Rheovasografi av øvre og nedre ekstremiteter - indikasjoner og forberedelse for RVG-prosedyre

Hvorfor er det så viktig å gjennomføre en grundig undersøkelse av legemet i lemmerne, i våre dager vet alle.

Funksjoner i rytmen av samfunnets eksistens og sosiale omveltninger, nervøs overbelastning, stress, dårlig livsstil, ernæring og ubalansert fysisk aktivitet, miljøforurensning og vann fører til utseendet på ulike vaskulære patologier.

angiopati en av de første blant menneskenes farligste sykdommer med svært alvorlige konsekvenser. For å tilstrekkelig tildele effektiv behandling krever en omfattende diagnose av karene i ekstremiteter.

Hva er rheovasografiens særegenhet?

Til enhver tid og i alle aldre har menneskekroppen aktive metabolske prosesser med varierende intensitetsnivåer. Spesielt stor oppmerksomhet har alltid blitt utbetalt til hvor sunn og sterk lemmer, som i seg selv innebærer muligheten for et fullstendig liv for individet.

I dag er rheovasografi (RVG) av øvre og nedre ekstremiteter, skarpe hoder og nakke, mye brukt. Essensen av metodikken er ganske enkel.

Høyfrekvente strømmer virker gjennom tilkoblede sensorer til bestemte deler av kroppen - pasientens armer og ben. Enheten registrerer nivået av motstand i fartøyene, som karakteriserer blodforsyningens kraft, fylling av det vaskulære bassenget og rytmen til blodtilførselen.

De høyeste verdiene for ledningsevne av elektrisk strøm er blod, og svingningene i form av en graf reflekteres på rheovasogrammet.

Hennes fragmenter viser tilstanden til blodårene og armer i armer og ben på tidspunktet for tilstrømning og utstrømning av blod. Fysiologien til fartøyene reflekteres i formen og endringer i kurven.

Betydningen av prosedyren

Det er vanskelig å overvurdere resultatet av kvalitativ behandling av ulike patologier i nedre og øvre ekstremiteter.

Takket være dette kommer en person ikke bare tilbake til aktivt sosialt liv, men øker selvtillit. Men få mennesker tror at grunnlaget for suksessen til terapi er diagnose.

I denne sammenheng er det vanskelig å overvurdere betydningen av rheovasografi av nedre og øvre lemmer:

 1. Først av alt er dette nøyaktigheten og kompleksiteten til de oppnådde resultatene, en beskrivelse av alle nyanser av dynamikken i blodstrømmen av pasientens armer og ben.
 2. Å utføre en RVG gjør det mulig å studere sikkerheter og hovedblodstrøm, mulige forvrengninger i nivået av venøs utstrømning og hvor høy kvalitet arteriell okklusjon.
 3. Parallell forskning ved hjelp av spesielle kontrastmetoder og funksjonstester gjør det mulig å oppdage tilstedeværelsen av skjulte patologier i sirkulasjonssystemet.
 4. Basert på resultatene av en omfattende diagnose basert på RVG og dens analyse, er det trukket konklusjoner om hvor mye blodsirkulasjonen er forstyrret, på hvilket sted og kan være en konsekvens av inflammatoriske eller aterosklerotiske vaskulære lesjoner.

Det skal bemerkes at oppførelsen av rheovasografi er helt smertefri, krever ikke et brudd på integriteten til vev og virker ikke ubehagelig for undersøkeren.

Hva er det spesielle medisinske produktet varifort og i hvilke tilfeller skal det brukes? Detaljer finner du her.

Indikasjon for studien

Indikasjoner for utnevnelse av diagnosepassasjen ved denne metoden for i dag er et stort spekter av sykdommer. Dette kan være direkte patologien til karene i ekstremitetene og de somatiske sykdommene i organismen av akutt og kronisk type.

Den mest foreskrevne passasjen av rheovasography er den mistenkte tilstedeværelsen av det følgende patologier:

 • forskjellige stadier av diabetes mellitus;
 • sirkulasjonsforstyrrelser i perifere kar
 • bekreftelse av nivået av vaskulære lesjoner i aterosklerose, utslettende endarteritt, åreknuter, tromboflebitt og andre lignende patologier;
 • redusert fylling av vaskulærsengen i perifer vegetativ insuffisiens og Raynauds syndrom;
 • Bestemmelse av graden av patologi ved behandling av vaskulær insuffisiens i tilfeller av klager på fragmentarisk nummenhet, tegn på avkjøling i hender og føtter, kramper, smerte, hevelse, misfarging av huden og turgor.

Typer av RVG

Moderne typer av denne diagnostiske prosedyren er delt inn i generelle, systemiske undersøkelser og undersøkelse med strømmer i det vaskulære bassenget i hode, nakke, ben og hender.

Utmerkede diagnostiske evner og bredden av rheovasography-serien tillater en å bestemme de påståtte abnormaliteter i regionen av vasobasillarbassenget i hjerneskarene og den cervicale ryggraden.

Dette gir deg mulighet til å identifisere en rekke sykdommer og neoplasmer i nakken, nåchal-regionen i hjernen og medulla oblongata.

I dette tilfellet diagnostiserer en rekke metoder for å utføre RVG og en forskjell i frekvensen av strømmer de mest farlige patologiene i sentralnervesystemet.

Hvordan utføres prosedyren

Ganske enkelt og uten noen spesielle nyanser. Å være den mest effektive delen av diagnostikk innen vaskulære prosesser, er rheovasografi like unik som Den mest akseptable varianten av smertefri forskning på nivå av elektrografi.

Under prosedyren er det ikke nødvendig med spesiell forberedelse. To eller tre dager før pasienten nekter å ta medisiner som stimulerer blodsirkulasjon og hjerteaktivatorer.

Spesialisten er obligatorisk anbefaler et lett kosthold uten retter med krydder, avslag fra drikking og røyking, begrensning av fysisk aktivitet med det formål å normalisere og stabilisere blodforsyningen.

Personen som testes er festet til sensorene ved visse punkter i ekstremiteter, og impulsstrømmen er slått på. Enheten korrigerer returstrømmen av impulsstrømmen og skriver ut en tidsplan som sakkyndig bestemmer fyllingsnivået til fartøyene.

Prinsipp for drift og dekoding

Lovene om elektrodynamikk kan betraktes som en virkelig unik oppdagelse av menneskeheten. Vekst av resistens, karakteristisk for fylling av blodbanen, kan behandles av legen som de mest varierte tegn på hyperfylling av blodårer.

Mengden oppnådd informasjon er mye mer verdifull enn metodene for kapillaroskopi, oscillografi og termometri. Resultater av rheovasogrammet vis legen økningen i volumene av arterielt blod og venøs utstrømning observert i en viss tid.

Når du mottar denne diagnosen, legger legen spesiell oppmerksomhet på nøyaktig informasjon om nivået av patologi og tilstanden til pasientens kropp. Spesialister utfører en morfologisk evaluering av kurven, som rheografen skriver.

Etter en grundig analyse av rheogrammet, som et kompleks av funksjonelle analyser og prøver, utarbeider eksperter innen vaskulær helse av ekstremiteter konklusjoner.

Pris på studien

Prisklassen er ikke så bred og tillater bruk av denne typen diagnose for alle mennesker som har den minste mistanke om en patologi av denne art.

Til dags dato kan undersøkelse av blodtilførsel og avvik i forskjellige vaskulære sentre utføres på eget initiativ.

Prisen på undersøkelsen av bein og hender er vanligvis ikke annerledes. Prisen på rheovasography, som varer i omtrent en time, kan variere i Moskva, regioner og regioner i vårt enorme morsland fra 1000 til 1500 rubler.

funn

Vaskulære problemer og blodtilførselen til øvre og nedre ekstremiteter gir et betydelig problem for medisin i dag.

Diagnostikk ved hjelp av elektriske strømmer gjør det derfor mulig å få et komplett bilde og kompilere en omfattende diagnose for rettidig og full behandling og etterfølgende rehabilitering av truende og farlige sykdommer.

Arterier og vener på beina og armene taktiv oppmerksomhet, forsiktig behandling og tilsyn. Et foreløpig stadium for dette er en kvalitativ og omfattende diagnose basert på rheovasografi (RVG) av øvre og nedre ekstremiteter.

Denne metoden lar deg identifisere de farligste patologiene og begynne å behandle dem i tide. Da vil du alltid være aktiv og munter, ufrivillig og ung.

Helse før alderdom krever selvomsorg. Vær konsistent, og så vil alt bli tilbakebetalt til deg hundrefold.

Oversikt over rheovasography: essensen av forskningen, når og hvem trenger det

Fra denne artikkelen vil du finne ut: hva er formålet med rheovasography, hva er det når det er mistanke om hvilke sykdommer det er vist. Regler for gjennomføring og prinsipper for dekoding av forskningsresultater vil bli vurdert.

Rheovasografi (forkortet RVG) er en diagnostisk metode som gjør det mulig å vurdere den funksjonelle tilstanden til blodstrømmen i karene i ekstremiteter. Reovasografi bidrar til å oppdage områder med fullstendig, delvis lukning av lumen av arterier og vener på grunn av inflammatorisk sykdom eller aterosklerose. Det gjør det også mulig å bedømme om det er eller ikke er en vaskulær insuffisiens (det vil si om fartøyene takler sin funksjon).

Data oppnås ved å registrere den elektriske motstanden når den er utsatt for en høyfrekvent strøm på kroppsdelen av interesse. Tolkning av resultatene er basert på analysen av fylling av blodkar under sammentrekning av hjertets ventrikler (systole), studien av patens og kontraktilitet av karene i ekstremiteter.

Studien utføres av en lege med funksjonell diagnostikk.

Ikke forveksle rheovasography med rheoencephalography. I andre tilfelle er det et spørsmål om å studere blodstrømmen av hodene i hodet.

Hvordan går studien?

Rheovasography er en smertefri prosedyre og delvis ligner fjerning av et elektrokardiogram. Pasienten trenger litt foreløpig forberedelse til studien. Den inkluderer:

 1. Oppsigelse av fysisk aktivitet minst 15 minutter før rheovasography.
 2. Avslag på røyking, minst 2 timer før prosedyren. Nikotin, som finnes i tobakk, forårsaker vasokonstriksjon og kan derfor føre til forvrengning av resultater.
 3. Stopp medisinering dagen før studien. Dette skyldes det faktum at noen av dem er i stand til å påvirke tilstanden til vaskemuren, blodets fluiditet. Hvis stoffet kansellering ikke er mulig (for eksempel med antitumorbehandling), bør legen være advart om dette.

RVG utføres i den bakre posisjonen, for hvilken en sofa er tilveiebrakt. Undersøkte lemmer (bein og armer) skal bli utsatt. Etter at pasienten har en komfortabel stilling, blir huden i sensorenes område avfettet med alkohol.

Avhengig av blodstrømmen av hvilken ekstremiteter vil bli analysert, varierer regionen av plasseringen av innspillingselektrodene. Når man vurderer funksjonell aktivitet av blodkar, er sensorene lagt på fingrene, hender, underarmer og skuldre. Hvis reovasografi av nedre ekstremiteter utføres, plasseres elektrodene på føttene, bena og lårene. Det er ingen andre forskjeller mellom studier av lemmer.

Etter at elektrodene er installert, blir indikatorene registrert. Resultater i form av en kurve vises på skjermen

vitnesbyrd

Studien er utformet for å diagnostisere sykdommer og karet og komplikasjoner.

Klager som fungerer som grunnlag for prosedyren

 • Følelse av nummenhet og kaldt snap i ekstremiteter,
 • kramper av bein og hender,
 • en dramatisk endring i fargen på huden på ekstremiteter.

Sykdommer, hvis det antas å bli utført av rheovasography

 • Aterosklerotiske lesjoner av karene i ekstremiteterne (deponering av plakkene reduserer lumen av arteriene);
 • åreknuter (patologi, ledsaget av et brudd på utstrømning av blod i de dype og overfladiske blodårene i nedre lemmer);
 • tromboflebitt (betennelse i venøs veggen med dannelse av en trombose på den);
 • Raynauds syndrom (en tilstand som manifesterer seg i form av overdreven spasme av fingrene i blodårene);
 • utslettende endarteritt (inflammatorisk sykdom i den indre veggen av arteriene, som til slutt fører til fullstendig blokkering av blodstrømmen på skadestedet);
 • vaskulære komplikasjoner i diabetes mellitus;
 • perifert vegetativ fiasko (forstyrrelse av vaskulær funksjon på grunn av forstyrrelse av nervesystemet).
Varicose ben er en indikasjon på å utføre rheovasography. Som regel foreskriver legen RVG på underekstremitetene umiddelbart etter utseendet på pasienten av slike tegn som tap av følsomhet, ødem og endringer i hudens farge.

Kontra

RVG er en forskningsteknikk som ikke har absolutt kontraindikasjoner. Elektroder overlapper ikke sårområdet, trofasår: For å utføre prosedyren må du velge et upåvirket sted over eller under det skadede området.

Få resultater

Varigheten av studien er ikke 15-20 minutter. Ventetiden for resultatene av rheovasography overskrider ikke en halv time. Kostnaden for prosedyren avhenger av klinikken, som holdes, og ligger i området 500-2500 rubler.

Ved dekoding analyserer eksperten symmetrien for svingninger, nedstigningshøyden og løft av faste linjer. De oppnådde resultatene er skrevet i form av indekser.

 1. Rheografisk indeks. Han snakker om den generelle fyllingen av arteriell sengen av de studerte ekstremitetene. Kontoenheten er om. Resultatene er fra 0,05 ohm og høyere. Lys arteriell insuffisiens svinger innen 0,04-0,05 Ohm. Indikatoren under 0,04 Ohm gjør det mulig å anta tilstedeværelsen av den uttrykte brudd på blodstrømmen.
 2. Elasticitetsindeks. Karakteriserer nivået på vaskulær tone. Normale indikatorer starter ved 0,4. Indeksen innenfor 0,2-0,4 indikerer en moderat hypotensjon. Alt under 0,02 er et tegn på en kraftig nedgang i tonen i vaskulærveggen.
 3. Indeks for utstrømning. Hjelper å dømme intensiteten og hastigheten på utstrømning av blod i en venøs seng. Den normale RVG-indeksen er indeksen i området 0,2-0,5. Tall som overstiger denne terskelen indikerer et brudd på venøs utstrømning og høy risiko for dannelse av trombi.
 4. Indeks for perifer motstand. Beskriver graden av motstand av vaskulærsengen i studieområdet. I fravær av patologi varierer det mellom 0,2-0,45. En skarp avvik i en stor (mer enn 0,55) eller mindre (under 0,15) side indikerer et brudd på vaskulær blodstrøm.

Ekstra prøver

De endrede indeksene som er registrert ved hjelp av rheovasography, indikerer ikke nødvendigvis forekomsten av lesjoner i karossens vegger. Tegn på blodstrømssykdommer kan være forårsaket av spasmer, som er episodisk (funksjonell): dette resultatet kan oppnås dersom regler for foreløpig forberedelse ikke overholdes. For å avgjøre hva det egentlig er - vaskulær skade eller midlertidig spasme - studien utføres med to ekstra prøver: nitroglyserin og kompresjon.

Hva er RVG i underekstremiteter?

Sirkulasjonssirkulasjonen i underkroppene brytes ofte, noe som fører til patologiske prosesser. For å vurdere effektiviteten, foreskriver legene rheovasografi av beina. Hva er det og når er det nødvendig å gjennomgå en undersøkelse?

Essensen av metodikken

Vaskulær reovasografi er en funksjonell diagnostisk metode som bidrar til å vurdere blodsirkulasjonen i ekstremiteter. Vanligvis er prosedyren foreskrevet for å kontrollere blodstrømmen i bena.

Dette skyldes det faktum at fartøyene i denne delen av kroppen er mest patologisk eksponert.

Forskning er en sikker diagnosemetode. Når det utføres, føler pasienten ikke ubehag, han opplever ikke noen bivirkninger. Det er ingen begrensninger på formålet med prosedyren.

Ved bruk av RVG på beina bestemmes abnormiteter i fartøyets funksjon, som skyldes en nedgang i årenes tone, svikt i trofikken og vanskeligheter med blodstrømmen. Under diagnosen registrerer utstyret parametrene ved hvilke fartøyets tilstand vurderes.

Prinsipp for å holde

Reovasografi av beina bruker en sensor med høyfrekvent strøm, som påvirker en persons lem. Samtidig er den elektriske motstanden løst. Indikatoren kan være forskjellig avhengig av hvor mye kroppscellene er mettet med blod.

Enheten vurderer total motstand av vev til elektrisitet. Humant blod har en høy strømgjennomføringsevne og minimal vev og bein. Alle registreringer vises på rheovasogrammet. Det er en kurve der ulike områder av venøs utstrømning og tilstrømning studeres.

Typer av forskning

Tidligere har klinikker utført rheovasografi av nedre og øvre ekstremiteter. Nå er det flere flere typer diagnostikk. Disse inkluderer REG av cerebral fartøy og diagnose av dype vener i nakken.

Men oftest undersøkes beina på beina. Dette skyldes at de blir utsatt for den største byrden. Studien er utført for å bestemme graden av forstyrrelse av leddets sirkulasjon.

Fordeler og ulemper

Alle diagnostiske metoder har sterke og svake sider. Rheovasografi av nedre ekstremiteter har flere plusser enn minuser. Forskningen er ganske enkel, men informativ.

 • Personen føler seg ikke ubehag under prosedyren, da det er ikke-invasivt.
 • Bestillingsordningen er enkel. Dette er en fordel for medisinske fagfolk. Prosedyren utføres av sykepleieren. Dekryptering av RVG på underekstremiteter utføres av legen.
 • Prosedyren er billig, så den er tilgjengelig for alle pasientene.
 • Diagnosen skader ikke menneskers helse. På grunn av dette er det tildelt barn og kvinner som bærer barn. Studien kan gjøres mange ganger.
 • RVG gir pålitelig informasjon om blodsirkulasjon i blodårer.

Ulempene ved teknikken inkluderer den menneskelige faktor. Rheografen kan vise feil informasjon om tilstanden til fartøyene på grunn av feil av medisinsk personell. Pålideligheten av diagnosen av lemmer påvirkes også av utstyrets kvalitet.

Teknikken kan mislykkes, forstyrre en fullstendig undersøkelse av pasienten.

Når er det nødvendig med forskning?

Utstyret gjør det mulig å identifisere den inflammatoriske prosessen, endre integriteten til blodkarets vegger, tilstedeværelsen av aterosklerotiske forekomster i dem. Derfor er årsaken til å utføre RVG slike kliniske manifestasjoner som ødem, følelsesløp i bena, kramper, cyanotisk hud.

I tillegg til symptomatologien til studien er utnevnt dersom følgende indikasjoner:

 • Skade på nedre lemmer.
 • Vaskulære patologier i diabetes mellitus.
 • Åreknuter, preget av en økning i fartøyets lumen, tynningen av veggene, dannelsen av noder.
 • Tromboflebitt, som er en inflammatorisk prosess i blodårene med dannelse av blodpropper i lumen av karene.
 • Aterosklerotisk sykdom, karakterisert ved avsetning av kolesterol i blodårene og arteriene.
 • Endarteritt er en betennelse i de smalte karene i bena.

I tillegg til den mistenkte utviklingen av vaskulære sykdommer, utføres rheovasografi for eldre for forebygging: hos slike pasienter blir vaskulæret lavere og studien er i stand til å oppdage forekomsten av sykdommer.

Forberedelse og implementering av diagnostikk

Til RVG av karene i underdelene, bør hver pasient være godt forberedt: påliteligheten til indikatorene avhenger av dette. Reglene for alle er de samme og består av følgende:

 1. Stopp å ta medisiner som påvirker funksjonen av sirkulasjonssystemet, dagen før prosedyren.
 2. I 8 timer å slutte å røyke, bruk av nikotin tyggegummi.
 3. I 2 timer avstå fra å spise og trene.
 4. 15 minutter før studien starter, ligg på ryggen, slapp av, slapp av.

I rommet hvor RVG på beina utføres, bør temperaturen ligge innenfor 20-23 ºC. Dette er påkrevd fordi pasienten i løpet av studien må klare seg helt, slik at ingenting klemmer eller dekker armene.

Pasienten er plassert på en sofa, festet til føttelektroder, gjennom hvilken impedansoscillasjonene registreres. Ordne enheter strengt symmetrisk. Før påføring behandles huden med alkohol.

Enheter legges over, avhengig av om hele beinet er undersøkt eller bare en del av det. Når det gjelder dette, bestemmer legen fiksjonsmetoden: den kan være langsgående, det vil si på en overflate eller på tverrgående - på begge sider av beinet. Den første typen er valgt når det er nødvendig å studere svak perifer blodstrøm, og den andre typen brukes i alle andre tilfeller.

Deretter registreres impedansoscillasjonene. Prosedyren tar ikke mye tid. Basert på resultatene av studien, bestemmer legen om pasienten har problemer med blodstrømmen i karene til underekstremiteter.

Analyse av indikatorer

Etter å ha gjennomført RVG på underekstremiteter, analyserer legen resultatene av undersøkelsen. Han anslår følgende indikatorer:

 • Rheografisk indeks (RI) indikerer kvaliteten på blodstrømmen. Normen er 0,04-0,05.
 • Elasticitetsindeksen (IE) bidrar til å vurdere elasticiteten til veggene til fartøyene. I en sunn person er verdien 0,2-0,4.
 • Indeks for perifer motstand (IPS). Indikatoren skal variere mellom 0,45 og 0,55.
 • Størrelsen på utstrømningen av blod (BO) indikerer funksjonaliteten til venene. Den normale figuren er 0,2-0,5.

Ifølge disse indikatorene er det mulig å identifisere følgende sirkulasjonsforstyrrelser:

 • Skade. Det er en moderat reduksjon i RI, IE, pasienten er ikke plaget av noen symptomer.
 • Subcompensated. Disse indikatorene er ikke signifikant senket, men pasienten har smertefulle opplevelser når de beveger seg og i rolige omgivelser.
 • Dekompensert. Ved et slikt brudd blir alle parametere avvist, komplikasjoner vises hos en person.

prøver

Når rheovasografi av underdelene, foreskriver legen prøver. De hjelper spesialister til å oppdage patologiske prosesser i sirkulasjonssystemet, og går i latent form.

Legene bruker to typer prøver:

 1. Nitroglyserin. Det er at en person får en tablett nitroglyserin, som løser det. Etter 5 minutter, utfør RVG på bena. Indikatorene oppnådd under denne prosedyren sammenlignes med de som ble etablert i pasientens normale tilstand. Mottaket av legemidlet er nødvendig for å avdekke forskjellen i funksjonell innsnevring av karene fra det organiske. Med en økning i RI og IE er testen positiv, og lidelsen er funksjonell.
 2. Komprimering. Det brukes til å diagnostisere trombose av de dype karene i ekstremiteter. Under undersøkelsen er en mansjett fastgjort til mannen på låret. Da blir den fjernet, RVG utføres og igjen sammenlignet med parametrene i den vanlige studien.

Prisen på prosedyren

Kostnaden for RVG av fartøy på Russlands territorium varierer sterkt. Kostnaden for å undersøke lemmer avhenger av klinikkens status, type utstyr og nødvendig antall prøver. I russiske medisinske institusjoner kan du gjennomgå rheovasografi for ca 1250-3000 rubler.

Prisen på diagnosen er lav, til tross for at prosedyren gir legen mye informasjon. Å spare på ens helse og ignorere problemene med blodsirkulasjon er umulig: dette fører til utvikling av sykdommer i ekstremiteter som krever alvorlig behandling.

Hva er rheovasografi av øvre og nedre ekstremiteter, hode og nakke

En person i den moderne verden må møte et stort antall stressende situasjoner, den sterkeste nervøse, mentale og fysiske overbelastning, en ugunstig økologisk situasjon. Alle disse og mange andre faktorer påvirker sirkulasjonssystemet negativt, noe som resulterer i ulike problemer med blodårene.

Det er svært viktig å identifisere de endringene som har begynt for å unngå utvikling av alvorlige vaskulære patologier i tide. I det tjueførste århundre er det mange metoder for å diagnostisere sykdommer i blodårene og arteriene i menneskekroppen. En av dem er rheovasography.

Hva er rheovasografi av øvre og nedre ekstremiteter?

Reovasografi (RVG) er en av metodene for funksjonell diagnostikk, som gjør det mulig å vurdere tilstanden til blodkar (tone, blodpåfylling, konsentrasjon, ekspansjon, etc.).

Essensen av metoden består i å registrere den vaskulære motstanden under påvirkning av svake høyfrekvente vekselstrømstrømmer i den undersøkte regionen. Gjennom spesielle sensorer overføres informasjonen (pulser) til et spesielt instrument (rheografi), som omdanner det til grafiske bilder (rheogrammer), som blir utført enten på skjermen på apparatet eller på papir. Ytterligere resultater blir studert av en spesialist og diagnostiserer pasienten.

For å diagnostisere patologiene til karene i hodet og nakken, bruk rheoencefalografi (REG) - en slags rheovasografi. Prinsippene for å utføre en slik diagnose er de samme.

Fordeler og ulemper ved diagnose

De viktigste fordelene ved denne teknikken er:

 1. Tilgjengelighet. Praktisk sett er enhver medisinsk institusjon utstyrt med utstyr som gjør det mulig å diagnostisere vaskulær patologi hos representanter for enhver befolkningsgruppe (fra eldre til eldre).
 2. Sikkerhet. Rheovasography er en ikke-invasiv måte å studere tilstanden til hemodynamikk, noe som gjør at det ikke er mulig å trenge inn i menneskekroppen, noe som gjør det helt trygt.
 3. Hastighet og nøyaktighet av diagnosen.
 4. Ved hjelp av rheovasography kan selv en liten innsnevring av fartøyene bestemmes.
 5. Resultatet kan oppnås om noen få minutter etter eksamen.
De viktigste fordelene med diagnostikk er fraværet av kontraindikasjoner og sikkerhet

Til tross for alle de positive aspektene ved denne diagnosen har hun noen ulemper:

 1. Noen ganger gir teknikken falske resultater (ofte avhenger det av manglende overholdelse av regler for forberedelse av prosedyren eller slike forhold som for eksempel hevelse i underlempene, muskelkramper og andre).
 2. Manglende mulighet til å studere egenskapene til fartøyene (for eksempel diameter og tilstand av vaskulære membraner, etc.).
 3. Det er situasjoner når flere leger vurderer det samme reologiet på ulike måter (tolkningen av resultatene som er oppnådd, avhenger direkte av spesialistens kvalifikasjon og erfaring).

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Det er ingen kontraindikasjoner for undersøkelsen, bortsett fra forekomst av hudfeil (for eksempel dype sår, forbrenninger og andre) i pasienten og infeksiøse og inflammatoriske prosesser i det området der sensorene skal påføres. Det er heller ikke anbefalt å diagnostisere babyer under nyfødte perioden.

Rheovasography er vist i nærvær av slike patologier og forhold i en person som:

 • åreknuter
 • trombose;
 • flebitt;
 • tromboflebitt;
 • aterosklerose av vener og arterier;
 • Raynauds syndrom;
 • revmatisme;
 • betennelse i den indre choroid (endarteritt);
 • diabetes mellitus, med perifer vaskulær sykdom (diabetisk angiopati);
 • konvulsiv syndrom;
 • nummenhet, blå lemmer;
 • føler seg kald i lemmer;
 • plutselig utseende og forsvinning av smerte i hodet og lemmer;
 • slag;
 • hodepine, svimmelhet;
 • iskemiske forhold;
 • trofiske lidelser (ikke-helbredende sår, gangrene og andre);
 • ulike skader på lemmer, nakke og hode.

Forberedelse til undersøkelsen

Forberedelse av undersøkelsen bidrar til å oppnå pålitelige resultater.

Til tross for enkle diagnoser og tilgjengeligheten til enhver kategori av befolkningen, kan noen ha problemer med å forberede prosedyren. For å sikre påliteligheten av de oppnådde resultatene, er det nødvendig å observere en rekke bestemte regler:

 • i samråd med behandlende lege dagen før studien, er det nødvendig å avbryte inntaket av alle medisiner som påvirker tilstanden til blodårene (hvis mulig);
 • hvis pasienten røyker, så i to til tre timer før diagnosen er det nødvendig å forhindre effekten av nikotin og andre skadelige stoffer som finnes i tobakkrøyk på kroppen, da dette fører til vaskulære forandringer;
 • På kvelden før studien er det ikke nødvendig å ta alkoholholdige drikkevarer, te og kaffe, de har også påvirkning på vener og arterier;
 • På dagen for gjennomføring av rheovasography forsøk å unngå stressende situasjoner og fysisk stress;
 • minutter for femten til tjue minutter før studien skal sitte og slappe av.

Utfører diagnostisering

I løpet av studien skal pasienten ligge på ryggen på sofaen (når man undersøker legemets kar) eller sitter i en spesiell stol (i studien av nakkens og hodets kar). Delene av legemet hvor sensorene skal festes, må være klare. For å slappe av, slapp av og få hjertefrekvensen tilbake til normal, kan en paramediker som følger opptaket av vitnesbyrd, foreslå å ligge stille i fem til ti minutter (om nødvendig).

Studien utføres i pasientens stilling som ligger på ryggen

Da blir huden, som selve elektrodene, avfettet med alkohol (dette er også nødvendig for desinfeksjon). Etter dette plasseres sensorer på de behandlede stedene.

Ved undersøkelse av beinene på beina er de festet til popliteal fossa i hofte- og ankelleddene. Ved diagnostisering av patologier av arterier og vener i hendene - i området med håndleddet, okselhulen og ulnar fossa. Fiksering bør være strengt symmetrisk for muligheten for å lage en komparativ vurdering av hemodynamikk på begge ekstremiteter. Det er også mulig å plassere flere elektroder på fingrene, men bruk det i spesielle tilfeller, oftere to eller tre elektroder på limbenet.

Diagrammet viser hvor sensorene på lemmer skal festes

Ved registrering av vaskulær motstand av hode og nakke området sensorer er tilknyttet en spesiell gummierte bånd, som i sin tur tilføres til det ønskede området, avhengig av nøyaktig hvilke fartøy som trenger å utforske en på forhånd smurt med en spesiell hudkontakt gel. Deretter, innbefatter apparatet, og den sender smertefri svake høyfrekvente elektriske pulser gjennom sensorene i det undersøkte området. Responsimpulser konverteres av rheografen til grafikk og utdata til en skjerm (eller papir). På den tiden tar prosedyren ikke mer enn tjue minutter.

Plasseringen av elektrodene avhenger av hvilke fartøy som bør undersøkes

I noen tilfeller bruker legene under diagnosen spesielle tester som bidrar til å gi et mer nøyaktig bilde. De vanligste er:

 • Nitroglycerintest. Det er i fikseringen av vaskulær motstand mot bakgrunnen for å ta en tablett nitroglyserin. Essensen er at studien utføres før og etter resorpsjon av legemidlet. Denne testen lar deg vurdere muligheten for spasmodiske kar å utvide. Hvis stoffet ikke forårsaket endringer på reogrammet, anses prøven som negativ, og spasmer er en organisk vaskulær lesjon (dette er oftest observert med vaskulære lesjoner med aterosklerose). Denne testen er kontraindisert hos gravide og barn under seksten.
 • Kald prøve. Det brukes oftest til å studere mikrosirkulasjonen av fingrene på hånden. En slik stresstest vil være svært informativ for utviklingen av Raynauds sykdom, så den brukes i spesielle tilfeller. Etter en enkelt undersøkelse blir pasienten bedt om å holde børsten under en strøm av kaldt vann i en og en halv til to minutter, hvoretter testen gjentas. Prøven anses negativ når blodstrømmen og krusningen av karrene blir restaurert til det åttende minutt etter avkjøling. Hvis innen femten minutter ingenting har endret seg eller gjenopprettingen av blodstrømmen er treg, så blir prøven ansett som positiv.
 • Kompresjonstest. Det utføres etter undersøkelsen av fartøyene i en rolig stat. På lemmer er det brukt spesielle gummierte mansjetter som komprimerer vevet, noe som fører til at innstrømning og utstrømning av blod forstyrres. Deretter pålegges sensorer, mansjetten er fjernet, og graden av gjenvinning av blodstrøm er estimert. Denne metoden anses å være informativ i nærvær av trombose hos pasienten i små og store årer.
 • Vend og helling av hodet. Når diagnosen vaskulær patologi i hode og hals lege kan be om å rotere eller vippe hodet til den ene eller andre siden, og for å fikse det i denne stillingen i noen sekunder. En slik test er nødvendig for å overvåke blodstrømmen i vaskulærsengen.

Mulige konsekvenser

Mange mennesker er bekymret for spørsmålet om hvor farlig diagnostikk er, siden ikke alle er klare til å akseptere det faktum at gjennom kroppen deres vil de slippe inn elektrisk strøm. Merkelig nok, er prosedyren betraktet som helt trygg, i tillegg er den utført smertefritt for pasienten. Ikke rart det er angitt for undersøkelse av blodkar hos gravide kvinner og barn. Farlige konsekvenser etter passasje oppstår heller ikke. Men det må huskes at ikke alle har lov til å utføre funksjonstester under undersøkelsen (gjelder denne nitroglycerintesten).

Forklaring av resultatene

Ifølge rheogrammer kan man vurdere mange egenskaper av karene i de undersøkte områdene. Tolkning av resultatene avhenger av hva spesialisten er interessert i. Men til tross for disse "preferansene" er det uunnværlig å dechiffrere indikatorer:

Indekser av vaskulær elastisitet (elastisitetsindeks). Indikerer graden av elastisitet i vaskemuren. Verdien på 0,4 og over regnes som normal, fra 0,2 til 0,4 indikerer en moderat reduksjon, og 0,2 og lavere - en kraftig reduksjon i den.

Indikatoren for utstrømning av blod (indeks for utstrømning). Verdien fra 0,2 til 0,45 betraktes som normen. Når resultatene oppnådd over normalområdet, bør du snakke om betydelige problemer for venøs utstrømning, til en verdi under 0,2 - dens akselerasjon (snakk om lette strøm).

Indeksen for vaskulær motstand (indeks for perifer motstand). Dens hastighet varierer mellom 0,2 og 0,5. Ved verdier på 0,15 og under er det sagt om den kraftige reduksjonen, med en hastighet på 0,55 og høyere - om en kraftig økning i den.

Rheografisk indeks. Det viser graden av fylling av blodkar. Normen er 0,05 og høyere. Indikatorene under 0,04 vitner for iskemien til det undersøkte stedet (brudd på blodtilførselen).

Dette er rheogrammet på rheografemonitoren

anmeldelser

Kommentarer til gjennomføringen av en slik diagnostisk prosedyre som rheovasografi er for det meste positive. Pasienter noterer hastigheten på sin adferd, absolutt smertefrihet og tilgjengelighet. Blant ulempene, de oppmerksom på at ikke alle sykehus eller klinikk kan skryte av å ha i sin bemanning av spesialist som kan tyde Reogrammet derfor nødt til å gå til andre sykehus, som i betydelig grad utvider fristen for mottak av informasjon utført av undersøkelsen.

Legene uttrykker også sin positive mening om diagnosen vaskulær patologi ved hjelp av en rheografi. Moderne utstyr forenkler i stor grad implementeringen av denne prosedyren. Noen enheter selv kan automatisk dechiffrere de oppnådde resultatene uten å ty til hjelp av en spesialutdannet lege som er involvert i dette.

Reovasografi til tross for sin enkelhet er en meget informativ metode for å diagnostisere tilstanden til blodkar og blodtilførsel. Det gjør det mulig å evaluere egenskapene til ikke bare store årer og arterier, men også for å avsløre patologiene i deres store og små grener og til og med fartøyene til den mikrocirkulatoriske sengen. Det er ikke nødvendig å være redd for denne undersøkelsen, det vil hjelpe den behandlende legen til å sette den nøyaktige diagnosen og utnevne kompetent behandling.

Hvordan og hvorfor er rheovasography utført

Rheovasography eller RVG er en moderne metode for funksjonell diagnostikk ved hjelp av hvilken intensiteten og volumet av blodstrømmen i arterielle karene i ekstremiteter bestemmes. Dette er en ganske tilgjengelig teknikk, den brukes i de fleste medisinske institusjoner i henhold til legenes resept og lar deg diagnostisere ulike vaskulære sykdommer.

Essensen av studien

Prinsippet med metoden i denne studien er å måle motstanden til hudområdet når den passerer gjennom en elektrisk strøm med minimal styrke (absolutt uskadelig), spenning og en viss frekvens ved hjelp av spesielle sensorer. Avhengig av intensiteten av blodpåfylling av vev, endres deres motstand. Jo verre blodet flyter, jo høyere er motstanden i huden og vevet. Endringer i motstandsparameteren sendes ut til papirbåndet i form av en kurve av linjen langs hvilken legen av funksjonell diagnostikk bestemmer karakteren av blodstrømmen i den undersøkte delen av legemet.

Det er 2 typer rheovasography - studien av blodstrømmen i nedre og øvre lemmer. Siden sykdommen av beinene i beina er statistisk hyppigere, er rheovasografi av de nedre ekstremiteter mer relevant.

Indikasjoner for ledning

Hovedindikasjonen for en slik funksjonell studie er diagnosen blodkar i slike sykdommer:

 • Obliterating aterosklerose av benene er en patologi der aterosklerotiske plakk danner på veggene, noe som reduserer blodkarets lumen og forverrer blodtilførselen til underekstremiteter.
 • Tromboflebitt - betennelse i benene i bena, der de danner blodpropper.
 • Reynauds syndrom er en manifestasjon av autoimmun patologi (leddene påvirkes ofte av typen reumatoid artritt), og blodsirkulasjonen i hendene utvikler seg.
 • Subkompensert eller dekompensert diabetes mellitus med komplikasjoner i form av en mikroangiopati av benens arterier. I et alvorlig tilfelle utvikler en "diabetisk fot" med nekrose (nekrose) av vevet på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel og ernæring.
 • Endarteritt - betennelse i indre veggen av hendene eller føttene.
 • Åreknuter er en patologi der overfladiske og dype vener på beina blir oftere rammet av et brudd på normal utstrømning av blod langs dem.

Manifestasjoner av vaskulære sykdommer i ekstremitetene, som angir den mulige brudd av blodstrøm i dem, er smerte, noe som øker etter trening (turgåing, monotone arbeidet hender), periodiske lokale spastiske muskelkramper, nummen følelse i huden med en prikking i hennes (parestesi).

Forberedelse og oppførsel

Rheovasography er en enkel og ikke en lang prosedyre. Personen under bærekraften er plassert på ryggen, på sofaen. Legen av funksjonell diagnose fester (vanligvis ved hjelp av sugekopper) sensorene til huden på området av hender eller føtter som undersøkes. Prosedyren selv varer ca. 10-15 minutter. Før utførelsen er det nødvendig å utføre noen enkle foreløpige anbefalinger:

 • Foreløpig hvile for fullstendig avslapning av muskler og normalisering av blodstrømmen i dem (i 15-20 minutter før begynnelsen av undersøkelsen).
 • I flere dager (minimum 24 timer), er det nødvendig å slutte å ta lekartsvennyh midler som påvirker nivået av blodtrykk og tilstanden av fartøyene.
 • Det er nødvendig å utelukke inntak av alkohol flere dager før undersøkelsen.
 • Røyker folk, innen noen timer, bør avstå fra å røyke.
 • På reovasografiens dag er det tilrådelig å prøve å unngå uttalt fysisk eller følelsesmessig stress.

Gjennomføringen av enkle forberedende anbefalinger før gjennomføring av rheovasografi vil gjøre det mulig å oppnå det mest kvalitative og objektive resultatet av studien.

Resultater, deres dekoding

Etter deklarering av det mottatte rheovasogrammet beregner legen flere indikatorer, som inkluderer:

 • Elasticitetsindeks - viser tilstanden til veggene i arteriene (deres elastisitet). Normalt bør den være over 0,4. En nedgang under normen indikerer en dårlig elastisitet av veggene i arteriene med en tilsvarende forverring i blodstrømmen i dem. Redusering av denne indeksen under 0,2 er et prognostisk ugunstig tegn.
 • Rheografisk indeks eller utløpsindeks - viser mulighetene for venøs seng, i normen er denne verdien 0,5. Økningen indikerer en forverring av venøs utstrømning av blod.
 • Indeksen for perifer motstand - varierer vanligvis fra 0,2 til 0,45, karakteriserer intensiteten av blodstrømmen i små fartøy (mikrocirkulatorisk seng).

Moderne enheter for rheovasography beregner hovedindikatorene for resultatet med den innebygde prosessoren, noe som i stor grad forenkler rutinearbeidet til legen.

Også i løpet av denne studien kan ytterligere legemiddelforsøk utføres. Normalt under prosedyren gis personen som blir undersøkt for å ta nitroglyserin, som påvirker den funksjonelle tilstanden til arteriene. Ved endringen kan legen dømme strukturens tilstand på veggene. Kompresjonstester utføres også, som består i en midlertidig opplevelse av hovedkarene i lemmen, med senere frigjøring og undersøkelse av gjenopptakshastigheten for blodstrømmen.

På grunn av fraværet av negative påvirkninger på kroppen, er det praktisk talt ingen kontraindikasjoner for å utføre rheovasografi. Det er en sikker og informativ metode for funksjonell diagnostikk som ikke har mistet sin relevans til dags dato.

Rheovasography: enkel, men informativ

De fleste alvorlige patologier begynner med mindre manifestasjoner, som en person ofte ikke tar hensyn til. Men trods alt, hjerteinfarkt, hjerneslag, amputasjon av ekstremiteter - alvorlige konsekvenser av vaskulære forandringer. Livets rytme, ubalansert kosthold, overdreven psykomotional belastning bidrar til utviklingen av en bestemt vaskulær sykdom. Derfor er tidlig påvisning av en sykdom eller ustabil tilstand en tilstrekkelig og kompetent terapi et viktig aspekt ved å opprettholde helse i fremtiden.

Metoder for diagnose er mange, men preferanse er alltid gitt til ikke-invasive metoder med høy informativitet. En slik metode er rheovasography (RVG).

Rheosography - hva er det?

Fartøy er elastiske rør av forskjellige diametre - uten dem kan menneskekroppen ikke fungere fullt ut. Arterielle blodkarene til vev av oksygen og næringsstoffer, blir volumet som i betydelig grad redusert i tilfelle brudd på blodstrømmen, for eksempel stenose av varierende alvorlighet. Venøse fartøy samler metabolske produkter, slik at deres normale funksjon ikke er mindre viktig.

Reovasography (RVG) er en metode for å diagnostisere forstyrrelsen av blodstrømmen i fartøy med forskjellig lokalisering. Det tilhører en stor gruppe metoder for funksjonell diagnose, fordi med hjelp av RVG-spesialister bestemmer hvor godt fartøyene utfører sine funksjoner.

RVG er en rimelig og enkel å utføre diagnostisk test, som krever en EKG (elektrokardiograf) enhet, rheografisk vedlegg og spesielle sirkulære elektroder. På nåværende stadium av medisinutviklingen er dataregistrering mulig, noe som i stor grad letter opplæringen til medisinske arbeidere.

RVG-metoden er basert på registrering av resistens av vev til vekselstrøm med høy frekvens, noe som ikke gir ubehagelige opplevelser. På grunn av det faktum at blodet utfører en god elektrisk strøm, vil motstandsverdien variere avhengig av fasen av blodstrømmen. Denne avhengigheten er omvendt proporsjonal: jo mer blodtilførsel, jo mindre motstand av vev og omvendt.

Blodtilførsel av vev og organer varierer hele tiden fra høy til lav. Hjertet kontraherer og kaster en del blod inn i aorta, det arterielle blodtrykket stiger, som damper med blodstrømmen (fra store kar til små). Dette fysiologiske fenomenet kalles en pulsbølge.

Rheovasogram - grafisk refleksjon av pulsbølgen: med økende blodpåfylling øker kurvenes amplitude, og når den senker - senkes.

Ved registrering av motstandsendringer på diagrammet, kan en spesialist i funksjonell diagnostikk identifisere tegn på sirkulasjonsforstyrrelser eller konkludere om tilstedeværelsen av normal blodstrøm.

Rheovasography metode for vaskulær forskning - video

Fordeler og ulemper med rheovasography

En hvilken som helst undersøkelsesmetode har fordeler og ulemper knyttet til den tekniske siden av problemet og til den menneskelige faktor. Det er viktig at den negative siden av studien kan justeres med minst tap for diagnostisk prosess.

 1. Non-invasiv. Det er et betydelig positivt øyeblikk, da pasienten ikke blir utsatt for ubehagelige manipulasjoner, for eksempel kateterisering av venen. I tillegg er det ikke behov for et spesielt utstyrt kontorrom for studien.
 2. Enkelhet av forskningen. Dette elementet er mer relevant for klinikkens ansatte, fordi det er nok å ha en sykepleier som pålegger elektroder og inkluderer en rheografi, for å registrere rheovasogrammet. Derefter analyserer legen resultatene.
 3. Tilgjengelighet og relativ billighet av maskinvare.
 4. Sikkerhet. Studien er tillatt hos barn og gravide.
 5. Fravær av negativ påvirkning på kroppen. Flere gjentakelser av studien er tillatt.
 6. Autentisitet. Med viss nøyaktighet er det mulig å bestemme patensen, elastisiteten til arteriene, kvaliteten på venøs utstrømning, nivået av patologi og dets prevalens.
 7. Muligheten for differensial diagnose av strukturelle vaskulære lesjoner fra funksjonsforstyrrelser.
 1. Den menneskelige faktoren. Et stort antall pasienter, fraværet av et fullverdig intervall mellom undersøkelser, fører til en spredning av oppmerksomhet fra medisinsk personell, uttrykt i feil ved registrering av rheovasogrammet. Dette elementet kan imidlertid tilskrives positive aspekter, men bare dersom regimet for arbeid og hvile opprettholdes, samt riktig kvalifikasjonsnivå for arbeidere.
 2. Kvalitet på teknisk utstyr. Ved bruk av rheografiske prefikser blir det noen ganger innblanding, noe som fører til et unøyaktig resultat av studien. Bruken av datasystemer for en diagnostisk test eliminerer (utelukker) en lignende negativ effekt.

Indikasjoner og kontraindikasjoner til studien

Rheovasografi er en metode som brukes både til primær deteksjon av vaskulær patologi, og for etterfølgende overvåking av sykdommens dynamikk.

 1. Aterosklerose av arteriell kar, som fører til en innsnevring av arterien lumen og en forstyrrelse i tilførselen av vev.
 2. Diabetes mellitus. Blodstrømmen i nedre og øvre ekstremiteter undersøkes. Denne skadelige sykdommen innebærer noen ganger utviklingen av mikro- og makroangiopatier, noe som resulterer i en alvorlig komplikasjon - "diabetisk fot".
 3. Raynauds sykdom. Ofte følger med neurokirkulatorisk asteni og er preget av periodisk spasme av perifere arterier.
 4. Den uttrykte hodepine som oppstår ved forstyrrelser av utstrømning av et venøst ​​blod eller en spasme av arterielle kar.
 5. Intrakranial hypertensjon og tilstedeværelse av kronisk hjernepatologi.
 6. Nevrologisk astheni forbundet med labilitet av vaskulær tone.
 7. Ulike sykdommer i den venøse sengen, som bidrar til brudd på utstrømning av blod (mer refererer til benene på bena).
 8. Utilstrekkelig blodsirkulasjon i hjernens hovedkar, som inkluderer vertebral og karoten arterie.

Det er ingen kontraindikasjoner for RVG. Metoden kan brukes til å diagnostisere vaskulær patologi, også hos barn og gravide, om nødvendig. Absolutt sikker test medfører ingen negative konsekvenser for kroppen.

Den eneste absolutte kontraindikasjonen er pasientens skriftlige nektelse å utføre manipulasjonen.

Forberedende aktiviteter

For å oppnå de mest pålitelige dataene er det nødvendig å observere flere anbefalinger:

 1. Minst en dag før studien, bør legemidler avbrytes som påvirker vaskulær funksjon. Anbefaling utføres når det er mulig. Pasienter med alvorlig patologi som tar medisiner i henhold til vitale indikasjoner, bør ikke følge dette punktet.
 2. Du kan ikke røyke før prosedyren på grunn av de skadelige effektene av nikotin på vaskulær tone. Det er nok for unge pasienter å vente to timer, hvoretter de skal gjennomføre en studie, de eldre trenger mer tid.
 3. Før RVG anbefales det å slappe helt av kroppens muskler og tilbringe 15 minutter i ro.

Reglene for gjennomføring av rheoencefalografi (REG), analyse av indikatorene

Rheoencefalografi er en metode for å oppdage patologiske prosesser i hjernens kar.

Før du starter testen, må du sørge for at det ikke er noen stimuli utenfor. Pasienten er i en komfortabel stilling (sitter eller ligger). Elektrodene (sensorer) er festet til hodet, som er koblet til hovedenheten ved hjelp av ledninger. Etter at apparatet er slått på, bestemmes motstanden og resultatet blir registrert som et rheoencefalogram.

Det finnes flere varianter av fører, avhengig av fartøyene som undersøkes. For eksempel, for å bestemme blodtilførselen av hjernehalvene, anvendes en fronto-mastoid bortføring for å etablere blodstrøm i vertebral arteriesystemet, en okkipito-mastoid bortføring brukes.

Rheogrammet registrerer følgende indikatorer:

 • A - Amplituden av arteriefasen, fylle hjernen med blod;
 • В / А - forholdet mellom venøse og arterielle faser i prosent (denne indikatoren karakteriserer tonen i mellomstore og små fartøy);
 • B0 - venøs fase som viser venøs utstrømning.

Tabell over normale verdier av de grunnleggende parametrene til rheoencefalogrammet

I studien er typen sirkulasjonsforstyrrelse bestemt:

 1. Angiospastic. Karakterisert av økt arteriell tone. Venøs utstrømning er ikke ødelagt.
 2. Angiogipotonichesky. Det er en redusert tone i arteriene, ledsaget av en vanskelig venøs utstrømning.
 3. Blandet. Det preges av økt vaskulær tone, redusert blodpåfylling og vanskeligheter med utstrømning av venøst ​​blod.

Metoder for å gjennomføre og analysere indeksene for studien av karene i ekstremiteter

Et ekstra krav til reovasografi av beinene i bein og hender er en behagelig temperatur i rommet, da pasienten må strippe dem. Ellers er det ingen spesifikke anbefalinger.

Prosedyren utføres liggende på ryggen, pasienten trenger å slappe av og lukke øynene. Ved undersøkelse av nedre ekstremiteter, blir elektrodene påført det diagnostiserte segmentet av beinet, hvorefter opptaket av rheovasogrammet begynner.

Hovedindikatorene registrert i RVG:

 • RI (rheografisk indeks) indikerer kvaliteten på blodpåfyllingen;
 • IE (elastisitetsindeks) viser fartøyets grad av elastisitet;
 • IPS (perifer motstandsindeks);
 • VO (mengden av utstrømning) viser funksjonen til venøsengen.

Normale og patologiske indikatorer (tabell):

Typer blodstrømssykdommer:

 1. Kompensert. Karakterisert av et moderat fall i RI, IE og mangel på klager.
 2. Subcompensated. Det er også en moderat nedgang i indikatorer, men med utseende av sårhet når du går eller i ro.
 3. Dekompensert. Det er preget av en reduksjon i de grunnleggende parametrene og tilstedeværelsen av komplikasjoner, for eksempel trofiske sår.

Funksjonsprøver

Bestem nivået av patologi er viktig, men fortsatt å fastslå om strukturell patologi eller funksjonell. I dette tilfellet utføres funksjonstester.

Nitroglycerintest

Det anbefales for differensial diagnose av funksjonell spasme av fartøy med deres stenose. Etter en rutinemessig registrering av rheovasogrammet blir pasienten bedt om å oppløse Nitroglycerin tabletten og gjenta testen.

Det er viktig å vite at pasienter som ikke tar nitrater, kan oppleve alvorlig hodepine og svimmelhet til de mister bevisstheten. Derfor, for å redusere bivirkninger, oppløses stoffet i sitteposisjon.

Med en økning i elastisitetsindeksen og den rheografiske indeksen med 0,01 ohm, kalles prøven positiv, og endringene kalles en funksjonstest. Hvis dette ikke skjer, er de registrerte endringene resultatet av stenose.

Kald prøve

Testen anbefales å utføre for diagnostisering av patologien til hendene. En prøve tas etter det primære rheovasogrammet. Innen 1 minutt holder pasienten hendene i kaldt vann. Rheogrammet registreres tre ganger (etter 3, 7 og 12 minutter), sammenligner resultatene i intervaller.

Negativ kalles en test, der det var en liten nedgang i den rheografiske indeksen, etterfulgt av restaureringen i 7. minutt.

En positiv prøve sies å ha skjedd når en signifikant nedgang i indeksene skjedde under ytterligere langsom gjenoppretting (opptil 30 minutter).

Kompresjonstest

Testen utføres for å identifisere patologien til de dype venene i beina.

En spesiell mansjett er plassert på låret på pasienten for å skape en hindring for utstrømningen av blod. Da blir det fjernet og indeksen for venøs utstrømning registrert. Ved trombose vil den overstige 0,5 enheter.

anmeldelser

Allerede skrev sin inntrykk av EEG, i dag på grunn av hyppig hodepine fikk på slik testing, REG Jeg vil gjerne si noen ord om nom.Obsledovaniya selv er svært lik, men det virker for meg, fra REG har flere fordeler fremfor EEG. Først tar EEG prosedyre ca 40-60 minutter og ikke mer enn 10 REG, for det andre, når REG brukes kun seks elektroder, i stedet for 24, i tredje plass, er prosedyren mye mer tilgjengelig EEG - det skjer i nesten hver klinikk i retning av legen. Men i sammenligning med EEG er det en signifikant minus - feilen. Når REG er ingen ekstra sensorer er ikke, og hvis du tilfeldigvis beveger øynene, kan det bli reflektert i grafen, som unormal aktivitet i hjernen, noe som gjør det vanskelig diagnostiku.Poetomu under REG trenger å sitte med øynene lukket og ubevegelig som mulig. Dette tror jeg er det eneste negative i denne undersøkelsen.

tanyamavrenova

http://otzovik.com/review_1960159.html

Jeg har lenge lyst til å teste hjerneskipene mine, det er veldig vanskelig noen ganger at hodet mitt gjør vondt. Noen ganger er det nødvendig å drikke tabletter Zhmenya før det lykkes uspokoit.Polzuyas tilfellet, fungerer min søster i et sykehus og ba henne om å hjelpe meg å passere uten å vente i kø en prosedyre som hjernen Rheoencephalography forkortet (REG).I kontor sette meg på en stol, sa, legger hendene på knærne med håndflatene dine oppe. Koble mine armer hoops med ledninger, og har satt opp enheten på baksiden av hodet, templer og fremre del av hodet. Skal sitte med øynene lukket i ca 5 minutter og ikke lenger nøyaktig dyshat.Vse disse ledningene er koblet til en datamaskin, hvor og sendte pulser. På slutten ga de meg en utskrift med en detaljert beskrivelse av tilstanden til fartøy og vener, så vel som det var fortsatt trekker klart bare vracham.V undersøkelse jeg oppdage avvik i form av vasokonstriksjon av cerebral fartøyer og tilstedeværelsen av venøs tonusa.Nevropatolog utnevnt meg en omfattende behandling: injeksjoner, tabletter jeg så 1 mesyats.Posle endt behandling bør gjøres for å re-REG, for å se på dynamikken lecheniya.Protsedura som du vet, er ikke forferdelig, ingen ubehag, smerte, og veldig neprodolzhitelnaya.Ne forsømmelse din zdoro rd, mine herrer! Marker 5 minutter til undersøkelser som ville bli forstått fra hva din hodepine oppstår.

gris

http://otzovik.com/review_1741615.html

Kom, sett deg ned eller legg deg ned (det avhenger av hva slags fartøy det egentlig er). Blyssensor lokaliserer de ønskede fartøyene fra symmetriske sider og... alt. Legen analyserer deretter resultatene. Fullfør. Lykke til.

Elena Knyazeva

https://otvet.mail.ru/question/166484220

Rheovasography - registrering av pulsoscillasjoner av blodkar - svært sensitiv og objektiv metode. Reovasografi gjenspeiler tilstanden til den generelle regionale blodstrømmen i organet som undersøkes. Prosedyren for rheovasography er relativt enkel, tilgjengelig og ufarlig for pasienten. Rheovasography brukes både som en kontroll behandlingseffektivitet og diagnostiske tselyu.Sut rheovasography er å registrere på papir som kurve datapulssvingninger lem fartøy. For å få en idé om tilstanden i sirkulasjon, betaler oppmerksomhet til formen av den resulterende kurven, symmetri poster, natur og nedstigning reovassogramme visning av toppmøtet, alvorlighetsgrad og lokalisering av bølger. Med utviklingen av venøs insuffisiens (dekompensert) reovassogramme overbevisende måte viser redusert tone av de venøse kar og hindring av strøm av blod. De mest uttalt tegn på brudd på venøs blodstrøm er bestemt av utviklingen av trofiske lidelser.

Natalia Ponomarenko

https://otvet.mail.ru/question/13903327

EGR, dvs. rheovasography, er i dag ikke diagnostisk betydelig forskning... utdatert og ikke veldig informativ. I hovedsak man bare målte vaskulær tone.. men den avhenger av hormonelle, trykk, fysisk aktivitet regime, osv....For å identifisere vaskulær patologi for å gjøre CDS (farge tosidig skanning av skip). Det vil vise om det er eller ikke er åderbrusk og andre problemer med årer og arterier.

Julia

https://www.babyblog.ru/community/post/living/1777180

Selv om diagnosen ved hjelp av REG anses av mange for å være ubrukelig, hjalp denne prosedyren oss til å diagnostisere riktig. Datteren min var sykt hode, øyne og oppkast om natten. Prosedyren består av to faser, den første, når pasienten legges på en sofa og setter på en spesiell feste på hodet. På dette tidspunktet må du slappe av så mye som mulig for å få pålitelige resultater. Den andre fasen med tidsplanen, som du vil motta på REG-kontoret, må du nærme deg en lege som vil dechifisere alle disse dataene riktig. Etter REG ble datterens hode smurt ut med en spesiell gel, så jeg måtte tørke av det grundig for ikke å gå med et vått hode. Etter å ha mottatt transkripsjonen, dro vi til en nevrolog som etter å ha lest konklusjonen, ble enige om og bekreftet min frykt og foreskrevet et kurs av narkotika som forbedret datterens tilstand. Derfor anser jeg denne diagnosen effektiv.

veileder

http://otzovik.com/review_3210733.html

Det viktigste øyeblikket ved deteksjon av en sykdom er en rettidig samtale til en lege som vil foreskrive en rekke studier, inkludert RVG, laboratorietester og tilstrekkelig terapi. Fartøy skal være i orden, så hvis du finner noen symptomer på en vaskulær sykdom, ikke vent - du må handle!

Les Mer Om Fartøyene