Rheovasografi av øvre og nedre ekstremiteter - hva er det og hvem som vil være nyttig

Kan du huske hvordan familie moro ble brukt før den første tv-serien dukket opp på de sentrale kanalene? Kan du forestille deg en tur til å jobbe på sykkel? og nærmeste dagligvarebutikk i en avstand på 5 km?

Teknisk fremgang øker levestandarden, men merkelig nok, ikke dens kvalitet: De fleste av oss tilbringer arbeidsdagen foran skjermen, resten - der, også med popcorn og pommes frites.

Mange foretrekker å glemme at en fettrik men fiberfattig hurtigmatdiet bidrar til avsetning av aterosklerotiske plakk.

Det kan sagtes mildt: "Feil diett og hypodynami øker risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer", men i praksis fører en usunn livsstil før eller senere til vaskulære patologier. Tidlig diagnose i en slik situasjon vil bidra til å identifisere funksjonsforstyrrelser før de blir irreversible. Reovasografi, sammen med ultralyd, kan bli en metode for massediagnostisering av befolkningen.

Prinsippet om reografi og dets typer

Rheografi er en metode for å undersøke blodtilførselen til organer og deler av menneskekroppen. Det er han i måling og grafisk visning av impulsfrekvensimpulser, avhengig av blodpåfyllingen av kroppen. (Impedans - vævsbestandighet mot passasje av høyfrekvent vekselstrøm.)

Ideen og den første undersøkelsesteknologien ble formulert av N. Mann i 1937 og videreutviklet av østerrikske og sovjetiske forskere.

Anvendelsesområdet for reografi er praktisk talt ubegrenset: hjernen, den okulære membranen, lemmer, hjerte, lunger, lever og andre indre organer. For prosedyrer på separate deler av kroppen, er det forskjellige navn:

 • REG - rheoencefalografi (hjerne);
 • ORG - ophthalmoreografi (koroid i øyet);
 • EGR - Rheovasografi (fartøy i øvre og nedre ekstremiteter).

Hva er dette - rheovasography (RVG) av fartøyene i øvre og nedre ekstremiteter? Vurder alle nyanser i rekkefølge.

Indikasjoner for bruk og kontraindikasjoner

Rheovasography er inkludert i listen over vanlige undersøkelser med slike sykdommer:

 1. Åreknuter, tromboflebitt i underdelene, dyp venetrombose.
 2. Aterosklerose i nedre ekstremiteter, utrydder endarteritt og andre lesjoner i arteriene.
 3. Revmatiske sykdommer (Raynauds syndrom, systemisk vaskulitt, etc.)
 4. Diabetes mellitus komplisert av angiopati av beinene i beina.

I tillegg gir RVG en praktisk metode å etablere arten av hemodynamiske lidelser - Organisk eller funksjonell. Undersøkelsen gjør det mulig å avgjøre om forverring av blodstrømskarakteristika skyldes anatomiske årsaker eller forårsaket av feil livsstil.

RVG er obligatorisk utnevnt på grunnlag av subjektive klager fra pasienten:

 • kramper eller hevelse i bena;
 • fremveksten av vaskulære "stjerner";
 • smerte og / eller svakhet i å gå, oppstår og forsvinner uten grunn
 • nummenhet, chilliness, blanchering av føtter eller børster;
 • smerte i hendene med liten belastning eller i ro.

Det er ingen absolutte kontraindikasjoner for prosedyren, men følgende anses som relative:

 • forverring av kroniske sykdommer;
 • alvorlige smittsomme sykdommer;
 • sykdommer der det er umulig å avbryte antiplatelet, antikoagulantia, hemostatika og legemidler som påvirker vaskulær tone - psykostimulerende midler, analeptika etc.

Gjennomsnittlig kostnad for diagnostikk

Prisundersøkelse varierer avhengig av klinikkens status, typen rheograph og antall prøver (farmakologisk og funksjonell).

Til sammenligning oppgir vi priser i andre land, populært blant russere - tilhenger av "medisinsk turisme":

 • Hviterussland - Fra 15 til 30 tusen fat, men for utenlandske statsborgere er det en egen prisliste (i gjennomsnitt - $ 10);
 • Ukraina - fra 220 til 350 UAH;
 • Israel - fra 100 til 200 dollar;
 • Tyskland - fra 300 til 700 euro.

Treningsregler og prosedyrer

Forberedelse for RVG krever at pasienten følger enkle begrensninger:

 • en dag før prosedyren for å slutte å ta medisiner som påvirker væsken i blodet og patency av fartøyene;
 • minst 8 timer å ikke røyke, ikke tygge nikotin tyggegummi og ikke snus tobakk;
 • innen 2 timer å ikke spise og ikke bli utsatt for intensiv fysisk anstrengelse;
 • 15 minutter før prosedyren, ta en horisontal posisjon, slapp av og legg deg i stillhet.

Temperaturen i eksamensrommet er satt til 20-23 ◦ C, da pasienten må fjerne alt som dekker og klemmer hendene eller føttene, og Løg stille for en stund.

Å registrere impedansoscillasjonene på begge lemmer av pasienten fikse elektrodene (aluminium, bly, messing, etc.), og de plasseres strengt symmetrisk, og huden i festepunktene blir avfettet med alkohol.

Avhengig av om hele lemmer eller deler av det er gjenstand for forskning, bestemmer legen plasseringen og metoden for påføring av elektroder (langsgående eller tverrgående).

For å studere avhengigheten av hemodynamikk ved eksterne forhold, er resultatet av RVG i hvile ofte sammenligne med reogrammet etter forskjellige prøver: farmakologisk, kompresjon eller prøver med fysisk anstrengelse.

For eksempel, for å utelukke dyp venetrombose, brukes en komprimeringstest: Trekk straks ekstremiteten med mansjett, og etter fjerning gjenta RVG. For å skille mellom funksjonelle og organiske vaskulære patentsykdommer, brukes en prøve med nitroglyserin (0,5 mg under tungen, etter 5 minutter - en andre RVG).

For å sammenligne reogrammet med hjertet, parallelt, registrer du elektro- og fonokardiogrammer (EKG og PCG) hvis det er mulig.

Hovedindikatorer: hva de måler

Resultatet av RVG av nedre eller øvre ekstremiteter (rheogram) er en kompleks quasiperiodisk kurve, tolkningen av rheovasografi er basert på studien av egenskapene til den gjennomsnittlige reografiske bølgen:

 • kvalitet - Tilstedeværelsen av "topper", bratthet og flathet av "oppturer og nedturer";
 • kvantitativ - amplitudverdi, lengde av noen tidsintervaller, etc.

Fra verdiene som er funnet og spesielle formler telle kontrollindekser:

 • rheografisk (RI, registrerer intensiteten av arteriell blodstrøm);
 • elastisitet (IE, reflekterer tilstanden til veggene i arteriene);
 • perifer motstand (IPS);
 • verdien av venøs utstrømning (BO).

Referanseperiodene for indeksene er ikke oppgitt her av følgende grunner:

 1. I rheografi er det ingen ensartet terminologi og beregningsmetode: De samme kevnte koeffisientene, beregnet under tilsvarende forhold for representanter for samme aldersgruppe i ulike medisinske institusjoner, kan variere med dusinvis av ganger.
 2. Normene bestemmes separat for hvert lemmer segment: skulderen, underarmen, hånden, hoften, shin, foten.
 3. Verdiene av enkelte indikatorer avhenger av alder. For eksempel er eldre i RI lavere enn hos friske unge mennesker (spesielt når det gjelder kalveskip).

Merk at Det er ingen vesentlige forskjeller i resultatene av RVG på grunnlag av kjønn, geografi eller etnisitet.

Om hvordan dekoding av rheogrammet blir fortalt på videoen:

Resultatene er ikke normale - hva er neste?

RVG er en grafisk metode, men visualiserer kun resultatene av beregninger, og noen karakteristika av blodstrømmen beregnes bare indirekte. Til tross for dette, er RVG tillater å utelukke de vaskulære patologiene med tilstrekkelig nøyaktighet og er effektiv som en screeningsmetode for negativ diagnose.

Men hva om, under prosedyren, ble det funnet avvik fra normen?

Hvis rheogrammet registrert milde funksjonelle endringer, Legen vil tildele observasjon i dynamikk (gjentatt periodisk RVG), forberedelser for vaskulær veggsterkning og terapeutisk trening. Det vil være nødvendig å gi anbefalinger om å endre kostholdet og til og med kanskje regimet av arbeidet.

For mer alvorlige funksjonelle eller organiske lidelser, er pasienten vist tilleggsundersøkelser for diagnose og valg av en behandlingsmetode: kirurgisk eller medisinsk.

Kort beskrivelse av "konkurrerende" diagnostiske metoder

For studien av sirkulasjonssystemet brukes også radiopaque (RK) eller magnetisk resonans (MR) angiografi, ultralyddopplerografi (UZDG) og farge dupleks angioscanning (DS). Disse metodene, i motsetning til RVG, tillater ikke bare å vurdere tonen og patensen til blodårene, men også vurdere dem i seksjon eller i tredimensjonal form mot bakgrunnen av andre anatomiske strukturer.

RC angiografi - Røntgenmetode, som betyr at den ikke kan brukes til undersøkelse av gravide og små barn.

På grunn av alvorlighetsgraden av prosedyren (anestesi, antihistamininjeksjon, kateterisering av karet, jodkontrast og røntgenstråle) har studien ytterligere kontraindikasjoner:

 • tromboflebitt;
 • en allergi mot jod;
 • hjerte- eller nyresvikt.

MR angiografi bærer ikke en strålingsbelastning på pasientens kropp, men MR-skanneren - utstyret er komplekst og dyrt, slik at du bare kan undersøke det på regionale sykehus. Prisen vil derfor også være "regional": en størrelsesorden høyere enn kostnaden for RVG.

Duplex Angioscanning - En kompleks variant, fordi studien skjer parallelt i to moduser: konvensjonell ultralyd (gir lokale todimensjonale svart-hvitt projeksjoner) og UZDG. Forresten er det ingen "triplex" -skanning: det er bare et markedsføringsflytt med det tredje fargevinduet på ultralydskermen.

Undersøkelsene som er oppført i denne delen De er ikke diagnostikk av "førstevalg" (unntatt kanskje UZDG), men utnevnes etter at RVG oppdager avvik fra normen.

Så er de grunnleggende prinsippene for rheovasografi og dens forskjeller fra andre metoder for diagnostisering av ekstremiteterne nå kjent for deg.

Og mens dette En av de undersøkelsene som alle kan "utpeke" til seg selv uten å skade helsen og lommeboken hans, likevel husk at det er riktig å dechiffrere resultatene med makt bare til legen som brukte diagnostikk: verdier av de grunnleggende faktorene er i hovedsak avhengig av type enhet.

Rheovasografi av hender og føtter: essensen av metoden, vitnesbyrdet, hvordan de lager og dekoder

Ofte, etter skade eller ulykke med fysiske skader, kan du høre uttrykket: "Hendene og føttene er intakte - det er allerede bra." Den populære uttalelsen har et solid fundament, siden betydningen av normal funksjon av lemmerne ikke kan overemphasized. Hvis en person begynner å føle ubehagelig følelsesløshet i hender eller føtter, anfall eller kaldt snap, blir legene, i tillegg til en mulig omfattende undersøkelse, tildelt en slik studie som rheovasography.

definisjon

Reovasografi (RVG) er en av måtene å diagnostisere blodsirkulasjonen i pasientens øvre og nedre ekstremiteter. Den undersøkte blodsirkulasjonen kalles hemodynamikken. På grunnlag av undersøkelsen, kan et bilde av den generelle tilstanden av kardiovaskulærsystemet gjøres, kan tonen på fartøyene estimeres.

Ved hjelp av RVG blir det oppnådd data angående tilstanden til venene og arteriene til det valgte området på armene eller bena, og mulige endringer i fartøyets vegger bestemmes. Ofte Resultatene viser om det er delvis innsnevring av fartøyene eller fullstendig hindring av fartøyene.

Siden det i menneskelig aktivitet er en stor belastning på bena, er oftest studien av nedre ekstremiteter, noe som gjør det mulig å vurdere tilstanden av blodstrømmen i beinene i beina.

Du kan gjøre rheovasografi som foreskrevet av en lege, eller uavhengig av hverandre. For å gjøre dette, bør du kontakte et medisinsk, behandlings- og diagnostisk senter eller en spesialisert klinikk.

Reovasografi refererer til invasiv metode for undersøkelse, dvs. betyr ikke inntrengning i pasientens kropp. Når det utføres, brukes en høyfrekvent strøm.

Ikke bruk denne definisjonen for navnet på studien av hodene på hodet. Begrepet "rheovasography of the vessels of head and neck" mangler, siden denne diagnosen er riktig kalt "rheoencephalography". I det generelle konseptet betyr det en metode for å undersøke blodsirkulasjonen, der vibrasjonene av resistens av levende vev blir registrert. I dette tilfellet brukes en alternerende høyfrekvent strøm.

Prinsipp for å holde

Rheovasografi av øvre og nedre ekstremiteter refererer til helt ufarlige diagnosemetoder, karakterisert ved fravær av smertefulle opplevelser og har ingen bivirkninger. Det er ingen kontraindikasjoner for studien.

Under prosedyren påvirker en høyfrekvent strøm (10 mA) et bestemt område av pasientens kropp. Samtidig registreres elektrisk motstand. Denne verdien er variabel og avhenger av blodmetningen av vev, dvs. puls blodstrøm.

Enheten for undersøkelsen registrerer nøyaktig den totale motstanden mot væskens strøm. En høy indikator for elektrisk ledningsevne har humant blod, og det minste - huden og beinene.

Pulse vibrasjoner av blodkar vil bli reflektert på reovassogramme - den resulterende kurven. På den kan du skille mellom individuelle passasjer forbundet med tilstrømning og utstrømning av blod. Formen på rheovasogrammet, dens symmetri, sværheten og karakteren av stigning og fall av kurven, lokaliseringen av bølgene gir informasjon om fartøyets tilstand.

Brudd på blodsirkulasjonen skyldes i hovedsak inflammatoriske eller aterosklerotiske lesjoner av blodkar. Rheovasogrammet under rheovasografi av karene i ekstremiteter kan tydeligvis vise en forverring av blodets blodsirkulasjon, som er forbundet med:

Konsekvensen av disse bruddene er en komplisert utstrømning av blod.

Enheten som brukes til RVG registrerer ikke bare hovedindikatorene, men analyserer også blodsirkulasjonen i fartøyene.

Indikasjoner for ledning

I fravær av uttalt eller tidligere identifiserte sykdommer RVG bør utføres i slike tilfeller hvis følelsesløp i lemmer, blåser eller kramper opptrer. Rheovasografi av nedre ekstremiteter er foreskrevet i nærvær av pasientklager ikke bare for tap av følsomhet, men også for hevelse i beina, en endring i hudens farge.

Denne undersøkelsen er effektiv i forebygging eller behandling av:

 1. aterosklerose;
 2. Tromboflebitt (betennelse i venenees vegger, hvor de danner en trombose);
 3. Raynauds syndrom, som ofte ses som en manifestasjon av revmatisk sykdom. Med det blir det oppdaget brudd i fingrene.
 4. Diabetes mellitus, ledsaget av nedsatt perifer sirkulasjon, dvs. nærvær av vaskulær patologi;
 5. Åreknuter.

Indikasjon for studien kan være emboli (blodpropp). Obliterende endarteritt tjener som en anledning til å utføre rheovasografi av benens arterier, siden det er en sykdom i karene med den overvektige lesjonen av arteriene i nedre ekstremiteter. Med en slik sykdom opplever en person rask tretthet i beina, kramper og smerte, noe som kan føre til halt.

Den forberedende fasen og selve forskningsprosessen

Før du går videre til undersøkelsen av pasientens øvre og nedre ekstremiteter, må de grunnleggende kravene som følger med rheovasografi prosedyren bli oppfylt:

 • Innen 15 minutter skal en person få fullstendig avslapning (foreløpig hvile);
 • I 2 timer før RVG bør nikotininntaket i kroppen stoppes av røykere;
 • 24 timer før studien er det nødvendig å suspendere bruken av medisiner av pasienter som behandles;
 • I RVG på nedre lemmer bør bena befrias fra klær.

Personen befinner seg på sofaen i en stilling som ligger på ryggen. Hudens lemmer skal avfettes med alkoholoppløsning. Sensorer plasseres på de behandlede områdene. Elektroder plassert på beina er koblet til enheten takket være ledningene. Sensorene overfører signalet til skjermen der rheovasogrammet registreres ved beregning av hovedindikatorene.

RVG av ekstremiteter kan utføres samtidig med bruk av flerkanals-rheogrammer eller sekvensielt, med utgangspunkt i kroppsdelene som befinner seg lenger fra senteret, og slutter med områdene nærmere. For å ta opp RVG, for eksempel underarmen, er sensorene plassert i Ulnar fossa og håndleddet. Opptak av reovasografi av tibia er ledsaget av plassering av elektroder i popliteal fossa og ankel. Sensorene på fingrene skal plasseres 3-4 cm fra hverandre.

Et karakteristisk trekk ved plasseringen av ledere er overholdelse av streng symmetri.

Resultater basert på de innhentede indikatorene tillater legen å trekke konklusjoner om forekomsten av eventuelle sykdommer i sirkulasjonen. RVG gir også mulighet til å avgjøre hva slags endringer er: organisk eller funksjonell. Dette vil direkte påvirke pasientens valg av ordningen for etterfølgende behandling av pasienten.

indikatorer

Målet med studien er å studere fartøyets tilstand i henhold til de kvantitative indikatorene som vises på skjermen på enheten ved hjelp av sensorer. Resultatene av målinger er en serie synkrone bølger hvis frekvens er lik pulsfrekvensen. Bølger reflekterer avhengigheten av fyllingen av blodårene på fasen av hjertesyklusen i en bestemt tidsperiode.

Spesiell oppmerksomhet i rheovasografi av øvre ekstremiteter og lavere er gitt til en slik indikator som reografisk indeks (RI), beregnet av resultatene av undersøkelsen.

RI beregnes ved å sammenligne amplituden til bølgen (indeksen for kurvens maksimale høyde) med kalibreringspulsen (dens høyde). Indeksen i Om beregnes og viser total blodstrøm til organet som skal inspiseres. Jo større blodstrømmen er, jo lavere er motstanden til kroppen til dagens. Dermed er verdien av RI avhengig av fylling av blodkar. Indeksen indikerer den totale intensiteten av å fylle organet med arterielt blod.

I tillegg til denne blodtilførselen inkluderer hovedparametrene indeksene:

 1. elastisitet;
 2. Verdier av utstrømning;
 3. Perifer motstand.

Den første av disse indikatorene karakteriserer elastisiteten til arteriene i undersøkt sone i øvre eller nedre ekstremiteter, den andre og tredje tjener til den indirekte evalueringen av de undersøkte områdene.

elektroder layout for rhography av hender og føtter

Dekryptere dataene

Etter at kurven er oppnådd på skjermen av rheografen, er indikatorene på tilstanden og påfyllingen av blodkarene underlagt tolkning av spesialister.

 • Hovedvekten er å studere de kvantitative egenskapene til den rheografiske indeksen. En verdi på mindre enn 0,04 indikerer en kraftig nedgang i indeksen, mens intervallet fra 0,04 til 0,05 anses å være moderat redusert. Normen for RI anses å være en verdi over 0,05.
 • Når det gjelder elastisitet indeks (IE) oppnådd i undersøkelse, skal det bemerkes at tallet på mindre enn 0,2 er dramatisk redusert, fra 0,2 til 0,4 - moderat redusert, og mer enn 0,4 er ansett som det normale.
 • For å bestemme utstrømningen av blod i karene, bestemmes en passende indeks, hvor normen dekker en rekke verdier fra 0,2 til 0,5. En verdi mindre enn dette indikerer en svak utstrømning, over 0,5 indikerer et problem med utstrømning.
 • Indeksen for perifer motstand kan overskrides sterkt (indeksen er mer enn 0,55) eller skarp undervurdert (mindre enn 0,15). Normale verdier av indikatoren dekker spekteret fra 0,2 til 0,45.

Eksempel rheogram resultater

prøver

Fortolkningen av rheovasography kan også utføres etter farmakologiske og funksjonelle tester utført av leger, som bidrar til å avsløre de skjulte patologiene i sirkulasjonssystemet.

Spesialister kan bruke slike prøver som:

Den første innebærer pasientens oppløsning av nitroglycerintabletter, hvorefter RVG utføres etter 4-5 minutter. De oppnådde resultatene sammenlignes med de som er oppnådd i den vanlige tilstanden til den samme pasienten. Prøven utføres for å skille mellom funksjonell vasospasme og organisk sammenblanding. Hvis RI og IE med en prøveøkning øker, betraktes det som positivt, og brudd er klassifisert som funksjonelt.

Kompresjonstesten brukes til å diagnostisere dyp venetrombose i beina, inkludert under graviditet. For å bære den ut, er mansjetten plassert på låret på pasienten, etter fjerning av hvilke RVH-parametrene er bestemt. Ved å sammenligne verdiene av indeksene med de tidligere bestemte, vurderes tilstanden til fartøyene. Den kvantitative verdien av indikatoren påvirkes av hastigheten ved hvilken venøs utstrømning gjenopprettes etter fjerning av mansjetten.

Avhengig av lokalet, omdømmet til medisinsk institusjon og dets plassering (by og infrastrukturforbruk), varierer prisen på rheovasografi. Kostnaden varierer fra 600 rubler til 2500 rubler. Påvirker den oppgitte verdien og kvaliteten på utstyret som ble brukt under diagnosen.

Rheovasografi av øvre og nedre ekstremiteter - indikasjoner og forberedelse for RVG-prosedyre

Hvorfor er det så viktig å gjennomføre en grundig undersøkelse av legemet i lemmerne, i våre dager vet alle.

Funksjoner i rytmen av samfunnets eksistens og sosiale omveltninger, nervøs overbelastning, stress, dårlig livsstil, ernæring og ubalansert fysisk aktivitet, miljøforurensning og vann fører til utseendet på ulike vaskulære patologier.

angiopati en av de første blant menneskenes farligste sykdommer med svært alvorlige konsekvenser. For å tilstrekkelig tildele effektiv behandling krever en omfattende diagnose av karene i ekstremiteter.

Hva er rheovasografiens særegenhet?

Til enhver tid og i alle aldre har menneskekroppen aktive metabolske prosesser med varierende intensitetsnivåer. Spesielt stor oppmerksomhet har alltid blitt utbetalt til hvor sunn og sterk lemmer, som i seg selv innebærer muligheten for et fullstendig liv for individet.

I dag er rheovasografi (RVG) av øvre og nedre ekstremiteter, skarpe hoder og nakke, mye brukt. Essensen av metodikken er ganske enkel.

Høyfrekvente strømmer virker gjennom tilkoblede sensorer til bestemte deler av kroppen - pasientens armer og ben. Enheten registrerer nivået av motstand i fartøyene, som karakteriserer blodforsyningens kraft, fylling av det vaskulære bassenget og rytmen til blodtilførselen.

De høyeste verdiene for ledningsevne av elektrisk strøm er blod, og svingningene i form av en graf reflekteres på rheovasogrammet.

Hennes fragmenter viser tilstanden til blodårene og armer i armer og ben på tidspunktet for tilstrømning og utstrømning av blod. Fysiologien til fartøyene reflekteres i formen og endringer i kurven.

Betydningen av prosedyren

Det er vanskelig å overvurdere resultatet av kvalitativ behandling av ulike patologier i nedre og øvre ekstremiteter.

Takket være dette kommer en person ikke bare tilbake til aktivt sosialt liv, men øker selvtillit. Men få mennesker tror at grunnlaget for suksessen til terapi er diagnose.

I denne sammenheng er det vanskelig å overvurdere betydningen av rheovasografi av nedre og øvre lemmer:

 1. Først av alt er dette nøyaktigheten og kompleksiteten til de oppnådde resultatene, en beskrivelse av alle nyanser av dynamikken i blodstrømmen av pasientens armer og ben.
 2. Å utføre en RVG gjør det mulig å studere sikkerheter og hovedblodstrøm, mulige forvrengninger i nivået av venøs utstrømning og hvor høy kvalitet arteriell okklusjon.
 3. Parallell forskning ved hjelp av spesielle kontrastmetoder og funksjonstester gjør det mulig å oppdage tilstedeværelsen av skjulte patologier i sirkulasjonssystemet.
 4. Basert på resultatene av en omfattende diagnose basert på RVG og dens analyse, er det trukket konklusjoner om hvor mye blodsirkulasjonen er forstyrret, på hvilket sted og kan være en konsekvens av inflammatoriske eller aterosklerotiske vaskulære lesjoner.

Det skal bemerkes at oppførelsen av rheovasografi er helt smertefri, krever ikke et brudd på integriteten til vev og virker ikke ubehagelig for undersøkeren.

Hva er det spesielle medisinske produktet varifort og i hvilke tilfeller skal det brukes? Detaljer finner du her.

Indikasjon for studien

Indikasjoner for utnevnelse av diagnosepassasjen ved denne metoden for i dag er et stort spekter av sykdommer. Dette kan være direkte patologien til karene i ekstremitetene og de somatiske sykdommene i organismen av akutt og kronisk type.

Den mest foreskrevne passasjen av rheovasography er den mistenkte tilstedeværelsen av det følgende patologier:

 • forskjellige stadier av diabetes mellitus;
 • sirkulasjonsforstyrrelser i perifere kar
 • bekreftelse av nivået av vaskulære lesjoner i aterosklerose, utslettende endarteritt, åreknuter, tromboflebitt og andre lignende patologier;
 • redusert fylling av vaskulærsengen i perifer vegetativ insuffisiens og Raynauds syndrom;
 • Bestemmelse av graden av patologi ved behandling av vaskulær insuffisiens i tilfeller av klager på fragmentarisk nummenhet, tegn på avkjøling i hender og føtter, kramper, smerte, hevelse, misfarging av huden og turgor.

Typer av RVG

Moderne typer av denne diagnostiske prosedyren er delt inn i generelle, systemiske undersøkelser og undersøkelse med strømmer i det vaskulære bassenget i hode, nakke, ben og hender.

Utmerkede diagnostiske evner og bredden av rheovasography-serien tillater en å bestemme de påståtte abnormaliteter i regionen av vasobasillarbassenget i hjerneskarene og den cervicale ryggraden.

Dette gir deg mulighet til å identifisere en rekke sykdommer og neoplasmer i nakken, nåchal-regionen i hjernen og medulla oblongata.

I dette tilfellet diagnostiserer en rekke metoder for å utføre RVG og en forskjell i frekvensen av strømmer de mest farlige patologiene i sentralnervesystemet.

Hvordan utføres prosedyren

Ganske enkelt og uten noen spesielle nyanser. Å være den mest effektive delen av diagnostikk innen vaskulære prosesser, er rheovasografi like unik som Den mest akseptable varianten av smertefri forskning på nivå av elektrografi.

Under prosedyren er det ikke nødvendig med spesiell forberedelse. To eller tre dager før pasienten nekter å ta medisiner som stimulerer blodsirkulasjon og hjerteaktivatorer.

Spesialisten er obligatorisk anbefaler et lett kosthold uten retter med krydder, avslag fra drikking og røyking, begrensning av fysisk aktivitet med det formål å normalisere og stabilisere blodforsyningen.

Personen som testes er festet til sensorene ved visse punkter i ekstremiteter, og impulsstrømmen er slått på. Enheten korrigerer returstrømmen av impulsstrømmen og skriver ut en tidsplan som sakkyndig bestemmer fyllingsnivået til fartøyene.

Prinsipp for drift og dekoding

Lovene om elektrodynamikk kan betraktes som en virkelig unik oppdagelse av menneskeheten. Vekst av resistens, karakteristisk for fylling av blodbanen, kan behandles av legen som de mest varierte tegn på hyperfylling av blodårer.

Mengden oppnådd informasjon er mye mer verdifull enn metodene for kapillaroskopi, oscillografi og termometri. Resultater av rheovasogrammet vis legen økningen i volumene av arterielt blod og venøs utstrømning observert i en viss tid.

Når du mottar denne diagnosen, legger legen spesiell oppmerksomhet på nøyaktig informasjon om nivået av patologi og tilstanden til pasientens kropp. Spesialister utfører en morfologisk evaluering av kurven, som rheografen skriver.

Etter en grundig analyse av rheogrammet, som et kompleks av funksjonelle analyser og prøver, utarbeider eksperter innen vaskulær helse av ekstremiteter konklusjoner.

Pris på studien

Prisklassen er ikke så bred og tillater bruk av denne typen diagnose for alle mennesker som har den minste mistanke om en patologi av denne art.

Til dags dato kan undersøkelse av blodtilførsel og avvik i forskjellige vaskulære sentre utføres på eget initiativ.

Prisen på undersøkelsen av bein og hender er vanligvis ikke annerledes. Prisen på rheovasography, som varer i omtrent en time, kan variere i Moskva, regioner og regioner i vårt enorme morsland fra 1000 til 1500 rubler.

funn

Vaskulære problemer og blodtilførselen til øvre og nedre ekstremiteter gir et betydelig problem for medisin i dag.

Diagnostikk ved hjelp av elektriske strømmer gjør det derfor mulig å få et komplett bilde og kompilere en omfattende diagnose for rettidig og full behandling og etterfølgende rehabilitering av truende og farlige sykdommer.

Arterier og vener på beina og armene taktiv oppmerksomhet, forsiktig behandling og tilsyn. Et foreløpig stadium for dette er en kvalitativ og omfattende diagnose basert på rheovasografi (RVG) av øvre og nedre ekstremiteter.

Denne metoden lar deg identifisere de farligste patologiene og begynne å behandle dem i tide. Da vil du alltid være aktiv og munter, ufrivillig og ung.

Helse før alderdom krever selvomsorg. Vær konsistent, og så vil alt bli tilbakebetalt til deg hundrefold.

Rheovasography: enkel, men informativ

De fleste alvorlige patologier begynner med mindre manifestasjoner, som en person ofte ikke tar hensyn til. Men trods alt, hjerteinfarkt, hjerneslag, amputasjon av ekstremiteter - alvorlige konsekvenser av vaskulære forandringer. Livets rytme, ubalansert kosthold, overdreven psykomotional belastning bidrar til utviklingen av en bestemt vaskulær sykdom. Derfor er tidlig påvisning av en sykdom eller ustabil tilstand en tilstrekkelig og kompetent terapi et viktig aspekt ved å opprettholde helse i fremtiden.

Metoder for diagnose er mange, men preferanse er alltid gitt til ikke-invasive metoder med høy informativitet. En slik metode er rheovasography (RVG).

Rheosography - hva er det?

Fartøy er elastiske rør av forskjellige diametre - uten dem kan menneskekroppen ikke fungere fullt ut. Arterielle blodkarene til vev av oksygen og næringsstoffer, blir volumet som i betydelig grad redusert i tilfelle brudd på blodstrømmen, for eksempel stenose av varierende alvorlighet. Venøse fartøy samler metabolske produkter, slik at deres normale funksjon ikke er mindre viktig.

Reovasography (RVG) er en metode for å diagnostisere forstyrrelsen av blodstrømmen i fartøy med forskjellig lokalisering. Det tilhører en stor gruppe metoder for funksjonell diagnose, fordi med hjelp av RVG-spesialister bestemmer hvor godt fartøyene utfører sine funksjoner.

RVG er en rimelig og enkel å utføre diagnostisk test, som krever en EKG (elektrokardiograf) enhet, rheografisk vedlegg og spesielle sirkulære elektroder. På nåværende stadium av medisinutviklingen er dataregistrering mulig, noe som i stor grad letter opplæringen til medisinske arbeidere.

RVG-metoden er basert på registrering av resistens av vev til vekselstrøm med høy frekvens, noe som ikke gir ubehagelige opplevelser. På grunn av det faktum at blodet utfører en god elektrisk strøm, vil motstandsverdien variere avhengig av fasen av blodstrømmen. Denne avhengigheten er omvendt proporsjonal: jo mer blodtilførsel, jo mindre motstand av vev og omvendt.

Blodtilførsel av vev og organer varierer hele tiden fra høy til lav. Hjertet kontraherer og kaster en del blod inn i aorta, det arterielle blodtrykket stiger, som damper med blodstrømmen (fra store kar til små). Dette fysiologiske fenomenet kalles en pulsbølge.

Rheovasogram - grafisk refleksjon av pulsbølgen: med økende blodpåfylling øker kurvenes amplitude, og når den senker - senkes.

Ved registrering av motstandsendringer på diagrammet, kan en spesialist i funksjonell diagnostikk identifisere tegn på sirkulasjonsforstyrrelser eller konkludere om tilstedeværelsen av normal blodstrøm.

Rheovasography metode for vaskulær forskning - video

Fordeler og ulemper med rheovasography

En hvilken som helst undersøkelsesmetode har fordeler og ulemper knyttet til den tekniske siden av problemet og til den menneskelige faktor. Det er viktig at den negative siden av studien kan justeres med minst tap for diagnostisk prosess.

 1. Non-invasiv. Det er et betydelig positivt øyeblikk, da pasienten ikke blir utsatt for ubehagelige manipulasjoner, for eksempel kateterisering av venen. I tillegg er det ikke behov for et spesielt utstyrt kontorrom for studien.
 2. Enkelhet av forskningen. Dette elementet er mer relevant for klinikkens ansatte, fordi det er nok å ha en sykepleier som pålegger elektroder og inkluderer en rheografi, for å registrere rheovasogrammet. Derefter analyserer legen resultatene.
 3. Tilgjengelighet og relativ billighet av maskinvare.
 4. Sikkerhet. Studien er tillatt hos barn og gravide.
 5. Fravær av negativ påvirkning på kroppen. Flere gjentakelser av studien er tillatt.
 6. Autentisitet. Med viss nøyaktighet er det mulig å bestemme patensen, elastisiteten til arteriene, kvaliteten på venøs utstrømning, nivået av patologi og dets prevalens.
 7. Muligheten for differensial diagnose av strukturelle vaskulære lesjoner fra funksjonsforstyrrelser.
 1. Den menneskelige faktoren. Et stort antall pasienter, fraværet av et fullverdig intervall mellom undersøkelser, fører til en spredning av oppmerksomhet fra medisinsk personell, uttrykt i feil ved registrering av rheovasogrammet. Dette elementet kan imidlertid tilskrives positive aspekter, men bare dersom regimet for arbeid og hvile opprettholdes, samt riktig kvalifikasjonsnivå for arbeidere.
 2. Kvalitet på teknisk utstyr. Ved bruk av rheografiske prefikser blir det noen ganger innblanding, noe som fører til et unøyaktig resultat av studien. Bruken av datasystemer for en diagnostisk test eliminerer (utelukker) en lignende negativ effekt.

Indikasjoner og kontraindikasjoner til studien

Rheovasografi er en metode som brukes både til primær deteksjon av vaskulær patologi, og for etterfølgende overvåking av sykdommens dynamikk.

 1. Aterosklerose av arteriell kar, som fører til en innsnevring av arterien lumen og en forstyrrelse i tilførselen av vev.
 2. Diabetes mellitus. Blodstrømmen i nedre og øvre ekstremiteter undersøkes. Denne skadelige sykdommen innebærer noen ganger utviklingen av mikro- og makroangiopatier, noe som resulterer i en alvorlig komplikasjon - "diabetisk fot".
 3. Raynauds sykdom. Ofte følger med neurokirkulatorisk asteni og er preget av periodisk spasme av perifere arterier.
 4. Den uttrykte hodepine som oppstår ved forstyrrelser av utstrømning av et venøst ​​blod eller en spasme av arterielle kar.
 5. Intrakranial hypertensjon og tilstedeværelse av kronisk hjernepatologi.
 6. Nevrologisk astheni forbundet med labilitet av vaskulær tone.
 7. Ulike sykdommer i den venøse sengen, som bidrar til brudd på utstrømning av blod (mer refererer til benene på bena).
 8. Utilstrekkelig blodsirkulasjon i hjernens hovedkar, som inkluderer vertebral og karoten arterie.

Det er ingen kontraindikasjoner for RVG. Metoden kan brukes til å diagnostisere vaskulær patologi, også hos barn og gravide, om nødvendig. Absolutt sikker test medfører ingen negative konsekvenser for kroppen.

Den eneste absolutte kontraindikasjonen er pasientens skriftlige nektelse å utføre manipulasjonen.

Forberedende aktiviteter

For å oppnå de mest pålitelige dataene er det nødvendig å observere flere anbefalinger:

 1. Minst en dag før studien, bør legemidler avbrytes som påvirker vaskulær funksjon. Anbefaling utføres når det er mulig. Pasienter med alvorlig patologi som tar medisiner i henhold til vitale indikasjoner, bør ikke følge dette punktet.
 2. Du kan ikke røyke før prosedyren på grunn av de skadelige effektene av nikotin på vaskulær tone. Det er nok for unge pasienter å vente to timer, hvoretter de skal gjennomføre en studie, de eldre trenger mer tid.
 3. Før RVG anbefales det å slappe helt av kroppens muskler og tilbringe 15 minutter i ro.

Reglene for gjennomføring av rheoencefalografi (REG), analyse av indikatorene

Rheoencefalografi er en metode for å oppdage patologiske prosesser i hjernens kar.

Før du starter testen, må du sørge for at det ikke er noen stimuli utenfor. Pasienten er i en komfortabel stilling (sitter eller ligger). Elektrodene (sensorer) er festet til hodet, som er koblet til hovedenheten ved hjelp av ledninger. Etter at apparatet er slått på, bestemmes motstanden og resultatet blir registrert som et rheoencefalogram.

Det finnes flere varianter av fører, avhengig av fartøyene som undersøkes. For eksempel, for å bestemme blodtilførselen av hjernehalvene, anvendes en fronto-mastoid bortføring for å etablere blodstrøm i vertebral arteriesystemet, en okkipito-mastoid bortføring brukes.

Rheogrammet registrerer følgende indikatorer:

 • A - Amplituden av arteriefasen, fylle hjernen med blod;
 • В / А - forholdet mellom venøse og arterielle faser i prosent (denne indikatoren karakteriserer tonen i mellomstore og små fartøy);
 • B0 - venøs fase som viser venøs utstrømning.

Tabell over normale verdier av de grunnleggende parametrene til rheoencefalogrammet

I studien er typen sirkulasjonsforstyrrelse bestemt:

 1. Angiospastic. Karakterisert av økt arteriell tone. Venøs utstrømning er ikke ødelagt.
 2. Angiogipotonichesky. Det er en redusert tone i arteriene, ledsaget av en vanskelig venøs utstrømning.
 3. Blandet. Det preges av økt vaskulær tone, redusert blodpåfylling og vanskeligheter med utstrømning av venøst ​​blod.

Metoder for å gjennomføre og analysere indeksene for studien av karene i ekstremiteter

Et ekstra krav til reovasografi av beinene i bein og hender er en behagelig temperatur i rommet, da pasienten må strippe dem. Ellers er det ingen spesifikke anbefalinger.

Prosedyren utføres liggende på ryggen, pasienten trenger å slappe av og lukke øynene. Ved undersøkelse av nedre ekstremiteter, blir elektrodene påført det diagnostiserte segmentet av beinet, hvorefter opptaket av rheovasogrammet begynner.

Hovedindikatorene registrert i RVG:

 • RI (rheografisk indeks) indikerer kvaliteten på blodpåfyllingen;
 • IE (elastisitetsindeks) viser fartøyets grad av elastisitet;
 • IPS (perifer motstandsindeks);
 • VO (mengden av utstrømning) viser funksjonen til venøsengen.

Normale og patologiske indikatorer (tabell):

Typer blodstrømssykdommer:

 1. Kompensert. Karakterisert av et moderat fall i RI, IE og mangel på klager.
 2. Subcompensated. Det er også en moderat nedgang i indikatorer, men med utseende av sårhet når du går eller i ro.
 3. Dekompensert. Det er preget av en reduksjon i de grunnleggende parametrene og tilstedeværelsen av komplikasjoner, for eksempel trofiske sår.

Funksjonsprøver

Bestem nivået av patologi er viktig, men fortsatt å fastslå om strukturell patologi eller funksjonell. I dette tilfellet utføres funksjonstester.

Nitroglycerintest

Det anbefales for differensial diagnose av funksjonell spasme av fartøy med deres stenose. Etter en rutinemessig registrering av rheovasogrammet blir pasienten bedt om å oppløse Nitroglycerin tabletten og gjenta testen.

Det er viktig å vite at pasienter som ikke tar nitrater, kan oppleve alvorlig hodepine og svimmelhet til de mister bevisstheten. Derfor, for å redusere bivirkninger, oppløses stoffet i sitteposisjon.

Med en økning i elastisitetsindeksen og den rheografiske indeksen med 0,01 ohm, kalles prøven positiv, og endringene kalles en funksjonstest. Hvis dette ikke skjer, er de registrerte endringene resultatet av stenose.

Kald prøve

Testen anbefales å utføre for diagnostisering av patologien til hendene. En prøve tas etter det primære rheovasogrammet. Innen 1 minutt holder pasienten hendene i kaldt vann. Rheogrammet registreres tre ganger (etter 3, 7 og 12 minutter), sammenligner resultatene i intervaller.

Negativ kalles en test, der det var en liten nedgang i den rheografiske indeksen, etterfulgt av restaureringen i 7. minutt.

En positiv prøve sies å ha skjedd når en signifikant nedgang i indeksene skjedde under ytterligere langsom gjenoppretting (opptil 30 minutter).

Kompresjonstest

Testen utføres for å identifisere patologien til de dype venene i beina.

En spesiell mansjett er plassert på låret på pasienten for å skape en hindring for utstrømningen av blod. Da blir det fjernet og indeksen for venøs utstrømning registrert. Ved trombose vil den overstige 0,5 enheter.

anmeldelser

Allerede skrev sin inntrykk av EEG, i dag på grunn av hyppig hodepine fikk på slik testing, REG Jeg vil gjerne si noen ord om nom.Obsledovaniya selv er svært lik, men det virker for meg, fra REG har flere fordeler fremfor EEG. Først tar EEG prosedyre ca 40-60 minutter og ikke mer enn 10 REG, for det andre, når REG brukes kun seks elektroder, i stedet for 24, i tredje plass, er prosedyren mye mer tilgjengelig EEG - det skjer i nesten hver klinikk i retning av legen. Men i sammenligning med EEG er det en signifikant minus - feilen. Når REG er ingen ekstra sensorer er ikke, og hvis du tilfeldigvis beveger øynene, kan det bli reflektert i grafen, som unormal aktivitet i hjernen, noe som gjør det vanskelig diagnostiku.Poetomu under REG trenger å sitte med øynene lukket og ubevegelig som mulig. Dette tror jeg er det eneste negative i denne undersøkelsen.

tanyamavrenova

http://otzovik.com/review_1960159.html

Jeg har lenge lyst til å teste hjerneskipene mine, det er veldig vanskelig noen ganger at hodet mitt gjør vondt. Noen ganger er det nødvendig å drikke tabletter Zhmenya før det lykkes uspokoit.Polzuyas tilfellet, fungerer min søster i et sykehus og ba henne om å hjelpe meg å passere uten å vente i kø en prosedyre som hjernen Rheoencephalography forkortet (REG).I kontor sette meg på en stol, sa, legger hendene på knærne med håndflatene dine oppe. Koble mine armer hoops med ledninger, og har satt opp enheten på baksiden av hodet, templer og fremre del av hodet. Skal sitte med øynene lukket i ca 5 minutter og ikke lenger nøyaktig dyshat.Vse disse ledningene er koblet til en datamaskin, hvor og sendte pulser. På slutten ga de meg en utskrift med en detaljert beskrivelse av tilstanden til fartøy og vener, så vel som det var fortsatt trekker klart bare vracham.V undersøkelse jeg oppdage avvik i form av vasokonstriksjon av cerebral fartøyer og tilstedeværelsen av venøs tonusa.Nevropatolog utnevnt meg en omfattende behandling: injeksjoner, tabletter jeg så 1 mesyats.Posle endt behandling bør gjøres for å re-REG, for å se på dynamikken lecheniya.Protsedura som du vet, er ikke forferdelig, ingen ubehag, smerte, og veldig neprodolzhitelnaya.Ne forsømmelse din zdoro rd, mine herrer! Marker 5 minutter til undersøkelser som ville bli forstått fra hva din hodepine oppstår.

gris

http://otzovik.com/review_1741615.html

Kom, sett deg ned eller legg deg ned (det avhenger av hva slags fartøy det egentlig er). Blyssensor lokaliserer de ønskede fartøyene fra symmetriske sider og... alt. Legen analyserer deretter resultatene. Fullfør. Lykke til.

Elena Knyazeva

https://otvet.mail.ru/question/166484220

Rheovasography - registrering av pulsoscillasjoner av blodkar - svært sensitiv og objektiv metode. Reovasografi gjenspeiler tilstanden til den generelle regionale blodstrømmen i organet som undersøkes. Prosedyren for rheovasography er relativt enkel, tilgjengelig og ufarlig for pasienten. Rheovasography brukes både som en kontroll behandlingseffektivitet og diagnostiske tselyu.Sut rheovasography er å registrere på papir som kurve datapulssvingninger lem fartøy. For å få en idé om tilstanden i sirkulasjon, betaler oppmerksomhet til formen av den resulterende kurven, symmetri poster, natur og nedstigning reovassogramme visning av toppmøtet, alvorlighetsgrad og lokalisering av bølger. Med utviklingen av venøs insuffisiens (dekompensert) reovassogramme overbevisende måte viser redusert tone av de venøse kar og hindring av strøm av blod. De mest uttalt tegn på brudd på venøs blodstrøm er bestemt av utviklingen av trofiske lidelser.

Natalia Ponomarenko

https://otvet.mail.ru/question/13903327

EGR, dvs. rheovasography, er i dag ikke diagnostisk betydelig forskning... utdatert og ikke veldig informativ. I hovedsak man bare målte vaskulær tone.. men den avhenger av hormonelle, trykk, fysisk aktivitet regime, osv....For å identifisere vaskulær patologi for å gjøre CDS (farge tosidig skanning av skip). Det vil vise om det er eller ikke er åderbrusk og andre problemer med årer og arterier.

Julia

https://www.babyblog.ru/community/post/living/1777180

Selv om diagnosen ved hjelp av REG anses av mange for å være ubrukelig, hjalp denne prosedyren oss til å diagnostisere riktig. Datteren min var sykt hode, øyne og oppkast om natten. Prosedyren består av to faser, den første, når pasienten legges på en sofa og setter på en spesiell feste på hodet. På dette tidspunktet må du slappe av så mye som mulig for å få pålitelige resultater. Den andre fasen med tidsplanen, som du vil motta på REG-kontoret, må du nærme deg en lege som vil dechifisere alle disse dataene riktig. Etter REG ble datterens hode smurt ut med en spesiell gel, så jeg måtte tørke av det grundig for ikke å gå med et vått hode. Etter å ha mottatt transkripsjonen, dro vi til en nevrolog som etter å ha lest konklusjonen, ble enige om og bekreftet min frykt og foreskrevet et kurs av narkotika som forbedret datterens tilstand. Derfor anser jeg denne diagnosen effektiv.

veileder

http://otzovik.com/review_3210733.html

Det viktigste øyeblikket ved deteksjon av en sykdom er en rettidig samtale til en lege som vil foreskrive en rekke studier, inkludert RVG, laboratorietester og tilstrekkelig terapi. Fartøy skal være i orden, så hvis du finner noen symptomer på en vaskulær sykdom, ikke vent - du må handle!

Enkel diagnose av fartøy, rheovasografi av nedre ekstremiteter og kontraindikasjoner

Rheovasography for pasienten går helt jevnt og rolig, men når det gjelder betydningen av resultatene av EGR er en obligatorisk prosedyre, på bevis for at ytterligere tiltak vil avhenge av legene i mange henseender.

Vanligvis omfatter prosedyren undersøkelse av øvre og nedre ekstremiteter, men i praksis brukes bare reovasografi av bena oftere. Reovasografi av de øvre lemmer er ikke separat gjort (med sjeldne unntak).

Rheovasografi av nedre ekstremiteter brukes ofte fordi det er karene i beina som er utsatt for store belastninger, og RVG tillater ikke bare å få et generelt bilde av tilstanden til vaskulærsystemet, men også å se spesifikke problemområder der det er innsnevring og til og med hindring av blodårer.

Den sekundære funksjonen av rheovasografi er evalueringen av vaskulær tone og diagnosen blodsirkulasjon i karene av de øvre og nedre ekstremiteter av motivet.

Grunnlaget for RVG-metoden er prinsippet elektrisk motstand. I dette tilfellet, gjennom flere områder av huden, er en elektrisk strøm passert - spenningen er minimal og slik strøm er helt trygt for mennesker. Hvis det er et problem med blodsirkulasjon på et sted, fyller blod vev og hud mindre enn i friske områder. I slike problemområder, hud og vev motstand er økt.

Indikasjoner for rheovasografi


Vaskulær rheovasografi er foreskrevet for mistenkte tilfeller av noen vaskulær sykdom. I prosessen med å gjennomføre RVG kan spesialister identifisere slike problemer:

 • inflammatoriske prosesser i karene;
 • trofiske forstyrrelser (forstyrrelser i prosessen med cellulær ernæring, som fører til ødeleggelse av vev);
 • senke tonen i arterier og venøse kar.

Indikasjoner for en slik diagnostisk prosedyre er følgende sykdommer:

 1. Tromboflebitt.
 2. Åreknuter.
 3. Obliterating aterosklerose av benens arterier (dannelsen av aterosklerotiske plakk i karene, på grunn av at blodtilførselen av underekstremiteter forverres).
 4. Endarteritt (indre betennelse i karene i ekstremiteter).
 5. Raynauds syndrom (patologiske forstyrrelser i autoimmunsystemet, hvor sirkulasjonen er forstyrret i de øvre lemmer).

Også, RVG er utnevnt til mistanke på diabetes mellitus. Dette skyldes nederlaget i små blodkar i diabetes, noe som resulterer i blodstrøm i underdelene, og dette kan føre til nekrose av føttene (den såkalte "diabetisk fot").

Med tanke på at RVG er en enkel og tilgjengelig prosedyre, kan den utføres ikke bare i henhold til legenes resept, men også basert på ens egne subjektive opplevelser. Spesielt anbefales det å gå reovasography Hvis du har smerter i bena på grunn av lange turer på lokale periodiske kramper og spasmer i beina, samt nummenhet i hender og føtter.

Kontra

Rheovasography utføres av passerer gjennom hudområdene av strømmen med en minimal spenning, som ikke bare påvirker prosessene som skjer i kroppen, men også forårsaker ingen reaksjon fra pasienten.

Dessuten krever prosedyren ikke penetrering i kroppens indre hulrom (som er typisk selv for slike enkle og sikre prosedyrer som blodprøvetaking). Dessuten antar RVG ikke bruk av medisiner.

Alt dette gjør at vi kan snakke om det totale fraværet av kontraindikasjoner til denne prosedyren hos mennesker i alle aldre.

Kliniske studier som bekrefter de negative effekter på fosteret i denne perioden ikke eksisterer, men teoretisk er det i første trimester av noen, selv minimal eksponering for fosteret kan føre til uforutsigbare resultater, så ved EGR i denne perioden er det bedre å avstå.

Hvordan å forberede

Foreløpig forberedelse til rheovasografi består av avstå fra å bruke en rekke produkter og medisiner en dag før prosedyren. Slut på å ta medisiner som kan påvirke hjerteaktivitet og blodsirkulasjon. Også 24 timer før RVG er det nødvendig å begrense forbruket av fettstoffer.

I to timer før prosedyren er det nødvendig å avstå fra røyking og drikke alkohol i alle mengder. Disse er ekstrastimulerende midler som kan provosere sammentrekning og innsnevring av blodårene.

Umiddelbart før rheovasography, må undersøkeren sitte i 10-15 minutter i en avslappet avslappet holdning for å normalisere press og hjertebanken.

Hvordan er det

Studien utføres på pasientens stilling ligger på ryggen. Før prosedyren må du slippe hender og føtter fra klærne. Sensorene til rheografen er festet til områdene under albuen og under kneet, så det vil være nok å rulle opp ermene og buksene.

Etter at pasienten ligger ned på sofaen, Spesialist avfett hudområdene, som sensorene skal påføres, med alkoholoppløsning. Deretter er sensorene koblet til ekstremiteter. Vanligvis er hele prosessen kontrollert av en phlebologist, selv om spesialisten bare deltar i studien av resultatene og diagnosen, og prosedyren utføres av juniormedisinske medarbeidere.

Faktisk, Sensorene er elektroder laget i form av store pinner. Prosessen med opptak og beregning av rheovasogramet skjer innen få minutter, hvor pasienten må forbli stasjonær. Avhengig av modell og tekniske evner på utstyret, kan RVG produseres vekselvis for ulike deler, og kan utføres i en tilnærming.

Ved slutten av prosedyren er det en automatisk analyse av indikatorene, på grunnlag av hvilke spesialister trekker konklusjoner og foreskriver videre behandling om nødvendig.

Rheovasogrammet, som alle andre medisinske dokumenter, er uforståelig for vanlige mennesker, og de buede linjene og figurene inneholder ikke noe snev om tilstanden. Selvfølgelig er det ingen grunn til ikke å tro på en spesialist som enten begrenser seg til uttrykket "Du har det bra", eller gir ytterligere instruksjoner om behandling og henvisning til andre leger. Likevel er mange interessert i å vite hvordan rheovasogrammet dekodes.

Forklaring av resultatene

Rheovasogrammet inneholder kurver, der det er bølgende opp og nedturer. slik bølger indikerer tilstrømning og utstrømning av blod i karene, og generelt danner rheovasogrammet et bilde av blodsirkulasjonen i områdene sensorene ble koblet til under undersøkelsen.

Disse grafiske indikatorene konverteres automatisk til numeriske verdier, og allerede på dem er spesialisten som studerer rheovasogrammet orientert. Dekoding av reovasografi av fartøy i nedre ekstremiteter, og inneholder ikke bare flere indikatorer:

 1. Rheografisk indeks (utløpsindeks) - viser potensialet i venøs knutepunkt For denne indikatoren er verdien på 0,5 normal, til en høyere verdi kan det konkluderes med at blodutløpet av blodet forverres.
 2. Indeks for perifer motstand - viser intensiteten av blodstrømmen i små fartøyer, normale verdier - fra 0,2 til 0,45.
 3. Elasticitetsindeks - Normalt er det 0,4 og over. En mindre indikator indikerer en dårlig elasticitet av fartøyene, mens den kritiske verdien er 0,2.

For RVG er det ingen unike eller spesielle tilfeller hvor avvik fra normen kan forklares ikke av sykdommens nærvær, men av egenskapene til en bestemt person. På grunn av dette, selv med små inkonsekvenser mot normale verdier, vil spesialisten foreskrive flere undersøkelser for å identifisere eller ekskludere karakteristiske sykdommer.

kostnaden for

Kostnaden for rheovasography varierer avhengig av regionen, utstyr og klinikker. I private medisinske institusjoner som utmerker seg av høy kvalitet på service, kan rheovasografi av nedre og øvre lemmer oppnå en kostnad på 2700-3000 rubler. I gjennomsnitt, i store byer, svinger kostnadene ved slike tjenester rundt 2400 rubler.

I regionene er prisene på reovasografisk undersøkelse omtrent to ganger lavere, og hvis du bare diagnostiserer lemmer, vil prisen bli enda lavere. Den billigste prosedyren, som bare omfatter RVG av beinene i beina, kan klare seg i 500 rubler, men i gjennomsnitt må du regne med 1000 rubler for prosedyren.

I alle fall bør du ikke spare på helse, og hvis du mistenker et problem med fartøyene, er det tilrådelig å gjennomgå en slik undersøkelse. Hvis frykten er bekreftet, og rheovasografi viser abnormiteter, er dette ikke noe som gir grunn til bekymring til flere tester og gjentatte EPR-økter utføres.

Les Mer Om Fartøyene