Hjertets hjerterytme - hva er det, og hvordan å behandle det?

Hjertearytmi - brudd på frekvens, rytme og sekvens av hjertesammensetninger. De kan oppstå på strukturelle endringer i ledningssystemet med hjertesykdom og (eller) under påvirkning av autonome, endokrine, og elektrolytt, og andre metabolske forstyrrelser, forgiftninger, og noen medisinske effekter.

Ofte, selv med uttalt strukturelle endringer i myokardiet, skyldes arytmi delvis eller hovedsakelig metabolske forstyrrelser.

Hjertearytmi hva er det, og hvordan behandles det? Normalt samles hjertet med jevne mellomrom med en frekvens på 60-90 slag per minutt. I samsvar med kroppens behov kan det enten redusere sitt arbeid, eller øke antallet kutt i løpet av et minutt. Ifølge WHO er arytmi enhver rytme av hjerteaktivitet som er forskjellig fra den vanlige sinusrytmen.

årsaker

Hvorfor arrythmia oppstår, og hva er det? Årsakene til arytmi kan være funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, eller anatomiske endringer. Ofte er hjerterytmeforstyrrelser et symptom på en sykdom.

Blant patologier i kardiovaskulærsystemet, følges følgende betingelser av arytmier:

 • iskemisk hjertesykdom på grunn av endringer i myokardiums struktur og utvidelse av hulromene;
 • myokarditt på grunn av brudd på hjertets elektriske stabilitet;
 • hjertefeil på grunn av økt stress på muskelceller;
 • skader og kirurgiske inngrep på hjertet fører til direkte skade på stiene.

Blant de viktigste utløserne av arytmieutvikling er følgende:

 • avhengighet av energidrikker og koffeinholdige;
 • urimelig forbruk av alkohol og røyking;
 • stress og depressive forhold;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • forstyrrelser i metabolske prosesser;
 • slike hjertepatologier som vices, iskemisk sykdom, myokarditt, hypertensjon og andre tilstander;
 • forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen;
 • smittsomme prosesser og soppinfeksjoner;
 • stater i overgangsalderen;
 • sykdommer i hjernen.

Idiopatisk arytmi kalles en tilstand hvor årsakene etter en omfattende undersøkelse av pasienten forblir ubestemt.

klassifisering

Avhengig av hjertefrekvens er følgende typer arytmi skjenket:

 1. Sinus takykardi. Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.
 2. Sinus arytmi. Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige.
 3. Sinus bradykardi. Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm.
 4. Paroksysmal atrieflimmer. I dette tilfellet snakker de om et sterkt raskt hjerterytme med riktig rytme. Frekvensen av sammentrekninger under et angrep når 240 slag per minutt, forårsaker presyncope, økt svette, blekhet og svakhet. Årsaken til denne tilstanden ligger i utseendet av ytterligere impulser i atria, noe som resulterer i at resten av hjertemuskelen blir sterkt redusert.
 5. Paroksysmal takykardi. Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig.
 6. Arytmi. Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Avhengig av graden av kurs og alvorlighetsgraden av symptomene på hjertearytmi, bestemmes en behandlingsregime.

Symptomer på hjertearytmi

I tilfelle av hjertearytmi Symptomene kan variere innen vide grenser og bestemmes av frekvens og rytme av hjerte sammentrekninger, deres effekt på intrakardiale, cerebral, renal hemodynamikk og funksjon av den venstre ventrikkel.

Hovedtegnene på arytmi er hjerteslag eller en følelse av forstyrrelse, som falmer i hjertet. Forløpet av arytmier kan ledsages av kvelning, angina, svimmelhet, svakhet, besvimelse, utvikling av kardiogent sjokk.

Symptomatisk, avhengig av form for arytmi:

 1. Følelser med hyppige, uregelmessige hjerteslag er kjent med atrieflimmer.
 2. Fading av hjerteaktivitet og ubehag i hjerteområdet - med sinusarytmi.
 3. Med ekstrasystole klager pasientene om følelser av falming, sjokk og uregelmessigheter i hjertearbeidet.
 4. Hjertepatoklinasjoner er vanligvis forbundet med sinus takykardi.
 5. Paroksysmal takykardi karakteriseres ved å plutselig utvikle og stoppe hjertebanken til 140-220 ud. i min.
 6. Anfall av svimmelhet og svimmelhet - med sinus bradykardi eller svakhetssyndrom i sinuskoden.

Det er såkalte "stumme" arytmier som ikke manifesterer seg klinisk. De oppdages vanligvis ved fysisk undersøkelse eller elektrokardiografi.

Arrytmi i graviditet

Prognosen for graviditet og kommende fødsler avhenger av hvordan hjertet av en kvinne reagerer på de forventede hendelsene. Imidlertid må vi ikke glemme at graviditet i seg selv, er ikke helt en normal tilstand, kan forårsake rytmeforstyrrelser og gi arytmi. For eksempel viser utseendet på ekstrasystol eller paroksysmal takykardi under graviditet som regel ikke en organisk lesjon av myokardiet, og forekommer hos ca 19-20% av gravide kvinner. Og hvis du fortsatt har en sen toksisose for alt dette, trenger du ikke å vente fra hjertet, vil arytmiene intensivere.

Det utgjør ingen spesiell risiko for kvinners helse slik arytmi som fullstendig eller ufullstendig atrioventrikulær blokk. I tillegg fremmer graviditet hyppig ventrikkelrytmen, og tiltak er tatt bare i tilfeller av hjertefrekvensen faller av eller under 35 slag per minutt (fødsel - tang). Men med organisk hjertesykdom hos kvinner som behandles med økt oppmerksomhet siden forekomsten av atrieflimmer i denne situasjonen er en kontraindikasjon til bevaring av svangerskapet. I tillegg krever valg av leveringsmetode før termen også spesiell omsorg. Det virker som en mild, i andre tilfeller et keisersnitt hos slike pasienter kan møte tromboemboli i lungearterien (lungeemboli).

Selvfølgelig kan ingen forby en graviditet, så kvinner med hjertepatologi bevisst tar risikoer, drevet av et verdsatt ønske - å bli mor. Men hvis graviditet allerede har skjedd, må doktorgravenes forskrifter og anbefalinger følges nøye: å observere regimet for arbeid og hvile, å ta nødvendige medisiner og å bli innlagt på sykehus, om nødvendig, under tilsyn av leger. Fødtene til slike kvinner, som regel, foregår i en spesialisert klinikk hvor en kvinne når som helst kan motta akuttmedisinsk behandling (tatt hensyn til hjertepatologi) i tilfelle uforutsette omstendigheter.

diagnostikk

Hvis det oppdages tegn på arytmi, vil legen foreskrive en fullstendig undersøkelse av hjertet og blodårene for å fastslå årsaken til uorden. De viktigste diagnosemetodene lytter til hjertet og EKG.

I tilfelle patologien ikke er av permanent karakter, brukes Holter-overvåkning - døgnopptak av hjerteslag ved hjelp av spesielle sensorer (utført på sykehus). I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Behandling av hjertearytmi

Ved diagnostisert hjertearytmi er valget av behandlingstaktikk basert på årsaken, type hjertearytmi og den generelle tilstanden til pasienten. Noen ganger, for å gjenopprette normal drift av hjertet, er det nok å foreta en medisinsk korreksjon av den underliggende sykdommen. I andre tilfeller kan pasienten kreve medisinsk eller kirurgisk behandling, som nødvendigvis skal utføres under systematisk tilsyn med EKG.

Legemidler som brukes i legemiddelbehandling for arytmier:

 • kalsiumkanalblokkere - verapamil / diltiazem;
 • beta-blokkere - metoprolol / bisoprolol / atenolol;
 • kaliumkanalblokkere - cordaron / sotohexal;
 • blokkere av natriumkanaler - novokain / lidokain.

Til kirurgisk inngripen utveier stadiene av alvorlig nedbrytning av muskelhjertets vev. Følgende prosedyrer kan tilordnes:

 • pacing;
 • implantering av en cardioverter-defibrillator;
 • kateter radiofrekvens ablation.

Behandlingen av hjertearytmi, spesielt dens komplekse former, håndteres kun av en kardiolog. Bruk av disse legemidlene kan bare baseres på strenge indikasjoner, avhengig av type arytmi. Ved begynnelsen av behandlingen bør legemidlet velges under tilsyn av en lege, og i alvorlige tilfeller bare i sykehusinnstilling. Gitt diagnosen, velger legen en medisinbehandling.

Folkemidlene

På en gang vil vi legge merke til at ved diagnosen en hjertearytmi, bør nasjonale midler bare brukes som tillegg til tradisjonelle medisinske preparater, men i det hele tatt ikke å erstatte dem. Faktisk akselererer urter bare prosessen med utvinning, men er ikke i stand til å kurere en person helt. Det er fra dette at du bør fortsette når du velger oppskrifter du liker.

 1. Hell 30 bær av hagtorn med et glass kokende vann og sett blandingen på en liten brann i 10-15 minutter. Buljongen brukes i frisk form i like store deler om dagen.
 2. Bland en flaske alkoholtinktur av valerian, hagtorn og morwort. Rist blandingen godt og legg den i kjøleskapet i 1-2 dager. Legemidlet er tatt 30 minutter før du spiser 1 teskjef.
 3. Kok et glass vann i en emaljepanne, og tilsett deretter 4 g Adonis-gress. Kok blandingen i 4-5 minutter over lav varme, kjøl det og legg kasserollen på et varmt og tørt sted i 20-30 minutter. Den filtrerte buljongen lagres i kjøleskapet, tatt 1 ss skje 3 ganger om dagen.
 4. Skiv 0,5 kg sitroner og hell dem med fersk honning, og legg til blandingen av 20 kjerner, tatt fra frøene til aprikoser. Bland blandingen grundig og ta 1 spiseskje i morgen og kveld.

effekter

Forløpet av en hvilken som helst arytmi kan bli komplisert ved fibrillering og fluttering av ventriklene, noe som tilsvarer å stoppe blodsirkulasjonen og føre til pasientens død. Allerede i de første par sekunder, svimmelhet, svakhet, da - tap av bevissthet, ufrivillig vannlating og kramper. Blodtrykk og puls er ikke bestemt, pustestopp, elever utvides - tilstanden til klinisk død setter seg inn.

Hos pasienter med kronisk sirkulasjonsfeil (angina pectoris, mitral stenose), under paroksysmer av takyarytmi, oppstår dyspnø og lungeødem kan utvikle seg.

Når fullstendig atrioventrikulær blokkering eller asystoli kan utvikle synkope (angriper Morgani-Ademsa-Stokes-episodene er kjennetegnet ved tap av bevissthet), forårsaket av en kraftig reduksjon i blodsirkulasjon og redusere blodtrykket og cerebral blodstrøm.

Tromboemboliske ubalanser med atrieflimmer i hver sjette sak fører til hjerneslag.

forebygging

Selv når du vet hva slags sykdom, så vil noen råd om hvordan du behandler arytmi, være ubrukelig hvis du ikke holder fast i enkle regler for forebygging hjemme:

 1. Morgenøvelse, eller friidrett.
 2. Overvåk blodsukkeret og blodtrykket
 3. Nekter alle dårlige vaner.
 4. Oppretthold vekten din innenfor normale grenser.
 5. Å lede en maksimal rolig, jevn livsstil, å være minimal utsatt for overdreven følelser, stress og belastninger.
 6. Riktig kosthold bestående av utelukkende naturlige produkter.

Hvis det er første tegn på arytmi, bør du ikke vente på mer alvorlige symptomer som skal festes, kontakt lege umiddelbart, så vil risikoen for komplikasjoner og vektøkning være mye lavere.

outlook

I prognoseplanen er arytmier ekstremt tvetydige. Noen av dem (supraventricular extrasystoles, sjeldne ventrikulære ekstrasystoler), som ikke er forbundet med hjertets organiske patologi, utgjør ingen trussel mot helse og liv. Atrieflimmer, tvert imot, kan forårsake livstruende komplikasjoner: iskemisk berøring, alvorlig hjertesvikt.

De mest alvorlige arytmiene flatterer og ventrikulær fibrillering: de utgjør en umiddelbar trussel mot livet og krever gjenopplivning.

Arrytmi: klassifisering, årsaker, symptomer, diagnose og behandling

Hvis frekvensen og regelmessigheten av hjertefrekvensen ikke samsvarer med de allment aksepterte normene, kan du bli diagnostisert med hjertearytmi. Faktisk er dette en organisk lesjon, som er resultatet av rus, funksjonsfeil i nervesystemet eller brudd på vann-saltbalansen.

Er hjertearytmi farlig, og hvordan kan den håndteres? Vi må studere årsakene, symptomene og metodene for behandling av denne sykdommen.

Klassifisering av patologi

Før du diskuterer essensen av patologi, er det nødvendig å studere sine varianter. Det er flere grupper av faktorer som fører kroppen til en arytmisk tilstand. Hver type av denne sykdommen har sine egne symptomer. Grunnlaget for sykdommen kan ligge kalsium og magnesium ubalanse, industrielle og bakterielle forutsetninger, dårlige vaner (nikotin, alkohol), oksygenmangel.

Normal hjerterytme.

Nederlaget for endokrine organer i fremtiden kan påvirke arbeidet i hjertemuskelen. Bivirkninger fra en rekke medikamenter kan også forårsake sykdommen. Typer av arytmi er basert på brudd på visse hjertefunksjoner. Det er fire typer av denne sykdommen:

Sinus bradykardi

En sjelden hjerterytme er et av de viktigste symptomene på sinus bradykardi. Denne patologien påvirker sinusnoden, som tjener som en inducer for elektriske impulser. Hjertefrekvensen faller til 50-30 slag / min. Patologi er ganske farlig - det finnes ofte i eksternt "sunne" mennesker som gjennomgår en planlagt medisinsk undersøkelse.

Årsakene er forskjellige, men de fleste ligger i området med medfødte genetiske abnormiteter (redusert nodalautomatisme).

Risikogruppen inkluderer profesjonelle idrettsutøvere. Permanent trening endrer blodsirkulasjonen og energiomsetningen. Men årsakene til å endre rytmen er svært varierte. Vi lister dem:

 • fasting;
 • ubalanse i nervesystemet (vegetativ avdeling);
 • hypotermi;
 • nikotin og blyforgiftning;
 • smittsomme sykdommer (tyfusfeber, gulsott, meningitt);
 • økt intrakranielt trykk i svulster og ødem i hjernen;
 • Konsekvenser av å ta visse medisiner (digitalis, beta-blokkere, verapamil, kinidin);
 • sklerotiske endringer i myokardiet;
 • skjoldbrusk dysfunksjon.

Sinus takykardi

Hjertefrekvensen øker dramatisk, og overstiger 90-slag per minutt mark. Sinusknuten setter rytmen, og hjertefrekvensen øker til 160 slag. Denne indikatoren minker gradvis. Vanligvis er den raske rytmen en konsekvens av fysisk aktivitet, dette er normalt. Patologien manifesteres i det faktum at pasienten opplever et unormalt hjerteslag i ro.

Sinus takykardi teller ikke som en uavhengig sykdom. Patologi utvikler seg mot et bakteppe av ulike plager og feil livsstil. Denne sykdommen er farlig fordi forstyrret blodtilførsel gjenspeiles i ulike systemer i kroppen vår. La oss liste hovedårsakene til takykardi:

 • vegetativ ubalanse;
 • feber,
 • anemi,
 • misbruk av te og kaffe drikker;
 • en rekke medikamenter (kalsiumkanalantagonister, vasokonstriktive anti-kaldt tabletter);
 • hypertyreoidisme og feokromocytom;
 • hjertesvikt;
 • kardiomyopati;
 • hjertefeil og pulmonale patologier.

Sinus arytmi

Med sinusarytmi fortsetter sinusnoden å fremkalle impulser, men gir dem en variabel frekvens. En forstyrret hjerterytme dannes, som er preget av sammenbrudd og frekvenser. Samtidig svinger hjertefrekvensen innen normal rekkevidde - 60-90 slag. Hos friske mennesker er sinusarytmi forbundet med puste - pulsendringer ved innånding / utånding.

Når kan behandling av sinusarytmi være nødvendig? Bestem det "dødelige ansiktet" alene vil ikke fungere - du må vende deg til en profesjonell kardiolog for dette. Når du skriver et EKG, spør legen pasienten om å holde pusten. I dette tilfellet forsvinner respiratorisk arytmi, og bare sinus gjenstår. Den patologiske formen av sykdommen er sjelden - det er et tegn på hjertesykdom.

Paroksysmal takykardi

Kardiale sammentrekninger med denne sykdommen øker / bremser plutselig - angrep. Den riktige rytmen opprettholdes i lang tid, men til tider oppstår anomalier. Kilden til feil kan lokaliseres i ulike områder av hjertet - dette påvirker hjertefrekvensen direkte.

Puls av voksne blir ofte akselerert til 220 slag, hos barn - opptil 300. Varigheten av paroksysmer er også forskjellig - anfall går over noen sekunder eller strekker seg i timer.

Årsakene til takykardi er i begynnelsen av fokuset på økt automatisme og patologisk sirkulasjon av den elektriske impulsen. I hjertet av sykdommen kan det være skade på myokard-sklerotisk, nekrotisk, inflammatorisk og dystrofisk. Symptomer kan manifestere som kvalme, svimmelhet og svakhet.

Her er de viktigste faktorene som påvirker det kliniske bildet:

 • tilstanden av det kontraktile myokardiet
 • hjertefrekvens;
 • varighet av hjertebanken;
 • lokalisering av ektopisk sjåføren;
 • Varighet av anfall.

Årsaker til hjertesykdom ved atrieflimmer

Vi har ikke nevnt enda en form for sykdommen - atrieflimmer, også kalt atrieflimmer. Atria i dette tilfellet skjelver, og ventriklene får 10-15 prosent mindre blod. Den tilstanden av takykardi som allerede er diskutert kommer. Pasienten lærer fullt ut hva som er hjertearytmen - hjertefrekvensen øker til 180 slag.

Uregelmessighet i hjerteslagene kan ta andre former. Pulsen faller til 30-60 slag - legene bekrefter bradykardi. Slike symptomer er fulle av bruk av en pacemaker.

La oss se hovedårsakene til atrieflimmer:

 • hormonelle forstyrrelser (Hashimoto's skjoldbruskbetennelse, nodular goiter);
 • hjertesvikt;
 • hjertesykdom eller dens ventiler;
 • økt blodtrykk;
 • diabetes mellitus og samtidig fedme;
 • lungesykdommer (bronkial astma, bronkitt, tuberkulose, kronisk lungebetennelse);
 • overdreven bruk av alkohol;
 • en rekke medisiner;
 • iført tette klær;
 • diuretika.

Risikofaktorer

Årsakene til alle former for patologi er ganske like. De fleste av dem er resultatet av enkelte sykdommer, feil livsstil hos pasienten eller arvelig i naturen. Ved å analysere kildene til hjertesvikt, lærte legene de viktigste risikofaktorene.

 • genetisk predisposisjon;
 • høyt blodtrykk;
 • skjoldbrusk sykdom;
 • elektrolyttforstyrrelser;
 • diabetes mellitus;
 • bruk av stimulanter.

De fleste av disse faktorene vi har analysert ovenfor. Elektrolyttforstyrrelser kan føre til underernæring - kalsium, natrium, magnesium og kalium må være tilstede i mat.

Forbudte psykostimulanter er primært koffein og nikotin - på grunn av dem utvikler ekstrasystoler. Derefter kan ventrikulær fibrillasjon forårsake plutselig hjertedød.

Slik gjenkjenner arytmi - symptomene på en sykdom

Symptomer på takykardi og bradykardi har en rekke mindre forskjeller. Hjertearytmi utvikler først i latent form, og viser seg ikke. Deretter er det funnet symptomer som indikerer arteriell hypertensjon, hjertesykemi, hjernesvulster og skjoldbruskpatologier. Her er de viktigste tegnene til arytmi:

 • svimmelhet;
 • generell svakhet;
 • kortpustethet;
 • rask tretthet;
 • mørkere i øynene;
 • borderline tilstander i hjernen (det virker til pasienten at han er i ferd med å miste bevisstheten).

Hvis du har langvarig bevissthetstap på ca 5-10 minutter, kan du "kutte av" bradykardien. Slike faints er ikke iboende i denne form for arytmi. Symptomene på takykardi ser litt annerledes ut og ser ut som en generell ulempe. De ser slik ut:

 • kortpustethet;
 • hjertebanken;
 • rask tretthet;
 • generell svakhet

Metoder for diagnostiske studier

Symptomer på den foreslåtte arytmen må nøye kontrolleres. Til de alarmerende tegnene kan tilskrives ikke bare den raske hjerterytmen, men plutselige hjerteslag, trykkfall, svakhet, vekslende med døsighet.

Hvis du har funnet symptomene ovenfor, er det på tide å se en lege og gå gjennom en full diagnose. For å håndtere det er det nødvendig for lege-kardiologen - først og fremst vil han begynne å sjekke opp skjoldbruskkjertel og for å avdekke mulige hjertesykdommer.

Mange metoder er utviklet for å diagnostisere arytmi. Et elektrokardiogram er nødvendigvis registrert - det kan være kort og lang. Noen ganger fremkaller legene arytmi for å registrere vitnesbyrdet og identifisere kilden til problemet mer nøyaktig. Dermed er diagnosen delt inn i passiv og aktiv. Passive metoder inkluderer:

 • EKG. Elektroder er festet til pasientens bryst, armer og ben. Varigheten av faser av sammentrekning av hjertemuskelen studeres, intervaller er løst.
 • Ekkokardiografi. Her brukes en ultralydssensor. Legen får et bilde av hjertekamrene, ser på bevegelsen av ventiler og vegger, og angir deres dimensjoner.
 • Daglig overvåking av EKG. Denne diagnosen kalles også Holters metode. Pasienten bærer alltid en bærbar opptaker med ham. Dette skjer innen 24 timer. Leger får informasjon om hjertekontraksjoner i en tilstand av søvn, hvile og aktivitet.

I noen tilfeller er passiv forskning ikke nok. Da induserer legene arytmi ved kunstige midler. For dette har flere standardtester blitt utviklet. Her er de:

 • fysisk belastning;
 • kartlegging;
 • elektrofysiologisk studie;
 • test ved hjelp av en skråstilt tabell.

Førstehjelp

Arrhythmia angrep kan gå uavhengig og starte plutselig. Like uforutsigbart slutter angrepet. Hvis pasienten har et første angrep, ring umiddelbart en ambulanse. Ofte går ordrer sakte, så det er verdt å bekymre deg for offerets helse. Gjør dette:

 • berolige pasienten, undertrykke manifestasjoner av panikk;
 • skape pasientens fred - legg ham eller sitte i en komfortabel stol;
 • prøv å endre posisjonen til offerets kropp;
 • Noen ganger må du indusere en vomitiv refleks - gjør det med to fingre, irritere strupehodet.

Jo lenger avhenger av det medisinske personalet. Medisiner for hjertearytmikkardiologen utnevner senere - når pasienten er "pumpet ut" og vil foreta en foreløpig diagnose.

Etter å ha sett symptomene på arytmi, prøv å avbryte fysisk aktivitet.

Acceptabel bruk av sedativer:

 • motherwort;
 • vendelrot;
 • korvalola;
 • valokordin (innenfor grensene for 40-50 dråper);
 • Elenium.

Kompleks av terapeutiske og forebyggende tiltak

Gi en entydig anbefaling om hvilke tabletter som skal hjelpe til med hjertearytmi, det er umulig. Denne sykdommen utvikler seg mot en bakgrunn av ulike nederlag i hjertemuskelen (organisk og funksjonell). For eksempel fører endringer i automatisme til sinus takykardi, arytmi eller bradykardi. Hvis det er kronisk / akutt hjertepatologi, bør de behandles raskt.

Når en spesifikk form for arytmi er identifisert, er sekundær forebygging foreskrevet. Denne typen behandling utøves ikke med bradykardi. Men med takykardi må du drikke. Du vil bli foreskrevet anti-arytmiske legemidler:

 • kalsiumantagonister (Diltiazem, Verapamil);
 • adrenoblokere (Atenolol, Anaprilin, Concor, Egilok);
 • Sotaleks;
 • Kardaron;
 • propanorm;
 • Allalinin.

Det er strengt forbudt å ta disse stoffene uten lege resept. Sterk tilsyn er nødvendig, fordi misbruk av narkotika er fulle av konsekvenser. For eksempel kan nye former for arytmi forekomme. Så ikke risikere unødvendig.

Sannsynlige konsekvenser

De viktigste konsekvensene av arytmi er hjertesvikt og tromboembolisme. En dårlig sammentrekning av hjertemuskelen fører til hjertesvikt - den interne blodtilførselen er forstyrret. Ulike organer lider av mangel på oksygen, systemiske lidelser begynner. Dette innebærer en rekke alvorlige sykdommer og til og med dødsfall.

Med arytmi blir ikke blodet bare pumpet, det begynner å "riste" i atria. Dette kan føre til tromboembolisme. I noen områder av hjertet, trombi form - de pleier å bryte seg over tid. En avbrutt trombus blokkerer hjertet, noe som fører til katastrofale konsekvenser:

 • hjerteinfarkt;
 • angina pectoris;
 • død;
 • hjerneslag.

Metoder for å styrke hjertet

For å kvitte seg med forestående problemer, trenger du ikke å absorbere pakker med pakker. Forebygging reduseres til riktig kosthold og avvisning av noen avhengighet.

Ifølge statistikken er det i røykesonen røykerne - blant dem er sykdommen mye mer vanlig. I tillegg til avvisning av nikotin er det andre forebyggende tiltak:

 • forme;
 • fitness;
 • kveld jogging;
 • går i frisk luft;
 • legger til kostholdet av frukt, grønnsaker og alle slags korn;
 • fravær av krangel og nervesvikt.

Lead et målt liv. Forsiktig unngå konflikter med kjære. Behandling av hjertearytmi vil ikke være nødvendig hvis du spiser riktig, puster frisk luft og beveger deg aktivt. Avslutt røyking - du vil finne en dyp og glad alderdom.

Hjertets arrytmi

Hjerterytme er en sykdom i sekvensen, frekvensen og rytmen til hjerterytmen. I en rolig tilstand, i de fleste tilfeller kan en person bare føle seg svake hjerteslag, uten å føle sin rytme. Eksplisitte følelser av forstyrrelser i hjertets arbeid (kaotisk eller rask sammentrekning, plutselig fading) indikerer at en person er i hjertearytmi

Hjertesrytmi - årsaker

Hvis en person ikke har hjertesykdom, er arytmiene oftest manifestert i form av sporadiske enkelt episoder, noe som ikke bør gis for mye betydning. Imidlertid må disse sakene fortsatt diskuteres med legen.

Påviste er følgende grunner for arytmi: hypertensjon, svekket hjertelednings, hjertesvikt, hjerteventilfeil, koronar hjertesykdom og andre cardio - vaskulære sykdommer. Til tross for alle de ovennevnte grunnene må det huskes at arytmi ikke alltid indikerer en nåværende hjertesykdom. Det er mange grunner til arytmi, og i noen tilfeller er det ikke mulig å etablere dem.

I tillegg til hjertesykdom, er følgende irriterende faktorer av arytmier: (. Amfetaminer, kokain, alkohol, tobakk, koffein og så videre) den følelsesmessig eller fysisk stress, feber og betennelse, thyroid sykdom og anemi, tar visse medisiner og forskjellige stimulanser. Noen typer arytmier kan arves.

Mange hjertearytmi (atriale premature slag sinus takykardi) kan ikke bli følt av pasienten, og i de fleste tilfeller å indikere tilstedeværelse av en person har en viss ekstrakardiale patologi (økt thyroideafunksjonen, osv.), Uten at dette fører til noen konsekvenser. Spesielt farlig for livet er ventrikulære takykardier, som i 85% av tilfellene er den direkte årsaken til plutselig hjertedød. Litt mindre farlig er bradykardi (i 15% av tilfellene er årsaken til plutselig hjertedød), som er ledsaget av kort plutselig bevissthetstap

Typer av arytmi

Avhengig av spesifikkheten av hjertearytmier, er de følgende varianter av arytmi forskjellig:

takykardi - øke (mer enn 90 slag per minutt) av hjertefrekvensen. Til tross for at takykardi har mange varianter, er det vanlig å ta hensyn til hovedpersonen av dem:

- Sinus (fysiologisk) takykardi - manifestert av en paroksysmal økning i hjertefrekvens til 130-210 slag per minutt. Denne typen takykardi kan forekomme hos ganske friske mennesker på grunn av følelsesmessig eller fysisk anstrengelse, etter å ha stoppet som hjertebanken kommer tilbake til normal. Også sinus takykardi kan være forårsaket av hjertesykdommer som hjertesvikt, hjertesykdom, etc.

- Paroksysmal (patologisk) takykardi - manifestert av en kraftig økning i hjertefrekvensen til 130-210 slag per minutt. Angrepet slutter også brått, som det begynner. Varigheten av et angrep kan vare fra noen få minutter til flere dager. Patologisk takykardi forekommer oftest hos personer med sykdommer i sentralnervesystemet og hjertet

bradykardi - Senker hjertefrekvensen til en voksen person til mindre enn seksti slag per minutt. På grunn av den langsomme hjertefrekvensen, reduseres nivået av blodtilførsel til de indre organene, noe som negativt påvirker det tilstrekkelige arbeidet til hele organismen. Hovedtegnene til bradykardi inkluderer: økt tretthet, svakhet, svimmelhet, smerte i hjertet, noen ganger kan det være et komplett bevissthetstap. Bradykardi oppstår med endokrine sykdommer, nevroser, fordøyelsessystemets patologi, forhøyede nivåer av kalium i blodet etc.

beats - For tidlig sammentrekning av både selve hjertet og dets individuelle deler. De viktigste symptomene på denne forstyrrelsen av hjerteaktivitet er svakhet, svimmelhet og den såkalte "fading" av hjertet. Arrythmia er den vanligste typen av kardial arytmi og kan forekomme ikke bare på grunn av nærværet av hjerte - vaskulære sykdommer, men også på grunn av feilfunksjon i en andre indre organer (forstyrrelser i det urogenitale system, fordøyelsessystem, osv.). For hyppige årsaker til forekomsten av ekstrasystoler er stressssituasjoner, samt effekten av koffein, alkohol og tobakk

Atrieflimmer - kaotisk atriell sammentrekning, som fører til brudd på hele blodsirkulasjonen. Atrieflimmer manifesterer opplevelser av ujevn hjerteslag, rask tretthet, kortpustethet, etc. Årsakene til atrieflimmer omfatter hypertensjon, hjertesvikt, redusert kaliumnivåer i blodet, unormal funksjon av skjoldbruskkjertelen, medfødt hjertefeil

Arrytmi - symptomer

Alle manifestasjoner i denne patologien er svært subjektive og individuelle, tk. Å føle hjerteslag er i stand til de fleste uten å ha noen sykdommer i hjerte-kar-systemet. Ofte er dette et innkommende tegn og føles liggende på siden av hjertet. Ofte er det folk som føler sitt eget hjerte, skremt av det, men dette indikerer ikke alltid forekomsten av alvorlig hjertepatologi. Pasienter som lider av hjertesykdom opplever slike forhold gjentatte ganger. I de tidlige stadiene av visse typer arytmier kan forekomme med dårlig symptomatisk eller subklinisk, og på den annen side, noen arytmier svært lyse klinisk bilde, men som ikke bærer de fleste tilfeller ingen alvorlige konsekvenser. Krenkelser i hjerterytmen kan føre til hjertesvikt, som er ledsaget av svimmelhet og svimmelhet. Hvis slike manifestasjoner er tilstede, er det angitt en nøddiagnose og umiddelbar behandling.

Den vanligste metoden for å diagnostisere arytmi er et kardiogram - en grafisk fremstilling av elektriske impulser som får hjertet til å trekke seg sammen. Basert på kardiogrammet setter legen diagnosen og foreskriver nødvendig behandling

Arrytmi - behandling

Metoder for behandling av hjerterytmeforstyrrelser kan variere avhengig av forekomst eller fravær av symptomer, alvorlighetsgraden (som er den primære årsaken til arytmi) av hjertesykdom, hyppigheten av arytmi angrep. Avhengig av type arytmi, kan behandlingen variere fra medisinering til mer komplisert kirurgisk (implantering av hjertekardioverter - defibrillator). I noen tilfeller er spesialiserte eller enkle pacemakere brukt til å eliminere arytmi

Takykardi krever ofte ingen behandling. Pasienten anbefales å forlate dårlige vaner (røyking, alkohol, drikke kaffe, sterk te, sjokolade og Coca-Cola) og maksimal (hvis mulig) hvile. Fra de offentlig tilgjengelige medisinene anbefaler corvalol og tinktur av valerian. I noen tilfeller kan legen din bestemme at utnevnelsen av en bestemt medisinsk behandling, hvor det hyppigst forskrevne følgende legemidler: digoxin, propranolol, ritmilen, verapamil, lidokain

Ved mild sykdom er behandlingen ofte ikke nødvendig. I noen tilfeller utvikler bradykardi mot bakgrunnen av patologiske forandringer i myokardets arbeid (hjertemuskulatur), med tilstrekkelig tidsriktig behandling som forsvinner og symptomatologien til bradykardi. I tilfelle at hyppigheten av hjertesammensetninger blir mindre enn femti slag per minutt, oppstår en alvorlig trussel mot menneskelivet og akutt medisinsk behandling kreves. Legemidler foreskrevet for behandling av bradykardi: atenolol, alupent, atropin. Det er strengt forbudt å ta disse medisinene alene, da de selv kan forårsake arytmi.

I alvorlige tilfeller av bradykardi utføres en implantering av pacemakeren. Funksjonen til denne enheten er å øke hjertefrekvensen til normalverdien, som oppnås ved hjelp av elektroniske pulser sendt av pacemakeren. Umiddelbart er selve implantatet implantert under den store brystmuskelen

Behandlingen av hvert tilfelle kan være forskjellig. I tilfeller av CNS-sykdommer anbefales pasienten å konsultere en psykoterapeut og ta beroligende midler. Hvis sykdommen skyldes sykdommer i andre indre organer, blir det oppmerksom på dem. Pasienter som lider av ekstrasystole anbefales ikke å bruke sterk te og kaffe, alkoholmisbruk og røyking. For behandling av arytmi følgende stoffer anvendt: sotalol, amiodaron, beta-blokkere (pindolol, propranolol, metoprolol, oxprenolol, talinolol, atenolol)

Behandling av atrieflimmer

I denne sykdommen til å gjenopprette normal kardial rytme ved anvendelse av forskjellige kombinasjoner av antiarytmika (sotalol etatsizin, propafenon, VFS, kinidin, disopyramid, amiodaron). I hvert tilfelle er stoffene nøye utvalgt av den behandlende legen.

I tilfelle mangel på forsvarlige resultater med medisinsk behandling, vises bruken av elektrisk kardioversjon. Formålet med denne prosedyren er å gjenopprette den normale rytmen til hjerteslag ved hjelp av spesielle elektriske utladninger som leveres direkte til hjertet. Kardioversjon kan være både intern og ekstern. For å unngå ubehagelige opplevelser utføres denne prosedyren under generell anestesi.

Arrhythmia som en kur

Arrytmi behandling

Hjertet er et av menneskets viktigste organer. Hver dag pumper det over 8000 liter blod og gir ca 100 000 kutt. I tillegg er hjertet følsomt overfor alle interne og eksterne endringer som oppstår hos personen. Ikke rart at i denne situasjonen er det veldig enkelt å forstyrre arbeidet med denne viktige kroppen.

Arytmi og dets symptomer

Hjerterytme er en sykdom av rytme, frekvens eller sekvens av sammentrekning av hjertet. Vanligvis føler en person i en rolig tilstand bare svake hjerteslag, men føler ikke sin rytme. Ved en arytmi føler personen seg åpenbare forstyrrelser i sin eller hans jobb. Dette kan være plutselig fading, hyppige eller kaotiske sammentrekninger. Sykdommen kan oppstå som følge av tidligere hjertesykdommer, etter smittsomme prosesser, med brudd på hormonell bakgrunn eller på grunn av fødselsskader. MirSovetov advarer om at selv en sunn person ikke kan være forsikret mot arytmi. Sykdommen kan derfor ikke bare være en konsekvens av helseproblemer, men også som følge av følelsesmessige, mentale eller stressfulle belastninger. Og de kan oppleves av enhver person og i store mengder gjennom hele sitt liv. Arrhythmia er også en følgesvenn av mennesker med sykdommer i sentralnervesystemet.

De viktigste symptomene på arytmi inkluderer:

 • svakhet, tretthet og svimmelhet;
 • smerte og trykk i brystet;
 • utseendet av kortpustethet eller hyppig puste;
 • besvimelse og tap av bevissthet.

Typer og årsaker til arytmi

Avhengig av forstyrrelsene i hjerterytmen, kan forskjellige typer arytmi skille seg fra.

takykardi kalt økt hjertefrekvens mer enn 90 slag per minutt. Takykardi har mange varianter. De viktigste er:

- Fysiologisk (sinus) takykardi - økt hjertefrekvens til 120-200 slag per minutt, som hovedsakelig forekommer i form av anfall. Det kan også forekomme hos friske mennesker og oppstår som følge av fysisk eller følelsesmessig stress. Etter opphør er hjertefrekvensen normal. Sykdommen kan også være forårsaket av hjertesykdommer som hjertesykdom, hjertesvikt osv.

- Patologisk (paroksysmal) takykardi opptrer som en kraftig økning i hjertefrekvensen til 130-200 slag per minutt. Vanligvis slutter angrepet så brått som det begynner. Varigheten av et slikt angrep kan vare fra flere minutter til flere dager. Slike angrep forekommer hovedsakelig hos personer med hjertesykdom, sentralnervesystem etc.

bradykardi - dette senker pulsen på en voksen mindre enn 60 slag per minutt. En slik hjerterytme er farlig fordi det svake nivået av blodsirkulasjonen av alle indre organer påvirker hele organismenes arbeid negativt. Hovedtegnene til bradykardi er en følelse av svakhet, økt tretthet, smerte i hjertet, svimmelhet og til og med fullstendig bevissthetstap. Bradykardi kan forekomme med nevroser, endokrine sykdommer, forhøyede nivåer av kalium i blodet, med fordøyelsessystemet, etc.

beats - er et brudd på hjerteaktivitet, som består i for tidlig reduksjon av hele hjertet eller dets individuelle deler. De viktigste symptomene er "hjertet synker", svakhet og svimmelhet. Denne typen hjertearytmi er den vanligste blant resten. Extrasystolia kan forekomme ikke bare som følge av hjertesykdom, men også som følge av funksjonsfeil i andre organer. Disse kan være forstyrrelser i mage-tarmkanalen, genitourinary systemet, etc. En vanlig årsak til forekomsten av ekstrasystol kan være eksponering for tobakk, koffein, alkohol, samt stressende situasjoner.

ved atrieflimmer Det er en kaotisk sammentrekning av atriene. Som et resultat av dette arbeidet, er hjertet ekstremt ineffektivt å tømme blod, noe som fører til brudd på hele blodsirkulasjonen. Atrieflimmer manifesterer seg som en følelse av ujevn hjerterytme. Som følge av svak blodsirkulasjon kan kortpustethet, rask tretthet, etc. oppstå. Noen ganger kan pasienten ikke engang føle det, og deteksjon skjer bare med en forebyggende undersøkelse. Hyppige årsaker til atrieflimmer er medfødte hjertefeil, lave kaliumnivåer i blodet, hjertesvikt eller hypertensjon. Årsaken kan til og med være en feilaktig funksjon av skjoldbruskkjertelen.

I 1992 svarte Bush Sr. til lunsj med den japanske premieren og falt under bordet nettopp på grunn av hjerteproblemer. Deretter fant amerikanske kardiologer at han hadde et forhøyet nivå av skjoldbruskhormoner, som ble en av årsakene til besvimelse.

Diagnose av arytmi

Den vanligste metoden for å diagnostisere arytmi er den kjente elektrokardiografen. Mange mennesker husker denne enheten takket være et stort antall kalde sugekoppsensorer som er festet til pasientens kropp. Denne enheten bygger et kardiogram - en grafisk fremstilling av elektriske impulser som får hjertet til å trekke seg sammen. Videre på kardiogrammet etablerer legen diagnosen til den undersøkte personen.

Et elektrokardiogram er foreskrevet i nesten alle tilfeller med mistanke eller klager på funksjonsfeil i hjertet, siden denne diagnostiske metoden gjør det mulig å samle mye informasjon på kort tid for å etablere en diagnose eller utpeke en videre undersøkelse.

Faktisk er denne typen diagnose utviklingen av den forrige. Men i dette tilfellet utføres daglig overvåkning av hjertearbeidet. For å gjøre dette forsterkes pasienten av alle de samme sensorer som er koblet til en liten registrar, som stadig registrerer et elektrokardiogram i hjertet. Deretter identifiserer et spesielt program unormaliteter i hjertefrekvensen, som gjør det mulig å nøyaktig diagnostisere.

Holter-overvåkning er vanligvis foreskrevet i de tilfellene når pasienten har svært hyppig forverring av trivsel, men i den kliniske perioden kan de ikke identifiseres. Denne metoden for diagnose kan hjelpe folk som plutselig mister bevisstheten, da et brudd på hjertefrekvensen kan være en av grunnene. HM er også tildelt personer som nylig har gjennomgått hjerteinfarkt for å oppdage og forutsi livstruende brudd i hjertets arbeid. I tillegg kan HM foreskrives i form av profylaktisk overvåking av pasienten eller for å vurdere kvaliteten på behandlingen.

Ved denne typen forskning registreres elektriske potensialer direkte fra hjertets indre overflate. Pasienten injiseres gjennom venene i hjertet med spesielle sensorer, som registrerer elektriske potensialer direkte fra hjertekamrene.

Elektrofysiologisk forskning er foreskrevet i tilfeller der konvensjonelle forskningsmetoder ikke tillater en nøyaktig diagnose eller for innsamling av tilleggsinformasjon ved komplekse hjertesykdommer.

Arrytmi behandling

Først av alt, MirSovetov burde si at utseendet på arytmi kan være et symptom på andre sykdommer, ikke bare kardiovaskulær. Derfor, når de første symptomene oppstår, anbefales det å kontakte en lege umiddelbart.

Takykardi krever ikke noen behandling i det hele tatt. Pasienten er anbefalt å hvile så mye som mulig og å forlate dårlige vaner, der i tillegg til røyking og alkohol er kaffe inkludert. sterk te, cola-cola, sjokolade og andre gleder av søtt liv. Av de allment tilgjengelige medisinene, kan valerisk tinktur eller corvalol anbefales. Men noen ganger kan det være nødvendig og medisiner, som har rett til å utnevne en lege. Pasienten kan være foreskrevet legemidler som lidokain, verapamil, rytmelin, propranolol, etmozin eller digoksin.

Som en behandling kan du prøve folkemusikk. For å gjøre dette må du lage en blanding bestående av en liter sitronsaft og en halv liter mineralvann. Du må ta det ett glass tre ganger om dagen etter måltider. Behandling av magnesium kan også hjelpe. I tillegg til vitaminer, kan den fås fra slike produkter som peanøtter, hvite bønner, ris og kakaopulver.

Ved behandling av bradykardi tas mange faktorer i betraktning. Hvis alvorlighetsgraden av sykdommen er liten, er det i slike tilfeller ikke nødvendig med behandling. I tillegg kan en bradykardi observeres mot bakgrunnen av patologier i arbeidet i hjertemuskelen (myokard), med passende behandling hvor symptomene på bradykardi forsvinner.

Med en reduksjon i hjertefrekvens på opptil 50 slag og under (som er en alvorlig trussel mot menneskeliv), er medisinering nødvendig. For å behandle bradykardi foreskrive stoffer som atropin, alupent, atenolol eller euphyllin. Det er i alle fall ikke tilrådelig å bruke disse midlene selv. Disse legemidlene selv er i stand til å forårsake arytmi, og bør derfor kun tas på resept og under tilsyn av en lege.

I alvorlige tilfeller blir pasienten implantert med en elektrokardiostimulator. Hovedmålet med enheten er å øke antallet kardiale sammentrekninger til normalverdien. Økningen i hjertefrekvens skyldes elektroniske impulser sendt av pacemakeren. Apparatet selv er implantert under den store brystmuskelen, og elektrodene som er koblet til den, er installert inne i hjertekamrene. Modemene til pacemakeren er installert ved hjelp av en spesiell programmerer.

Avhengig av saken kan behandling av ekstrasystolen være forskjellig. I tilfelle av sykdommer i nervesystemet blir tildelt til en pasient eller anti-angst medikamenter anbefales å søke hjelp fra en terapeut. Hvis sykdommen er forårsaket av sykdommer i andre organer, bør det tas hensyn til dem. Pasienter som lider av arytmi, anbefales ikke å drikke alkohol, sigaretter, sterk te og kaffe. For behandling av sykdommer som kan administreres legemidler slik som betablokkere (propranolol, pindolol, oksprenolol, metoprolol, atenolol, talinolol) så vel som i kombinasjon med, eller som separate preparater - amiodaron og sotalol. Valget av antiarytmika stoffet er ganske komplisert, så effekten av behandling er ofte overvåket av Holter overvåking. Hvis pasientens helsetilstand ikke forbedrer seg, endres behandlingsmetoden til en annen.

For å gjenopprette den puls, forskjellige antiarytmiske medisiner i forskjellige kombinasjoner (amiodaron, kinidin, disopyramid, VFS, propafenon, etatsizin, sotalol, etc.), er legemidler valgt i hvert tilfelle av den behandlende lege.

Hvis medisinske metoder ikke gir riktig effekt, kan elektrisk kardioversjon brukes. Formålet med denne prosedyren er å gjenopprette den normale hjerterytmen ved hjelp av spesielle elektriske utladninger som leveres til hjertet.

Det er en ekstern og intern versjon av kardioversjon. Ved utførelse av en ekstern kardioversjon, er elektroder installert på pasientens bryst, langs hvilke elektriske impulser blir matet. Med intern cardioversion blir pulser levert direkte til hjertet ved hjelp av elektroder som kommer gjennom venene. Til en pasient som ikke opplever ubehag er kardiovaskulær sykdom vanligvis produsert under anestesi. Prosedyren er ganske effektiv og normal hjerterytme går tilbake til 9 av 10 pasienter. Statistikken viser imidlertid at et år senere forekommer sykdommen igjen i halvparten av de gjenvunnne pasientene.

I noen alvorlige tilfeller brukes kirurgisk inngrep. Som regel er beslutningen om behovet for en operasjon kun tatt hvis det er andre alvorlige brudd i hjertet.

Forebygging av sykdom

Utviklingen av arytmi og andre hjertesykdommer, avhenger direkte av livsstilen til en person.

For ikke å plukke opp denne sykdommen, vil røykere bli nødt til å tenke veldig grundig om hvordan man skal slutte med denne dårlige vanen. Ifølge statistikk er utviklingen av hjertesykdom hos røykere 2-6 ganger mer enn hos røykere.

En konstant aktiv livsstil vil ikke bare redusere risikoen for hjertesykdom, men vil også styrke kroppen som helhet. Gjør sport, trene og prøv å flytte så mye som mulig, spesielt med inaktivt arbeid. Langturer i frisk luft vil også være til nytte.

Vær oppmerksom på maten du spiser. Hvis en kopp kaffe om morgenen og en sandwich til lunsj er ditt daglige kosthold, bør det erstattes så snart som mulig. Øk forbruket av frukt og grønnsaker, mens fra fete og stekte matvarer er det bedre å nekte. Bruken av kaffe og alkohol i store mengder bidrar heller ikke til et godt arbeid i hjertet.

I nesten alle typer arytmi er årsaken til sykdommen en lidelse i nervesystemet. Konstant stress, strid og depresjon på svært kort tid kan underminere en persons helse og forårsake hjertesykdom. I slike situasjoner er det vanskelig å gi noen råd, men det viktigste å huske er at helse er en av de viktigste tingene en person har. En spesiell risikogruppe er barn i skolealderen, spesielt jenter. Uberørt kjærlighet kan føre til søvnløshet i natt, konstant irritabilitet og depresjon. Som en følge av dette kan hjertearytmi utvikles på svært kort tid. For å unngå at dette skjer, anbefaler MirSovetov at foreldrene tar ekstremt forsiktig holdning til barn i denne vanskelige perioden for dem.

I medisinsk praksis var det et tilfelle da den unge mannen etter forverring av forholdet til sin elskerinne hadde hjertearytmi og derfor, etter nesten hvert krangel, måtte han gå til legen. Men når forholdene ble bedre, ble helse gjenopprettet igjen. Etter en annen opptak måtte doktoren skrive ut et vitserklæringsbevis til kjæresten hans som krangel mot pasienten er kategorisk kontraindisert.

Behandling av hjertearytmi

De som har spørsmålet "hvor hjertet", er det ingen grunn til å bekymre seg for helsen til denne kroppen. Siden hjertebanken ikke føltes i en rolig tilstand. I tilfelle av denne eller den samme form for arytmi, endres frekvensen, sekvensen av sammentrekninger av hjertemuskelseksjonene. Palpitasjoner blir merkbare. Det er verdt å tenke på å besøke en lege når hjertet begynner å "fragmentere", med en ustabil periode med sammentrekninger, eller omvendt, "mislykkes" som om den stoppet. Behov for behandling arytmi hjertet oppstår med mangel på styrke, brystsmerter, svimmelhet, besvimelse.

Typer av hjertearytmi

Som enhver patologi til et eller annet viktig organ forstyrrer en forandring i hjertefrekvensen de ulike organers og systemers optimale funksjon, i noen tilfeller skaper en alvorlig helsefare, opp til livets trussel. Helseforholdet forverres, stemningen blir pessimistisk.

Før du begynner å være redd, er det verdt å se en lege for en nøyaktig diagnose.

Metoden for behandling av hjertearytmi, graden av risiko for helse er bestemt av den spesifikke typen patologisk tilstand. skille atrial. sinus form, så vel som arytmi.

Uansett hvilken type arytmi, lider kroppen regelmessig på mangel på tilstrekkelig blodtilførsel til forskjellige organer. Først og fremst, hjernen, sirkulasjonssystemet, sentralnervesystemet lider, som kan tjene som drivkraft for utviklingen av en eller annen patologisk prosess.

Symptomer på atrieflimmer

Under denne formen for rytmeforstyrrelse, slår hjertet feil, med avbrudd. Atriene trekkes ikke sammen, men flutter, og forårsaker 10-15% mindre blod til å gå inn i ventrikkene. I tillegg vibrerer ventriklene aritmisk. I brystet er ubehag følt, angst, frykt, frykt for å dø.

Som regel kalles atriell fibrillasjon atrieflimmer. ledsaget av takykardi. hyppige hjerteslag 150-180 slag per minutt. Det er mangel på luft, hodet svinger, det gjør deg syk eller oppkast, det er lett å miste bevisstheten.

I noen tilfeller kan en ciliær form for hjertearytmi være ledsaget bradykardi. når pulsen faller til 60 slag per minutt og under, når 30 slag per minutt. Faren for helse er forverret av uregelmessige hjerteslag. For å normalisere frekvensen av sammentrekninger av hjertemuskelen, brukes en pacemaker.

Antallet tilfeller av et ciliært utvalg av sykdommen øker etter å ha nådd 50 år, med menn som lider oftere enn kvinner.

Årsaker til atrieflimmer

 • Økt blodtrykk, hjertesykdom eller ventiler, hjertesvikt.
 • Ulike hormonelle lidelser, skjoldbruskkjertelen (nodular goitre, Hashimoto's skjoldbruskkjertel), skjoldbruskkjertelen kan være overdreven eller redusert. Sykdommen anses som et symptom på aterosklerotisk kardiosklerose eller tyrotoksikose.
 • Behovet for behandling av atrieflimmer er ofte forbundet med lungesykdommer: bronkitt, bronkial astma, kronisk lungebetennelse. Tuberkulose.
 • Den ciliære form utvikler seg i tilfelle av diabetes mellitus, komplisert av fedme og høyt blodtrykk.
 • Brudd på rytmen til hjerteslag fremkaller stress, vanen med å ha på seg stramme, for tette klær, noen medisiner.
 • Et angrep av sykdommen, den såkalte arytmen av helligdager, skyldes ofte overdreven inntak av alkohol.
 • Sykdommen utvikler seg i tilfelle av en uavhengig, uten utnevnelse av en lege, og tar diuretika med sikte på å raskt gå ned i vekt.

Angrepet av hjertearytmi er forårsaket av alvorlig overarbeid, nervøs overbelastning, overvekt av følelser.

Det legges merke til at i noen tilfeller er angrepet forårsaket av bruk av en stor mengde hvitløk.

Takykardi og en ciliær form for hjertearytmi forårsaker bruk av karbonerte drikker, øl. Den hovne tarmen løfter membranen og det begynner å mekanisk irritere hjertemuskelen, noe som forårsaker et raskt hjerterytme.

Det som er farlig er en ciliary rytmeforstyrrelse

Faren er først og fremst en økt risiko for å tette blodkaret med en trombose, som er i blod i blodet.

Hvis rytmen er forstyrret, vibrerer venstre atrium, og derfor er blodproppene mye mer sannsynlig å danne. En gang i hjernen, forårsaker de et slag.

I tillegg reduserer sykdommen kontraktiliteten i hjertemuskelen, noe som fører til noen dødsfall.

For å fortynne er blodet foreskrevet Aspirin Cardio og andre stoffer som brukes selv i tilfelle visse sykdommer i mage og tarm.

For å lette angrepet, søk antiarytmika. utnevnt av en lege. Selvbehandling kan forårsake alvorlige negative konsekvenser.

For å kunne normalisere den følelsesmessige tilstanden i tide og forhindre et mulig angrep i løpet av dagen, er det nyttig å ta tinkturen motherwort. hagtorn. vendelrot.

Symptomer og årsaker til sinusvariasjon av arrytmi

Sammentrekningen av en perfekt sunn hjerte muskel er ikke alltid permanent. Denne funksjonen forklares av effekten av ulike deler av nervesystemet på sinoatriell knutepunkt. en viktig del av hjertets ledningssystem, som sikrer koordinert arbeid av ulike deltakere i hjerteaktivitet.

Når endringene overstiger terskelen på 10%, sier de om brudd på hjerterytmen. På den annen side, hvis hjertet virker, "som en klokke" og hyppigheten av dens sammentrekninger forblir konstant, signaliserer det en utarming, hjertesvikt, iskemisk sykdom.

Veldig ofte sinus takykardi er observert i perioden med rask ungdomsutvikling, intensiv dannelse av nervesystemet. I noen tilfeller signerer sinusarytmi signifikant sirkulasjonsforstyrrelser, hjerne- eller nervesykdommer.

Symptomet på denne form for hjertearytmi er doblingen av antall sammentrekninger på inspirasjon i forhold til utånding. Som regel er pulsen selv i ro 80 eller flere slag per minutt.

I tilfelle av sinus bradyarytmi Hjertefrekvensen er 60 eller mindre slag per minutt. Ofte skjer dette avviket av helse etter en kraftig opphør av intens trening. Denne typen arytmi manifesteres av svakhet, rask tretthet, smerte i brystet, kortpustethet. Periodisk svimmel, det er tilfeller av for-minne.

Som regel, for å normalisere tilstanden, foreskriver legen beroligende terapi fra urtepreparater. Spesiell behandling av hjertearytmi hos denne arten er ikke nødvendig.

Årsaker og behandling av ekstrasystole

En av de vanligste formene for arytmi - beats. uforlignelige atrielle eller ventrikulære sammentrekninger. Årsaken til forekomsten er ikke nødvendigvis en hjertesykdom. Det kan skyldes osteokondrose, abnormaliteter i helsen til mage-tarmkanalen, genitourinary og endokrine systemet.

Uansett alder manifesterer ekstrasystolen som en reaksjon av kroppen for å stresse, røyking, alkohol, vanlig tretthet, mangel på høyverdig kvalitet hvile.

Denne typen hjertearytmi behandles ved å normalisere en livsstil, spise sunt, gi opp skadelige vaner. På anbefaling av en lege, er det nyttig å ta beroligende plantedoser.

Behandling av hjertearytmi med folkemessige rettsmidler

 • Å insistere 1с.л. tørkede blomster calendula i en halv liter kokende vann i en time. Ta et halvt glass infusjon i en halv time før måltider tre ganger om dagen. Det er nyttig å bruke opptil 20 dråper alkoholtinktur på et stykke sukker 2 timer etter å ha spist.
 • Tre briller med bær Viburnum knuse og plasser i en tre-liters krukke. Topp med hell kokende vann, lukk lokket og sett glasset på et varmt sted. Etter noen timer, legg til, legg til honning etter smak. Oppbevares i en kjeller eller kjøleskap. Spis 1/3 kopp i en halv time før måltider i tretti dager. Det er mest effektivt å behandle hjertearytmi med tre kurs, og gjør ukentlige pauser.
 • I tilfelle av hjertearytmier er det nyttig å forberede infusjoner av blomster til behandling maismel. Et par ts. blomster brygge et glass kokende vann, insistere, drenere. Ta 1/4 kopp 3 ganger om dagen i ti minutter før du spiser.
 • Fyll med 1 liter. urter motherwort et glass vann ved romtemperatur, fyll i 8 timer. Ta på dagen.
 • Brew 1с.л. motherwort et glass kokende vann, for å insistere på 2 timer. Ta et skudd i en halv time før et måltid.
 • Berry juice svart currant. konsumeres av en tredjedel av et glass tre ganger om dagen, bidrar til utvinning og behandling av hjerterytme.
 • bær irgi ikke bare styrke og normalisere nervesystemet i hjertemuskelen, men motvirke også aterosklerose, lindre vasospasme, redusere risikoen for blodpropper, fortynne blod.
 • Grind 1 ss. blader jordbær. bryg et glass kokende vann, en time for å insistere. Ta 1 glass før frokost i to måneder for å behandle hjertearytmi, aterosklerose, hypertensjon, angina pectoris.
 • Insister 100 g av blomsterstand pil hvit i 0,5 liter vodka, en måned senere stamme. Ta 30 dråper arytmi og takykardi 30 dråper før måltider, og legg til litt vann.
 • Få 2-3 blader juice gylden mustasje. Tilsett 250 g honning, tre kol. sitronsaft. Ta en blanding av 1 ts. to ganger om dagen i en halv time før måltider i 10 dager.
 • Del partisjonene valnøtter. fyll glassbeholderen, hell over vodkaen og insister i to uker. Ta 30 dråper tinktur en gang om dagen, vasket ned med vann, for å behandle arytmi, smerte i hjertet, kortpustethet.

Hvordan behandle hjertearytmi med grønnsaker

 • Hjerterytmi Heller Juice svart reddik. Saften blandes i like deler med honning. Den resulterende massen tas av 1 sekund. tre ganger om dagen.
 • Ta juice svart reddik med 1 p.s. tre ganger om dagen før måltider.
 • Hjertearytmi behandles med frø dill. En tredjedel av et glass frø helle 200 ml kokende vann, insister 15-20 minutter. Ta 1/3 kopp i en halv time før måltider.
 • slipe neper. 2 p.s. kok et glass kokende vann, kok i et vannbad i 15 minutter. En halv time å insistere, drenere. Ta et halvt glass i en halv time før frokost og lunsj. Deretter skal du lage en fersk kjøttkraft.
 • Få juice neper. legg til smak honning. Ta 2 p.s. i en halv time før måltider.
 • Skal knollene potet. tynt kutt og spis opptil 150g to ganger om dagen.
 • Fersk juice tomat. frisk frukt behandler hjertearytmi. Spis 200g salat kledd med vegetabilsk olje, eller 150g juice 2-3 ganger om dagen i en halv time før måltider.

Behandling av hjertearytmi med sitroner

Oppskrift 1. Vask 200g tørket aprikoser. å passere ved kokende vann for å passere gjennom kjøttkvern. Vask 30g rosiner. knuse dem sammen med 50 g avskallet valnøtter. Få juice av en sitron. legg til 100-150 g honning. Bland alle ingrediensene. Reaksjonen for arytmi er klar om tre timer. Ta 2 p.s. etter frokost for en måned.

Oppskrift 2. Vask 5 sitroner. kutt, fjern ben, pass gjennom kjøttkvern. Legg til 30 knuste nukleoler aprikoskjerner. 300g honning. Rør grundig, vent 8-10 timer ved romtemperatur. Oppbevares i kjøleskapet. Ta 1 ts. etter frokost og middag.

Oppskrift 3. Bland 100 ml sitron. gulrot. eple juice med 130ml appelsinjuice. Ta en halv kopp av blandingen to ganger om dagen i to uker.

Behandling av hjertearytmi med hagtorn

Hawthorn stimulerer arbeidet i hjerte muskler, normaliserer rytmen av sammentrekninger, øker blodsirkulasjonen, bidrar til å eliminere takykardi. Mottakelsen av bærplanter beroliger aktiviteten til sentralnervesystemet, de blir vist for hypertensive pasienter.

 • Hell 10g tørt bær av hagtorn 1/2 kopp vodka, insister 10 dager, belastning. Ta 10 dråper, fortynnet i vann, 3 ganger daglig før måltider.
 • Tinkturen av hagtorn, kjøpt på apoteket, blir tatt 30 dråper før måltider.
 • Brew 20-30 bær av hagtorn med et glass kokende vann, insistere 15 minutter. Drikk om dagen, delt i like store deler.
 • Brew 1с.л. tørket blomster eller hagtorn bladene med et glass kokende vann, insistere på to timer, belastning. Ta 50 ml i en halv time før måltider.
 • Oppnå alkoholholdig tinktur av hagtorn, valerian, morwort på apoteket, bland i like deler. Ta 1 time. i en halv time før måltider.

Beroligende urte rettsmidler for behandling av hjertearytmi

 • Brew 1с.л. melissa en halv liter kokende vann, insisterer, drenering. Ta 1/2 kopp 3 ganger om dagen. Effekten er mer merkbar når den tas før måltider. Etter 3 måneder bør du ta en ti-dagers pause.
 • ta vendelrot 30 dråper tre ganger om dagen.
 • Hvis søvn er forstyrret og du ikke kan sovne, kan du forberede følgende sammensetning. løvverk sitronmelisse og røtter vendelrot. tatt i like deler, blandet med tre deler gress ryllik. Den resulterende blandingen helle 250 ml kaldt vann og insisterer i 3-4 timer, suge kvart i timen i et vannbad, avløp. For å bli behandlet med den mottatte kjøttkraft, bruk på noen slurker hver dag.
 • Brygg et glass kokende vann 4 blomster calendula og 1 ч.л. te mynte. å insistere. Ta med honning fire ganger om dagen.
 • Ta for behandling av hjertearytmier, hypertensjon, søvnløshet, hodepine 20 dråper tinktur eucalyptus tre ganger om dagen i 2-3 uker.

Eliminering av arytmi med kobberplater

Med hjerte-og karsykdommer, hyppig stress, hvorfor det er angrep av arytmi, er det effektive bruksområder av tynne plater annealed kobber. De er festet av gips på kragen eller subclavian området i 4 dager.

Et tegn på effektiviteten av behandlingen er vedheft av kobber til kroppen ved fjerning, så vel som den grønne fargen på huden under. Overflod av kobber indikerer utseendet av svakhet, det gjør vondt og svimmel, en metallisk smak er følt i munnen.

Magnesium mot arytmi

Mikroelementet bidrar til å takle arytmen, eliminere stress, normalisere aktiviteten til kardiovaskulærsystemet.

For å eliminere mangelen på magnesium, er det nyttig å inkludere i kostholdet hvetekli, gresskarfrø, solsikkefrø, lin, bruk mer cedar og valnøtter, naturlig sjokolade, spiret hvetefrø.

Kaliummangel forårsaker arytmi

Med en mangel på kalium blir rytmen av hjerteslagene forstyrret, forstoppelser oppstår. Kaliummassen går tapt med oppkast og med diaré. For å eliminere underskuddet av et sporelement, er det nyttig å bruke mer tørkede aprikoser, rosiner, fiken, bananer, grønnsaker - salat, persille.

Arrytmi behandling.

For å lindre følelsesmessige og nervøse lidelser i arytmi, er sedativer foreskrevet. Egentlig, for behandling av arytmier, brukes tre klasser av legemidler: legemidler som stabiliserer cellemembranen, beta-adrenoreceptorblokkere, kalsiumkanalblokkere. I tillegg til dem kan antiarytmisk aktivitet ha andre midler, for eksempel preparater som inneholder salter av kalium, magnesium. I arytmier forbundet med følelsesmessig stress, ta beroligende midler.

Legemidler som brukes i behandling av arithmy (ved utnevnelse og under observasjon av en doktor-cardiologist)

Aymalin (Giluritmal, Rhythm)

Dysopyramid (Norteis, Palpitin, Rhythmelen, Rhythmiodaron, Rhythmodan)

Lappakonitinhydrobromid (Allapinin, Allaritmin) Lidokain (Xikain, Xylodon, Xylokain, Xylorolland,

Mexiletin (Mexithil, Ritalmex) Morazizin (Etmozin)

Primaliya Bitartrate (Neo-Giluritmal) Procainamid (Novokainamid)

Propaphenon (Prolekofen, Propastad, Profenan, Rhythm-normer) Pulpotium Quinidin (Kinidin Durules, Kinilentin, Kinirad, Khi-Nipek) Etatsizin

Atenolol (Atenova, Athenobene, Betacard, Tenormin, High Potency)

Propranolol (Anaprilin, Betapap, Inderal, Novo-Pranol,

Obsidan, Propranoloben) Sotalol (Gilukor, Darob, Lorithmik, Sotagexal, Sotalex,

Preparater som inneholder kalium og magnesiumioner

Kalium og magnesium asparaginat (Asparcum, Pamaton, Panangin) Kalium-Normin

Andre antiarytmiske stoffer

Amiodaron (Aldaron, Amiocordin, Cardiodarone, Corda-Ron, Opakorden, Rhythmiodaron, Sedacorone)

Valerian tinktur Novopassite

Hjertearytmier. Folkemidlene

Arytmi er et brudd på sekvensen og frekvensen av sammentrekninger av hjertet. Hjertet til en person er redusert i en bestemt modus. Dette skjemaet danner et kardial ledningssystem. Det representerer noder og bunter av nervesvev - akkumulasjoner av nerveceller og fibre som befinner seg i myokardområdene, som genererer bioelektriske impulser i hjertet og utfører dem.

Frekvensen og rytmen til hjerteslag er avhengig av disse strukturene. Brudd på aktiviteten av minst en av disse formasjonene fører til arytmier. Ved arytmier kan hyppigheten av hjertekontraksjoner økes (takykardi) eller redusert (bradykardi), og kan forbli innenfor normale grenser. Pulsen i en sunn person er 60 - 75 slag per minutt.

De følgende typer av arytmier: sinus (takykardi, bradykardi, ekstrasystoler), arteriell fibrillasjon, arteriell eller ventrikulær takykardi paroksysmal, hjerteblokk.

Årsakene til arytmier er forskjellige. De kan forårsake sykdommer i det kardiovaskulære systemet (koronar hjertesykdom, hjertesykdom, inflammasjon i hjertemuskelen (myokarditt), hypertensjon, traumatisk hjerneskade, hjernesvulster, thyroid sykdom og binyrene, menopausal forandringer i kroppen. Det er også arytmier resultere i fremkomsten av en bryter forholdet mellom kalium, natrium og kalsium i myokardium cellene og i det ekstracellulære miljøet, stress, nerve og fysisk stress, røyking, misbruk av alkohol, visse medikamenter og toksiske i eschestva.

Brudd på rytmen kan noen ganger ta lang tid uten noen symptomer og manifestasjoner, men kan forårsake en skarp og alvorlig forandring i tilstanden. Noen av dem er veldig farlige for livet.

Sinus takykardi

Ledende i dannelsen av elektriske impulser i myokardiet er sinusnoden. Med sinus takykardi overstiger hjertefrekvensen 90 slag per minutt. Det føles som et hjerteslag.

Ofte sin opprinnelse skyldes belastninger, emosjonell spenning, feber ved infeksjonssykdommer og luftveissykdommer, men i noen tilfeller ser det ut som følge av hjertesykdom og alle de ovennevnte årsakene til arytmier.

Sinus bradykardi

Den er preget av en reduksjon i hjertefrekvensen til 55 slag per minutt eller mindre. Det kan observeres hos friske, fysisk trente personer alene, i en drøm. Bradykardi kan følge hypotonisk sykdom, følge hjertesykdom, oppstå med en reduksjon i skjoldbruskfunksjonen. Det kan følges i form av ubehag i hjertet, svakhet, svimmelhet.

Sinus arytmi

Dette er en unormal veksling av hjerteslag. Denne typen arytmi forekommer vanligvis hos barn og ungdom. Det kan være funksjonelt og relatert til puste. Når du inhalerer, blir hjertesammenheng hyppigere, og når du puster ut, blir de mindre hyppige. Åndedrettsarytmi krever ikke behandling og påvirker ikke trivsel. Når pusten forsinkes, forsvinner den, noe som er en av testene som brukes til å diagnostisere denne type arytmi.

tidlig kompleks

Dette er en for tidlig (ekstraordinær) sammentrekning av hjertemuskelen. Sjeldne ekstrasystoler blir observert hos friske mennesker, men de kan også skyldes ulike sykdommer og dårlige vaner. Følelser i denne form for arytmier kan enten være en intensivert trykk i hjertet eller som en fading.

Paroksysmal takykardi

Dette er den riktige, men hyppige rytmen av hjertets arbeid. Hjertefrekvensen i dette tilfellet varierer fra 140 til 240 slag per minutt. Den starter og forsvinner plutselig. Årsakene til utseendet er lik extrasystole. I dette tilfellet føler pasienter hjertebank, svakhet, økt svette.

Atrieflimmer

Den er preget av diskriminerende sammentrekning av individuelle muskelfibre, mens atriene ikke er helt kontrakterte, og ventrikkene trekkes uregelmessig sammen med en frekvens på 100 til 150 slag per minutt.

Med atriell flutter, kontrakt de regelmessig med en frekvens på 250 til 300 slag per minutt.

Disse forholdene blir observert i sykdommer og hjertefeil, skjoldbruskkjertel (hypertyreose), IHD, alkoholisme. Atrieflimmer og flutter kalles også atrieflimmer. Pasienter føler ikke alltid hjertebank og endring i trivsel.

Men oftere er det klager på "fladdring" i brystet, noen ganger smerte i hjertet, kortpustethet. En karakteristisk egenskap i dette tilfellet er mangel på puls - hjertefrekvensen, bestemt ved å lytte til pasientens hjerte, overstiger hjertefrekvensen.

Flimmer og flagre - det er den mest formidable rytmeforstyrrelse, kan det forekomme i en hvilken som helst alvorlig hjertesykdom (for eksempel i akutt hjerteinfarkt), og elektrosjokk, overdose av visse medisiner. Symptomatologi: Plutselig opphør av hjertet (hjertestans), mangel på puls, bevissthet, hesende pust, kramper, dilaterte elever.

Nødhjelp begynner med umiddelbar ekstern, indirekte hjertemassasje og kunstig åndedrettsvern.

Blokkering av hjertet

Denne typen arytmier er forbundet med å bremse og stoppe impulser i myokardstrukturer. Et tegn på blokkeringer er det periodiske tapet av puls. Blokkene kan være komplett og ufullstendig. Fullstendig blokkering kan være ledsaget av en reduksjon i hyppigheten av hjertekontraksjoner.

De har ofte svimmel spasmer. Ved fullstendig transversal blokkering kan hjertesvikt og plutselig død forekomme.

Diagnose av arytmi

Diagnostisering av arytmier basert på pasientens undersøkelse ytelse: utseende, hudfarge, bestemme puls, hjerte grenser, puls, respirasjon, og på vitnesbyrd fra et elektrokardiogram, som gir den mest presise definisjonen av type arytmi, og bidrar til å velge riktig metode for behandling.

Folk rettsmidler for hjertearytmier

 1. Med en svekket hjerte muskel, 1 spiseskje rose hofter renset fra frø, hell 2 kopper kokende vann og lag i 10 minutter. Deretter kjølig, belastning, tilsett 1 spiseskje honning og drikk 1 / 4-1 / 2 kopp 2 - 3 ganger om dagen i 30 minutter før du spiser.
 2. Melissa brukes som et beroligende middel i hjertesykdommer. En infusjon er utarbeidet fra den, som hjelper hjertet til å takle sin funksjon. Spiseskje fyll 2,5 kopper kokende vann, insistere, innpakket og belastning. Ta 0,5 glass 3 til 4 ganger om dagen. Sørg for å gjøre ukentlige pauser i 2 - 3 måneder.
 3. Forbered avkok av røttene av valerian: 2 ts vann 100 ml vann, kok i 15 minutter og ta 1 ss 3-4 ganger daglig før måltider.
 4. 5 g hagtornblomster helle et glass kokende vann, deksel med lokket, oppvarmet i et vannbad i 15 minutter, avkjøl, filtrer, klem resten og brenn volumet av væske til 200 ml. Drikk 1/2 kopp 2-3 ganger om dagen i 30 minutter før måltider med atrieflimmer.
 5. 2 teskjeer med blomsterblomst, bryg 2 kopper kokende vann, insister 1 time, belastning. Drikk 1/2 kopp 4 ganger om dagen for hjerterytmeforstyrrelser.
 6. 3 teskjeer knuste unge skudd av asparges medisinske helle et glass kokende vann, insister 2 timer og filter. Ta 1 - 2 ss 3 ganger daglig i 3 - 4 uker som beroligende for takykardi.
 7. Hell 10 g tørket hagtornefrukt 100 ml vodka eller 40 graders alkohol og insister 10 dager, avløp. Ta 10 dråper med vann 3 ganger daglig før måltider. Medisiner fremstilt av hagtorn, tone hjertemuskelen, øke kransløpssirkulasjonen, eliminere arytmi og takykardi, redusere excitabiliteten i sentralnervesystemet, reduser blodtrykket.
 8. En spiseskje av knust rot av Valerian officinalis helles 1 kopp kokt vann ved romtemperatur, insisterer i en forseglet beholder i 8-12 timer, belastning. Ta 1 spiseskje 3-4 ganger om dagen.
 9. 1 - 2 teskjeer med kornblomstblå blomster bryg 200 ml kokende vann, insister 1 time, belastning. Drikk 1/4 glass 3 ganger om dagen i 10 - 15 minutter før du spiser. Bruk i hjerteinfarkt.
 10. Rødder av valerian er 2 deler, morbidens urt - 2 deler, yarrows urt - 1 del, frukt av anis - 1 del. Skje en spiseskje av blandingen med 1 glass kokende vann; insister 30 minutter. Drikk 1/3 kopp 2 - 3 ganger om dagen. Påfør med rask hjerterytme og smerte i hjertet.
 11. En spiseskje med tørrstrimlet urthestetall, hell 400 ml kokende vann, insister 2 - 3 timer, avløp. Ta 1 spiseskje 5-6 ganger om dagen med hjertesvikt og arytmi.
 12. Gress hestebanefelt - 2 deler, gress av fjellklatretfugl - 3 deler, blomstring av hagtorn blodrødt - 5 deler. En spiseskje av blandingen skal helles over natten i en termos med et glass kokende vann, tøm det. Ta 1/3 - 1/4 kopp 3 - 4 ganger daglig med rask hjerterytme, irritabilitet, søvnløshet.
 13. Ved hjerterytmeforstyrrelser anbefales en fersk juice av svart radise, blandet med honning i forholdet 1: 1. Ta 1 spiseskje 2-3 ganger om dagen.
 14. 2 ts urter lumbago åpen helle et glass kaldt vann, insistere 12 timer, belastning. Ta 1/3 kopp 3 ganger daglig før måltider for å regulere hjerteaktivitet.
 15. Et glass vann å koke, reduser varmen, slik at vannet koke litt. Hell der en teskje urtgress (adonis vår) og koker over lav varme i ikke mer enn 3 minutter. Dekk med lokket og sett på et varmt sted for å få en infusjon, deretter belastning. Ta 1 ss 3 ganger om dagen med takykardi.
 16. Herb yarrow - 3 deler, et blad av sitronmelisse - 1 del, rhizome med rødder av valerian - 1 del. En spiseskje av blandingen helle et glass kaldt vann, insistere på 3 timer. Kok deretter i et vannbad i 15 minutter. Stamme, drikk flere ganger om dagen med et nervøst hjerteslag ledsaget av søvnløshet.
 17. Oppskrift: 40 gram herbaceous blader av motherwort, goldenroot gress, sitronbalsam blader, bokhvete blomster, 1 glass bratt kokende vann.

Rør ingrediensene grundig, 2 ts. Ristet samling av emaljerte retter, hell kokende vann. Tilfør til avkjølt. Den oppnådde infusjonen filtreres, råmaterialene presses ut, bringes til det opprinnelige volumet med kokt vann.

Å drikke om dagen med små sip. Ta i 2 uker, ta en uke pause, og ta igjen 2 uker.

 • Oppskrift: 20 g urt løvehale, Gyldenris, skyter viburnum, findelt vendelrot rot, malt linfrø, en kopp kokende vann.

  Bland alle ingrediensene grundig, 2 ts. bakken blandingen skal plasseres i emalje ware, hell 1 kopp kokende vann. Smør på et varmt sted til det er avkjølt. Den resulterende infusjonen filtreres, råmaterialene presses ut, brakte kokt vann til det opprinnelige volumet.

  Å drikke om dagen med små sip. Ta innen en måned.

 • Oppskrift: 10 gram vårsild, 25 gram knuste røtter av sele, solsikkeblad, bjørkblad, 1 kopp kokende vann.

  Ingredienser grind og bland godt, 1 ts. Samle den resulterende samlingen i en emaljefat, hell 1 kopp kokende vann. Kok i et vannbad i 20 minutter. Tilfør til avkjølt. Den oppnådde infusjonen filtreres, råmaterialet presses.

  Ta 2 - 3 ganger om dagen med måltider. Behandlingsforløpet er 1 måned.

 • Oppskrift: 1 ss. l. urter te, bjørnebær, bjørnebær blomst, fjell arnica blomster, bokhvete blomster, 1 ts. urter rosmarin, 1 kopp bratt kokende vann.

  Komponentene i samlingen skal blandes grundig og knuses. 1 ss. l. samling satt i emaljert retter, hell 1 kopp kokende vann, insistere til avkjøling. Den oppnådde infusjonen filtreres, råmaterialet presses. Ta med det opprinnelige volumet med kokt vann.

  Ta 1/4 kopp 2 ganger om dagen i 20 minutter før du spiser. Behandlingsforløpet skal utføres innen 2 måneder. Hvis det ikke er noen effekt, kan kurset gjentas.

 • Oppskrift: 1 del av røttene til en penny, 2 deler malurtblomster, solbærblad, sainfoin blomster, 1 kopp kokende vann.

  Bland ingrediensene grundig, slip dem. 2 ts. Samle oppsamlet i en termos, hell 1 kopp kokende vann, insister 12 timer. Kald, klem opp råmaterialene, ta med det opprinnelige volumet med kokt vann.

  Ta infusjonen mottatt i løpet av dagen i små sip, kurset - 7 dager. Ta en pause i 4 dager og gjenta kurset.

 • Tradisjonell behandling av hjertearytmier

  Når du velger en metode for arytmiebehandling, er det nødvendig å fastslå årsaken og bestemme hvilken type arytmi. Identifisering av den underliggende sykdommen er en av de viktige oppgavene for kompleks behandling av slike forhold. En annen viktig oppgave er å eliminere arytmen selv.

  For å begynne å behandle en sykdom som forårsaket arytmi, er det nødvendig så snart som mulig. Valg av medisiner (hjerteinfarkt, antiinflammatorisk, hormonell, etc.) avhenger av riktig diagnostisert diagnose. Men ikke alltid bare behandling av disse sykdommene er nok til å normalisere ledningen av hjertemuskelen. I mange tilfeller er spesielle medisiner foreskrevet - antiarytmika. Det finnes flere grupper av antiarytmiske legemidler. Noen av dem reduserer hjerteledning, andre, tvert imot, øker den. Noen av dem lindrer i tillegg smerte i hjertet. Behandlingen er mye brukt i mineral- og vitaminkomplekser.

  Det er flere reflekseffekter, hvor hjertefrekvensen avtar med paroksysmal og sinus takykardi. Dette er en metode for å trykke på øyehullene i flere minutter, massere sidene av nakken fra to sider (ikke brukt hos eldre). Den samme effekten utøves av press på bukpressen, dyp pusting, og forårsaker oppkastrefleks. Disse effektene blir ikke brukt hos pasienter i den akutte perioden med hjerteinfarkt, med alvorlige stadier av angina pectoris, med aterosklerose i hjerneskarene. Virkemåten av disse teknikkene er basert på en reduksjon av den excitatoriske effekten på hjertet fra siden av nervesystemet.

  I tillegg til medikamentterapi og refleksteknikker brukes hjertepacemakere til å behandle arytmier, noe som hjelper myokard-gjenopprettingsrytmen.

  Fysioterapeutisk behandling for arytmier er svært selektiv. Med ekstrasystoler er det mulig å bruke elektroslipp, magnetfelt med lavfrekvens, karbondioksid og radonbad. Hvis angrep av atrieflimmer ikke forekommer oftere 1 til 2 ganger i måneden, kan du inkludere i behandlingen av karbonhydrater og tørre bad samt firekammerbad. Med blokkater og andre former for arytmier, unntatt atrieflimmer og paroksysmal takykardi, blir ikke fysioterapeutiske metoder anvendt.

  viktig

  Nå er det umulig å nekte viktigheten av sykdommer i kardiovaskulærsystemet i strukturen av den totale morbiditeten. I listen over de vanligste dødsårsakene rangerer de konsekvent først. Men fremveksten av mange av disse sykdommene er mulig å forhindre, og hvis de så ut, - for å lette deres kurs og fremskynde utvinningen. Vi må nøye behandle vår helse, observere regimet av arbeid og hvile, unngå dårlige vaner og, selvfølgelig, være spesielt oppmerksom på fysisk kultur og sport. Du trenger ikke å utslette kroppen din med overdreven trening, det er nødvendig å velge selv de mest praktiske og enkle måtene. Det kan være morgenøvelser, svømming, ski, turgåing, helsestigning, klasser i helsegrupper og fysioterapiøvelser i ambulant innstillinger. I tillegg, hvis du fortsatt føler deg syk og vendt til terapeuten og kardiologen, må du overholde legenes forskrifter, ikke hopp over inntaket av medisiner og prosedyrer.

  Palpitasjon (arrytmi). Behandling med folkemidlene, Vanga-oppskrifter

  Wang anbefales avgifter: se trifoliate blader (1 spiseskje), peppermynte blader (1 ss), Valerian rot (1 spiseskje). Infusjonen er utarbeidet fra 1 spiseskje av denne blandingen for 1 kopp kokende vann. Ta 1 ss 30 minutter før du spiser.

  Rist 0,5 kg sitroner, bland dem med 0,5 kg honning, legg til tjue pundte aprikoskjerner fra beinene. Ta før måltider om morgenen og kvelden for en spiseskje.

  Et medisinsk hjelpemiddel i behandlingen av hjerterytmeforstyrrelser er et flytende ekstrakt av hagtorn. Ta 20 til 30 dråper 3 ganger daglig før måltider.

  Kamilleblomster (1 ss), peppermynte blader (1 ss), fennikel frukt (1 spiseskje), vendelrot rot (1 spiseskje), karve (1 ss) i 0,5 liter vann. Avkjøling tar 1 gang på kvelden for ett glass.

  Hell i en gryte 1/4 l vann og koke. Så snart det kokes, reduser varmen. Hell 4 g Adonis gress. Kok på lav varme i ikke mer enn 3 minutter. Deretter deksel med lokket og sett på et varmt sted i 20 minutter. Stamme og kast gresset. Drikk tre ganger om dagen på en spiseskje. Forbedring skjer etter flere dager med behandling.

  Med hjerterytme, spiser du krøllet melk. Det kan være full når som helst på året.

  Med forstyrrelser i pasientens hjerte, er det nyttig å tømme og rense kroppen. Vi må bytte til lettere mat. For eksempel vil brød egnet for ham i rosa vin, samt brød med eplevin og eple suppe, gresskar, melk passe ham. Dersom pasienten ikke kan klare seg uten kjøtt, er det nødvendig å prioritere kyllingkjøtt med presset juice, sur druejuice, eddik fortynnet i vann, juice eller selje.

  Alle pasienter som har forstyrrelser forårsaket av dårlig utførelse av magen, må sørge for at maten er fullstendig fordøyet i magen uten å forårsake gjæring og forfall. I tillegg er det nødvendig å styrke hjertet. En god effekt i dette tilfellet er gitt ved å drikke om natten en insekt, omtrent en teskjef.

  Det testede produktet er en hanskeklærblomst (ca. 4 g) i 50 gram melk. Du kan også drikke noen dager på rad en drink laget av ca 4 gram tørr marjoram i kaldt vann.

  Ta en del av den skorpionformede skorpionen, fjerdedel av kamferen, halvparten av aloe, roser og to deler av buggen. Denne forbindelsen blandes med eplejuice og blir til flate kaker. På en gang kan du konsumere opptil 4 gram av denne medisinen.

  Ta i vilkårlig mengder frø av salat, cikoriefrø, roser, havnegrøt, bug, tørre korianderfrø. Bland alt og ta i form av et pulver på 6 g per mottak.

  En god effekt er også besatt av et slikt middel: Ta 9 gram sitronbalsam, basilikum med hårete og saltede yemenitiske alun, 15 gram armensk leire og koriander. På en gang, gi pasienten 4 gram av en blanding med sitronmelisse.

  Ta tørre nitron skorper og frø av basilikum hårete - på halvdelen. På en gang anbefales 1,5 gram medisinering med presset bugsjuice.

  Hvis pasienten har en arytmi med kvalme, anbefales han å drikke skyllet med vann og deretter avkjølt byggfiber med sukker i mengden på ca. 30 g.

  I stedet for sukker kan du noen ganger bruke granateplefrø. I samme tilfelle må du sette pasienten på brystvevet, fuktet med kamfer, og mens du puster inn en blanding av eddikdamp med kamfer.

  Dersom, til tross for alle de tiltak som er truffet, blir pasienten forbedret arytmi og øker varmefølelse i kroppen, er det nødvendig å gi ham å drikke slurker med meget kaldt vann (is) og andre sterke kjøling juice og drikkevarer, som alternerer med hverandre.

  Noen ganger hjelper kinesisk Rabarber med kaldt vann, noe som gir flere påfølgende dager om en teskje.

  En pasient som lider av arytmi bør oppbevares i et kjølig, godt ventilert område hele tiden. Vanga anbefalte overgangen fra vanlig luft til kald som et middel for behandling. På hjerteområdet anbefales slike pasienter å bruke kjølemedisinske forbindinger laget av sandeltre, rosenvann, kamfer, roser.

  Ikke-tradisjonelle og folkemessige rettsmidler, resepter og metoder for arytmi behandling

  Folk rettsmidler for hjertearytmier

  Hell 10 g tørket hagtornefrukt 100 ml vodka eller 40 graders alkohol og insister 10 dager, avløp. Ta 10 dråper med vann 3 ganger daglig før måltider. Medisiner fremstilt av hagtorn, tone hjertemuskelen, øke kransløpssirkulasjonen, eliminere arytmi og takykardi, redusere excitabiliteten i sentralnervesystemet, reduser blodtrykket.

  En spiseskje av knust rot av Valerian officinalis helles 1 kopp kokt vann ved romtemperatur, insisterer i en forseglet beholder i 8-12 timer, belastning. Ta 1 spiseskje 3-4 ganger om dagen.

  1 - 2 teskjeer med kornblomstblå blomster bryg 200 ml kokende vann, insister 1 time, belastning. Drikk 1/4 glass 3 ganger om dagen i 10 - 15 minutter før du spiser. Bruk i hjerteinfarkt.

  Rødder av valerian er 2 deler, morbidens urt - 2 deler, yarrows urt - 1 del, frukt av anis - 1 del. Skje en spiseskje av blandingen med 1 glass kokende vann; insister 30 minutter. Drikk 1/3 kopp 2 - 3 ganger om dagen. Påfør med rask hjerterytme og smerte i hjertet.

  En spiseskje med tørrstrimlet urthestetall, hell 400 ml kokende vann, insister 2 - 3 timer, avløp. Ta 1 spiseskje 5-6 ganger om dagen med hjertesvikt og arytmi.

  Gress hestebanefelt - 2 deler, gress av fjellklatretfugl - 3 deler, blomstring av hagtorn blodrødt - 5 deler. En spiseskje av blandingen skal helles over natten i en termos med et glass kokende vann, tøm det. Ta 1/3 - 1/4 kopp 3 - 4 ganger daglig med rask hjerterytme, irritabilitet, søvnløshet.

  Ved hjerterytmeforstyrrelser anbefales en fersk juice av svart radise, blandet med honning i forholdet 1: 1. Ta 1 spiseskje 2-3 ganger om dagen.

  2 ts urter lumbago åpen helle et glass kaldt vann, insistere 12 timer, belastning. Ta 1/3 kopp 3 ganger daglig før måltider for å regulere hjerteaktivitet.

  Et glass vann å koke, reduser varmen, slik at vannet koke litt. Hell der en teskje urtgress (adonis vår) og koker over lav varme i ikke mer enn 3 minutter. Dekk med lokket og sett på et varmt sted for å få en infusjon, deretter belastning. Ta 1 ss 3 ganger om dagen med takykardi.

  Herb yarrow - 3 deler, et blad av sitronmelisse - 1 del, rhizome med rødder av valerian - 1 del. En spiseskje av blandingen helle et glass kaldt vann, insistere på 3 timer. Kok deretter i et vannbad i 15 minutter. Stamme, drikk flere ganger om dagen med et nervøst hjerteslag ledsaget av søvnløshet.

  Oppskrift: 40 gram herbaceous blader av motherwort, goldenroot gress, sitronbalsam blader, bokhvete blomster, 1 glass bratt kokende vann.

  Rør ingrediensene grundig, 2 ts. Ristet samling av emaljerte retter, hell kokende vann. Tilfør til avkjølt. Den oppnådde infusjonen filtreres, råmaterialene presses ut, bringes til det opprinnelige volumet med kokt vann.

  Å drikke om dagen med små sip. Ta i 2 uker, ta en uke pause, og ta igjen 2 uker.

  Oppskrift: 20 g urt løvehale, Gyldenris, skyter viburnum, findelt vendelrot rot, malt linfrø, en kopp kokende vann.

  Bland alle ingrediensene grundig, 2 ts. bakken blandingen skal plasseres i emalje ware, hell 1 kopp kokende vann. Smør på et varmt sted til det er avkjølt. Den resulterende infusjonen filtreres, råmaterialene presses ut, brakte kokt vann til det opprinnelige volumet.

  Å drikke om dagen med små sip. Ta innen en måned.

  Med en svekket hjerte muskel, 1 spiseskje rose hofter renset fra frø, hell 2 kopper kokende vann og lag i 10 minutter. Deretter kjølig, belastning, tilsett 1 spiseskje honning og drikk 1 / 4-1 / 2 kopp 2 - 3 ganger om dagen i 30 minutter før du spiser.

  Melissa brukes som et beroligende middel i hjertesykdommer. En infusjon er utarbeidet fra den, som hjelper hjertet til å takle sin funksjon. Spiseskje fyll 2,5 kopper kokende vann, insistere, innpakket og belastning. Ta 0,5 glass 3 til 4 ganger om dagen. Sørg for å gjøre ukentlige pauser i 2 - 3 måneder.

  Forbered avkok av røttene av valerian: 2 ts vann 100 ml vann, kok i 15 minutter og ta 1 ss 3-4 ganger daglig før måltider.

  5 g hagtornblomster helle et glass kokende vann, deksel med lokket, oppvarmet i et vannbad i 15 minutter, avkjøl, filtrer, klem resten og brenn volumet av væske til 200 ml. Drikk 1/2 kopp 2-3 ganger om dagen i 30 minutter før måltider med atrieflimmer.

  2 teskjeer med blomsterblomst, bryg 2 kopper kokende vann, insister 1 time, belastning. Drikk 1/2 kopp 4 ganger om dagen for hjerterytmeforstyrrelser.

  3 teskjeer knuste unge skudd av asparges medisinske helle et glass kokende vann, insister 2 timer og filter. Ta 1 - 2 ss 3 ganger daglig i 3 - 4 uker som beroligende for takykardi.

  Oppskrift: 10 gram vårsild, 25 gram knuste røtter av sele, solsikkeblad, bjørkblad, 1 kopp kokende vann.

  Ingredienser grind og bland godt, 1 ts. Samle den resulterende samlingen i en emaljefat, hell 1 kopp kokende vann. Kok i et vannbad i 20 minutter. Tilfør til avkjølt. Den oppnådde infusjonen filtreres, råmaterialet presses.

  Ta 2 - 3 ganger om dagen med måltider. Behandlingsforløpet er 1 måned.

  Oppskrift: 1 ss. l. urter te, bjørnebær, bjørnebær blomst, fjell arnica blomster, bokhvete blomster, 1 ts. urter rosmarin, 1 kopp bratt kokende vann.

  Komponentene i samlingen skal blandes grundig og knuses. 1 ss. l. samling satt i emaljert retter, hell 1 kopp kokende vann, insistere til avkjøling. Den oppnådde infusjonen filtreres, råmaterialet presses. Ta med det opprinnelige volumet med kokt vann.

  Ta 1/4 kopp 2 ganger om dagen i 20 minutter før du spiser. Behandlingsforløpet skal utføres innen 2 måneder. Hvis det ikke er noen effekt, kan kurset gjentas.

  Oppskrift: 1 del av røttene til en penny, 2 deler malurtblomster, solbærblad, sainfoin blomster, 1 kopp kokende vann.

  Bland ingrediensene grundig, slip dem. 2 ts. Samle oppsamlet i en termos, hell 1 kopp kokende vann, insister 12 timer. Kald, klem opp råmaterialene, ta med det opprinnelige volumet med kokt vann.

  Ta infusjonen mottatt i løpet av dagen i små sip, kurset - 7 dager. Ta en pause i 4 dager og gjenta kurset.

  Hjem rettsmidler for arytmi

  Rist 0,5 kg sitroner, bland dem med samme mengde honning og 20 kjerner av aprikoskjerner, pulverisert i pulver. Ta opp til 1 spiseskje før måltider 2 ganger om dagen med arytmi.

  Under langsom hjerterytme 4 sitron skåret i 4 biter hver, kokt i 1 liter vann til grøtaktig tilstand, tilsett 0,5 kg av hakkede valnøtter, 250 g sesamolje og 200 g pulverisert sukker. Bland alt. Ta 1 ss 3 ganger om dagen i 20 minutter før du spiser.

  Ved hjerterytmeforstyrrelser anbefales det å drikke fersk juice av svart radise. Radish gni, klem gjennom osteklær juice, bland med honning (1: 1). Ta 1 spiseskje 2-3 ganger om dagen.

  En god effekt for å redusere hjerterytmen gir avkjøling av rogn. 2 ss hakkede rogn pour 1 kopp kokende vann, lag i 15 minutter, belastning. Drikk 0,5 kopp 4 ganger om dagen.

  Den berømte urtelegen PM Kurennov anbefalte å ta bad med valerian for å lindre hjerteinfarkt. For å ta et bad trenger du 1 fullt glass valerianrot bouillon.

  Urter og avgifter for behandling av arytmi

  Hell 1 kopp vann 1 teskje med urtgress, koker over lav varme i 3 minutter, insister, pakket, 1 time og belastning. Drikk 1 ss 3 ganger om dagen i 2-3 uker. Ta med en sterk hjertebank.

  Bland 1 del hakket, nykuttet krydderurter og 5 deler vegetabilsk olje, insister 8 dager. Ta 10 dråper 3 ganger daglig i 2 uker med arytmi.

  Væskeekstrakt eleutherococcus skal tas med arytmi i 25-30 dråper 30 minutter før måltider.

  Hell 1 ss tørt gress balsam en kopp kokende vann i 30 minutter, for å filtrere og drikke i form av varme fra 0,5 kopp 3 ganger om dagen før måltider for arytmi.

  Med sterke hjertebanker, 1 spiseskje hakkede aspargesøtter, hell 1 kopp kokende vann, kom med å koke, kok

  2 minutter, sett i en varm kjøttkraft 1-2 ts tørket urte asparges og insister, pakket, 2 timer. Ta 2 ss

  3 ganger om dagen i 30 minutter før måltider i 4 uker.

  Med en langsom rytme av hjerteaktiviteten, drikk tinktur av furu grener. Tilberedingen tar 60 g friske topper av furugrener, helles 0,3 liter vodka, insisterer på sol i 10 dager. Drikk 15 dråper 3 ganger om dagen i 20 minutter før du spiser.

  Ved de første forstyrrelsene i hjertet er et effektivt middel en peppermynte. 1 ts pulverisert mynteblad hell 1 kopp kokende vann, insister, pakket inn, 20 minutter, avløp. Drikk daglig i et år.

  Med en sterk hjerterytme, ta infusjonsblomstring av calendula. 2 teskjeer tørkede blomsterposer hell 2 kopper kokende vann, insister 1 time, belastning. Ta 0,5 kopp 4 ganger om dagen.

  Med et sterkt hjerterytme, bland juiceen fra krydderurets velduftende og smultring i et 1: 1-forhold. Ta 24 dråper for 1 glass vin eller vodka. Ta 2 ganger om dagen.

  Legenes kommentarer til folkemidlene for arytmi

  Behandling av arytmi ved medisinske planter kan være effektiv, men denne effekten avhenger av type arytmi (derfor må du konsultere en lege, i hvert fall for fjerning av elektrokardiogrammet). For å behandle denne sykdommen, brukes planter som har mange egenskaper, men de viktigste er antiarytmiske, vasodilaterende, beroligende, kardiotoniske.

  Følgende typer arytmier er svært godt behandlet av urtete: mild sinus takykardi, en sjelden premature ventrikulære slag, atrieflimmer, skjer uten tegn på sirkulasjonssvikt. For dette blir følgende avgifter brukt:

  1) Urter fjær Adonis, peppermynte, Leonurus, cudweed, borre rot og levzei, epleskall, fjell aske frukt, bjørnebær blader, mor og stemor, goutweed, tistel - like - seks gram til ca. 3 liter kokende vann, varm ti minutter i et bad, sette mot to timer i en varm, avløp, drikke Oh, O5 liter hver fjerde time;

  2) Blomstene av hagtorn, kløver, vanlig ask, roseblader, urter mjødurt, sitron balsam, ryllik, skyter ville bringebær, vill rosmarin, havre halm, levzei røtter Elecampane rotstokker - likt - seks gram G G liter kokende vann, i en termos insisterer fire timer, drikk 0,05 liter hver fjerde time;

  3) Hawthorn bær, nyper, gress kløver, peppermynte, vill jordbær blader, Foxglove, asparges rotstokker, Sikorirot, ringblomst - likt - syv gram til omtrent 25 liter kokende vann i tre minutter for å koke i tre timer insisterer på et varmt sted, drikk på O, OZ liter fem ganger om dagen;

  4) Hele anlegget ville jordbær, Valerian og hellebore røtter, fjell aske frukter, røtter av løvetann og borre, urt nesle, sitron balsam, oregano, sprø tistel - like - seks gram i ca. 25 liter vann i en lukket beholder for å insisterer fire timer for å bringe til en byll og sette mer i to timer, avløp, drikke Oh, OZ - O, O4 liter fem ganger per dag;

  5) se blader, markjordbær, goutweed, Foxglove, urte mjødurt, peppermynte, fennikel frukt, rose hofter, skudd av vill rosmarin, tistel - like - både №3;

  6) Blomstene av hagtorn, liljekonvall, hagtorn, fennikel, koriander, søt kløver gress, sitronmelisse, brev, havre halm, Elecampane røtter, bjørkeblader og bjørnebær - like - som №1;

  7) Valerian og asparges rotstokker, se bladene, skog jordbær hele anlegget, røde kløver blomster, urter, nesle, rue, ryllik, myr cudweed, skrelle epler, fennikel frukt - like - både №3;

  8) Hawthorn bær, nyper, mountain ash vanlige, skog bringebær skudd, røtter og løvetann vendelrot, roseblader, forlater mor og stemor, goutweed, liljekonvall, oregano urt - like - som №1.

  Disse kostnadene kan brukes til alle typer arytmier i fravær av ledningsforstyrrelser (i andre tilfeller, bare behandling av legemidler). Men konstant overvåking av hjertefrekvens er nødvendig, spesielt hvis samlingen inkluderer digitalisblader, helleborusstamhomer, adonisgress, blomster eller blader av liljen i dalen. Med en reduksjon i frekvensen av hjerteslag mindre enn seksti, bør daglig dose reduseres med en og en halv til to ganger, og med en reduksjon på mindre enn femti slag per minutt, slutte å ta det i flere dager.

  Behandlingsavgift bør holdes nesten kontinuerlig, endre avgiften hver annen måned. Med et vedvarende positivt resultat kan du bruke disse gebyrene i tre måneder, og bruk resten av tiden:

  1) Bringebær skyter Helichrysum blomster, hagtorn, Elecampane røtter, urter, sitron balsam, brennesle, kløver, Adonis, arnica blomster - likt - åtte gram brygge på O, Z liter kokende vann i femten minutter i et bad å oppvarmes i to timer til insisterer på varme, avløp, alt for å drikke fem ganger før måltider i en time, siste gang å sove i en time;

  2) forlater goutweed, lilje, arr mais, borre rot, urt, ryllik, peppermynte, Astragalus, hest kastanje blomster, vendelrot rotstokker jevnt - - ti gram O P5 liter vann ved romtemperatur klokken åtte tilfører, oppvarmet til koking, kule og belastning, drikk som nummer 1;

  3) Sikorirøtter, Oregano gress, havre halm, bjørnebær blader, nype, blomster, lilje, rødkløver, calendula, borage - like - åtte gram per Å, G liter kokende vann-bad i ti minutter for å varme, insisterer i varme en og en halv time, kul, belastning, drikk halvparten av glasset tre ganger før du spiser;

  4), white willow bark, rosmarin spirer, mor og stemor, blader, mountain ash blomster, frukt vanlig rogn og hagtorn, løvetann rot, gress motherwort Astragalus - like - åtte gram per Oh, G liter kokende vann og la det småkoke på svak varme i tre minutter, i varmen å insistere på to timer, belastning, drikk som nummer 3;

  5) I henhold til en av de Helichrysum blomster og ringblomst, dill frukt, urter ryllik, rue, sitronmelisse, mjødurt, to deler av hele anlegget ville jordbær, kløver gress, hagtorn frukt - som №1;

  6) forlater goutweed og markjordbær, fennikel frukt, roseblader, urter, peppermynte, brennesle, kløver, Astragalus, vendelrot rhizome, hagtorn blomster - like - som №1;

  7) Løvetannrøtter, fennikelfrukter, herbaceous motherwort, peppermynte, mallin, nettle, lily of the valley, morgenfrue, hestekastanje - like - som nr. 3;

  8) merian, nesle, frukt av vanlig rogn, rose, roseblader, marikåpe blader, kløver eng blomster og agurkurt Valerian jordstengler - like - som en drink №1, hvordan å lage mat №4;

  9) Grass oregano, ryllik, peppermynte, mjødurt, kløver, Adonis, Immortelle blomster, blader tyttebær, jordbær, fennikel frukt, vendelrot jordstengler - like №1;

  10) På en av bladene av hovdyr, bjørk, gress, ryllik og rue, for to deler av urter Leonurus og kløver, blomster av rødkløver, calendula, Hawthorn, alle planter av vill jordbær - ti gram per Oh, P5 en liter kokende vann i tre timer for å insistere på en termos, belastning, drikk halvparten av glasset før måltider tre ganger;

  11) Ledum spirer, oat halm, rose hofter, løvetann rot, roseblader, gress motherwort, marikåpe blader, ringblomst og rødkløver Valerian jordstengler - like - åtte gram per Oh, G liter kokende vann i tre minutter å koke på lav varme, to timer i en varm insisterer, belastning og drikke en kvart kopp fire ganger, den siste time før sengetid;

  12) Labrador te shoots, bjørkeblader og liljekonvall, mountain ash blomster, nyper, løvetann røtter og urter Rue, sitronmelisse, mjødurt og kløver - like - åtte gram oppvarmet til 0 P5 liter vannbad i ti minutter i varmen sette to, belastning, drikk som nummer 11.

  Oppskrifter i artikkelen: alle oppskrifter som inneholder en - to anleggene vil være ubrukelig (du trenger en kompleks effekt, og det alene, gir de ikke kan, selv om de kunne ha en positiv effekt, men ikke alle, og svake) Reseptbelagte kostnader kan være bruk, som et tillegg til de som er nevnt ovenfor.

  Behandling av arytmier bør omfatte følgende:

  1) Det er nødvendig å diagnostisere og behandle sykdommen som førte til arytmier (myokarditt, iskemisk hjertesykdom, skjoldbrusk patologi og andre);

  2) Bruk av stoffer som gjenoppretter ionisk likevekt i hjertemuskelen og forbedrer metabolske prosesser i det - kaliumsalter, vitaminer, adenosintrifosfat og andre;

  3) Bruk av farmakologiske midler - kinidin, lidokain, novanamid, etatsizin, beta-blokkere, cordaron, propafenon, verapamil og andre;

  4) Når pasienten utvikler ventrikulær fibrillasjon, er det nødvendig med elektrisk defibrillering (elektrisk strøm forårsaker samtidig eksitering av alle deler av myokardiet og gjenoppretter normal hjerterytme);

  5) Elektroimpulsbehandling er også brukt ved ciliary arytmi med permanent form eller ineffektivitet ved behandling av takykardi paroksysmal;

  Ved hjertestans, så vel som med alvorlig bradykardi hos pasienter med fullstendig atrioventrikulær blokade, vises elektrisk stimulering av hjertet, det vil si bruken av kunstige pacemakere.

  Les Mer Om Fartøyene