Oversikt over rheovasography: essensen av forskningen, når og hvem trenger det

Fra denne artikkelen vil du finne ut: hva er formålet med rheovasography, hva er det når det er mistanke om hvilke sykdommer det er vist. Regler for gjennomføring og prinsipper for dekoding av forskningsresultater vil bli vurdert.

Rheovasografi (forkortet RVG) er en diagnostisk metode som gjør det mulig å vurdere den funksjonelle tilstanden til blodstrømmen i karene i ekstremiteter. Reovasografi bidrar til å oppdage områder med fullstendig, delvis lukning av lumen av arterier og vener på grunn av inflammatorisk sykdom eller aterosklerose. Det gjør det også mulig å bedømme om det er eller ikke er en vaskulær insuffisiens (det vil si om fartøyene takler sin funksjon).

Data oppnås ved å registrere den elektriske motstanden når den er utsatt for en høyfrekvent strøm på kroppsdelen av interesse. Tolkning av resultatene er basert på analysen av fylling av blodkar under sammentrekning av hjertets ventrikler (systole), studien av patens og kontraktilitet av karene i ekstremiteter.

Studien utføres av en lege med funksjonell diagnostikk.

Ikke forveksle rheovasography med rheoencephalography. I andre tilfelle er det et spørsmål om å studere blodstrømmen av hodene i hodet.

Hvordan går studien?

Rheovasography er en smertefri prosedyre og delvis ligner fjerning av et elektrokardiogram. Pasienten trenger litt foreløpig forberedelse til studien. Den inkluderer:

 1. Oppsigelse av fysisk aktivitet minst 15 minutter før rheovasography.
 2. Avslag på røyking, minst 2 timer før prosedyren. Nikotin, som finnes i tobakk, forårsaker vasokonstriksjon og kan derfor føre til forvrengning av resultater.
 3. Stopp medisinering dagen før studien. Dette skyldes det faktum at noen av dem er i stand til å påvirke tilstanden til vaskemuren, blodets fluiditet. Hvis stoffet kansellering ikke er mulig (for eksempel med antitumorbehandling), bør legen være advart om dette.

RVG utføres i den bakre posisjonen, for hvilken en sofa er tilveiebrakt. Undersøkte lemmer (bein og armer) skal bli utsatt. Etter at pasienten har en komfortabel stilling, blir huden i sensorenes område avfettet med alkohol.

Avhengig av blodstrømmen av hvilken ekstremiteter vil bli analysert, varierer regionen av plasseringen av innspillingselektrodene. Når man vurderer funksjonell aktivitet av blodkar, er sensorene lagt på fingrene, hender, underarmer og skuldre. Hvis reovasografi av nedre ekstremiteter utføres, plasseres elektrodene på føttene, bena og lårene. Det er ingen andre forskjeller mellom studier av lemmer.

Etter at elektrodene er installert, blir indikatorene registrert. Resultater i form av en kurve vises på skjermen

vitnesbyrd

Studien er utformet for å diagnostisere sykdommer og karet og komplikasjoner.

Klager som fungerer som grunnlag for prosedyren

 • Følelse av nummenhet og kaldt snap i ekstremiteter,
 • kramper av bein og hender,
 • en dramatisk endring i fargen på huden på ekstremiteter.

Sykdommer, hvis det antas å bli utført av rheovasography

 • Aterosklerotiske lesjoner av karene i ekstremiteterne (deponering av plakkene reduserer lumen av arteriene);
 • åreknuter (patologi, ledsaget av et brudd på utstrømning av blod i de dype og overfladiske blodårene i nedre lemmer);
 • tromboflebitt (betennelse i venøs veggen med dannelse av en trombose på den);
 • Raynauds syndrom (en tilstand som manifesterer seg i form av overdreven spasme av fingrene i blodårene);
 • utslettende endarteritt (inflammatorisk sykdom i den indre veggen av arteriene, som til slutt fører til fullstendig blokkering av blodstrømmen på skadestedet);
 • vaskulære komplikasjoner i diabetes mellitus;
 • perifert vegetativ fiasko (forstyrrelse av vaskulær funksjon på grunn av forstyrrelse av nervesystemet).
Varicose ben er en indikasjon på å utføre rheovasography. Som regel foreskriver legen RVG på underekstremitetene umiddelbart etter utseendet på pasienten av slike tegn som tap av følsomhet, ødem og endringer i hudens farge.

Kontra

RVG er en forskningsteknikk som ikke har absolutt kontraindikasjoner. Elektroder overlapper ikke sårområdet, trofasår: For å utføre prosedyren må du velge et upåvirket sted over eller under det skadede området.

Få resultater

Varigheten av studien er ikke 15-20 minutter. Ventetiden for resultatene av rheovasography overskrider ikke en halv time. Kostnaden for prosedyren avhenger av klinikken, som holdes, og ligger i området 500-2500 rubler.

Ved dekoding analyserer eksperten symmetrien for svingninger, nedstigningshøyden og løft av faste linjer. De oppnådde resultatene er skrevet i form av indekser.

 1. Rheografisk indeks. Han snakker om den generelle fyllingen av arteriell sengen av de studerte ekstremitetene. Kontoenheten er om. Resultatene er fra 0,05 ohm og høyere. Lys arteriell insuffisiens svinger innen 0,04-0,05 Ohm. Indikatoren under 0,04 Ohm gjør det mulig å anta tilstedeværelsen av den uttrykte brudd på blodstrømmen.
 2. Elasticitetsindeks. Karakteriserer nivået på vaskulær tone. Normale indikatorer starter ved 0,4. Indeksen innenfor 0,2-0,4 indikerer en moderat hypotensjon. Alt under 0,02 er et tegn på en kraftig nedgang i tonen i vaskulærveggen.
 3. Indeks for utstrømning. Hjelper å dømme intensiteten og hastigheten på utstrømning av blod i en venøs seng. Den normale RVG-indeksen er indeksen i området 0,2-0,5. Tall som overstiger denne terskelen indikerer et brudd på venøs utstrømning og høy risiko for dannelse av trombi.
 4. Indeks for perifer motstand. Beskriver graden av motstand av vaskulærsengen i studieområdet. I fravær av patologi varierer det mellom 0,2-0,45. En skarp avvik i en stor (mer enn 0,55) eller mindre (under 0,15) side indikerer et brudd på vaskulær blodstrøm.

Ekstra prøver

De endrede indeksene som er registrert ved hjelp av rheovasography, indikerer ikke nødvendigvis forekomsten av lesjoner i karossens vegger. Tegn på blodstrømssykdommer kan være forårsaket av spasmer, som er episodisk (funksjonell): dette resultatet kan oppnås dersom regler for foreløpig forberedelse ikke overholdes. For å avgjøre hva det egentlig er - vaskulær skade eller midlertidig spasme - studien utføres med to ekstra prøver: nitroglyserin og kompresjon.

Hva er RVG i underekstremiteter?

Sirkulasjonssirkulasjonen i underkroppene brytes ofte, noe som fører til patologiske prosesser. For å vurdere effektiviteten, foreskriver legene rheovasografi av beina. Hva er det og når er det nødvendig å gjennomgå en undersøkelse?

Essensen av metodikken

Vaskulær reovasografi er en funksjonell diagnostisk metode som bidrar til å vurdere blodsirkulasjonen i ekstremiteter. Vanligvis er prosedyren foreskrevet for å kontrollere blodstrømmen i bena.

Dette skyldes det faktum at fartøyene i denne delen av kroppen er mest patologisk eksponert.

Forskning er en sikker diagnosemetode. Når det utføres, føler pasienten ikke ubehag, han opplever ikke noen bivirkninger. Det er ingen begrensninger på formålet med prosedyren.

Ved bruk av RVG på beina bestemmes abnormiteter i fartøyets funksjon, som skyldes en nedgang i årenes tone, svikt i trofikken og vanskeligheter med blodstrømmen. Under diagnosen registrerer utstyret parametrene ved hvilke fartøyets tilstand vurderes.

Prinsipp for å holde

Reovasografi av beina bruker en sensor med høyfrekvent strøm, som påvirker en persons lem. Samtidig er den elektriske motstanden løst. Indikatoren kan være forskjellig avhengig av hvor mye kroppscellene er mettet med blod.

Enheten vurderer total motstand av vev til elektrisitet. Humant blod har en høy strømgjennomføringsevne og minimal vev og bein. Alle registreringer vises på rheovasogrammet. Det er en kurve der ulike områder av venøs utstrømning og tilstrømning studeres.

Typer av forskning

Tidligere har klinikker utført rheovasografi av nedre og øvre ekstremiteter. Nå er det flere flere typer diagnostikk. Disse inkluderer REG av cerebral fartøy og diagnose av dype vener i nakken.

Men oftest undersøkes beina på beina. Dette skyldes at de blir utsatt for den største byrden. Studien er utført for å bestemme graden av forstyrrelse av leddets sirkulasjon.

Fordeler og ulemper

Alle diagnostiske metoder har sterke og svake sider. Rheovasografi av nedre ekstremiteter har flere plusser enn minuser. Forskningen er ganske enkel, men informativ.

 • Personen føler seg ikke ubehag under prosedyren, da det er ikke-invasivt.
 • Bestillingsordningen er enkel. Dette er en fordel for medisinske fagfolk. Prosedyren utføres av sykepleieren. Dekryptering av RVG på underekstremiteter utføres av legen.
 • Prosedyren er billig, så den er tilgjengelig for alle pasientene.
 • Diagnosen skader ikke menneskers helse. På grunn av dette er det tildelt barn og kvinner som bærer barn. Studien kan gjøres mange ganger.
 • RVG gir pålitelig informasjon om blodsirkulasjon i blodårer.

Ulempene ved teknikken inkluderer den menneskelige faktor. Rheografen kan vise feil informasjon om tilstanden til fartøyene på grunn av feil av medisinsk personell. Pålideligheten av diagnosen av lemmer påvirkes også av utstyrets kvalitet.

Teknikken kan mislykkes, forstyrre en fullstendig undersøkelse av pasienten.

Når er det nødvendig med forskning?

Utstyret gjør det mulig å identifisere den inflammatoriske prosessen, endre integriteten til blodkarets vegger, tilstedeværelsen av aterosklerotiske forekomster i dem. Derfor er årsaken til å utføre RVG slike kliniske manifestasjoner som ødem, følelsesløp i bena, kramper, cyanotisk hud.

I tillegg til symptomatologien til studien er utnevnt dersom følgende indikasjoner:

 • Skade på nedre lemmer.
 • Vaskulære patologier i diabetes mellitus.
 • Åreknuter, preget av en økning i fartøyets lumen, tynningen av veggene, dannelsen av noder.
 • Tromboflebitt, som er en inflammatorisk prosess i blodårene med dannelse av blodpropper i lumen av karene.
 • Aterosklerotisk sykdom, karakterisert ved avsetning av kolesterol i blodårene og arteriene.
 • Endarteritt er en betennelse i de smalte karene i bena.

I tillegg til den mistenkte utviklingen av vaskulære sykdommer, utføres rheovasografi for eldre for forebygging: hos slike pasienter blir vaskulæret lavere og studien er i stand til å oppdage forekomsten av sykdommer.

Forberedelse og implementering av diagnostikk

Til RVG av karene i underdelene, bør hver pasient være godt forberedt: påliteligheten til indikatorene avhenger av dette. Reglene for alle er de samme og består av følgende:

 1. Stopp å ta medisiner som påvirker funksjonen av sirkulasjonssystemet, dagen før prosedyren.
 2. I 8 timer å slutte å røyke, bruk av nikotin tyggegummi.
 3. I 2 timer avstå fra å spise og trene.
 4. 15 minutter før studien starter, ligg på ryggen, slapp av, slapp av.

I rommet hvor RVG på beina utføres, bør temperaturen ligge innenfor 20-23 ºC. Dette er påkrevd fordi pasienten i løpet av studien må klare seg helt, slik at ingenting klemmer eller dekker armene.

Pasienten er plassert på en sofa, festet til føttelektroder, gjennom hvilken impedansoscillasjonene registreres. Ordne enheter strengt symmetrisk. Før påføring behandles huden med alkohol.

Enheter legges over, avhengig av om hele beinet er undersøkt eller bare en del av det. Når det gjelder dette, bestemmer legen fiksjonsmetoden: den kan være langsgående, det vil si på en overflate eller på tverrgående - på begge sider av beinet. Den første typen er valgt når det er nødvendig å studere svak perifer blodstrøm, og den andre typen brukes i alle andre tilfeller.

Deretter registreres impedansoscillasjonene. Prosedyren tar ikke mye tid. Basert på resultatene av studien, bestemmer legen om pasienten har problemer med blodstrømmen i karene til underekstremiteter.

Analyse av indikatorer

Etter å ha gjennomført RVG på underekstremiteter, analyserer legen resultatene av undersøkelsen. Han anslår følgende indikatorer:

 • Rheografisk indeks (RI) indikerer kvaliteten på blodstrømmen. Normen er 0,04-0,05.
 • Elasticitetsindeksen (IE) bidrar til å vurdere elasticiteten til veggene til fartøyene. I en sunn person er verdien 0,2-0,4.
 • Indeks for perifer motstand (IPS). Indikatoren skal variere mellom 0,45 og 0,55.
 • Størrelsen på utstrømningen av blod (BO) indikerer funksjonaliteten til venene. Den normale figuren er 0,2-0,5.

Ifølge disse indikatorene er det mulig å identifisere følgende sirkulasjonsforstyrrelser:

 • Skade. Det er en moderat reduksjon i RI, IE, pasienten er ikke plaget av noen symptomer.
 • Subcompensated. Disse indikatorene er ikke signifikant senket, men pasienten har smertefulle opplevelser når de beveger seg og i rolige omgivelser.
 • Dekompensert. Ved et slikt brudd blir alle parametere avvist, komplikasjoner vises hos en person.

prøver

Når rheovasografi av underdelene, foreskriver legen prøver. De hjelper spesialister til å oppdage patologiske prosesser i sirkulasjonssystemet, og går i latent form.

Legene bruker to typer prøver:

 1. Nitroglyserin. Det er at en person får en tablett nitroglyserin, som løser det. Etter 5 minutter, utfør RVG på bena. Indikatorene oppnådd under denne prosedyren sammenlignes med de som ble etablert i pasientens normale tilstand. Mottaket av legemidlet er nødvendig for å avdekke forskjellen i funksjonell innsnevring av karene fra det organiske. Med en økning i RI og IE er testen positiv, og lidelsen er funksjonell.
 2. Komprimering. Det brukes til å diagnostisere trombose av de dype karene i ekstremiteter. Under undersøkelsen er en mansjett fastgjort til mannen på låret. Da blir den fjernet, RVG utføres og igjen sammenlignet med parametrene i den vanlige studien.

Prisen på prosedyren

Kostnaden for RVG av fartøy på Russlands territorium varierer sterkt. Kostnaden for å undersøke lemmer avhenger av klinikkens status, type utstyr og nødvendig antall prøver. I russiske medisinske institusjoner kan du gjennomgå rheovasografi for ca 1250-3000 rubler.

Prisen på diagnosen er lav, til tross for at prosedyren gir legen mye informasjon. Å spare på ens helse og ignorere problemene med blodsirkulasjon er umulig: dette fører til utvikling av sykdommer i ekstremiteter som krever alvorlig behandling.

Kontrollerer blodkar med rheovasografi (RVG)

Hvis blodtap nesten alltid er åpenbart, har brudd på blodtilførsel ikke slike uttrykksfulle tegn. Nummen i underlivet, hodepine, synshemming kan ignoreres i årevis for å få en svært ubehagelig diagnose som følge av dette.

Blodforsyningssystem

I menneskekroppen er to sirkler av blodsirkulasjon preget: den lille - betjener lungene, og en stor som forsyner alle andre organer med ernæring og oksygen. Blod fra hjertets venstre hjertekammer presses inn i aorta, og beveger seg langs arteriene - mindre blodkar. Den sistnevnte grenen i arterioler og kapillærer - de minste karene som leverer oksygen og ernæring til hver celle.

Fra cellene fjerner blodet nedbrytningsprodukter og karbondioksid, samler inn i venler, deretter vener og går inn i høyre atrium. Venøst ​​blod leveres til en liten sirkulasjon av blodsirkulasjonen, beriket med oksygen i lungene og beveger seg igjen til hjertet for å starte en stor sirkel på nytt.

Den høyeste blodstrømmen observeres i aorta, den minste - i kapillærene. Derfor er bruken av blodtilførselen primært observert i kroppsdelene som er fjernest fra hjertet: blodkarene i nedre ekstremiteter og hodet.

Klassifisering av sirkulasjonsforstyrrelser

Med denne termen menes en innsnevring eller fullstendig hindring av fartøyene. Avhengig av hvilken type blodstrøm som påvirkes, vil alvorlighetsgraden av sykdommen være forskjellig. Det er akutte og kroniske sirkulasjonsforstyrrelser.

 • Akutt - manifestert som hodepine, følelsesløp i ansiktet, nedsatt syn, koordinering, minne og til og med tale. Symptomene oppstår som regel på grunn av overdreven blodtilførsel, det vil si et brudd på normal blodutstrømning på grunn av okklusjon eller sammenbrudd av de venøse karene i hodet. Når innsnevring av fartøyene i underekstremitetene, er det alvorlig smerte i beina, lunken, kramper.
 • Kronisk insuffisiens - oftest uttrykt som en senket temperatur på hender og føtter, nummenhet, hevelse og smerte på slutten av dagen eller etter fysisk anstrengelse. Smerte symptomer i dette tilfellet uttrykkes ganske dårlig, noe som gir lang tid å ignorere tegn på sykdommen. Den vanlige konsekvensen av denne oppførselen er utvikling av iskemi av indre organer og sykdom i venene i underekstremiteter.

diagnostikk

Forstyrrelser i blodsirkulasjonen kan virke som følge av en viss sykdom, derfor er diagnosen av tilstanden til karene som en årsak og som en støttebetingelse, utført i en kompleks undersøkelse.

Rheovasography er essensen av metoden

Dette er en av de mest rimelige og informative måtene på forskning. Det brukes til å bestemme tilstanden til blodkar i visse områder av kroppen - nedre ekstremiteter, hode, nakke, vurdering av veggens elasticitet og blodfylling, lokalisering av områder med delvis eller fullstendig obstruksjon.

Studien er redusert til opptak av elektrisk motstand av vevet til vekselstrøm ved høy frekvens. Kroppsdelen i dette tilfellet regnes som en inhomogen elektrisk leder, hvor væsken utfører den beste elektrisiteten, og verste av alt, beinet.

Elektrisk ledningsevne avhenger av graden av metning av vev med blod - denne indikatoren registrerer enheten rvg. Pulsoscillasjoner reflekteres på kurven i grafen - reaviogrammet. Formen på kurven og fordelingen av toppene er de dataene som diagnostikeren mottar informasjon om tilstanden til fartøyene i nakken, hodet eller bena.

Det er ingen kontraindikasjoner for å gjennomføre rheovasografi.

Benchmark parametere

 • Rheografisk indeks - angir graden av fylling med arterielt blod i det undersøkte området: lemmer eller hode.
 • Elasticitetsindeksen er en indikator på tilstanden til veggene i arterielle fartøy.
 • Motstandsindeksen er et indirekte estimat av perifer motstand.
 • Indeksen for utstrømning - effektiviteten av venøs utstrømning, bestemmes indirekte.

Indikasjoner for forskning

Rheovasografi utføres ved diagnosen av flere sykdommer eller for å vurdere skader knyttet til skader og sykdomsforstyrrelser.

 1. Etablering av en diagnose for perifere blodstrømssykdommer.
 2. Eksamen i diabetes mellitus - sistnevnte er ofte ledsaget av vaskulær patologi.
 3. Raynauds syndrom - for å bekrefte diagnosen.
 4. Varicose forlengelse - for å få informasjon om vener i nedre ekstremiteter.
 5. Skader på nakke og hode - vurdering av konsekvensene.
 6. Diagnose av utvikling av iskemi eller slag.
 7. Tromboflebitt - innhenting av data om okklusjon og innsnevring av venøskarene i underekstremiteter.

Rheovasografi kan foreskrives som en del av en forebyggende undersøkelse, spesielt for eldre mennesker. Med alderen reduseres fartøyets elastisitet, og disse rvg kan advare om utvikling av visse sykdommer.

Prosedyre av studien

Rheovasography er helt smertefri og trygg, i form ligner fjerning av et kardiogram. Et unntak er akutt infeksjon eller forverring av sykdommen, der medisineringskurset ikke kan avbrytes.

Forbereder for rvg

 • Dagen før prosedyren må du slutte å ta medisiner.
 • Røyking bidrar til en betydelig innsnevring av fartøyene og dermed forvrenger dataene. Du bør slutte å røyke minst 2 timer før prosedyren. Et slikt krav er obligatorisk for utførelse.
 • Rvg utføres med en rolig emosjonell og fysisk tilstand, derfor 15 minutter før begynnelsen anbefales det å avstå fra fysisk aktivitet.

Studie av nedre lemmer

Pasienten er plassert på sofaen, beina befri fra klær. Huden på kontaktområdene med sensorene blir avfettet med en løsning av alkohol. Avhengig av det undersøkte området, kan sensorene være plassert på lår, underben eller fot.

Data registreres av rheographs i rekkefølge - fra sentrale seksjoner til periferien. En forutsetning for riktig oppførsel er sensorens symmetriske arrangement.

Undersøkelse av øvre lemmer

Utført på samme måte, bare stedet endres - skulder, underarm, hånd. Når børsten undersøkes, er sensorene på fingrene festet i en avstand på 3-4 cm. Rheovasografien varer ca. 20-25 minutter. Under prosedyren er det ønskelig å observere fred i sinnet.

Nitroglycerintest

For å diagnostisere naturens lidelse - funksjonell spasme eller organisk utføres rvg med en nitroglycerintest. For å gjøre dette blir det vanlige opptaket først gjort, og pasienten legger en nitroglycerintablett (0,5 mg) under tungen og gjentar etter 5 minutter.

Hvis den andre posten indikerer en økning i elastisitetsindeksen og den reografiske indeksen, anses prøven som positiv, og sirkulasjonsforstyrrelser er diagnostisert som funksjonelle.

Hvis det ikke er noen endringer i indeksindeksene, skal prøven være negativ og indikerer organisk stenose av karene, for eksempel på grunn av utviklingen av aterosklerose.

Studie av karene i hode og nakke

Pasienten setter seg i en stilling som er praktisk for ham, en bandasje med sensor-elektrodeplater er festet på hodet. Sensorene er forsmurt med pasta. Rvg av hodet tar omtrent 10 minutter.

Under fjerning av data kan legen be deg om å endre posen, slå hodet eller til og med se den andre veien. Behandling er ledsaget av en forandring i blodtilførselen, noe som gjør det mulig å få mer nøyaktige data.

Dekryptering av data rvg

De kvantitative egenskapene til indeksene bestemmer alvorlighetsgraden av blodstrømningsforstyrrelser.

 • Rheografisk indeks - dens normale verdi er 0,05. En reduksjon på 0,04 anses moderat og er et tegn på arteriell insuffisiens i klasse 1. Det uttrykkes i strid med følsomhet og lavere temperatur på nedre ekstremiteter. Indikatoren under 0,04 er kritisk.
 • Elasticitetsindeksen - normen er en verdi over 0,4. IE mindre enn 0,2 indikerer alvorlige brudd.
 • Indeksen for utstrømningen - en lysutgang er indikert med en indikator i området fra 0,2 til 0,5. En verdi over 0,5 indikerer en vanskelig utstrømning og fare for blokkering av fartøyene.
 • Motstandsindeksen - den normale indeksen varierer fra 0,2 til 0,45. En høyere, så vel som en lavere verdi, indikerer et brudd på blodsirkulasjonen.

Disse rvg tillater vellykket diagnostisering og forebygging av en rekke sykdommer forbundet med blodstrømforstyrrelser. Prosedyren er ganske rimelig både når det gjelder kostnad og maskinvareutførelse, så du trenger ikke vente i flere måneder for å fullføre rvg, som for eksempel når tomografi studerer hodet.

Vi anbefaler at du leser materialet for det du trenger for å sjekke blodårene.

Rheovasografi av øvre og nedre ekstremiteter: indikasjoner, metoder, fordeler

EGR (rheovasography) - er en grafisk metode for bestemmelse av intensiteten av blodstrømmen i karene i de øvre og nedre lemmer, med hvilken legen mottar informasjon om bevegelsen av blod gjennom arteriene og venene i hender og føtter, tilstedeværelsen av iskemi, sammentrekning eller utvidelse av kar, deres tone. Ved mottak av tidsplanen, kan vi konkludere om graden av sirkulatoriske forstyrrelser i studien området (delvis eller fullstendig utslettelse).

RVG utføres av en lege av funksjonell diagnostikk i enhver medisinsk institusjon i retning av en annen spesialist. Beinene i underekstremitetene studeres noe oftere, noe som er forbundet med en større andel av arteriene, benene i beina, i stedet for hendene.

Egenskaper av blodsirkulasjonen i kroppen

En person har 2 sirkler i sirkulasjonen: stort og lite. Den første bærer arterielt blod og samler venøs over hele kroppen, og den andre tjener kun lungene. Når du puster, er blodet mettet med oksygen, går inn i hjertet, som under sammentrekningene sprer det gjennom hele kroppen takket være et forgrenet nettverk av arterier. I vev forblir oksygen, næringsstoffer, og bytteprodukter og karbondioksid tas bort av venesystemet. Den sistnevnte bærer blod gjennom venene til lungene, hvor igjen er det en utveksling.

Krenkelse av sirkulasjonssystemet (arterier, vener, små kapillærer, venuler) påvirker organer, vev, som fører til funksjonelle eller organiske endringer. Selv små stenoser i blodkar, kan spasmer av kapillærene uttrykkes i smerte, nummenhet, lavere ekstremitetstemperatur og andre symptomer. Derfor er det så viktig å avgjøre tid og nivå av lesjonen for å foreskrive riktig behandling så tidlig som mulig.

Fordeler med rheovasografimetoden

Hva er RVG og hva er dets brukervennlighet for diagnose? RVG anses som en svært informativ måte å oppdage vaskulære lesjoner av følgende grunner:

 • ikke-invasiv undersøkelse;
 • helt smertefri;
 • det er ingen kontraindikasjoner;
 • nøyaktighet av beskrivelsen av alle mulige hemodynamiske lidelser i lemmer;
 • RVG i underekstremiteter gjør det mulig å bestemme sirkulasjonen av hovedblodstrømmen eller collaterals;
 • nøyaktig vurdere området for endring i blodstrømmen;
 • differensialdiagnostikk mellom funksjonell karakter av endringer i hemodynamikk og organisk.

Indikasjoner for RVG i ekstremiteter

Rheovasography anbefales ikke bare for allerede eksisterende sykdom, men i tilfelle av klager fra pasienten for å redusere temperaturfølsomhet (kuldefornemmelse), kribling, krampe, blå, hevelse, smerter i bena. Nedenfor er en liste over de mest vanlige sykdommer hvori EGR er vist obligatorisk å vurdere graden av hemodynamisk ustabilitet:

 1. åreknuter i underekstremiteter, komplisert av tromboflebitt, flebitt, ulcerøs huddefekt, ødem i bena;
 2. utslettende endarteritt hos langtrøykende pasienter eller med andre sykdommer i underarmen arterier;
 3. Aterosklerose med dannelsen av aterosklerotiske plakk av kar, tilstedeværelsen av iskemi;
 4. Reynaud syndrom (angiotrophic neurose som fører til spasmer av små terminal arterioles i hendene, mindre ofte bena);
 5. diabetisk angiopati av fartøy hos pasienter med diabetes mellitus;
 6. noen revmatiske sykdommer (nodulær periarteritt);
 7. akutt emboli, trombose;
 8. vibrasjons sykdom med nederlaget i hendene.

Kontra

Rheovasography øvre og nedre ekstremiteter undersøkelse anses som sikker og ikke har absolutte kontra, bortsett fra visse begrensninger: forverring av kroniske sykdommer, alvorlige infeksjoner, inntak av legemidler som påvirker hemodynamikk (antikoagulasjonsmidler, antiblodplate-midler, beta-blokkere, kalsiumkanal-inhibitorer, og andre).

Undersøkelsen kan utføres etter at forverringen avtar, fullstendig kur for infeksjoner og uttak av legemidler dersom de ikke er avgjørende.

Hvordan forberede jeg på RVG?

Hva er denne RVG og hvordan du forbereder deg på det, forteller vanligvis legen som utfører studien. En pålitelig estimat av trekkene ved vaskulær blodstrøm skjer under den forutsetning at pasientens vener og arterier ikke påvirker ytterligere ytre eller indre faktorer (pressing klær, belte, spenning, kaldt i rommet, medisiner, nikotin, kaffe). For dette, før prosedyren for rheovasography er det nødvendig:

 • slutte å ta medisiner som påvirker hemodynamikk (med tillatelse fra den behandlende legen);
 • Ikke røyk før eksamen i minst 7 timer;
 • siste måltid i 2 timer, 24 timer for ikke å drikke kaffe;
 • å begrense fysiske øvelser;
 • Studien foregår i et varmt rom, pasienten tar av nesten alle klærne og ligger stille på sofaen i 10 minutter for avslapning.

Enhver lege vil si at disse faktorene kan endre lesning av RVG i øvre og nedre ekstremiteter, så du må nøye forberede deg til den kommende studien.

Eventuelle negative følelser, stress, følelser kan påvirke resultatene av undersøkelsen!

Forløpet av studien av RVG i ekstremiteter

Rheovasografi er basert på registrering av blodindeksene og fartøyets veggmotstand når høyfrekvent vekselstrøm virker på dem. Pasienten er plassert på sofaen, klær bør fjernes. Huden på det undersøkte området behandles med alkohol for avfetting, så er sensorer festet til lemmen. Sistnevnte ledninger er koblet til rheografen. Signaler mottatt fra fartøyene er registrert på filmen i form av en graf (rheovasogram). Prosedyrens varighet er ca. 30-40 minutter.

Rheografer kan være flerkanals, slik at du kan ta opp data fra flere deler av øvre og nedre ekstremiteter, og enkeltkanal (platen tas i sin tur).

Nåværende påvirker hud, blod og blodårer, og motstandsdata reflekteres på filmen. Blodplasmaet er svært ledende, huden er minst ledende. Rheografen bestemmer den totale motstanden mot strømmen. Formen på den oppnådde grafen, kurvens natur, størrelsen på oppstigningen eller høsten, gi legen den nødvendige informasjonen om tilstanden til hemodynamikk i et bestemt ekstremitetsbeholder.

Resultater av rheovasogrammet

Den resulterende grafen er en veksling av bølger av forskjellig eller lik høyde og bredde. Deres frekvens er synkron med pasientens puls. Bølger viser blodfylling av arterien eller venen avhengig av hjerteaktiviteten. Ved avkodning av RVG på nedre lemmer, så vel som de øvre, bestemmer legen følgende viktige indikatorer:

 • reografisk indeks (RI);
 • perifer motstand (norm 0,2-0,45);
 • mengden venøs utstrømning av blod (0,2-0,5);
 • fartøyets elastisitet (normalt mer enn 0,4).

RI viser total fylling av fartøyet med arterielt blod. Figuren over 0,05 regnes som normen. Mindre verdier indikerer mangel på blodstrøm i karet under studien. Hvis utstrømningen av venøst ​​blod er mindre enn 0,2, indikerer dette en mulig utvidelse av karet, og mer enn 0,5 - utstrømningen av blod fra organet er vanskelig på grunn av spasme, stenose eller andre årsaker. Elasticitet mindre enn 0,4 anses å være redusert. Nylige endringer forekommer med alder som følge av fortykkelse av arteriets intima, skade på aterosklerotiske plakk, med smittsom betennelse.

I løpet av studien kan det også tas prøver som kan oppdage skjulte forandringer i hemodynamikken. Mer vanlig brukt nitroglyserin (farmakologisk test) og kompresjon (funksjonstest). I det første tilfellet fremstille konvensjonelle EGR fartøy på den nedre eller øvre lemmer og deretter gir pasienten rassosat nitroglyserin tablett (dette er et stoff som normalt skal strekke seg fartøy). Testen utføres igjen etter 5 minutter.

Hvis det er en organisk lesjon vener og arterier (aterosklerotisk plakk, stenose som et resultat av fortykkelse av veggen), fartøyene er forstørret og blodstrømmen ikke endres (prøven betraktes som negativ). Hvis spasmen er funksjonell, vil nitroglyserin gjenopprette blodstrømmen til normal (positiv prøve).

Kompresjonstesten gjøres ved påføring av en trykkmanch på låret for å bestemme dyp venetrombose i underbenet. Parametrene til rheogrammet blir sammenlignet med dataene etter fjerning av mansjetten (vurder hastigheten på gjenoppretting av normal blodstrøm).

Etter RVG i ekstremiteter

Etter prosedyren for rheovasography, kan pasienten straks vende tilbake til sin vanlige livsstil, det kreves ingen restriksjoner i diett eller oppførsel. Dekryptering (konklusjon), legen overleverer eller overleverer til den behandlende legen, hvoretter riktig behandling utnevnes, om nødvendig.

For å passere RVG av fartøy i topp- og bunnekstremiteter er det mulig i enhver klinikk ved tilstedeværelse av nødvendig utstyr og utdannet personell. I kombinasjon med ultralydsundersøkelse av vener og arterier gir RVG en enda større mengde informasjon om vaskulære forandringer og hemodynamiske forstyrrelser.

Egenskaper ved utføring og dekoding av reovasografi av ben av kar

Rheovasografi (RVG) er en metode for funksjonsdiagnose, hvor intensiteten og volumet av blodstrømmen i beinets arterielle kar er målt. Teknikken anses som rimelig tilgjengelig. RVG kan utføres i de fleste medisinske fasiliteter.

Essensen av rheovasography

Undersøkelse av blodstrømmen ved hjelp av rheovasografi viser hemodynamikken til underdelene. Ved resultatene av RVG er det mulig å vurdere tilstanden til vener og arterier, for å forutsi ytterligere deformasjoner i kar-systemet. Basert på RVGs vitnesbyrd er det mulig å bedømme nærvær av vasokonstriksjon, graden av permeabilitet.

Rheovasography er en ikke-invasiv, smertefri teknikk. Med andre ord skjer ingen penetrasjon i menneskekroppen i løpet av forskningen. RVG gir ingen bivirkninger og har ingen kontraindikasjoner for bruken.

Under prosedyren brukes en høyfrekvent strøm (10 mA), som påvirker området av kroppen som undersøkes. Under prosessen registreres den elektriske motstanden. Motstandsnivået avhenger av metning av vev med blod (indikatoren for pulsinntak). Det høyeste nivået av elektrisk ledningsevne er karakteristisk for blod, og det laveste - for bein og hud.

Pulsoscillasjoner er festet på rheovasogrammet i form av en kurve. Erfarne diagnostikere leser rheovasogrammet, skiller øyeblikkene for tilstrømning og utstrømning av blod. Tilstanden til pasientens vaskulære system kan bedømmes av symmetriens grad, av naturen av forandringene i kurven, ved lokalisering av bølgene.

Problemer med blodsirkulasjon skyldes oftest en inflammatorisk eller aterosklerotisk prosess i karene. Rheovasogrammet bestemmer en reduksjon i intensiteten av venøs sirkulasjon med en nedsatt vaskulær tone, i tilfelle av vevtrofisme.

Indikasjoner for bruk

Rheovasografi er oftest foreskrevet for symptomer som følelsesløp i bena, cyanotisk hud eller kramper. RVG brukes til å bestemme årsakene til hevelse i nedre ekstremiteter.

Reovasografi er effektiv for studier av tilstanden til blodkar i følgende sykdommer:

 • aterosklerose;
 • tromboflebitt (inflammatorisk prosess på blodkarets vegger, som resulterer i en trombose);
 • Raynauds syndrom - tilstanden er vanligvis kvalifisert som en manifestasjon av den reumatiske prosessen. Krenkelser er bestemt i fingrene.
 • diabetes mellitus - med denne sykdommen er det et brudd på perifer blodstrøm, det vil si at det er en vaskulær patologi;
 • åreknuter;
 • Emboli (tilstopping med blodpropp i blodkar);
 • utrydder endarteritt.

Gjennomføring av forskning

Før pasienten skal gjennomføre rehabilitasjon, må pasienten oppfylle følgende krav:

 1. Dagen før RVG nekter å ta medisiner.
 2. Gi opp røyking 2 timer før prosedyren.
 3. I 15 minutter før testen, vær i en helt avslappet tilstand. I denne perioden bør du ikke være nervøs eller tillate fysisk aktivitet.
 4. Under studien bør underekstremiteter være nakne.

I begynnelsen av prosedyren tilbys pasienten å ligge på ryggen på sofaen. Fagets hud behandles med alkohol. Til de fettfrie områdene i kroppen er installerte sensorer. Fra de vedlagte elektrodene går ledningene til hovedinstrumentet. Sensorene sender signaler til skjermen, der resultatene av rheovasogrammet vises.

RVG kan implementeres ved samtidig bruk av flerkanals-reografier eller alternativt. Sensorene er plassert i en avstand (3-5 cm) fra hverandre. For å få et nøyaktig diagnostisk bilde, er det svært viktig å observere streng symmetri når sensoren plasseres.

Basert på resultatene av studien blir det trukket konklusjoner om arten av endringer i det vaskulære systemet. Slike endringer kan være funksjonelle eller organiske av natur. Avhengig av endringene, vil legen velge taktikken for å behandle pasienten.

Forklaring av resultatene

Hovedfokuset på RVG ben er på den rheografiske indeksen. Denne indikatoren reflekterer fylle blodkar med arterielt blod. Den rheografiske indeksen etableres ved å sammenligne bølgeamplituden (nivået på kurvens maksimale høyde) med høyden på kalibreringspulsen.

Målinger er gjort i Om og viser total strøm av blod til et bestemt område av kroppen. En økning i blodstrømmen betyr en reduksjon i motstanden mot strømmen i området under studien. Som et resultat avhenger verdien av den rheografiske indeksen direkte av hvor full blodkarene er.

I tillegg til den rheografiske indeksen definerer rheovasography indeksene som beskriver følgende parametere:

 • Elasticiteten til karene i underdelene;
 • utstrømningsvolum;
 • perifer motstand.

Fortolkningen av rheovasogrammet viser slike variabler:

 1. Rheografisk indeks. Normalt bør verdien av denne indeksen overstige 0,05 enheter. Indeksen mellom 0,05 og 0,04 indikerer en moderat reduksjon i blodstrømmen. Hvis indeksnivået er under 0,04, er det en alvorlig reduksjon i blodstrømmen.
 2. Indeksen for elasticiteten til fartøyets vegg. Normen er 0,4 enheter. Hvis nivået er mellom 0,2 og 0,4, anses elastisitetsindeksen moderat redusert. Ved en indeks under 0,2 reduseres fartøyets elastisitet kraftig.
 3. Indeks for blodutstrømning. Normalt kan denne figuren variere mellom 0,2 og 0,5 enheter. Indeksen mindre enn 0,2 indikerer en lysutstrømning, og hvis over 0,5 har pasienten en vanskelig utstrømning av venøst ​​blod. Denne indeksen er spesielt viktig for å diagnostisere kronisk venøs insuffisiens.
 4. Indeks for perifer motstand av blodkar. Normen er mellom 0,2 og 0,45 enheter. Hvis motstandsnivået er over 0,55, kan man snakke om et økt motstandsnivå. Figuren under 0,15 indikerer en kraftig redusert motstand.

prøver

Tolkning av resultatene av studien vil ikke være fullstendig dersom prøver ikke utføres. Formålet med prøvene bestemmes av behovet for å bestemme reserven til blodstrømssystemet.

To typer prøver blir brukt:

 1. Kjemisk (andre navn - nitroglyserin, legemiddel). For å utføre stoffet testen, blir pasienten bedt om å ta en tablett nitroglyserin. Etter fem minutters ventetid utføres rheovasografi. De oppnådde dataene blir sammenlignet med resultatene fra tidligere RVG, da pasienten ikke tok nitroglyserin. Prøven er nødvendig for differensiering av funksjonelle vaskulære spasmer og organisk sammenblanding. Hvis det er en økning i indeksene til den rheografiske indeksen og elastisitetsindeksen, anses prøven som positiv, og brudd er klassifisert som funksjonell.
 2. For diagnostiske formål anses en fysisk (kompresjon) test å være viktigere. For å bære den på pasientens lår, påføres en mansjett, etter hvilken luft injiseres i den. Umiddelbart etter at mansjetten er fjernet, utføres en annen rheovasografi. Oppmerksomhet er trukket på tidspunktet for fullstendig gjenoppretting etter komprimeringsvirkning. Ifølge resultatene av en fysisk test er det mulig å bedømme reserver av blodutstrømning fra venene.

Prisene for rheovasography kan variere fra 500 til 2500 rubler (avhengig av region, type utstyr, klinikknivå, etc.). Dette er en relativt tilgjengelig og effektiv måte å diagnostisere vaskulære sykdommer på underekstremiteter på.

Rheovasografi av hender og føtter: essensen av metoden, vitnesbyrdet, hvordan de lager og dekoder

Ofte, etter skade eller ulykke med fysiske skader, kan du høre uttrykket: "Hendene og føttene er intakte - det er allerede bra." Den populære uttalelsen har et solid fundament, siden betydningen av normal funksjon av lemmerne ikke kan overemphasized. Hvis en person begynner å føle ubehagelig følelsesløshet i hender eller føtter, anfall eller kaldt snap, blir legene, i tillegg til en mulig omfattende undersøkelse, tildelt en slik studie som rheovasography.

definisjon

Reovasografi (RVG) er en av måtene å diagnostisere blodsirkulasjonen i pasientens øvre og nedre ekstremiteter. Den undersøkte blodsirkulasjonen kalles hemodynamikken. På grunnlag av undersøkelsen, kan et bilde av den generelle tilstanden av kardiovaskulærsystemet gjøres, kan tonen på fartøyene estimeres.

Ved hjelp av RVG blir det oppnådd data angående tilstanden til venene og arteriene til det valgte området på armene eller bena, og mulige endringer i fartøyets vegger bestemmes. Ofte Resultatene viser om det er delvis innsnevring av fartøyene eller fullstendig hindring av fartøyene.

Siden det i menneskelig aktivitet er en stor belastning på bena, er oftest studien av nedre ekstremiteter, noe som gjør det mulig å vurdere tilstanden av blodstrømmen i beinene i beina.

Du kan gjøre rheovasografi som foreskrevet av en lege, eller uavhengig av hverandre. For å gjøre dette, bør du kontakte et medisinsk, behandlings- og diagnostisk senter eller en spesialisert klinikk.

Reovasografi refererer til invasiv metode for undersøkelse, dvs. betyr ikke inntrengning i pasientens kropp. Når det utføres, brukes en høyfrekvent strøm.

Ikke bruk denne definisjonen for navnet på studien av hodene på hodet. Begrepet "rheovasography of the vessels of head and neck" mangler, siden denne diagnosen er riktig kalt "rheoencephalography". I det generelle konseptet betyr det en metode for å undersøke blodsirkulasjonen, der vibrasjonene av resistens av levende vev blir registrert. I dette tilfellet brukes en alternerende høyfrekvent strøm.

Prinsipp for å holde

Rheovasografi av øvre og nedre ekstremiteter refererer til helt ufarlige diagnosemetoder, karakterisert ved fravær av smertefulle opplevelser og har ingen bivirkninger. Det er ingen kontraindikasjoner for studien.

Under prosedyren påvirker en høyfrekvent strøm (10 mA) et bestemt område av pasientens kropp. Samtidig registreres elektrisk motstand. Denne verdien er variabel og avhenger av blodmetningen av vev, dvs. puls blodstrøm.

Enheten for undersøkelsen registrerer nøyaktig den totale motstanden mot væskens strøm. En høy indikator for elektrisk ledningsevne har humant blod, og det minste - huden og beinene.

Pulse vibrasjoner av blodkar vil bli reflektert på reovassogramme - den resulterende kurven. På den kan du skille mellom individuelle passasjer forbundet med tilstrømning og utstrømning av blod. Formen på rheovasogrammet, dens symmetri, sværheten og karakteren av stigning og fall av kurven, lokaliseringen av bølgene gir informasjon om fartøyets tilstand.

Brudd på blodsirkulasjonen skyldes i hovedsak inflammatoriske eller aterosklerotiske lesjoner av blodkar. Rheovasogrammet under rheovasografi av karene i ekstremiteter kan tydeligvis vise en forverring av blodets blodsirkulasjon, som er forbundet med:

Konsekvensen av disse bruddene er en komplisert utstrømning av blod.

Enheten som brukes til RVG registrerer ikke bare hovedindikatorene, men analyserer også blodsirkulasjonen i fartøyene.

Indikasjoner for ledning

I fravær av uttalt eller tidligere identifiserte sykdommer RVG bør utføres i slike tilfeller hvis følelsesløp i lemmer, blåser eller kramper opptrer. Rheovasografi av nedre ekstremiteter er foreskrevet i nærvær av pasientklager ikke bare for tap av følsomhet, men også for hevelse i beina, en endring i hudens farge.

Denne undersøkelsen er effektiv i forebygging eller behandling av:

 1. aterosklerose;
 2. Tromboflebitt (betennelse i venenees vegger, hvor de danner en trombose);
 3. Raynauds syndrom, som ofte ses som en manifestasjon av revmatisk sykdom. Med det blir det oppdaget brudd i fingrene.
 4. Diabetes mellitus, ledsaget av nedsatt perifer sirkulasjon, dvs. nærvær av vaskulær patologi;
 5. Åreknuter.

Indikasjon for studien kan være emboli (blodpropp). Obliterende endarteritt tjener som en anledning til å utføre rheovasografi av benens arterier, siden det er en sykdom i karene med den overvektige lesjonen av arteriene i nedre ekstremiteter. Med en slik sykdom opplever en person rask tretthet i beina, kramper og smerte, noe som kan føre til halt.

Den forberedende fasen og selve forskningsprosessen

Før du går videre til undersøkelsen av pasientens øvre og nedre ekstremiteter, må de grunnleggende kravene som følger med rheovasografi prosedyren bli oppfylt:

 • Innen 15 minutter skal en person få fullstendig avslapning (foreløpig hvile);
 • I 2 timer før RVG bør nikotininntaket i kroppen stoppes av røykere;
 • 24 timer før studien er det nødvendig å suspendere bruken av medisiner av pasienter som behandles;
 • I RVG på nedre lemmer bør bena befrias fra klær.

Personen befinner seg på sofaen i en stilling som ligger på ryggen. Hudens lemmer skal avfettes med alkoholoppløsning. Sensorer plasseres på de behandlede områdene. Elektroder plassert på beina er koblet til enheten takket være ledningene. Sensorene overfører signalet til skjermen der rheovasogrammet registreres ved beregning av hovedindikatorene.

RVG av ekstremiteter kan utføres samtidig med bruk av flerkanals-rheogrammer eller sekvensielt, med utgangspunkt i kroppsdelene som befinner seg lenger fra senteret, og slutter med områdene nærmere. For å ta opp RVG, for eksempel underarmen, er sensorene plassert i Ulnar fossa og håndleddet. Opptak av reovasografi av tibia er ledsaget av plassering av elektroder i popliteal fossa og ankel. Sensorene på fingrene skal plasseres 3-4 cm fra hverandre.

Et karakteristisk trekk ved plasseringen av ledere er overholdelse av streng symmetri.

Resultater basert på de innhentede indikatorene tillater legen å trekke konklusjoner om forekomsten av eventuelle sykdommer i sirkulasjonen. RVG gir også mulighet til å avgjøre hva slags endringer er: organisk eller funksjonell. Dette vil direkte påvirke pasientens valg av ordningen for etterfølgende behandling av pasienten.

indikatorer

Målet med studien er å studere fartøyets tilstand i henhold til de kvantitative indikatorene som vises på skjermen på enheten ved hjelp av sensorer. Resultatene av målinger er en serie synkrone bølger hvis frekvens er lik pulsfrekvensen. Bølger reflekterer avhengigheten av fyllingen av blodårene på fasen av hjertesyklusen i en bestemt tidsperiode.

Spesiell oppmerksomhet i rheovasografi av øvre ekstremiteter og lavere er gitt til en slik indikator som reografisk indeks (RI), beregnet av resultatene av undersøkelsen.

RI beregnes ved å sammenligne amplituden til bølgen (indeksen for kurvens maksimale høyde) med kalibreringspulsen (dens høyde). Indeksen i Om beregnes og viser total blodstrøm til organet som skal inspiseres. Jo større blodstrømmen er, jo lavere er motstanden til kroppen til dagens. Dermed er verdien av RI avhengig av fylling av blodkar. Indeksen indikerer den totale intensiteten av å fylle organet med arterielt blod.

I tillegg til denne blodtilførselen inkluderer hovedparametrene indeksene:

 1. elastisitet;
 2. Verdier av utstrømning;
 3. Perifer motstand.

Den første av disse indikatorene karakteriserer elastisiteten til arteriene i undersøkt sone i øvre eller nedre ekstremiteter, den andre og tredje tjener til den indirekte evalueringen av de undersøkte områdene.

elektroder layout for rhography av hender og føtter

Dekryptere dataene

Etter at kurven er oppnådd på skjermen av rheografen, er indikatorene på tilstanden og påfyllingen av blodkarene underlagt tolkning av spesialister.

 • Hovedvekten er å studere de kvantitative egenskapene til den rheografiske indeksen. En verdi på mindre enn 0,04 indikerer en kraftig nedgang i indeksen, mens intervallet fra 0,04 til 0,05 anses å være moderat redusert. Normen for RI anses å være en verdi over 0,05.
 • Når det gjelder elastisitet indeks (IE) oppnådd i undersøkelse, skal det bemerkes at tallet på mindre enn 0,2 er dramatisk redusert, fra 0,2 til 0,4 - moderat redusert, og mer enn 0,4 er ansett som det normale.
 • For å bestemme utstrømningen av blod i karene, bestemmes en passende indeks, hvor normen dekker en rekke verdier fra 0,2 til 0,5. En verdi mindre enn dette indikerer en svak utstrømning, over 0,5 indikerer et problem med utstrømning.
 • Indeksen for perifer motstand kan overskrides sterkt (indeksen er mer enn 0,55) eller skarp undervurdert (mindre enn 0,15). Normale verdier av indikatoren dekker spekteret fra 0,2 til 0,45.

Eksempel rheogram resultater

prøver

Fortolkningen av rheovasography kan også utføres etter farmakologiske og funksjonelle tester utført av leger, som bidrar til å avsløre de skjulte patologiene i sirkulasjonssystemet.

Spesialister kan bruke slike prøver som:

Den første innebærer pasientens oppløsning av nitroglycerintabletter, hvorefter RVG utføres etter 4-5 minutter. De oppnådde resultatene sammenlignes med de som er oppnådd i den vanlige tilstanden til den samme pasienten. Prøven utføres for å skille mellom funksjonell vasospasme og organisk sammenblanding. Hvis RI og IE med en prøveøkning øker, betraktes det som positivt, og brudd er klassifisert som funksjonelt.

Kompresjonstesten brukes til å diagnostisere dyp venetrombose i beina, inkludert under graviditet. For å bære den ut, er mansjetten plassert på låret på pasienten, etter fjerning av hvilke RVH-parametrene er bestemt. Ved å sammenligne verdiene av indeksene med de tidligere bestemte, vurderes tilstanden til fartøyene. Den kvantitative verdien av indikatoren påvirkes av hastigheten ved hvilken venøs utstrømning gjenopprettes etter fjerning av mansjetten.

Avhengig av lokalet, omdømmet til medisinsk institusjon og dets plassering (by og infrastrukturforbruk), varierer prisen på rheovasografi. Kostnaden varierer fra 600 rubler til 2500 rubler. Påvirker den oppgitte verdien og kvaliteten på utstyret som ble brukt under diagnosen.

Les Mer Om Fartøyene