Hematom på fingerbehandling

Hematom på fingeren (behandling er obligatorisk) er oftest dannet som et resultat av mekanisk skade - slag, blåmerke, klemming av fingeren. Traum er ledsaget av skarpe, skarpe smerter. Blåser av det berørte området, dannelse av hevelse - tegn på at du har et subkutant hematom.

Behandling av hematom på fingeren

Det er mange tilfeller hvor hematom på fingeren overføres uavhengig uten behandling, og det er ikke nødvendig med ytterligere tiltak, men noen ganger kan et alvorlig slag enn blåmerker føre til brudd eller sprekker. Hematom på fingeren dannes når veggene i blodårene er skadet og blødning i nærmeste bløtvev.

Hva skal du gjøre hvis du har et hematom på fingeren?

Reduser akutt smerte og minimere størrelsen på fremtiden blåse vil hjelpe lotionene med is innpakket i klut eller kulde gjenstander som kan være til stede. Kulden reduserer blodkarene og forhindrer at blodet sprer seg videre inn i det subkutane hulrom. Ikke legg fingeren din først med noen aktivitet før hevelsen minker. I løpet av de første dagene må du ikke lage varme kremer og ikke ta et varmt bad eller en dusj, det vil bare øke hevelse og blåmerker på fingeren.

Hvordan behandle hematom på fingeren?

Med en hematom på fingeren, er det øyeblikkelig bruk av kalde kremer nødvendig.

Behandling av hematom på fingeren med et tett bandasje;

Med et hematom på en stor finger, er det nødvendig å få blod til å suge og deretter påføre et trykkbandasje;

Forberedelse av lotioner fra pulveret av kroppen spp., Mumier, modermorfarens urter og ledum til å behandle hematom på fingeren;

Behandling av hematom på fingeren med heparin eller annen salve mot blåmerker;

En god innflytelse i behandlingen av hematom på fingeren er gitt av fysioterapeutiske prosedyrer, som må utføres etter flere dager etter dannelsen av hematom.

Hvis det i flere dager ikke forbedrer tilstanden til fingeren, er det en feber og deformitet av lemmen, kontakt lege omgående, kanskje du har forstyrrelser, brudd eller brudd. For å identifisere de mulige konsekvensene, vil du sannsynligvis måtte ta en røntgen som vil vise den sanne årsaken til den ikke-forsvinner smerten.

Bruddet under neglen

Toes er oftest utsatt for blåmerker og skader. Dette fører til dislokasjoner eller beinfrakturer. Men oftest et blåmerke under neglen. Hematom oppstår som et resultat av skader på kapillærene og blødningen under negleplaten.

Når det tilveiebringes rettidig behandling, løser det, og spikeren forblir på plass. Hvis ingen hjelp er gitt, skyver det frosne blodet platen ut, en ny vokser på plass.

årsaker

Vanligvis dannes subkunglig hematom på storetåen (kode på ICD 10: S 60.1).

Ofte er det dannet under påvirkning av følgende faktorer:

 • Ved sparking eller andre mekaniske skader - foten er skadet dersom en person ved et uhell kroker på møbler, eller et fast gjenstand faller på foten;
 • utilsiktet klemmet fot
 • Konstant bruk av stramme og ubehagelige sko;
 • infeksjon med soppinfeksjoner forårsaker subungual blødninger;
 • dislokasjoner eller brudd;
 • også mørke flekker kan indikere alvorlige hjertesykdommer, diabetes og andre forstyrrelser i endokrine kjertler. I disse tilfellene er legenes hjelp nødvendig, han vil fortelle deg hva du skal gjøre for pasienten, og hvordan man skiller en vanlig blåmerke fra et symptom på patologi.

Etter slagene er kapillærets integritet brutt, en blødning oppstår og blåmerker dannes under tånene i tånene.

De viktigste symptomene er: hevelse i føttene, rødhet i huden, skarp smerte i det skadede området. Også, føles offeret en krusning.

Hvordan utvikler hematom?

Ofte etter et blåmerke, lurer folk på hvorfor den blå neglen på storåen har blitt blå. Etter påvirkning svulmer foten og blir rød. Etter en til to timer dannes et hematom. Dette skyldes skade på fartøyene under negleplaten. Blod under neglen, akkumuleres og et blått flekk vises.

I medisin er det flere stadier i denne prosessen:

 1. Under platen dannes en flekk med rosa farge. Slaget føles først nummenhet, og deretter alvorlig smerte.
 2. Mørkrosa på stedet av det rosa stedet. Smertefulle føler seg litt kjedelig.
 3. Etter 1 - 2 dager reduseres blåmerke under miniatyrbildet i størrelse, blir blå. Dens grenser blir tydelig avgrenset. Smerten er følt hvis du presser hardt på det.
 4. Gradvis flekker svartene og reduserer. Smertefulle opplevelser bringer ikke. I en uke kan den oppløse seg selv. Vanligvis oppstår en blåmerke uten punkteringer etter 3 til 4 uker.

Den største faren er at blodet ikke har noen steder å gå, hun skyver platen, og vokser i sin plass en ny. Også berørt hud er sårbar, de kan bli slått sammen av sopp, bakterier og andre mikroorganismer.

Du kan se stadiene av blåmerker i bildet ovenfor.

Hvordan helbrede hjemme

Umiddelbart etter skaden må du legge is til det skadde stedet eller et kaldt objekt. Du kan til og med sette foten under en strøm av kaldt vann. Dette vil forhindre subkunglig blødning.

Hvis det ikke var mulig å avkjøle skadestedet, dannes et hematom. Det krever en annen behandling - platen er gjennomboret for å frigjøre sintret blod.

Prosedyren for piercing er enkel. Det er bedre å gjøre det på sykehuset, men i eksepsjonelle tilfeller kan det gjøres hjemme.

 1. Desinfiser den skadede spikerplaten og den vanlige nålen med antiseptisk (alkoholoppløsning, mangan).
 2. Spray en nål over brannen.
 3. Pierce henne neglen. Count på punkteringen for å treffe den sentrale delen av hematom. Platen smelter lett, prosedyren er ubehagelig, personen føler smertefulle opplevelser, men de er tolerante.
 4. Etter at det punkterte blodet kom ut av punkteringsstedet under neglen. Behandle det berørte området med antiseptika, bruk en bandasje eller lapp.
 5. Bytt dressings daglig og desinfiser såret. I tre dager etter punkteringen kan du bare bruke åpne sko.

Behandling med medisiner

Med alvorlig smerte anbefaler leger at de tar smertestillende midler. Blant dem "Sedalgin" eller "Analgin". Du kan søke komprimerer med Dimexide-løsning på den berørte neglen. De har en helbredende effekt.

Når hevelse på føttene skal bruke antiinflammatoriske salver som øker blodstrømmen. Blant de mest brukte salver: "Bodyaga".

I vanskelige tilfeller, når hematomen opptar overflaten på hele spikerplaten, trenger legen hjelp. Vanligvis kirurger gjør punkteringer og bløder. Men noen ganger må du kanskje fjerne hele spiken.

Smertehjelp hjelper med behandling hvis blåmerke er forårsaket av traumer eller blåmerker. Men hvis årsaken er i alvorlige patologier (et blåmerke dukket opp uten blåmerker), er det nødvendig med en spesiell kompleks terapi. Med hjertepatologier er kurset foreskrevet av en kardiolog, med diabetes - en endokrinolog.

Hvis blåmerker er forårsaket av sopp, er det nødvendig med behandling med anti-mykotiske stoffer. Disse er geler og lakker for ekstern bruk. Sannsynligvis trenger du piller for oral administrasjon. Alle disse metodene vil bidra til å gradvis takle sopp.

Behandling med folkemetoder

Rådene fra healere vil bidra til å lindre smerten. Før du bruker reseptbelagte, bør du kontakte legen din og sørge for at det ikke er noen allergiske reaksjoner på ingrediensene som brukes.

 1. Pound bladene av plantain og feste slurry til blåmerke under miniatyrbildet i form av en komprimering. Urten fjerner økt hevelse og inflammatoriske prosesser.
 2. Å ta bad med tilsetning av havsalt vil hjelpe blødninger å raskt løse. Forbered 3 liter varmt vann (gjennomsnittstemperatur ca 40 grader). Legg til en spiseskje salt og noen dråper av noe essensiell olje. Prosedyrens varighet er 15 minutter.
 3. Å kurere blødning vil hjelpe maske fra bodyagi. For å gjøre dette, fortynn med varmt vann 15 - 20 gram tørt pulver. Lag en uniform mush og spred den syke spiker. Etter 20 minutter vaskes avkokingen av kamille. Gjør masken i tre dager.
 4. Reduser smerte kan være ved hjelp av tinktur av johannesurt. Det selges i et apotek. Ta det tre ganger om dagen i henhold til instruksjonene.

Folkemetoder er rettet mot behandling uten punktering, de er effektive for små hematomer. Hvis det opptar hele overflaten av sengen, bør du konsultere en lege for å få en punktering.

konklusjon

Forebyggende tiltak vil minimere risikoen for blåmerker av tærne og utseendet på blåmerker. Det er nødvendig å være forsiktig når du bærer store belastninger, bruk behagelige sko av din størrelse.

Legene advarer! Shokipyyuschaya ctatictika - yctanovleno chto bolee 74% zabolevany kozhi - ppiznak zapazheniya papazitami (Ackapida, Giardia, Tokcokapa). Glicty nanocyat koloccalny vped opganizmy og pepvoy ctpadaet Nasha immynnaya cictema, kotopaya dolzhna obepegat opganizm Fra pazlichnyh zabolevany. Leder av Institutt for parasittologi podelilsya cekpetom, HVORDAN byctpo Fra dem izbavitcya og ochictit cvoyu kozhy, okazyvaetcya doctatochno. Les mer.

Også sterke overbelastninger bør unngås. Hvis det subkungale hematom er fremdeles dannet på storåen, trenger pasienten førstehjelp. Hvis alvorlig smerte eller stor skade skal kontakte klinikken.

Hvorfor brenner blodkarene på fingrene og blåser vises. Årsaker og behandling av skjøre kar

De fleste står overfor sprengende blodårer i armene sine. Et slikt problem virker uskyldig for mange. I denne forbindelse opplever det bare kvinner, siden hendene ikke ser veldig attraktive ut. De vil vite hvorfor blodårene faller på fingrene og blåmerker vises. Hematomer kan forårsake smertefulle opplevelser.

Årsaker til sprø fartøy i hendene

Hvis fartøyene stadig brenner på hendene, er det verdt å konsultere med en lege, finn ut årsakene. Hvis arbeidet i kroppen er forstyrret, må det korrigeres. Hvis blodkarene til en person er sunne, vises ikke hematomet selv etter et alvorlig slag. Elastiske vegger av kapillærer og vener tåler og kompenserer for kortsiktige trykk. Hvis blåmerker skjer uten grunn, er det verdt å tenke på.

 • Som regel kan man identifisere blødninger ved hopp av arterielt trykk, temperaturer, overdreven fysisk anstrengelse. De kan dukke opp under stress, sterke følelser. For å fartøyene på fingrene ikke brister, er det nødvendig å kontrollere trykket.
 • Fartøy på hendene kan briste på grunn av dårlig kvalitet til husholdningskjemikalier. Kjøper tvilsomme midler for hjemmepleie, vaskepulver, kropps-kosmetikk, du risikerer å få et slikt ubehagelig symptom, en allergisk reaksjon på en komponent i vaskemiddel. Det er nok å bytte til rette slik at det forsvinner. Hvis dette ikke er mulig, bør du bruke hansker når du bruker kjemikalier til husholdninger.
 • I noen tilfeller brøt fartøyene på bakgrunn av en allergisk reaksjon. Årsaken til dette kan tjene som mottak av medisiner, bruk av folkemessige behandlingsmetoder, som begrenser vaskulære vegger. Da må du ta antihistaminer.
 • Problemet med blodkar forekommer også når kroppens hormonelle bakgrunn er forstyrret. Graviditet, aldersrelatert forandring av kroppen, abort, spontan abort, tilstedeværelse av cyster - alt dette fører til å identifisere blødninger på fingrene. Skipene mister sin elastisitet når de tar hormonelle preparater.
 • Brutte blodårer - dette er en av symptomene på hypertensjon, vegetativ-vaskulær dystoni, et hjerneslag, et hjerteinfarkt. Dette problemet skjer ofte med fedme.
 • Fartøy på fingrene kan briste med kraftig trening, når blodtrykket stiger. Hvis dette fenomenet oppstår ofte, er det nødvendig å endre treningsregimet.

Veggene på karene svekkes og med overførte smittsomme sykdommer. De blir sprø med forverring av kroniske sykdommer. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å treffe noen tiltak. Når gjenopprettes, vil ubehagelige symptomer gå bort.

Vaskulære rupturer på armene og blåmerker vises - behandling av sykdommen

Fartøy på fingrene kan gå på grunn av traumatiske effekter på huden. Veggene på fartøyene er skadet under peeling, langvarig solbrenthet, hyppige besøk til solarium og frostbit. Hvis menneskekroppen mangler rutinemessig og askorbinsyre, vil blodkarene lide, og ytterligere karakteristiske symptomer vil vises. Personen vil alltid fryse lemmer. Selv i varmen, vil han føle seg avslappet. Huden blir blå. I de fleste tilfeller observeres det i høst og vår. Viktige vitaminer kan bli savnet av ulike årsaker. For eksempel, i fravær av dem i den daglige menyen. Med smittsomme sykdommer bruker kroppen C-vitamin forskjellig, mister den. Det kan bli dårlig fordøyd med aldersrelaterte endringer.

 • Å styrke veggene i blodårene vil hjelpe stoffet ascorutin.
 • Ikke glem vitamin C, som vil hjelpe til med å spre blod gjennom blodårene.
 • Vitamin P vil bidra til å gjenopprette elastisitet til blodkar.

Hvis du betaler nok oppmerksomhet til kroppen din og finner ut årsaken til at blodårene faller på fingrene og blåmerker vises, trenger du ikke å bekymre deg. Å sette dette problemet på egenhånd, vil være radikale prosedyrer kreves. I noen tilfeller må fartøyene bli fjernet kirurgisk. Hvis du tar deg selv i tide, kan du unngå åreknuter, hjerteinfarkt og slag.

Krysset på fingeren

En blåmerke av en finger kan få noen person. For å gjøre dette, trykk hardt på overflaten hardt eller klem fingeren. Noen ganger merker en blåmerke ikke umiddelbart: bare etter at en tid på fingeren har oppstått et blåmerke, som gjentar traumet. Det skjer at blåmerke på fingeren ledsages av akutt smerte. Oftest passerer traumet raskt, men det er situasjoner når en langvarig behandling av skaden er nødvendig.

Symptomer på en fingerskade:

- smerte;
- rødhet
- slitasje
- svekkelse av mobilitet
- hevelse;
- sperring av neglen;
- Spikerplaten blir svart.

Førstehjelp med fingerskade:

- For å unngå negative konsekvenser, er det nødvendig å kjøle det skadde lemmet omgående med is eller kaldt vann.

- Behandle fingeren og negleplaten med et antiseptisk middel. Så du forhindrer risikoen for infeksjon.

- Bandasje den knuste fingeren. Dette vil svekke krybben. Ikke gjør bandasjen for stram.

Hva å gjøre med en sterk fingeravstand:

- Pass på å gå til sykehuset og ta et bilde. Ikke trekk dette for å unngå skade på komplikasjoner.

- Hvis røntgen ikke viser brudd eller knekk i beinet, behandler du skade som en normal blåmerke.

Effektiv behandling av blåmerker på fingeren:

- Bidra til å redusere smerten ved effektive smertestillende salver og geler, som inneholder følgende stoffer: metylsalicylat, diklofenak, indometacin, ibuprofen og andre.

- I de første 24 timer etter skade, bruk kaldpresser. Etter denne perioden, bruk varme komprimerer.

- For å behandle en knust finger, bruk poteter. Dette er en effektiv folkemetode for behandling av en knust finger. Åpne poteter i peeling. Smash det. Fyll gazeen med den resulterende vasselen. En effektiv folkemedisin vil lindre smerten, det suger hematomet. For å øke effekten, legg til honning til honning eller brus.

- Bruk effektive komprimerer av eddik, vann og olje. Bland like mengder ingredienser. Matte blandingen med en bandasje og fest den til den skadede fingeren. Ved hjelp av dette middelet blir smerte og hevelse lettet.

Disse effektive behandlingene er egnede til å behandle alle fingrene.

Uforklarlige blåmerker på fingre og kropp

Ofte husker vi sterke og ikke veldig blåmerker, noe som fører til dannelse av blåmerker. Men noen bemerker at selv en mild berøring på huden fører til dannelsen av en hematom på dette stedet.

Hva kan være grunnen til at uforklarlige blåmerker på fingrene og kroppen virker så fort da det ikke var en sterk effekt på huden eller skaderne?

For eksempel, i alderdom, kan årsaken til slike årsakssykdommer være en sykdom kalt senilpurpura.

Denne sykdommen er ikke farlig for livet, og er forårsaket av en reduksjon i nivået av kollagen i huden og veggene i blodkarene: dets lag blir tynnere, som et resultat, blod siver lett gjennom veggene av karene. Bruising på fingrene og kroppen i gammel alder kan være veldig stor, ofte dekker hele armen eller benet eller store deler av bagasjerommet.

Årsaken til utseendet på ubrukte blåmerker kan være noen typer stoffer. For eksempel aspirin. Ikke bruk aspirin for å lindre smerte når det oppstår blåmerke. Aspirin fortynner blodet, noe som kan føre til et enda større område av hematom.

Også, bør du ikke ta antibiotika og hjerte medisiner uten kontroll. De er også en mulig årsak til blåmerker på fingrene og kroppen.

Hvis du ofte finner deg selv med hematomer av ukjent opprinnelse, bør du konsultere en lege. Bruising kan være en manifestasjon av problemer med sirkulasjonssystemet, for eksempel å redusere blodnivået i blodet, som er ansvarlig for funksjonen av blodpropp.

Hvorfor er blåmerker og blåmerker på hendene uten grunn

For å finne ut hvorfor det er blåmerker på hendene uten grunn, må du gjennomgå en medisinsk undersøkelse. Mange mennesker hadde en situasjon der de fant et lite hematom på kroppen, selv om de ikke fikk noen skader.

årsaker til

Bruising og blåmerker forekommer ofte på huden til en person på grunn av oppnådd ekstern mekanisk skade (påvirkning). Leger hevder at mer enn 80% av blåmerker på huden vår er traumatiske. Det skjer ofte at en person ikke engang husker om traumer og mener at blæren dukket opp av seg selv. Hvis det er blåmerke på armen, så er dette normalt, dette skjer for alle. Det er verdt å begynne å bekymre deg når slike skader oppstår ofte eller uten tilsynelatende grunn. Slike symptomer er et tegn på signifikante uregelmessigheter i kroppens funksjon.

Hvis en person ikke fikk noen skader, kan blåmerker oppstå av flere grunner:

 1. Hemorragisk vaskulitt er en sykdom som forårsaker betennelse i blodårene under huden. Årsaken til denne sykdommen kan være funksjonsfeil i immunsystemet. Som et resultat av utviklingen av denne sykdommen begynner subkutane kapillærene å sprekke i en person. Blod fra karene kommer inn i det subkutane vevet, noe som forårsaker blåmerker på armene og bena.
 2. Mangel på vitamin C. Dette vitaminet er nødvendig for det normale løpet av mange prosesser i kroppen, inkludert blodsirkulasjon. Han er ansvarlig for permeabiliteten av blodkar og blodpropp. Lav konsentrasjon av vitamin C i blodet fører til hyppig forekomst av kapillære blødninger og til utseendet på blåmerker. Det første tegn på en akutt mangel på askorbinsyre er blødende tannkjøtt.
 3. Mangel på vitamin P. Med sin mangel, mister huden sin styrke, veggene i blodkarene blir mer skjøre. Denne kombinasjonen av patologier fører også til manifestasjoner i form av blåmerker og blåmerker.
 4. Mangel på østrogen. Noen ganger kan plutselig blåmerker hos kvinner skyldes hormonell svikt. Mangel på dette hormonet gjør blodårene sprø og sprø. Derfor kan blåmerker vises selv med en liten ekstern effekt. Med hormonell svikt kan det forekomme blåmerking, selv med en enkel finger som presser på huden.
 5. Åreknuter. Det er typisk for eldre, så vel som for gravide kvinner. Under huden begynner årene å bli tydelig synlige, fartøyene mister sin elastisitet. Fuglene virker ganske ofte og forsvinner ikke lenge.

Bruising på bena eller hender uten årsak oppstår ikke. Hvis en person spiser normalt, ikke får noen skader, men blåmerke er der fortsatt av seg selv, kan forekomsten forklares med utvikling av mer alvorlige sykdommer. Slike sykdommer innbefatter hemofili, ondartede sykdommer i blod, lever cirrhose, forskjellige infeksjonssykdommer, noen former av hepatitt, kronisk inflammatoriske prosesser eller ved bruk av ulike medikamenter som påvirker blodsirkulasjonen prosess (analgetika, antidepressiva, antiastmatiske midler, etc.).

Årsaken til blåmerker på kroppen, inkludert hendene, kan bli ikke bare sykdommen, men også stor oppgave, tar visse medisiner, en rekke forstyrrelser i hormonproduksjon. Hematom kan vises selv etter at vanlige blodprøver er tatt fra finger eller blodåre.

Ofte, med de årsakssynlige utseendet til blåmerker, møter eldre mennesker.

Dette skyldes det faktum at våre blodårer med alderen blir mindre elastiske.

For å bekjempe slike ubehagelige manifestasjoner på hendene og på kroppen som helhet må vi først fastslå årsaken til forekomsten deres. Det er nødvendig å forstå at blåmerker og blåmerker bare er symptomer, det er nødvendig å behandle ikke dem, men den opprinnelige sykdommen, som de oppsto for.

Metoder for behandling

Nøyaktig å si, hvorfor på forskjellige hender vises flere blåmerker, bare leger etter at flere spesielle analyser utføres. Hjemme kan du bare bidra til å eliminere symptomer.

I tilfelle feil i produksjon av østrogen, kan en endokrinolog eller gynekolog foreskrive bruken av et kompleks av hormonpreparater. Hvis årsaken til utseende av hematomer er åreknuter, så vil behandlingen ikke uten å konsultere en phlebologist. Han vil bestemme den nøyaktige diagnosen og foreskrive et behandlingsforløp. I de fleste tilfeller vil behandlingsforløpet omfatte bruk av venotoniske legemidler, samt øvelser i terapeutisk gymnastikk.

Hvis det er mangel på vitaminer i kroppen, bør du endre dietten.

Det er nødvendig å inkludere mat som er rik på vitaminer C og P. Vanlig inntak av vitaminkomplekser kan også forbedre helsen til huden.

I tilfelle når hepatitt er ansvarlig for utseendet på blåmerker, er det nødvendig å behandle denne sykdommen så snart som mulig, siden blåmerker ikke er det verste av symptomene på denne sykdommen. Hvis du nøl med behandling, kan hepatitt gå inn i kronisk form.

Hvordan kan folk rettsmidler

I folkemedisin er det et stort antall måter å eliminere blåmerker.

Kontusjoner eller blåmerker kan vellykkes fjernes fra huden hvis du legger til en tampong fuktet med infusjoner av en kamille på det skadede området.

Du kan feste et kålblad dampet i varmt vann til blåmerke. En slik komprimering bør festes på kroppen med bandasje og ikke fjerne den i 2-3 timer. En komprimering fra Comfrey-bladet kan hjelpe. Det må påføres blæren for hele natten. På samme måte er det verdt å bruke kutte aloe-blader.

Bruising passerer hvis de periodisk smøres med en blanding av vegetabilske oljer. Et godt resultat i dette tilfellet viser en salve basert på utdrag av calendula.

Hvis utseendet på blåmerker skyldes skade, vil følgende metode hjelpe. For det første bør en komprimering med is eller kaldt vann påføres det berørte området av huden. Det anbefales ikke å holde det lenger enn 10-15 minutter, da dette kan forårsake frostskader eller skade på hudkapillærene. Hvis blæren ikke går over 3 dager, kan du begynne å behandle med varme kompresser, de fremmer resorpsjon ved blåmerker. Noen ganger er det nødvendig å ty til fysioterapi. Dette krever bruk av forskjellige salver og geler for å gni inn i huden.

I sammensetningen av et slikt middel må det nødvendigvis innbefatte en skråkropp eller hirudin.

2 av disse farmakologiske komponentene bidrar til resorpsjon og fjerning av betennelse. Slike salver skal gni i huden 3-4 ganger om dagen. Høy effektivitet er vist av Heparin salve og Lyoton 1000. For å forhindre ny blåmerking, kan disse rettsmidler brukes på sunn hud for forebygging.

Det er verdt å forstå, hvis en person på hendene eller andre deler av kroppen har blåmerker uten grunn, men du må umiddelbart konsultere en lege. Selvmedisinering kan bare skjule symptomene på å utvikle farlig sykdom som vil komplisere diagnosen. Ikke utsett turen til en spesialist, siden det er sannsynlig at antall blåmerker vil vokse raskt, noe som gir mye ulempe.

Beholderen på håndens finger har bristet: årsaker og behandling

En mann i sitt liv gjør aldri uten skader. Kontusjoner, slitasje, blåmerker er en naturlig manifestasjon av kroppen for ulike ytre påvirkninger. Men nå snakker vi ikke bare om sprengning av blodkar på kroppen, men også om blåmerker på hendene. I utgangspunktet forekommer denne typen traumer hos kvinner. De er mer utsatt for hormonelle forandringer og mikrotraumor i hendens hud enn menn. Dette provoserer problemet.

De fleste jenter er svært følsomme overfor hendene og deres utseende, så du må forstå hvorfor blodkarene på fingrene briste og hvordan man skal håndtere det.

Hvorfor brenner blodkarene og blåmerker vises

Før du forstår hva blodårene brister fra, må du forstå hva fartøyene er.

Sirkulasjonssystemet er veldig sterkt, og når det er sunt, kan ikke hvert slag eller blåmerke føre til hematom, brudd på veggene i kapillærene eller til en blåmerke.

ellers hyppig forekomst av slike tegn, indikerer et brudd i kroppen, så vel som svakhet i blodkarets vegger, er det nødvendig å konsultere en spesialist.

Årsakene til det bursted fartøyet på fingeren (se bildet nedenfor) er svært varierte.

 1. Den vanligste årsaken til sprengning av kapillærene er skader og blåmerker. Fra virkningen er det et brudd på fartøyets vegg og indre blødning. I dette tilfellet er det ingen grunn til bekymring, og blæren vil passere seg selv.
 2. Patologien til skjoldbruskkjertelen påvirker også fragiliteten i sirkulasjonssystemet.
 3. Diabetes mellitus.
 4. Nyrepatologi.
 5. Stress.
 6. Brenner, frostbit, hyppige besøk til solarium.
 7. Peeling med grove vaskekluter og hansker kan også føre til ødeleggelse av veggene i kapillærene fra hyppig friksjon.
 8. Vegetabilske sykdommer.
 9. Hypertensiv sykdom.
 10. Sterke fysiske belastninger fører til at trykket stiger, noe som fører til at kapillærveggen bryter. I dette tilfellet må du redusere treningshastigheten
 11. Allergi mot kjemikalier til husholdninger. Hvis du vasket oppvasken med et nytt middel, og et blodår brister og et blåmerke vises, hva skal jeg gjøre? Det er nødvendig å ta et antiallergisk legemiddel og skifte vaskemiddel.
 12. Overvekt fører til ekstra belastning på sirkulasjonssystemet, noe som fører åreknuter kan vises lavere vener, vaskulære bunter med blåmerker og andre interne skader årer.
 13. En stillesittende livsstil fører til stagnasjon av blod, noe som fører til trombogenese.
 14. Brutte vegger i sirkulasjonssystemet som helhet. Denne sykdommen manifesterer seg hovedsakelig hos eldre, på grunn av utviklingen av aterosklerotiske plakk. Disse kroppene samler seg i fartøyene, som forstyrrer deres patency.
 15. Mangelen på vitaminer B, B5, C, P, PP, Rutine og andre, påvirker også styrken på veggene i kapillærene.
 16. Sedentary livsstil.
 17. Krenkelse av hormonell bakgrunn hos kvinner.
 18. Komplikasjoner etter sykdommen og nedsatt immunitet kan også føre til at en finger vil briste på fingeren av hånden og et blåmerke vil dukke opp. Hva skal jeg gjøre i dette tilfellet? Vi forteller deg senere.

Symptomer: hva et ødelagt kar ser ut

I mellomtiden er det verdt å analysere hvilke symptomer som følger med brudd på kapillærene.

Vanligvis vet alle hva et blåmerke og blåmerke ser ut som - omfattende intern blødning, forårsaket av kapillærbrudd.

Sprengningsfartøyet, som en slags røde flekker på kroppen, er ikke et sjeldent fenomen.

Når en flaske brister på fingeren, er det blå øyet synlig synlig for det blotte øye, og berører det som er smertefullt.

For å identifisere skjøtheten og sårbarheten til veggene i kapillærene, bruk flere metoder:

 1. Klemme metode - velg et hudområde som har den laveste smertetærskelen, knippe folden med fingrene og flytte den flere ganger. På slike steder er utilsiktet skade utelukket, og hvis et blåmerke har dukket opp på pincettstedet, er skjoldets skjørhet bekreftet.
 2. Harness metode - denne turneringen trekker armen over albueforbindelsen, og hvis det er fjernet et blåmerke under forstyrrelsesstedet, er problemene med fartøyene bekreftet.

Hvordan finne ut den eksakte grunnen

Hvis venen på armen har bristet, hva skal jeg gjøre? Dette spørsmålet blir spurt av alle som opplevde dette problemet. Bare en spesialist kan svare på det., som har det nødvendige settet av kunnskap, samt utstyr, der du får en nøyaktig diagnose.

Også denne legen vil fortelle deg hva som er viktig å gjøre i denne situasjonen. Vil vite om venen på armen kan bryte og hva som vil skje hvis venen på armen brister. Etter en komplett diagnose vil du bli gitt et bestemt behandlingsforløp.

Metoder for behandling

Hvis briste Wien på fingeren, sprengte blodkar i fingre, årsakene som allerede er kjent, er det en rekke behandlinger som hjelper på denne sykdommen, samt fungere som en ekstra forebygging av blod stagnasjon.

Hva skal jeg gjøre hvis blodårene faller på hendene? For å lindre smerten av denne sykdommen, skal det skadede området smøres med Troxevasin. Dette stoffet øker tonen i fartøyene, styrker sine vegger, trenger inn i selve epicenteret av rupturen, myker smerten i maritimt område.

Og nå skal vi analysere generell behandlingskompleks i tilfelle venen på armen (bildet) har brist, hva skal du gjøre eller gjøre i det tilfellet:

 • i begynnelsen av behandlingen, en generell styrking av veggene til fartøyene ved hjelp av ulike medisiner. De bidrar til å restaurere fartøyets elastisitet, som forhindrer deres skjøthet og ytterligere brudd;
 • veldig nyttig fysisk aktivitet, som bidrar til en ytterligere spredning av blod gjennom hele kroppen, noe som bidrar til utvikling og styrking av blodkarets vegger, og også positivt påvirker det generelle velvære;
 • Hvis du har sterk immunitet, kan du ty til metoden herding. En gang i uken svetter vekselvis med kaldt og varmt vann - dette bidrar til en utmerket opprydning av sirkulasjonssystemet, noe som har en positiv effekt på blodstrømmen. En slik metode for vaskulær styrking bør imidlertid kastes for de med en unormal sårbarhet av karene. Denne prosedyren kan bare provosere ytterligere blødninger;
 • Hvis du røyker, trenger du å forlate en skadelig vane, eller maksimalt redusere det daglige inntaket av nikotin;
 • diettendring, Inkluderingen av nyttige produkter i den har også en gunstig effekt på løsningen av dette problemet. Dermed løser du problemet på innsiden hver dag.

medisiner

Hvis venen på håndleddet brister og kapillærene brytes på fingrene, og årsakene til dette blir uttalt, så pleier du vanligvis å behandle følgende behandling. Et effektivt middel for å opprettholde og styrke veggene i sirkulasjonssystemet, så vel som ved sprengning av blodkar på hender og føtter, er salven av Troxevasin. Likevel er det effektivt i resorpsjon av blåmerker og små kapillære blødninger.

Et viktig vitaminkompleks som inneholder elementer av C og P er ascorutin, kapillær, rutozid. Før du bruker disse medisinene, bør du konsultere legen din.

Å fortynne blodet og forhindre trombose vil hjelpe det vanlige aspirinet. Bare det er viktig å ta det forsiktig, koagulerbarheten av blod når du tar dette stoffet, reduseres kraftig.

Folkemidlene

For å sikre at blodårene dine alltid er normale og det ikke er noen uventede blødninger, må du gi dem maksimalt vitaminstøtte. For god blodsirkulasjon, fornyelse og andre nødvendige funksjoner er det viktig å spise mat som:

 • rødbeter;
 • tomater;
 • aprikoser,
 • bær (kirsebær, kirsebær, chokeberry, currant);
 • greener (persille, dill, grønn løk);
 • sitrusfrukter;
 • Du kan også gni vitamin E inn i huden, dette middelet gjenoppretter elastisiteten i huden, noe som reduserer muligheten for brudd på små kapillærer;
 • gni inn i skadet hud av aloe juice, bidrar til å kvitte seg med betennelsene som har oppstått, noe som gunstig påvirker karene.

viktig, i tillegg til å sjekke spesialistens permeabilitet av årer minst en gang i året, for å utelukke muligheten for forekomst av sykdommer i sirkulasjonssystemet. Hvis fartøyene på beina og armene brister jevnlig, er det ikke normalt.

konklusjon

Hvis blodkaret i fingeren først brister, kan de ikke undersøkes - det er ingen sterke grunner til bekymring. Legen må behandles når dette problemet oppstår svært ofte.

I dette tilfellet kan bare en spesialist finne ut hva blodkarene på fingrene brister med. For å unngå muligheten for utseendet av denne sykdommen, er det nødvendig å sjekke blodårene fra tid til annen. Dette gjelder spesielt for pensjonsalder.

Hematom på fingeren

Hematom oppstår på armen som et resultat av traumer - slag, blåmerke, fall. Mest blåmerke på fingeren er ikke et farlig symptom, men det er tilfeller som krever spesialintervensjon (skade på blodkar, ledd på hånd, brusk). Hvis ekspert er overbevist om at det ikke er noen forstyrrelser og brudd, kan bruken bli behandlet hjemme.

Fingerskader er en vanlig skade som en person mottar i hverdagen og på jobben. Årsaken kan være en hammerblås på fingeren under reparasjon, klemme under lukkede dører, blåse på utstående former for gjenstander og ting. Tegn på et blåmerke i dette tilfellet vil være:

Hvis skadene er alvorlige, oppstår symptomene sterkt, den mørkede sømmen er uutholdelig smertefull og kan senere falle ut. Dette er ikke en farlig tilstand - en ny spiker vil vokse i stedet for skadet, men det er viktig å ikke tillate komplikasjoner.

Hematom på fingeren er forskjellig fra forstyrrelsen eller brudddet, du kan prøve å bestemme omfanget av skaden selv på grunnlag av:

 • smertsyndrom. Med en skade kan smerten opprettholde, den helbredende kompressoren (kald) kan redusere lidelsen. Med en forvridning er smerten fra å prøve å bevege fingrene uutholdelig, og brudd forårsaker noen ganger sjokk fra smerte;
 • mobilitet. Etter en blåmerke, selv en sterk, er det mulig å vri fingrene. Etter en brudd, er det ingen slik mulighet, unntatt når fingeren dangler i en ukarakteristisk amplitude;
 • form. Med en blåmerke, selv med hevelse, bevares fingerens form. Når dislokasjonen, og spesielt i tilfelle av brudd, blir fingeren deformert;
 • hematom. Fra blusen blir det observert rødhet, etterfulgt av blåsing av det skadede området. Ved alvorlig skade blir håndens finger lilla rød eller blå, blødningen spres over et stort område;
 • hevelse. Den knuste fingeren svulmer avhengig av alvorlighetsgraden av skaden, men ikke for mye. Ved brudd, en forvridning av håndens finger, utløses hevelsen, ispakken hjelper ikke.

Konsekvenser av en blåmerke av fingrene på armen

Hvis du ikke konsulterer en lege i tide, ikke gjennomgå riktig hematom behandling, kan det oppstå komplikasjoner. Ikke legg vekt på blåmerker, folk kan heller ikke gjette i hvilken grad de truer seg selv.

Konsekvensene kan være som følger:

 • slag, dislokasjon og brudd fører til utbrudd av betennelse, pus akkumulerer i vevet;
 • På grunn av mangel på diagnose og terapi brenner betennelsen til nye områder;
 • suppuration truer ikke bare styggt utseende, purulente masser er i stand til å spre seg med blod på kroppen, som et resultat vil behandlingsprosessen bli forsinket;
 • Jo senere behandlingen, jo lengre hematom smelter på fingeren, har brukket risikoen for at beinene vil vokse sammen feil. Hvis dette skjer, vil funksjonene til fingrene på hånden bli brutt - de vil ikke bevege seg som før. Fingeren kan få feil form.

Førstehjelp med blåmerke

Når skaden skjedde, må du avkjøle den skadede delen av armen. Dette vil redusere hevelse og redusere smertesyndrom. Det er bedre å samle is fra fryseren, hvis det ikke er der, frossen mat passer også. Hvis situasjonen oppstod i produksjonen, må du legge hånden under rennende vann i 15-20 minutter, men ikke mer for ikke å frostbite vevet.

Mens den skadede hånden er avkjøling, må du be andre om å lete etter en bedøvelsespille i medisinskapet, spesielt hvis en forvridning mistenkes og, verre, en brudd. Fra en brudd er smertefull sjokk mulig, som kan undertrykkes med tabletter (Analgin, Ketanov, Paracetamol og analoger).

Dersom skaden er lett og mobilitet av fingrene er ikke brutt, men huden ikke er skadet, kan du bruke en salve eller gel fra resorpsjon av hematomer, for å avlaste hevelse. Hjemmet medisinskapet bør være slike midler -. Troxerutin, Troxevasin, Diclofenac, Lioton, etc. Hvis ingen av de ovennevnte ikke er til stede, kan brukes aloe leaf og selv kål.

Hvis det er blødning, sprukket neglen og det er mistanke om brudd, trenger du en trykkbinding, hvoretter du skal gå til en traumatolog. Legen vil ta en røntgen og bestemme hvor alvorlig skaden er.

Oppmerksomhet vær så snill! Et forlenget tett bandasje på fingeren kan forstyrre blodsirkulasjonen. Hvis vevet blir blå, bør bandasjen svekkes.

Hvordan helbrede en finger etter å ha rammet hammeren?

Valget av tilstrekkelig behandling avhenger av alvorlighetsgraden av skaden. Lette skader kan behandles med apoteksalver og folkemidlene. Alvorlige skader elimineres etter et besøk til legen - påfør en gips, gjør en mini-operasjon etter behov.

Apoteksprodukter (geler, salver) forbedrer blodsirkulasjonen i det berørte området, noe som øker oppblåsningen av blåmerker. Puffiness og smerte forsvinner, utviklingen av betennelse er forhindret. Troxerutin, Sinyak Off, Lyoton, Heparin salve, Badiag gel og lignende rettsmidler har vist seg bra.

Folk rettsmidler for hematom på fingeren

Selvmedisinering i tilfelle av alvorlig skade er full av dårlig beinfusion, begrenset mobilitet av fingrene. For å få panikk er det ikke nødvendig - et traume handler ikke om livstruende forhold, men det er viktig å velge riktig behandling - hastigheten på utvinning avhenger av dette.

Hvordan behandle blåmerker under tåneglene til de store tærne?

Hematom under neglen på stortåa - et blåmerke vises for ulike grunner: på grunn av mekaniske traumer fra lang iført ubehagelig trange sko, laget av stivt materiale. Det er andre patologier som forårsaker utseendet av lesjoner. Hvorfor hematomer er farlige, hvor fort å bli kvitt dem, og for å forhindre deres utseende, vil vi fortelle i denne artikkelen.

årsaker til

Et blåmerke er en blodpropp som strømmer ut av bursted blodkar. Det ser ut både på fingrene og på andre deler av kroppen.

Årsakene til dannelsen er forskjellige:

 • Mekanisk effekt. Hvis du trykker på fingeren på et hardt objekt eller tapper noe tungt på det, vil det oppstå et blåmerke. Slike skader skjer ofte. Hematom kommer fram og under brudd på fingrene, hvis et sterkt slag faller på neglen.
 • Bruk trange og stive sko. Hvis en person er engasjert i sport i ubehagelige joggesko, som klemmer storåen, så er det hematomer. Disse disiplene inkluderer fotball, ski og skøyter.
 • Resept av legemidler som regulerer blodpropp. Det skjer sjelden, men hvis problemet oppstår - kontakt lege.
 • Kardiovaskulær svikt. På grunn av mangel på oksygen forårsaket av patologi, blir alle neglene på fingrene og tærne ofte mørkere.
 • Andre alvorlige sykdommer. Diabetes mellitus, onkologi, trombocytopenisk purpura eller melanom. En nøyaktig diagnose vil bli gjort av legen.
 • Svampinfeksjon. I tillegg til mørke flekker vil det også være symptomer som kløe, neglering av neglen og endring i fargen.

I hvert av disse tilfellene med blåmerker på tånegler (uansett årsak), er det nødvendig med en spesialisthøring.

Hvordan ser et blåmerke under neglen ut?

Umiddelbart etter fingerens skade vises en lilla flekk, som etter hvert blir en lilla-svart farge. Det er tydelig synlig gjennom nagelplaten. Ofte er hematomet rundt, mindre ofte - langstrakt. I tillegg til det uestetiske utseendet, opplever en person alvorlig smerte og en følelse av pulsering i det berørte området.

Hvis blåmerke dukket opp som et resultat av iført trange sko, er smertene ikke så sterk, men en lang periode ikke passere, selv om du fjerner støvler eller sko. På fingeren er det ofte hevelse. Som kuret blir neglen grønn og gul i fargen.

Hvordan dannes hematom?

Klemmer under tåneglene vises som et resultat av blødning fra burstene. Hvis skadene var alvorlige, fører det til en delvis eller fullstendig eksfoliering av neglen. For å forhindre dette, er det tilrådelig å konsultere en lege så snart som mulig. Hvis du ikke kan unngå å miste neglen, ikke bli motløs. Dette fenomenet er midlertidig: det vokser gradvis, selv om det blir ujevnt eller tykkere.

Metoder for behandling av blåmerker under neglene

Før du starter en hematomterapi, må du forstå årsaken til at den ble dannet. Hvis dette er et traumer, så vil behandlingen hovedsakelig være lokal. Hvis det oppsto på grunn av diabetes, kardiovaskulær insuffisiens eller andre sykdommer, er det nødvendig å eliminere årsaken, og ikke bare dens konsekvenser. Når medisiner skal skyldes, bør de kanselleres og en annen behandling skal foreskrives.

Trenger jeg en lege?

Medisinsk hjelp er ikke nødvendig hvis blæren er liten og smerten er ikke intens. Dette skjer når lysskader eller har en smal sko. Det skal byttes ut, og ettersom spiker vokser, vil hematomet gå bort. Ved mekanisk skade vil et besøk til legen bidra til å lindre smertesyndromet raskere. Legen vil også avsløre en mer alvorlig grunn for utseendet på blåmerker, som ikke bare er på bena, men også andre steder.

Førstehjelp

For å raskt forbedre tilstanden etter skade på lemmer, må man kunne gi nødhjelp til seg selv eller en annen person.

 1. Påfør straks is eller en varmtvannsflaske med kaldt vann på fingeren: dette vil redusere risikoen for dannelse av subkungal hematom derved betydelig. Til fartøyene krympes og den skarpe smerten avtar, bruk is til finger hver halvtime i fem minutter.
 2. Hvis det oppstår neglebeskyttelse, må det behandles raskt med et antiseptisk middel. Dette vil spare deg for infeksjon av såret og utvikling av infeksjon.
 3. Deretter påfør et tett bandasje til stedet der blæren har slått ut. Med denne metoden vil hevelsen reduseres, og risikoen for avvisning av negleplaten blir betydelig redusert.
 4. Forsikre deg om at falanxen på fingrene ikke er ødelagt. For å gjøre dette, flytt dem, og hvis disse bevegelsene forårsaker alvorlig smerte, besøk straks nærmeste traumasenter for hjelp.

Hvis det ikke er brudd på beinet, vil legenes konsultasjon ikke være overflødig uansett. Alvorlig smerte med et hematom vil ikke raskt passere, og legen med kirurgisk manipulasjon vil raskt fjerne den. Med et skarpt, tynt sterilt instrument, vil han lage et lite hull i neglen gjennom hvilket blodet som er samlet inn, kommer ut. Denne prosedyren bidrar til å beskytte neglen mot avvisning og øker behandlingsprosessen.

Hvis doktoren av en eller annen grunn ikke er tilgjengelig, utføres denne manipulasjonen uavhengig. Men hvis du ikke observerer fullstendig sterilitet, kan konsekvensene være alvorlige (blodinfeksjon, leddmangel).

Medisineringsterapi

Hvis sømmen på grunn av traumer er skadet, vask dette stedet raskt med såpe med antibakteriell effekt og spred den med antibiotisk salve. Varianter av preparater:

 • tetracyklin;
 • sintomitsinovaja;
 • eritromitsinovaya.

Lag en steril bandasje. For å forhindre utseende og spredning av betennelse, drikk Ibuprofen. For å kvitte seg med hematomet så snart som mulig, bruk Venitan, Troxevasin, Venoruton geler eller salver av lignende tiltak.

Legemiddelindustrien utvikler seg raskt, og tilbyr pasienter alle nye medisiner for å behandle blåmerker og blåmerker. Men før du starter terapi, må du finne ut årsaken til utseendet deres.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Hvis skadene er små og ikke tillatt, kan du bruke folkemetoder for å lette tilstanden og videre terapi. I milde tilfeller tar det noen dager for blæren å komme av. Det er mange oppskrifter for herding av hematom. La oss beskrive noen av dem:

 1. Malurt. Det vil redusere smerte og bidra til å raskt løse blodproppene. Ferskt gress er knead til utseendet på juice og påført det blåste stedet. Etter tørking erstattes den.
 2. Banan. Bedøvelse og betennelsesmiddel. De knuste bladene påføres blæren.
 3. St. John's Wort. Det blir tatt 3-4 ganger om dagen 3-4 ganger om dagen eller en komprimering laget av kjøttkraft (hell 1 spiseskje med urt med kokende vann og la stå).
 4. Humle. Keglene fra denne planten lindrer smerte. De kokes i lang tid, og deretter tilsettes 4 deler petroleumjell til 1 del av buljongen. Denne salven smelter hematomene til det kommer til lindring.
 5. Løk. Kashitsu fra grønnsaken er påført det blåste stedet.
 6. Melissa. Fra gresset blir infusjonen gjort (4 deler av en skje fylles over med 2 kopper kokende vann, insisterer 30 minutter). Med denne væsken blir kompress påført.

Hvis det ikke er tilgang til medisinske urter, ta deretter en mørkegrønn plante, gni med hendene til dannelsen av juice og fest den til hematom. Pigment klorofyll, inneholdt i blader, helbreder sår og blåmerker.

Hva er faren?

Hematomer på ekstremiteter utgjør ikke oftest en trussel mot livet. De er ganske enkle å bli behandlet eller overlevere seg selv. Men i noen tilfeller må du raskt se en lege:

 • hematom er stor og opptar nesten hele neglen;
 • Pasienten opplever uutholdelig smerte, noe som kan være en konsekvens av en brudd;
 • Når neglens farge endret uten skade.

For å finne ut om leddet er skadet, vil traumatøren foreskrive en røntgenundersøkelse. Hvis blæren ikke vises på grunn av traumer, vil det bli brukt flere metoder for å etablere diagnosen.

Forebygging av blåmerker under neglene

For å beskytte deg mot mindre skader og blåmerker i fingrene, kan du, hvis du er forsiktig i hjemmet og arbeidsplassen med tunge gjenstander. Det er andre tiltak som vil bidra til å unngå utseendet på blåmerker under neglene, forårsaket av andre grunner. Bruk behagelige sko og ikke utsatt bena dine for store belastninger. Hvis problemet skyldes bruk av høyhælte sko, kast den bort.

Det er viktig å spise riktig. Inkluder i dietten den nødvendige mengden vitamin C, som bidrar til å styrke blodkarene. Hvis det oppstår blåmerker på kroppen og ikke er forbundet med skader, kontakt lege umiddelbart. Disse kan være symptomer på sirkulasjonssykdommer eller andre patologier som må behandles umiddelbart. Vær forsiktig og ta vare på helsen din!

Når hematom på fingrene

hematom (fra andre greske - αἷμα - blod + ōma) - dette er en begrenset akkumulering av blod med lukkede og åpne skader på organer og vev med brudd på blodkarene; det danner et hulrom som inneholder væske eller blodpropp. "Hematom på fingeren kan ikke bare ledsages av smerte, noe som gir noe ubehag, men det kan ikke se veldig estetisk tiltalende - det kan bli tatt alvorlig av de som har Hovedaktiviteten er knyttet til å jobbe med mennesker. Derfor vil vi i dag snakke om hvordan du behandler hematom på hånden.

innhold

Årsaker og mulige problemer

Årsaken til hematomdannelse på hendene kan være noen sterkt slag eller et blåmerke på ubetenksomhet. Resultatet er alltid det samme - en liten subkutan blødning - et hematom. På grunn av skade på de tynne kapillærene og blodkarene, kommer blodet som kommer gjennom dem, inn i vevene, akkumuleres og danner segl.

Hvis vi snakker om hvor lenge hematom som har oppstått, løser, så kan vi umiddelbart si det ikke om noen timer. Noen ganger tar det noen måneder - alt avhenger av alvorlighetsgraden av skaden.

Hvis hematom på armen dannes uten grunn, kan det signalere det Det er noen sykdommer i blodårer eller sykdommer som påvirker tykkelsen av blodkarets vegger.

For å minimere størrelsen på hematomet, bør en is eller et kaldt objekt påføres umiddelbart etter skade. Du kan ta med et kaldt område under kaldt vann. Dette vil redusere mengden innkommende blod i det subkutane hulrommet på grunn av innsnevring av blodkar og kapillærer.

Du kan også bruke en trykkbinding i flere minutter over det skadede området - dette vil redusere blodtrykket ved brudd på blodårene.

Med middels og alvorlige skader, er det verdt å vurdere nøye om det er brudd eller brudd. Også, med fortsatt bevaring av hematom og med åpenbar progresjon - hevelse, ødem, suppuration - bør også umiddelbart konsultere en spesialist. Ikke unn deg selv.

En komplikasjon kan oppstå hvis en infeksjon eller bendeformasjon oppstår i en brudd.

Hvis skaden er mottatt av barnet, er det også nødvendig å ta skade på alvor. Liten hematom kan føre til alvorlige konsekvenser.

Behandling og estetikk

For rask behandling av hematom og rask oppløsning av det, kan du ty til improviserte og folkemessige rettsmidler.

Du kan bruke lotion, tilberedt med bruk av mor-og-mormor eller calendula. Vel hjelper bodyguard - produktet kan kjøpes på hvert apotek. På grunnlag er det laget en salve.

Du kan også bruke heparinsalve eller andre stoffer som er populære i apoteksnettet fra blåmerker og blåmerker. Dette vil hjelpe raskt å fjerne formasjonen og akselerere resorpsjonen av et ubehagelig hematom.

Hvis det er nødvendig å skjule hematomene fra estetiske hensyn, kan du bruke forskjellige kosmetiske produkter - tonalkremer, skygger.

Også på salg er ulike semi hansker laget av fint spesielt stoff. Eller pent, du kan gjemme den under båndhjelpen.

Fjernelse av hematom med betennelse eller progresjon med ytterligere suppurasjon skjer kirurgisk - hematom er åpnet (drenering) og fjernet fra akkumulert lymfe og blod. Deretter behandles med spesielle midler.

Derfor er det verdt å ta alvorlig konsekvensene av ulike skader med dannelsen av hematomer.

Les Mer Om Fartøyene