Klinikk, diagnose og behandling av revmatisk hjertesykdom

Revmatisk hjertesykdom er en kjøpt patologi. Vanligvis er det klassifisert som en vaskulær sykdom, hvor skaden er rettet mot hjertet vev, forårsaker feil. Samtidig påvirkes leddene og nervefibrene i kroppen.

Inflammatorisk reaksjon utløses hovedsakelig av hemolytisk gruppe A streptokokker, som forårsaker sykdommer i øvre luftveiene (angina). Dødelighet og hemodynamiske sykdommer oppstår på grunn av nederlaget til det ventvale hjertet. Ofte forårsaker kroniske reumatiske prosesser megralskalens skade, mindre ofte - til aortaklappen.

Mitralventilforstyrrelser

Akutt revmatisk feber fører til utvikling av mitral stenose 3 år etter utviklingen av sykdommen. Det er blitt fastslått at hver fjerde pasient med revmatisk hjertesykdom har en isolert stenose i mitralventilen. I 40% av tilfellene utvikles en kombinert ventillesjon. Ifølge statistikk er mitral stenose vanligere hos kvinner.

Betennelse fører til skade på kanten av ventilklaffene. Etter en akutt periode er det en fortykkelse og fibrose av kantene på ventilene. Når det er involvert i den inflammatoriske prosessen med senetråder og muskler, oppstår deres forkortelse og arrdannelse. Som et resultat fører fibrose og forkalkning til en endring i ventilens struktur, som blir stiv og immobil.

Revmatisk skade fører til en reduksjon i ventilåpningen i halvparten. Nå, for å presse blod gjennom den smale åpningen fra venstre atrium til venstre ventrikel, er et høyere trykk nødvendig. Økt trykk i venstre atrium fører til "kile" i lungekapillærene. Klinisk manifesteres denne prosessen av kortpustethet under trening.

Pasienter med denne patologien er svært dårlig tolerert av økningen i hjertefrekvensen. Funksjonell insuffisiens av mitralventilen kan forårsake fibrillasjon og lungeødem. Denne utviklingen kan forekomme hos pasienter som aldri har merket symptomer på sykdommen.

Kliniske egenskaper

Revmatisk hjertesykdom med mitralventilskade manifesterer seg hos pasienter med symptomer:

 • kortpustethet;
 • hoste og hvesning under et angrep.

I begynnelsen av sykdommen kan pasienten ikke være oppmerksom på symptomene, siden de ikke har uttalt manifestasjon. Bare under treningen blir patologiske prosesser forverret. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, er pasienten ikke i stand til å puste seg normalt i den bakre posisjonen (ortopedi). Bare ved å ta en tvunget sitteposisjon, puster pasienten. I noen tilfeller, om natten er det alvorlig kortpustethet med kvelningsangrep, noe som tvinger pasienten til å være i sitteposisjon.

Pasienter kan tåle moderat belastning. Imidlertid har de risiko for å utvikle lungeødem, som kan provoseres:

 • lungebetennelse;
 • stress,
 • graviditet;
 • samleie
 • atrieflimmer.

Ved hosting kan hemoptyse forekomme. Årsakene til komplikasjoner er knyttet til brudd i bronkialårene. Slike store blødninger gir sjelden en trussel mot livet. Under dyspné kan blodfarget sputum oppstå. Med en lang sykdomssykdom, kan det oppstå et lungeinfarkt mot en bakgrunn av hjertesvikt.

Tromboembolisme er en trussel mot livet. Under atrieflimmer kan en avbrutt trombus komme inn i nyrene, hjertets arterier, aorta-bifurkasjonsområdet eller hjernen med blodstrøm.

Symptomer inkluderer:

 • smerte i brystet;
 • heshet av stemmen (med komprimering av larynxnerven);
 • ascites;
 • forstørrelse av leveren;
 • hevelse.

diagnostikk

For å diagnostisere, gjennomføres en rekke undersøkelser. Legen undersøker puls, trykk, forhører pasienten. I tilfelle når pulmonal hypertensjon ikke har utviklet seg, er puls og trykk normalt. Med alvorlig lungehypertensjon, er det en endring i rytmen i hjertet. Under auskultasjon oppdages hjerterytme, alvorlighetsgraden av stenose vurderes.

Instrumentlige undersøkelsesmetoder inkluderer:

 1. EKG.
 2. Radiografi av brystet.
 3. Ekkokardiografi.
 4. Doppler.
 5. Hjertekateterisering.
 6. Koronar angiografi.

EKG refererer til de minst følsomme metodene for forskning, som gjør det mulig å identifisere symptomene bare i nærvær av alvorlig grad av stenose. Radiografi lar deg vurdere omfanget av venstre atriell utvidelse. Bekrefter diagnosen ekkokardiografi. Metoden gjør det mulig å evaluere fortykkingen, graden av forkalkning og mobiliteten av ventilflikene.

Dopplerografi avslører alvorlighetsgraden av stenose og graden av blodstrøm. Hvis en pasient er planlagt å gjennomgå kirurgi for ventilutskifting, omfatter undersøkelsen hjertekateterisering.

behandling

Kronisk revmatisk hjertepatologi behandles konservativt og operativt. Konservativ behandling inkluderer:

 • Endre livsstilen.
 • Forebygging av gjentakelse av revmatisk feber.
 • Antibiotisk terapi av endokarditt (hvis noen).
 • Utnevnelse av antikoagulantia (Warfarin).
 • Diuretika (Furosemid, Lasix, etc.).
 • Nitrater (når det er kronisk ventilfeil).
 • Betablokkere.

Valget av operasjon avhenger av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand. For å lette tilstanden utfør:

 • lukket eller åpen mitral commissurotomi (separasjon av ventiler, rensing under kirurgi fra forkalkninger og blodpropper);
 • protetikk av mitralventilen;
 • perkutan ballongvalvuloplasti.

Ballongplastikk brukes til pasienter med ventilklapper som er fleksible og mobile. Kateteret settes inn gjennom lårbenen i det interatriale septumet. Installer ballongen på stedet for stenose i åpningen og blås opp. Takket være denne prosedyren, er det en reduksjon i stenose. Operasjonen tillater forsinkelse av protesen på ventilen. Risikoen for plastikkirurgi i ballong er minimal, noe som gjør det mulig for kvinner som venter på et barn.

Hvis pasienten har en alvorlig grad av forkalkning, markerte endringer i ventilen, er operasjonen av valvprotesen indikert. Det bør huskes at reumatiske prosesser i hjertet vil før eller senere føre til alvorlige konsekvenser. Legemidler bare midlertidig bringer lindring. Etter ventilutskifting er behandling med antikoagulantia (Warfarin) under kontroll av blodproppene viktig. Med utilstrekkelig behandling etter proteser, er det risiko for tromboembolisme.

Den eksakte tiden for utvikling av stenose leger kan ikke forutsi. Med vellykket forebygging av revmatiske feber og commissurotomi kan pasienter leve lenge uten symptomer på stenose av ventilen.

Revmatisk aortaklaffskade

I sjeldne tilfeller kan reumatisk hjertesykdom føre til aortastensose. Sjelden er slik patologi isolert. I de fleste tilfeller oppdages en kombinert lesjon av ventiler. Skader på ventiler fører til forekomst av fibrose, stivhet og alvorlig stenose.

Når angrep av revmatisme utvikler valvulitt (betennelse i ventiler). Dette fører til liming av kanter av ventilfliker, arrdannelse, fortykkelse og forkorting av klaffene. Som et resultat blir den normale tricuspidventilen slått sammen, med et lite hull.

Pasienter i forbindelse med kroniske prosesser tilpasser seg patologiske endringer. Hyperkrofi av myokardiet støtter hjerteutgang i lang tid uten at symptomene og dilatasjonen av ventilen oppstår. Sykdommen er preget av en langvarig asymptomatisk periode. Pasienten kan klage angina angrep etter trening.

Revmatisk betennelse i ventilen kan føre til sagging av ventiler. Som et resultat av prolapse blir blod fra aorta kastet inn i venstre ventrikel. Pasienten utvikler hjertesvikt. Fullstendig uttømming av hjertet skjer 15 år etter utviklingen av sykdommen.

Utviklingen av patologi fører til kortpustethet, svimmelhet, kvelning i utsatt (orthopnea). Under undersøkelsen avslører legen puls av liten fylling, brudd på hjertelyder, grov systolisk støy av utkastning i aorta. I tillegg utpeker legen EchoCG.

 • forebygging av infeksiv endokarditt;
 • forebygging av revmatiske angrep
 • livsstilsendring;
 • korreksjon av fysisk aktivitet.

For å stoppe anginaangrep, foreskrives pasienter nitrater av langvarig virkning. Behandlingen inkluderer utnevnelse av hjerteglykosider og diuretika. Forløpet av sykdommen forverrer prognosen, slik at pasienter i det sentrale stadium av valvulær stenose er vist å erstatte ventilen, da behandling med medisiner ikke gir en forbedring.

forebygging

Kronisk revmatisk patologi hindret rettidig behandling av laryngitt, faryngitt forårsaket av hemolytisk streptokokker A. Sykdommer som behandles med antibiotika penicillin eller Erytromycin hvis du er allergisk mot penicillin.

Sekundær forebygging består i å forebygge revmatiske anfall og feber. Pasienter er foreskrevet antibiotika på individuell basis. Med tegn på karditt, fortsetter pasientene å motta kursbehandling med antibiotika i ti år etter revmatisk angrep. Det bør bemerkes at forsømmelse av primær forebygging fører til risiko for virale defekter etter revmatisme. Konservativ behandling av feil bidrar til å bremse utviklingen av patologi og forbedrer pasientens overlevelse.

Årsaker, symptomer og behandling av hjertets revmatisme

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er revmatisme i hjertet, hvorfor det utvikler seg. Hvilke komplikasjoner det er fulle av. Symptomer på sykdommen, metoder for diagnose, behandlingsmetoder.

Et annet navn på revmatisk hjertesykdom er reumatisk carditt. Det er en betennelse i hjertet av en autoimmun natur.

Revmatisk hjertesykdom er spesielt farlig ved at det fører til anskaffe hjerteventilfeil. Sistnevnte provoserer sirkulasjonsforstyrrelser og hjertesvikt. I mangel av behandling utvikler de seg og kan føre til døden.

Akutt reumatisk hjertesykdom er en av komplikasjonene av angina og skarlagensfeber hos barn, mindre ofte hos voksne.

Behandlingen av akutt revmatisk hjertesykdom kan ta fra 2 til 8 uker, hvoretter en fullstendig utvinning oppstår. Imidlertid, når den brått appell til legen kan passere sykdommen seg til en kronisk form, som ikke kan bli fullstendig utryddet, er det nødvendig fra tid til annen for å behandle forverringer. Hvis hjerterytmen forårsaket komplikasjoner, blir de behandlet ved hjelp av kirurgiske inngrep. Pasienter som har hatt revmatisk betennelse i hjertet, må overholdes i fremtiden ved en kardiolog, og holde en sunn livsstil, som i stress situasjoner for kroppen tilbakefall.

Overvåking og behandling av pasienter med reumatisme i hjertet involvert reumatolog og kardiolog.

Hvis du lider av revmatisme i andre organer (for eksempel ledd), og det påvirker ikke hjertet, for å forebygge, observere kardiologen og gjennomgå korrekt og rettidig behandling med reumatolog. Siden i løpet av den neste eksacerbasjonen av revmatisme er nederlaget for nye organer (inkludert hjertet) mulig.

Årsaker til patologi

Hjertet blir betent på grunn av angrepet av vevet av immunceller.

Forskere har funnet ut at risikoen for revmatisme øker når:

 • Genetisk predisposisjon.
 • Infeksjon av visse mikroorganismer: hemolytiske streptokokker gruppe A (det forårsakende middel for skarlagensfeber og sår hals), herpesvirus, hepatitt B, T-lymfotropt virus, cytomegalovirus, meslingvirus, kusma ( "pigger").
 • Kroniske sykdommer i nasopharynx: faryngitt, tonsillitt.
Risikoen for revmatisme øker med kronisk faryngitt. Klikk på bildet for å forstørre

Disse samme årsakene kan føre til revmatisk skade på andre organer (ledd, blodårer, lunger, hud, nervesystem).

Hvis du er i faresonen (for eksempel din nærmeste familie led av revmatisme), kan sykdommen oppstå etter en stressende situasjon for kroppen: sterk kjøling, solenergi eller heteslag, intens følelsesmessig opplevelse, giftige stoffer brå hormonsvikt.

Sykdommen rammer mennesker i alle aldre. Oftere - barn fra 5 til 15 år og voksne over 50 år. Hos barn, revmatisk hjertesykdom forekommer vanligvis i akutt form som en komplikasjon av skarlagensfeber eller en sår hals, særlig ved for tidlig eller ufullstendig behandling. Hos voksne kan reumatisk hjertesykdom forekomme i kronisk form. "Trigger" til begynnelsen av utviklingen av revmatisk feber er vanligvis aldersrelaterte forandringer i kroppen, inkludert hormonelle lidelser, og kroniske infeksjoner.

Revmatisk karditt begynner å manifestere etter 7-21 dager etter streptokokkinfeksjon (angina eller skarlagensfeber). Derfor, selv etter utvinning, er det ønskelig for noen gang å se en lege (fastlege eller barnelege), samt gjennomgå en forebyggende undersøkelse av kardiolog.

Manifestasjoner av revmatisk hjertesykdom

Reumatisme i hjertet manifesteres av vanlige og kardiale tegn.

Reumatisme i hjertet

Reumatisme i hjertet - er et systemisk inflammatorisk sykdom i bindevevet skadelig natur med en overvekt av hjertesykdom, Etiopatogenetichesky forbundet med hemolytiske streptokokker gruppe. For det meste feiret stukket heterogen myokardial og endocardiale over natten, men av og til hjerte revmatisme, dekker enhver spesifikk separat seksjon: en pose med hjerte, muskel, Veggkonstruksjonen av kamrene og ventiler (revmatisk hjerteventil).

Oftest hjertet revmatisme diagnostisert hos yngre alderskategorier, nemlig revmatisk hjertesykdom hos barn i alderen 6-14 år, og sykdommen rammer ofte den kvinnelige befolkningen (70% mer sannsynlig enn menn). Fremveksten av primær sykdom hos voksne er et sjeldent fenomen.

Et viktig trekk ved sykdommen er den vanlige tilbakevendende øvre luftveisinfeksjon (betennelse i mandlene, faryngitt, sinusitt). Spesielt når akutt proyavimoy streptokokkinfeksjon når legemet trenge streptokokk midler, og immunsystemet genererer store mengder av antistoffer for å undertrykke utenlandsk agent, oppstår således tap like med hensyn til strukturelle ramme musklene i hjertet, som fører til patologisk prosess - reumatisk hjerte (særlig tropny til utviklingen av patologien til hjerteventilene). Også, ikke glem om arve skjerpende faktorer - tilstedeværelsen av en nær slektning med en historie med hjerte perebolevaniem revmatisme og er også tilgjengelig mulighet for medfødt hjerte revmatisme.

Bare 7% av verdens befolkning utsatt for hjertesykdom, revmatisme etter perebolevaniya infeksjonssykdommer, som for reproduksjon av Streptococcus må visse forutsetninger hos immunoundertrykte eller kompromittert autoimmun status. Selv om det er en dynamikk for å redusere forekomsten av denne patologien.

Avhengig av varianten av infeksjon i hjertemembranen, utmerker seg flere typer reumatisme i hjertet:

- myokarditt (skade på muskellaget i hjertemembranen);

- perikarditt (skade på den eksterne vevsmembranen);

- endokarditt (skade på den indre hjertemembranen);

- Pankarditt (skade er dekket samtidig alle tre skall).

Skjemaer systematisere:

- Akutt form: Høy aktivitet av den etiopatologiske prosessen, plutselig debut av sykdommen, symptomatologi er uttalt, innen to eller tre måneder er det en aktiv utvikling av hjerterytme og rask fading. En veldig rask start av terapeutisk handling og utnevnelse av tilstrekkelig og styrket behandling er nødvendig. Det er viktig å merke seg at hos barn er kurset skarpere og tyngre enn hos eldre voksne. Barns akutte faseform kan vare opptil et år.

- Subakut form: moderat aktiv reumatikk kan oppstå etter seks måneder fra debut av utviklingen av den patologiske prosessen i kroppen. Symptomokompleks er ikke klart manifestert, noe som kompliserer den diagnostiske oppgaven og reduserer terapeutisk effekt.

- Kontinuerlig tilbakevendende formen: oppstår når revmatisme valvulær sykdom, for fra 6 måneders periode for bølgeformet, kan være funksjoner både lyse proyavimye og til stede i en latent form. For barnas årsklasse, er dette alternativet svært ugunstig når det gjelder å forutsi fremtiden, fordi det ofte fører til dannelsen av klaffesykdom med remisjoner mnogopovtornymi organer påvirkes med symptomer på rask patologisk progresjon.

- Langvarig form: De første manifestasjonene av sykdommen observeres kun etter et år, med gradvis monotont utvikling, kronisk symptomer. Ofte er det bare ett organsyndrom som ses i manifestasjonen.

- Latent skjema: usynlig i det hele tatt i 97% av pasientene, selv når tungt forfulgt ved å diagnostisere det ikke kan oppdages, diagnostisert bare etter allerede dannet en hjertefeil.

I henhold til faser av aktivitet av prosessen, er hjertets revmatisme delt:

- Den første graden med minimal manifestasjon av aktivitet - alle symptomer er dårlig uttrykt, det er ingen skift på laboratorieprisene i det hele tatt.

- Den andre graden med moderat progresjon, symptomkomplekset er litt uttrykt, minimal endring i laboratorieparametere.

- Tredje gradsskala manifestasjoner med feber, purulent foci av lesjoner, det er klare forandringer roentgenologisk, elektrokardiografisk og fonokardiografisk laboratorium.

• Inaktiv fase med hemodynamiske forstyrrelser bare ved høy fysisk belastning og fullstendig mangel på laboratorieendringer. Helsehelsen er ikke endret hos pasienter.

Reumatisme i hjertet: årsaker

Start av midlet av revmatisme av hjertet er β-streptokokker, og i fremtiden under påvirkning av autoimmune prosesser, og er en utvikling av sykdommen. Etter perebolevaniya en kjedereaksjon: Streptococcus blir antigen på hvilke det er avsatt forbinde mukopolysakkarider, og immun antistoffer bekjempelse av infeksjonsmidlet ødelegges, og det etiopathogenic midlet og egen sunne celleelementer som har tilsvarende kjemiske strukturer (kardiale konnektive og muskelstrukturer inneholde molekylforbindelsen identisk streptokokker), nedbrytning av å øke graden av skade, danner en ond sirkel. Alt dette fører til at hjertet ventiler tykkere og "holde seg sammen".

I tillegg til tilstedeværelsen av visse leukocytt alloantigener som sendes av den genetiske koden av deres foreldre, og dannelsen av kryssreagerende immunoglobuliner trofisk Streptococcus, men som kan komme i forbindelse med antigener HLA-systemer - molekyl mimikering fenomen (vesentlig i utviklingen av autoimmune prosesser). Denne varianten kalles medfødt revmatisme i hjertet.

Utløsende årsaker til revmatisk hjertesykdom er:

- beta-streptokokker og smittsomme forandringer forårsaket av det;

- reduksjon av kroppens forsvar

- arvelige genetiske mekanismer, nettopp på grunn av denne hvis det er tilstedeværelsen av slektninger perebolevaniya revmatisme av hjertet, så hver sjette måned må undersøkes: ultralyd, røntgen-undersøkelse, EKG, prøvetaking, for å eliminere utviklingen av mekanismen;

- barn skolebarn og kvinnekjønn;

- virale og bakterielle utløsende midler, spesielt når de er feil behandlet eller selvmedisinerte;

- antisosiale og usanitære livsbetingelser

- en stillesittende livsstil

- dårlige vaner og unormal, ubalansert ernæring;

- brystkreft

syfilitiske manifestasjoner i kroppen

- Skleroterapi av det vaskulære systemet;

- Allergiske manifestasjoner på ytre stimuli

- B-markør D8 / 17 celler.

Reumatisme i hjertet: symptomer

Det er følgende symptomkompleks karakteristisk for denne sykdommen:

- Hypertermisk kroppsreaksjon opp til 38,0-40,1 ​​° C, temperatur av bølgelignende karakter uten kulderystelser;

- smerte ubehag i området av kardial projeksjon, ubetydelig intensitet;

- Lyn raskt utviklende dyspné, selv med ubetydelige belastninger;

- Fenomen av uregelmessigheter i hjertefrekvensen - arytmisk og takykardisk;

- Auscultatory hørbare lyder i projeksjonssonen av hjertepunktet

- Blåsing av nesen, samt blå av nasolabialt trekant (folder over leppen);

- En spiseforstyrrelse

- Hevelse og puffiness, smertefulle fenomener er iboende i leddene i store og mellomstore, men med hjerterytme er denne funksjonen svært raskt nivellert, selv uten den aktuelle spesifikke behandlingen.

- Ved akutt fase manifestasjon kan forekomsten av et nevrologisk symptomkompleks forekomme: koordinative forstyrrelser; hypotoni; følelsesmessig labilitet, ufrivillig teak sammentrekninger av ansiktsmuskulatur, nakke, ben og armer og torso generelt;

- Reumatisme i hjertet hos barn kjennetegnes av ultrafast tretthet selv når man minimerer fysisk anstrengelse;

- Overdreven svette, svimmelhet og migrene smerter, neseblødning.

I henhold til sykdomsformene, varierer symptomkomplekset også:

- Myokarditt: uten lyse symptomer, er det lett smerteopplevelser eller ubehagelige, ubehagelige følelser av kardial natur, med trening - liten dyspné og takykardi. Med tilbakevendende myokarditt: uttalte smerter av kardial natur, perceptible av pasientens ekstrasystoler, arytmier.

- Endokarditt: parietal, akkordal, ventil. Den mest kompliserte er ventilvalvitt.

- Perikarditt: oppstår sammen med feber, det er klinisk svakt utviklet, derfor diagnostiserer vi sjelden det i en tidlig alder, men dette er ganske ofte et fenomen i medisinsk praksis.

Hjertesystemet i hjertet: diagnostikk

For å avgjøre og gjøre en nøyaktig diagnose av hjerterytme, brukes følgende diagnostiske tiltak:

- Medisinsk historie med særlig vekt på temaet definisjonen av smittsomme sykdommer har nylig skrevet til fiksering av klager, selv litt likner revmatiske symptomer og utelukkelse av sykdom "medfødt hjerte revmatisme" ved undersøkelsen for tilstedeværelsen av tilfellene i den nærmeste familien.

- En spesielt utført undersøkelse av spesialiserte smale spesialister for påvisning av symptomer på den iboende sykdommen i hjerterytmen. Lytte på kroppslyd hører en myk støy i projeksjonsområdet på toppen av hjerte og ved punktet for projeksjon av aorta, hjertebank, arytmi fenomener er mulig for å prøve sjeldne sterke slag.

- Elektrokardiogram er en av de viktigste metoder for bestemmelse av hjerte revmatisme, derpå identifisere forlenget intervall P-Q, noe som indikerer utviklingen av revmatisk hjertefeil og graden av såret kardiale strukturer - skjell.

- Ultralyd undersøkelse for å fastslå tilstedeværelsen av en allerede utviklet defekt.

- Et fonokardiogram som registrerer tidlige svake lyder som er dårlig hørbar under auskultatorisk undersøkelse av en lege.

- Analyse av forekomsten av streptokokker bakterier i kroppen.

- blodprøver: å forbedre hastigheten senkning per time av tid, høye nivåer av hvite blodceller, er nivået av proteinfraksjonen veksten (særlig C-reaktivt - markeringshjertet revmatisme) og økningen i kapasiteten av sialinsyre bestemmelse av nærværet i blodet antistreptolysin ( ASL-O) - immun antistoffer som er molekylært lik strep og avl, er de ødelegger sine egne friskt vev. Det er viktig å studere reumatoidfaktoren - en markør for utbruddet av revmatiske forandringer i menneskekroppen.

- Røntgenundersøkelse er ikke så informativ, men det utføres for å diagnostisere modifikasjoner som er karakteristiske for hjertets reelle sykdom. På røntgenbildet er utvidede hjerteskyggekontoer definert i alvorlige tilfeller av perikardskader.

Reumatisme i hjertet: behandling

Behandling av hjerterytme er vanligvis utført i tre faser:

• Første trinn er behandling i stasjonære vegger i en og en halv måned. Det er viktig å overholde strenge sengelager, bare med en gradvis økning i motoraktivitet, varigheten av dette regimet bestemmes individuelt avhengig av suksessen til narkotikabehandling og aktivitetsnivået til den patologiske inflammatoriske prosessen. I denne modusen bruker vi en dreneringsmassasje - for å forhindre lunger og forhindre utvikling av sykdommer i lungesystemet, er respiratorisk gymnastikk også viktig. Etter en måneds forløp, er det lov å bytte til et sparsomt regime: muligheten til å gå på toalettet alene, bruk spisesalen og utvide komplekset av aktive terapeutiske fysiske øvelser.

Behandlingen er mest effektiv når den er kompleks - fra medisiner som brukes: antibiotika - penicilliner. NSAID er pyrazolon (Voltaren, Indomethacin, Butadion) og kinolin (Plakvenil). Antihistamin, immunosuppressiv, om nødvendig - hjerte medisiner, diuretika.

• Den andre fasen er en sanatoriumbehandling i en spesialinstitusjon, som ligger i samme klimasone med personens bostedssted. Denne scenen kan klassifiseres som "etterpleie". Gjeldende gymnastikk, belufting, medisinsk og diett ernæring, vitaminterapi.

• Den tredje etappen - pasientens pasientundersøkelse, pasientene blir observert hos kardiolog-reumatologen, den utføres for å forebygge nye symptomer og forebygging av relapses hele året. Profylaktisk antibiotikabehandling med langtidsvirkende legemidler (ofte bicillin-5) i vårhøstperioden, sanering av kronisk infeksjonsfokus. Fytoterapi påvirker også den endelige utvinningen positivt, folkemetoder er også anvendelige etter forutgående konsultasjon med legen.

Forebygging av hjerterytme

Forebyggende tiltak omfatter regelmessig lufting av boligen til enhver tid-season, hyppige turer i frisk luft, full sunn mat, tempe prosedyrer, rettidig lindring av foci av infeksjon (spesielt nasal), regelmessige besøk av kardiolog, revmatolog, en grundig introspeksjon når familiehistorie, familiehistorie på reumatisme i hjertet.

Kronisk revmatisk hjertesykdom: En beskrivelse, årsaker, symptomatologi og behandling

Mange tror at revmatisme påvirkes bare av ledd og muskler. Og svært få mennesker vet at selv et organ som hjertet er utsatt for denne sykdommen. Utviklingen av denne patologien kan påvirke en rekke faktorer, men hovedårsaken er inntaket av en human streptokokkinfeksjon.

I denne artikkelen kan du bli kjent med hva som utgjør kronisk revmatisk hjertesykdom, hvilke faktorer bidrar til utviklingen av patologi, hvilke symptomer som kan manifestere, og hvilke behandlingsmetoder som tilbys.

Kronisk revmatisk hjertesykdom - en karakteristisk for sykdommen

Kronisk revmatisk hjertesykdom

Mange uvitende folk i medisin mener at revmatisme er når leddene har vondt. Men den virkelige insidiousness av sykdommen ligger i det faktum at det først og fremst påvirker det kardiovaskulære systemet, først og fremst selve hjertet. "Rheumatism lukter leddene og biter hjertet," - så omhyggelig beskrevet det som fransk lege Lacega i det 19. århundre.

Hvordan skjer skaden, hva du kan forvente av sykdommen og hvordan du skal klare det? Nå er det bevist at faktoren som provoserer utviklingen av revmatisk feber, er en beta-hemolytiske streptokokker gruppe A. organismen identifiserer en rekke giftstoffer (streptolysin) som bryter aktiviteten i hjertet.

I tillegg, under streptolysins virkning, endres den antigeniske strukturen av overflatemembranen til endokardiale celler (hjertets indre skall), og kroppens immunsystem begynner å oppleve dem som «fremmede». En slags allergisk reaksjon på ens egne celler utvikler seg.

Det er statistiske data at ved første revmatiske angrep er myokardiet (hjertemuskelen) påvirket i 100% tilfeller, endokardiet (den indre membranen som danner hjertets ventiler) - opptil 40% av tilfellene. Ved gjentatte angrep, på grunn av økt sensitivitet for streptokokker allergener, rammer endokardiet opptil 95% av tilfellene.

Som et resultat fører tilbakevendende (gjentatt) reumatisk endokarditt til deformasjon av hjerteventilene (ofte mitral), dvs. til hjertesykdom, og til utbruddet av hjertesvikt.

Ved kronisk revmatisk sykdom, påvirkes hjerteventiler, og deres mangel eller stenose utvikles. Sykdommen oppstår som følge av streptokokkinfeksjon (angina, faryngitt), hovedsakelig hos barn 7-15 år.

I første fase skjer akutt revmatisk feber med toksiske effekter av enzymer av ß-hemolytisk streptokokker A. Deretter er det et immunrespons av kroppen som er rettet mot sitt eget vev.

Behandling av kronisk revmatisk hjertesykdom omfatter behandling med pasientbehandling (antibiotikabehandling), kardio-reumatologisk sanatorium, dispensarobservasjon og forebygging av tilbakefall.

Inpatientbehandling utføres med reseptbelagte kalium- og magnesiumpreparater, vitamin A, C, E, B6, riboksin, mildronat, fosfokreatin, actovegin, inosin.

Årsaker til patologi

Reumatisme i hjertet skjer etter at en streptokokkvirus kommer inn i menneskekroppen. Men utløsningsmekanismen for utviklingen av sykdommen kan tjene som:

 • virusinfeksjon (tonsillitt, scarlet feber, faryngitt);
 • felles sykdommer;
 • nedsatt immunitet;
 • arvelig disposisjon.

Viruset påvirker bindevevsmembranene i hjertet. Kausjonsmiddelet som forårsaker revmatiske prosesser i myokardiet er streptokokker A, som negativt påvirker hjerte muskelens funksjon og forårsaker endringer i organets struktur.

Under streptokokkerens virkning, endrer strukturen til cellene i hjertevævet, og immunsystemet i menneskekroppen begynner å oppleve vev som en fremmed, en autoimmun reaksjon oppstår. Det er ingen klar lokalisering for den inflammatoriske prosessen, det kan være endokarditt, perikarditt eller en blandet form av betennelse.

Typer av revmatisk hjertesykdom

Typer av revmatiske hjertesykdommer:

Ventilene ligner på dørene som åpnes når hjertekammeret er kontraherende, hopper over en del blod og lukkes når denne delen allerede har passert. Ventilens funksjon er å forhindre omvendt strøm av blod. Vanligvis lukkes skodderne tett under lukking.

På grunn av den inflammatoriske prosessen og ødeleggelsen av ventilene blir den riktige tette lukkingen av ventilklaffene umulig.

Denne tilstanden kalles ventilfeil. Som et resultat oppstår den omvendte strømmen av blod i fasen av myokardiell avslapping. Lasten på hjertet øker, noe som senere fører til utvikling av kronisk hjertesvikt.

Ordet "stenose" har gresk opprinnelse og betyr "innsnevring". Med stenose på grunn av revmatisk betennelse, oppstår en partiell fusjon av ventilflikker og innsnevring av lumen. Dette bryter blodstrømmen og øker belastningen på hjertet betydelig.

Resultatet er tydelig hjerteoverbelastning, strekning av hans kamre og kronisk hjertesvikt.

 • Kombinert defekt - deformasjon av ventilen skjer samtidig ved type mangel og stenose.

  Kombinert defekt - samtidig skade på flere ventiler i alvorlig grad av kronisk revmatisk hjertesykdom.

  Reumatisme påvirker oftest mitralventilen, som ligger mellom venstre atrium og venstre ventrikel. Den nest vanligste lesjonen er aortaklaffen ved grensen mellom venstre ventrikel og aorta. De resterende ventiler, som regel, er ikke involvert i inflammatorisk prosess.

 • Sykdom av ICD - 10

  Verdensomspennende gjelder den internasjonale klassifiseringen av sykdommer i 10. revideringen (ICD-10) som et enkelt normativt dokument som fanger slike viktige indikatorer på befolkningens medisinske velvære som:

  • sykdom;
  • grunner for å søke medisinsk hjelp i helsevesenet;
  • årsaker til dødelighet.

  Det skal bemerkes at av ICD 10 er utelukket liste over utvalgte tilstander som oppstår ved perinatal fase utviklingen av menneskekroppen, og også spekteret av infeksjonssykdommer og parasittsykdommer, komplikasjoner som oppstår under drektighetsperioden, (her inngår også og postpartum), flere abnormiteter, misdannelser og kromosomale abnormaliteter med medfødt i naturen, og noen andre patologier som er karakterisert ved å ikke ha systemiske manifestasjoner og privat, lokalt uttalt.

  Klassifisering 10 er således et slags register over de vanligste sykdommene i det kardiologiske segmentet, som også inneholder en analytisk prognose av deres sosiale resonans.

  10 er et unikt spekter av analytisk dokumentbehandling, slik at ikke bare å korrekt identifisere en bestemt hjertesykdom, men også avgjøre fremtiden ordningen med medisinske hendelser, å forutsi mulige utfall av behandlingen og for å vurdere mulig risiko for liv og helse til pasienten.

  I den tiende revisjonen av klassifisering av sykdommer, i et enkelt og enkelt kodifiseringssystem, samles alle hovedkategorier av hjertesykdommer som utgjør en trussel mot folkehelsen, inkludert reumatiske sykdommer.

  I henhold til ICD-10 er blokk kronisk, reumatisk hjertesykdom definert i kodeområdet I05-I09, noe som betyr et ganske høyt nivå av potensiell fare for å bli fokus av sykdommen organismen. Den forrige blokk med akutt revmatisk feber er koden І00 - І02.

  Videre finnes det blokker av slike farlige hjertesykdommer, slik som sykdommer assosiert med forhøyet blodtrykk (I10-I15), ischemi (I120-I125), pulmonær hjerte patologi (I26-I28) og andre kardiovaskulære sykdommer.

  ICD 10 ble opprettet først og fremst for å forenkle prosessen med systematisering og diagnose av hjertesykdommer, dannelsen av et enhetlig og logisk betinget program for produktet av terapeutiske tiltak og forebygging av de negative konsekvensene av utviklingen av disse patologiene.

  10 Revisjonen av den internasjonale klassifikasjonen av hjertesykdommer er et omfattende medisinsk dokument som har en universell anvendelse i studien av hjertesykdommer.

  symptomer

  Ved alvorlig sykdom vises ødem på bena og tegn på hjertesvikt. Hvis behandlingen ble startet i tide, så ble symptomene gradvis redusert, og en fullstendig gjenoppretting kommer.

  Men sykdommen starter ikke alltid, noen ganger er symptomene som følger med revmatisk carditt nesten usynlige og kan ikke oppdages umiddelbart. Men hvis behandlingen ikke ble utført i tide, reduserer det akutte stadium av betennelse gradvis, men den patogene mikroorganismen forblir i hjertevevet.

  Kronisk revmatisk hjertesykdom (CHD) i akutt stadium, inntil det har vært endringer i ventilasjonens struktur, kan ikke manifesteres i det hele tatt, eller det kan være lite ubehag i det retrosternale området.

  La oss se hvilke symptomer vi kan observere i denne sykdommen:

  • Svakhet, konstant tretthet, redusert effektivitet.
  • Edemas. Når aortaklappen er skadet, svulmer bena og skinnene. Hvis mitral er berørt, så kan det være over hele kroppen.
  • Pain. Med mitral stenose kan smerte også vises i ro. I tilfelle av aortaklaffen, oftest med fysisk anstrengelse.
  • Kortpustethet. Først med masse, så på det mest ubetydelige, for eksempel kort gangavstand. Og så i ro. Symptomer utvikler seg med veksten av hjertesvikt.
  • Hjertebank. Normalt føler vi nesten ikke hvordan hjertet vårt slår. Men i dette tilfellet kan hjerteslag til og med våkne opp midt på natten.
  • Svimmelhet, ned til bevissthetstap. Dette observeres med aortaklaffinsuffisiens.
  • Pulserende fartøyene i nakken. Også med aorta.
  • Hoste. Dette er allerede et tegn på mitral stenose. Med en hostende skummende sputumblader, er det mulig at det ikke er mye blod. Dette kalles hjerteastma. På den delen av luftveiene kan astma fremdeles vises om natten, folk våkner fordi de ikke har nok luft.
  • Cyanose av kinnene og nasolabial trekant, negler, fingre. Dette er spesielt merkbar hos babyer. Det er også en mitralventil. Og neste punkt.
  • Lag i utvikling. I det fysiske flyet. Barn er mye lavere enn sine jevnaldrende, slanke, tynne, svake. "Forbruket", som de sa i Russland.

  Generelt, å forstå at hjertefeil er, kan bare diagnostisere. Derfor, hvis du føler at noe går galt med ditt hjerte, bør du besøke legen. For det første bestemmes hjertearytmier på EKG. Videre sender legen for å lage ECHO - KG og MRT. Det mest informative her er ECHO. Bare på denne måten kan du se hva som er slått og hvor mye.

  Derfor, hvilke anbefalinger gir vanligvis leger: ernæring, gymnastikk, frisk luft, søvn, hvile. Og ta medisiner er strengt i henhold til reseptbelagte.

  Kronisk revmatisk hjertesykdom behandles, det er bare nødvendig å vise litt utholdenhet og forandre livsstilen generelt, slik at sykdommen reduseres og aldri vises igjen. Hjertet er bare helbredet av hjertet. Derfor ønsker jeg deg å finne en kompetent og oppmerksom lege. Dette er også et svært viktig punkt.

  Mitralventilforstyrrelser

  Akutt revmatisk feber fører til utvikling av mitral stenose 3 år etter utviklingen av sykdommen. Det er blitt fastslått at hver fjerde pasient med revmatisk hjertesykdom har en isolert stenose i mitralventilen. I 40% av tilfellene utvikles en kombinert ventillesjon. Ifølge statistikk er mitral stenose vanligere hos kvinner.

  Betennelse fører til skade på kanten av ventilklaffene. Etter en akutt periode er det en fortykkelse og fibrose av kantene på ventilene. Når det er involvert i den inflammatoriske prosessen med senetråder og muskler, oppstår deres forkortelse og arrdannelse. Som et resultat fører fibrose og forkalkning til en endring i ventilens struktur, som blir stiv og immobil.

  Revmatisk skade fører til en reduksjon i ventilåpningen i halvparten. Nå, for å presse blod gjennom den smale åpningen fra venstre atrium til venstre ventrikel, er et høyere trykk nødvendig.

  Økt trykk i venstre atrium fører til "kile" i lungekapillærene. Klinisk manifesteres denne prosessen av kortpustethet under trening. Pasienter med denne patologien er svært dårlig tolerert av økningen i hjertefrekvensen. Funksjonell insuffisiens av mitralventilen kan forårsake fibrillasjon og lungeødem.

  Denne utviklingen kan forekomme hos pasienter som aldri har merket symptomer på sykdommen. Revmatisk hjertesykdom med mitralventilskade manifesterer seg hos pasienter med symptomer:

  • kortpustethet;
  • hoste og hvesning under et angrep.

  I begynnelsen av sykdommen kan pasienten ikke være oppmerksom på symptomene, siden de ikke har uttalt manifestasjon. Bare under treningen blir patologiske prosesser forverret. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, er pasienten ikke i stand til å puste seg normalt i den bakre posisjonen (ortopedi). Bare ved å ta en tvunget sitteposisjon, puster pasienten.

  I noen tilfeller, om natten er det alvorlig kortpustethet med kvelningsangrep, noe som tvinger pasienten til å være i sitteposisjon.

  Pasienter kan tåle moderat belastning. Imidlertid har de risiko for å utvikle lungeødem, som kan provoseres:

  • lungebetennelse;
  • stress,
  • graviditet;
  • samleie
  • atrieflimmer.

  Ved hosting kan hemoptyse forekomme. Årsakene til komplikasjoner er knyttet til brudd i bronkialårene. Slike store blødninger gir sjelden en trussel mot livet. Under dyspné kan blodfarget sputum oppstå.

  Med en lang sykdomssykdom, kan det oppstå et lungeinfarkt mot en bakgrunn av hjertesvikt.

  Tromboembolisme er en trussel mot livet. Under atrieflimmer kan en avbrutt trombus komme inn i nyrene, hjertets arterier, aorta-bifurkasjonsområdet eller hjernen med blodstrøm.

  Symptomer inkluderer:

  • smerte i brystet;
  • heshet av stemmen (med komprimering av larynxnerven);
  • ascites;
  • forstørrelse av leveren;
  • hevelse.

  Revmatisk aortaklaffskade

  I sjeldne tilfeller kan reumatisk hjertesykdom føre til aortastensose. Sjelden er slik patologi isolert. I de fleste tilfeller oppdages en kombinert lesjon av ventiler. Skader på ventiler fører til forekomst av fibrose, stivhet og alvorlig stenose.

  Når angrep av revmatisme utvikler valvulitt (betennelse i ventiler). Dette fører til liming av kanter av ventilfliker, arrdannelse, fortykkelse og forkorting av klaffene. Som et resultat blir den normale tricuspidventilen slått sammen, med et lite hull.

  Pasienter i forbindelse med kroniske prosesser tilpasser seg patologiske endringer. Hyperkrofi av myokardiet støtter hjerteutgang i lang tid uten at symptomene og dilatasjonen av ventilen oppstår. Sykdommen er preget av en langvarig asymptomatisk periode. Pasienten kan klage angina angrep etter trening.

  Revmatisk betennelse i ventilen kan føre til sagging av ventiler. Som et resultat av prolapse blir blod fra aorta kastet inn i venstre ventrikel. Pasienten utvikler hjertesvikt. Fullstendig uttømming av hjertet skjer 15 år etter utviklingen av sykdommen.
  Utviklingen av patologi fører til kortpustethet, svimmelhet, kvelning i utsatt (orthopnea).

  • forebygging av infeksiv endokarditt;
  • forebygging av revmatiske angrep
  • livsstilsendring;
  • korreksjon av fysisk aktivitet.

  For å stoppe anginaangrep, foreskrives pasienter nitrater av langvarig virkning. Behandlingen inkluderer utnevnelse av hjerteglykosider og diuretika. Forløpet av sykdommen forverrer prognosen, slik at pasienter i det sentrale stadium av valvulær stenose er vist å erstatte ventilen, da behandling med medisiner ikke gir en forbedring.

  diagnostikk

  De første diagnostiske trinnene er samlingen av anamnese, auskultasjon og undersøkelse av pasienten. Behandlingen begynner ikke før riktig blodprøve er utført:

  • på C-reaktivt protein (negativt under normale forhold);
  • på frekvensen av erytrocytsedimentering (innebærer en grundig studie);
  • den revmatiske faktoren;
  • på antistofftiteren.

  Hovedmålet med leger er å identifisere β-hemolytisk streptokokker. Tilstedeværelsen av denne infeksjonen taler volumer. For å gjøre dette tas materialet fra halsen med etterfølgende såing.

  For å diagnostisere, gjennomføres en rekke undersøkelser. Legen undersøker puls, trykk, forhører pasienten. I tilfelle når pulmonal hypertensjon ikke har utviklet seg, er puls og trykk normalt. Med alvorlig lungehypertensjon, er det en endring i rytmen i hjertet.

  Under auskultasjon oppdages hjerterytme, alvorlighetsgraden av stenose vurderes. Instrumentlige undersøkelsesmetoder inkluderer:

  1. EKG.
  2. Radiografi av brystet.
  3. Ekkokardiografi.
  4. Doppler.
  5. Hjertekateterisering.
  6. Koronar angiografi.

  EKG refererer til de minst følsomme metodene for forskning, som gjør det mulig å identifisere symptomene bare i nærvær av alvorlig grad av stenose. Radiografi lar deg vurdere omfanget av venstre atriell utvidelse. Bekrefter diagnosen ekkokardiografi. Metoden gjør det mulig å evaluere fortykkingen, graden av forkalkning og mobiliteten av ventilflikene.

  Dopplerografi avslører alvorlighetsgraden av stenose og graden av blodstrøm. Hvis en pasient er planlagt å gjennomgå kirurgi for ventilutskifting, omfatter undersøkelsen hjertekateterisering.

  behandling

  Først styrker vi hjertemuskelen. For dette formål foreskriver legene vitaminer, mikroelementer (magnesium) og spesielle forsterkende stoffer.

  For det andre, kampen mot sykdommen selv:

  • Antikoagulantia - ikke gi blodpropper.
  • Hjerteglykosider - forbedre blodstrømmen til hjertet, øke sammentrekningen av hjertemuskelen, mens frekvensen minker og også belastningen på hjertet.
  • Antiarrhythmic - utligne hjertefrekvensen.
  • ACE-hemmere - hemmer produksjonen av angiotensin, noe som reduserer hjerteskarene.
  • Betablokkere - blokkereceptorer som er ansvarlige for stress og excitasjon, mens du reduserer hjertefrekvens, trykk.
  • Antagonister av kalsiumkanaler - ikke la kalsium komme inn i cellen, mens utjevning av hjertesammensetningene, senking av trykket.
  • Diuretika - hjelper saltene å forlate kroppen, fjern overflødig vann fra kroppen. Ellers, diuretika.
 • Operasjon. Hvis hjertesvikt utvikler seg, utføres operasjonen: ventilens plast eller dens proteser.
 • Power. Vi trenger mer vitaminer, for dette spiser vi frukt, grønnsaker, brød grovt. Vi trenger animalske proteiner og fettstoffer (kjøtt, fisk, egg, smør, fiskeolje), melk, gjærte melkeprodukter (ost, ost, kefir). Begrens salt og raske karbohydrater. Hvis det er overvekt, trenger fett og karbohydrater mindre.
 • Motormodus. Vi prøver å gå mer, gjør gymnastikk.
 • Vi behandler alle våre sår, infeksjonsfokus: karies, ondt i halsen, rennende nese, etc.
 • Unngå stress. Både psykologisk og fysisk: Vi nekter hardt trening, dietter, tungt fysisk arbeid, bad, badstuer, behandle depresjon og søvnløshet.
 • Mer frisk luft.

  Og mindre åpen sol. Vi prøver ikke å sole seg. Bedre lys hud enn et sykt hjerte. Derfor blir kjernene ofte sendt til et sanatorium et sted i det skogkledde området.

 • Overgivelse av avhengigheter. Ikke røyk, ikke drikk alkohol - de spasmodiske karene, blodsirkulasjonen er verre, utvinning er vanskeligere.
 • Folkemetoder. Dette er alle slags urte avgifter, buljonger, tinkturer.
 • Medisineringsterapi

  Behandling avhenger av stadium av betennelse. Ved akutt stadium av sykdommen eller med tilbakevendende revmatisk angrep, brukes penicillin-antibiotika sammen med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Hvis behandlingen påbegynnes i tide, utføres helingsprosessen 1-2 måneder.

  Hvis behandlingsprosessen ikke startes i tide, eller når gjentakende reumatisk cardittbehandling med penicillinantibiotika kan ha en svak terapeutisk effekt.

  Med et kurativ formål med ineffektiviteten til antibiotikabehandling kan følgende brukes:

  1. Medikament quinoline-serien (plakvenil, delagil). Disse legemidlene må tas i lang tid, minst ett år. Behandlingsforløpet med disse stoffene hjelper selv med de første stadiene av CRDS.
  2. Immunsuppressive stoffer. Denne typen medisin bidrar til å undertrykke den aggressive reumatiske faktoren, men de må bare tas under medisinsk tilsyn og når blodprøven overvåkes.

  Viktige medisiner:

  1. Hydroklortiazid (vanndrivende middel). Doseringsregime: ved munn, i en dose på 25-100 mg per dag en eller annenhver annenhver dag. Avhengig av klinisk respons kan dosen reduseres til 25-50 mg per dag en eller annen gang hver 2 dager.
  2. Bisoprolol (antiarytmisk middel). Doseringsregime: Innvendig, uten å tygge, klemte litt væske, om morgenen på tom mage eller til frokost 1,2510 mg en gang daglig.
  3. Amlodipin (antianginal, hypotensiv). Dosering: Innvendig, etter å ha spist, med lite vann, ved en startdose på 2,5-5 mg 1 p / dag, kan dosen gradvis økes til maksimalt 10 mg 1 p / dag.
  4. Digoksin (antiarytmisk middel). Doseringsregime: Innvendig, ved metningsdose for voksne 0,5-1,0 mg, hvoretter ta 0,25 mg hver 6. time til ønsket terapeutisk effekt. Støttende dose på 0,125-0,25 mg / dag.
  5. Warfarin (en antikoagulant av indirekte handling). Doseringsregime: Inne i en dose på 2,5-10 mg en gang daglig på samme tid. Startdosen for pasienter som ikke tidligere hadde brukt warfarin var 5 mg per dag (2 tabletter) de første 4 dagene. På den femte behandlingsdagen er MHO bestemt. Vedlikeholdsdosen av legemidlet bør holde INR ved 2,0-3,0.

  Kirurgisk behandling

  I noen spesielt komplekse manifestasjoner av revmatiske forstyrrelser, er kirurgisk inngrep også praktisert som det mest radikale tiltaket. Hovedtyper av kirurgiske operasjoner for denne sykdommen: protesen til ventilveggen og disseksjon av den innsnevrede ventilklaffen.

  Ikke vær redd for kirurgi hvis nødvendig. Moderne teknologier med bruk av en laserstråle gjør denne operasjonen enkel og praktisk talt usannbar, dessuten blir gjenopplivingstiden og tilpasningen betydelig redusert.

  Det skal også bemerkes at statistikken om behandling av kroniske reumatiske sykdommer nylig har forbedret seg betydelig: antall pasienter med et positivt forløb av patologien øker gradvis, slik det fremgår av statistikken om medisinsk forskning

  Helsekost

  Studier har bekreftet største betydning i terapeutisk proteindiett i kroniske sykdommer, hvis innhold i kostholdet i fase dempning revmatiske prosess og i den inaktive fasen kan økes til 140 g / dag.

  I samsvar med terapeutisk med en diett med en øket mengde av protein i pasientens diett inneholder spesialiserte næringsprodukt kompositt tørre proteinblandingen i et volum på 36 g av blandingen (for eksempel ved anvendelse SBKS "Diso®" "Nutrinor" - protein 14,4 g) i daglig sett med produkter.

  Økningen i mengden karbohydrater, spesielt med samtidig reduksjon i proteininnholdet, bidrar ofte til forverring av den reumatiske prosessen. Derfor bør mengden karbohydrater begrenses (250-300 g / dag).

  For å sikre tilstrekkelig ernæring av pasienter med CRBD i den inaktive fasen, er det nødvendig at i tillegg til animalsk fett, skal vegetabilsk (20-25 g) inkluderes i dietten med et tilstrekkelig høyt totalt kaloriinnhold. Mat bør inneholde den nødvendige mengden vitaminer, spesielt vannløselig (PP og C).

  Når tilbakefall oppstår, bør du gå tilbake til et mer begrenset diett, spesielt med hensyn til bordsalt, karbohydrater og væsker. Det anbefales i denne perioden i 4-6 dager å bytte til en diett med høyt innhold av kaliumsalter (inkludere poteter, kål, tørkede aprikoser, hundrosen, rosiner, pommes frites). Forholdet mellom kalium og natrium er 8: 1.

  Det bør være lang tid å begrense mengden karbohydrater til 250-300 g / dag (spesielt lett fordøyelig - sukker og konditori). Det bør huskes at granulomatøs revmatisk prosess i bindevev noen ganger oppstår innen 4-6 måneder.

  Derfor er legemet i en tilstand av sensitiseringsberedskap, og under påvirkning av patogene faktorer (forverring av fokal infeksjon, hypotermi, fysisk og psykisk overbefruktning, etc.), kan sykdommen bli forverret. Det er derfor i denne fasen av sykdommen det er et presserende behov for å observere et bestemt diettregime (restriksjon av karbohydrater).

  Det bør også harmonisere kosttilskudd med rusmiddelbehandling. Så når pasienter glukokortikoider utpeker i dietten, inkluderer de også produkter som inneholder et stort antall mineraler, spesielt kalium og kalsium.

  Av produkter som er rike på kalsiumsalter, er det nødvendig å påpeke melk og meieriprodukter - stekt ost, acidophilic melk, koumiss, kefir, yoghurt, etc.

  Dermed bør diettbehandling for kronisk revmatisk hjertesykdom utføres under hensyntagen til sykdommens patogenetiske egenskaper, samt fasen og stadiet av sykdommen, tilstedeværelsen eller fraværet av en sirkulasjonsforstyrrelse.

  Og dette er grunnlaget for slik diett ernæring:

  1. Modus. Det anbefales 5-6 ganger om dagen i små porsjoner for å unngå selv liten belastning for kroppen, det vil si, hvis for eksempel, hadde ikke tid til lunsj, men da, før du går til sengs, tiden i bulk, og du kan spise hele dagen normen umiddelbart. Du kan ikke gjøre dette. Og det er viktig at det siste måltidet er senest 3 timer før du legger deg til sengs.
  2. Lett varmebehandling. Vel, her som vanlig. Alt vi steker er skadelig. Du kan lage mat, bake, lage mat for et par. Men samtidig prøv å ikke stoppe koketiden, ellers vil alle nyttige stoffer løsne seg.
  3. Bekjempelse av overvekt. Selvfølgelig er dette en stor byrde på hele kroppen, og mest av alt i hjertet. Derfor, hvis det er fedme, mister vi vekten. Ikke engang for harmoniens skyld, men for livets skyld. Men å miste vekt bør være sunn, naturlig, du kan ikke kaste deg i ekstreme sultende faste dietter.
  4. Begrensning av væske. Det er tillatt å konsumere opptil 1,2 liter væske daglig, og dette er med kontot av kompott, supper og andre. Dette er gjort for å redusere byrden på hjertet, for ikke å tvinge det til å kjøre overflødig væske gjennom seg selv.
  5. Begrensning av salt. Men salt forsinker bare vann i kroppen, øker blodtrykket.

  Den hypertensive dietten inneholder nødvendigvis dette og de forrige elementene. Derfor er det bedre å gradvis salt mindre og mindre. Ideelt sett ikke salt helt, fordi det antas at hele den daglige salthastigheten vi får fra grønnsaker.

  Det viser seg denne typen barnas retter, men de er ganske friske, ikke alle å smake, så du trenger minst en restriksjon av salt.

 • Begrensning av animalsk fett. Med overskudd øker det frie kolesterolet, og dette er risikoen for å utvikle aterosklerose. Erstatt dyrefett med vegetabilsk fett og fiskeolje. Det er derfor kostholdet ble gitt et slikt navn - Middelhavet. Kjøttet er nesten helt erstattet av fisk. Så spis innbyggerne i Middelhavet.
 • Fiber. Det legges vekt på cellulose, fordi det letter arbeidet i tarmene og samtidig absorberer overskytende kolesterol. Plus fiber er hva? Grønnsaker og frukt. Og de får også slike nødvendige vitaminer.
 • Kalium. Det er dette mikroelementet som forbedrer konduktansen til hjertemuskelen. Kalium forhindrer også overflødig natrium som forsinker væsken. Med kalium bør være nok magnesium, forhindrer det spasmer av blodkar.
 • Alkali. Alkaliske produkter bidrar til å normalisere blodets surhet, forbedre passasjen gjennom hjertet. Og dette er melk, grønnsaker, frukt.
  • Fisk, sjømat. Velg en fisk med fettfattige varianter. Fra sjømat - havkål, reker, blåskjell, blekksprut og annet. Det er protein, og sunne fettstoffer, og jod og B-vitaminer.
  • Kjøtt - ikke mer enn 2 ganger i uken. Og bare lite fett.
  • Grønnsaker, frukt, bær. Dette er vår fiber, vitaminer, og også den verdsatte kalium.

  Spesielt er det mye i kål, en potet, bananer, aprikoser, gresskar, tomater, nøtter, tørket frukt (pommes frites, tørkede aprikoser, rosiner, en dogrose).

  Men med kål er det mer forsiktig, det gir gasser i tarm. Vi tar magnesium fra rødbeter, gulrøtter, currants, greener. Denne dietten gir hyppig tilberedning av alle slags salater, vinaigrettes, krydret med vegetabilsk olje.

 • Korn. Dette kan være grøt (havremel, bokhvete, hirse, byg), klibrød, men det må være foreldet. Du kan spise pasta fra durum hvete, vermicelli. Du kan legge til frokostblandinger i salat, yoghurt.
 • Melk, sur-melkeprodukter. Fathet bør være minimal. Ost skal være usaltet, av solide varianter. Rømme, det er bedre å begrense kremet. I surmjölkprodukter blir kalsium fordøyd bedre, så ikke glem om fettfri yoghurt, yoghurt.
 • Hva skal slettes:

  • Salt. Vel, eller minimer det.
  • Animalfett. Fett kjøtt, fisk, fett meieriprodukter.
  • Koffein. Du kan ikke ha kaffe, sterk te, kakao - noen produkter som stimulerer og øker presset.
  • Belgfrukter. De forårsaker gassdannelse, på grunn av dette øker membranen, øker trykket på hjertet.
  • Godteri, søtsaft, syltetøy begrenser, ellers øker de vekten og følgelig byrden på hjertet.
  • Stekt, krydret mat, pickles og røkt produkter.
  • Baking. Spesielt frisk, gjær, søt.
  • Alkohol, nikotin. Øk trykket, tynn fartøyets vegger. I tillegg til rødvin - kan det være litt. Men veldig lite, ikke mer enn 1 glass i uken.

  Tradisjonell medisin

  Naturmedisin med fytoterapi kan bli en hjelpestoff av klassisk terapi (antibiotika, salicylater, noen ganger steroidhormoner, immobilisering, etc.). Viser vegetative samlinger med antipyretisk, anti-inflammatorisk, smertestillende effekt, samt avgifter som styrker veggene i blodårene.

  • bjørkblader (Folium Betulae)
  • Willow bark (Cortex Salicis)
  • svarte eldre blomster (Flos Sambuci)

 • urtehestetail (Herba Equiseti)
 • Gresset av opprinnelige bokstaven (Herba Betonicae)
 • Forberedelse og bruk. 1 spiseskje av samlingen hell 1 kopp kokende vann, deksel, koke i 2-3 minutter, fyll i 10 minutter, avløp. Drikk en varm drink 3 ganger om dagen 15 minutter etter å ha spist. Hver gang lagrer du en frisk servering.

  • blomstertall av linden (Inflorescentia Tiliae)
  • frukt av bringebær (Fructus Rubi idaei)
  • bjørkblader (Folium Betulae)
  • blomster av falken (Flos Ulmariae)
  • trefarget violet gress (Herba Violae tricoloris)

  Forberedelse og bruk - se samling I. Gode hjelpestoffer er gitt av følgende blanding av ekstrakter av aktive stoffer i legemidler:

  • juice fra friske birkeblader (Succus Betulae)
  • juice fra ferske løvetannrøtter (Succus Taraxaci)
  • Juice fra friske burdockrøtter (Succus Barclanae) - 10 g
  Forberedelse og bruk. Bland, drikk ½ teskje per ¼ kopp kaldt kokt vann 3 ganger daglig etter måltider.

  Behandling med folkemidlene er basert på kompresser, urtedekk, infusjoner, gnister og lotioner. Tradisjonell medisin utvikler seg i århundrer - i løpet av denne tiden har healerne samlet mange nyttige utviklinger.

  En slik arv kunne ikke gå ubemerket - noen leger bygger folkemedisin i den overordnede strategien for å bekjempe revmatisme.
  Her er en liste over de mest populære decoctions:

  • store løkhoder (3 stk.) blir kokt i en liter vann i 15 minutter, insisterer en halv time, deretter brukt innvendig (et glass to ganger om dagen);
  • Avkok av knustene av furu, selleri, pinje nåler, cowberry, lilla og blåbærblomster er tilberedt på samme måte, og insisterer i 25 minutter - blandingen er delt inn i tre måltider og drukket i løpet av dagen;
  • Krydret av St. John's wort koker i en liter vann i 25 minutter, blir infundert og brukt for en dag (ifølge den forrige ordningen).
  Kartoffel og løk komprimerer er også populære. Varm poteter kan brukes til å vikle leddene. På toppen av kompressen vasket med en ullduk - hold det nødvendig hele natten.

  For behandling kan du bruke bad basert på:

  • sjøsalt;
  • naftalen leire;
  • lut.

  komplikasjoner

  Kronisk revmatisme i hjertet kan vare i mange år, og erklærer seg bare periodisk revmatiske angrep i perioden med forverring. Men gradvis, under påvirkning av en kronisk inflammatorisk prosess, begynner endringer i hjertevævet å forekomme.

  Det er følgende typer patologiske endringer i organets struktur:

  Under den inflammatoriske prosessen deformerer eller svekker ventilflappene de bærebindebåndene fra bindevevet. Slike deformasjoner tillater ikke at den lukkes helt, under kardiale sammentrekninger, og det er et omvendt kaste av blod.

  Med slike endringer i ventilen, er myokardiet tvunget til å trekke sammen med økt belastning, og gradvis fører dette ikke bare til hypertrofi av hjertemuskelen, men også til mangel på total blodstrøm i karene.

  Ventilventiler er mobile og fritt sprer, hopper over den neste delen av blodet, men under påvirkning av den inflammatoriske prosessen skjer fusjonen av ventiler og de kan ikke lenger helt åpne, stenose oppstår.

  Stenose hindrer hele blodstrømmen fra en hjerteavdeling til en annen, hindrer organets arbeid og provoserer overbelastning av myokardiet.

 • Kombinert nederlag. Samtidig forekommer stenose og ventilfeil.
 • Kombinert svikt.

  Den utvikler seg samtidig i flere kardiale divisjoner, og påvirker 2 eller flere ventiler. Denne feilen kan manifesteres bare ved stenose eller ventrikulær insuffisiens, og kan kombinere begge former. Kombinert nederlag av ventiler regnes som en av de mest ugunstige komplikasjonene.

 • Hvis den inflammatoriske prosessen har påvirket ventilstrukturen, er reumatisme i hjertet alltid komplisert av utviklingen av hjertesvikt.

  Ventilene til venstre ventrikkel er oftest involvert i inflammatorisk prosess: mitral eller aorta, er høyre ventrikel sjelden påvirket av revmatiske lesjoner.

  Behandling av defekte ventiler utføres på en operativ måte, mens bevegelsen av ventilklaffene blir restaurert eller et implantat er installert i stedet for den deformerte ventilen.

  Forebyggende tiltak

  Kronisk revmatisk hjertesykdom er farlig på grunn av konsekvensene - hjertesvikt, arytmier, trombose, tromboembolisme, bakteriell endokarditt. Derfor er forebygging gitt stor betydning.

  Primær profylakse er å sikre at akutt revmatisk feber ikke utvikler seg:

  • organisering av høyverdig mat, utendørsaktiviteter, herding;
  • sanering av alle kroniske infeksjonsfaktorer i kroppen (karies, tonsillitt, adenoider, etc.);
  • tilstrekkelig terapi med overholdelse av sengestøtten når den er smittet med virale og bakterielle infeksjoner.

  Sekundær forebygging er tiltakene for å forhindre forekomst av tilbakefall av revmatiske anfall og utviklingen av en allerede eksisterende sykdom:

  • Periodisk administrering av langtidsvirkende antibiotika i minst 5 år etter forrige RLS;
  • forebygging av utvikling av bakteriell endokarditt - utnevnelse av antibiotika etter noen kirurgiske inngrep (f.eks. fjerning av tann eller mandler etc.)
  HRDS er ikke en setning, tilstrekkelig korrekt behandling og omfattende forebygging bidrar til å forbedre livskvaliteten og varigheten til pasienter med hjertefeil.
  "alt =" ">

  Les Mer Om Fartøyene