Hva er syndromet av akselerert ESR

Syndromet av akselerert ESR er den vanligste unormaliteten, men ikke en sykdom. Det indikerer bare tilstedeværelsen i kroppen av inflammatoriske prosesser assosiert med ulike sykdommer.

Graden av erytrocytt sedimenteringshastighet er i stor grad avhengig av alder, kjønn, og også egenskapene til organismen.

Hva er syndromet av økt ESR

Tidligere ble denne metoden for laboratorieforskning kalt ROE (erytrocytt sedimenteringsreaksjon). ESR er en spesiell verdi som indikerer forholdet mellom proteiner i blodet. Diagnose utføres ved hjelp av koagulanter, under påvirkning av hvilken koagulasjonsmengden reduseres. Tiden for erytrocytt sedimentering er etablert.

Syndrom av økt ESR - hva er det? Dette er en avvik fra normen, som preges av rask sedimentering av erytrocytter. I noen tilfeller kan det observeres i flere år. Indikerer vanligvis forekomst av noen sykdom, inkludert kreft. Men i tilfeller der det ikke er tegn på sykdom i lang tid, og patologier ikke avsløres, er behandling ikke nødvendig.

I tillegg observeres syndromet av økt ESR hos kvinner under graviditet, noe som ikke er en avvik fra normen, men en reaksjon av kroppen til endringene som forekommer i den.

Hastigheten til ESR

Den normale indikatoren for tidspunktet for erytrocytsedimentasjon i blodet avhenger av kjønn og alder av pasienten.

 1. Hos spedbarn er det en indikator fra 1 til 2 mm / time. Andre verdier er ganske sjeldne og er hovedsakelig forbundet med en liten konsentrasjon av proteinstoffer, acidose eller hyperkolesterolemi.
 2. Hos barn under seks måneder er ESR 12-17 mm / time.
 3. Ved eldre barn reduseres indikatoren igjen, normen er verdien fra 1 til 8 mm / t.
 4. Hos menn bør tiden for erytrocytsedimentering ikke overstige 10 mm / time.
 5. Hos kvinner er normale verdier fra 2 til 15 mm / t. Dette området er knyttet til virkningen av hormoner. Men avhengig av levetiden varierer frekvensen av ESR hos kvinner. For eksempel, fra begynnelsen av graviditetens andre trimester, øker indeksen betydelig, og ved leveringstidspunktet kan den nå 55 mm / t. Denne verdien er normen.

Etter fødselen vender indikatoren gradvis tilbake til normale verdier. Under graviditeten skyldes akselerert ESR på grunn av økt blodvolum, kolesterol, globuliner og redusert kalsiumnivå.

Årsaker til akselerert ESR

Spesialister har etablert en rekke grunner til at tiden for erytrocytsedimentering kan økes. Oftest er grunnlaget for dette de inflammatoriske prosessene som oppstår i kroppen på grunn av utviklingen av ulike sykdommer.

Årsakene til akselerert ESR er:

 1. Smittsomme sykdommer som er kroniske eller akutte. Disse inkluderer sepsis, lungebetennelse, tuberkulose. Kliniske studier av plasma bestemmer sykdomsstadiet og effektiviteten av behandlingen. Med bakterielle infeksjoner er frekvensen betydelig høyere enn hos virusinfeksjoner.
 2. Revmatiske sykdommer karakterisert ved kjærlighet av bindevev.
 3. Sykdommer i leveren og mage-tarmkanalen. Disse inkluderer pyelonefrit, gastritt, sår.
 4. Ulike patologier av det endokrine systemet, for eksempel diabetes eller hypothyroidisme.
 5. Anemi eller leukemi.
 6. Inflammatorisk prosess som påvirker hjertemuskelen.
 7. Frakturer eller sår fører også til en økning i tiden for erytrocytsedimentering.
 8. Intoksikasjon eller inntak av bly.
 9. Onkologiske sykdommer. Men denne indikatoren kan ikke nøyaktig fastslå forekomsten av kreftceller, men det er et tegn på patologi.
 10. Forhøyet kolesterol.

I tillegg er akselerert ESR notert i tilfeller der pasienten tar medisiner som vitamin D, metyldopa eller morfin. Ofte skjer økt tid for erytrocytsedimentering i tilfeller der pasienten ikke er forberedt på analyse på riktig måte.

behandling

Syndromet med forhøyet ESR refererer ikke til sykdommer, men er et tegn på utviklingen av patologiske prosesser i kroppen. Indikatorene kommer tilbake til normal etter behandling av den underliggende sykdommen.

Men under visse omstendigheter er det ikke nødvendig å senke indikatorene, siden ESR selvfølgelig vender tilbake til normal etter at såret har helbredet, vil det ta slutt på medisinen eller etter fødsel.

Kvinner under graviditet bør følge anbefalingene fra en spesialist, observere et spesielt diett og ta godt vare på helsen deres for å forhindre utvikling av anemi.

For å redusere ESR til normale parametere, er det bare mulig etter en cupping av en betennelse. For å fastslå årsaken, foreskriver legen ytterligere studier, siden en generell analyse av plasma ikke er nok.

Konsekvenser og fare for syndromet

Syndromet av rotte ESR krever observasjon av en spesialist, da det er et tegn på utviklingen av ganske alvorlige sykdommer. Konsekvensene av forsømmelse og mangel på terapi inkluderer: lungebetennelse, tuberkulose, hjertesykdom, kreft og andre.

For å bestemme dem, blir det ofte gjort en analyse for C-reaktivt protein, noe som bidrar til å etablere tilstedeværelse av betennelse.

For å bestemme årsaken til den akselererte hastigheten til erytrocytsedimentasjon, er det nødvendig med ytterligere undersøkelser. Hvis det ikke oppstår abnormiteter, kreft eller inflammatoriske prosesser, og pasienten føler seg bra, trenger ikke ESR syndrom behandling.

Rate of erythrocyte sedimentation rate

En viktig indikator i den generelle analysen av blod (UAC) er graden av erytrocytsedimentasjon (ESR). Markøren evaluerer arbeidet med interne menneskelige systemer. Hvis frekvensen av ESR i blodet ikke samsvarer med akseptable verdier (økt eller sterkt redusert), kan det dreie seg om patologiske prosesser i kroppen av forskjellige typer.

Graden av erytrocytsedimentering er en del av en generell blodprøve

Hastigheten av ESR i blodet - et bord etter alder

Graden av erytrocytsedimentering er ikke konstant fordi den har nær tilknytning til alder, kjønn og noen fysiologiske endringer (graviditet, menstruasjonssyklus). Enhetsmarkør - mm per time. Innen 60 minutter er det en rask nedgang i utseendet av blodceller i sedimentet.

Tabell "Frekvensen av ESR i blodet etter alder og kjønn"

Årsakene til avviket fra normen

Hos 5% av befolkningen på en planethastighet av sedimentering av blodlegemer er det sterkt forskjellig fra norm. Dette skyldes deres fysiologiske egenskaper og er ikke en patologi. Hvis brudd i UAC ikke er knyttet til naturlige prosesser i kroppen, indikerer dette utviklingen av spesifikke sykdommer.

ESR høyere enn normalt

Et høyt nivå av nedbør av blodceller er et tydelig tegn på patologi. Det kalles også akselerert ESR syndrom. I μb 10 (internasjonal klassifisering av sykdommer) er denne indikatoren isolert i en egen gruppe R70 - akselerert sedimentering av erytrocytter og blodviskositetsanomalier.

Årsakene til denne tilstanden kan være følgende sykdommer:

 • betennelse i indre organer - hepatitt, blærebetennelse, lungebetennelse, forkjølelse, tuberkulose, purulente lesjoner (sepsis), meningitt;
 • smittsomme prosesser i luftveiene;
 • tilstand etter operasjon;
 • anemi,
 • Onkologi (vanligvis ESR går av skala med kreft i de siste stadiene);
 • overskridelse av tillatt mengde kolesterol i blodet på bakgrunn av alvorlig fedme eller med diabetes mellitus;
 • kronisk eller akutt nedsatt nyrefunksjon.

Økt ESR kan indikere et overskudd av kolesterol

Hyppige faktorer som kan påvirke nivået av ESR i blodet er:

 • sjokk, stress;
 • mottak av hormonpreparater;
 • periode med svangerskap eller amming
 • alderdom.

Nedsatt nivå av ESR

Reduksjon i sedimenteringshastigheten for blodkroppene betraktes som en patologi hvis pasienten har alvorlig muskeldystrofi eller problemer i vann-salt-syntese.

Det er ingen andre alvorlige årsaker til retardasjon av ESR, men det er ikke-patologiske faktorer med svak erytrocytt sedimentering:

 • lavprotein ernæring;
 • sult er delvis eller fullstendig;
 • tidlig graviditet.

Reduserte frekvenser av ESR observert i tidlig graviditet

Nedbremsing av dannelsen av sedimentet av erytrocytter kan også være bruk av hormonelle stoffer (kortikosteroider). Etter avsluttet behandling kommer testene tilbake til normal.

Metoder for blodprøve for ESR

Graden av nedsettelse av blodceller undersøkes på to hovedveier:

 • ifølge Panchenkov;
 • av Westergner.
Metodene varierer i nøyaktigheten av resultatene og i spesifikkene til oppførelsen, men de er av samme natur - kombinasjonen av biologisk materiale med et spesielt reagens.

Ifølge Westergner

Venøst ​​blod brukes til studien. Glassrøret brukes med en nøyaktig deling på 200 linjer, 1 mm hver. Blanding av blod med reagenset foregår i et reagensrør og blir igjen i 1 time. Etter utløpet av den tildelte tiden måles en kolonne av blodplasma uten sedimenterte erytrocytter.

Betydningen av ESR av Westergner er veldig høy

Ifølge Panchenkov

Panchenkovs metode er en velkjent blodprøve fra en finger.

Hvordan gjennomføre:

 • Kapillær blodprøvetaking utføres ved å punktere en ringfinger med en scarifier;
 • glassrør, uteksaminert med 100 divisjoner, biologisk materiale ekstraheres;
 • en bestemt løsning (koagulant) er plassert på et spesielt konkavformet glass og blodet som skal undersøkes blir tilsatt i et forhold på 1 til 4;
 • mistet evnen til å tykes, væsken pumpes inn i pipetten - kapillær Panchenkov, - sett i stående stilling og vent 60 minutter for hvilken erytrocytt sedimentering oppstår;
 • Måler avstanden fra begynnelsen av det opplyste plasmaet til sedimentet (i mm).

Metoden for å måle ESR ved Panchenkov er svært vanlig i medisinsk praksis, men følsomheten er lavere enn i den kliniske analysen av blod fra venen.

Ifølge Panchenkovs metode legges blod og koagulant først på spesialglas

Hvordan klargjøre seg blodsirkulasjon

Blodprøven for identifisering av ESR krever ingen spesiell forberedelse til pasienten.

Det er nok å følge noen få enkle anbefalinger:

 • slutte å spise mat og drikke 4-5 timer før prosedyren;
 • Unngå stress og angst noen timer før du gir blod;
 • i 30-40 minutter før du tar materialet for å avstå fra å røyke;
 • Ikke overdrive med fysisk anstrengelse på tvers av testen.

Før du bestiller testen, kan du ikke røyke

ESR i et barn - Komarovsky

Barnelege Eugene Komarovsky påpeker at et barns ESR-forhøyning ikke alltid signalerer en betennelse.

De vanligste årsakene er:

 • tennene klatrer;
 • Feil ration av ammende mamma (mye stekt eller fet mat);
 • mottak av antipyretiske legemidler, spesielt paracetamol.

Dr. Komarovsky utpeker en annen viktig faktor, noe som i stor grad kan påvirke nivået av ESR i blodet av babyen. Dette er tilstedeværelsen av helminthic invasjoner.

For å avsløre den sanne årsaken til for rask erythrocytsedimentasjon, anbefaler barnelege å ta ytterligere tester og gjennomgå omfattende behandling.

Falske positive resultater

ESR er en uspesifikk indikator, som i stor grad avhenger av eksterne faktorer som ikke er patologier.

Øk hastigheten på liming og sedimentering av erytrocytter kan være av følgende grunner:

 • overdreven røyking og alkoholmisbruk;
 • avhengighet av fett og stekt mat;
 • Nylige vaksinasjoner, hvorpå kroppen gradvis gjenoppretter immunforsvaret;
 • bruk av visse legemidler og misbruk av vitaminkomplekser (spesielt med vitamin A-innhold);
 • problemer med assimilering av jern og dets mangel i kroppen.

Fettmat påvirker parametrene til ESR

Falske positive resultater kan være hos kvinner under menstruasjon, så vel som i sen graviditet. Ikke utelukkes og medisinsk feil. Derfor, for påliteligheten av transkripsjonen før du tar blod, må alle spesialistens krav være oppfylt, og om nødvendig gjenoppta analysen igjen.

Hvordan redusere ESR i blodet

Økningen av erythrocytsedimenteringen i seg selv er ikke patologi. Indikatoren viser bare mulige avvik i arbeidet med indre organer. Derfor er det ikke nødvendig å redusere ESR målrettet. Verdier i den kliniske analysen blir normalisert etter medisinbehandling av en bestemt sykdom.

Hvis blodsukkernivået i sedimentet blir observert hos en sunn person, anbefaler eksperter:

 • bruk vitaminkomplekser og mineraltilskudd foreskrevet av en lege
 • overgi dårlige vaner;
 • holder seg til riktig ernæring.

Hurtig redusering av nivået av ESR hjelper regelmessig bruk av ferskpresset juice av rødbeter, sitrusfrukter med honning. Gradvis kan du normalisere denne indikatoren ved å minimere stressende situasjoner, moderat fysisk aktivitet og full søvn.

Juice av rødbeter senker indeksen for ESR

Accelerert sedimentering av blodceller i et biologisk materiale er en ikke-permanent markør, som er følsom for mange stimuli. Det kan øke både i inflammatoriske og smittsomme prosesser i kroppen, og svare på personens livsstil (mangel på mobilitet, dårlige vaner, medisiner, midlertidige fysiologiske endringer). Derfor begynner behandlingen først etter å ha avslørt den sanne årsaken til abnormiteter i normen til ESR.

Vurder denne artikkelen
(1 anslag, gjennomsnittlig 5,00 av 5)

ESR (ESR, sedimenteringshastighet for erytrocytter): normen og avviket, hvorfor det stiger og faller

Tidligere ble det kalt ROE, selv om noen fortsatt bruker denne forkortelsen vanligvis, nå kalles de ESR, men i de fleste tilfeller bruker de et mellomrom (økt eller akselerert ESR). Forfatteren, med tillatelse fra leserne, vil bruke den moderne forkortelsen (ESR) og det kvinnelige kjønn (hastighet).

ESR (erytrocytt sedimenteringshastighet), sammen med andre rutinemessige laboratorietester, refereres til som de viktigste diagnostiske indikatorene i de første stadiene av søket. ESR er en uspesifikk indikator som øker med mange patologiske forhold av helt annen opprinnelse. Folk som måtte komme til legevakten med en mistenkt en slags betennelsessykdom (blindtarmbetennelse, pankreatitt, adnexitis), vil huske at det første de tar "to" (senkning og hvite blodlegemer), som etter en time gjør at flere avklare bilde. Det er sant at den nye laboratorieteknikken kan gjøre analysen på kortere tid.

Satsen for ESR avhenger av kjønn og alder

Hastigheten av ESR i blodet (og hvor ellers skal det være?) Primært avhenger av kjønn og alder, men er ikke særlig forskjellig:

 • Hos barn opptil en måned (nyfødte sunne babyer) er ESR 1 eller 2 mm / time, Andre verdier er sjeldne. Mest sannsynlig er det forbundet med høy hematokrit, en lav konsentrasjon av protein, særlig dets globulinfraksjon, hyperkolesterolemi, acidose. Graden av erytrocytsedimentasjon hos spedbarn før et halvt år begynner å variere - 12-17 mm / time.
 • Hos eldre barn er ESR noe jevnt og er 1-8 mm / t, svarende til den normale frekvensen av ESR hos en voksen mann.
 • Hos menn skal ESR ikke overstige 1-10 mm / time.
 • Normen for kvinner er 2-15 mm / time, Det bredere spekteret av verdier skyldes påvirkning av androgene hormoner. I tillegg til ulike perioder av livet til den ESR av det kvinnelige kjønn har endret eiendommen, for eksempel under graviditet fra begynnelsen av 2 terminer (4 mnd) det begynner å vokse jevnt og når et maksimum for å forlate (opp til 55 mm / h, som regnes som helt normalt). Til sine tidligere indekser, returnerer graden av erytrocytsedimentasjon etter fødselen i omtrent tre uker. Sannsynligvis, forhøyet senkning i dette tilfellet på grunn av økningen av plasmavolum under svangerskapet, å øke innholdet av globuliner kolesterolnivåer falle Ca ++ 2 (kalsium).

Accelerert ESR er ikke alltid en konsekvens av patologiske forandringer, blant annet årsaken til økningen av erytrocytsedimentasjonen, kan andre faktorer som ikke er relatert til patologi noteres:

 1. Sultne dietter, begrensningen av væskeinntak, vil trolig medføre forfall av vevsproteiner, og følgelig en økning i blodet av fibrinogen, globulinfraksjoner og følgelig ESR. Imidlertid bør det bemerkes at matinntaket er også fysiologisk akselerere ESR (25 mm / t), så gå på tom mage bedre analyse for å forgjeves ikke å bekymre deg og ikke å gi blod igjen.
 2. Noen stoffer (høymolekylære dextranser, prevensjonsmidler) kan akselerere frekvensen av erytrocytsedimentering.
 3. Intensiv fysisk aktivitet, som øker alle metabolske prosesser i kroppen, vil sannsynligvis øke ESR.

Så omtrent er endringen i ESR avhengig av alder og kjønn:

Graden av erytrocytsedimentering akselereres, først og fremst ved å øke nivået av fibrinogen og globuliner, det er, er den viktigste årsaken til økningen betraktet som en protein forandringer i kroppen, som imidlertid kan indikere utvikling av inflammasjon, destruktive endringer av bindevev, dannelse av nekrose, som gir opphav til kreft, sykdommer i immunsystemet natur. Langvarig uberettiget økning i senkningshastighet på 40 mm / time eller mer, blir det ikke bare diagnostisk men også differensial diagnostisk verdi, fordi i kombinasjon med andre hematologiske parametre bidrar til å finne den egentlige årsak til høyt ESR.

Hvordan er ESR bestemt?

Hvis du tar blod med antikoagulant og la det stå, så etter en stund kan du se at røde blodlegemer har falt ned, og en gulaktig gjennomsiktig væske (plasma) forblir på toppen. Hva er avstanden til de røde blodcellene på en time - og er graden av erytrocytsedimentering (ESR). Denne indikatoren er mye brukt i laboratoriediagnostikk, som avhenger av raden av erytrocyten, dets tetthet og viskositeten til plasmaet. Beregningsformelen er et dunkelt vridd tomt, noe som ikke sannsynligvis vil interessere leseren, særlig siden alt i praksis er mye enklere og kanskje pasienten selv vil kunne gjengi reaksjonsordningen.

Laboratory tar blod fra en finger i en spesiell glassrør som kalles en kapillær, legg den på et objektglass, og deretter plukke opp igjen i kapillær og setter i et stativ Panchenkova til en time å fikse resultatet. av plasmasøylen følgende erytrocyttene hadde slått seg og deres sedimenteringshastighet er, det måles i millimeter per time (mm / time). Denne gamle metoden kalles ESR ifølge Panchenkov og brukes fortsatt av de fleste laboratorier i post-sovjetiske rom.

Mer vidt spredt på planeten er definisjonen av denne indikatoren for Westergren, den første versjonen av dem var svært lite forskjellig fra vår tradisjonelle analyse. Moderne automatiserte modifikasjoner av definisjonen av ESR av Westergren anses å være mer nøyaktige og tillate å få et resultat innen en halv time.

Økt ESR krever en undersøkelse

Den viktigste faktoren akselererende ESR, er med rette ansett som en forandring i de fysikalske og kjemiske egenskaper og sammensetning av blod: forskyvning av protein A / G (albumin-globulin) -forholdet nedover, øker pH-verdien (pH), en aktiv mengde av røde blodceller (RBC), hemoglobin. Plasmaproteiner som utfører prosessen med erytrocytsedimentering kalles aglomerinov.

En økning i nivået av globulinfraksjonen, fibrinogen, kolesterol, økt aggregeringskapasitet av røde blodlegemer, forekommer i mange patologiske forhold, som vurderes årsaker til høy ESR i den generelle blodprøven:

 1. Akutte og kroniske inflammatoriske prosesser av smittsom opprinnelse (lungebetennelse, revmatisme, syfilis, tuberkulose, sepsis). Ifølge denne laboratorietesten er det mulig å bedømme scenen av sykdommen, prosessavstengningen, effektiviteten av behandlingen. Syntese av proteiner fra den "akutte fase" i den akutte perioden og økt produksjon av immunglobuliner midt i "militære operasjoner" øker betydelig aggregeringskapasiteten til røde blodlegemer og dannelsen av deres mynter. Det bør bemerkes at bakterielle infeksjoner gir høyere tall i forhold til virale lesjoner.
 2. Kollagenose (reumatoid polyarthritis).
 3. Hjertesykdommer (myokardialt infarkt - hjertemuskelskader, betennelse, syntese av proteiner som "akuttfase", inkludert fibrinogen, øket aggregasjon av røde blodceller, dannelse av rouleaux - økt ESR).
 4. Leversykdommer (hepatitt), bukspyttkjertel (destruktiv pankreatitt), tarm (Crohns sykdom, ulcerøs kolitt), nyre (nefrotisk syndrom).
 5. Endokrine patologi (diabetes, tyrotoksikose).
 6. Hematologiske sykdommer (anemi, lymfogranulomatose, myelom).
 7. Traumer av organer og vev (kirurgiske operasjoner, skader og brudd på bein) - eventuelle skader øker evnen til erytrocytter til å aggregere.
 8. Forgiftning med bly eller arsen.
 9. Betingelser ledsaget av alvorlig forgiftning.
 10. Ondartede neoplasmer. Selvfølgelig er det usannsynlig at testen kan hevde å være den viktigste diagnostiske funksjonen i onkologi, men økningen vil på en eller annen måte skape mange spørsmål som må besvares.
 11. Monoklonale gammopatier (Waldenstrom-makroglobulinemi, immunoproliferative prosesser).
 12. Høyt kolesterol (hyperkolesterolemi).
 13. Virkningen av visse stoffer (morfin, dextran, vitamin D, metyldopa).

I forskjellige perioder av samme prosess eller under forskjellige patologiske forhold endres imidlertid ikke ESR ikke like:

 • En svært kraftig økning i ESR til 60-80 mm / t er karakteristisk for myelom, lymphosarcoma og andre svulster.
 • Tuberkulose i de tidlige stadiene av senkning endres ikke, men hvis det ikke stopper eller bli en komplikasjon, indeksen fort krype opp.
 • I den akutte fasen av infeksjonen vil ESR begynne å stige bare ca 2-3 dager, men kan ikke gå ned i lang tid, for eksempel lobar lungebetennelse - krisen er over, er sykdommen viker, og ESR hold.
 • Det er usannsynlig at denne laboratorietesten vil kunne hjelpe på den første dagen med akutt blindtarmbetennelse, siden det vil være innenfor normale grenser.
 • Aktiv revmatisme kan vare lenge med en økning i ESR, men uten skremmende figurer, men reduksjonen skal være urolig når det gjelder utvikling av hjertesvikt (blodtykkelse, acidose).
 • Generelt er det totale antall leukocytter (eosinofiler og lymfocytter forbli for å fullføre reaksjonen) kommer først i remisjon med normale infeksjonsprosess, ESR noe forsinket og redusert senere.

I mellomtiden forlenget opprettholdelse av høye verdier for ESR (20-40 eller til og med 75 mm / time eller høyere) ved infeksjonssykdommer og inflammatoriske forstyrrelser av enhver art som er sannsynlig å komme på tvers av tanken av komplikasjoner og infeksjoner i fravær av eksplisitte - tilstedeværelsen noe slag da skjulte og muligens svært alvorlige sykdommer. Og selv om ikke alle cancerpasienter sykdommen begynner å øke ESR, men høy dens hastighet (70 mm / h og over) i fravær av inflammasjon er oftest tilfellet med cancer, fordi tumorer før eller senere vil forårsake betydelig skade på vevsskade som ender begynner til slutt å øke hastigheten på erytrocytsedimentering.

Hva kan bety en nedgang i ESR?

Kanskje leseren vil være enige om at vi legger liten verdi ESR, hvis tallene er i normalområdet, men en nedgang i indeksen for alder og kjønn opp til 12 mm / time fortsatt vil føre en spesielt nysgjerrige pasienter en rekke spørsmål. For eksempel ødelegger en vanlig blodprøve av en kvinne av reproduktiv alder ved gjentatt undersøkelse frekvensen av erytrocytt sedimenteringshastighet, som ikke passer inn i fysiologiske parametere. Hvorfor skjer dette? Som i tilfelle av økning, har reduksjonen i ESR også årsakene, forårsaket av en reduksjon eller mangel på evnen av røde blodlegemer til å aggregere og danne mynter.

med en reduksjon i ESR er en (eller flere) komponenter av den korrekte erytrocytsedimenteringen ikke i orden

Faktorer som fører til slike avvik, inkluderer:

 1. Økt blodviskositet, som med å øke antall røde blodlegemer (erytthia) generelt kan stoppe bosettingsprosessen;
 2. Forandringen i form av røde blodlegemer, som i prinsippet på grunn av uregelmessig form ikke kan passe inn i myntstolper (segl, sfærocytose, etc.);
 3. Endring i fysisk-kjemiske parametere av blod med et skifte i pH nedover.

Lignende blodendringer er karakteristiske for følgende tilstander i kroppen:

 • Høyt nivå av bilirubin (hyperbilirubinemi);
 • Mekanisk gulsott og som en konsekvens - utgivelsen av et stort antall gallsyrer;
 • Erythremia og reaktiv erytrocytose;
 • Sickle-celle anemi;
 • Kronisk sirkulasjonsfeil;
 • Redusere nivået av fibrinogen (hypofibrinogenemi).

Imidlertid er reduksjonen i graden av erytrocytsedimentering ikke ansett som klinisk viktige diagnostiske indikatorer, slik at dataene blir gitt til spesielt nysgjerrige personer. Det er klart at denne nedgangen i menn generelt ikke er mulig.

Bestem økningen i ESR uten at en pin i fingeren er absolutt ikke mulig, men det er mulig å anta et akselerert resultat. Økt puls (takykardi), øket kroppstemperatur (feber), andre symptomer som indikerer tilnærming av infeksjonssykdommer og inflammatoriske sykdommer, kan være indirekte tegn på forandring i mange hematologiske parametere, inkludert, og senkning.

Accelerert erytrocytsedimentasjon og plasma [blod] plasmaviskositetsanomalier (R70)

I Russland Internasjonal klassifisering av sykdommer Den tiende revisjonen (ICD-10) ble vedtatt som et enkelt normativt dokument for å ta hensyn til forekomsten, grunnene til at befolkningen skulle søke på medisinske institusjoner av alle avdelinger, dødsårsakene.

ICD-10 ble introdusert i helsevesenets praksis i hele Russlands territorium i 1999 ved ordre fra Ruslands departement for helse av 27.05.97. №170

Utgivelsen av en ny revisjon (ICD-11) er planlagt av WHO i 2017 2018 år.

Syndrom av akselerert ESR

Når du kontakter medisinske institusjoner for å forhindre, eller når du gå til legen med klager, er den vanligste laboratorietest en vanlig blodprøve laboratorium, i vår nåværende tilfellet studien - senkning, noe som betyr at senkning. Tidligere ble denne metoden ROE - reaksjonen av erytrocytsedimentering. ESR - en ikke-spesifikk indikator for blod og indikerer ikke tilstedeværelse av en bestemt sykdom. Normer for ESR-indikatorer kan avhenge av kjønn og alder hos pasienten. De vanligste unormalt forhøyet ESR-parameteren, eller en reduksjon av dens hastighet.

Det er tilfeller når verdien av ESR-indikatorer økes kraftig uten tilsynelatende grunn. I medisin kalles dette avviket fra normen det akselererte ESR-syndromet.

I denne artikkelen tilbyr vi en mer detaljert forståelse av årsakene til syndromet, samt symptomer, behandling og forebygging. For dette, litt mer detaljert informasjon om den kliniske studien av ESR: laboratoriemetoder for bestemmelse, dets normale indekser.

De vanligste metodene for å fastslå hastigheten for erytrocytsedimentasjon i laboratoriet er: metodene til Panchenkov og Westergren. Panchenkovs metode er basert på egenskapene til aggregater av erytrocytter for å bosette seg i en viss hastighet på bunnen av karene. For denne studien tas det kapillære blod fra fingeren, fortynnes i en spesiell løsning av natriumcitrat, plassert i en glasskapillær. For metoden i Westergren tas venetisk blod, som undersøkes i et spesielt laboratorierør 200 mm langt.

Følgende normer av ESR-indekset er generelt anerkjent

 • voksne hanner 1-10 mm / t
 • voksne kvinner - 15 mm / t
 • personer eldre enn 75 år opptil 20 mm / t
 • barn - 3-12 mm / t.

Seksjon VII. EN MERK TIL EN BEGINNER. Kapittel 1. Syndromet av økt hastighet av erytrocytsedimentering

ESR er en ikke-spesifikk laboratorieblodindikator som reflekterer forholdet mellom plasmaproteinfraksjoner. Testen er basert på evolusjon av erytrocytter i blodmodig form for å avgjøre tyngdekraften (Tabell 190).

Tabell 190. Parametrene for erytrocytt sedimenteringshastighet er normale i forskjellige aldersgrupper (Tiz N., 1997)

Fremgangsmåte for bestemmelse av ESR basert på det faktum at de røde blodlegemer, som har en spesifikk vekt større enn den spesifikke vekt av plasma, blir langsomt synke til bunnen av beholderen. Hastigheten ved hvilken erytrocytt sedimentering oppstår, bestemmes hovedsakelig av aggregeringsgraden. På grunn av det faktum at dannelsen av aggregater reduserer forholdet mellom partikkeloverflateareal til volum, vil friksjonsmotstanden til erytrocytt-aggregater er mindre enn den samlede motstand av de enkelte erytrocytter, slik at hastigheten på sedimenterings øker.

Bestemmelse av ESR utføres ved metoden av Panchenkov (i kapillæren) og Westergren (in vitro).

Fastsettelse av ESR i klinisk praksis har vært arrangert i over hundre år, men testresultatene kan betraktes som pålitelig bare hvis ingen andre alternativer, men er ikke ment å påvirke de undersøkte parametrene, som ESR avhenger av mange faktorer.

Faktorer som påvirker graden av erytrocytsedimentasjon

ESR bestemmes av graden av aggregering av erytrocytter, som hovedsakelig avhenger av deres elektriske egenskaper og proteinsammensetningen av blodplasmaet. Normalt bærer røde blodlegemer en negativ ladning og avstøter hverandre.

Graden av aggregering (og dermed ESR) øker med en økning i konsentrasjonen i plasmaet av de såkalte akutte faseproteiner, markører av den inflammatoriske prosessen. Først av alt, fibrinogen, CRP, ceruloplasmin, immunoglobuliner, etc. Tvert imot, med en økning i konsentrasjonen av albuminer, reduseres ESR (Tabell 191).

Tabell 191. Innflytelsen av noen fysisk-kjemiske faktorer på frekvensen av erytrocytt sedimenteringshastighet

Årsaker til falsk positiv økning i erytrocytt sedimenteringshastighet

Flere faktorer er kjent som fører til økning i ESR.

1. Anemi med normal morfologi av erytrocytter. Denne effekten forklares av endringen i forholdet mellom erytrocytter og plasma, som fremmer dannelsen av kolonner av erytrocytter, uavhengig av konsentrasjonen av fibrinogen.

2. Økning i plasmakonsentrasjon av alle proteiner, unntatt fibrinogen (M-protein, makroglobuliner og erytrocytagglutininer).

3. Nyresvikt. I kompenserte pasienter kan nyresvikt være assosiert med økning i plasmafibrinogennivå.

6. Den ekstreme graden av fedme. Økningen i ESR er muligens forbundet med en økning i nivået av fibrinogen.

7. Graviditet (definisjonen av ESR ble opprinnelig brukt til å etablere graviditet).

9. Eldre alder. Ifølge grove estimater for menn er det øvre nivået av normal ESR verdien som oppnås ved å dele alderen med 2, for kvinnealder pluss 10 fordelt på 2.

10. Tekniske feil. Avviket fra røret fra den vertikale posisjonen øker ESR.

Årsaker til falsk positiv reduksjon i erytrocytt sedimenteringshastighet

Følgende faktorer kan føre til en reduksjon i ESR.

1. Morfologiske endringer i erytrocytter. De vanligste former for erytrocytter kan føre til endring i aggregategenskapene til erytrocytter, som igjen vil påvirke ESR. Erytrocyter med unormal eller uvanlig form, for eksempel seglformet, med et skjema som forhindrer dannelsen av kolonner, fører til en nedgang i ESR. Spherocytter, anisocytter og poikilocytene påvirker også aggregeringen av erytrocytter, reduserer ESR.

2. Polycytemi. Har en effekt motsatt hva anemi har på aggregering av erytrocytter, mens ESR forblir redusert selv i sykdommer som økningen i denne laboratorietesten er karakteristisk for.

3. Signifikant økning i nivået av leukocytter.

4. DIC-syndrom (på grunn av hypofibrinogenemi).

5. Dysfibrinogenemi og afibrinogenemi.

6. Signifikant økning i nivået av gallsalter i blodplasmaet (på grunn av endringer i egenskapene til erytrocytmembranen).

7. Kongestiv hjertesvikt.

8. Valproinsyre.

9. Dextran med lav molekylvekt.

11. Amming.

12. Tekniske feil. I lys av at ESR øker med økende omgivelsestemperatur, blir det avkjølte bilde-

Blod kan ikke brukes i testen. Hvis prøvene fortsatt var frosset, må du først oppvarme røret med blod til romtemperatur før du bestemmer ESR. Det er like viktig at bestemmelsen av ESR er laget ved hjelp av blodprøver oppnådd 2 timer før testen. Hvis testrøret med blod er permanent igjen på laboratorietabellen, tar erytrocytene en sfærisk form, noe som reduserer muligheten til å danne kolonner.

Undersøkelse av pasienter med økt erytrocytt sedimenteringshastighet

Pasienter med tilstedeværelse av kliniske manifestasjoner bør undersøkes med det formål å bestemme den underliggende sykdommen. Typen av symptomene bestemmer hvor raskt de diagnostiske studiene er. Hvis det er et betydelig brudd på pasientens generelle tilstand, bør diagnostiske tester startes umiddelbart.

I en pasient uten kliniske manifestasjoner eller med ubetydelige manifestasjoner, er det nødvendig å avklare dynamikken i økningen i ESR (overskrider normen med mer enn 20 mm / t) og planlegge videre undersøkelse.

Bevaring av forhøyet ESR hos ung eller middelaldrende pasient uten kliniske manifestasjoner etter forskning, ekstremt høye ESR-verdier (mer enn 80 mm / t), er en indikasjon på en beredskapsundersøkelse.

Når du samler en anamnese, Først av alt, vær oppmerksom på slikt klager og symptomer som:

1) Tilstedeværelse av feber, kuldegysninger, alvorlig svette, kløende hud;

2) den generelle tilstanden;

3) Tilstedeværelse av lokale symptomer (smerte, ømhet, lokal hevelse, etc.);

4) Tilstedeværelse av felles symptomer (hovedsakelig morgenstivhet) og myalgi; bør spørre pasienten om det har vært lignende episoder tidligere;

5) karakteren av intestinal peristaltikk, konsistensen av avføringen;

6) Tilstedeværelse av hoste, sputum;

7) tuberkulosehistorie.

Den største diagnostiske verdien i klinisk bilde har en økning i ESR, direkte årsakene til dette er:

1) eventuelle inflammatoriske prosesser og infeksjoner, ledsaget av akkumulering i blodet av grovt dispergerte fraksjoner av globuliner (oftere

a og g fraksjoner), fibrinogen og andre proteiner av den akutte fasen av betennelse og lignende. (se detaljer nedenfor). Unntaket er de tidlige stadiene av enkelte virusinfeksjoner (influensa, viral hepatitt, etc.);

2) sykdommer ledsaget ikke bare inflammatorisk reaksjon, men også råte (nekrose) vev, blodceller og proteinnedbrytningsprodukter av sugekraft på blod (og purulent septiske sykdommer, kreft, intestinal infarkt, hjerne, lunge, etc.);

3) bindevevssykdom og systemisk vaskulitt (revmatisme, revmatoid artritt, systemisk lupus erythematosus, periarteritis nodosa, skleroderma, dermatomyositt, etc.).;

4) sykdommer i leveren parenchyma (hepatitt, levercirrhose, kreft, etc.) som fører til alvorlig dysproteinemi, immun-betennelse og nekrose av levervev;

5) metabolske sykdommer (diabetes mellitus, etc.);

6) hemoblastose (leukemi, lymfogranulomatose, etc.);

7) paraproteinemiske hemoblastoser (myelom, Waldenstrom sykdom);

9) nyresykdom, spesielt ledsaget av nefrotisk syndrom (hypoalbuminemi), etc.

Undersøkelse av en pasient med øket ESR-syndrom omfatter i hovedsak en generell fysisk undersøkelse for å vurdere tilstanden til lymfeknutene, hud, lunge, hjerte-karsystemet, tenner, bukhulen, lever, milt, ledd, skjoldbruskkjertel palpasjon.

Hvis det ikke er noen historie med spesifikk diagnose, følger følgende analyser og forskning.

1. En generell blodprøve (nok automatisk telling av leukocytformelen).

2. Urinanalyse og bakteriologiske studier.

3. Bestemmelse av konsentrasjonen av CRP i blodserum.

4. Bestemmelse av konsentrasjonen av ALT og AP i blodserumet.

5. Bestemmelse av serumkreatininkonsentrasjon.

6. Elektroforese av serumproteiner (gjør det mulig å bestemme arten av hypergammaglobulinemi: mono-polyklonal).

7. Bestemmelse av reumatoid faktor i blodserum (hvis pasienten har artikulære manifestasjoner).

8. Gjennomføring av røntgenstudier (brystorganer, paranasale bihuler etc.) avhengig av de kliniske dataene.

9. USA av indre organer (hjerte-, bukorganer og retroperitonealrom).

10. Gjennomføring av en sternal punktering og bestemmelse av myelogrammet.

11. En biopsi av organer med en tynn nål under ultralydskontroll. I Russland, sammen med finnålbiopsi, brukes ofte kirurgisk biopsi av forstørrede lymfeknuter.

Imidlertid tillater en fullstendig undersøkelse noen ganger ikke å opprette årsaken til økningen i ESR. Svært ofte er økningen i ESR forbigående i naturen og er en refleksjon av asthenisk syndrom, for eksempel etter infeksjonen. I dette tilfellet er det nødvendig å utføre dynamisk overvåkning av pasienten.

Pasient K., 46 år gammel, kom inn i pulmonologiavdelingen med svakhet, feber på 38 ° C, en hoste med en liten mengde lyssputum. Direkte diagnose: Samfunnskjøpt rettidig moderat-lung lungebetennelse, moderat til moderat kurs. Åndedrettssvikt I.

Når det ble observert, opplevde auscultatory svekket puste til høyre, tilstedeværelsen av en enkelt tørr tørrstamme i alle lungefelter. Fra siden av kardiovaskulære, fordøyelses-, ekskretoriske, skjelett-muskulære og endokrine systemer ble det ikke observert noen patologiske endringer. Generelt blodanalyse rettet oppmerksomheten mot tilstedeværelsen av en moderat anemi (hemoglobin reduseres til 107 g / l og en betydelig økning i ESR -. 56 mm / h), i kliniske analyser av urinsporprotein, grunnleggende biokjemiske parametere (blod sukker, leverfunksjonstester, kreatinin, urea ) innenfor grensene for normen.

Pasienten er planlagt antibakteriell behandling III cefalosporiner (ceftriaxone), mot hvilke viste normalisering av kliniske symptomer, men den ESR-parameteren holdt ved 55-60 mm / time uten en tendens til å avta. I den generelle analysen av urin ble det oppdaget en liten mengde protein. Gitt det manglende samsvar mellom kliniske og laboratoriebilder, ble myeloma mistenkt. Diagnosen ble bekreftet ved påvisning av et høyt innhold av plasmaceller (15%) i benmargen og tilstedeværelsen av M-gradienten av det monoklonale immunoglobulinet. Ved ytterligere radiologisk undersøkelse ble foki av bein ødeleggelse etablert i lumbosakral ryggraden.

Hvordan behandles syndromet av akselerert SEA?

Når helsen er normal, men ESR-verdiene går av skala, betyr dette at personen har syndromet av akselerert ESR.

Graden av erytrocytsedimentering bestemmes ved flere metoder - Vestergren og Panchenkov. I det første tilfellet studeres blodet fra venen i et spesielt to hundre millimeter rør, og for det andre krever det et kapillært blod fra fingeren. Den fortynnes i en oppløsning med natriumcitrat i en glasskapillær.

Hvis det er høye frekvenser av ESR uten avvik i andre analyser, kan differensialdiagnose tilordnes. Det vil bidra til å finne diagnosen og indikere om økningen i hastigheten er indikativ for en bestemt sykdom eller om det er en individuell norm.

Årsakene til syndromet av akselerert ESR:

 1. Mangel på grunner (dette er den mest sannsynlige tilpasningen).
 2. Følgende sykdommer: blærebetennelse, lungebetennelse, ondartet svulst, bihulebetennelse, viral hepatitt, bronkitt, tuberkulose, pyelonefrit.

I tillegg stimuleres økte ESR ved sykdommer som meningitt, sepsis, genitourinary og / eller luftveisinfeksjoner, tonsillitt, bihulebetennelse, otitis media.

Ytterligere årsaker til syndromet kan være:

 1. Alderdom.
 2. Perioden av baby amming.
 3. Skarpt vekttap.
 4. Overdreven metning av blodplasma proteiner.
 5. De tillatte feilene i diagnosen.
 6. Narkotika av hormonell type.
 7. Anemi av alle typer.
 8. Blod, overmettet med kolesterol.
 9. Graviditet.

Syndromet har ofte ingen symptomer - verken lyse eller milde. Du kan bare lære om dens tilstedeværelse fra analyseresultatet.

Ofte oppdages en slik anomali ved en planlagt eller forebyggende medisinsk undersøkelse ved et uhell. Vanligvis, etter at analysen bekrefter tilstedeværelsen i kroppen av syndromet av akselerert ESR, er ingen behandling foreskrevet. Før diagnosen bekreftes, gjennomføres en fullstendig undersøkelse av hele organismen, og hvis den ikke viser noen avvik, regnes det som en norm for en bestemt pasient. Noen ganger kan ytterligere analyse foreskrives for å sikre at kroppen er i orden, og bare ESR-indeksen er unormalt høy.

Hos barn er høye frekvenser av ESR ofte ikke ansett som en avvik fra normen. Men hvis andre indikatorer har avvik, gjør legen enten den rette diagnosen, eller tilbyr å passere andre tester.

Dette betyr imidlertid ikke at slike indikatorer kan glemmes. Det anbefales sterkt med økt ESR i noen tid å bli observert hos den behandlende legen i tide for å avsløre begynnelsessykdommen. Hvis du følger alle de medisinske anbefalingene, forutsetter praktisk talt alle slike tilfeller et positivt utfall.

Hvordan behandles akselerert ESR-syndrom?

Indikatorene kommer til en stabil tilstand dersom et behandlingsforløp av den aktuelle sykdommen gjennomføres. Det er også svært sannsynlig at ESR selv er redusert til en akseptabel hastighet, for eksempel etter fødselen av et barn eller sårheling (de anses som potensielle katalysatorer av syndromet).

Gravide kvinner må følge et behandlingsforløp utviklet av legen. Et godt supplement til dette vil være et spesielt kosthold som vil eliminere risikoen for anemi.

Nedgang i indikatorer er mulig bare etter at betennelsesfokuset forsvinner. Syndromet kan senere signalere utseendet til en fornøyd alvorlig sykdom. Hvis et slikt syndrom ignoreres, øker sannsynligheten for kreft, hjertesykdom, lungebetennelse, tuberkulose.

For å finne ut om syndromet er en akselererende faktor for de nevnte sykdommene, kan legen anbefale å ta en analyse for det C-reaktive proteinet. Det bidrar til å endelig avklare om normen er forhøyet ESR for en bestemt person, eller om det er årsaken til potensielt alvorlige sykdommer.

Erytrocytt sedimenteringshastighet (ESR)

Erytrocytt sedimenteringshastighet

definisjon erytrocytt sedimenteringshastighet (ESR) er en av de viktigste og derfor oftest foreskrevne testene. Denne indikatoren er uttrykt i millimeter plasma, eksfolierende i en time.

Mål ESR under standardbetingelser, kapillæret er fylt med fortynnet blod med antikoagulant. Endringen i ESR er ikke spesifikk for noen sykdom. Imidlertid indikerer akselerasjonen av ESR alltid en patologisk prosess. Som gjenoppretting går denne indikatoren gradvis tilbake til normal.

Kvinner i normen av ESR er 2-15 mm / t, hos menn 1-10 mm / h. hos barn, er normen avhengig av alder.

Akselerert sedimenteringshastigheten vanligvis er et tegn på en av de følgende tilstander :. smittsomme sykdommer, inflammasjon, ondartet svulst (ESR kan nå 80 mm h), nyre, lever, ledd, anemi, leukemi og andre fysiologisk økning i ESR holdt under graviditet.

Det er en falsk økning i ESR forårsaket av kalde antistoffer som virker i et bredt spekter av temperaturer. ESR er en ikke-spesifikk reaksjon som avhenger av flere serumproteiner (spesielt fibrinogen). Disse proteinene motvirker X-potensialet for erytrocytter, som forhindrer deres aggregering. Kolde antistoffer binder til erytrocytmembranen og får dem til å agglutinere; mens ESR øker, selv om konsentrasjonen av fibrinogen og andre proteiner i den akutte fasen av betennelse forblir normal. Disse antistoffene kan oppstå med infeksiøs mononukleose, mykoplasmal infeksjon, lymfomer.

Bremse ESR observert i kardiovaskulære sykdommer (grunnen - å øke mengden av karbondioksid i blodet).

R70.0 Accelerert erytrocytt sedimentering

En helseforstyrrelse som kan tilskrives abnormalitetsgruppen oppdaget i en blodprøve, i fravær av en etablert diagnose

40 453 personer bekreftet diagnose Accelerert erytrocytt sedimentasjon

0 døde med diagnose. Accelerert erytrocytt sedimentasjon

0% dødelighet ved sykdom Accelerert erytrocytt sedimentering

Diagnose En raskere sedimentering av erytrocyter blir satt til kvinner på 12,31% oftere enn menn

19054

menn diagnostiseres. akselerert erytrocytt sedimentering. Det var ingen dødsfall.

dødelighet hos menn med sykdom Accelerert erytrocytt sedimentering

21399

kvinner diagnostiseres. Accelerert erytrocytsedimentasjon Ingen dødsfall har blitt identifisert.

dødelighet hos kvinner med sykdommen akselerert sedimentering av erytrocytter

I fare for sykdommer Accelerated senkning menn i alderen 70-74 og kvinner i alderen 70-74

Sykdommen er oftest funnet hos menn i alderen 70-74, 80-84

Hos menn er sykdommen minst sannsynlig mellom 25 og 29, 95 år

Hos kvinner er sykdommen minst sannsynlig å forekomme i en alder av 0-1

Sykdommen er oftest funnet hos kvinner i alderen 70-74 år

Egenskaper av sykdommen Akselerert erytrocytt sedimentasjon

Fravær eller lav individuell og sosial fare

diagnostikk

Standard for diagnose av sykdommen En akselerert erytrocytsedimentering er ikke etablert

Diagnose Akselerert senkning på 40 plass i forekomsten av sykdommen i kategorien Unormale funn for blod, uten diagnose

De vanligste er:

Sykdommen er akselerert senkning i 9. plass på faren for sykdommer i kategorien Unormale funn for blod, uten diagnose

Diagnosen er laget på grunnlag av pasientklager og en kombinasjon av kliniske symptomer. Laboratoriediagnostiske metoder benyttes også.

Medisinske tjenester for diagnostisering av diagnosen. Accelerert erytrocytsedimentering

Laboratorie- og instrumentforskningsmetoder (3437) 
Forskningskompleks (356) 

Klinikker for diagnose

OOO "Klinikk for familietentistry"

Begrenset selskap "Family Dentistry Clinic" gir hjelp i 0 medisinske spesialiteter. Har lisens til å gi 0 medisinske tjenester. Har gjort tjenester siden 2013 på grunnlag av en lisens utstedt av Helsesektoren i Bashkortostan.

452120, Russland, Republikken Bashkortostan, med. Rajewski Str. Lenina, 87

Medtehsnab LLC

Begrenset ansvar "Medtehsnab" gir hjelp i 1 medisinsk spesialiteter. Han har lisens til å gi 4 medisinske tjenester. Har levert tjenester siden 2010 på grunnlag av et lisens utstedt av Federal Service for Supervision of Healthcare.

123995, Moskva, Berezhkovskaya-dalen, 20, bygning 8

Joint Stock Company "Medservis Diagnostics +"

Fellesforetak "Medservis Diagnostika +" assisterer i 11 medisinske spesialiteter. Han har lisens til å gi 12 medisinske tjenester. Har gitt tjenester siden 1998 på grunnlag av et lisens utstedt av Moskva Institutt for helse.

115280, Moskva, ul. Leninskaya Sloboda, 17

Limited Company "FOCUS"

Begrenset ansvar "FOCUS" gir hjelp i 1 medisinsk spesialitet. Han har lisens til å gi 4 medisinske tjenester. Har levert tjenester siden 2008 på grunnlag av et lisens utstedt av Federal Service for Supervision of Healthcare.

115522, Moskva, ul. Moskvorechye, 4, bldg. 5

Syndrom av akselerert soya i μb 10

ESR er en ikke-spesifikk blodindikator som viser forholdet mellom plasmaproteinfraksjoner. Under påvirkning av koagulanter blir blod fratatt evnen til å koagulere og frekvensen av erytrocytsedimentering observeres under tyngdekraften.

Noen ganger har en person i mange år økt reaksjon av erythrocytsedimentering, det såkalte akselererte ESR-syndromet.

Faktorer som påvirker ESR

ESR avhenger av proteinsammensetningen av blod og elektriske egenskaper av erytrocytter og bestemmes av graden av aggregering. Erytrocytter avstøter normalt hverandre og holder seg ikke sammen, fordi de er negativt ladet.

aggregering nivå (og dermed senkning) øker med en økning i plasmaakuttfaseproteiner - fibrinogen, immunoglobuliner tseruplazmina, CRP og andre markører Denne inflammatorisk prosess..

Årsaker til ESR akselerasjon

 • inflammatoriske prosesser (med purulent spesielt økt ESR);
 • hevelse;
 • autoimmune sykdommer (revmatisme, revmatoid artritt);
 • smittsomme sykdommer;
 • trombose;
 • metabolske sykdommer;
 • levercirrhose.

Faktorer som fører til økning i ESR

Når en lege utarbeider en mening, er det nødvendig å ta hensyn til en rekke faktorer hvor ESR øker.

 • graviditet;
 • alderdom;
 • kvinnelig sex;
 • anemi,
 • nyresvikt
 • hyperkolesterolemi;
 • økning i blodkonsentrasjoner av alle proteiner bortsett fra fibrinogen;
 • heparin;
 • alvorlig fedme (ekstrem grad).

Indikatoren for ESR endres med tiden, derfor er dynamikk viktig. ESR øker med økningen i strømmen av patologiske prosesser. Accelerert erytrocytsedimentering i verdiene 40-50 mm / time er en god grunn til å undersøke hele organismen.

Les Mer Om Fartøyene