Hva er tymol-test

For å kunne vurdere tilstanden og funksjonen til indre organer, anbefaler legene en biokjemisk blodprøve. Hyppigst må han få hjelp med mistanke om patologi av nyrene, leveren eller som et resultat av et brudd på saltmetabolisme.

En av varianter av den biokjemiske testen er tymolanalyse. Det gjør det mulig å bestemme leverens evne til å syntetisere proteinforbindelser.

Kort beskrivelse

For å forstå hva slags analyse er, må du forstå sin essens. De fleste proteiner i blodet dannes i leverenes elementer. De står for mange forskjellige oppgaver:

 • aktiv deltakelse i regulering av blodpropp
 • vedlikehold av onkotisk trykk og gi volumet av kroppens hovedfluidum;
 • bevaring av blodets pH;
 • Transport til vev av bestemte kategorier av elementer (f.eks. Kolesterol).

Serum har en variert sammensetning. Imidlertid anses bare 5 fraksjoner av proteiner som viktige komponenter. Disse er forskjellige globuliner.

Under påvirkning av visse faktorer kan deres mengde reduseres eller øke. For eksempel, på grunn av nedsatt leverfunksjon eller underernæring, reduseres antall albuminer kraftig. Økningen i globuliner skjer med patologier av bindevev, smittsomme prosesser av ulike etiologier og visse onkologiske lidelser.

Under tymol-sammenbrudd er det vanlig å forstå en spesiell biokjemisk studie. Det lar deg få informasjon om muligheten for at leveren skal utføre en fullverdig syntese av proteinfraksjoner.

Gjennomføring av analysen bidrar til å vurdere alvorlige brudd på kroppens arbeid før utseendet på de første tegn på sykdom.

Prinsippet om laboratorieforskning er redusert til nedbør av myseproteiner. Hvis det er en oppklaring av stoffet, er det positive testresultatet angitt. Graden av endring i materialets utseende bestemmes av den fotokororometriske metoden, og uttrykkes i de såkalte McLagan-enhetene (enhet M.).

De fysisk-kjemiske egenskapene til denne analysen er fortsatt dårlig forstått. Imidlertid hevder forskere at det i reaksjonskomplekset av fosfolipider og globuliner, tymol og kolesterol er mulig.

Hvordan donere blod riktig

En blodprøve anbefales i morgen. Omtrent 8 timer før den foreslåtte prosedyren, er det bedre å observere et sultende diett. Drikk bare vanlig ikke-karbonert vann. Ikke bruk sterke mengder kaffe eller te, juice.

Fordeler ved timol test

Når det gjelder leveren, forstår alle viktigheten av denne kroppen. Uten hans hjelp kan man ikke forestille seg et fullverdig arbeid av organismen. Derfor er det så viktig å regelmessig gjennomgå forebyggende undersøkelser, ta blodprøver. Det er tymolanalysen som oftest er hovedindikatoren for leverfunksjonskvalitet.

Blant andre fordeler med denne analysen er følgende:

 • krever ikke bruk av dyrt eller komplekst utstyr, materialkostnader er ubetydelige;
 • preget av enkelhet i ytelse;
 • lar deg identifisere mange plager på et tidlig stadium, unngå forekomsten av komplikasjoner og til og med død;
 • kan brukes som en indikator for pågående behandling.

Moderne medisin tilbyr et bredt spekter av forskjellige diagnostiske tester. Blant hele sorten hører et spesielt sted nøyaktig til tymolprøven. Det er en av de viktigste testene som oppdager patologiske forstyrrelser i leveren.

Normative indikatorer

Den primære dekoding av prøven er ganske enkel:

 1. Hvis analysediagrammet er 0-5 enheter, bør det betraktes som negativt. Disse indikatorene indikerer at det ikke er alvorlige brudd i serumet.
 2. Når resultatet er mer enn 5 enheter, anses testen som positiv. Normen for menn, kvinner og barn er den samme.

Dekoding av testresultater

Som regel gir fortolkningen av prøven ingen spesielle problemer for kvalifisert medisinsk personell. Hvis proteininnholdet i serumet ikke ledsages av større endringer, snakker de om et negativt resultat. Prøven skal være mindre enn 5 enheter.

En positiv respons indikerer ofte utvikling av hepatitt. Det er bemerkelsesverdig at gjennom denne analysen er det mulig å diagnostisere denne alvorlige sykdommen selv før starten av sine primære manifestasjoner. En positiv test er også mulig når bilirubin og aminotransferase forblir innenfor regulatorisk rekkevidde.

Normen for tymolprøve hos spedbarn blir overskredet dersom de tidligere har blitt diagnostisert med hepatitt A. Patologien til gruppe B er sjelden ledsaget av en økning i indikatoren i forhold til normer akseptert i medisin.

En positiv variant av testen indikerer noen ganger at den lille pasienten allerede har hatt hepatitt før. I dette tilfellet betraktes testen som en form for beacon for dynamikken i leverfunksjonens normalisering.

Hvis en voksen utvikler mekanisk gulsott, er svarene til tymolforsøk oftest negative. Men hvis komplikasjoner oppstår i form av parenkymal betennelse, kan resultatene endres.

Ved vurdering av en prøve for en prøve må spesialisten ikke glemme at de normative indeksene bestemmes av følgende parametere: pasientens alder, dens omtrentlige vekt og tidspunktet for diagnosen. Ved deklarering av testen bør det også tas hensyn til at noen farmasøytiske preparater kan påvirke parametrene.

Til tross for sannsynlige feil er timol-testen til og med i dag ansett som en av de mest informative studiene. Han må ty til sin hjelp ganske ofte. Faktum i saken er at det i første fase muliggjør å diagnostisere lidelser i leverfunksjonen og å velge kompetent terapi.

Overgår de normative indikatorene

Økningen i indikatorer indikerer vanligvis utviklingen av disproteinemi. Denne tilstanden utmerker seg ved en endring i strukturen av serumet på proteinnivået. Samtidig påvirkes dets kvalitative egenskaper. Disse elementene er uttrykt i 5 fraksjoner. Hver av dem er forskjellig både i kjemiske og fysiske egenskaper.

Albuminer tilhører kategorien av den letteste brøkdel. Den er preget av evnen til å opprettholde en stabil tilstand av det såkalte kolloidale blodsystemet. Globuliner avviker litt mer masse og tendens til nedbør.

Endringen i likevekt i kolloidsystemet og gravitasjon av proteiner til forestående koagulasjon kan skyldes slike forstyrrelser som:

 1. Reduserer antall albuminer.
 2. Øk konsentrasjonen av alfa-globuliner.
 3. Tilstedeværelsen av paraglobuliner i blodet (i en sunn person bør de være fraværende).

Disse patologiene kan identifiseres nøyaktig av timolprober. Det primære organet, hvor proteinet vanligvis intensiveres, er leveren.

Ved de uttrykte feilene i sitt arbeid er det en endring i blodets egenskaper, og tymol-testen viser overskytelsen av visse parametere.

På den annen side er et positivt svar på analysen mulig med omfattende hudforbrenninger. Overskridelse av indikatorene for globulinfraksjonen er også diagnostisert i smittsomme prosesser, autoimmune lidelser og reumatoid lidelser.

Sannsynlige sykdommer

For flere år siden ble hovedårsakene til økningen i tymolprøve ansett utelukkende med hensyn til leverforstyrrelser. I dag endret syn på forskere radikalt. Nå identifiserer spesialister en rekke sykdommer, utviklingen av disse følger med tilstanden av dysproteinemi.

Blant dem er det verdt å merke seg følgende:

 1. Nyrerfunksjon, karakterisert ved tap av proteinalbumin sammen med utskillet urin.
 2. Leverpatologier som manifesterer seg i form av skrumplever, hepatitt eller neoplasma.
 3. Systemiske reumatoid lidelser.
 4. Sykdommer i mage-tarmsystemet.
 5. Tilstedeværelse av neoplasmer av ondartet etiologi.

Thymol-testen øker noen ganger på grunn av underernæring. Vanligvis er dette problemet diagnostisert hos kvinner. Misbruk av overdreven fet mat kan føre til endring i ytelsen. Derfor er det under diagnostisk undersøkelse viktig å ta hensyn til andre varianter av blodprøven.

Vanlige sykdommer hos små pasienter

Hvis et barn har en prøve av timolovoma, hva betyr det? Typisk viser et lignende resultat utviklingen av brudd i leveren.

I en ung alder er forekomsten av slike sykdommer svært uønsket, siden de kan påvirke hele organismenes arbeid i fremtiden. Hos barn manifesterer de ikke bare en reduksjon i immunitet, men også en forsinkelse i mental utvikling.

I dag, hos unge pasienter, oppdages følgende leversykdommer oftest:

 • Gulsott av nyfødte. Det manifesterer seg innen noen timer etter at babyen har kommet ut i lyset. For denne patologien er fargen på huden gul. Dens utvikling skyldes det faktum at barnets lever ikke hadde tid til å danne seg helt på fødselen. Derfor er den ikke klar til å utføre alle funksjoner. Blant de viktigste årsakene til sykdommen kalles legene bilirubin. Det er dannet mot bakgrunnen av ødeleggelsen av gamle erytrocytter. Hvis dette pigmentet begynner å samle seg i kroppens krummer, får huden riktig farge. Med den tidlige diagnosen av sykdommen klarer han å bli kvitt uten alvorlige konsekvenser etter 7-10 dager.
 • Hepatitt A og E. Sykdom av disse typer hos små pasienter forårsaker vedvarende forstyrrelse i arbeidet med de grunnleggende systemene i indre organer.

På hvilke grunner kan du mistenke problemet:

 1. Først av alt begynner barnet å bli syk. Noen ganger opphører ikke oppkast i flere timer.
 2. Deretter er det smertefulle opplevelser i leversonen.
 3. Avføring er farget hvit, og urin får en mørkere nyanse.

Hvis du har disse symptomene, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp.

Legen etter den komplekse undersøkelsen kan sette riktig diagnose. Først etter denne behandlingen er foreskrevet. Terapi av ulike former for hepatitt utføres eksklusivt hjemme.

Det er ekstremt viktig å isolere et sykt barn fra jevnaldrende. Det viktigste tegn på utvinning er en god blodprøve, ingen smertefulle opplevelser.

Timolovaya test i biokjemisk blodanalyse

Biokjemisk blodanalyse brukes til å diagnostisere en rekke sykdommer. Timolovaya-prøven er en av indikatorene som undersøkes under denne analysen. Det viser evnen til leveren til å syntetisere proteinforbindelser. Avvik fra normen indikerer imidlertid ikke alltid en leverpatologi. Det er mange grunner til at verdiene av thymol forsøker å endre seg. Vurder hva en tymol-test er i en biokjemisk blodprøve.

Timoleltest - hva er det?

Tymol test er en indikator som viser forholdet mellom proteiner (albuminer og globuliner) i en persons blod. Med hjelpen er det lett å identifisere et brudd på denne likevekten, som alltid følger med den patologiske prosessen som foregår i leveren.

Denne prøven har vært brukt i medisin siden 1944. For å gjennomføre det er pasientens blodplasma nødvendig, og et spesielt reagens er tymolalkoholblandingen. I et verolanrør kombineres fysiologisk saltvann, timolblanding og plasma. Samtidig vurderes graden av turbiditet av innholdet i røret. Normalt er skyigheten av den resulterende løsningen svakt uttrykt, og i nærvær av en viss patologi blir den hvit med mange flager (sediment).

Graden av turbiditet i blandingen estimeres ved hjelp av en elektrisk fotokorimeter. Måleenheten er "maklagan". Det er så kalt til ære for forskeren som oppfunnet tymol-testen.

Normen for tymolprøve i blod av kvinner, menn og barn

I fravær av patologi som er forbundet med et brudd på konsentrasjonen av proteinformasjoner i blodet, overskrider tymol-testen ikke normen, det vil si ikke overstiger dem. Det skal bemerkes at grensene for normen er de samme for alle mennesker og ikke avhengig av pasientens kjønn og alder.

Den lette turbiditeten til løsningen under prøven tilsvarer verdier fra 0 til 4-5 enheter av McLagan. Disse verdiene anses negativt, det vil si at forholdet mellom proteiner i blodet ikke forstyrres.

Hvis resultatet av studien overstiger 5 enheter, anses det at prøven er positiv og det er en sykdom i leveren og andre indre organer som oppstår i akutt eller kronisk form. Når du mottar dette resultatet, må du gjennomgå en ytterligere undersøkelse for å bestemme årsaken til disproteinemi, det vil si et brudd på proteinbalansen i menneskekroppen.

Det skal bemerkes at kvinner kan ha et falskt positivt resultat. Det er en positiv test (mer enn 5 enheter), og patologier er fraværende. Dette er mulig i tilfelle når en representant for det rettferdige kjønnet i lang tid tar hormonelle orale prevensjonsmidler. Derfor bør legen klargjøre dette punktet før pasienten sendes til en laboratorietest.

Analyse av testen for tymol

Det skal huskes at i laboratoriet utføres kun beregning av indikatorer. Evaluering av det samme resultatet er den behandlende legen. Ved å gjøre det må han ta hensyn til de faktorene som kan påvirke utfallet:

 • Pasientens vekt
 • alder;
 • Utsatte sykdommer;
 • Bruk av visse grupper av legemidler som kan ha en viss effekt på leveren og dets indikatorer.

Hvis resultatet er negativt, er pasienten sunn. Hvis det er avvik fra normen, bør legen finne ut de etiologiske faktorene i denne tilstanden.

Hva bør vurderes når man vurderer et positivt resultat:

 • Hos unge barn, må tas i betraktning historie, ettersom et godt resultat, kan være en konsekvens av nylig hjerteinfarkt hepatitt A. I dette tilfellet, ved hjelp av denne prøve kan enkelt spore omfanget og hastigheten for utvinning av leverfunksjonen. Over tid reduseres indikatorene, og deretter normaliseres;
 • Hos en voksen kan denne indikatoren være det første tegn på alvorlig leversykdom. Prøven blir positiv selv før forekomsten av patologiske symptomer, noe som gjør det mulig å identifisere sykdommen i et tidlig stadium;
 • Med et lite overskudd av normen er det nødvendig å finne ut om resultatet er falskt positivt (brudd på forberedelse og teknikk for blodprøvetaking). Om nødvendig er omprøving foreskrevet.

Årsaker til forhøyet nivå av tymol

En økning i verdiene er notert når forholdet mellom proteiner i blodet er forstyrret. Samtidig reduseres nivået av albumin, men tross for at globuliner økes. Også i blod av en syke person, er paraglobuliner funnet som ikke er tilstede i kroppen til en sunn person.

Årsakene til at tymol-testen er økt:

 • Leverpatologi: hepatitt, cirrhosis, tumorer av forskjellig art;
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen, ledsaget av dyspepsi (med andre ord diaré): pankreatitt, enteritt;
 • Sykdommer i nyrene, hvor albumin utskilles i urinen i store mengder: pyelonefrit, glomerulonephritis;
 • Systemiske reumatiske sykdommer;
 • Maligne svulster av forskjellig lokalisering;
 • Underernæring, der det mangler næringsstoffer.

Hos små barn oppstår avviket fra prøven fra normen i følgende tilfeller:

 • Gulsott av nyfødte. Denne tilstanden er forbundet med en tung belastning på babyens lever i de første dagene etter fødselen. Denne tilstanden er som regel fysiologisk og går gjennom 1 - 2 uker;
 • Hepatitt A - viral leverskade. I de fleste tilfeller er fullstendig gjenoppretting og gjenoppretting av orgelfunksjoner registrert.

Positiv test

Først av alt er det nødvendig å gjennomgå en fullstendig undersøkelse og etter å ha avslørt grunnen til å starte behandlingen av sykdommen. Etiologisk behandling vil avhenge av patologien, og er rettet mot å gjenopprette det berørte organs funksjoner. I alvorlige tilfeller (i nærvær av ondartede neoplasmer), er kirurgisk behandling indisert.

I tillegg til rusmiddelbehandling er svært viktig diett. I dette tilfellet anbefaler eksperter:

 • Reduser forbruket av fett av animalsk og vegetabilsk opprinnelse;
 • Fullstendig forlate fett, stekt, saltet og hermetisert mat;
 • Fra kostholdet utelukkes konfektprodukter, sure bær og frukt, tomater, kjøtt- og fiskebøtter;
 • Prefekt er gitt til slimete supper og porrer på vannet, det er bedre å spise grønnsaker i kokt, stuvet eller bakt form, lavt fettkjøtt kjøtt og dampkoteletter;
 • Begrens bruken av salt;
 • Kaffe, sterk te og alkohol er utelukket.

Analyse for tymolprøve

En biokjemisk blodprøve er foreskrevet hvis det er mistanke om å ha:

 • Patologi i fordøyelseskanalen;
 • Nedsatt nyrefunksjon
 • tumorer;
 • Sykdommer i ledd og blodårer;
 • Hos små barn med langvarig ikke passerer gulsott av nyfødte.

Tymolprøve ses også under og etter behandling for å vurdere effektiviteten.

For å sikre påliteligheten av resultatet, er det nødvendig å forberede riktig bloddonasjon:

 • For noen dager før du tar testen, gi opp å spise fett og stekt mat;
 • På dagen før studien skal du lage en lett middag senest kl 20.00;
 • På dagen for blodprøvetaking kan du ikke spise og drikke drinker, unntatt vann. Studien utføres på tom mage om morgenen.

For å utføre et utvalg, må du ta venøst ​​blod, som blandes med reagenser. Denne blandingen undersøkes etter 30 minutter ved bruk av et fotokorimeter. Pasienten kan få resultatet aller neste dag etter å ha gitt blod.

Liker du artikkelen? Del det med vennene dine på sosiale nettverk:

Timolovaya test: essensen av analysen, normen og avvik, årsakene til økt

Thymol test (timoloveronalovaya prøvene, prøve tymol turbiditet Maklagana test) er ikke blant de meget populære metoder for biokjemiske blodprøver, men fra kontoene til påvisning av spesifikke sykdommer er ikke tilbakestilt, og fortsetter å bli brukt i kliniske laboratoriediagnostikk.

Ikke-spesifikk reaksjon basert på interaksjon med tymol i veronalbufferen av individuelle plasmaproteiner (Gamma-globulin og beta-globulin blir forbundet med lipider - low-density lipoprotein), og uklarheten av oppløsningen, et klart svar med hensyn til visse sykdommer ikke gi, men ofte betraktelig hjelper til i forbindelse med andre forsøk, og i noen tilfeller - og til og med foran seg. Dette skjer i begynnelsen av sykdommen (Hepatitt A hos barn, for eksempel), når andre laboratorietester fortsatt er innenfor normale grenser. I tillegg har hun andre fordeler som hindrer leger fra laboratoriediagnostikk fra å gi denne analysen til glemsel.

Fordeler ved timol test

Vanligvis er tymolanalysen i tillegg til bilirubin og enzymer (transaminaser - AlT, AsT, alkalisk fosfatase) ved mistanke om skade på kroppen, som er preget av en rekke biokjemiske reaksjoner som foregår i den. Selvfølgelig snakker vi om leveren, den normale funksjonen avhenger i stor grad av implementeringen av de grunnleggende livsprosessene i alle celler i en levende organisme. Og det som er interessant er at disse indikatorene ikke kan reagere mye på patologiske endringer og derfor ikke overskrider eller overstiger normalt normale nivåer, og timoleltesten vil tydelig "krype" oppover.

I tillegg til å identifisere leverabnormaliteter, hjelper en tymolprøve, hvis norm er fra 0 til 4 enheter av S-H, ellers i diagnosen av patologiske tilstander i hjertet, mage-tarmkanalen, nyrene og andre organer.

De viktigste fordelene ved timol test er at det:

 • Det krever ikke spesielle midlertidige og materielle kostnader, bruk av komplisert utstyr (reagenser er tilberedt på en magnetomrører i en avtrekksvifte);
 • Det adskiller seg i sin enkelhet i utførelse (resultatet blir lest ved hjelp av et elektrospektrofotometer, som er tilgjengelig i ethvert laboratorium);
 • Det gir en mulighet til å starte behandling i de tidlige stadiene av sykdommen og bidrar dermed til å unngå uønskede komplikasjoner forårsaket av en langvarig inflammatorisk prosess;
 • Kan brukes som en god indikator på effektiviteten av terapeutiske tiltak som tar sikte på å gjenopprette den funksjonelle kapasiteten til leverenvevet.

Derfor forblir i noen tilfeller tymolturbiditetstesten uten å se på det store antallet nye laboratorieundersøkelser blant hovedtester som avslører patologiske tilstander i leveren.

Brudd på forholdet mellom proteiner er grunnlaget for tymol-testen

I tilfelle skade på leverparenchyma Reduksjonen i albuminfraksjonen fremmer en lettere avsetning av globulinfraksjonen. Forandringen i de fysisk-kjemiske egenskapene til blodplasmaproteiner for forskjellige leversykdommer er grunnlaget for diagnostiske sedimentære reaksjoner, for eksempel timolprober og Veltman-prøver.

Thymol turbiditetstest, som har en temmelig høy følsomhet, gir et positivt resultat (100%) i akutt hepatitt, men spesiell verdi er det at en positiv reaksjon detekteres selv i dozheltushnom periode og ved anicteric former av sykdommen (for eksempel, i tilfeller av hepatitt C., som er preget av en lys debut).

Dermed kan de viktigste egenskapene til testen presenteres i følgende form:

 • Indikatorer for tymolprøve uttrykkes i enheter av timolær turbiditet i henhold til Shank-Hoaland (ED S-H) eller enheter av McLagan (enhet M);
 • Normale verdier av resultatene av tymolprøven ligger i området 0-4 ED S-H (noen laboratorier gir en norm på opptil 5 enheter S-H);
 • Normen for indekser av tymolprøve hos kvinner og menn er ikke forskjellig - i en sunn kropp albumin, å være i normale konsentrasjoner sikre stabiliteten av globuliner, Derfor vil den studerte indikatoren, uavhengig av kjønn, ikke overstige normgrensen.

I mellomtiden, hos kvinner, unge og sunne, men ved bruk av orale prevensjonsmidler, kan thymol-testen fortsatt forbedres. Dette skyldes at disse stoffene påvirker leverens funksjonelle kapasitet, som følge av at forholdet mellom serumproteiner endres, og følgelig øker verdiene av denne koagulasjonstesten.

Hos barn er verdiene for normale indekser også i området 0-4 enheter S-H, Men når hepatitt A, som hyppigere blir "plukket opp" av yngre studenter og ungdom, økes timoljetesten allerede i begynnelsen av sykdommen, når selv de minste tegn på gulsott er fraværende.

Når resultatene økes

Med ulike leversykdommer er oppmerksomhet alltid trukket på reduksjonen av albuminfraksjonen, som er forbundet med et brudd på syntesen deres, og en økning i fraksjonene av gamma- og beta-globuliner. Dette skyldes at albuminer syntetiseres direkte i leveren celler, og det berørte parenchymaet er ikke i stand til å gi et normalt nivå av albumin. Den samtidige økningen i globulinfraksjonene (med en reduksjon i albuminkonsentrasjonen) er forklart av det faktum at andre komponenter, cellene som kommer inn i vevmakrofagasystemet, er ansvarlige for produksjonen av disse proteinene.

Hovedårsakene som forårsaker en økt tymol-test er leversykdommer, ledsaget av nederlaget til parenchymaen:

 1. Infeksiøs og viral hepatitt;
 2. Neoplasmer lokalisert i leveren;
 3. Tapet av hepatisk parenchyma med alkohol og spesielt med sine surrogater;
 4. Giftige virkninger av forskjellige giftstoffer, tungmetaller og visse medisiner;
 5. Levercirrhose;
 6. Fettdegenerasjon av levervev (fett hepatose) - opphopning av fett i hepatocytter (leverceller);
 7. Funksjonsforstyrrelser på grunn av langvarig inntak av orale prevensiver og andre hormonelle legemidler.

Men med hensyn til leveren, bør det bemerkes at mekanisk gulsott, selv om det er skremmende med sine ytre manifestasjoner, ikke i seg selv utvider grensene for tymolopacifisering. Denne testen vil bli økt bare ved involvering i den patologiske prosessen med levervev og utviklingen av parenkymal hepatitt.

Andre årsaker til økt tymolanalyse:

 • Alvorlig nyrepatologi (amyloidose, pyelo- eller glomerulonephritis), hvor en stor mengde protein kontinuerlig utskilles i urinen;
 • Sykdommer i mage-tarmkanalen (pankreatitt, enteritt med alvorlig diaré);
 • Tumorale prosesser av godartet og ondartet natur av forskjellig lokalisering;
 • Patologiske forhold forårsaket av en virusinfeksjon;
 • Arvelig disproteinemi (brudd på forholdet mellom myseproteiner);
 • myelom;
 • Systemiske sykdommer (SLE - systemisk lupus erythematosus, reumatoid polyarthritis, dermatomyositis);
 • Septisk endokarditt (med reumatisme prøven ikke økes, forblir den innenfor det normale området);
 • Malaria.

Timolovaya-prøven kan økes og i fravær av sykdom - for eksempel hvis en person er for glad i fettstoffer. I dette tilfellet varer velvære også på ubestemt tid. Rise annet problem - høyt kolesterol, vil en endring i lipidprofilen... akkumulert i blod low-density lipoprotein det avsettes på veggene i blodkarene, som danner aterosklerotiske plakk, som i sin tur vil begynne denne patologisk prosess, så som aterosklerose. Det vil si at den konstant hevede tymol-testen og fraværet av kliniske manifestasjoner av sykdommen signaliserer at det er nødvendig å endre dietten raskt.

Vi prøver å dechiffrere uavhengig

Tolkningen av analysen er enkel og tilgjengelig selv til pasienten selv: alt du trenger å vite er at laboratoriet tar 4 eller 5 enheter av S-H for øvre grense av normen. Og rekkevidden av sykdommer ledsaget av økt tymol-sammenbrudd er ikke så bred.

Når deklarerer analysen uavhengig, bør man ikke dømme det kvantitative forholdet mellom proteiner. Man kan bare anta at albumin syntetiseres mindre av en eller annen grunn. For å finne disse tallene i numerisk form, bør det være andre studier: for å bestemme konsentrasjonen av totalt protein og albumin, elektroforese metode, slik at proteinfraksjonene, beregne albumin-globulin-forhold... Og hvis legen finner det nødvendig, responsdata vil bli satt, og leseren bare behov å forstå at det på grunnlag av en av de ikke-spesifikk analyse av diagnosen er ikke fastslått. I kroppen, alle de biokjemiske prosessene henger sammen, samt i laboratoriet: en test gir parallell oppførsel andre studier.

Og den siste: slik at transkripsjonen ikke forårsaker vanskeligheter og forstyrrelser, er det nødvendig (som alltid) å forberede riktig på studien. Og det er så enkelt som alltid: Blod er tatt fra en blodåre i tom mage, under middagen, på kvelden for å utelukke fettstoffer.

Årsakene til økningen i verdien av tymol-testen

Timoleltest: hva er det?

Timolovaya test - dette er en av de biokjemiske testene, som du kan evaluere leverenes syntetiseringsevne. Det er i dette legeme er dannet meste av plasmaproteiner som utfører flere viktige funksjoner: Den er ansvarlig for den korrekte onkotisk trykk av blodet, påvirker dens koagulering og opprettholde dens pH innenfor normale grenser, og også tåle de individuelle forbindelser (for eksempel kolesterol, og bilirubin) til vevsprøven. De er fem fraksjoner, og det var takket være tymol definerer deres forhold, noe som gjør det mulig å identifisere visse sykdommer selv før de første kliniske manifestasjoner.

Timolovaya-prøven økte. Hva betyr dette?

Tidligere ble positive resultater ansett som et spesifikt tegn på leverskade. I dag er det kjent at det er et betydelig antall andre patologier som også er preget av dysproteinemi. Som regel registreres en økt tymol-test når:

 • leversykdommer (hepatitt virus, giftige, narkotika- eller alkohol etiologi, cirrhose og fettlever, tumor og dens går på bekostning av dens drift på grunn av steroider eller prevensjon);
 • nyresykdommer for hvilke tap av proteinalbumin i urinen (for eksempel glomerulonefrit, pyelonefrit eller amyloidose) er karakteristisk;
 • med arvelige forstyrrelser av proteinmetabolisme;
 • ved systemisk reumatoid patologi - dermatomyositis, reumatoid polyartrit eller systemisk lupus erythematosus;
 • med sykdommer i fordøyelsessystemet, spesielt i pankreatitt og enteritt med alvorlig diaré;
 • med myelom;
 • i nærvær av ondartede neoplasmer;
 • Årsakene til den økte tymolprøven kan også inkludere overdreven konsum av fettstoffer, slik at andre biokjemiske indikatorer bør tas i betraktning for korrekt evaluering av resultatene. Så, med leversykdommer, må du være oppmerksom på nivået av bilirubin, kolesterol og transaminaser, alkalisk fosfatase, samt resultatene av sulfat- eller sinksulfat-testen.

Forklaring av tymol-test

Det er verdt å huske at denne analysen bare bekrefter eller nekter kvantitative eller kvalitative brudd på proteinsammensetningen av blodet.

Tolkning er ganske enkelt. I tilfeller der proteinsammensetningen av blodserum ikke brytes, er resultatet av denne biokjemiske studien negativ og er ikke mer enn 5 enheter (med disproteinemi, denne indikatoren er høyere).

Til tross for det faktum at det er mange sykdommer som er ledsaget av positive tymol, størst diagnostiske verdi den har for tidlig deteksjon av hepatitt B, ettersom de innledende stadier av sykdommen er det ingen gulsott og bilirubin og aminotransferasenivå kan være innenfor normale grenser.

En viktig egenskap er at tymolprøven i nærvær av hepatitt A hos barn gir positive resultater, men for type B-hepatitt, overskrider denne indikatoren ikke de etablerte normer. Positiv tymol-test kan allerede vitne om overført hepatitt og lar deg trekke konklusjoner angående dynamikken i gjenopprettingsprosessene i leveren. Derfor, for å klargjøre diagnosen, anbefales det å utføre serologisk undersøkelse av blodet.

Et viktig differensialdiagnostisk kriterium er også regelmessigheten at i 75% tilfeller av mekanisk gulsott hos voksne er resultatene av testen negative. De blir bare positive når den patologiske prosessen er komplisert ved parenkymal betennelse i leveren.

bør man huske på at frekvensen av thymol er avhengig av alder, vekt og andre faktorer (for eksempel innholdet av alfa- og gamma-globulin, så vel som ved å hemme evnen av beta-lipoprotein) i evalueringen av resultatene. Viktigheten og analyse tid (du må ta blod i morgen på tom mage er strengt en spesiell vakuumsystem uten antikoagulantia). Ved tolkning av dataene, må vi huske at inntak av hepatotoksiske farmakologiske midler som er i stand til å påvirke utfallet av undersøkelsen, og for kvinner hastigheten kan variere litt på grunn av orale prevensjonsmidler.

Jeg må si at, til tross for tilstedeværelsen av mer moderne diagnostiske metoder (for eksempel elektroforese eller immunologiske tester), fortsetter tymol test for å bli mye brukt i medisinsk praksis, gjør det mulig at for å detektere og behandle et betydelig antall alvorlige patologier som lever og andre organer.

Timoleprøve

Artikler om beslektede emner:

Hva er tymolanalyse?

Timoleprøve (Timoloveronalovaya prøve Maklagana prøve) - en av de sedimentære eller koagulasjon prober utformet for å detektere endringer i den kvalitative og kvantitative sammensetning av blodserum-proteiner i forskjellige sykdommer.

Timolovaya test ble utviklet av McLagan i 1944. Testen er basert på utfelling av blodserumproteiner ved å tilsette en mettet oppløsning av tymol i veronalbuffer. Hvis prøven er positiv, blir serumet som er undersøkt, uklart. Graden av turbiditet bestemmes av den fotokalorimetriske metoden. Resultatet av tymol-test uttrykkes vanligvis i enheter av McLagan (enhet M).

den fysisk-kjemiske essensen av tymolanalyse er ikke fullt ut forstått. Det er kjent at som et resultat av reaksjonen dannes et komplekst kompleks bestående av globuliner, fosfolipider, kolesterol og tymol.

I lang tid ble det antatt at endringer sammen med timianfrø eller bilirubin saminaser (ALAT, ASAT), er spesifikke bare for leversykdommer. Senere ble det bevist at dette ikke er slik.

I tillegg til tymolanalyse ble et betydelig antall andre sedimentprøver foreslått på forskjellige tidspunkter. Blant dem sulemovaya prøve Takata prøve Gross, kadmium, formolovaya, sinksulfat, kefaliner, en kolesterol test, reaksjon Veybrodta, Veltman et al. Bortsett fra her og nå brukes sublimere prøver for klinisk praksis de bare har historisk betydning.

Normen for tymol-testen.

Fortolkning eller tolkning av tymolanalyse er ganske enkelt:

Negativ test betyr at det ikke er noen brudd på proteinsammensetningen i blodserumet, positivt - at slike forstyrrelser er tilstede.

Hva sier den positive timolittestenen?

Generelt er et positivt resultat av tymol-test karakteristisk for tilstanden av disproteinemi - et brudd på den kvalitative og kvantitative sammensetningen av serumproteiner.

Som kjent er serumproteiner representert ved flere fraksjoner, som varierer i deres fysisk-kjemiske egenskaper. Albuminer er en lettere brøkdel som sikrer stabiliteten til hele kolloidalt blodsystem. Omvendt har globuliner og lipoproteiner en stor molekylvekt og er tilbøyelige til å senke seg.

Å redusere antall albuminer, globuliner, eller øke antallet eller utseendet av en såkalt paraglobulinov blod, som normalt ikke skal være - alt dette uunngåelig fører til forstyrrelse av den kolloidale stabilitet og tendensen til koagulering av proteiner, det vil si, deres koalesens og sedimente... Det er dette fenomenet som demonstrerer tymolanalyse.

Hovedrollen i produksjonen av blodproteiner spilles av leveren. Det er derfor naturlig at en ikke-frisk tilstand av legemet er vanligvis ledsaget av en krenkelse av harmoni av proteinsammensetningen i blodet, og derfor - positiv thymol.

Nyresykdommer kan ledsages av utskillelse i urinen til et stort antall albuminer, noe som fører til mangel på sistnevnte i blodet. Tap av et stort antall albuminer er også karakteristisk for omfattende forbrenninger.

En økning i γ-globulinfraksjonen er vanlig i reumatoid, autoimmun og smittsomme sykdommer.

Likevekts av proteinfraksjoner kan også bli brutt opp i fremkomsten av såkalte blod paraglobulinov produsert i multippel myelom, visse ondartede svulster, arvet forstyrrelser i proteinstoffskiftet.

Den kolloidale balansen i serumet kan også endres på grunn av den store bruken av fettstoffer.

Ved hvilke sykdommer er thymol-testen positiv?

 • Leversykdommer:
  • akutt viral hepatitt
  • giftige, alkoholiske og medisinske hepatitiser
  • hepatitt med smittsomme sykdommer - leptospirose, brucellose, mononukleose etc.
  • autoimmun hepatitt
  • levercirrhose
  • akutt gul fettatrofi i leveren
  • langvarig forstyrrelse av galleutstrømning med mekanisk gulsott
  • funksjonelle leverforstyrrelser med ukontrollert inntak av steroidpreparater og prevensjonsmidler
  • levertumorer, etc.
 • Nyresykdom, ledsaget av tap av urinalbumin:
  • glomerulonefritt
  • pyelonefrit med nefrotisk syndrom
  • amyloidose av nyrene
 • Systemiske reumatoid sykdommer:
  • systemisk lupus erythematosus
  • revmatoid artritt
  • nodulær periarteritt
  • dermatomyositis, etc.
 • Sykdommer i fordøyelsessystemet:
  • pankreatitt
  • enteritt med alvorlig diaré
 • Akutte virusinfeksjoner
 • malaria
 • Myelom sykdom
 • Arvelige forstyrrelser av proteinmetabolisme - kryoglobulinemi, makroglobulinemi, etc.
 • Ondartede neoplasmer

For å oppgi i rammen av denne artikkelen, er alle sykdommer som er i stand til å gi en positiv thymolprøve ikke mulig. Dette bør imidlertid ikke gjøres, siden de fleste slike sykdommer er svært sjeldne.

Timoljetest og hepatitt.

Med alle de forskjellige sykdommene ledsaget av positiv tymol-sammenbrudd, er sistnevnte mest nyttige for tidlig diagnose av hepatitt - inflammatoriske sykdommer i levervevet av viral, giftig og annen opprinnelse.

Høy følsomhet av tymolprøve gjør det mulig å mistenke hepatitt i det tidlige stadiet, når bilirubin og til og med aminotransferaser opprettholder et normalt nivå. Og i hvert fall lenge før utseendet på gulsott.

Etter å ha båret viral hepatitt, forblir tymol-testen positiv i lang tid - seks måneder og enda et år. I denne perioden er det også uunnværlig for overvåkning av dynamikken i restaurering av leverfunksjon.

Diagnostisk verdi av tymol-test.

Timolittesten bekrefter eller benekter faktum av et brudd på den kvalitative eller kvantitative sammensetningen av blodproteiner, og gir også en ide om alvorlighetsgraden av disse endringene. Men hun svarer ikke på spørsmålet: "Hva er disse bruddene?". Og enda mer i seg selv gir ikke informasjon om årsakene til slike brudd. Ideen om tymol-testen, som eksisterte i tidligere år, som en reaksjon som er svært spesifikk for leverpatologi, viste seg å være uholdbar.

I denne sammenheng kan den nylig oppdagede positive timol-testen kun tjene som en foreløpig indikator for endringer i proteinsammensetningen av blodet. Ved leversykdommer skal resultatet av denne testen tolkes med forsiktighet. Det bør ikke glemmes at leverpatologi er den hyppigste, men ikke den eneste grunnen til en positiv timol-test. I alle fall bør indikatoren for tymolprøve vurderes sammen med andre studier: bilirubin, aminotransferase, alkalisk fosfatase, urobilinogen urin, etc.

For å studere bruddene på proteinsammensetningen av blodet i vår tid er det mer avanserte metoder: elektroforese og immunologiske tester.

Likevel, på grunn av sin enkelhet, er thymolanalyse fortsatt mye brukt i medisinsk praksis.

Sialinsyre

Sialinsyre gir beskyttelse av slimhinner mot mekanisk og kjemisk skade.

Tilstedeværelse av sialinsyre i blodproteiner (ceruloplasmin, en alfa-1-syre glykoprotein og al.), Og visse hormoner (choriongonadotropin, follikkelstimulerende hormon og luteiniser) bestemmer varigheten av sirkulasjonen av disse forbindelser i blodbanen. Etter kløyving av sialsyre som terminale sukkermolekyler glykoproteiner blir galaktose, er disse proteinene absorberes av leverceller. Dette forklarer tapet av hormoner biologisk aktivitet.

Det er blitt fastslått at sialinsyrer er en komponent av cellulære reseptorer som er spesifikke for influensavirus. Varighet av sirkulasjon i blodstrømmen av visse blodceller (erytrocytter, lymfocytter) er også avhengig av tilstedeværelse eller fravær av sialinsyre på deres overflate. Aldringsprosessen er assosiert med en reduksjon av erytrocytter sialinsyre i deres skall.

vitnesbyrd

Bestemmelse av mengden sialinsyre i blodet brukes som en diagnostisk og prognostisk biokjemisk test.

sialidosis

Arvelige arvelige sykdommer er kjent hvor akkumulering av frie og bundne sialinsyrer foregår i vev og kroppsvæsker.

Denne såkalte akkumulering av sialinsyrer, forbundet med den foreløpig ukjent primær biokjemisk defekt og sialidosis, hvor årsaken er en genetisk forårsaket mangel på enzymet sialidase katalyserer spalting av sialinsyre-inneholdende stoffer.

Sialidosis anrop Tilstander hvor merket alle pasientene utilstrekkelig aktivitet av sialidase (neuraminidase), påvises ved å bruke som et substrat et spesifikt glykoprotein, oligosakkarid eller derivater inneholdende syntetisk sialinsyre. Aktiviteten av gangliosid sialidase forblir innenfor normale grenser.

norm

 • 2,0-2,33 mmol / l
 • 620-730 mg / l

Normen av sialinsyre i blodet er ikke bestemt av internasjonale standarder, derfor avhenger av teknikker og reagenser som brukes i laboratoriet. I form av laboratorieforskning er normen skrevet i kolonnen - referanseverdier.

transkripsjon

Årsakene til økningen

 • inflammatoriske prosesser - revmatoid artritt, polyarthritis
 • destruktive prosesser
 • hjerteinfarkt
 • hjernesvulster og ondartede neoplasmer i andre organer
 • aktiv form for tuberkulose
 • aktiv fase av revmatisme
 • levergulsott
 • Hodgkin's sykdom
 • nefrose
 • osteomyelitt

Årsakene til nedgangen

Sialinsyre i blodet reduseres i følgende sykdommer:

Hva betyr det om tymolprøven i blodet økes?

innhold

Hvordan forstå det faktum at timoljetesten økes, årsakene? Kan dette på en eller annen måte påvirke den generelle tilstanden til helse, og faktisk, hva er det? Tymol test er en del av en biokjemisk blodprøve.

Biokjemisk blodanalyse, sammen med en generell analyse, har lenge vært en vanlig måte å diagnostisere sykdommer av forskjellig art på. Denne analysen er et sett med manipulasjoner med en blodprøve rettet mot å bestemme kvantitative og kvalitative egenskaper ved visse stoffer som utgjør den røde væsken. Sammensetningen av biokjemisk analyse inkluderer også den såkalte tymol-testen. Hva er det for og hvilken diagnose kan det snakke om?

Hva er det

Timolovaya test - en metode for å undersøke blod, oppfunnet i 1944 av McLung. Denne metoden er basert på evnen til en spesiell løsning for å utfelle proteiner i væskekomponenten i blodet når den plasseres i en veronalbuffer.

Resultatene av tymol-testen er sterkt avhengige av levertilstanden, og derfor ble det lenge antatt at denne metoden kan diagnostisere leversykdommer, som for eksempel:

 1. Hepatitt A, B, C.
 2. Gulsot, etc.

Imidlertid ble det senere funnet ut at en økning i resultatene av reaksjonen til tymol også er mulig når andre patologier er tilstede i kroppen. Når studien utføres, brukes en blanding av tymol i et verolanrør som næringsmedium. Det legges først til saltvannsløsning, og deretter tilsettes en spesielt tilberedt emulsjon fra pasientens blodplasma der. I normale tilfeller blir den resulterende blanding overskyet og danner en liten mengde hvite flak. Hvis pasienten er syk, får blandingen en uttalt hvit farge. Tymol interagerer således godt med blodplasma hos pasienter med hepatitt, kollagen og andre plager, som er preget av disproteinemi. Den vanlige indikasjonen for timol-test er lesingen fra 0 til 4 enheter.

Følgelig anses noe høyere enn 4 enheter som en avvik og regnes som en forhøyet tymol-test, noe som indikerer en sannsynlig tilstedeværelse i kroppen av en sykdom lokalisert i leveren.

Hva betyr den økte prøven?

Hvis reaksjonen mot tymol er normal, betyr det at proteinkomponenten i blodplasmaet ikke blir krenket, og det er ikke verdt å lyde en alarm. Men det faktum at tymolreaksjonen er økt, antyder det motsatte - det er brudd, og de må elimineres.

Denne typen biokjemisk blodprøve er en svært nøyaktig måte å oppdage hepatitt i kroppen i de tidlige stadiene av utviklingen. Siden tymolreaksjonen viser hvor sterkt den syntetiserende funksjonen til leveren brytes, kan den brukes til å oppdage hepatitt i begynnelsen. Tross alt, albuminer og transferase i disse tilfellene endrer ikke deres betydning.

Uansett, hvis indikatoren for tymolprøve i forhold til de nominelle resultatene er høy, er den behandlende legen tvunget til å sende pasienten til en ytterligere undersøkelse med mistanke om følgende sykdommer:

 • hepatitt av alle slag, cirrhosis, leverinfiltrasjon og forstyrrelse av arbeidet hennes på grunn av å ta steroider og prevensjonsmidler;
 • nyrepatologier, inkludert de som er forbundet med tap av proteinalbumin;
 • ondartede neoplasmer;
 • sykdommer i fordøyelsesorganene, spesielt pankreatitt og enteritt:
 • arvelige feil i prosesser av proteinmetabolisme.

Ovennevnte patologier kan øke tymolreaksjonen. Men faktisk, årsakene, eller rettere, sykdommene der tymol-testen er økt, mye, og disse årsakene er noen ganger dårlige sammenhenger.

Hva skal gjøres hvis prøven økes

Så nå vet vi hva økningen i tymolreaksjon indikerer. Et annet spørsmål er hva du skal gjøre hvis prøven er for høy? Siden denne studien i de fleste tilfeller bestemmer tilstedeværelsen av patologier av forskjellig art, både lett og alvorlig, vil en åpenbar løsning for pasienten være en mer detaljert medisinsk undersøkelse som vil bidra til å vite den eksakte diagnosen og bestemme en videre handlingsplan. Det er mulig at komplekse behandling vil være nødvendig.

I tillegg kan tymolanalyse brukes som en evaluering av fordelene ved eksisterende behandling. For eksempel, hvis en pasient begynte å behandle hepatitt A, kan den biokjemiske analysemetoden som foreskrives for pasienten hver gang etter en viss tidsperiode, vise hvor effektivt behandlingen blir administrert. Alkoholoppløsningen av tymol reagerer bedre på destrukturerte leverenproteiner enn andre løsninger som brukes i medisin.

Hva er tymolanalyse, årsakene til økningen hos voksne og barn

Timolovaya test (TP) er en av de typene biokjemisk blodprøve som bestemmer tilstedeværelsen i kroppen av abnormiteter forbundet med et brudd på konsentrasjonen av myseproteiner. Det bidrar til å kontrollere leverenes evne til å skape proteinforbindelser.

De identiske navnene er et utvalg av timol opacification eller en McLagan test.

Studien i seg selv er utført på prosessene med nedsettelse av proteinkomponenter. Analysen undersøker sedimentering og nedbrytning av proteiner i tymolreagenset. Jo mer turbiditet oppstår, jo tyngre avvik i kroppen.

For å bestemme kroppens tilstand og normal funksjon av indre organer, foreskriver legene blodbiokjemi.

Denne typen studie tilhører ikke antall ofte brukte, og brukes bare til mistanke, hovedsakelig for leversykdom eller patologiske tilstander av nyrene, og som følge av svikt i saltutveksling.

Hva er TP og hva er fordelene sine?

For en nøyaktig forståelse av hva en tymol-test er, må du på en pålitelig måte forstå sin essens.

De fleste proteinforbindelsene syntetiseres direkte i leveren. De utfører et stort antall nyttige funksjoner.

Blant dem:

 • Bevegelse gjennom kroppen av visse elementer av blodet;
 • Opprettholde en svakt alkalisk reaksjon av blod;
 • Bevaring av onkotisk trykk på riktig nivå og vedlikehold av nødvendige blodvolumer;
 • Stor rolle i normal blodpropp.

Serum har flere komponenter, men det viktigste er bare fem proteinfraksjoner. Globuliner er hovedbestanddelene i disse fraksjonene. Noen faktorer kan påvirke deres kvantitative indeks i blodet, både i stor og mindre side.

Med patologiske tilstander i leveren og et brudd på funksjonaliteten, samt underernæring, reduseres den kvantitative indeksen for albuminer. Når patologiske forhold i bindevev, ulike smittsomme sykdommer i kroppen, samt i visse typer onkologi - globuliner øker betydelig.

Å oppnå fullstendig informasjon om normal dannelse av proteinfraksjoner i leveren er hovedoppgaven ved å utføre en tymol-test. Denne typen studie kan oppdage abnormiteter i organets arbeid før manifestasjonen av åpenbare symptomer.

Studien innebærer å observere nedbør av myseproteiner. I tilfelle at det oppstår en turbiditet i tymolreagenset, er resultatet positivt.

Nivået av turbiditet er fastsatt i enheter av McLagan, og bestemmes av den fotokororometriske metoden (kvantitativ bestemmelse av stoffkonsentrasjonen ved absorpsjon av lys i ultrafiolett spektrum).

I de fleste tilfeller foreskrives tymol-testen i tillegg til analysen for bilirubin og enzymanalysen.

I de to siste studiene, i tilfelle leverskader, kan resultatene forbli normale eller øke noe, og nivået av tymol-test vil tydelig øke.

De viktigste fordelene ved TP:

 • Analysen er ikke vanskelig å gjennomføre og studere blod;
 • Lav pris;
 • Hjelper med å diagnostisere sykdommer i begynnelsen av utviklingen, noe som øker sjansen for utvinning og forhindrer komplikasjoner ved bruk av effektiv behandling.
 • Kan brukes som en kontroll for effektiviteten av den foreskrevne behandlingen.

Basert på disse fordelene er bruk av tymolanalyse en av hovedtyper av tester for diagnostisering av abnormiteter i leveren.

Hvilke indikatorer er normale?

For å dekke de primære resultatene av studien, er det nødvendig å kjenne grensene for normen for tymolanalyse.

Sunn TP-indikatorer varierer fra null til fem McLagan-enheter. Når disse resultatene oppnås, er tymol-testen negativ og indikerer ingen patologiske forhold.

Hvis blodserumet inneholder en liten mengde proteiner, vil nivåene av tymolprøven overstige fem enheter og fastgjøres ved en positiv prøve.

Denne typen forskning er spesielt effektiv i begynnelsen av utviklingen av lever-, gastrointestinale og nyrepatologier, i fravær av en tydelig uttrykt symptomatologi av avvik fra disse organene.

Hva provoserer økningen i indikatorer?

Veksten i nivåene av tymol-test indikerer i mange tilfeller leverskader og progressjon av disproteinemi (forstyrrelse av det normale forholdet mellom proteinfraksjoner). I denne analysen undersøkes også de kvalitative egenskapene til proteiner.

Følgende faktorer kan provosere utviklingen av vekst i indekser av tymolanalyse:

Les Mer Om Fartøyene