Operasjoner utført på fartøyene i nakken

Det er kjent at ved aterosklerotiske endringer i blodkar (karotid, subklave arterier), smalker deres lumen. Samtidig blir blodtilførselen til ikke bare nakkeorganene, men også hjernen, brutt, noe som til slutt kan føre til et slag. Operasjoner på det vaskulære apparatet i cervical ryggraden kan foreskrives dersom det oppdages svulster. En slik formidabel sykdom som et slag kan skyldes stenose (innsnevring av lumen) av karoten arterier. En av de effektive metodene for behandling av det vaskulære systemet i livmorhalsområdet er stenting av karoten arterier, som er utformet for å utvide lumen av arterien og gjenoppta normal blodstrøm.

I hvilke tilfeller utføres operasjoner på fartøyene i cervical avdelingen

En slik sykdom, som aterosklerose av det vaskulære apparatet i cervical-avdelingen, kan provosere dannelsen av et slag. Cervical arterien kan støpes dannelse av patologier slik som tumorer, blodpropp, lukket og åpen trauma, aneurismer, og andre lidelser som provoserer alvorlig sykdom, ofte ender i døden.

Hvis det er en aneurisme av arteriene eller deres åpne mekaniske skader, kan operasjonen for å gjenopprette integriteten og normal drift av fartøyene utføres ubetinget. Også operasjoner på det vaskulære apparatet i cervical avdelingen kan foreskrives i tilfelle av:

 • innsnevring av vaskulær lumen - stenose, som bryter mot blodstrømmenes patentering (med brudd på patentering i arterien i området 40 til 80%)
 • brudd på de indre veggene av arterier og påvisning av uregelmessigheter i dem
 • aterosklerotiske plaketter
 • trombose
 • fullføre plugging av carotid og subclavian arterier
 • observasjoner hos pasienter med konstant golovoskruzheny og tap av syn
 • påvisning av tumorer av ondartet og godartet (inkludert svulster som sprer seg inn i arteriene) med ytterligere fjerning

Vær oppmerksom på at carotid- og subklave arterier under aterosklerotiske endringer har stor risiko for fullstendig blokkering, samt forekomst av tromboflebitt. Operasjoner utført på det vaskulære apparatet i cervical avdelingen, effektivt lindre pasienter med komplikasjoner etter de fleste sykdommer og bidra til å unngå uopprettelige konsekvenser.

Å utføre operasjoner på livmorhalsen kan ha noen kontraindikasjoner, som inkluderer:

 • Tilstedeværelsen av en akutt fase av iskemisk sykdom som påvirket hjernen
 • påvisning av blødning i hjernen

Operasjoner kan ikke utføres dersom den indre halspulsåren er utsatt for fullstendig blokkering.

Council: med hyppig hodepine og skarp forringelse av synet, er det nødvendig å konsultere en lege for mulig deteksjon av vaskulære sykdommer.

Metoder for undersøkelse av det vaskulære apparatet i nakken

Identifiser patologien til halsens fartøy tillater forskjellige teknikker som gjør at du kan sette riktig diagnose i gang, utføre en operasjon eller foreskrive nødvendig terapeutisk behandling. Disse inkluderer:

 1. Angiografi og MR i det vaskulære apparatet i cervical avdelingen tillater nøyaktig å bestemme behandlingsspesialisten for brudd på blodtilførselen til hjernen og livmorhalskanene. Etter å ha undersøkt arteriene på denne måten kan du få et komplett bilde av sykdommen. MR kan foreskrives for mistanke: aterosklerose i det vaskulære apparatet; svulster av forskjellig art (med kompresjon av arterier og svulster, MR er foreskrevet ved bruk av kontrast); vaskulær trombose; vaskulitt (vaskulær betennelse).
 2. Angioscanning ved ultralyd. Oftest brukt såkalt tosidig skanning av nakke fartøy, der legen er i stand til å vurdere tilstanden til halsen på karsystemet i en todimensjonal projeksjon, slik at du kan se veggene i blodårene er i hvilken tilstand. Sammen med dupleks, kan triplex-skanning av nakkekarene brukes (en lignende prosedyre som gjør det mulig å evaluere karets karosseri i en tredimensjonal projeksjon). Etter angioscanning mulig å evaluere naturen av åreforkalkning og vener for å detektere tumorer (tidsriktig fjerning av tumoren kan eliminere de uønskede effektene, og i betydelig grad forlenge livet til pasienten) og svulster, så vel som anomalier selvfølgelig blodet.
 3. Doppler undersøkelse kan avsløre vaskulære patologier og en rekke sykdommer, som encefalopati, angiopati, betennelse, arterie trauma og aterosklerose.

Hvordan behandles cervikal arterie stenose?

Hvis det er en stenose i den subklave arterien, kan en søvnig subklaverisk skanning foreskrives. Operasjonen består i å skape en anastomose mellom karoten og subklave arterier ved hjelp av en spesiell shunt. Etter en slik kirurgisk prosedyre kan blodet strømme både inn i subklaver arterien gjennom den syede shunt og gjennom halspulsåren for å mate hjernen.

Gjenopprette lumen kan være gjennom endarterektomi, hvor pasienten er første bedøvelse, og deretter gir det gjennom et lite snitt av huden i livmorhalsområdet tilgang til arterien. Etter det blir plakkene fjernet fra arterien og blodstrømmen frigjøres.

Council: gjenopprette arbeidet i det kardiovaskulære systemet tillater rensing av blod med en laser, som signifikant reduserer kolesterolet i kroppen, og forbedrer metabolisme

Vaskulær aterosklerose kan elimineres ved å bruke stenting av karoten arterier, kombinert med angiopalcisme. Dette kirurgiske inngrep er rettet mot å eliminere plakettinnføring i hjernen. I utgangspunktet utføres lokalbedøvelse, og deretter gjennom en punktering i lyskeområdet legger legen et spesielt kateter gjennom lårbenet.

Kateteret beveger seg langs den vaskulære kanalen opp til innsnevringspunktet i karoten arterien, hvor implantasjonen av en spesiell stent av selvåpningstype utføres.

Plasten blir dermed presset mot vaskulærveggen og pålitelig fastgjort av stenten. Denne teknikken gir ikke mulighet til å rive av en plakk eller en del av den og komme inn i hjernen, mens blodstrømmen gjenopprettes og risikoen for et slag reduseres betydelig.

Disse teknikkene gjenoppretter funksjonene til hovedarteriene i livmorhalsområdet. I tillegg minimeres risikoen for tilbakevendende hjerneslag, iskemisk sykdom og oksygen sult i hjernen, som kan utvikles som følge av blokkering av vaskulære kanaler.

Vi anbefaler deg å lese: typer hjerteoperasjoner

Kirurgi på halspulsåren: Ved behov, valg, hvordan utføres det, komplikasjoner, rehabilitering

Operasjonen på halspulsåren (CA) er hovedsakelig indikert for pasienter som lider av en innsnevring av fartøyet, og blir bedt om å gi tilstrekkelig blodtilførsel til hjernen. Søvnige arterier er de største og viktigste karene som gir blod til hjernen, noe som er svært følsomt for mangel på oksygen. Selv, det virker som om en liten innsnevring av disse arteriene kan forårsake symptomer på skade på det nervøse vevet, skjuler risikoen for et slag og til og med pasientens død.

Steder med nøye oppmerksomhet av vaskulære kirurger er sonen av bifurcation av den felles carotid og den indre halspulsåren (ICA) - Dette er områdene som oftest blir utsatt for strukturelle endringer, og derfor er de gjenstand for kirurgisk behandling.

karoten struktur

Stroke (cerebral infarkt) er en av de farligste sykdommene i karsystemet og hjernen, hvor utbredelsen har antatt en alarmerende skala de siste tiårene. Hovedårsaken til cerebral infarkt er atherosklerose, noe som forårsaker en kritisk innsnevring av arterien lumen. Selvfølgelig har terapeutiske tilnærminger blitt utviklet i behandlingen av patologi, men som resultatene av store studier viser, kan ingen konservativ metode produsere et slikt resultat som en operasjon.

Forstyrrelser av blodstrømmen i hjernen passerer ikke uten spor, ofte er det alvorlige konsekvenser som gjør pasienten funksjonshemmede, og for å gjenopprette tapte hjernefunksjoner er det sannsynligvis ikke alltid selv under operasjonens tilstand. I forbindelse med denne omstendigheten er den store betydningen oppnådd ved kirurgisk behandling med sikte på å forhindre cerebrale vaskulære ulykker, det vil si før nervesystemet lider.

Operativ profylakse av stenose av karoten arterien reduserer sannsynligheten for akutt sirkulasjonsforstyrrelse, normaliserer blodsukkering til hjernen, forbedrer pasientenes helse, og etter at et slag gir mer vellykket rehabilitering.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for operativ behandling av patologi av karoten arterier

Operativ intervensjon på karotisarterier utføres oftest med stenose - innsnevring av blodkarets lumen. Årsaken til denne innsnevringen kan være i aterosklerose, bøyningen av fartøyet, dannelsen av en trombus. En aneurisme av karoten arterien blir en mindre vanlig årsak til kirurgi.

indikasjoner til kirurgi for stenose av halspulsåren er:

 • Narrowing mer enn 70% selv i fravær av symptomer på patologi.
 • Innsnevring av mer enn 50% i nærvær av symptomer på cerebral iskemi, tidligere iskemiske angrep eller hjerneslag.
 • Stenose er mindre enn 50% med et slag eller forbigående iskemisk angrep.
 • Plutselig svekkelse av hjerneaktivitet eller progressjon av kronisk iskemi.
 • Tosidig lesjon av karoten arterier.
 • Kombinert stenose av vertebrale, subklaviske og karotisarterier.

Åpen intervensjon på arterielle trunker bærer en viss risiko. I tillegg bør man huske på at størstedelen av pasientene - eldre, som lider av en rekke sammenhengende patologier, så det er viktig å identifisere ikke bare indikasjonene, men også å bestemme graden av risiko og kontraindikasjoner til kirurgisk behandling. Hindringen kan bli slike tilstander som:

 1. Alvorlige sykdommer i hjertet, lungene, nyrene i dekompensasjonsstadiet, noe som gjør enhver operasjon umulig;
 2. Alvorlig nedsatt bevissthet, koma;
 3. Akutt berøringstid
 4. Intracerebral blødning mot iskemisk nekrose;
 5. Irreversibel hjerneskade med fullstendig okklusjon av karoten arterier.

I dag foretrekker kirurger minimal invasiv manipulasjon, slik at antall kontraindikasjoner gradvis reduseres, og behandlingen blir tryggere.

Før operasjonen blir pasienten bedt om å gjennomgå en standard liste over undersøkelser - blod- og urintester, elektrokardiografi, fluorografi, blodkoagulasjonstester, hiv-tester, hepatitt og syfilis. For å klargjøre funksjonene i patologien, ultralyd duplex skanning av arteriene, angiografi, muligens - MR, multislice CT.

Typer av inngrep i karoten arterier og teknikker for deres gjennomføring

Hovedtypene av operasjoner på halspulsårene er:

 1. Carotid endarterektomi (med en patch, en eversion).
 2. Stenting.
 3. Fartøyets protese.

Mangfoldet av kirurgisk inngrep avhenger ikke bare av type skader på vaskulærvegg, alder og tilstand hos pasienten, men også på kliniske tekniske evner, tilstedeværelsen av erfarne kirurger som har komplekse, minimalt invasive behandlingsmetoder.

Den vanligste i dag er karotid endarterektomi, Det er også den mest radikale, åpne, som krever det mest iøynefallende kutt. I USA utføres slike operasjoner mer enn 100 000 i året, i Russland - en størrelsesorden mindre, men fortsatt dekning av de som er i behov, øker gradvis.

Stenting av karoten arterier har mange fordeler over åpen operasjon med samme operasjonelle risiko. Minimalitet og estetikk gjør det mer attraktivt, men ikke alle kirurger har tilstrekkelig erfaring i å gjennomføre det, så ikke alle pasienter har valget, mens tiden for å eliminere vaskulær defekt er begrenset. I forbindelse med denne situasjonen utføres alternativ behandling med hjelp av stenting mye mindre ofte enn endarterektomi.

protetikk er indisert for de pasientene som har et betydelig nederlag i utbredelsen, noe som gjør det umulig å dispensere med mer sparsomme metoder. Med utbredt aterosklerose anses protese som en metode for valg.

Carotid endarterektomi

Carotid endarterektomi - Dette er hovedoperasjonen for å fjerne en aterosklerotisk plakk fra halspulsåren, hvor det patologiske innholdet fjernes fra arterien lumen og den naturlige strømmen av blod gjenopprettes. Det utføres vanligvis under generell anestesi, men det er mulig og lokalbedøvelse med samtidig innføring av sedativer.

Endarterectomi er indikert for aterosklerose, blodpropper i den karotide arterien, noe som forårsaker klinisk signifikante hemodynamiske forstyrrelser i hjernen, så vel som i asymptomatiske aterosklerose, men med en betydelig innsnevring av fartøyet.

Den kutane snittet begynner bak øret, 2 cm fra kanten av underkjeven nedover, parallelt med den, så går den langs sternocleidomastoid muskelen og er ca 10 cm lang. Etter dissekering av huden og det underliggende vevet, ser kirurgen etter sted for deling av den felles halspulsåren, separerer begge grenene og trenger inn i den indre.

karotid endarterektomi (fjerning av en plakett fra halspulsåren)

Ved utførelse av den beskrevne manipulering krever stor forsiktighet, nerver forsiktig trukket tilbake til den side, ligert foran Wien. Etter å ha nådd den indre halsarterie, vil kirurgen prøve så lite som mulig av verktøyene i kontakt med det, som uforsiktig håndtering av beholdere kan skade integriteten og fragmenteringen av plakket, som er fylt med alvorlig emboli, trombose og slag direkte under drift.

Hetteglass injiseres med heparin, de er konsekvent klemt, deretter en langsgående del av arterial veggen er laget før penetrering av lumen. For å sikre blodstrømmen i hjernen gjennom hele prosedyren, plasseres en spesiell silikon shunt i arterien. Det forhindrer også blodstrømmen i manipulasjonsområdet på fartøyet.

Neste trinn er den umiddelbare utskjæringen av en aterosklerotisk plakk. Begynn den nærmere delingen av den felles halspulsåren, og ekspliser plakk hele veien fra den felles halspulsåren til den indre grenen til en ren og uendret intima oppnås. Om nødvendig kan det indre skallet festes til vingen av arterien ved hjelp av en filament.

Fullfør fjerningen av plakkene ved å vaske fartøyets lumen med saltoppløsning. På grunn av vasking blir fettfragmenter fjernet, noe som kan bli en kilde til emboli. Restaurering av fartøyets integritet er mulig ved hjelp av en "patch" laget av syntetiske materialer eller pasientens eget vev.

Etter at alle manipulasjonene på vaskemuren er gjort, blir en shunt fjernet fra dens lumen, kirurgen kontrollerer tetningene for tetthet, deretter fjerner klemmene fra den indre og deretter den ytre halspulsåren. Halsvev sys i omvendt rekkefølge, og i nedre del av såret er silikondrenering igjen.

Eversion endarterektomi - en slags radikal behandling av aterosklerose, vist med fokale endringer i den indre grenen av karoten arterien i sin første del. Etter at arterien er skilt, blir den avskåret fra den vanlige arterielle stammen, plakkene er skilt, mens det som det var, slår vesken innvendig ut. Etter rensing av ICA blir plakkene fjernet fra de vanlige og ytre grenene av arterien, vasket stedet for saltoppløsning og gjenoppretter vevets integritet, akkurat som det gjør ved klassisk endarterektomi.

Fordelen med eversjonsteknikken kan betraktes som mindre traumatisk og høyere utførelseshastighet, men begrensningene i bruken skyldes at det ikke er mulig å fjerne store plaketter (mer enn 2,5 cm) på denne måten.

Video: karotid endarterektomi i aterosklerose

Stotting av karoten arterien

Stenting er en av de mest moderne metodene for behandling av vaskulær patologi av forskjellig lokalisering. Metoden har ubestridelige fordeler - minimalt invasiv og mindre operasjonelt traume, muligheten for lokalbedøvelse, en kort rehabiliteringsperiode, begrenset til noen få dager.

Samtidig er stenting ikke uten sine ulemper. For det første er det ikke alltid kirurger utdannet i denne teknikken, og for studier av langsiktige resultater er det utilstrekkelige data på grunn av metodens nyhet. For det andre, etter stenting er det vanskelig å oppnå en langvarig effekt, før eller senere kan det bli nødvendig med re-intervensjon, noe som vil bli mye mer komplisert og traumatisk enn om den klassiske endarterektomi i utgangspunktet ble utført. Risiko ved gjentatte operasjoner øker mange ganger. Sistnevnte forhold angår de uttrykte stadier av aterosklerose, hvor effektiviteten av stenting er absolutt i tvil.

Stenting anses å være et utmerket alternativ til klassisk eller eversion endarterektomi, hvor blokkering av karoten arterien ved atherosklerotiske masser elimineres med minimal risiko for pasienten. Operasjonen utføres under kontroll av røntgenangiografi med innføring av et kontrastmedium i karet.

Tilgang til stenting er fundamentalt forskjellig fra det med de ovennevnte teknikkene. Denne punkteringen i stedet for et bredt snitt, utført under lokalbedøvelse, som gir en sjanse til behandling av eldre mennesker og med samtidig patologi som gjør radikale operasjoner kontraindisert.

Operasjonen på den indre halspulsåren via stenting begynner med ballongangioplastikk, det vil si innføring av en enhet (ballong) som utvider lumen av arterien på stedet for sin stenose. Deretter settes en stent inn i det dilaterte fartøyet - et lite rør som ligner en fjær eller et metallnett som ekspanderer og beholder lumen av ønsket diameter.

karoten stenting

Med innføringen av ballongen er det en risiko for ødeleggelse av aterosklerotisk plakk med embolisk syndrom og trombedannelse i halspulsåren, for forebygging av spesielle filter som er plassert ovenfor den intervensjon sted, fanger alt som kan separeres fra beholderveggen og migrerer inn i blodet, som går til hjernen.

Protese av arterier

Prostetikk av CA er nødvendig for pasienter med avansert aterosklerose, kalsifisering av vaskulærvegen, med kombinasjonen av patologi med tortuositet, bøyninger av arterien. En slik operasjon utføres når det er kjent at en mer sparsom behandling ikke vil gi et resultat eller vil være urimelig arbeidskrevende.

Når en intern protese produsere klipping arteriell stammen i munnen område, fjerning av de berørte fragment rensing fra karotide aterosklerotiske overlegg, og deretter danner en forbindelse mellom den gjenværende del av den indre gren og den felles CA anvendelse av protesen. Protese er et rør av syntetiske materialer, hvis diameter er valgt individuelt, avhengig av størrelsen på de tilkoblede arteriene. Fullfør intervensjonen på vanlig måte med et dreneringsår.

Operasjoner med tortuosity av karoten arterier

Operativ behandling av krymping eller bøyning av halspulsåren er nødvendig når de forårsaker brudd på hemodynamikk med symptomer på cerebral iskemi. Operasjonene tar sikte på å eliminere det endrede området ved reseksjon med korrigering av arteriene (redressjon). I komplekse tilfeller, når patologisk tortuositet opptar et stort område, blir det helt fjernet, og fartøyet er prostetisert.

Operasjon i slemhinnene i halspulsåren kan utføres både under generell og lokal anestesi. Det samme snittet brukes som i carotid endarterektomi. Intervensjon er vanligvis godt tolerert av pasienter og anses som trygt.

Postoperativ periode og konsekvensene av vaskulær kirurgi

Vanligvis går postoperativperioden positivt, komplikasjoner er relativt sjeldne. Når endarterectomi regnes som den mest sannsynlige komplikasjon av skade på nervene som passerer nær arterier - endring stemme forstyrret svelge, oppstår ansikts asymmetri fra brudd på innervasjon av ansiktsmusklene.

Fra siden av det kirurgiske snittet er suppuration, blødning, inkonsekvens av suturene mulige, men under de moderne operasjonssituasjonene, når alle tekniske krav til operasjonen er oppfylt, er det lite sannsynlig.

Stenting utgjør også noen farer. Det kan være tromboembolisme og blokkering av hjerneskarene ved fragmenter av atheromatøs overlapp, hvor sannsynligheten er nivellert ved bruk av intraoperative filtre. På lang sikt er det risiko for trombusdannelse i stentområdet, for forebygging av hvilke antiplateletmidler foreskrevet i lang tid.

Blant konsekvensene av karotidpatologisk behandling er de farligste slagene som kan skje under eller etter operasjonen. Moderne behandlingsmetoder reduserer risikoen til et minimum, så alvorlige komplikasjoner observeres i ikke mer enn 3% tilfeller med asymptomatisk stenose og 6% i nærvær av tegn på cerebral iskemi.

Rehabilitering etter inngrep på karoten arterier er omtrent tre dager med ukomplisert postoperativ periode. Pasienten anbefales en streng sengestans i denne perioden, da øker aktiviteten gradvis, men fysisk anstrengelse og skarpe bevegelser bør unngås i minst 2 uker for ikke å forårsake divergens av suturene.

Etter behandlingen er det lov å ta en dusj, det er bedre å nekte badekaret. Løftevekter er forbudt, samt traumatisk sport. Etter stenting er det verdt mer å drikke væsker for å akselerere utskillelsen av kontrastmedium.

Etter rehabiliteringsfasen går pasienten hjem, og i løpet av året må minst to ganger vise legen. Daglig er det nødvendig å måle arterielt trykk, hvis økning kan forårsake alvorlige konsekvenser, inkludert et slag. En terapeut eller kardiolog vil foreskrive antihypertensive stoffer i en hvilken som helst grad av hypertensjon.

Behovet for å forandre livsstilen og pasientens natur er diktert av tilstedeværelsen av aterosklerose, som allerede har forårsaket irreversible forandringer i store arterier. For å forhindre skade på fartøyene fra motsatt side, så vel som hjertene, hjernen, hjernen, er det nødvendig å følge de anbefalingene som er utviklet for pasienter med aterosklerose

Operasjonene på fartøyene er ekstremt komplekse, og derfor kan kostnadene for dem ikke være lave. Prisen for karoten endarterektomi er 30-50 tusen rubler, i en privat klinikk når den 100-150 tusen. Reseksjon av segmentet av fartøyet med tortuosity vil kreve en betaling på 30-60 tusen.

Stenting er en mye dyrere prosedyre, kostnaden som kan nærme seg 200-280 tusen rubler. Kostnaden for operasjonen inkluderer kostnadene til forbruksvarer, stenter, som kan være svært dyre, utstyret som brukes.

Operasjoner på karoten arterier: indikasjoner, typer, oppførsel, resultat

Søvne arterier er ansvarlige for blodtilførselen til hjernevevet, og derfor er patologiene i disse karene relatert til livstruende forhold.

Haster operasjon er angitt i følgende tilfeller:

 • Deformasjon med en bøyning eller vridning (tortuosity av halspulsåren);
 • Krenkelse av fartøyets integritet (skåret eller kuttet skade);
 • Aneurysme av karoten arterien (stratifisering av veggen med trusselen om brudd);
 • Innsnevring av fartøyets lumen som fører til hjernehypoksi;
 • Blokkering av halspulsåren med en embolus eller trombus;

Planlagte operasjoner utføres ved diagnosen aterosklerose, når kolesterolplakkene overlapper fartøyets lumen, forhindrer normal blodstrøm.

Progressiv aterosklerose av karoten arterier - sykdommen er irreversibel og ikke godt studert. Kolesterolinnsatsen (plakkene) som er dannet i karet, løser ikke og forsvinner ikke som følge av konservativ behandling, selv den mest progressive.

Midlertidig forbedring av helsetilstanden etter medisinbehandling, skyldes hovedsakelig utvidelsen av blodkarets vegger under påvirkning av narkotika, og delvis gjenoppretting av blodsirkulasjonen. Etter seponering av bruk av farmakologiske midler (eller formuleringer utarbeidet i henhold til folkehensyn), forekommer hypoxiaangrep (oksygen sult i hjernen) uunngåelig, og risikoen for iskemisk berøring øker. Kirurgi på halspulsåren er den mest progressive og effektive metoden for behandling av vaskulær patologi.

I de fleste tilfeller er medisinske kolesterol plakk i halspulsåren detektert etter et slag, eller i løpet av en ultralydundersøkelse på neurologiske forstyrrelser (hodepine, svimmelhet, uskarpt syn, besvimelse, svekket bevegelse koordinasjon, etc.).

Tidlig bruk av kirurgi for å gjenopprette fartøyets funksjonalitet kan forhindre iskemiske slag i 60% av tilfellene (ifølge WHO). drift teknikk for aterosklerose valgt kirurg etter tosidig skanning og MDCT gi et detaljert bilde av tilstanden av carotis, og andre fartøy, og tillate å objektivt vurdere de mulige risikoer i radikalet behandling.

Rekonstruktiv kirurgi på karoten arterier

I moderne vaskulær kirurgi brukes ulike teknikker for rekonstruksjonsoperasjoner på karoten arterier, men tilgangsteknikken er den samme i alle tilfeller:

 1. Huden er kuttet litt under kanten av underkjeven bak auricleen;
 2. Snittet er laget i fremspring av brystmastoidmuskel til grensen til den nedre og midtre tredjedel av nakken;
 3. Det subkutane fettvev og muskel (m.platysma) blir dissekert før utseende av karoten arterie divisjonen (side bifurcations);
 4. Ansiktsvenen krysses av klemmer;
 5. En vanlig halspulsårer er allokert;
 6. Den sublinguale nerven er allokert;
 7. Den indre halspulsåren er allokert.

Når du arbeider med den indre halspulsåren, er det nødvendig med ekstremt forsiktig kontakt med de vaskulære veggene, da enhver uforsiktig bevegelse kan føre til ødeleggelse av plakk, og som følge av den distale embolien. Det videre forløpet av operasjonen avhenger av tilstanden til fartøyene (graden av parietal forkalkning, kriminalitet, strekking av veggene er tatt i betraktning).

Carotid endarterektomi

Carotid endarterektomi er en klassisk åpen operasjon på halspulsåren, som har til hensikt å fjerne kolesterolplakkene. En mye brukt gjenoppbyggingsmetode er plasten til fartøyet med en lapp. Etter innføring av direkte antikoagulant (oftest heparin brukes) og overlappende ved klemming av karotidarterier, utføres disseksjonen langs frontvegget. I lumen blir elastiske shunts introdusert for å forhindre hypoksi i hjernen. Dermed blir det kirurgiske feltet ekssanguined, mens den normale blodtilførselen til hjernevevvet forblir.

karotid endarterektomi (fjerning av en plakett fra halspulsåren)

Det neste trinnet er separasjonen av sklerotisk plakett fra fartøyets vegger. Etter sirkulær frigjøring av kolesteroldannelse krysses den endelige delen av plaketten, og slippes deretter til toppen. I den eksterne og indre halspulsåren blir plakk exfoliert til intima laget, som deretter sutureres til veggen av karet med en spesiell tråd.

Den tredje fasen av operasjonen er å vaske fartøyet med saltløsning, sammen med hvilke fragmenter av plakk er fjernet - denne manipulasjonen forhindrer dannelsen av en migrerende trombus i halspulsåren.

Den endelige fasen er lukningen av den kirurgiske åpningen i arterien. Kunstige og biologiske materialer (PTFE, xenopericardium eller autolog transplantasjon) brukes til å lage plasten. Valget av type patch er laget av legen, basert på tilstanden til veggene til fartøyene. Flappen er arkivert med filamentformede filamenter, så blir shuntet fjernet, tettheten av patch-anslaget kontrolleres.

Klemmer fjernes, en lås er plassert i munnen av den indre halspulsåren for å tillate blodstrømning gjennom det felles fartøy. Etter å ha fjernet små trombotiske formasjoner i den eksterne arterien, fjernes klemmen. I det restaurerte området etableres drenering fra elastisk silikon i området av sårets nedre kant, hvoretter lag-for-lag vevsutvikling utføres.

Eversion carotid endarterektomi

Denne typen operasjon er indikert for stenose av den indre halspulsåren i munnområdet, hvis plakk ikke overstiger 2 cm i diameter, og med tilfredsstillende tilstand av det indre vaskulære vev. Etter tildeling av et nettsted bifurcation fartøy utfører tester på kroppens respons på opplevelsen av halspulsåren (evalueringen utføres i henhold til indikasjonene på blodtrykk og blodstrømmen gjennom den midtre cerebrale arterien). Hvis toleransen til fartøyets klemme er mottakelig, fortsett til hoveddelen av operasjonen:

 • Den indre halspulsåren blir avskåret fra glomus, deretter dissekert i munnregionen;
 • Den kryssede arterien er fastklemt med tynn pincett;
 • Intima flakene sammen med middels skallet (med en skalpell og en kirurgisk kapsel);
 • Det ytre skallet på fartøyet gripes av pincet og vridd i motsatt retning (akkurat som en strømpe fjernes);
 • Plakk exfolierer langs hele lengden av arterien - opp til stedet for fartøyets normale lumen.

Den inverterte arterien blir inspisert for intimal delaminering, og den fysiologiske løsningen pumpes inn i karet. Hvis det ikke er noen forgrenede intimafibrer i lumen etter skylling med en stråle under trykk, så er det mulig å gå videre til sluttstadiet av operasjonen.

Når detekteres fragmenter av vaskulært vev som er synlig i lumenet, kan ikke videre rekonstruksjon utføres. I dette tilfellet utføres carotisarterieproteser.

Etter fjerning av kolesterolformasjoner og blodpropper fra den indre arterien fortsetter kirurgen til endarterektomi fra den vanlige halspulsåren. Det siste stadiet suturer veggene på fartøyet med en 5-0 tråd, eller 6-0.

Blodstrømmen gjenopprettes strengt i henhold til følgende skjema:

 1. Klemmen fjernes fra den indre halspulsåren (i flere sekunder);
 2. Den indre arterien klemmes sekundært i anastomosen;
 3. Sperren fjernes fra den ytre halspulsåren;
 4. Klemmen fjernes fra den felles arterien;
 5. Fjernet et gjentatt klipp fra den indre halspulsåren

stenting

Stenting er en operasjon for å gjenopprette fartøyets lumen ved hjelp av en rørformet expander (stent). Denne kirurgiske teknikken gir ikke utvinning av en plakett fra en dissekert beholder. Intraarteriell formasjon, innsnevring av lumen, presser tett mot veggen av karet med en rørstent, hvorpå blodstrømmen gjenopprettes.

Operasjonen utføres under lokalbedøvelse, under kontroll av røntgenapparat. Gjennom punktering på hofte (eller hånd) blir funnet kateter ledes til området for stenosis av halspulsåren. Mesh filterkurv, fange fragmenter uhell kolesterol plakk, er montert like over det behandlede område (dette er nødvendig for å hindre inntrengning av emboli, eller blodpropp i hjernen).

For å øke effektiviteten av operasjonen blir ballongstentene brukt, økende i volum på stedet for innsnevring av arterien. Den oppblåste ballongen presser tett plakkene mot veggen. Etter restaureringen av det normale lumen, blir ballongen deflatert og fjernet gjennom kateteret sammen med fellefilteret.

Carotid artroplastisk

Arteriell protese er indikert for omfattende skade på veggene i den indre halspulsåren i kombinasjon med uttalt kalsinose. Å anvende stenting og åpen carotid endarterektomi er i dette tilfelle uhensiktsmessig. Fartøyet er avskåret på munnstedet, det berørte vevet blir resektert og erstattet av en endoprostese som faller i diameter med den indre arterien.

I halspulsårens aneurisme, blir følgende fremgangsmåte brukt: karet er klemt og excisionen blir skåret ut, hvoretter en shunt med et implantat settes inn i lumen. Etter dannelsen av anastomose fjernes shunten, luft fjernes fra lumen av karet og transplantasjonen, og klemmene fjernes.

Operasjoner med tortuosity av karoten arterier

Medfødt deformitet av karoten arterier (tortuositet) er en av de vanligste årsakene til iskemisk berøring og hjernesirkulasjonsforstyrrelser. Ifølge statistikken hadde hver tredje pasient som døde av et slag en vridd karotid- eller vertebralarterie.

ulike former for crimp arterier

Operasjonsteknikker velges avhengig av karpatologisk art:

 • Bøyning i skarp vinkel (kinking);
 • Formasjon av en løkke (coiling);
 • Økning i lengden av arterien.

Det krympede fragmentet av karet blir resektert, hvorpå karet er rettet (redresjon).

Komplikasjoner etter operasjoner på halspulsåren

Følgende karotid endarterektomi er følgende komplikasjoner mulig:

 1. Hjerteinfarkt eller hjerneslag
 2. Tilbakeslag av sykdommen (re-dannelse av plakk);
 3. Kortpustethet
 4. Økt blodtrykk;
 5. Nestenes nederlag;
 6. Sårinfeksjon.

Betraktelig færre komplikasjoner etter stenting, men med en sparsom operasjon er negative konsekvenser mulige, blant hvilke den mest alvorlige er dannelsen av en trombose. Andre ubehagelige øyeblikk opplevd av kirurger inkluderer: indre blødninger, traumer i kateterinnlegget, skade på arterievegget, allergisk reaksjon, stentforskyvning inne i karet. I de tidlige dager er det problemer med å svelge, heshet, "en klump i halsen," hjertebanken. Gradvis går ubehagelige symptomer helt ut.

Kontraindikasjoner til operasjonen på halspulsårene

Absolutte kontraindikasjoner inkluderer:

 • Intoleranse mot anestesi;
 • Flyttbare plaketter;
 • Kompleks anatomisk struktur av fartøyet;
 • Akutt nyresvikt;
 • Allergi mot titan og kobolt (stentmaterialer);
 • Tynning av veggene i arterien med samtidig deformasjon;
 • Dårlig tilstand av alle fartøy.

Operasjonen utføres ikke med pasientens generelle alvorlige tilstand, tilstedeværelsen av uhelbredelige kroniske sykdommer i hematopoiesis.

rehabilitering

Etter operasjonen blir pasienten plassert i intensivavdelingen. I tre dager er sengestøtten vist. Fire dager senere kan du stå opp, ta korte turer under oppsyn av en lege. I to uker er fysisk aktivitet, knebøy, bakker og andre brå bevegelser forbudt. Hodet og nakken er i en statisk, men ikke stresset tilstand. Med stor forsiktighet blir hodeskuddene gjort. Det er nødvendig å følge legenes anbefalinger om kosthold og livsstil (alkoholholdige drikker, røyking er utelukket).

Operasjoner på halspulsåren utføres ved bruk av velutviklede kirurgiske teknikker under tilsyn av medisinsk utstyr med høy presisjon, noe som reduserer risikoen for komplikasjoner betydelig. I de fleste medisinske tilfeller er radikal kirurgisk behandling en mer effektiv teknikk i forhold til konservativ terapi. Etter uttømming gjennomgår pasientene en undersøkelse på klinikken hvor operasjonen ble utført hver sjette måned.

vaskulær

Carotid arterie bypass

Shunting karoten arterien er en operasjon intervensjon i den menneskelige hjernen for å fullstendig gjenopprette blodstrømmen i arteriell fartøy. Specificiteten av denne metoden er at under operasjonen er arteriene forbundet med et fartøy som mister evnen til å levere blod.

Carotisarterie angioplastikk er prosessen med å åpne den berørte karoten arterien ved å bruke et tynt kateter med en spesiell ballong på enden. Søvnige arterier er slike arterier som kan forsyne blod til organene i hodet og halsen, det vil si hjernen. Søvnende arterier stammer fra aorta som ligger i brystet, så passere gjennom nakken i dybden av muskler og fascia, så fortsett inn i skallen, deres hovedretning er hjernen.

Arteriovenøs shunt i medisin brukes på to måter - enten rør laget av nylon, dacron eller teflon, som er innført i lumen av den venøse eller arterielle blodkar for å opprette en ny bevegelse av blodstrømmen utenom kontaktdelen er utelukket fra sirkulasjonen, enten bæres av pasienten for periodisk vekselvirkning anordning blodkar med et hemosorpsjonsapparat, parenteral ernæring og den såkalte "kunstige nyre".

Ballong angioplastikk av nedre ekstremiteter er en lav-effekt kirurgi, hvor essensen er å gjenopprette funksjonen til blodtilførsel, i dette tilfellet, for å snakke om blodtilførselen til beina, utført i operasjonsstuen etter, direkte, X-ray kontroll i løpet av hele prosessen.

Koronar angioplastikk med stenting er ment for personer som lider av koronar aterosklerose. Sykdommen er ansett for å være ganske tung, som utvikler deri patologiske forandringer som et resultat av dette fører til en innsnevring av det vaskulære hulrommet, som har som funksjon å mate hjertet. I tillegg forekommer denne sykdommen i løpet av en viss tid, vanligvis asymptomatiske inntil den tid inntil hulrommet i blodårene reduseres i størrelse til en slik tilstand som vil føre til avbrudd av forsyning av hjertemuskelen, så er de første symptomene på angina, med for tidlig behandling bidrar til utvikling av infarkt.

Stenting abdominal aortaaneurisme kirurgi er en av løsningene for pasienten å bli kvitt vaskulær sykdom, i dette tilfellet, aneurisme, noe som tyder på en lesjon av fartøyet som er ofte funnet i aorta. Hvis pasienten ikke søkte på riktig pleie og forsinket sykdommen, kan det oppstå en vaskulær ruptur, noe som betyr dødelig blødning.

Shunting arteriene av nedre ekstremiteter er et veldig nøyaktig verk av kirurgen, som krever maksimal oppmerksomhet. Innføringen av denne metoden i medisin har gjort det mulig for pasienten å lykkes med å lindre de plager som er forbundet med åreknuter.

Endoskopisk thoracic sympathectomy, med andre ord, er det en minimal invasiv kirurgisk prosedyre der den sympatiske stammen ødelegges eller klippes. Sykdommer i denne stammen manifesteres i form av overdreven svette, og dette har direkte en dårlig effekt på en persons fulde liv.

Dermed blir hjernen matet av oksygen og næringsstoffer gjennom en av de viktigste arteriene som ligger i den. I det tilfelle hvor noen eller arterier forverrer situasjonen med en normal blodtilførsel, som fører til fremveksten av senere ischemi, som ikke tillater hjernen til å spise normalt og utføre sin iboende funksjon, og dette er resultatet truer fremveksten av nevrologiske lidelser. derfor, carotid arterie bypass graft og er valgt av leger som behandling for vaskulære sykdommer.

Indikasjoner for bypasstransplantasjon av carotisarterie

 • Hvis pasienten har stenose av halspulsåren eller segmentell obstruksjon;
 • Hvis det ikke er mulig å utelukke dannelsen av et iskemisk slag, for eksempel hvis medisinering ikke hjalp;
 • Hvis pasienten har en tilstedeværelse av svulster, aterosklerotiske lesjoner av den indre delen av karoten arterien, og aneurysmer som ikke leveres til intravaskulær, samt en åpen metode for behandling av vaskulær sykdom.

Å adressere lignende problemer i "Barzilai" i Israel, vil pasientene få kvalifisert hjelp fra alle sykehuspersonell på vårt sykehus. Leger har stor erfaring med å utføre lignende kirurgiske inngrep.

Forberedelse for karotid arterie bypass innebærer overholdelse av noen anbefalinger. Våre leger vanligvis råder i disse tilfellene pasienten helt forlate sine dårlige vaner, som nikotinozavisimost og en halv uke før operasjonen, og ikke for å komme tilbake til denne vanen igjen, hvis bare for å tåle to og en halv uke. Det er viktig å redusere den mulige blødningsrisikoen fra fartøyene som er berørt under rømmingen. Du bør også slutte å ta antiinflammatoriske stoffer (nimesulid, diclofenac og så videre).

Diagnose av karoten arterien i "Barzilai"

Sikkert, at vår spesialist utnevne en pasient behovet for en operasjon. Det er nødvendig å gjennomgå noen undersøkelser: For å passere en analyse av urin og blod, og å lage fluorografi og EKG, kan også tilleggsstudier tildeles for nøyaktigheten av diagnosen:

 1. Magnetisk resonans, intraarteriell og datatomografi angiografi. Disse studiene vil bidra til å identifisere pasientens sted for stenose av halspulsåren, for å velge den mest vellykkede varianten av operasjonen.
 2. Ultralydsskanning av hjernens arterier - for å vurdere tilstanden til karene i lemmer, som deretter vil bli brukt som en shunt.

"Barzilai" er utstyrt med alt det nyeste utstyret. Vi jobber bare med spesialister av høyeste kvalifikasjon, våre kirurger er godt klar over sitt arbeid, som i praksis har blitt bevist mange ganger. Våre spesialister, etter å ha lyttet til dine problemer, vil i detalj forklare metodene for deres løsninger, og vil utføre carotid bypass-kirurgi bare med ditt samtykke. Kontakt oss og du vil se hvordan de virkelige fagfolk jobber. Vi finner vår individuelle tilnærming til hver pasient. Ikke vær redd for leger og forventer av dem en motbydelig holdning til deg og din sykdom.

Shunting av fartøyene i nakken: prospekter

Shunting av blodkar er nødvendig når det er noen hindring for blodstrømmen, som ikke kan elimineres med konservative metoder. Denne hindringen kan være en trombose, en aterosklerotisk plakk, en naturlig anomali av fartøyet.

Opprettholde normal blodstrøm i karene i hodet og nakken er spesielt viktig, siden de gir blodtilførsel til hjernen.

Et rikt nettverk av arterielle og venøse meldinger muliggjør langsiktig vedlikehold av normal blodstrøm selv i nærvær av sykdommer, men når patologien kommer i stor skala, må man ty til kirurgi.

vitnesbyrd

Indikasjon for kirurgi er et betydelig brudd på blodstrømmen

Indikasjoner for kirurgi er signifikante blodstrømssykdommer i hovedkarene i nakken - de vanlige, eksterne og indre karoten arterier og deres hovedgrener.

Skader på mindre fartøy kompenseres vanligvis av et rikt nettverk av anastomoser.

Blant indikasjonene for presserende shunting:

 • Skader på nakken med ruptur av store fartøy (i dette tilfellet blir det berørte området fjernet og en kunstig kommunikasjon mellom fartøyene er opprettet);
 • Et brudd eller en høy risiko for brudd på en aneurisme av de store arteriene i nakken;
 • Trombose av karene i nakken;
 • Fullstendig blokkering av arterier av en eller annen grunn;

I disse tilfellene utføres operasjonen umiddelbart, så snart pasienten blir tatt til sykehuset, siden det er viktig. I andre tilfeller kan shunting gjøres på en planlagt basis.

Disse inkluderer:

 • Forskjellige typer stenose av karene i nakken;
 • Aterosklerotiske plakk og skade på indre overflaten av fartøyets vegger;
 • Vedvarende svimmelhet;
 • Tilstedeværelse av syndromet til å stjele og andre lignende;

Palliativ kirurgi for ondartede svulster, spirefartøy.

Shunting halsenes fartøy kan redusere risikoen for slag, unngå alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, forbedre pasientens velvære.

Kontra i transaksjonen er akutte infeksjonssykdommer, akutt og kronisk dekompensert sykdom, det fjerde trinn av kreftsykdommer, akutt hjerte- og åndedrettssvikt.

I disse tilfellene er det nødvendig å stabilisere pasientens tilstand før du utfører en operasjon for å omgå halsbeholderne.

Teknikk av drift

Shunt er vanligvis en overfladisk vene i nedre ekstremiteter

Operasjonen utføres på et sykehus under generell anestesi. Essensen av metoden er at en kunstig kommunikasjon etableres mellom det berørte fartøyet over skadestedet og en av de sunne fartøyene i nakken, omgå det skadede området.

Materialet til shuntet er et fragment av den overfladiske venen av underbenet, sjelden sjelden - den radiale venen eller arterien. Hans gjerde utføres rett under operasjonen, dette gjøres av den andre kirurgen.

Hvis operasjonen utføres på plan, må pasienten gjennomgå en rekke undersøkelser for å sikre at det er trygt å gjennomføre.

På tidspunktet for inngrepet er foreskrevet en stiv diett begrensende fettprodukter, medregnet kaloriinntak, avvisning av produktene forårsaker øket gassdannelse, og også ved å stimulere stoffer (koffein, taurin), forårsaker vasokonstriksjon. I dette tilfellet er fysisk aktivitet strengt dosert.

Pasienten er innlagt på sykehus en uke før operasjonen, på dette tidspunktet er det ytterligere undersøkelse, en endelig beslutning om muligheten for operasjonen.

På kvelden på kvelden før intervensjonen blir det utpekt en lett kveldsmat, et avføringsmiddel, om nødvendig, beroligende midler. På operasjonsdagen kan du ikke. En rensende enema utføres for å eliminere komplikasjonene som er forbundet med oppbevaring av tarminnhold.

Hvis operasjonen utføres snarest, blir preparatet minimert - et EKG utføres, blodtrykket måles, en rensende enema utføres.

Av og til tar intervensjonen flere timer avhengig av prosedyrens kompleksitet. Opptil tre sammenhengende shunts kan installeres samtidig.

Hvis det er behov for større operasjonsvolum, blir det utført i flere stadier med en pause fra flere dager til flere måneder, avhengig av pasientens tilstand.

Postoperativ periode

Etter operasjonen skal maten være fraksjonal og balansert

Umiddelbart etter operasjonen overføres pasienten til intensivavdelingen eller intensivavdelingen til avdeling for vaskulær kirurgi. I denne perioden er konstant overvåkning av medisinsk personell, overvåkning av vitale tegn, vurdering av pasientens tilstand nødvendig.

Modus - Strenge hvilerom, spise og drikke vann er ikke tillatt. Tiden i intensiv omsorg er minst 24 timer. Anestesi, antiinflammatoriske og blodtynnende medisiner er foreskrevet, antibiotika for forebygging av komplikasjoner.

Fra intensivhelsetjenesten overføres til avdelingen for vaskulær kirurgi. Regimet endres til sengs, og utvides gradvis til halvpost, menighet og generell. Forløpet av antibiotisk profylakse, anestetika og blodfortynnende medisiner fortsetter.

Det er obligatorisk å utføre et sett med treningsøvelser for å få fart på gjenopprettingsprosessen etter operasjonen. Mat - sparing med en gradvis utvidelse av dietten. Forbudt er kaffe, sterk te, energidrikker, fete og stekte matvarer. Det er nødvendig å fullstendig eliminere alkohol og røyking.

Utdrag fra sykehuset utføres på 6-7 dag, hvis det ikke er noen komplikasjoner. Pasienten bør regelmessig besøke en vaskulær kirurg, utføre komplekser av fysioterapiøvelser, ta foreskrevet medisiner, følge en diett, forlate dårlige vaner.

Rehabilitering etter operasjon

Gjenoppretting etter operasjon avhenger av avvisning av pasientens dårlige vaner

Etter uttak fra sykehuset er pasienten forbudt eller begrenset i noen tid, spesielt i hodet og nakken.

Det er nødvendig å unngå skråninger, sving i hodet, plutselige endringer i kroppens stilling. Den første måneden etter utslipp er det ønskelig å ikke forlate huset uten ledsager. Du bør besøke en lege hver sjette måned eller hvis du har noen symptomer på patologi.

Prognosen for livet etter en bypassoperasjon er gunstig - intervensjon gjør det mulig å unngå slag, forleng livet og forbedre kvaliteten.

Det er ingen begrensninger for mentalt arbeid etter operasjonen.

Tvert imot bidrar aktiv hjernevirksomhet til raskere utvinning og velvære. Fysisk arbeid er helt kontraindisert. Det samme gjelder for profesjonell sport. I disse tilfellene må pasienten helt endre omfanget av aktiviteten.

Den gjenopprettende pasienten trenger moderate fysiske aktiviteter som ikke påvirker hode og nakke - gå, lett løp, øvelser for fine motoriske ferdigheter på fingrene. Mulig aerobic, yoga eller svømming under oppsyn av en lege.

Sykling kan være nyttig, men krever økt forsiktighet. Ekstremsport som rafting, fjellklatring og andre er helt forbudt.

Med god helse kan pasienten kjøre bil, men ikke tidligere enn en måned etter operasjonen. Det skal bemerkes at effekten av å skape nakkeskarene ikke påvirker pasientens omsorgs- og reaksjonsrate, men reduserer omfanget av vurderingen betydelig.

Skadelige vaner som alkohol og røyking bør helt utelukkes. Med god helse kan du drikke sterk te eller kaffe, men ikke mer enn en gang om to eller tre dager. Hvis mottak av tonic drinker forverrer helsetilstanden, er det nødvendig å stoppe det.

Carotid arterie bypass

Indikasjoner for operasjon på halspulsårene med bruk av en intern shunt:
1. Forholdet mellom retrograd blodtrykk og antegrade arterielt trykk med direkte måling i den felles karoten arterien er mindre enn 1/3.
2. Den absolutte verdien av retrograd blodtrykk er lavere enn 40 mm Hg. Art. og kurven på bildet på skjermen nærmer seg isolinet.
3. Bilateral hjertesykdomssykdom.

4. Utvikling av nevrologisk underskudd under test okklusjon (Matas test) under operasjonen under lokalbedøvelse.
5. Hvis det under drift med kryssklemming av arteria carotis communis avtar lineære strømningshastighet i den midtre cerebrale arterie til 20 cm / s eller lavere (i henhold til TCD).
6. I fravær av en økning i den lineære hastigheten av blodstrømmen under klemming av den felles halspulsårer (ifølge transcranial dopplerografi).

ta intraluminal shunt. Shunts kan være myke eller stive, rette eller loop-lignende, med eller uten ende lober, med eller uten side forgrening.
For tiden, oftere Shunt Pruitt Inahara Carotid Shunt. Den har en T-form og består av horisontale og vertikale deler. På enden av shunt er to forskjellige i volumballong for å blokkere lumen av arteriene.

Sylindere oppblåses med heparinisert saltvann. Risikoen for hyperinflasjon mindre sylindervolumet er redusert til et minimum på grunn av nærværet i en avstand på 3 cm fra den "sikkerhetssylinder" (ballong begrens) som plukker opp en overdreven mengde administrert heparinisert saltoppløsning. På en avstand på 3 cm fra en ballong med mindre diameter er en ballongbegrenser. Gjennom den horisontale delen av shunten passerer hovedkanalen for blodstrøm, som kommuniserer med kanalen av den vertikale delen av shunten. Hver sylinder er oppblåst gjennom separate kanaler.

Munnen deres ligger på den vertikale delen av shunten og overlapper med kranene. Kranen er også på kanalen til den vertikale delen av shunten som kommuniserer med hovedkanalen. Shunten injiseres i lumen av arteriene med en blokkert kanal i den vertikale delen.

arterie klemmet med vaskulære klemmer lavere og høyere bifurkasjoner av den vanlige halspulsåren. Et langsgående snitt gjøres over bifurkasjonen av den vanlige halspulsåren. Fjern klemmen fra den indre halspulsåren, og kirurgen klemmer den straks med to fingre for å hindre retrograd blødning.

Deretter legger kirurgen inn i den indre halspulsåren den mindre enden av den intraluminale shunten. Samtidig skifter assistenten beskyttelsesrøret fra ballongstopperen som er plassert på den og oppblåser shuntballongen med en spesiell sprøyte.

Etter oppblåsning av ballongen og overlapping av lumen av den indre halspulsåren på den andre siden av shuntet gjennom hovedkanalen, opptrer retrograd blodgass. På denne måten forhindres mulig emboli av materialet eller luftpartiklene i hjernekarrene, som kan oppstå når man manipulerer den distale enden av shunten i den indre halspulsåren.

Vaskulær klemme komprimere hovedkanalen til shunten til sin del, lokalisert i den indre halspulsåren.

Intraluminal shunt er i form av en løkke. Fjern klemmen fra den felles halspulsåren og klem den med to fingre for å forhindre blødning. Den proksimale delen av den intraluminale shunt settes inn i den felles halspulsåren i en avstand på minst 3 cm fra det arteriotomiske snittet og ballongen som ligger på den, er oppblåst. Etter å ha åpnet hanen, begynner de blodstrømmen fra den felles halspulsåren utover gjennom shuntkanalen i sin vertikale del.

På introduksjonsstadiet shunt i den indre halspulsåren kan utvikle en rekke komplikasjoner:
1) emboli i hjernen med elementer av en aterosklerotisk plakk,
2) luftemboli i hjernen,
3) lagdeling ved den distale enden av shunt av den indre halspulsåren med spredning av stratifikasjonen i de intrakranielle delene av den indre halspulsåren,
4) perforering av den opprettede falske kanalen,
5) mangel på perfusjon av hjernen.

Shuntet er vasket heparinisert saltoppløsning Gjennom kanalen på den vertikale (T-formede) delen. Fjern klippet fra den del av shunt som er satt inn i den indre halspulsåren. Et system for invasiv blodtrykksmåling er koblet til kanalen til den vertikale delen av shunten. I fremtiden overvåker anestesiologen blodtrykksindeksene i shunten og advarer om endringer i kirurgen, siden under operasjonen kan shunten bøye seg og føre til at blodstrømmen stopper på den. Åpne blodstrømmen gjennom shunten.
For å kontrollere shuntens passasje kan også transkraniell dopplerografi brukes.

Etter ferdigstillelse av hovedfasen operasjoner (endarterektomi, patching av lappen) med de resterende 5 mm av den ikke-sømte arterieveggen begynner å fjerne shunten. Først fjernes delen av shunten som befinner seg i den indre halspulsåren. For å gjøre dette, blir væsken fra ballongen av den intraluminale shunt lokalisert i lumen av den indre halspulsåren raskt aspirert og shunten ekstraheres fra den. Kirurgen klemmer arterien med fingrene, og forhindrer ekstern blødning. Den vaskulære klemmen er plassert på den indre halspulsåren. Etter dette fjernes også en del av den intraluminale shunt fra den felles halshalsarterien, som er opplevd av vaskulær klemme.

Artery lumen vaskes heparinisert saltoppløsning og hurtig sutur det gjenværende hullet i veggen.

hull i veggen av halspulsåren bør være slik at suturetiden ikke overskrider 2-3 minutter. (en sikker periode for både innsetting og fjerning av shunt). Noen ganger er et veggklipp plassert på det arteriotomiske hullet etter fjerning av shunt. Denne teknikken er imidlertid kun mulig med en tilstrekkelig stor diameter av arterien.

Det bør være oppmerksom på at når du bruker en shunt For intraluminal blokkering av blodgennemstrømning, skal dets grener være plassert på en slik måte at de krysser hverandre som danner en slags figur åtte, og går i motsatt retning fra den vertikale delen av shunten. Dette skaper optimale forhold for suturering av arterien eller sying av lappen.

På scenen for utvinning av shunt kan forekomme:
1) emboli i hjernen med elementer av en aterosklerotisk plakk,
2) luftemboli i hjernen,
3) perforering av veggene i karoten arterier,
3) brudd på overliggende vaskulære suturer.

Les Mer Om Fartøyene