Hva er de viktigste faktorene i utviklingen av hjerte-og karsykdommer

Årsakene til CVD er vanlig og kjent for alle, men ikke alle tar hensyn til betydningen av disse faktorene.

Mange bruker hele helgen på sofaen og ser på et TV-program, ikke glemmer å bli forsterket med brus og smørbrød.

Den mest forferdelige tingen som kan skje er utviklingen av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. De har en ledende posisjon blant sykdommer når det gjelder antall dødsfall og utbredelse.

På grunn av den forandrede livsstilen til mennesker ble sykdommen utbredt i slutten av XX - tidlig XXI århundre.

Kardiovaskulære sykdommer

Først etter å ha studert de generelle egenskapene kan vi snakke om årsakene til kardiovaskulær sykdom. Blant dem er 5 forskjellige grupper:

 • arteriell sykdom;
 • sykdommer i årer;
 • koronararteriesykdom;
 • hjertesykdom;
 • hjerteinfarkt.

Arterier, som regel, bærer blod, mettet med oksygen. Derfor fører deres sykdommer til mangel på oksygen i vevet, i avanserte tilfeller kan det utvikle sår og gangren. Årene bærer blod fra vevet, mettet med karbondioksid.

Venøs trombose i ekstremiteter er utbredt, noe som fører til nummenhet. Koronarbeholdere forsyner blod til hjertemuskelen. Hvis de virker feil, kan angina forekomme.

Hjertesykdom kan være forbundet med en lidelse i sine muskler, kar eller ventiler. Siden livet til en person er direkte avhengig av hjerteets arbeid, kan feil i hans arbeid raskt føre til døden. Infarkt - nekrose av vev som følge av feil blodtilførsel, mangel på oksygen.

Sedentary livsstil

Det menneskelige behov for fysisk anstrengelse er veldig enkelt. Menneskekroppen ble dannet som et resultat av evolusjonens århundrer.

Gamle folk flyttet mye. De trengte det for å overleve, slik at sirkulasjonssystemet utviklet seg i henhold til disse belastningene.

Aktivitetsnivået falt så fort at hun ikke hadde tid til å tilpasse seg det.

Hjertet er et organ helt sammensatt av muskelvev. Alle vet at musklene blir skumle uten riktig fysisk anstrengelse. På grunn av forkortelse kan det ikke lenger fungere fullt ut.

Fra fysisk anstrengelse er fartøyene også avhengige. Med utilstrekkelig aktivitet reduseres tonen, dette kan føre til åreknuter.

Også blodet strømmer langsommere, plakkene bygger opp på veggene, hindrer bevegelsen, og dermed oppstår arteriosklerose.

Dårlige vaner

Røyking og alkohol - du kan si de viktigste årsakene til sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Disse dårlige vaner har en negativ innvirkning på hele kroppen, men er spesielt farlig for sirkulasjonssystemet, siden de raskt kan føre til døden ved å handle på den. Alle vet om dette uten unntak, men få mennesker legger stor vekt på.

Når du røyker, kommer du inn i menneskekroppen slik giftstoffer som hydrocyansyre, karbonmonoksid, nikotin, etc. Det er svært få av dem fra en sigarett du røyker, men mange røyker det en dag i dusinvis av år.

Som følge av røyking, smalner lumen på fartøyene, noe som senker blodstrømmen og fører til en sammenbrudd i arbeidet. Deres elastisitet minker, innholdet av kolesterol i blodet øker.

Risikoen for blodpropp øker også på grunn av kombinasjonen av blodceller (blodplater, røde blodlegemer, leukocytter) med røykstoffer.

Alkohol absorberes raskt inn i blodet, under påvirkning, øker beholderne kunstig, trykket faller, og nok oksygen kommer ikke inn i vevet. Da er de kraftig smale, på grunn av slike hyppige endringer, blir deres elastisitet tapt.

Etylalkohol eller etanol, som er en del av alkoholholdige drikker, ødelegger også konvoluttene av erytrocyter som bærer oksygen på den, de holder seg sammen og kan ikke lenger utføre sine funksjoner.

Emosjonelle belastninger

Nervesystemet styrer og interagerer med alle andre organer og system av organer i menneskekroppen. Følelser påvirker ofte sirkulasjonssystemet.

For eksempel rødmer en person fra forlegenhet eller skam, når blodet flyter til personen, ekspanderer fartøyene. Og under spenningen og angst øker hjertefrekvensen.

Det er en oppfatning at stress påvirker en person negativt. Dette er ikke helt sant, denne reaksjonen er nødvendig for å redde livet.

En annen ting er at etter at det krever emosjonell utslipp, hvile som den moderne personen mangler.

Her igjen er det verdt å nevne fysisk anstrengelse, som er den beste hvile etter det erfarne stresset.

I den moderne verden, som samsvarer med nedgangen i fysiske, følelsesmessige belastninger øker. Medier, Internett, daglig stress fører til frustrasjon av nervesystemet.

Som et resultat kan hypertensjon og aterosklerose forekomme med alle de følgende konsekvensene.

Forstyrrelse av det endokrine systemet

Det endokrine systemet påvirker menneskekroppen ved hjelp av hormoner som når sitt mål (det ønskede organet) med en blodstrøm. Hennes frustrasjon fører uunngåelig til utseende av hjertesykdommer og blodårer.

Kvinnelige hormoner, østrogener opprettholder et normalt nivå av kolesterol i blodet. Med en nedgang i antallet under normen, er det risiko for å utvikle aterosklerose.

Vanligvis påvirker dette problemet kvinner som har nådd klimaks.

Kvinner som tar hormonelle prevensjonsmidler er i fare på grunn av økningen i blodviskositeten. Følgelig øker muligheten for blodpropper.

Adrenalin og norepinefrin påvirker det autonome nervesystemet. Det første hormonet får hjertet til å slå oftere, øker blodtrykket. Den er produsert under stressende situasjoner.

Den andre - tvert imot, reduserer hjertefrekvensen og senker blodtrykket. Brudd på produksjonen av minst ett av disse hormonene kan føre til alvorlige problemer.

Hvordan kan du ikke spise

Å spise "forbudt" mat i overflødige mengder fører til fedme og økt kolesterol. Disse to faktorene kan betraktes som separate årsaker til forekomsten av kardiovaskulære sykdommer.

I overvektige mennesker arbeider hjertet med en ekstra belastning, noe som fører til gradvis utmattelse. Fett deponeres ikke bare på sidene, men også på veggene på karene og til og med i hjertet, noe som gjør det vanskelig å redusere dem.

På grunn av dette øker blodtrykket - og hypertensjon, åreknuter, etc., vises.

Forhøyede nivåer av kolesterol fører til dens avsetning på veggene til karene og reduserer deres elastisitet, dannelsen av plaques.

Som et resultat kan blodet ikke normalt bevege seg langs dem, det er mangel på oksygen i vevet og forgiftningen med karbondioksid og andre stoffer som normalt transporteres bort av blod.

Som regel mangler folk, hvis ernæring er langt fra sunn, de nødvendige vitaminer og sporstoffer.

De kan være svært viktige for kardiovaskulærsystemet.

For eksempel styrker kalium veggene i blodårene, C-vitamin nærer hjertemuskelen, og magnesium normaliserer trykket.

Andre faktorer for utvikling av kardiovaskulær sykdom

Det er mange andre grunner for utviklingen av kardiovaskulære sykdommer. De er mindre vanlige, men ikke mindre viktige.

 1. Infeksjoner (revmatisme, Staphylococcus aureus). Patogener kan være bakterier og virus.
 2. Medfødte patologier (aortisk åpen kanal).
 3. Overdreven støy, vibrasjon. Dette påvirker arbeidstakere i farlige næringer.
 4. Skade. For eksempel, mye blodtap.
 5. Innflytelse av sykdommer i andre systemer. Diabetes mellitus, et økt nivå av glukose i blodet ødelegger små kapillærer, noe som gjør gassutvekslingen vanskeligere.
 6. Paul. Ifølge statistikk er menn sykere sykere med CVD.
 7. Age. Folk over 45 år er mer sannsynlig å lide av disse sykdommene.
 8. Arvelig disposisjon. Åreknuter er arvet, noe som reduserer risikoen for utseende kan være. Men dette er mye vanskeligere for en person som er genetisk utsatt for ham, enn sunn i denne forbindelse.

Kardiovaskulære sykdommer er svært farlige og kan skyldes hverdagslige vaner.

Røyking, alkohol, ubalansert kosthold og mangel på fysisk aktivitet er hovedårsakene til vaskulær og hjertesykdom.

Hvis du vil forlenge livet ditt og bli sunt, vurder hva sykdommene er. Prøv å minimere virkningen av disse faktorene. Alt er i dine hender.

Symptomer på hjerte-og karsykdommer

Mange kardiologer er overbevist om at spredning av kardiovaskulære sykdommer blir epidemi. Dette er betalingen for evolusjon, sivilisasjon og fremgang. Hjertebehandling er den viktigste komponenten i kampen mot problemet. Men dette tiltaket vil kun virke hvis sykdommen er tilstrekkelig forhindret og tidlig diagnose.

Systematikk av hjertesykdommer

Avhengig av funksjonene ved sykdomsutbrudd og sykdom, refereres hjertet til flere hovedtyper:

 • medfødt (anatomisk skade på hjertet, dets ventiler eller fartøy legges under intrauterin utvikling);
 • reumatisk (hjertesykdom dannes på grunn av betennelse i bindevevet etter faryngitt eller ondt i halsen fremkalt av en av de typene streptokokker);
 • funksjonell (forstyrrelse av hjertemuskelen fører ikke til organiske endringer);
 • Aterosklerotiske (kroniske endringer i koronararterier), som inkluderer sykdommer forårsaket av høyt blodtrykk;
 • syfilittisk (skade på hjertemuskelen ved syfilis).

Viktig! En av de viktigste årsaker til sykdommen i det kardiovaskulære systemet - dets kroniske "underbelastning".

Årsaker til hjertesykdom

Årsakene til kardiovaskulære sykdommer er forskjellige, hver art har spesifikke risikofaktorer. Men det er en rekke faktorer som er felles for alle brudd på hjertemuskulaturen. Hjertets tilstand påvirkes av:

 1. Infeksjoner og virus. Noen ganger får mikroorganismer som fremkaller betennelse tilgang til hjertet. Ubehandlede virale og bakterielle sykdommer kan føre til irreversible patologier i hjertet;
 2. Sykdommer i ryggraden. Vertebral kolonnen inneholder mange nerveender, skader som kan provosere vaskulære sykdommer og påvirke hjertefunksjonen.
 3. Fysisk inaktivitet. En stillesittende livsstil fører til tap av elastisitet av fartøy og deres atrofi;
 4. Ubalansert ernæring. For fet, salt, krydret mat provoserer dannelsen av kolesterol i blodet, og mangel på proteiner fører til atrofi av musklene i hjertet;
 5. Fedme. Overvekt er vanligvis ledsaget av en metabolsk lidelse. For å forsyne kroppen med nok oksygen, virker hjertet på grensene for mulighetene;
 6. Misbruk av alkoholholdige drikkevarer. Alkohol provoserer utviklingen av hypertensjon og dannelsen av blodpropper;
 7. Tobaksrøyking. Det fører til vasospasme, avsetning av kolesterol på veggene og oksygen sult;
 8. Psyko-emosjonell overbelastning. Stress, depresjon, følelsesmessige utbrudd aktiverer nervesystemet. Utslipp av adrenalin bidrar til økning i hjertefrekvens og akselerasjon av metabolisme. Som et resultat blir trykket økt, fartøyene deformeres;
 9. Arvelighet. Genetiske faktorer påvirker responsen av en bestemt organisme til en ekstern effekt.

De viktigste symptomene på hjertesykdom

Kardiovaskulære lidelser er ledsaget av manifestasjoner som ligner symptomene på andre sykdommer. Rådgivning av kardiolog er det beste å gjøre i en slik situasjon. Angst symptomer, muligens medfølgende hjerte-og karsykdommer:

 • hoste. Hvis den er tørr og ikke tar seg tilbake når pasienten ligger ned
 • blek hud. Vises med spasmer av blodårer, inflammatorisk prosess i hjertet;
 • rask tretthet. Hvis det blir ledsaget av en dårlig drøm, vil det føre til tap av konsentrasjon av oppmerksomhet, noen ganger - en tremor av ekstremiteter, en hjertesykdom;
 • høy kroppstemperatur. Ledsager betennelsesprosesser i hjertemusklen, noen ganger forårsaker feber;
 • økt trykk. Det kan forårsake blødning i hjernen;
 • en sjelden eller rask puls. Satellitten i prosessene forårsaker skade på hjerteaktiviteten;
 • hevelse. Det er forårsaket av nyreproblemer forårsaket av hjertesvikt;
 • hyppig svimmelhet. Tegn på høyt blodtrykk
 • kortpustethet. Det er kjent for angina og hjertesvikt;
 • kvalme og oppkast. De er forårsaket av nærhet av den nedre delen av hjertet og magen;
 • "Osteochondrosis" smerte. Det er registrert i ryggsøylens område, i venstre hånd;
 • smerte i brystbenet. Smerten er åpenbar eller ikke, vondt eller manifestert i spasmer - det første tegn på hjertesykdom.

Tegn på kardiovaskulær sykdom er et påskudd for et øyeblikkelig besøk til en lege. Bare han vil kunne vurdere symptomene på hjertesykdom.

Viktig! Ødem i hjertesykdom er ikke den eneste manifestasjonen av sykdommen. Selv før hevelse, kan du se andre tegn på hjertesvikt.

Funksjoner av vanlige hjertefeil

Smerte i brystbenet er typisk for mange sykdommer, og ikke bare kardial. Traumer, nevrologiske skader, sykdommer i luftveiene og fordøyelsessystemet, lidelser i lokomotoriske apparater har et lignende symptom.

Kun en behandlende lege kan gjøre en nøyaktig diagnose, men det er også karakteristiske tegn:

 • iskemisk hjertesykdom. Smerte er gitt i hendene, halsen, halsen, ryggen. Psykosomatisk spiller en stor rolle når det danner grunnlaget for utvikling.
 • hjerteinfarkt. Angrepet varer i omtrent en halv time, og medisinering hjelper ikke. Smerten vokser, men noen ganger er det ikke noe (med diabetes);
 • arytmi. Det er en følelse av å "hoppe ut" av hjertet. Hos noen pasienter forekommer symptomene på sykdommen episodisk eller vises ikke i det hele tatt;
 • skade på hjerteventilene. Det er en følelse av tyngde i brystbenet ved å inhalere den kule luften. Symptomer på nedfallet av ventiler reflekterer ikke blemishåndet - de kan ikke være i pasienten. Og omvendt - ganske alvorlige tegn på sykdommen kan ødelegge livet til en nesten sunn person;
 • hjertesvikt. Hyppige uregelmessige hjertebevegelser. Noen ganger er sykdommen ledsaget av alle symptomene, men hjertet fungerer som det skal. Og det skjer omvendt - det er nesten ingen tegn på en sykdom, men hjertet er slitt ut;
 • medfødte hjertefeil. Symptomene på sykdommen kan ikke være, det oppdages uventet bare under medisinsk undersøkelse.

Viktig! Systematikk og farmakologi av medisinske legemidler som brukes til behandling av hjertet, er gitt i "Rasjonal farmakoterapi av hjerte-og karsykdommer." Å være en instruksjon for spesialister, "Rasjonal farmakoterapi av hjerte-og karsykdommer » tilrettelegger en bestemt tilnærming til valg av et legemiddelpreparat og en behandlingsregime.

Et sykt hjerte: "mann" og "kvinnelige symptomer"

Det er lagt merke til at mønsteret av hjertesykdom påvirkes av pasientens kjønn: symptomer og behandling er noe annerledes. Menn blir syk oftere - vanligvis etter 40 år. Kvinner er i fare etter 55 år når nivået av østrogen reduseres. Tegn på hjertesykdom hos menn manifesteres, som i læreboken.

Hos kvinner har sykdommen en rekke forskjeller:

 • smerte manifesterer seg litt;
 • halsbrann, kvalme, kolikk prevail;
 • Smerter er vanligvis lokalisert i ryggen, i hendene, mellom skulderbladene;
 • hoste oppstår ofte;
 • Det er et klart forhold mellom emosjonelle utbrudd og utbruddet av et hjerteinfarkt.

Samtidig er hjertekirurgi hos menn mer effektiv enn hos kvinner; medisiner er mer effektive ved bruk.

Hvis elektrokardiogrammet er laget, så snart de første symptomene på kardiovaskulære sykdommer oppstår, vil sjansen for å etablere en korrekt diagnose øke betydelig.

Hjerteproblemer og "interessant situasjon"

Med bruk av moderne legemidler kan kvinner med hjertesykdom tolerere en sterk baby. Men det er visse nyanser. Under graviditeten blir en pasient med hjertesvikt mer og mer sliten, selv om hun ikke spenner opp og feeds riktig. Spesiell medisinsk kontroll faller på 28-34 uker med graviditet, hjertet i fremtidens mor jobber med slitasje.

Lesjonene forårsaket av innsnevring av lumen av hjerteventilene under graviditeten øker. På den skadede ventilen er det dessuten en økt belastning på grunn av økt frekvens av hjertesammensetninger.

En kvinne med revmatisk hjerte endres før forventet graviditet viser en operasjon på mitralventilen. Det kan gjøres under graviditet, men manipulering på det åpne hjertet vil øke risikoen for abort og tidlig fødsel.

Viktig! I psykosomatikk er hjertet godt egnet til gunstige effekter når det gjelder yoga og aktiv meditasjon.

De viktigste syndromene av hjertesykdom

I sykdommer i kardiovaskulærsystemet, blir tegn på sykdommer ofte gruppert i syndromer. Disse er liknende komplekser assosiert med enhet av patogenesen:

 1. Syndrom av akutt koronarinsuffisiens. Det er en feil i blodtilførselen til hjertet, noe som fører til myokardiell iskemi og akkumulering av melkesyre. Det manifesteres av irritasjon av nerveender, hvilke pasienter oppfatter som smerte;
 2. Syndrom av arteriell hypertensjon. Blodtrykket stiger (140/90 mm Hg og over). Primær hypertensjon oppstår uten organiske årsaker, sekundær - i nederlag av nyrene og det endokrine systemet;
 3. Syndrom av arytmi. Oppstår etter inflammatoriske forandringer i myokardiet og brudd på ernæringen eller etter lesjoner i systemet for regulering av hjerteaktivitet;
 4. Syndrom av kardiomegali. Hjertet er betydelig forstørret, hjertesvikt og arytmi manifesteres;
 5. Syndrom av hypertensjon av en liten sirkel av en sirkulasjon. Økt trykk i lungens fartøy;
 6. Kronisk lungehjerte. Hjertets høyre hjerte øker. Oppstår etter en lungesykdom eller med feil respiratorisk gassutveksling;
 7. Syndrom av sirkulasjonsfeil. Insuffisiens kan være kardial og vaskulær.

Viktig! På bakgrunn av sykdommer i det autonome nervesystemet kan det utvikles hjerte-vegetasjons-vaskulær dystoni, noe som manifesteres av hjertesykdommer.

Nødhjelp for et hjerteinfarkt

Hjertesykdom oppfører seg uforutsigbart Den første hjelpen med hjertesykdom, gjengitt i tide, kan redde pasientens liv. Hvis du har symptomer på et hjerteinfarkt, trenger du:

 • ring en lege;
 • frigjøre bryst og nakke av en person, legg det ned;
 • sikre mottak av nødvendige stoffer (nitroglyserin, Validol);
 • i pasientens ubevisste tilstand - å gjøre kunstig åndedrett og indirekte hjertemassasje;
 • grind lemmer.

Hvis en av familiemedlemmene er syk, skal resten av husstanden vite grunnleggende regler for førstehjelp for kardiovaskulære sykdommer. Pleieprosessen spiller en enorm rolle i behandlingen av akutte hjertesykdommer.

Viktig! Pleieprosessen tilrettelegger pasientens eksterne reaksjon på den deklarerte diagnosen.

Behandling av hjertesykdommer

Basert på diagnosen er riktig behandling foreskrevet. Noen ganger er det kombinert med kosthold og et spesielt treningsprogram, som utføres under tilsyn av en lege. I noen former for kardiovaskulære lidelser blir massasje brukt. Med sykdommer i kardiovaskulærsystemet, forbedrer massasje blodsirkulasjonen, øker tonen i hjertet.

Behandle hjertesykdom lenge, noen ganger - til slutten av livet. Vanlige medisinske konsultasjoner og behandlingstilpasninger er nødvendig. Ved akutt eller alvorlig sykdom i sykdommen, kan kirurgisk inngrep - ventilproteser, implantering av hjertestimulerende eller aortokoronære skakering være indikert.

En lege kan anbefale en psykolog til en pasient, fordi psykologisk rehabilitering av sykdommer i kardiovaskulærsystemet er noen ganger viktig. Anbefalingene om forebyggende behandling og om nødvendig anbefalinger om behandling av kardiovaskulære sykdommer i sanatorier vil bli gitt.

"Hjerte" planter

Hjemme er fytoterapi brukt til å behandle og forebygge sykdommer i kardiovaskulærsystemet:

 • beroligende planter (zyuznik, verbena);
 • planter med antisklerotisk, vasodilaterende virkning (anis, humle, hagtorn, pastinett, fennikel, periwinkle);
 • planter som forhindrer blodpropp og trombusdannelse (akacia, hvit blodorm, kastanje).

Gunstig påvirke pasientens rom citron, smaker av poppel, lilla eukalyptus, laurbær. Phytoncides av disse plantene forbedrer trivsel, stimulerer arbeidskapasitet.

Viktig! Mange farmasøytiske preparater rettet mot behandling av kardiovaskulære sykdommer utvikles på grunnlag av medisinske planter.

Psykosomatikkene til hjerte-og karsykdommer er enkle og komplekse på samme tid. Hjertet identifiserer kjærlighet, og blod er glede. Hvis det ikke finnes det ene eller det andre i livet, samler hjertet seg og blir isete. Blodet bremser seg. Tilnærming anemi, sklerose av blodårer, hjerteinfarkt. Livet vri pasienten i en ball. Og denne ballen er så stor at den ikke lar ham se glede som er rundt ham.

Kardiovaskulære sykdommer

Kardiovaskulære sykdommer er faktisk patologiske prosesser som utvikles i sirkulasjonssystemet. De er klassifisert i hjertesykdommer, arterier og årer. For tiden er det en økning i forekomsten av denne nosologiske gruppen av sykdommer, som er relatert til de spesifikke egenskapene til ernæring, nervøs og psykologisk overutnyttelse og andre faktorer.

Serebral angiodystonia er en fokal eller systemisk svekkelse av blodstrømmen i hjernen, som skyldes en reduksjon eller økning i tonen i dets kar. Vene i vener eller arterier er ikke i stand til å tilpasse seg endrede forhold, noe som fører til at blodtilførselen til hjernen endres. Pasienter med denne diagnosen klager over hyppig hodepine eller en progressiv migrene.

Hypertensjon - er en av de mest hyppig diagnostisert sykdommer i det kardiovaskulære system, som er kjennetegnet ved en vedvarende økning i blodtrykket (i løpet 140/90 mmHg..) I den systemiske sirkulasjon. Denne tilstanden er en ledende faktor i utviklingen av komplikasjoner fra hjerte, nyrer og hjernen og kan føre til tap av syn. En langvarig økning i trykket kalles vanligvis hypertensiv sykdom.

Varicer (åreknuter) - en irreversibel sykdom i blodårene, hvor det er en økning av deres diameter, vegg tynning, dannelse av varicer, ødeleggelse av ventilene.

Bradykardi er et brudd på hjertets rytme, som manifesteres av en reduksjon i dens sammentrekninger til mindre enn 60 slag per minutt. En slik tilstand er ikke en egen sykdom, men anses som et symptom eller en normal reaksjon på ytre stimuli. Nedenfor er informasjonen om bradykardie symptomer og behandling beskrevet mer detaljert.

Sinus bradykardi i hjertet er en slags arytmi, den karakteristiske egenskapen som er reduksjonen i hjertefrekvensen. I denne patologiske tilstanden er det et brudd på automatiskiteten til sinusnoden (sjåførens hjerterytme).

Sinus bradyarytmi i hjertet er en sykdom hvor en reduksjon i antall hjerteslag er registrert under 60 slag per minutt på grunn av sinusknutens patologiske aktivitet.

Stroke - utvikling av akutt sykdom i hvilken det er et brudd eller okklusjon trombe (fullstendig eller delvis) av cerebral fartøy, med ytterligere tap av nerveceller i det berørte området og utseendet av en rekke lokale (fokale) symptomer reflekterende nedsatt funksjon av et hjerneområde (henholdsvis strek lokalisering ).

Hypertensiv sykdom er en sykdom med kronisk bane, det viktigste symptomet som er en vedvarende og langvarig økning i blodtrykket med det tilsynelatende fraværet av en synlig årsak til økningen.

Revmatisk hjertesykdom - det er en sykdom hvor betent bindevev sine membraner, dannet revmatiske knuter med påfølgende arrdannelse og utvikling av cardio.

Iskemisk hjertesykdom (IHD) er en patologisk tilstand forbundet med blodstrømningsforstyrrelser i kardiomyocytter av varierende alvorlighetsgrad på grunn av koronararteriesykdom. Det er en ubalanse mellom innkommende mengde oksygen og næringsstoffer og de metabolske behovene til kardiomyocytter.

Hjertesvikt er en patologi av funksjonen av kardiovaskulærsystemet, hvor mengden blod pumpet gjennom hjertet reduseres betydelig, som følge av at kroppen mottar utilstrekkelig oksygen og næringsstoffer.

Hypertensjon - en patologisk tilstand hvor det er en sporadisk eller permanent økning i blodtrykk over 140/90 mm Hg, som er fylt med potensielle komplikasjoner fra den side av kardiovaskulære, nervøs, respiratoriske og urin systemer, og kan være dødelig.

Atrieflimmer av hjertet, ellers kjent som atrieflimmer - dette er en av de mest vanlige hjertesykdom hvor forstyrret normal hjerterytme, der er en kaotisk sammentrekning og magnetisering av de enkelte fibrene i atria, noe som skaper effekten av atrial hjertevev.

En aneurisme av cerebral fartøyene er en lokal eller diffus utvidelse av hjernehinne lumen med fremspringet av sin vegg.

Hemorragisk slag er en akutt forekomst av cerebral sirkulasjon, som skyldes en spontan (men ikke traumatisk) blødning i kranets hulrom. Denne patologiske tilstanden er ledsaget av endringer i strukturen i hjernevævet og / eller dets membraner, samt vedvarende nevrologiske lidelser av varierende alvorlighetsgrad.

Iskemisk slag er en patologisk svekkelse av sirkulasjonen av hjernevævet forårsaket av okklusjon av hjernehulene og ledsaget av hjernenes død.

Fallot (TF) tetralogi er en kompleks medfødt misdannelse av det menneskelige hjerte, som består av fire anatomiske defekter. Sykdommen provoserer utviklingen av hjerte dysfunksjon.

Nevrologisk dystoni er en primær funksjonell patologisk tilstand preget av funksjonsnedsettelser fra det kardiovaskulære, respiratoriske og autonome nervesystemet. Ledsaget av asteni og redusert motstand mot påvirkning av psyko-emosjonell og fysisk anstrengelse.

Kardiovaskulære sykdommer: Årsaker, symptomer og diagnose, behandlingsmetoder og forebygging

Kardiovaskulære sykdommer er et brudd på optimal funksjon av hjerte og blodkar i kroppen, som i dag er hovedårsaken til tidlig død av mennesker over hele verden.

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) dør et gjennomsnitt på rundt 20 millioner mennesker hvert år fra verden, en befolkning i nesten hele landet.

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet: arter

Alle kardiovaskulære sykdommer har sine egne spesifikasjoner til tross for det faktum at organer og vev av lesjoner alltid er de samme: hjertemuskelen og blodkarene. I stor grad kan de alle deles som følger:

2. Koronar hjertesykdom - brudd på blodtilførselen til hjertemuskelen.

3. Sykdommer i perifere kar - arteriets patologi, som gir blod til ben og hender.

4. Hjertefeil (medfødt og oppkjøpt) - forskjellige deformasjoner av hjertets strukturelle elementer.

5. Reumatisk carditt - patologi av hjerteventiler og hjerte muskel som følge av revmatiske angrep.

6. Trombose av blodårer - dannelse av blodpropp i blodårene, som kan bevege seg til lungene og hjertet.

7. Stroker og hjerteinfarkt oppstår som følge av utilstrekkelig blodgass til hjerte eller hjerne.

Årsaker til kardiovaskulære sykdommer

Vårt kardiovaskulære system i utviklingsprosessen har vedtatt nåværende skjema i lang tid, og siden da endrer det praktisk talt ikke. Og vår livsstil har kun gjennomgått betydelige endringer de siste 50 årene.

Derfor årsaken nummer 2 sykdommer i kardiovaskulærsystemet - dette er for stor nervebelastning per person.

Symptomer og diagnose av kardiovaskulære sykdommer

Noen ganger kan disse eller andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet være asymptomatisk, og plutselig "streik" en person, men dette er vanligvis en konsekvens av hans feil livsstil. Men i de aller fleste tilfeller manifesterer kardiovaskulære sykdommer seg med følgende symptomer:

- ubehagelige opplevelser og somatikk av forskjellig karakter midt i brystet;

- Somatics i venstre skulder, armer, tilbake og til og med i kjeften;

- mulig pusteproblemer;

- svimmelhet og kortvarig bevissthetstap

- svakhet i ansiktet og venstre side av kroppen;

- plutselig følelsesløp i ansiktet;

- tap av koordinering;

- alvorlig hodepine.

Så blir slike metoder brukt til å diagnostisere kardiovaskulærsystemet, slik som:

- overvåking av blodtrykk;

- magnetisk resonansbilder.

Behandling av kardiovaskulære sykdommer

Legen-kardiologen er engasjert i behandling av slike sykdommer. Det er han som etter diagnose av kardiovaskulær sykdom har rett til å velge metode og metode for behandling. Vær så snill, husk dette, og aldri gjør selvmedisinering, ikke hør på råd fra "godt ønske", disse problemene skal håndteres av en profesjonell.

Når du har mistanke om kardiovaskulær sykdom, kontakt legen din med det samme. I en tidligere fase av sykdommen begynner du behandlingen, jo mer effektiv og vellykket blir det - dette er et aksiom.

- kardiotonisk (gjenopprette myokardens tone);

- vasodilatorvirkning (navnet snakker for seg selv)

- antisklerotisk virkning (redusere blodkolesterol);

- vanndrivende virkning (rense kroppen av toksiner);

- beroligende handling (beroligende nervesystemet).

Men det må huskes at bruken av medisiner fører til bivirkninger, og dette må tas i betraktning.

Forebygging av hjerte-og karsykdommer

Her vil vi fokusere på forebyggende tiltak av generell karakter for alle typer kardiovaskulære sykdommer. Her er de:

2. Leder en aktiv livsstil, flytt mer, besøk svømmebassenget eller treningsstudioet, hvile også aktivt, gjør kveldsvandring for søvn eller jogging.

3. Kjør hardt for kroppen din. Bad og kontrastdusj er de beste middelene til disse formålene.

4. Kardiovaskulære sykdommer vil fortsette å true deg hvis du ikke gir opp drikking og røyking. Disse dårlige vaner er nesten de viktigste årsakene til koronar hjertesykdom.

5. Revidere dine livsprinsipper, bli en optimist og utelukk deg fra livet stress og depresjon.

Forebygging av kardiovaskulære sykdommer ved hjelp av overføringsfaktor

Vi ønsker å gjøre deg bekjent med det unike immunforberedelsen - Overføringsfaktor Cardio. Det unike ved dette stoffet er i sin høyeste effektivitet når det brukes i den komplekse behandlingen av kardiovaskulære sykdommer og deres forebygging.

Grunnlaget for dette legemidlet er immunmolekyler, som er bærere av kroppens "immunforsvar". Å komme inn i kroppen utfører de følgende funksjoner:

- "huske" alle de fremmede elementene som forårsaker hjerte- og karsykdommer, og metoder for å kontrollere dem, og når disse elementene dukker opp igjen, identifiserer overføringsfaktorene dem og styrer immunforsvaret for å ødelegge dem.

- eliminere alle skader i strukturen av DNA, som er årsaken til sykdommer i kardiovaskulærsystemet;

-"undervise" kroppens immunceller til alle metoder for å bekjempe utenlandske elementer.

Denne "algoritmen" av innvirkning er iboende bare i denne immunmodulatoren, og dette er det som bestemmer dets høye effektivitet. Analoger Overføringsfaktor Cardio til dato i verden der.

Tula: (4872) 36-15-40; +7 (950) 915-87-72;

I det 20. århundre har dødsfall fra sykdommer endret seg over hele verden. Hvis før de viktigste dødsårsakene var smittsomme sykdommer, ble de nå erstattet av ikke-smittsomme sykdommer, kardiovaskulære sykdommer (mer enn 50%), traumer (ca. 20%) og kreft (15%). I Russland er dødeligheten fra kardiovaskulære sykdommer enda høyere.

Først av alt bør det bemerkes dreven spenning (hypertensjon), som oppstår hos pasienter som gjennomgår alvorlige psykiske traumer, eller som har opplevd alvorlige og langvarige opplevelser. For det andre bør det bemerkes som årsak til sykdommer i det kardiovaskulære systemet aterosklerose, noe som fører til koronar hjertesykdom (aterosklerose forårsaker samme til slutt er ikke kjent, bare predisponerende faktorer). Det er også årsakene til sykdommer i det kardiovaskulære systemet infeksjon - er først av alt, beta-hemolytiske streptokokker gruppe A, som forårsaker reumatisk feber, zelenyaschy Streptococcus, Enterococcus, Staphylococcus aureus, forårsaker bakteriell endokarditt, myokarditt, perikarditt.

Som en årsak er det nødvendig å utelukke bruddene på intrauterin utvikling, noe som resulterer i utvikling av medfødte hjertefeil (åpen aortakanal, ikke-åpning av det ovalte vinduet og andre).

Også årsaken kan være traumer (akutt blodtap), som et resultat av hvilken akutt kardiovaskulær svikt utvikler seg. En annen årsak til noen sykdommer kan være andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet, for eksempel utviklingen av kronisk hjertesvikt i myokarditt, iskemisk hjertesykdom.

I tillegg til hovedårsakene er det fortsatt mange faktorer som skyldes at det er en disposisjon for visse sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Dette bør omfatte:

 • arvelig predisposisjon (nærvær av sykdom i nære slektninger),
 • feil livsstil (røyking, alkohol, manglende overholdelse av arbeid og hvile regimer, stillesittende livsstil),
 • Underernæring (overdreven inntak av mat som inneholder animalsk fett, bordsalt),
 • brudd på lipidmetabolismen,
 • endringer i funksjonen av det endokrine systemet (overgangsalderen),
 • fedme
 • sykdommer i organer av andre systemer (kolelithiasis, hiatal brokk, magesykdommer, diabetes mellitus),
 • skadelige produksjonsfaktorer (støy, vibrasjon).

Ifølge en fersk undersøkelse (mars 2011), publisert i tidsskriftet "Clinical hemorheology og mikrosirkulasjonen" (Clinical Hemorheology og Microcirculation), mottak av en rekke legemidler som øker væskeansamling i kroppen, kan øke risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Denne egenskapen er besatt av mange antidiabetika. Ved å øke væskeretensjonen øker risikoen for atherosklerose og dermed risikoen for hjerteinfarkt, hjerteinfarkt og slag.

Denne effekten kan imidlertid unnslippe legens oppmerksomhet, siden disse stoffene ikke øker blodtrykket, sier studieleder Robert P. Blankfield.

Forsker regner med at hans arbeid vil bidra til at Kontoret for kontroll av Food and Drug Administration (FDA) vil nøye teste nye legemidler, tar hensyn til den potensielle risikoen for hjertesykdom og slag i deres mottak.

I tillegg antas det at FDA vil revurdere narkotika som allerede er på det farmasøytiske markedet, og personer med diabetes Blankfield foreslår at man legger større vekt på livsstilsendringer som kan forbedre tilstanden sin enn å ta medisiner.

Ifølge US Centers for Disease Control kan 2-timers økter med moderat intensitetsøvelse hjelpe mennesker med diabetes å justere blodsukkernivå, blodtrykk og vekt. Og dette vil igjen redusere risikoen for kardiovaskulære sykdommer som ofte forekommer i denne befolkningsgruppen betydelig.

En av de viktigste er en klage av smerte i hjertet, som for forskjellige sykdommer vil ha en annen karakter. De kan være plassert bak brystbenet eller litt til venstre og gi i det venstre skulder, hals, venstre arm (angina), kan være meget intens og langt frem (hjerteinfarkt) kan forekomme under fysisk anstrengelse eller emosjonelt stress (koronar hjertesykdom ) eller alene (myokarditt), men det bør huskes på at årsaken til smerter i hjertet kan bli skadet interkostalrom muskler, nerver, pleura, sykdommer i tilstøtende organer (diafragmabrokk, kolecystitt, mavesår, magekreft).

Svært ofte er det et annet symptom - dyspnø, som oppstår når hjertefunksjonen er utilstrekkelig. Med sin alvorlighetsgrad kan man dømme graden av sirkulasjonsfeil. I utgangspunktet skjer det bare med fysisk stress, klatring av trapper eller oppoverbakke, med rask gangavstand. I neste stadium vises dyspnø med liten fysisk aktivitet, under samtalen, etter å ha spist mens du går. Og i siste skritt blir det konstant observert i ro.

Ofte klager pasienter på hjerteslag, mens de føler økt og rask hjertekollisjon (myokarditt, hjerteinfarkt, hjertefeil), uregelmessigheter i hjertearbeidet (arytmi).

Ved alvorlig hjertesvikt utvikler pasienter hevelse på beina.

En rekke symptomer avsløres også når pasienten undersøker pasienten. Pasientens situasjon: Ligge i sengen med høyt hode eller ben senket ned (med kronisk hjertesvikt), sett litt bøyd fremover (med perikarditt).

Hudfarge: purpur-rød kinn, blålig lepper, nesetippen og lemmer i mitralstenose, aorta-defekter med blek, cyanose, kombinert med blekhet ved innsnevring munningen av pulmonal stammen og lungearterien trombose. Mer ved undersøkelse kan avsløre krympede time arterie pulse forbedrede carotis i hypertensjon og en rekke andre funksjoner.

Med palpasjon: forskyvning av apikal impuls (hypertrofi i hjertet), pulsering av aorta (aorta aneurisme).

Slagverk (tapping): Du kan bestemme hjertets grenser og dermed identifisere hypertrofi.

Auskultasjon (lytting). Endringer i lyden toner: svekkelsen en tone (for mitral- og aorta ventiler), får en tone (med en stenose av den venstre atrioventrikulær åpningen), dempning 2 toner (med aortisk insuffisiens, hypotensjon), få ​​2-toner (med hypertensjon, pulmonal hypertensjon). Split tone: 1 splitt tone (med grenblokk), en splittet tone 2 (munn aortastenose, hypertensjon). Også auscultation kan høre forskjellige lyder (systolisk bilyd ved aortastenose eller pulmonal tamme, med mitral- og trikuspidalklaff, diastolisk støy ved å begrense den venstre eller høyre atrioventrikulær zheludochkovgo hull perikard friksjon perikarditt, plevroperikardialny friksjonsstøy i løpet av betennelse pleura rett ved siden av hjertet).

Instrumentelle metoder for å studere kardiovaskulærsystemet.

Den vanligste og enkle instrumentelle undersøkelsesmetoden er et elektrokardiogram (en metode for grafisk registrering av elektriske fenomener som oppstår i hjertet under aktiviteten). En svært viktig metode for registrering av hjerterytmeforstyrrelser (arytmier) og diagnostisering av hjerte-karsykdommer (koronar hjertesykdom). Også gjenspeiler elektrokardiogrammet økningen (hypertrofi) av hjertehulene. Men for all verdien av denne metoden, må det sies at EKG skal vurderes bare under hensyntagen til de kliniske dataene (klager, undersøkelser, etc.), da ulike patologiske prosesser kan føre til lignende endringer.

Vektor kardiografi er en metode for romlig studie av det elektriske feltet i hjertet.

Ekkokardiografi er den viktigste moderne metoden for å undersøke hjertet. Det hjelper med å diagnostisere hjertefeil.

Fonokardiografi er en metode for opptak av lydfenomener som oppstår i hjertet, et vesentlig tillegg til hjertets auskultasjon, fordi med det høres det lyd som ikke oppfatter personens øre.

Metoder for å studere hemodynamikk og funksjonell tilstand av kardiovaskulærsystemet.

Bestemmelse av blodstrømningshastighet: prøve med magnesiumsulfat (normalt 10-15 sekunder), og prøven med eter (norm 4-8 sekunder) lobelinovaya prøve (8-10 sekunder) og den andre, den øker i feber, hypertyroidisme, anemi, defekter avtar med hjerte, hjerteinfarkt.

Bestemmelse av systolisk og minuttvolum av blod. Systolisk (slag) volum - mengden av blod som hjertet utstøtes inn i blodstrømmen ved hver av sine reduksjon (50 - 75 ml), minuttvolum - mengden av blod skyves ut av hjertet i 1 minutt (3,5 til 6,0 L). Disse indikatorene reduseres med hjerteinfarkt, hjertefeil.

Bestemmelse av massen av sirkulerende blod, i norm 2-5 l (i gjennomsnitt 75 ml per 1 kg kroppsvekt), øker det med hjertesvikt, reduseres med blodtap. For å vurdere den funksjonelle tilstanden til kardiovaskulærsystemet, brukes prøver med fysisk anstrengelse, en ortostatisk test, en pust-holdetest.

Lyden av hjertet, denne metoden lar deg måle blodtrykk, undersøke gass sammensetningen av blod i individuelle hulrom i hjertet og store fartøy, og mer. Røntgenundersøkelse av hjertet og blodårene er et av de ledende stedene blant instrumentelle metoder for å studere kardiovaskulærsystemet. Og en mer moderne metode er magnetisk resonansavbildning av hjertet og karene med kontrastmidler. Fra laboratoriemetoder bruk den generelle analysen av urin, den generelle analysen av et blod, den biokjemiske analysen (definer ulike enzymer (fraksjoner LDH, KFK)).

Endring av livsstilen er grunnlaget for forebygging av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. For tiden er det mye vitenskapelig begrunnet bevis på at ved å endre livsstilen er det mulig å redusere nivået av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Dette røykeslutt, redusere alkoholforbruk, normalisering av overvekt (spesielt fedme), øket fysisk aktivitet, endring i diett (redusere saltinntaket, øke inntaket av matvarer som inneholder kalium, en økning i dietten av grønnsaker, frukt, fisk). Også forebyggende tiltak inkluderer en rettidig og tilstrekkelig behandling av smittsomme sykdommer (for å unngå fremtidige komplikasjoner av kardiovaskulærsystemet), spesielt angina.

Ved forekomst av eventuelle problemer som er forbundet med organene i det kardiovaskulære systemet, forsøke å umiddelbart kontakt med en lege, og ikke selvmedisinering, folkemedisin (det er, selvfølgelig, nyttige, men som et supplement til medisinsk behandling). Forebyggende medisinske undersøkelser, som bør gjennomføres årlig, selv i mangel av klager, med obligatorisk inkludering av fluorografi i thoracic hule, elektrokardiografi, ultralydsdiagnostikk. Når man observerer disse forebyggende tiltakene, er det mulig å unngå eller avdekke kardiovaskulærsystemets patologi.

Ernæring for sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Personer med sykdommer i det kardiovaskulære systemet generelt oppfordres til å spise mer frukt og grønnsaker, sjømat, og begrense inntaket av animalsk fett, annet enn at det er en spesiell diett, som skal brukes i behandling av sykdommer i hjerte-karsystemet som høyt blodtrykk, hjertesvikt. Disse diettene er hovedsakelig basert på det faktum at det er nødvendig å redusere væskeforbruk, (opp til 500 - 600 ml per dag i hjertesvikt) og natriumklorid (koksalt av 1-2 gram per dag), og næringsmidler må inneholde en stor mengde vitaminer, men det bør ikke føre til oppblåsthet. Pasienter med hjerteinfarkt i den akutte perioden av sykdommen foreskrives en diett med en begrensning av total kaloriinntak.

Akutt revmatisk feber

Kroniske reumatiske hjertesykdommer

Sykdommer preget av høyt blodtrykk

Iskemisk hjertesykdom

Forstyrrelser i lungehjernen og lungesirkulasjonen

Andre hjertesykdommer

Sykdommer i arterier, arterioler og kapillærer

Sykdommer i vener, lymfekar og lymfeknuter, ikke klassifisert annet sted

Andre og uspesifiserte sykdommer i sirkulasjonssystemet

 • hoved~~POS=TRUNC
 • sykdom
 • Sykdommer i hjertet og blodårene

Kardiovaskulær sykdom forårsaker

I det 20. århundre har dødsfall fra sykdommer endret seg over hele verden. Hvis før de viktigste dødsårsakene var smittsomme sykdommer, ble de nå erstattet av ikke-smittsomme sykdommer, kardiovaskulære sykdommer (mer enn 50%), traumer (ca. 20%) og kreft (15%). I Russland er dødeligheten fra kardiovaskulære sykdommer enda høyere.

Hovedårsakene til sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Først av alt bør det bemerkes dreven spenning (hypertensjon), som oppstår hos pasienter som gjennomgår alvorlige psykiske traumer, eller som har opplevd alvorlige og langvarige opplevelser. For det andre bør det bemerkes som årsak til sykdommer i det kardiovaskulære systemet aterosklerose, noe som fører til koronar hjertesykdom (aterosklerose forårsaker samme til slutt er ikke kjent, bare predisponerende faktorer). Det er også årsakene til sykdommer i det kardiovaskulære systemet infeksjon - er først av alt, beta-hemolytiske streptokokker gruppe A, som forårsaker reumatisk feber, zelenyaschy Streptococcus, Enterococcus, Staphylococcus aureus, forårsaker bakteriell endokarditt, myokarditt, perikarditt.

Som en årsak er det nødvendig å utelukke bruddene på intrauterin utvikling, noe som resulterer i utvikling av medfødte hjertefeil (åpen aortakanal, ikke-åpning av det ovalte vinduet og andre).

Også årsaken kan være traumer (akutt blodtap), som et resultat av hvilken akutt kardiovaskulær svikt utvikler seg. En annen årsak til noen sykdommer kan være andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet, for eksempel utviklingen av kronisk hjertesvikt i myokarditt, iskemisk hjertesykdom.

I tillegg til hovedårsakene er det fortsatt mange faktorer som skyldes at det er en disposisjon for visse sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Dette bør omfatte:

 • arvelig predisposisjon (nærvær av sykdom i nære slektninger),
 • feil livsstil (røyking, alkohol, manglende overholdelse av arbeid og hvile regimer, stillesittende livsstil),
 • Underernæring (overdreven inntak av mat som inneholder animalsk fett, bordsalt),
 • brudd på lipidmetabolismen,
 • endringer i funksjonen av det endokrine systemet (overgangsalderen),
 • fedme
 • sykdommer i organer av andre systemer (kolelithiasis, hiatal brokk, magesykdommer, diabetes mellitus),
 • skadelige produksjonsfaktorer (støy, vibrasjon).

* Noen stoffer kan øke risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag

Ifølge en fersk undersøkelse (mars 2011), publisert i tidsskriftet "Clinical hemorheology og mikrosirkulasjonen" (Clinical Hemorheology og Microcirculation), mottak av en rekke legemidler som øker væskeansamling i kroppen, kan øke risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Denne egenskapen er besatt av mange antidiabetika. Ved å øke væskeretensjonen øker risikoen for atherosklerose og dermed risikoen for hjerteinfarkt, hjerteinfarkt og slag.

Denne effekten kan imidlertid unnslippe legens oppmerksomhet, siden disse stoffene ikke øker blodtrykket, sier studieleder Robert P. Blankfield.

Forsker regner med at hans arbeid vil bidra til at Kontoret for kontroll av Food and Drug Administration (FDA) vil nøye teste nye legemidler, tar hensyn til den potensielle risikoen for hjertesykdom og slag i deres mottak.

I tillegg antas det at FDA vil revurdere narkotika som allerede er på det farmasøytiske markedet, og personer med diabetes Blankfield foreslår at man legger større vekt på livsstilsendringer som kan forbedre tilstanden sin enn å ta medisiner.

Ifølge US Centers for Disease Control kan 2-timers økter med moderat intensitetsøvelse hjelpe mennesker med diabetes å justere blodsukkernivå, blodtrykk og vekt. Og dette vil igjen redusere risikoen for kardiovaskulære sykdommer som ofte forekommer i denne befolkningsgruppen betydelig.

Symptomer som oppstår når kardiovaskulærsystemet påvirkes.

En av de viktigste er en klage av smerte i hjertet, som for forskjellige sykdommer vil ha en annen karakter. De kan være plassert bak brystbenet eller litt til venstre og gi i det venstre skulder, hals, venstre arm (angina), kan være meget intens og langt frem (hjerteinfarkt) kan forekomme under fysisk anstrengelse eller emosjonelt stress (koronar hjertesykdom ) eller alene (myokarditt), men det bør huskes på at årsaken til smerter i hjertet kan bli skadet interkostalrom muskler, nerver, pleura, sykdommer i tilstøtende organer (diafragmabrokk, kolecystitt, mavesår, magekreft).

Svært ofte er det et annet symptom - dyspnø, som oppstår når hjertefunksjonen er utilstrekkelig. Med sin alvorlighetsgrad kan man dømme graden av sirkulasjonsfeil. I utgangspunktet skjer det bare med fysisk stress, klatring av trapper eller oppoverbakke, med rask gangavstand. I neste stadium vises dyspnø med liten fysisk aktivitet, under samtalen, etter å ha spist mens du går. Og i siste skritt blir det konstant observert i ro.

Ofte klager pasienter på hjerteslag, mens de føler økt og rask hjertekollisjon (myokarditt, hjerteinfarkt, hjertefeil), uregelmessigheter i hjertearbeidet (arytmi).

Ved alvorlig hjertesvikt utvikler pasienter hevelse på beina.

En rekke symptomer avsløres også når pasienten undersøker pasienten. Pasientens situasjon: Ligge i sengen med høyt hode eller ben senket ned (med kronisk hjertesvikt), sett litt bøyd fremover (med perikarditt).

Hudfarge: purpur-rød kinn, blålig lepper, nesetippen og lemmer i mitralstenose, aorta-defekter med blek, cyanose, kombinert med blekhet ved innsnevring munningen av pulmonal stammen og lungearterien trombose. Mer ved undersøkelse kan avsløre krympede time arterie pulse forbedrede carotis i hypertensjon og en rekke andre funksjoner.

Med palpasjon: forskyvning av apikal impuls (hypertrofi i hjertet), pulsering av aorta (aorta aneurisme).

Slagverk (tapping): Du kan bestemme hjertets grenser og dermed identifisere hypertrofi.

Auskultasjon (lytting). Endringer i lyden toner: svekkelsen en tone (for mitral- og aorta ventiler), får en tone (med en stenose av den venstre atrioventrikulær åpningen), dempning 2 toner (med aortisk insuffisiens, hypotensjon), få ​​2-toner (med hypertensjon, pulmonal hypertensjon). Split tone: 1 splitt tone (med grenblokk), en splittet tone 2 (munn aortastenose, hypertensjon). Også auscultation kan høre forskjellige lyder (systolisk bilyd ved aortastenose eller pulmonal tamme, med mitral- og trikuspidalklaff, diastolisk støy ved å begrense den venstre eller høyre atrioventrikulær zheludochkovgo hull perikard friksjon perikarditt, plevroperikardialny friksjonsstøy i løpet av betennelse pleura rett ved siden av hjertet).

Instrumentelle metoder for å studere kardiovaskulærsystemet.

Den vanligste og enkle instrumentelle undersøkelsesmetoden er et elektrokardiogram (en metode for grafisk registrering av elektriske fenomener som oppstår i hjertet under aktiviteten). En svært viktig metode for registrering av hjerterytmeforstyrrelser (arytmier) og diagnostisering av hjerte-karsykdommer (koronar hjertesykdom). Også gjenspeiler elektrokardiogrammet økningen (hypertrofi) av hjertehulene. Men for all verdien av denne metoden, må det sies at EKG skal vurderes bare under hensyntagen til de kliniske dataene (klager, undersøkelser, etc.), da ulike patologiske prosesser kan føre til lignende endringer.

Vektor kardiografi er en metode for romlig studie av det elektriske feltet i hjertet.

Ekkokardiografi er den viktigste moderne metoden for å undersøke hjertet. Det hjelper med å diagnostisere hjertefeil.

Fonokardiografi er en metode for opptak av lydfenomener som oppstår i hjertet, et vesentlig tillegg til hjertets auskultasjon, fordi med det høres det lyd som ikke oppfatter personens øre.

Metoder for å studere hemodynamikk og funksjonell tilstand av kardiovaskulærsystemet.

Bestemmelse av blodstrømningshastighet: prøve med magnesiumsulfat (normalt 10-15 sekunder), og prøven med eter (norm 4-8 sekunder) lobelinovaya prøve (8-10 sekunder) og den andre, den øker i feber, hypertyroidisme, anemi, defekter avtar med hjerte, hjerteinfarkt.

Bestemmelse av systolisk og minuttvolum av blod. Systolisk (slag) volum - mengden av blod som hjertet utstøtes inn i blodstrømmen ved hver av sine reduksjon (50 - 75 ml), minuttvolum - mengden av blod skyves ut av hjertet i 1 minutt (3,5 til 6,0 L). Disse indikatorene reduseres med hjerteinfarkt, hjertefeil.

Bestemmelse av massen av sirkulerende blod, i norm 2-5 l (i gjennomsnitt 75 ml per 1 kg kroppsvekt), øker det med hjertesvikt, reduseres med blodtap. For å vurdere den funksjonelle tilstanden til kardiovaskulærsystemet, brukes prøver med fysisk anstrengelse, en ortostatisk test, en pust-holdetest.

Lyden av hjertet, denne metoden lar deg måle blodtrykk, undersøke gass sammensetningen av blod i individuelle hulrom i hjertet og store fartøy, og mer. Røntgenundersøkelse av hjertet og blodårene er et av de ledende stedene blant instrumentelle metoder for å studere kardiovaskulærsystemet. Og en mer moderne metode er magnetisk resonansavbildning av hjertet og karene med kontrastmidler. Fra laboratoriemetoder bruk den generelle analysen av urin, den generelle analysen av et blod, den biokjemiske analysen (definer ulike enzymer (fraksjoner LDH, KFK)).

Forebygging av sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Endring av livsstilen er grunnlaget for forebygging av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. For tiden er det mye vitenskapelig begrunnet bevis på at ved å endre livsstilen er det mulig å redusere nivået av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Dette røykeslutt, redusere alkoholforbruk, normalisering av overvekt (spesielt fedme), øket fysisk aktivitet, endring i diett (redusere saltinntaket, øke inntaket av matvarer som inneholder kalium, en økning i dietten av grønnsaker, frukt, fisk). Også forebyggende tiltak inkluderer en rettidig og tilstrekkelig behandling av smittsomme sykdommer (for å unngå fremtidige komplikasjoner av kardiovaskulærsystemet), spesielt angina.

Ved forekomst av eventuelle problemer som er forbundet med organene i det kardiovaskulære systemet, forsøke å umiddelbart kontakt med en lege, og ikke selvmedisinering, folkemedisin (det er, selvfølgelig, nyttige, men som et supplement til medisinsk behandling). Forebyggende medisinske undersøkelser, som bør gjennomføres årlig, selv i mangel av klager, med obligatorisk inkludering av fluorografi i thoracic hule, elektrokardiografi, ultralydsdiagnostikk. Når man observerer disse forebyggende tiltakene, er det mulig å unngå eller avdekke kardiovaskulærsystemets patologi.

Ernæring for sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Personer med sykdommer i det kardiovaskulære systemet generelt oppfordres til å spise mer frukt og grønnsaker, sjømat, og begrense inntaket av animalsk fett, annet enn at det er en spesiell diett, som skal brukes i behandling av sykdommer i hjerte-karsystemet som høyt blodtrykk, hjertesvikt. Disse diettene er hovedsakelig basert på det faktum at det er nødvendig å redusere væskeforbruk, (opp til 500 - 600 ml per dag i hjertesvikt) og natriumklorid (koksalt av 1-2 gram per dag), og næringsmidler må inneholde en stor mengde vitaminer, men det bør ikke føre til oppblåsthet. Pasienter med hjerteinfarkt i den akutte perioden av sykdommen foreskrives en diett med en begrensning av total kaloriinntak.

Sykdommer i sirkulasjonssystemet i henhold til ICD-10

Akutt revmatisk feber
Kroniske reumatiske hjertesykdommer
Sykdommer preget av høyt blodtrykk
Iskemisk hjertesykdom
Forstyrrelser i lungehjernen og lungesirkulasjonen
Andre hjertesykdommer
Cerebrovaskulære sykdommer
Sykdommer i arterier, arterioler og kapillærer
Sykdommer i vener, lymfekar og lymfeknuter, ikke klassifisert annet sted
Andre og uspesifiserte sykdommer i sirkulasjonssystemet

Les Mer Om Fartøyene