REG av cerebral fartøy: Den sikreste og mest nøyaktige studien

Rheoencephalography - ordet av noen røtter fra de gamle greske det står for «ῥέος» - «for», «ἐνκέφαλος» - «hjerne» og «γράφω.» - «skriftlig avbilde"

Det er at REG i hjerneskipene viser tegningen av hele systemet av fartøy i hodet, deres patenter og mulige skader og problemer.

Hva er det, søknad i medisin

Ledet av REG (bare vær ikke redd!) Når hjernen er utsatt for elektrisk strøm ved hjelp av elektroder. Hvis du noen gang har gjort REG - dette er en "cap" med ledninger, matet knapt merkbar elektrisk ladning på 16-300 kHz.

Våre vev, som utgjør hjernen, fartøyene og lignende, reagerer på en bestemt måte til dagens. På dette tidspunktet registrerer og registrerer datamaskinen alle endringer. Basert på dette utgjøre et kart over arbeidet til organet under studiet, når dekoderes det, oppstår nærvær eller fravær av noen sykdom.

Ofte er det REG som ikke bare gir de mest nøyaktige dataene om fartøyets patenter, blokkering eller brudd, men bidrar også til å velge taktikk for å forhindre alvorlige helseproblemer.

Hva er tildelt og hva som vises

Hovedformålet med denne enheten er å finne ut hvilke prosesser som foregår i vårt hode for øyeblikket. Tilordne en studie etter et alvorlig hode slag, for å forhindre blødning.

Den andre nyttige handlingen av REG er den bestemmer blodstrømmen langs hoved-, større fartøy og sikkerhetssirkulasjon, det vil si at bevegelsen av blodstrømmer omgår hovedfartøyene, hvis de av en eller annen grunn ikke klarer sitt arbeid.

Før oppfinnelsen av rheoencefalografi, slike plager som neurokirkulatorisk dystoni og migrene og sykdommer ble ikke vurdert. Å bevise dem fra et medisinsk synspunkt er nesten umulig. En person betraktes som sunn. Organer fungerer som de skal, og derfor vred seg fra en hodepine mann (og lider av migrene og menn!) Er sannsynlig å simulere. Tross alt, utrolig, fra hodepine disse menneskene er hjulpet bare av de betyr at de inneholder koffein.

Og bare forskningen REG omgrupperte alt på plass. Hun viste seg om sin tilstedeværelse om noen minutter, og folk som lider av villeste hodepine, sluttet å skylle som om de ikke bare fant en tilstrekkelig løsning på sine problemer.

Hva studien viser:

 • alt som skjer i skallen;
 • blodtilførsel til hjernen;
 • arbeidet til individuelle fartøyer;
 • en tilstand av tonus;
 • fartøyets elastisitet
 • hastighet av utstrømning av blod.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for rheoencefalografi

REG anbefales med følgende mulige diagnoser:

 • cerebrovaskulær patologi,
 • dystoni,
 • stenose,
 • migrene,
 • akutte og / eller kroniske sirkulasjonsforstyrrelser,
 • aterosklerose,
 • hjerneslag,
 • for å overvåke effekten av individuelle legemidler og foreskrevet behandling,
 • å identifisere vertebrogenic effekter på arteria vertebralis i Osteochondrose, spondylitt, konsekvenser av skader og lignende.

Direkte indikasjoner:

 • hode traumer,
 • hodepine
 • vegetativ-vaskulær dystoni,
 • kronisk hodepine,
 • svimmelhet,
 • forverring av syn, hørsel, minne,
 • migrene,
 • sirkulasjonsforstyrrelse
 • andre sykdommer.

Kontraindikasjoner til oppførsel av REG:

 • det er tilrådelig å ikke bruke den nyfødte,
 • Hvis sår og slitasje er synlige på nettstedene som skal undersøkes.

Regler for utarbeidelse av prosedyren

 • Ikke bekymre deg. Denne prosedyren er ikke-invasiv, det vil si, krever ikke penetrering inne, injeksjoner eller snitt, (ikke-latin invasio - introduksjon, penetrasjon). Plus, ingen skade på kroppen! Det er tillatt selv for nyfødte.
 • Ta et håndkle med deg. Det vil komme til nytte etter prosedyren. Å tørke en spesiell gel.
 • Ikke tenk på det dårlige, og vind ikke deg selv. Dette er typisk for kvinner. Selv om noen menn ikke kan roe seg ned.

Kurs for eksamen av hodet

Ofte på sykehus, kan du finne en 2-6 kanals rheografi. Jo flere kanaler, desto mer vil området bli utforsket. Det er også polyreografografer.

Trinn for trinn om hvordan du lager REG:

 1. pasienten setter seg ned i en komfortabel stol
 2. steder i hodebunnen smøres med en spesiell gel slik at det ikke er hudirritasjon;
 3. På hodet legger en hette med elektroder, kan det være individuelle metallplater, festet av et gummibånd bare på steder som skal undersøkes,
 4. legen vil be deg om å lukke øynene for ikke å bli utsatt for ytre stimuli.

Nå om de bestemte stedene, og hva bestemmer nøyaktig datamaskinens rheoencefalografi på dem.

REG av cerebral fartøy: hva viser transkripsjon av studien

Rheoencefalografi er en enkel og effektiv type undersøkelse, som er i stand til å oppdage ulike avvik i hjernens arbeid. Til en lav pris av studien har den høy informasjonsverdi og raske resultater. Med tanke på endringer i blodårene i hjernen, gir REG en stor grad av sikkerhet så snart som mulig å avklare diagnosen, og mye raskere enn samme bildebehandling som i det minste kan ta opptil flere måneder.

Takket være REG, kan legen raskt og nøyaktig opprette en diagnose, samt velge behandling av pasienten avhengig av resultatene av behandlingen.

Funksjoner av REG som forskning

Med hjelp av rheoencefalografi vurderer legene hjernecirkulasjonen. Vaskulær tone og blodfyllingsnivå i et bestemt område i hjernen kan bidra til å bestemme utviklingspatogen og starte behandlingen umiddelbart uten å vente på utvikling av alvorlige stadier av sykdommen.

Blant parametrene til REG er det hastigheten til pulsbølgeutbredelsen, viskositeten til blodet, tidspunktet for strømning og hastigheten av blodstrømmen, alvorlighetsgraden av reaksjonen av karene.

Noen leger er imidlertid overbevist om at prosedyren for studien av REG er håpløst utdatert og ikke kan sammenlignes på noen måte til nøyaktigheten og fullstendigheten av dataene som er oppnådd i hjernens tomografi. Dette er delvis sant, men det kan ikke sies at denne studien er helt ubrukelig - det klargjør det kliniske bildet vesentlig og lar legen foreskrive behandlingen så snart som mulig, og dette er noen ganger i stand til å forhindre et dødelig utfall. Derfor utpeker leger fremdeles denne type forskning blant andre i uenige øyeblikk.

Hvordan gjennomføres REG?

Studien utføres ved hjelp av en rheografi - en spesiell opptaksenhet. Prosedyren er som følger: pasienten ligger nede eller setter seg i komfortabel stilling, lukker øynene, elektroder er festet til visse punkter på hodet og festet med gummibånd. Ofte for å øke følsomheten til utstyret, er mottaksdelen av elektrodene dekket med en spesiell gel, som fungerer som en leder.

Pasienten bør være forberedt for det faktum at de områder av huden, noe som vil bli blandet med elektrodene, en sykepleier avfettet med alkohol, og deretter danne kontakter, belagte ledersammensetningen - dette kan føre til ubehag. Deretter, under prosedyren, føres gjennom elektrodene og lave strømavlesninger registreres hjernevev impedans, som deretter dekryptert. Prosedyren selv, med riktig utførelse fra det medisinske personalet, er smertefritt. Kontaktpasta gir noen ganger ubehag ved tilstedeværelsen, men pasientene trenger ikke å bekymre seg, siden det er lett å vaske.

Hovedproblemet med å gjennomføre en studie er at en person er stresset av stresset som skyldes undersøkelsen, på grunn av pannen, blodkarene er smale og resultatene kan være upålitelige. For å unngå dette, forklarer legen prosedyren på forhånd og snakker med emnet i prosessen. Forresten er forespørsler om å snu og flytte ikke bare psykologiske, men også praktiske - ved hjelp av ytterligere data om hvordan du oppfører hjernens fart under bevegelse, kan du tydelig avklare diagnosen. Legen kan også be deg om å puste raskere eller holde pusten, trykk på halspulsåren, gjør litt fysisk trening. Noen ganger, for større pålitelighet, er det brukt funksjonelle tester av nikotinsyre eller nitroglyceringummi.

REG for barn

Separat er det nødvendig å si om REG for barn. Hele prosedyren varer minst 10 minutter, noen ganger strekker seg til en halv time. All denne gangen må barnet sitte eller ligge stille, ofte med lukkede øyne, slik at ytre stimuli ikke distraherer. Denne tiden er ikke nok til å sitte ute, så leger anbefaler eller utdanner barnet, eller ikke bestå eksamen i det hele tatt, hvis barnet er rastløs. Akk, her er begrensningene akkurat det samme som for tomografien. Foreldrenes oppgave er imidlertid å fortelle barnet ditt om hvorfor det er nødvendig og overbevise ham om behovet for å sitte stille for en stund. Det viktigste er at overbevisningen ikke skjer med makt og i en stressende situasjon, da konsekvensene av dette vil smøre hele bildet av studien.

Det er også verdt å merke seg at REG er å foretrekke for barn enn bildebehandling som sitter med elastiske bånd på hodet i nærvær av voksne og foreldre mens barnet er mye enklere enn å være inne i et stort droning instrument alene.

Forklaring av forskningsdata

Det er flere karakteristika av de oppnådde dataene: formen på bølgene, amplitudenes størrelse, tilstedeværelsen og plasseringen i forhold til den nedadgående hovedbølgen av den ekstra bølgen. Kombinasjoner av disse dataene bidrar til å skille mellom de organiske endringene som oppstår i hjernen fra negative endringer, og også for å finne ut uten at det trer inn i skallen hvor lesjonen befinner seg.

Bølgen har anakroticheskuyu og katakroticheskuyu fase, dvs. stigende og bratt skrånende nedadgående bølge har dessuten en spesiell catacrota (dicrotic) tann, som vanligvis er plassert i midten catacrota. Hva mener de?

hel beholder åpningsperiode indikeres via Anacrota varighet i sekunder, mengde av systolisk innstrømning rheographic viser en såkalt indeks, og arteriolære tone - dicrotic indeks og blodstrøm og venøse tone vist via diastolisk indeks. Forskjellige bilder av rheoencefalogrammet er karakteristiske for forskjellige sykdommer, for eksempel:

 • Cerebral aterosklerose er en glatt bølge, toppet er flatt, det er ingen ekstra bølger på den nedadgående delen av bølgen.
 • Aterosklerose av cerebral fartøy - bølger ligner buer eller kuppel.
 • Redusert arteriell tone - økt amplitude, større bratthet og anakrotisk forkortelse, akutt apex, stor og fordrevet dicrotisk tannkjøtt.
 • Økt arteriell tone - en liten amplitude, brekhet av anakrotisk er redusert, og størrelsen er lengre, tannen er forskjøvet mot toppunktet og redusert i størrelse, på anakroten er det flere bølger.
 • Vaskulærdystoni er en flytende lunge, ytterligere bølger på katakrose.
 • Venøs utstrømning er vanskelig - lang og konveks kakrota, før neste syklus, mange flere bølger.
 • Spasm av blodkar - runde topper.
 • Hypertensjon - forskjellig amplitude og form av kurvene, det er ikke et enkelt bilde.

Og også ved hjelp av REG er det mulig å fastslå konsekvensene av hjerneslag og til og med pre-insult tilstanden, hematomer, migrene og andre patologier. Sammen gir dette pasienten mulighet til å gi rettidig og kvalitetssikring.

Hvorfor er REG

Rheoencefalografi er nødvendig i de tilfellene når det er nødvendig:

 • Diagnose av cerebrale vaskulære lesjoner
 • Kontrollerer blodsirkulasjonen i hjernen etter å ha lidd traumer eller operasjoner
 • Vurdering av hypertensjon
 • Vurdering av tilstanden til hjernen med CCI
 • Vurdering av tilstanden til hjernen i encefalopati
 • Evaluering av hjernen tilstanden i hypofyse adenom
 • Vurdering av tilstanden til hjernen etter iskemi eller slag
 • Påvisning av sikkerhetssirkulasjonen
 • Søket etter årsaken til udefinerte symptomer
 • Søk etter årsaken til IRR og VDD

Siden ingen traumatisme oppstår hos pasienten under prosedyren, er REG en av de mest sparsomme og ufarlige diagnostiske metodene.

REG regnes som en av de sikreste og mest milde metodene for forskning, siden det tar bare 10 minutter og gjør ingen skade for pasienten.

Indikasjoner for REG

Dette encefalogrammet kan foreskrives både for diagnostiske og forebyggende formål, siden det er helt trygt. Dette gjelder spesielt for pasienter av eldre og eldre alderen, siden over tidene karossens egenskaper bare forverres, og noen patologi er best kjent på forhånd.

På hvilke klager skriver legene vitne til REG:

 • hodepine
 • Svimmelhet av en annen natur
 • TBI og livmorhalskreft
 • Dårlig arvelighet - tilstedeværelsen blant slektninger til pasienter med vaskulære lesjoner
 • Vegeto-vaskulær dystoni
 • Eldre alder
 • Aterosklerose av cerebral fartøy
 • Meteorologisk avhengighet
 • Uforklarlig tap av hørsel, syn, minne
 • kriser

Denne undersøkelsen eliminerer tvil ved diagnose, og er også formell i tilfelle at det kliniske bildet er mer eller mindre klart i naturen, men muligheten for medisinsk feil forblir.

I tillegg, i forbindelse med ultralyd Doppler-ultralyd, kan denne studien godt argumentere etter volumet av informasjon mottatt med tomografi, mens den fortsatt er mer tilgjengelig og operativ.

Fordelene med reoencefalografi

REG har vist seg å være trygg for helse, noe som gjør det mulig å sende pasienten til eksamen selv om han ved forhåndsdiagnose er helt frisk, det vil si for forebyggende formål. Ja, det har blitt brukt for en stund og kan bli anerkjent av enkelte forskere som moralsk foreldet, men effektiviteten er ikke i tvil.

For å gjennomføre studien er det ikke behov for ekstra laboratorieplass, mye tid og dyrt utstyr, både for tomografi. Samtidig tar enheten en indikasjon på operasjonen av arteriene og venene separat, noe som forenkler diagnosen til enhver tid i utviklingen av sykdommen. De enkle forholdene til prosedyren og smerteløshet for pasienten er de viktigste fordelene i spørsmålet om hvilke undersøkelsesmetoder som skal tilordnes under-alderspasienter.

For de observerte eldre pasientene, er denne prosedyren nødvendigere oftere enn for andre kategorier, men den er tilgjengelig og utførelsen krever ikke store materialkostnader, selv når man kontakter en privat klinikk.

I dag REG brukes for den første evalueringen av nyfødte, men, selvfølgelig, disse studiene seriøst revidert i forbindelse med spesifisitet for virksomhet av cerebral vaskulær person etter fødselen og i første leveår. Amplituden til bølgene er liten, anacrothe lang, snittet er helt fraværende og alt dette er et normalt klinisk bilde av et sunt barn. I alle andre tilfeller gir pasientens alder ingen korreksjoner for å dekode dataene som er oppnådd i studien.

Magnetic resonance imaging og computertomografi er mer detaljert, de gir et mer fullstendig bilde av hva som skjer, samt Doppler ultralyd, men de er ikke like tilgjengelig for allmennheten, og slå på studien kan ta en altfor lang tid på grunn av manglende sikkerhet utstyr klinikker. Men det er kategorier av pasienter som trenger en slik vanlig studie - for eksempel i perioden etter operasjonen. Derfor slutter leger ikke å gjelde for rheoencefalografi.

Eldre pasienter bør ha større sannsynlighet for å gjennomgå denne prosedyren, mens den kan utføres både på privatklinikken og på en hvilken som helst byklinikk.

Nødvendig forskning

Ofte foreskriver legene REG som ekstra forskning, selv når det ikke er spesielt nødvendig. Sikkerheten i prosedyren gir deg mulighet til å gi ut anvisninger bare for å klargjøre diagnosen med det billigste og rimeligste øyeblikket for øyeblikket. Det er vanskelig å si om sine handlinger ikke er rettferdiggjort, men kanskje ikke ett liv ble reddet takket være det faktum at i REG legene fant fokus på sykdom, som pasienten ikke visste. Ved hjelp av denne prosedyren er det enkelt å oppdage en prediscount-stat, som gjør at leger kan gi pasienten all nødvendig assistanse i tide og redde livs- og arbeidskapasitet. Derfor er det vanskelig å forlate REG - til tross for at det i lang tid, det er mye bedre måter å studere den menneskelige hjerne, leger brukes til å stole kjent, fast og nesten aldri en tilførsel av testmetoder. Naturligvis gjelder ikke dette bare for "voksen" av leger, men også barneleger, når de står overfor løse og symptomene begynner å mistenke barnet vegetative-vaskulære dystoni. Forskning i dette tilfellet vil tillate å hjelpe barnet ditt på en riktig måte, og gi ham med ikke-medikamentell behandling på scenen når det er mer effektivt og sykdommen ikke forstyrrer normalt liv, utvikle komplikasjoner av hjerte, lunger, mage-tarmkanalen og kjertler i kroppen.

Hva er en REG-undersøkelse

Periodisk hodepine, tretthet, trykkspring, traumer i skallen eller nakken - alt dette kan indikere et brudd på blodsirkulasjonen. For å bestemme sykdommen i de tidlige stadier, bruker spesialister REG av cerebral fartøy - rheoencephalography. Teknikken bidrar til å gjennomføre en kvalitativ undersøkelse og finne de mest optimale måtene for å løse problemet.

For å finne ut av tilstanden til hjerneskip, benyttes en REG-undersøkelse

REG - hva er det?

Rheoencefalogrammet er et diagnostisk system hvor leger kan vurdere tilstanden til hjernen:

 • å studere tone i arteriene og volumpulsfyllingen;
 • undersøke cerebral sirkulasjon;
 • bestem hastigheten på pulsbølgen og hastigheten på blodstrømmen;
 • sjekk nivået av vaskulær respons.

Fordelene ved fremgangs

Sammen med tomografi (magnetisk resonans og datamaskin), så vel som ultralyddopplerografi, er rheoencefalografi den billigste måten å analysere tilstanden på cerebral fartøy.

Dens fordeler er som følger:

 • enkelhet og kompaktitet - diagnostikk krever ikke dyrt utstyr og ekstra plass i laboratoriet;
 • Effektivitet - studien tar litt tid i forhold til tomografi;
 • smertefrihet - pasienten føler seg ikke ubehag under prosedyren;
 • Sikkerhet - REG kan utføres under graviditet, hos et barn (til og med et nyfødt barn med primær undersøkelse) og alderdom;
 • høy informativitet - enheten anslår nøyaktig hjernens arbeid og gir separat utskrift av tilstanden til blodkar og blodårer, noe som forenkler diagnosen.

REG-undersøkelsen er svært informativ

REG-undersøkelsen er nesten like god som moderne diagnostiske metoder (bortsett fra at de viser et mer komplett og detaljert bilde), og kostnadene ved prosedyren er mye billigere. Dette gjør det tilgjengelig for flertallet av befolkningen.

Hvor kan jeg lage et rheoencefalogram og hvor mye er prosedyren

Du kan gå gjennom undersøkelsen av hodet både i den statlige spesialiserte klinikken og i en privat medisinsk institusjon. I det første tilfellet vil prisene på prosedyren være litt billigere.

Kostnaden for REG er i stor grad avhengig av eierskapet til diagnosesentralen, samt medisinene som brukes under prosedyren. Prisen på et vanlig rheoencephalogram starter fra 690 r. Kostnaden øker dersom studien gjennomføres med funksjonelle tester (i gjennomsnitt 1750 rubler for hele komplekset av manipulasjoner).

Indikasjon for undersøkelsen

På grunn av at REG er en sikker prosedyre, kan den foreskrives til pasienter i alle aldre, både for profylakse og for mistenkte patologiske avvik i hjernen eller kardiovaskulærsystemet.

Slike diagnostikk er tilordnet personer under følgende forhold:

 • hyppige migrene;
 • blokkering av cerebral fartøy
 • urimelig nedgang i hørsel, syn, tap av koordinering, redusert mental kapasitet til arbeid;
 • hode eller nakke skade;
 • mistanke om vegetativ-vaskulær dystoni;
 • arvelig disposisjon til problemer med blodkar.

REG-undersøkelsen er foreskrevet for cerebral vaskulær okklusjon

Å studere tilstanden til arteriene og venene anbefales til personer med økt meteorologisk avhengighet og de som har hatt noen villakriser.

Ganske ofte brukes REG som en hjelpediagnose for:

 • analyse og kontroll av cerebral blodstrøm etter blåmerker, skader eller kirurgiske inngrep;
 • evaluering av operasjonen av cerebral fartøy, samt graden av deres skade på grunn av craniocerebral traumer eller utvikling av sykdommen;
 • studerer tilstanden av hjerneaktivitet etter et hjerteinfarkt, hjerneslag, iskemi;
 • vurdering av vertebrogen innflytelse (innsnevring av karene i livmorhalsområdet, som fôrer de bakre delene av hjernen på grunn av skader eller osteokondrose) på den totale blodstrømmen i hjernen.
En enkel og sikker teknikk bidrar til å bestemme pre-stroke-tilstanden, som i det siste unngår alvorlige konsekvenser.

Slik forbereder du deg på rheoencefalografi

Prosedyren for å undersøke hodet krever ingen spesiell forberedelse.

Det er nok å oppfylle flere grunnleggende anbefalinger:

 • en dag før prosedyren, ikke ta medisiner som kan påvirke blodsirkulasjonen;
 • 3-4 timer før studien, slutte å røyke
 • Straks før eksamen (for 15-20) slapper av, hviler, vær ikke nervøs og ikke bekymre deg.

Andre spesielle manipulasjoner innebærer ikke denne metoden, som igjen bekrefter sin enkelhet og bekvemmelighet.

Noen timer før undersøkelsen trenger du ikke å røyke

Metodikk for å gjennomføre REG

Prosessen med å undersøke hodet tar 12-30 minutter og utføres av et spesielt apparat - en rheografi som kan være 2-6-kanals (forskningsinnholdet avhenger av antall kanaler).

Prosedyren kan utføres i flere stillinger:

 • horisontalt på sofaen med forsiden opp;
 • sitter på en stol
 • med funksjonelle tester (tar nitroglyserin, endrer kroppens stilling, beveger hodet, dype åndedrag eller holder pusten, lett fysisk anstrengelse).

Essensen av metoden består i å sende elektriske signaler til hjernen som leser tilstanden til blodårene når de er fylt med blod.

REG-prosedyren består av flere faser:

 1. På pasientens hode er spesielle sensorer festet, forsmurt med en gelignende væske eller kontaktpasta. Elektroder er festet med et gummibånd som gjentar omkretsen av hodet og ligger i midten av pannen, over ørene og rundt det occipitale området.
 2. Spesialisten slår på enheten og begynner å sende elektriske impulser til hjernen. Data sendes ut til en skjerm eller et papirmedium.
 3. Om nødvendig kan funksjonelle (øvelser) og farmakologiske (innføring av legemidler som utvider blodkarene) utføres, hvorpå REG registreres igjen.

Informasjon om tilstanden til fartøyene er oppnådd av spesielle sensorer

I alle bassenger av fartøy er forskjellig motstand avhengig av plasseringen av elektrodene på det bestemte området av studien av hodet:

 • ekstern halspulsårer - platene er festet over buene på øyenbrynene og foran øret;
 • den indre halspulsåren - nesesonen og området bak øret;
 • bassenger av vertebrale arterier - elektroder er installert bak ørene og på baksiden av hodet.

Med hensyn til den ytterligere manipulering av funksjonelle tester blir som nødvendig i det tilfelle hvor det er mistanke om uregelmessigheter i cerebral blodstrømning i den cervikale osteokondros (vises på LCD-venøse bølge), eller ortostatisk hypotensjon (reduksjon amplitude REG).

Farmakologiske prosedyrer brukes i tilfeller der det er nødvendig å avklare virkningen av hjertearbeid på hjernekarbeidernes funksjon. Denne tilnærmingen innebærer innføring i pasient vasodilaterende medikamenter (nitroglyserin, papaverine, Aminophylline), hvorpå Regler Pay gjentas forskning rheografi.

Resistensen av arterier og vener i løpet av studien overføres i form av en grafisk tegning, som leveres til en papirbærer. Hvordan dechifiserer dataene til rheografen riktig, kun ekspert på dette feltet vet.

Dekoding av resultatene fra REG

Basert på resultatene av rheoencefalografi, bestemmer spesialisten hvilken type oppførsel fartøyene har i REG-bølgen og legger en foreløpig diagnose.

REG av hodekarene: når skal du undersøke og hvordan du kan dechifrere det?

Det faktum at sentralnervesystemet regulerer alle prosessene i kroppen, alle vet, samt at alle cellene dessuten trenger pust og næringsstoffer som kommer gjennom blodkarene. Livskvaliteten er avhengig av kvaliteten på blodtilførselen, og tar hensyn til funksjonene og oppgavene som er tildelt hodet. Stien av blod som bærer "mat" bør være glatt og bare møte "grønt lys". Og hvis i en del av barrieren i form av en innsnevring av fartøyet, blokkering eller en skarp pause i "veien", må forklaringen av årsaken være umiddelbar og pålitelig. I dette tilfellet REG hjerneskip vil være det første trinnet i studien av problemet.

Fartøy som fører til "senter"

Når blodårene i kroppen vår glatt og elastisk, når hjertet er jevnt og presist gir blodsirkulasjonen, noe som gir næring til vev og tar bort avfallsstoffer - vi er rolige og ikke engang merke til disse prosessene. Men under påvirkning av ulike faktorer kan fartøyene ikke tåle og "ødelegge". De kan ikke tilpasse seg temperaturfluktuasjoner og endringer i atmosfæretrykk, de mister evnen til lett å flytte fra en klimasone til en annen. Fartøy miste sin "kompetanse" rask respons på ytre stimuli, så noen spenning eller stress kan føre til vaskulær ulykker, noe som vil bidra til å forhindre rheoencephalography hjernen fartøy, tatt på en riktig måte. Årsakene som fører til brudd på blodstrømmen er som følger:

 • Sammentrekningen av fartøyets lumen som følge av avsetning av kolesterolplakkene forstyrrer elastisiteten, utvikler en aterosklerotisk prosess. Dette fører ofte til hjerteinfarkt eller slagtilfelle;
 • Økt dannelse av trombi kan føre til rive av sistnevnte, migrasjon gjennom blodbanen og lukning av fartøyets lumen (iskemisk berøring).
 • Kraniocerebrale skader, som tidligere har lidd, og, som om de avsluttes sikkert, kan føre til økning i intrakranielt trykk, som også vil bli manifestert av manifestasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser.

Den cerebrale REG kan oppdage nærvær eller fravær av subdural hematom som følge av traumatisk hjerneskade. Blødningen som dannes i hjernevevvet, vil naturligvis skape et hinder for den normale blodstrømmen.

Hvis ikke kjøre langt fremover og å gjennomføre en studie, når symptomene uttrykt mykt og skaper ubehag fra tid til annen, vil hjernen REG ikke bare fastslå tilstanden av skip, men også bidra til å velge taktikk av varsling av alvorlige konsekvenser, true en persons liv.

Videre viser REG ikke bare kvaliteten på stammen blodkar, men er nødvendig for å vurdere sikkerhet sirkulasjon (når blodstrømmen gjennom store fartøy er hindret, og det blir sendt "utenom").

REG og "ikke-alvorlige" sykdommer

Det er forhold som, selv om det ikke er dødelig, men ikke gir et normalt liv. Nå er nevrokirkulatorisk dystoni tilstede hos mange mennesker, derfor betyr det egentlig ikke sykdom fordi "de dør ikke av det". Eller for eksempel migrene (hemicrania), betraktet som et innfall av samfunnsdame, har sikkert nådd våre dager, og mange kvinner forlater ikke alene. Forberedelser for hodepine hjelper som regel ikke om sammensetningen av stoffet ikke inneholder koffein.

Tatt i betraktning en kvinne helt sunn (fordi det ikke er noen tegn på noen sykdom), andre bølger ofte av. Ja, og hun begynner sakte å betrakte seg som en simulant, men forstår imidlertid at undersøkelsen av hodet ikke ville skade. Og i mellomtiden kommer ubærbare hodepine månedlig og er forbundet med menstruasjonssyklusen.

Hodet er foreskrevet og utført REG, problemet løser om noen få minutter, og bruken av tilstrekkelige medisiner fjerner pasienten fra frykt for månedlige fysiologiske forhold. Men dette er et gunstig sykdomsforløp, og det er en annen...

Få vet at det ikke er nødvendig å vurdere lys migrene, fordi ikke bare kvinner lider av det, og ikke bare i ung alder. Menn er også noen ganger "heldige" i denne forbindelse. Og sykdommen kan manifestere seg så mye at en person helt mister effektivitet og trenger en gruppe funksjonshemninger.

Hvordan er analysen av driften av fartøyene i hodet?

Når det er behov for å gjøre REG, begynner pasienter som regel å bekymre seg. Du kan roe deg her med en gang - Metoden er ikke-invasiv, og derfor smertefri. Skader på kroppen REG-prosedyren bærer ikke og kan utføres selv i tidlig barndom.

Inspeksjon av REG-hodet utføres ved hjelp av et 2-6-kanals apparat - en rheografi. Selvfølgelig, jo flere kanaler enheten har, desto større omfang blir forskningen dekket. For å løse store problemer og registrere arbeidet med flere bassenger, brukes polyreiografer.

Så, trinnvis prosedyre ser REG ut slik:

 1. Pasienten er beleilig plassert på en myk sofa
 2. På hodet blir metallplater (elektroder) påført, som på forhånd behandles med en spesiell gel for å forhindre hudirritasjon;
 3. Elektroder er festet med et gummibånd på de stedene hvor det er planlagt å vurdere fartøyets tilstand.
 4. Elektroder pålegges avhengig av hvilken del av hjernen som skal undersøkes av REG:
 5. Hvis legen er interessert i bassenget av den indre halspulsåren, vil elektrodene ligge på nes- og mastoidprosessens bro.
 6. Hvis saken gjelder den eksterne halspulsåren, blir platene styrket foran ørekanalen og over øyenbrynet fra utsiden (løpet av den tidsmessige arterien);
 7. Evaluering av karene i bassenget av vertebrale arterier innebærer påføring av elektroder på mastoid (mastoid) prosessen og oksipitale hoder med samtidig fjerning av elektrokardiogrammet.

Ved undersøkelse av REG-hodet anbefales pasienten å lukke øynene slik at ytre stimuli ikke påvirker sluttresultatet. Dataene som mottas av enheten, er registrert på en papirtape.

Oppnådde resultater fra REG, hvis tolkning krever ytterligere ferdigheter, sendes til en lege som har fått spesialopplæring på dette feltet. Imidlertid er pasienten svært engstelig for å finne ut hva som skjer i sine fartøyer og hva tidsplanen betyr på båndet, fordi, som REG gjør, er han allerede godt til stede og kan til og med roe de som venter i korridoren.

I noen tilfeller, for å oppnå mer fullstendig informasjon om fartøyens funksjon, blir prøver med preparater som virker på vaskulærvegget (nitroglyserin, koffein, papaverin, euphyllin, etc.) benyttet.

Hva betyr uforståelige ord: tolkningen av REG

Når legen begynner å dechiffrere REG, er han først og fremst interessert i pasientens alder, som nødvendigvis tas i betraktning for å skaffe tilstrekkelig informasjon. Selvfølgelig vil normer for tilstanden tonus og elastisitet for en ung og eldre person være annerledes. Kjernen i REG er å registrere bølger som karakteriserer fylling av blod i visse deler av hjernen og blodkarets respons til blodpåfylling.

En kort beskrivelse av oscillasjonens grafiske fremstilling kan presenteres som følger:

 • Den økende linjen til bølgen (anakrotisk) har en tendens til å stige oppover, dens apex er litt avrundet;
 • Den nedadgående (kakrokta) går jevnt ned;
 • Inzisura ligger i midten tredje, etterfulgt av en liten dikrotisk tønn, hvor nedstigningen faller ned og en ny bølge begynner.

For å dechiffrere REG betaler legen oppmerksomhet:

 1. Er bølgene vanlige?
 2. Hva er toppen og hvordan er det avrundet;
 3. Hvordan ser komponentene (stigende og synkende) ut;
 4. Bestemmer plasseringen av skjæringene, den dikrotiske bølgen og tilstedeværelsen av ekstra bølger.

Normer av REG-diagrammer, avhengig av alder

Resultatene av undersøkelsen, som vitner om atherosklerose

Vanlige typer REG

Etter analysen av opptaket av rheoencefalografi, fastsetter legen avviket fra normen og konkluderer med at pasienten ønsker å lese og tolke raskere. Resultatet av studien er bestemmelsen av typen vaskulær oppførsel:

 • Dystonisk type preget av en konstant forandring i vaskulær tone, hvor ofte en hypotonisk med redusert pulsfylling råder, som kan være ledsaget av vanskeligheter med venøs utstrømning;
 • Angiodystonic type adskiller seg lite fra dystonsen. Det er også preget av brudd på vaskulær tone på grunn av en defekt i vaskulærveggen, noe som fører til en reduksjon i blodkarets elastisitet og hindrer blodsirkulasjonen i et visst basseng.
 • Hypertonisk type i henhold til REG noe annerledes i denne forbindelse, er det en vedvarende økning i tonen i de ledende fartøyene med en vanskelig venøs utstrømning.

Typer av REG kan ikke klassifiseres som separate sykdommer, fordi de bare følger andre patologier og fungerer som en diagnostisk veiledning for å bestemme den.

Forskjellen mellom REG og andre hjernestudier

Ofte, når du registrerer deg i medisinske sentre for å undersøke REG-hode, forveksler pasienter det med andre studier som inneholder ordene "electro", "graphia", "encephalo" i navnene sine. Dette er forståelig, alle notasjonene ligner folk langt fra denne terminologien, det er noen ganger vanskelig å forstå. Spesielt i dette henseende, får elektroencefalografi (EEG). Korrekt, både studerer hodet, ved å påføre elektroder og innspille på et papirbånd dataprosessen til noe område av hodet. Forskjellene mellom REG og EEG er at den tidligere studerer tilstanden av blodstrømmen, og den andre oppdager aktiviteten til nevroner i en del av hjernen.

Fartøy med EEG har en indirekte effekt, men en langvarig sirkulasjonsforstyrrelse vil bli reflektert i encefalogrammet. Økt konvulsiv beredskap eller annet patologisk fokus på EEG avsløres godt, som tjener til å diagnostisere epilepsi og konvulsiv syndrom assosiert med traumer og neuroinfeksjon.

Hvor, hvor og hvor mye er det?

Utvilsomt, hvor det er bedre å passere REG av hjernen, hvor prisen svinger fra 1000 til 3500 rubler, løser pasienten. Det er imidlertid svært ønskelig å gi fortrinn til velutstyrte spesialiserte sentre. I tillegg vil tilstedeværelsen av flere spesialister i denne profilen bidra til å sortere kollektivt i vanskelige situasjoner.

Prisen på REG, i tillegg til nivået på klinikken og kvalifikasjoner av spesialister, kan avhenge av behovet for å utføre funksjonstester og manglende evne til å utføre prosedyren i institusjonen. Mange klinikker gir denne tjenesten og går hjem for forskning. Så øker kostnaden til 10000-12000 rubler.

Rheoencephalography of cerebral vessels (REG)

Hjernen trenger full ernæring: oksygen og næringsstoffer kommer gjennom blodet. Det er mange patologier der hans aktivitet er forstyrret av mangel på blod som er levert som følge av feil operasjon av blodkar. Vurdere tilstanden med en ikke-invasiv metode for rheoencefalografi (REG).

Hva er prosedyren

REG hjernen er en av metodene for å diagnostisere tilstanden til blodårene, ved hjelp av hvilke det er mulig å evaluere funksjonen av blodårene og arteriene i hode og livmorhalsområdet.

Denne studien utføres ved å registrere endringer i elektrisk motstand av vev etter å ha utført en svak elektrisk strøm gjennom dem. Siden blod er en elektrolytt (et stoff som fører en elektrisk strøm), når blodkar fyller med blod, reduseres den elektriske motstanden i dem, og dette oppdages ved hjelp av REG. Gitt hastigheten og tidspunktet for endring i motstand, gjør legen konklusjoner om pasientens helse.

Ved hjelp av denne metoden, er det mulig å evaluere pulsering av blodstrømmen i hodet arterier, bestemme graden av venøs utstrømning fra skallen, og undersøke tonen og elastisiteten til fartøyets vegger. REG er en ikke-invasiv studie.

Magnetic resonance imaging (MRI), i motsetning til rheoencefalografi, er mer informativ og kan indikere den nøyaktige plasseringen av det skadede karet, trombus eller annen unormalitet i det vaskulære systemet.

Fordeler og ulemper ved diagnose

Blant fordelene ved denne teknikken kan identifiseres:

 • enkelhet av forskningen;
 • ikke-invasiv;
 • mulighet til å utøve REG i enhver nødvendig tid
 • oppnå separate resultater på tilstanden av arteriene og venene;
 • tilstrekkelig lav pris;
 • mulighet for å studere sikkerhetssirkulasjon, blodstrømshastighet;
 • minimal påvirkning av eksterne faktorer på resultatene av studien.

Følgende faktorer kan klassifiseres som minuser:

 • Studien av fartøyets funksjonelle tilstand, på grunnlag av hvilken det er umulig å diagnostisere;
 • lav informativitet av resultatene, som krever ytterligere studier.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Indikasjoner for rheoencefalografi er:

 • vaskulære patologier av forskjellig opprinnelse;
 • slag;
 • craniocerebral trauma;
 • økt intrakranielt trykk;
 • postoperative tilstander i hjernen;
 • mulige sirkulasjonsforstyrrelser i hodet;
 • væskodynamiske forstyrrelser;
 • arteriosklerose av blodkar;
 • migrene;
 • Studie av konsekvensene av behandling;
 • svimmelhet;
 • støy og ringing i ørene;
 • besvimelse;
 • reduserte analysatorfunksjoner (visuell eller hørselshemmende);
 • minneverdighet eller totalt tap
 • økt sensitivitet for pasienten til værendringer (meteosensitivitet);
 • ryggsmerter;
 • diabetes mellitus;
 • søvnforstyrrelser;
 • arvelige vaskulære sykdommer i anamnesen.

Rheoencefalografi anses ikke for å være en traumatisk eller helse-truende forskningsmetode, så det brukes til å undersøke hvilken som helst gruppe pasienter. Men hvis det er sår på hodet, sopp og andre lesjoner, er det verdt å utsette diagnosen til huden blir gjenopprettet.

Hva er forskjellen mellom forberedelsen til undersøkelsen

Det kreves ingen spesiell spesialisert forberedelse før REG utføres. Men leger anbefaler en dag før studien å stoppe forbruket av kaffe, sigaretter, alkohol og alle rusmidler og sentralstimulerende midler, som de i stor grad påvirker nervesystemet og sirkulasjonssystemet, og resultatene er ikke pålitelige. Det er også nødvendig å sove fullt ut, unngå stressende situasjoner og økt stress.

Det er svært viktig å informere legen om alle medisiner som pasienten behandles med. Før studien, bør mottak av noen av dem avbrytes, da det er fare for å få feil resultat. Like før selve prosedyren tar det 15 minutter å hvile i stillhet, i et ventilert rom.

Hvordan utføres diagnostikk?

Diagnosen utføres ved hjelp av en spesiell rheograph-enhet. Han har fra to til seks kanaler, som gjør det mulig å studere flere områder av hjernen. Ofte blir lesingen gjort ved hjelp av elektroder, som er festet til hodebunnen ved hjelp av spesielle gummibånd. I diameter er de fra 5 til 30 mm, runde i form og laget av metall. For å forbedre signalets konduktivitet er det nødvendig å bruke en spesiell gel, som påføres elektrodene. Pasienten blir bedt om å ta en behagelig pose (sitte eller ligge på sofaen), slapp av så mye som mulig og lukk øynene. Under diagnostikken vises de mottatte dataene enten på dataskjermen eller skrives ut direkte på papir.

Elektroder plasseres avhengig av hvilken del av hjernen som skal studeres:

 • når man vurderer den eksterne halspulsåren, plasseres elektrodene over pannen og foran ørene;
 • å studere den indre halspulsåren - på nesebroen og under ørene;
 • For å undersøke bassenget av vertebrale arterier, velg regionen av mastoidprosessen og de okkipitale hagene.

Under studien benyttes spesielle prøver (også kalt belastninger), som bidrar til å skille mellom funksjonelle og organiske endringer. For eksempel, etter å ha studert tilstanden til fartøyene i ro, blir pasienten gitt nitroglyserin, bedt om å snu hodet i hvilken som helst retning, endre kroppens stilling, holde pusten eller omvendt, begynner å puste raskt. Etter lasting fortsetter opptaket av rheoencefalogrammet. Dette er nødvendig for å se endringene som forekommer på det før og etter fremkomsten av ulike stimuli.

Studien utføres av spesialutdannede sykepleiere, og legen bestemmer seg for tolkningen av dataene som er innhentet. Tidsdiagnosen fra ti minutter til en halv time.

Mulige konsekvenser

Det kan ikke være noen negative konsekvenser etter REG. Men du må være forsiktig med de som har nitroglycerinintoleranse. I dette tilfellet er det nødvendig å advare helsearbeideren på forhånd om en slik egenart av organismen og ikke å bruke prøve med dette stoffet under undersøkelsen.

Forklaring av resultatene

For å korrekt evaluere funnene, tar doktoren hensyn til pasientens alder, da indikatorene for unge og gamle mennesker vil variere sterkt.

Studerte reoentsefalogramma erholdt, som hadde en bølgende form og består av anacrotism (stigende del), catacrotism (avtagende del), hakk (bøying mellom dem) og dicrotic hakk, som opptrer umiddelbart etter at den.

På bølgene av den mottatte timeplanen evaluerer legen båtens arbeid

Legen vurderer bølgeformalitet, arten av konstruksjonen av sine topper, utseendet av anakroter og katastrofer, plasseringen av snittene og dybden av den dikotiske tannen. Tilstedeværelsen av ekstra bølger studeres også.

Etter å ha vurdert dataene som er oppnådd, kan vi snakke om følgende resultater basert på rheogramets utseende:

 • den dystoniske typen REG er indikativ for mulige hypotoniske avvik, en reduksjon i pulsfylling og problemer med utstrømning av blod gjennom venene;
 • angiodistonic type indikerer en nedgang i tonen i veggene i blodårene og en reduksjon i blodstrømmen;
 • Den hypertoniske typen snakker om det økte trykket og tonen til fartøyene som blodet kommer til et hode og deres kompliserte utstrømning.

Amplitude av rheogrammet (APR) indikerer en volumpulsfylling:

 • APR er mindre enn normalt med ikke mer enn 40%, noe som indikerer en moderat reduksjon i puls blod fylling;
 • ved 40-60% - en betydelig reduksjon;
 • på 60-90% - uttalt;
 • ved 90-100% - kritisk.

Det er svært viktig å studere asymmetri-koeffisienten (CA), som indikerer forskjellene i blodfylling av ulike deler av hjernen. Avhengig av alvorlighetsgraden av SC, utmerker seg flere grader av asymmetri:

 • mindre enn 7% - det er ingen uttalt asymmetri;
 • 8-14% - svak asymmetri;
 • 15-25% - moderat asymmetri;
 • mer enn 26% - en uttalt asymmetri.

Dekoding av cerebral arterie regge

REG av cerebral fartøy er en av de mest tilgjengelige når det gjelder kostnadsstudier, som bidrar til å identifisere abnormiteter i hjernen. Til tross for at rheoencefalografi av fartøyene regnes som en utdatert metode, kan man ikke snakke om sin ubrukelighet - en slik undersøkelse blir ofte avgjørende for å etablere den endelige diagnosen, noe som bidrar til å redde livene til mange pasienter.

Essensen av metodikken og dens egenskaper

REG er en metode for å studere cerebral sirkulasjon, basert på bruk av en rheograph, en spesiell opptaksenhet. I hjertet av hendelsen er bestemmelsen av vaskulær tone og nivå av blodpåfylling i et bestemt område på grunnlag av parametere som blodviskositet, pulsbølgehastighet, blodstrømshastighet og vaskulær respons. For alle disse indikatorene er det en viss norm, et brudd på indikatorene som indikerer tilstedeværelsen av patologier.

Rheoencefalografi er en ikke-invasiv studie som gir data om tilstedeværelsen av vaskulære patologier hos en pasient. Smerten og sikkerheten til metoden gjør det mulig å bruke det til pasienter i alle aldre, selv for spedbarn.

Kjernen i prosedyren er å passere en lavfrekvent strøm gjennom hjernestrukturene og vise informasjon om den elektriske motstanden til organvev. Dette gjøres med spesielt utstyr, som har flere kanaler (2 til 6), som gjør det mulig å oppnå data om tilstanden av flere hjernesnitt.

Varigheten av hjerneskapsregistret er ikke mer enn en halv time, mens det faktiske oppkjøpet av informasjon av sensorer tar omtrent 10 minutter. I løpet av denne tiden, den sakkyndige får et tilstrekkelig informative bilde av status og kvaliteten av blodstrøm i de store fartøy og sivile sirkulasjon.

Denne prosedyren bestemmer tilstanden til hjerneskipene, som, under påvirkning av ugunstige ytre faktorer eller interne patologier, slites ut og ikke kan utføre sine funksjoner i sin helhet. REG viser avvikene i diagnosen:

 • Hjernerystelse;
 • slag;
 • hematomer;
 • Aterosklerose av kar
 • Hjernens iskemi;
 • Blodpropper
 • Vegetosovaskulær dystoni;
 • Adenomer av hypofysen;
 • Parkinsons sykdom;
 • Hørselshemmede;
 • Vertebrobasilar insuffisiens.

En diagnostisk øvelse er angitt i tilfeller der pasienten har følgende klager:

 1. Økt meteosensitivitet;
 2. Hyppig migrene;
 3. søvnløshet;
 4. Svimlende tilstander;
 5. Forringelse eller tap av minne;
 6. Lyder i ørene;
 7. Tap av orientering med en skarp forandring i kroppens stilling.

Prosedyren anbefales for personer med nære slektninger som har blitt diagnostisert med cerebral vaskulær sykdom.

REG hjernen kan også foreskrives som en ekstra studie etter MR.

Gjennomføring av rheoencefalografi hos barn er mer å foretrekke enn tomografiprosedyren: i sistnevnte tilfelle er det nødvendig å bli plassert i apparatet og behovet for å ligge i en liggende stilling i lang tid. For REG skal barnet ta en sittende eller liggende stilling og vente en stund, uten å være alene, som ved plassering inne i tomografen.

I tillegg til ikke-invasivitet har denne diagnostiske manipulasjonen en slik fordel som fravær av kontraindikasjoner til å utføre. Det relative forbudet er den nyfødte perioden. Dette skyldes det faktum at bølgenes amplitude i denne alderen er liten, og dette reduserer effektiviteten av studien betydelig. Også REG utføres ikke dersom huden til hvilken elektroder av enheten skal påføres, er skadet av mekanisk virkning, så vel som i bakterielle, sopp- eller parasittiske sykdommer som har spredt seg til disse områdene.

Bære rheoencephalography

Det er ikke nødvendig med spesiell forberedelse for å utføre den oppgitte diagnostiske tiltak: det er nok å bruke ca. 30 minutter før det er i stille tilstand, og noen timer før begynnelsen for å slutte å røyke. I tillegg bør det midlertidig slutte å ta medisiner som påvirker tonen på fartøyene.

Når du undersøker REG fra en pasient, er det nødvendig med ro. For å gjøre dette, anbefales det å lukke øynene, slik at ytre stimuli ikke påvirker sluttresultatet.

Pasienten tilbys å ta en komfortabel stilling for ham - han kan ligge seg eller sitte ned. Derefter avfyres legen huden med alkohol, dekker elektrodene på enheten med en gel, som fungerer som en leder, legger og fikserer dem på enkelte punkter i hodet - avhengig av hvilke deler av hjernen som må undersøkes. Så, hvis en spesialist vurderer egenskapene til bassenget til den indre halspulsåren, er elektrodene festet i nesegruppen dersom gjenstandene for undersøkelse er vertebrale arterier - i mastoidprosessen og okkipitale høyder.

Under prosedyren føres en svak strøm gjennom elektrodene. I prosessen kan en ekspert spørre undersøkeren om å gjøre hodebevegelser slik at nakken er tiltet, inhalerer dypt, holder pusten. Dette er en funksjonell test som er nødvendig for å sammenligne dataene som er oppnådd i hvilemodus og aktivitet, for å avgrense funksjonelle og organiske endringer. For å bestemme utviklingen av sikkerhetssirkulasjonen, klemmer man vekselvis karoten eller vertebralarteriene.

Som en test kan pasienten bli tilbudt å ta halv eller en hel tablett nitroglyserin, men bare hvis han ikke har individuell følsomhet overfor dette legemidlet, glaukom, og hvis blodtrykket ikke senkes.

Under REG registreres indikasjoner på motstanden av hjernevev. Dermed mottar spesialisten informasjon om tilstanden til vaskulær tone, elastisiteten til arteriene, reaktiviteten til blodkarene under påvirkning av faktorer som endrer blodsirkulasjonen og intensiteten av cerebral blodfylling.

Rheoencefalografi av cerebral fartøy gjenspeiler eksisterende venøse forstyrrelser, forstyrrelse av patenter av hovedarteriene, gjør det mulig å gjenkjenne aterosklerose og å avsløre graden av alvorlighetsgraden.

fordelene av prosedyren

Diagnostisk manipulering av REG, til tross for at det er stadig mer foretrukket med ultralyd, CT og MR, har flere fordeler:

 • Prosedyren er trygg for helsen og tilstanden til emnet, så det kan gjøres for forebygging uten frykt for konsekvenser;
 • REG-oppførselen er svært tidkrevende;
 • Metoden for å gjennomføre studien innebærer fjerning av individuelle indikasjoner på tilstanden til venene og arteriene, noe som forenkler diagnosen ved forskjellige stadier av sykdommen;
 • Kostnaden for REG er ikke for høy, sammenlignet med andre metoder for studiet av cerebral sirkulasjon, så den er tilgjengelig for folk som trenger relativt hyppig det - eldre mennesker;
 • Mulighet til regelmessig å undersøke fartøyets tilstand i postoperativ periode;
 • Spesifikt forberedelse til prosedyren er ikke nødvendig.

Til tross for at det finnes mer moderne og sofistikerte metoder for diagnose, blir ikke implementeringen av REG forlatt. Eksperternes vitnesbyrd vitner om at denne forskningsmetoden ikke bare er nyttig som et selvstendig diagnostisk tiltak, men også som en ekstra metode som gjør det mulig å få et komplett bilde som reflekterer tilstanden til pasientens fartøy.

Tolkning av resultater

Når dekoder REG, undersøker spesialisten bølgens amplitude, som karakteriserer fylling av blod i visse områder av hjernen, og bestemmer i hvilken grad normene for normen brytes. For å kunne diagnostisere er det også nødvendig å studere responsen fra REG-bølgen til funksjonstester.

Dekryptering gjør at spesialisten kan komme til en konklusjon, der typen av oppførsel av fartøyene bestemmes. Det er tre typer:

 1. Dystoni. I dette tilfellet er det registrert en konstant endring i vaskulær tone, med en lavere pulspåfylling. Under slike forhold hindrer venøs utstrømning;
 2. Angiodistonichesky. Denne typen har lignende funksjoner som beskrevet ovenfor. Karakteristisk er også et brudd på vaskulær tone, som er forbundet med defekter i strukturen i vaskulærveggen;
 3. Hypertensive. I dette tilfellet fortjener vedvarende hypertensjon av veggene i arteriene, som leverer blod til hjernens strukturer, et brudd på utstrømningen av venøst ​​blod fra hjernen.

Bestemmelsen av typen vaskulær adferd gjør det mulig å oppdage endringer i blodstrømmen og avvik fra normale indekser. Parametrene til REG er således veiledningen for å bestemme eksisterende patologi.

Ved å arbeide med de oppnådde grafiske dataene, tar legen hensyn til at normen av sine indekser avhenger av pasientens alder.

Resultatet av studien vil bestemme pasientens tilstedeværelse:

 • Kolesterolformasjoner på veggene i blodårene, noe som gjør dem mindre elastiske;
 • Trombus, hvor faren ligger i sannsynligheten for deres løsrivelse og etterfølgende blokkering av en viktig arterie;
 • Blødninger i hjernens vev;
 • Blodstrømningsforstyrrelser;
 • Økt intrakranielt trykk.

Konklusjon REG kan oppdage patologier som påvirker hjernearteriene, og bestemmer så snart som mulig riktig behandlingsretning. Du kan finne ut veldig raskt - på bare en dag.

Forskjeller av REG fra andre diagnostiske metoder

REG er ofte forvekslet med et slikt diagnostisk tiltak som EEG-elektroensfalografi. Men mellom disse to metodene er det en signifikant forskjell: den første brukes til å analysere tilstanden til blodkarene i hjernen og evaluere sirkulasjonen i orgelet, det andre - for å studere nevronaktiviteten til de enkelte hjerneområdene.

Det er også metoden for Echo Eg - echoencephalography. Det adskiller seg også fra de som er beskrevet ovenfor, og gjør det mulig å vurdere tilstanden til hjernestrukturer. Ekko er preget av det faktum at under prosedyren reflekteres bølgen av ultralydssignalet på grensene til regioner med forskjellige tettheter.

Mer detaljert om en metode for diagnostikk EhoEg kandidaten til medisinske fag Sergey Aleksandrovich Truhanov forteller:

Alle beskrevne aktiviteter utfyller hverandre, men erstatter ikke.

Kostnaden for REG er lav - fra 1000 til 3500 rubler. Det er også mulig å utføre denne typen diagnose hjemme, men i dette tilfellet vil prisen være rundt 12.000 rubler.

Den skeptiske holdningen til REG-metoden er ikke begrunnet: slik diagnostisk manipulasjon tillater å oppnå et pålitelig resultat og samtidig er det billigere enn andre moderne undersøkelsesmetoder. Likevel bestemmes valget av den mest hensiktsmessige teknikken av legen avhengig av pasientens tilstand og behovet for å undersøke visse forandringer som forekommer i hjernens arterier. Ikke glem at REG ikke har kontraindikasjoner og negativ innvirkning på kroppen, så ikke forsøm det som en metode for å forebygge sykdommer i viktige hjerneårer.

Hva er prosedyren

REG hjernen er en av metodene for å diagnostisere tilstanden til blodårene, ved hjelp av hvilke det er mulig å evaluere funksjonen av blodårene og arteriene i hode og livmorhalsområdet.

Denne studien utføres ved å registrere endringer i elektrisk motstand av vev etter å ha utført en svak elektrisk strøm gjennom dem. Siden blod er en elektrolytt (et stoff som fører en elektrisk strøm), når blodkar fyller med blod, reduseres den elektriske motstanden i dem, og dette oppdages ved hjelp av REG. Gitt hastigheten og tidspunktet for endring i motstand, gjør legen konklusjoner om pasientens helse.

Ved hjelp av denne metoden, er det mulig å evaluere pulsering av blodstrømmen i hodet arterier, bestemme graden av venøs utstrømning fra skallen, og undersøke tonen og elastisiteten til fartøyets vegger. REG er en ikke-invasiv studie.

Magnetic resonance imaging (MRI), i motsetning til rheoencefalografi, er mer informativ og kan indikere den nøyaktige plasseringen av det skadede karet, trombus eller annen unormalitet i det vaskulære systemet.

Fordeler og ulemper ved diagnose

Blant fordelene ved denne teknikken kan identifiseres:

 • enkelhet av forskningen;
 • ikke-invasiv;
 • mulighet til å utøve REG i enhver nødvendig tid
 • oppnå separate resultater på tilstanden av arteriene og venene;
 • tilstrekkelig lav pris;
 • mulighet for å studere sikkerhetssirkulasjon, blodstrømshastighet;
 • minimal påvirkning av eksterne faktorer på resultatene av studien.

Følgende faktorer kan klassifiseres som minuser:

 • Studien av fartøyets funksjonelle tilstand, på grunnlag av hvilken det er umulig å diagnostisere;
 • lav informativitet av resultatene, som krever ytterligere studier.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Indikasjoner for rheoencefalografi er:

 • vaskulære patologier av forskjellig opprinnelse;
 • slag;
 • craniocerebral trauma;
 • økt intrakranielt trykk;
 • postoperative tilstander i hjernen;
 • mulige sirkulasjonsforstyrrelser i hodet;
 • væskodynamiske forstyrrelser;
 • arteriosklerose av blodkar;
 • migrene;
 • Studie av konsekvensene av behandling;
 • svimmelhet;
 • støy og ringing i ørene;
 • besvimelse;
 • reduserte analysatorfunksjoner (visuell eller hørselshemmende);
 • minneverdighet eller totalt tap
 • økt sensitivitet for pasienten til værendringer (meteosensitivitet);
 • ryggsmerter;
 • diabetes mellitus;
 • søvnforstyrrelser;
 • arvelige vaskulære sykdommer i anamnesen.

Rheoencefalografi anses ikke for å være en traumatisk eller helse-truende forskningsmetode, så det brukes til å undersøke hvilken som helst gruppe pasienter. Men hvis det er sår på hodet, sopp og andre lesjoner, er det verdt å utsette diagnosen til huden blir gjenopprettet.

Hva er forskjellen mellom forberedelsen til undersøkelsen

Det kreves ingen spesiell spesialisert forberedelse før REG utføres. Men leger anbefaler en dag før studien å stoppe forbruket av kaffe, sigaretter, alkohol og alle rusmidler og sentralstimulerende midler, som de i stor grad påvirker nervesystemet og sirkulasjonssystemet, og resultatene er ikke pålitelige. Det er også nødvendig å sove fullt ut, unngå stressende situasjoner og økt stress.

Det er svært viktig å informere legen om alle medisiner som pasienten behandles med. Før studien, bør mottak av noen av dem avbrytes, da det er fare for å få feil resultat. Like før selve prosedyren tar det 15 minutter å hvile i stillhet, i et ventilert rom.

Hvordan utføres diagnostikk?

Diagnosen utføres ved hjelp av en spesiell rheograph-enhet. Han har fra to til seks kanaler, som gjør det mulig å studere flere områder av hjernen. Ofte blir lesingen gjort ved hjelp av elektroder, som er festet til hodebunnen ved hjelp av spesielle gummibånd. I diameter er de fra 5 til 30 mm, runde i form og laget av metall. For å forbedre signalets konduktivitet er det nødvendig å bruke en spesiell gel, som påføres elektrodene. Pasienten blir bedt om å ta en behagelig pose (sitte eller ligge på sofaen), slapp av så mye som mulig og lukk øynene. Under diagnostikken vises de mottatte dataene enten på dataskjermen eller skrives ut direkte på papir.

Elektroder plasseres avhengig av hvilken del av hjernen som skal studeres:

 • når man vurderer den eksterne halspulsåren, plasseres elektrodene over pannen og foran ørene;
 • å studere den indre halspulsåren - på nesebroen og under ørene;
 • For å undersøke bassenget av vertebrale arterier, velg regionen av mastoidprosessen og de okkipitale hagene.

Under studien benyttes spesielle prøver (også kalt belastninger), som bidrar til å skille mellom funksjonelle og organiske endringer. For eksempel, etter å ha studert tilstanden til fartøyene i ro, blir pasienten gitt nitroglyserin, bedt om å snu hodet i hvilken som helst retning, endre kroppens stilling, holde pusten eller omvendt, begynner å puste raskt. Etter lasting fortsetter opptaket av rheoencefalogrammet. Dette er nødvendig for å se endringene som forekommer på det før og etter fremkomsten av ulike stimuli.

Studien utføres av spesialutdannede sykepleiere, og legen bestemmer seg for tolkningen av dataene som er innhentet. Tidsdiagnosen fra ti minutter til en halv time.

Mulige konsekvenser

Det kan ikke være noen negative konsekvenser etter REG. Men du må være forsiktig med de som har nitroglycerinintoleranse. I dette tilfellet er det nødvendig å advare helsearbeideren på forhånd om en slik egenart av organismen og ikke å bruke prøve med dette stoffet under undersøkelsen.

Forklaring av resultatene

For å korrekt evaluere funnene, tar doktoren hensyn til pasientens alder, da indikatorene for unge og gamle mennesker vil variere sterkt.

Studerte reoentsefalogramma erholdt, som hadde en bølgende form og består av anacrotism (stigende del), catacrotism (avtagende del), hakk (bøying mellom dem) og dicrotic hakk, som opptrer umiddelbart etter at den.

På bølgene av den mottatte timeplanen evaluerer legen båtens arbeid

Legen vurderer bølgeformalitet, arten av konstruksjonen av sine topper, utseendet av anakroter og katastrofer, plasseringen av snittene og dybden av den dikotiske tannen. Tilstedeværelsen av ekstra bølger studeres også.

Etter å ha vurdert dataene som er oppnådd, kan vi snakke om følgende resultater basert på rheogramets utseende:

 • den dystoniske typen REG er indikativ for mulige hypotoniske avvik, en reduksjon i pulsfylling og problemer med utstrømning av blod gjennom venene;
 • angiodistonic type indikerer en nedgang i tonen i veggene i blodårene og en reduksjon i blodstrømmen;
 • Den hypertoniske typen snakker om det økte trykket og tonen til fartøyene som blodet kommer til et hode og deres kompliserte utstrømning.

Amplitude av rheogrammet (APR) indikerer en volumpulsfylling:

 • APR er mindre enn normalt med ikke mer enn 40%, noe som indikerer en moderat reduksjon i puls blod fylling;
 • ved 40-60% - en betydelig reduksjon;
 • på 60-90% - uttalt;
 • ved 90-100% - kritisk.

Det er svært viktig å studere asymmetri-koeffisienten (CA), som indikerer forskjellene i blodfylling av ulike deler av hjernen. Avhengig av alvorlighetsgraden av SC, utmerker seg flere grader av asymmetri:

 • mindre enn 7% - det er ingen uttalt asymmetri;
 • 8-14% - svak asymmetri;
 • 15-25% - moderat asymmetri;
 • mer enn 26% - en uttalt asymmetri.

Hvilke avvik viser de ytre egenskapene til bølgene - bordet

Hvilken funksjonell forskning brukes til å analysere tilstanden til hjerneskipene - video

Tilbakemelding om oppførsel av rheoencefalografi

Reoencefalografi av hjernen (REG) ble foreskrevet til barnet flere ganger, ble utført i en polyklinisk i henhold til utnevnelsen av en distriktsneurolog. Men generelt, i prosedyren, er jeg skuffet. Faktisk bør det undersøke blodpåfyllingen av hjernekarrene, men ikke direkte, men indirekte. Hvor mange vi har sett konklusjonene, er de på en eller annen måte utydelig og har ikke lagt til noe nyttig for diagnosen og behandlingen. Noen vanlige ord eller ganske forvirrende. Da sa den autoritative legen at denne metoden hovedsakelig har historisk betydning (og praktisk bruk er minimal).

God vår

http://otzovik.com/review_2887887.html

Selv om diagnosen ved hjelp av REG anses av mange for å være ubrukelig, hjalp denne prosedyren oss til å diagnostisere riktig. Prosedyren består av to trinn, den første når pasienten legges på en sofa og setter på en spesiell kant på hodet. På dette tidspunktet må du slappe av så mye som mulig for å få pålitelige resultater. Den andre fasen, med tidsplanen du mottar på REG-kontoret, må du nærme deg en lege som vil dechifisere alle disse dataene riktig. Etter REG ble datterens hode smurt ut med en spesiell gel, så jeg måtte tørke av det grundig for ikke å gå med et vått hode. Etter å ha mottatt transkripsjonen, dro vi til en nevrolog som etter å ha lest konklusjonen, ble enige om og bekreftet min frykt og foreskrevet et kurs av narkotika som forbedret datterens tilstand. Derfor anser jeg denne diagnosen effektiv.

veileder

http://otzovik.com/review_3210733.html

Reoncefalografi er en langt studert metode for å diagnostisere cerebral fartøy, det kan avsløre forekomsten av en rekke sykdommer. Men hvis de oppnådde resultatene har liten informativ verdi, bør det utføres ytterligere undersøkelser.

Hva er det, søknad i medisin

Ledet av REG (bare vær ikke redd!) Når hjernen er utsatt for elektrisk strøm ved hjelp av elektroder. Hvis du noen gang har gjort REG - dette er en "cap" med ledninger, matet knapt merkbar elektrisk ladning på 16-300 kHz.

Våre vev, som utgjør hjernen, fartøyene og lignende, reagerer på en bestemt måte til dagens. På dette tidspunktet registrerer og registrerer datamaskinen alle endringer. Basert på dette utgjøre et kart over arbeidet til organet under studiet, når dekoderes det, oppstår nærvær eller fravær av noen sykdom.

Ofte er det REG som ikke bare gir de mest nøyaktige dataene om fartøyets patenter, blokkering eller brudd, men bidrar også til å velge taktikk for å forhindre alvorlige helseproblemer.

Hva er tildelt og hva som vises

Hovedformålet med denne enheten er å finne ut hvilke prosesser som foregår i vårt hode for øyeblikket. Tilordne en studie etter et alvorlig hode slag, for å forhindre blødning.

Den andre nyttige handlingen av REG er den bestemmer blodstrømmen langs hoved-, større fartøy og sikkerhetssirkulasjon, det vil si at bevegelsen av blodstrømmer omgår hovedfartøyene, hvis de av en eller annen grunn ikke klarer sitt arbeid.

Før oppfinnelsen av rheoencefalografi, slike plager som neurokirkulatorisk dystoni og migrene og sykdommer ble ikke vurdert. Å bevise dem fra et medisinsk synspunkt er nesten umulig. En person betraktes som sunn. Organer fungerer som de skal, og derfor vred seg fra en hodepine mann (og lider av migrene og menn!) Er sannsynlig å simulere. Tross alt, utrolig, fra hodepine disse menneskene er hjulpet bare av de betyr at de inneholder koffein.

Og bare forskningen REG omgrupperte alt på plass. Hun viste seg om sin tilstedeværelse om noen minutter, og folk som lider av villeste hodepine, sluttet å skylle som om de ikke bare fant en tilstrekkelig løsning på sine problemer.

Hva studien viser:

 • alt som skjer i skallen;
 • blodtilførsel til hjernen;
 • arbeidet til individuelle fartøyer;
 • en tilstand av tonus;
 • fartøyets elastisitet
 • hastighet av utstrømning av blod.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for rheoencefalografi

REG anbefales med følgende mulige diagnoser:

 • cerebrovaskulær patologi,
 • dystoni,
 • stenose,
 • migrene,
 • akutte og / eller kroniske sirkulasjonsforstyrrelser,
 • aterosklerose,
 • hjerneslag,
 • for å overvåke effekten av individuelle legemidler og foreskrevet behandling,
 • å identifisere vertebrogenic effekter på arteria vertebralis i Osteochondrose, spondylitt, konsekvenser av skader og lignende.

Direkte indikasjoner:

 • hode traumer,
 • hodepine
 • vegetativ-vaskulær dystoni,
 • kronisk hodepine,
 • svimmelhet,
 • forverring av syn, hørsel, minne,
 • migrene,
 • sirkulasjonsforstyrrelse
 • andre sykdommer.

Kontraindikasjoner til oppførsel av REG:

 • det er tilrådelig å ikke bruke den nyfødte,
 • Hvis sår og slitasje er synlige på nettstedene som skal undersøkes.

Regler for utarbeidelse av prosedyren

 • Ikke bekymre deg. Denne prosedyren er ikke-invasiv, det vil si, krever ikke penetrering inne, injeksjoner eller snitt, (ikke-latin invasio - introduksjon, penetrasjon). Plus, ingen skade på kroppen! Det er tillatt selv for nyfødte.
 • Ta et håndkle med deg. Det vil komme til nytte etter prosedyren. Å tørke en spesiell gel.
 • Ikke tenk på det dårlige, og vind ikke deg selv. Dette er typisk for kvinner. Selv om noen menn ikke kan roe seg ned.

Kurs for eksamen av hodet

Ofte på sykehus, kan du finne en 2-6 kanals rheografi. Jo flere kanaler, desto mer vil området bli utforsket. Det er også polyreografografer.

Trinn for trinn om hvordan du lager REG:

 1. pasienten setter seg ned i en komfortabel stol
 2. steder i hodebunnen smøres med en spesiell gel slik at det ikke er hudirritasjon;
 3. På hodet legger en hette med elektroder, kan det være individuelle metallplater, festet av et gummibånd bare på steder som skal undersøkes,
 4. legen vil be deg om å lukke øynene for ikke å bli utsatt for ytre stimuli.

Nå om de bestemte stedene, og hva bestemmer nøyaktig datamaskinens rheoencefalografi på dem.

 • nesebro,
 • mastoid prosess
 • foran øret,
 • over øyenbryn (langs løpet av den tidsmessige arterien)
 • mastoid (mastoid) prosess
 • occipital mounds

Normer og prinsipper for dekoding resultater

Når dekoder REG fra begynnelsen alderen er viktig pasient. Tønn og elastisitet i blodårene forverres med alderen. Derfor vil reglene for barnet og voksen være svært forskjellige.

Essensen av rheoencephalography er å registrere data på bølger som viser blod fylle hjernen områder og Å spore reaksjonen av blodårene for å fylle dem med blod.

 • Linjen som går opp er mer skarp.
 • Videre - en jevn avrunding.
 • Og linjen som fører ned skal være jevnere.
 • Hvis du deler mentalt avstanden mellom topp og bunn toppene, vil du i midten få en ekstra "tann".
 • Fra den fortsetter nedstigningen sin glatte bevegelse.
 • Bildet gjentas.

Med tanke på dataene, anslår legen:

 1. regelmessighet av bølger;
 2. karakteren av rundingen av toppen;
 3. visning og tilstand av stigende og synkende linjer;
 4. skjæringssted, dikrotisk tann;
 5. Tilstedeværelse av ytterligere bølger.

Unormaliteter og mulig diagnose

 • REG mer glatt,
 • vinkler er flattere,
 • ingen ekstra bølger
 • en stor amplitude av bølger,
 • mer bratt stigning,
 • skarp topp,
 • fordrevne og forstørrede ekstrapungen,
 • kortere stigende linje
 • en liten amplitude av bølger,
 • mer glatt løft,
 • lang stigende linje,
 • fordrevne toppunktet,
 • ikke uttrykt ekstra arr,
 • ytterligere bølger på stigende linje
 • skiller seg fra "flytende tenner"
 • ytterligere bølger på nedstigningslinjen
 • forlengelse og konveksitet på nedstigningslinjen,
 • multi-bølgeområde av kurven før neste REG-syklus

Mulig aterosklerose vil se slik ut:

Gjennomsnittlige priser for prosedyrer i Russland og utlandet

Prisene for REG i Russland svinger fra 1500 til 3500 rubler. Alt avhenger av klinikken og utstyret. Også prisen påvirkes av muligheten til å konsultere flere spesialister. Siden doktorenes konsultasjon gjør sjeldne feil. Som de sier, er et hode bra, men to eller flere er bedre.

Det er også en mulighet til å forlate enheten hjemme. Men da vil prisen på forskning øke automatisk i flere tiår.

I Ukraina er prisen på REG fra 90 til 150 UAH.

I Hviterussland koster rheoencefalografi fra 6600 til 106400 hviterussiske rubler.

I Kasakhstan vil den samme studien koste fra 1100 tenge og mer.

Pris i utlandet også Avhenger av apparatets evner, antall spesialister som jobber med deg og tilgjengeligheten av statsborgerskap av ett land eller et annet. Naturligvis vil statsborgere i deres stater gå gjennom undersøkelsen mye billigere.

Rheoencephalography - ga mennesket et innblikk inn i dybden av skallen uten mulighet for inngrep i strukturen av vev.

Noen ganger er det bedre å betale og være trygg selvfølgelig. For å være redd for undersøkelser, leger og så videre og før eller senere, alle de samme som på sykehus, bare allerede som en konstant "klient".

Hva er rheoencefalografi?

Metoden for rheoencefalografi består i å lede en vekslende elektrisk strøm gjennom hjernevævet og å fastsette parametrene for elektrisk motstand, som avhenger av volumet og viskositeten til blodet i hjernens kar. Spesielt gir de nåværende motstandsparametrene oss mulighet til å estimere parametrene ovenfor. Når fartøyene er fullblodd og utvidet, stiger motstanden av strømmen, og hvis de er innsnevret, så observeres det motsatte bildet.

Fordeler og ulemper ved vaskulær diagnostikk

For tiden rheoencephalography brukes ikke så ofte som før, fordi det er mer nøyaktige metoder for diagnostisering av hjernen forhold og dens fartøy, f.eks elektroencefalografi (EEG), computertomografi (CT) eller magnetisk resonans imaging (MRI - den mest nøyaktige metode for diagnose ). På grunn av det faktum at ikke hvert sykehus eller polyklinisk (for eksempel i rayon-sentre) kan skryte av tilgjengeligheten av moderne utstyr, blir REG en utmerket assistent i diagnosen.

Dersom medisinsk - pleie anlegget har CT-skanning og legen fortsatt sender en pasning rheoencephalography, så oppstår spørsmålet: "Hvorfor REG, snarere enn magnetic resonance imaging eller computertomografi, fordi den andre og tredje metoder er mye mer informativt?".

For det første er det den sikreste måten å diagnostisere patologien til cerebral fartøy. I - andre, ikke alle kan stå støy og lukket rom imaging (spesielt viktig når du tester barn, siden ikke alle barn er i stand til å være i en rolig tilstand, spesielt i fravær av min mor). For det tredje er MR og CT i forhold til REG en dyr metode for undersøkelse. Fordelen med renhefalfografi er også at den bidrar til å undersøke skip, ikke berøre "unødvendige og unødvendige" områder. I magnetisk - resonans og computertomografi samme synlig og ben av skallen og myke vev (som oftest er disse metoder som er aktuelle for mistenkt alvorlig diagnose, slik som tumor-prosess og andre).

En stor brist av REG er at noen følelser, erfaring (og vanligvis ikke vil finne en mann som ikke ville ha opplevd slike følelser før du passerer noen - eller diagnostiske prosedyrer), unnlatelse av å følge for å forberede seg til prosedyren kan påvirke resultatene i undersøkelsen.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for rheoencefalografi

Legen kan gi retning for å gjennomgå rheoencefalografi hvis pasienten har følgende patologiske forhold:

 • hodepine av varierende intensitet, lokalisering og varighet;
 • svimmelhet;
 • cerebral iskemi;
 • slag;
 • støy i ørene og utseendet på "flyr" foran øynene;
 • hjernerystelse og hjerneskade;
 • blåmerker og brudd på livmorhalsens ryggrad og bein;
 • økt intrakranielt trykk;
 • sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen;
 • arteriell hypertensjon;
 • vegetovaskulær dystoni;
 • arteriell hypotensjon
 • patologi av hypothalamo-hypofysen regionen (spesielt tumorformasjoner);
 • encefalopati;
 • Parkinsons sykdom;
 • hyppig synkope
 • aterosklerose;
 • cervikal osteokondrose;
 • minne og søvnforstyrrelser;
 • visuelle og hørselsforstyrrelser;
 • meteorologisk avhengighet.

Rheoencefalografi regnes som en helt sikker metode for funksjonell diagnose, den kan brukes på alle kategorier av befolkningen (fra spedbarn til eldre). Studien utføres ikke i tilfeller hvor pasienten har defekter (sår og slitasje) og smittsomme sykdommer i hodebunnen.

Forberedelse til undersøkelsen

Det er ingen spesiell forberedelse til undersøkelsen. Du må bare prøve å følge følgende anbefalinger:

 • på dagen før studien, ikke ta medisiner som kan påvirke tilstanden til blodårene;
 • Prøv å unngå stressfulle situasjoner dagen før og umiddelbart før forskningen;
 • På dagen for studien om morgenen, ikke drikk kaffe og sterk te;
 • på dagen og før forskning ikke å røyke;
 • umiddelbart før testen hviler i 15-20 minutter;
 • Klargjør servietter og håndklær for å fjerne overflødig gel etter prosedyren.

Slike tiltak er nødvendige for roen i nervesystemet og minimal vaskulær forandring (som kjent, spenning eller påvirkning av visse kjemikalier kan forandre det vaskulære bildet). Overholdelse av slike enkle regler vil hjelpe en spesialist til å nøyaktig vurdere tilstanden til fartøyene i hjernen og gjøre den riktige diagnosen.

Direkte på kontoret for funksjonell diagnostikk, forbereder spesialisten pasienten til undersøkelse ved å avfette huden på områdene som skal undersøkes og påføre reoenzelografelektroder på dem.

Hvordan blir diagnosen ferdig?

Diagnosen utføres ved hjelp av en spesiell rheografisk enhet (rheoenzelograph) koblet til en enhet som registrerer og viser indikasjoner (elektrokardiograf, datamaskin, elektroencefalograf og andre). Under studien skal pasienten være i en behagelig og avslappet holdning. Ofte er han satt i en spesiell stol. En sykepleier eller lege setter elektroder på pasientens hode og fikserer dem med et spesielt elastisk bånd, forsmurt med pasta eller gel. For enkelhets skyld er båndet plassert slik at det passerer langs omkretsen av hodet: over området av superciliary buer, over ørene og langs nakkestøtten.

Anvendelsesområder for elektroder vil alltid være forskjellige og avhenge av hvilke fartøy som bør undersøkes:

 • Hvis det er nødvendig å undersøke vertebrale arterier, må elektroder brukes til regionen av occipitalhøydene og mastoidprosessene;
 • hvis gjenstanden for studien er den eksterne karotisarterien, skal elektrodene være lokalisert i den tidlige regionen;
 • Når man undersøker de indre karotisarteriene, legges elektrodene over på mastoidprosessens område og nesebroen.

I utgangspunktet undersøkes alle fartøyene umiddelbart. Undersøkelsen tar i gjennomsnitt ikke mer enn tjue minutter.

En av de viktigste betingelsene for å gjennomføre rheoencephalography er pasient ro og avslapning.

I tillegg til standardprosedyren for å gjennomføre REG, er det en studie ved hjelp av såkalte funksjonstester. De mest vanlige er tester med pan og tilt hode i forskjellige retninger, inntak av nitroglycerin (under tungen), holding av pusten, dype åndedrag og komplette åndedrag, forandring i kroppsstilling, fysisk trening. Alle indikasjoner registreres også, og deretter sammenlignet med de som ble laget i hvile.

Mulige konsekvenser etter å ha utført REG

Som allerede nevnt, er rheoencefalografi en sikker diagnostisk metode som brukes til å undersøke pasienter i alle aldersgrupper. Som regel er det ingen konsekvenser etter en gitt diagnostisk prosedyre i ro.

Ved utførelse av funksjonstester kan det oppstå hodepine (nitroglycerin har en slik bivirkning) og svimmelhet (etter sving eller fysisk anstrengelse).

Forklaring av resultatene

Legen evaluerer parametrene i studien. Moderne teknologier har forenklet den komplekse prosedyren for å dekode ved å bruke spesialiserte dataprogrammer. På grunn av dette kan pasienten motta resultatene av undersøkelsen innen ti minutter etter prosedyrens slutt (og ikke etter flere dager, som det var før i mange medisinske institusjoner). Pasientens alder er av stor betydning, siden parametrene til reogrammet varierer for hver aldersgruppe.

Alle dataene som er oppnådd som resultat av undersøkelsen, blir omgjort til et grafisk bilde (graf), som er veldig lik et elektrokardiogram i utseende. Enheten gir dem enten på papir eller på skjermen på en dataskjerm.

Det bølgete bildet (hver tann av reogrammet) er delt inn i spesielle segmenter med navn:

 • anakrotisk (stigende del av grafen);
 • toppen av grafen;
 • kakrot (den nedadgående delen av diagrammet);
 • fremspring (bukser på nedstigende del av grafen);
 • en dikrot eller en dikrotisk bølge (den nedadgående delen av grafen, lokalisert etter snittet).

Parametrene til disse segmentene er estimert slike verdier som:

 • Rundhet eller skarphet av toppene i grafen;
 • bølge regularitet;
 • diktatets dybde;
 • hvor snittet er plassert;
 • utseende av anakroter og katakrose;
 • tilstedeværelse eller fravær av ytterligere bølger i cellen.

Det skal bemerkes at slike parametere av tennene som amplitude og tilbøyelighet er ikke mindre viktige. De bestemmer korrespondansen av de oppnådde verdiene med pasientens alder. For eksempel er unge tenner mer uttalt og tilbøyelig sterkere enn hos eldre mennesker.

Viktige indikatorer på rheoencephalogrammet i tabellen

Basert på verdiene av disse indikatorene, er det konstruert et generelt bilde om tilstanden til blodkarene i hjernen.

Et eksempel på rheoencefalografiske parametere er normalt

Normalt er rheoencefalografisk kurve preget av:

 • Spisse tinder (med alder de flater og glatt ut), klare fremspring og dikroter;
 • Tannens stigningstid til 0,1 s, med alder øker til 1,9 s;
 • indikatoren ab / T skal ikke overstige 15%;
 • A1 / A bør ikke overstige 70%;
 • C / A-forholdet bør ikke overstige 75%;
 • asymmetrien av hjernehalvfrekvensen skal ikke overstige 10%.

Pasientanmeldelser

Du kan ikke være redd - du vil ikke føle noe. Mitt barn, under alle omstendigheter, sa at det var til og med litt kryssende, men det var ingen smerte.

anamax1976

http://otzovik.com/review_1304910.html

Selv om diagnosen ved hjelp av REG anses av mange for å være ubrukelig, hjalp denne prosedyren oss til å diagnostisere riktig.

veileder

http://otzovik.com/review_3210733.html

Prosedyren er veldig uforståelig, som selve enheten. Føler ingenting, jeg føler ingenting. Det eneste legen spurte under prosedyren "Hodet spinner ikke?" Jeg svarte det nei, jeg var ikke svimmel. Jeg var redd for at jeg skulle være svimmel og vil. Men ingenting skjedde. Så jeg følte ingenting. Hele prosedyren tok 5 minutter, til slutt ble jeg gitt et utdrag, de fortalte meg å ta det til legen som var ansvarlig. På spørsmålet mitt, om alt er greit, sa doktoren "ja, normalt". Og generelt var dette min konklusjon, fordi legen ansvarlig sa det samme! Jeg forstår fortsatt ikke hva denne prosedyren viser...

Les Mer Om Fartøyene