Hjertesvikt: tegn, former, behandling, hjelp med forverring

I dag opplever nesten hver person kronisk utmattelsessyndrom, uttrykt i rask tretthet. Mange mennesker er kjent med hjertebanken eller svimmelhet, som oppstår uten tilsynelatende grunn. kortpustethet, som dukker opp når du går fort eller når du klatrer trappene til fots til høyre etasje; hevelse på beina på slutten av dagen. Men det er få som kan gjette at alle disse er symptomer på hjertesvikt. Videre følger de i en eller annen form nesten alle patologiske forhold i hjertet og sykdommer i det vaskulære systemet. Derfor er det nødvendig å bestemme hva som er hjertesvikt og hvordan det adskiller seg fra andre hjertesykdommer.

Hva er hjertesvikt?

Med mange hjertesykdommer, forårsaket av patologier av dens utvikling og andre årsaker, er det et brudd på blodsirkulasjonen. I de fleste tilfeller er det en nedgang i blodstrømmen til aorta. Dette fører til at i forskjellige organer stagnasjon av venøst ​​blod oppstår, hvilket bryter med funksjonaliteten. Hjertesvikt fører til økning i blodsirkulasjon, men blodets bevegelseshastighet reduseres. Denne prosessen kan oppstå plutselig (akutt kurs) eller være kronisk.

Video: hjertesvikt - medisinsk animasjon

Akutt hjertesvikt

Hele hjertets aktivitet utføres av hjertemuskelen (myokard). Hennes arbeid påvirkes av tilstanden til atria og ventrikler. Når en av dem slutter å jobbe i normal modus, oppstår myokard overbelastning. Dette kan skyldes hjerteskade ved ulike sykdommer eller anomalier som oppstår utenfor hjertet. Det kan skje plutselig. Denne prosessen ble kalt akutt hjertesvikt.

Etiologi av akutt form

Det kan skyldes:

 1. perikarditt;
 2. Koronar insuffisiens;
 3. Defekter av utviklingen av ventiler (prolapse, calcification);
 4. myokarditt;
 5. muskeldystrofi;
 6. Kroniske og akutte prosesser i lungene;
 7. Økning i blodtrykk i små og store sirkulasjonssystemer.

symptomer

Generelle symptomer på hjertesvikt

Klinisk akutt hjertesvikt manifesterer seg på forskjellige måter. Det avhenger av hvilken ventrikel (høyre (RV) eller venstre (LV)) det var et overbelastning av muskelen.

 • Ved akutt LV-insuffisiens (det kalles også "hjerteastma"), anfall ankommer hovedsakelig om natten. En person våkner opp fra det faktum at han ikke har noe å puste. Han er tvunget til å ta en sittestilling (orthopnea). Noen ganger hjelper det ikke, og den syke personen må stå opp og gå rundt i rommet. Han har en rask (tachypnea) pust, som et drevet dyr. Ansiktet hans er grått med cyanotisk farge, merket akrocyanose. Huden blir fuktig og kald. Gradvis blir pasientens pust fra den raske til boblende, noe som høres selv i stor avstand. Det er hoste med skumaktig slim i rosa. AD - redusert. Kardial astma krever øyeblikkelig legehjelp.
 • Ved akutt høyre ventrikulær svikt i vena cava (nedre og øvre), så vel som i vener i den store sirkelen, oppstår blodstagnasjon. Det er hevelse i nakken i nakken, stagnasjon av blod i leveren (det blir smertefullt). Det er kortpustethet og cyanose. Angrepet er noen ganger ledsaget av boblende pusten av Chain-Stokes.

Akutt kongestiv hjertesvikt kan føre til lungeødem (alveolar eller interstitial), forårsaker kardiogent sjokk. Plutselig fører svakheten til hjertemuskelen til umiddelbar død.

patogenesen

Kardial astma (den såkalte interstitiale hevelsen) strømmer med infiltrering av serøst innhold inn i perivaskulære og peribronchiale kamre. Som et resultat er metabolske prosesser i lungene forstyrret. Ved videre utvikling av prosessen trer en væske inn i blodkarets lumen inn i lumen av alveolene. Interstitial hevelse i lungen passerer inn i alveolar. Dette er en alvorlig form for hjertesvikt.

Alveolært ødem kan utvikle seg og uavhengig av hjerteastma. Det kan skyldes prolaps av AK (aorta ventil), venstre ventrikulær aneurisme, infarkt og diffus cardiosklerose. Gjennomføring av kliniske studier gjør det mulig å beskrive bildet av hva som skjer.

 1. På tidspunktet for akutt insuffisiens, blodsirkulasjonssystemet av en liten sirkel oppstår en hurtig økning i det statiske trykk til høye verdier (høyere enn 30 mm Hg) gir opphav til plasma levering til alveolene i lungekapillærene. I dette tilfellet øker permeabiliteten til veggene i kapillærene, og det onkotiske trykket i plasmaet reduseres. I tillegg øker dannelsen av lymf i lungens vev og bevegelsen i dem forstyrres. Dette bidrar oftest til økt konsentrasjon av prostaglandin og mediatorer, forårsaket av økt aktivitet av sympathoadrenalatorsystemet.
 2. Forsinket blodstrøm i en liten sirkel og akkumulering i det venstre atrielle kammeret tilrettelegges ved en kraftig reduksjon i den antivoventrikulære åpningen. Det er ikke i stand til å sende blodstrømmen til LV i sin helhet. Som et resultat øker pankreasens pumpefunksjon, noe som skaper en strømning i den lille sirkelen av en ytterligere del av blod og øker det venetiske trykket deri. Dette fører til utvikling av lungeødem.

tegn på kardial astma

diagnostikk

Diagnose ved legens avtale viser følgende:

 • Ved utførelse av slag (tapping for å bestemme konfigurasjonen av hjerte, sin posisjon og størrelse) i lungene (dets nedre nger) hørt sløv, en kasseformet lyd som indikerer stagnasjon av blodet. Hevelsen av slimhinnene i bronkiene avsløres under auskultasjon. Dette indikeres ved tørrpustethet og støyende pust i lungene.
 • I forbindelse med utviklingen av emfysem i lungen er grensene til hjertet vanskelige å bestemme, selv om de er forstørret. Hjertetrykket er ødelagt. Takyarytmi utvikler seg (det kan være et alternativ til pulsen, rytmen til kanteren). Lytte til hjertemormen, karakteristisk for patologier av valvulære mekanismer, bifurkasjon og styrking av den andre tonen over lungens hovedarterie.
 • AD varierer over et bredt spekter. Økt og sentralt trykk i venene.

Symptomer på astma kardial og bronkial er lik. For en nøyaktig diagnose av hjertesvikt, er en omfattende undersøkelse inkludert funksjonelle diagnostiske metoder nødvendig.

 • Røntgenbilder viser horisontale skygger i de nedre delene av lungene (Curley-linjen), noe som indikerer svelling av septaen mellom sine lobulaer. Kompresjonen av gapet mellom fraksjonene er differensiert, lungemønsteret er styrket, strukturen av dets røtter er vag. De viktigste bronkiene uten synlig lumen.
 • Når EKG utføres, oppdages LV overbelastning.

Medisineringsterapi

 1. Hovedmålet med medisinering - Nedgang i trykk i venøse kar som kommer inn i den lille sirkelen. Til dette formål foreskrives vasodilatatorer - legemidler som bidrar til å redusere mengden blod som strømmer til hjertet på grunn av dets avsetning i det perifere venesystemet. Dette reduserer den systoliske belastningen på myokardiet. Som vasodilatorer anbefalte mottak nitroglyserin eller nitroprusside. Doseringen av legemidlene er individuell. Vandig løsning nitroglyserin (1%) kan administreres intravenøst, etter droppmetode, ved kontinuerlig å overvåke blodtrykket.
 2. Deponering opptil 30% av sirkulerende blod fremmes og ganlioblokatorisk: benzogeksony (doser opptil 40 mg) og pentamin (dosering fra 50 til 100 mg). For administrasjon oppløses de i 20 ml glukose (5% eller 40%). Injiserbare legemidler er intravenøse, svært sakte. Behandling ganglioblokatorami kalles fortsatt "blodløs blodsletting." De blokkerer ganglion (akkumulering av nerveceller), uten refleks vasokonstriksjon (smalere lumen av arteriene). Disse stoffene er kontraindisert med en signifikant reduksjon i blodtrykket.
 3. For å eliminere sputum med skum, medisinske preparater med innholdet av stoffer med aktiv overflateaktivitet, i form av aerosoler (Antifomsilan, silikoneoppløsning, etc.).
 4. Progressiv dyspné på hjertesvikt som skyldes overstimulering av luft sentrum på grunn av lungeødem, økt hemodynamiske forstyrrelser av prosessen og reduserer hjertets aktivitet. For å undertrykke respiratorisk senter og eliminere kortpustethet, Promedolum, omnopon eller morfin. Med kroniske behandlingsformer morfin det er kontraindisert.
 5. I nødstilfeller (kardiogent sjokk), for å oppnå ønsket effekt, injiseres intravenøst ​​injeksjon av Strophantine. Når alveolær ødem i lungene foreskrives glukokortikoider, utføres kunstig ventilasjon (IVL) med økt motstand mot utånding.

Video: Hvordan behandle hjertesvikt?

Akutt koronarinsuffisiens

Med fullstendig opphør av blodstrøm i koronarbeholdere, mottar myokardiet mindre næringsstoffer og mangler oksygen. Koronar insuffisiens utvikles. Det kan ha en akutt (med en plutselig oppstart) og et kronisk kurs. Akutt koronar insuffisiens kan skyldes intens spenning (glede, stress eller negative følelser). Ofte forårsaker det økt fysisk stress.

Årsaken til denne patologien er oftest krampen i blodårene, forårsaket av at i myokardiet på grunn av brudd på hemodynamikk og metabolske prosesser, begynner partielle oksidasjonsprodukter å akkumulere, noe som fører til irritasjon av hjertemusklereseptorene. Mekanismen for utvikling av koronarinsuffisiens er som følger:

 • Hjertet er omgitt på alle sider av blodkar. De ligner en krone (krone). Derav deres navn - koronar (koronar). De møter fullt ut behovet for hjertemuskelen i næringsstoffer og oksygen, og skaper gunstige forhold for sitt arbeid.
 • Når en person gjør fysisk arbeid eller bare beveger seg, øker hjerteaktiviteten. Samtidig øker etterspørselen etter myokard i oksygen og næringsstoffer.
 • Normalt ekspanderer kranspulsårene, øker blodstrømmen og gir hjertet alt som er nødvendig i sin helhet.
 • Under spasmen forblir kanalen på koronarøyene like stor. Mengden blod som kommer inn i hjertet, forblir også på samme nivå, og det begynner å oppleve oksygen sult (hypoksi). Dette er akutt svikt i koronarbeinene.

Symptomer på hjertesvikt forårsaket av coronarospasme manifesteres ved utseendet av angina pectoris symptomer (angina pectoris). Skarpe smerter komprimerer hjertet, slik at det ikke beveger seg. Hun kan gi i nakken, skulderbladet eller hånden på venstre side. Angrepet oppstår oftest plutselig under motoraktivitet. Men noen ganger kan han komme og hvile. Personen på samme instinktivt forsøker å ta den mest komfortable stillingen, for å fjerne smerte. Angrepet varer vanligvis ikke mer enn 20 minutter (noen ganger varer det bare ett eller to minutter). Dersom anginaanfall varer lenger, er det en sannsynlighet for at koronar svikt forvandlet til en form for hjerteinfarkt: en overgang (fokal degenerasjon), hjerteinfarkt eller liten fokal myokardial nekrose.

I noen tilfeller anses akutt koronar insuffisiens som en type klinisk manifestasjon av koronar hjertesykdom (iskemisk hjertesykdom), som kan oppstå uten signifikante symptomer. De kan gjentas mange ganger, og en person kan ikke engang gjette at han har en alvorlig patologi. Følgelig er den nødvendige behandlingen ikke utført. Og dette fører til at tilstanden til koronarbeinene gradvis forverres, og i et bestemt øyeblikk tar neste angrep en alvorlig form for akutt koronarinsuffisiens. Hvis pasienten ikke er forsynt med medisinsk hjelp, kan noen få timer utvikle hjerteinfarkt, og plutselig død kan oppstå.

Aterosklerose er en av hovedårsakene til koronarinsuffisiens

Behandling av akutt koronar insuffisiens består i å arrestere angina pectorisangrep. For dette bruker vi:

 1. nitroglyserin. Du kan ta det ofte, siden det er en rask, men kortvirkende forberedelse. (Med myokardinfarkt Nitroglyserinutøver ikke nødvendig innflytelse).
 2. Den raske fjerningen av angrepet blir lettere ved intravenøs injeksjon eufillina (Synthophylline, Diafillina).
 3. En lignende effekt utøves av Nospanum og saltsyre papaverin (subkutane eller intravenøse injeksjoner).
 4. Du kan stoppe anfall og intramuskulær injeksjon heparin.

Kronisk hjertesvikt

Med svekkelsen av myokardiet, forårsaket av hjertehypertrofi, utvikler kronisk hjertesvikt (CHF) gradvis. Dette er en patologisk tilstand der kardiovaskulærsystemet kan ikke levere organer med nødvendig volum blod for deres naturlige funksjonalitet. Utbruddet av CHF-utvikling er hemmelig. Det kan bare finnes ved testing:

 • To-trinns nedbrytning av master, hvor pasienten har for å komme opp og ned trappene med to trinn, som hver høyde - 22,6 cm, med en obligatorisk EKG-testing før, umiddelbart etter og etter 6 minutters hvile;
 • På en tredemølle (det anbefales å bli utført årlig for personer over 45 år, med det formål å oppdage hjertesykdommer);
 • Sykkel ergometri (belastning dosert);
 • Holter overvåking.

patogenesen

Den første fasen av CHF er preget av et brudd på korrespondansen mellom hjerteutgang per minutt og det sirkulerende volumet av blod langs en stor sirkel. Men de er fortsatt innenfor normen. Hemodynamiske lidelser observeres ikke. Med videre utvikling av sykdommen er alle indikatorer som karakteriserer prosesser av sentral hemodynamikk allerede blitt endret. Det er en nedgang. Fordelingen av blod i nyrene er forstyrret. I kroppen begynner overskytende vann å bli beholdt.

komplikasjoner av nyrene - en karakteristisk manifestasjon av det stagnerende kurset av CHF

Tilstedeværelse kan være både venstre ventrikulær og høyre ventrikulær kardiovaskulær svikt. Men noen ganger er det vanskelig å skille mellom typer. Stagnasjon av blod observeres i den store og lille sirkelen. I noen tilfeller oppdages stagnasjon av bare venøst ​​blod, som overfyller alle organer. Dette endrer signifikant mikrosirkulasjonen. Blodstrømningshastigheten reduseres, partieltrykket faller kraftig, oksygenes diffusjonshastighet avtar i det cellulære vevet. Redusere volumet av lungene forårsaker utseende av dyspnø. I blodet akkumuleres aldosteron på grunn av forstyrrelse av utskillelsesveiene i leveren og nyrene.

Med videre utvikling av kardiovaskulær insuffisiens, reduseres syntesen av hormonholdige proteiner. I blodet akkumuleres kortikosteroider, noe som bidrar til adrenalatrofi. Sykdommen fører til alvorlige hemodynamiske lidelser, en reduksjon av funksjonene i lungene, lever og nyrer i leveren og deres gradvise dystrofi. Metabolismer av vann-salt metaboliseres.

etiologi

Utviklingen av CHF forenkles av ulike faktorer som påvirker myokardiums stress:

 • Overbelastning av hjertemuskelen med trykk. Dette bidrar til aortaregurgitasjon (AN), som kan være av organisk opprinnelse på grunn av brysttraume, aortisk aneurisme og arteriosklerose, septisk endokarditt. I sjeldne tilfeller utvikler det som følge av utvidelsen av aorta. Når AN flytter blodbanen i motsatt retning (i LV). Dette øker størrelsen på hulrommet. Funksjon i denne patologi i det lange asymptomatiske. Som et resultat, utvikler gradvis svakhet LV, venstre ventrikkel hjertesvikt ringer type. Det er ledsaget av følgende symptomer:
  1. Kortpustethet under fysisk aktivitet i løpet av dagen og om natten;
  2. Svimmelhet assosiert med plutselig stigning eller sving av stammen;
  3. Palpitasjoner og smerter i hjerteområdet med økt fysisk aktivitet;
  4. Store arterier på nakken er stadig pulserende (dette kalles "dansende karotid");
  5. Elevene smalter og utvider seg;
  6. En kapillærpuls er tydelig synlig når du trykker på neglen;
  7. Det er et symptom på Musset (en svak sving i hodet forårsaket av pulsering av aortabuen).
 • Økt volum av gjenværende blod i atria. Denne faktoren resulterer i mangel på mitralventilen. Patologi MC kan være forårsaket av funksjonelle forstyrrelser i ventilanordningen er forbundet med lukke av atrioventrikulær åpninger, samt patologier av organisk opprinnelse, slik som strekk- eller akkorder klaffene prolaps, revmatiske eller aterosklerose. Ofte en svikt MK forårsaker altfor mye forstørrelse av sirkulære muskler og annulus atrioventrikulær åpningen, ekspanderer ventrikulære utløst av hjerteinfarkt, cardiosclerosis, kardiopati, og så videre. Disorders hemodynamikk i denne patologi forårsaket av blodstrøm i den motsatte retning (refluks) ved tidspunktet for systole (av ventrikulær ryggen i atriumet). Dette skyldes det faktum at den klaffventil synke inn i det atriale kammeret og lukket tett. Når atrial kammeret under tilbakeløp tilført i løpet av 25 ml blod, er det en økning i dets volum, noe som fører til dens tonogennoe forlengelse. I fremtiden forekommer hypertrofi av venstre atriell hjerte muskel. Den venstre ventrikkel vil flyte blodmengde i overskudd av det som er nødvendig, noe som resulterer i dens vegg hypertrofi. Gradvis utvikler CHF.
 • Manglende blodsirkulasjon kan utvikle seg på grunn av hjertemuskulærens primære patologi når stort brennvidreinfarkt, diffus kardiosklerose, cardiopatier og myokarditt oppstår.

Det bør bemerkes at den vanligste årsaken til hjertesvikt er en kombinasjon av flere faktorer. Betydelig rolle i dette stykket og biokjemiske faktor, som er uttrykt i strid med transport av ioner (kalium, natrium og kalium) og adrenergiske regulering av myokardial sammentrekning funksjon.

Kongestiv form av CHF

Med sirkulasjonsforstyrrelser i høyre atrium og ventrikel utvikler kongestiv hjertesvikt av høyre ventrikeltype. Dens viktigste symptomer er tyngde i hypokondrium fra høyre side, redusert diurese og vedvarende tørst, ødem på beina, forstørrelse av leveren. Videre utvikling av hjertesvikt bidrar til involvering av nesten alle interne organer i prosessen. Dette medfører et skarpt vekttap av pasienten, forekomsten av ascites og brudd på ekstern respirasjon.

CHF terapi

Behandling av kronisk hjertesvikt er forlenget. Den inkluderer:

 1. Medikamentterapi utviklet for å bekjempe symptomene på den underliggende sykdommen og eliminere årsakene som bidrar til utviklingen.
 2. Rasjonal behandling, inkludert begrensning av arbeidsaktivitet i henhold til sykdomsstadiene. Dette betyr ikke at pasienten alltid skal ligge i sengen. Han kan bevege seg rundt i rommet, det anbefales å trene fysioterapi.
 3. Diet terapi. Det er nødvendig å overvåke kaloriinnholdet i mat. Det må stemme overens med pasientens foreskrevne regime. Totalt kaloriinntak reduseres med 30%. Og pasienter med utmattelse, derimot, får bedre næring. Om nødvendig utføres lossedager.
 4. Kardiotonisk terapi.
 5. Behandling med diuretika, med sikte på å gjenopprette vann-salt og syre-base balanse.

Ved første fase utføres behandling med vasolatatorer og alfa-blokkere, som forbedrer hemodynamiske parametere. Men de viktigste stoffene for behandling av kronisk hjertesvikt er hjerteglykosider. De øker myokardets evne til å trekke sammen, redusere hjertefrekvensen og spenningen i hjertemuskelen. Impulseres korrekthet er normalt. Glykosider øker hjerteutgangen, noe som reduserer diastolisk trykk i ventrikkene. I dette tilfellet øker behovet for hjertemuskel i oksygen ikke. Det er et økonomisk, men kraftig arbeid i hjertet. Gruppen av glykosider inneholder følgende stoffer: Corligon, Digitoxin, Celanide, Digoxin, Strophantine.

De behandles i henhold til en spesiell ordning:

 • De første tre dagene, i en sjokkdose for å redusere takykardi og redusere hevelse.
 • Ytterligere behandling utføres med en gradvis reduksjon i dosering. Dette er nødvendig for ikke å forårsake forgiftning (glykosider har en tendens til å hope seg opp i det) og ikke føre til økt diurese (de har diuretiske). Ved å redusere doseringen kontinuerlig overvåke puls, en evaluering av graden av diuresen og åndenød.
 • Etter at den optimale doseringen er etablert, der alle indikatorene skal være stabile, utføres vedlikeholdsterapi, som kan vare i lang tid.

Diuretika fjerner fra kroppen som akkumuleres i overflødig væske og eliminerer hevelse i beina med hjertesvikt. De er delt inn i fire grupper:

 1. Etkarinsyre og furasemid - tvunget handling
 2. Cyclometaside, hydroklortiazid, klopamid - moderat tiltak
 3. Dytek (Triamterene), Spirnolacton, Amylorid, Veroshpiron - Kaliumsparende diuretika beregnet til langvarig bruk.

De er utnevnt avhengig av graden av ubalanse av vann-saltmetabolismen. I utgangspunktet anbefales preparater av tvungen tiltak for periodisk inntak. Ved langvarig, vanlig inntak er det nødvendig å bytte preparater med moderat effekt med kaliumsparende midler. Maksimal effekt oppnås med riktig valgt kombinasjon og dosering av diuretika.

For å behandle kongestiv hjertesvikt, som forårsaker alle typer metabolske sykdommer, brukes legemidler som korrigerer metabolske prosesser. Disse inkluderer:

 • Isoptin, Phytoptin, Riboxin og andre - kalsiumantagonister;
 • Methandrostenolol, Retabolil - Anabole steroider som fremmer dannelsen av proteiner og akkumulerer energi inne i myokardiumets celler.

Ved behandling av alvorlige former gir plasmaferese en god effekt. Med kongestiv hjertesvikt, er alle typer massasje kontraindisert.

For alle typer hjertesvikt anbefales bruk av disaggreganter: Caviton, Stugeron, Agapurin eller Trental. Behandlingen bør ledsages av obligatorisk utnevnelse av multivitaminkomplekser: Pangexavite, Hexavite og så videre.

Tillatt behandling ved folkemetoder. Det burde supplement den viktigste medisinterapien, men ikke erstatt den. Nyttige beroligende midler, normaliserer søvn, eliminerer hjertespenning.

Forsterkning av hjertemuskelen fremmes ved infusjon av blomster og bær hagtorn blodrødt, frukt rose hofter. Diuretiske egenskaper har fennikel, spidskommen, selleri, persille. Drikker dem i frisk form vil bidra til å redusere inntaket av diuretika. Fjern godt overflødig væske fra kroppsinfusjonen bjørk knopper, bjørnebær) og Cowberry blader.

Medisinplanter i kombinasjon med bromheksin og ambroxol eliminerer effektivt hoste ved hjertesvikt. Berler hosteinfusjon isop. En innånding med ekstrakter eucalyptus bidrar til klaring av bronkier og lunger med kongestiv hjertesvikt.

I løpet av behandlingsperioden og påfølgende rehabilitering anbefales det å kontinuerlig engasjere seg i fysioterapi. Legen plukker opp lasten individuelt. Det er nyttig etter hver økt å ta en kald dusj eller hell kaldt vann, etterfulgt av å gni kroppen til en liten rødhet. Dette bidrar til å temperere kroppen og styrke hjertemuskelen.

Klassifisering av CHF

Klassifisering av hjertesvikt utføres ved graden av toleranse for fysisk aktivitet. Det finnes to varianter av klassifisering. En av dem ble foreslått av en gruppe kardiologer N.D. Strazhesko, V.Kh. Vasilenko og G.F. Lang, som delte utviklingen av CHF i tre hovedfaser. Hver av dem inkluderer karakteristiske manifestasjoner under trening (gruppe A) og i hvile (gruppe B).

 1. Den første fasen (CHF I) - fortsetter i hemmelighet, uten de uttrykte symptomene, både i ro og ved vanlig fysisk aktivitet. Kortpustethet og hjertebanken oppstår bare når du utfører uvanlig, vanskeligere arbeid eller øker belastningen under treningsprosessen for idrettsutøvere i ansvarlige konkurranser.
 2. Det uttrykte stadium (CHF II):
  • Gruppe CHF II (A) - manifestert av utseende av dyspnø i ytelsen til selv det vanlige arbeidet med en moderat belastning. Ledsaget av et raskt hjerterytme, hoste med blodig sputum, hevelse i bena og føttene. Blodsirkulasjonen er forstyrret i en liten sirkel. Delvis nedgang i arbeidsevnen.
  • CHF gruppe II (B) - er karakterisert ved dyspné i ro til de essensielle trekk CHF II (a) blir tilsatt konstant edema ben (noen ganger svelle separate partier av stammen), levercirrhose, hjerte ascites. Full reduksjon i arbeidsevne.
 3. Det siste stadiet (CHF III). Det er ledsaget av alvorlige hemodynamiske lidelser, utviklingen av en stagnerende nyre, levercirrhose, diffus pneumosklerose. De metabolske prosessene er fullstendig forstyrret. Kroppen er utmattet. Huden får farge på en lys brunbrun. Drogterapi er ineffektiv. Bare en kirurgisk inngrep kan redde en pasient.

Det andre alternativet gir klassifisering av CHF på Killip-skalaen (grad av intoleranse mot fysisk aktivitet) i 4 funksjonelle klasser.

 • Jeg f.k. Asymptomatisk CHF, mild. Det er ingen restriksjoner for sport og arbeid.
 • II f.k. Under fysisk aktivitet øker palpitasjon og det er en liten kortpustethet. Rask tretthet er notert. Fysisk aktivitet er begrenset.
 • III f.k. Dyspné og hjertebank forekommer ikke bare under påvirkning av fysisk anstrengelse, men også når du beveger deg rundt i rommet. Vesentlig begrensning av fysisk aktivitet.
 • IV f.k. Symptomer på CHF forekommer selv i hvilemodus, og intensiverer med den minste fysiske aktiviteten. Absolutt intoleranse mot fysisk aktivitet.

Video: Foredrag om diagnose og behandling av HF for leger

Manglende blodsirkulasjon i barndommen

Hos barn kan sirkulasjonssykdom manifesteres, både i akutte og kroniske former. Hos nyfødte er hjertesvikt forbundet med komplekse og kombinert hjertefeil. Hos spedbarn er hjertesvikt forårsaket av tidlig og sen myokarditt. Noen ganger er årsaken til utviklingen sin tilegnet hjertefeil knyttet til patologien til valvulære mekanismer.

Hjertefeil (medfødt og oppkjøpt) kan forårsake CHF hos barn i alle aldre. Hos barn i grunnskolealderen (og eldre) er CHF ofte forårsaket av dannelse av revmatisk carditt eller revmatisk pankarditt. Det er ekstrakardiale årsaker til hjertesvikt: for eksempel alvorlig nyresykdom, hyalinmembransykdom hos nyfødte og flere andre.

Behandlingen er lik medisinering for kronisk og akutt hjertesvikt hos voksne. Men i motsetning til voksne får små pasienter en streng sengestøtte, når alle nødvendige bevegelser utføres ved hjelp av foreldrene. Avslapping av regimet (det er lov til å lese i seng, tegne og lage lekser) med CHF II (B). For å starte selvimplementering av hygieniske prosedyrer, kan gå rundt på rommet (tilrettelagt modus) være under overgangen av CHF til stadium II (A). Det anbefales å ta magnesiumpreparater (Magnerot).

Førstehjelp for hjertesvikt

Mange mennesker har ikke noe fart med å gi seg den nødvendige medisinsk hjelp i tilfelle av angrep av hjertesvikt. Noen vet bare ikke hva de skal gjøre i slike tilfeller, andre forsømmer bare behandling. Fortsatt andre er redd for at hyppig inntak av sterke stoffer kan forårsake avhengighet til dem. Og i mellomtiden, hvis symptomer på akutt koronar insuffisiens oppstår, dersom behandling ikke er startet i tide, kan døden forekomme veldig raskt.

Førstehjelp til akutte angrep av hjertesvikt består i å ta en komfortabel stilling og ta en rasktvirkende medisinering (nitroglyserin med Validol under tungen).

 1. Nitroglyserin og Validol tabletter er plassert under tungen. De begynner å fungere på 30 sekunder. Du kan bruke en alkoholløsning Nitroglycerin (ikke mer enn to dråper per stykke sukker). Sukker og en tablett er bedre plassert under tungen. Slimhinnen på dette stedet har mange blodårer som gir umiddelbar absorpsjon av det aktive stoffet i blodet.
 2. Validol har en mykere effekt, den kan brukes uten nitroglyserin ved lavt blodtrykk i pasienten. Vanligvis går smertesyndromet tre minutter etter at pillen er plassert under tungen.

Du kan ta disse stoffene gjentatte ganger. De samler seg ikke i kroppen og er ikke vanedannende, men du bør alltid huske det Nitroglyserin er i stand til betydelig (og raskt) senke blodtrykket, Og i tillegg kan noen av hans pasienter ikke bare stå fast.

Personer som har blitt diagnostisert med mild hjertesvikt (I f.k eller Fase I CHF) er vist å ha en sanatoriumbehandling. Den har forebyggende verdi og er rettet mot å øke funksjonaliteten til det kardiovaskulære systemet. Takket være den systematiske, riktig valgte vekslingen av perioder med fysisk aktivitet og hvile, styrker hjertemuskelen, som forhindrer videre utvikling av hjertesvikt. Men når man velger et sanatorium, er det nødvendig å ta hensyn til at pasienter med hjerte-og karsykdommer er kontraindisert:

 • En skarp forandring i klimatiske forhold,
 • Flytter på lange avstander,
 • For høye og lave temperaturer,
 • Høy solstråling.

Feriested og sanatoriumbehandling er strengt forbudt for pasienter med alvorlige kliniske manifestasjoner av hjertesvikt.

Kardiovaskulær insuffisiens (CHF) - hva er tegnene på sykdommen og hvordan man gir førstehjelp

Kardiovaskulær svikt (CCS) er en tilstand av kroppen der hjertet ikke kan takle sine funksjoner.

Pumpearbeid foregår i en forsinket modus, normal blodsirkulasjon forstyrres, alle indre organer er dårligere forsynt med oksygen.

Kardiovaskulære sykdommer bidrar vanligvis til utseendet av CLD.

Ikke takler belastningen, hjertemuskelen begynner å tykke og øke i størrelse.

For en stund hjelper det å opprettholde kroppen, men gradvis blir oksygenutvekslingen forstyrret, hjertevæsken endres, arbeidet i hjertemusklene kommer ut av en normal rytme.

Denne tilstanden kan utvikle seg raskt (for et par timer) eller over en lengre periode (flere år).

Systolisk og diastol hjertesvikt

Årsaker til sykdommen

Den akutte form for kardiovaskulær svikt manifesterer seg innen kort tid. Utviklingen av patologi er rask: fra noen få minutter til flere dager.

Hovedårsakene er følgende:

 • Hjerteinfarkt;
 • Hypertensiv krise;
 • Akutt form av jade;
 • Trombose av lungearterier;
 • Iskemisk hjertesykdom.

Med den raske utviklingen av insuffisiens blir en person svært syk. Denne farlige tilstanden, uten førstehjelp og videre sykehusinnleggelse, fører til døden.

Ifølge statistikken er patologien i venstre ventrikel oftest observert.

Her blir arbeidet med å skyve blodet forsinket, i løpet av denne tidsperioden jakter høyre hjertekammer blodet langs en liten sirkel. Denne tilstanden bidrar til utviklingen av lungeødem.

Kronisk kardiovaskulær insuffisiens utvikler seg over flere år. Hovedfaktorene er: arteriell hypertensjon (stabilt forhøyet trykk), atrieflimmer, medfødte hjertefeil, genetisk predisponering.

Patologi er forårsaket av andre hjerte- og vaskulære sykdommer.

Øk risikoen for å utvikle kardiovaskulær svikt følgende faktorer:

 • alkoholisme;
 • Fysisk og psyko-emosjonell overstyring;
 • arytmi;
 • Smittsomme og respiratoriske sykdommer;
 • Tar medikamenter som øker blodtrykket eller fanger væske i kroppen;
 • Manglende overholdelse av reseptbelagte legemidler for behandling av kronisk kardiovaskulær svikt.

Disse er reversible faktorer, når de elimineres, reduseres risikoen for å utvikle sykdommen betydelig.

CLS-klassifisering

Kardiovaskulær insuffisiens er forskjellig i frekvensen av manifestasjon av symptomer. Ut fra denne faktoren skiller de akutt og kronisk sykdom.

Den akutte formen utvikler seg i henhold til flere scenarier:

 • Patologi i hjerteets høyre hjertekammer
 • Venstre syn - mulig lesjon av venstre ventrikel eller venstre atrium.

Med kronisk type insuffisiens i kardiologi, er følgende klassifisering vedtatt (ifølge Vasilenko-Strazhesko):

Tegn på insuffisiens

Det er vanlige symptomer, de er typiske for problemer med begge sirkler av blodsirkulasjon (stor og liten):

 • Utseende av dyspné, spasmodisk respirasjon og hoste;
 • Smertefulle opplevelser i brystet, i hjertet av muskelen;
 • Økt tretthet og generell svakhet når som helst på dagen;
 • Smerte i andre organer (i leveren), som er forbundet med oksygen sult av vev;
 • Fingre av hender og føtter, børster, lepper blek, blir kald og skaffe en blåaktig tinge.

Hvis det er tegn på insuffisiens, bør du ringe en ambulanse. Forsinkelse eller ignorering fører til en progresjon av angrepet og døden.

Symptomer og behandling er avhengig av kardiovaskulær insuffisiens og hvilken del av hjertemuskelen som påvirkes (venstre eller høyre).

Med venstre ventrikulær form for kardiovaskulær insuffisiens hos mennesker, øker pulsfrekvensen, men samtidig er det et senket blodtrykk.

Hans hud blir blek, dyspnø vises og pusten blir vanskelig, svette vises på pannen, rattler fra lungene kan høres under pusten. Fra munnen skum kan tildeles, noen ganger med blod, føler pasienten en sterk smerte, fryser i en pose.

Tegn på hjertesvikt

For den høyre ventrikulære formen av CLS er følgende symptomer karakteristiske:

 • Hevelse i hele kroppen;
 • Utvidelse av leveren;
 • Alvorlig smerte i brystet;
 • Blåser av fingrene, nesespissen og ørene;
 • På pasientens hals blir venene forstørret;
 • Væsken samles i bukhulen.
til innholdet ↑

Metoder for behandling

Når angrep av CHF-pasienter sendes til sykehuset, hvor de fjerner symptomer og eliminerer trusselen mot livet, blir pasienten i intensivvåren om nødvendig. Da er årsaken til sykdommen avklart, og behandling er foreskrevet.

Terapi utføres av følgende farmakologiske midler:

 • diuretika - Diuretika som forbedrer nyrefunksjonen. De fremmer fjerning av overflødig væske fra kroppen og fjerning av ødem. Midlene er: "Indapamide", "Furosemide", "Torasemide";
 • ACE-hemmer - betyr at trykket reduseres. Det er representert ved følgende preparater: Captopril, Ramipril, Trandolapril.
 • Angiotensin 2-reseptorantagonister - En gruppe avanserte medisiner rettet mot antihypertensiv virkning. De viktigste stoffene: Valsartan, Lozartan, Candesartan.

Også pasienter foreskrevet magnesium og kalium medikamenter, vasodilatorer, medikamenter, som bærer arbeids av pumpefunksjonen av hjertet, på legens ordre utstedes andre medisiner for å opprettholde en normal kardio - vaskulær tilstand.

Parallelt med tradisjonell terapi, tilpasser legene pasientens livsstil. Det er nødvendig å observere veksten av arbeid med hvile, unngå overdreven fysisk og psyko-emosjonell overbelastning, unntatt alle dårlige vaner: alkohol og røyking.

Pasienten bør unngå åndedrettsinfeksjoner og regelmessig gjøre et sett med øvelser for fysioterapiøvelser.

En viktig rolle er gitt til dietten: det er nødvendig å redusere saltet i kostholdet betydelig (noen ganger helt eliminere), unngå stekte, fete, raffinerte matvarer. Grunnlaget for dietten: grønnsaker, frukt, sur-melkeprodukter.

I ekstreme tilfeller, med ineffektiviteten av narkotika-behandling, utfører legene kirurgi:

 • Shunting er den mest populære behandlingsmetoden, blodstrømmen styres av kirurger rundt det skadede karet;
 • Operasjonen for å erstatte eller gjenopprette ventiler til hjertet;
 • Operasjon Dora - brukes til pasienter etter et hjerteinfarkt av et myokard i en venstre ventrikel. Kirurger fjerner aneurismen fra myokardiet (dødt vevsted);
 • Hjertetransplantasjon - en sjelden type operasjon, brukes når det ikke er andre sjanser til å redde pasientens liv.

Førstehjelp for kardiovaskulær svikt

Den første hjelpen med CLS er umiddelbart, hvor angrepet skjedde, hvis det var alarmerende symptomer:

 • Smerte i brystet;
 • Kortpustethet
 • Økt puls;
 • Blå fingertupper, aurikler eller nese;
 • hoste;
 • Pust pusten.

Hovedmålet er å omfordele blodet i kroppen for å redusere byrden på myokardiet.

Ved de første tegn på kardiovaskulær svikt, bør følgende tiltak tas:

 1. Ring straks en ambulanse.
 2. Hjelp pasienten til å ta en sittestilling, om mulig, legg hendene og føttene i et vaske med varmt vann. Fjern kortsiktige klær, fjern t-skjorten. Videre er det nødvendig å gi tilgang til frisk luft, for dette åpner vinduet og døren i huset.
 3. Mål hjertetrykket. Hvis den systoliske indeksen er mindre enn 90 millimeter kvikksølv, får pasienten en tablett Nitroglycerin (den oppløses under tungen) og et vanndrivende middel (en dose av "Lasix"). Nitroglycerin kan absorberes hver 5. til 10 minutter, til det blir lettere, men ikke mer enn 4 tabletter.
 4. Etter femten minutter legger du en rundkjede på et ben, på lårnivå, flytte det hver tjue til førti minutter.

Hvis en person blir verre etter at tiltakene er tatt, stopper pusten, stopper hjertet sitt, så er det nødvendig å gi gjenopplivning - å utføre kunstig åndedrett med en indirekte massasje av hjertemuskelen.

Kunstig åndedrett med indirekte hjertemuskelmassasje til innholdet ↑

Hva er CLO hos barn

Oftest er hjerte- svikt registrert hos eldre, selv om det er en patologi yngre, ofte påvirker middelaldrende befolkningen. Blodsirkulasjon kan forstyrres hos barn, inkludert nyfødte.

Hjertesvikt kan forårsake:

 • Hjertefeil eller myokarditt av en medfødt natur,
 • lungebetennelse
 • anemi,
 • Alvorlige skader,
 • takyarytmi,
 • vaskulitt,
 • Sykdommer i bindevev.

Symptomene på sykdommen ligner på voksne, avhengig av hvilken avdeling av hjertet som er berørt. Barn ser blek og stadig sliten, unngå støyende og aktive spill, ofte lyver. Etter fysisk anstrengelse har de kortpustethet, og etter hvert vises det også under hvile.

Oppdage de første symptomene på sykdommen hos barn bør se primærhelsetjenesten barnelege, vil han skrive en henvisning for undersøkelse av hjertemuskelen. For eventuelle brudd begynner umiddelbar behandling.

Kardiovaskulær svikt er ikke en uavhengig sykdom. Dette er en manifestasjon av komplikasjoner mot bakgrunnen til mange kardiologiske sykdommer. Insuffisiens går aldri bort uten behandling. Ved de første tegnene er det nødvendig å gå til legen. Når alle kardiologers forskrifter er oppfylt, er prognosen for behandling gunstig.

Kardiovaskulær svikt: symptomer og behandling

Ikke alle mennesker i dag kan skryte av sin helsetilstand helt hundre prosent. I dagens verden lider de fleste av oss av mange typer hjertesykdommer. Og som du vet, takket være hjertet, blir blod pumpet til alle organer, og normal organisasjon er sikret.

Det er viktig å forstå at når det er kortpustethet, tretthet og andre mulige symptomer, er det nødvendig å gjennomgå en komplett diagnose. Hva ville du forstå, hva kan du møte, vurdere i større detalj hva kardiovaskulær insuffisiens, dens typer, måter å gjenkjenne og nødvendige forebyggende tiltak på.

Kjennetegn ved sykdommen

Kardiovaskulær svikt er mangel på blodsirkulasjon. Dette er en av de vanligste komplikasjonene av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Enhver hjertesykdom fører til en reduksjon i hjertets evne til å gi kroppen tilstrekkelig blodtilførsel. dvs. til en reduksjon i pumpeprosessen.

Oftere er kronisk kardiovaskulær insuffisiens forårsaket av iskemisk hjertesykdom, hjerteinfarkt, arteriell hypertensjon, kardiomyopati, hjerteventilfeil.

De viktigste og mest bemerkelsesverdige manifestasjoner av syndromet av kardiovaskulær svikt inkluderer kortpustethet, som noen ganger oppstår selv i hvilemodus eller med minimal fysisk anstrengelse.

I tillegg er muligheten for hjertesvikt indikert ved økt hjertefrekvens, økt tretthet, begrensning av fysisk aktivitet og overdreven væskeretensjon i kroppen, forårsaker ødem.

Utilstrekkelig blodtilførsel til den organisme som ligger til grunn for et slikt lys funksjon av hjertesvikt som en blåaktig spiker eller nasolabiale trekant ved normal positiv temperatur luft, som indikerer en høyre ventrikulær lesjon.

Ved kardiovaskulær svikt blir hjernesirkulasjonen vanskelig, svimmelhet, mørkere i øynene, besvimelse. I avanserte kardiovaskulær sykdom huden blir tynnere, slapp, unormalt strålende, "minskes bilde" svelling dekke hele kroppen er oppbrukt. Vanligvis utvikler kardiovaskulær svikt sakte.

Mekanismen for utviklingen inkluderer mange stadier. Pasientens hjertesykdommer fører til en økning i belastningen på venstre ventrikkel. For å takle økt stress, øker hjerte muskel hypertrofier (øker i volum, tykner) og opprettholder normal blodsirkulasjon i noen tid.

Men i den hypertrofiske hjertemuskelen forstyrres ernæring og tilførsel av oksygen, fordi hjerte-karsystemet i hjertet ikke er konstruert for sitt økende volum.

Sklerose oppstår i muskelvevet, og en kaskade av andre endringer som til slutt fører til en dysfunksjon av hjertemuskelen, først og fremst til et brudd på dens sammentrekning, noe som forårsaker svikt i utstøting av blodkar, og avslapning, noe som fører til forringelse av kraften i hjertet.

For en stund prøver kroppen å hjelpe hjertet:

 • mengden hormoner i blodet endres,
 • små arterier komprimeres,
 • Nyrens arbeid,
 • lunger og muskler.

Med sykdommens videre forlengelse er reserven av kompenserende muligheter for kroppen utarmet. Hjertet begynner å slå oftere. Det har ikke tid til å pumpe hele blodet først fra en stor sirkel av blodsirkulasjon (fordi den mer belastede venstre ventrikkelen lider først), og deretter fra den lille. Synes kort om pusten, spesielt om natten når du ligger ned.

Dette er en konsekvens av stagnasjon av blod i lungene. På grunn av blodstagnasjonen i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen i pasientens frysende hender og føtter, er det hevelse. Først er de bare på føttene, de kan bli vanlige om kvelden. Leveren er forstørret og smerter vises i riktig hypokondrium.

Ved undersøkelse er pasienten utsatt for cyanose - en blå tint av fargen på børster og føtter. Når du lytter, i stedet for to hjertetoner, hører tre. Dette kalles "kanterrytmen".

På elektrokardiogrammet er det tegn på en sykdom som førte til kronisk hjertesvikt:

 • hjerteinfarkt,
 • rytmeforstyrrelser,
 • tegn på økning i venstre hjerte.

Radiografen viser en økning i hjerteets størrelse, lungeødem. På et ekkokardiogram overføres det myokardieinfarkt, hjertefeil, kardiomyopatier, kjærlighet til hjertets ytre skall (perikarditt). Ekkokardiogram lar deg vurdere graden av forstyrrelse av hjertet.

klassifisering

Sykdommen kan ha akutt eller kronisk kurs. Utviklingen av akutt hjertesvikt skjer nesten øyeblikkelig. Dette skjemaet manifesteres ved kardiogent sjokk, hjerteastma og lungeødem.

Dens forekomst fremkaller vanligvis akutt insuffisiens av mitrale og aorta ventiler, hjerteinfarkt og ruptur av veggene i venstre ventrikel. En farlig faktor kan være sykdomsgraden (fra noen få minutter til flere timer).

I kronisk form utvikler sykdommen seg gradvis. Denne prosessen kan vare i flere uker, måneder og til og med mange år. Forhøyet blodtrykk, ulike hjertefeil, langvarig anemi og kronisk respiratorisk svikt er alle årsaker til patologi.

Kronisk vaskulær insuffisiens er den hyppigste komplikasjonen som oppstår når det er problemer i arbeidet med kardiovaskulærsystemet. Det er delt inn i tre faser:

 1. Jeg stadium - latent, eller første feil.

Med betydelig fysisk anstrengelse har pasienten dyspnø og hjertebanken. I en hvilestilling er organets og hemodynamikkens funksjoner ikke brutt, arbeidskapasiteten er noe redusert.

 • II stadium - markert vaskulær insuffisiens, der det er et brudd på hemodynamikk. Den er delt inn i periode A og periode B.
  • II Et stadium: med moderat fysisk anstrengelse, observeres symptomer som hjertebank, kortpustethet, uutpresset cyanose.

  Periode A i høyre ventrikeltype manifesteres av stillestående symptomer i en stor sirkulasjon av blodsirkulasjon. Pasienten har lite ødem på skjel og føtter, leveren er litt forstørret.

  Disse fenomenene minker om morgenen. Arbeidskapasiteten er kraftig redusert. Periode A i den venstre ventrikulære typen er karakterisert ved tilstedeværelsen av stillestående forandringer i en liten sirkel av blodsirkulasjon.

  Pasienten utvikler en tørr hoste, noen ganger med blodårer, stagnerende fenomener observeres i lungene, hjertefrekvensen øker.

 • På stadium II er det dyspné i ro, hjertebank, cyanose uttrykkes, stillestående forandringer forekommer i lungene.

  Brystkroppen og ekstremiteter av pasienten svulmer stadig, leveren er tett utvidet, ascites utvikler seg. Personer med slik sykdom er deaktivert.

 • III stadium, eller endelig feil. I tillegg til hemodynamiske lidelser, oppstår irreversible forandringer i organene (kongestiv nyre, levercirrhose, etc.)

  Metabolismen er ødelagt, utbrudd av pasienter utvikles. Medisinske tiltak er ineffektive.

 • Avhengig av lokalisering av nederlaget, er feilen venstre ventrikulær, høyre ventrikulær og blandet. På grunn av en reduksjon i myokardiums kontraktile funksjon og med påfylling av venstre ventrikel, opptrer ventrikulær vaskulær svikt.

  Høyre ventrikulær hjertesvikt utvikler seg, henholdsvis når høyre hjerte er overbelastet, og kan være forårsaket av lungehypertensjon. Pasienten utvikler hevelse, endringer i huden blir observert (de blir dumme og tynne).

  Når høyre og venstre ventrikel er overbelastet, utvikles blandet vaskulær insuffisiens. Ved opprinnelse kan sykdommen være myokardial, overbelastet og kombinert. Hvis hjerteveggene er direkte berørt, utvikler myokardinsuffisiens. Dette skjemaet fører til et brudd på avslapping og sammentrekning av hjertet.

  Når hjertet er overbelastet, er det en overbelastning av hjertesvikt. Dette skjemaet er mer vanlig i hjertefeil og sykdommer knyttet til brudd på normal blodgass. Kombinert hjertesvikt kombinert både økt hjertebelastning og skade på myokardiet.

  De første tegn på kardiovaskulær svikt

  • Blå hud og de resulterende kulderystene, et klart tegn på at oksygen i blodet ikke er nok.
  • Hevelse, svimmelhet, mørke i øynene.
  • Kortpustethet, som oppstår med en rekke fysiske anstrengelser, som tidligere ikke var følt.

  Med kardiovaskulær svikt, reduserer blodstrømmen i kroppen, i tillegg avtar mengden blod som kaster ut hjertet også. Store mengder blod som hjertemuskelen ikke klarer å akkumulere i ulike deler av kroppen vår.

  Ved opphopning av væske i lungene, kommer ikke oksygen i riktig volum inn i kapillærene i vevet. Dette fører til rask pusting. Den smertefulle personen lider av angrep av kvelning.

  Å forlate væske i vev kan forårsake både respiratorisk svikt og mer alvorlige komplikasjoner (plutselige vekttap som oppstår på grunn av hevelse av myke vev).

  I tilfelle opphopning av væske inne i bukhulen, kan en alvorlig sykdom av ascites forekomme - en komplisert form for hjertesvikt. Utilstrekkelig blodforsyning påvirker arbeidet i alle deler av kroppen.

  Tegn på hjertesvikt avhenger av hvilken side av hjertet som er involvert i prosessen. I det tilfelle hvor den venstre siden av hjertemuskelen ikke er i stand til å presse blodet i driftsmodus, blir den kastet tilbake inn i lungeårene, men oppstår overflødig væske strømmer gjennom kapillærene inn i alveolene, som et resultat av å ha vanskeligheter med å puste.

  Mangel på høyresidig kan oppstå i tilfelle når blodet opplever vanskeligheter med utstrømning fra høyre atrium og ventrikel, som er typisk for hjerteventilens utilfredsstillende arbeid. Som en konsekvens er en økning i trykk og opphopning av væske i blodårene. Leveren blir syk, benet svulmer. Det er også slikt som kongestiv hjertesvikt.

  Med denne sykdommen forverres arbeidskapasiteten til nyrene, de kan ikke tåle store mengder væske. Det er en nyresvikt. Salter som i normal drift av nyrene må fjernes sammen med vann forblir i kroppen, og dermed føre til mer ødem.

  Kardiovaskulær insuffisiens - årsaker

  Denne sykdommen - en spesiell nosologisk form, som gjenspeiler nederlaget i hjertet av en organisk natur. Dette fører til forstyrrelser i hele organismenes arbeid, da hjerte og blodkarets dårligere arbeid forårsaker utvikling av iskemi, og dette medfører delvis tap av funksjonene.

  Kardiovaskulær svikt er oftest blant folk i avansert alder, så vel som de som lider av hjertesvikt i lang tid. Dette anses å være den viktigste årsaken til sykdomsutviklingen, da det for raskt forårsaker dekompensering i SS-arbeidet.

  Men de viktigste faktorene som bidrar til dannelsen av kardiovaskulær insuffisiens, inkluderer økt funksjonell belastning på grunn av brudd på hemodynamikk. I de fleste tilfeller er årsakene til denne patologiske tilstanden hos eldre befolkningen langsiktig arteriell hypertensjon, ulike ventildefekter, IHD.

  Som regel er alle disse sykdommene preget av deres utviklingsårsaker, men disse faktorene av nosologisk natur er faktorer som forårsaker kardiovaskulær insuffisiens.

  For eksempel, forekomsten av denne sykdom på bakgrunn av arteriell hypertensjon forårsaket av konstriksjon av perifere blodkar, økning i den kontraktile kraft i hjertet, hypertrofi i venstre hjertekammer fra hjertemuskelen på grunn av den økte aktiviteten av hjertet, dekompensasjon hypertrophied myokard, koronarsykdom utvikling, de første tegn på aterosklerose, venstre ventrikulær dilatasjon.

  Dermed er alle faktorer som fører til koronar hjertesykdom, hypertensjon, aterosklerose alltid vil behandle de utløsende faktorer av kardiovaskulær sykdom. Fremveksten av synkope, som en form for kardiovaskulær insuffisiens, kan lettes ved rask stigning, for eksempel hos unge kvinner med asthenisk grunnlov; skremme og langvarig opphold i et prippen rom.

  En predisponerende faktor for denne tilstanden kan være den overførte smittsomme patologien, ulike typer anemi og overarbeid. Men utviklingen av sammenbrudd kan påvirkes av alvorlige former for ulike sykdommer, som for eksempel:

  Forgiftning med sopp, kjemikalier og medikamenter kan også ledsages av en kraftig nedgang i blodtrykket. Også sammenbrudd blir observert etter skader av elektrisitet og når kroppen overopphetes.

  symptomer

  Symptomer på kardiovaskulær insuffisiens bør deles mellom hovedtyper av patologier.

  1. Symptomer på akutt hjertesvikt.

  Akutt hjertesvikt manifesteres av smerte i hjertet av angina.

  Det varer mer enn 20 minutter, noe som burde være grunnen til å kontakte et medisinsk sykehus. Årsaken er i dette tilfellet hjerteinfarkt.

  Det vil manifestere generelle symptomer på sirkulasjonsforstyrrelser i venstre ventrikeltype. Denne smerten i hjertet, bryststyrken, svak puls, kortpustethet av blandet natur, cyanose av leppens, ansiktets, lemmerens hud.

  Det mest formidable symptomet er en host med hjertesvikt. Det manifesteres på grunn av lungeødem.

 • Symptomer på kronisk hjertesvikt.

  I kronisk hjertesvikt oppstå slike symptomer som kortpustethet, svakhet, tretthet, hypotensjon, hjerteastma, hevelse av den systemiske sirkulasjon, svimmelhet, kvalme, tap av bevissthet for en kort tid.

 • Symptomer på venstre ventrikulær svikt.

  Med venstre ventrikulær svikt er hovedsymptomen kortpustethet. Det manifesterer seg under fysisk stress og følelsesmessig stress.

  Hvis det foregår i ro, er feilen i terminalen. De generelle symptomene som er angitt i avsnittet ovenfor, er også notert.

 • Symptomer på høyre ventrikulær svikt.

  Isolert høyre ventrikulær svikt karakteriseres av utseende av ødem langs et stort spekter av blodsirkulasjon. Ekstremiteter, særlig de nedre, svulmer, tegn på ødem i bukhulen opptrer.

  Et symptom er også utseendet av sårhet i riktig hypokondrium, noe som indikerer stagnasjon av blod i leveren og portalens vene.

  Dette forårsaker ascites, fordi det økte blodtrykket i det tillater væsken å komme inn i bukhulen. Av denne grunn kalles patologi kongestiv hjertesvikt.

 • Symptomer på total kardiovaskulær insuffisiens.

  Totalt hjertesvikt manifesteres av tegn som er karakteristisk for venstre ventrikulær og høyre ventrikulær svikt.

  Dette betyr at i tillegg til ødem syndrom, kongestiv en stor sirkel av blodsirkulasjonen, vil bli merket dyspné, lungeødem symptomer, så vel som svakhet, svimmelhet og andre symptomer typisk for tap av den venstre ventrikkel.

 • Klinikken for kardiovaskulær insuffisiens består av dens former for patologisk prosess: OCH (årsak - hjerteinfarkt) og CHF. Disse skjemaene er som regel delt inn i venstre ventrikulær kardiovaskulær insuffisiens, høyre ventrikulær og total.

  Alle av dem er preget av deres tegn og avviker fra hverandre i alle stadier av dannelsen av patologiske forstyrrelser i hjertet. I tillegg kreves sykdommen kardiovaskulær svikt fordi den skadelige prosessen ikke bare er myokardiet, men også karene.

  Symptomatologi av sykdommen er delt inn i kliniske manifestasjoner av akutt CH, kronisk CH og på mangel på høyre og venstre ventrikler, samt den totale formen for insuffisiens.

  Ved akutt kardiovaskulær svikt, er det smerte, som er anginal og varer mer enn tjue minutter. Årsaken til at DOS er utviklet er et hjerteinfarkt. Den er preget av generelle symptomer på nedsatt sirkulasjon i venstre ventrikel.

  Som regel er smerte i hjertet bemerket, og bak brystbenet er det en tyngde, en puls av svak fylling, pusteproblemer, cyanose av leppene, på ansikt og ekstremiteter. Et forferdelig symptom er en hoste på grunn av hevelse i lungene.

  For klinikker kroniske kardiovaskulære sykdommer kjennetegnes ved forekomsten av åndenød, tretthet, døsighet, reduksjon i trykk, hjerteanfall, så som astma, ødem BPC, svimmelhet og kvalme brekninger, synkope for en kort periode.

  Symptomatologien til LVF er basert på et karakteristisk symptom i form av dyspnø, som i hovedsak observeres etter fysisk anstrengelse eller følelsesmessig stress. I tillegg er de ovenfor nevnte karakteristikkene tilsatt den. I tilfelle av dyspnø i en rolig tilstand kjennetegnes kardiovaskulær svikt av terminalfasen.

  For PZHN er ødemdannelse i BCC typisk. De fleste ødem ser ut på beina, og deretter er det hevelse i bukhulen. Samtidig avsløres ømhet i hepatomegali som følge av stagnasjon i leveren og i portalvenen. Det er disse tegnene som bidrar til utviklingen av ascites, derfor, på grunn av det økte blodtrykket, trengs væsken inn i kaviteten i bukhinnen og begynner å samle seg der.

  Dermed er navnet på den patologiske prosessen "stagnerende CH". Total kardiovaskulær insuffisiens har alle tegn på PLV og PZHN. Dette kan forklares ved at dyspnø blir tilsatt ødemssyndromet, samt tegn som er preget av lungeødem, svakhet og svimmelhet. I utgangspunktet er kardiovaskulær insuffisiens preget av tre grader i løpet av den patologiske prosessen.

  I første grad er det notert:

  • rask tretthet,
  • hyppig hjerterytme,
  • søvnforstyrrelser.

  Det er også første tegn på pusteproblemer og hyppig hjertefrekvens etter noen fysiske bevegelser.

  I andre grad av kardiovaskulær insuffisiens er symptomer på første grad forbundet med:

  • irritabilitet,
  • ubehagelige opplevelser i hjertet,
  • Kortpustet blir sterkere og oppstår selv i samtalens øyeblikk.

  Når tredje grad intensiteten av alle tidligere symptomene blir enda sterkere, og observert objektive tegn. Som regel:

  • hovne til kvelden føttene,
  • utvikler hepatomegali,
  • reduserer utskillelsen av urin,
  • det viser spor av protein, urat,
  • bemerket nocturia med en karakteristisk diuresis om natten.

  Senere hevelse spredt over hele kroppen, er det Hydrothorax, ascites og hydropericardium, stagnasjon av blodet i karene i lungene med en karakteristisk våt gisping, hoste med blodig sputum, i noen tilfeller.

  urinmengde også sterkt fallende, forårsaker suburemicheskoe tilstanden fører til leversmerter og går ned i magen, har hudfarge subikterichesky dannet oppblåsthet, forstoppelse og veksler med diaré. Fysisk undersøkelse av hjertet er diagnostisert utvidet grensene for sine hulrom, men støyen samtidig svekkes.

  Også bemerkes arytmi og ekstrasystoler cilierte natur, infarkt som lunge hemoptysis, svak temperaturøkning, dempet perkusjon lyd over et område av lunge og pleural friksjon transient støy. Pasienter med slike symptomer er i sengen i en semi-sittende stilling (orthopnea).

  Kardiovaskulær svikt hos barn

  Denne tilstanden i barndommen er preget av et brudd på blodsirkulasjonen av to faktorer:

  • redusert evne til hjertemuskulatur til kontrakt (hjertesvikt);
  • svekkelse av perifer vaskulær spenning.

  Det er sistnevnte tilstand som representerer kardiovaskulær svikt. Det er mer vanlig hos mer sunne barn i isolert form med asympatetikoni, og også som den primære sanne overvekt av den parasympatiske naturen til den vegetative delen av sentralnervesystemet.

  Men manifestasjonene av kardiovaskulær insuffisiens kan ha en sekundær karakter og utvikle seg som en konsekvens av ulike infeksjoner, patologiske prosesser i det endokrine systemet, sykdommer av ikke-smittsom etiologi med kronisk kurs.

  De ledende kliniske tegn på hjertesykdom hos barn inkluderer: forvelling med svimmelhet og vaso-vagal synkope. For tegn på hjertesvikt er karakteristisk:

  • kortpustethet
  • takykardi,
  • hepatomegali,
  • perifer ødem,
  • stillestående fenomener, med hjertet grenser utvidet med høye hjerte toner og kontraktile funksjon av myokardiet er svekket.

  Således gir kombinasjonen av begge former av sirkulasjonssvikt og å bestemme en karakteristisk tilstand som hjerte-insuffisiens. Denne tilstanden hos barn skyldes brudd på hemodynamikk i hjertet og periferien som et resultat av en reduksjon av hjertemuskelenes evne til å kontrakt.

  I dette tilfellet er hjertet ikke i stand til å overføre blodstrømmen fra venene til en normal hjerteutgang. Dette er grunnlaget for alle kliniske symptomer på hjertesvikt, som hos barn er uttrykt i to former: akutt og kronisk. Barnets OSN utvikler seg som en følge av hjerteinfarkt, valvulære defekter, brudd på LV-vegger, og kompliserer også CHF.

  Av hensyn til barn kardiovaskulær sykdom inkluderer hjertemisdannelser med medfødt etiologi (nyfødte), myokarditt, tidlig og sen manifestasjon (spedbarnsalder), ervervet valvulær karakter, en akutt form av myokarditt.

  Kardiovaskulær svikt hos barn er klassifisert i venstre ventrikulær lesjon og høyre ventrikulær. Men svært ofte kan man finne totalt (samtidig brudd) av CH. I tillegg innebærer sykdommen tre stadier av nederlag.

  Ved førstnevnte blir latent form av patologi notert og avsløres bare ved utførelse av fysiske handlinger. Ved andre stagnasjon i ICC og (eller) i CCB, preget av symptomer i ro. I det andre trinn (A) i stedet for svakt forstyrres hemodynamikk i en hvilken som helst av QA, og i det andre trinn (B) er en dyp brudd hemodynamiske prosesser som involverer begge kretser (ICC og BPC).

  Det tredje trinn av kardiovaskulær sykdom hos barn manifestert ved degenerative forandringer i mange organer, og dermed forårsaker alvorlig hemodynamisk ustabilitet, endringer i stoffskiftet og irreversibel patologi i vev og organer.

  Den generelle klinikken for kardiovaskulær insuffisiens hos barn består av utseende av dyspnø, først med fysisk anstrengelse, og så ser det ut til absolutt hvile og øker med forandring av barnets kropp eller samtale.

  Åndedrett begynner å bremse, hvis det er samtidige patologier i hjertet, så selv i en horisontal stilling. Slik oppretter slike barn med denne anomali en posisjon som ortopedi, de er mye roligere og lettere i denne tilstanden.

  I tillegg er barn med denne diagnosen utsatt for rask tretthet, de er svært svake og de blir forstyrret av søvn. Deretter hostes cyanose. Selv besvimelse og sammenbrudd er mulig.

  Førstehjelp

  Å utføre et sett med tiltak som er førstehjelp, er rettet mot gjenopprettingsprosesser, samt å redde en persons liv under angrep av kardiovaskulær insuffisiens.

  Det er denne hjelpen som kan være av en art, både gjensidig hjelp og selvhjelp, hvis det ikke finnes noen i nærheten eller pasientens tilstand tillater ham å utføre disse aktivitetene før legene ankommer. Pasientens liv avhenger av hvor raskt og riktig første førstehjelp er gitt i tilfelle kardiovaskulær insuffisiens.

  Til å begynne med er det viktig å vurdere pasientens tilstand og bestemme hva som skjedde med ham, og deretter begynne å yte den nødvendige hjelpen. På tidspunktet for synkope hos pasienter med hjerte-kar-insuffisiens bevissthet kan være skjult eller helt tapt, kunne han føle hvirvlende hodet og ringing i ørene, og deretter kvalme og økt peristaltikk.

  • blek hud,
  • ekstremitetens kulde,
  • dilaterte elever,
  • reaksjon på lys i live,
  • puls med svak fylling,
  • trykket er redusert, og pusten er overfladisk (varighet - 10-30 sekunder eller to minutter, som avhenger av årsaken).

  Taktikken for å hjelpe med hjerte-svikt består av: Først må pasienten plasseres på ryggen og senke hodet litt, For det andre, løsne porten og gi tilgang til luften; For det tredje, å bringe en vifteformet bomullsull med ammoniakk til nesen og dryss deretter ansiktet med kaldt vann.

  Når sammenbrudd oppstår, som er kjennetegnet ved fallet av vaskulær tone, tegn til oksygenmangel i hjernen, undertrykkelse av mange viktige funksjoner i kroppen og et fall i blodtrykket, må man også for å gi førstehjelp.

  I dette tilfellet ser offeret ut:

  • svak, hodet hans spinner,
  • Han ryster og det er en chilliness,
  • temperaturen synker til 35 grader,
  • Ansiktsfunksjoner pekte,
  • lemmer er kalde,
  • hud og slimete blek med gråaktig nyanse,
  • På pannen og templene er det en kald svette,
  • Bevisstheten er bevart,
  • pasienten er likegyldig overfor alt,
  • tremor av fingre i hender,
  • puste grunne,
  • Det er ingen kvelning,
  • puls svak,
  • takykardi.

  I dette tilfelle er det nødvendig å eliminere den utløsende faktor for denne type av sirkulasjonssvikt i skipene (rus, akutt blødning, hjerteinfarkt, akutte sykdommer somatiske organer, endokrine og neural patologi).

  Da skal pasienten legges horisontalt med den hevede enden; Fjern knusende klær for frisk luft; varme pasienten med varmere, varm te eller gni lemmer med fortynnet etylalkohol eller kamfer.

  Hvis det er mulig, bør du umiddelbart innføre Koffein Kordiamin eller subkutant, og i alvorlige tilfeller - eller intravenøst ​​Korglikon Strofantin med en løsning av glukose, adrenalin eller efedrin subkutant.

  I tilfelle av sjokk, er akutt sykehusinnleggelse nødvendig for å redde offerets liv. Støt - denne spesielle reaksjonen av kroppen til virkningen av en ekstrem stimulus, er preget av en skarp undertrykkelse av alle vitale funksjoner i kroppen.

  I den første perioden av sjokk observert hos en pasient kroppstemperatur, agitasjon, angst, blekhet, Cyanotiske lepper og negle phalanxer, takykardi, mild kortpustethet, er blodtrykket normalt eller forhøyet. Med den dypere sjokktrykket begynner å falle dramatisk, senkes temperaturen, takykardi øker, noen ganger vises avdød lapper, oppkast og diaré (ofte blodig), anuria, blødning inn i slimhinner og indre organer.

  Ved levering av medisinsk behandling i sjokk av en smittsom toksisk karakter, administreres intravenøst ​​Prednisolon, Trisol og Contrikal. Kardiovaskulær svikt er også preget av slike angrep som hjerteastma og lungeødem.

  Med hjerteastma, når kvelning preges av åndedrettsvev og ledsaget av frykt for død, er pasienten tvunget til å sitte mens han senker bena ned. Hans hud er cyanotisk i det øyeblikket og er dekket med kald svette. Ved begynnelsen av angrepet er det tørr hoste eller hoste med dårlig sputum.

  Åndedrettsenhet samtidig øker kraftig, med et lengre boblende, hørbar i en avstand på BH 30-50 per minutt, øker puls og blodtrykket økes. Tiltakene til nødkraft i hjertestans omfatter: legens anrop og trykkmåling. Så sitter pasienten og senker bena nedover.

  Gi tabletten Nitroglycerin under tungen (hvis systolen ikke er mindre enn hundre, gjenta prosedyren etter femten minutter). Deretter fortsetter å legge venøse slep i tre lemmer (under inguinal folder femten centimeter under skjøten på skulderen til ti) og en årepresse fjernes etter femten minutter, og anvendes i det følgende den rundt ikke mer enn en time.

  Om mulig, sett banker eller varme fotbad. Deretter påføres oksygen med defoamers gjennom nasalkatetret ved hjelp av en alkoholoppløsning av angiomfosilan. Når lungeødem også kalle for en lege, å måle blodtrykk, gi en sittende stilling med benene ned, og deretter plassere en tilstrammende på tre lemmer, gitt nitroglyserin, anvendes varme fotbad og oksygenbehandling, og deretter fortsette å gi medisinsk behandling med innføringen av de nødvendige forberedelser.

  Alle andre tiltak for å gi legehjelp ved tegn på kardiovaskulær insuffisiens bør utføres på et sykehus i en spesialisert institusjon.

  Diagnostikk av patologi

  Alle pasienter med tegn på kardiovaskulær svikt bør gjennomgå en fullstendig undersøkelse for å fastslå graden av forstyrrelse av funksjonen og årsaken til forekomsten.

  Først blir undersøkelsen og innsamlingen av en anamnese gjort, hvorfra hovedårsaken til sykdommen blir ganske forståelig. En laboratorieanalyse av blod og urin bør også utføres. Det vil tillate å evaluere funksjonene til hovedkroppsystemene.

  Instrumentelle diagnosemetoder inkluderer:

  1. EKG, som kan vise arytmi, hypertrofi, iskemi og andre endringer i hjertemuskelen. Om nødvendig, er det vanlige EKG suppleret med en sammenbrudd med fysisk aktivitet.
  2. Ultralyd (ekkokardiografi) vil vise mer detaljert strukturen i hjertemuskelen, dysfunksjonen av ventiler og området med svekket sammentrekning.

  Ved å gjøre det, blir alle parametere vurdert, noe som ofte gjør at du kan finne årsaken til denne patologiske tilstanden.

 • MR i hjertet utføres mindre hyppig enn de to første studiene. Generelt tjener det til å identifisere brudd på den anatomiske strukturen i hjertet og dets ventiler.
 • Radiografi utføres nøye, da det i denne sykdommen kan oppstå sekundære endringer i åndedrettsorganene (hydrothorax, venøs lunger, ødem, lungebetennelse).

  I tillegg er det en synlig økning i hjertet på roentgenogrammet.

 • Ventrikulografi brukes til å bestemme den mest nøyaktige definisjonen av myokarddysfunksjon.
 • Ultralyd av magen er nødvendig for å utføre for studier av indre organer og omfanget av deres sekundære deformasjon.
 • Behandling av kardiovaskulær svikt

  I de senere år, er de viktigste legemidler for behandling av kardiovaskulære sykdommer anses å være ACE-hemmere (enalapril, Berlipril, lisinopril). Disse stoffer kan forårsake utvidelse av blodårer, redusere perifer vaskulær motstand, noe som letter arbeidet til hjertet ved å skyve dem inn i blodet.

  De gjenoppretter nedsatt funksjon av fartøyets indre skall. Angiotensin converting enzyme hemmere er foreskrevet for nesten alle pasienter. I noen pasienter brukes betablokkere (metoprolol, konkor, carvedilol).

  De reduserer hjertefrekvensen, reduserer oksygen sulten i hjertemuskelen, reduserer blodtrykket. Andre klasser av narkotika brukes også. Det er svært viktig at pasienten skal kontakte en lege til tiden, hele tiden under oppsyn.

  Sunn livsstil, riktig og balansert kosthold, regelmessig fysisk øvelser, alle disse forebyggende tiltak, og det er det beste behandlingsalternativet for hjertesvikt, som den beste måten å forebygge forekomst av sykdommen - dette er å hindre det.

  I de mest ekstreme tilfeller utføres kirurgisk inngrep. Å behandle hjertesvikt, muligens ved hjelp av tradisjonell medisin, men jeg vil gjerne si at det ville være bedre å konsultere en kardiolog, fordi feil behandling kan forårsake stor skade.

  Enhver person bør veiledes i symptomene og behandlingen av hjertesvikt, slik at om nødvendig ta nødhjelp og gi førstehjelp. Indikatorer for sykehusinnleggelse av pasienten kan være karakteristiske tegn på tilstedeværelse av akutt hjertesvikt, de første manifestasjonene av en slik sykdom hos en sunn person som befinner seg i alderskategorien.

  Ved ineffektivitet av terapeutisk behandling av smertefulle symptomer og mangel på kompensasjon for kronisk form av sykdommen, kan pasienten også henvises til et sykehus.

  Hvis symptomene på akutt insuffisiens ikke observeres, og den permanente sykdommen er i kompensasjonsstadiet, utføres behandlingen av ambulant. Når en person opplever symptomer på kardiovaskulær svikt, foreskriver en spesialist et bestemt sett tiltak som en person som lider av en slik sykdom, bør følge med.

  Av stor betydning er det næringsstoff-modus, må dietten være tilstede i produkter som har en høy prosentandel av kalium, ved deteksjon av hjertesvikt hos en pasient sterkt begrenset bruken av salt til den, er også nødvendig å overvåke mengden av væske som absorberes, og ikke overskrider de tillatte grenser.

  Du kan ikke gi opp fysisk aktivitet, men visse tiltak er nødvendige, men de bør være tydelig doseavhengige, avhengig av pasientens individuelle tilstand. Pasienten er også foreskrevet spesielle legemidler av medisinsk karakter, hvis positive innflytelse på økningen i forventet levetid og kvaliteten er allerede bevist.

  I tilfelle av signifikant ødem diuretika anbefales, kan pasienten drikke urter som har vanndrivende egenskaper. Det er også mulig å bruke kirurgiske metoder for å hjelpe de som lider av hjertesvikt, ofte settes en hjertepacemaker inn eller kirurgi utføres for å utføre myokardial revaskularisering.

  Representanter for begge kjønn er utsatt for hjertesvikt. Tegn på hjertesvikt hos kvinner kan finnes på forskjellige måter, men kvinner diagnostiserer vanligvis en kronisk form av sykdommen.

  Symptomer kan oppstå etter en tilstrekkelig lang tid, men ikke bekymre deg for mye en kvinne, slik at kvinnen er i stand til å ikke umiddelbart søke råd hos en profesjonell, hva reduserer sjansene for full frihet fra sykdom.

  Ofte er diagnosen kun etablert når det allerede er et utvilsomt klinisk bilde av sykdommen, men gjenopprette fra en slik helseforstyrrelse i slike tilfeller er betydelig vanskeligere. Hos menn er det imidlertid tydeligere problemer med hjerteaktivitet, akutt svikt, slik at sykdommen diagnostiseres raskere.

  Hvis en person ikke anser de første tegn på hjertesvikt som noe ubetydelig og straks rushes til en spesialist for å gjennomføre en passende undersøkelse, øker han dermed sannsynligheten for tidlig diagnose av sykdommen.

  Det er kjent at moderne litteraturbehandling i begynnelsen av hjertesvikt er i stand til å gi gode resultater. Progresjon av sykdomsforløpet med riktige tiltak av påvirkning på kroppen vil bli redusert, slik at prognosen for en slik pasient vil bli gunstigere for fremtiden.

  Tidlig appell til legen øker pasientens sjanser for et fullt og langt liv i hjertesvikt, i dag er en slik diagnose ikke en skjebnesvangre setning.

  Men uakseptabelt løp sykdom, ignorerer åpenbart forstyrrende "bells" på den delen av kroppens egne, en person bare forverrer deres tilstand og miste håpet om en normal, lykkelig liv uten et massivt hjerteinfarkt, som faktisk er uunngåelig i fravær av riktig behandling.

  Kompleks av stoffer i behandling

  Med en slik patologi som kardiovaskulær svikt, bør behandlingen bestå av et kompleks av stoffer som virker på symptomene på sykdommen. Med denne granen utnevnes en standard kardiologisk gruppe:

  1. Diuretika (klortiazid, hypoklorotiazid, furosemid, spironolakton).
  2. ACE-hemmere (enalapril, lisinopril, berlipril og andre).
  3. Blokkere av kalsiumkanaler (nefidipin, verapamil, amlodipin).
  4. Blokkere av beta-adrenerge reseptorer (sotalol, metoprolol og andre).
  5. Antiarrhythmics i henhold til indikasjoner (uten indikasjon ved bruk av diuretika bør tas asparks for å stabilisere kaliumbalansen).
  6. Hjerte glykosider (digitalis, strophanthin digitoxin).

  Disse legemidlene for hjertesvikt er alltid foreskrevet av lege og bør tas i henhold til hans anbefalinger.

  Dosering, diett og en rekke stoffer er foreskrevet strengt etter undersøkelsen og graden av mangel. Den akutte hjelpen ved hjertesvikt skjer således bare ved akutt patologi.

  I kronisk form er det ikke nødvendig med akutt sykehusinnleggelse, siden kontroll av tilstanden oppnås ved kompetent terapi med farmakologiske legemidler. Derfor må pasienten strengt følge anbefalingene fra den behandlende legen.

  Folkebehandling

  La oss vurdere noen oppskrifter:

  1. Rødder av valerian, anisfrukter, melissablader og hule krydderurter er blandet. Alt dette brygges med et glass kokende vann og insisterte i en halv time, deretter filtrert. Å spise om dagen.
  2. Ta en spiseskje tørrpresset hagtornefrukt, brygg et glass kokende vann og to timer med infusjon. Bruk to spiseskjeer to ganger daglig før måltider.
  3. Bland de to delene av urtehestetallet, tre deler av hermittens fjelljurt, fem stykker hagtornsblomster.

  To teskjeer av denne blandingen brygges et glass kokende vann, insistert i to timer, filtrert. Å spise om dagen.

 • En spiseskje bær av en viburnum å lage med en liter kokt vann, kok ti minutter, belastning og tilsett tre spiseskjeer av honning. Spis et halvt glass tre ganger om dagen.
 • Tre spiseskjeer av St. John's wort brygges med to briller med kokende vann. Insister tjue minutter og filter. Spis et halvt glass i en halv time tre ganger om dagen før måltider.
 • En kopp kokende vann for å lage en teskje lilje-of-the-dalen blomster, insisterer en halv time, kjøle ned, drenere. Spis en spiseskje tre ganger om dagen i en halv time før måltider.
 • En spiseskje gressmoderbrygger brygger et glass kokende vann, insisterer en halv time og belastning. Trykk på råvarer. Infusjon bringe til volumet av glasset. Spis 1/3 kopp to ganger om dagen i en time før måltider.
 • Ta tretti gram fersken, svisker og hogge dem. Legg til en sitron. Den resulterende blandingen skal plasseres i kjøleskapet. Spis 2 ss en gang daglig på tom mage i tre uker.
 • Prognose og forebygging

  Gjenopprette og overleve med kardiovaskulær svikt har bestemte grenser. En femårig overlevelsesmargin er i gjennomsnitt 50% av pasientene.

  Mer avanserte spådommer påvirkes av alvorlighetsgraden av hjertesvikt, samtidige sykdommer, etterlevelse av kostvaner, riktig livsstil, endring av hvile og aktivitet, full søvn.

  Stressfulle situasjoner er helt utelukket. En ugunstig prognose forventes i løpet av sykdomsstadiet III. Tidlig behandling av koronar hjertesykdom, hypertensjon, kjøpt hjertesykdom og andre sykdommer.

  Å velge sammen med en lege det beste regimet av dagen, ta medisiner, besøke en kardiolog hjelper til å unngå et ugunstig utfall. Lytt til hjertet ditt, beskytt det fra stressende situasjoner, og det vil redde livet ditt.

  Les Mer Om Fartøyene