Takykardi i hjertet - hva er det, og hvordan å behandle det?

Takykardi kalles en rask hjerterytme, som har noen opprinnelse. Det finner sted hvis hjertefrekvensen blir høyere enn 100 slag per minutt.

I dette tilfellet kan rytmen forbli korrekt, det vil si at varigheten av intervaller mellom hjertekontraksjoner er konstant. Tilstanden, hvor angrep av takykardi begynner uventet og like plutselig slutter, kalles paroksysmal takykardi.

Det skal bemerkes at det ikke er en klar grense mellom fravær av takykardi og dens tilstedeværelse. For eksempel diagnostiserer American Association of Cardiologists takykardi etter å ha oversatt hjertefrekvensen ved 100 slag / min. Således kan det anses at et hjerterytme innen 90-100 slag er en grensefunksjon, noe som gir grunnlag for å antage en høy risiko for hjerteproblemer i fremtiden.

Mekanisme for utvikling av takykardi

Hjertets arbeid er regulert av nerveplexus som ligger i høyre atrium, som kalles sinuskoden. Det setter rytmen og frekvensen av sammentrekninger på grunn av genereringen av en nerveimpuls som gjennom et ledende system sprer seg til hjertets muskler (myokard) og får dem til å trekke seg sammen.

En økning i antall pulser i sinusknudepunktet eller andre deler av det ledende system, forårsaker en økning i hyppigheten av hjertekontraksjoner - takykardi.

årsaker

Hvorfor er det en takykardi i hjertet, hva er det, og hvordan å behandle det? Det bør forstås at takykardi er et symptom, ikke en sykdom. Dets årsaker ligger i en rekke andre sykdommer, blant annet:

 • forstyrrelser i det autonome nervesystemet;
 • medfødte anomalier i hjertet, for eksempel ekstra akkorder i det;
 • endokrine lidelser (hypertyreose);
 • hemodynamiske lidelser;
 • ulike arytmier, etc.

Takykardi kan manifestere seg som en normal reaksjon på følelsesmessig og stor fysisk anstrengelse, ved forhøyet temperatur, på grunn av å drikke alkoholinntak, fra røyking.

Takykardi er delt inn i 2 former: fysiologisk og patologisk. Den første kan vises i en sunn person med normal hjertefunksjon som en reaksjon på eksterne faktorer, den andre forekommer når det er visse sykdommer.

Patologisk takykardi er skadelig for kroppen:

 1. Først i dette tilfelle er et taksykardi-angrep farlig, noe som er et intensivt hjertearbeid: ventriklene har ikke tid til å fylle med blod, noe som fører til senking av blodtrykk og en utstrømning av blod fra organene.
 2. For det andre fører pulsens hurtighet til en forverring av blodtilførselen. Hjertet krever mer oksygen, da det virker mer, og forringelsen av blodtilførselen fører til risikoen for å utvikle kranspulsårene, og som et resultat "tjene" et hjerteinfarkt.

Patologisk takykardi er klassifisert etter bestemte egenskaper (lokalisering og årsaker) og kan presenteres i følgende form:

 • Paroksysmal, som har en annen opprinnelse, er derfor preget i form: supraventricular eller supraventricular, som er av to typer (atriell og atrioventrikulær) og ventrikulær eller ventrikulær.
 • Sinus med økning i hjertefrekvens over en viss indeks i forhold til aldersnorm (for voksne -> 90 slag per minutt), hvor impulsen kommer fra sinusnoden, som er rytmens sjåfør.

Symptomer på takykardi

Når takykardi utvikler seg, er de viktigste symptomene hyppige hjertebank, svakhet, følelse av svimmelhet, følelse av mangel på luft, en følelse av forestående tap av bevissthet.

I fravær av hjerte lesjoner, er symptomer på sinus takykardi ikke uttrykt og kan ikke være følelsesmessig følt i lang tid. En liten økning i hjertefrekvensen til 100 slag / minutt er vanligvis funnet ved et uhell ved måling av blodtrykk.

De innledende symptomene pleier vanligvis ikke å gi oppmerksomhet og ty til medisinsk behandling når angrepene har en frekvens på 130-150 slag / min, som er nesten dobbelt så vanlig hjerterytme.

diagnostikk

Før du bestemmer deg for å behandle takykardi, er det verdt å gå gjennom undersøkelsen og avgjøre årsakene til forekomsten.

Vanlige tester for diagnose er:

 1. Elektrofysiologisk studie. Metoden er rettet mot å studere myokardets elektriske egenskaper, som avslører mekanismen, bestemmer lokaliseringen av faksen av takyarytmi.
 2. Et elektrokardiogram (EKG) er en metode for registrering av elektriske impulser i hjertet. Takket være EKG, bestemmer legen frekvensen og rytmen til hjertefrekvensen, og identifiserer også endringene som er karakteristiske for ulike hjertesykdommer. EKG lar deg avklare diagnosen sinus (supraventrikulær) eller ventrikulær takykardi. Om nødvendig vil du bli tilbudt en veloergometri - registrerer hjertearbeidet under trening (arbeid på den stasjonære sykkelen).
 3. Vurdering av barorefleks følsomhet (studie av vegetativ regulering).
 4. Magnetic resonance imaging (undersøkelse av foci av fibrøst og fettvev i hjertet).
 5. Radiografisk undersøkelse av hjertet (med bruk av kontrast).
 6. En generell blodprøve gir deg mulighet til å avklare antall røde blodlegemer, hemoglobin og andre blodceller, som gjør det mulig å oppdage sykdommer som anemi, leukemi, etc.

Med tanke på resultatene av alle tester, og med hensyn til eksisterende symptomer på takykardi, er riktig behandling foreskrevet.

komplikasjoner

I tillegg til ledningsforstyrrelser kan hjerterytme, takykardi gi slike komplikasjoner som:

 • hjerte astma,
 • tromboembolisme av cerebral fartøy,
 • arytmisk sjokk,
 • lungeødem,
 • tromboembolisme av lungearterien,
 • akutt sirkulasjonsmangel i hjernen.

Ventrikulær takykardi i kombinasjon med akutt myokardinfarkt kan forårsake død.

Behandling av takykardi

Ved takykardi er behandlingen avhengig av årsakene til utviklingen og dens spesifikke type. I noen situasjoner er det ikke nødvendig med behandling - bare slapp av, slapp av, bytt livsstil, etc. De viktigste retningene for behandling av takykardi er forebygging av angrepene i fremtiden, minimering av de forårsakede komplikasjonene og hjertefrekvensen til en normal tilstand.

Hvis vi snakker om den medisinske metoden for å eliminere det raske hjerteslag, er dette hovedsakelig beroligende stoffer. I de første 10-15 minuttene, hvis du i ro vil hjertetrytmen ikke bli gjenopprettet, kan du ta slike legemidler som volokardin, corvalol, tinktur av valerian. Glykintabletten vil også bidra til å senke pulsen, som må legges under tungen.

I tillegg til beroligende stoffer kan antiarytmika også brukes. Dette er en ganske omfattende gruppe medikamenter med forskjellige virkningsmekanismer på kroppen. Prescribes slike medisiner bare av den behandlende legen på grunnlag av alle dataene om tilstanden til helsen din. Antiarytmiske medisiner er for eksempel flekainid, adenosin, propranolol, verapamil og andre medisiner.

I noen tilfeller, når medisiner ikke er effektive, tar leger også til kirurgi. For eksempel, med alvorlige hormonelle lidelser, når det er behov for å fjerne en del av kjertelen som produserer et overskudd av hormoner. Også er operasjonen indikert for brutto hjertefeil og andre hjertesykdommer, når den eneste veien ut av situasjonen er kirurgi.

outlook

Sinus takykardi hos pasienter med hjertesykdom er oftest en manifestasjon av hjertesvikt eller venstre ventrikulær dysfunksjon. I disse tilfellene kan prognosen være ganske alvorlig, siden sinus takykardi er en refleksjon av reaksjonen av det kardiovaskulære systemet til en reduksjon i ejektionsfraksjonen og en forstyrrelse av intrakardial hemodynamikk.

I tilfelle av fysiologisk sinus takykardi, selv med utprøvde subjektive manifestasjoner, er prognosen tilfredsstillende.

forebygging

Forebygging av sinus takykardi betyr tidlig diagnose og rettidig behandling av patologi, samt eliminering av ikke-hjertefaktorer i utviklingen av arytmier. Unngå de alvorlige konsekvensene av takykardi med konsistent overholdelse av anbefalingene for en sunn livsstil.

takykardi

takykardi - type arytmi, karakterisert ved en hjertefrekvens på mer enn 90 slag per minutt. En variant av normen, takykardi betraktes som en økning i fysisk eller emosjonell belastning. Patologisk takykardi - en konsekvens av sykdommer i kardiovaskulære eller andre systemer. Det manifesteres av hjertebanken, pulsering av halsens kar, angst, svimmelhet, besvimelse. Kan føre til utvikling av akutt hjertesvikt, hjerteinfarkt, IHD, hjertestans.

takykardi

takykardi - type arytmi, karakterisert ved en hjertefrekvens på mer enn 90 slag per minutt. En variant av normen, takykardi betraktes som en økning i fysisk eller emosjonell belastning. Patologisk takykardi - en konsekvens av sykdommer i kardiovaskulære eller andre systemer. Det manifesteres av hjertebanken, pulsering av halsens kar, angst, svimmelhet, besvimelse. Kan føre til utvikling av akutt hjertesvikt, hjerteinfarkt, IHD, hjertestans.

I hjertet av utviklingen av takykardi er den økte automatikken av sinusknudepunktet, som vanligvis setter takten og rytmen av hjertekontraksjoner, eller ektopiske sentre for automatisme.

Følelsen av personen i hjertet (hyppigere og økt hjertefrekvens) ikke alltid indikerer sykdom. Takykardi vises i friske mennesker under trening, stress og nervøs eksitabilitet, sammen med mangel på oksygen og høy temperatur luft, under påvirkning av visse narkotika, alkohol, kaffe, med en skarp endring i kropps stilling fra horisontal til vertikal, og så videre. D. tachykardi hos barn under 7 år regnes som en fysiologisk norm.

Utseendet av takykardi hos praktisk sunne mennesker er forbundet med fysiologiske kompensasjonsmekanismer: aktivering av sympatisk nervesystem, frigjøring av adrenalin i blodet, som fører til økning i hjertekontraksjoner som følge av eksterne faktorer. Så snart effekten av den eksterne faktoren opphører, går hjertefrekvensen gradvis tilbake til normal. Imidlertid følger takykardi ofte en rekke patologiske forhold.

Klassifisering av takykardi

Tatt i betraktning de årsakene til akselerasjon av hjertefrekvensen, utskiller fysiologisk takykardi som oppstår under normal drift av hjertet som en tilstrekkelig kroppens respons på visse faktorer, og patologisk, utvikle alene på grunn av medfødt eller ervervet hjerte- eller annen sykdom.

Patologisk takykardi er et farlig symptom, siden det fører til en reduksjon i volumet av blodutstrømning og andre forstyrrelser i intrakardial hemodynamikk. Med for ofte hjerteslag, har ventriklene ikke tid til å fylle med blod, reduseres hjerteutgangen, blodtrykksfall, blod og oksygenstrøm til organene, inkludert til hjertet, svekkes. Langsiktig reduksjon i hjerteets effektivitet fører til arytmogen kardiopati, brudd på kardial kontraktilitet og økning i volumet. Dårlig blodtilførsel til hjertet øker risikoen for å utvikle iskemisk sykdom og hjerteinfarkt.

Ifølge kilden som genererer elektriske impulser i hjertet, er takykardi preget:

 • sinus - utvikler seg med en økning i aktiviteten til sinus (sinoatrial) node, som er den viktigste kilden til elektriske impulser, som setter hjertefrekvensen som normalt;
 • ektopisk (paroksysmal) takykardi, hvor rytmegeneratoren befinner seg utenfor sinusnoden - i atria (supraventrikulær) eller ventrikkel (ventrikulær). Vanligvis oppstår i form av angrep (paroksysmer), som begynner og stopper plutselig, varer fra flere minutter til flere dager, mens hjertefrekvensen forblir konstant høy.

For sinus takykardi er preget av en økning i hjertefrekvensen til 120-220 slag per minutt, en gradvis utgang og den rette hjernen rytmen.

Årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi forekommer i ulike aldersgrupper, oftere hos friske mennesker, så vel som hos pasienter med hjerte og andre sykdommer. Fremveksten av sinus takykardi tilrettelegges ved intrakardielle (hjerte) eller ekstrakardiale (ikke-kardiale) etiologiske faktorer.

Sinus takykardi hos pasienter med kardiovaskulær sykdom er ofte et tidlig symptom på hjertesvikt eller venstre ventrikkel dysfunksjon. For intrakardielle årsaker til sinus takykardi omfatter: akutt og kongestiv kronisk hjertesvikt, hjerteinfarkt, alvorlig angina pectoris, revmatisk myokarditt, toksiske, infeksjonssykdommer og andre opprinnelse, kardiomyopati, hjerte, hjertesykdom, bakteriell endokarditt, perikardiale og klebe perikarditt.

Blant de fysiologiske ikke-kardiale årsaker til sinus takykardi kan være fysisk stress, følelsesmessig stress, medfødte egenskaper. Neurogene takykardi utgjør majoriteten og ekstrakardiale arytmier er forbundet med primær dysfunksjon av cerebrale cortex og basalganglier, så vel som lidelser i det autonome nervesystemet: nevroser, psykoser, affektiv (emosjonell tachycardia), neuro dystoni. Nevrogen takykardi utsettes oftere unge med labil nervesystemet.

Blant andre faktorer ekstrakardiale takykardi forekomme endokrine lidelser (hypertyreoidisme, økt produksjon av adrenalin i pheochromocytoma), anemi, akutt sirkulasjonssvikt (sjokk kollaps, akutt blodtap, synkope), hypoksemi, akutte smertefulle angrep (f.eks, renal kolikk).

Utseendet av takykardi kan forårsake feber, utvikle seg med ulike smittsomme og inflammatoriske sykdommer (lungebetennelse, angina, tuberkulose, sepsis, branninfeksjon). En økning i kroppstemperaturen ved 1 ° C fører til økning i hjertefrekvens sammenlignet med det vanlige, barnet med 10-15 slag per minutt, og den voksne - med 8-9 slag per minutt.

Farmakologisk (legemiddel) og toksiske sinus takykardi skje ved innvirkning på funksjonen av sinusknuten medisiner og kjemikalier: sympatomimetika (adrenalin og noradrenalin) vagolitikov (atropin), aminofyllin, kortikosteroider, tyroid stimulerende hormoner, diuretika, gipotenzivyh medikamenter, koffein (kaffe, te), alkohol, nikotin, gifter (nitrater) og andre. Noen stoffer ikke har noen direkte virkning på sinusknutefunksjon og forårsake den såkalte refleks tachycardia ved å øke tone fin yo matic nervesystemet.

Sinus takykardi kan være tilstrekkelig og utilstrekkelig. Utilstrekkelig bihule takykardi kan vedvare i ro, ikke avhenge av lasten, ta medisiner, ledsaget av en følelse av sterk hjertebank og mangel på luft. Dette er en sjelden og dårlig studert sykdom av ukjent opprinnelse. Formentlig er det forbundet med en primær lesjon av sinusknudepunktet.

Symptomer på sinus takykardi

Tilstedeværelsen av kliniske symptomer på sinus takykardi avhenger av graden av alvorlighetsgrad, varighet, natur av den underliggende sykdommen. Med sinus takykardi, kan subjektive symptomer være fraværende eller mindre: hjertebank, ubehagelige opplevelser, følelser av tyngde eller smerte i hjertet av hjertet. Utilstrekkelig bihule takykardi kan manifesteres ved vedvarende hjertebank, en følelse av mangel på luft, kortpustethet, svakhet, hyppig svimmelhet. Det kan være tretthet, søvnløshet, nedsatt appetitt, ytelse, forverringstemperatur.

Graden av subjektive symptomer er diktert av den underliggende sykdommen og terskelen for følsomheten i nervesystemet. I hjertesykdommer (for eksempel koronar aterosklerose) kan en økning i antall hjerteslag forårsake angina pectorisangrep, forverring av symptomer på hjertesvikt.

Med sinus takykardi, er en gradvis oppstart og en slutt notert. Ved alvorlig takykardi kan symptomene gjenspeile nedsatt blodtilførsel til ulike organer og vev på grunn av redusert hjerteutgang. Det er svimmelhet, noen ganger besvimelse; med lesjoner av cerebral fartøyer - fokale nevrologiske lidelser, kramper. Med langvarig takykardi, er det en reduksjon i arteriell trykk (arteriell hypotensjon), en reduksjon i diurese, og kalde ekstremiteter observeres.

Diagnose av sinus takykardi

Diagnostiske tiltak utføres for å identifisere årsaken (hjertefeil eller ikke-kardiale faktorer) og differensiering av sinus og ektopisk takykardi. EKG tilhører ledende rolle i differensial diagnose av type takykardi, bestemmelse av frekvens og rytme av hjertesammensetninger. Daglig overvåkning av EKG ved Holter er svært informativ og helt trygg for pasienten, avslører og analyserer all slags forstyrret hjerterytme, endringer i hjerteaktivitet under normale pasientaktiviteter.

Echocardiography (ekkokardiografi), hjerte-MRI (magnetic resonance imaging) ble utført for å påvise den intrakardial patologien forårsaker patologiske takykardi EFI (elektrofysiologisk undersøkelse) hjerte, studere spredning av den elektriske puls på hjertemuskelen, for å bestemme mekanismen av takykardi og hjerteledningsforstyrrelser. Ytterligere fremgangsmåter studier (fullstendig blodtelling, bestemmelse av thyroid-stimulerende hormon i blodet, hjerne og EEG al.) Tillat å utelukke blod sykdommer, endokrine forstyrrelser, patologisk CNS-aktivitet og m. P.

Behandling av sinus takykardi

Prinsippene for behandling av sinus takykardi bestemmes først og fremst av årsakene til forekomsten. Behandling bør utføres av en kardiolog sammen med andre spesialister. Det er nødvendig å eliminere faktorer som bidrar til økt hjertefrekvens: unntatt koffeinholdige drikker (te, kaffe), nikotin, alkohol, krydret mat, sjokolade; beskytte deg mot psyko-emosjonell og fysisk overbelastning. Med fysiologisk sinus takykardi, er det ikke nødvendig med behandling.

Behandling av patologisk takykardi bør være rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen. Med ekstrakardisk sinus takykardi av en neurogen natur, trenger pasienten en konsultasjon av en nevrolog. I behandlingen bruk psykoterapi og beroligende midler (luminale, beroligende midler og neuroleptika: mebicar, diazepam). Ved refleks takykardi (med hypovolemi) og kompenserende takykardi (med anemi, hypertyreose), er det nødvendig å eliminere årsakene som forårsaket dem. Ellers kan terapi rettet mot å redusere hjertefrekvensen føre til en kraftig nedgang i blodtrykket og forverre hemodynamiske lidelser.

Med sinus takykardi på grunn av tyrotoksikose, benyttes β-adrenoblokker i tillegg til de skjoldbruskmedierte skjoldbruskdroger som er foreskrevet av endokrinologen. Forebygging er gitt til betablokkere av gruppen oxyprenolol og pindolol. Hvis det er kontraindikasjoner for β-aderonoblokere, brukes alternative medisiner - kalsiumantagonister av ikke-hydropyridin-serien (verapamil, diltiazem).

Med sinus takykardi på grunn av hjertesvikt, i kombinasjon med β-adrenoblokere tilordnes hjerte glykosider (digoksin). Målpuls bør velges individuelt, avhengig av tilstanden til pasienten og hans underliggende sykdom. Målrestenes hjertefrekvens med stenokardi er vanligvis 55-60 slag per minutt; med neurokirkulatorisk dystoni - 60 - 90 slag per minutt, avhengig av subjektiv toleranse.

Med paraxismal takykardi, kan en økning i tonen i vagusnerven oppnås ved en spesiell massasje - ved å trykke på øyebollene. I fravær av effekt intravenøst ​​administrert antiarytmisk legemiddel (verapamil, amiodaron, etc.). Pasienter med ventrikulær takykardi krever akuttbehandling, akutt sykehusinnleggelse og anti-tilbakefallende antiarytmisk behandling.

Når utilstrekkelig sinus takykardi, ineffektivitet blokkerer og i tilfelle av en betydelig forverring av pasienten, blir brukt transvenøs hjerte rfa (gjenopprette normal hjerterytme ved etsing av et berørt område av hjertet). Hvis ingen effekt eller en trussel mot livet til pasienten gjennomføres pacemakerimplantasjon kirurgi (ECS) - kunstig pacemaker.

Prognose og forebygging av sinus takykardi

Sinus takykardi hos pasienter med hjertesykdom er oftest en manifestasjon av hjertesvikt eller venstre ventrikulær dysfunksjon. I disse tilfellene kan prognosen være ganske alvorlig, siden sinus takykardi er en refleksjon av reaksjonen av det kardiovaskulære systemet til en reduksjon i ejektionsfraksjonen og en forstyrrelse av intrakardial hemodynamikk. I tilfelle av fysiologisk sinus takykardi, selv med utprøvde subjektive manifestasjoner, er prognosen tilfredsstillende.

Profylakse av sinus takykardi består i tidlig diagnose og rettidig behandling av hjertepatologi, eliminering av ikke-kardiale faktorer som bidrar til utvikling av brudd på hjertefrekvens og sinus node-funksjon. For å unngå alvorlige konsekvenser av takykardi, følg anbefalingene for en sunn livsstil.

Takykardi: Symptomer og behandling

La oss forstå med en gang hva er dette - takykardi? Den vanligste varianten av hjerterytmeforstyrrelser, som er preget av økt hjertefrekvens (hjertefrekvens) over 90 slag per minutt, kalles takykardi. De viktigste manifestasjonene av rask hjertefrekvens er angst, følelse av mangel på luft, svimmelhet og i alvorlige tilfeller svimmelhet. Pasienter som lider av kardiovaskulære sykdommer, med takykardi, er utsatt for utviklingen av sirkulasjonsinsuffisiens. Den ledende mekanismen for forekomsten av en økning i hjertefrekvens er endringene som fører til en økning i sinusknutens automatisering.

Takykardi med et sunt hjerte

Takykardi hos friske mennesker er observert i tilfelle av:

 • fysiske, følelsesmessige og stressfulle situasjoner;
 • brå endringer i kroppens stilling;
 • drikker te, kaffe, alkohol og andre aktive stoffer;
 • økt kroppstemperatur;
 • Noen patologiske prosesser i kroppen.

Hos barn under 7 år er takykardi en normal fysiologisk tilstand.

Klassifisering av takykardi

Avhengig av årsaken utmerker de patologiske og fysiologiske formene av økningen i hjertefrekvens. Sistnevnte skjer under de ovenfor beskrevne forhold. Den patologiske varianten kan utvikles med ulike sykdommer.

Ikke-fysiologisk takykardi er farlig på grunn av komplikasjoner og noen samtidige forhold. Spesielt er det et brudd på blodsirkulasjonen i hjertekamrene og reduserer blodutløsningen i det menneskelige vaskulære systemet. Dette fører til lavere blodtrykk og forverring av blodsirkulasjonen i alle systemer og organer i kroppen, utvikler hypoksi (mangel på oksygen). En langsiktig stabil økning i hjertefrekvensen reduserer kontraktiliteten til hjertemuskelen, hypertrofi (økning) i ventriklene og atria forekommer. Slike kardiopati er ofte komplisert av ulike typer arytmier, inkludert dødelige.

Avhengig av opprinnelsen til eksitasjonskilden er det to hovedtyper av patologi:

 1. Sinus takykardi. Det oppstår som et resultat av å øke aktiviteten til hovedkilden til hjerterytmen - sinusnoden. Dette alternativet øker hjertefrekvensen gradvis, rytmen forblir riktig og stiger til 120 slag per minutt.
 2. Ektopisk takykardi. I dette tilfellet kan pulser genereres hvor som helst: i ledende system, atria eller ventrikler. Avhengig av plasseringen, kalles en økning i hjertefrekvensen paroksysmal ventrikulær eller supraventrikulær takykardi. Her oppstår anfall plutselig. Hyppigheten av sammentrekninger er mye mer enn 120 per minutt. Slike paroksysmer (anfall) kan vare som et par minutter og flere dager.

Årsaker til takykardi

Takykardi forekommer både hos friske mennesker og hos personer med visse sykdommer. Alderskategorier er også helt forskjellige. Årsakene til takykardi er delt inn i henholdsvis ikke-hjerte og hjerte (ekstrakardiell og intrakardial).

Blant personer som lider av kardiovaskulære sykdommer, kan takykardi være en av manifestasjonene:

 • IHD (iskemisk hjertesykdom);
 • hjertesvikt i akutte og kroniske former;
 • hjerteinfarkt;
 • revmatiske og medfødte hjertefeil;
 • arteriell hypertensjon (hypertensjon);
 • endo- eller myokarditt;
 • perikarditt og ulike kardiomyopatier;
 • etterfarging og aterosklerotisk kardiosklerose.

De invasive fysiologiske faktorene som er årsaken til takykardi er vanligvis forbundet med fysisk anstrengelse eller følelsesmessig tilstand til en person.

De fleste arytmier er representert ved takykardi av nevrale genese. De er assosiert med nedsatt funksjon av de subkortiske elementene og hjernebarken. Årsaken kan tjene som et brudd på funksjonen til det autonome nervesystemet. Disse inkluderer:

 • nevroser;
 • noen psykoser;
 • NDC (neurokirkulatorisk dystoni).

Slike tilstander er for det meste utsatt for unge mennesker med et labilt nervesystem.

Andre ekstrakardiale faktorer inkluderer:

 1. Anemi.
 2. Hypoksemi (mangel på oksygen i blodet).
 3. Akutt vaskulær insuffisiens:
  • sjokk;
  • kollapse;
  • besvimelse;
  • akutt blødning.
 4. Endokrine patologi:
  • økt nivå av adrenalin i feokromocytom;
  • tyreotoksikose.
 5. Angrep av akutt smerte.

Takykardi oppstår også som respons på en økning i kroppstemperatur i inflammatoriske infeksjonssykdommer. Dermed øker hjertefrekvensen med 10 slag med en temperaturøkning på 1 grad med angina, lungebetennelse, tuberkulose og andre sykdommer. Hos barn er størrelsen på økningen i myokardiums sammentrekning litt mindre.

Takykardi, forårsaket av endring i sinusnoden, oppstår når visse medisinske og kjemiske stoffer virker på det. Disse inkluderer:

 • sympatomimetika (adrenalin);
 • holinoblokatory (Atropine, Platifillin);
 • glukokortikoider / kortikosteroider (Prednisolon, Dexamethason);
 • diuretika (furosemid);
 • skjoldbruskstimulerende hormoner;
 • alkohol, nikotin og koffein.

Noen av disse stoffene indirekte påvirker sinusnoden, og øker tonen i det sympatiske nervesystemet. En slik takykardi i medisin kalles refleks.

Sinus takykardi er tilstrekkelig og utilstrekkelig. Tilstrekkelig er en kompenserende respons på fysisk stress eller følelsesmessig stress. Utilstrekkelig takykardi er dårlig forstått. Det er ledsaget av en følelse av mangel på luft og en følelse av et sterkt hjerterytme. I dette tilfellet er økningen i hjertefrekvens ikke avhengig av de ovenfor beskrevne faktorene.

Symptomer og manifestasjoner av takykardi

Alle symptomer på takykardi avhenger av alvorlighetsgraden av patologien og dens varighet. Mange manifestasjoner er en følge av den underliggende sykdommen.

Fysiologisk takykardi i ung alder har ofte ingen manifestasjoner og subjektive opplevelser. I modenhet kan en slik tilstand ledsages av en hjertebank eller tyngde i hjertet. Hos pasienter som lider av sykdommer i kardiovaskulærsystemet, er takykardi ofte manifestert av kortpustethet, brystsmerter. I noen tilfeller kan økt hjertefrekvens øke graden av hjertesvikt.

Utilstrekkelig bihule takykardi manifesteres ved kortpustethet, hyppig svimmelhet, økt tretthet, redusert effektivitet og appetitt. Dette skyldes alle brudd på hemodynamikk (sirkulasjon).

Paroksysmal flyt er langt mer farlig. Dette gjelder spesielt for ventrikulære takykardier. På dem er det en betydelig brudd på hemodynamiske indikatorer opp til faints og hjertestans. I tillegg lider alle organer og vev i kroppen av mangel på oksygen og næringsstoffer.

Hva er farlig takykardi i hjertet?

I tillegg til ubehagelige opplevelser, skjuler det langvarige løpet av takykardi mer alvorlige komplikasjoner. Så, på grunn av ineffektivitet i hjertet, øker sårbarheten og brukbarheten. En annen farlig konsekvens av takykardi kan være utvikling av kronisk hjertesvikt som fører til utvikling av arytmier og ledningsforstyrrelser i hjertet (forekomst av blokkeringer).

Ved kronisk iskemisk hjertesykdom og hjertesvikt kan takykardi føres av:

 • arytmisk sjokk;
 • akutt ventrikulær svikt (hjerteastma og kardiogent lungeødem);
 • akutt sirkulasjonsmangel i hjernen.

En slik variant dysrytmi som paroksysmal atrieflimmer, takykardi ledsaget fører til økt trombose og etterfølgende myokardialt infarkt og hjerneinfarkt. Mulig tromboembolisme av pulmonal arterie (PE) og ventrikulær fibrillasjon med dødelig utgang.

diagnostikk

Hovedforskningen for å bestemme type takykardi er elektrokardiografi (EKG). Når en paroksysmal ikke-permanent form krever daglig monitorering av Holter. Så du kan identifisere alle tilfeller av rytmeforstyrrelser i løpet av dagen.

Kunstig EKG med sunt hjerte og takykardi

I nærvær av takykardi vil ekkokardiografi bestemme størrelsen på hjertekamrene, graden av myokardiell slitasje, patologien til valvulærapparatet og endringen i kontraktilitet. MR (magnetisk resonansbilder) vil bidra til å bestemme medfødte misdannelser.

Hvis kirurgisk behandling er indikert for å hindre takykardi, er det viktig å utføre en elektrofysiologisk undersøkelse før kirurgi. Dette er nødvendig for å studere utførelsen av en nerveimpuls langs hjertens ledningssystem og bestemme mekanismen for sykdomsutviklingen.

For å bestemme årsaken til takykardi eller med det formål å ekskludere dem:

 • en generell blodprøve;
 • elektroencefalografi;
 • blodprøve for skjoldbruskhormoner.

Behandling av takykardi

Fysiologisk takykardi er en tilstand som ikke krever noen medisinsk inngrep. Behandling av annen form for takykardi er basert på forebygging av årsaken som forårsaket den. Terapi bør kun utføres under tilsyn av en spesialist.

For å starte er det nødvendig med eliminering av alle provokerende faktorer. Det er nødvendig å utelukke:

 • sterk te;
 • kaffe;
 • nikotin;
 • alkohol;
 • økt fysisk og følelsesmessig stress.

Sinus takykardi av en neurogen natur behandles sammen med nevrologer. I dette tilfellet er behandlingsgrunnlaget psykoterapi og bruk av beroligende midler og neuroleptika. Disse inkluderer Relanium, Seduxen, Tranquilan.

I patologi forårsaket av kompenserende mekanismer (i anemi eller hypothyroidisme), er det nødvendig å eliminere årsaken. Med en slik takykardi kan direkte medisinsk depresjon av hjertefrekvensen føre til en kraftig reduksjon i blodtrykk og utvikling av vaskulær insuffisiens.

Takykardi mot en bakgrunn av tyrotoksikose blir behandlet sammen med endokrinologer. Administrasjonen av thyreostatiske legemidler og betablokkere er foreskrevet (Metoprolol, Anaprilin). Hvis pasienten har kontraindikasjon til den siste gruppen av legemidler, kan kalsiumantagonister (Diltiazem, Verapamil) bli foreskrevet.

Sinus takykardi med kronisk hjertesvikt behandles med en kombinasjon av de ovenfor beskrevne beta-blokkere med hjerte glykosider (Digoxin, Korglikon, Strofantin).

Målpuls for hver pasient bør være individuell, så i en voksen i ro, bør denne tallet ikke overstige 80 - 90 slag per minutt. Pasienter som lider av iskemisk hjertesykdom bør holde seg til 55-60 slag per minutt.

En økning i tonen i vagusnerven fører også til en reduksjon i hjertefrekvensen. For å gjøre dette, trykk bare på øyebollene gjennom de lukkede øyelokkene. I fravær av effekten av alle ovennevnte legemidler og tiltak, anbefales det å administrere antiarytmiske stoffer (Cordarone, Propafenone).

Når en ventrikulær takykardi oppstår, er nødhjelp og sykehusinnredning nødvendig.
Noen ganger brukes en kirurgisk metode for behandling med langvarig holdning, en ubehandlet takykardi. Den består i ablation (radiofrekvens cauterization) av en bestemt del av myokardiet som forårsaker arytmi.

outlook

Fysiologisk takykardi uten uttalte manifestasjoner er ikke farlig for menneskers liv og helse. En vedvarende økning i hjertefrekvens hos pasienter med sykdommer i kardiovaskulærsystemet kan være farlig. Mulig forverring av hjertesvikt til døden.

forebygging

Forebygging av alle utilstrekkelige takykardier er å klare en sunn livsstil og rettidig behandling av hjerte- og ekstrakardiale patologier.

Takykardi er således en økning i hjertefrekvensen. Dens manifestasjoner er direkte avhengig av årsaken og typen av sykdommen. Behandlingen er rettet mot å eliminere årsaken som forårsaket den hurtige hjerterytmen. Prognosen av sykdommen er også avhengig av type takykardi og tilstedeværelsen av samtidige sykdommer.

Takykardi i hjertet - hva er det, årsakene, tegnene, symptomene, behandlingen, forekomsten av anfall og forebygging av takykardi

Takykardi er en patologisk økning i hjertefrekvensen fra nitti beats per minutt. Som tegn på sykdom er takykardi sett når det er en hvilemodus. I hjertet av utviklingen ligger den økte automatikken i sinusnoden, som vanligvis setter tempoet og rytmen av hjertesammensetninger, eller ektopiske sentre for automatisme.

Leger behandler takykardi som et symptom, årsaken som ofte blir alvorlige følelsesmessige plager, økt fysisk aktivitet på personen, bruk av visse matvarer og medisiner, samt en rekke sykdommer i hjerte, endokrine og andre systemer.

Hva er hjerte takykardi?

Klinisk bilde

Hva leger sier om hypertensjon

Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

Takykardi i hjertet er ikke en isolert sykdom, men et symptom eller en tilstand der det kan være ekstra ubehagelige manifestasjoner fra kroppen, i tillegg til rask hjerterytme.

Takykardi refererer vanligvis til slike abnormiteter som arytmi eller hjerterytmeforstyrrelser. Oftest hos pasienter under angrep har mer enn 90 slag per minutt, og personen kan føle rystelser intensivert hjerte, pulsering i templene, svimmelhet. Mindre ofte oppstår svimmelhet, det kan være pulsasjon i halsens kar.

En persons følelse av hjerteslag (hyppig og økt hjerteslag) indikerer ikke alltid en sykdom.

Takykardi vises i friske mennesker under øvelse, stress og nervøs eksitabilitet, med en mangel på oksygen og høy temperatur luft, under påvirkning av visse narkotika, alkohol, kaffe, med en skarp endring i kropps stilling fra horisontal til vertikal, og så videre. D.

klassifisering

På grunn av forekomsten av:

Vær forsiktig

Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

 • fysiologiske - kildene som stimulerer økningen i hjertefrekvensen, det er prosesser i kroppen og reaksjoner på ytre stimuli;
 • patologisk - når årsakene til takykardi er sykdommer i organer og systemer; er en ganske negativ tilstand.

Ved varighet av symptomer:

 • akutt - denne form for arytmi forekommer fra tid til annen, paroksysmalt, kan vare som et par øyeblikk og flere dager;
 • kronisk - økt hjerteslag ledsager en person hele tiden.

Avhengig av egenskapene til den patologisk akselererte hjertefrekvensen, kan takykardi deles inn i sinus, paroksysmal og ventrikulær fibrillasjon.

Sinus takykardi

Dette er en tilstand hvor rask hjerterytme skyldes eksterne manifestasjoner. Så det kan være mye stress, fysisk anstrengelse, etc. I dette tilfellet er det svært viktig å vite hva som er årsaken til en slik tilstand.

Det er en normal reaksjon av kroppen å stresse. Det ser ut når du går fort, klatrer trappene og andre fysiske anstrengelser. Årsaken til takykardi kan være sterke negative og positive følelser. Etter avslutning av stress, går denne takykardien raskt (innen få minutter).

Sinus takykardi er preget av en gradvis oppstart og en slutt. Reduksjon av hjerteproduksjon er ledsaget av et brudd på blodtilførselen til vev og ulike organer.

Våre lesers historier

Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

Ektopisk (paroksysmal) takykardi

Hva er det Rytmegeneratoren er utenfor sinusnoden, i ventrikkene eller atriene. Oftest forekommer sykdommen i form av begynnelse og avslutning av anfall, som varer fra flere minutter til flere dager med et konstant høyt nivå av hjerteslag.

Paroksysmal takykardi inkluderer 3 former:

 • Atrial (supraventrikulære eller supraventrikulære) takykardi - mest sannsynlige årsaken hjertebank er økt aktivitet i det sympatiske nervesystemet, hvilket normalt skjer ved - frykt, stress, sjokktilstander, osv.;
 • Ventrikulær takykardi (VT) - den vanligste årsaken er dystrofiske forandringer i hjertemuskelen, for eksempel - ca 85-95% av denne form for hjertefrekvens er observert hos pasienter med iskemisk hjertesykdom eller myokarditt;
 • Nodal. Denne typen økt hjertefrekvens er referert til som fysiologisk. Det oppstår med fysisk anstrengelse og sterke psykomotiske utbrudd.

Normal hjerte tilstand på EKG

Sinus takykardi på EKG

Nadzheludochkovaya takykardi i hjertet

årsaker

Sinus takykardi forekommer i ulike aldersgrupper, oftere hos friske mennesker, så vel som hos pasienter med hjerte og andre sykdommer. Forekomsten tilrettelegges ved intrakardielle (hjerte) eller ekstrakardiale (ikke-kardiale) etiologiske faktorer.

Ca. 30% av pasientene med rask hjertefrekvens hadde denne sykdommen forårsaket av panikkanfall og andre psykopatologiske årsaker.

Årsakene til takykardi er:

 • psykometrisk stress, stress;
 • fysisk oppblåsthet;
 • tar medisiner
 • brå endring i kroppsposisjon;
 • forbruk av koffeinholdige drikker;
 • drikker alkohol;
 • røyking,
 • mangel på kalium og magnesium.

Årsakene til takykardi kan identifisere 2 former for sykdommen:

Fysiologisk akselerasjon av hyppigheten av hjertekontraksjoner forekommer hos unge med hormonell rekonstruksjon.

Patologisk takykardi er et farlig syndrom som fører til forstyrrelse av hjertet. Nosologi fører til en akselerasjon av hemodynamikk, en økning i hjerteutgangen, en svekkelse av tilstrømningen til blodet i vevet. På bakgrunn av patologi mottar indre organer ikke oksygen. Dårlig blodtilførsel forårsaker iskemisk hjertesykdom, hjerneinfarkt, hjerteinfarkt.

Symptomer på takykardi

Ofte utvikler angrep av takykardi veldig raskt og uten forløpere. En person kan ikke engang legge merke til det før hjertefrekvensen når ekstremt høye tall. Det overveldende flertallet av mennesker føler seg en viss ulempe allerede ved 110 slag per minutt.

Opplevelsen av en skremmende hjertebank tillater ikke å konsentrere seg om arbeid, og ved den minste fysiske anstrengelsen er det sterk dyspné og svimmelhet.

En annen vanlig symptomatologi, karakteristisk for forskjellige typer takykardi, er:

 • svimmelhet, tap av koordinering av bevegelser, pre-synkope og besvimelse;
 • kortpustethet, en følelse av mangel på luft, manglende evne til å gjøre et fullverdig dypt pust;
 • generell følelse av svakhet og svakhet;
 • økt svette;
 • smerte i hjertet og bak brystbenet; tyngde i brystet;
 • kvalme;
 • appetittproblemer;
 • søvnløshet;
 • flatulens og andre problemer med mage-tarmkanalen;
 • humørsvingninger.
 • tap av appetitt;
 • svimmelhet (symptom er ofte manifestert);
 • økt tretthet, redusert effektivitet;
 • søvnforstyrrelser;
 • kortpustethet;
 • permanent høy puls.

Sværheten av symptomene avhenger av følsomheten i nervesystemet og den underliggende sykdommen til en person.

 • En skarp utbrudd ("push" i hjertet) og slutten av angrepet, slik at det kan avgrense tidsrammen
 • Varierende varighet - fra noen få sekunder til flere dager
 • Høy hjertefrekvens - opptil 220-250 slag / min
 • Vegetative lidelser: kvalme, overexcitation, svette
 • Øk kroppstemperaturen til 38 ° C.
 • hjerterytme
 • smerte og ubehag i hjertet,
 • kortpustethet
 • svimmelhet,
 • en følelse av angst eller panikk,
 • senket arterielt trykk.
 • brysttrykk;
 • følelse av tyngde i hjertet;
 • svimmelhet;
 • tap av bevissthet etter noen få sekunder til ambassadøren i begynnelsen av angrepet.

komplikasjoner

I tillegg til rask tretthet, ubehagelige, noen ganger smertefulle opplevelser, blir takykardi årsaken til hjertesvikt - hjertet slites ut. I tillegg til ledningsforstyrrelser kan hjerterytme, takykardi gi slike komplikasjoner som:

 • hjerte astma,
 • arytmisk sjokk,
 • lungeødem,
 • tromboembolisme av cerebral fartøy,
 • akutt sirkulasjonsmangel i hjernen,
 • tromboembolisme av lungearterien.

Ventrikulær takykardi i kombinasjon med akutt myokardinfarkt kan forårsake død.

Takykardi hos gravide kvinner

Takykardi er en av de vanligste patologiene hos gravide kvinner. Hovedårsaken til denne tilstanden er endringer i kardiovaskulærsystemet.

I tillegg er det en rekke andre hovedårsaker:

 • vektig;
 • bronkial astma;
 • sykdommer forbundet med endringer i blodsammensetningen (anemi);
 • overdose av vitamin og mineral komplekser;
 • infeksjoner i lungemetoden;
 • abnormiteter i skjoldbruskkjertelen;
 • dehydrering av kroppen;
 • hjertesvikt;
 • ektopisk graviditet;
 • plasentabrudd;
 • sepsis;
 • ulike skader;
 • kraftig blødning.

Symptomer på takykardi hos kvinner, i tillegg til generell ubehag, søvnforstyrrelser, ondt i halsen og svimmelhet, inkluderer en forstyrrelse i fordøyelseskanalen, nummenhet i ulike deler av kroppen, økt nervøsitet / angst.

Økningen i hjertefrekvensen hos gravide kvinner regnes som en fysiologisk norm, men du bør konsultere en lege med følgende symptomer:

 • smerte i hjertet eller i brystet;
 • kvalme, oppkast;
 • hyppig svimmelhet, besvimelse
 • urimelig tretthet;
 • overdreven angst.

Det kan også være nummenhet i enkelte deler av kroppen.

I fravær av organiske årsaker til sykdommen, anbefales en gravid kvinne å observere hvile. Begrensning av fysisk aktivitet inntak av plante sedativer, samt preparater som inneholder kalium og magnesium.

diagnostikk

Når du diagnostiserer det, er det viktig å begynne å jobbe med pasienten med grundig spørsmål. Legen lytter nødvendigvis til pasienten ved hjelp av et stetoskop, og bestemmer tilstedeværelsen av hjertemusklene. For å kunne diagnostisere en spesialist riktig, er det viktig å bestemme i forbindelse med hva en takykardi oppstår, hvor lenge angrepet varer, om det plutselig vises.

For å oppdage hjertepatologi som forårsaker takykardi, utføres en grundig diagnose som inkluderer:

 • ekkokardiografi
 • MR i hjertet
 • elektrofysiologisk studie av pulsmigrasjon i hjertemuskulatur
 • last test.

Siden takykardi ikke nødvendigvis er en konsekvens av hjertesykdom, i nærvær av usikkerhet i diagnosen, utføres ytterligere studier, inkludert:

 • Blodprøve
 • Skjoldbruskhormonanalyse
 • Electroencephalogram av hjernen.

I hvilket tilfelle skal jeg se en lege?

 • En eller flere episoder av bevissthetstank (besvimelse)
 • Tilstedeværelse av brystsmerter
 • Anfall av svimmelhet, mørkere i øynene
 • Hvis den hurtige hjertefrekvensen vises uten tilsynelatende grunn og ikke går innen 5 minutter
 • Hvis takykardien oppsto mot bakgrunnen av andre eksisterende hjertesykdommer.

En individuell undersøkelsesplan vil bli utnevnt av den behandlende legen ved fulltidsopptak, selvdiagnose dersom klager på hjertebanken ikke er tilgjengelige.

Behandling av takykardi hos voksne

Ved behandling av takykardi er det viktig å vurdere årsakene til utviklingen av denne tilstanden, samt typen takykardi. Det er en rekke forhold der det ikke kreves behandling i det hele tatt. For å normalisere hjerteslag, trenger du full hvile, en livsstilsendring til en mer korrekt en. Ofte trenger en person bare å roe seg ned.

De viktigste kampsättene er:

 • opprettholde en diett
 • avstå fra å røyke og drikke alkohol
 • besøk en spesialist og ta beroligende medisiner;
 • tar medisiner;
 • Gjennomføring av massasje i form av trykkbevegelser på øyenbrynene;
 • kirurgisk inngrep.

Når en ventrikulær takykardi oppstår, trenger pasienten øyeblikkelig sykehusinnleggelse og kvalitetshelsetjenesten. Forebyggende tiltak inkluderer diagnose av sykdommen i tidlige stadier og rettidig behandling av patologi.

Distribuer følgende stoffer som brukes til behandling av takykardi:

 1. Beroligende midler urte (Novo Passitum, vendelrot, Percy et al.) Og syntetiske midler (Diazepam, fenobarbital et al.) Benyttet for å behandle takykardi i den vegetative-vaskulære dystoni (VVD) Disse midler normaliserer nervesystemet, redusere hyppigheten av angrep.
 2. Antiarrhythmic drugs er en stor gruppe medikamenter, inkludert medisiner med forskjellige virkemekanismer. Utnevnelsen av et antiarytmisk legemiddel utføres kun av den behandlende legen på grunnlag av de tilgjengelige dataene.

Narkotika utfører følgende funksjoner:

 • gjenopprette normal hjerterytme;
 • kontroller hjertefrekvensen;
 • gjenopprette normal hjerterytme;
 • kontroller hjertefrekvensen.

Valget av antiarytmisk medikament for behandling av takykardi er avhengig av følgende faktorer:

 • type takykardi;
 • andre sykdommer hos pasienten;
 • bivirkninger av det valgte stoffet; pasientens respons på behandling.

I noen tilfeller er flere antiarytmiske stoffer indikert.

livsstil

Enhver type takykardi, spesielt ventrikulær, i kombinasjon med hjertesykdom, krever en mer forsiktig tilnærming til organisasjonen av en livsstil. Dette konseptet inkluderer:

 • samsvar med prinsippene for god ernæring - unntak av fet, salt, krydret mat, bruk av korn og kornprodukter, melkeprodukter, magert kjøtt, fisk og fjærkre, fersk juice, frukt og grønnsaker.
 • Overholdelse av arbeids- og hvilevernet med begrensning av betydelig psyko-emosjonell og fysisk anstrengelse, lenge opphold i friluft.
 • Overholdelse av behandling er nøkkelen til å forebygge hyppige anfall og komplikasjoner.

Det er nødvendig å besøke en lege i tide med ytterligere undersøkelsesmetoder, regelmessig ta antiarytmiske legemidler og andre medisiner som foreskrives av en lege for andre hjertesykdommer.

Kirurgisk behandling

Kirurgiske inngrep er indikert i hyppig forekommende ventrikkeltakykardi (anfall over 2 per måned), så vel som i alle andre tilfeller, når konservativ behandling ikke har vist seg effektive. Målet med kirurgi - ødeleggelsen av de lukkede baner av impulsledning i hjertet - oppnås ved reseksjon av arret av myokard og gjenoppbyggingen av det venstre ventrikulære hulrom. I enkelte tilfeller krever arr lokalisering proteser av mitralventilen i hjertet.

Attack av hjertets takykardi: hva er faren og hva skal man gjøre?

Anfallet av takykardi begynner alltid uventet. Kjenne til dette fenomenet er mulig ved en kraftig økning i antall kardiale sammentrekninger. Varigheten av angrepet varierer fra noen få minutter til timer.

Angrep av takykardi, en negativ innvirkning på det kardiovaskulære system, som på grunn av økningen i hjerteslag hastighet, vil det ikke leverer blod i den grad det er nødvendig. Som et resultat avtar blodfyllingen av ventriklene, noe som igjen påvirker hjertemuskulaturen og kan føre til hjerteinfarkt.

Det finnes flere enkle teknikker som bidrar til å normalisere hjerteslag, og reduserer intensiteten. Disse teknikkene kan gjøres selvstendig.

 • Begynn å hoste hardt, rydde halsen.
 • Vask ansiktet og hendene med veldig kaldt vann.
 • Trykk lett på øyebollene og masser dem.
 • Hold pusten og pust ut med innsats.
 • Prøv å strekke alle musklene i kroppen, og slapp av dem. Gjenta øvelsen flere ganger. Ved natuge er det ønskelig å hindre pusten.
 • Oppkast kan redusere antall hjerteslag.

Folkemidlene

 1. En kurativ blanding av takykardi. Grind 2 valnøtter, bland med 1 ss. l. kjære, legg til sitronskallet. Spis en porsjon av slik vrang før du går til sengs hver dag i en måned, så ta en 10-dagers pause og gjenta kurset.
 2. Avkok av melissa og mynte er også anbefalt for angrep av takykardi. For sin forberedelse 2 ss. l. tørre urter helles med kokende vann og infunderes i flere timer. Etter dette må du filtrere buljongen, du kan legge til 1 ts. honning. Drikk et halvt glass 2-3 om dagen.
 3. Beroligende forberedelse, er tilberedt av følgende urter: motherwort - 50 gram; peppermynte - 100 gram; lavendel - 50 gram; sitronbalsam er 100 gram. Bland alle ingrediensene. Hell opp samlingen med kaldt vann (liter væske på en spiseskje med råstoff). Å sette på sakte brann og å opprettholde etter koking på 8 minutter. Stamme etter avkjøling. På dag er det nødvendig å drikke tre briller kjøttkraft. Fytoterapeuter sier at slike folkemessige rettsmidler faktisk kan kurere takykardi om noen måneder.
 4. Ta en teskje med herbagemorv, en spiseskje med hagtornefrukt og en spiseskje med rosenhips. en teskje grønn te er storbladet. Vi heller ut urten i termosene, hell 500 ml kokende vann inn i termosene, insister 30 minutter. Deretter filtrer, drikk denne teen i to etapper, om morgenen og om kvelden, for å dividere mengden i halvparten. De tar 20 dager, deretter 10 dagers pause.
 5. Det er nødvendig å male røtter av cikorie og helle en spiseskje med det allerede knuste produktet et glass kokende vann. Etter at han er infundert i en time, kan du ta det tre ganger om dagen etter å ha spist en spiseskje.

Folkemidlene kan være et effektivt tillegg til narkotikapreparat, og påskynde gjenopprettingsprosessen.

outlook

For en sunn organisme utgjør forekomsten av fysiologisk takykardi ikke en alvorlig trussel mot pasientens liv. Hos personer med hjertesykdom kan spådommer være alvorlige, siden sykdomsformen av sykdommen kan forverre løpet av kronisk hjertesvikt.

forebygging

 1. For å opprettholde helse må du spise riktig. Nyttig mat gir kroppen viktige elementer og stoffer, som er bra for arbeidet med alle organer, spesielt fordøyelsessystemet og kardiovaskulærsystemet.
 2. Overvekt provoserer utviklingen av mange farlige sykdommer, spesielt karene lider spesielt.
 3. Røyking fremkaller en spasm av blodkar og påvirker negativt arbeidet til mange organer. Takykardi er svært ofte resultatet av denne dårlige vanen.
 4. Selvmedisinering med ulike legemidler kan utløse en økning i hjertefrekvensen.

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Les Mer Om Fartøyene