Hva er rheoencefalografi av cerebral fartøy (REG)

Rheoencefalografi av cerebral fartøy er en enkel, men effektiv diagnosemetode. Som et resultat av denne prosedyren identifiseres patologiske prosesser som sirkulasjonsforstyrrelser, samt andre avvik fra det normale organets normale funksjon.

Metoden er populær hos pasienter og leger. Dette skyldes ikke så mye at undersøkelsen er rimelig for den høye informativiteten, evnen til raskt å oppnå nøyaktige resultater.

En stor fordel i forhold til andre måter å undersøke hjernens fartøy på, er lav invasivitet, som blir en faktor som må bruke denne diagnosen selv for barn av barn.

Generell informasjon om metoden

Rheoencefalografi (REG) gjør det mulig å avdekke sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen selv i tidlige stadier av patologi og dermed forhindre muligheten for utvikling av komplikasjoner som utgjør en trussel mot pasientens helse og liv.

Dens uvurderlige fordel over MR og CT er muligheten til å bli undersøkt uten å vente på en kø som på andre steder er omtrent seks måneder. Uten å svekke effekten av magnetisk resonansbilder og datortomografi, bør det bemerkes at rettidig behandling er nøkkelen til seier over sykdommen, og i noen tilfeller muligheten til å redde pasientens liv.

Hva er denne prosedyren, hvem trenger det, hvordan å forberede seg på undersøkelsen - disse er spørsmålene som vil bli vurdert i artikkelen.

For hvilken hensikt er

Hovedformålet med undersøkelsen er å studere:

 • problemområder i hjernen;
 • en tilstand av tonus av fartøyer;
 • hastighet av blodstrøm gjennom karene;
 • tetthet og viskositet av blod.

Og viktigst av alt er reaksjonen av karene på alle prosessene som foregår i dem bestemt.

I tillegg til prosedyrene forbundet med behovet for å studere patologiske forandringer i hjernens arterier og blodkar, anbefales det å utføre REG med et forebyggende formål.

Funksjonsprinsipp for apparatet

Essensen av rheoencefalografi ligger i det faktum at ved hjelp av et spesielt apparat - rheografen - gjennom hjernen blir en elektrisk strøm av svak frekvens passert, noe som resulterer i at motstanden til hjernevevet visualiseres på skjermen. Dermed oppdages brudd i arterier, årer og små fartøy.

Tilstedeværelsen av seks kanaler i enheten gir mulighet for å undersøke flere deler av hjernen samtidig.

I projeksjonen av de undersøkte sonene er metallelektroder installert ved hjelp av et elastisk gummibånd som overfører bildet til skjermen.

Når utnevnelsen av REG

Det er mange indikasjoner på undersøkelsen:

 • pasientens klager om svimmelhet;
 • Forverring av staten med endring av atmosfærisk trykk;
 • ryggsmerter;
 • støy i ørene;
 • svekkende hodepine;
 • mistenkt iskemisk sykdom;
 • dips i minnet;
 • nedsatt syn
 • tap av hørsel;
 • aterosklerose;
 • hypertensive krise;
 • dystoni;
 • hypertensjon av cerebrale arterier.

Med alle patologier forbundet med vaskulære forstyrrelser - deres blodpåfylling, endringer i blodgass og viskositet, er det nødvendig å utføre REG.

Hva studien viser

Verdien av undersøkelsen er at:

 1. Basert på rheoencefalografi av hodekarene får spesialister meningsfull informasjon om tilstanden til undersøkelsesobjektet. Blant dem er muligheten til å studere vaskulær tone, deres elastisitet, sirkulasjonshastigheten og tilstrømning / utstrømning av blod.
 2. Ved hjelp av rheoencefalografi blir det ikke bare mulig å oppdage abnormiteter i hjernens kar, men også å kontrollere blodstrømmen etter kompliserte operasjoner eller alvorlige skader.
 3. Ved hjelp av REG oppdages ulike patologier, og graden av alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen er også etablert.

Samtidig er høy hastighet for å oppnå resultatene ikke av liten betydning.

Hvilke problemer identifiseres

Under undersøkelsen blir følgende diagnostisert:

 • nærvær av kraniocerebrale skader;
 • lokalisering av hematomer dannet som et resultat av hode traumer;
 • pre-stroke tilstand;
 • vaskulær lesjon av aterosklerotiske plakker (aterosklerose);
 • trombusdannelse i hjernens kar;
 • disposisjon for å øke blodtrykket
 • sykdommer forbundet med sirkulasjonsforstyrrelser.

Prosedyren letter oppgaven med å etablere en nøyaktig diagnose, på grunnlag av hvilken legen foreskriver en tilstrekkelig behandling. Med hjelpen i fremtiden overvåker han effektiviteten av behandlingen.

På grunn av den perfekte sikkerheten ved en slik undersøkelse for pasientens helse, kan den utføres flere ganger.

En av de viktigste fordelene ved encefalografi er muligheten til å skille mellom predindsultindikatorer, som har visse forskjeller for menn og kvinner.

Andre funksjoner ved metoden

Enda mer informasjon er oppnådd av spesialister ved hjelp av funksjonelle tester.

Den enkleste og mest tilgjengelige av dem er med nitroglyserin. Dette stoffet bidrar til å redusere tonene i karene. Denne prøven brukes til å skille mellom økologiske og funksjonelle lidelser.

Hvordan dechiffrere resultatene

Ved vurdering av resultatene av en undersøkelse må pasientens alder tas i betraktning. Dette skyldes at veggene i fartøyene mister elastisitet gjennom årene, blir mer skjøre, reagerer annerledes på ulike stimuli.

Gjennomføring av REG viser bølgesvingninger. Følgende indikatorer er tatt i betraktning:

 • Stigende (anakroter) og nedadgående (kakrokoty) linjer av bølger;
 • bøyning av snittet (den midtre delen av den stigende bølgen);
 • dicrotisk prong.

Spesialisten leser resultatene av diagnosen, idet man tar hensyn til bølgets regelmessighet, utseende og avrunding av toppen, samt tann- og snittetes plassering.

Vibrasjonshastigheten av bølgen som vises på skjermen hos voksne, er forskjellig fra manifestasjoner av de antagelige indeksene i barnet.

Rheoencefalografisk undersøkelse gjør det mulig å klassifisere tilstanden til fartøyene i henhold til tre typer av deres oppførsel:

 1. Dystoni. Karakterisert av hyppige manifestasjoner av endringer i vaskulær tone. Oftere er det en hypotensjon med vanskeligheter med venøs utstrømning av blod og lav fylling av puls.
 2. Angiodistonichesky. Dets skilt ligner på den tidligere typen. Forskjellen ligger i det faktum at årsaken til brudd på tonus er mangelen på fartøyets vegg.
 3. Hypertensive type REG. Betydelig forskjellig fra de ovenfor beskrevne artene. Tonus av fartøyene økes kraftig. Venøs utstrømning er ødelagt.

Disse typer oppførsel er ikke uavhengige patologier. De er bare tegn på andre sykdommer og gjør det mulig å identifisere dem i de tidlige utviklingsstadiene.

Ikke prøv å dechiffrere resultatene av undersøkelsen selv. Det er bedre å gi det til kvalifiserte leger som vil gjøre det profesjonelt og etablere en nøyaktig diagnose.

Hvordan utføres prosedyren

Diagnostisk metode som er beskrevet er helt smertefri og sikker. Under prosessen utøves ingen effekt på pasientens hud, heller ikke de forskjellige instrumentene som brukes.

Under prosedyren legges pasienten på en sofa eller tilbys å sitte på en stol. For mer nøyaktig informasjon blir pasienten tilbudt å vippe hodet fremover, skru det til høyre eller til venstre.

Prosedyren varer 10-15 minutter. Resultatene av studien vises umiddelbart på skjermen på skjermen, de evalueres av en nevrolog.

anbefalinger

For å unngå forvrengning av resultater, bør du vurdere noen enkle tips:

 1. Før elektroder installeres, behandles enkelte områder av hodet med alkohol. Det er tilrådelig ikke å spenne og ta det lett.
 2. Øyne under prosedyren skal holdes lukket.
 3. Det er nødvendig å slappe helt av. Spenning kan føre til en skarp innsnevring av fartøyene. Dette vil påvirke bølgeindeksene.
 4. Før prosedyren er det ønskelig å slappe av i 15-20 minutter.
 5. Dagen før den planlagte undersøkelsen, bør du ikke ta medisiner som kan påvirke blodstrømmen.
 6. Oppførelsen av økten bør ikke forstyrre gjenstander, så du må fjerne kjeder, øredobber, hårnåler og oppløse håret.

Hvis et lite barn skal undersøkes, er det nødvendig å fortelle ham på forhånd om all kommende prosedyre. Du kan ta ham i armene og sitte med seg på en stol. Da vil han ikke være redd og nervøs.

Om kontraindikasjoner

I forbindelse med absolutt mangel på skade på kroppen i rheoencefalografi er det praktisk talt ingen kontraindikasjoner og bivirkninger.

Hovedforbudet til prosedyren er skade på hodebunnen.

Kontraindikert er en undersøkelse av nyfødte barn. Dette skyldes den lille amplitude av de reflekterte bølgene, den store størrelsen på anakrotiske og det komplette fraværet av snittet. Slike indikasjoner gir ikke et nøyaktig bilde av tilstanden til fartøyene i hodet.

Rheoencephalography er en effektiv og rimelig metode for å undersøke hjerneskipene. Dens brede anvendelse skyldes tilstedeværelsen av apparatet på hvert sykehus og, selvfølgelig, fraværet av bivirkninger og kontraindikasjoner til bruken.

REG av cerebral fartøy: Den sikreste og mest nøyaktige studien

Rheoencephalography - ordet av noen røtter fra de gamle greske det står for «ῥέος» - «for», «ἐνκέφαλος» - «hjerne» og «γράφω.» - «skriftlig avbilde"

Det er at REG i hjerneskipene viser tegningen av hele systemet av fartøy i hodet, deres patenter og mulige skader og problemer.

Hva er det, søknad i medisin

Ledet av REG (bare vær ikke redd!) Når hjernen er utsatt for elektrisk strøm ved hjelp av elektroder. Hvis du noen gang har gjort REG - dette er en "cap" med ledninger, matet knapt merkbar elektrisk ladning på 16-300 kHz.

Våre vev, som utgjør hjernen, fartøyene og lignende, reagerer på en bestemt måte til dagens. På dette tidspunktet registrerer og registrerer datamaskinen alle endringer. Basert på dette utgjøre et kart over arbeidet til organet under studiet, når dekoderes det, oppstår nærvær eller fravær av noen sykdom.

Ofte er det REG som ikke bare gir de mest nøyaktige dataene om fartøyets patenter, blokkering eller brudd, men bidrar også til å velge taktikk for å forhindre alvorlige helseproblemer.

Hva er tildelt og hva som vises

Hovedformålet med denne enheten er å finne ut hvilke prosesser som foregår i vårt hode for øyeblikket. Tilordne en studie etter et alvorlig hode slag, for å forhindre blødning.

Den andre nyttige handlingen av REG er den bestemmer blodstrømmen langs hoved-, større fartøy og sikkerhetssirkulasjon, det vil si at bevegelsen av blodstrømmer omgår hovedfartøyene, hvis de av en eller annen grunn ikke klarer sitt arbeid.

Før oppfinnelsen av rheoencefalografi, slike plager som neurokirkulatorisk dystoni og migrene og sykdommer ble ikke vurdert. Å bevise dem fra et medisinsk synspunkt er nesten umulig. En person betraktes som sunn. Organer fungerer som de skal, og derfor vred seg fra en hodepine mann (og lider av migrene og menn!) Er sannsynlig å simulere. Tross alt, utrolig, fra hodepine disse menneskene er hjulpet bare av de betyr at de inneholder koffein.

Og bare forskningen REG omgrupperte alt på plass. Hun viste seg om sin tilstedeværelse om noen minutter, og folk som lider av villeste hodepine, sluttet å skylle som om de ikke bare fant en tilstrekkelig løsning på sine problemer.

Hva studien viser:

 • alt som skjer i skallen;
 • blodtilførsel til hjernen;
 • arbeidet til individuelle fartøyer;
 • en tilstand av tonus;
 • fartøyets elastisitet
 • hastighet av utstrømning av blod.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for rheoencefalografi

REG anbefales med følgende mulige diagnoser:

 • cerebrovaskulær patologi,
 • dystoni,
 • stenose,
 • migrene,
 • akutte og / eller kroniske sirkulasjonsforstyrrelser,
 • aterosklerose,
 • hjerneslag,
 • for å overvåke effekten av individuelle legemidler og foreskrevet behandling,
 • å identifisere vertebrogenic effekter på arteria vertebralis i Osteochondrose, spondylitt, konsekvenser av skader og lignende.

Direkte indikasjoner:

 • hode traumer,
 • hodepine
 • vegetativ-vaskulær dystoni,
 • kronisk hodepine,
 • svimmelhet,
 • forverring av syn, hørsel, minne,
 • migrene,
 • sirkulasjonsforstyrrelse
 • andre sykdommer.

Kontraindikasjoner til oppførsel av REG:

 • det er tilrådelig å ikke bruke den nyfødte,
 • Hvis sår og slitasje er synlige på nettstedene som skal undersøkes.

Regler for utarbeidelse av prosedyren

 • Ikke bekymre deg. Denne prosedyren er ikke-invasiv, det vil si, krever ikke penetrering inne, injeksjoner eller snitt, (ikke-latin invasio - introduksjon, penetrasjon). Plus, ingen skade på kroppen! Det er tillatt selv for nyfødte.
 • Ta et håndkle med deg. Det vil komme til nytte etter prosedyren. Å tørke en spesiell gel.
 • Ikke tenk på det dårlige, og vind ikke deg selv. Dette er typisk for kvinner. Selv om noen menn ikke kan roe seg ned.

Kurs for eksamen av hodet

Ofte på sykehus, kan du finne en 2-6 kanals rheografi. Jo flere kanaler, desto mer vil området bli utforsket. Det er også polyreografografer.

Trinn for trinn om hvordan du lager REG:

 1. pasienten setter seg ned i en komfortabel stol
 2. steder i hodebunnen smøres med en spesiell gel slik at det ikke er hudirritasjon;
 3. På hodet legger en hette med elektroder, kan det være individuelle metallplater, festet av et gummibånd bare på steder som skal undersøkes,
 4. legen vil be deg om å lukke øynene for ikke å bli utsatt for ytre stimuli.

Nå om de bestemte stedene, og hva bestemmer nøyaktig datamaskinens rheoencefalografi på dem.

Rheoencefalografi av cerebral fartøy: essensen av metoden, indikasjoner, kontraindikasjoner

På grunn av deres funksjonelle egenskaper, hjernen trenger oksygen og næringsstoffer til en mye større grad enn mange andre organer i menneskekroppen. Den leverer dem utviklet vaskulære system, "problem", hvor - den begrensning av fartøyet sperring (okklusjon) og dens annen - bli årsak til feilfunksjon i en del av hjernen og fører til utvikling av en rekke ubehagelige og noen ganger svært farlige symptomer. Vurdere tilstanden av cerebral blodstrøm, identifisere plasseringen av sine brudd og hjelpe diagnostisk metode kalt "rheoencephalography" eller REG. Om det, hva er essensen av denne metoden på eksisterende indikasjoner og kontraindikasjoner, samt utarbeidelse og teknologi for møtet og vil bli diskutert i vår artikkel.

Rheoencephalography: essensen av metoden

REG er en ikke-invasiv metode for funksjonell diagnostikk. Med hjelp av det måles motstanden til hodevevene til den elektriske strømmen. Alle vet at blod er en elektrolytt. Når hjerneskipet er fylt med blod, reduseres verdiene av vevets elektriske motstand, noe som registrerer enheten. Da, basert på frekvensen av endring i motstand, blir det trukket konklusjoner om blodstrømmen i et fartøy, og andre indikatorer vurderes også.

Hvorfor utføre REG

Siden resultatene av rheoencefalografi bare beskriver funksjonelle tilstanden til hjerneskipene, er det ikke den endelige metoden for diagnose - det er umulig å diagnostisere resultatene av denne metoden alene. Det tillater imidlertid å avdekke det faktum at cerebral sirkulasjonsforstyrrelser i dette eller det aktuelle området av hjernen og for å konsentrere legen om videre undersøkelse av den.

REG gir data om følgende blodstrømsparametere:

 • fartøyets tone;
 • graden av blodpåfylling av denne eller den delen av hjernen;
 • blodstrømningshastighet;
 • blod viskositet;
 • sikkerhetssirkulasjon og andre.

vitnesbyrd

Utførelse av denne metoden for diagnose er indikert for alle forhold ledsaget av symptomer på cerebral sirkulasjonsforstyrrelser. Vanligvis er dette:

 • hyppig hodepine og svimmelhet;
 • pre-synkope og besvimelse;
 • støy i ørene;
 • hørsel og synshemming
 • søvnforstyrrelser;
 • minneverdigelse;
 • svekket evne til å lære;
 • Meteosensitivitet (endring i helse på grunn av værforandring);
 • craniocerebral trauma (hjernerystelse, hjerneblodninger);
 • akutte sykdommer i hjernesirkulasjonen (slag) i anamnesen;
 • encefalopati;
 • arteriell hypertensjon;
 • arteriell hypotensjon
 • aterosklerose av cerebral fartøy;
 • neurokirkulatorisk dystoni;
 • osteokondrose av livmoderhalsen;
 • spondylitt;
 • vertebral arteriesyndrom;
 • migrene;
 • diabetes mellitus med mistenkte komplikasjoner, diabetisk mikroangiopati;
 • cerebral arteriesykdom i nære slektninger;
 • evaluering av effektiviteten av tidligere utført narkotika- eller ikke-medikamentbehandling.

Er det noen kontraindikasjoner?

Rheoencefalografi er en absolutt sikker diagnostisk metode som er godkjent for bruk i nesten alle pasientkategorier. Forskning bør ikke utføres dersom:

 • pasienten har hudfeil (sår) i det området som elektroder skal påføres
 • pasienten lider av en bakteriell, sopp- eller parasittisk sykdom i hodebunnen og håret.

Å gjennomføre REG er bare mulig dersom pasienten er enig i undersøkelsen, så det er også en kontraindikasjon som nekter pasienten.

Må jeg forberede meg på studien?

Spesiell forberedelse før gjennomføring av reoencefalografi er ikke nødvendig.

For å få de mest nøyaktige dataene på tvers av studien, bør emnet unngå stress, og på natten før han - ha en god natts søvn. Også, ikke røyk, drikk sterk kaffe eller svart te, siden disse handlingene påvirker nervesystemet, vaskulær tone og blodtrykk, og resultatene av studien vil bli forvrengt.

I noen tilfeller kan legen anbefale at pasienten avbryter legemidler som påvirker tonnene på fartøyene før diagnosetidspunktet. Dette gjelder imidlertid bare medikamenter selvfølgelig bruk - hvis en person tar slike legemidler i et konstant regime, bør diagnosen utføres mot bakgrunnen av den vanlige behandlingen for ham.

Når du kommer til eksamen, ikke umiddelbart gå til diagnosen rommet. Det er verdt 15 minutter å hvile i et godt ventilert, men ikke tett rom, og bare da gå til REG.

Eiere (og eiere) av langt hår må samle dem i et bunt slik at de ikke forstyrrer forskningen.

Prosedyren for å gjennomføre rheoencefalografi

Forskningen utføres ved hjelp av en 2-6-kanals rheografi (jo flere kanaler leveres i apparatet, desto større blir hjernens område dekket av den diagnostiske prosedyren). Normalt utfører gjennomsnittlig medisinsk personale diagnosen, og legen bestemmer seg direkte for tolkningen av dataene som er innhentet.

I løpet av studien, er pasienten i en komfortabel posisjon, sittende på en stol eller ligge på en myk sofa, avslappet, med øynene lukket. Specialist pålegger bearbeidet gelen eller pastaen av kontaktelektroder på hodet, ved å feste dem til det elastiske bånd (det strekker hodeomkrets: over øyenbryn, ørene og baksiden av hodet). I prosessen med å diagnostisere elektrodene sende elektriske signaler til hjernen og en dataskjerm på dette tidspunkt er vist ovenfor statusindikatorer fartøy og blodstrøm i dem (i enkelte enheter, data ikke sendes til datamaskinen og vises på en papirtape).

Anvendelsesområdet for elektroder avhenger av hvilken del av hjernen som skal diagnostiseres:

 • Ved undersøkelse av den eksterne halspulsåren skal elektrodene festes over øyenbrynene utenfor og foran den eksterne hørbare meatusen (med andre ord foran øret);
 • når man undersøker den indre halspulsåren - på nesebroen og mastoidprosessen (bak øret);
 • i studien av bassenget av vertebrale arterier - på mastoidprosessen og occipitalhunder, og i dette tilfellet anbefales det å ta et elektrokardiogram samtidig med å utføre REG.

Når hovedparten av undersøkelsen er fullført, kan legen oppføre en eller flere funksjonstester dersom legen anser det for nødvendig. De mest vanlige testene er en nitroglyserin tablett under tungen (kontraindisert i glaukom, hypotensjon, og intoleranse av stoffet), å endre posisjonen av hele kroppen eller bare pan og tilt hode (vanligvis brukt for diagnostisering av vertebrale arterie syndrom), hyperventilering (dyp pusting) for flere minutter, en forsinkelse i pusten, noen fysisk aktivitet og andre. Etter testen, gjenta innspillingen av REG og evaluer endringene på den.

Varigheten av studien tar fra 10 minutter til en halv time. Under pasienten opplever ikke noen spesielle følelser, han gjør ikke vondt (den eneste hodepine kan oppstå etter en funksjonell test med nitroglyserin, som en bivirkning av dette legemidlet).

Dekoding av REG

For å tolke det innhentet under REG data, må legen vite den eksakte alderen til pasienten - dette er logisk, fordi vaskulær tone og karakter av blodstrøm hos unge pasienter, middelaldrende og eldre / eldre er forskjellige (det er en patologi for de unge, er normen eller forskrift alternativ for den eldre personen).

Rheoencephalogrammet har et bølget utseende, hvert segment av denne bølgen har sitt eget navn:

 • den stigende delen av den er en anakrotisk;
 • fallende - katarakt;
 • mellom dem - et snitt (faktisk bøye seg selv - overgangen til den stigende delen til den nedstigende), umiddelbart etter hvilken en liten dikrotisk tann er bestemt.

Dekrypterer REG, anslår legen slike egenskaper:

 • hvor vanlige er bølgene;
 • hvordan ser de ut som en anakrotisk og en kalkholdig;
 • karakteren av krumningen av toppen av bølgen;
 • plasseringen av snittene og den dikrotiske tannen, dybden av sistnevnte;
 • tilstedeværelsen og utseendet av ekstra bølger.

Avslutt artikkelen, jeg vil merke at selv om REG ikke er en selvstendig diagnosemetode,
som gjør det mulig for oss å verifisere en kardiologisk eller nevrologisk diagnose, men den som gjennomføres i tide med de første symptomene, bidrar til å oppdage tilstedeværelsen av vaskulær patologi i tidlig tidlig stadium av sykdommen. Gjennomført ekstra undersøkelse og tilstrekkelig behandling vil føre pasienten til en tidlig gjenoppretting og vil kvitte seg med komplikasjoner som kan oppstå hvis diagnosen ikke er gjort i tide.

Og selv om det til dags er noen eksperter veldig skeptiske til denne metoden for diagnose, har den likevel et sted å være og er fortsatt mye brukt i mange medisinske institusjoner.

REG (rheoencephalography) av hjernen: normer og tolkning av resultatene av studien av hodene i hodet

Hjertens patologi sparer ikke voksne eller barn. En rettidig diagnostisert sykdom, samt kompetent behandling, vil unngå alvorlige komplikasjoner, bevare pasientens livskvalitet og til og med livet selv.

Diagnose ved hjelp av REG av cerebral fartøy eller rheoenzelography er en av de mest informative, tidsbestemte metoden. Takket være ham øker muligheten for rettidig hjelp til pasienten og sannsynligheten for komplikasjoner av den underliggende sykdommen minker.

Hva er metoden for reografi?

REG - hva er det?

Studien av tilstanden til karene i andre deler av kroppen har et annet navn:

 • reogenøkografi - diagnostiserer leveren;
 • reovasography - fartøy av ekstremiteter;
 • Rheokardiografi - fungerer med hjertets tilstand;
 • reopulmonografi - gir karakteristisk for tilstanden til lungene.

Det finnes andre varianter av reografi. For å studere blodtilførselen til hjernen under rheoencefalografi, brukes spesialutstyr (apparat kalt en rheografi). Vanligvis er det et prefiks for annet flerkanalsutstyr: enheter for fjerning av EKG, polygraph. Dens "hjerte" er en høyfrekvent generator. Rheografen lar deg registrere et reogram (grafisk visning av mottatte data). Interaksjon med de undersøkte områdene av kroppen skjer ved hjelp av metallelektroder - de er plassert på et hudområde som er blitt avfettet med alkoholoppløsning på forhånd. Forbedret kontakt oppnås ved å bruke en fysiologisk saltvannsfugtig pakning. To elektroder brukes til å studere blodstrømmen til et enkelt sted: den første er lokalisert på begynnelsen av siden, den andre på slutten.

Prosedyren til REG er lik EEG: elektroder er også festet til pasientens hode, som leser dataene fra blodfyllingen av hjernen

REG som en undersøkelsesmetode

Rheoencephalography, som en metode for å undersøke blodtilførselen til de strukturer i hjernen, er en sikker, ikke-invasiv måte for å få informasjon om den elastisitet og tonen i den vaskulære veggen av blodkarene til hjernen. REG hjernen lar deg også bestemme blodfyllingen av hjernens individuelle strukturer. I nærvær av vaskulær lesjon avsløres plasseringen og størrelsen.

Med rheoencephalography kan oppnå meningsfylte data nærvær i en pasient av vaskulære sykdommer, er denne metoden meget informative om cerebral arteriosklerose, slag, vertebrobasilær insuffisiens. Undersøkelse av staten blodkar bruke REG gjør det mulig å etablere den egentlige årsaken encefalopati (hodepine).

Informativiteten til REG kan økes ved å utføre funksjonstester. De vanligste prøvene er nitroglyserin og nikotin. De tillater oss å evaluere skjemaet av hjerneskade:

Hvis, etter å ha tatt nitroglyserin, er amplitude av REG-bølgen ikke tilstrekkelig økt - dette indikerer "organisk". Funksjonstester brukes til å vurdere tilstanden til vertebrale arterier, noe som tyder på en endring i hodeposisjonen.

I tillegg til å utføre medisinske tester, kan pasientene bli bedt om å endre hodeposisjonen for å kontrollere vertebrale arterier

REG av blodkar og ultralyd perfekt utfyller hverandre. Avhengig av situasjonen blir preferanse gitt til den ene eller den andre av dem. Diagnose ved hjelp av REG lar deg vurdere tilstanden til både store fartøy og små. Men i mange tilfeller er REG bare en ekstra metode for undersøkelse. For eksempel brukes denne metoden for å studere tilstanden av hjernen ofte i forbindelse med EEG. Og EEG er fortsatt den viktigste diagnostiske metoden. Hva er EEG og hvorfor REG er bare en "pick-up metode"?

REG og EEG er to sider av samme mynt

I noen tilfeller, for påvisning av hjernepatologi, er det gitt fortrinn til EEG - for eksempel i epilepsi. Bruk enten denne studien som hoved, supplere den med studier som tillater oss å studere fartøyets tilstand. EEG er i stand til å oppdage flere patologier enn rheoencefalografi. EEG er en oversikt over hjernens elektriske aktivitet. Aktiviteten til nevroner registreres ved hjelp av elektroder som er festet på pasientens hode.

Begrunnelsen for EEG er en spontan tap av bevissthet, hodepine, som ikke kan fjernes ved hjelp av medisiner, søvnproblemer, vestibulopathy og overdreven tretthet, mistenkt psykisk utviklingshemning og epilepsi barn. Denne studien lar deg også overvåke pågående behandling. Spørsmålet om hvilken diagnostisk prosedyre som er best er ikke helt korrekt.

Hvordan utføres forskningen

Prosedyren for undersøkelsen er ikke veldig komplisert, men for suksess og objektivitet av forskningen må det overholdes flere regler. For det første skal pasienten være rolig. Han trenger å sitte eller ligge, lukke øynene og prøve å slappe av, ikke bare fysisk, men også moralsk. Rolig må observeres gjennom hele prosessen med rheoencefalografi. Før prosedyren skal du bruke 15-30 minutter i en rolig tilstand, og hvis pasienten lider av røyking, minst 2 timer for prosedyren, må du avstå fra å røyke. Narkotika som kan påvirke tonene i karene, kan heller ikke tas før studien ved hjelp av rheoencefalografi.

Hele løpet av undersøkelsen er enkelt å banalisere. Nettsteder i hodebunnen blir avfettet med alkohol, da er de festet med elektroder. I undersøkelsesprosessen kan lege-diagnostikeren be patienten om å gjøre hodebevegelser eller forandre kroppens stilling.

Til resultatet av studien ble ikke forvrengt, må pasienten være i et avslappet humør, slapp av

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Utvalget av sykdommer som reforfalskografi kan foreskrives på, er ganske bredt. REG av cerebral fartøy er foreskrevet:

 • med skader (blåmerker, hjernerystelser, craniocerebrale skader);
 • encefalopati;
 • ischemi
 • vestibulopathy;
 • meteorologisk følsomhet;
 • migrene og migrene-lignende forhold;
 • vertebral arteriesyndrom;
 • med mistanke om diabetisk mikroangiopati;
 • med nedsatt hørsel
 • VSD, NDC;
 • hypertensjon;
 • med økt intrakranielt trykk;
 • Parkinsons sykdom;
 • svulster i hypofysen;
 • kognitive forstyrrelser;
 • og en rekke andre patologiske vaskulære endringer.

Absolutt kontraindikasjonsprosedyre har ikke. Relativ er:

 • den nyfødte perioden
 • skade på huden på applikasjonsstedet for elektroder;
 • Kategorisk nektelse av pasienten til å utføre prosedyren
 • hud- og hudsykdommer i tilknytning til elektroder - bakteriell, parasittisk eller soppfarge.

Beskrivelse av undersøkelsesresultatet

Studien av blodtilførselen til hodet ved hjelp av REG er en enkel prosedyre, men for å dechiffrere resultatene krever spesialopplæring og ferdigheter. Derfor kan kun en spesialist diagnostisere og korrelere endringer i reogrammet med mulige patologier i det vaskulære systemet. Ved å analysere dataene innhentet diagnostikeren undersøker variasjoner i bølgeamplituden av en feil, reaksjons REG-bølgen på funksjonstester og avsluttes på vanlig måte eller vaskulære patologier, tilføre blod til hjernen. REG-bølgen har flere typer. Vanlige typer er:

 • hypertonisk type - preget av vedvarende hypertensjon av blodkarets blodvegg som gir blod til hjernen, og et brudd på utstrømningen av venøst ​​blod fra hjernekonstruksjonene;
 • dystonisk type - brudd av vaskulær tone, som er kjennetegnet ved vanlige endringer - for eksempel kan råde hypertone, kombinert med en lav pulstrykk, venøs stasis kan oppstå;
 • angiodistonichesky er nær den forrige versjonen, er en karakteristisk forskjell tilstedeværelsen av en defekt i vaskemuren, noe som fører til en reduksjon i elastisitet og et brudd på blodtilførselen av individuelle hjernestrukturer.

Typen rheoencefalogram er ikke en diagnose. Kurven på kurvene viser bare de endringene som blodstrømmen påvirkes av. Og hva det skiller seg fra normen. Basert på tolkningen av disse endringene og dataene fra andre diagnostiske prosedyrer, kan legen etablere årsaken til lidelsen og gjøre en diagnose.

Hvor er det mulig å gjennomføre en undersøkelse?

Hvor er det mulig å passere eller finne sted REG? Du kan lage en undersøkelse i en rekke private klinikker som spesialiserer seg på vaskulær patologi eller sykdommer i hjernekonstruksjonene. Statlige medisinske institusjoner er også utstyrt med rheografer. Medisin i dag er tvetydig om denne diagnostiske undersøkelsesmetoden: Noen eksperter er fulle av skepsis, andre anser REG trolig den eneste måten å finne ut årsaken til menneskelig lidelse i visse sykdommer.

Hva er bruken av rheoencefalografi (REG) av cerebral fartøy

Sykdommer og deres symptomer assosiert med patologien til cerebral fartøy, er i første omgang av samtaler til nevrolog. Mange sterkt skremme "den forferdelige og uforståelig" title forskning, gå til legen anbefaler, fordi folk langt fra medisin ofte forbinder dem med mistenksomhet på ganske alvorlig diagnose. Men dette er langt fra å være tilfelle, så det er verdt å slå seg ned og sortere ut alt i orden.

En av disse "uforståelige" studiene er rheoencefalografi (REG) av cerebral fartøy, etter å ha hørt navnet som noen pasienter omfavner horror på grunn av uvitenhet. Så hva er denne prosedyren?

Hva er rheoencefalografi?

Rheoencefalografi bidrar til å bestemme tilstanden til karene i hjernen

Metoden for rheoencefalografi består i å lede en vekslende elektrisk strøm gjennom hjernevævet og å fastsette parametrene for elektrisk motstand, som avhenger av volumet og viskositeten til blodet i hjernens kar. Spesielt gir de nåværende motstandsparametrene oss mulighet til å estimere parametrene ovenfor. Når fartøyene er fullblodd og utvidet, stiger motstanden av strømmen, og hvis de er innsnevret, så observeres det motsatte bildet.

Fordeler og ulemper ved vaskulær diagnostikk

For tiden rheoencephalography brukes ikke så ofte som før, fordi det er mer nøyaktige metoder for diagnostisering av hjernen forhold og dens fartøy, f.eks elektroencefalografi (EEG), computertomografi (CT) eller magnetisk resonans imaging (MRI - den mest nøyaktige metode for diagnose ). På grunn av det faktum at ikke hvert sykehus eller polyklinisk (for eksempel i rayon-sentre) kan skryte av tilgjengeligheten av moderne utstyr, blir REG en utmerket assistent i diagnosen.

Dersom medisinsk - pleie anlegget har CT-skanning og legen fortsatt sender en pasning rheoencephalography, så oppstår spørsmålet: "Hvorfor REG, snarere enn magnetic resonance imaging eller computertomografi, fordi den andre og tredje metoder er mye mer informativt?".

Mange leger, til tross for eksistensen av mer moderne diagnosemetoder, velger likevel rheoencephalography

For det første er det den sikreste måten å diagnostisere patologien til cerebral fartøy. I - andre, ikke alle kan stå støy og lukket rom imaging (spesielt viktig når du tester barn, siden ikke alle barn er i stand til å være i en rolig tilstand, spesielt i fravær av min mor). For det tredje er MR og CT i forhold til REG en dyr metode for undersøkelse. Fordelen med renhefalfografi er også at den bidrar til å undersøke skip, ikke berøre "unødvendige og unødvendige" områder. I magnetisk - resonans og computertomografi samme synlig og ben av skallen og myke vev (som oftest er disse metoder som er aktuelle for mistenkt alvorlig diagnose, slik som tumor-prosess og andre).

En stor brist av REG er at noen følelser, erfaring (og vanligvis ikke vil finne en mann som ikke ville ha opplevd slike følelser før du passerer noen - eller diagnostiske prosedyrer), unnlatelse av å følge for å forberede seg til prosedyren kan påvirke resultatene i undersøkelsen.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for rheoencefalografi

Hyppig hodepine kan være en indikasjon på en undersøkelse

Legen kan gi retning for å gjennomgå rheoencefalografi hvis pasienten har følgende patologiske forhold:

 • hodepine av varierende intensitet, lokalisering og varighet;
 • svimmelhet;
 • cerebral iskemi;
 • slag;
 • støy i ørene og utseendet på "flyr" foran øynene;
 • hjernerystelse og hjerneskade;
 • blåmerker og brudd på livmorhalsens ryggrad og bein;
 • økt intrakranielt trykk;
 • sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen;
 • arteriell hypertensjon;
 • vegetovaskulær dystoni;
 • arteriell hypotensjon
 • patologi av hypothalamo-hypofysen regionen (spesielt tumorformasjoner);
 • encefalopati;
 • Parkinsons sykdom;
 • hyppig synkope
 • aterosklerose;
 • cervikal osteokondrose;
 • minne og søvnforstyrrelser;
 • visuelle og hørselsforstyrrelser;
 • meteorologisk avhengighet.

Rheoencefalografi regnes som en helt sikker metode for funksjonell diagnose, den kan brukes på alle kategorier av befolkningen (fra spedbarn til eldre). Studien utføres ikke i tilfeller hvor pasienten har defekter (sår og slitasje) og smittsomme sykdommer i hodebunnen.

Forberedelse til undersøkelsen

For å oppnå nøyaktige resultater er det nødvendig å observere følelsesmessig ro dagen og før studien

Det er ingen spesiell forberedelse til undersøkelsen. Du må bare prøve å følge følgende anbefalinger:

 • på dagen før studien, ikke ta medisiner som kan påvirke tilstanden til blodårene;
 • Prøv å unngå stressfulle situasjoner dagen før og umiddelbart før forskningen;
 • På dagen for studien om morgenen, ikke drikk kaffe og sterk te;
 • på dagen og før forskning ikke å røyke;
 • umiddelbart før testen hviler i 15-20 minutter;
 • Klargjør servietter og håndklær for å fjerne overflødig gel etter prosedyren.

Slike tiltak er nødvendige for roen i nervesystemet og minimal vaskulær forandring (som kjent, spenning eller påvirkning av visse kjemikalier kan forandre det vaskulære bildet). Overholdelse av slike enkle regler vil hjelpe en spesialist til å nøyaktig vurdere tilstanden til fartøyene i hjernen og gjøre den riktige diagnosen.

Direkte på kontoret for funksjonell diagnostikk, forbereder spesialisten pasienten til undersøkelse ved å avfette huden på områdene som skal undersøkes og påføre reoenzelografelektroder på dem.

Hvordan blir diagnosen ferdig?

Diagnosen utføres ved hjelp av en spesiell rheografisk enhet (rheoenzelograph) koblet til en enhet som registrerer og viser indikasjoner (elektrokardiograf, datamaskin, elektroencefalograf og andre). Under studien skal pasienten være i en behagelig og avslappet holdning. Ofte er han satt i en spesiell stol. En sykepleier eller lege setter elektroder på pasientens hode og fikserer dem med et spesielt elastisk bånd, forsmurt med pasta eller gel. For enkelhets skyld er båndet plassert slik at det passerer langs omkretsen av hodet: over området av superciliary buer, over ørene og langs nakkestøtten.

Den reografiske tape er plassert langs linjen av hodet omkretsen

Anvendelsesområder for elektroder vil alltid være forskjellige og avhenge av hvilke fartøy som bør undersøkes:

 • Hvis det er nødvendig å undersøke vertebrale arterier, må elektroder brukes til regionen av occipitalhøydene og mastoidprosessene;
 • hvis gjenstanden for studien er den eksterne karotisarterien, skal elektrodene være lokalisert i den tidlige regionen;
 • Når man undersøker de indre karotisarteriene, legges elektrodene over på mastoidprosessens område og nesebroen.

I utgangspunktet undersøkes alle fartøyene umiddelbart. Undersøkelsen tar i gjennomsnitt ikke mer enn tjue minutter.

En av de viktigste betingelsene for å gjennomføre rheoencephalography er pasient ro og avslapning.

Plasseringen av applikasjonen av elektroene til rheoenzelografen avhenger av plasseringen av prøvekarene

I tillegg til standardprosedyren for å gjennomføre REG, er det en studie ved hjelp av såkalte funksjonstester. De mest vanlige er tester med pan og tilt hode i forskjellige retninger, inntak av nitroglycerin (under tungen), holding av pusten, dype åndedrag og komplette åndedrag, forandring i kroppsstilling, fysisk trening. Alle indikasjoner registreres også, og deretter sammenlignet med de som ble laget i hvile.

Mulige konsekvenser etter å ha utført REG

Som allerede nevnt, er rheoencefalografi en sikker diagnostisk metode som brukes til å undersøke pasienter i alle aldersgrupper. Som regel er det ingen konsekvenser etter en gitt diagnostisk prosedyre i ro.

Ved utførelse av funksjonstester kan det oppstå hodepine (nitroglycerin har en slik bivirkning) og svimmelhet (etter sving eller fysisk anstrengelse).

Forklaring av resultatene

Evaluering av parametrene som er oppnådd, utføres av spesialister i tolkningen av rheoencefalogrammet

Legen evaluerer parametrene i studien. Moderne teknologier har forenklet den komplekse prosedyren for å dekode ved å bruke spesialiserte dataprogrammer. På grunn av dette kan pasienten motta resultatene av undersøkelsen innen ti minutter etter prosedyrens slutt (og ikke etter flere dager, som det var før i mange medisinske institusjoner). Pasientens alder er av stor betydning, siden parametrene til reogrammet varierer for hver aldersgruppe.

Alle dataene som er oppnådd som resultat av undersøkelsen, blir omgjort til et grafisk bilde (graf), som er veldig lik et elektrokardiogram i utseende. Enheten gir dem enten på papir eller på skjermen på en dataskjerm.

Parametre som er evaluert av rheoencephalographen

Det bølgete bildet (hver tann av reogrammet) er delt inn i spesielle segmenter med navn:

 • anakrotisk (stigende del av grafen);
 • toppen av grafen;
 • kakrot (den nedadgående delen av diagrammet);
 • fremspring (bukser på nedstigende del av grafen);
 • en dikrot eller en dikrotisk bølge (den nedadgående delen av grafen, lokalisert etter snittet).

Parametrene til disse segmentene er estimert slike verdier som:

 • Rundhet eller skarphet av toppene i grafen;
 • bølge regularitet;
 • diktatets dybde;
 • hvor snittet er plassert;
 • utseende av anakroter og katakrose;
 • tilstedeværelse eller fravær av ytterligere bølger i cellen.

Det skal bemerkes at slike parametere av tennene som amplitude og tilbøyelighet er ikke mindre viktige. De bestemmer korrespondansen av de oppnådde verdiene med pasientens alder. For eksempel er unge tenner mer uttalt og tilbøyelig sterkere enn hos eldre mennesker.

Viktige indikatorer på rheoencephalogrammet i tabellen

Basert på verdiene av disse indikatorene, er det konstruert et generelt bilde om tilstanden til blodkarene i hjernen.

Rheoencefalografi av cerebral vessel decoding

REG (rheoencephalography) av cerebral fartøy

REG av cerebral fartøy er ganske enkelt, men veldig informativ diagnostisk manipulasjon. Det bidrar til å oppdage mange sykdommer i hjernen og vurdere tilstanden til cerebral sirkulasjon. Mange leger foreskriver ofte det, fordi prosessens plusser er en rimelig pris, høyt informasjonsinnhold, raske og nøyaktige resultater.

Gjennomføring av rheoencefalografi lar deg oppnå verdifull informasjon om hjernens kar og deres tilstand. Ved hjelp av prosedyren oppdages blodsirkulasjonsforstyrrelser i hjernen allerede i et tidlig stadium. Dette er svært viktig, fordi det i begynnelsen er mange alvorlige komplikasjoner av sykdommer som kan unngås. Et annet pluss av REG er tilgjengeligheten, i motsetning til tomografi, køen som er et gjennomsnitt på minst 4-6 måneder.

Vær forsiktig

Hodepine er det første tegn på høyt blodtrykk. I 95% av hodepinen oppstår fra brudd på blodstrømmen i den menneskelige hjerne. Og hovedårsaken til bruken av blodstrømmen er blokkering av blodårene på grunn av underernæring, dårlige vaner og en livsstil med lav aktivitet.

Det er en stor mengde medikamenter for hodepine, men alle påvirker etterforskningen, ikke årsaken til smerten. På apotek selger smertestillende midler, som bare utmerker smerten, og behandler ikke problemet fra innsiden. Derav det store antallet hjerteinfarkt og slag.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Leger i medisinsk vitenskap Bokeria LA gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen beskrev Leo Antonovich hvordan GRATIS beskytte deg mot døden på grunn av tette blodårer, trykksving, og reduser risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag med 98%! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Verdens helseorganisasjon.

Hvordan er prosedyren

Prosedyren for å utføre rheoencefalografi er ganske tilgjengelig og enkel.

For begynnelsen setter pasienten seg i en stilling som er praktisk for ham. Deretter smøres metallplateelektroder med en spesiell pasta og bandasjen er festet til dem på hodet ved hjelp av et gummibånd.

Etter et gjennomsnitt på 10 minutter skrives lesningene på papir eller en skjerm og leses av en nevrolog eller nevrolog.

Dataene er oppnådd ved å endre motstanden til kroppens vev under påvirkning av en elektrisk strøm som passerer mellom de 2 elektrodene. REG har ingen kontraindikasjoner.

Ofte under påvirkning av stress, er hodene i hodet krampaktig, denne effekten er kortvarig. Før undersøkelsen skal pasienten være beroliget. Under manipuleringen kan legen spør pasienten om å endre stilling, se på et annet punkt og vende på hodet. Gjennomføringen av visse bevegelser under studien gjør det mulig å oppdage de minste forstyrrelsene.

Indikasjoner for REG

Rheoencephalography utføres som om angitt, og for å forebygge, for eksempel i den eldre fordi vaskulær elastisitet med alderen blir redusert, noe som resulterer i utvikling av en rekke samtidige sykdommer.

Jeg er engasjert i forskning om årsakene til at det har oppstått en hodepine allerede i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene har hodet vondt på grunn av tilstoppede blodkar, noe som fører til hypertensjon. Sannsynligheten for at en uskadelig hodepine vil resultere i et slag og død av en person er svært høy. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Det neste faktumet - du kan drikke en pille fra hodet, men dette helbreder ikke selve sykdommen. Den eneste medisinen som er godkjent av Helsedepartementet for behandling av hodepine og brukes av kardiologer i deres arbeid, er PhytoLife. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hodepine og hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis!

Indikasjoner for å utføre REG er:

 • svimmelhet - midlertidig, permanent og når du tar en vertikal stilling
 • meteosensitivity;
 • det er symptomer på epilepsi eller osteokondrose;
 • hyppig hodepine eller tinnitus;
 • utvikling av iskemi eller slagtilfelle;
 • traumer til nakken og hodet;
 • belastet arvelighet;
 • forringelse av minne, syn og hørsel;
 • aterosklerose av cerebral fartøy;
 • vegetovaskulær dystoni;
 • kardiovaskulære kriser;
 • arteriell hypertensjon.

I tillegg deltar REG av cerebral fartøy i vurderingen av mengden blodstrøm og pulsbølge, blodviskositet.


Ved hjelp av rheoencefalografi er det mulig å bestemme fartøyets generelle tilstand eller å oppdage et brudd i et begrenset område

Søknad av REG

Denne type undersøkelse bruker leger i deres praksis for å løse forskjellige problemer. Med rheoencephalography mulig å utføre kontroll av mikrosirkulasjonen i hjernen etter skade eller i den postoperative perioden og diagnostisere sykdommer i de cerebrale kar.

Også manipulasjon tillater ikke bare å identifisere mange sykdommer, men også å vurdere graden av alvorlighetsgrad. REG er ofte foreskrevet for å bestemme årsakene til visse symptomer og å bestemme muligheten for sivil sirkulasjon.

Hva kan bli diagnostisert?

Uavhengig av enkelheten i studien kan REG oppdage en signifikant liste over patologier:

 • hematomer og andre endringer i traumer;
 • akutte sykdommer i cerebral sirkulasjon;
 • vegetovaskulær dystoni;
 • slag og pre-stroke tilstand;
 • aterosklerose av cerebral fartøy;
 • migrene hodepine.

Hvis leger tviler på diagnosen, så er denne prosedyren ofte til stor hjelp. Takket være REG, er det mulig å velge en behandling og til og med diagnostisere pre-stroke tilstanden.

Våre lesers historier

Har blitt kvitt hodepine for alltid! Det har vært et halvt år siden jeg glemte hva en hodepine er. Åh, du vet ikke hvordan jeg led, hvor mange ting jeg prøvde - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Endelig har jeg taklet hodepine, og alt takket være denne artikkelen. Alle som ofte har hodepine - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

I tillegg til denne undersøkelsen kan MR, CT og ultralyd dopplerografi foreskrives.

Forklaring av resultatene: hva de uforståelige ordene snakker om

Før dekoding av REG, er spesialisten interessert i pasientens alder, da elasticitet og tonusforhold for eldre og unge vil avvike. Under studien registreres bølger, hvoretter det er mulig å evaluere fyllingen av blodkarene i hjernen og deres reaksjon på blodfylling.

Den grafiske representasjonen av svingningene består av:

 • anakroter (stigende linje), bølgen går raskt opp, dens apex er litt avrundet;
 • kakroty (en synkende linje), sakte går ned;
 • snitt, plassert i midten av linjen, bak som er en dikrotisk tann og en ny bølge begynner.


Ved dekoding av REG er det viktig å ta hensyn til bølgernes regularitet, deres kryss og runding, dynamikken i stigende og synkende linjer

Undersøkelse for å bestemme den type adferd fartøy: dystoniske (konstant endring av vaskulær tone) angiodistonichesky (reduksjon i vaskulær tone på grunn av vegg defekt) og hyperton (vedvarende forhøyelse av vaskulær tone).

Prisen på prosedyren, avhengig av klinikken og kvalifiseringen av en spesialist, kan variere fra 1000 til 3500 rubler.

Rheoencephalography, eller REG av hjernen: er det skummelt?

REG av cerebral fartøyer - rheoencephalography

Rheoencephalography eller REG er en enkel, rimelig og samtidig svært informativ metode for diagnostisering av abnormiteter i fartøyets tilstand. Det er basert på å evaluere sin tone, fullstendighet av blodpåfylling, hastighet på pulsbølgeutbredelse, etc. i hver del av hjernen.

REG er ikke-spesifikk, det gir bare informasjon om hjernens funksjonelle tilstand

Metoden er basert på definisjonen av elektrisk motstand, som i venøs, arterielt blod og vev er forskjellig. Hvis en høyfrekvensstrøm er passert, men en liten kraft, blir endringen i motstandsverdien fast av sensorene som er festet til hodet og utstedt som kurver.

Den store fordelen og hovedforskjellen til hjernens REG fra MR er den raske kvitteringen av resultatene av studien, siden køene for passering av sistnevnte kan ventes i måneder. Selv om noen av diagnostikerne er sikre på at REG er håpløst utdatert og er dårligere i nøyaktighet for MR.

Fordeler og ulemper

Reoencefalografi har mange positive aspekter. Disse er:

 • absolutt sikkerhet;
 • fartshastighet;
 • lav pris;
 • å skaffe arteriell og venneprestasjonsindeks separat;
 • fullfør smertefrihet.

REG er ofte utført for forebyggende formål på grunn av fullstendig helsefare.

Prosedyren mangler generelt mangler, da det kan utføres av alle uten unntakskategorier av pasienter. Det eneste som kan tilskrives feilene, er den lavere nøyaktigheten av dataene enn MR. Likevel eliminerer tilgjengeligheten og muligheten for å kombinere med andre diagnostiske metoder helt dette negative punktet.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Rheoencefalografi er tildelt for diagnose:

 • aterosklerose;
 • preindsult stater;
 • konsekvenser av skader og operasjoner på hjernen;
 • hypertensjon;
 • sikkerhetssirkulasjon, det vil si strømmen av blod til vevene langs perifere fartøy, omgå de viktigste;
 • årsakene til vegetovaskulær dystoni og syndromet av vegetativ dystoni.

Studien er også vist å vurdere tilstanden til hjernen når:

 • encefalopati (migrene og causeless hodepine);
 • adenom i hypofysen;
 • siste slag
 • iskemisk sykdom.

Derfor, siden prosedyren er helt trygg og gir mye informasjon om hjernens funksjon, kan det anbefales å gå gjennom hvis det er:

 • hodepine og svimmelhet;
 • craniocerebral skader;
 • skade i cervical ryggrad;
 • vegetativ vaskulær dystoni;
 • meteorologisk avhengighet;
 • støy i ørene;
 • urimelig tap av hørsel, minne eller syn
 • nære slektninger som har vaskulær patologi.

REG er oftest foreskrevet for eldre mennesker, men i de senere år har vaskulær sykdom blitt betydelig yngre

REG er helt trygt, påvirker ikke tilstanden av vev og organer, og har derfor ingen kontraindikasjoner og bivirkninger. Det kan foreskrives for sykdommer og til og med for slike spesielle kategorier av pasienter som gravide og nyfødte barn. Men legen nekter å gjøre forskning med smittsomme sykdommer i hodebunnen.

Sykdommer i hjernesirkulasjonen - video

Funksjoner av arrangementet

Prosedyren utføres ved hjelp av en spesiell enhet - 2-6 eller flere kanalreferanser, som registrerer og registrerer data. I gjennomsnitt tar det ikke mer enn 10 minutter, men i sjeldne tilfeller kan det strekke seg i en halv time. En dag før planlagt tid, bør du slutte å ta medisiner som påvirker blodsirkulasjonen, spesielt Aspirin, og slutte å bruke koffeinholdige drikker.

Ikke røyk 2 timer før testen!

Pasienten tar en komfortabel stilling, ligger eller sitter. På hodebunnen (bak ørene, over øyenbryn og på baksiden av hodet), på forhånd avfettet med alkohol, elektrodene er festet, fiksert i stilling med gummibånd. Noen ganger, for å øke sensitiviteten til sensorene, de er dekket med en ledende gel.

Jo flere kanaler rheografen har, jo mer presis studien.

Pasienten blir bedt om å lukke øynene for å utelukke påvirkning av ytre stimuli. Umiddelbart indikasjoner på vevets motstand fjernes ved at elektrodene passerer svake elektriske impulser. Dette gir ikke pasienten noen smerte. Det eneste som kan forårsake mindre ubehag, er tilstedeværelsen av kontaktpasta.

Hovedproblemet med studien er at pasienten kan være nervøs på grunn av uvanlige manipulasjoner. Dette kan forvrenge resultatene, siden fartøyene har en tendens til å smale som svar på effekten av stress.

Under behandlingen kan legen spørre pasienten om å snu, gjøre noen bevegelser, klemme på halspulsåren, hold pusten eller, omvendt, ta noen skarpe puster. Dette er nødvendig for å evaluere reaksjonen av blodårene til bevegelser, noe som bidrar til å klargjøre diagnosen.

Under prosedyren vurderes det:

 • fartøyets tone;
 • blod viskositet;
 • hastighet av pulsbølgeutbredelse;
 • blodkar nivå
 • blodstrømningshastighet;
 • alvorlighetsgraden av reaksjonen av karene.

Hvis det er behov for å utføre REG for barn, anbefales det foreldrene å forberede barnet på forhånd for de kommende manipulasjonene på forhånd, slik at barnet er klar til å opprettholde fullstendig ustabilitet under prosedyren.

For å øke nøyaktigheten av studien, kan funksjonstester også utføres, noe som gjør det mulig å skille mellom organiske og funksjonelle lidelser. De utføres med:

 • nikotingummi;
 • koffein;
 • nitroglyserin;
 • papaverin;
 • aminophylline.

Slik ser resultatene av nitroglycerintesten ut

Hvis bivirkningen av bølgene etter mottak av stoffet øker flere ganger, indikerer dette en organisk lidelse, det vil si tilstedeværelsen av endringer i strukturen av vev eller blodkar. Ofte, i tillegg til rheoencefalografi, er ultralyd med doppler foreskrevet. Et slikt kompleks av studier gir omfattende informasjon om tilstanden til fartøyene, hvis fullstendighet er sammenlignbar med MRT.

Fortolkningen av resultatene utføres av en nevrolog eller nevrolog.

Dekryptering bør håndteres av en spesialist

Dekoderingsresultater - tabell

Sen diastolisk bølge i midten av avstanden mellom toppunkt A og enden av rheovolle og dens forhold til amplitude av rheovolen. Indeks for perifer motstand mot utstrømning fra små årer i midten. En økning i figuren indikerer en økning i denne motstanden.

Varigheten av den stigende delen av kurven er en anakrotisk. Reflekterer muligheten til store hjerneartärer å strekke seg under systolisk blodgennemstrømning. Indeksen øker med en økning i elastisiteten (nedgang i tonen) på fartøyene.

Plasseringen av den diastolske bølgen i forhold til hovedbølgen. Reflekterer tonen i små fartøy i det studerte området. En økning i indeksen indikerer økt elastisitet (en nedgang i tonen) av små arterier og årer.

Tilbakemelding om metodens resultater

Rheoencefalografi av hjernen (REG) ble foreskrevet til barnet flere ganger, ble utført i en polyklinisk i henhold til utnevnelsen av en distriktsneurolog. Men generelt, i prosedyren, er jeg skuffet. Hun burde faktisk undersøke blodfyllingen av cerebral fartøy, men ikke direkte, men heller indirekte metoder. Hvor mange vi ikke fikk se konklusjonene, de er liksom uskarpe og har ikke lagt til noe som er nyttig for diagnosen og behandlingen. Noen vanlige ord eller ganske forvirrende. Da sa den autoritative legen at denne metoden hovedsakelig har historisk betydning (og praktisk bruk er minimal).

Jeg har lenge lyst til å teste hjerneskipene mine, det er veldig vanskelig noen ganger at hodet mitt gjør vondt. Noen ganger er det nødvendig å drikke tabletter Zhmenya før det lykkes uspokoit.V undersøkelse jeg oppdage avvik i form av vasokonstriksjon av cerebral fartøyer og tilstedeværelsen av venøs tonusa.Nevropatolog utnevnt meg en omfattende behandling: injeksjoner, piller jeg så en måned. Etter endt kurs behandling bør gjøres for å re-REG, for å se på dynamikken lecheniya.Protsedura som du vet, ingenting å bekymre seg for, ingen ubehag, smerte, og en svært kort varighet.

Har utnevnt eller utnevnt til meg i mai doktor-nevrolog, hjernefrekvens av en hjerne (REG). På mine hyppige klager over hodepine, gjesper i en svært tett steder og, selvfølgelig, en ganske kraftig svimmelhet, hun nesten umiddelbart skrev en diagnose av VSD ( "vaskulær dystoni") og anbefales å melde deg på REG prosedyre. Resultatet på papir viste seg å være svært lik ECG-prosedyren med sine skarpe linjer. Jeg tror at 100% mener at det ikke er verdt det, fordi det bare er REG og en av metodene for å vurdere blodsirkulasjonen i hjernen. I fravær av det beste, anbefaler jeg fortsatt REG, jo mer jeg gikk gjennom det gratis.

REG-hjernen er dermed i stand til å gi objektive data om tilstanden til blodårene på kortest mulig tid. Kanskje, de er dårligere i nøyaktighet enn de som er oppnådd med moderne MR, men de tillater oss å bekrefte diagnosen og umiddelbart begynne behandling, noe som i noen tilfeller kan redde pasientens liv.

Hva er REG av cerebral fartøy

Sentralnervesystemet styrer alle prosessene i kroppen. Det er involvert i transport av næringsstoffer, så det spiller en stor rolle i menneskelivet. Det er svært viktig at blodstrømmen alltid er ledig og kanalens plass ikke er avsmalnet eller blokkert. For å kontrollere sirkulasjonssystemet, utføres en REG av cerebral fartøy (rheoencephalography).

Typer av hindringer i fartøy

I normal tilstand har jevne, elastiske blodårer, men noen ganger kan de bli "ubrukelig," ikke motstå belastningene pålagt dem, følsomme for endringer i betingelser. For å diagnostisere denne prosessen, vil det med tiden hjelpe rheoencefalografi av blodårene.

Årsakene til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernens kar:

 • Narrowing av kanalene som følge av utseendet av kolesterolplakk, et brudd på deres elastisitet. Hovedårsaken til hjerneslag og hjerteinfarkt.
 • Separasjon av blodpropper, som som følge av dette blir årsak, blokkering av blodkar. Ofte fører til et iskemisk slag.
 • Brudd på intrakranielt trykk, som skyldes hodeskader. Vises som følge av feil i sirkulasjonen.
 • REG bidrar til å oppdage eksistensen av subdural hematom, som dukket opp som følge av hodeskader. Intern blødning skaper et hinder for blodstrømmen. Også, rheoencephalography viser sikkerhet sirkulasjon.

Dette er en akutt forstyrrelse i hjernens sirkulasjon

Hvis vi gjør en reg årene i hodet når symptomene blir mer uttalt lavt, vil rettidig diagnose bidra til å velge riktig taktikk behandling, noe som øker pasientens muligheter for liv.

REG og sykdom

Noen ganger tenker folk ikke på mange sykdommer for sykdom, etter hvert bor noen sammen med dem. For eksempel, en slik sykdom er en nevrokirkulatorisk dystoni eller migrene, hvorav selv spesielle medisiner ikke hjelper, hvis de ikke inkluderer koffein.

I dette tilfellet begynner pasientene å betrakte seg som simulatorer som oppfunnet sykdommen. Men problemet eksisterer og krever en hjerneundersøkelse. REG vil lett bidra til å etablere riktig diagnose og nødvendig behandling i denne situasjonen. Men ikke alle sykdommer er så gunstige.

Fartøyanalyse

Mange pasienter er bekymret forgjeves før de gjennomfører reno-nalografi, men dette er ikke verdt deres nerver. REG-metoden for å undersøke hjerneskipene er smertefri og kan ikke skade kroppen, så den brukes selv for små barn.

Rheoencefalografi utføres ved hjelp av et 2-6 kanalapparat - en rheografi. Størrelsen på området av studien avhenger av antall kanaler.

Gjennomføre REG på en trinnvis måte:

 • Pasientens plassering på benken.
 • Påføringen av metallplater (elektroder), en spesiell væske, som forhindrer irritasjon av ytre deksler.
 • Fest plater på steder der det er nødvendig å utføre vaskulær vurdering.

Steder for påføring av elektroder

Plasseringsstedet til platene bestemmes av området som skal inspiseres:

 • Basen av halshalsarterien - nese- og mastoidprosessområdet
 • Søvnig arterie - panne og i nærheten av øret.
 • Vertebral arterier er okkiput og mastoid.

Under REG-oppførelsen skal pasienten dekke øynene, slik at ingen irritasjoner påvirker sluttresultatet.

Prosedyre for gjennomføring av REG

Resultatene oppnådd av måleinstrumentet reflekteres på et ark papir. Deres dekoding kan kun utføres av en spesialist i dette feltet, da det er nødvendig med spesielle ferdigheter for dette.

Noen ganger, for å oppnå mer fullstendig informasjon om tilstanden til en person, brukes et medikament som virker på karene, for eksempel koffein, nitroclyserin, euphilin og andre.

transkripsjon

Hovedkriteriet ved dekoding av REG er pasientens alder. Dette materialet tas i betraktning når du oppnår det riktige resultatet. Normene til vaskulær tone hos barnet og den eldre personen vil være forskjellige. Essensen av rheoencefalografi består i å registrere bølger som fanger blodmetningen av forskjellige deler av hjernen og blodkarets respons til å fylle med blod.

En kort beskrivelse av svingningens grafiske fremstilling:

 • Den stigende linjen av bølgen har en tendens til oppover og har en litt avrundet topp.
 • Den nedadgående linjen av bølgen) går jevnt ned.
 • Ligger midt i snittet, etterfulgt av en dikrotisk tønne, faller nedgangen og en ny bølge dannes.

For tolkningen av resultatene av REG av cerebral fartøy trekker spesialisten oppmerksomhet på:

 • Regelmessighet av bølger.
 • Topper og deres avrunding.
 • Måten anacroit og cello ser ut.
 • Plasseringen av snittene, dikrotbølge og ekstra bølger.

Ofte når du skriver til en medisinsk diagnostisk prosedyre, pasienter reg forveksles med andre diagnostiske prosedyrer, som inneholder navnene på forstavelsen "encefalopati", "elektrisk" og andre. Dette er logisk, fordi en person langt fra medisin knapt forstår alle betingelsene.

Eksempel på registrering av rheografiske signaler

Etter å ha undersøkt rekordet av rheoencefalografi av en spesialist registrerer legen graden av unormalitet, om noen, og konkluderer med at pasienten vil forstå.

Typer av vaskulær oppførsel bestemt av REG:

 • dystoni. Det manifesteres av en forandring i vaskulær aktivitet, hypertensjon med forsinket puls har ofte forrang. Noen ganger ledsaget av en komplikasjon av venøs utstrømning.
 • Angiodistonichesky. Litt forskjellig fra tidligere art. Det er en reduksjon i blodkarets elastisitet og hindringer i sirkulasjon i en eller flere bassenger.

Typer av rheoencefalografi blir feilaktig klassifisert som uavhengige sykdommer. De er bare sammenhengende med ulike patologier.

Oftest er prisen for gjennomføringen av rheoencefalografi i området 1000-3500 rubler. Bestemmer også hvor å lage REG av fartøy i hjernen, pasienten, men bedre passere eller gjennomføre den gjeldende inspeksjonen i spesialisert senter.

Del en artikkel om sosiale nettverk

© 2016 Medisinsk portal om blodet. Symptomer, årsaker, diagnose og behandling av blodsykdommer..
Oppmerksomhet vær så snill. Vår side er utelukkende informativ. For mer nøyaktig informasjon, bestemme diagnosen og måten den behandles på - kontakt klinikken for en avtale med lege for råd. Kopiering av materiale på nettstedet er bare tillatt ved plassering av en aktiv kobling til kilden. Vennligst les først nettsted bruksavtalen.

Hvis du finner en feil i teksten, merker du den og trykker på Skift + Enter eller klikk her og vi vil prøve å raskt rette feilen.

Takk for meldingen din. I nær fremtid vil vi rette feilen.

kategorier

Effektive måter å kvitte seg med kapillærene på nesen

Fysiologisk oppblåsing av tricuspidventilen

Tetting av aorta ventil aorta ventiler

Tegn på latenterentulo-asymmetri i hjernen

Vaskulær hemangiom på barns hud

Hva er venøs disgemia?

Oksygen sult i hjernen eller hypoksi

Blokkering av arterier og kar med kolesterolplakk

Måter å rense blodkarene av kolesterol

Aterosklerose av cerebral fartøy

Kilder: http://serdec.ru/diagnostika/reg-reoencefalografiya-sosudov-golovnogo-mozga, http://med-atlas.ru/vnutrennie-organy/reoentsefalografiya-ili-reg-golovnogo-mozga-strashno-li. html, http://sostavkrovi.ru/sosudy/profilaktika/chto-takoe-reg-sosudov-golovnogo-mozga.html

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier. Og det første og viktigste tegn på blokkering av blodkar er hodepine!

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har et brudd i hjernesystemets hjerte og hjerte. Folk drikker bedøvelse - en pille fra hodet, og dermed savner de muligheten til å fikse noe, bare gjør dem til døden.

Til okklusjonen av karene blir det utbrent i en sykdom under det hele kendte navnet "hypertensjon", her er bare noen av sine symptomer:

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Oppmerksomhet vær så snill! Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger? De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade!

Det eneste stoffet som ga en signifikant
Resultatet er Hypertonium

til Verdens helseorganisasjon driver et program "uten hypertensjon". Innenfor rammen som medisinen Hypertensjon er utstedt gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Les Mer Om Fartøyene