Gjennomgang av venstre ventrikkelfeil: årsaker, førstehjelp, behandling

Fra denne artikkelen vil du finne ut: årsakene til venstre ventrikulær svikt, hva slags sykdom er det. Hvilke metoder blir diagnostisert og behandlet for patologi.

Venstre ventrikulær svikt er en tilstand av hjertet der venstre ventrikel ikke kan skille ut et tilstrekkelig blodvolum i aorta. På grunn av dette stagnerer det venøse blodet i den lille (pulmonale) sirkulasjonen av sirkulasjonen. Brutt blodsirkulasjon i en stor sirkel, noe som fører til utilstrekkelig blodtilførsel til alle organer.

Kronisk venstre ventrikulær svikt er en farlig patologi, som bare kan herdes i begynnelsen.

Akutt venstre ventrikulær svikt fører ofte til døden og herdes bare hvis legen kom raskt til pasienten. En viktig rolle er spilt av riktig tilveiebrakt førstehjelp.

Behandling av venstre ventrikulær svikt håndteres av en kardiolog og hjertekirurg.

Årsaker til patologi

Mangel på venstre ventrikel provoserer medfødte eller oppkjøpte kardiovaskulære sykdommer, som for eksempel:

 • hjerteinfarkt i venstre ventrikel;
 • kronisk iskemi av hjertet;
 • kardiomyopati;
 • kronisk arteriell hypertensjon;
 • stenose av aortaklappen;
 • aortaklafffeil;
 • defekter av mitralventilen;
 • myokarditt (betennelse i hjertets muskellag);
 • defekt av inngrepsseptum;
 • Eisenmenger kompleks;
 • tetrad av Fallot.

Øk risikoen for å utvikle ventiler i slekt vaner i venstre ventrikulær tilstand (alkoholisme, røyking, rusmisbruk), stillesittende livsstil eller for intens fysisk aktivitet. Og også hyppige belastninger, overdreven forbruk av fettstoffer, overvekt, eldre alder.

Egenskaper og symptomer på patologi

Alvorlighetsgraden av symptomer avhenger av stadiet av venstre ventrikulær svikt. I begynnelsen av utviklingen er det ingen symptomer, og patologi er kun synlig på EKG og ultralyd i hjertet. Derfor er det svært viktig å sende en forebyggende medisinsk undersøkelse til rett tid, selv om du ikke er bekymret for noe.

Kronisk venstre ventrikulær svikt

Denne konstante manglende evne til venstre ventrikkel å fullstendig utlede blodet, som fører til brudd på blodtilførselen til alle organer og stagnasjon av blod i lungesirkelen.

Symptomer på kronisk form:

Men folk som ikke har engasjert i fysisk trening på regelmessig basis, disse skiltene ikke har klinisk verdi som kortpustethet og hjertebank og normalt vises skarpe treningen med høy intensitet.

Karakteristiske symptomer: kortpustethet med et lite fysisk trening (tur til butikken, vandre rundt i huset, innenrikspolitikk), og over tid - og i ro, smerte og tyngde i øvre høyre kvadrant (på grunn av nedsatt blodsirkulasjon øker leveren), cyanose av lepper, hoste, angrep av hjerteastma, ascites (hevelse i bukhulen).

Også hodepine og svimmelhet er mulig på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen.

Manifestasjoner på EKG, ultralyd av hjerte og røntgen:

Ved hjelp av disse diagnostiske metodene kan man også identifisere den underliggende sykdommen som fremkalte ventrikulær svikt.

Akutt form for patologi

Akutt venstre ventrikulær svikt er en kraftig reduksjon i effektiviteten til venstre ventrikel. Det utvikler i løpet av et hjerteinfarkt, hypertensiv krise, ventrikulær septal brudd, aortastenose eller akutt mitral, akutt svikt i en av disse ventiler.

Siden funksjonen til venstre ventrikel er forstyrret, og høyre ventrikel samtidig fungerer normalt, øker trykket i lungesirkulasjonen. I denne forbindelse er det lungeødem.

Og på grunn av et sterkt brudd på blodsirkulasjonen i alle organer kan det utvikles kardiogent sjokk.

Symptomer på akutt venstre ventrikulær svikt:

Hvis pasienten lyver, antar han en tvunget sitteposisjon, siden i horisontalet øker symptomene.

Også kan legges kaldt svette, hevelse av årer på nakken.

Isolering av skumende rosa sputum, høyt hvesende, hørbar i avstand, kvelning, kald svette, hovne livmorhalsvev.

Ved akutt ventrikulær svikt kombineres kardiogent sjokk med lungeødem og dets symptomer (beskrevet ovenfor).

Helse og liv til pasienten avhenger av hastigheten på tilveiebringelse av kvalifisert medisinsk behandling, samt om riktigheten av førstehjelp.

Manifestasjoner av akutt form på EKG:

 • Depresjon av ST-segmentet i 1, aVL og thoraxledninger.
 • Deep S tenner i 3 ledninger.
 • Høy R-tann i 1 bly.
 • Høy og bred P-tann i 1 bly.
Klikk på bildet for å forstørre

Førstehjelp i akutt form

Det første du må gjøre er å ringe en ambulanse, eller hvis pasienten allerede er på sykehuset, ring til legen.

Ved førstehjelp er det ekstremt viktig å kjenne pasientens blodtrykk.

Hvis pasienten lyver, flytt ham til en sittende eller semi-liggende stilling, med beina senket ned.

For å lette byrden på hjertet og lungene, plasser du turneringer på underbenet (15 cm under lysken).

Disse tiltakene utføres ikke under sterkt redusert trykk.

Med kardiogent sjokk, er førstehjelp for å sikre tidligst mulig ankomst av leger. Ring umiddelbart til en ambulanse eller ta en person til sykehuset selv.

behandling

Det kan både være medisinsk og kirurgisk, avhengig av årsak og alvorlighetsgrad.

medisinering

I kronisk form av sykdommen kan legemidler forskrives i både tabletter og injeksjoner. I akutt form preparater injiseres, innånding brukes også.

Grunnleggende medisiner for behandling:

Ved akutt venstre ventrikulær svikt for øyeblikkelig hjelp, inklusive injeksjon, inhalasjon oksygen antifomsilanom for å eliminere den skummende slim og enkel å puste.

Hvis pasienten har kardiogent sjokk, må du ikke injisere medisiner som reduserer blodtrykket.

Nødhjelp for kardiogent sjokk er å øke trykket til minst 90 til 60 mm Hg. Art. For å gjøre dette, bruk Dobutamin, Dopamin, Norepinephrine eller andre medisiner.

Videre behandling av pasienter som har opplevd akutt ventrikulær svikt, er å hindre gjentakende lungeødem. For det første er nitrater (Nitroglycerin) foreskrevet for å redusere diastolisk trykk i lungearterien. Hvis en pasient har alvorlig arteriell hypertensjon, er ganglion blokkere foreskrevet. I andre henseender er behandlingen ligner den i kronisk form av venstre ventrikulær svikt.

Kirurgisk behandling

Det er rettet mot å eliminere årsaken til kronisk ventrikelsvikt eller gjenopprette blodsirkulasjonen ved hjerteinfarkt, noe som forårsaket en akutt form for patologi.

I kronisk form, avhengig av hvilken sykdom det forårsaket, oppfører:

 1. Koronararterie stenting.
 2. Prostetisk aortaklaff.
 3. Mitralventilproteser.
 4. Lukking av en interventrikulær septalfeil med en okkluderer.
 5. Radikal korreksjon av komplekse hjertefeil (Eisenmenger kompleks, Fallot tetrads).

I den akutte form av venstre ventrikulær svikt forårsaket av hjerteinfarkt, som er ledsaget av kardiogent sjokk, utføres følgende operasjoner:

 • Intra-aorta ballong motpulsering - innføring av en spesiell oppblåst ballong som pumper blod inn i aorta.

 • Koronar angioplastikk - utvidelse av lumen i koronarbeholderen for å gjenopprette blodtilførselen til hjertemuskelen.

  Hvis det er forårsaket av akutte feil i ventiler, er de presserende proteser.

  outlook

  I kronisk form avhenger prognosen av scenen.

  I begynnelsen er prognosen gunstig. Ved riktig behandling kan en vedvarende forbedring i pasientens tilstand oppnås.

  I akutt form er prognosen relativt ugunstig. Selv om det var mulig å fjerne lungeødem, er risikoen for tilbakefall høy. Dersom fullstendig eliminere årsaken til akutt svikt i venstre hjertekammer via kirurgi (for eksempel transplantasjon ventil eller nøddrift for å gjenopprette den koronare blodstrøm), er prognosen er forbedret, men er ikke gunstig.

  Med kardiogent sjokk oppstår 88% av dødsfall. Ofte er det knyttet til tidlig medisinsk behandling.

  Symptomer på hjerteinsvikt i venstre ventrikel

  Hjertets struktur omfatter 4 kamre, hvorav venstre ventrikel bærer de viktigste funksjonene. Den muskulære veggen til denne avdelingen kan nå en tykkelse på 1 cm, siden blodtilførsel av indre organer avhenger av den. Venstre hjertekarsykdom forekommer ofte med hjerteinfarkt. Sykdommen kjennetegnes av en reduksjon i kontraktile funksjonen i hjertemuskelen.

  Hva er det

  Venstre ventrikulær hjertesvikt er en sykdom som manifesteres av stillestående fenomener i en stor sirkel av blodsirkulasjon, da de negative symptomene utvikles, lider en liten sirkel også. Gradvis er det tegn på hypoksi, forverrede metabolske prosesser, og også senker tilbaketrekningen av toksiner fra kroppen.

  årsaker

  Mangel på venstre ventrikel kan utvikle seg som et resultat av en patologi av et myokardium og ved feil funksjon av ventiler. Det er også farlig å stadig øke trykket.

  Viktigste risikofaktorer:

  1. Infarkt kan påvirke reduksjonen av pumpefunksjonen, etter at den er i akutt stadium, slutter en del av hjertet å fungere normalt.
  2. Arrytmi, preget av abnorm muskelkontraksjon.
  3. Myokarditt manifesteres av allestedsnærværende inflammatoriske reaksjoner i området med muskelvev. Hvis denne sykdommen ikke er kurert, kan en rekke hjertesykdommer påvirkes.
  4. Kardiomyopati dannes både under påvirkning av arvelige faktorer, og med vedvarende alkoholavhengighet. Som et resultat av økningen i hjertehulens størrelse opptrer stagnasjon av blod.

  Valvulære patologier øker risikoen for hjertefeil. Forstyrrelser forekommer både fra fødselen og med utvikling av aterosklerose, reumatisme i livet. Hvis blodsirkulasjonen påvirkes av ventilerens stenose, forstyrres prosesser som regulerer aktualiteten til ventrikulære sammentrekninger. Ved utilstrekkelige ventiler vender en overdreven mengde blod regelmessig tilbake til venstre ventrikel, noe som reduserer antall viktige stoffer i systemisk sirkulasjon.

  symptomer

  Kanskje akutt og kronisk sykdomssykdom. Akutte anfall uttrykkes av levende symptomer. Hjertefeil ledsages av astma, lungeødem, muligens utvikling av kardiogent sjokk.

  Pasientene klager ofte på manglende evne til å puste normalt. Denne patologien oppstår som et resultat av en økning i veggene i bronkiene i volumet, noe som medfører en økning i mengden væske som kommer inn i alveolen. Forstyrrelser er preget av stagnasjon av væske i lungene. Pasienter opplever kortpustethet, noe som forverres når de flyttes til en horisontal stilling. Mange mennesker er bekymret for en sterk hoste med sputum av rosa farge. Denne tilstanden krever akutt medisinsk inngrep. Ellers er et dødelig utfall mulig.

  Kronisk hjertesvikt karakteriseres først og fremst av stagnasjon av blod. Følgende symptomer vises:

  1. Hevelse av føttene. I utgangspunktet lider ankelen, ettersom sykdommen utvikler seg, stiller stillestående fenomener seg mer område. Hvis riktig behandling av sykdommen ikke utføres, sprer hevelsen gradvis seg og når bukveggen.
  2. Smerte syndrom i høyre øvre kvadrant, som skyldes leversykdommer. Orgelet øker gradvis i størrelse, noe som fører til ubehagelige opplevelser.
  3. Ascites er mulige ved behandling av en sykdom uten signifikante tilbakemeldinger. Volumet av væske akkumulert i bukhulen kan nå 15 liter.
  4. Hydrotorax - akkumulering av væske i pleurhulen. En slik tilstand er veldig farlig, siden opphopning av selv et lite volum væske opplever pasienter med alvorlig pusteproblemer.
  5. Cyanose, forbundet med stagnasjon i lemmer. Vevene mottar ikke riktig mengde oksygen.
  6. Astma forårsaket av uregelmessigheter i hjertet.
  7. Væskeretensjonen i kroppen, som er forbundet med feil blodtilførsel til nyrene. Som et resultat bremser dannelsen av væskesekretjoner ned.

  Det er tre stadier av hjertefeil i venstre ventrikkel:

  1. Den første. Karakterisert av minimal dyspné, klager pasienter på økt hjertefrekvens, spesielt når man prøver å utøve fysisk aktivitet. Ved hvile er negative symptomer ikke uttrykt.
  2. Gjennomsnitt. Kanskje dannelsen av ganske merkbar ødem, cyanose. Dyspné bekymrer pasienter ikke bare med fysisk aktivitet, men også under hvile.
  3. Terminal scenen. Karakterisert av tilstedeværelsen av patologier, ikke bare i hjertet, men også i andre vitale organer. Mulige irreversible endringer i strukturen av vev, som har en negativ innvirkning på pasientens livskvalitet.

  form

  Venstre ventrikulær svikt er delt inn i to typer:

  1. Akutt. Karakterisert av et uventet utseende, en kraftig økning i symptomer. Etter å ha passert gjennom den akutte fasen, er det mulig å utvikle en rekke komplikasjoner. Langtids lungeødem forekommer, astma, i noen tilfeller kardiogent sjokk. Etter å ha gitt beredskapssykdommer, bør pasientene hele tiden overvåke tilstanden, redusere sannsynligheten for tilbakefall:
  2. Kronisk. Den er preget av en moderat utviklingshastighet. Først av alt uttrykkes symptomene på blodstagnasjon. Vevene får en utilstrekkelig mengde oksygen, hvorfra funksjonene til ulike organer blir brutt. For det første lider nyrene, på grunn av at de nedre ekstremiteter svulmer.

  behandling

  For effektiv behandling av hjerteinsvikt i venstre ventrikulær bruk, brukes stoffer av forskjellige grupper:

  1. Diuretika er nødvendig for å akselerere uttaket av væske fra kroppen. De hjelper ikke bare med å bli kvitt ødem, men påvirker også forbedringen av nyres generelle tilstand.
  2. Betablokkere kreves for å redusere antall hjerteslag, noe som forbedrer tilstanden til hjertemusklen ved utladning.
  3. ACE-hemmere kan redusere sannsynligheten for utvidelse av hjertehulene, bidra til regulering av blodtrykk.
  4. Leukocytter brukes i arytmi, fordi de kan øke utkastningsfraksjonen.

  For å oppnå en stabil remisjon, for å forbedre pasientens tilstand betydelig, er det nødvendig å eliminere årsakene som førte til utviklingen av sykdommen:

  1. Hvis pasienten har overlevd hjerteinfarkt, bør det tas en rekke tiltak for å forbedre patronen til kranspulsårene. En positiv effekt oppnås ved bruk av koronarangiografi, utførelse av stenting.
  2. I ventilpatologier er det nødvendig med kirurgisk inngrep i de fleste tilfeller. Mulig montering av proteser, bruk av spesielle metallkonstruksjoner. Noen ganger utføres operasjoner ved hjelp av donorvev.
  3. For å eliminere arytmi, er medisinering nødvendig. Hvis den foreskrevne behandlingen ikke er effektiv, utføres radiofrekvensablasjon, og det kreves noen ganger laserbehandling for steder som ikke tillater at hjertet fungerer som det skal.

  Ved bruk av tradisjonelle terapeutiske metoder bør pasientene selvstendig overvåke deres livsstil, noe som bidrar til å fremskynde prosessen med utvinning, styrke effekten av medisiner:

  1. Kontrollerer tilstanden av kroppsvekt. Spesielt farlig fedme, forårsaker høyt blodtrykk, samt skarpe hopp i vekt.
  2. I tilfelle av sykdommen viser en diett i hvilken behovet for å redusere den andel av salt i maten, animalsk fett, så vel som for å kontrollere mengden av væske som forbrukes daglig.
  3. En moderat fysisk belastning er nødvendig. Når du velger et sett med øvelser, bør du konsultere en lege. For noen pasienter er det nok å gå i frisk luft.
  4. Bli kvitt dårlige vaner.

  For å behandle akutt svikt, blir pasienten tatt til intensivavdelingen og overført til sykehus. Det er nødvendig å raskt administrere medisiner som stopper hovedsymptomene. Med en sterk økning i lungeødem, utføres intubasjon av luftrøret. Pasienten puster i en stund ved hjelp av kunstig ventilasjon. Med økende trykk i luftveiene, utføres mekanisk rensing av alveolene.

  Venstre ventrikulær hjertesvikt under utvikling kan påvirke pasientens livskvalitet negativt. Hvis du ikke bruker egnede medisinske tiltak, forverres tilstanden kraftig, det er mulig å få et dødelig utfall. Spesielt farlig er lungeødem, kardiogent sjokk. At den utnevnte terapien hadde en positiv effekt, tidlig diagnose av sykdommen, er det nødvendig med overholdelse av hele behandlingsforløpet.

  Hjertesvikt i venstre ventrikeltype

  Akutt hjertefeil i venstre ventrikulær hjerte er et svært alvorlig syndrom. Dessverre blir han ikke alltid gitt behørig oppmerksomhet. Det skjer at pasienten lærer om det på EKG. Og hvis ingen egnet behandling har blitt foreskrevet, kan hjertesvikt føre til død eller forårsake alvorlige komplikasjoner.

  Hvis høyre side av hjertet påvirkes, fortsetter sviktet gjennom lungetyperen. Hvis lidelsene er forbundet med venstre ventrikel, forekommer det brudd i mange kroppssystemer.

  Årsaker til hjertesvikt

  Akutt venstre ventrikulær svikt er ikke en uavhengig sykdom. Dette er et syndrom som oppstår mot bakgrunnen av andre patologier. Årsakene til forekomsten er som følger:

  • sklerotiske endringer i koronarfartøy og arterier;
  • hypertensiv sykdom;
  • jade;
  • aortitt på bakgrunn av syfilis;
  • revmatisk aortasykdom;
  • infarkt i venstre ventrikel.

  patogenesen

  I løpet av sykdomsutviklingen kan man skille slike patogeneser:

  • den venstre ventrikulære funksjonen forverres, med høyre halvdel av hjertet fungerer normalt;
  • trykk og permeabilitet i lungekarene øker;
  • forstyrret gassutveksling i alveolene;
  • øker vedheft av blodplater;
  • konsentrasjonen av oksygen i blodet reduseres;
  • Tilførselen av oksygen til organer og vev forverres;
  • øker innholdet av karbondioksid, noe som fører til eksitering av luftveiene og utvikling av dyspné;
  • utvikler lungeødem.

  Den paroksysmale utviklingen av syndromet er karakteristisk for hjerteastma.

  symptomer

  Patogenesen av venstre ventrikulær svikt forårsaker følgende symptomer:

  • kortpustethet;
  • emfysem assosiert med en fast stilling av lungene;
  • hoste med sputum eller blod;
  • orthopnea;
  • venstre sidet hydrothorax, høyre side av lungene er vanligvis upåvirket.

  Hjerte astma klinikk

  Tegn på utviklingen av hjerteastma reduseres til en følelse av kvelning. Angrep skjer hovedsakelig om natten. Grunnen til å vekke en pasient er en mangel på luft og frykt for døden.

  Lungeødem

  Hvis et angrep av hjerteastma utvikler seg, kan det gå inn i lungeødem. Pasienten føler seg økende choking, det er hoste med slim, sonorøs hvesning. Pasienten trenger nødhjelp.

  Mulige typer

  Det er to hovedtyper av venstre ventrikkelfeil:

  Akutt venstre ventrikulær svikt manifesteres av en kraftig økning i symptomer. Syndromet forårsaker komplikasjoner, som for eksempel lungeødem, hjerteastma eller kardiogent sjokk. Lungeødem kan forårsake høyre ventrikkelfeil. Disse er svært alvorlige symptomer, der en person bør gis akuttvård.

  Kronisk venstre ventrikulær svikt har en mer begrenset patogenese. Dens første tegn er stagnasjon av blod. Blod inneholder en liten oksygenkonsentrasjon, noe som forårsaker andre organer å lide. Først av alt påvirker det nyrene. Brudd på arbeidet innebærer hevelse i nedre ekstremiteter. Hvis symptomene fortsetter å øke, stiger hevelsen til bukhulen og manifesteres av ascites.

  Stadier av

  • Den første. Den første fasen er ofte usynlig. Syndromet kan kun ses med fysisk anstrengelse. I hvile er det ingen symptomatologi. EKG er endret.
  • Gjennomsnitt. Klinikken i denne fasen bekymrer pasienten hele tiden. Syndromet får seg til å føle seg selv i ro.
  • Tung. Patogenesen av sistnevnte stadium fører til irreversible forandringer i kroppen. Behandling på dette stadiet gir små resultater.

  diagnostikk

  For å diagnostisere "hjertesvikt", vil legen trenge slike aktiviteter:

  • Forhør av pasienten. Presentasjon av klager vil tillate valg av ytterligere undersøkelsesmetoder.
  • Inspeksjon, hvor sykdommenes klinikk er funnet:
   • styrke apikal impuls;
   • forskyvning av hjertets venstre kant
   • systolisk murmur ved auskultasjon.
  • Instrumental diagnostikk:
   • ECG;
   • X-ray.

  På EKG er det tegn på koronarinsuffisiens, myokarddystrofi og overhodet av venstre hjerte. En radiografi viser stagnasjon i fartøyene og endringer i lungene.

  Laboratoriediagnose i dette tilfellet er ikke avgjørende.

  behandling

  Kvalitativ diagnostikk vil tillate å begynne rettidig behandling som vil tillate å minimere komplikasjoner.

  Bistand ved akutt ventrikelfeil er akutt nødvendig. Pasienten skal plasseres i sittestilling. Hvis trykket er høyt, så halvsitter. Dette vil redusere følelsen av kvelning. Hvis lungeødem utvikler seg, er det nødvendig med innånding med oksygen gjennom alkohol eller annet antiskummende middel.

  Den første medisinen er å ta nitroglyserin. Anbefalt 1 tablett under tungen eller 1 dråpe 1% alkoholoppløsning. Hvis syndromet ledsages av en dråpe i systolisk trykk under 100 mm Hg. I dette tilfellet er nitroglyserin kontraindisert.

  Hjelp til å takle angrepet av kvelning og lette tilstanden kan narkotiske analgetika. De har en smertestillende effekt, beroliger pasienten.

  Hvis du ikke har narkotika på hånden, kan du starte behandling med improviserte midler. Nødhjelp er mulig ved å bruke seler til lemmer. Dette gjør det mulig å lindre sirkulasjonssystemet og redusere byrden på hjertet, men bare under forutsetning av at blodtrykket ikke er under normen. Tauet kan påføres ikke lenger enn 15 minutter.

  I noen tilfeller er det nødvendig å utføre blodletting for å fjerne stillestående fenomener i lungene. Også hevelse vil bidra til å fjerne det varme sennepfotbadet.

  Etter å ha stoppet angrepet, må pasienten ta nødhjelp til sykehuset.

  Hvis behandling refererer til en kronisk variant av svikt, bør den være rettet mot å eliminere de underliggende symptomene. Disse stoffene inkluderer:

  • Diuretika. Fjern overflødig væske fra kroppen, noe som reduserer ødem, støtter nyrene.
  • Betablokkere. Reduser belastningen på hjertemuskelen, ved å redusere hyppigheten av sammentrekninger.
  • ACE-hemmere. Utvid hjertekaviteten og derved stabilisere trykket.
  • Glykosider. Deres første funksjon er antiarytmisk. Men de øker også delen av utgivelsen.
  • Nitrater. Utvid fartøyene.

  outlook

  Men kompleks patogenese kan være, syndromet kan ha et gunstig utfall. Og la fullstendig utvinning ikke forekomme, men behandling kan betydelig forbedre pasientens livskvalitet. I noen tilfeller er det nødvendig med kirurgi på hjertet eller dets kar, eller til og med bytting av hjertet av en donor.

  Komplikasjoner er vanlige, men pasienten er i stand til å forhindre dem. Han vil hjelpe i denne presentasjonen av en sunn livsstil: å gi opp røyking og alkohol, vektkontroll, et spesielt kosthold.

  Venstre eller høyre ventrikulær svikt er årsaken til helsefare for et stort antall mennesker. Imidlertid kan riktig valgt behandling, samt kontroll over eksterne faktorer, forbedre pasientens EKG og forhindre irreversible komplikasjoner.

  Venstre ventrikulær mangel: Årsaker, skjemaer, symptomer, diagnose, hjelp, terapi

  Venstre ventrikkelen i hjertet av en person gjør en god jobb med å implementere hjertepumpens funksjon som et organ generelt, da det utdriver blod til en av de store trunkkarene-aorta. I venstre ventrikkel kommer blodet fra venstre atrium og inn i atriumet - fra lungevenen. Dette burde være kjent for å forstå, til hvilke konsekvenser manglende evne til venstre ventrikkel til å kontrakt normalt.

  Det er reduksjonen i myokardial kontraktilitet i venstre ventrikel som fører til utvikling av hjertesvikt, og deretter til stagnasjon av blod i lungekarrene. Men avhengig av hvor lenge disse prosessene varer, og skiller en kraftig fremvekst tilstand som krever nødhjelp, og gradvis utvikling, eller kronisk venstre ventrikulær svikt.

  hjertefeil i venstre ventrikkel

  Hva er ventrikulær svikt?

  Venstre ventrikulær svikt er akutt eller kronisk.

  Den akutte formen er en presserende tilstand, fordi pasienten plutselig, av forskjellige grunner er det en stagnasjon av blod i lungene, som blir utsondret gjennom de fineste kapillærene og trer først i bindevevet i lungene (interstitium), og deretter inn i lunge alveolene, som normalt er fylt med luft. Hvis de kommer inn i den flytende delen av blodet, er alveoliene ikke i stand til normal gassutveksling, og pasienten kan ganske enkelt kveles. Med andre ord, ved akutt venstre ventrikkelfeil (OLC), utvikler interstitial og deretter alveolært lungeødem først.

  Kronisk venstre ventrikulær svikt utvikler seg gradvis, kan observeres i pasienten i flere tiår, og manifesterer seg ikke så lyse og stormfulle som akutte, men forårsaker ofte angrep av hjerteastma, noe som også kan føre til lungeødem. Derfor er kronisk hjertesvikt (CHF) også farlig for mennesker, og uten behandling kan det føre til et ugunstig utfall. Dette skyldes det faktum at hjertet av en person, dessverre uten en livslang vedlikeholdsterapi for CHF, for tiden vil slutte å utføre sine funksjoner.

  Hva kan føre til akutt ventrikulær svikt?

  Akutt mangel på venstre ventrikel kan utvikle seg i alle aldre, hvis pasienten har en patologi i kardiovaskulærsystemet, men er mer vanlig hos menn over 50 som lider av iskemisk hjertesykdom. Når det gjelder årsakene til denne tilstanden, bør det bemerkes at en reduksjon i kontraktilfunksjonen til venstre ventrikkel kan skyldes både utviklingen av den patologiske prosessen i myokardiet i ventrikelen selv og påvirkning på hjertet av visse faktorer fra utsiden.

  Kardiale årsaker til venstre ventrikulær svikt inkluderer følgende:

  • Hjertemuskelen nekrose i akutt hjerteinfarkt (kardiogent lungeødem) - vanligvis utvikler da omfattende, transmurale infarkter, ledsaget av alvorlige generelle tilstanden til pasienten, og prognose av dette avhenger av alvorlighetsgraden av infarkt og behandling av medisinsk hastighet.
  • Akutte inflammatoriske prosesser i hjertemuskelen - myokarditt av forskjellig art.
  • Krenkelser av hjertets arkitektonikk som følge av medfødte eller anskaffe mangler.
  • Hjerte rytmeforstyrrelser (ciliary arytmi, ventrikulære takyarytmier).
  • Kryptisk kurs av arteriell hypertensjon med høyt blodtrykkstall.

  Fra sykdommer i andre organer og systemer, for å provosere akutt venstre ventrikulær svikt kan:

  1. Tromboembolisme av lungearterien, hvor et akutt pulmonalt hjerte dannes, spesielt med massive lesjoner av arteriene;
  2. lungebetennelse,
  3. Akutt forgiftning,
  4. Alvorlig anemi,
  5. Elektrisk skade,
  6. Asfeksjon (kvelning),
  7. Alvorlige brystskader,
  8. Alvorlig nyre- og leversykdom i terminale stadier.

  Separat bør det bemerkes provokerende faktorer som kan forårsake akutt venstre ventrikulær svikt hos pasienter med eksisterende patologi i hjertet eller andre organer, nemlig - overdreven fysisk aktivitet, å besøke et varmt bad eller badstue, psyko-emosjonell overbelastning, overdreven alkoholforbruk og andre ugunstige situasjoner. Det er i forbindelse med dette at slike pasienter skal ta vare på hjertet og forsøke å begrense seg fra slike situasjoner - for å forhindre forekomst av akutt hjertesvikt.

  Hva er symptomene på venstre ventrikulær svikt?

  manifestasjoner av akutt venstre ventrikulær svikt

  Akutt venstre ventrikulær svikt har et ganske karakteristisk klinisk bilde.

  Som regel har starten på OLLS plutselig, voldelig. Når symptomene på hoved sykdommen dukket opp (forstyrrelser i hjertet, brystsmerter av infarkttype, kvalme, oppkast og hodepine for hypertensive krise, etc.), begynner pasienten å oppleve en mangel på luft og en skarp åndenød. Dermed den innledende fasen av ødem (interstitielt ødem), føler pasienten tørr i bronkiene fløyter under pusting, og når fluidet å trenge inn i alveolene observert fuktig rales og gurgling klokochaschee ånde. Pasienten hoster i eksperasjon, rosa skumholdige sputumformer. Frekvensen av åndedrettsbevegelser øker (fra 30-40 og mer per minutt med en hastighet på 20).

  I de fleste tilfeller ledses lungeødem av ustabil hemodynamikk og lavt blodtrykk (med unntak av en hypertensive krise med svært høye BP-tall). Pasienten er blek samtidig, med cyanotiske fingertupper, en nasolabial trekant (akrocyanose), en klebrig kald svette, en skarp generell svakhet, og noen ganger et bevissthetstap.

  Hvis disse symptomene oppstår, skal pasienten få medisinsk behandling så snart som mulig, ellers vil han begynne å kveles og kan dø, da lungeødem ofte forårsaker død hos pasienter med alvorlig hjertesykdom.

  Diagnose og differensialdiagnose

  Diagnosen for akutt ventrikulær svikt er etablert når pasienten først undersøkes av en medisinsk arbeidstaker. På grunn av det faktum at dette er en livstruende tilstand, diagnose og legevakt skal være grei som lege og har medisinsk personell med videregående opplæring (paramedic, sykepleier).

  I tillegg til å samle klager og anamneser, utfører legen auskultasjon - lytter til brystet. I dette tilfellet høres tørre og våte raler i alle lungefeltene eller bare i de nedre områdene. Dersom pasienten har lyttet bare tørr tungpustethet, kan du bli tatt for en tilstand av bronkial obstruksjon eller astma angrep, som er fylt med unøyaktighet i behandlingen. Nøkkelpunktet her er anamnestiske data. I favør av nærværet av lungeødem sies pasienten før kardio patologi, tar hjerte narkotika, mangel på astmaanfall i historien, så vel som tørre og ekspiratorisk tungpustethet, hørbare eller auscultatory avstand. I teorien, arten av dyspné varierer - i bronkial astma hindret tung pust (ekspiratorisk åndenød), lungeødem vanskelig å puste (innåndings dyspné). Men i praksis, de fleste pasienter med kortpustethet alt blandet naturen (vanskelig og puster inn og ut), og bør derfor ikke bare basert på auskultasjon data, men også på historien.

  Det er også obligatorisk å gjennomføre et elektrokardiogram. EKG-tegn på overbelastning i høyre ventrikk, hjerte rytmeforstyrrelser eller tegn på iskemi og myokardisk nekrose ved akutt infarkt er notert. EKG alene vil ikke vise lungeødem, men det vil bidra til å identifisere årsaken til kardiogent lungeødem, og som et resultat av riktig behandling vil denne årsaken bli eliminert. I tillegg til EKG, blir røntgenstrålene brått utført, noe som bidrar til å etablere diagnosen.

  Hvordan kan jeg hjelpe en pasient med akutt venstre ventrikulær svikt?

  Nødhjelp må påbegynnes før pasienten undersøkes av en medisinsk faglig. For å lette pusten skal pasienten løsne kragen og gi tilgang til frisk luft ved å åpne vinduet. Det er nødvendig å ta en sittende eller i det minste halvsittende stilling, senke beina ned. Ta også medisinen som pasienten vanligvis tar. For eksempel, captopril ved høyt trykk under tungen, nitroglyserin smerter i hjertet, eller betablokkeren med tachyarytmier (konkor, egilok, Inderal).

  Etter at ambulansen kommer, blir pasienten forsynt med fuktet oksygen gjennom en maske, og også forsyningen av oksygen som passerer gjennom etylalkohol (som defoamer), er vellykket påført. Intravenøs administrering av antiarytmika (novokainamid, cordaron), nitrater, antihypertensive stoffer (enap), furosemid. For å undertrykke respiratorisk senter og redusere dyspnø, administreres droperidol (2,5% - 2-4 ml).

  Terapi OLZHN på prehospital og sykehus stadier kan betinges oppdelt i etiotropisk og patogenetisk. Det første konseptet betyr riktig og rettidig behandling av den underliggende sykdommen som førte til OLZHN. For eksempel kan anvendelse av trombolytiske midler, nitrater og narkotiske smertestillende midler i betydelig grad redusere arealet av nekrose i akutt og stabiliserer hemodynamikk. Følgelig, når rytmeforstyrrelser må tilordnes antiarytmika ved slag - antihypertensiva, myokarditt - ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller steroider, osv..

  Patogenetisk terapi bør hjelpe "avlaste" en liten sirkel av blodsirkulasjon, det vil si fjerne overflødig væske fra lungekarrene. Selvfølgelig er dette gjennomførbart ved hjelp av diuretika. Vanligvis brukes furosemid (Lasix) intravenøst ​​eller ved drypp med andre løsninger i en dose på 60-120 mg. For å hindre en "flom" av lungene, bør volumet av oppløsninger innført i venen beregnes som et minimum. For funksjonell utladning av myokardiet i venstre ventrikel, brukes en pille av nitroglyserin (eller en injeksjon av nitromitt, nitrospray) under tungen. Etter 10-15 minutter kan du gjenta om trykket ikke er sterkt redusert.

  Etter cupping av lungeødemet er foreskrevet behandling av den underliggende sykdommen som provoserte utviklingen.

  Hva forårsaker kronisk venstre ventrikulær svikt?

  Hovedårsakene til kronisk hjertesvikt (CHF) er de samme sykdommene som kan føre til OLZHN. Men oftest utvikler CHF på grunn av kardioklerose etter hjerteinfarkt, hjertefeil og hyppige hjerterytmeforstyrrelser (spesielt den permanente formen for atrieflimmer). I motsetning til akutt venstre ventrikulær svikt varer kronisk svikt i lang tid, i år og tiår, og utvikler seg jevnt. Kronisk hjertefeil i hjertefrekvensen kan forekomme som en systolisk eller diastolisk LV dysfunksjon. I det første tilfellet brytes prosessene for myokardiell sammentrekning, i det andre tilfellet kan myokardiet av LV ikke fullt ut slappe av for å inneholde den nødvendige mengden blod.

  typer av ventrikulær dysfunksjon som fører til kronisk insuffisiens

  Hva er symptomene på kronisk venstre ventrikulær svikt?

  Klinikken for CHF er vesentlig forskjellig fra OLZHN. Med kronisk insuffisiens er hovedsymptomen kortpustethet under fysisk anstrengelse, og i senere stadier - i ro.

  Spesielt pustenhet øker i utsatt stilling, slik at pasienten sover om natten halv sitter. Ofte vurderer en lege effektiviteten av behandlingen ved hvordan pasienten sover - sittende eller liggende. Hvis han ligger ned, stoppet han gisp, så var terapien effektiv. Avhengig av arten av dyspnø, skilles fire funksjonelle klasser av kronisk venstre ventrikulær svikt. Jo høyere funksjonell klasse, desto mindre stress kan pasienten utføre uten dyspné. Ved 4 FC kan pasienten ikke bevege seg rundt i huset, knytte snørebånd, lage mat, det vil si evnen til selvbetjening er fullstendig svekket.

  I tillegg til kortpustethet, noterer pasienten en tørr hoste forårsaket av venøs overbelastning i lungene, spesielt om natten og ligger ned. Uten konstant behandling kan slik stagnasjon føre til lungeødem, og pasientens diagnose høres ut som kronisk hjertesvikt med angrep OLZHN.

  Som utviklingen av en nedgang på venstre ventrikkel svikt og høyre ventrikkel funksjon, som manifestert av tilstedeværelsen av ødem ben, føtter, i alvorlige stadier - huden på magen og væske opphopning i alle indre organer.

  Diagnose av kronisk hjertesvikt

  Legen kan bestemme diagnosen CHF basert på klager og undersøkelse av pasienten. For å bekrefte diagnosen, EKG, ultralyd av hjerte og lungradiografi brukes. På EKG viser tegn til overbelastning av høyre ventrikkel, en permanent form av atrieflimmer, en forandring i hjertets elektriske akse (EOS), myokardialt infarkt, eller postinfarkt venstre ventrikkel aneurisme. Røntgenbilder avslører venøs lunger i lungene, og i alvorlige stadier - hydrothorax (væskeansamling i pleurahulen, noen ganger krever kirurgisk punktering).

  endringer i røntgenstrålen for venstre ventrikkelfeil

  Ekkokardioskopi (ultralyd i hjertet) reflekterer mest nøyaktig parametrene for kontraktilfunksjonen og størrelsen på LV. Reduksjon av ejektionsfraksjonen mindre enn 50-55% er en prognostisk ugunstig indikator oppnådd med ultralyd.

  Er det mulig å kurere kronisk venstre ventrikulær svikt for godt?

  Fullstendig restaurering av funksjonene til venstre ventrikkel er bare mulig dersom den underliggende sykdommen kan herdes, og mangelen ennå ikke har nådd de alvorlige stadiene.

  For eksempel i hjertesykdommer fører kirurgisk korreksjon i de fleste tilfeller til at pasienten opphører å oppleve ubehagelige symptomer, og hjertefrekvensen i hjertet gradvis vender tilbake til normal. Også den vellykkede rettidig behandling av akutt myokarditt resulterer i restaurering av LV.

  Men i kroniske hjertesykdommer er det ikke alltid mulig å opprettholde LV-funksjonen på riktig nivå. For eksempel, etter et hjerteinfarkt, med hypertensjon, med konstant form for atrieflimmer pasienten må hele tiden ta medisiner for å forhindre fremgang av CHF. Hvis feilen fortsatt i ferd med å manifestere klinisk, må du permanent eller lengre kurs ta diuretika (Indapamide 1,5-2,5 mg om morgenen, hydroklortiazid 12,5-25 mg, veroshpiron 25-50 mg furosemid (Lasix) 40-80 mg).

  Det er fordi den stadige mottakende diuretika lungekretsløpet er utladet, og det flytende ikke stagnere i lungene som fører til en signifikant forbedring av livskvalitet og en betydelig økning av dens varighet.

  Venstre ventrikulær hjertesvikt

  Årsaker til hjertefeil i venstre ventrikkel.

  1. Sykdommer der det er en systolisk overbelastning av venstre ventrikkel:

  Stenose av aortaåpningen;

  2. Sykdommer der det er en økning i diastolisk fylling og systolisk overbelastning av venstre ventrikel:

  - mangel på mitralventilen

  - Aortisk ventilmangel.

  3. Sykdommer i hvilke ventrikulær myokardinfarkt observeres:

  4. Mitral stenose, der det er en nedgang i diastolisk fylling av venstre ventrikel og overbelastning av venstre atrium (venstre atriell hjertesvikt utvikler seg).

  De viktigste patofysiologiske forandringene som forekommer i kardiovaskulærsystemet og respiratoriske organer i hjertefrekvens i venstre ventrikkel:

  - svekkelse av venstre ventrikel (med mitral stenose - venstre atrium);

  - reduksjon av sjokkvolumet til venstre ventrikel

  - en refleksøkning i hjertets arbeid

  - senker blodstrømmen og øker trykket i en liten sirkulasjon av blodsirkulasjonen

  - propotevanie flytende del av blodet inn i lungevevet, impregnering av det alveolære vegger (interstitielt ødem), og deretter dens utseende i lumen av alveolene (alveolær ødem);

  - Krenkelse av ventilasjon, en reduksjon i lungens livskapacitet;

  - brudd på diffusjon av gasser gjennom alveolær kapillærmembran;

  - Excitasjon av luftveiene.

  Akutt hjertefeil i venstre ventrikkel.

  Akutt hjerteinsuffis i venstre ventrikk er preget av en relativt rask, ofte plutselig utvikling av patologiske forandringer som utgjør en direkte trussel mot pasientens liv. Det kan utvikle seg med sykdommer ledsaget av en belastning på venstre ventrikel, noen ganger mot bakgrunnen av allerede eksisterende kronisk venstre ventrikulær svikt. Akutt venstre ventrikulær svikt manifesteres ved hjerteastma og lungeødem.

  Utfør et spørsmål fra pasienten, finn ut klagerne.

  Hjerte astma. For hjerte astma er preget av utviklingen av åndenød (paroksysmal dyspné) blandet naturen forekommer oftere i løpet av natten og er ledsaget av en følelse av tetthet i brystet, kjenner frykten for døden, hjerterytme, noen ganger en tørr hoste. Utviklingen av et angrep blir lettere ved fysisk eller nevropsyk stress. Tilstanden blir lettere når du beveger deg fra den horisontale posisjonen til sitteposisjonen med bena senket (orthopnea). Utviklingen av kvelning skyldes stagnasjon av blod i en liten sirkel av blodsirkulasjon.

  Lungeødem. I alvorlige tilfeller, akutt venstre ventrikkelsvikt, som begynte som hjerteastma, deretter utvikler seg raskt til lungeødem. For den sistnevnte kjennetegnes ved en utpreget dyspné, ledsaget av en følelse av trykk i brystkassen og en følelse av frykt for døden, samt hoste med store mengder væske, skummet, rosa (på grunn av blod urenheter) sputum.

  Utfør en generell undersøkelse av pasienten.

  Med hjerteastma og lungeødem, avsløres følgende karakteristiske tegn:

  - tvunget posisjon (orthopnea);

  - en lidelse, skremt uttrykk, brede elever

  - fuktig, blek hud, akrocyanose.

  For lungeødem er også karakteristisk:

  - boblende pust, hørbar i avstanden vått rales (symptom på en "kokende samovar");

  - rosa skumaktig utslipp fra munn og nese.

  Utfør en undersøkelse av luftveiene.

  Med hjerteastma avslører:

  - Hyppig, grunne puste;

  - reduksjon av respiratorisk ekskursjon i brystet og begrensning av mobiliteten til lungemarginen (stillestående lungene blir stive);

  - Svak vesikulær pust på grunn av edematøs hevelse i de alveolære veggene og en reduksjon i vibrasjonens amplitude under inspirasjon; med et langvarig angrep av hjerteastma som følge av utviklingen av kongestiv bronkitt, utseendet av en hard puste;

  - fuktig, liten boble, ufrivillig hvesning, hovedsakelig i de nedre delene av lungene; med et langvarig angrep av hjerteastma på grunn av stillestående bronkitt, kan tørr hvesenhet forekomme på bakgrunn av utandringsdyspné.

  Med lungeødem avslører:

  - Hyppig, grunne puste;

  - reduksjon av respiratorisk ekskursjon i brystet og begrensning av mobilitet av lungemarginen

  Svekket vesikulær puste;

  - Wet raspy rales.

  Gjennomfør en studie av kardiovaskulærsystemet.

  Med hjerteastma og lungeødem, avslører de:

  - forskyvning av den venstre grensen av relativ sløvhet i hjertet utad, forbundet med dilatasjon av venstre ventrikel;

  - utvidelse av hjertets diameter på grunn av den venstre komponenten;

  - svekkelse av I-tonen i toppet (på grunn av svakheten i venstre ventrikel, den muskulære komponenten i tonen jeg lider);

  - rytmen til galoppet på toppunktet, hvis utseende er forbundet med alvorlig venstre ventrikulær myokardskader og en nedgang i tonen

  - systolisk murmur i toppet, som oppstår i forbindelse med utviklingen av relativ mangel på mitralventilen;

  - aksent av den andre tonen over lungearterien på grunn av økt trykk i sirkulasjonenes lille sirkel;

  - hyppig, arytmisk, svak fylling, liten puls med hevelse i lungene, filiform;

  - Lavt blodtrykk, spesielt hos pasienter med lungeødem.

  Evaluer dataene fra EKG-studier.

  EKG avslører følgende endringer:

  - forstyrrelse av rytme og ledningsevne

  - reduksjon av amplituden til tannen T og intervallet ST;

  - endrer karakteristisk for den underliggende sykdommen.

  Kronisk hjertefeil i hjertefrekvensen.

  Kronisk hjertefeil i hjertefrekvensen (CHLS) utvikler seg gradvis i flere måneder med kroniske sykdommer som oppstår med en overordnet belastning på venstre ventrikkel.

  Utfør et spørsmål fra pasienten, finn ut klagerne.

  Kortpustethet er det mest karakteristiske og tidlige tegn på kronisk hjertefeil i venstre ventrikulær tilstand. Kortpustethet er blandet og vises først med normal fysisk aktivitet. I fremtiden skjer det selv med liten fysisk anstrengelse, med inntak av mat, avklædning og selv i ro. Dyspné er forsterket i liggende stilling (da innstrømningen av venøse blod øker mot hjertet og membranen ligger ovenfor) i forbindelse med forlenget stagnasjon av blodet i lungekretsløpet, hvori den pulmonare rammen blir stiv redusert VC, avtar pulmonar ventilasjon, forstyrret diffusjon av gasser gjennom alveolo kapillærmembran. I de senere stadier av sykdommen er det proliferasjon av bindevev i lungene (kardio pulmonal fibrose), noe som forverrer brudd på gassutveksling.

  Palpitasjon med hjertesvikt oppstår refleksivt. Utseendet er forårsaket av en refleks fra karoten sinus (med en reduksjon i slagvolumet, trykket i karoten arterier reduseres) og Bainbridge refleksen (med økt trykk ved hule vener). Palpitasjon, som kortpustethet, oppstår først med normal belastning, deretter med moderat trening og i ro.

  Hoste tørr eller med separasjon av en liten mengde av serøst sputum amplifisert under trening og liggende blod stagnasjon bringes i lungesirkulasjonen. Kanskje utvalg "rusten" sputum ved høy pulmonal hypertensjon, oppstår diapedese når røde blodceller med påfølgende dannelse og avsetning av hemosiderin pigment i blod i lungene.

  Rapid tretthet, redusert fysisk og mental ytelse, økt irritabilitet, søvnforstyrrelse på grunn av lav hjerteutgang, nedsatt blodtilførsel til hjernen, nedsatt funksjon i sentralnervesystemet.

  Utfør en generell undersøkelse av pasienten.

  Pasienter med kronisk venstre ventrikulær svikt opptar den tvingende posisjonen til ortopedi. Huddeksler er bleke, akrocyanose observeres, på grunn av en senking av blodstrømmen, økt utnyttelse av oksygen ved vev og en økning i innholdet i kapillærene av redusert hemoglobin. På grunn av det faktum at bremsing av blodstrømmen er mer uttalt i kroppens deler langt fra hjertet, kommer den cyanotiske farge på ekstremiteter, nesespissen og ørene.

  Utfør en undersøkelse av luftveiene.

  I studien av åndedrettsorganer avslører de:

  - reduksjon av respiratorisk ekskursjon i brystet og begrensning av mobiliteten til lungemarginen (stillestående lungene blir stive);

  - Svak vesikulær pust på grunn av edematøs hevelse i de alveolære veggene og en reduksjon i vibrasjonens amplitude under inspirasjon;

  - fuktig, liten boble, ufrivillig hvesning, hovedsakelig i de nedre delene av lungene, noen ganger tørr spredt hvesning på grunn av sammenføyt "stagnerende" bronkitt.

  Gjennomfør en studie av kardiovaskulærsystemet.

  Data fra kardiovaskulærsystemet ved kronisk hjertefeil i hjertefrekvensen:

  - forskyvning av den venstre grensen av relativ sløvhet i hjertet utad, forbundet med dilatasjon av venstre ventrikel;

  - utvidelse av hjertets diameter på grunn av den venstre komponenten;

  - svekkelse av I-tonen i toppet (på grunn av svakheten i venstre ventrikel, den muskulære komponenten i tonen jeg lider);

  - rytmen til galoppet på toppunktet, hvis utseende er forbundet med alvorlig venstre ventrikulær myokardskader og en nedgang i tonen

  - systolisk murmur i toppet, som oppstår i forbindelse med utviklingen av relativ mangel på mitralventilen;

  - aksent av den andre tonen over lungearterien på grunn av økt trykk i sirkulasjonenes lille sirkel;

  - puls hyppig, arytmisk, kan være svak fylling, liten;

  - systolisk blodtrykk er normalt eller lavt, diastolisk - normal eller økt, puls - senket.

  Evaluer dataene fra EKG-studier.

  På EKG med CLN, er følgende endringer funnet:

  - forstyrrelse av rytme og ledningsevne

  - reduksjon av amplituden til tannen T og intervallet ST;

  - endrer karakteristisk for den underliggende sykdommen.

  Anslå røntgenfunn

  Når røntgenundersøkelse avslører:

  - styrke lungemønsteret;

  - utvidelse av lungens røtter;

  - i alvorlige tilfeller - hydrothorax.

  Med EchoCG blir følgende endringer registrert:

  - dilatasjon av hulrommet til venstre ventrikel og venstre atrium

  - reduksjon av sjokkvolumet til venstre ventrikel

  Ekkokardiografi - tegn på den underliggende sykdommen.

  Anslå spirografi data.

  Data om spirografi for CLL:

  - restriktiv type respiratorisk svikt

  - i tilfelle utviklingen av "stagnerende" bronkitt på grunn av feste av den obstruktive komponenten, kan det oppstå en blandet type respiratorisk svikt.

 • Les Mer Om Fartøyene