Intrakranial hypertensjon - hva er det, årsakene og behandlingen

Intrakranial hypertensjon er det økte trykket i kranen. Intrakranialt trykk (ICP) er den kraften som den intracerebrale væsken presser på hjernen.

Økningen skyldes som regel en økning i innholdet i kranialhulen (blod, væske, vævsvæske, fremmedvev). ICP kan periodisk øke eller redusere på grunn av endringer i miljøforhold og behovet for organismen å tilpasse seg dem. Hvis dens høye verdier vedvarer lenge, blir det diagnostisert at syndromet for intrakranial hypertensjon.

Årsakene til syndromet er forskjellige, oftest er de medfødte og ervervet patologier. Intrakraniell hypertensjon hos barn og voksne utviklet hypertensjon, ødem i hjernen, svulster, traumatisk hjerneskade, hjernebetennelse, hjernehinnebetennelse, hydrocephalus, hemoragisk hjerneslag, hjertesvikt, hematomer, abscesser.

Hva er det

Intrakranial hypertensjon er en patologisk tilstand der trykk bygger opp i skallen. Det er faktisk ikke noe mer enn økt intrakranielt trykk.

Grunnleggende begreper

Intrakranialt trykk er forskjellen i trykk i kranialhulen og atmosfærisk. Normalt er dette tallet hos voksne mellom 5 og 15 mm Hg. Patofysiologien til intrakranielt trykk er underlagt Monroe-Kelly-doktrinen.

Dette konseptet er basert på den dynamiske balansen mellom de tre komponentene:

Endringen i trykknivået til en av komponentene må føre til en kompenserende transformasjon av de andre. Dette skyldes hovedsakelig egenskapene til blod og CSF for å opprettholde konsistensen av syre-base-likevekt, det vil si fungere som buffersystemer. I tillegg har hjernevev og blodkar nok elastisitet, noe som er et ekstra alternativ for å opprettholde en tilsvarende balanse. På grunn av slike beskyttende mekanismer opprettholdes vedlikehold av normalt trykk inne i skallen.

Hvis noen årsaker fører til forstyrrelser i reguleringen (den såkalte trykkkonflikten), forekommer intrakranial hypertensjon (ICH).

Hvis det ikke er noen sentral årsak til syndromet (for eksempel med moderat hyperproduksjon av cerebrospinalvæsken eller med mindre veneus sirkulasjon), dannes godartet intrakranial hypertensjon. Kun denne diagnosen er tilstede i den internasjonale klassifiseringen av sykdommer i ICD 10 (kode G93.2). Det er også et noe annet begrep - "idiopatisk intrakranial hypertensjon". Med denne tilstanden kan syndromets etiologi ikke fastslås.

Årsaker til utvikling

Oftest oppstår økningen i intrakranielt trykk fra brudd på sirkulasjon av cerebrospinalvæske (CSF). Dette er mulig med en økning i produksjonen, et brudd på utstrømningen, en forringelse i absorpsjonen. Sirkulasjonsforstyrrelser forårsaker dårlig arteriell strømning og stagnasjon i venøs område, noe som øker totalt volum av blod i kranialhulen og fører også til økt intrakranielt trykk.

Generelt kan de vanligste årsakene til intrakranial hypertensjon være:

 • svulster i kranialhulen, inkludert metastaser av svulster av annen lokalisering;
 • inflammatoriske prosesser (encefalitt, meningitt, abscess);
 • medfødte misdannelser i tankene bygninger, fartøyer av skallen (-perforerte utløpskanalen cerebrospinalvæske, Arnold-Chiari anomali, og så videre);
 • craniocerebral trauma (hjernerystelser, blåmerker, intrakranielle hematomer, fødselstrauma, og så videre);
 • akutte og kroniske sykdommer i cerebral sirkulasjon (slag, trombose av bindevevene i dura mater);
 • sykdommer i andre organer som fører til vanskeligheter med utstrømning av venøst ​​blod fra kranialhulen (hjertesykdommer, obstruktiv lungesykdom, neoplasmer i nakken og mediastinum og andre);
 • forgiftning og metabolske forstyrrelser (forgiftning med alkohol, bly, karbonmonoksid, egne metabolitter, for eksempel med levercirrhose, hyponatremi og så videre).

Dette er selvsagt langt fra alle mulige situasjoner som fører til utvikling av intrakranial hypertensjon. Separat vil jeg gjerne si om eksistensen av den såkalte godartede intrakraniale hypertensjonen, når økningen i intrakranielt trykk ser ut som om det ikke er noen grunn.

symptomer

Dannelsen av klinisk hypertensiv syndrom, karakteren av manifestasjoner avhenger av lokalisering av den patologiske prosessen, dens prevalens og utviklingshastighet.

Syndromet av intrakranial hypertensjon manifesteres av slike symptomer:

 1. Hodepine av økt frekvens eller alvorlighetsgrad (en voksende hodepine) oppstår iblant fra søvn, ofte den tvingede posisjonen til hodet, kvalme, gjentatt oppkast. Det kan bli komplisert av hoste, en smertefull trang til å urinere og avfeire, som Valsalvas manøvreringshandlinger. Mulig frustrasjon av bevissthet, kramper. Ved langvarig eksistens blir visuelle forstyrrelser tilsatt.
 2. Historien kan omfatte traumer, iskemi, meningitt, en shunt av cerebrospinalvæsken, forgiftning med bly eller med en metabolsk lidelse (Ray's syndrom, diabetisk ketoacidose). Nyfødte med blødning i hjernens ventrikler eller med meningomyelocele har en predisponering for intrakraniell hydrocephalus. Barn med blå hjertesykdom har en predisposisjon til en abscess, barn med seglcelle sykdom kan bli funnet å ha et slag som fører til intrakranial hypertensjon.

Objektive tegn på intrakraniell hypertensjon er ødem i den optiske nerveskiven, økt cerebrospinalvæsketrykk, økt osmotisk trykk i ekstremitetene, typiske radiografiske forandringer i beinets bein. Det skal huskes at disse tegnene ikke vises umiddelbart, men etter lang tid (unntatt for å øke trykket i cerebrospinalvæsken).

Også skille slike tegn som:

 • tap av appetitt, kvalme, oppkast, hodepine, døsighet;
 • uoppmerksomhet, redusert evne til å vekke;
 • ødem i optisk nerveplate, parese av utsikten oppover;
 • økt tone, en positiv refleks av Babinsky;

Med en signifikant økning i intrakranielt trykk kan det være en bevissthetstilstand, kramper, viscerale-vegetative forandringer. Når hjernestammen strukturer er dislocated og kile, bradykardi, respiratorisk svikt, elevernes reaksjon på lyset reduseres eller forsvinner, og det systemiske arterietrykket stiger.

Intrakranial hypertensjon hos barn

Hos barn er det to typer patologi:

 1. Syndromet vokser sakte i de første månedene av livet, når fontaneller ikke er stengt.
 2. Sykdommen utvikler seg raskt hos barn etter et år, når sømmer og fontaneller har stengt.

Hos barn opptil et år på grunn av åpne kraniale suturer og fontaneller, er symptomatologien vanligvis ikke uttrykt. Kompensasjon oppstår på grunn av åpningen av suturer og fontaneler og økningen i volumet av hodet.

For den første typen patologi er følgende symptomer karakteristiske:

 • oppkast skjer flere ganger om dagen;
 • babyen sover litt;
 • kranial suturer divergerer;
 • Barnet kaller ofte og lenge uten grunn.
 • fontanelles svulmer, pulsering i dem er ikke hørbar;
 • under huden er blodårene tydelig synlige;
 • barn forsinker i utviklingen, senere begynner de å holde et hode og sitte;
 • Hodeskallen er ikke stor etter alder;
 • kraniet bein er dannet uforholdsmessig, pannen utstikker unaturlig;
 • når barnet ser ned, er et hvitt bånd av øyebollproteinet synlig mellom iris og øvre øyelokk.

Hver av disse skiltene indikerer ikke et økt trykk inne i skallen, men tilstedeværelsen av minst to av dem er en anledning til å undersøke et barn.

Når bregner og kraniale suturer vokser, blir manifestasjoner av intrakranial hypertensjon uttalt. På dette tidspunktet har barnet følgende symptomer:

 • konstant oppkast;
 • angst;
 • kramper;
 • bevissthetstap.

I dette tilfellet må du alltid ringe til en ambulanse.

Syndromet kan utvikle seg og i eldre alder. Hos barn på to år manifesterer sykdommen seg som følger:

 • Funksjonene i følelsesorganene er forstyrret på grunn av akkumulering av cerebrospinalvæske;
 • det er oppkast;
 • om morgenen, når oppvåkning opptrer, opptrer hodepine, som presser på øynene;
 • når du løfter, svakes eller avtar smerten på grunn av utstrømningen av cerebrospinalvæsken;
 • Barnet legger seg bak i veksten, har overvekt.

Økt ICP hos barn fører til forstyrrelser i utviklingen av hjernen, så det er viktig å oppdage patologi så tidlig som mulig.

Godartet intrakranial hypertensjon (DVG)

Dette er en av varianter av ICP, som kan tilskrives et midlertidig fenomen, som skyldes en rekke ugunstige faktorer. Tilstanden til godartet intrakranial hypertensjon er reversibel og utgjør ikke en alvorlig fare, da i dette tilfellet er kompresjonen av hjernen ikke på grunn av påvirkning av fremmedlegemer.

Følgende faktorer kan utløse DVG:

 1. hyperparatyreoidisme;
 2. Feil i menstruasjonssyklusen;
 3. Avskaffelse av visse stoffer;
 4. vitaminmangel;
 5. fedme;
 6. graviditet;
 7. Overdosering av vitamin A og andre.

Godartet intrakranial hypertensjon er assosiert med svekket sug eller utstrømning av cerebrospinalvæske. Pasienter klager over hodepine, forverres av bevegelse, og noen ganger til og med ved nysing eller hoste. Hovedforskjellen mellom sykdommen og hjernenes klassiske hypertensjon er at pasienten ikke har noen tegn på bevissthetstanking, og tilstanden selv har ingen konsekvenser og krever ingen spesiell behandling.

komplikasjoner

Hjernen er et sårbart organ. Langvarig komprimering fører til atrofi i nervesvevet, noe som betyr at mental utvikling, evnen til å bevege seg og vegetative lidelser utvikles.

Hvis du ikke kontakter en spesialist i tide, vil klemming bli observert. Hjernen kan bli tvunget inn i occipital foramen eller inn i snittet av cerebellum. I dette tilfellet komprimeres medulla oblongata, hvor sentrene for respirasjon og sirkulasjon er lokalisert. Dette vil føre til døden til en person. Depresjonen i mørbrad ledsages av konstant søvnighet, gjentatt, pusten blir dyp og rask, elevene er markert innsnevret. Det er en kile på hippocampusens krok, hvor symptomet er dilatasjonen av eleven eller fraværet av en lysreaksjon på siden av lesjonen. Økningen i trykket vil føre til utvidelse av den andre eleven, feilen i rytmen av pust og koma.

Høyt intrakranielt trykk er alltid ledsaget av tap av syn på grunn av kompresjon av optisk nerve.

diagnostikk

For diagnosen måles trykket inne i skallen ved å sette inn en nål festet til manometeret i ryggraden eller inn i væskeskavlene i skallen.

For formuleringen er det tatt hensyn til en rekke funksjoner:

 1. Det er etablert på en dårlig utstrømning av venøst ​​blod fra kranens område.
 2. Ifølge MR (magnetisk resonansbilder) og CT (computertomografi).
 3. Dommert av graden av nedsmeltning av kantene i hjernens ventrikler og utvidelse av væskekaviteter.
 4. Av graden av ekspansjon og blodfylling av venene i øyebollet.
 5. Ifølge dataene fra ultralyd av cerebral fartøy.
 6. Ifølge resultatene fra encefalogrammet resultatene.
 7. Hvis øyene er godt sett og tungt fylt med blod (røde øyne), så kan det indirekte sies om økt trykk i skallen.

I praksis brukes i de fleste tilfeller en differensiering av symptomene på den kliniske manifestasjonen av hypertensjon i forbindelse med resultatene av en apparatstudie av hjernen for en mer nøyaktig diagnose og graden av utvikling av sykdommen.

Behandling av intrakranial hypertensjon

Hva er behandlingen for økt intrakranielt trykk? Hvis det er godartet hypertensjon, forutsetter nevrolog diuretika. Som regel er dette alene nok til å lindre pasientens tilstand. Denne tradisjonelle behandlingen er imidlertid ikke alltid akseptabel for pasienten og kan ikke alltid utføres. I arbeidstiden vil du ikke "sitte" på diuretika. Derfor, for å redusere intrakranielt trykk, kan du utføre spesielle øvelser.

Også veldig bra for intrakranial hypertensjon, en spesiell drikking, sparsommelig diett, manuell terapi, fysioterapi og akupunktur. I noen tilfeller trenger pasienten ikke engang å ta medisiner. Symptomene på sykdommen kan finne sted innen den første uken etter starten av behandlingen.

En noe forskjellig behandling brukes til craniocerebral hypertensjon, som har oppstått på grunnlag av noen andre sykdommer. Men før du behandler konsekvensene av disse sykdommene, må du eliminere årsaken. For eksempel, hvis en person utvikler en svulst som skaper trykk i kranen, må du først lagre pasienten fra denne svulsten og deretter bekjempe konsekvensene av utviklingen. Hvis det er meningitt, er det ikke noe poeng i å gjennomføre behandling med diuretika uten samtidig kamp mot inflammatorisk prosess.

I svært alvorlige tilfeller (for eksempel, er en cerebrospinal blokk etter nevrokirurgisk operasjon eller en medfødt cerebrospinalvæskeblokk) kirurgisk behandling brukt. For eksempel har en teknologi blitt utviklet for implantering av rør (shunts) for å tømme overflødig CSF.

PS: K senking intrakranielt trykk (hypotensjon) forårsake dehydrering (oppkast, diaré, høyt blodtapet), kronisk stress, vaskulær dystoni, depresjon, nevrose, sykdommer ledsaget av blodsirkulasjon i kar i hjernen (f.eks iskemi, encefalopati, cervical osteokondrose ).

Dermed er intrakranial hypertensjon en patologisk tilstand som kan forekomme i en rekke hjernesykdommer og ikke bare. Det krever obligatorisk behandling. Ellers er en rekke utfall mulig (inkludert fullstendig blindhet og til og med død).

Jo tidligere denne patologien er diagnostisert, jo bedre kan resultatene oppnås med mindre innsats. Forsink derfor ikke med et besøk til legen dersom det er mistanke om økt intrakranielt trykk.

Symptomer på intrakranial hypertensjon hos voksne og behandling

Økt trykk i kranialhulen er et alvorlig og ganske farlig syndrom, som kan føre til alvorlige konsekvenser for kroppen opp til et dødelig utfall. Vurder begrepet intrakranial hypertensjon, hva det er, hvordan det manifesterer sig hos voksne, hvilke symptomer som følger med, og også forsøke å forstå årsakene til denne sykdommen.

Intrakranial hypertensjon og dens grad

Intrakranial hypertensjon er en patologisk tilstand der trykk i kraniet øker. Hjernens vev er svært følsomme. Spesielt er det vist ved mekanisk påvirkning. Derfor bidro naturen til å beskytte hjernen ved å plassere den ikke bare i kraniet, men også i et sparsomt flytende medium - cerebrospinalvæsken. Denne væsken er inne i skallen under et visst trykk, som kalles intrakranialt.

Gjenkjenne tilstanden der trykk endrer verdien i større retning, er det mulig på grunn av sterk hodepine av bristende natur, kvalme, oppkast og synsforstyrrelser. Diagnosen er laget på grunnlag av den samlede anamnese, samt resultatene av encefalografisk forskning, ultralyd av cerebral fartøy og analyse av cerebrospinalvæske.

Det er like vanlig i pediatrisk og voksen nevrologi. Sykdommen er oftest sekundær og utvikler seg som et resultat av interne patologiske prosesser eller hodeskader. Det er også en primær intrakranial hypertensjon. Den er installert etter at andre årsaker til trykkøkning ikke er bekreftet. Behandling av denne sykdommen inkluderer symptomatisk terapi, bruk av diuretika. Noen ganger, av medisinske grunner, er det nødvendig med nevrokirurgisk operasjon.

Avhengig av alvorlighetsgraden av intrakranial hypertensjon, kan symptomatologien av sykdommen variere mye. Jo høyere trykket, jo mer nevrologiske tegn vises i en person. Patologi er delt inn i flere grader:

 • svak (16-20 mm Hg);
 • gjennomsnittlig (21-30 mm Hg);
 • uttrykt (31-40 mm Hg);
 • ekstremt uttalt (mer enn 41 mm Hg).

Viktig: Diagnosen av intrakranial hypertensjon kan etableres som personer med alvorlige nevrologiske lidelser, og til praktisk sunn mennesker.

Årsaker til sykdommen

Intrakranial hypertensjon (ICH) har ikke alltid åpenbare manifestasjoner. For å fastslå årsaken til sykdommen vil det bli en alvorlig undersøkelse. Normal er tilstanden til en person med et visst volum av hjernen. Hvis komponentene begynner å øke i størrelse, for eksempel, forekommer vevsproliferasjon, øker mengden av CSF som et resultat av at intrakranielt trykk stiger.

Faktorer som bidrar til utviklingen av syndromet er:

 • hjertesvikt;
 • smittsomme lesjoner i kroppen og membraner i hjernen;
 • oksygen sult i lang tid;
 • craniocerebral trauma;
 • intrakranielle svulster av forskjellige etiologier;
 • hydrocephalus;
 • blåmerker;
 • abscesser.

Hos barn kan årsakene til økt intrakranielt trykk være lang intrauterin hypoksi, nevroinfeksjoner, andre patologier av graviditet og fødsel. Fordi årsakene til utviklingen av en slik sykdom hos voksne og barn er forskjellige, vil dens symptomer også være forskjellige.

Tegn på VCG hos voksne, klassifisering av sykdommen

Hos spedbarn, manifesterer sykdommen rikelig oppstøt, noe som kan skje uavhengig av matinntak, hyppige og ganske lang gråte stående. Slike babyer holder ikke hodet bra, mye senere begynner de å sitte og krype. Indirekte tegn på intrakraniell hypertensjon: for fremtredende panne eller svulmende Fontanelle har ennå ikke overgrodd. For spedbarn med økt intrakranielt trykk (ICP) kjennetegnes ved et syndrom av "Sunset": øyeeplet babyer kan gå under ned så langt at det bare er synlig fra toppen av senehinnen hvit stripe.

Hos eldre barn og ungdom kan symptomene på intrakranial hypertensjon være som følger:

 • tearfulness;
 • døsighet;
 • hjertebanken;
 • høyt blodtrykk;
 • blåmerker og hevelse under øynene;
 • kramper, kvalme, oppkast;
 • hyppige hodepine av en sprengende eller knusende natur.

Intrakranial hypertensjon manifesteres av slike symptomer hos voksne: økt nervøsitet, tretthet, meteorologi, brudd på seksuell funksjon hos menn og kvinner. Også mulig synshemming. Endringer skjer gradvis, og i begynnelsen er det forbigående. Vises uskarpt, delt bilde, en svakt sløret. Noen ganger forårsaker bevegelsen av øyebenene smerte.

Årsaken til at provosert sykdommen, bestemmer i stor grad alvorlighetsgraden av disse symptomene. Økningen i sykdommens fenomen er ledsaget av en signifikant økning i alle tegn på intrakranial hypertensjon. Dette manifesteres:

 • daglig vedvarende oppkast på bakgrunn av hodepine;
 • undertrykkelse av mentale funksjoner: retardasjon, brudd på bevissthet;
 • nedsatt pust og høyt blodtrykk;
 • fremveksten av generaliserte anfall.

Ved intensivering av symptomene, bør du umiddelbart konsultere en lege, fordi hver av dem utgjør en alvorlig trussel mot pasientens liv. Slike forbedrede tegn indikerer utbruddet av cerebralt ødem, som til enhver tid vil føre til inntrapping, og som en konsekvens - til døden.

Hvis syndromet med intrakranial hypertensjon eksisterer lenge nok, er det en konstant raspiraniehodel fra innsiden, noe som kan føre til beinendringer. Det er en tynning av skallenes bein, og på deres indre overflate er det utskrifter fra hjernens tortuos. Slike fenomener kan enkelt bestemmes ved hjelp av en vanlig røntgenstråle.

Forresten, en nevrologisk undersøkelse kan ikke avsløre noen brudd i det hele tatt. Derfor er det nødvendig med en omfattende undersøkelse av pasienten med en øyelege, en ENT og en nevrokirurg.

Godartet intrakranial hypertensjon

En av de vanligste varianter av ICP er godartet (idiopatisk) hypertensjon. Det tilskrives et midlertidig fenomen, som er provosert av nåværende ugunstige faktorer. En slik tilstand er reversibel og kan ikke utgjøre en alvorlig fare. Godartet intrakranial hypertensjonskode i henhold til ICD 10 - G93.2. Følgende faktorer kan provosere det:

 • fedme;
 • graviditet;
 • funksjonsfeil i menstruasjonssyklusen;
 • vitaminmangel;
 • overdreven inntak av vitamin A i kroppen;
 • kansellering av visse medisiner.

Hovedforskjellen mellom godartet intrakranial hypertensjon og den klassiske er at pasienten ikke har tegn på bevissthetstanking. Tilstanden selv har ingen farlige konsekvenser og krever ikke spesiell terapi.

Akutt hypertensjon

En slik sykdom kan utvikle seg som et resultat av utseende av neoplasmer, hjerneblødninger, kranietskader. Slike forhold krever akutt medisinsk inngrep. Denne typen intrakraniell hypertensjon uten behandling i et hvilket som helst stadium kan føre til døden.

Venøs væske intrakranial hypertensjon

Denne tilstanden utvikler seg som et resultat av utstrømning av blod fra kranialhulen. Sykdommen utvikler seg som et resultat av overføringen av livmorhalsene. Årsaken til dette kan være osteokondrose, hevelse i brystet, bukhulen, så vel som trombose i venene. Prognosen av sykdommen er også ugunstig i fravær av rettidig behandling.

Moderat hypertensjon

Denne sykdommen er oftest diagnostisert hos mennesker som lider av meteorologisk avhengighet og reagerer skarpt på endrede værforhold. Årsaken til moderat intrakraniell hypertensjon kan også bli hyppige stressfulle situasjoner. I risikosonen er også pasienter som har blitt diagnostisert med vegetarisk dystoni. I de fleste tilfeller kan denne tilstanden behandles med medisiner.

diagnostikk

Hvis det er mistanke om ICP, vil det i tillegg til en standard nevrologisk undersøkelse kreve en rekke studier. Først av alt bør pasienten besøke økologen for å oppdage endringer i fundus. Også nødvendig er radiografien til skallenbenet eller mer moderne og informative analoger: Datamaskin og magnetisk resonans imaging (MR). På bildene kan du ikke bare vurdere beinstrukturen, men også hjernevævet for neoplasma.

Alle disse aktivitetene er rettet mot å finne årsaken til syndromet. Tidligere, for å måle intrakranielt trykk ble en spinal punktering utført ved hjelp av en nål og et spesielt manometer. Hittil anses det å være umulig å gjennomføre en punktering med et diagnostisk formål. Det skal bemerkes at når man installerer diagnosen ICP, blir ungdom utsatt for å trekke inn i hæren.

behandling

Til dags dato finnes det et stort antall metoder for behandling av intrakranial hypertensjon hos voksne og barn. Først og fremst brukes konservativ terapi med medisiner. Hvis denne metoden for behandling er ineffektiv, er kirurgisk inngrep mulig. I tillegg til hovedretten med tillatelse fra behandlende lege, kan du bruke folkemetoder for å redusere ICP.

Medisineringsterapi

Behandlingsforløpet kan kun utnevnes etter bekreftelse av diagnosen og etablere årsaken som forårsaket patologien. Først av alt er det nødvendig å behandle den underliggende sykdommen. For eksempel, hvis opphavsmannen til HFG blir en svulst av hvilken som helst etiologi eller et hematom, er kirurgisk inngrep påkrevet. Fjernelsen av slike neoplasmer fører nesten til normalisering av pasientens tilstand. Ingen ekstra aktiviteter er nødvendig.

Hvis årsaken til ICP er smittsom (meningitt, encefalitt), er det nødvendig med massiv antibiotikabehandling. I noen tilfeller er det mulig å introdusere antibakterielle stoffer inn i subaraknoidområdet, mens ekstrakt av en del av cerebrospinalvæsken, som vil redusere det intrakraniale trykket betydelig.

Symptomatiske legemidler som reduserer ICP inkluderer diuretika i ulike grupper. Med påvisning av godartet intrakranial hypertensjon er det med dem at behandlingen begynner. Mest brukte er:

"Furosemid" er foreskrevet så kort som mulig, men i tillegg er bruk av kaliumpreparater nødvendig. Diakarbom er kun utvalgt av lege. Vanligvis utføres terapi ved intermitterende kurs i 3-4 dager med en obligatorisk pause 1-2 dager. Dette stoffet fjerner ikke bare overflødig væske fra kroppen, men reduserer også produksjonen av cerebrospinalvæske, noe som også bidrar til å redusere blodtrykket.

I tillegg til standardbehandling bør pasienten følge ytterligere medisinske anbefalinger. De angår overholdelse av drikkeregimet. Pasienten må redusere mengden væske som forbrukes til 1,5 liter per dag. En liten hjelp i behandlingen av ICP har akupunktur, manuell terapi og et spesielt sett med øvelser.

Kirurgisk inngrep

Hvis medisinen er ineffektiv, kan det være nødvendig med kirurgi. Type og volum av slike aktiviteter bestemmes av den behandlende legen, avhengig av pasientens tilstand. Ofte er det besluttet å utføre shunting. Dette er etableringen av en kunstig utstrømning av cerebrospinalvæske. For å gjøre dette, er den ene enden av spesialrøret (shunt) nedsenket i cerebrospinalvæsken i hjernen, og den andre inn i hjertehulen eller bukhulen. Dermed er det en konstant utstrømning av overskytende væske, noe som fører til normalisering av ICP.

Med en rask økning i intrakranielt trykk kan det være en trussel mot pasientens liv. I slike tilfeller griper du til akutte tiltak. Intubasjon og kunstig ventilasjon av lungene utføres, pasienten nedsenkes i en kunstig koma ved hjelp av barbiturater, og overskytende væske trekkes tilbake ved punktering. Det mest aggressive tiltaket er trepanering av skallen, det brukes kun i svært alvorlige tilfeller. Essensen av operasjonen er å skape en skallefeil på en eller begge sider av hodet, slik at hjernen ikke hviler mot beinstrukturer.

Fysioterapeutiske prosedyrer

Tilrettelegge pasientens tilstand med intrakranial hypertensjon kan hjelpe fysioterapi. For disse formål foreskrives elektroforese med "Eufillin" på kraftsonen. I gjennomsnitt er behandlingsforløpet 10 prosedyrer som varer 10-15 minutter. "Eufillin" normaliserer effektivt arbeidet i hjernevaskulaturen, som sikrer normalisering av trykk.

Ikke mindre effektiv betraktes som magnetoterapi. Magnetfeltet senker tonen på fartøyene, og bidrar dermed til normalisering av intrakranialt trykk. Også denne prosedyren kan redusere følsomheten av hjernevæv til oksygenmangel. I tillegg har magnetoterapi anti-edematøs effekt, noe som bidrar til reduksjon av ødem i nervesvevet.

Med noen typer intrakranial hypertensjon kan en sirkulær dusj brukes. Effekten av prosedyren oppnås ved eksponering for tynn hud på huden. Det er en økning i muskeltonen, blodsirkulasjonen er normal, noe som fører til en utstrømning av venøst ​​blod fra hulehullene. Ikke mindre effektiv i denne sykdoms terapeutisk gymnastikk.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Ved behandling av intrakranial hypertensjon anbefales folkemetoder som letter pasientens tilstand noen ganger for hovedtrinnet av behandlingen. Mest brukte stoffer som har beroligende og vanndrivende effekt.

Tinktur av kløver

For forberedelse av hjemmemedisin er det nødvendig med ca. 100 gram engkløverblomster. De rammet inn i en halvliter krukke og strømmet alkohol til toppen. Deretter insisteres den resulterende blandingen på et mørkt sted i ca. to uker, og røyker regelmessig godt. På slutten av denne perioden blir den ferdige tinkturen brukt til en halv teskje tre ganger om dagen. Behandlingsforløpet er ikke mindre enn 30 dager.

Infusjon av lavendel

En annen effektiv hjem rettsmiddel som hjelper til å takle intrakraniell hypertensjon, er forberedt på følgende måte: en spiseskje av lavendel blomster hell en halv liter kokende vann og insisterer minst en time. Deretter filtreres det resulterende produktet gjennom gasbind og sendes til et kjøleskap. Ta medisinen i en måned før du spiser 1/3 kopp tre ganger om dagen. Lavendelolje kan også brukes til å massere den tidlige regionen.

Til tross for at det finnes mange metoder for behandling av intrakranial hypertensjon, bør de ikke brukes alene. Siden tilstanden med ICP kan være livstruende, kan det føre til uforutsigbare og til og med farlige konsekvenser ved å utføre behandling uten forskrivning.

Intrakranial hypertensjon: symptomer og behandling

Intrakranial hypertensjon er en patologisk tilstand der trykk bygger opp i skallen. Det er faktisk ikke noe mer enn økt intrakranielt trykk. Det er mange årsaker til denne tilstanden (fra de umiddelbare sykdommer og hjerneskade og slutter med metabolske og forgiftningsforstyrrelser). Uansett årsak, manifesterer intrakraniell hypertensjon seg samme type symptomer: Sprengning hodepine ofte ledsaget av kvalme og oppkast, synshemming, utviklingshemming, treghet i tankeprosesser. Dette er ikke alle tegn på et mulig syndrom av intrakranial hypertensjon. Deres spekter avhenger av årsaken, varigheten av den patologiske prosessen. Diagnose av intrakranial hypertensjon krever vanligvis bruk av ytterligere undersøkelsesmetoder. Behandlingen kan være både konservativ og operativ. I denne artikkelen vil vi prøve å forstå hva slags tilstand det er, hvordan det manifesterer seg og hvordan man skal bekjempe det.

Årsakene til dannelsen av intrakranial hypertensjon

Den menneskelige hjerne er plassert i kranialhulen, det vil si benkassen, hvis dimensjoner ikke endres hos en voksen. Inne i skallen er ikke bare hjernevevet, men også cerebrospinalvæske og blod. Sammen har alle disse strukturene et passende volum. Spinalvæske dannes i hulrommene i ventriklene, av væsken strømmer bort baner til andre deler av hjernen delvis absorbert inn i blodstrømmen, delvis flyter inn i det subarachnoide rom i ryggmargen. Volumet av blod inkluderer arteriell og venøs kanal. Med en økning i volumet av en av komponentene i kranialhulen, øker intrakranialt trykk også.

Oftest oppstår økningen i intrakranielt trykk fra brudd på sirkulasjon av cerebrospinalvæske (CSF). Dette er mulig med en økning i produksjonen, et brudd på utstrømningen, en forringelse i absorpsjonen. Sirkulasjonsforstyrrelser forårsaker dårlig arteriell strømning og stagnasjon i venøs område, noe som øker totalt volum av blod i kranialhulen og fører også til økt intrakranielt trykk. Noen ganger kan mengden hjernevev i kranialhulen øke på grunn av ødemet til selve nervcellene og det intercellulære rommet eller veksten av svulsten (svulsten). Som vi ser, kan utseendet på intrakranial hypertensjon skyldes en rekke årsaker. Generelt kan de vanligste årsakene til intrakranial hypertensjon være:

 • craniocerebral trauma (hjernerystelser, blåmerker, intrakranielle hematomer, fødselstrauma, og så videre);
 • akutte og kroniske sykdommer i cerebral sirkulasjon (slag, trombose av bindevevene i dura mater);
 • svulster i kranialhulen, inkludert metastaser av svulster av annen lokalisering;
 • inflammatoriske prosesser (encefalitt, meningitt, abscess);
 • medfødte misdannelser i tankene bygninger, fartøyer av skallen (-perforerte utløpskanalen cerebrospinalvæske, Arnold-Chiari anomali, og så videre);
 • forgiftning og metabolske forstyrrelser (alkohol, bly, karbonmonoksydforgiftning, proprietære metabolitter, for eksempel levercirrhose, hyponatremi, og så videre);
 • sykdommer i andre organer som fører til vanskeligheter med utstrømning av venøst ​​blod fra kranialhulen (hjertefeil, obstruktiv lungesykdom, neoplasmer i nakken og mediastinum og andre).

Dette er selvsagt langt fra alle mulige situasjoner som fører til utvikling av intrakranial hypertensjon. Separat vil jeg gjerne si om eksistensen av den såkalte godartede intrakraniale hypertensjonen, når økningen i intrakranielt trykk ser ut som om det ikke er noen grunn. I de fleste tilfeller har godartet intrakranial hypertensjon en gunstig prognose.

symptomer

Økt intrakranielt trykk fører til komprimering av nervecellene, noe som påvirker deres arbeid. Uansett årsak er syndromet av intrakranial hypertensjon manifestert:

 • som diffunderer en diffus hodepine. Hodepine er mer uttalt i andre halvdel av natten, og om morgenen (da utstrømningen av væske fra kranialhulen forverres om natten), er den stum i naturen, ledsaget av en følelse av trykk på øynene fra innsiden. Smerten øker med hoste, nysing, anstrengelse, fysisk anstrengelse, kan ledsages av støy i hodet og svimmelhet. Med en liten økning i intrakranielt trykk kan man bare føle seg en tunghet i hodet;
 • plutselig kvalme og oppkast. "Plutselig" betyr at verken kvalme eller oppkast er provosert av noen faktorer fra utsiden. Oftest oppstår oppkast ved hodepinehøyde, i løpet av sin topp. Selvfølgelig er slik kvalme og oppkast ikke i det hele tatt forbundet med å spise. Noen ganger oppstår oppkast på tom mage umiddelbart etter oppvåkning. I noen tilfeller er oppkastet veldig sterkt, fountain-lignende. Etter oppkast kan en person oppleve lettelse, og intensiteten av hodepine minker;
 • økt tretthet, rask utmattelse i både mental og fysisk anstrengelse. Alt dette kan ledsages av umotivert nervøsitet, følelsesmessig ustabilitet, irritabilitet og gråt;
 • meteosensitivity. Pasienter med intrakranial hypertensjon tolererer ikke endringer i atmosfæretrykk (spesielt reduksjonen, som skjer før regnvær). De fleste symptomene på intrakranial hypertensjon forsterkes ved disse tider;
 • forstyrrelser i arbeidet i det autonome nervesystemet. Dette manifesteres av økt svette, endringer i blodtrykk, hjertebanken;
 • nedsatt syn. Endringer utvikler seg gradvis, som i utgangspunktet er forbigående. Pasienter markerer utseendet av periodisk fuzziness, som om sløret syn, noen ganger blir bildet av objekter doblet. Eyeballs bevegelser er ofte smertefulle i alle retninger.

Varigheten av symptomene beskrevet ovenfor, deres variabilitet, tendensen til å redusere eller øke, bestemmes i stor grad av den underliggende årsaken til intrakranial hypertensjon. Økningen i fenomenene intrakranial hypertensjon er ledsaget av intensivering av alle tegn. Spesielt kan dette manifesteres:

 • vedvarende daglig morgenkrem på bakgrunn av alvorlig hodepine for en hel dag (og ikke bare om natten og om morgenen). Oppkast kan være ledsaget av vedvarende hikke, noe som er meget ufordelaktig symptom (kan indikere tilstedeværelse av en tumor i den bakre fossa og signalisere behovet for medisinsk øyeblikkelig hjelp);
 • veksten av undertrykkelse av mentale funksjoner (utseendet av inhibering, opp til et brudd på bevissthet av typen bedøvelse, søppel og til og med koma);
 • økt blodtrykk sammen med respiratorisk depresjon (senking) og redusert hjertefrekvens til mindre enn 60 slag per minutt;
 • fremveksten av generaliserte anfall.

Hvis slike symptomer oppstår, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp, da de alle representerer en umiddelbar trussel mot pasientens liv. De indikerer en økning i fenomenet cerebral ødem, hvor det kan bli krenket, noe som kan føre til døden.

Med den langsiktige eksistensen av fenomenene intrakranial hypertensjon, med gradvis prosessering av prosessen, blir visuelle forstyrrelser ikke episodiske, men permanente. En stor hjelp i diagnoseplanen er i slike tilfeller undersøkelsen av okulær fundus av en øyelege. På okulardagen avslører oftalmoskopi stillestående plater av optiske nerver (faktisk er det deres ødem), små hemorragier i deres sone er mulige. Hvis fenomenene intrakranial hypertensjon er ganske signifikant og eksisterer i lang tid, blir gradvis stillestående disks av optiske nerver erstattet av deres sekundære atrofi. Samtidig er synsstyrken forstyrret, og det er umulig å rette det ved hjelp av linser. Atrofi av de optiske nerver kan resultere i fullstendig blindhet.

Med den langvarige eksistensen av vedvarende intrakranial hypertensjon, brister det fra innsiden til dannelsen av jevne beinforandringer. Plattene på skallenes bein blir tynnere, baksiden av den tyrkiske salen faller sammen. På den indre overflaten av knektene i kranialhvelvet, synes gyrus i hjernen å bli påtrykt (dette er vanligvis beskrevet som en økning i fingerinntrykk). Alle disse tegnene er funnet under rutinemessig radiografi av skallen.

Neurologisk undersøkelse i nærvær av fenomenene økt intrakranielt trykk kan ikke avsløre noen brudd i det hele tatt. Til (og den forlengede eksistensen av prosessen) kan bli detektert av eksosen øyeeplet hånd, endring av reflekser, patologisk Babinski, svekkede kognitive funksjoner. Imidlertid er alle disse endringene ikke-spesifikke, det vil si, de kan ikke vitne for nærvær av intrakranial hypertensjon.

diagnostikk

Hvis det er mistanke om økt intrakranielt trykk, er det nødvendig med flere tilleggsundersøkelser, i tillegg til standardoppsamlingen av klager, anamnese og nevrologisk undersøkelse. Først og fremst blir pasienten sendt til økologen som vil undersøke fundus. Radiografi av beinene i skallen er også foreskrevet. Mer informative undersøkelsesmetoder er datatomografi og magnetisk resonansavbildning, siden de tillater oss å vurdere ikke bare skjelettstrukturen til skallen, men også selve hjernevevet. De er rettet mot å finne den umiddelbare årsaken til økt intrakranielt trykk.

Tidligere ble spinal punktering utført for direkte måling av intrakranielt trykk, og trykk ble målt ved bruk av et manometer. For tiden anses punktering med det eneste formål å måle intrakranielt trykk i diagnostisk plan, uopplagt.

behandling

Behandlingen av intrakranial hypertensjon kan bare utføres etter å ha oppdaget den umiddelbare årsaken til sykdommen. Dette skyldes det faktum at enkelte stoffer kan hjelpe pasienten av en grunn til økt intrakranielt trykk og kan være helt ubrukelig for en annen. Og dessuten er i de fleste tilfeller intrakranial hypertensjon bare en konsekvens av en annen sykdom.

Etter den nøyaktige diagnosen er først og fremst de engasjert i behandlingen av den underliggende sykdommen. For eksempel, i nærvær av en hjerne svulst eller intrakraniell hematom ty til kirurgisk behandling. Fjerning av tumoren eller med ekstravaserte blod (for hematom) fører vanligvis til å normalisere intrakranialt trykk uten medfølgende handling. Hvis årsaken til økt intrakranielt trykk var inflammatorisk sykdom (encefalitt, meningitt), blir den viktigste behandling massiv antibiotika terapi (inkludert administrering av antibakterielle midler i det subarachnoide rom til cerebrospinal væske ekstraksjon del. Mekanisk ekstraksjon CSF reduserer intrakranielt trykk ved punktering).

Symptomatisk betyr, reduserer intrakranielt trykk, er diuretika av forskjellige kjemiske grupper. Med dem startes behandling i tilfelle av godartet intrakranial hypertensjon. De vanligste er Furosemide (Lasix), Diacarb (Acetazolamid). Furosemid er å foretrekke for å bruke en kort kurs (Furosemide er foreskrevet i tillegg til kaliumpreparater), og Diacarb kan foreskrives av ulike ordninger som legen velger. Diakarb med godartet intrakranial hypertensjon er oftest utnevnt intermitterende kurs i 3-4 dager, etterfulgt av en pause på 1-2 dager. Det fjerner ikke bare overskytende væske fra kranialhulen, men reduserer også produksjonen av cerebrospinalvæske og reduserer dermed det intrakraniale trykket.

I tillegg til narkotikabehandling, tildeles pasienter et spesielt drikkeregime (ikke mer enn 1,5 liter per dag), noe som gjør det mulig å redusere mengden væske som kommer inn i hjernen. I noen grad er hjelp med intrakranial hypertensjon gitt av akupunktur og manuell terapi, samt et sett med spesielle øvelser (fysioterapi).

I noen tilfeller er det nødvendig å ty til kirurgiske behandlingsmetoder. Type og omfang av kirurgisk inngrep bestemmes individuelt. Den mest vanlige kirurgiske inngrep når intrakraniell hypertensjon er en bypass, dvs. etableringen av kunstig cerebrospinalvæske utløpskanalen. Således ved hjelp av en spesiell røret (shunt) som ved sin ene ende er nedsenket i cerebrospinalvæsken av hjernen plass, og den andre - til hulrommet i hjerte, mage, for store mengder av cerebrospinal væske er konstant utgang fra hjernekassen, for derved å normalisere intrakranielt trykk.

I tilfeller der det intrakranielle trykket øker raskt, er det en trussel mot pasientens liv, å ty til hastetiltak for å hjelpe. Viser intravenøse løsninger hyperosmolar (mannitol, 7,2% natriumklorid, 6% HES), nødsituasjon intubasjon og mekanisk ventilasjonsmodus til hyperventilering, administrering av medikament i en pasient som (ved bruk av barbiturater), å fjerne overskuddsvæske ved punktering (ventrikulopunktsii ). Hvis det er mulig, installasjon intraventrikulære kateteret etablere et kontrollert utløp av væske fra den kraniet. Den mest aggressive tiltaket er dekompresjons kraniotomi er tydde til kun i ekstreme tilfeller. Essensen av operasjonen i dette tilfellet er å skape en hodeskalle defekt på en eller begge sider av hjernen er ikke "hvilte" i skallebenet.

Dermed er intrakranial hypertensjon en patologisk tilstand som kan forekomme i en rekke hjernesykdommer og ikke bare. Det krever obligatorisk behandling. Ellers er en rekke utfall mulig (inkludert fullstendig blindhet og til og med død). Jo tidligere denne patologien er diagnostisert, jo bedre kan resultatene oppnås med mindre innsats. Forsink derfor ikke med et besøk til legen dersom det er mistanke om økt intrakranielt trykk.

Nevrovitenskapsmannen MM Shperling snakker om intrakranielt trykk:

Intrakranielt trykk: symptomer, behandling hos barn og voksne

Økt trykk inne i skallen er et farlig syndrom som fører til alvorlige konsekvenser. Navnet på dette syndromet er intrakranial hypertensjon (ICH). Denne termen er bokstavelig oversatt som en økt spenning eller økt trykk. Og trykket er jevnt fordelt gjennom kranen, og ikke konsentrert i en separat del av det, og derfor påvirker den hele hjernen negativt.

Årsaker til intrakranial hypertensjon

Dette syndromet har ikke alltid åpenbare årsaker til forekomst, derfor bør legen nøye undersøke pasienten for å forstå hva som forårsaket slike brudd og hvilke tiltak som skal treffes for å eliminere dem.

VCG på grunn av hematom i kranialhulen

Hypertensjon i hjernen kan oppstå på grunn av ulike årsaker. Det oppstår fra dannelsen i kraniet av en tumor eller hematom, for eksempel på grunn av hemorragisk slag. I dette tilfellet er hypertensjon ganske forståelig. Tumor eller hematom har sitt eget volum. Økende, den ene eller den andre begynner å sette press på det omkringliggende vevet, som i dette tilfellet er hjernevævet. Og siden handlingsstyrken er lik motvirkningsstyrken, og hjernen har ingen steder å gå, siden den er begrenset til kraniet, begynner den også å motstå det og derved forårsaker en økning i intrakranielt trykk.

Også hypertensjon oppstår som et resultat av hydrocephalus (hydrocephalus), sykdommer som encefalitt eller meningitt, med brudd på vann-elektrolyttbalanse, noe craniocerebralt traume. Generelt kan vi si at dette syndromet fremkommer som et resultat av de sykdommene som bidrar til utviklingen av cerebralt ødem.

VCG på grunn av presset av overskytende CSF på skallen

Noen ganger er det intrakranial hypertensjon hos et barn. Årsaken til dette kan være:

 1. Eventuelle fødselsskader.
 2. Ufordelt løpet av graviditeten eller fødsel i moren til babyen.
 3. Langvarig oksygen sult.
 4. Prematuritet.
 5. Intrauterin infeksjoner eller neuroinfections.

Hos voksne kan dette syndrom også forekomme med slike sykdommer som:

 • Kongestiv hjertesvikt.
 • Kroniske lungesykdommer (obstruktiv).
 • Problemer med utstrømning av blod gjennom jugular vener.
 • Perikardial effusjon.

Tegn på intrakranial hypertensjon

Det økte trykket i kraniet av hver person manifesterer seg på forskjellige måter, så tegnene på intrakranial hypertensjon er for varierte. Disse inkluderer:

 1. Kvalme og oppkast, som vanligvis forekommer om morgenen.
 2. Økt nervøsitet.
 3. Konstant blåmerker under øynene, med en normal livsstil og tilstrekkelig søvn. Hvis du trekker huden på en slik blåmerke, kan du se de utvidede karene.
 4. Hyppig hodepine og generelt tyngde i hodet. Smerter kan være et symptom på intrakraniell hypertensjon i tilfelle de vises om morgenen eller om natten. Dette er forståelig, siden når en person ligger, utvikler han en hjernevæske mer aktivt og absorberes mye langsommere. Væskenes overflod og forårsaker trykk i hodeskallens hulrom.
 5. Konstant tretthet, som fremkommer selv etter små belastninger, både mentalt og fysisk.
 6. Hyppige hopp av arterielt trykk, periodisk oppstår pre-memory-tilstander, svette og hjertebanken følte av pasienten.
 7. Økt følsomhet for værendringer. En slik person blir syk med redusert atmosfærisk trykk. Men dette fenomenet er ganske vanlig.
 8. Redusert libido.

Noen av disse tegnene indikerer allerede at pasienten kan ha et syndrom av intrakranial hypertensjon, mens andre kan observeres i andre sykdommer. Men hvis en person har merket minst noen av symptomene nevnt ovenfor, bør han konsultere en lege for en seriøs undersøkelse, til sykdommens komplikasjoner vises.

Godartet intrakranial hypertensjon

Det er en annen type intrakranial hypertensjon - det er godartet intrakranial hypertensjon. Det kan nesten ikke tilskrives en separat sykdom, det er snarere en midlertidig tilstand forårsaket av noen av de ugunstige faktorene, som kan forårsake en lignende reaksjon av kroppen. Tilstanden for godartet hypertensjon er reversibel og ikke så farlig som det patologiske syndromet for hypertensjon. I godartet form kan årsaken til høyt blodtrykk i kranen ikke være utviklingen av en neoplasma eller utseendet av et hematom. Det vil si at klemmen i hjernen ikke skyldes volumet som er forskjøvet av fremmedlegemet.

Hva kan forårsake denne tilstanden? Slike faktorer er kjent:

 • Graviditet.
 • Vitaminmangel.
 • Hyperparatyreoidisme.
 • Stopper noen medisiner.
 • Fedme.
 • Brudd på menstruasjonssyklusen,
 • Overdosering av vitamin A og mye mer.

Denne sykdommen er forbundet med et brudd på utstrømningen eller absorpsjonen av cerebrospinalvæske. I dette tilfellet er det en cerebrospinalvæske (cerebrospinalvæske eller cerebral væske som kalles cerebrospinalvæske).

Pasienter med godartet hypertensjon når de besøker en lege, klager over hodepine, som blir mer intense under bevegelser. Slike smerter kan til og med øke ved hoste eller nysing. Imidlertid ligger hovedforskjellen mellom godartet hypertensjon i det faktum at personen ikke har tegn på depresjon, i de fleste tilfeller krever ingen spesiell behandling og har ingen konsekvenser.

Godartet hypertensjon går som regel uavhengig. Hvis symptomene ikke går bort, for en rask gjenoppretting ordinerer legen vanligvis diuretika for å øke utstrømningen av væske fra vevet. I mer alvorlige tilfeller foreskrives hormonell behandling og til og med lumbal punktering.

Hvis en person lider av overvekt, og hypertensjon er en konsekvens av fedme, må en pasient være mer forsiktig med sin helse og begynne å bekjempe fedme. En sunn livsstil vil bidra til å bli kvitt benign hypertensjon og mange andre sykdommer.

Hva skal jeg gjøre med intrakranial hypertensjon?

Avhengig av hva årsakene til syndromet, bør det være slike metoder og metoder for å håndtere det. I alle fall bør kun spesialisten finne ut årsakene, og deretter ta noen tiltak. Pasienten bør ikke gjøre dette alene. I beste fall vil han ikke oppnå absolutt ingen resultater, i verste fall kan hans handlinger bare føre til komplikasjoner. Og uansett, mens han forsøker å lette sin lidelse på en eller annen måte, vil sykdommen forårsake uopprettelige konsekvenser, som selv legen ikke kan eliminere.

Hva er behandlingen for økt intrakranielt trykk? Hvis det er godartet hypertensjon, forutsetter nevrolog diuretika. Som regel er dette alene nok til å lindre pasientens tilstand. Denne tradisjonelle behandlingen er imidlertid ikke alltid akseptabel for pasienten og kan ikke alltid utføres. I arbeidstiden vil du ikke "sitte" på diuretika. Derfor, for å redusere intrakranielt trykk, kan du utføre spesielle øvelser.

Også veldig bra for intrakranial hypertensjon, en spesiell drikking, sparsommelig diett, manuell terapi, fysioterapi og akupunktur. I noen tilfeller trenger pasienten ikke engang å ta medisiner. Symptomene på sykdommen kan finne sted innen den første uken etter starten av behandlingen.

En noe forskjellig behandling brukes til craniocerebral hypertensjon, som har oppstått på grunnlag av noen andre sykdommer. Men før du behandler konsekvensene av disse sykdommene, må du eliminere årsaken. For eksempel, hvis en person utvikler en svulst som skaper trykk i kranen, må du først lagre pasienten fra denne svulsten og deretter bekjempe konsekvensene av utviklingen. Hvis det er meningitt, er det ikke noe poeng i å gjennomføre behandling med diuretika uten samtidig kamp mot inflammatorisk prosess.

Det er også mer alvorlige tilfeller. For eksempel kan en pasient ha en cerebral væskeblokkering. Dette forekommer noen ganger etter operasjon eller er en konsekvens av en medfødt misdannelse. I dette tilfellet blir pasienten implantert med shunts (spesielle rør) gjennom hvilke overskytende hjernevæske blir trukket tilbake.

Komplikasjoner av sykdommen

Hjernen er et veldig viktig organ. Hvis den er i komprimert tilstand, mister den bare sin evne til å fungere normalt. Hjernestoffet i seg selv kan samtidig atrofi, noe som innebærer en reduksjon i en persons intellektuelle evner, og deretter feil av nervøs regulering i indre organer.

Hvis pasienten på dette tidspunktet ikke søker hjelp, klemmer hjernen ofte fører til forskyvning og til og med kile inn i hullene i skallen, noe som raskt fører til en persons død. Hjernen, når den klemmes og forskyves, er i stand til å kile seg inn i de store occipital foramen eller inn i snittet av cerebellumnerven. Samtidig er viktige sentre i hjernestammen presset, og dette slutter i et dødelig utfall. For eksempel, død ved å stoppe pusten.

Den temporale lobkroken kan også være klemt. I dette tilfellet blir pasienten observert dilatert pupil på siden der kile oppstod, og det totale fraværet av hans reaksjon på lys. Når trykket øker, vil den andre eleven bli forstørret, et brudd på pusten vil oppstå, og en koma vil følge.

Når man legger seg inn i nesenes mørtel, observeres en døvet tilstand hos pasienten, også en sterk døsighet og gjespe, dype åndedrag, utføres ofte, innsnevring av elevene, som deretter kan utvides. Pasienten har en markert forstyrrelse i rytmen av pusten.

Også, høyt intrakranielt trykk fører til et raskt tap av syn, fordi denne sykdommen oppstår atrofi av optisk nerve.

funn

Noen tegn på intrakranial hypertensjon bør være årsaken til et øyeblikkelig besøk hos en nevrolog. Hvis du starter behandling, så lenge hjernen ikke har klart å bli skadet ved konstant trykk, vil personen helbrede helt og vil ikke lenger føle noen tegn på sykdommen. Videre, hvis årsaken er en svulst, er det bedre å lære om eksistensen så tidlig som mulig, til den er vokst til for stor størrelse og ikke forstyrrer hjernens normale funksjon.

Du bør også vite at noen andre sykdommer kan føre til økt intrakranielt trykk, slik at disse sykdommene må behandles til tiden. Slike sykdommer inkluderer aterosklerotisk kardiosklerose med arteriell hypertensjon, diabetes mellitus, fedme og lungesykdommer.

Tidlig behandling i klinikken vil bidra til å stoppe sykdommen i begynnelsen og vil ikke gi mulighet for videreutvikling.

Les Mer Om Fartøyene