Alkoholhypertensjon

Dette er et syndrom med økt intrakranielt trykk. Hodeskallen er hjernebeholderen og gir beskyttelse mot ytre skader. Dens indre rom er fylt med hjernen, som opptar 85%. De resterende 10% er for cerebrospinalvæske eller cerebrospinalvæske og 5% for blod. Hvis denne balansen av en eller annen grunn er forstyrret, så er det i det begrensede rommet begrenset av kranialbeinene, trykket stiger og gir mange ubehagelige følelser til en person.

Alkohol og dets funksjoner

Alkohol er en cerebrospinalvæske. I sin konsistens ligner det blodplasma. Dens 90% er vann, de resterende 10% er proteininneslutninger, cellulære elementer. Oppdraget med cerebrospinalvæske er å gi en rekke funksjoner:

 • Beskyttelse av hjernen og ryggmargen fra mekanisk skade, som utføres gjennom avskrivninger.
 • Derivasjon av produkter av forfall av vital aktivitet av nevroner.
 • Å ha et syre-alkalisk miljø og et stort antall anioner, kationer i sammensetningen, er ansvarlig for stabiliteten av hjernevæv.
 • Fungerer transportfunksjonen som bærer oksygen, hormoner og andre biologisk aktive stoffer.
 • Det er en naturlig immunobiologisk barriere.

Funksjonen er å stabilisere intrakranielt trykk.

Spritvæske produseres og oppdateres kontinuerlig 4 ganger om dagen. Dens volum i menneskekroppen er fra 400 til 600 ml.

Alkoholhypertensjon

Dette er en ganske vanlig sykdom som dekker alle aldersgrupper, forekommer selv hos nyfødte, førskolebarn og ungdom. Likvornaya hypertensjon i henhold til ICD 10-koden er klassifisert som godartet. Sykdommen består i økende intrakranielt trykk.

Mer vanlig sekundær form, noe som er en følge av hodeskader, smittsomme sykdommer i hjerneskade under en vanskelig fødsel, graviditet komplikasjoner, oksygenmangel av fosteret under graviditet og flere andre patologier.

Imidlertid er det idiopatisk, det vil si den primære formen for sykdommen, det er diagnostisert ved utestenging, når det ikke er funnet andre grunner for utviklingen.

Intrakranial hypertensjon kan uttrykkes i akutt form med lyse symptomer eller ha kronisk kurs. I alle fall gir sykdommen mange ubehagelige opplevelser.

Hypertensjonen av cerebrum har ulike årsaker. De kan grupperes i henhold til de viktigste sykdommene.

 • VCG forårsaker volumdannelse i kranialhulen. Disse er primære svulster eller metastaser, vaskulære aneurismer, abscesser, hematomer.
 • Øk intrakranialt trykk kan skyldes cerebralt ødem eller hjernemembraner.
 • Pathologier av vaskulær natur, som skyldes overdreven fylling av blod eller vanskeligheter med utstrømning.
 • En økning i produksjonen av brennevin, et brudd på sirkulasjonen, en reduksjon i absorpsjon.

I tilfelle av idiopatisk intrakraniell hypertensjon, er utviklingsårsaken ikke avslørt. Men praksis har vist at primærformen er vanlig i overvektige kvinner. Dette gjør det mulig å anta at VCG utvikler seg mot bakgrunnen av endokrin endring av organismen. Det ble også observert at sykdommen oppstår etter avskaffelse av kortikosteroider, på grunn av inntak av visse farmakologiske midler og i overskudd i kroppen av vitamin A.

Symptomer og tegn

De viktigste symptomene på cerebrospinalvæske hypertensjon syndrom hos voksne er hodepine. Pasienter rapporterer trykk på øyebollene fra innsiden av skallen. Bli raskt sliten både med fysisk og psykisk arbeid, selv med små belastninger.

Når du undersøker pasienten, kan du se blå sirkler under øynene. Stretching huden i dette området, er fartøyene forstørret. Det er økt svette, hjertebank, hopp av blodtrykk, meteosensitivitet.

Ved akutt kurs er det observert alvorlige voldsomme hodepine. De er mer sannsynlig å forekomme i andre halvdel av natten og om morgenen, da utstrømningen av væske er forstyrret i utsatt stilling. Når hoste, nysing, sving av hodet, bevegelse av øynene, smerte økes kraftig. Typisk lang hikke, gjentatt oppkast hele dagen. Pasienter kan være forvirret, forvirret, mindre komatøs.

Tegn på CSF hypertensjon syndrom hos barn er en uforholdsmessig stor vekst av hodet, tretthet, irritabilitet, sprutende oppkast som ikke er relatert til matinntak, kramper, økt muskeltonus, divergens av den kraniale suturer, forstørret fremre fontanelle.

Sykdom hos nyfødte og spedbarn skyldes ofte alvorlig fødsel, intrauterin infeksjoner, oksygen sult.

diagnostikk

Drikkehypertensjon hos voksne diagnostiseres på grunnlag av mottatte klager og historien om anamnese. For sin bekreftelse gjennomføres en instrumentell undersøkelse.

Tidligere var det umulig å måle intrakranielt trykk ved en ikke-invasiv metode. Det var bare én metode - punktering av cerebrospinalvæske, som ble utført ved å sette en nål i hjernekanalen med et manometer forbundet med det. I dag betraktes en slik metode som upraktisk.

Moderne medisin bruker ikke-invasive metoder. Disse er:

 • Elektroencefalografi, som gjør det mulig å diagnostisere den kroniske formen av HFG.
 • Dopplerografi av fartøyene åpner muligheten for å identifisere områder med blodstrømforstyrrelser.
 • MR gir et bilde av tilstanden til hjernestrukturer, organvev, avslører årsakene til komplikasjoner.
 • Datatomografi vil bidra til å oppdage adhesjoner, arr, ødemer.
 • Undersøkelsen av fundus ved hjelp av oftalmografi utføres.
 • Tilordne laboratorietester for innholdet av giftstoffer i kroppen, sammensetningen og mengden brennevin, test av leveren og nyrene.

Siden spedbarnet ikke kan uttrykke sine klager, utføres diagnosen HFG for små pasienter ved å undersøke og intervjue foreldrene.

Hvis et barn er merket slapphet, irritabilitet, oppkast, ikke forbundet med inntak av mat, avvisning av brystet, en vond drøm, det kan bli mistenkt intrakraniell hypertensjon. I denne situasjonen er det nødvendig å måle hodet, siden barnet i de første månedene i tilstedeværelse av patologi øker raskt i volum.

Formen på skallen med et uforholdsmessig fremtredende panne indikerer utviklingen av sykdommen. Divergensen mellom kranialsuturene og den hovne store fontanelen er også et tegn på HFG. Syndromet til "innstillingssolen" vitner om sykdommen. På hodet er uttalte årer. Det er et lag i utvikling.

Imidlertid utføres en instrumentell undersøkelse for å bekrefte diagnosen. Hvis barnet ikke allerede har fontanel, er det en mulighet til å gjennomføre ultralyd for å vurdere tilstanden til vevet, identifisere svulster, bestemme volumet av væske inne i hjernens ventrikler. Hvis mengden CSF overstiger normen, så er det et spørsmål om hydrocephalus.

I eldre alder utføres diagnosen gjennom MR, EEG og andre studier.

behandling

VCG er en alvorlig sykdom som kan være dødelig. Derfor kan du ikke overse tegn og symptomer. Å ringe til en lege og kvalitativ diagnose vil hjelpe i tide til å starte behandlingen og unngå alvorlige konsekvenser.

Behandling er rettet mot å eliminere årsakene som forårsaker en økning i intrakranielt trykk, en reduksjon av symptomene. Kvalitativ terapi gir et positivt resultat, men hvis det ikke er mulig å oppnå det, vil de ty til kirurgisk inngrep. Det består i å utføre en sprøyte av brennevin ved hjelp av en punktering.

 • Narkotikabehandling innebærer å ta diuretika, hvis formål er å fjerne overflødig væske fra kroppen.

For å redusere symptomer foreskrevet smertestillende medisiner, utføres en stoffblokkade.

Med langvarig HFG kan det være behov for å forbedre hjernens aktivitet. For å øke overføringen av nevrale impulser foreskriver vitaminer og mikropreparater.

Sammen med medisinbehandling i behandlingen av HFG brukes ukonvensjonelle metoder. De er rettet mot å eliminere symptomer, forbedre hjernens aktivitet, stimulere metabolske prosesser.

 • Folk rettsmidler - er decoctions og infusjoner av urter hagtorn, eucalyptus, vendelrot, mynte, motherwort. Brukte kløver blomster, kvister morbær, hestekastanje, pollen, gingko biloba, nasturtium, furu-honning buljong. Urter kan høstes uavhengig eller kjøpes på apotek i form av avgifter.

Komplikasjoner av sykdommen

Med intrakranial hypertensjon øker intrakranielt trykk, noe som resulterer i en utrolig mengde kompresjon på hjernen. Det kan forårsake vevsatrofi. Følgelig vil den intellektuelle evner hos en person reduseres, og etter en langvarig klemming vil den nervøse reguleringen av aktiviteten til de indre organer bli forstyrret.

Hvis du ikke starter behandlingen i tide, kan konstant klemming av hjernen føre til forskyvning og til og med å kile inn i kranialåpningene. I en slik situasjon er det stor sannsynlighet for å falle i koma, og til og med dødenes begynnelse.

Som et resultat av optisk nerve atrofi, opptrer blindhet.

Spesielt alvorlig bør behandles med komplikasjoner av HFG hos barn. Faktum er at hjernen, som har blitt presset i lang tid, slutter å utvikle seg. Som et resultat vises mental retardasjon, debilisme og oligofreni.

Intrakraniell hypertensjon fører til forstyrrelser i hjernen og perifere nervesystemet, kan det bli en begrunnelse for å utsette eller fullstendig dispensasjon fra militærtjeneste.

Kosthold og livsstil

For å lette sykdommen er det nødvendig å fjerne symptomene. For å gjøre dette fjerner du provokerende faktorer. Det kan være nervøse og fysiske aktiviteter, flyturer, fjellklatring, virusinfeksjoner og forkjølelse, samt alkoholmisbruk, røyking.

Pasienter med HFG anbefales å revurdere deres livsstil. Det er nødvendig å følge den riktige daglige rutinen, gå til sengs og våkne på samme tid. Resten skal være full. Moderat aktivitet og turgåing i frisk luft vil ha en gunstig effekt.

Pasienter får tildelt et saltfritt kosthold. Det er nødvendig å fjerne overflødig væske. Salt fra kostholdet bør utelukkes, kroppen vil motta den i tilstrekkelige mengder fra brød og andre matvarer. Også, hurtigmat, karbonatiserte drikker, konserver, røkt produkter bør kastes. Det er nødvendig å regulere visning av telecasts, arbeid på datamaskinen, bruk av hodetelefoner.

Rettet på fjerning av væske fra kroppsdietten, tilstrekkelig hvile, vil avvisningen av dårlige vaner bidra til å raskt takle sykdommen.

Symptomatik og metoder for behandling av cerebrospinalvæske hypertensjon

Faktisk er cerebrospinal hypertensjon en økning i intrakranialt trykk. Fare for denne sykdommen er muligheten for å utvikle cerebralt ødem på grunn av overdreven akkumulering av væske der. Også sykdommen er farlig fordi trykket ikke utføres på en bestemt del av hjernen, men på det hele. På grunn av dette, med det lange fraværet av kvalitetsbehandling i hjernen, er det mulig å gjennomføre irreversible prosesser.
Denne sykdommen kalles ofte intrakranial hypertensjon.

Særtrekk av sykdom

Hovedproblemet er at sykdommen ikke alltid har noen klare grunner og forutsetninger for utvikling. På grunn av dette kan det være ulike problemer med diagnosen og formålet med behandlingen. Derfor, når du undersøker pasienten, er det svært viktig for legen å stille maksimalt avklaring på spørsmål for å avgjøre hva som nettopp forårsaket økningen i intrakranielt trykk. Dette er veldig viktig, fordi risikoen for tilbakefall uten å eliminere årsaken er høy.

Årsaker til sykdommen

Og selv om årsakene til utviklingen av syndromet av cerebrospinal hypertensjon kan være forskjellig, er det fremdeles vanlig å utpeke de vanligste og hyppigst forekommende:

 • intrakraniell utvikling av svulsten eller hematom. Oftest forekommer hematom som følge av slag. Det kan være en samling blod i hjernen. Også en lignende hematom kan oppstå som følge av et hemorragisk slag. De begynner å legge press på hjernevævet, gradvis økende i volum;
 • en dropsy av en hjerne. Oftest utvikler den seg på grunn av meningitt eller encefalitt;
 • noen andre sykdommer som forårsaker hjerne ødem;
 • lungesykdommer (oftest ledsaget av hevelse);
 • kronisk hjertesvikt;
 • medfødte misdannelser av hjernen, patologier i svangerskapet, prematuritet, intrauterin infeksjoner - alt dette kan provosere cerebral hypertensjon hos barn.

Å etablere den sanne årsaken er mer enn nødvendig, siden det å redusere intrakranielt trykk først og fremst er det nødvendig å eliminere provokerende faktorer. Ellers, selv om du senker trykket, må snart det samme oppleve et tilbakefall.

Godartet økning i intrakranialt trykk

Godartet sprit hypertensjon og selvfølgelig ikke kan inkludere en spesifikk sykdom, men likevel for lettere diagnose og for å bestemme den ytterligere løpet av behandlingen kan deles likovrnuyu hypertensjon på den patologiske og godartet. Godartet er preget av fraværet av negative endringer i menneskekroppen. Dette er et midlertidig fenomen, provosert av virkningen av ulike eksterne faktorer. Oftere etter endt påvirkning av faktorer på en organisme normaliserer pasientens status gradvis.

Hovedforskjellen for denne typen sykdom er også at trykket på kraniet og hjernevævet ikke oppstår på grunn av klemming av fremmedlegemet (hevelse eller blåmerker).

De viktigste provoserende faktorene er vanligvis:

 • vektig;
 • graviditet. Og ikke nødvendigvis graviditet bør være vanskelig. Bare på grunn av hormonell svikt, kan det være et brudd på absorpsjon av væskevæske;
 • nekte å akseptere visse typer medisiner
 • overdreven inntak av vitamin A;
 • brudd på menstruasjonssyklusen. Ofte er dette, som graviditet, ledsaget av hormonell svikt, som blir hovedårsaken til bruddene.

Det er også forskjellige andre grunner. Hvert tilfelle er verdt å vurdere separat. De er alle preget av det faktum at absorpsjonen av cerebral eller cerebrospinalvæske er alvorlig svekket i kroppen. Dette skyldes hormonelle feil eller ulike forstyrrelser i metabolske prosesser i kroppen.

Til legen behandles pasienter med denne diagnosen hovedsakelig med klager på hyppige hodepine av varierende intensitet. Et karakteristisk trekk ved denne sykdommen er at smerte forverres av bevegelse og til og med nysing. Men med alt dette krever denne typen cerebrospinal hypertensjon ikke spesiell behandling, siden det ikke er noen patologiske forandringer i kroppen. Hovedforskjellen fra patologiske former av sykdommen er at pasienten ikke har noen endringer i bevisstheten, han har ikke følelser av depresjon og depresjon. I tillegg til objektive symptomer, føler han ikke noe, og han har ingen alvorlige brudd på hans mentale tilstand.

Denne typen sykdom går vanligvis av seg selv og krever ingen spesiell terapi. Hvis symptomene vedvarer eller pasientens tilstand fortsetter å forverres, kan legen foreskrive diuretika (diuretika) for å forbedre utstrømningen av væske fra vevet. Men hvis dette ikke gir de ønskede resultatene, vil det være nødvendig å foreskrive hormonbehandling, hvis hovedoppgave er å normalisere utveksling av brennevin og utstrømning.

Hvis sykdommen utvikles mot en bakgrunn av fedme og klassisk hypertensjon med høyt blodtrykk, bør pasienten fokusere sin innsats først og fremst på å normalisere kroppsvekten. Dette vil bidra til å løse ikke bare dette problemet, men også takle mange andre plager. For dette anbefales det å overvåke dietten nøye: å forlate animalsk fett, lett fordøyelige karbohydrater. Det er nødvendig å bruke bare fettfattige varianter av kjøtt og fisk; redusere forbruket av anslag, kyllingegg, smør. Også, du bør ikke konsumere mer enn 1,5 liter væske per dag (med tanke på de første retter), er det best å gi preferanse til lette juice, kompoter, urtete. Trenger å gi opp for høyt kalori måltider. Du bør også lede en aktiv livsstil: gå, svømme, spille sport. Dette er spesielt viktig for folk som har en stillesittende jobb. Imidlertid bør også sterke belastninger unngås for ikke å få motsatt effekt. Det er nødvendig å begrense inntak av salt: mens pasientens tilstand har stabilisert seg, er det anbefalt å forbruke ikke mer enn 3 gram per dag, ettersom saltet bremser uttrekking av væske fra kroppen og, følgelig, tvert imot bidrar til økt akkumulering av væske i vev.

Symptomatologi av sykdommen

Først av alt må vi forstå at symptomene på hypertensjon brennevin for hver pasient kan være hans, og derfor fokusere på ett bestemt symptom forutsatt at diagnosen er ikke riktig.

Først av alt, vil symptomene variere avhengig av alvorlighetsgraden av patologien, samt på provokasjonsfaktoren. De vanligste symptomene er vanligvis:

 • kvalme, oppkast. Oftest forekommer om morgenen umiddelbart etter søvnen;
 • overdreven nervøsitet, kort temperament, hyppige årsaksforandringer i humør;
 • blåmerker under øynene. I slike pasienter vises de selv om det er tilstrekkelig søvn og en normal livsstil. I dette tilfellet, hvis du trykker på området av blåmerke eller litt strekker huden, kan du tydelig se de skarpt utstikkede forstørrede fartøyene;
 • alvorlig kronisk tretthet. Og svakhet kan manifestere seg selv med tilstrekkelig hvile og ubetydelig fysisk, psykisk stress;
 • hodepine, tyngde i hodet. Disse symptomene oppstår ofte, spesielt om morgenen eller om natten. Dette skyldes det faktum at under søvn eller bare å være i en horisontal stilling i mennesker produserte mer intrakranielt væske, som i dette tilfelle absorberes mer langsomt, forårsaker økt trykk i kraniet;
 • avhengighet av staten på været. Personen blir ikke god ved endringer i været, spesielt ubehagelige opplevelser i en organisme, det er mulig å legge merke til ved lavere atmosfærisk trykk;
 • redusert libido;
 • Hyppige endringer i blodtrykk. Under hoppene kan pasienten føle et sterkt hjerteslag, svette.

Mange av disse symptomene kan også indikere andre ulike sykdommer, men det er bedre å være trygg, og når de ser ut, kontakt legen umiddelbart for å unngå utvikling av mer alvorlige komplikasjoner.

Metoder for å bekjempe sykdommen

Metoden for behandling av sykdommen avhenger hovedsakelig av årsakene til forekomsten, samt på symptomene.

Basert på denne informasjonen, dannes vanligvis en plan for behandling av sykdommen. Behandlingen bør alltid være omfattende. Det er ofte ikke bare i legemiddelbehandling, men også i livsstilsendringer (spesielt hvis cerebral hypertensjon er provosert av fedme). Kirurgisk inngrep er allerede et ekstremt tiltak, hvis konservativ behandling ikke gir de forventede resultatene.

De viktigste behandlingsmetodene

Behandling avhenger direkte av hvilke årsaker som førte til sykdomsutbrudd. Først av alt er det nødvendig å eliminere disse provokerende faktorene, derfor er behandlingen hovedsakelig basert på disse punktene - for å kurere disse plager. I tilfelle at en svulst eller hematom bidro til dette, så er det sikkert at det fortsatt må ty til kirurgisk inngrep. Nesten alltid avgjøres det for å fjerne svulsten for å redde pasientens liv. Hvis årsaken er en medfødt defekt, er det noen ganger nødvendig å installere spesielle shunts som letter uhindret fjerning av væsken.

I andre tilfeller tas følgende tiltak for å redusere intrakranielt trykk direkte:

 • utnevnelsen av diuretika. Å fjerne overflødig væske fra kroppen;
 • antibakteriell terapi. Hvis problemet er provosert av smittsomt ros (meningitt);
 • spesielle fysiske øvelser som vil hjelpe slappe av nakke muskler, som i fremtiden vil bidra til en normal utstrømning av cerebrospinalvæsken.

Måter å forhindre utvikling av sykdommen

Forebygging av sykdomsutviklingen er først og fremst å forhindre utvikling av sykdommer som er provoserende.

Også, bør du prøve å unngå hjerneskade. Hypertensjon bør oppdages og behandles i tide. Hvis en person vet at han har en predisponering for utviklingen av slike sykdommer, er det nødvendig å ekskludere maksimalt alle provokerende faktorer:

 • kroppsmasseindeks;
 • overvåke dietten din
 • lede en aktiv livsstil
 • Ikke la ødem (ikke spis mat som bidrar til å forsinke uttak av væske fra kroppen).

Mulige komplikasjoner

Behandling av denne sykdommen må nærmer seg med all alvor, siden manglende tilstrekkelig effektiv terapi kan utvikle mange alvorlige komplikasjoner. Det er ikke alltid mulig å forhindre sykdommen, selv om alle nødvendige tiltak er tatt - ingen er immun mot skader og faller, hvoretter det kan være et hematom, er det derfor nødvendig å gå videre til behandlingen umiddelbart. Hjernen er et veldig viktig organ som utfører mange funksjoner. Men hvis han er for lang til å være i komprimert tilstand, så vil han snart slutte å utføre sine funksjoner på riktig måte.

Hjernestoffet begynner da å dø, og forårsaker gradvis irreversible prosesser i kroppen. I utgangspunktet forverres en persons mentale evner betydelig, intellektet minker betydelig. Ved senere stadier av utvikling av slike komplikasjoner, kan funksjonene til indre organer bli forstyrret. Et slikt fenomen som økt intrakranielt trykk fører også til en rask atrofi av nerver, som følge av at pasienten raskt fortaber syn.

Klemming av hjernestoff er farlig, ikke bare for pasientens livskvalitet, men kan også direkte føre til hans død. For eksempel, hvis hjernen er i komprimert tilstand i lang tid, kan den ikke bare slutte å fungere ordentlig, men også skifte inn i hullene i skallen. Dette innebærer klemming av vitale sentre (respiratoriske og andre kritiske prosesser) og rask død.

Jo før behandlingen er startet, jo flere sjanser som en person vil bli helt helbredet av sykdommen. Men sjansene er jo høyere, desto mindre trykk ble brukt på hjernevævet. I tillegg, i alle fall, jo raskere den provokerende faktoren blir oppdaget, desto lettere vil det være å eliminere det.

video

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Syndrom av intrakraniell dystheni (økning eller reduksjon i intrakranielt trykk)

Dette syndromet tiltrekker seg oppmerksomheten fordi endringen i intrakranielt trykk kan utvikle seg til en alarmerende grad og føre til utvikling av en terminal tilstand i henhold til hjernen type.

Det er mange målemetoder trykk og vakuum. Enheter som brukes til måling trykk, kalles målere eller vakuummålere. Monometre brukes til.

"Intrakranialt trykk" er et komplekst konsept, ikke begrenset til lett målt væsketrykk. Innholdet i skallen - multi-komponent-medium, karakterisert ved at grunnelementene (cerebrospinalvæske, hjernevev, blodkar, blod) er heterogene, ikke er identiske i sin absolutte verdi, og å endre trykket av de individuelle komponentene kan være frittstående, kombinert og litt til og med flerretning. I selve hjernevevet er det normale trykket i cellemassen større enn væsken og interstitialtrykket.

Dermed kan intrakranielt trykk ikke identifiseres med trykket av en komponent, det er resultatet av samspillet mellom mekaniske trykk i de viktigste intrakraniale komponentene.

En ukompensert forandring i volumet av de viktigste intrakranielle komponentene, som fører til utvikling av inhomogenitet av deres trykk, kalles dystenese (Syrovsky EB et al., 1982).

I hjernen er det en slik regelmessighet - trykket i hjernecellene er større enn cerebrospinalpresset, og sistnevnte er større enn væsketrykket i interstitialrommet. Med intrakranial distensjon, vises ikke dette mønsteret, og det interstitiale trykket kan overstige væsketrykket og når nivået av intracellulært trykk.

Det er en patologisk gradient mellom de listede sektorene. Et slikt brudd på trykkgradienten med intrakranial distensjon kan være lokal, regional og generalisert. Intrakranial distensjon kan manifestere seg som hyper- og hypotensjon, noe som er like ugunstig for sentralnervesystemet.

Med nevrokirurgisk patologi begrenser en stiv hodeskalle, som beskytter hjernen mot mekanisk skade, kompenserende evner i det intrakranielle systemet for å opprettholde konsistensen av volum og trykk i skallen. Essensen av sistnevnte er at en liten endring i volumet av en hvilken som helst komponent i skallen bare kan skje hvis det er en kompenserende motsatt rettet endring i volumet av en annen komponent.

Det er kjent at den normale massen av hjernen hos en voksen er ca. 1400 g, og volumet av cerebrospinalvæske og blod i skallen er henholdsvis 70 og 130 ml. Det er normalt å anta at trykket i væsken ligger innenfor området 100 til 200 mm vann. Art. Likørstrykk over 200 mm vann. Art. referer til manifestasjoner av cerebrospinalvæske hypertensjon og omvendt mindre enn 100 mm Hg. Art. - til hypotensjon

Hodeskallen, hjernehjelmen og teltet (tentoriet) er ganske stive strukturer, slik at enhver økning i hjernestørrelse fører til en lokal økning i trykk med utseendet av en trykkgradient mellom det berørte området av hjernen og de omkringliggende strukturene.

Når de fleste innåndingsanestetika brukes, skjer en økning i volumetrisk cerebral blodstrøm, noe som øker denne trykkgradienten og kan forårsake hjernedetformasjon eller dannelse av en brokk. I tillegg øker noen anestesi, spesielt fluorotan, mengden av cerebrospinalvæske, øker intrakranielt trykk. Derfor, hos pasienter med tegn på intrakranial hypertensjon eller når det er umulig å måle dette trykket, er det ikke hensiktsmessig å bruke ftorotanbedøvelse.

Bruk av halotan de som er vist nevrokirurgiske pasienter, for å sikre at tilstrekkelig oksygenering er nødvendig for å begrense bruken av dinitrogenoksid, og i pasienter med intrakraniale aneurismer, noe som er viktigere blod korreksjon enn intrakranielt trykk (Levitt J. D., 1985).

Konsekvensene av økt intrakranielt trykk avhenger av størrelsen på trykket og arten av lesjonen.

Det er følgende hoved tegn på økningen:

 1. en reduksjon i total perfusjonstrykk med utvikling av cerebral iskemi (ukorrigert intrakranielt trykk fører til rask cerebral iskemi - den hyppigste umiddelbare dødsårsaken ved hodebeskadigelse);
 2. Reduksjon av regional perfusjon med forekomst av lokal iskemi av hjerneområder, presset av patologiske formasjoner;
 3. utvikling av vasomotorisk lammelse i hvilken cerebral blodstrøm blir passiv funksjon systemisk blodtrykk (hypertensjon i dette tilfelle fører til økt cerebral blodvolum og hjerneødem, som fører til ytterligere økning av intrakranielt trykk);
 4. utvikling av hjernedeformasjon med passende nevrologiske symptomer;
 5. utvikling av syndromet av hernial fremspring av hjernen områder.

Det er kjent at økt intrakranialt trykk, spesielt under forhold med lokale patologiske prosesser i hjernen, kan føre til en forskyvning av hjernen. Det vil forstås at betegnelsen "forvridning prosess" innbefatter en forskyvning og komprimering og deformasjon av hjernen og forandringer i cellestrukturen, ledningsbanene i blodkar, noe som resulterer i deformerte områder av hjernen (Irmeni IM, 1982). cerebral forvridning kan skje raskt (med post-traumatisk, iskemisk, medikamentødem, hjerne hematom, og andre.) og langsomt (i en tumor).

Typer herniale fremspring og deres egenskaper:

 1. Kjeve tentorial - midtpartiet av tinninglappen blir presset gjennom et hull i omriss cerebellum med en overtredelse av nervus nerve og midthjernen, noe som resulterte fra den samme side mydriasis opptrer med mangel på respons overfor lys og ptose av den øvre øyelokk.
 2. Cerebellar-magnum (mandlene) - cerebellare mandlene blir presset inn i foramen magnum og ryggmargskanalen, med brudd av medulla oblongata, første stopp pusting, deretter hjerteaktivitet.
 3. Søt (konvektivt) - hjernevævet svulmer gjennom operativ eller posttraumatisk åpning i knutene i kranialhvelvet.
 4. Belt - girdle gyrus og en del av den skadede halvkule presses under segden, krenker den fremre cerebrale arterien og venen.

Temporal Tentorial Injection

Med temporo-tentoriell snitt forekommer den aksiale (bakre) og laterale forskyvning av hjernen. Medialstedene til hippocampal gyrus skyves bakover og er tilbøyelig til et smalt gap mellom kanten av den tentorienterte åpningen og hjernestammen som passerer gjennom den. Det er kompresjon og deformasjon av bagasjerommet. Hernialkilen kan være så uttalt at den dekker hele halvsirkelen på stammen.

Temporalt-tentorisk kile, i tillegg til mydriasis-symptomet på siden av kilen, manifesteres av andre symptomer på økt intrakranielt trykk i kombinasjon med tegn på kompresjon og deformasjon av midbrainen og firedoble:

 1. en kraftig økning i smerte ledsaget av oppkast;
 2. vipper hodet tilbake;
 3. lammelse eller parese av blikket oppover;
 4. svak reaksjon av elever til lys eller mangel på det;
 5. konvergensforstyrrelsen;
 6. hørselshemmede;
 7. vegetative-vaskulære sykdommer, bilaterale patologiske reflekser og utryddelse av tendonreflekser - karakteristisk for firedoblingen.

Tightwedge kile

Med amygdalisk snitt forekommer forskyvningen av hjernehinnen og stammen kun i to retninger: nedover - i den store oksepitalåpningen og oppover - inn i den store oksipitale cisternen. Med økningen av hypertensjon i den bakre kraniale fossa, er reserve cerebrospinale rom fylt med hjernevæv.

Som følge av dette utvikler deres hernielle brudd mellom den brune kanten av de store occipital foramen og buen til den første vertebraen på den ene side og medulla oblongataen på den andre. Dette er ledsaget av en utbredt kompresjon av de nedre delene av medulla oblongata og utseendet av alvorlige bulbarforstyrrelser - luftveier og hjerte-og karsykdommer.

Klinisk er utelatelsen og brudd på mandlene manifestert:

 1. en kraftig økning i hodepine, ofte med smerte i nakken;
 2. tvungen og fast stilling av hodet;
 3. oppkast;
 4. svimmelhet;
 5. kardiovaskulære lidelser i form av diffus eller flekket hyperemi i ansiktet, brystet og øvre lemmer;
 6. rikelig svette
 7. choking;
 8. meningeal syndrom;
 9. i begynnelsen av pustenes hurtighet, og deretter av den progressive forstyrrelsen av hans rytme, opp til å stoppe pusten.

Men når pusten stoppes for en viss tid (noen ganger ganske signifikant ved bruk av ventilasjon), opprettholdes kardiovaskulær aktivitet.

Selv i dette stadium av sykdommen i nærvær av okklusiv hydrocephalus, kan en hurtig utført ventrikulær punktering etterfulgt av en radikal operasjon resultere i gjenoppretting av pasienten.

Ved den tidlige lossingen av ventrikulærsystemet forsvinner fenomenet med en kraftig økning i intrakranielt trykk, noe som fører til et skifte i knorene i cerebellumet. Mandlene stiger litt, og tegnene på kompresjon av medulla utelater.

Brainstemial Separation Syndrome

Herniale fremspring bør oppdages under makroskopisk undersøkelse. Samtidig er det en rekke patologiske prosesser der makroskopiske endringer er praktisk fraværende. Dette refererer fremfor alt til syndromet for separasjon av hjernestammen, som ofte kompliserer de akutte dislokasjonslesjoner i hjernestammen.

En Balashov og SS Reshetnikov (1991) analyserte 62 tilfeller med akutt dislokasjon av hjernen.

Ved 17 obbl. En akutt dislokasjon ledet pasientene til døden. Denne avdøde, med sikte på å minimere artefakter i nevrohystologisk forskning, utførte tidlig obduksjon (senest 6 timer etter døden).

Etter å ha sammenlignet kliniske og patoanatomiske data, identifiseres tre typer hjernestamdissociationsyndrom:

 1. mezentsefalopontinny,
 2. ensidig,
 3. supramezentsefalny.

Syndrom av mesencefaloplintin dissosiasjon av hjernestammen oppstår hos pasienter med følgetilstander av cerebral aksial forskyvning, brutt i slutten stadier av manifest subcompensation vitale funksjoner, tap av bevissthet til koma I - II, tegn til ødeleggelse av bestemte strukturer av brua og midthjernen, refleks cerebratstivhet stivhet, disinhibition romboentsefalnyh og spinale reflekser.

Vanligvis utvikler tegnene til syndromet innen få timer. Dødligheten er 100%, og gjennomsnittlig levetid er 7, 6 ± 4, 3 dager.

Syndrom av ensidig dissosiasjon hjernestammen vanlig i pasienter med følgetilstander av hjerne forvridning unkalnyh avbrutt i stadium III lesjon av nerven, hjernestammen og den nedre stilk strukturer. Hovedfunksjonene - spontan kompensasjon vitale funksjoner semisopor - imponerende-II, og veksler hemiplegi typen Weber, karakterisert sten strekkebevegelser i paretic lem irritasjoner. Dødligheten når 80%.

Syndrom av supra-mesencephalisk disseksjon av hjernestammen observert hos pasienter med konsekvensene av den aksiale forskyvning av hjernen, avbrutt på et tidlig stadium, eller forårsaker en mild, men langvarig sammentrykning av hjernen. Den er karakterisert ved stabilisering av vitale funksjoner i behandlingen av tilstander som minimalt bevisst tilstand, sikkerheten av spesifikke stammer reflekser, den spontane cerebratstivhet stivhet, disinhibition mezentsefalopontobulbarnyh automatisms. Oftere er syndromet dannet innen en dag. Dødelighet - opptil 80%.

Neurohistologisk, med alle tre varianter av hjernestammesepareringssyndromet, oppdages reaktive endringer i stamstrukturer. Når mezentsefalopontinnom utførelse også detektere destruktive endringer, særlig i de retikulære formasjons neuroner og kjerneleder (afferente og efferente) Formasjonene hjernestammen.

Syndrom av cerebrospinalvæske

distensjon

syndrom av cerebrospinalvæske som dette

I avsnittet Barns helse på spørsmålet om syndromet av epikvaro-vaskulær dysensi, er det beste svaret gitt av forfatteren av IRINA BOGER hodepine med væskodynamiske forstyrrelser

Innholdsfortegnelse:

En av de vanligste årsakene til hodepine i barndommen er væskodynamiske lidelser.

Normalt intrakranielt trykk for lumbal punktering i den bakre posisjonen bør betraktes som vann. Art. Med økt intrakranielt trykk oppstår hypertensjonssyndrom. Ved senking - hypotensiv, er det også mulig en cerebrospinalvæske. Hodepine, som et ledende klinisk symptom, er like karakteristisk for disse syndromene, selv om det har en rekke egenskaper for hver.

Hypertensivt syndrom dominerer vanligvis det kliniske bildet av ulike former for hydrocephalus, med volumetriske prosesser og intrakranielle blødninger.

Sammen med klart avgrensede former for hydrocephalus, bør hypertensive hydrocephalsyndrom isoleres, når bare volumet av cerebrospinalvæske øker. De morfologiske og kliniske endringene som er karakteristiske for hydrocephalus oppstår ikke. Hypertensive-hydrocephal syndrom har ingen etiologisk spesifisitet og bør betraktes som en ikke-spesifikk reaksjon på ulike endogene og eksogene farer. Både dekompensert hydrocephalus og hypertensive hydrocephalsyndrom er resultatet av en forstyrret balanse mellom sekresjonen av CSF og dens absorpsjon.

Med økt produksjon av cerebrospinalvæske oppstår hyperproduktive former for hydrocephalus eller hypertensive hydrocephal syndrom, og hvis absorpsjonen er vanskelig, er de reseptive.

Akutte manifestasjoner av hyperproduktiv form for hypertensive hydrocephalsyndrom observeres vanligvis i den første perioden av vanlige smittsomme sykdommer, forskjellige toksiske tilstander og craniocerebral traumer. Hypertensivt hydrocephalsyndrom i utvidet eller redusert form kan også oppstå ved forverring av kronisk forekommende sykdommer. Dette syndromet fører til det kliniske bildet av serøs meningitt og blir ofte observert i viral meningoencefalitt.

Grunnen arezorbtivnyh former av hydrocefalus eller hypertensjon-hydrocephalus syndrom er oftest purulent meningitt, sinustrombozy og venøs stase i halsvenen system.

Hodepine er den viktigste kliniske manifestasjonen av hypertensive hydrocephal syndrom. Det brister og når ofte en betydelig intensitet. Hele hodet gjør vondt, men frontalområdet er så smertefullt som mulig. Mange pasienter klager over ømhet eller en følelse av trykk i øyebollene, som er forbundet med irritasjon av den første grenen av trigeminusnerven. Hodepine kan vare flere dager intensivere etter en natts søvn, barn med hypertensjonssyndrom foretrekker å ligge på en høyere pute. Spesielt hodepine øker etter å ha kjørt, hoppet, vippet hodet ned, sommersmål, langvarig eksponering mot solen.

Vanligvis er hodepine hypertensjon-hydrocephalus karakter ledsaget av oppkast, som inntrer plutselig, ofte uten forutgående kvalme, ikke er forbundet med inntak av mat og ikke alltid bringer lindring til pasienten. Årsaken til oppkast er både direkte stimulering av oppkast sentrum, og en refleks innflytelse på ham fra ulike intrakranielle områder. Det er også nødvendig å betrakte bradykardi, noe som ofte observeres i hypertensive hydrocephalsyndrom.

Den primære kilden til syndromet av cerebrovaskulær-vaskulær dysenteri (skriv inn søkelinjen Rambler, få mange lenker om emnet). være sunn

Symptomatik og metoder for behandling av cerebrospinalvæske hypertensjon

Faktisk er cerebrospinal hypertensjon en økning i intrakranialt trykk. Fare for denne sykdommen er muligheten for å utvikle cerebralt ødem på grunn av overdreven akkumulering av væske der. Også sykdommen er farlig fordi trykket ikke utføres på en bestemt del av hjernen, men på det hele. På grunn av dette, med det lange fraværet av kvalitetsbehandling i hjernen, er det mulig å gjennomføre irreversible prosesser.

Denne sykdommen kalles ofte intrakranial hypertensjon.

Særtrekk av sykdom

Hovedproblemet er at sykdommen ikke alltid har noen klare grunner og forutsetninger for utvikling. På grunn av dette kan det være ulike problemer med diagnosen og formålet med behandlingen. Derfor, når du undersøker pasienten, er det svært viktig for legen å stille maksimalt avklaring på spørsmål for å avgjøre hva som nettopp forårsaket økningen i intrakranielt trykk. Dette er veldig viktig, fordi risikoen for tilbakefall uten å eliminere årsaken er høy.

Årsaker til sykdommen

Og selv om årsakene til utviklingen av syndromet av cerebrospinal hypertensjon kan være forskjellig, er det fremdeles vanlig å utpeke de vanligste og hyppigst forekommende:

 • intrakraniell utvikling av svulsten eller hematom. Oftest forekommer hematom som følge av slag. Det kan være en samling blod i hjernen. Også en lignende hematom kan oppstå som følge av et hemorragisk slag. De begynner å legge press på hjernevævet, gradvis økende i volum;
 • en dropsy av en hjerne. Oftest utvikler den seg på grunn av meningitt eller encefalitt;
 • noen andre sykdommer som forårsaker hjerne ødem;
 • lungesykdommer (oftest ledsaget av hevelse);
 • kronisk hjertesvikt;
 • medfødte misdannelser av hjernen, patologier i svangerskapet, prematuritet, intrauterin infeksjoner - alt dette kan provosere cerebral hypertensjon hos barn.

Å etablere den sanne årsaken er mer enn nødvendig, siden det å redusere intrakranielt trykk først og fremst er det nødvendig å eliminere provokerende faktorer. Ellers, selv om du senker trykket, må snart det samme oppleve et tilbakefall.

Godartet økning i intrakranialt trykk

Godartet sprit hypertensjon og selvfølgelig ikke kan inkludere en spesifikk sykdom, men likevel for lettere diagnose og for å bestemme den ytterligere løpet av behandlingen kan deles likovrnuyu hypertensjon på den patologiske og godartet. Godartet er preget av fraværet av negative endringer i menneskekroppen. Dette er et midlertidig fenomen, provosert av virkningen av ulike eksterne faktorer. Oftere etter endt påvirkning av faktorer på en organisme normaliserer pasientens status gradvis.

Hovedforskjellen for denne typen sykdom er også at trykket på kraniet og hjernevævet ikke oppstår på grunn av klemming av fremmedlegemet (hevelse eller blåmerker).

De viktigste provoserende faktorene er vanligvis:

 • vektig;
 • graviditet. Og ikke nødvendigvis graviditet bør være vanskelig. Bare på grunn av hormonell svikt, kan det være et brudd på absorpsjon av væskevæske;
 • nekte å akseptere visse typer medisiner
 • overdreven inntak av vitamin A;
 • brudd på menstruasjonssyklusen. Ofte er dette, som graviditet, ledsaget av hormonell svikt, som blir hovedårsaken til bruddene.

Det er også forskjellige andre grunner. Hvert tilfelle er verdt å vurdere separat. De er alle preget av det faktum at absorpsjonen av cerebral eller cerebrospinalvæske er alvorlig svekket i kroppen. Dette skyldes hormonelle feil eller ulike forstyrrelser i metabolske prosesser i kroppen.

Til legen behandles pasienter med denne diagnosen hovedsakelig med klager på hyppige hodepine av varierende intensitet. Et karakteristisk trekk ved denne sykdommen er at smerte forverres av bevegelse og til og med nysing. Men med alt dette krever denne typen cerebrospinal hypertensjon ikke spesiell behandling, siden det ikke er noen patologiske forandringer i kroppen. Hovedforskjellen fra patologiske former av sykdommen er at pasienten ikke har noen endringer i bevisstheten, han har ikke følelser av depresjon og depresjon. I tillegg til objektive symptomer, føler han ikke noe, og han har ingen alvorlige brudd på hans mentale tilstand.

Denne typen sykdom går vanligvis av seg selv og krever ingen spesiell terapi. Hvis symptomene vedvarer eller pasientens tilstand fortsetter å forverres, kan legen foreskrive diuretika (diuretika) for å forbedre utstrømningen av væske fra vevet. Men hvis dette ikke gir de ønskede resultatene, vil det være nødvendig å foreskrive hormonbehandling, hvis hovedoppgave er å normalisere utveksling av brennevin og utstrømning.

Hvis sykdommen utvikles mot en bakgrunn av fedme og klassisk hypertensjon med høyt blodtrykk, bør pasienten fokusere sin innsats først og fremst på å normalisere kroppsvekten. Dette vil bidra til å løse ikke bare dette problemet, men også takle mange andre plager. For dette anbefales det å overvåke dietten nøye: å forlate animalsk fett, lett fordøyelige karbohydrater. Det er nødvendig å bruke bare fettfattige varianter av kjøtt og fisk; redusere forbruket av anslag, kyllingegg, smør. Også, du bør ikke konsumere mer enn 1,5 liter væske per dag (med tanke på de første retter), er det best å gi preferanse til lette juice, kompoter, urtete. Trenger å gi opp for høyt kalori måltider. Du bør også lede en aktiv livsstil: gå, svømme, spille sport. Dette er spesielt viktig for folk som har en stillesittende jobb. Imidlertid bør også sterke belastninger unngås for ikke å få motsatt effekt. Det er nødvendig å begrense inntak av salt: mens pasientens tilstand har stabilisert seg, er det anbefalt å forbruke ikke mer enn 3 gram per dag, ettersom saltet bremser uttrekking av væske fra kroppen og, følgelig, tvert imot bidrar til økt akkumulering av væske i vev.

Symptomatologi av sykdommen

Først av alt må vi forstå at symptomene på hypertensjon brennevin for hver pasient kan være hans, og derfor fokusere på ett bestemt symptom forutsatt at diagnosen er ikke riktig.

Først av alt, vil symptomene variere avhengig av alvorlighetsgraden av patologien, samt på provokasjonsfaktoren. De vanligste symptomene er vanligvis:

 • kvalme, oppkast. Oftest forekommer om morgenen umiddelbart etter søvnen;
 • overdreven nervøsitet, kort temperament, hyppige årsaksforandringer i humør;
 • blåmerker under øynene. I slike pasienter vises de selv om det er tilstrekkelig søvn og en normal livsstil. I dette tilfellet, hvis du trykker på området av blåmerke eller litt strekker huden, kan du tydelig se de skarpt utstikkede forstørrede fartøyene;
 • alvorlig kronisk tretthet. Og svakhet kan manifestere seg selv med tilstrekkelig hvile og ubetydelig fysisk, psykisk stress;
 • hodepine, tyngde i hodet. Disse symptomene oppstår ofte, spesielt om morgenen eller om natten. Dette skyldes det faktum at under søvn eller bare å være i en horisontal stilling i mennesker produserte mer intrakranielt væske, som i dette tilfelle absorberes mer langsomt, forårsaker økt trykk i kraniet;
 • avhengighet av staten på været. Personen blir ikke god ved endringer i været, spesielt ubehagelige opplevelser i en organisme, det er mulig å legge merke til ved lavere atmosfærisk trykk;
 • redusert libido;
 • Hyppige endringer i blodtrykk. Under hoppene kan pasienten føle et sterkt hjerteslag, svette.

Mange av disse symptomene kan også indikere andre ulike sykdommer, men det er bedre å være trygg, og når de ser ut, kontakt legen umiddelbart for å unngå utvikling av mer alvorlige komplikasjoner.

Metoder for å bekjempe sykdommen

Metoden for behandling av sykdommen avhenger hovedsakelig av årsakene til forekomsten, samt på symptomene.

Basert på denne informasjonen, dannes vanligvis en plan for behandling av sykdommen. Behandlingen bør alltid være omfattende. Det er ofte ikke bare i legemiddelbehandling, men også i livsstilsendringer (spesielt hvis cerebral hypertensjon er provosert av fedme). Kirurgisk inngrep er allerede et ekstremt tiltak, hvis konservativ behandling ikke gir de forventede resultatene.

De viktigste behandlingsmetodene

Behandling avhenger direkte av hvilke årsaker som førte til sykdomsutbrudd. Først av alt er det nødvendig å eliminere disse provokerende faktorene, derfor er behandlingen hovedsakelig basert på disse punktene - for å kurere disse plager. I tilfelle at en svulst eller hematom bidro til dette, så er det sikkert at det fortsatt må ty til kirurgisk inngrep. Nesten alltid avgjøres det for å fjerne svulsten for å redde pasientens liv. Hvis årsaken er en medfødt defekt, er det noen ganger nødvendig å installere spesielle shunts som letter uhindret fjerning av væsken.

I andre tilfeller tas følgende tiltak for å redusere intrakranielt trykk direkte:

 • utnevnelsen av diuretika. Å fjerne overflødig væske fra kroppen;
 • antibakteriell terapi. Hvis problemet er provosert av smittsomt ros (meningitt);
 • spesielle fysiske øvelser som vil hjelpe slappe av nakke muskler, som i fremtiden vil bidra til en normal utstrømning av cerebrospinalvæsken.

Måter å forhindre utvikling av sykdommen

Forebygging av sykdomsutviklingen er først og fremst å forhindre utvikling av sykdommer som er provoserende.

Også, bør du prøve å unngå hjerneskade. Hypertensjon bør oppdages og behandles i tide. Hvis en person vet at han har en predisponering for utviklingen av slike sykdommer, er det nødvendig å ekskludere maksimalt alle provokerende faktorer:

 • kroppsmasseindeks;
 • overvåke dietten din
 • lede en aktiv livsstil
 • Ikke la ødem (ikke spis mat som bidrar til å forsinke uttak av væske fra kroppen).

Mulige komplikasjoner

Behandling av denne sykdommen må nærmer seg med all alvor, siden manglende tilstrekkelig effektiv terapi kan utvikle mange alvorlige komplikasjoner. Det er ikke alltid mulig å forhindre sykdommen, selv om alle nødvendige tiltak er tatt - ingen er immun mot skader og faller, hvoretter det kan være et hematom, er det derfor nødvendig å gå videre til behandlingen umiddelbart. Hjernen er et veldig viktig organ som utfører mange funksjoner. Men hvis han er for lang til å være i komprimert tilstand, så vil han snart slutte å utføre sine funksjoner på riktig måte.

Hjernestoffet begynner da å dø, og forårsaker gradvis irreversible prosesser i kroppen. I utgangspunktet forverres en persons mentale evner betydelig, intellektet minker betydelig. Ved senere stadier av utvikling av slike komplikasjoner, kan funksjonene til indre organer bli forstyrret. Et slikt fenomen som økt intrakranielt trykk fører også til en rask atrofi av nerver, som følge av at pasienten raskt fortaber syn.

Klemming av hjernestoff er farlig, ikke bare for pasientens livskvalitet, men kan også direkte føre til hans død. For eksempel, hvis hjernen er i komprimert tilstand i lang tid, kan den ikke bare slutte å fungere ordentlig, men også skifte inn i hullene i skallen. Dette innebærer klemming av vitale sentre (respiratoriske og andre kritiske prosesser) og rask død.

Jo før behandlingen er startet, jo flere sjanser som en person vil bli helt helbredet av sykdommen. Men sjansene er jo høyere, desto mindre trykk ble brukt på hjernevævet. I tillegg, i alle fall, jo raskere den provokerende faktoren blir oppdaget, desto lettere vil det være å eliminere det.

video

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Syndrom av intrakraniell dystheni (økning eller reduksjon i intrakranielt trykk)

Dette syndromet tiltrekker seg oppmerksomheten fordi endringen i intrakranielt trykk kan utvikle seg til en alarmerende grad og føre til utvikling av en terminal tilstand i henhold til hjernen type.

Det er mange metoder for måling av trykk og vakuum. Instrumenter som brukes til å måle trykk, kalles målere eller vakuummålere. Monometre brukes til.

"Intrakranialt trykk" er et komplekst konsept, ikke begrenset til lett målt væsketrykk. Innholdet i skallen - multi-komponent-medium, karakterisert ved at grunnelementene (cerebrospinalvæske, hjernevev, blodkar, blod) er heterogene, ikke er identiske i sin absolutte verdi, og å endre trykket av de individuelle komponentene kan være frittstående, kombinert og litt til og med flerretning. I selve hjernevevet er det normale trykket i cellemassen større enn væsken og interstitialtrykket.

Dermed kan intrakranielt trykk ikke identifiseres med trykket av en komponent, det er resultatet av samspillet mellom mekaniske trykk i de viktigste intrakraniale komponentene.

En ukompensert forandring i volumet av de viktigste intrakranielle komponentene, som fører til utvikling av inhomogenitet av deres trykk, kalles dystenese (Syrovsky EB et al., 1982).

I hjernen er det en slik regelmessighet - trykket i hjernecellene er større enn cerebrospinalpresset, og sistnevnte er større enn væsketrykket i interstitialrommet. Med intrakranial distensjon, vises ikke dette mønsteret, og det interstitiale trykket kan overstige væsketrykket og når nivået av intracellulært trykk.

Det er en patologisk gradient mellom de listede sektorene. Et slikt brudd på trykkgradienten med intrakranial distensjon kan være lokal, regional og generalisert. Intrakranial distensjon kan manifestere seg som hyper- og hypotensjon, noe som er like ugunstig for sentralnervesystemet.

Med nevrokirurgisk patologi begrenser en stiv hodeskalle, som beskytter hjernen mot mekanisk skade, kompenserende evner i det intrakranielle systemet for å opprettholde konsistensen av volum og trykk i skallen. Essensen av sistnevnte er at en liten endring i volumet av en hvilken som helst komponent i skallen bare kan skje hvis det er en kompenserende motsatt rettet endring i volumet av en annen komponent.

Det er kjent at den normale massen av hjernen hos en voksen er ca. 1400 g, og volumet av cerebrospinalvæske og blod i skallen er henholdsvis 70 og 130 ml. Det er normalt å anta at trykket i væsken ligger innenfor området 100 til 200 mm vann. Art. Likørstrykk over 200 mm vann. Art. referer til manifestasjoner av cerebrospinalvæske hypertensjon og omvendt mindre enn 100 mm Hg. Art. - til hypotensjon

Hodeskallen, hjernehjelmen og teltet (tentoriet) er ganske stive strukturer, slik at enhver økning i hjernestørrelse fører til en lokal økning i trykk med utseendet av en trykkgradient mellom det berørte området av hjernen og de omkringliggende strukturene.

Når de fleste innåndingsanestetika brukes, skjer en økning i volumetrisk cerebral blodstrøm, noe som øker denne trykkgradienten og kan forårsake hjernedetformasjon eller dannelse av en brokk. I tillegg øker noen anestesi, spesielt fluorotan, mengden av cerebrospinalvæske, øker intrakranielt trykk. Derfor, hos pasienter med tegn på intrakranial hypertensjon eller når det er umulig å måle dette trykket, er det ikke hensiktsmessig å bruke ftorotanbedøvelse.

Bruk av halotan de som er vist nevrokirurgiske pasienter, for å sikre at tilstrekkelig oksygenering er nødvendig for å begrense bruken av dinitrogenoksid, og i pasienter med intrakraniale aneurismer, noe som er viktigere blod korreksjon enn intrakranielt trykk (Levitt J. D., 1985).

Konsekvensene av økt intrakranielt trykk avhenger av størrelsen på trykket og arten av lesjonen.

Det er følgende hoved tegn på økningen:

 1. en reduksjon i total perfusjonstrykk med utvikling av cerebral iskemi (ukorrigert intrakranielt trykk fører til rask cerebral iskemi - den hyppigste umiddelbare dødsårsaken ved hodebeskadigelse);
 2. Reduksjon av regional perfusjon med forekomst av lokal iskemi av hjerneområder, presset av patologiske formasjoner;
 3. utvikling av vasomotorisk lammelse i hvilken cerebral blodstrøm blir passiv funksjon systemisk blodtrykk (hypertensjon i dette tilfelle fører til økt cerebral blodvolum og hjerneødem, som fører til ytterligere økning av intrakranielt trykk);
 4. utvikling av hjernedeformasjon med passende nevrologiske symptomer;
 5. utvikling av syndromet av hernial fremspring av hjernen områder.

Det er kjent at økt intrakranialt trykk, spesielt under forhold med lokale patologiske prosesser i hjernen, kan føre til en forskyvning av hjernen. Det vil forstås at betegnelsen "forvridning prosess" innbefatter en forskyvning og komprimering og deformasjon av hjernen og forandringer i cellestrukturen, ledningsbanene i blodkar, noe som resulterer i deformerte områder av hjernen (Irmeni IM, 1982). cerebral forvridning kan skje raskt (med post-traumatisk, iskemisk, medikamentødem, hjerne hematom, og andre.) og langsomt (i en tumor).

Typer herniale fremspring og deres egenskaper:

 1. Kjeve tentorial - midtpartiet av tinninglappen blir presset gjennom et hull i omriss cerebellum med en overtredelse av nervus nerve og midthjernen, noe som resulterte fra den samme side mydriasis opptrer med mangel på respons overfor lys og ptose av den øvre øyelokk.
 2. Cerebellar-magnum (mandlene) - cerebellare mandlene blir presset inn i foramen magnum og ryggmargskanalen, med brudd av medulla oblongata, første stopp pusting, deretter hjerteaktivitet.
 3. Søt (konvektivt) - hjernevævet svulmer gjennom operativ eller posttraumatisk åpning i knutene i kranialhvelvet.
 4. Belt - girdle gyrus og en del av den skadede halvkule presses under segden, krenker den fremre cerebrale arterien og venen.

Temporal Tentorial Injection

Med temporo-tentoriell snitt forekommer den aksiale (bakre) og laterale forskyvning av hjernen. Medialstedene til hippocampal gyrus skyves bakover og er tilbøyelig til et smalt gap mellom kanten av den tentorienterte åpningen og hjernestammen som passerer gjennom den. Det er kompresjon og deformasjon av bagasjerommet. Hernialkilen kan være så uttalt at den dekker hele halvsirkelen på stammen.

Temporalt-tentorisk kile, i tillegg til mydriasis-symptomet på siden av kilen, manifesteres av andre symptomer på økt intrakranielt trykk i kombinasjon med tegn på kompresjon og deformasjon av midbrainen og firedoble:

 1. en kraftig økning i smerte ledsaget av oppkast;
 2. vipper hodet tilbake;
 3. lammelse eller parese av blikket oppover;
 4. svak reaksjon av elever til lys eller mangel på det;
 5. konvergensforstyrrelsen;
 6. hørselshemmede;
 7. vegetative-vaskulære sykdommer, bilaterale patologiske reflekser og utryddelse av tendonreflekser - karakteristisk for firedoblingen.

Tightwedge kile

Med amygdalisk snitt forekommer forskyvningen av hjernehinnen og stammen kun i to retninger: nedover - i den store oksepitalåpningen og oppover - inn i den store oksipitale cisternen. Med økningen av hypertensjon i den bakre kraniale fossa, er reserve cerebrospinale rom fylt med hjernevæv.

Som følge av dette utvikler deres hernielle brudd mellom den brune kanten av de store occipital foramen og buen til den første vertebraen på den ene side og medulla oblongataen på den andre. Dette er ledsaget av en utbredt kompresjon av de nedre delene av medulla oblongata og utseendet av alvorlige bulbarforstyrrelser - luftveier og hjerte-og karsykdommer.

Klinisk er utelatelsen og brudd på mandlene manifestert:

 1. en kraftig økning i hodepine, ofte med smerte i nakken;
 2. tvungen og fast stilling av hodet;
 3. oppkast;
 4. svimmelhet;
 5. kardiovaskulære lidelser i form av diffus eller flekket hyperemi i ansiktet, brystet og øvre lemmer;
 6. rikelig svette
 7. choking;
 8. meningeal syndrom;
 9. i begynnelsen av pustenes hurtighet, og deretter av den progressive forstyrrelsen av hans rytme, opp til å stoppe pusten.

Men når pusten stoppes for en viss tid (noen ganger ganske signifikant ved bruk av ventilasjon), opprettholdes kardiovaskulær aktivitet.

Selv i dette stadium av sykdommen i nærvær av okklusiv hydrocephalus, kan en hurtig utført ventrikulær punktering etterfulgt av en radikal operasjon resultere i gjenoppretting av pasienten.

Ved den tidlige lossingen av ventrikulærsystemet forsvinner fenomenet med en kraftig økning i intrakranielt trykk, noe som fører til et skifte i knorene i cerebellumet. Mandlene stiger litt, og tegnene på kompresjon av medulla utelater.

Brainstemial Separation Syndrome

Herniale fremspring bør oppdages under makroskopisk undersøkelse. Samtidig er det en rekke patologiske prosesser der makroskopiske endringer er praktisk fraværende. Dette refererer fremfor alt til syndromet for separasjon av hjernestammen, som ofte kompliserer de akutte dislokasjonslesjoner i hjernestammen.

En Balashov og SS Reshetnikov (1991) analyserte 62 tilfeller med akutt dislokasjon av hjernen.

Ved 17 obbl. En akutt dislokasjon ledet pasientene til døden. Denne avdøde, med sikte på å minimere artefakter i nevrohystologisk forskning, utførte tidlig obduksjon (senest 6 timer etter døden).

Etter å ha sammenlignet kliniske og patoanatomiske data, identifiseres tre typer hjernestamdissociationsyndrom:

Syndrom mezentsefalopontinnogo separasjon av hjernestammen oppstår hos pasienter med konsekvensene av den aksiale hjernen forvridning, brutt i slutten stadier av manifest subcompensation vitale funksjoner, tap av bevissthet til koma I - II, tegn til ødeleggelse av bestemte strukturer av brua og midthjernen, refleks cerebratstivhet stivhet, disinhibition romboentsefalnyh og rygg reflekser.

Vanligvis utvikler tegnene til syndromet innen få timer. Dødligheten er 100%, og gjennomsnittlig levetid er 7, 6 ± 4, 3 dager.

ensidig separasjon hjernestammen syndromet oppstår hos pasienter med følgetilstander av hjerne forvridning unkalnyh avbrutt i stadium III lesjon av nerven, hjernestammen og den nedre stilk strukturer. Hovedfunksjonene - spontan kompensasjon vitale funksjoner semisopor - imponerende-II, og veksler hemiplegi typen Weber, karakterisert sten strekkebevegelser i paretic lem irritasjoner. Dødligheten når 80%.

Supramezentsefalnogo separasjon syndrom hjernestammen ble observert hos pasienter med konsekvensene av aksial forskyvning av hjernen, avbrytes på et tidlig stadium, eller forårsaker en mild, men langvarig sammentrykning av hjernen. Den er karakterisert ved stabilisering av vitale funksjoner i behandlingen av tilstander som minimalt bevisst tilstand, sikkerheten av spesifikke stammer reflekser, den spontane cerebratstivhet stivhet, disinhibition mezentsefalopontobulbarnyh automatisms. Oftere er syndromet dannet innen en dag. Dødelighet - opptil 80%.

Neurohistologisk, med alle tre varianter av hjernestammesepareringssyndromet, oppdages reaktive endringer i stamstrukturer. Når mezentsefalopontinnom utførelse også detektere destruktive endringer, særlig i de retikulære formasjons neuroner og kjerneleder (afferente og efferente) Formasjonene hjernestammen.

Lær mer om press:

Alt om temaet press

Anbefalinger og meninger utgitt på nettstedet er referanse eller populære og leveres til et bredt spekter av lesere for diskusjon. Denne informasjonen erstatter ikke kvalifisert medisinsk behandling basert på medisinsk historie og diagnostiske resultater. Sørg for å konsultere lege.

Syndrom av cerebrospinal hypertensjon

symptomer

Førstehjelp

Førstehjelp

Medisinsk nødhjelp

Av alle kirurgiske instrumenter kan du lage kits som lar deg utføre typiske kirurgiske prosedyrer. På operasjonstabellen til operasjonssøsteren skal være "bindende verktøy" - dvs. de som bare operativsykepleier jobber med: saks, en anatomisk liten pincet og så videre.

For en feilfri tolkning av endringene i analysen av EKG, må du følge følgende ord for tolkning.

For å gjøre det lettere å beskrive egenskapene til lindring eller lokalisering av patologiske prosesser, er 5 overflater av tannkronen utbredt.

Videoer om sanatorium Egle Plus, Druskininkai, Litauen

Diagnose og behandling er kun foreskrevet av legen ved intern konsultasjon.

Vitenskapelig og medisinsk nyheter om behandling og forebygging av sykdommer hos voksne og barn.

Utenlandske klinikker, sykehus og alpinanlegg - eksamen og rehabilitering i utlandet.

Ved bruk av nettstedsmateriell - kreves en aktiv link.

Din helse

Alkoholdynamiske forstyrrelser

Licokodynamiske lidelser kalles vanligvis patologiske forhold hvor sekresjon, resorpsjon og sirkulasjon av cerebrospinalvæsken er svekket.

Liquorodynamic forstyrrelser kan forårsake intrakranielt flere høytrykkssyndrom (hypertensjon er) og lav intrakranielt trykk syndrom (hypotensjon). De er også hovedfaktorene for opprinnelsen til hodepine. Dette skyldes ujevn intrakranial distensjon, som er ledsaget av en forstyrrelse av hjerneområdene og en sterk spenning av blodkar og membraner i hjernen.

Årsaker til væskodynamiske lidelser

Som regel oppstår denne sykdommen på grunn av de inflammatoriske prosessene som oppstår i hjernevevet. Også den resulterende ryggmargenskade kan også være involvert - dette faktum spiller en viktig rolle i å lage en anamnese. Liquorodynamic forstyrrelser kan oppstå som et resultat av ryggskader, pasienter lider ofte av intrakraniell hypertensjon etter traumatisk hjerneskade, kan det tjene som en svulst, samt sykdom (parasittiske) CNS. Liquorodynamiske lidelser kan utvikle seg hos en person som har medfødte patologier i hjernens dannelse, samt i ryggmargen.

Symptomer på væskodynamiske lidelser

I sykdommer som forårsaker høyt blodtrykk, har pasienter en tendens til å lide av alvorlig hodepine, de kan suppleres med mangel på appetitt og til og med oppkast. Hodepine pleier å øke med nysing eller hoste. Svimmelhet og bradykardi kan også forekomme.

Med væske hypotensjon hos mennesker, er det et slikt symptom som hodepine, men det manifesterer seg hovedsakelig i templet. Økt smerte kan lettes ved et plutselig angrep av hoste eller plutselige bevegelser. Under slike forhold føler pasienten lettelse, ligge i en liggende stilling mens han senker hodet ned.

Typer av hodepine ved ulike sykdommer.. mykt hode vev ;;

Likvorodinamicheskaya hodepine - er delt inn i to typer, hver av.

Årsaker til spenning hodepine: en kombinasjon av kronisk

Diagnose av væskodynamiske lidelser

Som alle vet, er en rettidig diagnose allerede det første skrittet på vei til helbredelse. Imidlertid er det viktig å vurdere at det er nødvendig å søke profesjonell hjelp fra en erfaren lege som korrekt kan diagnostisere og foreskrive riktig behandling uten å skade pasientens helse. Som regel utføres diagnostisering av væskodynamiske forstyrrelser ved hjelp av lumbale punktering med transformasjon av væskens trykk. vil også bli utpekt til å gjennomføre en datamaskin hjerne tomografi, ECHO-EG (echoencephalography), MR (nuclear magnetic resonance imaging), og angiografi Pneumoencephalography. Først etter å ha utført alle disse manipulasjonene, kan legen sette riktig diagnose og begynne behandling av pasienten.

Behandling av væskodynamiske lidelser

Som regel forstyrrer ikke de væskodynamiske lidelsene pasienten, men konsekvensene er hodepine. For å lindre alvorlige angrep, anbefaler leger at ergotaminhydrotartrat, som har en vasokonstrictor effekt. Mulige og andre metoder for analgetika, som analgin, aspirin, ibuprofen, ketanov, ketolong. For å stoppe sterke angrep, kan du bruke lette sovende piller, samt beroligende midler og antihistaminer.

Forebygging av væskodynamiske lidelser

For å unngå væskodynamiske lidelser er det nødvendig å lede en sunn livsstil, delta i ulike idretter (svømming, kjøring), så ofte som mulig å være ute og lede en målt livsstil. Hvis du ikke vil ha væskodynamiske forstyrrelser, bør du gi opp alkohol og tobakk røyking.

Hippokrates beskrev hydrocephalus klinikken som hodepine, kvalme og.

det er vanskelig å vurdere denne teorien for å være korrekt, på grunn av følgende grunner:

SYNDROM AV LIVER VENOUS AFSTAND

Nevropatologen ble nærmet seg praktisk fra selve fødselen på grunn av konstant rikelig regurgitasjon.

I 2 måneder ble undersøkt. Resultatene av neurosonografi: restvirkninger av ECS, cerebral blodstrømning er ikke krenket. EEG-resultater: Et kompleks avsløres som indikerer dysfunksjonen av stamme-strukturer.

Legen ga oss en mengde medikamenter. I sin tur drakk Ceraxon, kalium citral, kalsiumgentat, glycin, Magne-B6.

På 7 måneder gjennomgikk de en gjentatt undersøkelse. Resultatet var enda verre. Resultat av NSG: restvirkninger av SEC. Vaskulær motstand reduseres. Enkel posthemorrhagisk asymmetri av BZ. Fremre horn av laterale ventrikler: 6 mm til venstre, til høyre - 3 (målestokk 3-5mm), anterior-posterior størrelsen av de laterale ventrikler på det midtre nivå på den venstre thalamus 8 mm, 6 til høyre (normal til 7 mm). Resultatet av EEG er det samme som forrige.

Ifølge disse resultatene diagnostiserte byens nevrolog syndromet av cerebrospinalvæske og foreskrevet gjeninntakelse av Magne-B6.

Det viser seg at ingen av legemidlene som vi så ivrig matet barnet ikke hjalp? Skal jeg ta Magne B6 på nytt?

Regurgitasjonen gikk ikke bort. Barnet alltid lunefull, krever mye oppmerksomhet.

Hvor alvorlig er diagnosen? Hva skal jeg gjøre? Og hva er dysfunksjonen av stamme strukturer?

terapi, ville det være mer riktig å få en heltids konsultasjon av en annen

Oppmerksomhet - råd på forumet erstatter ikke heltidskonsultasjon!

FNKTS Barnas hematologi, onkologi og immunologi im.Dmitry Rogachev, Moskva

Alkoholhypertensjon

Dette er et syndrom med økt intrakranielt trykk. Hodeskallen er hjernebeholderen og gir beskyttelse mot ytre skader. Dens indre rom er fylt med hjernen, som opptar 85%. De resterende 10% er for cerebrospinalvæske eller cerebrospinalvæske og 5% for blod. Hvis denne balansen av en eller annen grunn er forstyrret, så er det i det begrensede rommet begrenset av kranialbeinene, trykket stiger og gir mange ubehagelige følelser til en person.

Alkohol og dets funksjoner

Alkohol er en cerebrospinalvæske. I sin konsistens ligner det blodplasma. Dens 90% er vann, de resterende 10% er proteininneslutninger, cellulære elementer. Oppdraget med cerebrospinalvæske er å gi en rekke funksjoner:

 • Beskyttelse av hjernen og ryggmargen fra mekanisk skade, som utføres gjennom avskrivninger.
 • Derivasjon av produkter av forfall av vital aktivitet av nevroner.
 • Å ha et syre-alkalisk miljø og et stort antall anioner, kationer i sammensetningen, er ansvarlig for stabiliteten av hjernevæv.
 • Fungerer transportfunksjonen som bærer oksygen, hormoner og andre biologisk aktive stoffer.
 • Det er en naturlig immunobiologisk barriere.

Funksjonen er å stabilisere intrakranielt trykk.

Spritvæske produseres og oppdateres kontinuerlig 4 ganger om dagen. Dens volum i menneskekroppen er fra 400 til 600 ml.

Alkoholhypertensjon

Dette er en ganske vanlig sykdom som dekker alle aldersgrupper, forekommer selv hos nyfødte, førskolebarn og ungdom. Likvornaya hypertensjon i henhold til ICD 10-koden er klassifisert som godartet. Sykdommen består i økende intrakranielt trykk.

Mer vanlig sekundær form, noe som er en følge av hodeskader, smittsomme sykdommer i hjerneskade under en vanskelig fødsel, graviditet komplikasjoner, oksygenmangel av fosteret under graviditet og flere andre patologier.

Imidlertid er det idiopatisk, det vil si den primære formen for sykdommen, det er diagnostisert ved utestenging, når det ikke er funnet andre grunner for utviklingen.

Intrakranial hypertensjon kan uttrykkes i akutt form med lyse symptomer eller ha kronisk kurs. I alle fall gir sykdommen mange ubehagelige opplevelser.

Hypertensjonen av cerebrum har ulike årsaker. De kan grupperes i henhold til de viktigste sykdommene.

 • VCG forårsaker volumdannelse i kranialhulen. Disse er primære svulster eller metastaser, vaskulære aneurismer, abscesser, hematomer.
 • Øk intrakranialt trykk kan skyldes cerebralt ødem eller hjernemembraner.
 • Pathologier av vaskulær natur, som skyldes overdreven fylling av blod eller vanskeligheter med utstrømning.
 • En økning i produksjonen av brennevin, et brudd på sirkulasjonen, en reduksjon i absorpsjon.

I tilfelle av idiopatisk intrakraniell hypertensjon, er utviklingsårsaken ikke avslørt. Men praksis har vist at primærformen er vanlig i overvektige kvinner. Dette gjør det mulig å anta at VCG utvikler seg mot bakgrunnen av endokrin endring av organismen. Det ble også observert at sykdommen oppstår etter avskaffelse av kortikosteroider, på grunn av inntak av visse farmakologiske midler og i overskudd i kroppen av vitamin A.

Symptomer og tegn

De viktigste symptomene på cerebrospinalvæske hypertensjon syndrom hos voksne er hodepine. Pasienter rapporterer trykk på øyebollene fra innsiden av skallen. Bli raskt sliten både med fysisk og psykisk arbeid, selv med små belastninger.

Når du undersøker pasienten, kan du se blå sirkler under øynene. Stretching huden i dette området, er fartøyene forstørret. Det er økt svette, hjertebank, hopp av blodtrykk, meteosensitivitet.

Ved akutt kurs er det observert alvorlige voldsomme hodepine. De er mer sannsynlig å forekomme i andre halvdel av natten og om morgenen, da utstrømningen av væske er forstyrret i utsatt stilling. Når hoste, nysing, sving av hodet, bevegelse av øynene, smerte økes kraftig. Typisk lang hikke, gjentatt oppkast hele dagen. Pasienter kan være forvirret, forvirret, mindre komatøs.

Tegn på CSF hypertensjon syndrom hos barn er en uforholdsmessig stor vekst av hodet, tretthet, irritabilitet, sprutende oppkast som ikke er relatert til matinntak, kramper, økt muskeltonus, divergens av den kraniale suturer, forstørret fremre fontanelle.

Sykdom hos nyfødte og spedbarn skyldes ofte alvorlig fødsel, intrauterin infeksjoner, oksygen sult.

diagnostikk

Drikkehypertensjon hos voksne diagnostiseres på grunnlag av mottatte klager og historien om anamnese. For sin bekreftelse gjennomføres en instrumentell undersøkelse.

Tidligere var det umulig å måle intrakranielt trykk ved en ikke-invasiv metode. Det var bare én metode - punktering av cerebrospinalvæske, som ble utført ved å sette en nål i hjernekanalen med et manometer forbundet med det. I dag betraktes en slik metode som upraktisk.

Moderne medisin bruker ikke-invasive metoder. Disse er:

 • Elektroencefalografi, som gjør det mulig å diagnostisere den kroniske formen av HFG.
 • Dopplerografi av fartøyene åpner muligheten for å identifisere områder med blodstrømforstyrrelser.
 • MR gir et bilde av tilstanden til hjernestrukturer, organvev, avslører årsakene til komplikasjoner.
 • Datatomografi vil bidra til å oppdage adhesjoner, arr, ødemer.
 • Undersøkelsen av fundus ved hjelp av oftalmografi utføres.
 • Tilordne laboratorietester for innholdet av giftstoffer i kroppen, sammensetningen og mengden brennevin, test av leveren og nyrene.

Siden spedbarnet ikke kan uttrykke sine klager, utføres diagnosen HFG for små pasienter ved å undersøke og intervjue foreldrene.

Hvis et barn er merket slapphet, irritabilitet, oppkast, ikke forbundet med inntak av mat, avvisning av brystet, en vond drøm, det kan bli mistenkt intrakraniell hypertensjon. I denne situasjonen er det nødvendig å måle hodet, siden barnet i de første månedene i tilstedeværelse av patologi øker raskt i volum.

Formen på skallen med et uforholdsmessig fremtredende panne indikerer utviklingen av sykdommen. Divergensen mellom kranialsuturene og den hovne store fontanelen er også et tegn på HFG. Syndromet til "innstillingssolen" vitner om sykdommen. På hodet er uttalte årer. Det er et lag i utvikling.

Imidlertid utføres en instrumentell undersøkelse for å bekrefte diagnosen. Hvis barnet ikke allerede har fontanel, er det en mulighet til å gjennomføre ultralyd for å vurdere tilstanden til vevet, identifisere svulster, bestemme volumet av væske inne i hjernens ventrikler. Hvis mengden CSF overstiger normen, så er det et spørsmål om hydrocephalus.

I eldre alder utføres diagnosen gjennom MR, EEG og andre studier.

behandling

VCG er en alvorlig sykdom som kan være dødelig. Derfor kan du ikke overse tegn og symptomer. Å ringe til en lege og kvalitativ diagnose vil hjelpe i tide til å starte behandlingen og unngå alvorlige konsekvenser.

Behandling er rettet mot å eliminere årsakene som forårsaker en økning i intrakranielt trykk, en reduksjon av symptomene. Kvalitativ terapi gir et positivt resultat, men hvis det ikke er mulig å oppnå det, vil de ty til kirurgisk inngrep. Det består i å utføre en sprøyte av brennevin ved hjelp av en punktering.

 • Narkotikabehandling innebærer å ta diuretika, hvis formål er å fjerne overflødig væske fra kroppen.

For å redusere symptomer foreskrevet smertestillende medisiner, utføres en stoffblokkade.

Med langvarig HFG kan det være behov for å forbedre hjernens aktivitet. For å øke overføringen av nevrale impulser foreskriver vitaminer og mikropreparater.

Sammen med medisinbehandling i behandlingen av HFG brukes ukonvensjonelle metoder. De er rettet mot å eliminere symptomer, forbedre hjernens aktivitet, stimulere metabolske prosesser.

 • Folk rettsmidler - er decoctions og infusjoner av urter hagtorn, eucalyptus, vendelrot, mynte, motherwort. Brukte kløver blomster, kvister morbær, hestekastanje, pollen, gingko biloba, nasturtium, furu-honning buljong. Urter kan høstes uavhengig eller kjøpes på apotek i form av avgifter.

Komplikasjoner av sykdommen

Med intrakranial hypertensjon øker intrakranielt trykk, noe som resulterer i en utrolig mengde kompresjon på hjernen. Det kan forårsake vevsatrofi. Følgelig vil den intellektuelle evner hos en person reduseres, og etter en langvarig klemming vil den nervøse reguleringen av aktiviteten til de indre organer bli forstyrret.

Hvis du ikke starter behandlingen i tide, kan konstant klemming av hjernen føre til forskyvning og til og med å kile inn i kranialåpningene. I en slik situasjon er det stor sannsynlighet for å falle i koma, og til og med dødenes begynnelse.

Som et resultat av optisk nerve atrofi, opptrer blindhet.

Spesielt alvorlig bør behandles med komplikasjoner av HFG hos barn. Faktum er at hjernen, som har blitt presset i lang tid, slutter å utvikle seg. Som et resultat vises mental retardasjon, debilisme og oligofreni.

Intrakraniell hypertensjon fører til forstyrrelser i hjernen og perifere nervesystemet, kan det bli en begrunnelse for å utsette eller fullstendig dispensasjon fra militærtjeneste.

Kosthold og livsstil

For å lette sykdommen er det nødvendig å fjerne symptomene. For å gjøre dette fjerner du provokerende faktorer. Det kan være nervøse og fysiske aktiviteter, flyturer, fjellklatring, virusinfeksjoner og forkjølelse, samt alkoholmisbruk, røyking.

Pasienter med HFG anbefales å revurdere deres livsstil. Det er nødvendig å følge den riktige daglige rutinen, gå til sengs og våkne på samme tid. Resten skal være full. Moderat aktivitet og turgåing i frisk luft vil ha en gunstig effekt.

Pasienter får tildelt et saltfritt kosthold. Det er nødvendig å fjerne overflødig væske. Salt fra kostholdet bør utelukkes, kroppen vil motta den i tilstrekkelige mengder fra brød og andre matvarer. Også, hurtigmat, karbonatiserte drikker, konserver, røkt produkter bør kastes. Det er nødvendig å regulere visning av telecasts, arbeid på datamaskinen, bruk av hodetelefoner.

Rettet på fjerning av væske fra kroppsdietten, tilstrekkelig hvile, vil avvisningen av dårlige vaner bidra til å raskt takle sykdommen.

Likvorodynamiske lidelser i hjernen hos barn og voksne

1. Årsaker 2. Klassifisering 3. Klinikk hos barn etter år 4. Klinisk bilde i den fysiske befolkningen 5. Diagnose 6. Behandling

Hodepine tillater ikke et fullt aktivt liv. Årsakene til utbruddet av hodepine er et stort antall - fra helt trivielle til manifestasjoner av svært alvorlige sykdommer.

En av årsakene til hodepine er væskodynamiske lidelser. Når liquorodynamic krise oppstår hos voksne, kan det beskrive symptomer på angrep fra start til møtet med nevrolog, barn kan ikke nøyaktig formidle sine følelser, som i stor grad kompliserer oppgaven med legen. Situasjonen er dårlig for barn under ett år. Bare barns gråt kan varsle andre om at de er bekymret for noe. Men hva? Å forstå dette er en vanskelig oppgave for legen og foreldrene.

Liquorodynamic syndrom lidelser - en patologisk tilstand av legemet, hvor et brudd på sekresjon, sirkulasjon og resorpsjon av cerebrospinalvæske (CSF), som bader hjernen. Sykdommen utvikler seg i henhold til den hypertensive eller hypotensive typen og er preget av alvorlige hodepine, hyppige kriser.

årsaker

Likvorodinamicheskie brudd er medfødt og ervervet.

Listen over årsaker til de oppkjøpte utløserne inkluderer følgende anomalier:

 1. Intrauterin hypoksi fører til intrakranial blødning de første 48 timene etter fødselen.
 2. Traumer i hjernen og ryggmargen.
 3. Tumorer og cyster i hjernen som blokkerer hjernebanene.
 4. Smittsomme og parasittiske sykdommer som påvirker nervesystemet.
 5. Trombose av vener og bihuler.
 6. Papillomer av vaskulær plexus.

Under graviditeten blir en fjerdedel av fosteret screenet. I denne perioden er det allerede mulig å undersøke hjernen og cerebrospinalvæsken hos det ufødte barnet. Dette gjør det mulig å trekke en konklusjon om tilstedeværelsen eller fraværet av hjernepatologi i fosteret.

klassifisering

Med hensyn til morfologi, patogenes, væsketrykk, klinisk bilde og flyt, er det flere klassifikasjoner av væskodynamiske lidelser. De fleste av dem brukes kun i det vitenskapelige og eksperimentelle miljøet. Det er følgende karakteristika av sykdommen:

 1. I løpet av den patologiske prosessen:
  • akutt fase.
  • kronisk fase.
 1. På stadier av utvikling av patologi:
  • progressiv, preget av utvikling av patologiske forandringer og økende intrakranialt trykk. Pasienten trenger medisinsk eller kirurgisk behandling;
  • kompensert, som regel, stabiliserer intrakranialt trykk i denne perioden, men hjertekammensystemet forblir forstørret. Denne tilstanden oppstår mot bakgrunnen av behandlingen;
  • subkompensert - staten er ekstremt ustabil, med effekten av den minste provokasjonen, øker trykket i cerebrospinalvæsken betydelig. På dette stadiet forekommer det største antallet kriser.
 1. Ved lokalisering av cerebrospinalvæske i hjernehulrommene:
  • indre eller intraventrikulære, oppstår ved obstruksjon av cerebrospinalvæsken og akkumulering av cerebrospinalvæske i hjernens ventrikulære system;
  • ekstern eller subaraknoid, med en sinus, som fører til ødeleggende lesjoner av hjernevev;
  • blandet, mer variert i kliniske symptomer.
 1. Ved nivået av trykk i cerebrospinalvæsken:
  • hypertensiv, oppstår når utstrømningen av cerebrospinalvæske utstrømning fra hjernens ventrikulære system er intrakranialt trykk høyt;
  • normotensive - intrakranialt trykk er normalt, økningen i hulrom skyldes samtidige sykdommer (infeksjon, traumer, svulster). Denne type væskodynamiske forstyrrelser er typisk for barn som har mer utviklede kompenserende prosesser;
  • hypotensiv - en konsekvens av komplikasjoner ved kirurgisk behandling, når det etter kirurgisk inngrep er en overdreven utstrømning av væske fra hulrommene i ventriklene, som følge av at de nesten helt faller sammen.

Funksjoner av kliniske symptomer hos barn i det første år av livet

Hos barn opp til ett år fra CSF sirkulasjon lidelser foreldre rapporterer hyppig og rikelig oppkast, veldig sakte grodd Fontanelle, divergens av sømmer, spontan gråter uten grunn, etter som babyer blir sløv, døsig. Som sykdommen vokser og symptomer, bli med rykninger lemmer, skjelvinger av haken, ufrivillig skremme barnet.

Det er svært viktig for barn i opptil ett år å besøke barnelege regelmessig. Under undersøkelsen måler legen under undersøkelsen omkretsen av barnets hode. Vanligvis øker volumet av hodet for de første 3 månedene med 6-7 cm, fra fjerde måned til år med 0,5-1 cm per måned. I nærvær av patologiske forandringer vokser hodet veldig raskt og oppnår en unaturlig langstrakt form, vanligvis i en anteroposterior størrelse. Stor og liten fontanel i slike babyer lukker ikke, men svulmer, pulserer. På grunn av økt intrakranielt trykk og plastisitet i bindevevet, varierer sømmer. Takket være dette er barn i kompensasjonsstadiet i lang tid. Økende hydrocephalus er et klart tegn på forstyrrelser av væskodynamikk.

På eksamen, sier nevrolog fokale nevrologiske symptomer: lammelse og pareser, para og hemiplegi, extensor hypertonus, nystagmus, et symptom Græfe, meningeal skilter.

Små pasienter kjennetegnes av monotont gråt, deres søvn er ofte forstyrret. I nesebroen, nakken, brystets overdel, er det vaskulære nettverket uttrykt i syke barn, som blir synlig når barnet strekker seg (gråt, prøver å løfte hodet sitt, setter seg ned). Det er vanskelig å isolere væskodynamiske kriser hos små pasienter.

Barn under en alder kan oppleve brudd fra indre organer uten objektive grunner. Brutte vitale funksjoner. Over tid begynner disse babyene å ligge langt bak i psykomotorisk utvikling. Noen ganger tiltrekker morens oppmerksomhet økende strabismus i barnet. En erfaren oftalmolog på endringene fra siden av fundus kan allerede mistenke et syndrom av væskodynamiske forstyrrelser.

Klinikk hos barn etter et år

Etter at barnets kraniet er fullt dannet og fontanelene er stengt, blir maskerne befestet, symptomene på økt intrakranielt trykk begynner å dominere. Barn klager over hodepine, apati, etterfulgt av angst, forstyrrelse av koordinasjon av bevegelser, gang, tale.

Likvorodinamichesky en hodepine oppstår paroksysmalt, oftere i morgen, kan bli ledsaget av kvalme og oppkast. Etter oppkast kommer ikke lettelse. Slike barn synker, horisontal nystagmus er kjent, på grunn av muskelforsinkelse kan de ikke slå opp. I alvorlige tilfeller observeres et symptom på dukkeens "svingende hode". Intensivisering av symptomer kalles "væskodynamiske kriser".

Hvis sykdommen oppsto i en tidlig alder, snakker barna dårlig eller ikke snakker i det hele tatt. Endringer i mental utvikling fra minimal til ekstrem idioci. Slike barn bruker i deres talestandard lært setninger, ofte uten å forstå deres mening. De er alltid i godt humør. Barn har også forstyrrelser fra det endokrine systemet, de manifesterer seg oftest som fedme, forsinkelse i seksuell utvikling. Over tid utvikler små pasienter et konvulsivt syndrom.

Klinisk bilde i populær befolkning

Hos voksne, oppstår sykdommen oftest på grunn av skader, svulster, infeksjoner og manifesterer seg i form av høyt intrakranielt trykk. Slike pasienter lider av cerebrovaskulær hodepine, svimmelhet, hjerteproblemer og symptomer på den underliggende sykdommen. Likvorodinamichesky kriser oppstår på grunn av nervøs sjokk eller forverring av den underliggende sykdommen.

diagnostikk

Barn under ett år liquorodynamic diagnostisering av lidelser omfatter anamnese graviditet klager av foreldre, barnet inspeksjon spesialister (nevrolog øyelege), forskning fundus av instrumentale studier, blant kotoryhUZI, magnetic resonance imaging, neurosonography, CT.

Hos barn eldre enn ett år samler de også klager for diagnose, utfører undersøkelse av spesialister, og utfører MR og CT fra instrumentelle studier.

Hos voksne spiller en stor sykdom en viktig rolle i diagnosen.

ICB-10 klassifisering

G.91. Hydrocephalus ervervet.

G.94. Hydrocephalus i smittsomme og parasittiske sykdommer i tumorprosesser.

behandling

Behandlingsmetoden velges basert på de etiologiske faktorene, pasientens alder, tilstedeværelsen av samtidig patologi. Det er medisinsk og kirurgisk behandling.

Medikamentell terapi brukes til å redusere volumet av sirkulerende cerebrospinalvæske, dets dannelse, reduksjon av intrakranielt volum. Til dette formål utnevne Diacarb og Furosemide. Disse stoffene brukes ofte i nyfødt praksis, til tross for risikoen for komplikasjoner. For å oppnå maksimal effekt kombineres preparatene i forskjellige doser.

Steroider brukes også. Deres handling i denne situasjonen er rettet mot å redusere ødemet i hjernen.

Beslutningen om å gjennomføre kirurgisk behandling tas om nødvendig for å redusere intrakraniell virkning og redusere nevrologiske symptomer.

Indikasjoner for kirurgisk behandling:

 • den okklusive formen av hydrocephalus, bekreftet av MR;
 • ingen effekt fra medisinbehandling;
 • væskodynamisk krise.

I hvert enkelt tilfelle tas beslutningen om kirurgisk inngrep individuelt.

til barneleger, nevrolog

anbefalt

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

sykdom

Vil du fortsette til neste artikkel "Hvorfor oppstår hodepine med bihulebetennelse?"?

Kopiering av materialer er bare mulig med en indikasjon på en aktiv kobling til kilden.

Les Mer Om Fartøyene