Sinus rytme av hjertet

Hjernens rytme genereres automatisk av sinusnoden (SU), noe som betyr at livet og døden til en hvilken som helst voksen eller et barn, avhenger helt av utførelsen av en gruppe muskelceller som har egenskapene til ledningsevne og spenning.

Typer av sinusrytme

I SU er det elektriske impulser, som setter rytmen, noe som fører til at alle muskelfibre i hjertet (myokardiet) trekkes sammen samtidig.

Normal sinusrytme i hjertet endringer:

 • under påvirkning av sympatiske nerver, som øker hjertefrekvensen (hjertefrekvensen), som forårsaker takykardi;
 • under påvirkning av parasympatiske nerver, reduserer hjertefrekvensen, noe som fører til bradykardi.

Minskningen av frekvensen av myokardial aktivitet under søvn skyldes det reduserte behovet for organene i oksygen og er den fysiologiske normen. Slike forstyrrelser av myokardiet, som en arytmi, utvikler seg med en reduksjon i SU-excitabilitet.

Midlertidige hjertesykdommer forekommer hos praktisk sunne mennesker og er ikke farlig, hvis ikke støttet av organiske lidelser, skiller sinus:

 1. takykardi - økt hjertefrekvens;
 2. bradykardi - redusert hjertefrekvens;
 3. uregelmessig rytme eller arytmi - uregelmessighet i hjertefrekvensen;
 4. stiv form - en slags sinusrytme, hvor hyppigheten av sammentrekninger i myokardiet er uendret.

Nøyaktig diagnose av sinusrytmeforstyrrelser utføres ved hjelp av EKG.

På EKG er alle faser av den sinusformede rytmen til hjertekontraksjonene representert grafisk. Kapital latinske bokstaver er tildelt tenner med en amplitude på mer enn 5 mm.

Dekoding av hjernens rytme - hva betyr tennene på EKG og deres ordre på kardiogrammet, hva er en "sinus pause", og hvordan det påvirker hjertefrekvensen.

Stadier av myokardiell sammentrekning gjenspeiles på EKG som følger:

 1. SU genererer en puls, på EKG er det en rett kort seksjon.
 2. Auricles er stimulert - en p bølge - den stigende linje tilsvarer høyre atrium, den synkende linjen tilsvarer den venstre.
 3. Excitasjonen av atrioventrikulær (AB) node, bunten av His - kurven på EKG faller litt ned.
 4. Spenningen overføres til interventricular septum - kurven stiger kraftig.
 5. Vegget til venstre ventrikel minker - tannen R.
 6. Begge ventriklene er forkortet - ST.
 7. Avslapning av ventriklene - T.
 8. Den sena fasen av repolarisering -

Tann Q på kardiogramet oppstår når eksitering av interventrikulær septum, R - eksitering av ventrikkene. Utseendet til S-bølgen betyr det siste stadium av eksitering av basen til venstre ventrikel. På EKG-båndet, kan denne bøylen være fraværende.

 • Segmentet p-Q er lik transittiden for pulsen fra CS til AV-noden. Lengden på dette segmentet avhenger av hjertefrekvens, alder, kroppsvekt.
 • QRS-segmentet betyr ventrikulær sammentrekning, bredden på segmentet karakteriserer tiden for intraventrikulær ledning av pulsen.
 • Intervall ST er tiden for eksitering av ventrikkene. Tine T vises når ventrikkene slapper av.
 • QT-stedet tilsvarer systolisk (sammentrekning) av ventrikkene.

I kardiogrammet, med riktig sinusrytme, segmentet TP tilsvarer diastol, som betyr fullstendig avslapping av alle fire hjertekamrene.

Ved dekoding av EKG er posisjonen til hjertet spesifisert. I de fleste er hjerteaksen rettet vertikalt, men i små barn, så vel som i hyperstenoser (endomorphs), ligger hjertet horisontalt eller nærmer seg denne posisjonen.

EKG-analyse

Når du vurderer sinusrytmen, bør du vurdere:

 • konstantitet av R-R-intervallet;
 • plasseringen av tannen p i forhold til QRS-komplekset - med sinusrytmen p nødvendigvis før komplekset;
 • hyppigheten av sammentrekninger av ventrikkene.

Et mer komplett bilde av hjertets arbeid i løpet av dagen er oppnådd med Holter daglig overvåking - kontinuerlig måling av EKG gjennom dagen.

Riktig rytme

SU - en klynge av spesialiserte celler, knutens lengde er 1-2 cm. Denne formasjonen er plassert i høyre atrium, fungerer som sentrum som styrer alt arbeidet i hjertet.

Den normale eller vanlige sinusrytmen i hjertet er karakterisert:

 • Hjertefrekvens 60-100 pulser per minutt;
 • Tilstedeværelse av P-bølgen før QRS-segmentet på elektrokardiogrammet (EKG).
 • konstans av avstanden mellom tennene R-R eller minimale forskjeller på ikke over 10%.

Normene for hjerterytme hos voksne og barn er forskjellige. Sinusrytmen til det nyfødte hjerte er preget av en høyere P-bølge, som forklares av atriens større relative vekt, den mindre verdien av PQ-intervallet enn i normen hos voksne.

Hjertefrekvens hos barn opptil et år regnes som normalt hvis det ligger innenfor området 100-160 slag per minutt. I barn under 2 år ligger det i området 94 til 155 pulser / minutt.

Sinus takykardi

Accelerasjon av hjertefrekvens, forårsaket av forstyrrelser av sinusnoden, overstiger ikke 120 pulser per minutt. Hvis kontraksjonsfrekvensen er høyere og når 150 pulser per minutt, antas ytterligere forstyrrelser av nervesignalet i myokardiet.

Intervaller p-Q, p-p med sinus akselerert rytme er konstant eller forskjellig ubetydelig, noe som betyr at en person ikke har hjerteforstyrrelser, det er ingen følelse av at den stoppet, og så begynte å pund.

Den midlertidige forandringen i frekvensen av myokardpulseringer tjener som kompensasjonsmekanisme som gjør at kroppen kan tilpasse seg det ytre miljøet bedre. Dermed øker akselerasjonen av hjerteslaget i form av fare den øyeblikkelige utslipp av blod fra ventriklene. Musklene vil få mer oksygen, noe som gjør at deres mester kan forlate det farlige stedet raskere.

Men en slik økning i sinusrytmen hos en voksen skaper faren for ytterligere fokus på eksitasjon, og utseendet på ekstrasystoler på EKG, som på kardiografens bånd manifesteres av ytterligere denticles P før QRS.

Med en stiv sinusrytme, som er en type regelmessig sammentrekning, forblir p-p-intervallet på EKG uendret.

Sinus bradykardi

Til sinus bradykardi med en reduksjon i hjertefrekvensen til 40 - 60 pulser per minutt. Lengden på p-p-segmentene på EKG varierer ubetydelig, og kan forbli konstant.

Sinus bradykardi er ofte notert under nattesøvn, som fastslått ved Holter-overvåking, spesielt i ung alder. Pulsen kan være 35-40 pulser / minutt. Det er pauser mellom sammentrekninger, som varer opptil 3 sekunder.

Sinus bradykardi er et hyppig fenomen hos idrettsutøvere på grunn av den økte aktiviteten til vagusnerven, som er ansvarlig for reduksjonen i hjertefrekvensen. På ettermiddagen kan pulsen ligge i området 40-50, i løpet av søvnen kan den gå ned til 30 slag per minutt.

Sinus pauser, der hjertekontraksjonene ikke registreres på EKG, skyldes blokkaden av pulsen fra CS til AV-noden.

Uregelmessig rytme, arytmi

Med en uregelmessig sinusrytme i hjertet, er det betydelige endringer i p-p-intervallet i EKG. Sinusarytmi kan avhenge av åndedrettsfasen. Med denne form for arytmi, øker hjertefrekvensen ved innånding og avtar ved utgangen.

Sinusarytmi forekommer hos barn, med bradykardi oftere enn med takykardi. Sinus bradykardi kan kombineres med atriell fladder, fibrillering.

I 30% av tilfellene utløses arytmi av psykiatriske stressfulle situasjoner. En viktig rolle i utviklingen av denne avviken spilles av giftige skader av alkohol, narkotika, narkotika.

Sinus rytme av hjertet

Ved utførelse og dekoding av EKG er en viktig indikator for hjerteaktivitet sinusrytmen. Det er definert som den vanlige forekomsten av impulser fra sinoatriale knutepunktet til hjertens ledningsveier. Under påvirkning av visse faktorer, som følge av skade på ledende fibre, kan det oppstå forstyrrelser i hjertefunksjonen. Denne tilstanden krever undersøkelse av en kardiolog og utnevnelse av egnet behandling. Avvik i sinus hjerterytme som oppstår under fysiologiske prosesser, passerer uavhengig og krever ikke medisinsk tilsyn.

Fysiologi av hjerteveiene

Hjertesyklusen av sammentrekninger starter normalt med excitering av sinoatriale (sinus) knutepunktet plassert i høyre atrium. Som et resultat er det en samtidig sammentrekning av både høyre og venstre atrium. Videre er nerveimpulser langs bunterne Bachmann, Wenckebach og Torrel rettet mot atrioventrikulærknutepunktet og forsinket der. Dette gir en konsistent reduksjon i atria og ventrikkene. Fra det atrioventrikulære knutepunktet beveger pulsen seg langs bunken av Hans til Purkinje-fibre, noe som forårsaker reduksjon i hjertekammerets ventrikler.

Så en syklus av suksessive vanlige sammentrekninger av atria og ventrikler finner sted. Sinusrytme i hjertet er normalt hos voksne ved 60-80 per minutt. Når de skadelige faktorene påvirkes, er det avvik i driften av sinusnoden, forstyrrelser av hjerterytmen oppstår.

Dekoding EKG ved normal rytme fra AV-noden

Resultatet av elektrokardiografi vil være pålitelig mens man observerer reglene i studien. Det utføres av en spesialutdannet person. Nedenfor er et normalt elektrokardiogram hos en sunn person:

Rytmen til hjertet fra sinusnoden når dekoder EKG har en rekke funksjoner:

 • Konklusjon på hjertefrekvensen. Hos eldre mennesker er det 60 til 80 per minutt. For barn i 5-6 år er en økning i hjertefrekvensen på et kardiogram på opptil 120 karakteristiske. Ved nyfødte blir hjertet redusert i norm med en frekvens på 130-140 per minutt;
 • Zubets R. Det betyr at det var eksitasjon av sinuskoden. Og vises alltid foran QRS-tannkomplekset;
 • Intervall PQ. Den er preget av samme varighet på hele kardiogrammet. Det er 0,12-0,20 sekunder;
 • Lengde Р-Р. P-P - dette intervallet betyr prosessen med excitering av sinuskoden før begynnelsen av neste syklus av sammentrekninger. Det er også det samme gjennom EKG. Uregelmessige intervaller indikerer en patologi;
 • Alle konklusjoner ved dekoding av EKG er laget av en kardiolog eller terapeut.

Årsakene til abnormaliteter i hjerterytmen fra normen

Fysiologiske forstyrrelser i rytmen oppstår som et resultat av nevro-emosjonell overstyring, fysisk stress, virkningen av eksterne faktorer. De forårsaker både uregelmessig sinusrytme og hjertefrekvensforstyrrelse som takykardi eller bradykardi. Eliminering av forårsakende faktorer fører til hjerteaktivitet tilbake til normal.

Patologiske avvik i sinusrytmen kan skyldes følgende årsaker:

 • organisk skade på hjertemuskelen;
 • inflammatoriske og smittsomme sykdommer i kardiovaskulærsystemet;
 • anomalier i utviklingen av hjerteapparat
 • akutt og kronisk hjertesvikt;
 • medfødte uregelmessigheter av utvikling i området av AV-noden;
 • dårlige vaner (røyking);
 • alkoholisme og narkotikamisbruk;
 • thyrotoxicosis og andre endokrine lidelser;
 • tar medisiner - hjerte glykosider;
 • overdose av stoffet;
 • sykdommer i nervesystemet (patologi av vagusnerven);
 • mangel på vitaminer og sporstoffer (kalium, kalsium, selen, magnesium);
 • ulike typer anemi;
 • kronisk hypoksi.

Hva er avvikene fra sinus hjertetrytmen?

En feil sinusrytme kan være fysiologisk og patologisk. De manifesterer seg i 3 varianter og avviger fra hverandre av frekvensen av sammentrekninger, rytmicitet. Disse inkluderer:

 1. Sinus takykardi. Denne avviket er preget av en regelmessig akselerert rytme. Dekoding EKG gir følgende resultater: hjertefrekvens mer enn 120 per minutt, forkorting av intervallet Р-Р. Ved alvorlige lidelser kan hjertefrekvensen nå 200-220 kutt per minutt. Pasienten har hyppig pust, en følelse av mangel på luft, angst, en følelse av hjerterytme bak brystbenet.
 2. Sinus bradykardi. Dette er en avvik i hvilken hjertefrekvensen senker under 60 per minutt. Dekoding av kardiogrammet viser sjeldne sammentrekninger, en uttalt forlengelse av P-P-intervallet. Pasienten er svimmel, ofte besvimelse. Oftest utvikler denne patologen som et resultat av nederlaget til vagusnerven. Hvis hjernens rytme ikke blir gjenopprettet til normal mot bakgrunnen av behandlingen, er en pacemaker installert. Med hjelpen blir den atrioventrikulære noden stimulert ved ønsket frekvens.
 3. Sinus arytmi. Denne tilstanden er preget av uregelmessige hjerteslag. En slik hjerterytme er ustabil. Med det er det en økning i hjertefrekvensen, som erstattes av en reduksjon i hjertefrekvensen og omvendt. I følge EKG er intervaller P-P, som er forskjellige i varighet, bestemt.

Patologien til hjerterytmen kan også utvikle seg som følge av svakheten i sinuskoden. Dette betyr at sinoatriale knutepunkt ikke utfører sine funksjoner fullt ut. Pasienten har karakteristiske symptomer: svimmel, hodepine, besvimelse, kvalme. Den psyko-statiske tilstanden blir forandret, irritasjon blir oftere observert.

Syndrom av en svak syndoatriell knutepunkt forårsaker ofte uregelmessig hjerteslag. Det kan også forårsake hjerteastma, lungeødem, angina pectoris, hjerteinfarkt og hjerteinfarkt.

Sinusrytme i hjertet - i norm er dette hovedkonklusjonen på et kardiogram hos friske mennesker. Hvis du opplever symptomer på hjertesvikt, bør du konsultere legen din. Tidlig diagnose og behandling av patologiske endringer reduserer risikoen for uønskede utfall.

Sinusrytme: essens, refleksjon over EKG, norm og avvik, egenskaper

Sinusrytmen er en av de viktigste indikatorene for hjertets normale funksjon, noe som indikerer at kilden til sammentrekninger kommer fra hoved-, sinus-, orgelnoden. Denne parameteren er blant de første i EKG, og pasienter som har fullført studien er ivrige etter å finne ut hva det betyr og om det er verdt å bekymre seg.

Hjertet er hovedorganet som leverer blod til alle organer og vev, graden av oksygenering og funksjon av hele organismen avhenger av det rytmiske og konsistente arbeidet. For å redusere muskler trenger du en push - en impuls som kommer fra spesielle celler i ledersystemet. Fra kilden til dette signalet og dens frekvens avhenger rytmens egenskaper.

hjertesyklusen er normal, primærimpulsen kommer fra sinusnoden (CS)

Sinusknuten (SA) er plassert under den indre hud av det høyre atrium, er det godt forsynes med blod for å få blod direkte fra koronararteriene, rikt følger med fibrene i det autonome nervesystemet, både kort som påvirker den, som bidrar til både å øke og svekke pulsgenereringsfrekvensen.

Cellene i sinusnoden er gruppert i bunter, de er mindre enn vanlige kardiomyocytter og har en spindelform. Kontraktil funksjonen er ekstremt svak, men evnen til å danne en elektrisk impuls er lik nervefibrene. Hovednoden er knyttet til atrio-ventrikulær tilkobling, som overfører signaler for ytterligere eksitering av myokardiet.

Sinusknuten pacemaker kalles rektor, faktisk det gir hjertefrekvensen, som gir myndighetene en tilstrekkelig blodtilførsel, så sparer en vanlig sinusrytme er svært viktig å vurdere ytelsen til hjertet i hans følelser.

SU genererer pulser med høyeste frekvens i sammenligning med andre deler av ledersystemet, og sender dem deretter med høy hastighet videre. Frekvensen av pulsdannelse ved sinusnoden ligger i området fra 60 til 90 per minutt, hvilket tilsvarer den normale hjerterytfrekvensen når de oppstår på bekostning av hovedpacemakeren.

Elektrokardiografi er den viktigste metoden som gjør at du raskt og smertefritt kan bestemme hvor hjertet mottar impulser, hva er deres frekvens og rytmicitet. EKG har blitt fast etablert i praksis av terapeuter og kardiologer på grunn av sin tilgjengelighet, enkel implementering og høy informativitet.

Etter å ha fått resultatene fra elektrokardiografi, vil alle se på konklusjonen av doktoren der. Den første av indikatorene vil være evalueringen av rytmen - sinus hvis den kommer fra hovednoden, eller nonsinus med indikasjonen for sin spesifikke kilde (AV node, atrielt vev, etc.). Så, for eksempel resultatet "Sinusrytme med hjertefrekvens 75" Det burde ikke bry seg, dette er normen, men hvis eksperten skriver om en ikke-sinus ektopisk rytme, økt slag (takykardi) eller bremse (bradykardi), så er det på tide å gå for videre undersøkelse.

Rytme fra sinusnoden (SS) - sinusrytme - norm (venstre) og patologiske nonsinusrytmer. Poengene med kjernging av en impuls

I konklusjonen kan pasienten også finne informasjon om posisjonen til EOS (hjerteets elektriske akse). Normalt kan det være vertikal og halv vertikal, eller horisontal eller halv-horisontal, avhengig av personens individuelle egenskaper. Avvik fra EOS til venstre eller høyre, som regel, snakker vanligvis om en organisk patologi i hjertet. Detaljer om EOS og opsjoner for stillingen er beskrevet i en egen publikasjon.

Sinusrytmen er normal

Ofte begynner pasienter som har funnet en sinusrytme ved avslutningen av et EKG å bekymre seg hvis alt er greit, fordi begrepet ikke er kjent for alle, og derfor kan det snakke om patologi. Imidlertid kan de være beroliget: sinusrytmen er normen som indikerer det aktive arbeidet i sinuskoden.

På den annen side, selv med den aktive aktiviteten til hovedpacemakeren, er enkelte avvik mulige, men de tjener ikke alltid som en indikator på patologi. Rytmefluktuasjoner oppstår med forskjellige fysiologiske tilstander, ikke forårsaket av den patologiske prosessen i myokardiet.

Effekten på sinusnoden til vagusnerven og -fibrene i det sympatiske nervesystemet forårsaker ofte en forandring i sin funksjon mot en større eller mindre frekvens av dannelsen av nervesignaler. Dette gjenspeiles i hjertefrekvensfrekvensen, som regnes med det samme kardiogrammet.

I normale sinusrytme frekvensområder fra 60 til 90 slag per minutt, men eksperter påpeker at en klar grense for å definere normen og patologi er ikke til stede, det vil si når puls 58 slag per minutt for tidlig å snakke om bradykardi, samt en takykardi i overskudd målet for 90. Alle disse parametrene må vurderes grundig med den obligatoriske visning av den generelle tilstanden til pasienten, hva som kjennetegner hans utveksling, yrke og selv det han ble engasjert umiddelbart før undersøkelsen.

Bestemmelse av rytmekilden i analysen av EKG - hovedpunktet, mens sinusrytmen anses å være:

 • Bestemmelse av P-bølgen før hvert ventrikulært kompleks;
 • Konstant konfigurasjon av atrietennene i samme ledning;
 • Den konstante verdien av intervallet mellom tennene P og Q (opptil 200 msek);
 • Alltid en positiv (rettet oppover) tann P i den andre standardkabelen og en negativ i aVR.

I konklusjonen av EKG, kan eksaminanden finne: "Sinusrytme med hjertefrekvens 85, normal posisjon for den elektriske aksen". En slik konklusjon betraktes som normen. Et annet alternativ: "rytme er ikke-sinus med en frekvens på 54, ektopisk." Dette resultatet bør varsle, da alvorlig myokardiell patologi er mulig.

De ovennevnte egenskaper på kardiogrammet indikerer tilstedeværelse av sinusrytmen, noe som betyr at impulsen kommer fra hovednoden ned til ventriklene, som trekker seg sammen etter atria. I alle andre tilfeller er rytmen anses nesinusovym og kilden ligger utenfor Su -.. Til ventrikulære muskelfibre, knuten, etc. Det er mulig impulser fra to steder på ledningssystem, i dette tilfellet også, vi snakker om arytmi.

For at EKG-resultatet skal være det mest nøyaktige, bør alle mulige årsaker til endringer i hjertets aktivitet utelukkes. Røyking, rask klatring av trapper eller kjøring, en kopp sterk kaffe kan endre parametrene til hjerteaktiviteten. Rhythm, vil selvfølgelig forbli sinus hvis node fungerer riktig, men i det minste takykardi vil bli løst. I denne forbindelse, før studien trenger du å roe ned, unngår stress og følelser, samt fysisk stress - alt som direkte eller indirekte påvirker resultatet.

Sinusrytme og takykardi

Igjen husker vi at det er en sinusrytme med en frekvens på 60 til 90 per minutt. Men hva om parameteren går utover de etablerte grensene samtidig som den opprettholder sin "sinus"? Det er kjent at slike svingninger ikke alltid snakker om patologi, så det er ikke nødvendig å panikk for tidlig.

Accelerert sinusrytme i hjertet (sinus takykardi), som ikke er en indikator på patologi, er løst når:

 1. Følelsesmessige følelser, stress, skrekk;
 2. Sterk fysisk anstrengelse - i treningsstudioet, i tungt fysisk arbeid, etc.;
 3. Etter å ha spist for mye mat, drikker du sterk kaffe eller te.

En slik fysiologisk takykardi reflekteres i EKG-dataene:

 • Lengden på intervallet mellom tennene P, intervallet RR, hvis varighet, med de riktige beregningene, tillater å bestemme den nøyaktige frekvensen for hjertefrekvensen reduseres;
 • Prongen P forblir på sitt normale sted - foran det ventrikulære komplekset, som i sin tur har den riktige konfigurasjonen;
 • Frekvensen av kardiale sammentrekninger er 90-100 per minutt.

Takykardi med bevaret sinusrytme i fysiologiske forhold er rettet mot å gi blod til vev, som av ulike årsaker har blitt mer behov for det - å spille sport, jogging, for eksempel. Det kan ikke betraktes som et brudd, og på kort tid gjenoppretter hjertet selv sinusrytmen til den normale frekvensen.

Hvis du er i fravær av sykdom kandidaten møter med takykardi under sinusrytme på en EKG, bør du umiddelbart huske hvordan etterforskningen - om han var bekymret for ikke kjørte det på kontoret cardiography i halsbrekkende fart, og kanskje røkt en sigarett på trappen klinikken rett før EKG-fjerning.

Sinusrytme og bradykardi

Det motsatte av sinus takykardi er varianten av hjertearbeidet - avtakelsen av dens sammentrekninger (sinus bradykardi), som også ikke alltid snakker om patologi.

Fysiologisk bradykardi med en reduksjon i pulsfrekvensen fra sinusnoden på mindre enn 60 per minutt kan oppstå når:

 1. En sovesituasjon;
 2. Yrking av profesjonell sport;
 3. Individuelle konstitusjonelle funksjoner;
 4. Bruk klær med en tett krage, tett slips.

Det er verdt å merke seg at bradykardi oftere enn en økning i hjertefrekvens, taler om patologi, så det fokuserer vanligvis på tett. Ved organiske lesjoner i hjertemuskelen, kan en bradykardi, selv om "sinus" rytmen bevares, bli en diagnose som krever medisinsk behandling.

I en drøm er det en signifikant reduksjon i pulsen - om lag en tredjedel av "daglig rate", som skyldes overvektigheten av tonen til vagusnerven, som undertrykker aktiviteten til sinusnoden. EKG registreres oftere i våken fag, så denne bradykardien er ikke løst i rutinemessige massekontroller, men det kan ses med daglig overvåking. Hvis det er en indikasjon i Holter-overvåkingens slutt at sinusrytmen minker i en drøm, er det sannsynlig at figuren vil passe inn i normen, som kardiologen vil forklare spesielt bekymrede pasienter.

I tillegg er det bemerket at ca. 25% av unge menn har en sjeldnere puls i området 50-60, og rytmen er sinus og vanlig, det er ingen symptomer på problemer, det vil si det er en variant av normen. Profesjonelle idrettsutøvere er også utsatt for bradykardi på grunn av systematisk fysisk anstrengelse.

Sinus bradykardi er en tilstand hvor puls er mindre enn 60, men impulser i hjertet fortsetter å bli generert av hovednoden. Personer med denne tilstanden kan falle i svikt, oppleve svimmelhet, ofte følger denne anomali vagotonia (variant av vegetativ-vaskulær dystoni). Sinusrytme med bradykardi bør være grunnen til å unngå store endringer i myokardiet eller andre organer.

Tegn på sinus bradykardi på EKG vil forlenge intervallene mellom tennene og atrielle, ventrikulære komplekser, men alle indikatorer er "sinus" rytme Reservert - P-bølgen er fremdeles forut QRS og har en konstant størrelse og form.

Sinusrytmen er således en normal indikator på EKG, som indikerer den lagrede aktiviteten til hovedpacemakeren, og med rytme og sinusrytme regulering, og den normale frekvensen er mellom 60 og 90 slag. Grunner til bekymring i dette tilfellet bør ikke være hvis det ikke er noen indikasjon på andre endringer (iskemi, for eksempel).

Når trenger du å bekymre deg?

Årsaken til bekymring bør være konklusjonene av kardiografi, som snakker om patologisk sinus takykardi, bradykardi eller arytmi med ustabilitet og uregelmessig rytme.

Hvis tachy og bradiformah lege raskt setter pulsen avvik fra normen i den oppadgående eller nedadgående, finner klage og leder til ytterligere tester -.. Hjerte ultralyd, Holter, blodprøver for hormoner, etc., finne ut den årsak, kan begynne behandlingen.

Ustabil sinusrytme på EKG manifesteres ved ujevne mellomrom mellom hovedtennene til de ventrikulære kompleksene, hvis svingninger overstiger 150-160 msek. Dette er nesten alltid et tegn på patologi, slik at pasienten ikke blir ignorert og årsaken til ustabilitet i operasjonen av sinusnoden er avklart.

Det faktum at hjertet slår med en uregelmessig sinusrytme, vil også bli fortalt av elektrokardiografi. Uregelmessighet hastigheten kan være forårsaket av strukturelle endringer i hjertemuskelen - et arr, inflammasjon og hjerte sykdommer, hjertesvikt, total hypoksi, anemi, røyking, endokrine forstyrrelser, misbruk av visse legemidler og mange grupper av andre årsaker.

En feil sinusrytme kommer fra rytmens hoveddriver, men frekvensen av orgelens beats øker, senker, mister sin permanentitet og regelmessighet. I dette tilfellet snakker de om sinusarytmi.

Arrytmi med sinusrytme kan være en variant av normen, da kalles den syklisk, og det er vanligvis forbundet med å puste - åndedrettsarytmi. Med dette fenomenet øker den inspirerende hjertefrekvensen, og ved utånding - faller. Åndedrettsarytmi kan bli funnet hos profesjonelle idrettsutøvere, ungdom i perioden med økt hormonal justering, personer som lider av autonom dysfunksjon eller nevroser.

Sinusarytmi forbundet med puste er diagnostisert på EKG:

 • Den normale form og posisjonen til atrittennene blir bevart, som går foran alle ventrikulære komplekser;
 • Ved innånding reduseres intervaller mellom sammentrekninger, ved utånding - blir lengre.

sinusrytme og respiratorisk arytmi

Å skille fysiologisk sinusrytmi tillater noen tester. Mange vet at de kan bli bedt om å holde pusten når de blir undersøkt. Denne enkle handlingen bidrar til å nøytralisere vegetativ aktivitet og bestemme en vanlig rytme hvis den er forbundet med funksjonelle årsaker og ikke er en refleksjon av patologi. I tillegg øker det å ta en beta-adrenoblokker arytmi, og atropin fjerner det, men dette skjer ikke med morfologiske forandringer i sinusnoden eller hjertemuskelen.

Hvis sinusrytmen er uregelmessig og ikke elimineres ved å forsinke puste og farmakologiske tester, er det på tide å tenke på forekomsten av patologi. Det kan være:

 1. myokarditt;
 2. kardiomyopati;
 3. Iskemisk sykdom, diagnostisert hos de fleste eldre mennesker;
 4. Hjerteinsuffisiens med utvidelse av hulrommene, som uunngåelig påvirker sinusnoden;
 5. Pulmonal patologi - astma, kronisk bronkitt, pneumokoniose;
 6. Anemi, inkludert arvelig;
 7. Neurotiske reaksjoner og autonom dystoni av alvorlig grad;
 8. Forstyrrelser i indre sekresjonsorganer (diabetes, tyrotoksikose);
 9. Misbruk av diuretika, hjerte glykosider, antiarytmics;
 10. Elektrolyttforstyrrelser og forgiftninger.

Sinusrytme ved uregelmessigheten tillater ikke å utelukke en patologi, og tvert imot spesifiserer det hyppigere. Dette betyr at i tillegg til "sinus", må rytmen også være riktig.

eksempel på forstyrrelser og ustabilitet i operasjonen av sinusnoden

Hvis pasienten er klar over sine sykdommer, blir diagnoseprosessen forenklet, fordi legen kan handle målrettet. I andre tilfeller, da den ustabile sinusrytmen var et resultat på EKG, er det et kompleks av undersøkelser - en holter (daglig EKG), tredemølle, ekkokardiografi etc.

Funksjoner av rytme hos barn

Barn er en veldig spesiell del av mennesker, i hvilke mange parametere er svært forskjellige fra voksne. Så vil noen mor fortelle deg hvor ofte bankende hjerte for den nyfødte babyen, men hun ville ikke trenger å bekymre deg, fordi vi vet at barn av de første årene, og spesielt spedbarn pulsen betydelig høyere enn for voksne.

Sinusrytme skal registreres hos alle barn uten unntak, hvis tale ikke går om hjerteskader. Aldersrelatert takykardi er forbundet med små hjerte størrelser, som må gi den voksende kroppen med den nødvendige mengden blod. Jo mindre barnet er - jo oftere har han en puls, når 140-160 per minutt i nyfødte perioden og gradvis reduseres til "voksen" norm etter 8 år.

EKG i barn fanger de samme symptomene på sinusrytme opprinnelse - P-bølgen før sammentrekninger i ventriklene i samme størrelse og form, med takykardi skal passe inn i aldersgruppen. Fraværet av sinus aktivitet, når kardiolog vil indikere ustabilitet i rytme eller ektopisk hans sjåfør - en grunn til alvorlig bekymring for leger og foreldre, og finne grunner til at et barn blir ofte medfødt.

Men når du leser indikasjonen for sinusarytmi i henhold til EKG-data, skal mamma ikke umiddelbart panikk og svimme. Det er sannsynlig at sinusarytmi er assosiert med pust, som ofte observeres i barndommen. Det er nødvendig å ta hensyn til forholdene og EKG om babyen ble lagt på den kalde sofaen, var han redd eller forvirret, reflektoren holde pusten øker manifestasjoner av respiratorisk arytmi, som ikke snakke om en alvorlig sykdom.

Ikke desto mindre bør sinusarytmi ikke betraktes som normen, før dens fysiologiske essens er definitivt bevist. Så er sykdomspatologien ofte diagnostisert hos prematur spedbarn påvirket av intrauterin hypoksi hos barn, med økt intrakranielt trykk hos nyfødte. Det kan provosere raketter, rask vekst, VSD. Når nervesystemet mates, forbedres reguleringen av rytmen, og forstyrrelsene selv kan passere.

En tredjedel av sinusarytmier hos barn er patologisk i naturen og er forårsaket av arvelige faktorer, infeksjon med høy feber, revmatisme, myokarditt, hjertefeil.

Sport for respiratorisk arytmi er ikke kontraindisert for barn, men bare under betingelse av konstant dynamisk overvåking og EKG-opptak. Hvis årsaken til ustabil sinusrytme ikke er fysiologisk, vil kardiologen bli tvunget til å begrense barnets sportsaktiviteter.

Det er klart at foreldrene er bekymret for et viktig spørsmål: hva skal jeg gjøre hvis sinusrytmen er feil på EKG eller arytmen er løst? Først må du gå til kardiologen og gi barnet en kardiografi igjen. Hvis fysiologien til endringene er påvist, så nok observasjon og EKG 2 ganger i året.

Hvis ustabiliteten til sinusrytmen ikke passer innenfor rammen av normvarianten, skyldes ikke puste eller funksjonelle årsaker, vil kardiologen foreskrive behandlingen i samsvar med den sanne årsaken til arytmen.

Når de snakker om sinusrytmen i hjertet

Hver voksen person var minst en gang elektrokardiogram. Resultatene av denne studien gir leger ofte i hendene på pasientene. Nesten alltid i beskrivelsen kommer begrepet sinusrytme i hjertet - hva betyr dette for pasienten, og hvordan behandles det?

Hvorfor hjertet er krympet

Hjertemusklen utfører sin funksjon ved regelmessig reduksjon, noe som sikrer pumping av et virkelig stort volum blod. En gjennomsnittlig person har mer enn 7 tonn blod per dag gjennom hjertet.

Menneskets hjerte er forkortet av de elektriske impulser av eksitasjon produsert i et spesielt område av hjertet - i sinus. Den befinner seg i det høyre atriumet, på det punktet hvor en hul vene kommer inn i den, og kalles Keith Flake knuten eller den viktigste driveren for rytmen.

Den elektriske impulsen fra forekomststedet sprer seg over hele hjertet i 200-300 millisekunder, og hos nyfødte barn enda raskere - for 120-150 ms. Excitasjon dekker hele tiden atriene og ventriklene, som sikrer normal hjerterytme.

Sinusrytme - hva betyr det

Fysiologisk eller sinusrytme kalles den vanlige rytmen av hjertekontraksjoner, når kilden til elektrisk aktivitet i hjertet er nøyaktig knuten til Keith Flake. De viktigste egenskapene til sinusrytme:

 1. På en maskinvare rytme plate (EKG), er det prongs P som visualiserer atrielle sammentrekninger.
 2. P-bølgen går alltid foran QRS-komplekset, det vil si at atriell kontraksjon alltid overskrider sammentrekningen av ventrikkene.
 3. Avstanden fra tannen P til tann Q er 120-200 ms.
 4. Sinus rytme av hjertet i normalt hos voksne er representert ved 60-90 hjertebanken per minutt.
 5. Likestilling av alle intervaller R-R (eller P-P).

Tilstedeværelsen av uttrykket "sinus" -rytmen ved å beskrive resultatene av elektrokardiografi antyder at personen i det minste ikke har arytmier. I dette tilfellet bør det tas hensyn til andre parametere.

Viktig! I et barn er sinusrytmen forskjellig fra voksen - dette betyr at frekvensen av sammentrekninger på 90-120 per minutt er normen i en alder av 4-6 år.

Hva er sinus rytmeforstyrrelser i hjertet?

Det finnes flere varianter av sinusrytmeavvik fra normen. Hvert brudd har sine egne særegenheter, og ikke alle krever behandling.

Sinus takykardi. Overflød av hjertesammensetningen over 90 slag per minutt. Det kan være ganske fysiologisk, for eksempel hvis EKG ble registrert umiddelbart etter trening. Anomaløs sinus takykardi blir talt i tilfelle at hjertet "pounding" oftere enn 120 slag per minutt, og dette har ingenting å gjøre med fysiske øvelser eller emosjonell stress. Ved en frekvens på 180-210 slag per minutt føler en person veldig dårlig: det er en klar mangel på luft, en følelse av frykt utvikler seg. I dette tilfellet er øyeblikkelig medisinsk behandling nødvendig.

Sinus bradykardi. Hjertefrekvensen er under grensen på 60 kutt. Normalt kan denne tilstanden observeres hos en person under søvnen. I en tilstand av våkenhet er sinus bradykardi i et overveldende antall tilfeller et tegn på hjerteproblemer.

Sinus arytmi. Staten når sinusrytmen blir ikke helt vanlig, er det en forskjell mellom varigheten av R-R-intervaller, men kilden til pulserne forblir den samme - sinuskoden. Ofte er det bestemt til helt friske barn og voksne (en syklisk form), siden sinusrytmen avhenger noe av respiratorisk aktivitet: ved innånding er det mindre hyppig og ved utånding - oftere.

Stiv bihule rytme. Hos barn og voksne er det et tegn på patologi, der fysiologisk uregelmessighet forsvinner. Enkelt sagt, hjertet slår i samme frekvens under stress og stress, noe som ikke er veldig bra for kroppen. En stiv sinusrytme kan oppstå som følge av kroniske eller allerede akutte sykdommer: myokarditt hos barn eller infarkt hos voksne.

For ikke å lider av uforståelige vilkår i konklusjonen av et elektrokardiogram, er det bedre å konsultere en lege som lett og enkelt kan forklare alle nyanser av interesse for pasienten.

Årsaker og symptomer på ustabilitet av sinusrytmen

Hva forårsaker uregelmessigheter i sinusrytmen? Det er mange grunner til dette, men det er verdt å skille fysiologiske årsaker fra patologiske, medfølgende sykdommer, og ikke bare hjertekreftene.

fysiologiske

Av fysiologiske årsaker inkluderer:

 • sove;
 • fiznagruzki;
 • emosjonelle erfaringer;
 • matinntak.

Patologisk (forårsaket av sykdom)

Hjertet (relatert til hjertet):

 • iskemi av hjertet av enhver karakter (IHD, angina pectoris, infarkt);
 • kardiovaskulær svikt;
 • kardiomyopati;
 • mangler og uregelmessigheter i hjertets struktur.
 • neurogene sykdommer (neurokirkulatorisk dystoni eller VSD);
 • respiratorisk insuffisiens;
 • anemi,
 • endokrin patologi (tyrotoksisk goiter og andre sykdommer i skjoldbruskkjertelen, binyrene).

Noen medisiner:

 • hjerte glykosider;
 • vanndrivende medisiner;
 • antiarrhythmic drugs (beta-blokkere) og antihypertensive stoffer.

Forgiftning av alvorlighetsgrad, inkludert rus av kroppen som følge av røyking eller drikking av alkohol.

Elektrolytt ubalanse er en tilstand hvor forholdet mellom forskjellige ioner er forstyrret i kroppen:

 • hypo- og hyperkalemi;
 • hypokalsemi;
 • hypomagnesemi.

I de tilfeller der årsaken til sinusrytmeforstyrrelser ikke kan etableres, snakker de om idiopatisk sinusarytmi.

Metoder for behandling av sinusrytmeforstyrrelser

Det bør huskes for alltid at sinusrytmen er en norm for både barn og voksne, så du trenger ikke å straks haste for å finne medisiner for en ikke-eksisterende sykdom. Medisinske tiltak skal startes først etter at patologisk karakter av bruddene er bekreftet.

Umiddelbare medisinske prosedyrer krever en transversal sinus bradykardi (hjerter slår sjeldnere 50 ganger per minutt) og paroksysmal supraventrikulær takykardi (kuttfrekvensen overstiger 150 slag per minutt).

Behandle brudd på sinusrytmen kan ikke bare ved hjelp av medisiner, men også ved hjelp av psykofysiologiske behandlingsmetoder:

 • Psykoterapi.
 • Autotrenirovka.
 • Psykologisk autoregulering.

Disse metodene er spesielt effektive hos unge pasienter - i 80% av tilfellene er alle symptomene som fungerte som grunnlag for kontakt med lege, stoppet. Disse metodene er ineffektive i de tilfeller når det er et fysiologisk substrat for fremveksten av patologi, for eksempel i tilfeller av hjerteavvik, med hjerteinfarkt.

Diagnose av sinusrytmeforstyrrelser

Sinus rytmeforstyrrelser, selv om de ikke krever noen spesifikke tiltak i de fleste tilfeller, bør varsle pasienter. Denne uttalelsen er spesielt relevant for barn - foreldre bør umiddelbart konsultere lege, siden sinusrytmeforstyrrelser kan maske andre sykdommer.

Ved konsultasjonen kan legen utnevne flere forskningsmetoder:

 • EKG etter trening;
 • Ultralyd av hjertet;
 • Holter-overvåking er den mest informative metoden i dette tilfellet, siden den registrerer absolutt alle hjertesammensetninger per dag. Når du studerer de daglige endringene i hjertefrekvensen, er det mulig å fastslå årsaken til forstyrrelsene.

Men ikke bare instrumentelle diagnostiske metoder bør brukes. En kompetent lege kan enkelt undersøke pasienten og samle en anamnese av sitt liv. I en samtale viser det seg ofte at symptomer på sinusrytmeavvik er forårsaket av helt objektive årsaker: røyking, alkoholmisbruk eller idrett.

Profylakse av sinusarytmi

Oppmerksom pasienter, spesielt opptatt av at sinusrytmen har avvik, er godt hjulpet av forebyggingsmetoder. Disse metodene tar sikte på å forhindre situasjoner der sinusrytmen kan forstyrres. De generelle anbefalingene i dette tilfellet er:

 1. Overholdelse av regimet. Sunn søvn: For voksne ikke mindre enn 6 timer per dag, for barn i skolealderen - 8-10 timer, for babyer - på forespørsel.
 2. Et sunt, balansert kosthold. I maten må være tilstede i den nødvendige mengden av alle vitaminer og sporstoffer som kreves for at hjerte kan fungere greit. Det anbefales å berike dietten med produkter rik på kalium: tørket frukt, greener.
 3. For å utelukke stressende situasjoner - sinusrytmen er svært utsatt for påvirkning av adrenalin, som produseres i stort antall under spenning. Etter avtale, kan legen ta lette beroligende midler (tinktur av valerian, urteekstrakte morwort).
 4. Unngå røyking, alkohol og bruk av stoffer som inneholder stimulerende komponenter: kaffe, energidrikker.
 5. Forsiktig etterlevelse av legenes resept. Eventuelle hjerte medisiner tas kun i henhold til ordningen godkjent av legen uten uavhengig dosejustering. Svært ofte blir sinusrytmen ekstremt sjelden når pasienten tar en ekstra tablett med betablokkere eller glykosidholdige stoffer.

Oppsummerer alt som har blitt sagt, det bør sies at sinusrytmen er et helt fysiologisk fenomen som sikrer det menneskelige hjertes normale funksjon. Sinusrytmeforstyrrelser i det overveldende flertallet av tilfellene er helt fysiologiske og krever ingen spesifikk behandling. For å forebygge sinusrytmeforstyrrelser, er det særlig viktig å overholde riktig livsstil og avvise destruktive vaner.

Sinusrytme: hva er det, hva ser ut på EKG, mulige brudd

Fra denne artikkelen lærer du: Hva er hjernens rytme, hva kan dens avvik være, lær hvordan man bestemmer tegnene på en normal og patologisk sinusrytme fra EKG.

Hjernens rytme er forstått som den vanlige sammentrekningen av alle deler av myokardiet på grunn av spennende elektriske impulser fra sinusnoden - den viktigste pacemakeren i hjertet. Dette betyr at hjerterytmen til enhver sunn person er sinusformet.

For en kvalifisert tolkning av EKG, hvor hjertefrekvensen først evalueres, kontakt en kardiolog.

Konseptet og egenskapene til sinusrytmen

Hjertet er det sentrale organet i sirkulasjonssystemet. Den krymper seg automatisk, uavhengig, og så lenge det skjer - kroppen holder livskraften. Autonom aktivitet er mulig på grunn av akkumulering av spesielle nerveceller i visse deler av hjertet. Den største klyngen kalles sinus node. Den befinner seg i øvre del av hjertet og produserer jevnlig spontan sterke elektriske impulser, som passerer gjennom alle deler av myokardiet, forårsaker dens konsekvente sammentrekning. Dette fenomenet er grunnlaget for vanlige normale hjerteslag.

Sinusrytme er en indikator på elektrokardiogrammet (EKG), som sier at hjertet er kontraheres av impulser som kommer fra sinusnoden. Hvis denne EKG-indikatoren er i orden, betyr det at hovedpacemakeren er sunn og har nok styrke til å undertrykke andre foci for spontan elektrisk aktivitet (små og mindre aktive noder som er i myokardiet).

Beskrivelse av hovedtrekkene ved normal hjerteslag:

 1. Frekvensen ligger i området fra 60 til 90 / minutt.
 2. Regelmessighet - hvert etterfølgende hjerteslag oppstår med jevne mellomrom.
 3. Konsistens - hver reduksjon går i samme retning, sekvensielt innfanger først atriumet og deretter ventriklene, som reflekteres av de spesielle egenskapene til lyden av første og andre toner, og også på EKG.
 4. Fysiologisk variasjon er evnen til å endre hjerteslagets frekvens med bevaret regularitet og konsistens som respons på ekstern og intern påvirkning (f.eks. Belastning, søvn, erfaring, smerte, feber, etc.).

Hvilke brudd kan forekomme

Selv om tegn på sinusrytme er registrert på EKG, betyr det ikke at det ikke kan være noen avvik i kroppen. Det er mulig at impulser forekommer i hovednoden, men samsvarer ikke med normale egenskaper. De vanligste bruddene er oppført i tabellen.

Sinusrytme i hjertet på EKG - hva betyr dette og hva kan det fortelle

Hjertrytmen som kommer fra sinusnoden, og ikke fra andre områder kalles sinus. Det er bestemt hos friske mennesker og hos enkelte pasienter som lider av hjertesykdom.

Hjerteimpulser vises i sinuskoden, divergerer da ved atria og ventrikler, noe som fører til at muskelorganet trekkes sammen.

Hva betyr det og hva er normen

Sinus rytme av hjertet på EKG - hva betyr dette og hvordan å bestemme det? I hjertet er det celler som skape momentum takket være et visst antall slag per minutt. De er i sinus- og atrioventrikulære noder, så vel som i Purkinje-fibre, hvorav vevet i hjerte-ventriklene består.

Sinusrytme på et elektrokardiogram betyr at dette Impulsen genereres nettopp av sinusnoden (normen er 50). Hvis tallene er forskjellige, genereres puls av en annen knutepunkt, noe som gir en annen verdi for antall slag.

Normalt er en sunn sinusrytme i hjertet vanlig med en annen hjertefrekvens, avhengig av alder.

Normale indekser i kardiogrammet

Hva holder de oppmerksom på under elektrokardiografi:

 1. Tannen P på elektrokardiogrammet foregår nødvendigvis QRS-komplekset.
 2. Avstanden PQ tilsvarer 0,12 sekunder - 0,2 sekunder.
 3. Tannens form er konstant i hver ledning.
 4. I en voksen svarer rytmfrekvensen til 60 - 80.
 5. Avstanden P-P er lik avstanden R-R.
 6. P-bølgen i norm-tilstanden skal være positiv i den andre standardlederen, negativ i ledningen aVR. I alle andre ledninger (det er jeg, III, aVL, aVF) kan formen variere avhengig av retningen av sin elektriske akse. Vanligvis er tennene P positive i både bly og aVF.
 7. I lederne V1 og V2 vil P-bølgen være 2-fase, noen ganger kan den være overveiende positiv eller overveiende negativ. I ledninger fra V3 til V6 er tannen overveiende positiv, selv om det kan være unntak, avhengig av sin elektriske akse.
 8. For hver tann P må QRS-komplekset, T-bølgen, nødvendigvis spores. PQ-intervallet hos voksne har en verdi på 0,12 sekunder - 0,2 sekunder.

Sinusrytme sammen med den vertikale posisjonen til hjerteets elektriske akse (EOS) viser at disse parametrene er innenfor det normale området. Den vertikale akse viser projeksjonen av organets stilling i brystet. Organets posisjon kan også være i et halvt vertikal, horisontalt, halv-horisontalt plan.

Når EKG registrerer en sinusrytme, betyr det at pasienten ikke har noen problemer med hjertet. veldig det er viktig å ikke bekymre deg og ikke være nervøs når du går gjennom undersøkelsen, slik at du ikke får ugyldige data.

Ikke prøv en gang etter trening eller etter at pasienten klatret til tredje eller femte etasje til fots. Du bør også advare pasienten om at du ikke skal røyke i en halv time før testen, for ikke å få upålitelige resultater.

Overtredelser og kriterier for deres bestemmelse

Hvis det er en setning i beskrivelsen: brudd på sinusrytmen, så er den registrert blokkasjon eller arytmi. Arytmi er noen feil i rytmen og frekvensen.

Blockader kan forårsakes hvis overføring av excitasjon fra nervesentrene til hjertemuskelen forstyrres. For eksempel viser akselerasjonen av rytmen at med normal sekvens av sammentrekninger blir hjerterytmene akselerert.

Hvis det konkluderes med en setning om ustabil rytme, betyr dette manifestasjonen av en liten frekvens av hjerteslag eller tilstedeværelse av sinus bradykardi. Bradykardi påvirker en persons tilstand negativt, ettersom organene ikke mottar den nødvendige mengden oksygen for normal aktivitet.

Hvis en akselerert sinusrytme er registrert, så, mest sannsynlig, denne manifestasjonen takykardi. En slik diagnose er utført når antall hjertefrekvens slag overstiger 110 slag.

Tolkning av resultater og diagnose

For å diagnostisere arytmi bør være å sammenligne de innhentede indikatorene med normindikatorene. Hjertefrekvens under ett minutt bør ikke være større enn 90. For å bestemme denne indeks, er det nødvendig 60 (sekunder), dividert med varigheten av R-R-intervallet (i sekunder), eller for å multiplisere antallet av QRS-komplekser, i 3 sekunder (Stykkets lengde lik 15 cm bånd) 20.

Følgelig kan følgende avvik diagnostiseres:

 1. bradykardi - Hjertefrekvensen / min er mindre enn 60, noen ganger øker P-P-intervallet opptil 0,21 sekunder.
 2. takykardi - Hjertefrekvensen øker til 90, selv om andre tegn på rytme forblir normale. Ofte kan det være en skjev depresjon av PQ-segmentet, og segmentets ST er stigende. I utseende kan det se ut som et anker. Hvis hjertefrekvensen stiger over 150 slag per minutt, blokkeringer av 2. st.
 3. arytmi - er ustabil og uregelmessig sinusrytme av hjertet, når R-R-intervall varierer mer enn 0,15 sekunder, som er forbundet med endringer i antall virkninger på innånding og utånding. Ofte funnet hos barn.
 4. Stiv rytme - overdreven regularitet av reduksjoner R-R varierer mindre enn 0,05 sekunder. Dette kan oppstå på grunn av en feil i sinusknudepunktet eller et brudd på dets nevrogergetative regulering.

Årsaker til abnormiteter

De vanligste årsakene til rytmeforstyrrelser kan vurderes:

 • overdreven alkoholmisbruk
 • noen hjertesykdom;
 • røyking,
 • langvarig bruk av glykosider og antiarytmics;
 • fremspring av mitralventilen;
 • patologi av skjoldbruskkjertelen funksjonalitet, inkludert thyrotoxicosis;
 • hjertesvikt;
 • hjerte sykdommer;
 • smittsomme lesjoner av ventiler og andre deler av hjertet - en sykdom av infektiv endokarditt (symptomene er ganske spesifikke);
 • Overbelastning: emosjonell, psykologisk og fysisk.

Ytterligere forskning

Hvis legen ser resultatene når man undersøker resultatene, er lengden på seksjonen mellom tennene P og også deres høyde ikke likeverdige - sinusrytmen er svak.

For å bestemme årsaken, kan pasienten bli bedt om å gjennomgå ytterligere diagnose: selve patologien eller problemet med det nodale vegetative systemet kan avsløres.

Deretter utpekes Holter-overvåking eller en narkotiketest utføres, noe som gjør det mulig å avgjøre om det er en patologi på selve nettstedet eller reguleringen av det autonome systemet til noden har forstyrret.

Flere detaljer om svakhetssyndromet til denne noden, se videokonferansen:

Hvis det viser seg at arytmen var et resultat av brudd på stedet selv, blir de utnevnt korrigerende målinger av vegetativ status. Hvis av andre grunner, så brukes andre metoder, for eksempel stimulatorimplantasjon.

Holter overvåking er et vanlig elektrokardiogram som utføres innen 24 timer. På grunn av varigheten av denne undersøkelsen kan spesialister studere hjertets tilstand ved ulike grader av trening. Når du utfører et vanlig EKG, ligger pasienten på sofaen, og under holter-overvåking kan du studere kroppens tilstand og under trening.

Behandlingstaktikk

Sinus arytmi Spesiell behandling krever ikke. En feil rytme betyr ikke at det er noen av de listede sykdommene. Hjertefrekvensforstyrrelser er et vanlig syndromskarakteristisk for enhver alder.

Å unngå hjerteproblemer kan i stor grad hjelpe riktig diett, dagens regime, fravær av stress. Det ville være overflødig å ta vitaminer for å opprettholde hjertet og forbedre karossens elastisitet. På apotek finner du et stort antall komplekse vitaminer, som inneholder alle nødvendige komponenter og spesialiserte vitaminer for å opprettholde hjertemuskelen.

I tillegg til dem kan du berike dietten med slike matvarer som appelsiner, rosiner, blåbær, rødbeter, løk, kål, spinat. De inneholder mange antioksidanter som regulerer antall frie radikaler, hvor mye av dette kan forårsake myokardinfarkt.

For problemfri drift av hjertet til kroppen trenger vitamin D, som finnes i persille, kyllingegg, laks, melk.

Hvis du gjør det riktige dietten, holder deg til dagens regime, kan du oppnå et langt og problemfritt arbeid i hjertemuskelen og ikke bekymre deg for det før alderdom.

Til slutt foreslår vi at du ser på en video med spørsmål og svar om hjerterytmeforstyrrelser:

Les Mer Om Fartøyene