lungene.

Tricuspid regurgitasjon fører til brudd på fullstendig tømming av høyre side av hjertet, tilstrekkelig venøs retur gjennom de hule venene, og derfor oppstår stagnasjon i den venøse delen av den store sirkel av blodsirkulasjon.

For Trikuspidalklaff oppstøt ganske typisk forekomst av atrieflimmer blåhet av huden, ødem syndrom, halsvene-distensjon, forstørret lever og andre tegn på kronisk sirkulatorisk insuffisiens.

Oppblåsthet av lungearterieventilen

Det tap av ventilene i lunge- ventilen kan være medfødt i naturen, manifestert i barndom, eller ervervet som et resultat av aterosklerose, de syphilitic lesjoner klaffer endringer i septisk endokarditt. Ofte vinne pulmonal ventil insuffisiens og oppstøt forekommer i den allerede eksisterende pulmonal hypertensjon, lungesykdommer, lesjoner av andre hjerteklaffer (mitral stenose).

Minimal oppblåsthet av lungearterieventilen fører ikke til signifikante hemodynamiske lidelser, mens det er betydelig retur av blod til høyre ventrikel, og deretter til atriumet, forårsaker hypertrofi og påfølgende dilatasjon (ekspansjon) av hulrommene på høyre side av hjertet. Slike endringer manifesteres ved alvorlig hjertesvikt i en stor sirkel og venøs stasis.

Pulmonal regurgitasjon manifesteres av alle slags arytmier, dyspné, cyanose, merket hevelse, opphopning av væske i bukhulen, endringer i leveren opp til skrumplever og andre tegn. Med medfødt patologi av ventiler forekommer symptomene på sirkulasjonsforstyrrelser allerede i tidlig barndom og er ofte irreversible og alvorlige.

Funksjoner av oppblåsthet hos barn

I barndommen er riktig utvikling og funksjon av hjerte og sirkulasjonssystem svært viktig, men brudd er dessverre ikke uvanlig. Oftest defekter ventilsvikt og blod tilbake i barn forårsaket av medfødte misdannelser (tetralogy tetrade, lungearterien hypoplasi ventil defekter skillevegger mellom atriene og ventriklene et al.).

Alvorlig oppstøt på feil strukturen i hjertet manifesterer seg nesten umiddelbart etter fødsel symptomer på åndenød, cyanose, høyre ventrikkel svikt. Ofte ender skjebnesvangert betydelige brudd, så hver forventningsfull mor må ikke bare ta vare på helsen din før forventet graviditet, men også betimelig å delta spesialist ultralyd diagnostikk i løpet av svangerskapet.

Muligheter for moderne diagnostikk

Medisin står ikke stille, og diagnosen av sykdommer blir mer og mer pålitelig og kvalitativ. Bruken av ultralyd har gjort betydelige fremskritt i påvisning av en rekke sykdommer. Tilsetning av ultralyd hjerte undersøkelse (ekkokardiografi) Doppler gjør det mulig å evaluere naturen av blodstrøm gjennom blodkarene og hulrom i hjertet, bevegelsen av ventilklaffer på tidspunktet for myokardiale sammentrekninger, for å etablere graden av regurgitasjon, etc. Kanskje den Echo -.. er den mest pålitelige og informative hjertesykdom diagnose metode modus sanntid og samtidig rimelig og rimelig.

mitral regurgitasjon på ekkokardiografi

I tillegg til ultralyd, kan indirekte tegn på regurgitering bli funnet på EKG, med forsiktig auskultasjon av hjertet og evaluering av symptomer.

Det er ekstremt viktig å identifisere brudd på hjerteapparatet med regurgitasjon, ikke bare hos voksne, men også under intrauterin utvikling. Praksisen med ultralydundersøkelse av gravide kvinner på ulike stadier kan detektere tilstedeværelsen av feil, sikkert allerede i den første evaluering og diagnose av oppkast, noe som er en indirekte indikasjon på mulige kromosomale abnormaliteter eller mangler vekst ventiler. Dynamisk overvåking av risiko grupper av kvinner gjør betimelig å etablere eksistensen av alvorlig sykdom hos fosteret og for å bestemme om du vil holde svangerskapet.

behandling

Taktikken for å behandle regurgitation bestemmes av årsaken, det fremkalles, graden av alvorlighetsgrad, tilstedeværelsen av hjertesvikt og samtidig patologi.

Det er mulig som en kirurgisk korreksjon av bruddene på strukturen til ventiler (ulike typer plast, proteser) og medisinsk konservativ terapi, med sikte på å normalisere blodstrømmen i organene, kjempe med arytmi og sirkulasjonsfeil. De fleste pasienter med alvorlig oppstøt og mister både opplag sirkler trenger konstant overvåking av kardiolog oppnevning av diuretika, betablokkere, antihypertensive og antiarytmika, som vil velge en spesialist.

Med mitral prolaps i en liten grad, er prilkupannoy regurgitation av en annen lokalisering nok dynamisk observasjon av legen og rettidig undersøkelse ved forverring av tilstanden.

Varsel regurgitasjon avhenger av mange faktorer:.. Dens omfang, årsaker, er pasientens alder, tilstedeværelse av sykdommer i andre organer, etc. Når omsorg mot deres helse og regelmessige besøk til legen mindre oppstøt ikke truet komplikasjoner, og med uttalt endrer sin korreksjon, inkludert Antall kirurgiske, gjør det mulig å forlenge pasientens liv.

Tricuspid regurgitasjon

Tricuspid regurgitasjon kalles en type av hjertefeil hvor trikuspidal insuffisiens observert (trikuspidal) ventilen under systolen fører til tilbakestrømning av blod fra det høyre hjertekammer til atrium.

Tricuspid regurgitation: årsaker

Oftest forekommer utviklingen av tricuspidventilen opphisset mot en bakgrunn av hjertesykdommer som oppstår ved utvidelse av høyre ventrikel og lunghypertensjon. Mye sjeldnere forekommer denne sykdommen mot bakgrunnen av septisk endokarditt, revmatisme, karcinoid syndrom, Marfan syndrom. Insuffisient av tricuspid-ventilen kan være en medfødt patologi eller utvikle seg som følge av langvarig bruk av visse medisiner (fentermin, fenfluramin, ergotamin).

symptomer

vanligvis det ikke manifesterer seg, og er ansett som en benign tilstand hvis behandlingen utføres ved en viss defekt i klaffene av Trikuspidalklaff (graden av trikuspidal regurgitasjon 1) sykdom. Bare i en liten del av pasientene er det en pulsering av livmorhalsene, forårsaket av økt trykk i dem.

Ved alvorlig oppblåsning av tricuspideventilen observeres uttalt hevelse i jugularvenene. Å sette en hånd til høyre jugular venen kan føle sin skjelving. Vesentlig svikt i ventilen kan føre til høyre ventrikulær dysfunksjon, utseendet av atriell fladder eller atrieflimmer, dannelsen av hjertesvikt.

Tricuspid regurgitasjon: diagnose

For å få den riktige diagnosen med tricuspid regurgitasjon, og også for å bestemme graden av sykdommen, er det mulig på grunnlag av data fra Doppler ekkokardiografi. Med tricuspid regurgitation på 1 grad, er den omvendte strømmen av blod fra høyre ventrikel tilbake til høyre atrium knapt merkbar. Tricuspid regurgitasjon av 2. grad karakteriseres av en revers blodstrøm ikke mer enn 2,0 cm fra tricuspid ventilen. Med den tredje grad av insuffisiens overstiger regurgitasjonen 2,0 cm, og i fjerde grad sprer den seg over hele volumet av høyre atrium.

Som ytterligere metoder for forskning utføres EKG og brystrøntgen. Elektrokardiogrammet viser ofte tegn på hypertrofi i høyre ventrikel. På røntgenstråler med tricuspid regurgitasjon på 1 grad, blir endringer vanligvis ikke oppdaget. Når graden av trikuspidalklaff oppstøt og 2 ovenfor fant økt skygge superior vena cava og høyre atrium, og i noen tilfeller tilstedeværelse av pleuravæske.

Hjertekateterisering som diagnostisk metode med tricuspidventil regurgitering er ekstremt sjelden.

Behandling av tricuspid regurgitasjon

En liten oppblåsning av tricuspidventilen tolereres godt av mennesker og trenger ikke å bli behandlet. Terapi er vanligvis foreskrevet med tricuspid regurgitasjon på 2 til 4 grader. Først av alt er det rettet mot å eliminere årsaken som førte til utvikling av insuffisiens av tricuspideventilen (behandling av revmatisme, septisk endokarditt, etc.). I tillegg behandles komplikasjoner forårsaket av tricuspid regurgitasjon - hjertesvikt, arytmi.

I fravær av effekten av konservativ behandling, så vel som med videre progresjon av ventilfeil, er kirurgisk inngrep angitt - proteser, tricuspid ventil plast eller anuloplasti.

Til anuloplasti er det vanligvis tatt i de tilfellene når sykdommen utvikler seg på grunn av dilatasjon (ekspansjon) av ventilringen. Protes av tricuspid-ventilen er indikert dersom den er mangelfull på grunn av Epsteins mangel eller karcinoid syndrom. For protesen brukes en grisventil som gjør det mulig å redusere sannsynligheten for utvikling av tromboemboliske komplikasjoner signifikant i den postoperative perioden. Som praksis viser svineventilen effektivt i mer enn 10 år, hvorpå den erstattes med en ny.

Tricuspid ventil regurgitation av 2 grader

Krenkelser i hjertets arbeid kan gi en betydelig forverring av livskvaliteten. I tilfelle at problemene er dype, utgjør de en fare for livet. Moderne medisin er i stand til å hjelpe pasienter med ventilinsuffisiens.

Det er nødvendig å kurere de inflammatoriske prosessene i kroppen. Og hvis symptomer på brudd på hjerteventilene vises, søk hjelp umiddelbart fra en spesialist.

Egenskaper av sykdommen

Kommunikasjonen mellom atriene og ventriklene skjer gjennom ventilene. De gir mulighet for blodstrøm i en retning. I høyre del av hjertet kommuniserer kamrene via tricuspidventilen. Den har tre blader. Formålet med ventilen er å passere venøst ​​blod fra atriumet inn i ventrikkelen, gi en tett klaff og umuligheten av å returnere i øyeblikket for overføring av en del blod inn i lungevenen.

Utilstrekkelig ventil betyr at den ikke klarer å fullføre sin hensikt. I denne situasjonen har blodet fra ventrikkelen evne til å dele tilbake til atriumet. Hvis dette bruddet oppstår i en ubetydelig mengde, er effekten på hjertearbeidet usynlig. Mer utprøvde problemer med ventilen, når retur av blod er påtrukket - kamrene på høyre side av hjertet er deformerbare, trykknivået endres i dem. Det kan øke åtte ganger fra den naturlige verdien.

Den høyre halvdelen av hjertet er utformet for å passere blod i en liten sirkel gjennom lungearterien. Kompensasjonsmulighetene til høyre atrium er små, slik at situasjonen kan føre til at den ikke kan utføre sin funksjon godt. Dette er full av stagnasjon av venøst ​​blod i en stor sirkel. Økning av trykket inne i høyre side kamre som følge av overbelastning fører til pulsering av store årer.

Hos barn kan ventilfeil skyldes medfødte anomalier eller andre organiske skader. I nyfødte er det en støy i hjertet, det er cyanose og muligens i vanskelige tilfeller manifestasjonen av hjertesvikt.

Ervervet feil, som for det meste er en komplikasjon etter sykdommer, forekommer oftere og forekommer hos både barn og voksne. Manifestasjoner av patologi er avhengig av graden av forstyrrelse av ventilen.

Fonokardiogram med tricuspidusinsuffisiens

grader

Ventilens mangelfullhet kan uttrykkes i forskjellige grader. Målet for å bestemme dybden av problemet er mengden av blodgjenkjenning (regurgitasjon) i atriumet.

 • 1-I. Den omvendte strømmen av blod i retning av atriumet berører ventilflappene. Den første graden av sykdommen anses å være harmløs og ingen behandling er foreskrevet.
 • 2-I. Patologi andre grad uttrykker seg omvendt stråle ytterligere bevegelse av ventilen i en avstand av to centimeter.
 • 3-I. Hvis returstrømmen beveger seg til atriumet mer enn to centimeter fra overflaten av ventilen, blir dette bruddet referert til tredje grad.
 • 4-jeg er. Blodet på oppstandstidspunktet i det øvre området av atriumet, det vil si at strømmen passerer gjennom hele kammeret, betyr den fjerde grad av sykdommen.

Om hvorfor det er en mangel på tricuspid-ventilen 1, 2, 3 og 4 grader, forteller vi videre.

årsaker til

Ervervede brudd kan oppstå på grunn av sykdommer:

 • revmatisme,
 • Infeksiøs betennelse i hjertets indre membraner,
 • karcinoide svulster,
 • sykdommer som forverrer blodsirkulasjonen og provoserer en økning i høyre ventrikel;
 • traumatisk skade på hjerteområdet,
 • komplikasjoner forårsaket av konsekvensene av mitral ventil kirurgi.

Brudd på ventilens drift kan starte:

 • anomali i strukturen til ventilen eller et brudd i sin struktur på grunn av sykdommer,
 • nederlag av noen deler av mekanismen som er involvert i å kontrollere ventilens drift.

Flere detaljer om egenskapene til tricuspid ventilfeil vil bli beskrevet av følgende video:

symptomer

Tegnene på sykdommen er:

 • eksterne manifestasjoner:
  • hudfarge har en tinge av gulaktig-blå,
  • ansiktet ser puffy ut;
 • kortpustethet
 • svakhet
 • hemoptyse,
 • oppkast,
 • flatulens,
 • smerte i hjertet,
 • nedgangen i styrker,
 • tretthet selv med mindre belastninger,
 • i sonen av den rette hypokondriumfølelsen av tyngde,
 • symptomer på stillestående fenomen i en stor sirkel:
  • påvisning av væske i pleurhulen,
  • hevelse,
  • utseende av tegn på ascites - væske akkumuleres på forskjellige steder i kroppen;
  • økning i leverstørrelse.

diagnostikk

Spesialisten lytter til forekomst av lyder i brystområdet. Etter å ha analysert pasientens symptomer og klager, velges metoder for instrumentell diagnostikk for en detaljert studie av problemet.

 • Elektrokardiogram. Denne metoden kan oppdage økningen og deformasjonen av hjertekamrene.
 • Phonocardiography. Enheten gir et opptak på bæreren av støyen som er forbundet med hjertearbeidet. Enheten oppdaterer pasientens undersøkelsesdata med et stetoskop.
 • Koronar kardiografi. Det gir en mulighet til å vurdere bevegelsen av blodstrømmen.
 • Radiografi. Det er mulig å oppdage endringer i størrelsen på atrium og vena cava. Konfigurasjonen av hjertet er bestemt.
 • Ekkokardiografi. En av de viktigste måtene å undersøke en pasient med problemer forbundet med defekt ventiloperasjon. Metoden viser tilstedeværelsen av regurgitasjon, tilstanden til ventilen og om det er andre lidelser.
 • Datatomografi. Viser nøyaktige bilder av hjertet i det nødvendige perspektivet. Det er mulig å få et bilde i en del av et hvilket som helst fly.
 • Kateterisering. Metoden for å diagnostisere ventilfeil blir sjelden brukt. Utstyret som kommer inn i hjertet med et kateter, kan gi detaljert informasjon om dens interne forstyrrelser. Lar deg måle trykket i hjertekamrene.

behandling

Brudd på ventilen i første grad krever ikke medisinske prosedyrer. Fra den andre dybden av problemet må pasienten være assistert. Sykdommen gjennomgår behandling, noe som forårsaket patologi. Det er også nødvendig å foreskrive et behandlingsforløp for å lindre tilstanden som skyldes komplikasjoner.

Hvis behandlingsprosedyrer ikke gir resultater, og den patologiske prosessen forverres, blir kirurgisk inngrep brukt.

terapeutisk

 • Pasienten foreskriver samsvar med en diett som bidrar til å lette belastningen når hjertet virker.
 • Det bør reduseres i kostholdet av mengden salt og væske som brukes.
 • Det anbefales å redusere fysisk aktivitet.
 • Og hvis du må gjennomgå belastninger, bør du unngå dynamiske alternativer.
 • Det er nødvendig å slutte å røyke.
 • Ikke utsett kroppen for hypotermi.
 • Det er nødvendig å prøve å unngå stressende situasjoner.

medisinering

Legemidler som støtter pasientens tilstand, fjerner i hvilken grad konsekvensene av konsekvensene av ventilfeil:

 • hjerte glykosider - støtte arbeidet i hjertet,
 • legemidler som kan korrigere myokard metabolisme;
 • vanndrivende legemidler - trengs når det på grunn av stillestående fenomener oppstår svelling av vevet;
 • Kaliumholdige stoffer - hjelper ikke å samle overflødig væske;
 • ACE-hemmere - forbedre tilstanden ved hjertesvikt.

drift

Hvis kirurgi er nødvendig, skjer det når hjertet er helt stoppet. Spesialisten bestemmer hvilken type operasjon som er nødvendig for pasienten:

 • Plast operasjon som eliminerer feil mens du opprettholder eksisterende ventil;
 • proteser - erstatning av den skadede ventilen på protesen. Det kan være kunstig eller biomateriale.

Forebygging av sykdom

 • Det er nødvendig å nøye behandle sykdommer som utløste hjertesykdommer.
 • I tilfelle at sviktet i ventilen forårsaket revmatisk feber, bør det tas hensyn til å forhindre tilbakefall.
 • Det er nødvendig å bli observert hos kardiologen.

Om det, hva er en mitral-tricuspidusuffisiens på 1, 2, 3 grader, vil følgende avsnitt kort fortalt.

Spesielt tilfelle: Mangel på mitral og tricuspid ventiler

Svært ofte er problemet når ventilen som forbinder atrium og ventrikel på høyre side ikke klarer sine funksjoner, er kombinert med en funksjonsfeil i ventilen i venstre halvdel - mitralventilen. Symptomer på disse lidelsene er oppsummert.

Kombinasjonen av disse forstyrrelsene initierer utviklingen av dårligere høyre ventrikulær arbeid, fordi symptomene på tricuspidusinsuffisiens er komplisert ved manifestasjonen av lunghypertensjon. Anbefalt pleie for slike pasienter, hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner, gjennom kirurgisk inngrep.

Hvis i slike tilfeller er defektene i mitralventilen eliminert ved kirurgi, har dette en signifikant positiv effekt på tricuspidventilen.

komplikasjoner

Mangel på ventilen fører til at kroppen prøver å finne kompenserende mekanismer for å takle brudd. Avhengig av dybden av problemet, medfører endringene følgende konsekvenser:

 • lungebetennelse,
 • økt lever, skrumplever;
 • Stagnasjon av venøst ​​blod kan bidra til utvikling av trombi,
 • opphopning av vann i enkelte deler av kroppen - ascites;
 • sirkulasjonssykdom, som er utsatt for forverring.

Etiologi av sykdommen

Regurgitation av tricuspidventilen i hjertet - hva er det og hva er sykdommens art? I kardiologisk avdeling for medisin kalles regurgitasjon overføring av blod fra et kammer i hjertet til det tilstøtende kammeret.

Sykdommen har 4 grader, avhengig av hvilken type ventil som ble skadet.

Hjertet er normalt og med oppblåsthet

Hjerte ventiler:

 1. Mitralventilen (mitral regurgitasjon).
 2. Aorta (aortisk oppkastning).
 3. Lungekreft (lungesvikt).
 4. Tricuspidus (tricuspid regurgitasjon).

Den vanligste typen sykdom er mitral regurgitasjon og aorta. I noen tilfeller kan pasienten ha begge typer patologi.

Denne hjertesykdommen er ikke uavhengig, men utvikler seg mot andre sykdommer i indre organer, spesielt i hjertet eller lungene.

Typer av sykdom

Regurgitation av tricuspidventilen kan være en medfødt eller oppkjøpt sykdom. I et barn registreres fenomenet i de første månedene. Det skjer at arbeidet til ventilene selv blir på plass. En medfødt anomali er mye lettere å kontrollere, spesielt hvis det er en profylakse av forverring av sykdommen.

Den oppkjøpte typen oppkast utvikler seg sammen med andre sykdommer i hjertet eller karene.

Basert på årsakene som fører til utvikling av en anomali, kan sykdommen være primær eller sekundær:

 1. Den primære typen av tricuspid-ventilregurgitasjon er assosiert med hjerte muskel sykdommer. Årsaken til dette er hypertensjon av pulmonal form. Dette betyr at blodet gjennom lungearterien går under et svært høyt trykk.
 2. Den sekundære form er koblet direkte til ventilen, som har en forstyrrelse i drift.

Gitt det faktum at oppblåsthet alltid er direkte relatert til hjertesvikt, kan det være absolutt og funksjonelt. Absolutt oppblåsing oppstår når ventilene er skadet. Er en medfødt form av sykdommen. Funksjonsformen oppstår mot bakgrunnen av en sterk strekking av ventilveggene, noe som skyldes sykdommer eller patologiske prosesser i lungesirkulasjonen, eller på grunn av lesjoner som oppstår på hjerteets vev.

Utviklingsstadier

Den patologiske prosessen har 4 stadier av sin utvikling. Det er 5 stadier, hvilke kardiologer utdriver seg separat - fysiologisk opphisselse:

 1. Regurgitation av tricuspidventilen i 1. grad - blodet strømmer inn i atriumet fra hjertekammeret gjennom ventilflappene.
 2. Regurgitation av 2. grad er en sykdom som må behandles. Karakterisert ved tilstrømning av blod fra ventilen, mens strålen overstiger 20-25 mm.
 3. Regurgitation av tricuspidventilen i 3. grad - strålen overstiger 2 cm. Diagnose av denne sykdommen gir ingen problemer.
 4. 4 grader - blodstrømmen overstiger 2 cm.
 5. 5 grad er et fysiologisk fenomen. Er det en trussel mot helsen og livet til en person, og blir de tatt inn i hæren med en slik diagnose? I motsetning til de første 4 stadier av ventrikulær hjertesykdom, er denne arten ikke en alvorlig patologisk prosess, forutsatt at den ikke fortsetter å utvikle seg.

Årsaker til patologi

Hovedfaktoren som fremkaller utviklingen av en unormal prosess i hjerteventilene, er ventilfeil på bakgrunn av hjerteutvidelse. I noen tilfeller oppstår sykdommen mot bakgrunn av å utvikle revmatisme, endokarditt eller på grunn av regelmessig bruk av visse medisiner.

Årsakene til oppblåsningen av ventilen er det primære hjertet:

 • Inflammatorisk prosess på bindevev - revmatisme.
 • Endokarditt av hjertet er smittsomt i naturen (i de fleste tilfeller forekommer det hos personer som er avhengige av rusmidler).
 • Avbøyning av ventilbladet (prolapse).
 • Genetisk sykdom i bindevev er Marfans sykdom.
 • Medfødt hjerteventil misdannelse, der deres ventiler er forskjøvet eller fraværende helt.
 • Traumer i brystområdet.
 • Lang mottak av medisinske preparater.

Årsaker til sekundær oppblåsing:

 • Høyt trykk i lungens sirkulasjonssystem (hypertensjon).
 • Utvidelse av ventrikkelen.
 • Dysfunksjon av ventrikkelen.
 • Patologien til ventilen.
 • Insuffisiens av hjerte ventriklene.
 • Kardiomyopati.
 • Medfødt malignitet i interstitialrommene.
 • Obstruksjon av lungearterien.

Klinisk bilde

Symptomer på tricuspid-ventilens opphisselse avhenger av scenen av sykdommen og dens type. 1 og 2, er graden av oppstyr ikke særlig uttalt.

Det eneste som pasienten kan være oppmerksom på er pulsering av venene som ligger på nakken. Årsaken til dette er høyt blodtrykk. For å oppdage fenomenet, er det nok å legge en palme til høyre på nakken.

Med videre utvikling av sykdommen begynner årene å skjelve, svulme:

 • Huden er blå (spesielt nesenes spiss, under negleplaten, leppene).
 • Hevelse av føttene.
 • Arrytmi av en ciliary grad.
 • Lyder i hjertemuskelen (spesielt godt hørbar med inspirasjon).
 • Økt tretthet.
 • Symptomer på dyspné.
 • Smerter i siden under ribbeina.
 • Økt levervolum.
Skarp smerte i hypokondrium kan signalere hjertets problemer

Dette symptomatiske bildet kan indikere andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet, så en venetromorom på nakken er det mest nøyaktige diagnostiske bildet.

Funksjoner av barns regurgitation

Regurgitation av tricuspid ventilen i fosteret er mulig i tidlig utviklingsstadier ved hjelp av ultralyd. I de fleste tilfeller er denne patologien forbundet med avvik i kromosomene til DNA-kjeden (Downs syndrom). Selv om et helt sunt barn kan ha opphisselse. Nærværet av dette fenomenet indikerer ikke en avvik i utviklingen.

I fravær av andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet, justerer ventilens drift seg selv med alderen. Likevel, hvis fenomenet er registrert, er det nødvendig å besøke kardiologen regelmessig for å overvåke den mulige utviklingsprosessen.

Diagnose og terapeutiske metoder

For å etablere diagnosen må pasienten gjennomgå ultralyd. Legen undersøker anamnesen, utfører elektrokardiografi, hjerte muskel kateterisering og røntgenrøntgen.

Behandlingsregeringskompleks. Metoder for operativ og konservativ behandling brukes. I et utviklingsstadium er det regelmessig å sjekke med en kardiolog.

I nærvær av vices og patologiske prosesser i kardiovaskulærsystemet, som provoserte brudd i hjerteventilene, er alle behandlingsmetoder rettet mot arrestasjonen. Den andre fasen av utviklingen av sykdommen skal behandles ved hjelp av spesialiserte medisiner. Som regel er pasienten foreskrevet bruk av diuretika, og midler som slapper av muskler i vaskulære vegger, kalium.

Om nødvendig utføres kirurgiske operasjoner - fra annuloplastikk til full protese.

Forebyggende tiltak

Regurgitering av tricuspidventilen i hjertet har ingen tilbakefall dersom alle medisinske reseptene følges etter behandlingen. Pasienten bør lede en sunn livsstil og avstå fra dårlige vaner. Resepsjonen med alkoholholdige drikker og røyking er utelukket. Dette gjelder for de som har gjennomgått operasjon på ventilen, og til hvem den første fasen av sykdommen ble diagnostisert. Overholdelse av forebyggende tiltak vil forhindre videreutvikling.

Nødvendig moderat trening, riktig kosthold og kosthold. Mat bør ikke være for fettete, peppete, det anbefales ikke å misbruke salt og søtsaker. Det er nødvendig å overvåke vekten nøye og ikke la massestopp. Spesielt farlig er den raske vektøkningen.

Forebyggende tiltak inkluderer riktig hvile og søvn, unngår stress og nervesituasjoner når det er mulig. Obligatorisk regelmessig undersøkelse hos kardiologen for avsløring av videre utvikling av tricuspid hjerteventil oppblåsning.

Viktige symptomer på oppblåsthet

Regurgitasjon av tricuspideventilen (dvs. tricuspid) refererer til hjertefeil og manifesteres av et antall symptomer som kan uttrykkes ved enkelt tegn eller fungere som en helhetskompleks. Alt avhenger av graden av problemet:

 • Pasienten blir raskt sliten, han har kortpustethet og chilliness i ekstremiteter.
 • Det er en intensivert hjerteslag, og i venstre sternum er det en ubehagelig pulsering (spesielt på inspirasjon).
 • Det kan observeres i leverområdet, så vel som i nakken - i jugularvenen.
 • Pasienten klager ofte på ubehagelige forhold i hypokondriet til høyre, smertefulle spasmer i magen og hyppig trang til å urinere.
 • Et karakteristisk tegn kan kalles yellowness av huden.

Sammen med de subjektive tegnene på utviklingen av oppkast, er det også kliniske tegn på at legen vil kunne identifisere under undersøkelsen. Disse inkluderer:

 • pulmonal hypertensjon,
 • abdominal ødem,
 • utvidelse av leveren, høyre ventrikel og atrium, samt en rekke andre laster.

Til dels kan en person ikke alltid vite om problemene som har oppstått i hjertet. I de første stadiene passerer sykdommen selv uten særskilte tegn. Og hvis noen av de beskrevne symptomene plutselig vises, bør du umiddelbart konsultere en lege for undersøkelse, der du tar tester og utfører maskinvarediagnostikk.

Regurgitation kan bli en ervervet sykdom, men noen ganger er det tilfeller av en medfødt natur. Endringer i hjertet oppstår under fasen av fosterutvikling.

Denne avviket fra normen manifesterer sig hos spedbarn umiddelbart etter fødselen:

 • En nyfødt kan ha en uttalt cyanose.
 • Det er pusteforstyrrelser.
 • Undersøkelsen avslører en feil i høyre ventrikel.

Sykdommen er så alvorlig at den kan føre til barnets død. Derfor er det så viktig å undersøke fosteret før det blir født.

Mulige årsaker til tricuspid patologi

Hjertet er en kompleks struktur. Og blant andre komponenter kan identifiseres 4 ventiler - lunge, aorta, mitral og tricuspid. Deres ansvar er å sikre ensidig bevegelse av blod gjennom karene. Når et slikt "gateway system" mislykkes, oppstår patologier.

Trikuspideventilen er lokalisert mellom ventrikkelen og høyre atrium. Hjerteslag er et kompleks av sammentrekninger og muskelavslappninger. Ventilen stenger når det er et øyeblikk av muskelkontraksjon, og derved skyver blodet venøst ​​inn i lungearterien. Samtidig er banen for den omvendte utstrømningen av blod til atriumet blokkert. Men dette er hvordan et sunt hjerte virker.

På et tidspunkt stopper ventilen helt og holdent helt, og noen av blodet kan gå "tilbake". Dette er opphisselse.

På hvor stor en stråle går i utløpet, og graden av sykdom utmerker seg:

 • Jeg grad - knapt merkbare spor av blod;
 • i andre grad har strålen allerede en bredde på opptil 2 cm;
 • ved III-st - strømmen overstiger 2 cm;
 • grad IV - den tyngste, atriumet er rikelig fylt med gjentatt blod.

Hjertefeil utvikler seg på bakgrunn av mange faktorer som fører til utvidelse av høyre ventrikel (hvorfra ventilen ikke kan dekke det helt):

 • kroniske sykdommer som fører til innsnevring av luftveiene, hvor slim akkumuleres;
 • Dannelsen i kroppen av en karcinoid (svulst), som kaster ut overskytende hormoner i blodet;
 • ulike hjertesvikt;
 • revmatisk feber;
 • infeksiøs endokarditt (spesielt utviklet hos narkomaner).

Hovedårsaken som har påvirket utviklingen av defekten, vil kardiologen etablere etter omfattende undersøkelse.

Hvordan bli kvitt sykdommen

Tricuspid regurgitation i begynnelsen er lett tolerert av pasienter, uten å påvirke deres faglige aktiviteter. Noen ganger, selv med en slik diagnose, tar de seg for å tjene i hæren. Men dette er alt for seg selv.

Høyre sidestrøm betraktes som en mer uskadelig avvik fra normen i sammenligning med venstre sidet regurgitasjon, noe som noen ganger fører til dødelige utfall.

Medisineringsterapi

Ved behandling av tricuspid utstrømning av blod tas sykdomsgraden og deres symptomer i betraktning:

 • Regurgitering av tricuspidventilen i 1. grad krever ikke spesielle inngrep og er ofte likestilt med normen. Så med dette skjemaet tar de ofte til tjenesten. Hvis provokatøren var en annen sykdom, vil medikamentterapien være rettet mot hans kur.
 • Regurgitering av tricuspidventilen i 2. grad krever intervensjon bare når det er en alvorlig utvikling av hjertesykdommer. I denne situasjonen foreskrives pasienten diuretika og legemidler som tillater muskler å slappe av i karossens vegger.
 • Med en tricuspid utstrømning av 3. og 4. grader, kan operativ intervensjon ikke unngås:

a) plast innebærer å stifte ventilen og redusere antall brosjyrer;

b) annuloplasty - dette er introduksjonen av en støttering på ventilen, som gjør det mulig å gjenopprette arbeidsfunksjoner;

c) proteser - komplett erstatning (brukt i de mest ekstreme tilfeller).

Hvis 1 og 2 grader fortsatt er unge mennesker tatt for å tjene i noen slags tropper, så i de følgende 2 stadiene tar de bare pasienter for dispensarregistrering.

Tradisjonell medisin

Ingen sykdom hos mennesker kan ikke uten behandling med folkemidlene. Her og med trikuspidalnoy regurgitation, kan du bruke oppskriftene til bestemødre som et tillegg til hovedbehandlingen (men ikke som et alternativ til det):

 • Det anbefales å lage en tinktur av rosmarin. På 50 g tørkede blader ta 1 liter rødvin (tørr). Tinkturen holdes på et mørkt sted i 50-60 dager. Ta før du spiser 2 ss hver.
 • Veldig nyttig urte avkok. Lag en samling blomster av torn, lyng og hagtorn. Et glass kokende vann tar 1 ss. samling og i 15 minutter dampet i et vannbad. Stretching kjøttkraft, det er full i løpet av dagen for 2-3 doser. Forbered denne drikken skal ikke være, det er bedre hver dag å forberede en fersk avkok.
 • Dry mint brygges som te, insisterer i omtrent en time, og ta tre ganger om dagen for et halvt glass.

Du kan også bruke i behandlingen av sitronmelisse, oregano, timian, kamille, morwort, etc. både individuelt og i kombinasjon med hverandre.

Forebygging av videre utvikling av sykdommen

Den viktigste profylaksen av tricuspid regurgitasjon er redusert til behandling av sykdommer som har forårsaket hjertets patologi. Dette gjelder spesielt reumatoid manifestasjoner.

Det er nødvendig å lede en sunn livsstil, forlate dårlige vaner (røyking, alkoholisme, narkotika). En stor rolle er spilt av riktig ernæring, som ikke belaster hjertet med kolesterol. Det er også verdt å tenke på kurativ gymnastikk - fysiske belastninger (av optimal natur) bidrar til muskelens elastisitet.

Personer i fare bør være i nær kontakt med kardiologen og gjennomføre en periodisk undersøkelse. Bare en oppmerksom holdning til ens helse vil bidra til å holde arbeidsplassen "motor" i mange år framover.

Unge gutter som tror at med mitral, tricuspid eller annen oppblåsthet ikke tar for å tjene i hæren, ikke se etter en unnskyldning for å forverre helsen din. Med mild sykdom er det ingen sikkerhet at medisinska styret vil gi en "hvit" billett. I noen typer tropper blir det noen ganger tatt med 2. grad av regurgitasjon.

Så, hvis tricuspid regurgitation utvikler seg, om det blir tatt til hæren, vil svaret på spørsmålet være individuelt. Det avhenger av pasientens generelle tilstand og faktor som påvirker manifestasjonen av noen av grader.

Hovedårsakene til bruddet

Årsakene til tricuspid regurgitasjon kan omfatte:

 • tricuspid anomalier medfødt;
 • Ehlers-Danlos syndrom;
 • Ebstein-avviket;
 • Morfan syndrom.

Isolert misdannelse i fosteret forekommer sjelden, for det meste krysser man sammen.

Den oppkjøpte formen av sykdommen forekommer oftere enn den medfødte formen.

Årsaken til ervervet patologi kan være:

 • narkotikamisbruk
 • alkoholisme;
 • karcinoid syndrom;
 • revmatisme.

Oftest er sykdommen forårsaket av reumatisk endokarditt, deformerende ventiler av tricuspidventilen og sener.

I noen tilfeller legges en innsnevring av åpningen av høyre ventrikel til forandringen i ventilens struktur og form, og danner en kombinert tricuspid defekt.

Trauma til papillærmusklene, med hjerteinfarkt, kan også føre til tricuspidal defekt.

Noen alvorlige sykdommer (karcinoid syndrom) kan føre til forstyrrelse av ventilklaffene og omvendt strøm av blod. Slike sykdommer inkluderer:

 • lungekreft;
 • tarmens onkologi;
 • eggstokkreft.

Klassifisering og hovedsymptomer på nedsatt funksjonsevne

Kardiologer skiller 4 grader av svekkelse, bestemt av lengden på blodstrømmen og styrken av dens strømning (om omvendt strømning blir spylt eller dens kraft er moderat).

Klassifisering etter grad av brudd:

 • Regurgitation av tricuspidventilen i 1. grad - blodstrømmen er minimal.
 • Tricuspid regurgitation av 2 grader - strålen kastes ikke mer enn to centimeter.
 • Regurgitation av tricuspid ventil i tredje grad - blodstrømmen trenger inn mer enn 2 centimeter.
 • Overtredelse av fjerde grad er karakterisert ved at blodet går inn i det høyre atrium med mer enn tre centimeter.

Forstyrrelsen er preget av milde symptomer, sværheten av symptomene øker med en akutt form for regurgitasjon. Den akutte form gir høyre hjertefeil og pulmonal hypertensjon.

 • hevelse i livmorhalsen;
 • økt pulsering i venstre side av brystet, spesielt ved innånding av luft;
 • pulserende leveren;
 • hevelse;
 • konstant tretthet;
 • kortpustethet;
 • intoleranse mot lave temperaturer;
 • hyppig vannlating

Tricuspid regurgitation av første grad. forebygging

Den første graden av regurgitasjon regnes som en fysiologisk tilstand og krever ingen behandling. Pasienten må gjennomgå den nødvendige undersøkelsen en gang i året for å unngå utvikling av komplikasjoner. Pasienten må komme til kontrollen på det tidspunktet oppnevnes av legen.

Unge menn er interessert i spørsmålet: tar de i hæren med et slikt problem? Ved den første graden av forstyrrelse av ventilen, når blodstrømmen ikke er lenger enn to centimeter, oppstår det ingen patologiske forandringer. Personen er helt sunn og kan bli opptatt i hæren.

Hvis en annen grad brytes, er behandling foreskrevet og tjenesten frigjøres, siden den militære livsstilen forutsetter fysiske aktiviteter som er kontraindisert i denne diagnosen.

Diagnose av tricuspid regurgitasjon skal demonstreres ved ekkokardiografi, kardiogram, stresstestresultater og andre kliniske analyser.

Å frigjøre fra service fører vedvarende arytmi, ledningsforstyrrelser og alvorlig hjertesvikt.

Pasienter med denne sykdomsformen foreskrives fysioterapi, svømming, turgåing, ski. Forbudt sport forbundet med å løfte tunge skall. For å forbedre tilstanden til prosedyren: massasje, fytoterapi, akupunktur.

Pasienter anbefales å følge den nødvendige dietten. Det anbefales ikke å misbruke fett, stekt og salt. Legene anbefaler å holde vekten under kontroll, ettersom et raskt sett med kilo fører til en skarp forringelse i personens tilstand.

Forebyggende tiltak er delt inn i primær og sekundær. Primære aktiviteter utføres for friske mennesker og inkluderer:

 • Tidlig diagnose og tilstrekkelig behandling av virale og smittsomme sykdommer som fører til hjertedysfunksjon (revmatisme, infeksjon av endokarditt, influensa).
 • Bekjempelse av infeksjon i kroppen (kronisk tonsillitt, karies).
 • Tempering av barn og økning av kroppens generelle tone.

Forebyggende tiltak av den andre planen er ment for pasienter med diagnostisert oppkast i den andre og tredje grad, komplisert av ventilens progressive lesjon.

Sekundære forebyggende tiltak:

 • Drogbehandling er nødvendig for å styrke den generelle tonen og redusere risikoen for komplikasjoner (diuretika, nitrater, kalium, glykosider, vitaminer, immunomodulatorer).
 • Antibiotisk terapi.
 • Prosedyrer for herding, fysioterapi, fysioterapi øvelser.
 • Fjerning av infeksjoner, som mandler og karies.
 • Spesielt kosthold.

På menyen med pasienter inkluderer nødvendigvis magert kjøtt, nøtter, bananer, friske urter, grønnsaker og frukt.

Det anbefales å begrense i diettbutikken mat, kunstig fett, salt, sukker, hurtigmatvarer.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Sykdommer i andre og tredje faser krever komplisert terapi, så urtedekoering vil bare være nyttig i kombinasjon med medisiner. Behandlingen skal overvåkes av legen.

Urtepreparater brukes til å hjelpe pasienter med oppblåsthet. I samme forhold tas hagtorn, torn og lyng. Råmaterialer helles med kokende vann og blir eldret i et vannbad i 15 minutter.

For å forbedre tilstanden kan du bruke rosmarin, tilsatt vin. For tinkturen er tatt et hundre gram tørket rosmarin og to liter rødvin. Blandingen skal vare tre måneder på et mørkt, tørt sted.

Det lindrer symptomene på nervesystemet overbelastet myntete, det anbefales å drikke før du går til sengs.

Les Mer Om Fartøyene