Hjertets hjerterytme - hva er det, og hvordan å behandle det?

Hjertearytmi - brudd på frekvens, rytme og sekvens av hjertesammensetninger. De kan oppstå på strukturelle endringer i ledningssystemet med hjertesykdom og (eller) under påvirkning av autonome, endokrine, og elektrolytt, og andre metabolske forstyrrelser, forgiftninger, og noen medisinske effekter.

Ofte, selv med uttalt strukturelle endringer i myokardiet, skyldes arytmi delvis eller hovedsakelig metabolske forstyrrelser.

Hjertearytmi hva er det, og hvordan behandles det? Normalt samles hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60-90 slag per minutt. I samsvar med kroppens behov kan det enten redusere sitt arbeid, eller øke antallet kutt i løpet av et minutt. Ifølge WHO er arytmi enhver rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra den vanlige sinusrytmen.

årsaker

Hvorfor arrythmia oppstår, og hva er det? Årsakene til arytmi kan være funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, eller anatomiske endringer. Ofte er hjerterytmeforstyrrelser et symptom på en sykdom.

Blant patologier i kardiovaskulærsystemet, følges følgende betingelser av arytmier:

 • iskemisk hjertesykdom på grunn av endringer i myokardiums struktur og utvidelse av hulromene;
 • myokarditt på grunn av brudd på hjertets elektriske stabilitet;
 • hjertefeil på grunn av økt stress på muskelceller;
 • skader og kirurgiske inngrep på hjertet fører til direkte skade på stiene.

Blant de viktigste utløserne av arytmieutvikling er følgende:

 • avhengighet av energidrikker og koffeinholdige;
 • urimelig forbruk av alkohol og røyking;
 • stress og depressive forhold;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser;
 • slike hjertepatologier som vices, iskemisk sykdom, myokarditt, hypertensjon og andre tilstander;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;
 • smittsomme prosesser og soppinfeksjoner;
 • stater i overgangsalderen;
 • sykdommer i hjernen.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

klassifisering

Avhengig av hjertefrekvens er følgende typer arytmi skjenket:

 1. Sinus takykardi. Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.
 2. Sinus arytmi. Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige.
 3. Sinus bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm.
 4. Paroksysmal atrieflimmer. I dette tilfellet snakker de om et sterkt raskt hjerterytme med riktig rytme. Frekvensen av sammentrekninger under et angrep når 240 slag per minutt, forårsaker presyncope, økt svette, blekhet og svakhet. Årsaken til denne tilstanden ligger i utseendet av ytterligere impulser i atria, noe som resulterer i at resten av hjertemuskelen blir sterkt redusert.
 5. Paroksysmal takykardi. Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig.
 6. Arytmi. Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Avhengig av graden av kurs og alvorlighetsgraden av symptomene på hjertearytmi, bestemmes en behandlingsregime.

Symptomer på hjertearytmi

I tilfelle av hjertearytmi Symptomene kan variere innen vide grenser og bestemmes av frekvens og rytme av hjerte sammentrekninger, deres effekt på intrakardiale, cerebral, renal hemodynamikk og funksjon av den venstre ventrikkel.

Hovedtegnene på arytmi er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertet. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Symptomatisk, avhengig av form for arytmi:

 1. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.
 2. Fading av hjerteaktivitet og ubehag i hjerteområdet - med sinusarytmi.
 3. Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet.
 4. Hjertepatoklinasjoner er vanligvis forbundet med sinus takykardi.
 5. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min.
 6. Anfall av svimmelhet og svimmelhet - med sinus bradykardi eller svakhetssyndrom i sinuskoden.

Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Arrytmi i graviditet

Prognosen for graviditet og kommende fødsler avhenger av hvordan hjertet av en kvinne reagerer på de forventede hendelsene. Imidlertid må vi ikke glemme at graviditet i seg selv, er ikke helt en normal tilstand, kan forårsake rytmeforstyrrelser og gi arytmi. For eksempel viser utseendet på ekstrasystol eller paroksysmal takykardi under graviditet som regel ikke en organisk lesjon av myokardiet, og forekommer hos ca 19-20% av gravide kvinner. Og hvis du fortsatt har en sen toksisose for alt dette, trenger du ikke å vente fra hjertet, vil arytmiene intensivere.

Det utgjør ingen spesiell risiko for kvinners helse slik arytmi som fullstendig eller ufullstendig atrioventrikulær blokk. I tillegg fremmer graviditet hyppig ventrikkelrytmen, og tiltak er tatt bare i tilfeller av hjertefrekvensen faller av eller under 35 slag per minutt (fødsel - tang). Men med organisk hjertesykdom hos kvinner som behandles med økt oppmerksomhet siden forekomsten av atrieflimmer i denne situasjonen er en kontraindikasjon til bevaring av svangerskapet. I tillegg krever valg av leveringsmetode før termen også spesiell omsorg. Det virker som en mild, i andre tilfeller et keisersnitt hos slike pasienter kan møte tromboemboli i lungearterien (lungeemboli).

Selvfølgelig kan ingen forby en graviditet, så kvinner med hjertepatologi bevisst tar risikoer, drevet av et verdsatt ønske - å bli mor. Men hvis graviditet allerede har skjedd, må doktorgravenes forskrifter og anbefalinger følges nøye: å observere regimet for arbeid og hvile, å ta nødvendige medisiner og å bli innlagt på sykehus, om nødvendig, under tilsyn av leger. Fødtene til slike kvinner, som regel, foregår i en spesialisert klinikk hvor en kvinne når som helst kan motta akuttmedisinsk behandling (tatt hensyn til hjertepatologi) i tilfelle uforutsette omstendigheter.

diagnostikk

Hvis det oppdages tegn på arytmi, vil legen foreskrive en fullstendig undersøkelse av hjertet og blodårene for å fastslå årsaken til uorden. De viktigste diagnosemetodene lytter til hjertet og EKG.

I tilfelle patologien ikke er av permanent karakter, brukes Holter-overvåkning - døgnopptak av hjerteslag ved hjelp av spesielle sensorer (utført på sykehus). I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Behandling av hjertearytmi

Ved diagnostisert hjertearytmi er valget av behandlingstaktikk basert på årsaken, type hjertearytmi og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Legemidler som brukes i legemiddelbehandling for arytmier:

 • kalsiumkanalblokkere - verapamil / diltiazem;
 • beta-blokkere - metoprolol / bisoprolol / atenolol;
 • kaliumkanalblokkere - cordaron / sotohexal;
 • blokkere av natriumkanaler - novokain / lidokain.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Behandlingen av hjertearytmi, spesielt dens komplekse former, håndteres kun av en kardiolog. Bruk av disse legemidlene kan bare baseres på strenge indikasjoner, avhengig av type arytmi. Ved begynnelsen av behandlingen bør legemidlet velges under tilsyn av en lege, og i alvorlige tilfeller bare i sykehusinnstilling. Gitt diagnosen, velger legen en medisinbehandling.

Folkemidlene

På en gang vil vi legge merke til at ved diagnosen en hjertearytmi, bør nasjonale midler bare brukes som tillegg til tradisjonelle medisinske preparater, men i det hele tatt ikke å erstatte dem. Faktisk akselererer urter bare prosessen med utvinning, men er ikke i stand til å kurere en person helt. Det er fra dette at du bør fortsette når du velger oppskrifter du liker.

 1. Hell 30 bær av hagtorn med et glass kokende vann og sett blandingen på en liten brann i 10-15 minutter. Buljongen brukes i frisk form i like store deler om dagen.
 2. Bland en flaske alkoholtinktur av valerian, hagtorn og morwort. Rist blandingen godt og legg den i kjøleskapet i 1-2 dager. Legemidlet er tatt 30 minutter før du spiser 1 teskjef.
 3. Kok et glass vann i en emaljepanne, og tilsett deretter 4 g Adonis-gress. Kok blandingen i 4-5 minutter over lav varme, kjøl det og legg kasserollen på et varmt og tørt sted i 20-30 minutter. Den filtrerte buljongen lagres i kjøleskapet, tatt 1 ss skje 3 ganger om dagen.
 4. Skiv 0,5 kg sitroner og hell dem med fersk honning, og legg til blandingen av 20 kjerner, tatt fra frøene til aprikoser. Bland blandingen grundig og ta 1 spiseskje i morgen og kveld.

effekter

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

forebygging

Selv når du vet hva slags sykdom, så vil noen råd om hvordan du behandler arytmi, være ubrukelig hvis du ikke holder fast i enkle regler for forebygging hjemme:

 1. Morgenøvelse, eller friidrett.
 2. Overvåk blodsukkeret og blodtrykket
 3. Nekter alle dårlige vaner.
 4. Oppretthold vekten din innenfor normale grenser.
 5. Å lede en maksimal rolig, jevn livsstil, å være minimal utsatt for overdreven følelser, stress og belastninger.
 6. Riktig kosthold bestående av utelukkende naturlige produkter.

Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

outlook

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Hjertearytmi hva er det

En av de vanskeligste delene av kardiologi er arytmologi (en egen klinisk disiplin som omhandler korrigering av ulike hjertearytmier). Den patologiske tilstanden som oppstår ved en funksjonsfeil i hjertets ledningssystem, som sikrer organets evne til rytmiske sammentrekninger, kalles hjertearytmi. Ifølge statistikken er det ca 15% av det totale antallet hjertesykdommer, og ofte, i mangel av akutte medisinske tiltak, forårsaker det utviklingen av hjertesvikt og kan til og med føre til dødelig utgang.

Hva er en arytmi?

De viktigste elektrofysiologiske funksjonene til hjertevev inkluderer automatikk, ledningsevne, spenning, kontraktilitet og refraktivitet. Når takle ledningsevne (cellers evne til å utføre elektriske impulser) eksitabilitet (evne til hjertet blir eksitert under påvirkning av impulser) og automatikk (automatisk generering av pulssignaler) hyppigheten av feil oppstår, og korrekt sekvens av hjerterytmen sammentrekninger, d.v.s. Det koordinerte arbeidet i kroppen er forstyrret. I klinisk praksis kalles denne patologiske tilstanden, som forekommer under påvirkning av en eller flere etiologiske faktorer, arytmi.

Årsakene til arytmier

Det er mange grunner som utløser utviklingen av hjertearytmier. De er ekstrakardiale (utkardiale), hjerte og idiopatiske.

Ekstrakardiale faktorer

 • Overdreven fysisk aktivitet;
 • Stressfulle situasjoner;
 • Narkotikaforgiftning (hjerterytmeforstyrrelse, forårsaket av diuretika, hjerteglykosider, antiarytmiske og psykotrope legemidler, adrenomimetika av indirekte virkning);
 • Nikotin eller alkoholforgiftning;
 • Koffeinforgiftning;
 • Endokrine patologier (hypertyreose);
 • Organiske og funksjonelle lesjoner i sentralnervesystemet;
 • Elektrolytt ubalanse (diaré, oppkast, dehydrering av kroppen);
 • Overoppheting eller hypotermi i kroppen;
 • Dysfunksjon av det autonome nervesystemet;
 • PMS (premenstruelt syndrom);
 • Insekt biter;
 • Økt kroppstemperatur;
 • Feokromocytom (binyretumor);
 • Elektriske og mekaniske skader;
 • Genetiske faktorer (arvelig kardiomyopati).

Hjertefaktorer

 • Hjertesvikt;
 • IHD (iskemisk hjertesykdom);
 • Arteriell hypertensjon;
 • Medfødte og anskaffe hjertefeil;
 • Myokarditt er smittsom og ikke-smittsom;
 • Kirurgiske inngrep og diagnostisk manipulering av hjertet.
 • Aldersrelaterte sklerodegenerative forandringer i myokardiet og hjertets ledningssystem (erstatning av muskelceller i hjertemuskulaturen med fibrøst vev).

Mekanismen for arytmi

Det ledende hjertesystemet, som består av spesialiserte celler som produserer og utfører elektriske impulser, sikrer at organet fungerer som det skal. I sinusnoden (rytmestyreren som befinner seg i den øvre delen av høyre atrium), produseres et pulsignal som utløser sammentrekningen av hjertet. Videre strekker den seg til atriumet, og deretter til henholdsvis ventriklene, som forårsaker deres sammentrekning. På grunn av det faktum at hver cardiomyocyte (celle ledningssystemet) har evnen til periodisk å generere elektriske pulser, er det en mulighet for å få over pacemakeren pulser. Det er imidlertid tilfeller når ikke alle pulsene fører til reduksjon i hjertet, eller et pulsignal forårsaker flere sammenføyninger. Alle disse situasjonene forårsaker ulike brudd på hjerterytmen.

Kliniske former for arytmi

 1. Takykardi (ventrikulær og supraventrikulær).
 2. Bradykardi.
 3. Arytmi.
 4. Brudd på intraventrikulær og atrioventrikulær ledningsevne.
 5. Dysfunksjon av sinuskoden.

Av naturen til det kliniske kurset, er hjertearytmier permanent og forbigående, kan være akutte og kroniske.

Symptomer på takyarytmier (takykardi)

Avhengig av lokalisering av kilden til hjertearytmier, er takyarytmier delt inn i ventrikulær og supraventrikulær.

Kliniske tegn på atrieflimmer

Atrieflimmer, eller atrieflimmer, er den vanligste lidelsen karakterisert ved en økning i hjertefrekvensen til 600 slag per minutt. Det kan være vedvarende, vedvarende og paroksysmal. De mest karakteristiske symptomer på atrieflimmer hjertebank, kortpustethet, ubehag, stikkende smerte eller i hjertet, øket svetting, hyppig vannlating og muskelsvakhet. Pasienter klager over å føle urimelig frykt, en tilstand av panikk, svimmelhet og svimmelhet observeres ofte.

Symptomer på paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi er en patologisk tilstand ledsaget av paroksysmer (hjertebank) med en hjertefrekvens på 140-220 slag per minutt. Plutselig utvikling og plutselig redusert forstyrrelse av hjertepulsering, karakterisert ved en bevaret regelmessig rytme, kan ha en annen varighet (fra flere sekunder til flere dager).

Avhengig av lokaliseringsstedet for fokuset på excitasjon, er paroksysmal takykardi delt inn i 3 former: preeksentrisk, ventrikulær og atrial-ventrikulær. Angrep av arytmi er ledsaget av svimmelhet, følelse av nummenhet og sammentrekning i brystet, i hjerteområdet, støy i ørene. Noen pasienter kan oppleve nevrologiske symptomer (svekkelse av frivillige bevegelser (hemiparese), taleforstyrrelser). Også karakteristiske tegn på paroksysmal takykardi inkluderer en liten økning i kroppstemperatur, kvalme, akkumulering av gasser i tarmen, økt svette. Etter et angrep utvikler pasienten polyuria (frigjøringen av en stor mengde urin med lav tetthet). Med langvarig supraventrikulær arytmi, er det en dråpe i blodtrykket, en sterk svakhet utvikler seg, og synkope er mulig.

Symptomer på sinus bradykardi

Denne typen arytmi er preget av en hjertefrekvens som ikke overstiger 60 slag per minutt. Oftest utvikler bradykardien mot bakgrunnen av organiske lesjoner i hjertet. Uregelmessig hjerterytme (puls under 40 slag per minutt) er ledsaget av svakhet, klebrig kaldsvette, smerter i hjertet, svimmelhet, blodtrykk ustabilitet, mulig kortvarig tap eller forvirring, svekket hukommelse og konsentrasjon, kortvarige synsforstyrrelser. Den farligste tilstanden med bradykardi er kramper (angrep av Morgani-Adems-Stokes), som varer i et minutt. I fravær av rettidig medisinsk behandling, kan angrepet bli forlenget og føre til en pusteopphør.

Symptomer på ekstrasystolen

Extrasystole er et brudd på hjerterytmen, preget av forekomst av en eller flere ekstraordinære sammentrekninger av hjertemuskelen. De mest karakteristiske symptomene på sykdommen inkluderer hjerteslag, et kortvarig stopp og en påfølgende spenning. Ofte klager pasienter på brystsmerter, mangel på luft, en følelse av frykt og urimelig angst, økt svetting. Avhengig av lokalisering av eksitasjonsfokus er ekstrasystoliske lidelser i hjerterytmen atrielle, ventrikulære og atrioventrikulære (atrioventrikulære).

Diagnose av arytmi

Den første fasen av diagnosen hjerterytmeforstyrrelser inkluderer innsamling av anamnese og fysisk undersøkelse av pasienten.

Instrumentelle diagnosemetoder inkluderer ikke-invasive og invasive undersøkelsesmetoder. Pasienten er tildelt:

 • EKG (elektrokardiografi) av hjertet;
 • Holter overvåking (EKG, utført i løpet av dagen eller flere dager);
 • ekkokardiografi;
 • ultralyd;
 • transesofageal elektrofysiologisk studie (CHEPI) av hjertet;
 • intrakardiell elektrofysiologisk studie (VEI);
 • Ultralyd av skjoldbruskkjertelen;
 • test med fysisk aktivitet (under kontroll av EKG, blodtrykk, puls og generell helse til pasienten);
 • en generell blodprøve;
 • blodprøve for INR (internasjonalt normalisert forhold);
 • biokjemisk blodprøve

Arrytmi behandling

Valget av terapeutisk taktikk utføres under hensyntagen til årsaken, forstyrrelsen av hjerterytmen og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Medisinsk behandling av arytmi

Til dags dato brukes anti-arytmiske stoffer i klinisk praksis, som i henhold til deres virkningsmekanisme er delt inn i 4 klasser:

 1. Membranstabiliserende legemidler (blokkere av natriumkanaler).
 2. β-adrenoblokere (legemidler som reduserer styrke og hjertefrekvens).
 3. Kaliumkanalblokkere (kaliumantagonister).
 4. Kalsiumkanalblokkere (kalsiumantagonister).

Pasienter med kronisk kardiovaskulær sykdom (iskemisk hjertesykdom, kronisk hjertesvikt, hypertensjon) i tillegg til antiarytmika anbefales å motta ACE-hemmere og statiner, diuretika, midler som reduserer blodtrykket, kombinasjonsterapimidler og så videre.

Kirurgiske behandlingsmetoder

 1. ECS (elektrokardiostimulering).
 2. Implantasjon av en cardioverter-defibrillator.
 3. Radiofrekvens (kateter) ablation.

Forebygging av arytmier

For å hindre utvikling av hjerterytmeforstyrrelser, bør følge alle medisinske anbefalinger om behandling av den underliggende sykdom (hypertensjon, hypertyroidisme, koronar hjertesykdom, aterosklerose Cardiosclerosis, medfødt og ervervet hjertesykdom, mitralstenose, etc.).

For å forhindre atrieflimmer anbefales det at pasienten balanserer kostholdet, nekter sterk kaffe, te og brennevin. En viktig faktor for å hindre og hemme utviklingen av sykdommen er moderat fysisk aktivitet, gå utendørs, avvisning av dårlig praksis å oppnå indre ro (mottak sedativer, motiverende), opprettholdelse av kroppsvekt i en stabil tilstand, kontinuerlig overvåking av blodsukker og kolesterol i blodet, høyverdig hvile og en drøm.

Hjertets arrytmi

Hjertarytmi er enhver forstyrrelse av hjerterytmen karakterisert ved en endring i frekvens, regelmessighet og sekvens av hjertekontraksjoner som følge av brudd på hjertefunksjonene i hjertet: automatisme, spenning og ledning.

Årsaker til hjertearytmi

Arytmier er identifisert ved et organisk lesjon av hjertet: hjerteinfarkt, hjertesykdommer, etc., i strid med de funksjoner i det autonome nervesystemet, endring av vann-saltbalansen, forgiftninger. Arrhythmier kan observeres selv hos helt friske mennesker mot bakgrunn av alvorlig tretthet, med forkjølelse, etter å ha drukket alkohol.

Mange rytmeforstyrrelser i hjertet ikke kan føles av pasienten og fører ikke til noen konsekvens (sinus takykardi, atrial premature slag) og oftere tilsier noen ekstrakardiale patologi (f.eks økt skjoldbruskkjertelen). Den farligste er ventrikulær takykardi, som kan være den umiddelbare årsaken til plutselig hjertedød (i 83% tilfeller). Ikke mindre farlig for livet kan være bradykardi, spesielt AV-blokkering, ledsaget av plutselig kortvarig bevissthetstap. Ifølge statistikk forårsaker de plutselig hjertedød i 17% av tilfellene.

Hva gir en normal hjerterytme

En normal rytme er gitt av hjerteledningssystemet. Det er en gjennomgående nettverk av "power" (knop) - klynger av høyt spesialiserte celler som kan skape og leverer på bestemte bunter av fibre og elektriske impulser, som i sin tur forårsaker eksitasjon og sammentrekning av hjertemuskelen (myokardium).

Selv om alle elementer i det ledende systemet er i stand til å generere elektriske pulser, er hovedkraftverket sinuskoden plassert øverst på høyre atrium. Han setter den nødvendige frekvensen av hjertet (ved hvilestilling 60-80 slag per minutt, med fysisk anstrengelse - mer under søvnen - mindre). Impulser, "født" i sinusnoden, spredte seg i alle retninger, som solens stråler. En del av pulsen, forårsaker eksitering og sammentrekning av atriene, og den andre - på spesielle måter for å drive systemet blir sendt til knuten (AV stadig snakker punkt) -. "Power" neste I AV-noden reduseres bevegelsen av pulsen (atria må forkortes og blodet overføres til ventrikkene). Videre forplanter pulser seg til bunten av Gis, som i sin tur er delt inn i to ben. Høyre gren hjelp Purkinjefibrene gjennomfører impulser til høyre ventrikkel av hjertet, venstre, henholdsvis til venstre ventrikkel, forårsaker deres stimulering og sammentrekning. Slik sikres hjerteets rytmiske arbeid.

I arbeidet med hjertets ledningssystem kan det oppstå to problemer:

 1. brudd på dannelsen av en impuls i en av "kraftverkene".
 2. Krenkelse av impulsen i en av delene av det beskrevne systemet.

I begge tilfeller blir funksjonen til hovedpacemakeren tatt over av kjeden "kraftstasjon". Imidlertid er hjertefrekvensen mindre.

Således har hjertens ledningssystem beskyttelse på flere nivåer mot plutselig hjertestans. Men brudd på hennes arbeid er mulig. De fører til arytmi.

Typer av arytmi

Arrhythmier er brudd på hjerterytmen som er ledsaget av:

 • (mindre enn 60 slag per minutt).
 • hyppigere (mer enn 100 per minutt).
 • eller uregelmessig hjerteslag.

Reduksjon i hjerterytmen kalles bradykardi (bradi-sjeldne), hyppig takykardi (tahi - hyppig).

Tusenvis av typer arytmier. Her vil vi gi deg en ide om mekanismene til de mest typiske og vanlige. Disse inkluderer:

1. Hovedtyper av bradykardi:

2. uregelmessig rytme:

3. Hovedtyper av takykardi:

 • Supraventricular (supraventricular) takykardi.
 • Atrieflimmer (atriell fibrillasjon).
 • Ventrikulær takykardi.

Avhengig av plasseringen "hjem", er supraventrikulær takykardi delt opp, eller supraventrikulær (med sin lokalisering i atriene eller området AV-knuten), og ventrikkel.

Avhengig av varigheten er takykardi delt inn i paroksysmal og vedvarende. Paroksysmal takykardi er en plutselig kraftig økning i hjertefrekvensen, som varer fra noen få sekunder til flere dager, noe som også stopper plutselig, når det begynner (ofte uten utvendig forstyrrelse). Permanent takykardi - en lengre (mer enn 6 måneders) frekvens av hjerterytme, resistent mot medisin og elektroterapi (elektrisk kardioversjon).

Syk sinus-syndrom uzlaobuslovlen brudd impuls dannelse i sinusknuten puls eller brudd på "output" av sinusknuten i kontakt med atrial vev. Denne patologien kan ledsages av en stabil bradykardi eller tilbakevendende pause i hjertets arbeid forårsaket av den såkalte syndoatriale blokkaden.

Sinus bradykardi kan observeres hos friske, velutdannede personer eller være et tegn på utviklingen av en patologisk tilstand. For eksempel, hypothyroidisme (redusert skjoldbruskfunksjon), økt intrakranielt trykk, noen smittsomme sykdommer (tyfusfeber), generell astheni med langvarig sult.

Atrioventrikulær blokkering er et brudd på "gjennomstrømningen" av AV-noden. Når AV-blokk første grad holder puls gjennom AV-noden bremser ned, mens den andre - til ventriklene forplanter seg kun hver andre eller tredje puls, som kommer fra sinusknuten, mens den tredje grad (fullt tverrgående blokkade) - som leder gjennom AB Knutepunktet er helt blokkert. Dermed uteblir hjertestans, fordi "kommer inn i bildet" grenblokk eller den underliggende strukturen av hjerteledningssystem, men dette er ledsaget av en sjelden hjerterytmen, ca 20-40 slag per minutt.

Extrasystoler er for tidlig sammentrekninger av hjertet (ekstra over). Vi vet allerede at alle de strukturelle leddene i hjertets ledende system er i stand til å generere elektriske impulser. Normalt er hovedkraftverket en sinusknutepunkt, fordi det er den som kan generere pulser med størst frekvens. Imidlertid, under påvirkning av forskjellige faktorer (arteriosklerose, forgiftning, etc.) kan oppstå unormale (økes) aktivitet av en av strukturene i hjerteledningssystem, noe som fører til usedvanlig hjerterytme, som kan følges etter den kompenserende pause. Dette er en av de hyppigste typer arytmier. Avhengig av opprinnelsesstedet er ekstrasystolene delt inn i supraventrikulær (supraventrikulær) og ventrikulær. Enkelt ekstrasystoler (opptil 5 per minutt) er ikke livstruende, mens hyppige, parrede og gruppe ventrikulære er et ugunstig tegn.

Supraventricular (supraventricular) takykardi. For denne type av takykardi rytme akselerasjon karakteristikk til 140-180 slag per minutt, på grunn av de individuelle egenskapene til strukturen i AV-noden eller patologisk (økes) aktivitet av ett av leddene i det ledende system av hjertet på nivået av atriene. Denne typen takykardi inkluderer Wolf-Parkinson-White syndrom (WPW syndrom), forårsaket av tilstedeværelsen av en medfødt ekstra administreringsvei. På denne patologi puls fra atrium gjennom AV-noden til ventriklene forplanter men, etter eksitasjon, umiddelbart på flere veier tilbake til forkamrene, noe som får dem til å re-eksitasjon og igjen, gjennom AV-noden til ventriklene blir utført. Bevegelsen av puls kan også forekomme i motsatt retning (nedover til ventrikkene - gjennom en ekstra bane, oppover til atriumet via AV-noden). En slik pulssirkulasjon kan ta uendelig lang tid og er ledsaget av høy hjertefrekvens (over 200 slag per minutt).

Forkammerflimmer (atrial fibrillering) - den vanligste formen av supraventrikulære arytmier, og som er kjennetegnet ved kaotiske atriekontraksjonen enkelte muskelfibre med en frekvens på 400-600 per minutt. Det er viktig å merke seg at AV-knuten i hjertet av ikke bare utfører funksjonen til "makt" og "dirigent", men også rollen filterfrekvens pulser gjennomført til ventriklene (normalt AV-knuten er i stand til å holde opp til 140-200 tellinger per minutt). Derfor, i atrieflimmer en del av disse pulser når frem til ventriklene, og deres reduksjon er nokså kaotisk, likner flimring (herav navnet av atrieflimmer). Sinusknuten taper samtidig sin funksjon som en pacemaker.

Ventrikulær takykardi er en alvorlig rytmeforstyrrelse, manifestert ved sammentrekning av hjertekammerets ventrikler med en frekvens på 150-200 pr. Minutt. I dette tilfellet er "fokuset" av excitering plassert direkte i et av hjertets ventrikler. I en ung alder er denne arytmen oftere forårsaket av strukturelle endringer i høyre ventrikel, hos eldre - oftere etter et tidligere hjerteinfarkt. Faren for denne rytmeforstyrrelsen bestemmes av høy sannsynlighet for overgangen til fibrillering (flimmer) av ventrikkene, som uten å gi akuttmedisinsk behandling, kan føre til en plutselig død av pasienten. Alvorlighetsgraden av disse typer arytmier skyldes mangelen på fullskala reduksjon av hjertets ventrikler og som følge av mangelen på tilstrekkelig blodtilførsel til vitale organer (primært hjernen).

Atrioventrikulær blokk

Hva er atrioventrikulær blokade?

Atrioventrikulær blokkade - Dette brudd på "båndbredde" AV-noden - som er "bindeledd" mellom atriene og ventriklene. Når AV-blokk første grad holdepuls gjennom AV-noden bremser ned, mens den andre - til ventriklene utføres kun hver andre eller tredje puls, som kommer fra sinusknuten, når AV blokade tredje grad (fullt tverrgående blokkade) - impulsen fra atria til ventriklene stopper helt. Således oppstår ikke hjertestans, fordi, som det viktigste "power", det tar grenblokk eller en annen struktur av hjertets ledningssystem. Dette er ledsaget av en sjelden hjerterytme, omtrent 20-40 slag per minutt.

Hva er de kliniske manifestasjonene av atrioventrikulær blokade?

I denne formen for forstyrrelse av ledningen av hjertet er vanligvis forstyrret:

 • generell svakhet;
 • svimmelhet;
 • kortpustethet;
 • rask tretthet.

Med uttalt bradykardi vises:

 • episoder av mørkere i øynene;
 • en tilstand nær bevissthetstap ("Jeg vil gripe for noe, for ikke å falle").

ADVARSEL! De ekstreme manifestasjonene av bradykardi er kortsiktige angrep av bevissthetstap (sekunder) - "gikk-gikk - kom til sansene som ligger på gulvet." Dette kan bli preget av en følelse av "flush i hodet".

Et langvarig bevissthetstilfelle (5-10 minutter eller mer) er ikke typisk for bradykardi.

Hva er metodene for å diagnostisere atrioventrikulær blokade?

Den primære diagnosen kan være tilstedeværelse av kliniske manifestasjoner av bardikardi.

Det neste trinnet er å registrere elektrokardiogrammet.

Ofte er det behov for en døgnopptak av et elektrokardiogram (Holter-overvåkning) i den vanlige modusen til pasientens liv. Det er mulig at i løpet av 24-timers overvåking, vil arytmen ikke bli registrert. I dette tilfellet utføres en tilt-test.

Hva er metodene for behandling av atrioventrikulær blokade?

Implantasjon av en permanent pacemaker Er den eneste behandlingen for alvorlig bradykardi. Denne enheten gjenoppretter normal hjertefrekvens. Samtidig blir volumet av blod som kommer til organene normalisert, og symptomene på bradykardi elimineres.

Hovedindikasjonene for implantering av en permanent pacemaker med atrioventrikulær blokade er:

 • Tilstedeværelsen av kliniske manifestasjoner av bradykardi (dyspnø, svimmelhet, svimning);
 • Pause i hjertet i mer enn 3 sekunder.

Plutselig hjertedød

Hva er plutselig hjertedød?

Under plutselig hjertedød, til død på grunn forstå den naturlige hjertesykdom, som ble innledet av et plutselig tap av bevissthet i løpet av en time etter at de akutte symptomer som kan være klar over tidligere hjertesykdom, men den tid og på den måte døds er uventet hendelse.

Kardiovaskulær sykdom fortsetter å være den ledende dødsårsaken. Etter hjerteinfarkt er plutselig hjertedød (BCC) den nest vanligste årsaken til kardiovaskulær dødelighet. Omtrent 83% av SCD er assosiert med iskemisk hjertesykdom, ikke diagnostisert ved dødsfall.

Hva er risikofaktorene for plutselig hjertedød?

Velkjente SCD risikofaktorer: en historie Aria episode av ventrikulær takykardi, hjerteinfarkt, koronar hjertesykdom, tilfeller av BCC eller plutselige uforklarlige dødsfall i familien, nedsatt venstre ventrikulær funksjon, hypertrofisk kardiomyopati, hjertefeil, syndromet og forlenge QT etc..

Hos pasienter med en plutselig når EKG kardiovaskulær kollaps har vist at ventrikkelflimmer og ventrikulær takykardi er observert i 75-80% av tilfellene, mens bradyarytmier, tilsynelatende, gjør et mindre bidrag til utviklingen av BCC. Omtrent 5-10% av BCC skjer uten nærvær av koronar hjertesykdom eller hjertesvikt.

Frekvensen av SCD observert i vestlige land er omtrent det samme og varierer fra 0,36 til 1,28 per 1000 innbyggere per år.

Hva er metodene for å forhindre plutselig hjertedød?

Behandling av pasienter med ventrikulær arytmier er rettet mot forebygging eller arrest av arytmi. Behandlingsmuligheter for i dag inkluderer:

 • terapi med antiarrhythmic drugs (AAP) klasse III;
 • radiofrekvens ablation av hjertens ledningsveier;
 • Implanterbar cardioverter-defibrillator (ICD) implantasjon.

Rollen til amiodaron og andre antiarytmika klasse III er for å forhindre forekomsten av arytmi. Men hvis epizodzheludochkovoy tahikardiiilifibrillyatsii zheludochkovrazvilsya UE under mottak, er stoffet ikke er i stand til å arrestere arytmi. Tolkoimplantirovanny defibrillator eller defibrillator impolzovanienaruzhnogo i gjenoppliving kan kupirovatzhizneugrozhayuschuyu takykardi.

Således er den eneste behandling er i stand til å forebygge plutselig hjertedød i en livstruende arytmier, en behandling ved hjelp av en implanterbar cardioverter-defibrillatorer. Det er vist at den ICD 99% effektive ved avslutning av livstruende arytmier og for derved å forhindre plutselig hjertedød.

Det ble vist at ICD reduserer den totale dødeligheten (fra alle årsaker) med 31% blant pasienter som gjennomgått hjerteinfarkt og har en utkastningsfraksjon

 • sykdom
 • Sykdommer i hjertet og blodårene
 • Hjertets arrytmi
 • Hjertets hjerterytme - hva er det, tegn, symptomer, behandling, hva er farlig, førstehjelp i arytmi

  Hjerterytme er et brudd på regelmessigheten eller frekvensen av en normal hjerterytme, samt hjertens elektriske ledningsevne. Arytmen kan fortsette asymptomatisk eller bli følt i form av palpitasjon, fading eller forstyrrelser i hjertearbeidet.

  Ifølge statistikken er det ca 15% av det totale antallet hjertesykdommer, og ofte, i mangel av akutte medisinske tiltak, forårsaker det utviklingen av hjertesvikt og kan til og med føre til dødelig utgang.

  Hva er en arytmi?

  Klinisk bilde

  Hva leger sier om hypertensjon

  Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

  Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

  Arrhythmia er en patologisk tilstand, et brudd på frekvensen, rytmiciteten og sekvensen av eksitasjon og sammentrekning av hjertet.

  I normal tilstand samarbeider hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60 til 80 slag per minutt. Hvis kroppen trenger det, kan hjertet senke eller fremskynde sitt arbeid. Arytmi er en hvilken som helst rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra normal normal sinusrytme.

  Arrhythmier kan observeres selv hos helt friske mennesker mot bakgrunn av alvorlig tretthet, med forkjølelse, etter å ha drukket alkohol.

  Andelen arytmier blant alle hjertesykdommer er ganske høy. I en alder av ca. 50 år forekommer ulike typer arytmier hos 1% av befolkningen. Med hvert påfølgende år øker forekomsten av sykdommen, ved fylte 60 år, opp 10%.

  • Hos menn er risikoen for arytmi 1,5 ganger høyere enn kvinners.
  • Blant barn og ungdom observeres medfødt sykdom i 0,6%, assosiert med ulike patologier - opptil 8%.

  En annen fareperiode er gjennomsnitts- og førtidspensjonalderen. Dette skjer av følgende årsaker:

  • kroppen har allerede brukt mesteparten av sine reserver;
  • utsatt for stress;
  • skader og sykdommer ble overført;
  • profesjonelle feil utviklet.

  I dette tilfellet er det obligatorisk å ta medisin for hjertearytmi. Regelmessig inntak av midler mot patologi kan redusere risikoen for slagtilfeller.

  Vær forsiktig

  Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

  Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

  Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

  Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

  årsaker

  Til hjertesykdommer bærer provokerende patologi:

  • hjertesvikt;
  • iskemisk hjertesykdom;
  • inflammatoriske fenomen i hjertemuskelen;
  • vegetativ-vaskulær dystoni;
  • hjerte svulster;
  • medfødte anomalier av ledende system;
  • defekter av myokardiet;
  • myokarditt;
  • kardiomyopati.

  Patologier av andre organer og systemer som forårsaker arytmi:

  • diabetes mellitus;
  • sykdommer i skjoldbruskkjertelen og binyrene;
  • alkoholforgiftning;
  • mangel i kroppen av mineralsalter, spesielt kalium og magnesium.

  Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

  Årsakene til alle former for patologi er ganske like. De fleste av dem er resultatet av enkelte sykdommer, feil livsstil hos pasienten eller arvelig i naturen.

  Etter å ha analysert kildene til hjertesvikt, identifiserte legene de viktigste risikofaktorene:

  Våre lesers historier

  Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

  Les artikkelen i sin helhet >>>

  • genetisk predisposisjon;
  • høyt blodtrykk;
  • skjoldbrusk sykdom;
  • elektrolyttforstyrrelser;
  • diabetes mellitus;
  • bruk av stimulanter.

  Arrhythmier er brudd på hjerterytmen som er ledsaget av:

  • (mindre enn 60 slag per minutt).
  • hyppigere (mer enn 100 per minutt).
  • eller uregelmessig hjerteslag.

  Reduksjon i hjerterytmen kalles bradykardi (bradi-sjeldne), hyppig takykardi (tahi - hyppig).

  Blant brudd på automatiskiteten til sinusknutepunktet er det:

  • Sinus arytmi - funksjonsfeil i sammentrekningen av hjertet. Oftere observert hos unge mennesker, mens det kan være forbundet med økt pust under treningen.
  • Sinus bradykardi - senking av hjerte-rytmer.
  • Sinus takykardi er en økning i hjerteslag.
  • Asyros av atriaen (komplett undertrykkelse av sinusknudepunktet).
  • Glitrende arytmi. Leger beskrive denne type arytmi er atrieflutter i brystet - hjertet begynner å avta raskt (opp til 150 slag per minutt), deretter enda raskere (opp til 300 slag per minutt), atriene er ikke helt redusert, og ventriklene gjøre det uregelmessig.
  • Blokkering av hjertet. Pulsen forsvinner, hjertefrekvensen avtar dramatisk, pasienten kan komme inn i en bevisstløs tilstand, et hjerteblokk kan provosere et konvulsivt syndrom.

  Mange hjertearytmi (atriale premature slag sinus takykardi) kan ikke bli følt av pasienten, og i de fleste tilfeller å indikere tilstedeværelse av en person har en viss ekstrakardiale patologi (økt thyroideafunksjonen, osv.), Uten at dette fører til noen konsekvenser.

  Spesielt farlig for livet er ventrikulære takykardier, som i 85% av tilfellene er den direkte årsaken til plutselig hjertedød.

  Litt mindre farlig er bradykardi (i 15% av tilfellene er årsaken til plutselig hjertedød), som er ledsaget av kort plutselig bevissthetstap

  Symptomer på hjertearytmi hos voksne

  Manifestasjoner av arytmier kan være svært forskjellige og avgjøres av frekvensen og rytmen av hjertekontraksjoner, deres innflytelse på intrakardielle, cerebrale, nyrehemodynamika, samt funksjonen til venstre ventrikulær myokardium. Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

  Den vanligste behandlingen for klager på arytmi har følgende symptomer:

  • hyppige hjerteslag
  • generell svakhet;
  • følelse av tyngde i thoracic segmentet;
  • følelse av fullhet av et bryst med fuktighet;
  • semi-fainting tilstand;
  • følelse av mangel på oksygen;
  • Omfattende smerte;
  • svimmelhet.

  I tillegg blir ansiktshuden til en person som lider av arytmi en gråaktig nyanse. Dette skyldes det faktum at blodet strømmer til hodet ujevnt. Det kapillære vaskulære systemet klarer ikke overbelastning, blodstart av blod begynner. I noen tilfeller kan dette få konsekvenser i form av et venøst ​​rutenett.

  • Hos pasienter er det økt hjertebank med ubehagelige, muligens smertefulle opplevelser i hjerteområdet.
  • senking av trykk;
  • svimmelhet;
  • svakhet;
  • smerte i hjertet;
  • kompleksitet med ytelsen av fysisk arbeid.
  • mangel på luft;
  • svette;
  • frykt;
  • blep av huden.
  • Vanligvis begynner en slik arytmi paroksysmalt, og hyppigheten og varigheten av angrepene er individuelle.
  • I flere pasienter, etter flere anfall, opprettes en kronisk form, i andre - svært sjeldne kort forverring, som ikke utvikles, observeres.

  I alle fall, hvis det er noen brudd i hjerterytmen, så er dette grunnen til besøket til en spesialist. Hvis du tar lette på disse symptomene, kan en banal takykardi eller en annen type arytmi føre til en kraftig forverring i helse og til og med plutselig død.

  Enn arytmen er farlig: komplikasjoner for personen

  Arrhythmier er fulle av utviklingen av livstruende komplikasjoner:

  • hjerteastma (utilstrekkelig blodtilførsel til lungene);
  • lungeødem (sekresjon av en del blod fra kapillærene inn i lungens alveoler);
  • cerebral iskemi (oksygen sult);
  • hemodynamiske lidelser (bevegelse av blod gjennom blodkar);
  • senke blodtrykket til livstruende forhold (arytmisk sammenbrudd);
  • trombose (dannelse av trombi som forhindrer normal blodgennemstrømning i øret til atriene);
  • tromboembolisme (separasjon av trombus og fullstendig lukning av lumen i noen fartøy);
  • kardiogent sjokk (akutt hjertesvikt med dødelig utgang på 80%);
  • fibrillering og flutter av ventriklene (tilsvarende hjerteinfarkt).

  Hjertarytmi (dets former, livstruende) øker risikoen for plutselig hjertedød (10-15% innen fem år etter utseendet av patologien).

  diagnostikk

  Det primære stadium av arytmidiagnose kan utføres av en terapeut eller kardiolog. Den inneholder en analyse av pasientens klager og bestemmelse av perifer pulskarakteristikk for hjertearytmier.

  • EKG. Elektroder er festet til pasientens bryst, armer og ben. Varigheten av faser av sammentrekning av hjertemuskelen studeres, intervaller er løst.
  • Ekkokardiografi. Her brukes en ultralydssensor. Legen får et bilde av hjertekamrene, ser på bevegelsen av ventiler og vegger, og angir deres dimensjoner.
  • Daglig overvåking av EKG. Denne diagnosen kalles også Holters metode. Pasienten bærer alltid en bærbar opptaker med ham. Dette skjer innen 24 timer. Leger får informasjon om hjertekontraksjoner i en tilstand av søvn, hvile og aktivitet.

  For effektiv behandling er det nødvendig å besøke en lege for å finne ut om arytmi er en sammenhengende sykdom i den underliggende sykdommen eller en uavhengig. Det er også nødvendig å bestemme typen av arytmi. Deretter må du følge legenes forskrifter.

  Når du har hyppige (rytmiske eller uregelmessige) hjertesammentrengninger, forstyrrelser i hjertets arbeid eller kortvarige episoder av mørkere i øynene, søk medisinsk hjelp. Det er ekstremt viktig å registrere en arytmi på et elektrokardiogram for å bestemme sin mekanisme, fordi du kan kurere bare hvis og bare hvis du vet hva du behandler.

  Hvordan behandle hjertearytmi?

  Valget av terapi for arytmier bestemmes av årsakene, type rytmeforstyrrelser og ledning av hjertet, og også av pasientens tilstand. I noen tilfeller, for å gjenopprette en normal sinusrytme, kan det være tilstrekkelig å behandle den underliggende sykdommen.

  Til dags dato brukes anti-arytmiske stoffer i klinisk praksis, som i henhold til deres virkningsmekanisme er delt inn i 4 klasser:

  1. Membranstabiliserende legemidler (blokkere av natriumkanaler).
  2. β-adrenoblokere (legemidler som reduserer styrke og hjertefrekvens).
  3. Kaliumkanalblokkere (kaliumantagonister).
  4. Kalsiumkanalblokkere (kalsiumantagonister).

  Beroligende stoffer

  Tilordne beroligende midler:

  • Tinktur av valerian og morwort til 20-30 dråper for 1 mottakelse
  • Tabletter Persen
  • Utdrag av urter Altalex
  • Tinktur eller tabletter Novo-Passit
  • Beroligende samling av urter nummer 2

  Hvis arytmen er ledsaget av en smerte i hjertet, utnevner Valocordin og Corvalol 25-30 dråper per 1 mottakelse.

  I tillegg til disse farmasøytiske preparater tilordnes pasienten en tablett hvis formål er å virke på hjertemuskelen, forbedre ledningsevnen til cellene og akselerere metabolske prosesser. Disse stoffene inkluderer:

  • Aimalin (for å redusere myokardets excitabilitet og forhindre takykardi)
  • Pulsnorma
  • kinidin
  • Lidokain (smertestillende)
  • Allapinin (for normalisering i natriumjonens blod)
  • Ritmonorm og andre.

  Vitaminer og sporstoffer

  En fullverdig behandling av arytmi bør omfatte ikke bare mottak av blokkere, men også inntak av narkotika basert på vitaminer og sporstoffer, samt produkter med økt innhold.

  • Med mangel på kalium - Smectovit, Asparka, Medivit, frukt (spesielt bananer), tørket frukt og urter.
  • Med magnesiummangel - "Magne B6", "Asparks", "Magnetad", "Medivit", frø og nøtter.

  Øvelse under arytmi

  I fravær av medfødte patologier i myokardiet, er det mulig å bruke respiratorisk gymnastikk for å stabilisere hjerterytmen. Denne intensivmetoden krever ikke å ta tabletter, men i praksis ikke mindre effektiv enn konservativ terapi.

  Regler for å gjøre øvelsene:

  1. Som oppvarming utføre raske og intermitterende pust, og etter 30 sekunder en lang og dyp utandring.
  2. Kompress knyttneve og utfør 6 puste, stå i 15-20 sekunder, og gjør en dyp utandring, mens unclenching fists.
  3. På inspirasjon, vippe fremover med armene utstrøket foran deg, og ved utånding, gå tilbake til startposisjonen.
  4. For behandling, løft armer over hodet, ta dypt pust og stå på tærne, pust ut så mye som mulig for å slappe av, senk hendene til baken.

  Førstehjelp for personer med arytmi

  1. Den første hjelpen i hjertearytmen er å gi fullstendig fred, legge pasienten, men hvis han føler seg ubehagelig samtidig - prøv å endre flere stillinger for å sikre fullstendig komfort.
  2. Det er nødvendig å åpne vinduene - for å gi pasienten tilgang til frisk luft, kanskje til og med gi en drink av beroligende middel (Valocordin, Corvalol, tinktur av valerian eller motherwort). Vanligvis fungerer denne algoritmen, og AIs angrep stopper.
  3. Hvis tilstanden forblir tunge, er det nødvendig å normalisere arbeidet i hjertet ved hjelp av oppkast. Du kan provosere refleksen ved å irritere strupehodet med fingrene. Stimulering vil bidra til å enkelt gjenopprette rytmen til hjertemusklen hjemme selv i fravær av oppkast.
  4. Det anbefales å gjøre en enkel pusteøvelse: lukk øynene og ta dypt pust, hold pusten i 2-3 sekunder. Parallelt må du trykke på øyelokkene (tre ganger i 10 sekunder i minuttet).

  Folkemidlene

  Før du bruker folkemidlene for arytmi, sørg for å konsultere en kardiolog.

  1. Infusjon fra valerianens røtter. En spiseskje av kilden helles med varmt vann (romtemperatur er også egnet) i mengden 200-250 ml og infunderes i 10-12 timer. Deretter filtreres produktet og brukes på en dessertskje 4 ganger om dagen.
  2. Fruktene av svart radise. Ferskpresset reddikjuice er tatt 15 ml tre ganger om dagen. For å øke helbredelseseffekten, blandes væsken med samme mengde bi-honning.
  3. Løk med epler. Grind et lite løkløk og 1 eple. Bland og ta inn mellom måltidene 2 ganger daglig i 1 måned. Arytmen vil forsvinne!
  4. Grind askebærbarken, 2 ss. l. rå i 500 ml vann. Insister, kjølig, drenering, ta en kvart kopp om gangen, pass på før måltider. Symptomer og smerteangrep forsvinner.
  5. Ta fire nyvalgte calendula blomsterstendigheter og en teskje tørt hakket mynte, hell et glass bratt kokende vann, insister i minst tretti minutter. Etter avkjøling filtreres infusjonen og en skje med honning tilsettes, alt blandes grundig. Bruk anbefales tre ganger daglig for 100 ml.

  Strømforsyning

  Ved hjelp av riktig ernæring kan ikke hjertearytmi herdes, men det er mulig å minimere konsekvensene og redusere risikoen for forekomst. Hovedoppmerksomheten skal settes til balansen og tilførselen av hjertemuskelen med alle nødvendige sporelementer. Feil ernæring kan være en utløser for å forstyrre funksjonen av det endokrine systemet, viktige vitale organer begynner å jobbe ubalansert.

  Hvilke matvarer for arytmi får lov til å spise:

  • Bokhvete, kli, agurk, spinat, avokado, nøtter, erter, bønner, gjær: de er rike på magnesium;
  • Bananer, persille, rosiner, tørkede aprikoser, kål, poteter: de inneholder kalium;
  • Sjø og meieriprodukter, fisk, rødbeter, mais, artisjokker, kål, frø er de viktigste kildene til kalsium.

  I tillegg til det ovennevnte, er det tilrådelig å spise brune alger mens du ser på et terapeutisk diett for arytmi, og legg bittoppene og gulrøtter i salater og supper. Tillates også å spise kjøtt, men bare fettfattige varianter.

  Hva å ekskludere fra dietten?

  Terapeutisk diett ernæring med arytmi utelukker helt og holdent følgende produkter:

  • Marinater, hermetisert mat, røkt kjøtt;
  • pickles;
  • Fett kjøtt og sauser;
  • Skarpe retter.

  I tillegg til produkter er det viktig å kjenne til egenartene av ernæring i arytmi, fordi sluttresultatet av behandlingen avhenger av deres overholdelse.

  Spesiell oppmerksomhet i dietten hos en pasient med atrieflimmer skal gis til mengden og kvaliteten på væsken som er full. Det er flere regler i denne saken, som må overholdes:

  • Du kan ikke drikke drinker som inneholder koffein - kaffe, sterk te, energidrikker som inneholder guarana ekstrakt;
  • mengden flytende drukket per dag bør reduseres til 1,5 liter for å redusere byrden på hjertet;
  • Det er nyttig å drikke urtete fra mynte, sitronbalsam, lind og kamille. Ikke sterk grønn te, bord mineralvann uten gass vil være nyttig.

  For at dietten skal gi maksimal lettelse til pasienten, bør man legge til livsstilen en enkel øvelse med sparsomme øvelser som vil utvikle hjertemuskelen. Det er viktig å drikke minst 1,5 liter ukokt og ikke-karbonert vann i løpet av dagen, samt noen ganger å tilbringe lossedager, der det er lov å drikke buljong av villrose eller vann uten gass.

  Vi fant ut hva slags sykdom det er, hvordan bli kvitt symptomene på arytmi. en voksen. Hold styr på hjertet ditt, hør på det og når ubehagelige opplevelser oppstår - kontakt legen din.

  Tegn konklusjoner

  Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

  Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

  • hodepine
  • Hjertebanken
  • Svarte prikker foran øynene (fluer)
  • Apati, irritabilitet, døsighet
  • Uklar syn
  • svette
  • Kronisk tretthet
  • Hevelse i ansiktet
  • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
  • Trykkspring
  Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

  Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

  De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

  til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

  Les Mer Om Fartøyene