Hjerte dyspné hvordan å behandle

Hjertesvikt er et resultat av de fleste forsømte sykdommer. Hjertet klarte ikke å pumpe blodet i riktig mengde, ulike organer mangler oksygen og næringsstoffer.

Kortpustethet med hjertesvikt

I et sunt hjerte forekommer atrielle og ventrikulære sammentrekninger i rekkefølge og synkront. Med hjertesvikt går evnen til å synkronisere tapt, noe som fører til stagnasjon og forstyrrelse av lungene, leveren og nyrene.

Kortpustethet er et tegn på hjertesvikt. Det oppstår med aktive handlinger og i en tilstand av total inaktivitet. Det vises i mangel på luft og i endringen i hyppigheten av å puste. Inndelt i:

 • fysiologiske. Når du kjører i en normal person, er det behov for større oksygenmetning. Den samme dyspnø preget av frigjøring av adrenalin.
 • patologisk. Vitne sykdommenes begynnelse. Hjertet klarer ikke belastningen, blodet i lungene bremser ned, lungene masser ikke kroppen med nødvendig mengde andre organer. Derfor er årsaken til pusteproblemet vanskeligheter med inspirasjon. Dette manifesteres ved utseende av ødem. En syke person gjør pustebevegelser per minutt dobbelt så mye som en sunn person. Ikke rettidig behandling av dyspnø med hjertesvikt fører til et beklagelig resultat.

Klassifisering etter aktivitetstype

Dyspnø med hjertesvikt i begynnelsen skjer med fysisk aktivitet. Fremgang, det blir merkbart selv i ro. Det er 4 klasser av hjertesvikt, som manifesteres av varierende grad av dyspnø og preget av en økning i symptomer:

 • med økt fysisk anstrengelse;
 • med moderat belastning;
 • med liten daglig aktivitet
 • dyspnø i ro.

Den vanskeligste scenen er et nattangrep. Styrker i utsatt stilling, da blodstrømmen til hjertet øker fra venene fra ekstremiteter. Hjertet står ikke slik en last. Blodkar er stillestående, noe som forårsaker kortvarig hjertesvikt. Slike pasienter er tvunget til å sove mens beina skal senkes. Blod omfordeles og ledes til ekstremiteter i venene, og dermed tilrettelegger tilstanden.

De viktigste symptomene på dyspné:

 • store vanskeligheter med inspirasjon;
 • økt dyspné med fysisk anstrengelse;
 • hvesing i lungene, ødem i nedre ekstremiteter, takykardi og arytmi;
 • økt kortpustethet i en liggende stilling. Hvis du setter deg ned og senker beina, vil dyspnø reduseres.

Alle disse symptomene er karakterisert ved dyspné ved hjertesvikt. Når unnlatelse av å gi hjelp, kan det resultere i lungeødem, kortpustethet når man skal kvitte seg med konvensjonelle metoder ikke kan. Lepper begynne å dreie blå, kaldsvette, hoste, tungpustethet, det er en fordeling av skum, rosa sputum, ekstremitetene er kald, den person begynner å få panikk. Det er nødvendig å kjenne igjen symptomene og foreskrive behandling.

Årsaker til dyspné

Det er mange årsaker som forårsaker hjerte dyspné, fra medfødte til anskaffet:

 • hjertefeil;
 • arteriell hypertensjon;
 • pulmonal hypertensjon - økt trykk i lungearterien;
 • kardiomyopati - betennelse i myokardiet med en reduksjon i dens utvidbarhet
 • koronar arteriesykdom;
 • bradykardi - en reduksjon i frekvensen av hjerterytmer;
 • takykardi - en økning i hyppigheten av hjerterytmer.

Førstehjelp for hjertesykdom

Hvor raskt og raskt vil førstehjelp i fjerning av et angrep avhenger av en persons liv. Hjemme må følgende skritt tas:

 • Ring en ambulanse.
 • Øk tilgangen til frisk luft i rommet, løsne den tette kragen, sørg for en hvilestilling.
 • Hjelp pasienten til å ta en sittende eller en halv sittestilling, senke bena ned for å redusere byrden på hjertet.
 • Hvis mulig, gjør oksygeninnånding med en oksygenpute.
 • Gi hvert 10. minutt nitroglyserin.

I klinikken må du gå inn i en løsning av kamfer og morfin. Utnevne diuretika og injiser euphyllin.

diagnostikk

Diagnose er ikke gjort for å fastslå det faktum at hjertesvikt, men for å identifisere årsaken til dyspnø. Grunnleggende diagnostiske metoder:

 • generell blodanalyse og biokjemi;
 • EKG av hvile og under belastning;
 • Ekkokardiografi (ECHO);
 • Radiografi og bryst CT.

behandling

Behandling av manifestasjoner av hjerte dyspné er nødvendig på en kompleks måte. Når du utfører behandling for den underliggende sykdommen, vil angrep av dyspnø reduseres. Behandlingen er lang, noen ganger for livet.

 • medisinske preparater;
 • diett;
 • en sunn livsstil;
 • folkemessige rettsmidler.

medisiner

Narkotikabehandling er foreskrevet kombinert. Brukte stoffer som påvirker forskjellige symptomer.

De primære midler ved behandling av åndenød i hjertesvikt er hjerteglykosider. Den vanligste stoffet - digoksin. Det forbedrer myokardialt arbeid, reduserer hjertefrekvensen. Dette stoffet har en betydelig ulempe: konstant bruk av hans ting akkumuleres, det er en overdose, som er ledsaget av en demping av hjertefrekvens, forstyrrelser i hjertet, kvalme. Det er nødvendig å justere dosen av medikamentet.

En annen gruppe som bidrar til å fjerne hjertefrekvensen, reduserer mangelen på oksygen som er nødvendig for hjertemuskulaturen, er betablokkere. Disse inkluderer atenolol, metoprolol, concor, carvedilol. Disse stoffene reduserer trykket og lindrer hevelse. Det er nødvendig å starte mottak fra små doser, gradvis øke opp til nødvendig.

Inhibitorer - Preparater for behandling av dyspné. Virkningen av stoffet er basert på utvidelse av arteriene, det bidrar til å levere blod til alle organer.

Antikoagulanter er nødvendige for å forhindre blodpropper. Warfarin er et av disse stoffene. Kontrollen av doseringen utføres periodisk ved de analyserte koagulasjonsanalysene.

Narkotika for å bekjempe kortpustethet og bronkial astma - en gruppe glukokortikoider og en gruppe holinoblokatorov. De lindrer astmaangrep.

Med kortpustethet brukes spasmolytika også.

Ikke mindre viktig er diuretika, slik at uttak av væske fra kroppen. Diuretika: veroshpiron, triampur, Lasix, hydroklortiazid - en konklusjon ikke bare væske fra kroppen, men også kalium, som er nødvendige for normal hjertefunksjon. For å fylle hans utnevnt Panangin eller asparkam. Det er også nyttig å supplere kalium i kroppen, blant annet i kosten bakt poteter, nøtter, bananer, tørket frukt.

diett

Behandling bør ledsages ikke bare ved å ta medisiner, men også ved overholdelse av et spesielt diett. Det burde være basert:

 • på utelukkelse av salt fra pasientens diett
 • fullføre avvisning av dårlige vaner: røyking og drikking av alkohol;
 • Avslag fra skarpe, fete, røyke retter;
 • på utelukkelse av søtsaker og melprodukter.

Sørg for å inkludere flere grønnsaker, frukt, grønnsaker, fettfattig fisk, melkeprodukter med lavt kaloriinnhold, vegetabilsk olje i kostholdet ditt.

Sunn livsstil

For å normalisere pasienten må du kontrollere vekten din. Hvis det er høyere enn normalt, må du miste ekstra pund.

Det krever moderat fysisk aktivitet i friluft. I dette tilfellet, helt forlate de tunge belastningene som vil forverre sykdommen. Høydehøyde er kontraindisert hos pasienter med hjertesvikt.

Stressforhold bør unngås.

Folkemidlene

Det må huskes at bruken av folkemidlene ikke alltid hjelper og bare i kombinasjon med andre behandlingsmetoder. Før du bruker folkemidlet, er det nødvendig å konsultere en lege for å unngå konsekvenser.

Det finnes flere oppskrifter:

Hawthorn. En teskje med blader og blommer helle 100 gram vodka, insistere på et mørkt, kjølig sted. Ta 20 dråper 3 ganger om dagen i en måned. Hawthorn normaliserer hjerterytmen.

Aloe. Kjøttet av blader er insistert i vodka og tatt på en teskje honning i to uker. Etter 10 minutter anbefales det å drikke varmt vann.

Hvitløk, honning, sitron. Fra 10 hoder av hvitløk presset juice, hopp over 10 sitroner gjennom en kjøttkvern. Alt dette helle en liter honning, insistere en uke. Påfør 4 skjeer om dagen i 2 måneder.

effekter

Hjertesvikt er en "forsinket handling" -gruve. Mange tar ikke hensyn til de første tegn på sykdommen, men det går fremover. Til legen kommer allerede i en forsømt tilstand. Prognoser for behandling i siste fase er ikke trøstende. I utgangspunktet kan utviklingen av sykdommen reduseres. Det viktigste er å konsultere en lege og starte behandlingen.

Sykdommen har en drastisk effekt på andre organers arbeid. På grunn av stagnasjon av væske og blod danner gunstige forhold for luftveisinfeksjoner, som kan føre til bronkitt eller lungebetennelse. Hepatisk insuffisiens dannes på grunn av venøs overbelastning.

Det er umulig å forutsi utfallet av sykdommen. Han har mange komponenter: samtidige sykdommer, alder, livsstil. Generelt er konsekvensene ikke gunstige. Med hjerteinfarkt og hjerneslag øker risikoen for dødelig utfall.

Når de første tegnene på dyspnø vises, bør du være oppmerksom på det. Det er bare et symptom på mer alvorlige sykdommer. Det er vanligere hos eldre på grunn av svekkelsen av hjertemuskelen. For at dyspné ikke skal utvikle seg raskt, er det nødvendig å følge alle anbefalinger.

Behandling av dyspnø med folkemidlene for hjertesvikt

Mangel på luft, brudd på syklusen av innånding og utånding, panikkanfall - de første symptomer på dyspné. Ubehag, hentet fra disse manifestasjonene, er liten, men i løpet av tiden ser alt langt fra ufarlig ut. Legene sier at dyspné ofte går foran sykdommer i hjertet og hele kardiovaskulærsystemet. Vurder hvordan dyspnø behandles for hjertesvikt med folkemidlene.

Dyspnø med hjertesvikt manifesterer seg først først "til tider", nemlig:

 • etter stress;
 • etter den overførte fysiske aktiviteten;
 • som et resultat av lange erfaringer.

Som utviklingen av patologi manifesterer seg oftere, og etter en stund kan en person føle kortpustethet, selv i rolige omgivelser: under en samtale, gå eller etter en drøm.

Før du behandler kortpustethet med hjertesvikt folkemidlene, må du nøye forstå årsakene til den utviklede sykdommen. Hjertefeil manifesterer seg når hjertet ikke lenger kan pumpe den nødvendige mengden blod av seg selv. Sykdommen indikeres indirekte ved konstant tretthet, mangel på luft under løft, vanlig hevelse, hoste, svakhet etter å ha spist. I Europa og USA har hjertesvikt fått en fordeling som er sammenlignbar med epidemien. I Russland blir 7000 tilfeller av hjertesvikt diagnostisert hvert år.

Årsaker til sykdommen

Hjertefeil er et direkte resultat av skade på hjertemuskelen. Ofte er sykdommen en konsekvens av koronar hjertesykdom. Det er andre årsaker til forekomsten av symptomer, nemlig:

 • kronisk høyt blodtrykk;
 • skade på hjerteventilene;
 • hjerteinfarkt;
 • atrieflimmer;
 • hjertesykdom;
 • infeksjon i hjertemuskelen eller hjerteventilene.

Statistikken snakker om iskemisk sykdom, hjerteinfarkt som de viktigste "fiender" som forårsaker hjertesvikt etter lang tid. Sykdommen forverrer:

 • infeksjon;
 • lungesykdommer;
 • nyresykdom;
 • feil og ukontrollert inntak av medisiner;
 • fedme;
 • ubalansert ernæring;
 • hjertebanken;
 • angina pectoris;
 • røyking,
 • hjerteinfarkt.

Hvordan behandle dyspnø

Dyspnø med hjertesvikt behandlet med midler og metoder for tradisjonell medisin er fullt berettiget, siden de har bred praktisk anvendelse i mange år.

Når de første symptomene på et kortpustetak vises, skal pasienten plasseres i sengen slik at pasientens ben blir styrt nedover. Gi offeret den nødvendige mengden oksygen, åpne vinduet. Bruk evt. Oksygenpute. Kald til berøring, må lemmerne varmes opp med en varmepute, og i fravær av en slik - en plastflaske fylt med varmt vann.

For å begrense tilgangen av blod til hjertet, må du trekke offerets lemmer med en sele. Dermed opprettholde 15 minutter, sørg for at arteriene ikke blir squashed. Når angrepet passerer, vil pasienten trenge en hvilerid i 2-3 uker.

Pusteproblemet

Parallelt med kortpustethet, lider de som lider av hjertesvikt av hoste. Hoste øker med fysisk belastning. Hard og tørt, det fører til hjertestimme. Det er bedre å forhindre et angrep av sykdommen hjemme enn å behandle konsekvensene.

Raskt selvhjelp er press på et biologisk aktivt punkt i jugular fossa. Manipulering utføres i to minutter i tre sekunder om gangen.

Du kan drikke anti-hoste eller diuretika.

Effektiv for problemer med å puste sitroner. For å forberede en helbredende infusjon, skal 10 frukter sammen med huden helles med kokende vann. Etter avkjøling presser du saften, kombinerer med hakket hvitløk og 1 kg honning. Legg blandingen på et mørkt sted, bløt i 10 dager. Ta 1 teskjef fire ganger om dagen. Behandlingen kan utføres periodisk: i en periode på 3 til 6 måneder.

Fordelene med trening

I begynnelsen kan selv den mest enkle fysiske aktiviteten være svært vanskelig for pasienten. Men de må utføres, siden øvelsene styrker fartøyene, hjertemuskelen, hjelper til med å regulere pusten:

 1. I stående stilling skal flere halve knebøy gjøres. Å strekke ut armer i utånding.
 2. Utfør sirkulære bevegelser med et bekken. Det er bedre å holde hendene i livet.
 3. Lag sirkulære bevegelser med hendene fremover og bakover. Samtidig brukes skulderbelte aktivt.

For å oppnå det beste resultatet må du kombinere fitness med turgåing, svømming. For de som lider av kortpustethet, veldig nyttige pusteøvelser, pusteøvelser, pusteøvelser i vannet.

Helsekost

Først av alt bør salt utelukkes fra kostholdet. I den andre fasen av behandlingen - for å begrense væsken. Drikk ikke mer enn 1,5 liter. per dag.

Fra kostholdet til en pasient som lider av kortpustethet i tilfelle hjertesvikt, bør røkt, krydret, fett, stekt og floury helt utelukkes. Batch måltider er foreskrevet: 5-6 måltider om dagen.

Dyspné kan oppstå på grunn av sykdommer i luftveiene, med nevasthenisk syndrom og overvekt.

Behandling med folkemidlene

Dyspnø med hjertesvikt i mange år behandles med folkemessige rettsmidler. Effektive infusjoner fra:

Kortpustethet med hjertesvikt behandles vellykket med celandine. Juice av planten skal være full, øker inntaket fra 1 dråpe til 25, oppløses i varmt vann, da - i omvendt rekkefølge i to måneder. Om vinteren kan de tørkede stilkene tilberedes til infusjon. For å gjøre dette, skal 1 spiseskje tørre urter fylles med et glass kokende vann, pakket med et håndkle, la det brygge i en time. Ta 1/3 kopp for hvert angrep av dyspné.

Renhet på vodka

20 gram tørre urter helle 200 ml. av vodka. Insistere i 10 dager. Ta 25 dråper 2-3 ganger om dagen under en forverring av sykdommen.

For å lage smør fra malurt, strømmes 50 gram frø med et glass vegetabilsk olje. Deretter står tinkturen i en halv dag. Ta olje bedre om morgenen. For å gjøre dette løses et stykke sukker med tre dråper medikament langsomt i munnen.

Avkjøling av denne urten er svært effektiv ved kortpustethet. Han er i stand til raskt å roe nervesystemet og lindre hjertet. For å forberede infusjonen, skal 15 gram tørt gress helles 2 liter. kokende vann, stå i timen. For den beste effekten, ta en infusjon på 15 ml. hver og en halv time.

Melissa er leder blant planter for behandling av hjertesvikt. Decoction av melissa fjerner smerte i hjertet, lindrer tretthet og de første symptomer på dyspné. 20 g. Melissa er fylt med et glass kokende vann, blandingen er infundert i en halv time. Ta kjøttkraft 3 ganger om dagen. Drikk til symptomene forsvinner.

Nyttig for både kortpustethet og med nevroser. For å forberede en medisinsk drink, skal 15 gram gress helles et glass kokende vann, belastning og ta opp en tom mage 2 ganger om dagen for 1/2 kopp.

Brønn av rope anbefales for laryngitt, hoste, søvnløshet, astma i bronkier. For å gjøre det, trenger du hakkede frukter. De skal kokes i kokende vann i 15 minutter. Ta blandingen i et glass hver dag før du går til sengs.

Elderbær, soldegg, plantain, violet tri-farge

Urter er blandet i ett stykke. Fire teskjeer av samlingen for å insistere i et glass kaldt vann, koke. La det avkjøles. Dekoksjon av å drikke en dag for flere mottakelser. Det hjelper med bronkial astma, kronisk bronkitt, bronkiektase.

Dekoksjon av unge grener brygger i en termos og la den brygge. Infusjonen av brombær er foreskrevet for kortpustethet på bakgrunn av hjertesvikt, med nevroser.

Thymus, motherwort, agurk, bjørnebær, woodruff

2 ss. skjeer av timian, 4 ss. skje av motherwort, 3 ss. skjeer av agurk, 5 ss. Spoonfuls av brombærblad, 4 ss. Skje det finhakkede treet, bland. Deretter 1 ss. Skje blandingen med veldig varmt vann. Insister 30 minutter, ta som te.

Gorisvot (adonis) våren

Infusjon er svært effektiv for å bekjempe hjertesykdommer, hjerte dyspné, ødem, nyresykdommer. 1 spiseskje tørre urter for å helle 2 kopper kokende vann. Ta 1 ss. skje i løpet av dagen hver 1-1.5 timer.

Ta infusjon som vanndrivende, diaphoretic for hjertesykdommer og sykdommer ledsaget av ødem. Å ta infusjon fra bjørkblader reduserer kortpustethet og øker vannlating. 2 ts tørr knuste blader helle et glass kokende vann. Insister en time, kult, legg til en klype med natron. Ta infusjon anbefalt med 1/2 kopp 3 ganger om dagen.

Med en svekkelse av hjerteaktiviteten, dyspnø på bakgrunn av hjertesvikt, tar nevroen en infusjon av morworten. 1 ss. Skje urter med et glass kokende vann. Insister en time, kjøle ned. Drikk halvparten av glasset to ganger om dagen - om morgenen og om natten.

Gressjuice kan være full 40 dråper, fortynnet med vann, tre ganger daglig før måltider. Morwort juice kan tilberedes på forhånd, bevare den i alkohol. For å tilberede saften til to deler av presset, tilsett 3 deler alkohol.

Les Mer Om Fartøyene