Full beskrivelse av rheoencefalografi: prosedyrens essens, hvordan går prosedyren ut

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er rheoencefalografi (forkortet som REG), hvilket sted tar denne undersøkelsen i å diagnostisere nevrologiske sykdommer, hvordan foregår det?

Rheoencephalography undersøkelsesmetode kalles det sentrale nervesystemet og evaluering av cerebral blodtilførsel, basert på forskjellen i elektrisk motstand av blod, spinalvæske, hjerne og andre vev. Denne undersøkelsen er ikke den viktigste i nevrologisk og nevrokirurgisk praksis, men til tider gir den ganske viktig informasjon.

Gjennomføring av prosedyren for rheoencefalografi

Reoencefalografi utføres av nevrologer, nevrokirurger og leger med funksjonell diagnostikk.

Ulike vev og væsker i kroppen har forskjellig elektrisk ledningsevne og motstand (impedans). Dette er grunnlaget for rheografiens prinsipp.

For eksempel har hjernevev mindre konduktivitet enn blod. Siden på tidspunktet for sammentrekning av hjertet (systole) av hjernens blodårer er fylt opp, deretter ved å føre en svak høyfrekvent elektrisk strøm gjennom hodet ledningsevne være større enn under diastole (avslapning av hjertemuskelen), når blodkarene i hjernen mindre. Det er den grafiske oversikten over disse svingninger av elektrisk ledningsevne og motstand kalt rheografi. Hvis denne undersøkelsen utføres på sentralnervesystemet, kalles det rheoencefalografi.

Indikasjoner for rheoencefalografi

Tradisjonell rheoencefalografi lar deg evaluere blodstrømmen i hjernen. Denne funksjonelle undersøkelsesmetoden har funnet søknad om diagnose:

 • akutte sykdommer i cerebral sirkulasjon;
 • brudd på patency av hovedskipene;
 • cerebral aterosklerose;
 • hodepine av vaskulær opprinnelse;
 • økt intrakranielt trykk;
 • craniocerebral skader;
 • sirkulasjonssykdom i vertebral og arteriell system;
 • patologi av karoten arterier.

Ved hjelp av rheoencefalografi er det mulig å vurdere tilstanden av hjernekarene i hypertensiv sykdom. Bruk denne undersøkelsesmetoden og å bestemme vaskulær respons når du velger riktig behandlingsmetode, for å overvåke effektiviteten.

Moderne medisin har andre, mer nøyaktige undersøkelsesmetoder (datamaskin og magnetisk resonansbilde), som gir deg mulighet til å få mer nøyaktig informasjon. Fordelen med rheoencephalography over disse metodene er den lave prisen og muligheten for lengre overvåking.

Ulempen med rheoencefalografi er at med hjelpen er det svært sjelden å etablere en nøyaktig diagnose. Du kan oppdage noe brudd på blodforsyningen, men det er bare mulig å nevne årsaken ved bruk av andre undersøkelsesmetoder.

Utviklingen av medisinsk og datateknologi økte betydelig diagnosefunksjonene til REG, men denne metoden tok fortsatt ikke ledende stillinger i nevrologisk og nevrokirurgisk praksis.

Kontra

Rheoencephalography er en sikker undersøkelse som kan gjøres av nesten alle. Ikke bruk det bare i følgende tilfeller:

 • pasientens nektelse av undersøkelse
 • Tilstedeværelse av elektroder på sår, sopp, bakteriell eller parasittisk hudlesjoner.

Forberedelse for prosedyren

Ingen spesiell forberedelse til denne undersøkelsen er nødvendig. Pasienten bør ikke røyke, drikke alkohol, drikke kaffe før prosedyren, da dette påvirker tilstanden til intracerebrale kar og kan forvride testresultatene. Det er nødvendig å unngå store fysiske og følelsesmessige belastninger.

Hvis pasienten tar medisiner, bør han definitivt fortelle legen om det. Godkjenning av noen av dem må være midlertidig stoppet - dette gjelder de legemidlene som påvirker hjernens kar.

Hvordan foregår undersøkelsen

Rheoencefalografi utføres ved hjelp av et spesielt apparat - en rheografi. Vanligvis opptaket av rheoencefalogrammet utføres av sykepleieren, men legen tolker allerede det som funksjonell diagnostikk, nevrologer eller nevrokirurg.

Under testingen sitter eller setter pasienten seg. Til hodet, ved hjelp av et elastisk bånd, festes elektroder som smøres med en spesiell gel for å forbedre elektrisk ledningsevne. Under rheoencefalogen sender noen elektroder elektriske signaler, mens andre - oppfatter dem etter at de har passert gjennom hjernevævet. Disse oppfattede signaler behandles av en rheografi og utgang på en dataskjerm eller på papir i form av en kurve som viser vevets elektriske ledningsevne. Hele prosedyren tar noen minutter. Umiddelbart etter opptak av rheoencefalogrammet, kan pasienten vende tilbake til sin normale aktivitet.

Avhengig av hvilken del av hjernen du trenger for å få informasjon, kan elektrodene plasseres i forskjellige deler av hodet.

Noen ganger utføres farmakologiske tester for å oppnå mer nøyaktige resultater, det vil si en rekord av rheoencefalogrammet før og etter administrering av visse stoffer. I de fleste tilfeller er de farmakologiske tester som er utført med medikamenter som utvider cerebrale kar - vinpocetin, nitroglyserin, nikotinsyre, papaverin. Noen ganger blir slike funksjonelle tester også utført før og etter fysisk anstrengelse, før og etter å trykke på halspulsåren på den ene siden, med hodestilling i en retning. Alle disse modifikasjonene tillater oss å identifisere spasmer i hjernearteriene og vurdere sikkerhetsblodstrømmen (blodstrømmen gjennom bypass-arteriene).

Ytterligere muligheter for rheoencefalografi ble gitt av hennes felles innspilling med en ultralydsundersøkelse av hjernen.

Forklaring av resultatene

Dekryptere resultatene av REG er gjort av leger med funksjonell diagnostikk, nevrologer eller nevrokirurger. Ikke bare det mottatte mønsteret av rheoencefalogrammet er tatt i betraktning, men også det kliniske bildet av sykdommen, pasientens alder og andre viktige faktorer.

Normal rheoencephalogram og pulsbølge. Reoentsefalogramma Normal i utseende ligner en kurve av det pulserende trykk og består av en stigende del av α, toppunkt 1, β nedadgående parti og en ekstra tann derpå 2. T - total tid bølge rheographic

Den stigende delen av kurven (fra begynnelsen av den rheografiske bølgen til punktet for maksimal stigning) tilsvarer den anakrotiske fase av pulsbølgen og har en rask bratt stigning. Den nedadgående delen av kurven (fra toppen til enden av den rheografiske bølgen) tilsvarer kataraktfasen av pulsbølgen og er preget av en langsom nedstigning. Derfor er de stigende og nedre delene av den rheografiske bølgen ofte kalt anakrotiske og kataktrotiske faser av REG. En ytterligere tann som tilsvarer den dikrotiske bølgen av pulsbølgen kalles også dicrotisk.

Moderne reografier og bruk av digital teknologi tillater en mer detaljert analyse, blant annet bestemmelse av ulike indikatorer som gir leger informasjon om tilstanden til cerebral fartøy.

Tolkningen av rheoencefalogrammet tar ikke mye tid. Det meste av arbeidet utføres av et dataprogram, leger kan gi mening innen noen få minutter etter eksamen.

Fordelene og ulempene ved rheoencefalografi

Fordeler med REG er sikkerheten for pasienten, enkelheten i prosedyren, muligheten for å utføre undersøkelsen i nesten alle forhold, muligheten for en langsiktig overvåking av blodsirkulasjonen i hjernen.

Rheoencefalografi har også mangler:

 1. Lav diagnostisk verdi.
 2. Manglende evne til å bestemme årsakene til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.
 3. Umulighet av direkte måling av blodstrøm.

For tiden er det mange nyere metoder for å undersøke sentralnervesystemet, som har høy diagnostisk verdi ved å oppdage hjernesykdommer (f.eks. MR, CT). De erstattet nesten helt renhefalfografi fra klinisk praksis av nevrologer og nevrokirurger.

Rheoencephalography: hva er det, vitnesbyrd, metodologi

En av de diagnostiske metodene for å påvise patologi av cerebral sirkulasjon er rheoencefalografi (REG). Det er basert på det faktum at pulsfluktuasjoner i blodpåfyllingen av blodkar påvirker den elektriske motstanden. Denne forskjellen i verdier er bestemt av enheten og vises som en graf. REG gir indirekte opplysninger om tilstanden til fartøyene i hjernen, venøs utstrømning, og foreskriver derfor rheoencefalografi for visse indikasjoner.

Hva er rheoencefalografi?

En betydelig del av det totale blodvolumet (15%) strømmer gjennom den menneskelige hjerne. I tillegg er blodstrømshastigheten i det mye mer intens enn i alle andre organer. Dette skyldes det faktum at han trenger en stor mengde oksygen for fullverdig arbeid. Patologien til cerebral sirkulasjon fører til alvorlige konsekvenser (funksjonshemming, pasientens død), derfor er det svært viktig å oppdage utviklingsavvik i tid. Og i dette hjelper rheoencephalography.

Blod har den høyeste elektriske konduktiviteten i forhold til andre vev. Derfor reduserer systolisk fylling av vev med blod den elektriske motstanden, og med en diastolisk reduksjon i blodfylling - øker. På reoensalogrammet presenteres alle disse endringene i form av en kurve synkron med puls. Når du analyserer det, vær oppmerksom på:

 • bølgeform;
 • Den maksimale bølgeamplituden, som reflekterer blodpåfyllingen av vev
 • alvorlighetsgraden og plasseringen av forskjellige segmenter og poeng på kurven;
 • Tilstedeværelse av ytterligere bølger.

Studien av slike parametre bidrar til å identifisere tilstedeværelsen av vaskulær patologi. Hennes avtale, når pasienten kommer til legen med klager på hodepine, svimmelhet, endringer i blodtrykk. For å identifisere årsakene til slike symptomer, leder spesialisten pasienten til rheoencefalografi.

Når er REG nødvendig?

Rheoencefalografi er en blodløs og pålitelig metode for å studere forandringen i hjernens hemodynamikk. Med hjelpen lærer de:

 • tone og elastisitet av vaskulære vegger;
 • venøs utstrømning;
 • intensitet blod fylling;
 • blodstrømningshastighet i hjernekarrene.

Ofte utnevne REG med utførelsen av funksjonstester, farmakologiske tester. Dette tillater oss å etablere årsaken til cerebral sirkulasjonsforstyrrelser (cervical osteochondrosis, kardiovaskulær patologi, organiske endringer i hjernevevet). Følg derfor rheoencefalografi for å etablere en nøyaktig diagnose hvis du mistenker:

Identifiser visse endringer i REG og i hjernetumorer, men i dette tilfellet er det nødvendig å foreta raffinering av diagnostikk ved hjelp av CT eller MR.

For rheoencefalografi for å gi det mest nøyaktige resultatet, er det nødvendig å utføre det riktig.

Metodikk for å gjennomføre REG

Før studien, bør pasienten avstå fra å bruke stoffer som påvirker blodsirkulasjonen. Dersom legen har foreskrevet medisiner som påvirker vaskulær tonus (nitroglyserin, antihypertensive, og andre.), Trenger alltid å finne ut om det er nødvendig å ta dem før testen, som de kan ha en betydelig innvirkning på resultatet.

Før du går inn i funksjonsdiagnostikkrommet, anbefales det å slappe av, slappe av. Det er tilrådelig å sitte i 15 minutter.

Rheoencefalografi er gjort med en spesiell enhet. Elektrodene er festet til pasientens hode:

 1. Til å begynne med vil huden hvor sensoren ligger, tørkes med alkohol. Elektroden smøres med ledende pasta eller en gasbind fuktet i saltoppløsning eller hypertonisk saltoppløsning påføres. Dette er nødvendig for å redusere den elektriske motstanden i huden, noe som gir bedre kontakt.
 2. Ved hjelp av gummibånd med hull, fest elektrodene. Det er nødvendig å utelukke muligheten for forskyvning for å få det mest nøyaktige resultatet.

REG kan utføres i forskjellige stillinger:

 • ligger ned
 • sitter;
 • med en funksjonell test (det vil være nødvendig å stå eller vippe hodet).

Endringer i kroppens stilling påvirker signifikant indikatorene i studien. Det er derfor en funksjonell test foreskrives for å klargjøre diagnosen hvis det er mistanke om cerebral blodstrømningsforstyrrelse i cervikal osteokondrose eller ortostatisk hypotensjon. For eksempel, når hodet senkes 30 0 (Trendelenburg-stilling), vises en venøs bølge på REG, som gjør det mulig å bedømme reaktiviteten til venøsengen. Hos pasienter med ortostatisk hypotensjon ved økende stigning, blir amplituden av REG redusert.

Effekten av hjertets arbeid på tilstanden til hjernens kar er studert ved å utføre en farmakologisk test. Pasienten må før prosedyren for å introdusere medisiner som utvider karrene:

 • papaverin;
 • aminophylline;
 • amylnitritt;
 • nitroglyserin;
 • nikotinsyre.

Ved hjelp av vasodilatatorer klargjør de arten av endringene som har oppstått, uansett om de er funksjonelle eller organiske. Dette er nødvendig for å bestemme den videre behandlingstaktikken. Hvis, etter å ha tatt vasodilatorpreparater, viser det grafiske bildet normaliseringen av kurvens form, så er patologien til fartøyene funksjonell.

Under studien registreres alle endringer i vaskulær motstand som et grafisk bilde. Derefter behandler doktoren i funksjonell diagnostikk de oppnådde verdiene. Mange kontorer er utstyrt med moderne instrumenter, slik at behandling av data utføres ved hjelp av spesialprogrammer. Likevel tar legen nødvendigvis hensyn til forekomsten av gjenstander som kan påvirke resultatet av studien vesentlig:

 • elektrodeforstyrrelser
 • feil innstilling av rheografen;
 • vilkårlig eller voldelig bevegelse av pasienten.

På et rheoencefalogram ser en lege, ved endringer i bølgelamplets amplitude, nøyaktig hvilke endringer i hjernecirkulasjonen som skjer, enten de er relatert til organiske skader eller er funksjonelle.

konklusjon

REG er en ganske nøyaktig metode for å studere hjernesirkulasjon, men en er ikke nok til å etablere en nøyaktig diagnose. Vaskulær patologi avsløres gjennom studiet av reflekser, tilstedeværelsen av visuell nystagmus. I tillegg til det kliniske bildet av studien av fundus. Det er derfor, foruten REG, sender neurologen en konsultasjon til økologen. En øyelege, som undersøker øyets fundus, hvis det er en patologi i sirkulasjonen, vil legge merke til angiopati, et brudd på venøs utstrømning. For å klargjøre diagnosen kan legen anbefale CT eller MR.

Nevrologgen leder rheoencefalografi, men studerer og avgjør resultatene av legen av funksjonell diagnostikk.

REG (rheoencephalography) av hjernen: normer og tolkning av resultatene av studien av hodene i hodet

Hjertens patologi sparer ikke voksne eller barn. En rettidig diagnostisert sykdom, samt kompetent behandling, vil unngå alvorlige komplikasjoner, bevare pasientens livskvalitet og til og med livet selv.

Diagnose ved hjelp av REG av cerebral fartøy eller rheoenzelography er en av de mest informative, tidsbestemte metoden. Takket være ham øker muligheten for rettidig hjelp til pasienten og sannsynligheten for komplikasjoner av den underliggende sykdommen minker.

Hva er metoden for reografi?

REG - hva er det?

Studien av tilstanden til karene i andre deler av kroppen har et annet navn:

 • reogenøkografi - diagnostiserer leveren;
 • reovasography - fartøy av ekstremiteter;
 • Rheokardiografi - fungerer med hjertets tilstand;
 • reopulmonografi - gir karakteristisk for tilstanden til lungene.

Det finnes andre varianter av reografi. For å studere blodtilførselen til hjernen under rheoencefalografi, brukes spesialutstyr (apparat kalt en rheografi). Vanligvis er det et prefiks for annet flerkanalsutstyr: enheter for fjerning av EKG, polygraph. Dens "hjerte" er en høyfrekvent generator. Rheografen lar deg registrere et reogram (grafisk visning av mottatte data). Interaksjon med de undersøkte områdene av kroppen skjer ved hjelp av metallelektroder - de er plassert på et hudområde som er blitt avfettet med alkoholoppløsning på forhånd. Forbedret kontakt oppnås ved å bruke en fysiologisk saltvannsfugtig pakning. To elektroder brukes til å studere blodstrømmen til et enkelt sted: den første er lokalisert på begynnelsen av siden, den andre på slutten.

Prosedyren til REG er lik EEG: elektroder er også festet til pasientens hode, som leser dataene fra blodfyllingen av hjernen

REG som en undersøkelsesmetode

Rheoencephalography, som en metode for å undersøke blodtilførselen til de strukturer i hjernen, er en sikker, ikke-invasiv måte for å få informasjon om den elastisitet og tonen i den vaskulære veggen av blodkarene til hjernen. REG hjernen lar deg også bestemme blodfyllingen av hjernens individuelle strukturer. I nærvær av vaskulær lesjon avsløres plasseringen og størrelsen.

Med rheoencephalography kan oppnå meningsfylte data nærvær i en pasient av vaskulære sykdommer, er denne metoden meget informative om cerebral arteriosklerose, slag, vertebrobasilær insuffisiens. Undersøkelse av staten blodkar bruke REG gjør det mulig å etablere den egentlige årsaken encefalopati (hodepine).

Informativiteten til REG kan økes ved å utføre funksjonstester. De vanligste prøvene er nitroglyserin og nikotin. De tillater oss å evaluere skjemaet av hjerneskade:

Hvis, etter å ha tatt nitroglyserin, er amplitude av REG-bølgen ikke tilstrekkelig økt - dette indikerer "organisk". Funksjonstester brukes til å vurdere tilstanden til vertebrale arterier, noe som tyder på en endring i hodeposisjonen.

I tillegg til å utføre medisinske tester, kan pasientene bli bedt om å endre hodeposisjonen for å kontrollere vertebrale arterier

REG av blodkar og ultralyd perfekt utfyller hverandre. Avhengig av situasjonen blir preferanse gitt til den ene eller den andre av dem. Diagnose ved hjelp av REG lar deg vurdere tilstanden til både store fartøy og små. Men i mange tilfeller er REG bare en ekstra metode for undersøkelse. For eksempel brukes denne metoden for å studere tilstanden av hjernen ofte i forbindelse med EEG. Og EEG er fortsatt den viktigste diagnostiske metoden. Hva er EEG og hvorfor REG er bare en "pick-up metode"?

REG og EEG er to sider av samme mynt

I noen tilfeller, for påvisning av hjernepatologi, er det gitt fortrinn til EEG - for eksempel i epilepsi. Bruk enten denne studien som hoved, supplere den med studier som tillater oss å studere fartøyets tilstand. EEG er i stand til å oppdage flere patologier enn rheoencefalografi. EEG er en oversikt over hjernens elektriske aktivitet. Aktiviteten til nevroner registreres ved hjelp av elektroder som er festet på pasientens hode.

Begrunnelsen for EEG er en spontan tap av bevissthet, hodepine, som ikke kan fjernes ved hjelp av medisiner, søvnproblemer, vestibulopathy og overdreven tretthet, mistenkt psykisk utviklingshemning og epilepsi barn. Denne studien lar deg også overvåke pågående behandling. Spørsmålet om hvilken diagnostisk prosedyre som er best er ikke helt korrekt.

Hvordan utføres forskningen

Prosedyren for undersøkelsen er ikke veldig komplisert, men for suksess og objektivitet av forskningen må det overholdes flere regler. For det første skal pasienten være rolig. Han trenger å sitte eller ligge, lukke øynene og prøve å slappe av, ikke bare fysisk, men også moralsk. Rolig må observeres gjennom hele prosessen med rheoencefalografi. Før prosedyren skal du bruke 15-30 minutter i en rolig tilstand, og hvis pasienten lider av røyking, minst 2 timer for prosedyren, må du avstå fra å røyke. Narkotika som kan påvirke tonene i karene, kan heller ikke tas før studien ved hjelp av rheoencefalografi.

Hele løpet av undersøkelsen er enkelt å banalisere. Nettsteder i hodebunnen blir avfettet med alkohol, da er de festet med elektroder. I undersøkelsesprosessen kan lege-diagnostikeren be patienten om å gjøre hodebevegelser eller forandre kroppens stilling.

Til resultatet av studien ble ikke forvrengt, må pasienten være i et avslappet humør, slapp av

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Utvalget av sykdommer som reforfalskografi kan foreskrives på, er ganske bredt. REG av cerebral fartøy er foreskrevet:

 • med skader (blåmerker, hjernerystelser, craniocerebrale skader);
 • encefalopati;
 • ischemi
 • vestibulopathy;
 • meteorologisk følsomhet;
 • migrene og migrene-lignende forhold;
 • vertebral arteriesyndrom;
 • med mistanke om diabetisk mikroangiopati;
 • med nedsatt hørsel
 • VSD, NDC;
 • hypertensjon;
 • med økt intrakranielt trykk;
 • Parkinsons sykdom;
 • svulster i hypofysen;
 • kognitive forstyrrelser;
 • og en rekke andre patologiske vaskulære endringer.

Absolutt kontraindikasjonsprosedyre har ikke. Relativ er:

 • den nyfødte perioden
 • skade på huden på applikasjonsstedet for elektroder;
 • Kategorisk nektelse av pasienten til å utføre prosedyren
 • hud- og hudsykdommer i tilknytning til elektroder - bakteriell, parasittisk eller soppfarge.

Beskrivelse av undersøkelsesresultatet

Studien av blodtilførselen til hodet ved hjelp av REG er en enkel prosedyre, men for å dechiffrere resultatene krever spesialopplæring og ferdigheter. Derfor kan kun en spesialist diagnostisere og korrelere endringer i reogrammet med mulige patologier i det vaskulære systemet. Ved å analysere dataene innhentet diagnostikeren undersøker variasjoner i bølgeamplituden av en feil, reaksjons REG-bølgen på funksjonstester og avsluttes på vanlig måte eller vaskulære patologier, tilføre blod til hjernen. REG-bølgen har flere typer. Vanlige typer er:

 • hypertonisk type - preget av vedvarende hypertensjon av blodkarets blodvegg som gir blod til hjernen, og et brudd på utstrømningen av venøst ​​blod fra hjernekonstruksjonene;
 • dystonisk type - brudd av vaskulær tone, som er kjennetegnet ved vanlige endringer - for eksempel kan råde hypertone, kombinert med en lav pulstrykk, venøs stasis kan oppstå;
 • angiodistonichesky er nær den forrige versjonen, er en karakteristisk forskjell tilstedeværelsen av en defekt i vaskemuren, noe som fører til en reduksjon i elastisitet og et brudd på blodtilførselen av individuelle hjernestrukturer.

Typen rheoencefalogram er ikke en diagnose. Kurven på kurvene viser bare de endringene som blodstrømmen påvirkes av. Og hva det skiller seg fra normen. Basert på tolkningen av disse endringene og dataene fra andre diagnostiske prosedyrer, kan legen etablere årsaken til lidelsen og gjøre en diagnose.

Hvor er det mulig å gjennomføre en undersøkelse?

Hvor er det mulig å passere eller finne sted REG? Du kan lage en undersøkelse i en rekke private klinikker som spesialiserer seg på vaskulær patologi eller sykdommer i hjernekonstruksjonene. Statlige medisinske institusjoner er også utstyrt med rheografer. Medisin i dag er tvetydig om denne diagnostiske undersøkelsesmetoden: Noen eksperter er fulle av skepsis, andre anser REG trolig den eneste måten å finne ut årsaken til menneskelig lidelse i visse sykdommer.

Hva er en REG-undersøkelse

Periodisk hodepine, tretthet, trykkspring, traumer i skallen eller nakken - alt dette kan indikere et brudd på blodsirkulasjonen. For å bestemme sykdommen i de tidlige stadier, bruker spesialister REG av cerebral fartøy - rheoencephalography. Teknikken bidrar til å gjennomføre en kvalitativ undersøkelse og finne de mest optimale måtene for å løse problemet.

For å finne ut av tilstanden til hjerneskip, benyttes en REG-undersøkelse

REG - hva er det?

Rheoencefalogrammet er et diagnostisk system hvor leger kan vurdere tilstanden til hjernen:

 • å studere tone i arteriene og volumpulsfyllingen;
 • undersøke cerebral sirkulasjon;
 • bestem hastigheten på pulsbølgen og hastigheten på blodstrømmen;
 • sjekk nivået av vaskulær respons.

Fordelene ved fremgangs

Sammen med tomografi (magnetisk resonans og datamaskin), så vel som ultralyddopplerografi, er rheoencefalografi den billigste måten å analysere tilstanden på cerebral fartøy.

Dens fordeler er som følger:

 • enkelhet og kompaktitet - diagnostikk krever ikke dyrt utstyr og ekstra plass i laboratoriet;
 • Effektivitet - studien tar litt tid i forhold til tomografi;
 • smertefrihet - pasienten føler seg ikke ubehag under prosedyren;
 • Sikkerhet - REG kan utføres under graviditet, hos et barn (til og med et nyfødt barn med primær undersøkelse) og alderdom;
 • høy informativitet - enheten anslår nøyaktig hjernens arbeid og gir separat utskrift av tilstanden til blodkar og blodårer, noe som forenkler diagnosen.

REG-undersøkelsen er svært informativ

REG-undersøkelsen er nesten like god som moderne diagnostiske metoder (bortsett fra at de viser et mer komplett og detaljert bilde), og kostnadene ved prosedyren er mye billigere. Dette gjør det tilgjengelig for flertallet av befolkningen.

Hvor kan jeg lage et rheoencefalogram og hvor mye er prosedyren

Du kan gå gjennom undersøkelsen av hodet både i den statlige spesialiserte klinikken og i en privat medisinsk institusjon. I det første tilfellet vil prisene på prosedyren være litt billigere.

Kostnaden for REG er i stor grad avhengig av eierskapet til diagnosesentralen, samt medisinene som brukes under prosedyren. Prisen på et vanlig rheoencephalogram starter fra 690 r. Kostnaden øker dersom studien gjennomføres med funksjonelle tester (i gjennomsnitt 1750 rubler for hele komplekset av manipulasjoner).

Indikasjon for undersøkelsen

På grunn av at REG er en sikker prosedyre, kan den foreskrives til pasienter i alle aldre, både for profylakse og for mistenkte patologiske avvik i hjernen eller kardiovaskulærsystemet.

Slike diagnostikk er tilordnet personer under følgende forhold:

 • hyppige migrene;
 • blokkering av cerebral fartøy
 • urimelig nedgang i hørsel, syn, tap av koordinering, redusert mental kapasitet til arbeid;
 • hode eller nakke skade;
 • mistanke om vegetativ-vaskulær dystoni;
 • arvelig disposisjon til problemer med blodkar.

REG-undersøkelsen er foreskrevet for cerebral vaskulær okklusjon

Å studere tilstanden til arteriene og venene anbefales til personer med økt meteorologisk avhengighet og de som har hatt noen villakriser.

Ganske ofte brukes REG som en hjelpediagnose for:

 • analyse og kontroll av cerebral blodstrøm etter blåmerker, skader eller kirurgiske inngrep;
 • evaluering av operasjonen av cerebral fartøy, samt graden av deres skade på grunn av craniocerebral traumer eller utvikling av sykdommen;
 • studerer tilstanden av hjerneaktivitet etter et hjerteinfarkt, hjerneslag, iskemi;
 • vurdering av vertebrogen innflytelse (innsnevring av karene i livmorhalsområdet, som fôrer de bakre delene av hjernen på grunn av skader eller osteokondrose) på den totale blodstrømmen i hjernen.
En enkel og sikker teknikk bidrar til å bestemme pre-stroke-tilstanden, som i det siste unngår alvorlige konsekvenser.

Slik forbereder du deg på rheoencefalografi

Prosedyren for å undersøke hodet krever ingen spesiell forberedelse.

Det er nok å oppfylle flere grunnleggende anbefalinger:

 • en dag før prosedyren, ikke ta medisiner som kan påvirke blodsirkulasjonen;
 • 3-4 timer før studien, slutte å røyke
 • Straks før eksamen (for 15-20) slapper av, hviler, vær ikke nervøs og ikke bekymre deg.

Andre spesielle manipulasjoner innebærer ikke denne metoden, som igjen bekrefter sin enkelhet og bekvemmelighet.

Noen timer før undersøkelsen trenger du ikke å røyke

Metodikk for å gjennomføre REG

Prosessen med å undersøke hodet tar 12-30 minutter og utføres av et spesielt apparat - en rheografi som kan være 2-6-kanals (forskningsinnholdet avhenger av antall kanaler).

Prosedyren kan utføres i flere stillinger:

 • horisontalt på sofaen med forsiden opp;
 • sitter på en stol
 • med funksjonelle tester (tar nitroglyserin, endrer kroppens stilling, beveger hodet, dype åndedrag eller holder pusten, lett fysisk anstrengelse).

Essensen av metoden består i å sende elektriske signaler til hjernen som leser tilstanden til blodårene når de er fylt med blod.

REG-prosedyren består av flere faser:

 1. På pasientens hode er spesielle sensorer festet, forsmurt med en gelignende væske eller kontaktpasta. Elektroder er festet med et gummibånd som gjentar omkretsen av hodet og ligger i midten av pannen, over ørene og rundt det occipitale området.
 2. Spesialisten slår på enheten og begynner å sende elektriske impulser til hjernen. Data sendes ut til en skjerm eller et papirmedium.
 3. Om nødvendig kan funksjonelle (øvelser) og farmakologiske (innføring av legemidler som utvider blodkarene) utføres, hvorpå REG registreres igjen.

Informasjon om tilstanden til fartøyene er oppnådd av spesielle sensorer

I alle bassenger av fartøy er forskjellig motstand avhengig av plasseringen av elektrodene på det bestemte området av studien av hodet:

 • ekstern halspulsårer - platene er festet over buene på øyenbrynene og foran øret;
 • den indre halspulsåren - nesesonen og området bak øret;
 • bassenger av vertebrale arterier - elektroder er installert bak ørene og på baksiden av hodet.

Med hensyn til den ytterligere manipulering av funksjonelle tester blir som nødvendig i det tilfelle hvor det er mistanke om uregelmessigheter i cerebral blodstrømning i den cervikale osteokondros (vises på LCD-venøse bølge), eller ortostatisk hypotensjon (reduksjon amplitude REG).

Farmakologiske prosedyrer brukes i tilfeller der det er nødvendig å avklare virkningen av hjertearbeid på hjernekarbeidernes funksjon. Denne tilnærmingen innebærer innføring i pasient vasodilaterende medikamenter (nitroglyserin, papaverine, Aminophylline), hvorpå Regler Pay gjentas forskning rheografi.

Resistensen av arterier og vener i løpet av studien overføres i form av en grafisk tegning, som leveres til en papirbærer. Hvordan dechifiserer dataene til rheografen riktig, kun ekspert på dette feltet vet.

Dekoding av resultatene fra REG

Basert på resultatene av rheoencefalografi, bestemmer spesialisten hvilken type oppførsel fartøyene har i REG-bølgen og legger en foreløpig diagnose.

REG av cerebral fartøy: rekkefølgen av studien, resultatene

Rheoencephalogrammet er et grafisk resultat av en diagnostisk prosedyre kalt REG av cerebral fartøy. Metoden har blitt brukt i lang tid. En av de grunnleggende kildene der denne metoden er beskrevet (forfatter Jenker FL) ble oversatt fra engelsk i 1966.

Som prosedyren er rheoencephalography veldig enkel, men det bidrar til å oppdage selv tidlig på en rekke hjernesykdommer, samt å vurdere kvaliteten på hjernens sirkulasjon. I forbindelse med god informativitet brukes denne diagnosen av leger som autoritet, selv om det er skeptikere i det medisinske samfunnet som ikke virkelig tror på metodens objektivitet.

Man kan sette ut de åpenbare plussene ved diagnosen REG - tilgjengeligheten og ikke en veldig høy pris. Utstyr til en kostnad er tilgjengelig selv for distriktsklinikker. Selvfølgelig gir tomografi et mer komplett bilde, men tilgjengeligheten etterlater mye å være ønsket for i dag.

Egenskaper av cerebral fartøy

 • Venstre og høyre halspulsårer.
 • Venstre og høyre vertebrale arterier.

I den cerebrale vaskulære sengen er det to arterielle systemer, som hver funksjon selvstendiggjør:

 • Sentralt - med det oppstår blodtilførsel av subkortiske noder og et nærliggende hjernestoff. Det sentrale system består av en krets av Willis fartøy (denne terminalen grener av carotis og vertebrale arterier koplet anastomose - små fartøyer, å forbinde et fartøy til et annet), som er lokalisert i hjernen basen og basilaråren.
 • Perifert - dette systemet leverer hvitt materiale til halvkule og ventrikler. Perifere arterielle systemet består av tre arterier - anterior, midter og posterior cerebrale arterier.

Blodsirkulasjonen av hjernen er regulert av interne systemer, der den optimale blodstrømmen i alle hjernestrukturer opprettholdes.

Regulering av hjernecirkulasjon

Det er 4 hovedsystemer som hjelper til med å regulere konsistensen av cerebral sirkulasjon:

 1. Myogen - utføres på grunn av responsen til de glatte musklene i arteriel sengen til svingninger i trykk i dem. En økning i blodtrykket gir en økning i muskelcellens tone og vasokonstriksjon (innsnevring av karene). Senking av blodtrykk, i sin tur, forårsaker en nedgang i tone og vasodilasjon (vasodilasjon). Myogen regulering er det ledende elementet i autoregulering av cerebral sirkulasjon.
 2. Humoral - skyldes effekten på glatte muskler i vaskulærsengen av aktive komponenter. En av de sterkeste blodsirkulasjonsregulatorene er arteriell blodkarbondioksydspenning og pH i cerebrospinalvæsken. Hypercapnia (en økning i spenningen av karbondioksid) fører til en utvidelse av karene, og hypokapnia - til deres innsnevring. I dette tilfellet utvikler hjernehypoksen.
 3. Metabolisk - deltar i fordelingen av blod mellom ulike områder av hjernen. Forskjellige aktive stoffer, hormoner, mediatorer er i stand til å få en direkte og indirekte effekt på tilstanden i hjernekarsystemet.
 4. Neurogen - virker hovedsakelig på små arterielle kar og avhenger av den generelle tilstanden av autoregulatoriske mekanismer av vaskulær tone, ion sammensetning og konsentrasjon.

I en hvilemodus hos en sunn person er intensiteten av cerebral blodstrøm 55-60 ml / 100 g / min. Denne verdien er 15% av den totale hjerteutgangen. Andelen forbruk av den totale mengden oksygen av hele kroppen i hjernen er 20% og 17% av glukosen. Graden av oksygenforbruk i hjernen er lik 3-4 ml / 100 g / min.

En omtrentlig indikator på 15 ml / 100 g / min indikerer utvikling av irreversible effekter. Ved å stoppe blodsirkulasjonen til 7 minutter er det en fullstendig sammenbrudd av alle regulatoriske mekanismer, bevissthetstab, koma, hjerne død. Dette skyldes blokkering av mikrocirkulasjonsplaten på grunn av irreversible forandringer i veggene i kapillærene og det cellulære ødemet.

Viktig! Den viktigste utløsningsfaktoren for slike iskemi er at hjernen, i motsetning til andre organer, har minimal reserver av sitt eget oksygen.

Selv de mest ubetydelige endringene i hjernens kar med forskjellig genese fører til en forstyrrelse av hjernesirkulasjonen i forskjellige grader.

Indikatorer for cerebral sirkulasjon

 1. Mellomnivå - preget av en forandring i den funksjonelle aktiviteten til nerveceller. Samtidig endrer strukturen deres ikke, deres funksjon skal gjenopprettes.
 2. Lavere kritisk nivå - neurons død oppstår med en signifikant reduksjon av blodtilførselen. Samtidig utvikler nekrotiske forandringer i nervesystemet.
 3. Det øvre kritiske nivået - på dette stadiet er det en kritisk endring i hemodynamiske prosesser, en endring i reseptorfølsomhet, brudd på synaptiske interaksjoner og blokkering av nevrale forbindelser og funksjoner.

I dag er en av disse metodene rheoencefalografi.

rheoencephalography

Dette er en metode for å studere hjernens kar. Grunnlaget for studien er registrering av endringer i vevmotstand når den utsettes for en elektrisk strøm med høye frekvenser av lav størrelse.

Rheoencefalografi gjør det mulig å trekke konklusjoner om tilstanden til hjernekarsystemet og parametrene for hemodynamikk, spesielt:

 • Vaskulær tone.
 • Fartøyets motstand.
 • Elasticitet av vaskulære vegger.
 • Blodstrømningshastighet.
 • Hastighet av pulsbølgeutbredelse.
 • Graden av manifestasjon av økt intrakranielt trykk.
 • Tilstedeværelsen, grad muligheten for utvikling av sikkerhet sirkulasjon (denne dannelse av nettverk av blodkar som går utenom hoved angjeldende kar for å hindre utvikling av blodtilførselen underskudd bestemt organ eller vev området).

Indikasjoner for REG

I lys av den store informativiteten til studien og den korte varigheten av prosedyren, anbefales det at reenfagografi utføres under følgende forhold:

 • Vurdering av alvorlighetsgraden av sirkulasjonsforstyrrelser.
 • Hemorragiske og iskemiske slag.
 • Hodeskader.
 • Støy i ørene.
 • Visjonsforstyrrelser.
 • Hørselshemmede.
 • Hodepine og svimmelhet.
 • Migrene.
 • Endringer i blodtrykk.
 • Åreforkalkning.
 • Insuffisient av vertebrobasillar genese.
 • Vegeto-vaskulær dystoni.
 • Ortostatisk hypotensjon.
 • Encefalopati av forskjellig opprinnelse.
 • Søvnløshet.
 • Minnehemming.
 • Glemsel.
 • Ulike sykdommer i ryggraden i livmorhalsområdet.
 • Utrengelighet av intrakranielt trykk.
 • Hypofyse adenom.
 • Parkinsons sykdom.

Teknikk for forskning

Manipulering utføres ved hjelp av en rheografi som har 2 til 6 kanaler. Jo flere kanaler en rheografi har, desto mer informativ blir resultatene av prosedyren.

Hvis det er nødvendig å gjennomføre en studie på en gang i flere blodsirkulasjonsbeholdere, er det nødvendig med bruk av polyreiografer.

For at det resulterende rheoencefalogrammet skal være korrekt og informativt, er følgende forhold nødvendige:

 • Godtar en komfortabel posisjon.
 • Påføring av elektroder på hodet på de stedene hvor det er nødvendig å fikse parametrene for hemodynamikk.
 • Ved undersøkelse av den indre halspulsåren ligger elektrodene overliggende i nesebroen og mastoidprosessen (bak øret nedenfra).
 • For å få data på de ytre hjertearteriene, ligger elektrodene over øyenbryn og nær øregangen foran.
 • Studien av vertebrale arterier involverer påføring av elektroder på occipitalhøydene og mastoidprosessen. Samtidig er samtidig elektrokardiografi nødvendig.

Ved slutten av studien utføres evalueringen av dataene som er oppnådd umiddelbart og gis til pasienten.

Reoentsefalogramma. transkripsjon

 • Den stigende delen er anakroka.
 • Den nedstigende delen er diktatoren.
 • Inzisura er en dikrotisk snor i midten av den nedadgående bølgen.

Siden rheoencephalography oppstår under fikseringsbølger via hvilken evalueringen av cerebrale blodkar og blodtilførsel til deres reaksjon, er det visse markører som estimering blir utført først.

Ved mottak av data fra REG av hjerneskip, vurderes evalueringen av slike data som:

 • Formen på bølgene.
 • Varigheten av hver bølgeseksjon.
 • Amplitude of waves.
 • Lokalisering av snittet.
 • Regelmessighet av svingninger.
 • Den reografiske indeksen er en indikator på mengden blodstrøm.
 • Dikrotisk indeks - En indikator på vaskulær tone og perifer motstand av blodkar.
 • Diastolisk indeks - en indikator på nivået av utstrømning av blod og venetone.

Etter avsluttet studie oppstår en evaluering av typen rheoencefalogram:

 • Dystonisk - en forandring i tonen til fartøy med permanent karakter, med overvekt av redusert tone og lav pulsfylling, forbundet med vanskeligheten med venøs utstrømning.
 • Angiodistonic - lik dystonisk, bare i tillegg til all elastisitet av karene minker, noe som fører til hemodynamiske forandringer i ulike vaskulære bassenger.
 • Hypertensive - samtidig kjennetegnes av en vedvarende hypertensjon av vasokonstrictorene, ledsaget av en komplisert utstrømning av venøst ​​blod.

Ved avkodning av data fra REG av cerebral fartøy er den største verdien knyttet til følgende endringer:

 • Den utmerkede økningen i bølgeamplituden, bratthet, kort stigende bølge med spiss vertex, forskyvning og økning i snitt indikerer en reduksjon i arteriell tone.
 • Senking av bølgeamplituden, økningen i varigheten av stigende linje og tilstedeværelsen av ytterligere bølger på den, indikerer glattheten av fremspringene en økning i arterienes tone.
 • Den konstante endringen av snittet og ytterligere bølger på nedstigningslinjen indikerer vegetativ-vaskulær dystoni.
 • Konveksitet og økning i katakrosens lengde, fremveksten av ytterligere bølger mellom de viktigste indikerer tilstedeværelsen av obstruksjon av venøs utstrømning.
 • Forskjellig amplitude og forandring i form av tennene indikerer tilstedeværelsen av arteriell hypertensjon.
 • Kompaktiteten til toppen av den stigende linjen, utjevningen av bølgene, fraværet av ytterligere formasjoner på den nedadgående bølgen indikerer atherosklerose.

Forskjellen mellom REG og EEG

I tillegg til rheoencefalografi er det en slik studie som elektroencefalografi.

Den viktigste forskjellen ligger i disse to manipulasjoner som REG blir brukt til å analysere tilstanden til hjernens blodkar og blodsirkulasjonen, og EEG - å studere neuronal aktivitet av hjernen visse områder.

Kostnaden for rheoencefalografi

Du kan utføre en slik studie i en enkel polyklinisk, nevrologisk avdeling, samt i ulike private medisinske sentre. Fra lokalet og vil avhenge av prisen på studien.

Hittil er prisen for å utføre REG av cerebral fartøyer fra 1000 til 12 000 rubler, avhengig av hastigheten, bruken av stresstester og kvaliteten på rheografen selv.

Hvordan dechifere rheoencefalogrammet i hjernen

Symptomer forbundet med patologi av cerebral fartøy - blir ofte årsaken til å kontakte en lege. For å få den riktige diagnosen, skriver legene ofte retningen til REG, og forklarer at dette er en undersøkelse av hodeskårene. Men omhyggelige pasienter vil alltid vite mer, så det er verdt å forstå - hjernens rheoencefalogram, hva det er, og hvordan man forstår ekspertens konklusjon.

Rheoencephalogrammet av hjernen er hva det er

Reoentsefalografiya - en etablert diagnostisk prosedyre som lar deg vurdere den generelle tilstanden til blodstrømmen i hjernens kar. Teknikken er basert på det faktum at den elektriske motstanden til hodevevet når den sender en svak strøm gjennom dem, kan variere avhengig av blodpåfylling av karene - arterier og vener i området mellom elektrodene. De mottatte dataene i maskinen konverteres til et grafisk bilde på en papirtape eller dataskjerm. Det er dette bildet som heter rheoencephalogrammet. Flere detaljer om funksjonene i denne diagnostiske metoden finner du her.

Det ligner det vanlige EKG-elektrokardiogrammet. På båndet vises bølger med hjertefrekvensfrekvens, da blodpåfyllingen av karene varierer henholdsvis med faser av hjertesyklusen med pulsbølgen. Ved dekoding vurderer evaluatoren

 • stigende bølgeavdeling (anakrotisk);
 • det er apex;
 • synkende del (catactro);
 • et snitt (en tann på den nedstigende delen);
 • dikrotisk bølge (den nedadgående delen etter snittet).

I hvilke tilfeller er rheoencefalografi av cerebral fartøy

Indikasjoner for å utføre REG bestemmes av forhold hvor parametrene for tone og elastisitet i arterier og vener brytes eller deres asymmetri i lignende områder observeres. Med rheoencefalografi kan en indirekte bekreftelse på en økning i intrakranielt trykk og en vurdering av tilstanden av sikkerhetsstillingen (by-pass) blodsirkulasjon oppnås (når hovedfartøyet er tilstoppet). Vanligvis er REG utnevnt til

 • hodepine, støy i ørene, svimmelhet;
 • mistanke om atherosklerose av hodene i hodet;
 • ustabilt og høyt blodtrykk;
 • slagtilfelle (for å bedømme blodtilførselen til det berørte området av hjernen);
 • craniocerebral trauma;
 • mistanke om økt intrakranielt trykk;
 • osteokondrose i livmoderhalsen
 • migrene;
 • minneverdier;
 • problemer med søvn;
 • hørsel eller synshemming.

Gjennomføring av rheoencefalografi er mulig med en dynamisk observasjon av effektiviteten av behandlingen og med det formål å avsløre patologi under forebyggende undersøkelser av visse befolkningsgrupper.

Rheoencefalogram: transkripsjon

Under dekodingen tar doktoren hensyn til følgende indikatorer:

 • regelmessigheten av reografiske bølger,
 • en slags en stigende og nedadgående avdeling,
 • skarphet eller avrunding av toppen av bølgen,
 • plasseringen av snittet,
 • dybden av dicrotisk tann,
 • Tilstedeværelse av ytterligere bølger i nedstigende seksjon.

Pasientens alder og fysiske form er viktig for en tilstrekkelig vurdering av indeksene. Det tar også hensyn til det opprinnelige blodtrykket, økningen kan påvirke tone og puls blodpåfylling.

 • kurven har en spiss topp, en tydelig hakk og dicrotic tann i den synkende del av tupp flater med alderen, og tennene er glattet ut, og etter 60 år med en form som kan være bueformet;
 • Stigningstiden til kurven til 0,1 sek, til 60 år forlenges til 0,19 sek;
 • forholdet mellom total lengde og bølgelengde til toppen bør ikke overstige 13-15% (karakteriserer tonen til store og mellomstore arterier);
 • DKI (% forholdet til høyden på bølgetoppen til høyden av snittet) - 40-70% (karakteriserer tonen i små arterier, perifer motstand);
 • CI (% forholdet til høyden på toppen av bølgen til høyden til den dikrotiske tannen) er ca. 75% (tilstanden til venøsystemet, økningen indikerer vanskeligheter med utstrømning, en reduksjon - om venøs overflod);
 • Interhemispheric asymmetri av amplitude overstiger ikke 10%.
 • bølgeformen samsvarer ikke med alderen;
 • Det er en betydelig asymmetri i amplitude og / eller bølgeform i forskjellige hemisfærer;
 • Oppstigningstiden til en bølge i en halvkule er lengre enn 0,015 sek lenger enn i den andre;
 • forskyvning av snittet nedover langs den nedadgående delen av kurven og dens fordybelse;
 • betydelig økning eller reduksjon i bølgeamplitude;
 • forplantningstiden til bølgen er forkortet.

Spesielle tilfeller av et patologisk rheoencefalogram

REG i aterosklerose

Sykdom, fremgang, forårsaker en reduksjon av elasticiteten til arteriene, innsnevring av lumen og reduksjon av blodpåfylling. På REG - gradvis utjevning av toppen av kurven med dannelsen av et platå. Over tid blir skjemaet bueformet. Bølgeforplantningstiden og dens amplitude er forkortet.

REG i hypertensive sykdommer

I de tidlige stadiene er den dikrotiske spissen forskjøvet mot toppunktet. Utviklingen av sykdommen fører til avrundingen av toppunktet, og den dikrotiske spissen kan være plassert over bøyningen. Amplituden til bølgen minker. På sent stadium er kurvens form bueformet.

REG med migrene

Interhemispheric asymmetri i bølge amplitude er registrert - den økes på siden av lesjonen.

REG i vaskulær dystoni

Forløpet av sykdommen i henhold til den hypertoniske typen i REG er ledsaget av en tendens til å avrunde toppen til bølgen, redusere amplituden og utjevne ytterligere svingninger.

Hvis tonene i fartøyene hovedsakelig senkes, blir deres blodpåfylling økt. På toppen av REG-bølgeformen dannes et platå, bølgens amplitude øker, og ytterligere svingninger blir mer merkbare.

REG med hodeskader

 1. Hematom. Forårsaker en betydelig asymmetri i form av kurven. På siden av hematomet blir bølgens amplitude redusert. Ekstra svingninger er nesten ikke synlige.
 2. Bruised hjernen. På siden av lesjonen økes amplitude av bølgen, snittet blir dypere og hellingsvinkelen til den stigende delen av REG-bølgen øker.
 3. Hjernerystelse. Tegn på vaskulær hypertonicitet eller hypotensjon uten asymmetri registreres.

REG på slag

Kurvens amplitude er redusert, toppunktet er glatt. Inzisura blir ofte forskjøvet til bunnen av nedstigningsdelen, og selve delen er forkortet, noe som indikerer en kraftig redusert tone i arteriene.

REG med økende intrakranielt trykk

Indirekte indikeres denne patologien ved den kuppelignende formen av rheoencefalogramkurven, utjevningen eller forsvinden av snittene og den dikrotiske tannen når de beveger seg mot toppunktet. Tegn på økt vaskulær tone og perifer motstand, samt et brudd på venøs utstrømning.

REG i tilfelle av forstyrrelser i venøs utstrømning

Karakterisert av forlengelse og spenning av den nedadgående delen av kurven, samt ved tilstedeværelsen av en liten presystolsk bølge før neste kompleks blir hevet.

Evaluering av funksjonelle prøver i roencefalografi

Nitroglycerintest bidrar til å skille funksjonelle, midlertidige endringer i REG fra hypertensjon og aterosklerose fra permanent, organisk. Hvis du har tatt pillen etter at kurven har gått tilbake til normal, så har organiske lesjoner ennå ikke blitt et hinder for blodstrømmen.

En prøve med sving og helling av hodet avslører et syndrom i vertebralarterien, når manifestasjoner av osteokondrose gjør det vanskelig for blodet å komme inn i hjernen gjennom vertebralarterien. I dette tilfellet reduseres blodfyllingen av fartøyene og en endring i tonen i en av halvkule når hodet vender.

Enkelhet, tilgjengelighet og sikkerhet for metoden er de viktigste fordelene ved REG. Utbytter til mer moderne metoder for å studere hjernens fartøy, følger det likevel dem, og er ofte det første skrittet til en korrekt diagnose og effektiv behandling.

Les Mer Om Fartøyene