6 myter om aortokoronary shunting. Etter operasjonen vil det være mulig å leve b

Muligheten for å gjøre aortocoronary shunting (CABG) hos våre medborgere dukket opp nylig, og til og med ikke i det hele tatt. Men kandidatene.

Myte 1. Hjertet kan ikke stå

Faktisk. Frykt er hovedproblemet hos en person som har aortokoronær bypassoperasjon. Å takle det hjelper ønsket, hvis ikke for alltid, så glem det for tiden midlertidig. Forresten, det er smerte på mange måter som gjør at pasienten bestemmer seg for en operasjon.

Myte 2. Etter operasjonen må du "bære" deg selv som en krystallvase

Faktisk. Det er ikke slik. Vanligvis neste dag etter operasjonen advarer legen: Hvis det er liten bevegelse, er komplikasjoner som lungebetennelse mulig. Den opererte begynner umiddelbart å lære å snu seg i sengen, sitte ned...

Shunts brukes til dette, slik at pasienten kan gå uten å føle smerte. I begynnelsen hindrer selvfølgelig svakheten og smerten fra sømmen, men det er nødvendig å gradvis øke den fysiske belastningen. Og da vil de bevegelsene som forårsaket smerte før operasjonen bli gitt lett.

Myte 3. Smerter kan komme tilbake

Faktisk. Ikke vent på å returnere smerte, men det er bedre å forestille seg at det aldri eksisterte i det hele tatt. Men "feats" trenger ikke. Alt skal være moderat. Pasienten må sette virkelige mål: for eksempel, i dag og i morgen vil jeg passere 50 meter, de neste dagene - 75, da - 100...

Statistikken viser at ikke alle pasienter, selv etter CABG, klarer å bli kvitt angina pectoris. Og det er ikke overraskende: uansett hvor godt operasjonen er utført, er det bare ett av stadiene i behandlingen av koronar hjertesykdom. Legene har ennå ikke lært å rydde hjertets kar fra aterosklerotiske plakk - hovedårsaken til sykdommen. Derfor, selv etter en vellykket operasjon, kan omtrent halvparten av pasienter ha angina, manifestert av smerte bak brystbenet under fysisk anstrengelse. Men antall anfall og tatt tabletter etter CABG vil fortsatt være mindre. Så pasientens livskvalitet vil fortsatt bli bedre. Og viktigst, det vil være en mulighet til å forsinke begynnelsen av hjerteinfarkt, noe som betyr forlengelse av livet.

Myte 4. Etter CABG kan du leve som før

Faktisk. Akk, dette er ikke slik. Selv med et godt resultat av operasjonen, bør du prøve å strekke hendene og hele skulderbelte så lite som mulig. Dette skyldes et betydelig kirurgisk traume i brystområdet. Det anbefales å begrense løftingen av vekter. Også, vi må gi opp noen av hageselskapene.

Myte 5. Røyker påvirker hjertet etter at operasjonen ikke er sterk

Faktisk. Avslaget på røyking forlenger arbeidet i shunts i flere år. Tross alt varierer varigheten av shuntfunksjonen fra pasient til pasient. I gjennomsnitt er det 5-7 år. Denne perioden er i stor grad avhengig av hvor mye en person kan forandre sitt liv etter operasjonen, om han følger anbefalingene fra leger.

Riktig ernæring (diett med begrensning av animalsk fett), normalisering av kroppsvekt, tilstrekkelig fysisk aktivitet, inntak av alle nødvendige medisiner totalt, legger til flere år med aktivt og tilfredsstillende liv.

Myte 6. Etter operasjonen kan du leve uten rusmidler

Faktisk. Personer som har gjennomgått CABG, burde ikke slutte å ta medisiner. De fleste legemidler som foreskrives i dag etter operasjonen er avgjørende. For å redusere risikoen for å lukke shunts av blodpropp, må du ofte ta medisiner som reduserer blodproppene.

Forberedelser fra gruppen av betablokkere er nødvendige for å redusere hjertets overordnede arbeid. De reduserer blodtrykket og senker hjertefrekvensen. Imidlertid bør eventuelle endringer i behandlingen avtales med legen. Det er for risikabelt å håndtere slike problemer.

Aortokoronær bypass - pasient vurderinger

8. juni 2018 17:44

Forskjeller mellom europeere og afrikanere er forankret i hvordan immunforsvaret utviklet seg.

8. juni 2018 15:16

Pasienter med kreft i hode og nakke kan bli utsatt for mer alvorlig behandling.

7. juni 2018 17:54

En billig metode kan hjelpe leger bedre å diagnostisere og kontrollere sykdommen.

7. juni 2018 13:56

Død av prostatakreft er forbundet med røyking og kjemikalier er ikke bare tilstede i lungene, men absorberes i kroppen.

Hvis en aortokoronær bypass anbefales for en pasient med kranspulsårssykdom, vil vurderinger av pasienter som har gjennomgått et behandlingsforløp i Israel, være uvurderlige. Historien om mennesker visuelt demonstrerer medisinens tilstand i Russland og utlandet, beskriver underfettene av behandling, infrastruktur av klinikker, profesjonalitet av leger, kostnadene ved prosedyrer. I nettverket om operasjon av aortokoronære rangeringsrapporter finnes i spesialiserte fora der personer med lignende symptomer kommuniserer, deler historier om sykdomsutviklingen og fakta om vellykket kur, deres egen frykt og frykt. I miljøet for likesinnede mennesker er det lett å få støtte for å forstå folk. I denne artikkelen om koronararterie-bypass grafting pasientene vurderinger er samlet fra forskjellige kilder. Vi gjorde vårt beste for ikke å filtrere ut vurderingene, vi brukte ikke reklamemateriell, men de sanne historiene til gårsdagens pasienter.

KONTANT - hemmeligheten ligger i den positive

Føreren Alexander Shapovalov i en alder av 66 år gjennomgikk aortokoronær bypassoperasjon, hvis vitnesbyrd inspirerte ham med tillit før de medisinske manipulasjonene. Behandling var nødvendig etter to hjerteinfarkt. Den første skjedde i november 2006 og var en komplett overraskelse for Alexander og hans familie.

Før angrepet var det ingen symptomer: "... Jeg var aktiv, i etterspørsel på jobb og hjemme. Om en ugunstig sammenfelle av tilfeller ble kun indikert ved kortpustethet, hvesende lyder ved pust, smerte i brystet. Et par dager før angrepet oppstod en pamflet om hvordan man skal oppføre seg under et angrep. Det reddet livet mitt. Etter at jeg klarte å ringe en ambulanse, åpnet jeg døren før kreftene forlot meg, slik at legene kunne komme inn i leiligheten uten hindringer.

Brigaden tok meg til sykehuset, hvor jeg brukte 1,5 uker. Etter utslipp, rådde legen å gjennomgå angiografi av blodkar. Han lyttet uten å snakke. Jeg visste ikke at jeg så sterkt vil leve før jeg løp inn i trusselen om tidlig død. Undersøkelsen avslørte koronararterie okklusjon. Legene anbefalte CABG kirurgi på hjertet, vurderinger og prognoser var gunstige. Jeg hørte ikke på fagfolk og bittert betalt for min mistillid. Neste kom det andre angrepet, hvorpå jeg mirakuløst scrambled.

Kona insisterte på CABG-kirurgi, som hun grundig studerte på Internett, leste profilmaterialer, kommuniserte med mennesker som hadde opplevd ulykkelighet. Overgitt til overtalelse, bestemte seg for å gjennomgå shunting i Israel, selv om tidligere trodde at jeg vil leve så lenge som målt fra oven. Operasjonen ble utført i Assuta Clinic under intravenøs anestesi. Jeg våknet opp i intensivavdelingen, rundt ledningen, røret, full sterilitet.

Neste dag ble jeg overført til en vanlig menighet, hvor legene begynte å lære meg omgående hvordan jeg trente. Før det studerte jeg tilbakemeldingen på hjertekroken i hjerteforumet og så at pasientene skrev om den forestående tilbakegangen til det normale livet. Kroppen min vondt, jeg var ikke i humør, jeg ønsket å ligge og ikke flytte, men legen insisterte på øvelsene. På den første dagen for overføring til avdelingen satt jeg som sykepleieren justerte min seng.

Tre dager senere gikk jeg sakte rundt sengen. Kraftene var tilbake, føler seg bedre. Seks dager senere klatret jeg opp trappen og gikk ned. På den syvende dagen la de meg hjem. Jeg forventer ikke at spesifisiteten av koronar-arterie-bypass-grafting pasients responsene blir formidlet så nøyaktig. Faktisk, bare en uke etter den mest kompliserte intervensjonen av kirurger, og jeg ble sluppet hjem, hvor sykepleieren går til omsorg og behandling av såret, hvem kommer til å sjekke tilstanden. Først kunne jeg ikke engang tro det, men så tilbake, skjønte jeg at jeg gjorde mye om en uke, jeg tok seg bra igjen.

Leger en spesiell takk. Til tross for min motstand gjorde de forsiktig, men vedvarende jobben sin. De ga meg et rehabiliteringsprogram. Jeg dro hjem, følg nøye ordre fra leger. Den første gangen drakk han smertestillende medisiner på grunn av alvorlig smerte i brystet. Jeg husker hvordan sykepleieren sa - ikke vær en helt hvis det gjør vondt. Det er nødvendig å drikke stoffet og roe smerten.

En måned etter operasjonen ble jeg lov til å kjøre, men forbudet mot transport av passasjerer er ennå ikke løftet. De sa at de vil se på staten når de vil tillate dem å komme tilbake til deres plikter. Arret har allerede strukket og ser pent ut. Nesten såret såret på beinet, hvor venen ble trukket tilbake. Leser om bypasstransplantasjon av koronararterie, pasienters kommentarer om sex, jeg la merke til at personer som har gjennomgått operasjon er interessert i dette problemet. Interessant, men etter det første hjerteinfarkt, ønsket jeg ikke engang å tenke på intimitet. Min kone og jeg er 44 år, i løpet av denne tiden vokste hun fett og gir ikke noe slikt ønske, som før. Men etter CABG begynte jeg å ha intimitet med hver dag som gikk forbi sterkere.

Jeg kan gi tilbakemelding på min CAS-operasjon på mine egne inntrykk. Gjennom behandlingsperioden prøvde jeg ikke å miste hjertet, men tvert imot, å joke, le, være positiv. Jeg prøvde ikke å tenke på en mulig komplikasjon, siden shunting slutter å være en eksotisk operasjon, og ble en standard prosedyre. Jeg håper at i Russland snart vil medisinivået nå israelsk. Jeg tror det positive hjalp meg til å takle situasjonen. Leger fra Assuta gjennomførte arbeidet med riktig kvalitet. Jeg er glad, jeg planlegger å leve så lenge som mulig. Og selvfølgelig viste legene ferdigheter, noe som gir meg muligheten til å glede meg hver dag. "

Aortokoronær bypass - vurderinger av eldre pasienter

For tre år siden møtte Igor Ivanovich først kortpustethet og en følelse av klemming i brystet. Da bestemte han seg for at i 71-årsalderen føler alle på den måten - dette er uunngåelig manifestasjon av alderdom. Korostelev I.I. bemerket: "... Jeg har aldri vært syk, har alltid bodd på føttene, tok ikke sykefravær og dro av helsehensyn. Og så ble jeg vridd, at styrken ikke var å motstå. Jeg bestemte meg for at det skulle være slik, det er på tide å gå på pensjon. Jeg har spilt fotball hele mitt liv, men i det siste har det blitt vanskelig å bevege seg rundt på banen for å slå ballen. Min kone mistenkte umiddelbart at noe var galt, sa at nektelsen av spillet for meg som en katastrofe av universell skala for andre.

Igjen på banen opplevde jeg et sterkt hopp i press, venner ringte for ambulanse. På sykehuset gjennomgikk jeg kateterisering av fartøy under ultralydkontroll, og bekrefter således at fartøyene i hjerteområdet er godt tilstoppet med plakk, som forhindrer at blodet strømmer fritt, forsyner hjertet med oksygen og mate med nyttige stoffer. Legen anbefalte CABG kirurgi på hjertet - anmeldelsene inspirerte tillit. På grunn av alder var jeg redd for å gjøre i Russland, og legene gjorde det ærlig klart at utfallet av operasjonen var uforståelig, da det kunne oppstå komplikasjoner.

Besluttet på en tur til Israel. Der i mange år har eldre pasienter blitt tatt uten frykt for farlige farer. Og prosentandelen av overlevelse og gunstig utfall i Israel er mye høyere enn i russisk medisin. Avtalt med koordinatene om turen, tok dokumentene på helsetilstanden og gikk til behandling i Assuta klinikken. Legen foreslo at jeg utfører en operasjon på slaghjertet. Jeg leser om vurderinger om driften av CABG, da jeg nesten ikke kunne forestille meg hvordan prosedyren vil bli utført. Jeg fant informasjon at det er lettere for kirurgen å kontrollere situasjonen når muskelen slår. Derfor opererte doktoren på meg uten å slå av hjertet mitt. Under prosedyren følte jeg ikke noe ubehag og smerte.

Etter operasjonen ble min kone overrasket over at jeg kjente familie og venner tilbake i intensivavdelingen, hva jeg skal si om å flytte til en vanlig menighet. Når jeg leser om pasienters vurderinger av aortokoronary shunting, la jeg merke til at mange refererer til mangel på humør i postoperativ periode, til plutselige hopp i følelsesmessighet, dominerende apati, kjedsomhet og depresjon. Jeg vil si at jeg ikke har opplevd noen av disse forholdene. Jeg var ikke overvektig, skadelig, glemsom og fraværende. Tvert imot vokste styrke i meg, energi dukket opp. Jeg har alltid ønsket å overskride anbefalte normer for trening av leger når de utfører.

Tilbake hjemme, jeg registrerte meg til en diettist for en avtale, så satt på en diett i henhold til den anbefalte planen. Innrullert i gymnastikk på en nærliggende klinikk for å erstatte den vanlige belastningen mer tilgivende, vendte han tilbake til fotball etter seks måneder - kan ikke leve uten denne sporten, som ikke er nok for et fullverdig liv. Venner sprang sjarmerende til meg Wild, og sa at blant de lokale hitterene på banen med meg noen vil sammenligne. La, selvfølgelig. Men i en spøk er det alltid sannhet. Jeg er stolt av at jeg i denne alderen kan gi odds til unge idrettsutøvere.

Jeg kan ærlig si at etter at jeg har lært hva en aortokoronær bypassoperasjon er, tilbakemeldes tilbakemeldinger fra meg i håp. Men jeg kunne ikke tro at jeg ville føle meg som en vinner etter en komplisert operasjon. Jeg tror at foran meg er målt ikke ett år med et godt liv med min kone, barn og barnebarn. Nå følger jeg strenge anbefalingene fra leger, jeg følger alle reseptene. Jeg føler meg bra - ingen smerte, ubehag, prikker i hjertet og kortpustethet. Noe sånt.

Jeg får stor glede av å leke med mine små barnebarn. Datteren sier at jeg selv ser ut som et lite barn. Og jeg står overfor katastrofe, jeg er glad for at jeg bor og har mulighet til å ta imot mine slektninger. Takk leger av klinikken, koordinatorer. Og en spesiell takk til Dr. Sternik Leonid. Hans dyktige hender førte meg tilbake til det normale livet, fikk lov til å holde seg flytende. "

CABG kirurgi på hjertet - Denis kommentarer til prosedyren

"... Min kone og jeg bor ikke dårlig, så vi har muligheten til å bruke tjenester fra en privat lege, som i løpet av de siste 5 årene har blitt en venn av familien. Vi møter ikke bare på undersøkelser, men også i sanntid, når vi ønsker å drikke en øl om kvelden eller ta en spasertur langs St. Petersburg langs Neva. På de siste møtene viste Valera oppmerksomhet mot tretthet og tretthet som begynte å manifestere seg i min oppførsel. Hans oppmerksomhet, som det viste seg senere, reddet livet mitt.

Jeg gjennomgikk en stresstest (hjerte SPECT) og tilleggstester. Det viste seg at en av kranspulsårene er blokkert med mer enn 95%. For lindring av symptomer, ble CABG av hjertet anbefalt, pasientene vurderinger jeg så på nettet så oppmuntrende. Jeg bestemte meg for å behandle sykdommen i Assut - jeg leste veldig bra om den israelske klinikken og nivået på medisin i utlandet. Har ikke angret. Med meg gikk en kone som ikke ville forlate meg alene. Betal for operasjonen er akseptabelt. Formet, takket være koordinasjonssenteret, raskt.

På sykehuset følte jeg mye oppmerksomhet, personalet var følsomt overfor eventuelle forespørsler. Wien for operasjonen ble trukket tilbake fra foten. Etter operasjonen ble sårene raskt slått på. Ta smertestillende og andre medisiner på råd fra legene. Valera på hvert stadium sjekket behandlingsplanene, all informasjon relatert til dem. Han sa at alt ble gjort profesjonelt, det er bare ingenting å finne feil med i bokstavelig forstand.

En måned senere kommer helsen min tilbake til normal. Med sin kone går vi om kveldene og puster luft. For første gang i mange år sier han at han elsker meg mer enn noensinne. Muligheten til å miste meg, påvirket henne veldig bra. Hun ble oppmerksom, skjelvende, og prøvde å gjøre meg behagelig på noen måte. Dette er den andre ungdommen. Jeg er veldig glad for at jeg ble diagnostisert med sykdommen i tide og tok tiltak for å korrigere tilstanden. Jeg innså at jeg elsker min kone og ikke vil miste vår idyll med henne. Ikke vær redd for forferdelige diagnoser, ikke bli motløs på grunn av dårlig helse. Det er alltid en vei ut. Spesiell takk til legene fra Assuta klinikken. "

Maxims historie - smerten begynte i beinet

Maxim appellerte til koordinatorene med et ønske om å gjennomgå en undersøkelse i Israel og bli behandlet på Assuta klinikken. I Russland ble han anbefalt aortokoronal shunting, pasientens vurderinger på Internett foreslo et behandlingsalternativ i Israel. Bestemte å ikke nøle, vendte Maxim for hjelp. Spurt hva som ba ham om å gjøre dette, svarte han: "Jeg er 61 år gammel, jeg røyker ikke, jeg går inn for sport mesteparten av tiden. Smerten i beinet mitt, som plutselig vises midt om natten, advarer meg. Du vet, som om prikken strekker seg over høyre ben, noe som gjør det dumt fra manglende bevegelse. Jeg reiste meg, gikk rundt i rommet, varmet opp. Da tegn begynte å manifestere i høyre hånd, kalte kone en ambulanse. Brigaden tok meg til sykehuset, hvor jeg ble undersøkt og fortalte at det var presserende å utføre en operasjon - bypassoperasjon.

Jeg vet ikke hvorfor, men jeg var redd. Han klatret på Internett, i tre timer var han på utkikk etter informasjon om leger, klinikker, priser. Jeg skrev et brev til koordinatorene, svarte meg om 3 timer. På dette tidspunktet klatret jeg ikke veggen på veggen. Vi ringte representanter for den israelske siden, enighet om operasjonen i Assut. Tre dager senere var jeg der, ble kjent med legene. Operasjonen ble gjort i åpent hjerte. Jeg følte ikke noe ubehag. Jeg våknet opp i intensivavdelingen. Neste dag ble jeg overført til en vanlig menighet. Var på sykehuset i en uke. Så tok han en kardiell re-injeksjon. Jeg ble leid en leilighet ved siden av klinikken, organisert en sykepleiers hjelp.

En måned senere fløy jeg hjem til Russland. Slægtninge møtte på flyplassen. Venner og lukkede folk. Følelsen var at han kom tilbake fra den andre verden. Og jeg, som en liten gutt, sto og glede seg over den innfødte Sheremetyevo, den lyse vinden i Moskva-gatene, smilende ansikter av mine kjære mennesker. Takk legen av assuta for å returnere til meg smaken av livet. Jeg vil leve og nyte hver dag uten frykt for komplikasjoner og alvorlige konsekvenser. Så langt har jeg lyktes. Rett godt opp alle anbefalingene fra leger. Jeg håper at resultatet vil bli bevart i lang tid. "

Koronar arterie bypass graft: pasient vurderinger, komplikasjoner. Rehabilitering etter hjertebypassoperasjon

Hjertesykdom er et stort antall, og hver av dem på sin egen måte er farlig for mennesker. Men den vanligste og ganske komplekse i behandlingen er okklusjon av blodkar, når kolesterolplakk blokkerer blodstrømmen. I dette tilfellet er en person foreskrevet en spesiell operasjon - shunting hjertets kar.

Hva er shunting?

Først og fremst er det nødvendig å forstå hva som skjer med skip, noe som ofte er den eneste måten å gjenopprette sine vitale funksjoner.

Sykdommen er forbundet med dårlig blodgass gjennom karene som fører til hjertet. Forstyrrelser i blodsirkulasjonen kan være i ett eller en gang i flere koronære kar-arterier. Dette er nøyaktig hva denne indikasjonen innebærer, og en slik operasjon som bypasstransplantater i koronararterien.

Tross alt, selv om ett fartøy er blokkert, betyr det at vårt hjerte ikke er å få riktig mengde blod, og med det næringsstoffer og oksygen til å mette hjerte, og fra ham - og hele kroppen med alle nødvendige for livet. Mangelen på alle disse komponentene kan føre ikke bare til alvorlig hjertesykdom, men i noen tilfeller fører til døden.

Kirurgisk inngrep, eller bypass kirurgi

Hvis en person allerede har hatt funksjonsfeil i hjertets arbeid, og det er tegn på at blodårene er tilstoppet, kan legen foreskrive medisinering. Men hvis det er åpenbart at medisinen ikke hjalp, så er det i dette tilfellet utført en operasjon - omgå hjertekarene. Operasjonen utføres i følgende rekkefølge:

  1. Når pasienten på operasjonsbordet holdes anestesi blir et innsnitt gjøres på brystet, ikke mer enn 25 cm. Under operasjonen pasienten er koblet til en respirator, utfører han en metnings funksjon av alle vev i kroppen med blod, på det tidspunkt inntil hjertet ikke fungerer. For tiden er det mer avanserte teknikker som gjør det mulig å utføre hjertebypassoperasjon uten å koble pasienten til en kunstig sirkulasjonsenhet. Denne metoden brukes i de tilfellene dersom pasienten har kontraindikasjoner til bruk av en slik teknikk. På enklere vilkår, under selve operasjonen, fortsetter hjertet selv å forsyne kroppen med blod.
  2. Det neste trinnet i operasjonen er å skape en løsning for blodstrømmen, og blokkere den blokkerte delen. For disse formål, bruk en arterie tatt fra pasientens ben, siden den er lengst i menneskekroppen. Den ene enden er sydd til arterien, og den andre er forbundet med hullet i aorta. Det var tilfeller der kirurgene brukte en arterie fra pasientens bryst, da det allerede var koblet til aorta. Legene trenger bare å sy sin andre ende til kranspulsåren.

Denne løsningen kalles en shunt. For riktig blodstrøm i menneskekroppen, opprettes en ny vei som vil fungere med full styrke. Denne operasjonen varer ca 4 timer, hvoretter pasienten blir plassert i intensivavdelingen, der han overvåkes 24 timer i døgnet av det medisinske personalet.

Positive aspekter av operasjonen

Hvorfor en person som har alle forutsetninger for bypass-operasjon må nødvendigvis gå til kirurgi, og hva som egentlig kan gi ham en koronararterie bypass-transplantat:

  • Fullstendig gjenoppretter blodstrømmen i koronarbeholdere, hvor det var svakt permeabilitet.
  • Etter operasjonen vender pasienten tilbake til den vanlige livsstilen, men det er små restriksjoner.
  • Vesentlig reduserer risikoen for hjerteinfarkt.
  • Angina går ned i bakgrunnen, og det blir ikke observert noen anfall.

Teknikken for å gjennomføre operasjonen har blitt studert i lang tid og anses å være svært effektiv, slik at forlengelsen av pasientens liv i mange år, slik at pasienten bør bestemme seg for å omgå hjerteskarene. Pasientens tilbakemelding er bare positiv, de fleste er fornøyd med utfallet av operasjonen og viderefører tilstanden.

Men som enhver kirurgisk prosedyre har denne prosedyren dess ulemper.

Mulige komplikasjoner ved bypassoperasjon

Enhver kirurgisk inngrep er allerede en risiko for en person, og forstyrrelser i hjertets arbeid er en spesiell samtale. Hvilke komplikasjoner er mulig etter cardiac bypass-transplantasjon?

  1. Blødning.
  2. Trombose av dype venøse kar.
  3. Atrieflimmer.
  4. Myokardinfarkt.
  5. Stroke og ulike sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.
  6. Infeksjoner av operasjonssår.
  7. Innsnevring av shunt.
  8. Etter operasjonen kan sømdivisjoner forekomme.
  9. Kronisk smerte i såret.
  10. Keloid postoperativ arr.

Det virker som om operasjonen var vellykket og det er ingen forstyrrende notater. Hvorfor kan det oppstå komplikasjoner? Kan dette på en eller annen måte være relatert til de symptomene som ble observert hos en person før kardial bypass-kirurgi ble utført? Komplikasjoner er mulig hvis pasienten ble observert kort før operasjonen:

For å forhindre alle mulige komplikasjoner, gjennomgår pasienten en rekke studier og prosedyrer før operasjonen.

Imidlertid er det mulig å utføre en operasjon som ikke bare bruker et blodkar fra menneskekroppen, men også en spesiell metallstent.

Kontraindikasjoner til stenting

Hovedfordelen ved stenting er at denne prosedyren har nesten ingen kontraindikasjoner. Et unntak kan bare være pasientens nektelse.

Men noen kontraindikasjoner fortsatt der, og legene tar hensyn til hele byrden av patologi og ta alle forholdsregler for å deres innflytelse på i løpet av operasjonen var minimal. Stenting blodkar eller hjerte bypass kirurgi er kontraindisert for personer med nedsatt eller respiratorisk svikt, sykdommer som påvirker blodlevring, allergiske reaksjoner til medikamenter inneholdende jod.

I hvert av de ovennevnte tilfellene utføres terapi foreløpig med pasienten, målet er å minimere utviklingen av komplikasjoner av pasientens kroniske sykdommer.

Hvordan utføres prosedyren for stenting?

Etter at pasienten er injisert med et bedøvelsesmiddel, blir en punktering gjort på armen eller benet. Det er nødvendig for å kunne introdusere en plastrør i kroppen, en introducer. Det er derfor nødvendig å introdusere gjennom alle de nødvendige verktøyene for stenting.

Gjennom plastrøret settes et langt kateter inn i den skadede delen av fartøyet, og settes inn i kranspulsåren. Etter dette er en stent satt inn på den, men med en blåst ballong.

Under trykk av kontrastmiddelet blåser ballongen ut og utvider beholderen. Stenten er igjen i et koronarfartøy for en levetid. Varigheten av en slik operasjon avhenger av i hvilken grad pasienten er rammet av blodårer, og kan vare opptil 4 timer.

Operasjonen utføres ved hjelp av røntgenutstyr, noe som gjør at du nøyaktig kan bestemme hvor stenten skal ligge.

Typer av stenter

Den vanlige formen av stenten er et tynt metallrør som settes inn i karet, det har evnen til å vokse inn i vevet etter en viss tidsperiode. Med tanke på denne funksjonen ble det utviklet et spesielt legemiddelbelegg som øker det kunstige fartøyets operasjonelle levetid. Det øker også sannsynligheten for en positiv prognose for pasientens liv.

De første dagene etter operasjonen

Etter at pasienten hadde en kardiell bypass-kirurgi, var de første dagene i nært undersøkelse av leger. Etter operasjonen blir han sendt til intensivavdelingen, hvor han gjenvinner sitt hjerte. Det er svært viktig i denne perioden at pasientens pust er riktig. Før operasjonen blir han lært hvordan han skal puste etter at den er utført. Selv på sykehuset utføres de første rehabiliteringsforanstaltninger, som i fremtiden skal fortsette, men allerede i rehabiliteringssenteret.

De fleste pasienter etter en slik komplisert operasjon på hjertet, går tilbake til livet som de førte til det.

Rehabilitering etter operasjon

Så vel som etter noen form for operasjon, kan pasienten ikke gjøre uten gjenopprettingsfasen. Rehabilitering etter kardiell bypassoperasjon fortsetter i 14 dager. Men dette betyr ikke at en person som har gått gjennom en slik komplisert prosedyre, kan fortsette å leve samme livsform som før sykdommen.

Han må nødvendigvis revidere livet sitt. Pasienten bør helt fjerne fra kostholdsdrikkene som inneholder alkohol, og slutte å røyke, siden det er disse vanene som kan bli provokatører til en ytterligere rask sykdomssvikt. Husk at ingen vil gi deg en garanti for at neste operasjon vil bli fullført. Denne samtalen indikerer at det er på tide å lede en sunn livsstil.

En av de viktigste faktorene som hindrer gjentagelse er en diett etter hjertebypassoperasjon.

Kosthold og ernæring etter operasjon

Etter at personen som har blitt shunted kommer hjem, ønsker han å spise sin vanlige mat, og ikke den kostholdige grøten som ble gitt til ham på sykehuset. Men folk kan ikke spise som de var før operasjonen. Han trenger spesiell mat. Etter omgåelse av hjerteskjærene må menyen vurderes, sørg for å minimere mengden fett i den.

Bør ikke spise stekt fisk og kjøtt, margarin og smør å ta i små doser, og helst ikke hver dag, og smeltet smør fjernes helt fra kostholdet ditt og erstatte den med oliven. Men ikke bekymre deg, fordi du kan spise i ubegrensede mengder rødt kjøtt, fjærkre og kalkun. Legene anbefaler ikke å spise svin og stykker kjøtt med fettlag.

I kostholdet til en person som gjennomgikk en så alvorlig operasjon som å skape hjertets kar, burde det være mye frukt og grønnsaker etter operasjonen. 200 g ferskpresset appelsinjuice vil være veldig bra for hjertet ditt hver dag i morgen. Hver dag i kostholdet må være til stede nøtter - gresk og mandler. Det er veldig nyttig for brombær, da det er fullt av mange antioksidanter, og de bidrar til å senke nivået av kolesterol i blodet.

Fra fete meieriprodukter bør også kastes. Brød er bedre å ta kosthold, der det ikke er olje, ingen margarin.

Prøv å begrense deg selv i karbonat drikke, drikk mer renset vann, du kan drikke kaffe og te, men uten sukker.

Livet etter operasjonen

Ingen av måtene å behandle hjertesykdom og vasodilasjon kan anses som ideell, noe som vil redde sykdommen for livet. Problemet er at etter ekspansjon av veggene på fartøyet på et sted vil ingen gi en garanti for at aterosklerotiske plakker ikke vil blokkere et annet fartøy gjennom tiden. Aterosklerose er en sykdom som fortsetter å utvikle seg, og det vil ikke være mulig å kurere det helt.

Innen få dager etter operasjonen tilbringer pasienten 2-3 dager på sykehuset, og så blir han tømt. Det videre livet etter omgåelse av karene i pasientens hjerte er bare avhengig av ham, han må følge alle doktorsforskriftene, som ikke bare gjelder ernæring, belastninger, men også støtter narkotika.

Lister over legemidler kan kun gis av den behandlende legen, og hver pasient har sin egen, tross alt er de sammenhengende sykdommene tatt i betraktning. Det er en medisin som er foreskrevet for alle pasienter som har gjennomgått shunting, dette er stoffet Clopidogrel. Det bidrar til å tynne blodet og forhindrer utseendet på nye plaketter.

Ta det lang tid, noen ganger opptil to år, hjelper det med å senke utviklingen av aterosklerose i blodårene. Effekten vil bare være hvis pasienten helt begrenser seg i å ta fettstoffer, alkohol og røyking.

Stenting eller shunting er en mild operasjon som gir lang tid å gjenopprette blodets åpenhet i hjertets kar, men den positive effekten av den avhenger kun av pasienten selv. En person bør være så nøyaktig som mulig, følg alle anbefalingene fra behandlende lege, og bare i dette tilfellet vil han kunne komme tilbake til jobb og ikke føle seg ulempe.

Shunting bør ikke være redd, for etter det vil alle symptomene dine forsvinne, og du vil igjen begynne å puste et fullt bryst. Hvis du blir anbefalt til kirurgi, er det verdt å godta, fordi en annen behandling for trombose og aterosklerotiske plakk i karene ennå ikke er oppfunnet.

Heart Shunting Anmeldelser

La oss vise :). Murafishka blogg på 7 januar

På onsdag bodde de hjemme, og Andrei ble enige om å stille meg i lyset av dagen :) Han var ikke nok, men jeg er fortsatt veldig fornøyd med dem i det siste.

Spørsmål. Et hjerteinfarkt. Medisin og helse

Jenter, jeg vet ikke engang hva jeg skal spørre om. Ved pappa (nesten 60 år) var det et hjerteinfarkt. Jeg klagde aldri på hjertet mitt, men det er slik. Tre dager i intensivavdelingen, nå i den vanlige menigheten. Stenting (og bypass) gjorde ikke, sa at et stort område av fartøyet er tett, vil spre seg medisinsk, og der vil det bli sett. Hvem vet, fortell meg hva han kan, hva kan det ikke. Slik håndterer du det nå og legger min far på føttene. Og viktigst - rådgir klinikken og legen, hvor du skal legge deg ned til operasjonen.

Anmeldelser om guiden AA (redigerbar).

! Faktisk er navnet hans Alexander Myslenkov, men for enkelhets skyld og korthet, kaller vi ham AA. Hans biografi for oss, jeg håper han snart ville han skrive, og jeg vil publisere det med glede utflukter tut.Provodit det på oss i tre år nå, og jeg håper at vil fortsette å gjøre det)) Her jeg bestemte meg for å samle alle vurderinger om det, er det som guide. Hvis du må skrive om ham eller ta bilder fra utfluktene, vil vi med AA være veldig glad for å lese dem og se)

Jenter som laget en tåre sprøyte. Barn fra fødselen.

Jenter som gjorde rivekanalen? Snart, det under narkose er gjort eller ikke. Og under hvilke: lokale, vanlige?

Exudativ otitis media - røde laserbehandling otitis media vurderinger

Og noen behandlet exudativ otitis (eller tubo-otitis-som kaller det)? For oss var han for første gang på 6 år på bakgrunn av adenoider på 3 grader. Behandlet og laser, og elektroforese med lidazoy-ingenting hjalp. Etter fjerning av adenoider trekk væsken bare en og en halv time etter operasjonen. Hørselstapet ble 50% gjenopprettet. Og nå i 9 år etter overføring eller gjennomført betennelse i lungene igjen, reduseres en hørsel. Lora-eksudativ otitis diagnose. Fysioterapi kan ikke gjøres, bare om betennelse i lungene.

Shunting eller stenting?! bypass shunting.

Shunting eller stenting. Fortell noen som kom over. Trenger råd til å velge en metode. Hvis noen har kontakt med operasjonskirurger - vil jeg være takknemlig.

Kostholdsbehandling: raskt, i lang tid og fra alt. Alternative.

Hele vegetabilsk diett: Sammenligning med medisiner for behandling av kroniske sykdommer

min far vil ha hjerteoperasjon i morgen. JV: sammenkomster

Folk, jeg ber sjelden om knyttneve. Jeg tror at de er magiske. Hjelp, vær så snill. Faren min i morgen klokken 6, i.en. allerede i dag, på tirsdag, tar de bort for rutinemessig hjerteomkjøring. Vi lover å returnere ikke tidligere enn 16 timer. Jeg spør virkelig kameraene for alt å trene som det skal. Og en masse kamper til mamma for å overleve disse 10 timene før øyeblikket "du kan ringe." Takk på forhånd.

Trenger informasjon og råd! - aksh i slakter

Jenter, hjelp, vær så snill! Hvem har informasjon om Bakulev Cardiology Center. Er det noe poeng å gå dit? (det er et uttak til legen) Samtidig er det en kvote for koronararterien bypass på syvende sykehuset i midten av desember. Hvem vet om dette sykehuset? Far hadde nettopp lidd et enormt hjerteinfarkt. Løy i kardiologien til syvende sykehus. Staten er kritisk. Kirurgi er presserende behov. Vi vet ikke hva du skal velge. Hjelp med råd!

[Blank]. Brukerblogg på 7jan.ру

Shunted hydrocephalus - forventet levealder.

Jenter, vennligst fortell oss, hva er funksjonene i omsorgen for et barn med shunted hydrocephalus? Kan slike barn besøke barnas institusjoner? Trenger institusjoner spesialisert? Jeg hørte at shunten kan bli smittet og vokse inn i hjernens skall - hvor ofte skjer dette? Hvor mye er det forferdelig? Hvor mange ganger i løpet av livet er det nødvendig å endre en shunt? Hvor mye denne tilstanden kan forverre, hvilke prognoser? På Internett har mange forskjellige opplysninger, jeg har allerede lest mange ting, men overalt.

Hvordan kjøpe og temme en simulator. fitness

. Og konsultasjonene finner sted i en av de beste klinikkene i Moskva - OJSC "Medicine". Klinikken har allerede arbeidet i 13 år og i vurderingen av forsikringsselskaper er det en av de første stedene når det gjelder utstyrsnivå med diagnostisk utstyr, legers kvalifikasjoner, kvalitet på behandling og tjenester. Ved sin base utføres selv så unike operasjoner som aortokoronær bypassoperasjon på det arbeidende hjerte. Ledende utenlandske spesialister fra Europa kommer regelmessig til klinikken. For flere år siden ble klinikken besøkt av den verdensberømte hjertekirurgen Michael DeBakey. Etter å ha blitt fallet i hendene på slike klassespesialister (forresten, vil du bli konsultert av en kardiolog, en kandidat i medisinske fag), vil du ikke bare motta anbefalinger om å utføre et hus.

Uorganiske lesjoner i sentralnervesystemet hos barn.

Puslespill: fordeler og ulemper ved ulike typer komposittbilder. Hvilket puslespill å velge et barn.
. Det kliniske bildet er merket slapphet, svakhet, redusert muskeltonus opp til atonia, blir medfødte reflekser ikke oppdages, elever sammentrukket, reaksjon for å tenne en liten eller ikke-eksisterende, "flytende" bevegelse av øynene, er det ingen reaksjon på smertefulle stimuli. Puste arytmisk, med hyppig apnea (stopp), bradykardi (bremse hjertefrekvens), lyder hjerte kjedelig, arytmisk puls, blodtrykk er lav, ikke sugende og svelge reflekser. Denne tilstanden til det nyfødte krever akutt behandling og er ekstremt usikker når det gjelder utvikling og helse av barnet. Så, perinatal encefalopati er en diagnose etablert for barn i det første år av livet med en uspesifisert form for hjernesykdom,

Heart bypass hva det er anmeldelser

Tosjka og jujuka, takk for svarene. Fortell meg, og farsene dine hadde trombi eller kolesterol.
For meg på mandag i Gjøre har laget коронографию, og det var planlagt å sette 1 stent. MEN. det viste seg å være mer og mer beklagelig, stenter satt opp sent, 2 fartøy tilstoppet 95%, to andre 75%. De som er tilstoppet på 95, er svært nær hverandre og svært nær hovedarterien (eller husker ikke aortaen), de sa det bare omgå i dette tilfellet.
Han er sterk, det er en mening i livet, og til og med en ung, bare 51 år gammel. La oss håpe at alt går bra, og han gjenoppretter raskt.
Operasjonen vil bli utført av U. Strazdins fra den 16. grenen.

Stenting er nå en triviell operasjon, som appendektomi. Trombose og hyperkolesterolemi (høyt kolesterol) øker risikoen for re-restentirovaniya etter noen tid (stenter kan bli "hamret" på samme måte som konvensjonelle skip. Det er viktig å regelmessig ta medisinene som legen, og for å overvåke deres tilstand, og alt er vel, mer den far er fortsatt ung


_________________
Yasenka (30.10.2005) og Stasenysh (25.04.2007)
Når du tror at jeg kanskje kan hjelpe deg, ring bare nummeret: 28713889 (Bite)

og kolesterol og blodpropper og sukker. alt i en bukett. Jeg var også tilstoppet med alle fire hovedskipene.
Jeg kan ikke si noe om Strazdinsh, men han synes å være avdelingsleder. Det er alle lærerne gode.
Kumsarsu, vi er hele familien er klare til å si fra morgen til natt, takk for slike hender og hodet!

Tosjka, jujuka, og fortsatt slikt spørsmål. Din fars operasjon ble gjort på et slående hjerte med spesialutstyr eller hjertet ble slått av og koblet til en kunstig sirkulasjonsanordning?

Julija1982, så vidt jeg vet, gjør vi ikke på det slagende hjertet (i Tyskland). Min slektning ble gjort i mars også, 2 ble hamret med 95% og 2 med 75%

Så vidt jeg vet, prøver de å gjøre uten en aparatus, som pumper blod fordi det er detaljene til engangs katoria som er verdiløse penger. Men hvis en person er gammel og han er destruktivt nødvendig, så gjør S. dr. Kolitt med Stradini, en venn, gjorde en shunt med apparatet.

Esli v bjushemsja serdce (sosude, snabzhajushem krovju serdce) sdlat nadrez, Krov iz nego hlinet s o4enj silnim naporom. poetomu bez apparata iskustvennogo krovoobrashenija delat operaciju (s razrezami) na serdce nevozmozhno.

Takk skal du ha for tilbakemelding og råd!
Har gjort operasjon 1. juni. Det ble gjort, så å si, 2 i 1, CABG (aortocoronary bypass) og MCS (mammocoronary shunting). Operasjonen varte i nesten 5 timer, hvorefter faren var i intensiv omsorg til morgen. Om morgenen ble vi overført til menigheten og tømt i en uke. Deretter var to uker på rehabilitering i Vaivari. Det eneste stedet der dreneringsrørene stod, helbredet ikke veldig lenge. Men nå er alt bra, hver dag kan du se at det blir lettere for en person.
Det viktigste er å tro at alt kommer til å bli bra!
Etter 4 måneder til medisinsk styret, og der for å bestemme hovedproblemet til dags dato, og om ytterligere arbeid er mulig.

Aortokoronær bypass kirurgi i hjertet: livet før og etter

Shunting hjertets hjerter er en operasjon som er foreskrevet for hjertesykdom. Når det oppstår dannelse av aterosklerotiske plakk i arteriene som leverer blodet til hjertet, inntrer smalning av lumen (stenose), dette truer pasienten med de alvorligste konsekvensene. Faktum er at hvis blodtilførselen til hjertemuskelen svekkes, opphører myokardiet å få nok blod til å fungere skikkelig, og dette fører til en svakhet og skade. Med fysisk aktivitet har pasienten brystsmerter (angina pectoris). I tillegg, hvis det er mangel på blodforsyning, kan nekrotisering av hjertemuskelen forekomme - hjerteinfarkt.

Av alle hjertesykdommene er iskemisk (IHD) den vanligste patologien. Dette er den første morderen som ikke favoriserer menn eller kvinner. Brudd på blodtilførselen til myokardiet som følge av koronarblokkering fører til forekomst av hjerteinfarkt som forårsaker alvorlige komplikasjoner, opp til et dødelig utfall... Ofte oppstår sykdommen etter 50 år og påvirker hovedsakelig menn.

I CHD, for forhindring av hjerteinfarkt, så vel som for eliminering av dens konsekvenser, hvis ved hjelp av konservativ behandling ikke klarte å oppnå en positiv effekt, pasienter utpeke en koronar bypass grafting (CABG).Denne mest radikale, men samtidig den mest tilfredsstillende måten å gjenopprette blodstrømmen.

CABG kan utføres med enkelte eller flere lesjoner av arteriene. Essensen av det er at i de arteriene, hvor blodstrømmen er ødelagt, blir nye bypass-måter - shunts opprettet. Dette gjøres ved hjelp av sunne kar som er festet til kranspulsårene. Som et resultat av operasjonen, er blodstrømmen i stand til å følge omkretsen av stenosen eller blokkering.

Dermed er målet med CABG å normalisere blodstrømmen og gi full blodtilførsel til hjertemuskelen.

Hvordan forberede seg på bypassoperasjon?

Positiv holdning til pasienten til det vellykkede utfallet av kirurgisk behandling er av stor betydning - ikke mindre enn profesjonaliteten til det kirurgiske laget.

Det kan ikke sies at denne operasjonen er farligere enn andre kirurgiske inngrep, men det krever også grundig forberedelse. Som med enhver kardiologisk kirurgisk inngrep, før pasienten blir omgått, henvises pasienten til en fullstendig undersøkelse. I tillegg til nødvendige laboratorieanalyser og studier, EKG, ultralyd, evaluering av den generelle tilstanden i dette tilfellet, må han gjennomgå koronarografi (angiografi). Dette er en medisinsk prosedyre som gjør at du kan bestemme tilstanden til arteriene som fôrer hjertemuskelen, for å avsløre graden av innsnevring og det nøyaktige stedet hvor plakkene ble dannet. Studien er utført ved hjelp av røntgenutstyr og består i innføring av radiopaque stoffer i karene.

Noen av de nødvendige undersøkelsene gjøres utrolige og stasjonære. På sykehuset, hvor pasienten vanligvis legger seg ned en uke før operasjonen, begynner forberedelsen for operasjonen også. Et av de viktigste stadiene av forberedelsen er å mestre teknikken for spesiell pust, noe som er nyttig for pasienten etterpå.

Hvordan utføres CABG?

Coronary bypass er å skape en ekstra bypass fra aorta til arterien, som gjør det mulig å passere området der okklusjonen skjedde og gjenopprette blodstrømmen til hjertet. Shunt blir oftest den thorakale arterien. På grunn av sine unike egenskaper har den høy motstand mot aterosklerose og holdbarhet som en shunt. Imidlertid kan en stor subkutan ven i låret samt en radial arterie brukes.

CABG er singel, og også dobbelt, trippel, etc. Det vil si hvis innsnevringen skjedde i flere koronarbeholdere, så sett inn så mange shunts som nødvendig. Men deres antall er ikke alltid avhengig av pasientens tilstand. For eksempel, med iskemisk sykdom med en uttalt grad, kan det bare være en shunt, og en iskemisk hjertesykdom med mindre alvorlighetsgrad, derimot, krever en dobbel eller til og med trippel, shunting.

For å justere blodtilførselen til hjertet mens du begrenser arteriene, er det flere alternative metoder:

  1. Behandling med legemidler (for eksempel betablokkere, statiner);
  2. Koronar angioplastikk er en ikke-kirurgisk behandlingsmetode, når en spesiell ballong bringes til smalningsstedet, som, hevelse, åpner den smalte kanalen;
  3. Stenting - Et metallrør settes inn i berørt fartøy, noe som øker dens lumen. Valg av metode avhenger av tilstanden til kranspulsårene. Men i noen tilfeller vises bare CABG.

Operasjonen utføres under generell anestesi på åpent hjerte, varigheten avhenger av kompleksiteten og kan vare fra tre til seks timer. Det kirurgiske laget utfører vanligvis bare en slik operasjon per dag.

Det er 3 typer aortokoronær shunting:

  • Med tilkoblingen til IR-apparatet (kunstig sirkulasjon). I dette tilfellet stoppes pasientens hjerte.
  • Uten IR på et fungerende hjerte - Denne metoden reduserer risikoen for komplikasjoner, forkorter varigheten av operasjonen og gjør det mulig for pasienten å komme seg raskere, men krever en stor opplevelse fra kirurgen.
  • Relativ ny teknologi - mini-invasiv tilgang med eller uten IR. Fordeler: mindre blodtap; reduksjon i antall smittsomme komplikasjoner; reduksjon av oppholdstiden på et sykehus opptil 5-10 dager; raskere utvinning.

Enhver hjertekirurgi innebærer en viss risiko for komplikasjoner. Men takket være de utviklede teknikkene for utførelse, moderne utstyr og bred praksis, har CABG meget høye indikatorer for positive resultater. Og likevel avhenger prognosen alltid av sykdommens individuelle egenskaper og kan kun gjøres av en spesialist.

Video: animasjon av hjerteomkoblingsprosessen (eng)

Etter operasjonen

Etter CABG er pasienten vanligvis i intensiv omsorg, hvor den primære utvinningen av hjertemuskulaturen og lungene begynner. Denne perioden kan vare opptil ti dager. Det er nødvendig at den opererte på dette tidspunktet puster riktig. Med hensyn til rehabilitering er primærrehabilitering fortsatt på sykehuset, og videreaktiviteter fortsetter i rehabiliteringssenteret.

Suturer på brystet og på stedet der materialet ble tatt til shunt, vaskes med antiseptiske midler for å unngå forurensning og suppurering. De fjernes ved vellykket sårheling på den syvende dagen. På sårene er det en brennende følelse og enda smerte, men etter en stund går det. Etter 1-2 uker, når hudsårene helbreder litt, kan pasienten ta en dusj.

Benet i brystbenet helbreder lenger - opp til fire, og noen ganger seks måneder. For å øke hastigheten på denne prosessen, bør brystbenet gi fred. Dette vil hjelpe brystbandene designet for dette formålet. På bena i de første 4-7 ukene for å unngå venøs overbelastning og forebygging av trombose bør det være spesielt elastisk strømper, og må også passe på tunge fysiske anstrengelser.

På grunn av blodtap under operasjonen kan pasienten utvikle anemi, men det krever ingen spesiell behandling. Det er nok å observere en diett som inneholder matvarer høyt i jern, og etter en måned vil hemoglobin returnere til normalt.

Etter CABG må pasienten gjøre noe for å gjenopprette normal pust, så vel som å unngå lungebetennelse. Først må han puste øvelser, som han ble trent før operasjonen.

Viktig! Ikke vær redd for å hoste etter CABG: hoste er en viktig del av rehabilitering. For å lette hosten, kan du trykke en ball eller en håndflate til brystet. Fremskynder gjenopprettingsprosessen, og endrer ofte kroppens posisjon. Vanligvis forklarer legene når og hvordan de skal svinge og ligge på deres side.

Fortsatt rehabilitering er den gradvise økningen i fysisk aktivitet. Etter operasjonen blir pasienten ikke lenger forstyrret av anginaangrep, og den nødvendige motorregimet er foreskrevet for ham. Først går det langs sykehuskorridorer for korte avstander (opptil 1 km per dag), så øker lastene gradvis, og etter en stund blir de fleste restriksjonene på motorregimet fjernet.

Når pasienten slippes ut fra klinikken for endelig utvinning, er det ønskelig at han sendes til et sanatorium. Og etter en måned og en halv eller to måneder kan pasienten komme tilbake til jobb.

Etter en periode på to til tre måneder etter bypassoperasjon, kan en stresstest utføres for å vurdere patensen av nye veier, og for å se hvor godt hjertet blir forsynt med oksygen. I mangel av smerte og endringer i EKG under testen, anses gjenopprettingen vellykket.

Mulige komplikasjoner med CABG

Komplikasjoner etter kardial bypass er sjeldne, og vanligvis er de forbundet med betennelse eller hevelse. Enda sjelden bløder det fra såret. Inflammatoriske prosesser kan ledsages av høy feber, svakhet, smerte i brystet, ledd, et brudd på hjertets rytme. I sjeldne tilfeller er blødning og infeksjonskomplikasjoner mulig. Betennelser kan være forbundet med manifestasjonen av en autoimmun reaksjon - immunsystemet kan reagere så til sitt eget vev.

Sjeldne forekommende komplikasjoner av CABG:

  1. Nonunion (ufullstendig fusjon) av brystbenet;
  2. slag;
  3. Hjerteinfarkt;
  4. trombose;
  5. Keloid arr;
  6. Minne tap;
  7. Nyresvikt;
  8. Kroniske smerter i området der operasjonen ble utført;
  9. Postperfusjonssyndrom.

Heldigvis skjer dette sjelden, og risikoen for slike komplikasjoner avhenger av tilstanden til pasienten før operasjonen. For å redusere mulige risikoer, før CABG, er kirurgen som kreves for å evaluere alle de faktorer som kan påvirke forløpet av operasjonen, eller forårsake komplikasjoner av koronar bypass-operasjon. Risikofaktorene inkluderer:

I tillegg, hvis pasienten ikke er i samsvar med anbefaling av behandlende lege eller opphører å utføre under utvinning perioden foreskrevet ham medisiner hendelser, kostholdsråd, stress, etc., mulig tilbakefall i form av nye plakk og re-blokkering av det nye skipet (restenose). I slike tilfeller blir vanligvis en operasjon nektet, men stenting av nye forstyrrelser kan utføres.

Oppmerksomhet vær så snill! Etter operasjonen må du følge en bestemt diett: redusere inntaket av fett, salt, sukker. Ellers er det stor risiko for at sykdommen kommer tilbake.

Resultat av koronar bypass kirurgi

Opprettelsen av en ny del av fartøyet under shuntingprosessen endrer pasientens tilstand kvalitativt. På grunn av normaliseringen av blodstrømmen til myokardiet, forandrer livet etter hjertet forandringer til det bedre:

  1. Forsvinn av angina pectoris;
  2. Reduserer risikoen for hjerteinfarkt;
  3. Forbedrer fysisk tilstand
  4. Arbeidsevne er gjenopprettet;
  5. Det trygge volumet av fysisk anstrengelse øker;
  6. Risikoen for plutselig død avtar og forventet levealder øker;
  7. Behovet for medisiner reduseres kun til et forebyggende minimum.

I et ord, etter CABG, blir det normale liv for friske mennesker tilgjengelig for en syk person. Pasientenes meninger av kardioklinikken bekrefter at omkjøring gir dem tilbake til et helt liv.

Ifølge statistikken forsvinner 50-70% av pasientene etter operasjonen nesten alle forstyrrelser, i 10-30% av tilfellene forbedres tilstanden til pasientene betydelig. En ny obstruksjon av fartøyene forekommer ikke i 85% av operasjonen.

Selvfølgelig har enhver pasient som bestemte seg for å utføre denne operasjonen, først og fremst opptatt av spørsmålet om hvor mange som bor etter hjertebypass. Dette er et ganske vanskelig spørsmål, og ingen lege vil gi friheten til å garantere en bestemt tidsbegrensning. Prognosen er avhengig av mange faktorer: pasientens generelle helse, livsstil, alder, tilstedeværelse av dårlige vaner etc. Man kan si: Shunt varer vanligvis rundt 10 år, og hos yngre pasienter kan levetiden være lengre. Deretter utføres en annen operasjon.

Viktig! Etter CABG må man dele med så dårlig vane som røyking. Risikoen for å returnere IHD til den opererte pasienten øker mange ganger, hvis han fortsetter å "hengi seg" med sigaretter. Etter operasjonen har pasienten bare én måte - å glemme å røyke for alltid!

Til hvem er operasjonen vist?

Hvis perkutan intervensjon ikke kan utføres, var angioplastikk eller stenting mislykket, så er CABG angitt. Hovedindikasjonene for aortokoronær bypass:

  • Beslag del eller alle kranspulsårene;
  • Innsnevring av lumen av venstre arterie.

Beslutningen om operasjonen tas i hvert tilfelle separat, med tanke på graden av skade, pasientens tilstand, risiko, etc.

Hvor mye koster hjerteomkjøring kirurgi?

Koronar arterie bypass grafting er en moderne metode for å gjenopprette blodstrømmen til hjertemuskelen. Denne operasjonen er ganske høyteknologisk, så kostnaden er ganske høy. Hvor mye koster driften avhenger av dens kompleksitet, antall shunts; den nåværende tilstanden til pasienten, den komforten han vil motta etter operasjonen. En annen faktor som bestemmer prisen på operasjonen er nivået på klinikken - shunting kan gjøres på et konvensjonelt kardiologisk sykehus, eller det kan gjøres på en spesialisert privatklinikk. For eksempel varierer kostnadene i Moskva fra 150 til 500 tusen rubler, i klinikker i Tyskland og Israel - i gjennomsnitt 0,8-1,5 millioner rubler.

Uavhengig pasient tilbakemelding

Vadim, Astrakhan: "Etter koronar angiografi med legens ord, innså jeg at mer enn en måned vil ikke vare - selvfølgelig, da jeg ble tilbudt bypass operasjon, jeg tror ikke, gjør eller ikke gjør. Operasjonen ble gjennomført i juli, og hvis jeg ikke kunne klare seg uten det, uten nitrosprey, har den aldri brukt den etter risting. En stor takk til personalet i hjertesenteret og kirurgen min! "

Alexandra, Moskva: "Etter operasjonen tok det litt tid å gjenopprette - øyeblikkelig skjer dette ikke. Jeg kan ikke si at det var veldig sterk smerte, men jeg ble foreskrevet mange antibiotika. Først var det vanskelig å puste, spesielt om natten, måtte sove halv sitte. Måneden var en svakhet, men tvunget til å peke, da ble det bedre og bedre. Viktigst, det stimulerte at smerten bak brystbenet umiddelbart forsvant. "

Ekaterina, Ekaterinburg: "I 2008 ble CABG gjort gratis, som det ble erklært hjertets år. I oktober ble min far (han var da 63 år) gjennomgått operasjon. Han overførte det veldig bra, tilbrakte to uker på sykehuset, da ble det sendt tre uker til et sanatorium. Jeg husker at han ble tvunget til å blåse opp ballen slik at lungene normalt ville fungere. Hittil føler han seg godt, og sammenlignet med det som var før operasjonen, utmerket. "

Igor, Jaroslavl: "Jeg fikk CABG i september 2011. Jeg gjorde på et fungerende hjerte, to shunt-fartøy ble plassert på toppen, og hjertet mitt behøvde ikke å bli vendt om. Alt gikk bra, det var ingen smerte i hjertet mitt, i begynnelsen ble jeg vondt med sternum. Jeg kan si at flere år allerede har gått, og jeg føler meg som den sunne. Det var sant at jeg måtte slutte å røyke. "

Bypassering av koronarbeinene er en operasjon som ofte er viktig for pasienten, i enkelte tilfeller kan bare kirurgisk kirurgi forlenge livet. Derfor, til tross for at prisen på aortokoronary shunting er ganske høy, kan den ikke sammenlignes med det uvurderlige menneskelivet. Laget til tiden, hjelper kirurgi med å forhindre et hjerteinfarkt og dets konsekvenser og gå tilbake til et helt liv. Dette betyr imidlertid ikke at du igjen har råd til overflødig etter å ha skutt. Tvert imot er det nødvendig å revurdere livsstilen - å holde seg til en diett, å flytte mer og å glemme evige vaner.

Les Mer Om Fartøyene