Hvorfor får du blåmerker på hendene uten grunn?

Bruises på hendene uten grunn til kvinner, er det? Hvordan si... Kvinnelige hender løser mange daglige problemer. I løpet av dagen - ofte ubemerket for seg selv - får vertinne mange skader, som et resultat av "merkelige blåmerker" vises. Det er imidlertid også tilfeller når det er mange blåmerker, og det er ikke blåmerker. Mange kroniske og akutte sykdommer er ledsaget av hematomer på hendene og i andre deler av kroppen.

Interessante fakta om blåmerker

Legene studerte bruising på hendene uten grunn og de fant ut:

 1. 80% av blåmerker som oppstår i medisinsk praksis er traumatiske. Hvis en person ikke husker et slag eller et blåmerke, virker det for ham at blæren "manifesterte seg".
 2. Bruising på kroppen og på hendene uten grunn forekommer mye oftere hos kvinner enn hos menn.
 3. Oftere, ifølge statistikk, får folk med rødt hår blåmerker. Det andre stedet er okkupert av blondiner.
 4. Blæren av albinos er mest merkbar. Slike personer er født med et minimum av melaninpigment. Derfor er alle hudbeholdere sett gjennom huden veldig bra.
 5. Bruising på fingrene heler ikke raskere enn på beina uten årsak. Forklaringen på dette fenomenet er at i blodkroppene i underlivet er lavt blodtrykk, og derfor forekommer endringer i huden langsommere.
 6. Hematomer finnes ikke bare i områder med stor muskelmasse, men også på pannen, fingerputer og palmer.

"Ikke traumatiske" årsaker til blåmerker

Det er en rekke sykdommer i kroppen som manifesterer seg i form av blåmerker på hendene eller blåmerker på håndleddet.

beriberi

 • Mangel på vitamin C

Alle vet at dette vitaminet er spesielt viktig for menneskekroppen. Og mangelen kan provosere ulike sykdommer. Dessuten er vitamin nødvendig for bloddannelse, det regulerer også blodkoagulabilitet. Når det er mangel på C-vitamin, opptrer uforklarlige blåmerker. Ofte er mangelen på vitamin C manifestert i blødende tannkjøtt.

Derfor må du balansere kostholdet ditt, legge til nyttige produkter for det. Du kan også bruke spesielle legemidler som påvirker helsen positivt.

Det er lite kjent om dette vitaminet. Det er han som styrker blodkarene. For å sikre at du trenger mengden vitamin P, er det nok å drikke frisk grønn te, og inkluderer også frukt og grønnsaker i ditt daglige kosthold i ønsket mengde.

sykdom

 • Hemorragisk vaskulitt

En ganske alvorlig inflammatorisk sykdom som kan påvirke små kar av huden. Mer presist er de komplekse autoimmune feil. Som en konsekvens oppstår kapillære brudd, går blod raskt inn i det subkutane vevet. Følgelig vises blåmerker over hele kroppen og på hendene.

 • Mangelen på østrogener hos kvinner

Kvinner er spesielt interessert i spørsmålet - hvorfor har de blåmerker på hendene uten grunn? Ofte er årsaken de vanlige hormonelle sviktene, som med alderen blir karakteristisk for alle.

Hvis hormonet østrogen produseres i utilstrekkelige mengder, blir blodårene sprø og sprø. Derfor ser blæren ut på sine håndledd av seg selv, selv uten sterk ekstern påvirkning.

Derfor er det ikke overraskende om det kommer et blåmerke uten et slag på armen. - Med hormonelle feil kan en enkel fingeravtrykk være tilstrekkelig.

 • Åreknuter

Denne sykdommen oppstår hos eldre mennesker. Men gravide kvinner klager også. Samtidig blir fartøyene mindre elastiske enn de burde være. I dette tilfellet vises blåmerker ofte og går ikke veldig lenge. I tillegg er vener synlige under huden.

Alvorlige sykdommer

Leger skiller en stor gruppe forskjellige sykdommer som fremkaller blåmerker på armene i venene. Blant de vanligste er:

 1. Hemofili, trombocytopeni og pancytopeni forstyrrer blodkoagulabilitet. Disse er ervervet eller arvelige sykdommer.
 2. Blodkreft.
 3. Leverbeten.
 4. Hepatitt.
 5. Bakterielle sykdommer.
 6. Virussykdommer.
 7. Kroniske inflammatoriske prosesser i kroppen.
 8. Konsekvenser av vanlig inntak av ulike medisiner - analgetika, antiinflammatoriske legemidler, antidepressiva.

Så, hvis det er blåmerker på hender og føtter, er det alltid en grunn til det. Noen ganger er det et traumer, noen ganger en alvorlig sykdom eller en enkel vitaminmangel.

Hjem oppskrift. Memo

Behandling av blåmerker

Behandling avhenger av hvordan skadene ble mottatt.

 1. Hematom, som følge av skade, kan lett fjernes ved hjelp av spesielle salver og geleer - lioton, traumel C og heparin salve. De må påføres det skadede området flere ganger om dagen og gjentas til fullstendig helbredelse.
 2. Med mangel på østrogener, anbefaler leger en kompleks av hormonelle stoffer. Avtalen er foreskrevet av en endokrinolog eller gynekolog.
 3. Hvis du mangler nødvendige vitaminer, må du nøye behandle og stoffet Ascorutin. Du bør også endre kostholdet ditt, holde deg til den rette livsstilen, bruke mer tid utendørs og mer.
 4. Med åreknuter, kan du ikke gjøre uten en phlebologist. Han vil diagnostisere og foreskrive behandling. I de fleste tilfeller inneholder legenes anbefalinger anbefalinger for bruk av behagelig kompresjonslinne, behandling med venotoniske legemidler, samt fysisk terapi. Alle anbefalinger er strengt individuelle.
 5. Hepatitt må herdes raskt, for ikke å gå til kronisk stadium.
 6. I nærvær av alvorlige sykdommer, inkludert kreft, bør man bare gjelde for smalspecifiserte spesialister.

Vår video. Mask fra blåmerker under øynene

Og viktigst - alltid være oppmerksom på helsen din. Og hvis på bena eller på hendene var det blåmerker uten grunn, er det nødvendig å forstå raskt. Vær sunn, vær forsiktig!

Hvorfor er blåmerker og blåmerker på hendene uten grunn

For å finne ut hvorfor det er blåmerker på hendene uten grunn, må du gjennomgå en medisinsk undersøkelse. Mange mennesker hadde en situasjon der de fant et lite hematom på kroppen, selv om de ikke fikk noen skader.

årsaker til

Bruising og blåmerker forekommer ofte på huden til en person på grunn av oppnådd ekstern mekanisk skade (påvirkning). Leger hevder at mer enn 80% av blåmerker på huden vår er traumatiske. Det skjer ofte at en person ikke engang husker om traumer og mener at blæren dukket opp av seg selv. Hvis det er blåmerke på armen, så er dette normalt, dette skjer for alle. Det er verdt å begynne å bekymre deg når slike skader oppstår ofte eller uten tilsynelatende grunn. Slike symptomer er et tegn på signifikante uregelmessigheter i kroppens funksjon.

Hvis en person ikke fikk noen skader, kan blåmerker oppstå av flere grunner:

 1. Hemorragisk vaskulitt er en sykdom som forårsaker betennelse i blodårene under huden. Årsaken til denne sykdommen kan være funksjonsfeil i immunsystemet. Som et resultat av utviklingen av denne sykdommen begynner subkutane kapillærene å sprekke i en person. Blod fra karene kommer inn i det subkutane vevet, noe som forårsaker blåmerker på armene og bena.
 2. Mangel på vitamin C. Dette vitaminet er nødvendig for det normale løpet av mange prosesser i kroppen, inkludert blodsirkulasjon. Han er ansvarlig for permeabiliteten av blodkar og blodpropp. Lav konsentrasjon av vitamin C i blodet fører til hyppig forekomst av kapillære blødninger og til utseendet på blåmerker. Det første tegn på en akutt mangel på askorbinsyre er blødende tannkjøtt.
 3. Mangel på vitamin P. Med sin mangel, mister huden sin styrke, veggene i blodkarene blir mer skjøre. Denne kombinasjonen av patologier fører også til manifestasjoner i form av blåmerker og blåmerker.
 4. Mangel på østrogen. Noen ganger kan plutselig blåmerker hos kvinner skyldes hormonell svikt. Mangel på dette hormonet gjør blodårene sprø og sprø. Derfor kan blåmerker vises selv med en liten ekstern effekt. Med hormonell svikt kan det forekomme blåmerking, selv med en enkel finger som presser på huden.
 5. Åreknuter. Det er typisk for eldre, så vel som for gravide kvinner. Under huden begynner årene å bli tydelig synlige, fartøyene mister sin elastisitet. Fuglene virker ganske ofte og forsvinner ikke lenge.

Bruising på bena eller hender uten årsak oppstår ikke. Hvis en person spiser normalt, ikke får noen skader, men blåmerke er der fortsatt av seg selv, kan forekomsten forklares med utvikling av mer alvorlige sykdommer. Slike sykdommer innbefatter hemofili, ondartede sykdommer i blod, lever cirrhose, forskjellige infeksjonssykdommer, noen former av hepatitt, kronisk inflammatoriske prosesser eller ved bruk av ulike medikamenter som påvirker blodsirkulasjonen prosess (analgetika, antidepressiva, antiastmatiske midler, etc.).

Årsaken til blåmerker på kroppen, inkludert hendene, kan bli ikke bare sykdommen, men også stor oppgave, tar visse medisiner, en rekke forstyrrelser i hormonproduksjon. Hematom kan vises selv etter at vanlige blodprøver er tatt fra finger eller blodåre.

Ofte, med de årsakssynlige utseendet til blåmerker, møter eldre mennesker.

Dette skyldes det faktum at våre blodårer med alderen blir mindre elastiske.

For å bekjempe slike ubehagelige manifestasjoner på hendene og på kroppen som helhet må vi først fastslå årsaken til forekomsten deres. Det er nødvendig å forstå at blåmerker og blåmerker bare er symptomer, det er nødvendig å behandle ikke dem, men den opprinnelige sykdommen, som de oppsto for.

Metoder for behandling

Nøyaktig å si, hvorfor på forskjellige hender vises flere blåmerker, bare leger etter at flere spesielle analyser utføres. Hjemme kan du bare bidra til å eliminere symptomer.

I tilfelle feil i produksjon av østrogen, kan en endokrinolog eller gynekolog foreskrive bruken av et kompleks av hormonpreparater. Hvis årsaken til utseende av hematomer er åreknuter, så vil behandlingen ikke uten å konsultere en phlebologist. Han vil bestemme den nøyaktige diagnosen og foreskrive et behandlingsforløp. I de fleste tilfeller vil behandlingsforløpet omfatte bruk av venotoniske legemidler, samt øvelser i terapeutisk gymnastikk.

Hvis det er mangel på vitaminer i kroppen, bør du endre dietten.

Det er nødvendig å inkludere mat som er rik på vitaminer C og P. Vanlig inntak av vitaminkomplekser kan også forbedre helsen til huden.

I tilfelle når hepatitt er ansvarlig for utseendet på blåmerker, er det nødvendig å behandle denne sykdommen så snart som mulig, siden blåmerker ikke er det verste av symptomene på denne sykdommen. Hvis du nøl med behandling, kan hepatitt gå inn i kronisk form.

Hvordan kan folk rettsmidler

I folkemedisin er det et stort antall måter å eliminere blåmerker.

Kontusjoner eller blåmerker kan vellykkes fjernes fra huden hvis du legger til en tampong fuktet med infusjoner av en kamille på det skadede området.

Du kan feste et kålblad dampet i varmt vann til blåmerke. En slik komprimering bør festes på kroppen med bandasje og ikke fjerne den i 2-3 timer. En komprimering fra Comfrey-bladet kan hjelpe. Det må påføres blæren for hele natten. På samme måte er det verdt å bruke kutte aloe-blader.

Bruising passerer hvis de periodisk smøres med en blanding av vegetabilske oljer. Et godt resultat i dette tilfellet viser en salve basert på utdrag av calendula.

Hvis utseendet på blåmerker skyldes skade, vil følgende metode hjelpe. For det første bør en komprimering med is eller kaldt vann påføres det berørte området av huden. Det anbefales ikke å holde det lenger enn 10-15 minutter, da dette kan forårsake frostskader eller skade på hudkapillærene. Hvis blæren ikke går over 3 dager, kan du begynne å behandle med varme kompresser, de fremmer resorpsjon ved blåmerker. Noen ganger er det nødvendig å ty til fysioterapi. Dette krever bruk av forskjellige salver og geler for å gni inn i huden.

I sammensetningen av et slikt middel må det nødvendigvis innbefatte en skråkropp eller hirudin.

2 av disse farmakologiske komponentene bidrar til resorpsjon og fjerning av betennelse. Slike salver skal gni i huden 3-4 ganger om dagen. Høy effektivitet er vist av Heparin salve og Lyoton 1000. For å forhindre ny blåmerking, kan disse rettsmidler brukes på sunn hud for forebygging.

Det er verdt å forstå, hvis en person på hendene eller andre deler av kroppen har blåmerker uten grunn, men du må umiddelbart konsultere en lege. Selvmedisinering kan bare skjule symptomene på å utvikle farlig sykdom som vil komplisere diagnosen. Ikke utsett turen til en spesialist, siden det er sannsynlig at antall blåmerker vil vokse raskt, noe som gir mye ulempe.

Årsakene til blåmerker på hendene

Utseendet til blåmerker og blåmerker på overflaten av hendene oppstår oftest på grunn av skader på huden. Men når slike symptomer ikke virker uten tilsynelatende grunn, er det verdt å bekymre seg for det. Siden de i de fleste tilfeller indikerer utviklingen av alvorlige patologiske prosesser i kroppen. Og hvorfor blåmerker vises på hendene, vi vil nå prøve å forstå.

Årsakene til blåmerker på hendene

Hvis du ikke får noen skader, kan blåmerker vises av følgende grunner:

 1. Hemorragisk vaskulitt. For dette er sykdommen preget av utviklingen av den inflammatoriske prosessen, som påvirker de små karene som er under huden. Oftest er årsaken til dens utvikling autoimmune mekanismer og ulike forstyrrelser i kroppen. Når en gitt patologi bryter kapillærene, som et resultat av hvilken blod trenger inn i det subkutane vevet, som manifesterer seg i form av blåmerker på hendene eller andre deler av kroppen.
 2. Vitamin C mangel i kroppen. Dette vitaminet deltar i mange prosesser, inkludert i prosessen med sirkulasjon. Det er han som er ansvarlig for permeabiliteten av kapillærene og den normale koaguleringen av blod. Når kroppen opplever en mangel i dette vitaminet, så er det ofte i blødninger som følge av hvilke blåmerker oppstår. Det første symptomet på vitamin C mangel er blødningen av tannkjøttet, så utseendet på blåmerker på kroppen.
 3. Mangel på vitamin R. Dette vitaminet bidrar til å styrke huden og veggene i blodårene. Det er derfor, med sin mangel, som i tilfelle av vitamin C-mangel, ubehagelige symptomer kan oppstå i form av blåmerker.

Løsningen av de to siste grunnene er veldig enkel. Du trenger bare å inkludere i diettmat med høyt innhold av disse vitaminene. Det er også ønskelig å regelmessig ta vitaminkomplekser som kontinuerlig opprettholder det optimale nivået av vitaminer og mineraler i kroppen.

På hvilke patologier kan det være blåmerker på hendene?

Et blåmerke på armen uten grunn kan ikke vises. Hvis du ikke fikk noen skader, er det sannsynlig at begynnelsen av dette symptomet er relatert til utviklingen av sykdommer. For eksempel:

 • brudd på blodkoagulabilitet (kan både være arvelig og tilegnet karakter);
 • ondartede blodsykdommer;
 • levercirrhose;
 • ulike typer smittsomme sykdommer;
 • inflammatoriske prosesser i kroppen, som har fått en kronisk karakter;
 • tar ulike legemidler som påvirker blodsirkulasjonen (her kan du inkludere analgetika, antidepressiva, anti-astmatiske stoffer og mange andre).

Husk at utseendet på blåmerker på kroppen, spesielt på hendene, kan provosere kraftbelastninger, ta visse medisiner, samt hormonelle feil. I tillegg kan et blåmerke på armen oppstå etter vanlig blodprøve fra en vene eller en finger.

Ofte, med utseendet på blåmerker på kroppen, kolliderer eldre mennesker. Dette skyldes aldersendringer i kroppen, noe som fører til ømhet og skjøthet i blodårene.

Hvordan håndtere blåmerker på hendene hjemme?

Hvis utseendet på blåmerker på hendene skyldes utviklingen av noen form for sykdom, må du bekjempe dem ved hjelp av spesielle medisiner som vil påvirke årsaken til utseendet. Hjemme kan du ta ulike tiltak som vil bidra til å eliminere disse symptomene.

Hvis vi snakker om tradisjonell medisin, så er det mange måter å kvitte seg med blåmerker og blåmerker. De mest populære av dem er:

 • Påføringen av en bomullspinne på skadeområdet, som er for-fuktet i en sterk infusjon av kjemikerens kamille;
 • setter på blæren av et kålblad dampet i bratt kokende vann (det er festet med bandasje og går med det i flere timer);
 • Påføring av komprimering til den skadede overflaten av komprimeringen for natten fra tørkede blader av comfrey;
 • behandling av blåmerke med en blanding av vegetabilske oljer;
 • Behandling av den skadede overflaten med salve, som inneholder marigold ekstrakt;
 • Påføring av et kutt aloe blad til blæren.

Hvis utseendet på blåmerker på hendene er forbundet med skade, kan du bruke følgende metoder. Først og fremst bør en kald komprimering påføres det skadede området. Ikke hold den i mer enn 15 minutter, da dette kan føre til vaskulær skade og frost.

Hvis blæren ikke går bort innen to dager, kan du begynne behandling med varme kompresser som har en løsnings effekt, eller du kan ty til fysioterapi. Til dette formål benyttes forskjellige geler og salver av aktuell bruk, hvor bodypox og hirudin er funnet.

Disse komponentene har lokal oppløsning og anti-inflammatorisk effekt. De bør brukes flere ganger om dagen (for mer informasjon om søknaden deres, se annotasjonen). I kampen mot blåmerker, er salver som lyoton 1000 og heparin salve også godt anbefalt.

Husk at effektiv behandling av blåmerker på hendene kun kan oppnås gjennom en kompleks effekt på det berørte området. Hvis du ikke selvstendig kan bestemme årsaken til denne sykdommen og eliminere den, så søk alltid hjelp fra en spesialist.

Kanskje du har alvorlige sykdommer som krever komplisert og lang behandling. Å utsette medisinske tiltak på da er det ikke nødvendig, da forekomsten av blåmerker på armer eller hånden vil oppstå eller skje oftere, vil det gi deg mye ubehag i hverdagen. Vær oppmerksom på helsen din!

Blæren på håndflaten uten grunn

Bruises er hva alle har hatt med seg gjennom hele livet. De kan vises selv i de mest uoffensielle situasjonene og på alle deler av kroppen. Selv den fremvoksende blåmerke på håndflaten kan gi mange problemer med eieren.

Årsaken til blåmerker på håndflaten er skaden på små blodkar etter fall eller slag. Som et resultat blusser blodet inn i det subkutane vevet det skadede området i blått eller svart.

De fleste blåmerker går bort alene på få dager. Hvis du velger riktig behandling, kan prosessen akselereres. Men hvis du ser en sterk hevelse i håndflaten din etter å ha sett et blåmerke, og føler veldig alvorlig smerte, må du se en lege. Mest sannsynlig kan det være en mer alvorlig grunn enn en vanlig blåmerke.

I tillegg til blåser, kan et blåmerke på håndflaten vises i følgende tilfeller:

1. Som følge av bruk av medisinske preparater. Selv aspirin kan forårsake blåmerke;

2. Infeksjoner som øker konsentrasjonen av toksiner i blodet og vevet;

3. Hemorragisk utslett kan provosere blåmerker;

4. Hvis offeret lider av levercirrhose

5. i tilfelle kreft;

6. Hvis en person er konstant underernæret eller underernæret;

7. I tilfelle mangel i kroppen av forskjellige syrer og vitaminer.

Behandling av blåmerker på håndflaten:

1. Hvis blæren dukker opp i en av de ovennevnte årsaker, er det nødvendig å utføre kompleks behandling, som er rettet mot å gjennomføre tiltak for å forhindre subkutan blødning og å ekskludere årsaken til utseendet deres;

2. Hvis det oppstår hudskader som følge av en blåmerke av håndflaten, bortsett fra utseendet av blåmerker, for å utelukke smitteutseende, er det nødvendig å desinfisere skadestedet;

3. Påfør isen på den skadede håndflaten eller annet kaldt objekt;

4. Forsøk ikke å gjøre store belastninger på den skadede håndflaten.

Kontakt legen din dersom du opplever følgende symptomer:

- blæren går ikke innen en måned;

- ødem økt og smerteforsterket;

- hudinfeksjonen begynte å spre seg.

Hvorfor har jeg blåmerker på hendene uten grunn?

Vanligvis er blåmerker et resultat av skader og blåmerker: små fartøy brister, subkutan blødning oppstår. Dette er ikke i det hele tatt farlig og går vanligvis av seg selv. Men noen ganger ser de ut uten noen mekanisk effekt. Hvorfor vises blåmerker på armer eller ben uten grunn? La oss finne ut det.

Dette symptomet indikerer oftest forekomsten av abnormiteter i funksjonen av kroppens systemer, noe som fører til sprengning av blodårer og blåmerker. Det er typisk for følgende tilstander :.

 1. Hemorragisk vaskulitt, som kan føre til blåmerker uten tilsynelatende årsak. Det er inflammatorisk og manifesterer seg i skade på blodårene. Veggene deres blir sprø, sprekker, noe som resulterer i blåmerker.
 2. Beriberi. En av de vanligste grunnene til at det er blåmerker på hendene, er en utilstrekkelig mengde av vitamin C, som er ansvarlig for blodpropp og styrer permeabiliteten av kapillærer. Med sin mangel er det et brudd på fartøyene, små blåmerker vises. Også årsaken til dette symptomet er mangelen på vitamin P.
 3. Til utseende av blåmerker fører også til arvelige forstyrrelser assosiert med dårlig blodkoagulerbarhet, for eksempel pankytopeni, hemofili, levercirrhose og virusinfeksjoner av smittsom natur.

I alle fall, hvis du merker at det er blåmerker på hendene, og du er sikker på at det ikke var noen skade eller blåmerke - besøk legen. En omfattende undersøkelse vil bidra til å identifisere brudd og korrigere dem i tide, og forhindre komplikasjoner.

Hvis du har en blåmerke på hendene, kan du bruke de påviste oppskrifter av tradisjonell medisin for å øke resorpsjonen.

 • Fukt bomullsputen i avkok av kamille (1 spiseskje brygge for et glass kokende vann og insister 30-40 minutter), bruk på blåmerke i 10 minutter. Gjenta prosedyren 3 ganger om dagen til blæren er borte.
 • Smør blæren eller blåst på frisk aloe juice, gjenta prosedyren 2-3 ganger om dagen.
 • Soak kålblad i kokende vann og fest det til skadestedet, fest godt med et bandasje.

Alle disse tipsene vil hjelpe deg med å kvitte seg med de nye blåmerkerne på hendene, men husk å bli kvitt konsekvensene, først og fremst må du fjerne årsaken til utseendet.

Hvorfor blåser vises på hendene

Hematom på huden etter et slag eller fall er ganske vanlig. Alle vet hva du skal behandle en slik blåmerke og hvilke skritt du skal ta for å gjenopprette huden så snart som mulig. Men hvis blæren begynte å vises på kroppen uten tilsynelatende grunn, er dette årsaken til alarm. Tross alt kan dette fenomenet være en konsekvens av en rekke sykdommer - fra banal avitaminose og slutter med alvorlige patologier i det hematopoietiske systemet. Med spørsmål, hvorfor blåmerker vises på hendene og hvordan å rengjøre blæren vil forsøke å forstå videre.

Traumatisme som årsak til hematomdannelse

Et alvorlig slag eller annen grov eksponering for huden forårsaker uregelmessig dannelse av et blåmerke. Jo mer følsomme huden, jo mer "vakker" og mer vil være blåmerke. Så det er ikke overraskende at det er barn, kvinner og eldre som er utsatt for blåmerker i stedet for blåmerker.

Kjedelig smerte i slagområdet, liten hevelse og misfarging av huden - de mest pålitelige tegn på dannelse av et hematom. Vanligvis er det ikke behov for sykehusinnleggelse ved lysskader. Farer er blåmerker som ikke passerer seg selv. Hvis en persons feber stiger, er stedet for en blåmerke varmere, og en krusning i dette området føltes - det ville være overflødig å kontakte en traumatolog. Det er mulighet for suppuration av det skadede området, og videre behandling bør velges av en spesialist.

Til traumatiske hematomer er det nødvendig å bære blåmerker etter droppere og injeksjoner. Vanligvis skjer skade på blodkar under slike manipulasjoner på grunn av manglende erfaring med medisinske arbeidere. Pass liknende hematomer uavhengig. Årsaken til bekymringen er dannelsen av ødem på stedet for hudskader og utviklingen av betennelse.

Operativ inngrep er en annen traumatisk årsak til blåmerker på hendene. Dette skyldes det faktum at små blodkar er i ferd med å sutere såret, er skadet. Denne typen hematom krever ikke ytterligere behandling. Og bare standardbehandling av suturene for sårheling og resorpsjon av blåmerker er tilstrekkelig. Om nødvendig er det verdt å diskutere med legen om bruk av ekstra antikoagulantia for å fjerne blæren.

Årsakene til blåmerker i hendene på ikke-traumatisk karakter

En morgen, da han så hånden hans i blåmerker, begynte folk å huske frantically hvor de klarte å slå eller hva som kunne ha forårsaket at hudfargen endret seg. Men det er ikke nødvendig å bli skadet, slik at hematomene vises på huden. Å provosere utseendet på blåmerker i en tilstand av ulike faktorer. De mest populære av dem er:

 1. Hemorragisk vaskulitt er en inflammatorisk sykdom av autoimmun natur som påvirker små blodkar. Over tid fører inflammatoriske prosesser til brudd på kapillærene og subkutane blødninger.
 2. Mangel på vitaminer i gruppe C og P. Mangel på disse komponentene fører til forverring av permeabilitet av små fartøyer og brudd på blodkoagulasjon. Vanligvis er det første tegn på vitaminmangel blødende tannkjøtt. Allerede i neste stadium manifesterer seg sykdommen ved utseende av blåmerker på overkroppene.
 3. Sykdommer i hematopoietisk system som bryter mot mekanismen for blodpropp (for eksempel hemofili).
 4. Blodkreft (leukemi eller lymfom).
 5. Leverbeten.
 6. Inflammatoriske sykdommer i ulike organer og systemer som har en kronisk kurs uten tilstrekkelig behandling.
 7. Ukontrollert bruk av medisiner i lang tid. Ofte kan et blåmerke på armen uten skade oppstå med misbruk av antidepressiva og smertestillende midler. Den samme bivirkningen er verdt å vente på når du bruker medisiner for å behandle bronkial astma.
 8. Hormonale feil.
 9. Overdreven fysisk aktivitet.
 10. HIV. Ved sykdommer av immunfeil oppstår blåmerker på hendene og forsvinner spontant.

Som det fremgår av det foregående, kan blåmerker på hendene være en manifestasjon av alvorlige sykdommer. Den nøyaktige diagnosen er mulig bare etter en fullstendig undersøkelse av pasienten. Og hvis en person er usikker på hva en blåmerke kan forårsake et hematom, så ikke nøl med å besøke en lege. Dette er situasjonen der hastverk kan redde liv. Og dette er på ingen måte en overdrivelse!

Hva å gjøre umiddelbart etter utseendet

Det er flere måter å hindre en blåmerke på og spredning, de påføres umiddelbart etter at en person er skadet. Det anbefales å koble til skadestedet, innpakket i vev i 20 minutter med en pause på 10. Du kan gjenta det flere ganger hvis du overskrider tillatt eksponeringstid, det er stor sannsynlighet for å få frostbit.

Noen dager senere blir det brukt en varm kompress, helst vodka eller alkohol, fortynnet i halvparten. Gjør det bedre før du går til sengs, og om dagen, gjelder det skadede området tørrvarme. Det vil øke blodstrømmen og hematom vil løse på kortest mulig tid. I tillegg tilføres lokalt anvendt heparinsalve, gel "Lyoton 1000", med betennelse fra legen til behandling av antibakterielle legemidler. Etter å ha konsultert en spesialist, vil folkemedisiner bidra til å takle blåmerker, de er ofte et komplement, men ikke den viktigste måten å løse problemet på.

Hvordan bli kvitt et blåmerke på hånden din folkeslag

Hvis en person er sikker på at hematomet på armen er en konsekvens av et blåmerke, så vær ikke bekymret. Enkle råd vil bidra til å forhindre suppuration og akselerere helbredelsen av huden.

Hvordan fjerne hematom etter et hjerneslag hjemme:

 1. Noen dager etter blusens utseende kan du lage varme kremer og komprimerer med infusjon av kamille eller kalendula. Effekten av varme vil bidra til å gjenopprette skadet hud. Den samme handlingen har et velkjent jodnett.
 2. Gadgets med eple cider eddik kan gjøres opptil 5 ganger om dagen. For å gjøre dette, fukt bomullspinnen med naturlig eplecidereddik og legg på blåmerke i 5-10 minutter.
 3. Kålblad kan fjerne puffiness og fremme resorpsjon av hematom. Du trenger bare å fikse det med et bandasje i stedet for skade og la det gå en stund.
 4. Det er ikke overflødig å smøre 3-5 ganger om dagen stedet for blåmerke med aloe juice. Ideelt sett, bruk arkene som holdes i kjøleskapet, men gitt at du ikke vil vente, for å fjerne blæren. Så, et nyskåret ark er også egnet.

Hovedårsaken til utseendet på noen blåmerker på armen eller annen del av kroppen er skaden på kapillærene. Hvis en person ikke av en eller annen grunn ikke helt kan utelukke muligheten for skade (ekstremsport, arbeid), så er det nødvendig å ta vare på elastisitet og styrke av blodkar. For å gjøre dette må du inkludere i diettmatene dine rik på vitamin C, P og B. Takket være riktig ernæring, vil sannsynligheten for blåmerking reduseres betydelig.

Hvorfor kan det være en blåmerke uten grunn på armen og hvordan å behandle den

Et blåmerke er en liten vaskulær blødning som vises under en skade, når en effekt utøves på de subkutane kapillærene. Skader eller skader blir blå. Etter en stund på stedet der blæren ble dannet, endres hudfargen og blir mer rød. Blæren er forskjellig i størrelse og kan skade.

Til utseendet på et hematom i hendene på kvinner og barn er mer tilbøyelige, siden de har veldig øm og sensitiv hud, i motsetning til menn. Derfor akkumulerer noen påvirkning på hendene under huden blod, som danner hematom.

Imidlertid er det tilfeller når det kommer en blåmerke på armen uten grunn. La oss se på disse sakene.

Et blåmerke kan danne:

 • når du spiller sport
 • når du tar aspirin til fortynnet blod;
 • blåmerker forsvinner da, de vises med HIV-infeksjon;
 • hos kreftpasienter;
 • når kroppen mangler vitaminer C, P og kalsium;
 • etter overført infeksjon;
 • hos eldre;
 • med hormonell svikt;
 • når blodproppene svekkes.

Hvordan vite hvorfor en person har hematomer

For å finne årsaken til blåmerker, er det første å gjøre et koagulogram.

Vi vil finne ut om et blåmerke fortsatt kan vises uten et slag. Kapillærer fra skade beskytter bindevevet, men hvis kroppen har de ovennevnte grunnene, blir den svak og beskytter ikke lenger kapillærene.

Når blåmerker vises på armen, og det var ingen blåmerker, indikerer dette at kroppen har alvorlige problemer. En liten blåmerke på armen vises med åreknuter. Klandre for alle skrøbelige kar og et brudd på blodstivhet.

Når du tar antiinflammatoriske legemidler, analgetika og astma medisiner, kan blåmerker også vises. For å unngå blåmerker, anbefales det å begrense fysisk aktivitet og unngå overkjøling.

Blant de ovennevnte situasjonene kan ulike sykdommer også føre til at et hematom på armen blir utseende. Slike sykdommer inkluderer:

 • purpura;
 • revmatoid artritt;
 • leukemi;
 • hemorragisk vaskulitt - nederlaget til små kar i huden;
 • diabetes mellitus.

Hvorfor kan det være et blåmerke uten grunn på armen, vi har allerede funnet ut, men hvordan kan vi behandle det?

Hva å gjøre i denne situasjonen

For å forhindre utseendet på blåmerker, er det nødvendig:

 • bruk matvarer som inneholder vitamin C, for å styrke veggene i blodårene;
 • trenger fortsatt å spise mat som inneholder vitamin K, som påvirker blodets koagulerbarhet;
 • Følg hormonene, hvis du ikke har nok østrogen, gå gjennom hormonbehandling.

Bruise som oppstår på grunn av en slags sykdom vil passere med tiden, hvis du eliminerer årsaken til forekomsten deres, det vil si selve sykdommen.

Massasje hjelper veldig bra, det forbedrer blodsirkulasjonen og lindrer smerte. Hematomer finnes på fingrene, hendene og på håndflaten.

Er det mulig å trekke hematom tilbake hjemme

Hvis blæren på armen er en konsekvens av sykdommen, kan du bli kvitt den medisinsk. Men du kan ty til hjelp av tradisjonell medisin. De mest populære folkemetoder for behandling:

 • På brudens område bør en bomullspinne fuktet i kamilleinfusjon brukes;
 • om natten på blusen er det nødvendig å påføre en komprimering fra tørkede blader av komfreyen;
 • å behandle en blåmerke salve fra calendula;
 • Påfør en aloe leaf til blæren.
 • Å lage et jodgitter er en gammel, men bevist metode;
 • På den andre eller tredje dagen av blærens utseende, bruk en varm kompressor;
 • lage lotioner fra eple cider eddik;
 • hjelper raskt å kvitte seg med blåmerke potetstivelse, som blandes med vann og påføres et blåmerke;
 • Lag en tinktur av persille og vodka (50 gram persille per 250 gram vodka). Våt et bandasje i det og bandage det med hematom
 • blader av kål og plantain hjelper mye fra puffiness;
 • Du kan smøre blæren med fersk juice fra malurt.

Når blåmerker ofte forekommer uten grunn, kan dette tyde på en fremgangende farlig sykdom - en blodkreft. Hvis du ser en blåmerke på kroppen din, må du umiddelbart kontakte en spesialist og finne ut årsaken.

Hvis det oppdages en farlig sykdom, vil det være nødvendig med narkotikabehandling, og det er usannsynlig at komprimerer og lotioner vil hjelpe deg i dette tilfellet. Det er bedre å forebygge sykdom enn å kurere, så ta vare på blodårene dine. Lytt til dette rådet, det kan skade kroppen din.

Det er umulig å ignorere det utilsiktede utseendet på blåmerker. De danner bare ikke. Hvis det ikke var slag og skade, og en blåmerke er fortsatt på hånden, så er dette et symptom på en farlig sykdom, som kun kan bestemmes ved å kontakte sykehuset. I dette tilfellet kan selvmedisinering gi komplikasjoner og forårsake alvorlig helsefare.

Utseendet til blåmerker i hendene på kvinner uten tilsynelatende grunn og hvordan man skal håndtere dem

Bruises i kvinners hender kan signalere tilstedeværelsen i deres kropp av hormonelle lidelser eller patologier. For å finne ut årsaken til disse blåmerkene, bør du konsultere en lege og ta en fysisk undersøkelse.

Hva skjer når et blåmerke vises?

Et blåmerke (eller et hematom) er en intradermal blødning, som oppstår på grunn av brudd på integriteten til kapillærene.

Det er 2 typer hematomer:

 1. Blødning i huden.
 2. Blødning i det subkutane fettet.

Utløsningen av blod i huden (dermis) er sjelden, siden det er færre kapillærer i dette laget enn i det subkutane fettet. En annen grunn som reduserer sannsynligheten for en slik blødning er den høye tettheten av bindefibrene i dermisene: de er svært nærliggende til hverandre, og dette tillater ikke det frigjorte blod å spyle over vevet.

Under dermis er "celle" fettvev, som er delt med septa fra bindevev. Arbeidet i dette laget består i opphopning og innhold av kroppens "fettlager", som i en nødssituasjon kan gi kroppen vann og energi. For å utføre denne funksjonen i fettvev er det et stort antall blodårer, hvor bruddet blir årsak til hematom. Siden stoffet har en myk struktur, kan hulrom lett formes i den, hvor det frigjorte blodet strømmer.

En viktig rolle i marinemekanismen spilles av selve blodkarets struktur. Ofte, fra skaden, lider kapillærene - kroppens minste kar, hvor veggene er bare ett lag, dannet av endotelceller og bindevevfibre. Kapillærene kan inneholde og bære blod i en normal tilstand, men de kolliderer med et slag.

Som et resultat vises blåmerker

Sårbarheten i blodårene påvirkes av mange faktorer. Tilstandsdyktig kan de deles inn i fysiologisk og patologisk.

Fysiologiske årsaker

 1. Mangel i kroppen av vitamin C (askorbinsyre). Denne forbindelsen er ansvarlig for prosessen med blodkoagulasjon og styrken av veggene i kapillærene.
 2. Mangel på vitamin R. Det er ansvarlig for holdbarhet av hud- og karvevegger, og dets mangel på fett øker risikoen for blåmerker selv under små mekaniske skader.
 3. Bruk av rusmidler som fortynner blod. Blant dem kan det være smertestillende midler, anti-astmatiske, anti-flogistiske midler.
 4. Underkjøling og frostbit. Lemmer er spesielt utsatt for hypotermi. Under påvirkning av lave temperaturer, smelter fartøyene, noe som påvirker fargen på huden. Når frostbitt, dør de øvre lagene av huden, blir blå og visuelt ligner en blåmerke.
 5. Endringer i hormonell bakgrunn hos kvinner under graviditet, amming eller menstruasjon. Dette skyldes en kraftig økning i nivået av østrogen, noe som gjør fartøyene skjøre og sprø.
 6. Overdreven fysisk aktivitet. Hvis du laster kroppen utover mål, vil det være naturlig å svekke alle organer og systemer, og sirkulasjonssystemet er ikke noe unntak.
 7. Intramuskulær injeksjon. Hvis legen gjør en feil, kan nålen skade blodkarene, noe som vil føre til dannelse av et hematom.
 8. Age. Hos eldre mennesker mister vev gradvis elastisitet og styrke, dette fører til dannelse av et blåmerke fra mindre mekanisk skade.
 9. Mangel på jern i kroppen. Jern er en nødvendig komponent av erytrocytter (røde blodlegemer som utfører gassutveksling i menneskekroppen). Dens mangel fører til jernmangel anemi, et av symptomene som er utseendet på et hematom.
 10. Tykkelsen av det subkutane fettlaget. En av funksjonene til subkutan fett er beskyttelse mot mekanisk skade. Hvis dette vevet ikke er nok, vil blåmerker vises uten en betydelig årsak.

Patologiske årsaker

 1. Brudd på blodproppens prosesser.
 2. Autoimmune sykdommer (idiopatisk trombocytopenisk purpura, hemorragisk vaskulitt, reumatoid artritt).
 3. Sepsis.
 4. Diabetes (redusert regenerativ kapasitet i kroppen, høyt traumatiske karvevegger mot bakgrunnen av en generell svekking av pasientens organer og systemer).
 5. Leukemi.
 6. Patologiske endringer i blodkar (aterosklerose).
 7. HIV.
 8. Inflammatoriske prosesser i karene.

Hvordan fjerne en blåmerke hjemme

Av hvilken som helst grunn oppstår ikke hematom, væsken som frigis fra karene vil utøve trykk på vevet, senke blodsirkulasjonen og forstyrre regenerering. Derfor, hvis hematomer av en vilkårlig karakter vises systematisk på hendene, anbefales det at en lege blir besøkt for å bestemme årsaken.

Når blæren er funnet, er det nødvendig å umiddelbart påføre kaldt (is i en cellofanpose pakket inn i et håndkle). En slik komprimering bør påføres flere ganger og holdes i 20 minutter (med et intervall på 5-10 minutter). Kjøling av det skadede området bidrar til innsnevring av fartøyene, noe som minimerer strømmen av fritt blod inn i vevet.

Etter et par dager, bør en varm komprimering påføres det berørte området, dette styrker blodstrømmen og fremmer "resorbsjonen" av blæren på kortest mulig tid.

Hvordan kurere blåmerker med rusmidler

For å akselerere helingsprosessen kan apotek brukes. De mest populære og effektive er:

 1. Preparater basert på heparin. Heparin er et hinder for dannelsen av blodpropper (trombi), noe som akselererer hematomas forsvunnelse. Populære salver basert på heparin: heparinsalve, Lavenum, Lyoton, Heparin Acrigel, gel Trombless. I tillegg til hovedaksjonen har disse stoffene smertestillende og antiseptisk effekt.
 2. Salve "Troxevasin". Den viktigste aktive substansen av legemidlet, troxerutin, som gjør fartøyene mindre skjøre og forhindrer utviklingen av den inflammatoriske prosessen, har en smertestillende effekt.
 3. Midler basert på badyagi. Badyago i disse midlene kalt pulverisert skjelett ferskvanns svamp-badyagi. Salve eller gel gnides inn i huden på stedet for dannelsen av hematom. Aktive komponenter stimulerer blodsirkulasjonen, forbedrer metabolske prosesser, øker regenerative evner i skadeområdet. Salve er hypoallergen på grunn av dets naturlige komponenter.
 4. Bruise-OFF - en gel basert på hirudin (et stoff produsert av leeches) og pentoxifylline. Hirudin forhindrer aktivt blodpropp, og pentoksifyllin akselererer regenerering av vev (ved å forbedre blodsirkulasjonen). Gelen utviser også en maskeringseffekt og smertestillende effekt.

En blåmerke på baksiden av hånden uten en grunn. Bruises på kroppen uten grunn. video.

Legg igjen en kommentar 6,950

På overflaten av hendene er oftest på grunn av skader på huden. Men når slike symptomer ikke virker uten tilsynelatende grunn, er det verdt å bekymre seg for det. Siden de i de fleste tilfeller indikerer utviklingen av alvorlige patologiske prosesser i kroppen. Og hvorfor blåmerker vises på hendene, vi vil nå prøve å forstå.

Hvis du ikke får noen skader, kan blåmerker vises av følgende grunner:

 1. Hemorragisk vaskulitt. For dette er sykdommen preget av utviklingen av den inflammatoriske prosessen, som påvirker de små karene som er under huden. Oftest er årsaken til dens utvikling autoimmune mekanismer og ulike forstyrrelser i kroppen. Når en gitt patologi bryter kapillærene, som et resultat av hvilken blod trenger inn i det subkutane vevet, som manifesterer seg i form av blåmerker på hendene eller andre deler av kroppen.
 2. Vitamin C mangel i kroppen. Dette vitaminet deltar i mange prosesser, inkludert i prosessen med sirkulasjon. Det er han som er ansvarlig for permeabiliteten av kapillærene og den normale koaguleringen av blod. Når kroppen opplever en mangel i dette vitaminet, så er det ofte i blødninger som følge av hvilke blåmerker oppstår. Det første symptomet på vitamin C mangel er blødningen av tannkjøttet, så utseendet på blåmerker på kroppen.
 3. Mangel på vitamin R. Dette vitaminet bidrar til å styrke huden og veggene i blodårene. Det er derfor, med sin mangel, som i tilfelle av vitamin C-mangel, ubehagelige symptomer kan oppstå i form av blåmerker.

Løsningen av de to siste grunnene er veldig enkel. Du trenger bare å inkludere i diettmat med høyt innhold av disse vitaminene. Det er også ønskelig å regelmessig ta vitaminkomplekser, som kontinuerlig opprettholder det optimale nivået.

På hvilke patologier kan det være blåmerker på hendene?

Et blåmerke på armen uten grunn kan ikke vises. Hvis du ikke fikk noen skader, er det sannsynlig at begynnelsen av dette symptomet er relatert til utviklingen av sykdommer. For eksempel:

 • brudd på blodkoagulabilitet (kan både være arvelig og tilegnet karakter);
 • ondartede blodsykdommer;
 • levercirrhose;
 • ulike typer smittsomme sykdommer;
 • inflammatoriske prosesser i kroppen, som har fått en kronisk karakter;
 • tar ulike legemidler som påvirker blodsirkulasjonen (her kan du inkludere analgetika, antidepressiva, anti-astmatiske stoffer og mange andre).

Husk at utseendet på blåmerker på kroppen, spesielt på hendene, kan provosere kraftbelastninger, ta visse medisiner, samt hormonelle feil. I tillegg kan et blåmerke på armen oppstå etter vanlig blodprøve fra en vene eller en finger.

Ganske ofte kommer eldre mennesker over. Dette skyldes aldersendringer i kroppen, noe som fører til ømhet og skjøthet i blodårene.

Hvis utseendet på blåmerker på hendene skyldes utviklingen av noen form for sykdom, må du bekjempe dem ved hjelp av spesielle medisiner som vil påvirke årsaken til utseendet. Hjemme kan du ta ulike tiltak som vil bidra til å eliminere disse symptomene.

Hvis vi snakker om tradisjonell medisin, så er det mange måter å kvitte seg med blåmerker og blåmerker. De mest populære av dem er:

 • Påføringen av en bomullspinne på skadeområdet, som er for-fuktet i en sterk infusjon av kjemikerens kamille;
 • setter på blæren av et kålblad dampet i bratt kokende vann (det er festet med bandasje og går med det i flere timer);
 • Påføring av komprimering til den skadede overflaten av komprimeringen for natten fra tørkede blader av comfrey;
 • behandling av blåmerke med en blanding av vegetabilske oljer;
 • Behandling av den skadede overflaten med salve, som inneholder marigold ekstrakt;
 • Påføring av et kutt aloe blad til blæren.

Hvis utseendet på blåmerker på hendene er forbundet med skade, kan du bruke følgende metoder. Først og fremst bør en kald komprimering påføres det skadede området. Ikke hold den i mer enn 15 minutter, da dette kan føre til vaskulær skade og frost.

Hvis blæren ikke går bort innen to dager, kan du begynne behandling med varme kompresser som har en løsnings effekt, eller du kan ty til fysioterapi. Til dette formål benyttes forskjellige geler og salver av aktuell bruk, hvor bodypox og hirudin er funnet.

Disse komponentene har lokal oppløsning og anti-inflammatorisk effekt. De bør brukes flere ganger om dagen (for mer informasjon om søknaden deres, se annotasjonen). I kampen mot blåmerker, er salver som lyoton 1000 og heparin salve også godt anbefalt.

Husk at effektiv behandling av blåmerker på hendene kun kan oppnås gjennom en kompleks effekt på det berørte området. Hvis du ikke selvstendig kan bestemme årsaken til denne sykdommen og eliminere den, så søk alltid hjelp fra en spesialist.

Kanskje du har alvorlige sykdommer som krever komplisert og lang behandling. Å utsette medisinske tiltak på da er det ikke nødvendig, da forekomsten av blåmerker på armer eller hånden vil oppstå eller skje oftere, vil det gi deg mye ubehag i hverdagen. Vær oppmerksom på helsen din!

Video om årsakene til blåmerker

Selvfølgelig kan utseendet på blåmerker skyldes en vanlig skade (blåmerke). Men hvis en person ikke gjør vondt eller et ben, og det vises en blåmerke på huden, er det nødvendig å konsultere en lege, ta en undersøkelse og om nødvendig begynne behandlingen.

Hva forårsaker blåmerker på hendene

Utseendet på blåmerker på hendene indikerer en subkutan blødning på grunn av brudd på integriteten til blodkarets vegger. Hvis det er et spørsmål om kapillærene, vil blåmerker være svært ubetydelige (i de fleste tilfeller praktisk talt umerkelig). Det faktum at kapillæren har sprukket, kan bare indikeres ved moderat smerte i stedet for skade på fartøyet. Hvis integrasjonen av venøs veggen er ødelagt, strømmer mer blod ut av blodet.


Det er lett å forstå at jo tykkere venen var, jo mer blåser det ville være.

Subkutan blødning kan skyldes ulike årsaker. For eksempel kan dette skje på grunn av utilstrekkelig elastisitet, sårbarhet av fartøyets vegger. Også årsaken kan være et brudd på blodkoagulabilitet, den første fasen av åreknuter, endringer i kroppens hormonelle bakgrunn. Ofte oppstår blåmerker på grunn av mangel på visse vitaminer og sporstoffer.


Det er andre årsaker til blåmerker på hendene, vanligvis forbundet med ulike blodsykdommer.

Ofte endres ikke vekten på grunn av at muskelmassen øker. Det er derfor ikke anbefalt å være konstant veid, for ikke å bli opprørt. I tillegg kan stoppe vekttap bety at pause er forbundet med en stramming av huden, noe som ikke er så dårlig. Hvis en person ville gå ned i vekt en dag, ville magen og andre deler av kroppen, som de fettdeponerte var, ikke skaffe seg pikante former.

Uheldigvis støter en spiss vinkel - ikke noe problem, men etter at kroppen kan virke stygge et blåmerke og. For å få blåse ut så raskt som mulig, er det verdt å huske en klar handlingsstrategi.

 • Is eller flaske med kaldt vann, elastisk bandasje, anti-inflammatoriske salver, oppvarmingsmidler (varmere, komprimere, calendula, jod, vodka, peppergips), vitamin C.

Først og fremst må du vurdere omfanget av hendelsen. Pass på at du har å gjøre med en enkel blåse, og ikke med beinbrudd. Hvis hevelsen vokser for fort, kan du ikke gjøre de vanlige bevegelsene, og smerten blir uutholdelig, heller gå til legen. Hvis det ikke finnes slike tegn, fortsetter vi å engasjere oss i en vanlig blåmerke.

Den aller første og nødvendige tingen å gjøre når en blåmerker oppstår, er å påføre noe kaldt til brukenes sted, for eksempel is eller en flaske kaldt vann. På grunn av dette vil du litt bedøve traumer, dannelsen av svulsten vil stoppe, og blodet vil ikke trenge dypt inn i det myke vevet. Prosedyren bør gjøres flere ganger i 5-10 minutter med korte pauser.

Hvis bruddet faller på beinet eller armen, er det nødvendig å løfte denne delen av kroppen over hjertetivået for en stund, slik at blodet ikke faller til skadestedet.

Stram straks det elastiske bandasjeplasset for skade, hvis det ligger i nærheten av torso eller nakke. Du må også gjøre dette hvis du ikke kan bruke noe kaldt helt i begynnelsen av blåmerkeformasjonen.

Bruk nå antiinflammatoriske legemidler som hjelper til å oppløse det dannede hematom. Det kan være salver, som inneholder vitaminer P, K og arnica. Med folkemessige rettsmidler kan du legge ved et blad av aloe og kål, moset blomst av calendula, et ananas- eller tannkremsyre.

Videre, når blåmerke har dannet, er det nødvendig å varme det ordentlig. Dette er egnet for pepper gips, jod nett, vann komprimerer eller varmtvann flaske. Komprimerer på vodka og tinktur av calendula vil også passe.

Øk inntaket av vitamin C, som er en god hjelp til å fjerne blåmerker, samt å forhindre dem. Vitaminkompleks, askorbinsyre, stor mengde frukt, sitrus, currant eller bulgarsk pepper - velg hva du foretrekker og smaker. Hvis alle disse reglene blir observert, kan du helt kvitte seg med blåmerke i 2-3 kalenderdager.

Bruising forekommer ikke bare blant de som blir offer for overgrep - ofte kan blåmerker oppstå ved uforsiktighet som et resultat av en uheldig misforståelse. Hvis blæren vises på et fremtredende sted, vil du redusere det så raskt som mulig.

Vi behandler blåmerker hjemme. På sårpunktet må du påføre et saltbandasje. Gjennom porene absorberes salt raskt under huden og renser vev fra døde celler som opptrer etter skade, og fremmer også resorpsjon av hematomer og svulster. Hjelper å raskt helbrede blæren potetstivelse, fortynnet med vann for å få en vassel, vil bidra til å fjerne blåmerke og vassdrag fra rå poteter.

 • hvor fort å fjerne blæren

Et slikt utbredt fenomen som blåmerker under øyne, skjuler noen ganger alvorlige medisinske problemer. Derfor, før du fortsetter å eliminere den kosmetiske feilen, er det nødvendig å forstå årsakene til utseendet.

I tillegg, jo eldre en person blir, jo mer følsomme for skade er hans hud. Over tid blir huden tynnere, og taper lipidlaget, som virker som en beskyttende pute for kapillærene (små blodkar). I tillegg blir fartøyene mer skjøre, og vevene som støtter fartøyene er svakere. Følgelig fører fysiske effekter som ikke ledsages av en uttalt smertereaksjon senere til en forstyrrelse i de subkutane karters integritet og utseendet av merkbare blåmerker.

I denne artikkelen vil vi bare vurdere ikke-traumatiske faktorer som kan føre til blåmerker på hendene. Hvis du er interessert i hematomer som dukker opp i hele kroppen, anbefaler vi at du leser artikkelen

Det må alltid tas i betraktning at ufarlig ved første øyekast blåser i hendene med hyppig utseende (og årsaksløs, det virker) kan indikere patologiske forhold og indre sykdommer. Hva slags sykdommer snakker vi om?

Idiopatisk trombocytopenisk purpura

Det er en autoimmun sykdom som er preget av en reduksjon i antall blodplater, blødning og hyppig blåmerker. For de som ikke eier medisinsk terminologi og ikke vet hva en autoimmun sykdom er, følger en liten forklaring.

Autoimmun er en patologisk tilstand hvor sensitisering (dvs. reaksjonen av immunsystemet) skjer med hensyn til kroppens celler og vev. Dermed begynner ulike inflammatoriske faktorer (celler og kjemikalier) å angripe andre uskadelige celler, noe som fører til intern konflikt og utvikling av en patologisk tilstand.

I tilfelle av trombocytopenisk purpura, er immunsystemet "tunet" mot blodplater, det vil si celler som tar en viktig rolle i blodproppene. Redusering av antall blodplater medfører blødning, noe som ikke er lett å stoppe og blåmerker på kroppen, som pasienten ikke finner en forklaring.

Ofte påvirker denne sykdommen unge kvinner. Som i tilfelle av de fleste autoimmune sykdommer er årsaken til en slik unormal reaksjon ikke klar. Noen mener imidlertid at det er en sammenheng mellom idiopatisk trombocytopenisk purpura og cøliaki (glutenintoleranse). Imidlertid er det direkte forholdet ennå ikke bevist.

Hvis en pasient mistenkes for å ha idiopatisk trombocytopenisk purpura, vil legen foreskrive en samlet blodprøve.

Revmatoid artritt

Reumatoid artritt gjelder også for autoimmune sykdommer. Det er preget av slike symptomer som smerter i leddene, stivhet, tørr munn og øyne, kløe, hyppig blåmerker. Hvis du kjenner disse symptomene, må du ikke forsinke besøket til legen. Det er mange alternativer for behandling av revmatoid artritt ved hjelp av naturlige medisiner. For å bekrefte eller avvise diagnosen er generelle og biokjemiske blodprøver foreskrevet.

Hemorragisk vaskulitt

Hemorragisk vaskulitt, eller Shenlaine-Henoch sykdom, er en annen autoimmun sykdom og ledsages av betennelse i karene i huden og indre organer. I tillegg er leddene påvirket, noe som manifesteres av leddsmerter, og noen ganger leddgikt, som kan behandles. Dette innebærer ofte dannelse av trombi og ruptur av blodkar, noe som resulterer i blødninger som virker eksternt med blåmerker. Med hensyn til diagnose er konklusjonen avledet av totaliteten av symptomer, fordi laboratorieindikatorene for denne sykdommen er uspesifikke.

Jernmangel anemi

Det mystiske utseendet på blåmerker kan også føre til mangel på jern og anemi som følge av det. Faktum er at for dannelse av erytrocytter er det nødvendig med tilstrekkelig mengde jern. Hvis kroppen utvikler en mangel på sistnevnte, er også dannelsen av erytrocytter brutt, noe som resulterer i en anemisk tilstand. Symptomer inkluderer svakhet, hodepine, sprø negler, svimmelhet, tap av bevissthet, blekhet, blåmerker på hendene uten grunn, en mørk og smertefull tunge, tjærefarget avføring. For å oppdage jernmangelanemi er det nødvendig å ta en blodprøve. I de fleste tilfeller behandles sykdommen med naturlig erstatningsterapi. I tilfelle forsømmet, livstruende tilstand kan blodtransfusjoner foreskrives.

diabetes

Diabetes er en annen mulig årsak, som kan føre til utseende av blåmerker, som pasienten ikke kan forklare. Symptomer på sykdommen inkluderer økt tørste og appetitt, slapphet, hyppig vannlating, tåkesyn, kvalme med eller uten oppkast, vyalozazhivayuschie sår og kutt, hyppige blåmerker, hyppige vaginale infeksjoner, kløende hud, spesielt i lysken. Noen av disse symptomene betyr ikke nødvendigvis at du har diabetes. En blodprøve kan etablere eller motbevise diagnosen. I tilfelle hvis diabetes av den andre typen er etablert, utføres behandlingen ved å endre livsstil, spisevaner og ulike erstatninger.

leukemi

Ikke panikk! Leukemi er bare en av mange mulige årsaker til blåmerker. Symptomer på cancer inkluderer svakhet, hyppige infeksjoner, blekhet, smertefri klump i armhulen, rundt halsen, lyske, smerte eller en følelse av metthet i ribbene, feber, ben- og leddsmerte, små røde flekker på huden, som indikerer blødninger. En blodprøve vil bidra til å bekrefte eller motbevise mistanken, og en beinmarg biopsi for å få den endelige diagnosen.

Det er andre grunner. De inkluderer:

 • tar medisiner - aspirin, antikoagulanter, kortikosteroider, ulike kosttilskudd (fiskeolje, ginkgo, ingefær, hvitløk)
 • blødning som følge av ulike problemer med blodkoagulasjon (ikke bare de som er nevnt ovenfor)
 • mangel på vitaminer (hypovitaminose og vitaminmangel) B12, C, K, folsyre
 • aterosklerotiske endringer i blodkarene (dannelsen av aterosklerotiske plakkene innebærer ofte trombusdannelse og ruptur av fartøyet)
 • kroniske betennelsesendringer i blodkarene (lupus)
 • leversykdom (fordi leveren er aktivt involvert i blodproppens prosesser)
 • sepsis (spredning av patogene mikroorganismer og deres toksiner i blodet)
 • Hodgkin's sykdom
 • multippelt myelom

Det mystiske utseendet på blåmerker på hendene kan være et resultat av en rekke årsaker. I alle fall, ikke panikk, enten du er døende eller ikke. Tvert imot må du kontakte legen så snart som mulig og ta nødvendige tester, som vil bidra til å bekrefte eller motbevise forutsetningene så snart som mulig og foreskrive en tilstrekkelig behandling. Jo før du gjør dette, jo raskere vil du bli kvitt gjetningen og bli på vei til gjenoppretting.

Bruises på kroppen uten grunn. VIDEO

Et blåmerke er den vanligste sykdommen som oppstår hos både voksne og barn.

På grunn av sprengning av kapillærer, oppstår et hematom som ødelegger ikke bare et estetisk utseende, men også medfører smerte og ubehag. De vanligste stedene hvor blåmerker kan oppstå, er hender, ben, skinker eller ansikt, det vil si de kroppsdelene som er mest utsatt for ulike mekaniske påvirkninger. For å finne ut hvorfor det er blåmerker på hendene, må du forstå årsaken til utseendet deres.

Hvordan blåmerker vises

Små blodkar omgir hele kroppen vår, fra hode til tær. På grunn av et slag eller fall, blodkarene brister, blod kommer inn i subkutane vev, utad er denne prosessen sett som utseendet på sorte, blå eller lilla flekker. Et blåmerke, som folk sier eller hematom - i medisin.

Det meste av blodet brer seg ikke utsett noen fare for menneskekroppen : i 3-9 dager oppløses blodet og fra de fiolette flekkene er det ikke spor. Det er imidlertid også alvorlige tilfeller, for eksempel med sterkt fall, et ødem dukker opp en time senere, er blåmerken visuelt mye større enn vanlig blåmerker og det blåste stedet sår og vondt. I dette tilfellet er det haster for legen å bestemme årsaken: det kan være en brudd, en forvridning eller til og med et brudd på ledbånd og sener.

Hvis en person fører en aktiv livsstil, engasjert i ekstremsport og ikke liker å sitte stille, er de vanlige blåmerker på armen hans evige følgesvenner. Ikke så hoppet, uhell rammet, snublet, falt - bare ikke liste, så vær nøye med at slike blåmerker ikke trenger, bare lær å være mer forsiktig. Men hvis blæren på armen er smertefull eller ofte vises i "stille hjemmeværende", er det verdt å se en lege for å finne ut årsaken til utseendet.

Et blåmerke på armen kan oppstå etter en dropper. Hvis nålen er satt inn feil, begynner saltoppløsningen å samle seg på det indre vevet, og går ikke gjennom venøskarene. Først begynner den feile introduksjonen å svulme, og neste dag er det merkbar blåmerke. Denne situasjonen kan skje på grunn av manglende erfaring med medisinsk personell, og også om veggene til fartøyene er for svake eller åren kan bli funnet svært vanskelig. Et slikt hematom gir ingen ulempe, men bare litt vondt til tider.

Hematom kan også oppstå etter operasjon på armen. For eksempel, når sømmer eller andre tiltak påføres, kan hematomer danne seg. De løses gradvis, du trenger bare å smøre området med et antikoagulant, som forhindrer utseendet på blåmerker.

I gjennomsnitt har en person mer enn 150 milliarder kapillærer, men en slik stor figur bør ikke gi opphav til sløsing med helse i kroppens kropp. I tillegg er blusen på hånden ikke i stand til å gi deg skjønnhet, men tvert imot vil bare ødelegge den.

Varianter av hematomer. Vanlige typer.

Det finnes slike varianter av hematomer som:

. Bruise under graviditet - retrochorial. Et slikt hematom er veldig farlig for fosteret og for moren. På grunn av gapet på grunn gestational sac og placenta oppstår hematom i diameter over 10-15 cm. I løpet av denne prosessen stopper babymat, og hvis du ikke tar hastetiltak, kan fosteret dø, og den enorme skader på mors helse.

. Hjernehematom kan få seg til å føle seg forferdelig smerte i nakken eller frontotemporal delen. Med en sterk innvirkning kan ikke bare det ytre vevet bli skadet, men også indre organer. En slik undersøkelse, som en MR, vil bidra til å identifisere patologi.

. Epidural hematom er dannet under kranialoverflaten. Det gir mye trøbbel: hodepine, økt øyetrykk, generell svakhet i kroppen.

. subduralt - den farligste for menneskelig liv. Ligger mellom den harde og arkanoide overflaten av hodet, påvirker hematomen sterkt hjernens funksjon, noe som gjør at en person selv dør.

Ovennevnte varianter må være kjent for å kunne advare seg mot forferdelige konsekvenser i tide. Selv om du er interessert i et blåmerke på armen, vil informasjon om tilgjengelige typer hematomer alltid være nødvendig og relevant.

Et blåmerke på armen. Hvordan forstå at hematom er farlig?

Selv om to personer får en blåmerke av samme grad, vil hvert hematom være unikt. Det avhenger av alder, generell helse, tilstedeværelse av vitaminer i kroppen. Den vanlige blåmerke på armen går om 4-5 dager. I løpet av denne tiden oppløses blodet gradvis og den blåaktige tingen fra huden forsvinner sakte. Det skadede stedet gjør det ikke vondt, hindrer ikke bevegelser og gjør det mulig å være engasjert i tidligere arbeid.

Imidlertid er blæren ikke alltid ledsaget av slike milde symptomer. Hematom, som kan forårsake betydelig skade på kroppen, er ledsaget av følgende funksjoner:

Alvorlig smerte i smerte

Økning i blåmerke i størrelse

Alle er egnet for den type indre hematom, det vil si at indre organer er skadet, og ikke eksternt vev. Selvfølgelig er det ingen slike komplikasjoner på armen, men komplikasjoner som leddbånds brudd, forstyrrelse av leddene, strekker, åpen brudd, som også forårsaker blåseutseende, er mulige. Svært ofte lider personer med nedsatt blodkoagulasjon fra dannelsen av blodpropper. I utseende er det veldig lik en blåmerke, men etiologien er helt annerledes. Hvis du er bekymret for det komprimerte området på armen, bør du konsultere en phlebologist.

Hvis du opplever ubehag eller alvorlig smerte, bør du snarest ringe til en ambulanse. I tilfelle av de ovennevnte sykdommene, kan kvalifisert hjelp bare gis på et sykehus under konstant tilsyn av en lege.

Bruises på hendene uten grunn. Hva skal jeg gjøre?

Bruises på hendene uten grunn, det vil si uten synlig mekanisk skade - grunnlaget er mer alvorlig med tilstanden til kroppen din. Bruising forekommer på grunn av brudd på små kapillærer, deres skjøthet og ustansighet, bare i fravær av ekstern påvirkning på huden. Det er nødvendig å vite flere uventede grunner, på grunn av hvilke hematomer utvikles:

. HIV-infeksjon. Ved å presentere en sykelig tilstand for hele organismen ble små karene heller ikke på siden. Bruise med en slik sykdom oppstår permanent, plutselig vises, og plutselig forsvinner.

. Mangel på vitaminer, spesielt vitamin C. Dette felles deltar i dannelsen av alle typer vev, inkludert kapillær.

. Hemorragisk vaskulitt. Under en slik lidelse begynner immunforsvaret å produsere antistoffer mot karet, forårsaker blåmerker, ikke bare på hendene, men også i hele kroppen.

. Hormonale feil, for eksempel med menopausale kvinner kan forårsake blåmerker på hendene.

. Eldre alder. Kapillærene er tynnere, og muligheten for blåmerker er flere ganger større.

Sykdommer knyttet til svekkelse blodkoagulerbarhet.

Hvis du er plaget av ukjent hvor blåmerker vises på hendene, må du raskt kontakte en phlebologist, en lege, som håndterer blodkar. Etter å ha utført de nødvendige testene, som nødvendigvis inkluderer en analyse av koagulering, ultralyd undersøkelse av blodkar. Etter at resultatene er oppnådd, vil legen foreskrive passende medisiner eller vitaminer, men om nødvendig vil han sende til en annen spesialisert lege.

Hvordan bli kvitt blåmerker på hendene. Hjemmet metoder.

En blåmerke kan sterkt ødelegge ditt utseende. Hvordan bli kvitt blåmerker på hendene? Tross alt, ingen gull eller diamant smykker, dyre kjoler og kostymer kan ikke skjule hematom, som "skinner" på hånden. Den beste og mest effektive metoden er å påføre et kaldt objekt (for eksempel is) umiddelbart etter blærenes utseende. Blodet vil raskt løse, bare hvis disse tiltakene utføres umiddelbart etter å ha blitt skadet. Kulden provoserer innsnevringen av fartøyene, slik at skaden som nettopp har skjedd, kan enten redusere eller forsvinne helt. Det er imidlertid verdt å vite at jo mer tid går, jo verre blir resultatet.

Denne metoden for å håndtere blåmerker på armen er ikke den eneste. Det finnes flere andre effektive måter:

. Jodnettet. Gamle, men en god metode. Absorberes i huden, jod forbedrer blodsirkulasjonen og fjerner raskt unødvendige henfallsprodukter.

. Varme komprimerer. De kan bare brukes 2-3 dager etter utseendet av blåmerke. Oppvarming fremmer regenerering av vev, bidrar til å kvitte seg med "problemer" så snart som mulig.

. Apple cider eddik. Gadgets med eddik bør brukes 4-5 ganger om dagen - forbedrer regenerering av vev.

. Potetstivelse hjelper også raskt med å bli kvitt blåmerker. Det er nødvendig å blande vannet med stivelsen og påfør denne blandingen til blåmerke. Resultatet vil bli synlig etter noen få prosedyrer.

. Tinktur av vodka og persille. Den populære metoden, kjent selv fra bestemødre, og veldig effektiv. 50 gram persille bør blandes med 250 gram vodka. Soak bandasjen og bandasje det blåste stedet.

. Kål og plantain ha en magisk egenskap: de "trekker" ødemet og hjelper til med å kvitte seg med hematomet så snart som mulig.

. Frisk ormjuice. Åpne gresset og bruk saften som ser ut til å smøre blæren på armen. Og på grunn av de spesielle stoffene som utgjør malurt, reduserer blæren rett før øynene våre.

. Apotek billig salver. Den mest populære av disse er heparin, en lokal antikoagulant. Tørker bare noen få dråper av stoffet, du vil merke at blæren begynner å oppløse, siden det aktive stoffet i heparin øker blodsirkulasjonen og ødelegger akkumuleringen av briste blodkarillærer.

Forebygging av blåmerker på hendene

Hovedårsaken til blåmerker er skjøtheten i kapillærene. For å forhindre forekomst av blåmerker, er det ikke bare nødvendig å redusere sannsynligheten for å skaffe seg ulike typer skader, men også å ta vitaminer som hjelper til med å gjenopprette veggene i kapillærene.

Forebyggende vedlikehold av blåmerker på hender reduseres til Følgende typer hendelser:

Ta regelmessig vitamin B, C og K eller ta med i diettretter med høyt innhold: pepper, bønner, erter, ost, aubergine, rosiner, gresskar, kål, havtorn, solbær.

Reduser bruken av aspirin og dets derivater. I lys av at acetylsalisylsyre fortynner blodet, med regelmessig bruk av dette legemidlet blåmerker - et svært vanlig fenomen. Ta aspirin bør bare foreskrives av en lege.

Ta folsyre, som er involvert i dannelsen av vevceller og støtter hele kroppen (mest effektive i kombinasjon med B-vitaminer)

Vær forsiktig i hverdagen, på ferie og på jobb.

Et blåmerke er et lite hematom, som vanligvis oppstår etter et slag, skade eller skade. Samtidig er integriteten til kapillærene under huden forstyrret, og det synlige sporet er blæren.

Det er imidlertid også tilfeller når blæren vises uten tilsynelatende grunn. I hjertet av prosessen, som i det forrige tilfellet, er brudd på integriteten til veggene i kapillærene. Over tid blir veggene tynnere, blir porøse og sprø. Slike kapillærer er ganske enkelt ikke i stand til å beholde blodet som løper langs dem, og derfor er det små blødninger som vises på huden i form av blåmerker.

Hovedårsakene til hematom

Eksperter forsikrer at ingen blåmerker kan vises uten grunn. Selv om de er usynlige, er hematomen en konsekvens av noen faktorer. Men de fleste betaler rett og slett ikke oppmerksomhet til dem, med henvisning til deres glemsomhet og mangel på tid. Denne avgjørelsen fører i noen tilfeller til alvorlige konsekvenser.

Så, blant de faktorer som blåser på hendene, synes ingen tilsynelatende grunn, er de viktigste som følger:

 • Hemorragisk syndrom. Sykdommen påvirker karene, noe som gjør dem sprø. Fartøy tar immunceller for fremmedlegemer og sliter med dem intensivt. Som et resultat av små blødninger går blodet inn i det subkutane laget og danner en blåmerke. Som regel er blåmerker på hendene en konsekvens av nederlaget i lungene, hjertet, hjernen og leveren.
 • Mangel på askorbinsyre i blodet. Denne grunnen kan lett elimineres ved å spise matvarer som inneholder vitamin C. Legen kan foreskrive spesielle legemidler som vil opprettholde det nødvendige nivået av syre.
 • Krenkelse av prosessen med blodkoagulasjon. Bestem sykdommen kan bare være etter en passende undersøkelse.
 • Tar medisiner som fremmer blodtykkelse. Blant dem, antidepressiva, smertestillende midler, anti-astmatisk og antiinflammatorisk.
 • Vaskulær patologi.
 • Som et resultat av den overførte smittsomme sykdommen kan uventede blåmerker bli.
 • Alvorlig hypotermi.
 • På grunn av kvinners fysiologiske egenskaper kan blåse på hendene skyldes en skarp forandring i hormonell bakgrunn. Ofte skjer det under graviditet, amming eller under menstruasjon.

Hva skal jeg gjøre?

Folk som ofte merker utseendet på blåmerker på hendene, må sikkert henvende seg til en spesialist for å gi dem kvalifisert medisinsk behandling. Legen vil etter en undersøkelse og identifisere årsaken til sykdommen foreskrive et behandlingsforløp, som kanskje vil forhindre alvorlige konsekvenser og utseendet av en rekke sykdommer.

Først og fremst bør behandlingen rettes ikke mot å fjerne blåmerker selv, men derfor oppstod de faktisk. Hvis dette ikke er gjort, vil blusene fortsette å vises på hendene, og ødelegger ikke bare hudens utseende, men også humøret.

Les Mer Om Fartøyene